Even slikken

—-
uch

Wie evenwichtig eet en verder gezond is, heeft geen voedingssupplementen (vitamines, mineralen, kruidenpillen) nodig – behoudens enkele uitzonderingen. Ze worden echter verkocht alsof het een soort medicijnen zijn. Overdosering en ronduit gevaarlijke preparaten zijn schering en inslag…

…Leugenachtige reclame is verboden, want claims moeten bewezen worden, maar daar wordt flink de hand mee gelicht. De Voedsel en Waren Autoriteit en de Reclame Code Commissie doen wel hun best maar zijn vrijwel machteloos.

Van de dogmatici vastgeroeste boeroepers farmavrienden Marie P. Prins van de Vereniging tegen heksen en trollen. (hierrr).
Verplicht leesvoer voor de Cryptoreaguurder.

11 Responses to Even slikken

 1. ECGreetje says:

  Crypto, ik zal het nooit meer doen!

 2. cryptocheilus says:

  Dit soort berichten doen we voor Steven.
  Ga es deaud……met Steven Chang.

 3. Edward says:

  Tsja, die KOAG/KAG regels, je mag niet zeggen bij een supplement TEGEN nervositeit, maar wel BIJ nerveusiteit, dan is het OK. De doorsnee consument let hier niet op.

  Even een nuancering van supplementen: ’t is niet alles dood en verderf. Gewoon evidence-based blijven benaderen ala Edward. Mijn chef zegt vaak: Edward Kiss (Keep It Simple Stupid).

  OK: Een enkel voorbeeldje, meestal doen supplementen niets of kwaad, maar er zijn ook vele positieve supplement effecten gevonden:

  VIT. E
  Extra vitamine E heeft volgens veel onderzoek geen beschermend effect tegen het ontstaan van borstkanker, zoals we allen ook zouden verwachten. Extra vit. E kan zelfs het tumorproces in de kaart spelen door radicalen te neutraliseren die beginnende tumorcellen keurig aan het vernietigen waren.

  Máár bij familiale erfelijke borstkanker, waarbij de dame een levensgroot risico heeft ergens in het leven borstkanker te ontwikkelen, en vaak begrijpelijk preventief de borsten laat verwijderen, kan extra vit. E dit risico premenopausaal met tot 99% verminderen!

  Wauw, toch?

  Zie: http://www.pubmed.nl en zoek op

  407 1995 Ambrosone CB Cancer Causes Control

 4. Edward says:

  Hai Grootvader, goed dat je door die wateropname heen prikt. Inderdaad drinken sommige mensen te weinig, en ontgiften gaat deels via urine,

  Dus omarmen diverse alternatieven automatisch en blindelings de doe maar extra veel water theorie. Ook bij afval-crash diëten.

  En zoals altijd zonder enige controle in de literatuur, en dus niet-evidence based. Het gevaar hiervan toont het artikel dat je toonde.

  Dat prostaatkankermiddel:lijkt prima. Prostaatkanker is hormoon aangedreven (o.a. dihydrotestosteron), en de testosteron productie lamleggen ligt dan voor de hand.

  Lastige bijwerking is dan wel speciaal bij mannen voor te stellen: GEEN sex meer, wel opvliegers, borstvoming. ontharing, etc. Maar ja, wat doe je als je leven in gevaar is…

 5. Edward says:

  Grootvader, hoe zo komkommertijd. Je kwam toch met twee relevante dingen aanzetten. Alleen dat van die UFO’s: altijd apart gevonden die ontvoeringen van mensen.

  In de USA ziet men aliens als wezentjes met grote ogen, nou ja het archetype van Close Encounters, in Skandinavië meer kabouterachtig of kobolds, in Italië meer reptielachtig (spiderman), etc.

  Laten nu toch al die aliens die wereldwijd mensen ontvoeren zo vriendelijk zijn zich overal vaak aan de lokale fantasie aan te passen. Dus Italianen worden ontvoerd door reptielachtigen, Skandinaviërs door kobolds, etc.

  Zie dat voor je, een UFO ala Spacelab in orbit als een sateliet, gaan ze een Tullio ontvoeren, dan even het reptielenpakje aangetrokken, is het een Noor, dan het kobold pakje, ,

  Alleen komt het dominante Amerikaanse model sinds ET, close-encounters etc wereldwijd ook steeds meer voor.

  Typisch voorbeeld van de kracht van de menselijke fantasie die ontvoeringen dus….

  Wie gelooft dit?

  Nou velen, want na het wegvallen van kerkelijkheid wil de homo religiosos toch ergens in geloven. De Boeddha beelden zijn momenteel in Europa niet aan te slepen. Oh ja, elkeen gelooft dat je deze NOOIT ZELF MAG KOPEN, dat brengt ongeluk,

  Je moet hem cadeau krijgen. Dit is zeer sterk algemeen toegepast. je weet immers maar nooit, en mag het ongeluk niet tarten. Hoezo bijgeloof anno 21e eeuw?

 6. Wilma says:

  Enkele weken geleden hoorde ik iemand doodserieus verkondigen dat ze op de 2e dag van haar huwelijk een spiegel brak. Er volgden 7 jaren van ellende, daarna ging het plotsklaps de goede kant op.

  Gelukkig kan ik mijn gezicht meestal héél goed in de plooi houden als dat nodig is!

 7. grootvader says:

  Aaan wie vaak moeite heeft met lachen adviseer ik altijd haarspray.
  Eerst een leuk plaatje of verhaal en dan flink spuiten!
  Eventueel nog later aflakken!

  Ach,wij kankeren weleens op die alternatieven maar eerlijk is eerlijk, al die doldwaze theorieën zoals die anti-aliënhoedjes blijf ik tenminste om te lachen vinden zo bespottelijk.

  Maar goed, d’r zitten er meer buiten dan d’r in zitten;zeg ik altijd maar.

  Goeden morgen overigens.

  JJ en Wilma!

  dikke XXX van……………………………

  Grootvader.

  is het geen heerlijk gevoel om wakker te worden met mensen in de buurt die van je houden? Al is het maar virtueel?

 8. opperhoofd says:

  we gaan eraan beste mensen, het laatste uur heeft geslagen

 9. Wilma says:

  @Opperhoofd

  Gaan we dan naar de eeuwige jachtvelden? Lijkt me best gezellig.

 10. Pingback: Het orthomoleculaire konijn kijkt vol in de koplampen… « Cryptocheilus Weblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: