Schwarzer Peter

mag ik van jou......

Darf man über Hitler lachen?
JA, VERDAMMT!
Je mehr man sie dämonisiert, sie unberührbar macht und sie in einen Glassarg legt, desto mehr faszinieren sie doch. Aber in wirklichkeit war es ein korrupter Haufen von Zivilversagern.
WIR DÜRFEN UNS ÜBER HITLER LUSTIG MACHEN. Dafür haben wir schließlich nen Krieg verloren…
Je mehr man mit ihnen als Personen ohne Humor umgeht, desto mehr werden sie zu Faszinationsobjekten für Rechte, die es begrüßen, daß ihre Ikonen unberührbar sind.

Het lijkt er op dat de moffen onze oosterburen zich endlich los maken van het verleden. Na de discussie over het onthoofden van een wassen beeld van Hitler in de Duitse madam Tussauds in Berlijn mag er ook gelachen worden om een nieuw kaartspel ‘das Führerkwartett’ dat door onkel&onkel op de markt is gebracht. Zouden ze het dan eindelijk leren? Humor om te lachen?

Aufmachen!

U zag deel II, deel I hierrr

Advertenties

18 Responses to Schwarzer Peter

 1. cryptocheilus says:

  Scheisse! Het lijkt wel plagiaat…..
  http://weblogs.nos.nl/berlijn/2008/07/16/zwarte-pieten/
  Echt niet van tevoren gezien. Scouts honour.

 2. Wilma says:

  http://www.luckytv.nl/video_untergang.html

  Dan deze ook maar even bij de juiste catagorie plaatsen!
  Is een herhaling meer dan waard!!

 3. Wilma says:

  http://nl.youtube.com/watch?v=OmjYfY0wWg0&feature=related

  Een ei hoort erbij!!
  en……..een kwamkwammer?

 4. Wilma says:

  http://www.nrc.nl/scholieren/article653639.ece

  Hitler een menselijk gezicht geven in een serieuze film, dat mag tegenwoordig in Duitsland, getuige het succes van het imposante bunkerdrama Der Untergang (2004). Maar Hitler humaniseren in een komedie, gaat de meeste Duitsers nog steeds te ver.

 5. Wilma says:

  http://www.trouw.nl/hetnieuws/europa/article592081.ece/

  burengerucht_duitsland_Duitsers_leren_eindelijk_lachen_om_Adolf_Hitler

  Natuurlijk hebben de Duitsers de grote Amerikaanse nazi-komedies gezien. Met vertraging. Want Charley Chaplins ’The Great Dictator’ en Ernst Lubitsch’ ’To Be or Not to Be’ uit begin jaren veertig kwamen pas na twintig jaar in de Duitse bioscopen.

 6. Grootvader says:

  Maar ja,

  In Oostenrijk?
  Die hebben toch geen humor?
  Op een camping eens gevraagd of man die öostenreichse steinensuppe kante.
  “Nein”
  “Das geht so! Man nimt ein stein aus ein bach und du das in ein panne, Man kocht das ungeveer eine stunde, holt die stein herhaus und denn das fleis und die gemusse.(steenkolenduits, ik weet het)
  Komt die Oostenrijker en dag later terug en zegt: “Aber, ohne stein geht das doch auch?”
  Zeg ik: “Si hat es verstanden”.
  Stomme Oosterrijkers.

  Grootvader

 7. Wilma says:

  Het werkelijke probleem is m.i. dat er tientallen jaren te laat over/vanwege Hitler gelachen wordt.
  Het kan nooit één persoon zijn die zoveel ellende veroorzaakt.
  Was er meteen om gelachen, ja dan…………………………………..!!
  Dictators komen/bestaan/blijven omdat velen/tevelen hun gedachtengoed onderschrijven en bereid gevonden worden om, in naam van, onmenselijke handelingen ten uitvoer te brengen.
  Het duitse volk wil Hitler zo graag ontmenselijken/er een monster van maken omdat ze na al die jaren de echte waarheid nog niet willen zien/inzien.
  Nog steeds eigenlijk:”Wij konden er niets aan doen hoor!!” en “Wir haben es nicht gewüst”
  Adolf heeft behalve brallen. zwetsen en roeptoeteren eigenlijk niet zoveel gedaan.
  Zelf geen gaskamers gebouwd, nooit daar een kraantje opengedraaid, daarna geen zeep gemaakt van menselijk vet om maar een paar te noemen van de schier eindeloze lijst misdaden.
  Als ze nu van harte moeten/willen gaan lachen over/vanwege Hitler, nemen ze in feite zichzelf op de korrel.
  Dan komen o.a. de miljoenen doden en de wijze waarop ze overleden prominent naar voren en zal het ‘lachen’ worden als een boer die kiespijn heeft.
  Met een vinger wijzen is veel gemakkelijker.
  Het zijn altijd de anderen die het doen/deden, maar is dat zo?!
  Het zijn altijd de omstandigheden waarmee een keuze goed wordt gepraat!
  Ook in de tegenwoordige tijd kan ‘de mens’ er nog wat van, regelmatig zo’n beestachtig gedrag dat ik me weleens schaam om tot dat ras te behoren.
  Het is om akelig van te worden, want wat hebben we nou geleerd?
  Nog steeds lopen mensen hersenloos achter Roeptoeters aan, vanwege o.a. God, Allah dus de Islam, de farmaceutische industrie/reguliere geneeskunde die halfgoden zoals Simoncini tegenwerken.
  Tullio heeft geen snorretje, maar ‘eerlijke’ bruine ogen en is jarenlang zijn gang kunnen gaan. Onvoorstelbaar, maar waar!! Ook in zijn beginjaren stond al vast dat hij onzin verkondigde en zijn hypothese dus niet klopte. Als toen iedereen meteen was gaan lachen………………..!!!!
  Zelfs na een veroordeling door de rechtbank in 2006 wordt hij nog met hand en tand verdedigd en maken ‘medemensen’ het mogelijk dat hij ondergronds zijn activiteiten gewoon kan voortzetten.
  Die mensen/promotors en allen die, zelfs na wetenschappelijke bewijzen van niet werken van zijn ‘therapie’, toch met Simoncini in zee willen gaan/blijven gaan zijn de ware schuldigen.
  Was iedereen meteen in de lach geschoten om al zijn onzin, hadden wij nu onze strijd niet hoeven leveren!
  Wat kan één mannetje of vrouwtje nou veroorzaken?!
  Nog steeds afschuwelijk veel/teveel zo blijkt, het is om kippenvel van te krijgen.

 8. Wilma says:

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/article1046803.ece

  /Radovan_Karadzic_gearresteerd

  Fijn dat ze de man eindelijk hebben, maar……………hetzelfde probleem als in bovenstaand bericht.
  Als Karadzic toestemming geeft DOE je het ook gewoon maar even?!

 9. Marer says:

  Karadzic is psychiater en voorstander van “rassenscheiding” en “eigen volk eerst”. Ik vind het altijd huiveringwekkend om te zien dat heel veel mensen zich willen laten leiden door één man. En meestal is dat een roeptoeter die eigenlijk alleen voor zichzelf gaat en meestal “een goddelijke missie heeft”.
  Maar een mens is een kuddedier dus het zal altijd wel blijven dat harde roeptoeters mensen om zich heen verzamelen.

 10. Edward says:

  Apart onderwerp hier opeens die Oostenrijkse Adolf Schickelgruber (i.p.v. Hitler was dit de werkelijke naam). Heil Schickelgruber klinkt niet erg macho alleen….

  Een jaar geleden hoorde ik op een druk bezocht feest een tot dan redelijk en gezellig Duits echtpaar in een voor hen veilige niet pro-Joodse omgeving n.a.v. de Joden en de Holocaust opeens beweren:

  Wenn wir das damals nicht gemacht hatten, hatten Sie das ganze Land übernommen.

  Tsja, het heftige vervolg van mijn kant werd i.v.m. de gezelligheid sterk hard afgekapt. Maar de steenkoude rillingen liepen over mijn rug: niet eens ontkennen maar ruim 50 jaar later gewoon nog overtuigd de Shoah goedpraten… Schaamteloos en intens dom!

  Eng trekje bij macho volken, alles goedpraten, ontkennen en willen vergeten. Ook de Japanners met hun Koreaanse vivsectiekampen voor Amerikaanse krijgsgevangen soldaten en intrieste zogenaamde troostmeisjes en massale verkrachting, bajonetoefeningen en massamoord inclusief levend begraven etc op Chinezen bij binnentrekken in Nanking leren nu op school dat zij destijds een soort heldhaftige bevrijders, ja vrijheidsstrijders voor Azië waren. Voelt lekker aan, dat wel.

  Turken worden gek als je over de genocide op Armeniërs begint, etc. Doe die genocides dan verdorie niet!

  Zal altijd zo blijven vrees ik. De extreem gruwelijke onvoorstelbaar sadistische beulen in die Koreaanse Jappenkampen kregen geen straf als ze hun interessante medische waarnemingsboeken over de extreem sadistische proeven op levende mensen bij de Yankees himself inleverden… Aldus geschiedde… Tsja. Breek me de bek niet open..

 11. Wilma says:

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/article1047241.ece/
  Berechting_neemt_trauma_niet_weg

  Den Haag – Srebrenica, 11 juli 1995, was een keerpunt voor Nederland, zegt Jan Pronk, destijds minister voor Ontwikkelingssamenwerking in het kabinet Kok-I. Een dieptepunt, een beslissend moment in de vaderlandse geschiedenis.

  Dáárom blikt, buiten de Balkan, vooral Nederland terug na de arrestatie van Radovan Karadzic. Als hoogste leider van de Bosnische Serviërs was hij de aanstichter van wat wel het grootste Nederlandse trauma sinds de Tweede Wereldoorlog is genoemd.

 12. Wilma says:

  http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2008/10/20/201008_hitler.html

  We kennen Adolf Hitler vooral als spreker, niet als lezer. Hij is niet het soort mens waarvan je verwacht dat hij zich ’s avonds terugtrekt met een goed boek. Toch is dat wel wat er gebeurde, zegt Timothy Ryback, die voor het eerst uitgebreid onderzoek deed naar de leesgewoontes van de Führer.

  Quote:
  –“Dit was een man die veel informatie bezat, maar weinig kennis,” concludeert Ryback. “Iedereen zegt altijd dat hij van die moeilijke Duitse filosofen las, maar zijn begrip was maar beperkt. Het was alsof hij de boeken leegroofde, plunderde. Hij is op zoek naar de informatie die hij nodig heeft om zijn eigen denkbeelden te bevestigen.”

  “Je ziet soms dat hij een boek leest en dan een paar dagen later letterlijk teksten eruit citeert tijdens toespraken. Andere stukken uit boeken zie je terug in Mein Kampf. Wat me vooral opviel is dat er ook verschillende Amerikaanse auteurs bijzaten, zoals [industrieel en antisemiet, red.] Henry Ford. Die heeft hem een grote invloed gehad op zijn denken over ras.” —

 13. Dani says:

  @Wilma:Zoals in elke oorlog is het eerste slachtoffer de vrije pers, met overheidspropaganda vermomd als nieuwsfeiten. Opzettelijk beschrijven de grote mediaconcerns de gebeurtenissen in Srebrenica als de ernstigste gruweldaden in Europa sinds de WOII of sinds de Holocaust, soms als de ergste massamoord op burgers etc. Doelbewust halen zij de Holocaust en nazi’s tevoorschijn om Srebrenica te verbinden met genocide, Serven met nazi’s, en moslims als onschuldige slachtoffers. Karadzic :hoe kunnen ze mij als een oorlogsmisdadiger etiketteren? Voor welke misdaad? Voor het beschermen van mijn volk?Wat is daar fout aan? Iemand die strijd tegen de verovering van eigen land is een held,en de oorlog in Bosnie is niet door Karadic veroorzaakt! Hoe zijn Jihadi’s in Joegoslavie, hart van Europa, terrecht gekomen? Als Izetbegovic de Republiek Bosnie niet had uigeroepen, dan hadden we nooit gehoord van Karadzic.Als daarvoor Tudjman niet hetzelfde had gedaan met Kroatie , dan was daar niks gebeurd.Zo ook Slovenie , daar is weinig voorgevallen, maar dat was het begin.
  Zonder de burgeroorlog in Joegoslavie was er geen Amerikaans legerkamp in Servische Kosovo ( camp BONDSTEEL)geweest. De uitspraak van Clinton: wanneer wij zaken willen doen met Europa is Kosovo ons ding..
  En toch is me nog niet helemaal duidelijk waarom deze man voor een internationale rechtbank[Navo] moet verschijnen en in de tussentijd in de gevangenis zit.Nu weet ik!!! Omdat men op de Balkan zondebokken nodig had om het eigen Navo optreden te rechtvaardigen.De beschuldiging van een genocide in Srebrenica werd gebruikt door de regering Clinton om later militair ingrijpen te rechtvaardigen,en om de aandacht afleiden van de activiteiten in de Kroatische Krajina regio,de grootste etnische zuivering[genocide] in EU,na WOII, georganiseerd door VS.Is het eigenlijk wel zeker dat de Serviers in Sebrenica duizenden moslimmannen geexecuteerd hebben? of zou het kunnen dat het (gedeeltelijk)anti-Servische propaganda is? Na 14 jaar zijn nog 6000 lichamen vermist?!Komt de waarheid over Srebrenica boven tafel?Wat was in Srebrenica?Deze link:http://www.srebrenica-report.com/ Verder staat in het boek van Karremans zwart op wit dat de moslimstrijders in de safe-area’s bewapend waren en jarenlang uitvallen naar de Serven deden. Dat is dus schending van de akkoorden en derhalve een dom soort terrorisme en als reactie hierop is het Servische leger er naartoe gegaan. Maar gelukkig werden vrouwen en kinderen in Srebrenica nog gespaard. In Darfur en bij de Hutsi / Tutsi,en rond Srebrenica in de Servische dorpen,was dat niet zo.Advoccat Karadjic zegt dat er schriftelijke bewijzen zijn dat Karadzic de legerleiders bevolen heeft zich aan het oorlogsrecht te houden. In een andere moslimenclave die enkele dagen later viel, Zepa, was er geen sprake van genocide.En waarom niet? Karadjic is alleen verdaht,dus NIET schuldig!!!Wat gebeurde er in Srebrenica is eenvoudig: de moslims vielen de Serviers, zodat de Serviers doodgeschoten hen, veel stierven in de strijd en sommige werden geëxecuteerd[tot 300].Karadjic is alleen verdaht,dus NIET schuldig!!! Milosevic was ook verdaht ,maar een flinter van bewijs is gevonden tegen Milosovic. Karadzic koestert niet de illusie dat hij wordt vrijgesproken, maar veel dingen zullen anders eruit zien als het proces over is.

 14. jennyj0 says:

  Ik ga dat niet lezen. Weleens van alinea’s gehoord?

 15. wilmamazone says:

  @Dani

  Jouw bericht is m.i. zowiezo off-topic en dusdanig provocerend/complotdenkend van inhoud dat ik geen enkele behoefte voel om te reageren. Spaar je dus verdere moeite.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: