Solidair!

Ben ik natuurlijk een racist .
Het woord nu aan Bart de Groot op een van mijn favoriete weblogs.
Benoemen en bouwen.

Advertenties

5 Responses to Solidair!

 1. Wilma says:

  http://extra.volkskrant.nl/opinie/artikel/show/id/641/
  Nekschot_is_mild_vergeleken_met_Mohammads_tijdgenoten

 2. Wilma says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article542688.ece

  Minister_Nekschot_onnodig_lang_vast

 3. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3094883/2011/12/27/Gregorius-Nekschot-stopt-ermee-Helemaal.dhtml

  Gregorius Nekschot stopt ermee. Helemaal

  Op 13 mei 2008 viel de politie zijn huis binnen en verdween hij achter de tralies. Om acht cartoons. Er ontstond veel commotie. Nu houdt Gregorius Nekschot het voor gezien. Tekenen doet hij voortaan voor zichzelf.

  Zijn moeder is blij toe dat hij ermee stopt, ze kon er niet van slapen. Ze maakte zich zorgen over haar zoon, die als de controversiële cartoonist Gregorius Nekschot door het leven ging. Ging, inderdaad, want de tekenaar, die in mei 2008 door justitie werd aangehouden vanwege zijn vlijmscherpe spotprenten, houdt ermee op. Vanaf 1 januari 2012 gaat ook zijn website op zwart.
  Het was een geleidelijk proces, zegt hij, roerend in zijn koffie in een café in Amsterdam. De onder pseudoniem opererende tekenaar zit er gewoon als zichzelf en zeker niet gehuld in een boerka, zoals hij op televisie was te zien.

  quote:

  We moeten vooral niet de voordelen voor hem vergeten, van het stoppen. Hij kan nu weer zichzelf zijn, en hoeft minder geheimzinnig te doen in zijn persoonlijk leven. Hij hoeft niet meer bang te zijn dat zijn identiteit bekend wordt en dat ook hij te grazen wordt genomen. Het is het einde van de angst.

  Want dat is eigenlijk het allerbelangrijkste voor hem is: hij is er de hele affaire zonder kleerscheuren van afgekomen, afgezien van de arrestatie. Kijk maar naar Kurt Westergaard, zijn Deense collega, die hij in Kopenhagen ontmoette. Die is belaagd en is nog steeds zijn leven niet zeker, die is er zeker niet zonder kleerscheuren van afgekomen.

  eindquote:

  Je hoort het, zegt hij, er zijn kwesties genoeg om over te tekenen en vooral als het om zijn kwelgeest gaat. De behoefte blijft en nu gaat hij het voor zichzelf doen, thuis aan de tekentafel, over dingen die hem bezighouden en dan komt hij toch uit bij satire.

  En dan is het nu tijd voor het laatste plaatje, zegt hij, in het waar gebeurde stripverhaal van Gregorius Nekschot. Denk maar aan dat van Suske & Wiske: een vette knipoog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: