Evolutie in z’n achteruit.

klaar voor de start?
(klik hierrrr voor volledig plaatje)

Vier families in Turkije kunnen ons nog iets leren over onze genen. Ze lijden aan Unertan syndrome ; ze lopen op handen en voeten.

De viervoetigen hebben een bepaalde genetische afwijking die zelden voorkomt maar ook de geleerden verbaasde. Ondanks overeenkomsten kunnen genen op drie verschillende chromosomen verantwoordelijk zijn voor deze aandoening.
Het zijn wel altijd mensen die ‘binnen de familie’ getrouwd zijn. Ze zijn een beetje ga-ga, hebben een spraakgebrek en zijn motorisch gestoord.
Meer info hierrr

Aapjes kijken.

Advertenties

4 Responses to Evolutie in z’n achteruit.

 1. JennyJo says:

  Ik had deze familie as eens gezien in een tv-documentaire. Heel erg bijzonder.

 2. Edward says:

  Interessant.

  Nog meer stappen in de evolutie terug mogelijk? Mensen die als gibbons ala Tarzan gaan leven? Mensen die als hagedissen voortkruipen? Of als zeemeerminnen en -mannen alleen nog in de oceaan willen leven?

  Ooit las ik een verhaal van een Engelse biologe. Stelde dat onze aapachtige voorouders door opwarming en massale bossterfte de savanne opmoesten, maar bij tienduizenden werden gekild door de snelle roofdieren. Een klein groepje overleefde volgens haar buiten bereik van de meeste predatoren in de branding. En YES dat zijn nou onze voorrouders geworden.

  Ze aten noodgedwongen veel schaaldieren en zeewier, kregen dus teveel zout binnen, reden dat wij zoute traantjes ontwikkelden. Beharing was niet meer nodig (zwemmen ging beter zonder zware vacht), de positie van de sexorganen veranderde vergeleken met andere apen, we ontwikkelden net als potvissen weer het zoogdierduikreflex, te zien bij overleving van iemand die een half uur verdronken onder het ijs heeft gelegen en toch gereanimeerd wordt, etc. etc.

  Soort aapjes op handen en voeten dus die, oh wonder, door de zoute golven dus wel permanent rechtop MOESTEN gaan staan, want bij elke golf zeewater slikken: nou nee.

  Al die takzwaai en klimspieren: niet meer nodig. Baby’s mochten lang in de armen van moeders blijven, etc. We ontwikkelden graag speren en pijlen om vanuit de branding de predatoren af te weren, te doden en later te verorberen. Zo veroverden we als high-tec steeds nadenkende fighters na vele eeuwen ons plekje op het land weer terug, maar de bomen weer in: no thank you! Etc. Ziedaar, …ons!

  Vandaar dat we zo graag naar het strand gaan. Back to basics.

  Probleem is wel dat veel brothers en sisters in de VS en waarschijnlijk meer fundamentalisten elders op Google Earth niet eens in evolutie mógen geloven van hun geloof.

  Dus deze Turkse familie is gewoon terug naar het voor-branding stadium of zoiets.

 3. cryptocheilus says:

  Dat vroeg ik mij ook al af Edward. Als je deze mensen nu weer kinderen laat krijgen of ze dan ook weer kieuwen ontwikkelen…hahaha.
  Dit is wel wat voor je om te lezen. Buitengewoon interessant.
  http://www.newscientist.com/article/dn13620-evolution-24-myths-and-misconceptions.html?DCMP=ILC-tabView&nsref=dn13620
  Ik zou zeggen uitprinten en leuk voor op het strand 😉
  @ allen: Crypto’s ouwe heer gaat trouwen dus ben ik *out* for the day.

 4. Edward says:

  @Crypty gefeliciteerd met je oude Heer en nieuwe Ma.

  Inderdaad, die evolutie stukjens bewaar ik voor het strand. Blij dat de fraaie dames daar destijds duizenden jaren geleden hun vacht hebben afgeworpen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: