IVF-centrum ac Maastricht PWNED Christenpolitiek.

Er was deze week veel over te doen. De selectie van embryo’s m.b.t. bepaalde genetische afwijkingen de zg. Pre-implantatie Genetische Diagnostiek (PGD). Bussemaker gaf groen licht maar Rouwvoet was not amused. Bussemaker haalt bakzeil en de kamer wil een spoeddebat .
De grrristenen van de CU weten wel wat goed voor u is. Met als hoogtepunt de uitspraken van Wiegman:

“Gezondheid is belangrijk, maar moet niet overgewaardeerd worden”
“Alle focus moet gericht zijn op betere behandeling en genezing van kanker”
“Natuurlijk hebben wij oog voor de nood en het gevoel van de mensen die een beroep op deze techniek willen doen (..) Maar niet alle middelen zijn geheiligd

Wouter Windvaan haaste zich vandaag nog even te zeggen dat het ook voor de PVDA een pricipekwestie was.

Maar wat zag Crypto in de Netwerkuitzending van vanavond? Ze kunnen met z’n allen de pot op van Het IVF-centrum van het academisch ziekenhuis Maastricht. Daar wachten ze namelijk al twee jaar op een uitspraak. Ze hebben geconcludeerd dat wachten geen optie meer is. Er staan namelijk ook vrouwen op de wachtlijst waarbij de tijd begint te dringen.
En daarom doen ze het gewoon toch. Waarom? Omdat het gewoon mag. Ze hebben alle vergunningen namelijk.

Update: De Pers wordt ook wakker.
Update 2: “Het lijkt een provocatie” (CDA-zeloot in het NOS-late journaal)
Update 3: Ook in Nova gezien. Het gaat voorlopig om een beperkt aantal al aangeschreven mensen.

30 Responses to IVF-centrum ac Maastricht PWNED Christenpolitiek.

 1. Wilma says:

  Ik hoop van harte dat Maastricht die speciale toestemming inderdaad niet nodig heeft.

 2. Wilma says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article544331.ece

  Consensus_over_embryoselectie_in_adviesgroep_bleek_schijn

 3. cryptocheilus says:

  Thanks for the info Wilma. Hier nog eentje van het KNMG:
  http://knmg.artsennet.nl/content/articles/10311/AMGATE_6059_100_TICH_R210720921464427/
  Waarin men het ook heeft over de glijdende schaal, een welbekend argument van de gggristenbroeders. (als we dít toestaan waar eindigt het dan?)
  Wat ik het geniepige aan dit argument vind is dat men op die manier probeert een verbod op te leggen voor iedereen. En soort paternalisme waar ik me elke keer weer mateloos aan stoor bij dit kabinet.
  Laat de mensen maar zelf beslissen of ze PGD willen en voor wat. Een protestant wordt toch ook niet verplicht ingeënt tegen polio?
  Er dient echter naar mijn mening wel snel een breed maatschappelijk debat te komen over genetische manipulatie. Want beslissingen over deze materie komen er in een rap tempo aan.
  In hoeverre staan we manipulatie toe?

 4. Bert says:

  JE GAAT ERAAN

 5. Marer says:

  Ik ben de hele week al woedend over die betutteling. En na het aanhoren van die ethicus van de christen unie, die een mevrouw met het borskankergen medeelde dat zij maar gewoon kinderen moest krijgen omdat over 30 jaar de behandeling van borstkanker dan wel goed is!!!!!
  Nou daar word ik niet goed van. Wat een ethiek, heel erg ggristelijk!
  Mededogen met de medemens. En dan direct te verwijzen dat selectie ook kwaadwillig gebruikt kan worden. Doet mij denken aan al die kwakzalvers die met drogredenen chemo afwijzen.

  Ik ben zo blij dat ik dat allemaal niet hoef te GELOVEN!

 6. JennyJo says:

  Ja, alles kan kwaadwillig gebruikt worden, dat vind ik zo’n suf argument. Met een beetje goeie wil kun je met een genetisch gemanipuleerde pompoen iemand zijn hersens inslaan.

  Ik vind het een rare toestand. De CU is tegen vanuit zijn geloof. Nu, dan moeten zij hun leden maar oproepen om geen embro-onderzoek te laten doen.
  Ik ben niet tegen dit soort onderzoek. Ik ben ook geen christen. Ik begrijp dan ook niet waarom ik mij moet onderwerpen aan de CU-mores op dit punt. Dat moeten zij intern maar regelen.
  Embryoselectie is niet verplicht. CU-leden hoeven hun geweten er dus niet mee te bezoedelen.
  Dus eigenlijk snap ik helemaal niks van die dwarsliggerij. Als zij het niet willen, dan doen ze het toch gewoon niet?

 7. puma73/ton says:

  Deze zelfde ggristelijke figuren hebben wel meer onmenselijk leed veroorzaakt. De cu samen met de sgp zijn de meest ideote figuren die ik ken. Geen vaccinaties, waardoor er nu mensen zijn die lijden aan het postpolio syndroom. Door deze ideoterie met enige regelmatige uitbraken van ziekten die door een simpele vaccinatie had kunnen worden voorkomen.

  Voor hun is een embryo een leven, dat niet beeindigd mag worden. In het geniep worden veel abortusen uitgevoerd in het juist o zo ggristelijke mileu. Want o wee de schande. Al dat soort mensen heeft een dubbele moraal.

  Ik heb zelf, toen ik in het in het revalidatiecentrum herstellende was met dit soort volk van doen gehad. Je wilt niet weten hoeveel vingers dit soort figuren in de pap heeft overal.

 8. JennyJo says:

  @ Puma,

  Ja, ik weet het. Bij ons in de Zaanstreek is een bootjesverhuurder, een grote business en die mensen zijn heel christelijk. Je zou zo zeggen, die verhuren geen bootjes op zondag. Nou, wel hoor. Je moet het bootje alleen op zaterdag komen betalen. Zaterdagavond laat doet meneer bootje de kast met de sleutels open en dan kun je zondag gewoon gaan varen. Bij terugkomst hang je de sleutel weer op de juiste plaats en klaar is kees.
  Alsof de Here Here achterlijk is. Ze hebben ook geen hoge pet van hem op, denk ik dan.
  Net als met die vaccinaties. Bij mijn man op de zaak werkt een heel christelijke man die zijn kinderen ook niet heeft ingeent. Ik vroeg hem eens waarom hij niet in een rolstoel zat. In een rolstoel, zei hij stomverbaas, ik kan toch lopen?? Ja, zei ik, maar je gebruikt je hersens ook niet, want je laat je kinderen niet inenten omdat dat niet mag van God, terijl God ons het verstand gegeven heeft om die vreselijke ziektes de wereld uit te helpen. Dus ik dacht, als je van God niet je hersens mag gebruiken, waarom mag je dan wel je benen gebruiken?
  Je durft nogal wat te zeggen, zei hij toen, het is heel oneerbiedig wat je nu zegt. Ik zei dat ik het juist oneerbiedig van hem vond om voor zo’n schitterend geschenk zijn neus op te halen.
  Toen vond hij dat we het gesprek maar moesten beeindigen.
  Tja, wat moet je d’r mee.

 9. Edward says:

  @JJ, Door to-the-point te zijn maak je nooit geen vrienden. Billy Joel zong het al: Honesty is such a Lonely Word (don’t try Billy Joel Honesty at http://www.youtube.com):

  Ik maak nu ook even geen vrienden in deze galaxy, door in the USA in het Hol van een Simoncini leeuw te posten:

  Sadly, the Netherlands are too easy going, e.g. it was a society in our country (Sergio) that translated ex-Dr. Tullio Simncini’s book into English.

  They sponsored this translation despite the known fact that Dr. Simoncini, who was definitely not an oncologist, was accused by relatives of 3 dead patients in Italy. As a consequence he was taken out of his job (for unvoluntary manslaughter), together with his brother Dr. Angelo S., and despite the high fees received by himself from these people he dared to state that the deep-grieving ordinary people that accused him were being payed by big pharma.

  Sadly again, a clinic in Holland despite all these warning signs illegally allowed the now Mr. Simoncini to treat people here suffering from cancer. Immediately a vivid women with beginning breast cancer named Sylvia died, after being treated a few days with 5% sodium bicarbonate injections into her breast, due to metabolic alcalosis.

  The assistant of Tullio, Natarella, neglected her paniced husband’s Peter’s urgent telephone calls for help, dismissing her sufficating symptoms as a simple flu.

  Nothing indeed this one victim compared to millions of deaths due to cancer chemo as the local fans of Tullio here state, but to my opinion these millions still are no free license-to-kill for convicted Italian ex-docters here in the Netherlands.

  Simoncini did not prove in vitro that Candida Albicans transforms healthy cells into cancer, did not even cure a pet animal with cancer and went unresponsibly immediately to humans, did not show a publication in one of the many alternative medical journals for his alternative peers in 20 years, and generally gives too weak evidence for his healed cases.

  An expert in the USA showed that scans on his site were deliberately incorrectly interpreted in a way to fool lay people. E.g. by scanning from different angles showing different tumor mass intensities.

  The weblogs of two people here in Holland, who heralded to do extremely fine on bica and even already to be cured, now months later very very sadly state the tumors have firmly “returned” despite bica.

  I would therefore strongly advice no one, awaiting the results of the legal investigation in the Netherlands, to use injections or infusions with bica.

  Zie Edward in het Amerikaanse Hol van de Simoncini leeuw:

  http://esoterickat.wordpress.com/2008/05/20/home-treatment-cures-cancer/#comment-334

  5 Opties:

  * they tell Tullio “who has every right to sue me”
  * ik word genegeerd.
  * ik word er uit gemodereerd.
  * ik word als zeer slecht gezien omdat ik een genie aanval die zich niet kan verdedigen, ze verketteren me dus en om hun goedheid te tonen gaan ze tevens intens voor me bidden terwijl ik op de brandstapel sta te gloeien ende te verdampen.
  * ze ontmaskeren me als vierdubbelspion, betaald door de FDA, de VWA, het IOCOB en Sergio en weten dat bidden dán niet helpt, want dan stuurt men je daarboven ongezien direct door naar de hel…

  Maar ja, vierdubbelspionnen krijgen intussen wél 4-dubbel betaald! En zoals Crypto mij toonde als Mr. Ed The Speaking Horse (don’t try this at home on YouTube), kom ik wél in de paarden- en/of spionnenhemel dan… kxw38, Ed your service or so…

 10. Wilma says:

  @Edward

  Het klopt dat to-the-point zijn door sommigen moeilijk verdragen wordt.
  Zelfs als het netjes verpakt wordt is de waarheid iets dat regelmatig ongezien aan de kant wordt geschoven.
  Heb dat zelf meerdere malen op een pijnlijke manier moeten/mogen ervaren.
  Dan gaat het niet eens altijd over gelijk of ongelijk, maar onmiddelijk een blokkade opzetten als iemand iets zegt of vraagt wat die persoon liever niet wil horen en/of zich afvragen.
  Het krampachtig blijven vasthouden aan zelfverzonnen ‘waarheden’ en/of strohalmpjes schijnt die mensen op de been te houden, maar ze beseffen niet hoe wankel dat evenwicht is.
  Ze zijn blind voor het verdriet en de wanhoop die deze houding teweeg brengt bij allen die wel in staat zijn om problemen onder ogen te zien en op de juiste manier te handelen om een oplossing te vinden.
  Soms is die oplossing er gewoonweg niet en zal dat geaccepteerd moeten worden.

  Ik begrijp het wel, maar dat is niet hetzelfde als het er mee eens zijn.
  De waarheid mag/moet toch verkondigd worden, ook als er op zieltjes getrapt wordt.
  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
  Met mensen die de meest absurde ‘waarheden’ blijven verkondigen wil je niet eens vriendjes worden en vrienden die niet openstaan voor jouw gedachtengoed, zijn die vriendschap niet waard.
  Een vriend of vriendin is iemand die alles van je weet en toch van je houdt.
  Niemand is perfect of heeft de absolute wijsheid in pacht.

  De aanhangers van Simoncini zijn crimineel bezig en mogen met alle middelen bestreden worden.
  Jouw bericht daarover is correct en m.i. nog supernetjes.
  Ze hadden inmiddels met hun allen beter kunnen weten.
  Andere mensen worden willens en wetens meegesleept in hun waanzin door reclame te blijven maken voor een meneer die geen medische handelingen mag verrichten en al helemaal niet met bewezen onwerkbare natriumbicarbonaat.
  Voor kankerpatiënten is er dan vaak geen weg meer terug en zijn ze in feite gewoon speelgoed/proefkonijn geweest.
  Al redt jouw bericht maar één leven, dan was het nog de moeite waard.

  Het is best moeilijk om te blijven volhouden, maar eens zal jouw/onze boodschap door velen gehoord worden.
  Bedankt voor dit bericht.

 11. Pingback: Knevel en van den Brink censureren Galjaard. « Cryptocheilus Weblog

 12. Wilma says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article544797.ece/

  Vergis_je_er_niet_in_hoe_zwaar_die_behandeling_is

  Emma van Leeuwen (40).
  Draagster van het BRCA-1-gen. Twee dochters van 5 en 7 jaar.

  ‘Voor vrouwen zoals ik zijn borsten tijdbommen. Je weet dat de kans op kanker levensgroot is, maar je weet niet wanneer de ziekte zich openbaart. Het voelt als het zwaard van Damocles. Mijn leven is waardevol, maar tegelijkertijd moeilijk en onzeker.

 13. Wilma says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article545126.ece

  Vraag_naar_embryoselectie_groter_dan_gedacht

  gepubliceerd op 04 juni 2008 15:59

  AMSTERDAM – De vraag naar genetische embryoselectie is waarschijnlijk groter dan tot nu toe werd aangenomen. Dat blijkt uit een onderzoek van patiëntenorganisatie VSOP en het Academisch Medisch Centrum (AMC).

 14. Wilma says:

  http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2008/6/5/050608_embryodebat.html

  PvdA-staatssecretaris Bussemaker van Volksgezondheid erkent dat ze een inschattingsfout heeft gemaakt, omdat ze haar brief over de uitbreiding van de embryoselectie niet eerst in het kabinet heeft besproken.

 15. Wilma says:

  http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2008/6/3/embryoselectie.html

  Wat is embryoselectie?
  Wordt het al gedaan?
  Waarom is nu zo’n ophef ontstaan?
  Waarom is de ChristenUnie zo boos?
  Waarom loopt het conflict zo op?
  Hoe gaat dit aflopen?

 16. Wilma says:

  http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2008/6/6/060608_embryo.html

  Deskundigen moeten precies definiëren wanneer embryoselectie is toegestaan. Dat zegt voorzitter Knoers van de Vereniging Klinische Genetica Nederland.

 17. Wilma says:

  http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2008/6/7/070608_embryo_rouvoet.html

  Uit een peiling van het Nederlands Dagblad onder ChristenUnie-stemmers blijkt dat 13 procent ruimte wil maken maken voor embryoselectie bij erfelijke borstkanker.

 18. Wilma says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article546362.ece

  /Rouvoet_Brief_embryoselectie_in_strijd_met_regeerakkoord

  ANP
  gepubliceerd op 07 juni 2008 09:52, bijgewerkt op 7 juni 2008 13:07

  AMSTERDAM – Vicepremier André Rouvoet vindt een verruiming van embryoselectie in strijd met de geest van het regeerakkoord, waarin nieuwe stappen in medische ethiek uitgesloten zouden zijn. Dat zegt de leider van de ChristenUnie zaterdag in dagblad Trouw.

 19. Wilma says:

  http://www.degezondepatient.nl/k/189/news/view/4404/761

  Embryoselectie–ethische-en-financile-kant.html

  De mening van Jannes Koetsier.

 20. Wilma says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article546565.ece

  gepubliceerd op 09 juni 2008 02:46,

  DEN HAAG – De regeringspartijen doen verwoede pogingen een oplossing te vinden voor het conflict over embryoselectie, met de instelling van een ethische commissie als serieuze optie. Zo’n commissie zou van geval tot geval moeten beoordelen wanneer vrouwen in aanmerking komen voor embryoselectie bij een ernstige erfelijke aandoening.

 21. Wilma says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article547561.ece

  CDA_onder_voorwaarde_voor_selectie_embryo_met_kankergen

  gepubliceerd op 11 juni 2008 02:47

  den haag – Het CDA in de Tweede Kamer is er voorstander van dat bij reageerbuisbevruchting embryo’s met het gen voor borst- of darmkanker worden weggegooid. Wel moet dit worden omgeven met ‘randvoorwaarden en zorgvuldige criteria’, zegt Henk Jan Ormel, Tweede Kamerlid voor het CDA.

 22. Wilma says:

  http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2008/6/24/240608_embryoselectie.html

  Het academisch ziekenhuis in Maastricht mag onder strenge voorwaarden doorgaan met de omstreden selectie van embryo’s.

 23. Marer says:

  Ik ben zeer benieuwd hoe gauw de politiek de criteria vaststelt. De strenge voorwaarden zullen wel even op zich laten wachten. Iedereen weer tevreden. De doktoren mogen beslissen. Het wespennest is even verplaatst. De achterban van de Christenunie even gesust.
  Op naar het volgende dogma.

 24. JennyJo says:

  In Israel wonen zeer veel orthodoxe Joden. De orthodoxe richting is zeer bepalend voor het regeringsbeleid en wetgeving. Dus je zou verwachten dat ze daar ook heel moeilijk doen over embryoselectie.
  Maar nee. Juist op basis van religieuze uitgangspunten wordt embryoselectie daar voor iedereen vergoed. Want men vindt dat elke vrouw de mogelijkheid moet hebben om tenminste twee gezonde kinderen te baren.
  Op basis van geloof kun je dus ook tot heel andere beslissingen komen.

 25. grootvader says:

  En…………….
  Op basis van ditzelfde geloof kun je ook een digitale voorsprong krijgen.
  Want, dankzij het feit dat men daar in orthodoxe kringen niet mag werken, geen vuur maken, niet het licht aan en uit mag doen e.d. heeft men daar al snel de mogelijkheden gezien die de PC bood op het gebied van regelen van systemen.
  Daarom had men in Israël een voorsprong op het gebied van programmeren.

  Grootvader

 26. Wilma says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1036176.ece

  /Bijval_voor_besluit_embryoselectie

  den haag – Het Academisch Ziekenhuis Maastricht (AZM) is ‘tevreden’ dat het mag doorgaan met embryoselectie bij erfelijke borstkanker en zeven andere kankersoorten. Vrijdag stemde het kabinet in met een voorstel hiertoe van PvdA-staatssecretaris Bussemaker.

 27. marer says:

  http://www.nederland2.nl/uitzendinggemist/programma/spraakmakende-zaken/2461/8630347

  Uit deze uitzending blijkt dat mensen met een kinderwens en een erfelijke ziekte heel goed nadenken over het eventueel doorgeven van een ernstige ziekte.
  En al die persoonlijke beslissingen vind ik zo ontzettend moedig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: