Daar zijn we weer! Cryptochatbox is terug!


neuqen?

Lekker los. Lekker zonder das. Casual.

Advertenties

419 Responses to Daar zijn we weer! Cryptochatbox is terug!

 1. cryptocheilus says:

  Kunnen we weer lekker offtopic ouwehoeren.

 2. Wilma says:

  Nou dat heeft wel lang geduurd, wat zei ik nou toen chatbox 1 werd opgeheven?
  Mannen!!!!!!!!!!
  Ze mogen dan een ietsiepietsie beter kunnen fileparkeren, maar voor de rest!

 3. Wilma says:

  Vrouw achter het stuur.

  Het was 1968 en ik reed rond in een 3e hands Eend, die met een kwast opnieuw was gelakt. Zowel de verwarming als de achtervering hadden hun beste tijd gehad, met recht een wiebeleend.
  Ik had een paar dagen vrij en er was sprake van hevige sneeuwval. Na een paar dagen sneeuwen en het langskomen van sneeuwschuivers kon je nog net zien waar mijn beestje stond.
  Maar ik moest naar mijn werk en mijn tuut-tuut werd ’s morgens met vereende krachten uitgegraven. de halve straat stond buiten of achter het raam meewarig mee te kijken. De ruiten werden open gekrabt en toen werd het echt spannend.
  Gejast, gesjaald, gehandschoend en gemutst stapte ik in, er viel een doodse stilte, maar al snel klonk gejuich en applaus, want shoken kon ik wel en mijn trouwe beestje startte waarempel de 1e keer en sloeg niet af.
  Al waggelend de straat uit op een behoorlijk gladde weg tussen de sneeuwhopen door.
  Een paar honderd meter verder kwam een helling van 7% en ik heb stapvoets de top gehaald. Na die top stond een dikke mercedes vast in de sneeuw en de eigenaar keek niet vrolijker toen ik eens flink op de claxon duwde en naar ‘m zwaaide.
  Na zowat elke kilometer moest ik stoppen om zowel de ruitjes van buiten èn van binnen opnieuw goed open te krabben, want de verwarming had er geen zin in.
  Halverwege de tocht weer zo’n Dikkedeursauto die niet verder kon en Wilma maar toeteren, zwaaien en dit keer door het open raampje vrolijk roepen:’Had je ook een auto moeten kopen!’
  De tenen en vingers halfbevroren, maar wat een lol vanwege die poenerige karren.
  Ik was op tijd op mijn werk en was intussen toch wel blij met de verwarming èn de hete koffie daar.

  Die Lelijke Eend zal ik nooit vergeten, met de wind mee waggelde die in de richting van de 90 km. per uur. Op een helling met moeite naar de top en vrienden die voor ons reden hebben toen ’n keer stukjes brood naar buiten gegooid en geroepen:Kom maar kom maar!!!

  P.S.:
  En heren…….daarna heb ik een tijdje in een minicooper gereden waarmee nog tussengas gegeven moest worden bij het terugschakelen , dus…………!!

 4. peter says:

  Heel herkenbaar, Wilma, ik had er ook een. Vooral met open dak rijden was ook geweldig!

  Ook ik reed een mini, vrijen achterin, en het koppie in het bakkie!

 5. Edward says:

  @Wilma, lekker vroeg op, trein van half zeven halen. ‘S avonds achter de ban een vent, dan ’s ochtends ook… Jaja.

  Ik had hetzelfde met een eend. Lichte IJzel, alles stond stil in Amsterdam op de gracht, behalve mijn oude lichtgeschaafde eend waarmee ik heel voorzichtig als incidentele bezoeker van de stad toch over de boogbruggen durfde. Had weinig te verliezen, hoewel een plons in de steenkoude gracht of glijpartij tegen geparkeerde dure luxe auto’s me ook niets leek.

  Het mooist was van het Amstelstation, richting Diemen, waar je na de rotonde meteen de afrit rechts onder de weg door neemt, richting Nobelweg school. Sommige auto’s gleden de afrit naar onder het viaduct gewoon af, en crashten zachtjes op elkaar,, de enigsten die soepel doorreden waren de eenden die alleen wat schuin hingen in de scherpe bocht onderaan. Meesterlijk.

  Vaak toch met de breedgrijnzende MAN achter het stuur, die durven evolutionair gezien als macho’s nu eenmaal veel meer en willen zich graag bewijzen vooral waar anderen terugschikken . Ach, het blijven je mannelijke genen he zou Ma Flodder zeggen.

  Die drang hebben vrouwen minder, zijn wat slimmer soms, lopen ze wel minder risico, maar missen een hoop voldoening denk ik wel eens.

  Voelde me heel wat toen ik dat groepje wrakken voorbijreed.

  Een Haarlemerdijkie noemden ze dat in Amsterdam, als alles gesmeerd liep. Appeltje-eitje. ABC-tje, 123-tje, me zussie kan dat ook, etc. Hoe snel neem je elkaars uitdrukkingen niet over… Simple comme bonjour. Peace of cake.

  Crypto, die vrouw en dat jacht, was toch wel te snappen, ze dacht gewoon dat ze de veerboot opreed denk ik als ik dat zie…hihi. Of toch nie…?

  Maar ja, een dubbel-blind placebogecontroleerd onderzoek, zonder naaldhakken, zal nodig zijn om definitief te bewijzen dat vrouwen een gevaar op de weg zijn. Tot die tijd geloof ik er niet in, vooroordelen zijn er al te veel, al hebben ze de schijn wel behoorlijk tegen soms als ik dat videofilmpje van je bekijk, hihi.

  Ik weet het, ook ik like to live dangerously… Ach ja, dat mannelijke DNA, he? De code ACTG of zo die aangeeft jij bent man, vrouw of hemaphrodiet is nog niet gevonden???

  Die hema’s hebben mooi de gcombineerde positieve eigenschappen van beide sexen!

 6. JennyJo says:

  Heei Crypto en andere belangstellenden,

  Er zijn nog steeds mensen die denken dat onze twee hersenhelften helemaal niet samenwerken en dat dat de oorzaak is van allerlei problemen. Het blijkt nu zelfs dat dit noodlottige verschijnsel zomaar de oorzaak zou kunnen zijn van kanker, want doordat de hersenhelften niet samenwerken, functioneert het immuunsysteem niet optimaal en dat is de oorzaak van kanker zoals iedereen weet.

  Even klikken dus op deze link:
  http://positiefalternatief.web-log.nl/
  en lezen bij Hemi-sync: Gateway experience.
  Ooit zulke natuurkundige, biologische en anderszins onbeschrijfelijke onzin gelezen???!!!
  Nee, dacht ik al.

  Ingewikkeld is dat ze verderop zegt dat kanker een ziekte van de ziel is. Wie het snapt mag het zeggen.

  Enfin, dit is dus het niveau van de aanghangers van de WWK. Niet tegenop te redeneren, ik weet het.

  Morgen ga ik met vakantie, blijf anderhalve week weg, in de bergen. Geen laptop mee dus tijdelijk ook geen berichten hier.

 7. grootvader says:

  En…………………
  Ja hoor! Die eend!
  ‘k Had een van de eerste! Die nog met de ruitenwissers op de kilometerkabel en bij stilstaan met de hand op die draaiknop vegen.
  Mijn taxibaas Pieksma schijnt nog één op proef te hebben gehad als taxi, maar dat was gauw over: “Ja,sorry mevrouw,ik ben met een lelijke eend, mag dat?”
  Nee, de chauffeur schaamde zich rot dus die ene eend heb ik maar voor weinig kunnen kopen.
  Later een Dyane, dat was wat beter maar ook niet echt luxe.
  Was er een eendbezitster die haar eend niet op de handrem had gezet en in de gracht gleed.
  “Ja mevrouw, ’t is een eend hè, die houden nu eenmaal van water”
  Taxichauffeurs, zeker in Amsterdam, zijn nu eenmaal een beetje pestkopperig.

  En nu?
  Voortaan vroeg op want opa is weer voor wat uurtjes aan het werk op een taxibusje.
  Om 6 uur beginnen!
  Gisteren gesolliciteerd in Ede-Wageningen.
  Zou oorspronkelijk vanmiddag eerst met een chauffeur de route in Amsterdam rijden maar vanochtend al voor “de leeuwen geworpen” zonder meerijdende chauffeur..
  Dan heb je de eigen ervaring in een sterk veranderde Bijlmermeer (Asd.Z.O)hard nodig!

  Ach, twee,drie jaartjes en dan geef ik de pijp echt aan Maarten.
  “Maarten, waar ben je?”

  Grootvader

 8. Edward says:

  JennyJo, als kanker een ziekte van de ziel is, waarop de alternatieven uit luiheid of onwetenheid blijkbaar geen Pubmed search willen loslaten, is geloven in een aparte natuurlijke genezing van kanker pas echt een vierdubbele kwaal.

  Die der eigenwijsheid, kort-door-de-bochtheid, borreltafelpraatheid en eigengerechtheid.

  Hopelijk komen er ook meer alternatieve stoplicht sites die korte metten maken met dit stuitend domme fenomeen! Wanneer leren die dombo’s nu eens hun wauw-ideeen eerst te checken in de literatuur? Of vertrouwen ze die weer eens niet?

 9. Wilma says:

  @JJ

  Fijne vakantie meid, geniet met volle teugen!

  @Grootvader

  Wat geweldig dat je nu al een job hebt, dan ziet jouw wereld er opeens héél anders uit.

  Een Dyane heb ik ook nog gehad, weer een ouwetje en als ik het mij goed herinner zat er een pookje op het dashboard.

 10. Wilma says:

  Mijn hersenhelften hebben even intensief contact gehad en nu begrijp ik het volkomen.

  Diamental/Willeke quote dit bij bericht Hemi-Sinc:

  –Er wordt gebruik gemaakt van een affirmatie die mij op het lijf geschreven is: “Ik ben meer dan mijn fysieke lichaam. Daarom verlang ik vanuit het diepste van mijn ziel om die hogere energiën en energiesystemen te ontwikkelen, te ervaren, te begrijpen, te beheersen en te gebruiken op de manier die heilzaam en constructief is voor mij en mijn omgeving. Ook verlang ik ten zeerste naar de hulp, medewerking, ondersteuning en het begrip van individuen wiens wijsheid, ontwikkeling en ervaringen gelijk zijn of groter dan die van mezelf. Ik vraag hun begeleiding en bescherming tegen iedere invloed of iedere bron die mij minder aanreikt dan mijn vastgestelde verlangens.–

  Dan is het toch logisch dat je lid of aanhanger wordt van de WWK met als voorziter Henk Trentelman!

  Quote Kees Braam op Tros-Radar:

  –Weet je Odilia ik zou hier ook een heleboel prive informatie kunnen geven hoe Henk Trentelman en de werkgroep te werk gaat, maar uit privacy en bescherming van anderen doe ik dat niet maar hier 1 voorbeeld: een paar maanden geleden gaf Henk Trentelman als advies aan ouders met een kindje van vier jaar met een inoperabele hersentumor om een hoge dosis DCA te gaan gebruiken . Daarnaast adviseerde oom Trentelman (hij had zo leuk met het kind gespeeld) om extra voedingssuppletie te gaan gebruiken uit zijn eigen lijst, een lijst notabene voor een man van 67 jaar met een historie van prostaatkanker. Hoe ziek kan je zijn om dit ouders te adviseren als je weet dat DCA wordt afgeraden voor hersentumoren plus dat DCA zeer ernstige bijverschijnselen vertoont van leverstoornissen en zeer ernstige zenuwaantasting.–

  Waarom zie ik nu opeens dat beeld voor me van die boodschap van Sire- dacht ik-:
  Een mishandelde vrouw met een dichtgeslagen oog, kneuzingen en blauwe plekken op haar hele gezicht die zegt:’Maar hij is zo lief voor de kinderen’.?
  De helften in mijn hoofd zullen weer op tilt zijn geslagen, dat zal het wezen!

  Henk Trentelman en Co. zullen kankerpatiënten vast begeleiden, beschermen en die zeker niets minder aanbieden dan hun vastgestelde verlangens.
  Foei, Wilma, foei!!
  Wat is het telefoonnummer/mailadres van Henk?, want ik heb eerlijk gezegd toch óók wel een vastgesteld verlangen.

 11. grootvader says:

  Ach meiden en knullen,
  As ik alle auto’s hat gehouwe die ik in die loop van de jare hep gehat dan was ik nau schatreik!

  Een opel olympia met stuurspeling en model puntneusje,een ,opel record (bootlecarrosserie),DKW junior (jullie weten natuurlijk wat DKW betekend = Das Krankenhaus Wartett, een DKW vooroorlogs, een LOYD, (busje en auto),een Citroën Ideal,een Wartburg als taxi met die pruttelpot er uit en een Opel kadet motor er in (vleesschaal op de motorkap anders paste het niet) en dan van mijzelf eens in de 2-3 jaar een nieuwe Peugeot 504 maar begonnen met een Peugeot 404.
  En natuurlijk die Dyane die inderdaad net als DKW zo’n pookversnelling had op het dashboard.

  Met die Dyane ben ik met een hevige storm uit de Flevopolders gekomen terwijl alle wegen waren afgesloten.
  Alleen dat die nieuwe weg die achter Almere uitkwam wel klaar was maar nog niet officieel geopend kwam men pas later achter.
  ANWB, Rijkswaterstaat en politie zagen dan ook tot hun stomme verbazing die Dyane uit de polder komen, vol onder het riet dat tegen de zijkant geplakt zat.
  Op de dijk waar nu Almere-Haven is gebouwd had ik pal wind tegen en dus voor vertrek met een natte vinger in de lucht goed gegokt!
  Pas in Amsterdam bemerkte ik door de vele omgevallen bomen op de Middenweg hoe erg die storm was!
  ’t Was dan ook moeilijk werken op de taxi die dag, veel omleidingen.

  Nu op naar een nieuw klein autootje!

  De mazel en broche gewenst voor die hele mishpoge door……………..

  Grootvader

 12. Edward says:

  Dat was vast diezelfde zware windkracht 12 storm die in Zwitserland naar de Heilige Vivian is genoemd.

 13. peter says:

  Iedereen een eindje rijden?

 14. cryptocheilus says:

  @JJ:
  Mis je nu al. Veel plezier!

 15. puma73/Ton says:

  prettige vakantie JJ

 16. peter says:

  @JJ:

  Veel plezier, ook van mij!

  Zonder details te hoeven noemen van mij JJ, waar zit jij ongeveer in de bergen?

 17. JennyJo says:

  Dank lieve allen!
  Wij gaan naar Oostenrijk, eerst een paar dagen naar Salzburg, dan een paar dagen in de bergen en dan nog 3 dagen naar Wenen. En dan weer naar huis.

  Van de bedrijfsarts heb ik vandaag gehoord dat weer 100% mag werken, op voorwaarde dat ik 1 dag in de week thuis werk, dus ik ben weer zo goed als nieuw!

  Ik zal jullie ook missen!!!

 18. Wilma says:

  Zie je nou wel dat het altijd de kerels zijn die zo superlastig doen!! 🙂

  http://www.ad.nl/fun/bizar/2636083/Monstervarken_terroriseert_vrouw.html

 19. Wilma says:

  @JJ

  Fijn dat je weer zo goed als nieuw bent, dat geeft de burger moed!

 20. peter says:

  Apfelstrudel
  Bauernschmaus, schotel met worstjes, hamsoorten, spek en een aardappelgerecht (bijvoorbeeld Knödeln)
  Fiaker-Gulasch, goulash met Knödeln
  Germknödel, gestoomde tarwedeegknoedel gevuld met Powidl (pruimencompote) en overgoten met boter of vanillesaus en bestrooid met suiker en maanzaad
  Gugelhupf, een soort tulband
  Kaiserschmarrn gerezen en in stukken gesneden pannenkoek met rozijnen, geserveerd met poedersuiker, pruimencompote (Powidl), appelmoes of vossebessen
  Mohr im Hemd, chocoladepudding met hete chocoladesaus en slagroom
  Sachertorte, chocoladetaart, gevuld met abrikozen en een dikke laag glazuur van het beroemde Hotel Sacher
  Tafelspitz und G’röstel, schijven rundvlees met rösti
  Topfenkuchen kwarkgebak
  Wiener Schnitzel, gepaneerd kalfsvlees

  JJ, vooral je ons mocht missen en je labtop!

 21. Wilma says:

  Goeiedag nou heb ik zin in wat lekkers, het water loopt me in de mond.

  JJ heb je nog iemand nodig om de koffers te dragen?

 22. Wilma says:

  http://nl.youtube.com/watch?v=WAGLE1X_drc&feature=related

  Ik wil…
  Ik wil alleen zijn met de zee
  Ik wil alleen zijn met het strand
  Ik wil mijn ziel wat laten varen
  Niet mijn lijf en mijn verstand
  Ik wil gewoon een beetje dromen
  rond de dingen die ik voel
  en de zee ik weet het zeker,
  dat ze weet wat ik bedoel.
  Ik wil alleen zijn met de golven
  Ik wil alleen zijn met de lucht
  Ik wil luisteren naar mijn adem
  Ik wil luisteren naar mijn zucht
  Ik wil luisteren naar mijn zwijgen
  daarna zal ik verder gaan.

  Toon Hermans

 23. cryptocheilus says:

  Als jullie me missen…
  Dan ben ik ………
  *plop*

 24. Wilma says:

  Nog effies dan is JennyJo terug en dat is maar goed ook, ik heb haar gemist.

 25. JennyJo says:

  Beste allen,

  Daar ben ik weer – en ik erger me ook alweer, dus het is helemaal goed met me!
  De vakantie was heerlijk, Salzburg is mooi en gezellig, op een van de mooiste dagen van het jaar hebben we de Hochalpenstrasse gedaan en van de uitzichten genoten. Verder veel gewandeld in de bergen, daarom niet naar Wenen geweest.

  Op de website van Diamental las ik dat ze weer veel gebadderd heeft – een mens kan het maar druk hebben – en dat ze naar de bioresonatietherapeut is geweest. Dus maar even gekeken op de webiste van de therapeute wat dat nou eigenlijk is: http://www.mvandev.nl/pages/structure/section007/004/pagemain/index.asp
  Edward, Crypto, dit is toch de grootst mogelijke onzin??? En het wordt nog vergoed ook.
  Wat ik nog veel erger vond, ik kwam via via op een website over Louise Hay. Dat is een Amerikaanse goeroe van het positieve denken en daar is ze schatrijk mee geworden. Ze zegt onder andere dit:
  We zijn zelf 100% verantwoordelijk voor al onze ervaringen;
  Elke gedachte die we denken, creëert onze toekomst;
  We creëren elke zogenaamde ziekte in ons lichaam.

  Remedie: van jezelf leren houden, dan krijg je positieve gedachtes en dan komt het dus allemaal goed.
  Naar eigen zeggen heeft ze zelf – en waarom verbaast mij dit nou helemaal niet – 35 jaar geleden (uiteraard volstrekt oncontroleerbaar) – met behulp van haar positieve denken kanker bij zichzelf genezen.
  Ze zal overigens mensen niet afraden zich regulier te laten behandelen, want ‘niet iedereen heeft nu eenmaal de kracht om er zo vol voor te gaan als zijzelf’, zegt ze in een interview met The Guardian. Dank u voor de sneer juffrouw Hay.
  Ze tatert alleen maar over dat mensen zichzelf moeten leren accepteren en liefhebben, maar zelf ziet ze er, door een overdaad aan plastische chirurgie, uit als een verkeerd gegroeide gemberwortel.
  Maar de mensen slikken dit gezwets voor zoete koek. Je kunt het afdoen als gezwatel, maar dit zijn wel de ideeën die Diamantal afhouden van het enige dat haar leven kan redden.

  Daarnaast is het ook de ongelofelijke platte domheid van dit soort denksels waar ik me enorm kwaad over kan maken.

  Dus ja, ik ben weer terug!

 26. Wilma says:

  @JennyJo

  Welkom terug en zo te lezen gaat het inderdaad prima met je! 😉

 27. cryptocheilus says:

  A warm hello
  to JennyJo
  Salzburg is inderdaad een lekker knus oord. Heb al eens het genoegen gehad.

  Mijn advies?
  Probeer het gevoel zo lang mogelijk vast te houden….
  Dus niet:

  Nog meer ergeren?
  http://www.dokterlutser.nl/archives/hoe-is-het-met-marjolein-bouwman/#comment-145020

  Je bent gewaarschuwd!

 28. Marer says:

  Fijn dat je terug bent JJ. Zo te lezen uitgerust en slagvaardig.

  Ook ik had al de site van Diamantal gelezen. Zelfs IOCOB is kritisch betr. die “behandeling”.
  Ik moet bekennen dat ik met stijgende verbazing lees. Je zal toch maar twee fietstassen vol nep-medicatie hebben. En dan zo’n therapeut. Waarom”behandel” je zo’n mevrouw met kanker? Hier blijkt uit dat deze therapeut ook niets doet om die “behandeling”complementair te geven. De kanker wordt vergeten, maar de metalen!!!!!. Verder is mevr. Mental natuurlijk goed bezig. Alle aangeprate kwaaltjes worden “behandeld”.
  De tumor schijnt niet belangrijk te zijn, die moet je behandelen met geloof, hoop en liefde.
  Waarom begrijp ik dat nou niet? Waarom begrijp ik die “therapeuten” niet, die willens en wetens mevr. Mental niet de weg wijzen naar regulier.
  Want dat mevr. Mental zelf geheel de weg kwijt is lijdt geen twijfel.

 29. JennyJo says:

  @ Crypto,

  Dank voor je tip, heb al weer even gereageerd!

  @ Marer,

  Ik ervaar dezelfde verbijstering als jij, deze mevrouw Vorstenbosch wordt vergoed door de ziektenkostenverzekeraar, maar geen woord aan mw. Mental om als de donder naar de oncoloog te gaan. Mijn verstand staat er bij stil.

 30. Wilma says:

  http://www.iocob.nl/bioresonantie/2.html

  Bioresonantie
  Bioresonantie is de laatste jaren HOT. Veel niet artsen worden door bioresonantie bedrijven opgeleid tot therapeut. Veel patienten wenden zich tot die therapeuten. IOCOB heeft vrijwel alle beschikbare literatuur op dit gebied opgevraagd en bestudeerd, en beveelt deze interventie niet aan. Waarom? Dat wordt in de artikelen in deze sectie duidelijk. Bioresonantie lijkt op de nieuwe kleren van de keizer…iedereen heeft het erover, maar niemand durft te zeggen dat er niets te zien is…IOCOB meent dat bioresonantie een lege huls is, zonder bewezen therapeutische of diagnostische waarde.

  http://www.kwakzalverij.nl/745/Rare_apparaten

  Voor een leek is het vaak niet goed na te gaan of een aanbieder van gezondheidszorg wel serieus te nemen is. Maar op de site van het Belgische Skepp staat een lijst van wel 200 apparaten die geen van alle deugen. Als u zo’n machine bij een genezer of dokter ziet staan, kunt u maar beter rechtsomkeert maken of anders vervolgafspraken afzeggen.

 31. JennyJo says:

  @ allen,

  Ik heb de VdtK hierover gemaild en ik ga ook aan de verzekeringsmaatschappijen die behandelingen van deze mevrouw vergoeden, vragen wat ze hiervan vinden en of ze mij dit kunnen uitleggen.

 32. JennyJo says:

  Mw. Mental, over de conclusies van de bioresonatie:
  ‘het grootste aandachtspunt was merkwaardig genoeg niet mijn tumor maar mijn rug.’

  Inderdaad, heel merkwaardig.
  (Zucht…)

 33. Wilma says:

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/article1074677.ece
  /Frans_vernuft_vier_wielen_onder_een_paraplu

  PARIJS – Terug naar 7 oktober 1948: Citroën lanceert de 2CV. De auto zou geschikt blijken om post, hippies en James Bond te vervoeren. De Fransen zijn er nog steeds dol op.

  Toch niet alleen de Fransen?!

 34. cryptocheilus says:

  Sorry guys, weer out for the day….gewoon verschrikkeloos druk.
  Ik voel me een beetje schuldig. Ik verwaarloos jullie.
  Het zou misschien wel een goed idee zijn dat anderen ook berichtjes/posts gaan schrijven.
  Ed? Wilma? JennyJo? Ik hoor het wel….
  Tot vanavond….

 35. Edward says:

  Me too Crypto, verdwijn vaak dagen van het toneel, zal alleen maar toenemen vrees ik.

  Wat wil je het liefst? One chance to order!

  Weird news, shocking news, stupid news, financial news, intelligent (ahum) news, erotic news, medical news from Pubmed, deadserious news, etc?

  PS. Betaal jij mee aan de proces kosten als ik de site van OJ Diamental juridisch ietsjes overdone in de gordijnen jaag? Mijn handen jeuken af en toe, houd me nog in..
  Ik snap dat steeds dommere antichemo doordrammen en gepolariseer steeds minder.

  Die hele wijsheid in pacht geitenwollen jarretels spititueel giftige nepgeneratie moet eerst uitsterven vrees ik. De wereld aan de jonkies, die maak je veel minder gauw iets zweverigs meer wijs. Hulde!

 36. Marer says:

  Toch een waarschuwing Edward. Vele jonkies zijn zweverig van stickies en pillen en drank.
  Voordeel van jonkies; hersen inhoud gaat iets achteruit en de overblijvende inhoud moet ten volle gebruikt worden voor normale zaken.

  Elk nadeel hep zijn voordeel!

  Diamental leest de forums over kwakzalverij niet. Dus volop kans om ons weerwoord te geven betr. zieleheil van de kankerpatiënt.
  Zij is toch niet de enige die mag schofferen en kankerpatiënten met allerhande boze sprookjesverhalen betr. regulier mag bestoken.
  Wij hebben volgens haar geen eigen leven, maar haar leven bestaat uit allerlei dommigheden betr. reguliere behandeling neerplempen op haar site.
  En dan lig je “krom van het lachen” over gerechtvaardigde opmerkingen van kankerpatiënten. En kwalificeer je oprechte waarschuwingen tegen kwakzalverij als “trots”.
  Zij wast haar handen in onschuld. (Waar kennen wij dat van?)
  Hoe ver buiten de wereld van de kankerpatiënt sta je dan?
  Dat zij zelf kiest voor een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid van een vroegtijdig (onwaardig en pijnlijk) overlijden aan borstkanker moet zij zelf weten, maar om anderen daarin proberen mee te trekken? Dan zijn waarschuwingen geheel op zijn plaats. Alleen waarschuwingen, want over (zoveel) domheid als zij tentoonspreidt valt niet te twisten.

 37. Wilma says:

  DiaMental heeft nauwe banden met de WWK, dus waarschuwen is zeer zeker op zijn plaats.
  Nooit gelezen dat b.v. Ome Henk haar met nadruk heeft geadviseerd om vooral reguliere behandeling niet uit de weg te gaan. Dat heeft haar dochter wel gedaan na de diagnose en hoe zou die meid zich inmiddels voelen nu moeder nog steeds geen enkele aanstalte maakt om het gezonde verstand te gaan gebruiken?
  Welke risico’s loopt ze zelf?
  Mijn dochter heeft het advies gekregen om binnenkort te beginnen met regelmatig een mammografie, ook al is er geen erfelijkheid vastgesteld, wel mogelijk toch een verhoogd risico.
  Ze kan wel degelijk behept zijn met mijn grillige hormoontjes of andere factoren, die wetenschap is mij behoorlijk zwaar gevallen. Vooral omdat we het vlak van tevoren, eind maart 2005, over het wel en wee van een mammografie hebben gehad en zij er blij mee was daar de komende 20 jaar nog niet aan te hoeven denken.
  Alleen al voor mijn dochter zou ik tot het gaatje zijn gegaan om in ieder geval te achterhalen wat er precies aan de hand was, maar ja wie ben ik?

 38. Marer says:

  Ook ik vind dat je het aan je kinderen verplicht bent goed uit te laten zoeken om welk type borstkanker het gaat. Ook voor het mannelijk geslacht. Ook jongens/mannen lopen risico om het te krijgen en/of door te geven.

  Gezond verstand gebruiken?
  Omdat mw. Mental net als ik graag spreekwoorden/gezegden aanhaalt;

  Na mij de zondvloed
  Als een struisvogel de kop in het zand steken
  Zachte heelmeesters maken diepe wonden
  Wie niet vóór mij is, is tegen mij
  Zand in de ogen strooien
  Zout in open wonden strooien
  Liever koekjes worden niet gebakken
  Op de ziel trappen (en dat vooral op die van kankerpatiënten)
  Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald
  Bang als een wezel
  Angst is een slecht raadgever
  Duizend angsten uitstaan
  Te dom om voor de duvel te dansen
  Iemand in de luren leggen
  Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald haar wel
  Het met een korreltje zout nemen
  Het zal zuur opbreken
  Jezelf in de vingers snijden
  Alternatief als zoete koek slikken
  Alternatief is heel goed in iemands zolen likken,
  maar …….Hoogmoed komt voor de val

 39. Edward says:

  Marer, je hebt gelijk over de makkelijke gifpillengrijpers onder de jo nkies. Freek de Jonge zong al eens:

  Toen uitgaan nog iets anders was
  Dan uit je dak gaan op een pil
  Stond ik bekend in dancings
  Als de jongen met de bril

  Ik was altijd zo snugger om van die opgedrongen troep af te kunnen blijven.. Daarbij is wat ik link vind helemaal geen kwaliteitscontrole, en levensgevaarlijk geknoei met weed en pilletjes kwam wel eens voor…. Koektrommeltje, beetje heroine in doen, eruit halen, partijtje weed met een peitsie heroine dust opschudden, en de kids maar denken, wauw dit is goed spul…

  Dan maar een paar uurtjes minder lang housen. We hadden lol zat zonder weed en pilletjes.

 40. Wilma says:

  Het is vandaag 8 oktober 2008, precies een jaar geleden werd er bij Sylvia T een onnatuurlijke dood vastgesteld na 4 dagen injectie’s met natriumbicarbonaat door Tullio Simoncini.
  Ik had en heb er nog steeds gemengde gevoelens over.
  Bij deze Sylvia werd in december 2006 bortskanker vastgesteld in het AVL, een van de meest toonaangevende ziekenhuizen in nederland/ter wereld, gespecialiseerd in kanker.
  Toch ging ze shoppen, weliswaar niet alleen bij de ene kwak na de andere zoals Sylvia Millecam, maar zelfs na professioneel advies in Zwitserland 2x en Duitsland 1x om zich vooral zo spoedig mogelijk regulier te laten behandelen, kon ze de knoop niet doorhakken. Na ook wat omzwervingen in de alternatieve sector, in maart beweerde daar ook iemand dat ze absoluut geen kanker had, komt ze terecht bij Maarten Klatte, een BIG-geregistreerde complementaire basisarts, gespecialiseerd in niet toxische tumortherapie.
  I.p.v. deze onbehandelde Sylvia als de wiedeweerga naar regulier terug te sturen, gaat ze zowiezo al met een kapitaal aan supplementen aan de slag om vervolgens het advies te krijgen zich onder behandeling te stellen van Tullio Simoncini.
  Als voorbereiding schrijft Klatte natriumbicarbonaattableten voor.
  En geloof maar dat ik kwaad/woedend ben op deze Klatte, hij mag van mij levenslang uit zijn ambt gezet worden en nooit meer in de buurt van een patiënt komen.
  Voor dit soort beunhazen kan de herziening van de wet BIG niet snel genoeg komen.

  Wat Sylvia T. nou precies heeft bewogen zal voor eeuwig koffiedik-kijken blijven.
  Intens jammer en verdrietig dat ze niet op tijd tot inzicht kwam, ik kan er evengoed kwaad om worden. Dat wordt mij door sommigen niet in dank afgenomen, maar ik vind het niet integer om eenzijdig met vingertjes te wijzen/te blijven wijzen.
  Niemand heeft deze Sylvia verplicht gesteld om schier eindeloos te gaan shoppen, toch onzin- behandelingen te ondergaan naast het blijven vragen om de zoveelste reguliere second-opinion.

  De reguliere behandeling van bortskanker is voor de meesten megazwaar, vooral als nabehandelen met chemo en/of bestralen nodig blijkt. Ook anti-hormoontherapie is geen kattenpis, net als lymfeoedeem en vermoeidheid na kanker, ik spreek uit persoonlijke ervaring. Een garantiebewijs heb ik niet gekregen en het kan nog steeds binnen afzienbare tijd einde oefening worden.
  Maar ik kreeg een kans, de enige kans die er m.i. bestaat, want er is eenvoudigweg géén alternatieve behandeling die stand-alone kanker kan genezen.

  Moge alle kankerpatiënten, met name die met borstkanker, lering trekken uit de weg die ook deze Sylvia gegaan is en Peter wens ik vooral vandaag alle sterkte van de wereld.
  Moge de regering, inspectie, OM, de altenatieve sector zelf enz. lering trekken uit deze afschuwelijke gebeurtenissen en ze definitief een halt toeroepen. Wat er niet is/niet meer is kan geen enkele wanhopige kankerpatiënt verleiden om toch ‘The way of no return’ in te slaan.
  Er is vooralsnog geen gemakkelijke weg om van kanker te genezen, hoe graag iedereen dat ook zou willen.

 41. Itsahappy says:

  Even offtopic van alle bica-chemo-welles-nietes:

  Vraag: Wie gelooft hier in zekere mate in ‘gedachte zijn krachten’? Er zijn verhalen op het internet opgedoemd over mensen die zijn genezen zonder medicijnen/behandelingen.

  Verder: Waarom accepteert men niet dat er twee kanten zijn in de maatschappij. Een daarvan is voor de reguliere kant, de ander voor de alternatieve kant. Laat mensen zelf de keus maken en laat ze zelf kiezen of ze voor een alternatieve therapie gaan zou ik zeggen. Praatjes over leugens zijn ook alleen maar leugens. Jullie weten er niks van. Een verhaaltje lezen op het internet over Marjolein betekent ook niet dat je alle kennis over dat onderwerp beheerst. Daarbij komt nog eens (en ik herhaal het nog maar een keer, want niemand reageert er vreemd genoeg op) dat chemo meer doden heeft opgeleverd dan bica ooit zal doen.

 42. cryptocheilus says:

  Beste vrolijke vriend.

  Als jij nu eerst eens even zelf een klein beetje rondneust hier, zul je merken dat er behoorlijk wat verzamelde kennis is. Medische kennis is ook in mijn geval voor handen. Als je vragen hebt, stel ze dan gewoon.

  Bovendien, als jij met geleuter begint zoals het met genezen op geesteskracht, verwijs ik je naar andere site’s die wellicht meer geschikt zijn om hier over met anderen van ‘gedachten’ te wisselen.

  Spontane regressie van tumoren is een bekend fenomeen maar is zelden goed onderbouwd beschreven.

  In combinatie met chemotherapie sterven meer mensen dan i.c.m. bica omdat er ook meer mensen voor chemo kiezen. Ik neem aan dat je het over absolute getallen hebt?
  Van bicarbonaatbehandelingen zijn namelijk geen cijfers hieromtrent te vinden omdat men (bewust?) geen onderzoek/dossiervorming doet.

  Verder raadt ik je aan op een normale manier de discussie aan te gaan en de neerbuigende opmerkingen achterwege te laten.
  For obvious and my reasons.

  Capice?

 43. Itsahappy says:

  Ik snap het: JOUW VOLK mag zeggen wat het wil, maar aanhangers van de alternatieve kant mogen dat zeggen, wat in jouw straatje past ‘for obvious and your reasons’. Zeg eens, neuken jullie elkaar allemaal in de kont of doen slechts de mannen hiero dat?

  Ik hou mij niet langer bezig met jullie onnozele gezwets en welles-nietesverhalen. Ik geef het niet op, neem dat maar van mij aan. Ik ga slechts verder met mijn plannen voor te bereiden. Er is een wind op komst. The wind of change.

  Wel voortaan jullie horloge afdoen hè? Anders doen jullie elkaar pijn.

 44. Itsahappy says:

  Dood door bica: 0 bewezen
  Dood door chemo: miljoenen mensen

  Congratulations, you’ve just been rewarded for being the douchebag of the day!

 45. cryptocheilus says:

  Vriendelijke vriend.

  Hoewel ik een groot liefhebber ben, wordt er door ons alleen virtueel gefist.

  Doe jij maar lekker je plannetjes maken. Dat briesje dat jij veroorzaakt zal nog geen stro-huisje omverblazen. Over onnozel gezwets gesproken.
  Verder neem ik niets van je aan; Mijn moeder waarschuwde me al vroeg voor mensen met een veel te grote muil.
  Kom maar een keertje terug als je uit je manische periode bent.

  p.s. gynaecologen schuiven gewoon het horloge een beetje op hoor. Daaraan kan je ze dan ook herkennen.

 46. Wilma says:

  @Itsa

  Ben je wel helemaal lekker jongeman?
  Wat heb je geslikt, gesnoven, gedronken of is dit je normale gedrag?
  Ben maar blij dat je mijn zoon niet bent, ik zou je wat anders vertellen!

 47. Fan says:

  Hallo Itsahappy,

  Welkom in het hol van de leeuw of rattennest. Het is maar hoe je het bekijkt?

  Dank voor je goeie inbreng, ik kan het zeeeeeeeer waarderen. Blijf niet weg, waarom zou je ? Enne jij gelooft ook in the wind of change, net als zoveel anderen! Het is de hoogste tijd voor een verandering, a change of tune a change of sound!!!!!!!!!!!

  CryptoEdit: Muziekie bij?

 48. Itsahappy says:

  @ crypto:
  Ha, wacht maar af. Jij zit hier met je zielige blog. Ik daarentegen heb grotere plannen en contacten. You’ll see. Je onderschat vooral de contacten, die tip zal ik je geven.

  Bovendien weet jij als geen ander hoe jij een gynaecoloog moet herkennen, of niet?

  @ Wilma:
  Als jij mijn moeder zou zijn geweest, zou ik niets liever dan chemo gehad hebben, want dan hoefde ik je gezwets tenminste niet langer aan te horen…maak je geen zorgen!

  Overigens slik, snuif en spuit ik niet. Ik weet niet wat jullie thuis allemaal doen…Van een lekker biertje ben ik verder niet vies.

 49. cryptocheilus says:

  Ik wacht wel af. Ik heb grotere mensen zien huilen.

  De enige contacten die ik vrees zijn stopcontacten. Heb je nog meer tips?

 50. Itsahappy says:

  Je bent niets meer dan een wijsneus met een gratis weblog, die in zijn saaie leven een hobby zocht en op ‘alternatieve geneeskunde afzeiken’ uitkwam. Jouw CV komt zeker niet verder dan een witregel?
  Ik kan tenminste zeggen dat ik al iets bereikt heb…en ik ben nog niet eens 19!

 51. puma73/Ton says:

  dood door bica, simoncini 3 maal veroordeeld voor dood door schuld dus minimaal 3 bewezen doden.

  veroordeeld voor fraude simoncini.

  kort gezegd simoncini is een uit zijn ambt gezette meneer die zich geen arts meer mag noemen oftewel een crimineel figuur die mensen gebakken lucht en valse hoop verkoopt.

 52. cryptocheilus says:

  @ happyvrind:

  Wijsneus: yep!
  Gratis blog: yep!
  Alternatieve geneeskunde? Bestaat dat dan? Alternatieven die mensen genezen? Fill me in on that one!

  Het enige wat je tot nu toe gaat bereiken is 19 worden?

 53. Itsahappy says:

  Ik zou het je graag allemaal willen vertellen, maar dan zou je ook gelijk weten wie ik ben. Helaas sta ik op het internet bekend met mijn naam.

 54. cryptocheilus says:

  Ach, wat jammer nu. Het blijft dan toch een beetje in de lucht hangen. Vind je niet?
  Argumenten, argumenten en nog eens…….
  Verder lijkt het me dan niet zo belangrijk hoe je heet. Je hebt volgens mij vrij weinig te vertelllen.
  Is ook niet erg hoor! Je bent pas 18. Toen had ik ook nog een snotneus.

 55. Wilma says:

  @Fan

  Odilia, ik vind jou om spontaan van te gaan braken, maar dat wist je zeker al?

  Je eigen zoon ook zo opgevoed? Dan zal je vast apetrots op ‘m wezen!

 56. peter says:

  Het zal uitkomen wie jou financiert, oke! Zorg ik mede voor!

 57. peter says:

  Steek dat maar in je kontzak, naast die af en toe passerende flapdrol van je!

 58. Marer says:

  Kijk Fan komt ook weer onder haar steen vandaan gekomen om kindje Happy te verwelkomen.
  Kindje Happy is echter een TROLL, dus het kan haar kindje of neefje wel zijn. Jammer dat kindje Happy zijn hoge IQ (naar eigen zeggen) niet op een andere manier gebruikt.
  Maar hij heeft net voor één jaar afscheid genomen bij Lutser. Laten we hopen dat de wijsheid met de jaren komt.
  Zou dat ook zo zijn bij zelfbenoemde intelligente TROLL-en?
  Fan heeft daar nog geen last van.

 59. cryptocheilus says:

  Jongens/meiden….

  Stelletje ratten! Laat mij nu effe! Ik begin net op te warmen. Nu komt ie natuurlijk niet meer terug.
  De hoogbevaagde.

 60. Marer says:

  Mijn nederige excuses Hoogbevaagde.

  Maar mijn Chinese dierenteken is inderdaad Rat.
  Mea Culpa.

 61. cryptocheilus says:

  @ Marer:

  De rat in de Chinese dierenriem is wel de allerslimste. De rat reed mee op de rug van het varken om op het ‘moment supreme’ van de rug te springen en als eerste voor de koning te staan!
  Mijn teken is draak….Ik besta niet.

  *gaat weer in een hoekje zitten huilen*

 62. puma73/Ton says:

  ik ben een sneakey ssssssssssslang, een serpent

 63. puma73/Ton says:

  ik dacht dat tretelman door bica was genezen?

  –]Ik beelde dezelfde dag nog mijn uitgever om mijn situatie te vertellen, en ze kwamen meteen in actie. Ze vertelde dat er ”toevallig” een week daarvoor een manuscript bij de redactie binnen was gekomen van een auteur, Henk T.r.e.ntelman genaamd, die behandeld was in de kliniek van Dr. Robert Gorter en door zijn behandelmethode genezing gevonden had.Hij had het over het fenomeen kanker en hoe je daar mee om kunt gaan, een boek geschreven met de titel: ”Voor en na de diagnose”.[–

  ik heb kees hier nooit over gehoord. ik dacht dat hij met die bicazooi bezig was geweest foei henkie in de hoek met je leugens

 64. JennyJo says:

  @ Crypto,

  Ik ben ook een draak.
  Snik.

 65. Fan says:

  Ja, maar dat wisten wij al!!!

 66. Wilma says:

  @Crypto

  Volgens mij ben ik een varken, maar ik weet het niet meer zeker.
  Nou ja, maak er maar zo’n zwart chinees hangbuikzwijntje van, wat kan het bommen!
  🙂

  Zat je nou alweer in je hoekie te janken? Penopauze?

 67. Fan says:

  http://www.ad.nl/diagnose/article1087093.ece

  effe lezen hoe goed het met ons zorgstelsel is en vooral de reacties onder het artikel niet vergeten. In Duitsland kan veel, waarom bij ons niet???

 68. Wilma says:

  @Fan

  Zoiets is uiteraard niet goed Odilia en ik hoop van harte dat het zo snel mogelijk geregeld gaat worden als tenminste vaststaat dat het inderdaad om zinvolle behandelingen gaat. Dat zal dan evengoed individueel bekeken moeten worden, want ook in Duitland of waar dan ook kunnen geen wonderen verricht worden.
  Patiënten mogen uiteraard nooit de dupe worden van onnodige bureaucratie binnen regulier.

  Maar….dit soort zaken hebben niets van doen met de WWK of Sergio.
  Kwakzalverspraktijken zijn geen alternatief en zullen dat ook nooit worden.
  De keuze tussen niks en niks= niks en blijft niks. Tullio Simoncini = een beunhaas en blijft een beunhaas. Gebakken lucht=gebakken lucht en blijft gebakken lucht.
  Valse hoop=valse hoop en blijft valse hoop.

 69. Wilma says:

  @Fan

  Het bericht is trouwens al vele maanden oud, heb je ook al research gedaan over wat in de tussentijd wel of niet geregeld is of wilde je slechts alweer een ‘blijde’ boodschap komen dumpen?
  Dan zijn er toch ook nog veel recentere blunders/fouten binnen regulier te benoemen, die had ik al extra aan jou overgelaten i.p.v. ze zelf te plaatsen.
  Kritiek op regulier ga ik namelijk allesbehalve uit de weg.

  Alvleesklierkanker is zowiezo erg moeilijk te behandelen, heb je daar al informatie over opgezocht? Als je mensen wilt informeren moet je het goed doen, aan half werk heeft niemand wat.

 70. Wilma says:

  Ik zie dat mij complimenten ten deel vallen. Dank daarvoor!
  Tegen de aanhangers van de therapie van Simoncini zou ik willen zeggen eens goed rond te kijken op het internet. Universiteiten organiseren namelijk regelmatig open dagen, symposia en andere interessante bijeenkomsten waar men kennis op kan doen. Ook in gespecialiseerde onderzoekscentra bestaat regelmatig de mogelijkheid om kennis te nemen van het wetenschappelijk werk en allerhande vragen te stellen.
  Ik zeg dit omdat ik heb geconstateerd dat er op diverse fora veel misvattingen heersen over wat kanker nu eigenlijk is. Dit verhindert de betrokkenen echter niet om met grote stelligheid hun onjuiste theorieën te verkondigen. Ik vind dat buitengewoon zorgwekkend, wang het kan (kanker)patiënten grote schade berokkenen.
  Wat ik persoonlijk het onbegrijpelijkst vind, is dat er zoveel onzin gedebiteerd wordt door mensen die nog nooit de moeite hebben genomen om bij mij of een van mijn vakgenoten te verifiëren of hetgeen zij verkondigen, eigenlijk wel klopt.

  Geplaatst door: P. Lindeberg | 9-10-08 om 23:39

  http://dca.web-log.nl/dca_kanker_genezen_met_ch/2008/06/heb-je-nieuws.html#comment-form

 71. Da silva says:

  Het koekoeksjong heeft de zelfde streken als zijn moeder….
  http://www.revu.nl/10972
  Ga vooral op deze weg door,ik juich het toe!
  Je zult het ver schoppen!

 72. Wilma says:

  @Da Silva

  Ja een jong om op te eten, wat een ‘schatje’!

 73. Da silva says:

  Ik vind het echt ongehoord wat dat jong uitkraamt richting Peter,verschrikkelijk!
  En hoe respectloos hij is tegenover kankerpatienten die Chemo gebruiken,onbegrijpelijk dat dat los mag lopen!

 74. Da silva says:

  Dit verklaart een boel….

  Ouders die hun puberkinderen toevoegen dat ze rekening moeten houden met anderen, kunnen zich de moeite besparen. Pubers gebruiken maar gedeeltelijk het deel van hun hersenen waarmee ze rekening kunnen houden met de gevoelens van anderen, hebben wetenschappers ontdekt. De ontwikkeling van hersenen is traag als het gaat om de mogelijkheid om beslissingen te nemen. Met die verklaring proberen de wetenschappers te begrijpen waarom er mokkende tieners bestaan. Pas als een volwassene 20 of 30 jaar oud is, is de ontwikkeling volledig, meldden de onderzoekers vrijdag tijdens een symposium in de Britse stad Norwich.

  De neurologen van het University College in Londen vergeleken de hersenactiviteit van pubers tussen de 11 en 17 jaar oud met die van jonge volwassenen van 21 tot 37 jaar. Bij de tieners bleek vooral het achterste deel van het brein actief. Dat deel “wordt meestal gebruikt tijdens simpele handelingen, of als je iemand iets ziet doen”, zei de onderzoeksleider tegen de BBC.

  Volwassenen gebruiken juist de voorkant van de hersenen. Daarmee denken ze vooruit, overwegen de gevolgen van hun daden en houden ze rekening met de gevoelens van anderen.
  Noot:Vooral dat stukje over simpele handelingen spreekt mij zeer aan,het copieer gedrag dus………..

 75. Marer says:

  Puma dan ben jij de adder onder het gras bij het zooitje van clubje WELZIJN en aanhangers.

  JJ = Draak: Trots en levendig, enthousiast, extravert en inspirerend!
  Niks mis met dat teken!!!!

  Wilma hier kan je opzoeken wat jij voor dierenteken hebt

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Sexagenary_cycle#De_elementen_en_de_cyclus_van_60_jaar

  De rat bereed de os en niet het varken, maar de rat won wel!

 76. Marer says:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Sexagenary_cycle#De_elementen_en_de_cyclus_van_60_jaar

  Puma, jij bent de adder onder het gras van het zooitje Clubje WELZIJN en aanhangers.

  JJ en Crypto, draak = Trots en levendig, enthousiast, extravert en inspirerend
  Dus niks mis mee

  Wilma nog even opzoeken?

 77. peter says:

  @ Da Silva,

  In de aanval herken je de angst, ik ben een gevaar voor hun.

  henk trentelma.n kan mijn bloed wel drinken! Denk ook maar niet dat ie bij Goedemorgen Nederland Radio/TV komt te zitten.

 78. peter says:

  @ Puma,

  Wat een druipkaars he die harm wagemakers en die goddelijke bijval dat net henkie in de buurt is, de opper druipkaarsmaker, trek ‘m een toog aan en hij lijkt op die fraters uit dat internaat waar ik opzat in Nijmegen. Eline zal wel op een engel lijken.

 79. peter says:

  Ja, en henkie niet bij de KRO mogen komen, daar krijgt ie lekker slapeloze nachten van!

 80. peter says:

  trentelma.n niet bij de KRO mogen komen is zoiets als de paus die het Vaticaan niet in kan!

 81. cryptocheilus says:

  Heb jij een blog-blaasprobleempje Peter?
  Kan jij het niet even ophouden en dan flink van je af pissen?

 82. puma73/Ton says:

  tja Peter,

  “al is een leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel”.

  dat geldt voor de hele groep welzijn kwakzalzers. ook die zoetwatermatroos kom nog aan de beurt en zeker odilia dat gevoelloze sekreet.

 83. peter says:

  @ Crypto,

  Wat dit betreft een gen-probleempje, ik verliet helaas je site , poging het bericht niet te plaatsen (x) vervolg dubbel op, een gevoel wat ik voorheen nog niet kende! haha!
  one second, baby, sorry!

 84. peter says:

  @ Crypto,

  One second, baby, is thisn’t what you mean?

 85. JennyJo says:

  Het probleem van de eindeloze regressie.

  Er was eens een alternatieve ‘genezer’ die zei: kanker is geen ziekte, maar een symptoom van een onderliggende oorzaak en de onderliggende oorzaak van kanker is een schimmel. Als we die wegkrijgen, krijgt kanker geen kans.
  Er was eens een alternatieve ‘genezer’ die zei: mijn collega is op de goede weg, maar hij begrijpt het toch niet helemaal. Schimmel is geen ziekte, maar een symptoom van een onderliggende oorzaak en de onderliggende oorzaak is een falend immuunsysteem. Als we dat goedkrijgen, krijgt de schimmel geen kans.
  Er was eens een alternatieve ‘genezer’die zei: een falend immuunsysteem is geen … enz en de werkelijke oorzaak is een storing in het trilligsveld van de organen. Als we dat wegkrijgen, komt het immuunsysteem in orde en… enz.
  Er was eens een alternatieve ‘genezer’ die zei: een verstoord trillingsveld is geen ziekte, maar een symptoom van een dis-synchronisatie van de beide hersenhelften. Als we dat wegkrijgen dan…
  Er was een een alternatieve genezer die zei dat ziektes geen ziektes waren maar symptomen, en wel van innerlijke conflicten. Als we die… enz enz enz enz

  En intussen gingen ze allemaal dood aan kanker.

 86. JennyJo says:

  In Duitsland wordt zwaar gediscussieerd over het zorgstelsel. Het is topzwaar, ondoorzichting en veel te duur, met name door de ruimhartige vergoedingen van allerlei alternatieve behandelingen. Binnen afzienbare tijd gaat er flink de bezem doorheen, want ook daar gaat de effectiviteitstoets gehanteerd worden.

 87. JennyJo says:

  Hoe men een succesvol alternatief therapeut wordt.

  1. Knutsel een apparaat in elkaar met knopjes, piepjes die op willekeurige momenten gaan piepen en lichtjes die op willekeurige momenten aan en uit gaan.
  2. Monteer er slangetges aan die je op de patiënt vastplakt, zodat hij kan worden doorgemeten.
  3. Zet er een softwareprogrammaatje in met iets van 25 probleemanalyses – met daarin voor de patiënt oncontroleerbare maar plausibel klinkende problemen, bijvoorbeeld allergie voor kippen en dopereten en laat na een druk op een knop een rapport verschijnen. Maakt niet uit welk rapport.
  4. Programmeer na een druk op een andere knop een rapport dat zegt dat alle problemen zijn opgelost.
  4. Meet de patiën door en presenteer een van de 25 probleemanalyses.
  5. Geef de patiënt iets mee dat hij op zijn lichaam moet plakken. Dit moet wel wat kosten, maar ook weer niet teveel. Vernieuw dit regelmatig, een behandeling moet wel enige tijd en inspanning vergen, het moet een serieuze zaak lijken.
  6. Meet de patiënt na een aantal behandelingen weer door en druk het rapport af waarin staat dat de problemen zijn opgelost.

  Klaar!

 88. Edward says:

  Hahaha hihihi, ons Fan noemt ons weer eens een rattennest. En noemt Itsahappy een wind of change. Voor beide heb ik dan interessant leesvoer, is hun weekend weer toppie. Geen Wind, nee een tornade of change. Wonderen alom…

  Want IK BEN alternatief en KEN de tent van innenuit. Beide schatten geloven graag in DAS WUNDER. Zal ik ze eens een enorm plezier doen.

  Ik ging onlangs na een opmerking van Wilma naar de site van Kees Braam. Keek eens bij alternatieven of er iemand bijzat voor uitbreiding van mijn 2300 lijst met alternatieve methodes bij kanker naar 2500. Helaas niet. Nam daarbij gewoon de eerste wonderdokter. Dat is ene Fillippino Alex Orbito. Jullie weekend is helemaal toppie als je het VERSLAG VAN KEES ZIJN BEZOEK AAN ALEX ORBITO LEEST!!! Oh wonder!

  Onze Alex beheerst een geniepig illusionisten trucje. Kan met geesteskracht lichamen openen, jazeker, kijkbuiskinderen!

  Druk met 2 vuisten iemands buik diep in. Haal deze NOOIT tegelijk weg (want dan ziet men dat de buik NOG HARDSTIKKE DICHT is), dus til WAT JE OOK DOET altijd maar één vuist tegelijk op!!! Verberg een minimesje, een sterk expanderend sponsje, een minizakje kippebloed en een cyste van een rund of kip, en haal die met veel tamtam tevoorschijn uit de ZOGENAAMD psychisch geopende buik.

  En dit in een ZEER respectvolle sfeer. Onze Kees kwam bijna klaar van verbijstering, want hij KON hoe goed hij ook keek niets vreemds ontdekken, en zag de buik ECHT open.

  Klein probleem met Kees en veel andere alternatieven: ze schakelen hun kritisch brein uit, en wel TOTAAL, als een andere alternatief gaat toveren. Ze zijn namelijk AT WAR met regulier, en tijdens een oorlog zijn de vijanden van je vijanden immers je vrienden!! Die ga je niet al te kritisch analyseren natuurlijk.

  Want wat zien wij, Fan en Itsahappy, als Kees zijn superego WEL had aangezet???

  1. Mensen konden en kunnen met hun psychische energie geen buiken openen. Probeer maar eens. Noway Jose! Niemand, nada, godsonmogelijk. Een complete vechtsport zou erop gebaseerd worden….

  2. ALS je dit openen wél lukt, dan treden, klein detail, de natuurwetten in werking, die voor elkeen gelden! Open buik betekent bloedvergiftiging, buikvliesontsteking, kans op oplopen van AIDS. Maar uiteraard niet voor Alex Orbito.

  Kan deze man niet even snel ook Palin beschermen tegen all kinds of witchkraft?? Also: WIEDER DAS WUNDER. Hallelujah Kees, keep on dreaming man! Maar wel een leuk verhaaltje dat erin gaat als koek bij coole Fan en Itsahappy. Graag gedaan hoor!

  3. Ik zie het bedrog ook niet als bij een illusionist een dame zweeft of doormidden wordt gezaagd, maar daar is de illusionist EERLIJK, want hij zegt: ik ben illusionist! Plus daar WEET je, dit kan niet! Maar Orbito is natuurlijk goudoneerlijk!

  Als onze Kees NIET EENS deze nuchtere simpele gedachten zelf kan ophoesten, dan wordt het toch buikbezerend lachen als hij zijn vlijmscherpe kritiek weer wél aan zet als het om een reguliere “tegenstander” gaat?

  Kortom, alleen al om dit kleuterachtige bewonderen van Orbito en zijn steun aan meesteroplichteres Hulda Clark, verliest het WEL waardevolle op zijn site tenminste 50% van zijn kracht… De context is immers nogal besmet door de hijcherige OH WUNDER stories eromheen.

  Maar gefundenes fressen voor Fan en Itsahappy natuurlijk. Kan Fan weer op andere verguisde rattennestjes dan op haar eigen mierzoete sprookjesbos Sergio waar alle onnodige sterfgevallen snel onder het tapijt worden geveegd linken naar dit mooie boeiende waarachtige relaas van onze Kees…

  De weersverwachting voor vandaag: winds of change, hihi!!! Hopelijk gooit de globale opwarming geen roet in het eten. Want het voelt ijs- en steenkoud als wij nog steeds op dat ene genezen adresje van een bica patiënt (uiteraard niet meer) zitten te wachten ons al een jaar geleden plechtig beloofd, “als de tijd rijp is”.

  Maar ja..bij alternatieven NOOIT om bewijzen vragen! Is heel onsympathiek, is modderwerpen en rattengrdrag. Heel lelijk, nooit meer doen ooit.

  Dat onze immer Dood-door-schuld steunende Fan zelf uit een varanennest afkomstig is behandel ik wel een andere keer.

  Gaat er helaas weer snel vandoor.

  @JJ, compliment voor het ontnuchteren van dat Franse weblog!

 89. Wilma says:

  Hatsekidee de 1e officiële pot Crippy Braamenjam is gevuld door Edward, wie biedt?!

  Het 1e bod op het apparaat van JJ is 1000 euri, wie biedt meer?
  Bussienes= bussienes blijft bussienes.

 90. Marer says:

  Nou ik bied niet mee hoor! 1000 euri is teveel. Voor 36 euro is Huppes van zijn kanker af met DCA. En volgens mij heeft Diamantal ook veel minder betaald voor het chipje op haar buik. En het is nu zulk mooi weer, wij sparen deze dagen geld uit door in de zon te zitten.
  En wij (borstkankerpatiënten) laten onze eileiders nu wel verwijderen op advies van Braam en Valstar. Je weet wel Valstar, zo begaan met het lot van de borstkankerpatiënten. Daar kunnen JJ en Wilma van getuigen.
  Want die oncologen hè, die verdienen aan chemo!!!! (Dat wil je niet weten). Vraag Braam ernaar.

  Wat moet een mannelijke borstkankerpatiënt eigenlijk doen?

 91. Edward says:

  Itsahappy sprak tot Crypto: Ha, wacht maar af. Jij zit hier met je zielige blog. Ik daarentegen heb grotere plannen en contacten. You’ll see. Je onderschat vooral de contacten, die tip zal ik je geven.

  Als alternatief vraag ik me dan af: hoezo contacten op je 18e? Ik heb er zat. Ben niet op alle trots meer, bouw ze alle geleidelijk af.

  Maar Itsa denkt vast aan grote plannen. Denkt ie… Ook ik zal tips geven, nu al.

  Het beste geld contact is dan voor je Frans J Hoek, vertegenwoordiger van Matthias Rath. Die heeft immers vele tientallen miljoenen Euro’s verdiend, en geld is macht. Rath komt nooit in financiele crisis.

  Kun je hem pagina grote gründliche advertenties van helpen plaatsen met flitsende superinelligente open brieven richting Bush en Angela Merkel.

  Tevens even een contactje met Jomanda, altijd handig haar hemelse (ahum) adviezen.

  Even een contactje leggen met Bilthoven, heel instituut man, TIP, directeur die zich overal uit lult, Nazirella sorry Natarella helpt je even van het roken af en helpt bica shots te zetten. Contacten, man!

  Even naar de beurs Internationaal Therapeut in Apeldoorn in november, man. Een hal vol contacten! Tip. Dames slechts gekleed in mystieke oeroude vloerkleden, helderzienden, apparachies, vibra’s op zonne-energie, etc. Allen in één keer tegelijk. Stapel kaartjes laten drukken, man. Want….. Contacten leggen…

  Hoezo grote plannen. Je maakt me machtig heel erg benieuwd man. Weer een guru erbij? Weer een pillenboer? Weer een spreker met geesten? Weer een miljonair over de rug van? Brand los man!

 92. Wilma says:

  @Edward

  Hè hè ff bijkomen………… dit is lachen zeg, mijn buik was weer aan het schudden.

  Hier zal Itsa vast happy mee zijn.

 93. Marer says:

  Al gelezen bij mw. Mental? Zij gaat ook voor de Zapper van Hulda! Kan ze ook eens contact opnemen met Braam. En haar (aangeprate) rugpijn is bijna verdwenen.
  Het is wel triest, maar ik ben benieuwd wanneer er andere pijntjes bijkomen. Het is bij mw. Mental al 10 maanden pure winst. Ik heb al 52 maanden winst met positief regulier!
  Zelfs gisteren mijn (sssssst. zachtjes) 60ste verjaardag gevierd!
  In gepaste dronkenschap natuurlijk.

  Happy moet ook maar contact leggen met mw. Mental, kan hij ook op haar website. Maar hij zit waarschijnlijk toch al bij clubje WELZIJN, komt het verslag van het tweede gezellige kletspraatjes middagje in november vanzelf.

 94. Wilma says:

  @Marer

  Alweer gepaste dronkenschap?! 😉

  Proficiat meid en nog heel veel jaren toegewenst in vooral goede gezondheid.

  Een dikke virtuele smakkerd en een stevige knuFF.

 95. JennyJo says:

  @ Marer,

  Gefeliciteerd!!!

  Mw. Mental gaat voor de zapper omdat Hulda miskend is. En als je miskend wordt, heb je gelijk. Want er zijn beroemde wetenschappers miskend geweest, zoals Galileo en Semmelweiss. Dat deze en andere ooit miskende wetenschappers het óók gewoon bij het rechte eind hadden, wordt dan maar verzwegen. Semmelweiss is overigens al heel snel gerehabiliteerd, niet tientallen jaren later zoals weleens wordt gesuggereerd. En Galileo is altijd geloofd door zijn collega-wetenschappers, alleen de kerk had problemen omdat zijn theorie strijdig was met wat in de bijbel stond.

  Het is nog steeds zo: om de geschiedenis in te kunnen gaan als genie, is het niet voldoende om miskend te worden. Je moet het ook gewoon bij het rechte eind hebben.

  Ik las gisteren het bericht je van Lindeberg, dat het de WWK helemaal niet gaat om het welzijn van kankerpatiënten, maar om het ageren tegen de reguliere geneeskunde en reguliere wetenschap. Om wat voor redenen dan ook. Hij zou best eens gelijk kunnen hebben.

 96. peter says:

  Het wwk JJ denkt om te ageren tegen de reguliere geneeskunde en reguliere wetenschap het welzijn van kankerpatienten te helpen, dat is hun visie.
  Een visie die wij niet delen.
  Het paard achter de wagen! Dat is het wwk! En zoals Lindeberg zegt een ramp voor de kankerpatient.

 97. Wilma says:

  Attentie:

  Jan Claessen speelt weer poppenkast bij het IOCOB bij de items kanker, tullio en natriumbicarbonaat.
  Zou Katrijntje ziek wezen omdat ie het zelf doet?

 98. peter says:

  De schade die het wwk toebrengt aan de reguliere geneeskunde en reguliere wetenschap is onnoemlijk veel groter dan de ‘visionaire’ kruimels die zij strooien en door sommige kankerpatienten worden opgepikt! De grote groepen kankerpatienten voorbij dus! Dat bedoeld Lindeberg misschien wel.

  wwk is voor mij ongelooflijk schadelijk, het gaat mij om de kankerpatient, niet om een niche in kankerland die zei denken te hebben gevonden. Totaal geen oplossing, voor mijn gevoel vooral gevoed uit rancune tegen alles wat regulier is.

  wwk is een leuke bezigheidstherapie die zowel aandacht als geld oplevert, de kankerpatient (op een paar na) voorbij!

 99. peter says:

  Het wwk is niks, wordt niks, en zal nooit bestaansrecht krijgen. Vooral door ons!

  Bloemetjes behang ondertekent door henk trentelma.n.

  Weg met die postduif van de coopery.

 100. Fan says:

  Beste lezers,

  Dit wilde ik u niet onthouden:

  lees op de site van Ton ( typ natriumbicarbonaat dan kom je er wel) ik mag namelijk de link hier niet geven, het volgende nieuws:

  maandag 13 oktober 2008
  Boek: Chemo of kan ik zelf kiezen en Proefproces!

  Boek: Chemo? Of kan ik zelf kiezen?

  Na maanden werk en intensieve voorbereidingen zal omstreeks 30 okto-ber 2008 het boek (zie afbeelding) met bovengenoemde titel van auteur Drs. H.J. (Henk) Trentelman, tevens lid van de landelijke Werkgroep Wel-zijn Kankerpatienten (W.W.K), op de markt verschijnen. Aan de tot stand koming van dit boek is door een groot aantal personen/instanties, waar-onder werkgroepleden, medewerking verleend, danwel een bijdrage ge-leverd. Een van de (belangrijkste) doelstellingen van de W.W.K. is het ver-werven van therapie-keuzevrijheid voor (terminale) kankerpatienten, zo-als in Duitsland en…… zeer recent ook in Engeland van kracht is geworden

  lees verder op de site!!

 101. puma73/Ton says:

  @fan, het enige wat gekke henkie wil is zoveel mogelijk geld verdienen. hij is namelijk dr in de economie en schijnt bij de les hoe vul ik mijn zakken snel en met heeeeeel veeeeeel geld goed te hebben opgelet.

  onze bicamalloot interesseert het welzijn van de mensen niet, die is alleen geinteresseerd in zijn eigen welzijn.

  dat clubje welzijn kwakzalvers is bezig met zichzelf te verrijken met een kuur die zo misdadig dodelijk is.

  het kuurtje heeft de bedenker van al dit onheil, kwakkie simoncini al een veroordeling opgeleverd voor dood door schuld, oplichting, hij liet zijn patënten geloven dat die bicarotzooi werkte. tevens mag de dokter geen doktertje meer spelen want hij is levenslang geschorst als arts.

  maar niet alleen in italie zaait deze grote fantast dood en verderf. in nederland loopt een justitieel ondezoek tegen hem voor de dood van 1 patiënt, verder wordt niemand beter van zijn kuurtje, ronald niet, daantje niet, marjolein (met veel bombarie onthaalt als genezen door deze kwak) ligt nu in het ziekenhuis en krijgt chemo zo goed werkt die bicarotzooi.

  dan nog de meelopers, zoetwatermatroos en pikbroek ton claessen, odilia v schaik aka fan, niet blond, an oniem, die deze ziekelijke kwakzalver promoten tot op het misdadige bot.

  ook hun akties kunnen mensenleven kosten of hebben die misschien al gekost. dit soort figuren zijn door hun gedrag medeschuldig aan dood als hier iemand sterft door kwakkie simoncini’s idiote en zeer dodelijke therapie

 102. cryptocheilus says:

  @ Fan
  Ik zou niet weten waarom je de link niet mag geven. Er is nog nooit een ban/no go voor wat betreft links uitgedeeld.

  We weten overigens over al van…. Nieuws gaat snel hier….

  Er is ook al gereageerd op de Tros site… Niet bij Ton zelf. We willen zijn bezoekersaantallen niet onnodig omhoogkrikken. Is het je al opgevallen dat deze de laatste tijd bedroevend laag zijn?

  http://anonymouse.org/cgi-bin/anon-www.cgi/http://webstats.motigo.com/s?tab=1&link=1&id=4463362

  Kan ie je ip-nummer niet tracken…

  En dan nog van steeds dezelfde mensen…..

 103. Wilma says:

  @ Puma/Ton

  Niet flauw doen, voor die bijna 30 euri dat het boek kost, krijg je er gratis een boekenlegger bij. Dat was een idee van een van zijn zonen. Ja ja het blijkt een familiebedrijfje te zijn, ze doen allemaal mee. De functie van de dochter is niet duidelijk, behalve vader Henk opvrolijken.
  En wat er allemaal in dat boek staat, je gelooft je ogen niet als je alleen al de index leest.
  Vooral deze PDF-file dus eens lezen, echt de moeite waard.:

  http://www.succesboeken.nl/Inkijken/9789079872015.pdf

 104. Fan says:

  Crypto,

  You are mistaken……
  De laatste dagen wordt massaal door de Belgen gelezen. Universiteit van Leuven etc.
  Dat allemaal na het bericht dat zelfs op deze link geplaatst werd:
  http://www.thedcasite.com/DCA_reports.html

  9 October 2008, Belgium News report: (news link)
  Belgen overwinnen kanker met dichloorazijnzuur

  http://webstats.motigo.com/s?tab=1&link=1&id=4463362&last=more op deze link lees de bezoekersaantallen..

  En kijk maar eens hoeveel verschillende landen er hebben gelezen 77 in totaal.

  -CryptoEdit:
  http://anonymouse.org/cgi-bin/anon-www.cgi/http://webstats.motigo.com/s?tab=1&link=1&id=4463362

  kijken zonder je IP- nummer bloot te geven…-

 105. puma73/Ton says:

  allemaal gegrepen door de geldwolvende vader, maar goed een spreekwoord zegt “zo vader zo zonen” dus zoonlief krijgt een paar centjes van elke boekenlegger.

  belachelijk idee dat gekke henkie een platform vindt voor het promoten van een boek, dat hij alleen maar heeft gevuld met theroriëen van anderen dus eigenlijk bestaat uit het vullen van pagina’s hoe anderen over de problematiek denken. daar moet je echt drs in de economie zijn. hoe vul ik zoveel mogelijk bladzijden met gebakken lucht en verdien ik het meeste eraan.

  zelf mike donders, dat blinde vriendje van fonteine heeft een bijdrage geleverd, dat zal echt (niet) interessant zijn. immers iedereen die anders denkt wordt door hem verfoeit.

  maar goed gekke henkie is niet in zijn eerste leugen gestikt en zal denk ik nog vele (af)goden dien.

 106. Wilma says:

  De wereld biedt genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht.

  Mahatma Ghandi

 107. puma73/Ton says:

  dca is de zoveelste afgod die zoetwatermatroos en pikbroekje omarmt, dezelfde juichende euforische kreten als bij marjolein, echter ook wim huppes had te vroeg gejuicht ook zo zullen deze belgen bakzeil halen, simpelweg omdat het niet werkt.

  en dat rattennest van die club welzijn kwakzalvers zullen we uitroken net zolang tot de laatste rat het zinkende bica/dca schip heeft verlaten.

  overal wordt jullie onzin overstemd.

 108. Edward says:

  Hehe, heel wat in te halen weer hier…

  Fan wil ons weer eens iets niet onthouden. Ben absoluut niet geinteresseerd.

  Vreemd dat zij telkens onze site opzoekt die ze graag rattennest noemt. Ze is in mijn ogen allang inhoudelijk afgegaan als een gieter. Onze dood-door-schuld Fan.

  Bedroevend als je jezelf een fan noemt van dood-door-schuld Tullio, terwijl je zijn zogenaamde bewijzen niet eens zelf op waarde kunt schatten. Dit kunnen de vele alternatieve eikels in de USA ook niet, maar dat oerdomme volk ligt en masse in diepe aanbidding geknield over zo veel “geniale genezingen” van een “oncoloog”.

  Iedereen kakelt de andere tunnelvisie kip na daar, wauw what a hero this Italian. Jaja. De killer die via oplichten mensen naar de andere wereld hielp. Sukkels die blindelings zo iemand vereren… en de slechtste bewijzen volledig ongecontroleerd in platina inlijsten.

  Zo stom als het achtereind van een varken, AL die gretig hallelujah adsorberende alternatieve lui daar in de USA!! Ze verdienen door hun blinde asskissing en brownnosing van Tullio dan ook de hordes zalvende oerslimme dominee´s die hen doodsbang voor de hel houden en een poot uittrekken. Karma, gevolg van the secret, immers domheid trekt soortgelijke stomheid aan, wet van de oneindige kosmos…

  Oh deary me, hihi, till now never anyone sued me yet. Nog niet één dagvaarding ontvangen, haha! No ammunition yet!! Not even from HC, the cheating rich bitch…

  Raar en intriest Fan dat je Marjolein en Peter nooit je welgemeende excuses aanbood. Wat zal Marjolein zich kapotergeren aan je stukjes. Als ik je groene symbool zie denk ik al lang meteen: opzouten naar je contacten bij de WWK en Sergio!

  Maf dat je ons blijft linken, wij wachten als groep primair nog steeds op het adres van één genezen geval door bica, dier er écht by far niet is. We weten zeker: je vriendje Ton durft, nee kán ons geen adres geven, want het bewijs IS ER NIET. Niemand IS genezen, noch KAN genezen van dat zuiveringszout.

  Kortom, bezorg als je écht Tullio Fan bent ons eens het adres van één echt genezen patiënt door hem, in plaats van links. Die persoon bestaat volgens mij 100% zeker niet. Als je die niet kunt of wilt tonen, mag je je ongewenste links voor mijn part definitief voor het vullen van andere sites houden. Mag Crypto je van mij weg zapperen.

 109. Edward says:

  Als ik hoor dat Diamental nu weer Hulda’s pruts dure lege zappers gaat gebruiken, heb ik diep medelijden.

  Alternatief biedt een warenhuis met hypnotiserende hebbedingetjes aan, er zit altijd wel iets van je gading bij, wat diep van binnen een gevoelige snaar raakt.

  Men weet ZEKER dat ergens bij alternatief dé oplossing moet liggen, maar die ken ik met open hart naarstig zoekend NIET vinden, want die stand-alone of alternatief-combi oplossing is er bijvoorbeeld ECHT NIET bij kanker. Ondanks al 2300 door mij opgespoorde methodes…

  Men is heilig overtuigd vroeg of laat de oplossing van de ernstige ziekte op ZEKER ergens alternatief te ontmoeten. Eigenlijk lijken Hulda’s zappers dus een soort gevaarlijk genotmiddel te zijn. Gevaarlijk want ze doen niets en geven teveel valse hoop. De ziekte wordt intussen steeds onkwetsbaarder.

  Net als bij sigaretten mag er van mij een wettelijk verplichte waarschuwings stikker op die verneukeratieve zappertjes:

  KAN DE GEZONDHEID DOOR HET GEVEN VAN VALSE HOOP ERNSTIGE SCHADE TOEBRENGEN. IS TE DUUR WANT DOET NIETS. HEEFT ZELFS GEEN RAT OF MUIS VAN ZIJN/HAAR ZIEKTE VERLOST. KAN UW OMGEVING DIE U GRAAG VERTROUWT MISLEIDEN.

  Voor de zoveelste keer: wanneer leert alternatief de excessen in eigen kringen te elimineren cq ervoor te waarschuwen? Antwoord: zijn ze BY-FAR nog NIET aan toe! Polarisatie: ALOM!

  Niet mee eens? Toon mij dan eens de plaats waar Kees Braam de nepzappers van Hulda Clark op zijn bekende manier afbrandt. Kan ie fysiek niet, hij heeft immers haar totaal onwerkzame darmspoeling met soms onnodige doden al teveel verheerlijkt.

  Dan is Hulda voorbij een point-of-no-return opgenomen in het pantheon van de ontouchables! Die goden KUN je niet meer fatsoenlijk afbranden, want dan stort je polarisatie geloof in elkaar!

  Dus Kees zul je niet gauw deze verderfelijke nepzappers horen afbranden. Is ie indirect medeschuldig aan het feit dat gehypnotiseerde Diamental ze nu weer hoopvol dwepend aanschaft.

  Als zijn site de naam ACTUEEL waardig is, zou ie ACTUEEL Diamental moeten waarschuwen dat die zappers nare lege pruts toestellen zijn. Ik zie hem 10x eerder nijdig worden van mijn kritiek als dat ie een rationele waarschuwing wil laten horen.

  That’s the effect of polarisation!!! Kan hij dit ooit doorbreken? Ik hoop dat ie de moed vindt zijn alternatieve godin eens gewoon onderzoekend van haar voetstuk af te peuteren, en eens te gaan Googelen op bijv. Hulda Clark gecombineerd met Death, Fraud, Misconduct, Betrayal, etc.

  Ondek zelf eens Kees hoe in- en intens slecht het is dat een vele malen tienvoudig miljonaire als Hulda Clark een ongeneeslijke man met vergevorderde rugarthrose 10-000-en dollars afrooft die hij niet kan missen. Ze mag in het Guiness Book of Records voor kleinzielige geldzuchtige geniepigheid als dit verhaal waar is.

  De meeste alternatieven peinsen er niet over dit soort intern kritische acties te overwegen. Dit maakt propagandisten als Fan en FJ Hoek ook zo link voor de onnozele Diamentals van deze wereld. Hun bewuste aangestuur valt in zeer vruchtbare grond. Waar intern amper tegen gewaarschuwd wordt. Tsja: U geschiede helaas naar Uw valse geloof….

  Also: leve de VtdK! Dit mag je ook als alternatief vinden. Gewoon: uit menselijkheid bij gebrek aan beter! Iemand moet door die strontberg van onze eigen alternatieve oplichting heenworstelen als we daar zelf nog niet aan toe zijn!

 110. Wilma says:

  Quote van Diamental gisteren:

  –Ik heb meerdere mensen meegemaakt die pas in het stadium ‘uitbehandeld’ op komen dagen, kwaliteit van leven aan hun ziekteproces toevoegen en zich dan vertwijfeld afvragen waarom ze niet eerder op de hoogte waren van deze behandelmethode. Ook maken ze de vergissing te denken dat andere mensen dit met beide handen aan zouden grijpen, zodra ze er lucht van zouden krijgen, maar de ervaring wijst uit dat niets minder waar is. Het zal toch echt wel in je ervaringswereld moeten passen en gezien de intolerante reacties op bepaalde fora is echt niet iedereen er rijp voor om op een pijnlozere wijze met ziekte om te gaan. Eén van de bezoekers van dit centrum dacht haar ervaring (een tumor van 10 cm die verdwenen was) op een borstkankerforum te moeten delen in de hoop anderen daar mee te kunnen helpen. Ze werd uitgemaakt voor oplichtster en al wat nog meer onwenselijk is. Wat dat betreft is er ook nog steeds niets veranderd.

  Ik prijs me in ieder geval extra gelukkig dat mij de weg meteen al gewezen is. Ik vind het jammer dat sommige mensen het op den duur toch niet redden, aangezien er inmiddels al (te) grote schade aan het lichaam aangericht is en de minste geringste tegenslag vaak fataal kan zijn. De valkuil is dan ook dat er, zodra men wat op gaat knappen, vaak meteen teveel hooi op de vork genomen wordt. Overigens een valkuil waar ik ook al menig maal ‘ingetrapt’ ben, maar tegenwoordig gaat het me goed af om naar mijn lichaam te luisteren en de boel niet te forceren. Ik weet het, ook ik heb geen enkele garanties en niemand weet wat de toekomst brengt, maar voorlopig staan we op 10 maanden pure winst….en daar doe ik het voorlopig voor!–

  Daarna volgt de link naar die ‘behandeling’, dus hoezo géén reclame en kankerpatiënten afhouden van reguliere behandelingen?!
  Zowiezo verschillende ‘behandelingen’ tegelijkertijd, dat wordt dus nog een puzzeltje na haar wonderbaarlijke genezing. Hopelijk heeft ze intussen dan een rechtstreeks lijntje met Hierboven kunnen leggen om daar uitsluitsel over te krijgen.

 111. Wilma says:

  Heer, geef me de kracht om de dingen te volbrengen die kunnen, de berusting om mij neer te leggen bij de zaken die niet/nooit zullen werken en vooral:

  de wijsheid om het verschil tussen die twee te kunnen onderscheiden, amen.

 112. Da silva says:

  Eindelijk toont Fan haar ware “gezicht” even helemaal naar beneden scrollen…et voila!
  http://community.avro.nl/forums/p/6553/198456.aspx

 113. peter says:

  Het bovenstaande bericht van Da silva motiveert mij weer eens een email te sturen ditmaal naar de EO.

  ‘Dit Is De Dag’ is een live talkshow met gevarieerde gasten uit het nieuws die worden bevraagd door een tweetal bekende EO-presentatoren.
  ‘Dit Is De Dag’ is een journalistiek achtergrond programma dat elke werkdag tussen half elf en twaalf uur te beluisteren is op Radio 1.
  EO-presentatoren: Tijs van den Brink, Arie Boomsma, Elsbeth Gruteke en Andries Knevel.

  Ik verzond net een email aan eindredacteur KlaasJan Baas.

  Je kan bellen henk trentelma.n. Ze weten wie je bent!

 114. Marer says:

  Youp van ’t Hek zei zo iets van; Een boek, een boek??? Oh, je bedoelt een stapel faxen!
  Het boek van Henkie is geen boek dat is een stapel links, wereldwijd bij elkaar gebaggerd en op papier gezet.

  En dat noemt clubje WELZIJN dan een boek.

 115. puma73/Ton says:

  bericht verzonden aan de beheerder

  –]u heeft vorig jaar de berichten geplaatst rondom simoncini en zijn omstreden natrium bicarbonaat van dit prikbord verwijderd. ik wil wijzen op onderstaanfd bericht van tullio fan die daar waar zij gelegenheid krijgt de fora te spammen met promo voor simoncini zie onderstaand bericht.
  [–

 116. peter says:

  @ Puma, klasse!

  Het wwk begint eigen site om het ‘natriumbicarbonaat’ te neutraliseren!

  Dat wisten wij allang, maar ik wil dat het hun nek breekt!

 117. puma73/Ton says:

  mocht dit niet helpen ga ik over op de gebruikelijke taktiek

 118. peter says:

  Ja, daar ben ik een fan van!

 119. puma73/Ton says:

  bericht is verwijderd

 120. peter says:

  Punt

 121. puma73/Ton says:

  game set en match

 122. peter says:

  haha!

 123. Wilma says:

  Zo dames en heren en kan mij nu iemand uitleggen, met onderbouwde argumenten, waarom het inmiddels niet overal zo gaat?!
  Is die prikpagina wat bijzonders of wat?

  En wat een snelheid, moest nog inlog regelen en ik me maar afvragen waar dat bericht nou stond!

 124. Da silva says:

  Bevat dit bericht ongewenste reclame, ongepaste of kwetsende teksten? Klik hier!
  klik,klik,klik,klik,klik,klik,klik,klik,klik,klik,klik,klik,klik,klik,klik,klik,klik,klik,klik,klik etc,etc,

 125. puma73/Ton says:

  het feit dat simoncini en natriumbicarbonaat daar vorig jaar tot een ongewenste en zeer hooglopende discussie heeft geleidt waarbij over en weer zeer zware woorden zijn gebruikt en dus daar in de ban zijn gedaan. elke poging om te plaatsen met natriumbicarbonaat of simoncini wordt in de kiem gesmoord.

  waarschijnlijk zal fannetje het nog een keer proberen en met de zelfde snelheid weer verwijderd worden. het valt me mee dat deze woorden niet in een filtertje zitten want op prikpagina zijn ze allergies voor die twee woorden.

 126. Wilma says:

  Dat heeft het op andere fora óók en er is al vaak genoeg gereclameerd, vooral bij de Tros.
  Op een mail van mij aan de moderator begin maart, kreeg ik niet eens antwoord en hoe het voor de rest is gegaan is iedereen bekend.
  En het kan wel en snel ook nog, de Tros e.a. kunnen nog wat leren van die Prikpagina!

 127. Wilma says:

  Overzicht forums/Acties / Reclame/Reclame op een consumenten forum.

  Bij dit topic bij de Tros van Da Silva is er weer gepoogd om actie te ondernemen en tot nu toe WEER zonder enig resultaat!
  Uiteraard wel weer een glansrol voor Angel1978!

 128. Marer says:

  Prikpagina kent inderdaad een goede moderator. Aan het begin dit jaar zijn er natuurlijk twee pagina’s vol gemaild door clubje WELZIJN, Braam, Hoek etc. Ongewenste mail wordt nu, na aanklikken en verwijzing, vrijwel direct verwijderd. Dus lekker geklikt naar de moderator en het heeft ook nog succes.
  Dat was snel, sneller, snelst.

 129. puma73/Ton says:

  ach Wilma,

  je kent trosradar nu toch wel, alternatief is een item dat heel gevoelig ligt omdat radar pro alternatief is en dit graag promoot.
  daarnaast leven ze hun eigen gedragsregels niet na. de ene keer krijg ik een waarschuwing omdat ik prive gegevens (zou) heb(ben) geplaatst en de andere keer plaatst ik 3 of 4 verschillende adressen en je hoort er nooit niks van. zo de wind waait, waait hun rokje.

  gelukkig is lutser ook redelijk consequent voor wat betreft berichten uit die hoek en verwijderd en voorziet ze soms van commentaar. nu ook bij prikpagina ook weer een deurtje dicht gemaakt voor fannetje en zo worden de fora om haar verderfelijke en dodelijke boodschappen/berichten te plaatsen steeds minder tot alleen de website van die zoetwatercowboy nog openstaat.

 130. Wilma says:

  Die website van Jan Claessen en wellicht nog enige anderen van datzelfde kaliber hadden m.i. allang de enige mogelijkheid moeten zijn!

  Op een consumentensite of die speciaal voor kankerpatiënten/hun naasten vind ik het al helemaal zum kotzen.

 131. peter says:

  @ Wilma,
  Hardstikke leuk Jan Claessen, eigenlijk moeten wij het daarbij houden, is van een houterigheid die zijn grenzen niet kent, de kneuterigheid van alles wat ie schrijft, een non valeur eerste klas! Maar vooral een idiaal wat geen hout snijdt!

 132. peter says:

  Leuk he Wilma, idiaal!

 133. peter says:

  Zit ook idioot in!

 134. peter says:

  t.c. moet misschien gezinsmanager worden in Gouda. dan komt ie misschien los om zijn overleden familieleden te misbruiken om zijn kankeridialen te realiseren!

 135. Edward says:

  Diamental is ook gaan zapperen. Niet gek als je bedenkt dat er tegenwoordig ook ENGELENZAPPERS te koop zijn:

  http://www.cure.co.za/zappers.htm

  Inclusief het nogal cryptische statement:

  The Ark was built by amateurs, but the Titanic by experts.

  Met andere woorden: volg DUS de professionals niet, diens snelle boot gaat kansloos onder, maar volg de amateurs, diens langzame schip doorstaat de allerergste vloed!

  Commerciële alternatieven willen niet dat U de experts volgt, en wel hun knoeiers, en bedenken zelfs drogredenaties als deze.

  Als iemand van de lezers nog een zapper heeft, wil ik met U wedden om een doos goede wijn, dat de volgende proef faalt:

  Koop een kindermicroscoop, neem wat slootwater, verdeel dat in 2.

  Zapper de ene helft met desnoods 20 zappers tegelijk, met engelenzappers, superzappers, etc. Wedden dat de sterfte aan allerlei ééncelligen, zweepdiertjes etc etc niet afneemt.

  Maar crooky Hulda fleemt dat alle bessies in Uw lever en darm wél alle heel doodgaan….

  WHY? Because she says so, stupid!!

  Dit nu, beste digitale vrienden, maakte mij ongeliefd in alternetieve kringen. To-the-point bewijzen vragen is NOT DONE daar…. Je hóórt daar een Clark niet aan te vallen, dat is er immers eentje van ons! Vandaar dat ze zo geworteld is in kanker-actueel, en er niet zal verdwijnen, zou vet gezichtsverlies voor Kees betekenen…

 136. cryptocheilus says:

  @ Edward:

  Het is natuurlijk van een stuitende stupiditeit dat hele artikel op die site waar je naar verwijst. Jij stelt, als practisch persoon natuurlijk gelijk een testje voor.

  Laten we nu eens kijken naar de theorie hierachter.

  “The zapper introduces Positive ions through the skin”

  Tja, beweren dat er negatieve ionen door de huid gaan bekt natuurlijk niet lekker, maar dit terzijde.

  Wat beweren ze hier eigenlijk? Dat ik d.m.v. electriciteit positief geladen atomen door de huid kan sturen? Iedereen met een heel klein beetje natuurkundige kennis ligt dan al in een deuk.

  ‘Angel’s Zapper produces 15 Hz square waves that gets repeated and produces many higher frequencies as well like 30 Hz, 60 Hz, 120 Hz, 240 Hz’

  Deze golflengtes zijn extreem laagfrequente (ELF/SLF) elektromagnetische velden;
  ELF/SLF-velden zijn velden met een frequentie van >0 tot 300 Hz. (golflengte van 1000 tot 10 000 km)

  Dus tien minuten op een afstand van minder dan 100 meter van een energieopwekkingsinstallatie of een distributiestation/transformatorhuisje voor electriciteit en al je zorgen zijn over! Of je gaat gewoon onder een hoogspanningsleiding wonen. (50-60 hertz)

  Als je het echt goed aan wilt pakken en de enkels tot over de oren in de ELF zetten moet je electrische vloerverwarming nemen:

  De belangrijkste bron van ELF-straling binnenshuis is elektrische verwarming.

  Elektrische vloerverwarming induceert een belangrijk magnetisch veld van ongeveer 2,6 mT op een hoogte van 25 cm boven de vloer.

  Ideaal voor de deparasitering. Toch?

  Maar goed. Het gaat allemaal niet werken. ELF’s behoren tot de categorie NIET- ioniserende golflengtes/elektromagnetische straling.

  ‘Ultraviolet of zichtbaar licht, laagfrequente elektromagnetische velden, radiogolven, etc. behoren alle tot de klasse van niet-ioniserende straling.’

  Hier staat het nog eens simpel uitgelegd….
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Elektromagnetische_straling

  Toch zielig voor al die beesies op die modderschuit van Noah…

 137. JennyJo says:

  Crypto,

  Diamental zal in reactie op jouw inbreng ongetwijfeld zeggen – zoals ze ook in haar stukje zegt – dat veel mensen die geniale en niet-begrepen ontdekkingen deden, niet geloofd werden en vervolgd werden of belachelijk gemaakt. Als voorbeeld geeft ze dan Galileï.
  Daar is een mooie quote over, die je waarschijnlijk wel kent:
  “It is not enough to wear the mantle of Galileo: that you be persecuted by an unkind establishment. You must also be right.” — Robert L. Park. Dat laatste, dat je ook gelijk moet hebben – wordt voor het gemak maar over het hoofd gezien.

  Linkje over Robert Park:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_L._Park

  Wat ik ook altijd erg wonderlijk vind is dat als je zegt dat iets feitelijk onmogelijk is, zoals ronde vierkanten, of het met electriciteit door de huid sturen van positief geladen atomen, je nogal eens het verwijt krijgt dat je last van tunnelvisie hebt en deze dingen afwijst ‘alleen maar’ omdat je ze niet begrijpt’. Terwijl het echte probleem is dat mensen als Diamental helemaal niks begrijpen van fysica of andere takken van wetenschap en ook weigeren zich daarin te verdiepen, maar wel hun simplistische en domme gedachtes presenteren als geweldige en diepzinnige weteschap en de echte wetenschappers voortdurend beledigend en belachelijk maken.

  Vanwege de ijzeren consequentie waarmee dit gedrag tentoongespreid wordt heb ik soms het gevoel dat er niet alleen sprake van gebrek aan kennis of het onvermogen om bepaalde dingen te begrijpen, maar ook van opzettelijke boosaardigheid.
  Zo vind ik ook de voortdurende, meer of minder impliciete suggestie dat als er iemand overlijdt aan kanker, dit het gevolg is van de reguliere behandelingen en niet van de kanker, erg vilein. Dit soort dingen gaat verder dan alleen maar domheid.

 138. JennyJo says:

  Overigens had ik ooit een collega die beweerde dat het bestaan van zaken als ronde vierkanten, ovale driehoeken, lijnen met 3 of zelfs 4 dimensies, zeer wel mogelijk is. Een fractal was volgens hem een voorbeeld van een lijn met 3 of meer dimensies, want ‘fractals kunnen alle mogelijke dimensies hebben, zelfs 100’. Toen ik probeerde uit te wat een fractal nou eigenlijk is, kreeg ik het verwijt – je raadt het nooit – dat ik leed aan tunnelvisie. Hij raadde mij aan om me te verdiepen in het boeddhisme, want daar leer je om afstand te doen, niet alleen van materiële zaken maar ook van ‘vooringenomen ideeën’.

 139. Wilma says:

  Nou nou nou, ik vind o.a. uitdrukkingen zoals ‘stuitende stupiditeit’ en de aanname van ‘opzettelijke boosaardigheid’ wel erg ver gaan om je eigen gelijk te krijgen.

  Deze mensen spelen alleen maar met mensenlevens en om die nou belachelijk te maken?! Foei toch, het gaat niet over jeugdpuistjes hoor!

 140. Wilma says:

  Ik heb net bijna in mijn broek geplast van het lachen :

  http://www.revu.nl/10972.Nederlandse_genezen_verklaard_van_kanker

  Zie bericht Jan Claessen met nu :

  EN ALS KLAPSTUK:
  Relax with Dr. Tulio Simoncini as he performs moonlight serenade: http://www.knowthecause.com/Shows/TullioSimonciniMDperformsaMoonlightSeren/tabid/161/Default.aspx

  Dat is nou echt wat voor in de recreatiezaal van de gevangenis, zullen de medebewoners erg blij mee zijn.

 141. Wilma says:

  http://www.revu.nl/12198.Kankerpatient_toch_niet_genezen_door_wonderdokter

  –Ook hier zijn de bekende schertsfiguren weer grootschalig aanwezig om op walgelijke wijze alles wat alternatief is danwel alternatief lijkt op een ziekelijke wijze te schofferen, zoals: Trijntje Winkel danwel JJ – Tante Pollewop – Marja – Puma73 en Da Silva. Een aantal van deze personen gebruiken ook regelmatig andere fake-namen om hun (betaalde) terreur richting alternatief, op zoveel mogelijk fora, te ondermijnen.–

  Ik lig alweer in een deuk 🙂

  We zijn er bijna, we zijn er bijna, maar nog niet helemaal!

 142. Wilma says:

  Uiteraard vind ook ik het zéér onbeschoft en dus van een hoog hufterigheidsgehalte om de reclame voor het boek van oom Henk bij de items over Marjolein te plaatsen.

  Jan Claessen geeft hiermee zelf aan dat hij niet beschikt over moreel bewustzijn.
  Grappig wel dat meerderen van ons nu zo vaak genoemd worden als stoorzenders, een teken dus dat wij ze wel erg in het vaarwater zitten.

  http://dca.web-log.nl/dca_kanker_genezen_met_ch/2008/06/heb-je-nieuws.html

  Kankerton:
  –PS
  Geachte heer Lindenberg, uw mening/visie (berichtgevingen hierboven) met betrekking tot een en ander kunnen wij niet onderschrijven. In onze kringen verkeren ook artsen/deskundigen met een geheel andere kijk op zaak, wiens meningen/visie zeker niet stroken met de uwe. Aan een verdere discussie hieromtrent met uw persoon hebben wij daarom ook geen behoefte, maar toch dank voor uw bijdrage.–

  Blijf maar zagen Bicaton, je hebt al bijna de poten onder je eigen stoel uit!

 143. peter says:

  Die afgekloven jatten zouden ze eraf moet hakken!

 144. puma73/Ton says:

  uiteraard kan die zoetwatermatroos ons wel schieten, niet alleen zijn wij daar waar hun de rotzooiberichten dumpen, we plaatsen er zeer onwelkom commentaar bij.

  ook worden de plaatsen waar ze hun rotzooi kunnen dumpen steeds schaarser, denk aan lutser, prikpagina en zelfs door hun medestanders opgezette blogs overheersen wij de zaak zoals b.v bij P.K.

 145. peter says:

  Chemo of kan ik zelf kiezen:

  344 pagina’s
  Bindwijze: Ingenaaid
  ISBN: 978-90-79872-01-5
  ASW: Wetenschappelijk boek
  EAN: 9789079872015
  NUR: Gezondheid algemeen (860)

  Wetenschappelijk?

 146. JennyJo says:

  Wetenschappelijk? Nee.
  Genaaid? Ja!

 147. peter says:

  Die vingertjes van simoncini gaan jou de das omdoen trentelma.n.

  Ik help stroppen!

 148. peter says:

  @ JJ, ik ben maar een M.U.L.O. jongen, dat wist je al, haha!

  Mag dat: wetenschappelijk boek?

 149. Wilma says:

  http://europa.eu/scadplus/leg/nl/lvb/l32010.htm

  De Europese wetgeving reglementeert vergelijkende reclame en beschermt consumenten en personen die een commerciële, industriële of ambachtelijke activiteit of een vrij beroep uitoefenen, alsmede de belangen van het publiek in het algemeen tegen misleidende reclame en de gevolgen daarvan.

 150. Wilma says:

  De Europese wetgeving reglementeert vergelijkende reclame en beschermt consumenten en personen die een commerciële, industriële of ambachtelijke activiteit of een vrij beroep uitoefenen, alsmede de belangen van het publiek in het algemeen tegen misleidende reclame en de gevolgen daarvan.

  http://europa.eu/scadplus/leg/nl/lvb/l32010.htm

 151. Wilma says:

  http://www.ad.nl/economie/article571777.ece

  Producenten die de consument misleiden, kunnen in de toekomst een fikse boete krijgen. Minister Donner …

  De link europese richtlijnen bleef ‘hangen’, komt wellicht nog.

 152. Wilma says:

  http://www.consumentenautoriteit.nl/dsresource?objectid=5597&type=org

  Afdeling 4. Misleidende en vergelijkende reclame

 153. peter says:

  Gepost door peter – woensdag 15 oktober 2008 – 18:36

  Als jullie echt ballen hebben Revu ga je op bezoek bij Jan Puijk van Stichting Sergio, die laat jullie niet binnen, want dat kost hem zijn kop! Zet een dozijn Revu’s tussen zijn deur, als je begrijpt wat ik bedoel!

  Een wereldprimeur hebben jullie als jullie dit doen!

  Denk eraan Revu: ‘NO GUTS NO GLORY’

  Dan doen jullie waar je goed in ben!

  Mijn dag is goed, het doet mij die jatten van s. vergeten!

 154. Wilma says:

  De WWK: nederlands allerscheeftste toren !

  Wat we ‘de publieke opinie’ noemen is in werkelijkheid een vreemdsoortig mengsel van persoonlijke en publieke zogenaamde waarheden, die in de verste verten niet meer overeenkomen met gewijzigde omstandigheden en nieuwe realiteiten.

  Met andere woorden, men is heilig overtuigd van een persoonlijke waarheid, terwijl deze als gevolg van een nijpend gebrek aan steekhoudende informatie feitelijk neerkomt op een scheve toren van Pisa, welke ieder moment om kan vallen.
  Men sleept stutten aan om de misvattingen tegen iedere prijs overeind te houden, en informatie, die niet in het geijkte straatje past wordt verfoeid en geweerd, om de constructie van het misbaksel staande te houden.”

  Willem Oltmans 13-9-2003

 155. peter says:

  puijk, ik weet dat je meeleest, kom maar maar op, ik lust je rauw!

 156. Marer says:

  Wetenschappelijk boek? 344 bladzijden waanideeën en intriges en bij elkaar geharkte berichten van het internet.

  Ik heb net de site van mw. Mental gelezen. Uitleg van haar dromen. Zoveel onzin met als ondertoontje: Je bent wie je bent en wat je doet of kiest blijf jezelf. Al berokken je anderen schade maakt niks uit jij kan er niets aan doen. Je moet bij je innerlijk blijven.
  Dom, dommer, domst.
  Zweven, Zweverig, Zweverigst (Sinds ik de oprispingen van mw. Mental lees bestaat zweverigst ook)

 157. Edward says:

  @Crypto, je hebt volkomen gelijk over die beessies. De vraag is inderdaad hoe alle parasieten de Arke Noach (ahum) overleefd hebben.

  Dit was toch een uitgelezen kans om ons in één keer van die griezels te verlossen en ook hedendaagse griezels zoals HC de kans te ontnemen onze meer goedgelovige broeders en zusters met fake zappers grote schade aan te doen…?

  Catweezle apparaatjes van HC, vol met electrikkity, gaat erin als koek in de naar positieve magie hongerende onnozelen onder ons!

 158. peter says:

  -CryptoEdit: Verwijderd. Niet schelden Petertje-

 159. Edward says:

  JennyJo, geen sprake van tunnelvisie hier. Mijn broer is professor in de natuurkunde, en hij en ik zijn dikke maatjes, maar samen zouden, ook als we het op ons allervurigst wensten, beslist geen werkende zapper kunnen ontwikkelen. Dit s namelijk Godsonmogelijk.

  Tenzij we heel sneaky wat plutonium in de zapper zouden stoppen, dan zou de test tegen parasieten erg goede resultaten tonen.

  En je weet, de scheldnaam die men aan anderen geeft, slaat op die persoon zelf. Dus die mensen hebben ZELF tunnelvisie, alhoewel, een blinde kip kan geen tunnelvisie hebben, hihi!

  Wel kunnen we ook prachtige mechanismen verzinnen. Onze zapper produceert Quantum boventonen, gesuperponeerd op krachtige dodende golven. Door de eigenkrekwentie correct in te stellen, trillen wél parasieten, maar natuurlijk nergens kwetsbare biologische structiren kapot. Tevens werkt onze zapper in het astrale geboed, door een uitgekiende combinatie van halfedelstenen die kosmische energie concentreren.

  PS. Elke kritiek op ons apparaat getuigt van een negatieve attitude en wodr verwijderd.

 160. Wilma says:

  Mw. Mentals toren van Pisa:

  Quote:
  — Symbolisch gezien zou ik de droom zo kunnen duiden dat ik voorheen beslissingen nam en deze allerlei gevolgen hadden die er als vanzelf achteraan kwamen en dat ik nu de ‘gevolgen’ vooraf kan overzien. Ik denk dat ik het daar maar bij houd, want die verklaring staat me wel aan en past ook in het stukje ontwikkeling waar ik momenteel in zit.–

  Op deze manier kan ze de constructie van haar misbaksel nog wel een tijdje staande houden.

 161. Marer says:

  Speciaal aanbevolen
  Dit staat op de site van uitgeverij succesboeken:
  ” Chemo? Of kan ik zélf kiezen

  Er zijn andere mogelijkheden

  Henk Trentelman
  Wees blij dat de schrijver van dit boek chemotherapie geweigerd heeft. U had anders dit bijzondere boek niet kunnen lezen, want Henk Trentelman had al 12 jaar dood moeten zijn… volgens zijn toenmalige specialist. Schokkende onthullingen in dit boek.

  Volgens mij is Henk Trentelman niet in zijn eerste leugen gestikt!

  (mijmering: 12 jaar geleden en dan …….. de wens – vader van de gedachte?)

 162. peter says:

  Heel verstikkend, die familie trentelman.

 163. Marer says:

  The trouble with believing things that aren’t true is that you don’t know when to stop.

 164. peter says:

  Families waar het goed gaat etaleren niet op hun wijze! Ongeloofwaardig dus!

  Maffe henkie draait alles om. In weze is hij de grote egoist!

 165. JennyJo says:

  @ Edward,

  Die zapper wil ik!!!

  @ Marer,

  Zielig, als je, zoals mw. Mental, denkt dat mensen anderen alleen maar helpen om schuldgevoel te vermijden. Zelfs al zou dat het geval zijn – wat het naar mijn mening niet is, daarvoor heb ik in mijn leven teveel onbaatzuchtige hulp zien geven – wat dan nog? Is het erg om iemand te redden van de verdrinkingsdood uit schuldgevoel? Is het echt beter de ander te laten verzuipen omdat jouw ‘innerlijke kern’ je zegt dat schuldgevoel iets is wat je alleen maar door anderen wordt opgelegd en waar je je niets van aan moet trekken?
  Mw. Mental tracht ons duidelijk te maken “dat de enige manier om te weten of een beslissing juist is door je door en door bewust te worden van ‘wie en wat’ je werkelijk bent, wat je innerlijke drijfveer is en wat JIJ wenst te ervaren.”
  Moge de Allerhoogste dit verhoeden, zou mijn grootmoeder gezegd hebben, want dit soort kletskoek gooit inderdaad alle waarden, normen en schuldgevoel overboord. Wat er dan gebeuren kan, weten de nabestaanden van Auschwitz maar al te goed.

 166. cryptocheilus says:

  Ik mis opa al een tijdje. Heeft ie vakantie of zo?
  Hij zou toch niet met die nieuwe brommert

  de gracht in gereden zijn?

 167. Wilma says:

  Nee hoor Grootvader heeft het druk, met pensioen en een baan en sparen en dus zoeken naar een veilige bank en alvast naar auto’s kijken en wie weet waar nog meer naar!

  Quote uit zijn mail van gisteren:
  — Door werk (in mijn oude vak) als kleinbuschauffeur voor mensen met een verstandelijke beperking (’s ochtends vroeg op!!) en kinderen met een lichamelijke beperking = pl.m 2½ uur ’s ochtends + 2½ uur ’s middags) heb ik het op dit ogenblik financieel ruimer dan ik het in jaren had.
  Kortom, opa kan over een paar maanden een goede 2-e hands auto kopen naar zijn zin!
  Dat brengt tevens mee dat Zuid-Frankrijk weer bereikbaar wordt.–

 168. Edward says:

  Door Crypto verplaatst

  ALLEN:

  Vraag: kunnen wij hier met zijn allen denigrerende kwalificaties als secreet (Puma) en slecht mens of zo (ooit door JennyJo) , vooral steevast voor Fan, iets temperen?

  Gewoon negeren die handel! Behalve bij inhoudelijke argumenten. Anders ben ik hier ooit of zelfs binnenkort weg. Heeft zij haar doel bereikt en als een echte bica troll hier tweedracht gezaaid, trollen willen niets anders. Extern toont ze hoe ze ons minacht (rattennest).

  Tot zinvolle discussies is zij niet in staat, en niemand hier zit op haar te wachten. Waaom dan steeds @Fan reacties die steevast vroeg of laat gaan ontsporen?
  Net als die Truus nu weer. Gewoon troll gedrag. Geen argumenten? Negeren!

  Ze zitten ons duidelijk te stangen (trollen), en er zijn atijd wel mensen hier die uit hun beschaafde dak willen gaan. Begint me te ergeren, we draaien steeds troll cirkels, en dat hangt me de keel uit.

  NEGEREN DIE TROLLEN SVP, BEHALVE BJ ZINVOLLE ARGUMENTEN. Onzin ervan vinden en waanzinnig bespottelijk en heel crimineel schandalig naar de patiënt noemen kan altijd gewoon in onderlinge discussies hier.

  Maar geen rechtstreeks gescheld aan @Fan meer svp.

  GRAAG consensus overleg, ik ga hier anders als dit niet tempert niet langer energie in steken!

 169. cryptocheilus says:

  Ik zet de conversatie even hier voort hoewel ik het geen Chit-Chat vind.

  Stel je eens voor hoe anders het zou zijn als je met iedereen oog in oog stond in plaats van ‘in de panelen’ te reageren. Dan is de situatie opeens heel anders. Daarom mag je de ‘wetten’ die het in het echte leven tellen niet één op één hierop projecteren.

  Ja, de discussie op internet is ontdaan van deze persoonlijke aanwezigheid en daarom misschien ook wel eens scherp op de snede.

  Ieder reageert op zijn manier; Het vogeltje zingt op internet ook hoe het gebekt is. Het reageren op trollen is voor de één geen keuze, voor de ander juist een reden fel te reageren. Discussies aangaan doe je met personen die er toe doen. En dat zijn nu net niet die mensen zonder argumenten die ook op vragen niet reageren.

  Zijn wij niet allen toetsenbordridders en Don Quichottes achter het eigen PC-tje?
  Of je je dan ook altijd edel moet gedragen moet in dit licht dan ook gezien worden als een keuze.

  Ik kan een heel eind meegaan in jouw redenatie Edward, maar ben niet van plan mensen uit te sluiten die zich soms wat minder edel gedragen in de reacties. Ordinaire scheldpartijen zijn van een andere orde.

  Het hebben van het ‘open vizier’ is voor mij een belangrijker argument. Dan mag je voor mijn part best je argumenten kracht bij zetten met wat gespierde taal of wat voor stijlfiguur je in dezen dan ook maar kiest. Dan wordt er gechargeerd. Het reageren op blogs leent zich er voor.

  Ik las laatst een opmerking van iemand met een eigen blog toen het over moderatie ging.
  Dat ging ongeveer zo:

  “Ach, ze mogen bij mij alles zeggen wat ze bijvoorbeeld in een druk, gemêleerd café ook aan de bar durven zeggen.”

  Vond ik wel een goeie toen ik er wat langer over gedacht had.

 170. Wilma says:

  Door Crypto verplaatst.

  @Edward

  Ben het met je eens dat wij Truus nu meer dan voldoende ruimte hebben geboden om zelf inhoudelijk te berichten. Ik ben óók niet meer van plan om nog te reageren als hij/zij dat niet alsnog gaat doen.
  Ik begrijp o.a. Puma/Ton wel, maar het zou intussen inderdaad beter zijn om niet meer op deze wijze rechtstreeks naar Fan/Odilia toe te reageren. Zij zit er, naast nog enkele anderen, gewoon op te wachten en krijgt dus wat ze wil.
  Het kost vast voor iedereen moeite om het niet te doen, ook naar andere discutabele figuren toe, ik kan erover meepraten.
  Evengoed heb ik er op deze manier ook niet echt zin meer in, het is teveel een liedje zonder einde.

 171. Wilma says:

  @Crypto

  Mensen uitsluiten zal ook moeilijk gaan, er zijn genoeg achterdeuren voorhanden is, overigens tot mijn verbazing, gebleken. Ik sta er nog steeds van te kijken wat allemaal kan met computers en heb heel wat bijgeleerd de afgelopen maanden.

  Neemt niet weg dat ik het regelmatig zat ben om steeds in hetzelfde kringetje rond te draaien en ook de hoeveelheid die op mij op mij afkomt trek ik soms niet.
  Heb je het een nog niet gehad, komt het ander weer, zoals afgelopen week de zelfhulpgroep van Huppes met de gebruiksaanwijzing daarvan die nergens op slaat.
  Het is om doodmoe van te worden en dat ben ik regelmatig dan ook, letterlijk en figuurlijk.

 172. cryptocheilus says:

  We gaan elkaar toch geen dip aanpraten?

 173. Fan says:

  Verplaatst door Crypto

  @ Edward,

  Dank je wel voor je reactie.

  Ik heb hier op dit forum nog nooit iemand uitgescholden en mijn intentie is nooit geweest om iemand te beledigen. Dat is nooit mijn uitgangspositie geweest. Dat mensen zich beledigd voelen is niet mijn verantwoordelijkheid. Ik zet de dingen niet hier neer om te beledigen maar om te informeren en de keuze die mensen zelf maken is geheel aan hen zelf! Ik ben niet verantwoordelijk voor hun keuze(s). Ik ben niet verantwoordelijk voor de inhoud van artikelen. Alles is op internet te vinden. Ik plaats het hier zodat mensne dingen kunnen lezen en zelf op zoek kunnen gaan naar zaken. Ik lees dagelijk dingen in de krant en zie dingen op de TV die mij raken. Doet men dat om mij te beledigen? Nee toch? Ik heb een keuze:voel ik mij beledigd of niet? Op dat moment kan ik iets doen of laten.
  Dat anderen op dit forum moeite hebben gedaan om mij hier vandaan te “pesten” is hun keuze geweest. Zijn zij zelf ook verantwoordelijk voor. Dat ook die tactiek niet werkt hebben jullie gemerkt en zelfs negeren werkt niet al te best hé? Kijk, Edward ik geef namelijk niet op, dat was/is je wel duidelijk geworden. Alleen een ban van Crypto zou het schrijven hier onmogelijk maken. Maar zelfs daar heb ik een oplossing voor gevonden. Die heb ik nog niet hoeven te gebruiken, maar ik ben op alles voorbereid.
  Alle kritiek die jullie op mij hebben, laat ik langs mij afglijden als druppels hemelwater van mijn regenjas. Jullie oordeel of beoordeling doet mij niets. Ik herhaal mijn doel dat is dat ik de WWK steun. Ik steun hun doelstelling. Dat je het niet eens bent Edward dat is je goed recht. Dat mag.

 174. puma73/Ton says:

  @iedereen,

  de groeten van mij heb je geen last meer. als het met dat soort opmerkingen aan fan c.s mensen problemen hebben en lange tenen krijgen ben ik weg. fan beledigt nooit en scheldt nooit?????????????????????????????????????????????????

  –] Tullio fan Geplaatst op 10 Jul 2008 18:07 door Tullio fan

  Puma, ( zandhaas of angsthaas?)

  Heb je al een bruine kop? Geen zon en toch bruin? Voor een bruine kop betalen sommige een vermogen, jij krijgt die kado als jij kruipt daar waar de zon nooit schijnt! Poepiebruin heet dat !

  Reinigingsadvies: 3 x dgs spoelen met natriumbicarbonaat
  [–

  laat fan haar rotkop maar daar stoppen waar hij thuis hoort ik noem verder geen namen

  gegroet

 175. Fan says:

  @ Crypto,

  Waar heb je de rest van mijn bericht geplaatst?

  Waarom heb jij in mijn bericht geknipt? Wat stond jou niet aan?

  Je laat andere dingen wel toe? Waarom?

  Fan.

 176. Fan says:

  @ Puma,

  Da’s geen beledigen, da’s humor! Da’s zandhazenhumor en dat weet/ken jij als geen ander!!!

 177. cryptocheilus says:

  Je plaatst de goede reacties maar op het goede podium. Je moet gewoon beter lezen. Ga ik ook verder ook geen discussie over aan. Obey or be gone.

 178. truus 2003 says:

  Door Crypto verplaatst:

  Moet je de commentaren eens van ene Peter lezen naar Piet Kuipers toe:

  Een Wilma die zich constant terugtrekt van dit Weblog en er dagelijks de meeste postings doet :

  Ene Puma die niets anders doet dan Fan de grond in boren etc. etc. De doelstelling is toch respect…..

  Kees Braam is tot op het bot beledigd hier etc.

  Anders denkenden worden weggetreiterd hier. Ik kom tot het geluk van velen hier niet meer.

  Moge het jullie goed gaan met je scheldpartijen

 179. truus 2003 says:

  Weblogje uit de lucht halen ?

 180. Marer says:

  Over humor valt niet te twisten.
  Maar tot nog toe kan ik niet lachen om de omtrekkende bewegingen van clubje WELZIJN. De ene criminele kwakzalver verdwijnt de volgende kwakkwekker verschijnt. En dat alles voor mijn WELZIJN en dat van alle kankerpatiënten.
  Pretenties kan ze niet ontzegd worden!

  @Puma:
  Ik zal je missen als je inderdaad niet meer wilt mailen. Jammer, heeft de onnozelheid en infantiliteit gewonnen.

  Mijn vader zei altijd: Als het niet waait gaat het stinken!

  Jouw opmerkingen waren voor mij de frisse wind. Ontdaan van mooie fratsen, recht uit je gevoel. Ik hoop niet dat je je dat laat afnemen door dwaallichten en mooi praters.

  Tenslotte acht ik jouw “denkraam” groter dan die van de zoetwatermatroos/pikbroek.

  En beledigen? Wie de schoen past trekke hem aan.

  Ik hoop dat je je strijdbijl weer opgraaft of hem uit de wilgen trekt!!!!!!

 181. Marer says:

  @Truus: die van jou? Prima!

 182. JennyJo says:

  “Ik ben niet verantwoordelijk”. Dat is de mantra van Fan.
  Hoeveel doden er ook vallen, hoeveel ellende er ook wordt aangericht, hoeveel geld de mensen ook wordt afgetroggeld voor nepbehandelingen, Fan is nooit verantwoordelijk, want het gaat toch om de vrije keuze? Dat mensen met leugens naar die keuze worden geleid (hoe vrij is zo’n keuze dan eigenlijk??) doet blijkbaar niet terzake.
  Fan is niet verantwoordelijk. Nooit. Nergens voor.
  Flink hoor Fan!

 183. JennyJo says:

  Zoals ik al vermoedde: mw. Mental is ook tegen vaccinaties. Het schijnt namelijk dat er voor 1949 geen kanker voorkwam.
  Raar, in de medische handboeken van ver voor de oorlog worden al verschillende soorten kanker beschreven.

  Verder helpt vaccineren tegen kinkhoest niet, het komt nog gewoon voor, maar word dan ‘pseudokroep’ genoemd, aldus een bekend journaliste die die tegen mw. Mentgal zei. Pseudokroep is iets heel anders dan kroep – kroep is veel gevaarlijker – en kinkhoest is weer wat anders.

  Eén troost: wanneer ik ook kijk op dat blog, ik ben altijd de enige.
  God verhoede dat dit soort mensen het voor het zeggen krijgt in dit land; ze hebben nl. ook een politieke partij opgericht, Mens en Spirit.
  Een van de oprichters is tegen embryoselectie omdat de ziel anders niet weet waar hij in moet incarneren. Daar wordt een mens toch stil van, nietwaar?

 184. Edward says:

  @Puma, ik ben het wel degelijk in grote lijnen 100% met je eens. Je gebruikt hiervoor wel grote woorden, die je ook nog eens steeds herhaalt. Dit is jammer, en haalt niets uit, geven de trolls het gevoel dat ze jou aansturen.

  Joepie, alle aandacht is beter dan GEEN AANDACHT. Boosheid uiten door te negeren is een perfecte manier naar hen toe, de suffe provocateurs haten het m.i. als ze gewoon genegeerd worden. Is hún sterkste wapen ook lijkt het. Van mij mogen ze achter een filter, maar ik kan er ook mee leven ze gewoon straal te negeren.

  Puma, ik ken zulke types, en ze vinden niets ergers dan genegeerd te worden. Vreet een beetje aan ze. Zelfs genegeerd worden als ze alle registers opentrekken haten ze… Voelen ze zich niemendal en nothing. Gaan ze echt over de grens om toch maar als een jengelend kind eindelijk weer in the picture te zijn.

  Hier doorschelden jaag je ze echt niet mee weg, en steeds fellere uithalen hebben echt geen zin. Gewoon negeren die maffe maar helaas ook gevaarlijke dames. Jammer. ook ik kan best pittig uithalen, zie maar. Ik zal Truus nog een keer de zo door haar gewenste aandacht geven, ze geniet er zo van als mensen door haar uit hun rol vallen! Dat is ALLEEN haar doel, Capice?

  @Truus, je trollt hier alleen maar. Geen inhoudelijk zinnig woord komt uit je. We hebben het wél over kanker hier. Ik heb je allerlei handvaten gegeven om hier volwassen of inhoudelijk te reageren. Had feitelijk al niet gehoeven. Je steekt alleen vuurtjes aan en lange uitleg denigreer je gewoon door het straal te negeren en door te trollen.

  De manier waarop je Wilma onndig uitscholdt is gewoon absurd, je lijkt inderdaad overspannen. Zo niet: van de gekke dat je dit zelf zo noemt, “ik ben gewoon overspannen”, doet een normaal mens niet ongeprovoceerd. Op zijn best truttig en kinderachtig dat je je zo hier provocerend naar Wilma en dus ook ons toe durft op te stellen. Een zware afgang voor jou!

  Of ben je autistisch of zo, dat je niet normaal kunt communiceren, dán snap ik het, jouw altijd niet-inhoudelijke reacties en banaliteiten naar mijn gerespecteerde maatjes op dit weblog lijken op dwangmatig gedrag. Maar zeg dat dan ook dat je dat een beetje bent, of ga eens in therapie. Ben benieuwd hoe normaal gedrag van Truus eruit ziet!

 185. Edward says:

  @Puma, wat voor Truus geldt is ook van toepassing op Fan. Beledigt ons HIER niet? Kan me toch enkele gevalen herinneren. Maar dan met verborgen steken onder water, is ze heeeeeel goed in!

  Extern beledigt ze ons wél. Ons hier extern een rattennest noemen en dan hier weer Hallo Daar Ben Ik Weer spelen terwijl niemand haar moet of respecteert is volstrekt raar, voer voor psychologen, nou ja dit is gewoon stijlloos benepen trollen!

 186. truus 2003 says:

  Edward volgens mij heb jij een bril nodig ik ben heel aardig tegen Fan !

 187. grootvader says:

  In ieder geval lijk ik digitaal toch nauwelijks anders dan in het gewone dagelijkse leven.
  Dit heb ik nog afgelopen donderdag en vrijdag meegemaakt.
  Immers, een groot conflict tussen een alleenstaande Amstelveense moeder met raadsleden en wethouderconnecties die mij zou vertellen hoe ik een schoolroute Amstelveen – Haarlem zou moeten gaan rijden en die zich bovendien ging bemoeien bij het vastzetten van de rolstoel van haar kind.

  Omdat ik dit soort werk al ruim 40 jaar heb gedaan heb ik haar duidelijk gemaakt dat IK de kapitein op het schip en en dat IK de verantwoordelijkheid heb dat de passagiers niet verzuipen.
  Bij het gesubsidiëert vervoer zal nu eenmaal de keuze moeten zijn van de economisch niet alleen meest voordelige route te kiezen maar ook de snelste route wil de chauffeur op tijd bij het gewenste eindpunt aankomen.
  Een gestresste chauffeur die een onmogelijk te vervullen ritopdracht krijgt (Connexxion en Stadsmobiel Amsterdam bijvoorbeeld) is ook een gevaarlijke chauffeur!!
  Het is daarom te prijzen dat de planner van de onderneming waar ik nu (parttime) voor werk mijn kennis van zaken gebruikt om een route door mij gewenst te rijden ook inderdaad toelaat. (Klomp-groepsvervoer).

  Ik werk dus door mijn assertiviteit (mij door niemand laten opjagen!) met plezier, en zo hoort het ook!
  Die eigenwijsheid die ik ook vaak hier digitaal laat horen tegenover die alternatieve “lijkenpikkers”die het alternatief misbruiken om er lekker aan te verdienen of, zoals Fan regelmatig laat zien om mensen in het harnas te jagen vanuit haar eigen frustraties.
  Tsja, ook dan ben ik fel omdat ik een ieder warme liefde en genegenheid toewens in een veilige(r) wereld.

  Het is dan ook een gelukkige bijkomstigheid dat ik niet alleen hier digitale vrienden heb gekregen maar ook waardering en genegenheid van volwassenen en van ouders en kinderen in mijn oorspronkelijke route die ik vanaf maandag weer ga vervullen.

  En inderdaad!
  Die economische crisis gaat na het bereiken van mijn 65 geworden leeftijd aan mijn voordeur voorbij.
  Ik hoef niet meer te zoeken naar een goede auto, ik heb er één nu.
  En na een aantal jaren van bittere armoe kan ik nu weer geld besteden aan kleding en dergelijke.

  Kortom, met grootvader gaat het dus wel goed!!

 188. peter says:

  @ Grootvader,

  Je deed je naam opgebloeide kanovaarder dus weer eer aan! Ben blij voor je ouwejonge!

  Ik moest van de week aan je denken bij het kiezen van een ringtone voor mijn mobiel.
  Ik dacht die moet jij ook leuk vinden. Ja, misschien kennen jullie hem allang maar voor mij was ie splinternieuw. Je hoort een telefoon afgaan zoals wij vroeger gewend waren, ik moet nog steeds lachen als ie afgaat! Ringgggggggggggg…..Ringggggggggggg….Ringgggggggggggggg!

  Ringen!

 189. Edward says:

  @Grootvader, heel goed jouw motto: me door niemand laten opjagen! Bedankt voor het reinforcen van dit thema binnen mij! Wel doe je dan waarschijnlijk ook wel alsof je je wel zwaar laat opjagen.

  Een Oosterse wijze zei: de denneboom geeft geen millimeter toe. Is direct vol weerstand. De bevroren sneeuw weegt zwaar op zijn takken, en opeens: knak, ze breken af!

  De jonge spar (kerstboompje) laat zijn takken soepel doorveren, de sneeuw dondert er al snel eraf, en veert terug, hij is weer gewoon zijn oude ik laat me niet opjagen zelf.

  Die kunst wil ik bij deadlines perfectioneren. Als die managers zo graag opdrijven, haaden ze maar cowboy moeten worden.

 190. Edward says:

  @Truus: briljant hoor! Contact gesloten.

  Je kúnt gewoon niet inhoudelijk worden. Het zij zo!

  Je bent mijn toetsaanslagen en aandacht niet waard.

 191. Edward says:

  @JennyJo, helemaal met je eens. Als een ziel niet weet waar ie moet reincarneren, in een heelal met honderden miljoenen miljarden melkwegstelsels met ieder honderden miljoenen miljarden planeten, is ie gewoon al niet slim nou net deze aarde te kiezen.

  Zeker weten dat het op miljoenen plekken beter zal zijn dan momenteel hier met globale opwarming, terrorisme, financiele criminele egoisten, wereldoorlogen, dreigende humane vogelgriep, etc. Als reincarnatie al bestaat beperkt die eeuwige ziel zich heus niet tot deze soms kleinzielige groep indivuduen op deze planeet.

  Om dan over embroselectie te gaan flemelen getuigt niet van realiteits zin! Al die regelneven en -nichten willen nou eenmaal gewoon persé anderen onderdrukken, net als Palin die verkrachtte en geinceste vrouwen tot uitdragen van de zwangerschap wil dwingen. Niets anders drijft die man als je diep graaft, vrees ik. Regelneef dus…

 192. peter says:

  Ik communiceer uberhaupt met geen enkele truus!

 193. Edward says:

  @Fan, even dan maar weer eens inhoudelijk op jou.

  Je bent iemand die gewoon ALTIJD de standpunten, handhaaft, WAT ANDEREN DAN OOK ZEGGEN! En dat doe je dan ook. Elke toetsenaanslag, ja elke gedachte aan jou is dan verspilde energie. Een forum is een uitwisseling, dat kan jij gewoon niet.

  Tevens jok je, je liegt gewoon dat het jouw intendie niet is te beledigen, het voorbeeld dat Puma toonde is gewoon intens sarren en op een nette manier geniepig treiteren.
  Typisch achterbaks gedrag, nu ook weer je ik ben brandschoon gelogen mail van vandaag.

  En je noemt ons extern een rattennest, als dat geen dengrerend minachten van je dames en heren forum conatcten hier is weet ik het niet meer. Je toont gewoon je ware aard, die eenieder hier overigens allang duidelijk is.

  Ik vind je levensgevaarlijk, jij bent het type dat een Sylvia Millecam en Diamental net als die piepeltjes zo graag deden en doen per ongeluk de dood in zou jagen. Omdat je niet wilt inzien, WAT MEN JE OOK GETOOND HEEFT, EN DAT IS VEEL, dat chemo bij beginnende kanker uiterst rationeel is.

  Dit doe je op alle forums Je voert hier overala propaganda tegen, en dat ondanks aan jou getoonde studies, en dat is indirecte dood door schuld. Je kilde op die manier een kinderkanker forum. Je bent een fervente anti-chemo propagandist, van mij zou je hier best een jaar de cel in voor mogen, dat meen ik van harte. Je blijft namelijk naieve mensen fnuikend op het verkeerde been zetten. Naar een gore onnodige marteldood.

  Nooit wijs je een troller OF KWAKZAVER terecht, dit laatste heb ik je never info over zien geven. En dat is funest en gevaarlijk, je drijft mensen eenzijdig hierdoor uit de handen van rationele therapie.

  Het feit dat je dreigt ondanks een ban hier toch te zullen verschijnen, gewoon een stijlloos weer geniepig beledigend dreigement, zou mij als Crypto doen besluiten jou echt eens te bannen, en te kijken hoe je dat dan flikt.

  Gewone grote mensen vraag aan een puberende brutale doordrammende kid: is chemo bij beginnende kanker nu wel of niet heel zinvol?

  Ik verwacht alleen maar: vraag 1 @Edward: ja of @Edward: nee.

  Nu we toch bezig zijn: ga je ooit kwakzalvers mede helpen terechtwijzen? De mensen ertegen beschermen? Of is steun aan Tullio steun aan iedereen? Kees valt Tullio tenminste nog aan, best knap voor een van binnen sterk antireguliere alternatief.

  Ik verwacht alleen maar: vraag 2 @Edward: ja of @Edward: nee.

 194. Edward says:

  @Truus: toch nog even een toegift. Je mails nog even doorgekeken. Je vindt eigenlijk dat we Kees hier tot op het bot beledigen. Klopt, Kees lijkt me overigens iemand die al 1 millimeter kritiek op zijn propaganda site niet goed verdraagt. Hoe dúrven ze, mij de GENIALE KEES, door te lichten!

  Zijn propagdanda voor Hulda Clark en Alex Orbito is oerdom, naief en killing! Hij vraagt er dus om. En zijn tegen Valstars chemo kennis ingaan, door chemo af en toe een stoot onder de gordel te geven, moest strafbaar wezen.

  In plaats van je te negeren lijkt het me ook wel leuk die site van Kees elke keer dat jij beledigend verschijnt een beetje diep te gaan doorscannen. wedden dat we struikelen over de gevaarlijke egotripjes van hem daar?

  Best wel lachen dan, want daar zitten we hier ook voor. Ben je een zussie, fan, ex-partner of stille aanbidder van ons Kees? Ik pak zijn onzin graag aan, schuift dan op in prioriteit, de volgende keer dat jij hier iemand onnodig pakt zoals laatst stijlloos bij Wilma.

 195. peter says:

  @ Edward,

  They love him, and they pay him, and he take the risk! Want het is zo klaar als een klontje voor mij dat ie grof betaald wordt.

  Het beste is hem (zal mij een rotzorg zijn of het een haar is) totaal te negeren, zoals jij ook al zei. en ook geen teksten meer van ja maar Fan door anderen, algeheel negeren, dus dit bericht was ook alweer fout.

  ‘Let us give it a full try’ FULL!

  Wij mogen elkaar ook direct corrigeren mag ik aannemen?

  Dus ‘Blow her up’ give here the landing in a salt lake!

 196. peter says:

  Onderaan beginnen bij de roeptoeter, t.c. is de volgende!

 197. Marer says:

  @Edward:
  Ik ben bang dat een duidelijk antwoord van Fan lang op zich zal laten wachten. Zij heeft al eerder te kennen gegeven geen antwoorden te hoeven geven. Voelt zij niets voor, zij geeft alleen maar linkjes door.
  En staat achter de doelstelling WELZIJN kankerpatiënten.
  Wat dat moet zijn? Zij heeft geen idee.
  Zelf langs de zijlijn staan en roeptoeteren.

  @Grootvader:
  Fijn dat het goed gaat. Laat armoe de pest maar krijgen!
  Rustig doorgaan, uitkijken op de weg er lopen/rijden genoeg gekken rond.

  Groetjes,
  (Grootmoeder) Marja

 198. peter says:

  Stop met die huppeltruus, doorbreek nu de al lang aangekondigde impasse!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 199. peter says:

  Niet meer reageren op f……………………………………………………………………………………………………………………………..want dan reageert f……………………………………………………………………………………………………… weer!

 200. peter says:

  Alleen maar direct reageren op het wwk vanaf nu, is dat niet een veel betere suggestie?

 201. peter says:

  Wij saneren f gewoon weg! haha!

 202. truus 2003 says:

  Kees is een prima man en de manier waarop jullie nu Fan weer verfoeien, hebben jullie niet eens door.

  Dat Wilma hier de meeste postings per dag post is een waarheid als een koe, verder weet ik zeker dat ze een prima vrouw is alleen een beetje te fanatiek soms.

  Verder is dit een prima forum waar de één de ander napraat en niemand eigenlijks iets zinnigs heeft te melden.

  Er zijn veel vogeldeskundigen hier bezig op dit papegaaien forum.

 203. JennyJo says:

  Zielig ben je

 204. Arie de Hacker says:

  Heeft u ook problemen met uw waterleiding ?

 205. peter says:

  Ik moet weg, ik wil nog dit zeggen: Het uitroken van het wwk begint bij het totaal negeren van f! Geen probleem want die had toch niets te melden, direct t.c.! de huismeester van de coopery!

 206. cryptocheilus says:

  @ Arie:

  Nee hoor druk aan het loodgieten….

 207. Arie de Hacker says:

  Ben jij Jo the plumber de man van Jenny ?

 208. JennyJo says:

  I’m nobody! Who are you?
  Are you nobody, too?
  Then there’s a pair of us — don’t tell!
  They’d banish us, you know.

  How dreary to be somebody!
  How public, like a frog
  To tell your name the livelong day
  To an admiring bog!

 209. cryptocheilus says:

  @ Arie:

  Last van obstipatie?

 210. JennyJo says:

  hmmm

 211. cryptocheilus says:

  Humor is relatief.

 212. JennyJo says:

  Dat vind ik echt een heel grappige opmerking van je, ik zit hier heel hard te lachen!!!

 213. Edward says:

  @Peter, mee eens te negeren. Wilde ik al lang.
  @JennyJo, mee eens dat deze reactie van Truus zielig is.

  Trollen totaal rechtstreeks negeren, want:
  a. Ik kan mijn energie voor leuke dingen en nuttige zaken gebruiken.
  b. Zit ze niet lekker. Sloven ze zich uit, en dan negeren we ze toch. Absoluut en totaal niet interessant of serieus meer te nemen.

  Wel kunnen we onderling de volslagen kromme idiotie van de trollers behandelen. Negeren = rechtstreeks negeren, niet indirect.

  Alleen die cirkels troll provoceert, wordt weer zwaar op ingehakt, secreet e.d. etc beginnen me te vervelen. Steeds dezelfde cirkel. Heb er eerlijk gezegd een hekel aan als het steeds weer op schelden uitloopt. Snap dit heel goed en kan dit zeer zeker billijken, maar het ligt mij gewoon niet zo. Trouwens, veel forumleden hier zitten bij andere forums ons Fan al op de nek…

  Prima als dat hier doorgaat, maar dan verlies ik waarschijnlijk toch ooit mijn drive en interesse en zoek een evidence-based forum op (zal wel USA of zo worden dan). Al wil ik dan best nog even af en toe hier een prikkie richting kwakkers en hun vele gedogers bij alternatief uitdelen.

  Filteren mag van mij best, want bespaart ons al lappen spam van FJHoek. Zit Kees eigenlijk ook hier achter een filter? Zie hem nooit hier!

 214. JennyJo says:

  Goedemorgen Edward,

  Als er gescholden of gesard wordt, is negeren het beste, dat ben ik met je eens, hoewel het mij soms veel moeite kost.

  Inhoudelijke onjuistheden iin hun berichten moeten we naar mijn mening wel blijven rechtzetten. Dit is een drukbezocht blog, ik voel zo onderhand een morele plicht om bezoekers goed te informeren. Ik wil niet dat die kwaktaal voor waarheid versleten wordt. Maar vermoeiend is het vaak wel, de WWK + aanhang is zeldzaam resistent voor de feiten. Zoals het feit dat, verschrikkelijk genoeg, mensen soms doodgaan aan kanker, ongeacht welke behandeling dan ook.

  Bepaalde vormen van kanker en kankers in een vergevorderd stadium zijn op dit moment niet te genezen, niet door regulier, niet door alternatief. Altenatief verwijt regulier dit en verwijt regulier dat ze mensen ‘met lege handen’ naar huis sturen, of hen niet meer kunnen bieden dan een chemo om het nog wat te rekken en pijnbestrijding.

  Ik verwijt alternatief dat ze mensen voorliegen dat herstel nog mogelijk is.

  Ik verwijt alternatief dat ze de mensen voor deze leugens hun laatste geld uit de zak kloppen. Ze houden patiënten zelfs niet tegen als die zich voor deze nepbehandelingen in de schulden moeten steken.

  Ik verwijt alternatief dat de nabestaanden vaak nog jarenlang achtervolgd worden door incassobureaus, omdat de Gorters en de Simoncini’s van deze wereld hun geld tot de laatste cent willen hebben.

  Ik verwijt alternatief dat ze de patiënt niet zien als mens, maar als middel om hun eigen hebzucht en ijdelheid mee te bevredigen.

  Ik verwijt de goeden in het alternatieve circuit dat ze al deze dingen ongestraft laten passeren en nooit hun stem laten horen in een protest.

  Ik verwijt alternatief dat ze nooit en te nimmer merkbaar doen aan zelfkritiek en zelfonderzoek, zoals regulier dat wel doet. Wie zwijgt, stemt toe, ga ik dan op den duur denken.

  Dat alles verwijt ik alternatief en daarom vind ik dat we als het om de inhoud gaat, nooit onze mond moeten houden en altijd moeten proberen om onwaarheden recht te zetten.

 215. Wilma says:

  Bij mij is ook dat steeds in hetzelfde kringetje ronddraaien intussen het grootste probleem, het is zo voorspelbaar en zet geen zoden meer aan de dijk.

  Ik voel overigens veel bewondering en waardering voor Puma/Ton vanwege zijn volharding in het najagen van Fan/Odilia, maar verandering van strategie is nu welkom/noodzakelijk.

  Blijft het feit dat Fan/Odilia gewoon een vals secreet was, een vals secreet is, vast een vals secreet zal blijven en ‘onze’ Ton haar terecht zo typeerde/typeert.
  Het heeft alleen geen zin meer, dat is alles.
  Ik hoop dus van harte dat Ton gewoon weer meedoet als hij weer wat afgekoeld is, we kunnen hem toch zeker niet missen?!

 216. Edward says:

  @JennyJo, je zegt:

  Ik verwijt de goeden in het alternatieve circuit dat ze al deze dingen ongestraft laten passeren en nooit hun stem laten horen in een protest.

  Ik verwijt alternatief dat ze nooit en te nimmer merkbaar doen aan zelfkritiek en zelfonderzoek, zoals regulier dat wel doet. Wie zwijgt, stemt toe, ga ik dan op den duur denken.

  Dat doe ik ook, reken maar!

  @Ton, ik hoop niet dat een plaagstootje jouw hier wegjaagt. We zitten immers op één lijn.

  @Wilma/Ton, Crypto zei al: je moet hier kunnen zeggen wat je in de kroeg ook tegen elkaar zou zeggen.

  Als iemand dan toch een secreet is, dan snap ik niet waarom ze dan niet geband wordt. Daar is dan alle reden toe. Zou logisch geweest zijn. Nu krijgen we telkens de troll cirkel.

  En weer, en weer, en wederom, was al zo bij de TROS.

  Bannen, integendeel, we lijken wel geobsedeerd door die troll! Ze wordt hier heel graag GECITEERD. Zelfs alle idiote flauwekul die ze elders uitkraamt wordt hier keurig meestal vermeld.

  Echt teveel eer, en ik kan met mijn ogen dicht haar onzin bedenken, in plaats van geband te worden krijg je ook haar voorspelbare gevaarlijke domme shit bij TROS RADAR hier nog steeds verontwaardigd te horen. Ik was nou juist best blij daar weg te wezen.

  Ban die troll toch eens, als nu blijkt dat de meederheid haar heilig overtuigd inderdaad een secreet vindt. Gesprekstof zat hier.

 217. Piet Kuipers says:

  He, ‘musketiers’, maak eens een optelsom van alle ‘contraproductieve activiteiten’ op dit log. Het zou erg fijn zijn geweest als dezelfde tijd in ‘constructieve bijdragen’ was gestoken. Misschien zouden velen dan een stuk wijzer zijn geworden. Kortom, wat jammer van al die negatieve inzet.

 218. peter says:

  @ Piet,

  Hello, ‘defender’ explain, out of your quiet and marvelous weblog!

 219. peter says:

  Voor jou Piet, wij hebben geen Tomtom nodig!

 220. cryptocheilus says:

  @ Piet Kuipers:

  Alsof er hier van mensen gevraagd wordt productief te zijn. Ik geloof niet dat er ook maar één iemand hier professioneel commentator is.

  Wie beslist trouwens wat productief en contraproductief is, of positieve of negatieve inzet in deze zin. Daar zouden we best wel eens over van mening kunnen verschillen. Ik denk dat ik haast wel zeker weet, dat ik er met je over van mening verschil.

  Je zegt:

  Misschien zouden velen dan een stuk wijzer zijn geworden

  Wijzer dan wie? Wijzer dan jij?

 221. Piet Kuipers says:

  foutje, het is de ‘Cryptochatbox’…

 222. JennyJo says:

  Ja. Daar mogen we lekker in de rondte kletsen en hoeft het niet productief te zijn.

 223. Wilma says:

  @Piet

  Als jij hier graag productief wil zijn, vertel je maar een leuke mop ofzo!
  Dat mag in deze chatbox hoor! Of een raadseltje.

  Weet jij b.v. een ander woord voor 2 schoonmoeders op een tandem?

 224. Edward says:

  @Beste Piet Kuipers, benieuwd hoe constructief en wijs U bent!

  Dus enkele simpele vragen over negatieve energie.

  1. Waarom gedogen bijna alle serieuze alternatieven stilzwijgend de ergste alternatieve kwakzalvers en zakkenvullers?

  2. Waarom gedogen helder denkende alternatieven de verbeten eenzijdige anti-chemo propaganda zonder literatuur kennis, en nuanceert men niet op verantwoordelijke corrigerende wijze dat bij diverse beginnende kankervormen chemo zeer rationeel is?

  3. Waarom zijn serieuze alternatieven er niet aan toe te ageren, tegen het massaal geven door anderen van dure infame valse hoop (1000 therapieën claimen ten onrechte stand-alone kanker te kunnen genezen), en waarom staat men steevast het niet publiceren van betrouwbare info daarover eensgezind zwijgend toe?

  4. Waarom mogen grove knoeiers hun onnodige doden met onnodige gruwelijke lijdensweg zonder consequenties steevast wegstrepen tegen de miljoenen slachtoffers die deze ernstige kwaal vergt?

  5. Waarom onderdrukt of bagatelliseert men alternatief intern de klokkenluiders die tegen 1 t/m 4 terecht opstaan?

  4. Gedoogt U persoonlijk stilzwijgend 1 t/m 5? Waarom ageert U dan niet tegen slechts één van deze vijf uiterst negatieve interne energieën?

  Maak eens een optelsom: hoezo is het massale negatieve wereldwijde 1 + 2 + 3 + 4 + 5 constructief of wijs?

 225. JennyJo says:

  Helemaal mee eens Edward!

 226. Edward says:

  @JennyJo, ben benieuwd of hij zo constructief is de vragen te beantwoorden.

  De meeste alternatieven houden er niet van interne misstanden te behandelen, ze draaien graag om de negatieve brei heen, hiermee juist door passiviteit veel schade aanrichtend bij de patiënt.

  Tevens zorgt hun inertie ervoor, dat het mooie dat ze hebben, volledig ondersneeuwt onder het vele lelijke in de groep als totaal.

  Benieuwd of ik wijze antwoorden krijg!

 227. Fan says:

  @ Crypto,

  Ik had mijn mening wel onder dat bericht dat je hebt verwijderd gezet, dus die mag je gewoon plaatsen.

 228. Marer says:

  Op zoek naar recepten voor de feestdagen vond ik dit:

  Van alle insecten hebben wespen het hoogste eiwitpercentage: 81%! In Mexico worden ze algemeen gebruikt in gerechten. Wespenlarven en -eieren werden door de Chinese royalty gegeten als delicatesse. Ook de Japanse Keizer Hirohito was een fan: rijst met gebakken wespen, suiker en sojasaus was zijn favoriete gerecht

  Bijenlarven kunnen volgens mij ook vervangen worden door wespenlarven :):

  Recept: Chinese bijenlarven in kokoscrème (Mang Non Won)
  Maak een marinade van fijngesneden uien, citroengras, kokoscrème, peper en zout. Laat de bijenlarven 4 uur marineren. Verpak de larven daarna in een stukje linnen, en laat 20 minuten stomen. Serveer als topping voor gekookte rijst.

  @Crypto: zou dit lekker zijn?

 229. cryptocheilus says:

  Ik ben gek op spinnen. Tenminste toen ik klein was.

 230. jennyj0 says:

  Dag Fan,

  Crypto is de baas op dit blog.
  Dat vinden wij allemaal heel fijn.

 231. wilmamazone says:

  Puma/Ton is weer in de running, tenminste bij de Tros!

  Het deed me goed weer wat van hem te lezen! 🙂

 232. Marer says:

  Puma/Ton heeft ook weer goed stelling genomen tegen bicaTon op de site van IOCOB-kanker.

  @Crypto; bedankt voor de reactie bij IOCOB – kanker tegen de scheldende bicaTon.

 233. wilmamazone says:

  Ik kwam Puma/Ton ook tegen bij Lutser, dus………hij is weer bijna de oude, gelukkig maar.

 234. Da Silva says:

  Hier een ontzettend goed (wordt regelmatig bijgewerkt) overzicht van kwak-apparatuur.
  http://forum.skepp.be/viewtopic.php?p=2839#2839

 235. Edward says:

  Kunnen ze geen biotensor uitvinden die uitslaat als een kwakker of kwakapparaat in de buurt is…?

 236. Edward says:

  @Puma, goed dit bericht over gezondheidszorg. Het triggerde Crypto hier een apart item van te maken.

 237. Edward says:

  Te eerlijk? Amateur vond met metaaldetector 11 Keltische munten. Waarschuwde heel eerlijk direct autoriteiten en mag de schat houden. Autoriteiten vonden op dezelfde plek snel nog zo’n 80 Keltische munten. waaronder gouden, maar daar grijpt hij dus naast….

  Moraal: had ie zelf verder moeten zoeken? En de vindplaats archeologisch verstoren?

 238. jennyj0 says:

  Dag Edward,

  Welkom terug!
  Weet jij soms wat dit is:
  dubbel klinisch onderzoek
  Zegt mw. Mental op haar blogje. Dat homeopathie werkt, zou zijn aangetoond in dubbel klinisch onderzoek.
  Heb ik nog nooit van gehoord.

 239. Edward says:

  “JennyJo, we snappen wel wat Diamental bedoelt met dubbel klinisch. Ach ja..

  Als iets simpel dubbel/blind placebo gecontroleerd te onderzoeken zou zijn, is dat nou juist homeopathie. Het middel zelf is spotgoedkoop. Zoek een goedkoop onderzoeksdoel.. hoge bloeddruk, proriasis, migraine. Laat de homeophaat het middel per patiènt kiezen, en de notaris het echte middel of de placebo kiezen. Neem deze keer eens niet te weinig mensen, geen 80, maar zeg 4/500.

  De kans dit bewijs aan te tonen wordt al decennia gemist. Kan maar 1 reden voor zijn… het is geprobeerd en het werkte niet, vrees ik.

  Want als iemand een enorme verdunning die geen 1 molecuul erin bevat toch als sterk werkzaam zou aantonen, zou rijp zijn voor enkele Nobelprijzen in 1. Nogmaals, kinderlijk simpel te testen, nooit gepubliceerd, dus…

 240. Edward says:

  @JennyJo, even terugkomen op het gebrek aan publicaties bij alternatief.

  Met veel smoessies publiceert er alternatief bijna niemand, nu ook weer Gorter niet

  Smoessie 1: ben meer arts dan onderzoeker.
  Smoessie 2: ben toegewijd liever met zieke mensen dan met kille data bezig.
  Smoessie 3: ik ben van heel vroeg tot ’s avonds laat met patiënten bezig, en vind dus geen tijd vor publikaties. Help liever dan iemand in nood extra als wat tijd over is.

  ONZIN, met de enorme tarieven die hij rekent kan hij makkelijk een, desnoods gepensioneerde, heel toegewijde ervaren medewerker voor publicaties aantrekken.
  Zou m.i. verdomd lastig voor Gorter zijn, een kenner die over je schouder meekijkt en vele fouten en misvattingen gaat ontdekken….. Nu is Hij God in zijn privé paradijsje.

  Stelling: elke alternatief die belangwekkende resultaten claimt te hebben, en NIET publiceert, besteelt de lijdende mensheid van kennis die ons allen vooruit had kunnen helpen!

  In tegenstelling tot mensen als Diamental veroordeel ik deze inertie ten stelligste, om haar woorden te gebruiken zelfs dubbel klinisch (ahum).

  Erger nog, heel vaak zal iets NIET lukken. So what? Stel ik verdun homeopathisch kikkerbloed, en wil dit inzetten tegen anoerexia. Helaas het helpt totaal niet., kwaal wordt zelfs erger… Dan voelt GEEN ENKELE ALTERNATIEF zich geroepen dit te melden! Al die moeite en tijd voor publikatie van iets dat toch niet werkt, nein danke!

  De publicatie van fiasco’s stimuleert nou juist ook de creativiteit hoe het wél moet, bespaart anderen tijd en geld als ze dit middeltje ook bedenken zouden, en kan ons allen als mensheid zelfs fors vooruitbrengen. Geen resultaat is ook een heel belangrijk resultaat. De eerste alternatief die dit falen van een idee toch wil publiceren moet helaas waarschijnlijk nog geboren worden!!!

  Regulier meldt het bijna altijd trouw als een onderzoek mislukt, er bijwerkingen zijn, etc.

  De pubicatie van fiasco’s haalt zeker het valse alternatieve aureool weg van WIJ KUNNEN BIJNA ALLES, EN REGULIER lekker helemaal niets. Immers, 1000 hele en halve zolen zouden allen op totaal andere wijze niet deels maar volledig kanker 100% kunnen genezen, jaja kijkbuiskinderen, terwijl volgens hen regulier ook nog eens eventjes de laatste 30 jaar nog geen millmeter is opgeschoten.. Ridiculity!

  Weirde is: het klapvee slikt dit idioot kromme ongeloofwaardige wauw zwammen door paranoia verwijzingen naar Big Pharma ook nog eens absoluut voor zoete koek.

  Vers van de pers:
  Aliens vonden via hun Seti project een verre voor hen nieuwe planeet en vingen onze signalen op. Planeet werd snel direct omgedoopt van nr. 1345 tot blue mondo loco.

  Op mijn unversiteit hing vroeger een bordje:

  Rare resultaten? Uitkomsten onmogelijk? Slaan data als een tang op een varken? Te gek voor woorden? Volkomen waanzin? 1 + 1 = 10? Gooi dan tóch Uw resultaten niet weg. U kunt ze altijd nog publiceren in de J.I.R.

  Journal of Irreproducable Results….

  When will they alternatives ever learn to take their responsability?

 241. wilmamazone says:

  Je hoort nog wel eens een mopje als je in een zorgcentrum werkt:

  4 oude ondeugende oma’s zitten aan een tafel in het bejaardentehuis.
  Toen kwam er een oude opa binnen lopen.
  Een van de oude oma’s riep hem toe:
  ‘Wij wedden dat we je precies kunnen vertellen hoe oud je bent.’
  De oude man zei,
  ‘Dat kun je echt niet precies raden, stelletje ouwe gekken.’
  Eén van de oude oma’s zei: ‘Dat kunnen we wel degelijk!
  Laat je broek en je onderbroek maar zakken en we vertellen je precies je leeftijd.’

  Een beetje ontzet, maar vastberaden om te bewijzen dat ze dat niet konden,
  liet ie z’n broek en onderbroek zakken!

  De omaatjes lieten hem nog een paar rondjes draaien en verscheidene keren op neer springen
  En toen riepen ze in koor:’Je bent 87 jaar oud!’

  Met de broek op zijn enkels ,
  vroeg de oude vent:’Hoe raden jullie dat in vredesnaam?’

  Schaterend van het lachen, met de tranen op de wangen riepen de oude dames wederom in koor: ‘We zijn gisteren op je verjaardagsfeest geweest!’

 242. cryptocheilus says:

  Dat is het voordeel van dement worden:

  Je maakt elke dag nieuwe vrienden en je kunt je eigen paaseieren verstoppen.

 243. Edward says:

  @Wilma, Crypto,

  Even lachen op de vroege morgen is een dag zonder kommer en zorgen.

  Ik ken hier nog een andere variant van maar mijn echtgenote staat vast niet toe dat ik dit open en bloot op het Internet zet.

 244. wilmamazone says:

  @Edward

  Vooruit dan, speciaal voor jou nog eentje:

  De dokter kreeg een oud vrouwtje op zijn spreekuur, dat nogal last had van gastritis. Ze gaf aan: ”mijn winden zijn heftig, maar ze stinken niet, en je hoort ze niet”.

  De arts had wel iets, dat de vrouw een week moest innemen. Toen ze weer op het spreekuur kwam, zegt ze: ik hoor mijn winden nog steeds niet, maar ze stinken nu vreselijk.

  En de arts: Nu uw reukzin weer in orde is, wordt het tijd om uw gehoorprobleem eveneens te verhelpen.

 245. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1096110.ece
  /Shrek_en_Jack_Moeder_aller_dubbelgangers

  AMSTERDAM – Filmheld Shrek en tv-presentator Jack van Gelder zijn de winnaars geworden van de verkiezing ‘Dubbelgangers 2008’ van de satirische Volkskrantrubriek ‘Het Nieuwste Schavot’.

 246. wilmamazone says:

  Omdat het mij ontroerde en het is zo herkenbaar vanwege mijn werk:

  http://www.trouw.nl/opinie/columnisten/article1909965.ece/Flatscreen_.html

  Flatscreen

  Ik hield mijn adem langdurig in. Dacht na over een eenvoudige formulering die vooral zo routineus mogelijk moest klinken. En toen, voorzichtig, heel voorzichtig, liet ik de onvermijdelijke vraag als een afgeknaagde kersenpit over mijn lippen rollen: ’En, mooi beeld zeker?’

  De stilte aan de andere kant van de lijn werd alleen vertroebeld door de lucht die zijn neus in de hoorn blies. Ook mijn vader was bezig de juiste formulering te vinden die zijn aarzeling ietwat kon verhullen: ’Ja, ja, mooi, heel mooi. Heb alleen nog wat probleempjes met het instellen. En ja, die hoofden zijn zo breed, hé.’

 247. wilmamazone says:

  http://www.hartenziel.nl/artikel/muziek_om_te_janken/

  Aan het eind van het jaar komen ze weer langs in de Top 2000 en Radio4daagse: al die platen met al die herinneringen en al die emoties. Hoe werkt dat met muziek en emoties?

  Het grijpt je binnen een seconde. Opeens, onverwacht. Je hoort ergens een paar toontjes, gewoon een kleine drieklank, en dan zit er dat ene dalende nootje bij en je weet het meteen: Sealed with a kiss. Het is weer 1972, je bent weer 12, bijna 13, en in de kantine van de manege draait de instructeur dat liedje op de jukebox. Altijd dat ene liedje. Het ruikt er naar stro en paardenzweet en je hoort Bobby Vinton. ‘I’ll send you all my love everyday in a letter. Sealed with a kiss.’

  Waar krijgen jullie kippenvel van?

 248. Da silva says:

  The Walkers,13 jaar en de hele wereld nog voor je!
  Lekker nummer om foxtrotten op te leren.
  http://nl.youtube.com/watch?v=6IqMB_RnjOU

 249. marer says:

  Laura Pausini en Andrea Bocelli “Vivere”

  “Dare to live, until the very last”
  “Dare to live giving something of yourself to others. Even when it seems there’s nothing more left to give”

  Na de diagnose borstkanker, operatie/behandelingen en herstel, keihard meegezongen.

  http://nl.youtube.com/watch?v=bZm8BYXp0Xg

 250. marer says:

  Voor iedereen die wel eens moeilijkheden heeft met zijn/haar computer:
  de alternatieve manier van herstel

  http://nl.youtube.com/watch?v=-MM0Z_jCrGo

 251. wilmamazone says:

  Wat mij aanspreekt is altijd afhankelijk van mijn stemming op zeker moment.

  De laatste maanden was dat erg vaak deze:

  http://nl.youtube.com/watch?v=_wG6Cgmgn5U&feature=related

  Het helpt mij om er steeds aan te denken dat ik er niet alleen voorsta, al lijkt dat soms zo!

 252. wilmamazone says:

  Deze is ook een van mijn toppers:

  http://nl.youtube.com/watch?v=9hMrY8jysdg

  Ook I want to break free en dat gaat steeds beter lukken!

 253. wilmamazone says:

  Behoorlijk melig, maar ik moest zó lachen:

  http://nl.youtube.com/watch?v=d6_lAJbK90E&NR=1

 254. wilmamazone says:

  Ook eens leuk nieuws en wat een talent:

  http://headlines.nos.nl/forum.php/list_messages/13408

  Dat het tonen van je zangtalenten op YouTube goed kan zijn voor je carrière, bewezen zangeressen als Esmée Denters, Tania Christopher en een aantal monniken eerder al. Maar ook animatietalent wordt er opgemerkt, merkt de student Edwin Schaap. Zijn animatiefilmpje van Robbie de Worm is een enorme hit: hij is al meer dan 1,7 miljoen keer bekeken.

 255. marer says:

  http://www.uitzendinggemist.nl/index.php/aflevering?aflID=8492787&md5=887c2bce7f2990cf89ecf6c9e3aee537

  Het boek “Wat een onzin” staat op mijn verlanglijstje voor Kerstmis.

 256. wilmamazone says:

  @Marer

  Ik heb de uitzending bekeken en ga dat boek zeer zeker lezen.

 257. grootvader says:

  Zo aan het einde van een jaar hebben wij; ik tenminste wel, de neiging om terug te blikken naar wat achter ons ligt.
  In mijn geval is tenminste na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd in September mijn financiële positie zeer sterk verbeterd!
  En dat geeft ook geestelijke rust.
  Ik hoef verder niet meer zo nodig en dat zal waarschijnlijk ook te merken zijn aan de fora waar ik actief in was.
  Dit wordt ook mede veroorzaakt door de verplichting nu om erg vroeg op te staan; half zes is erg vroeg al ben ik gewoonlijk alweer om negen uur in de ochtend weer thuis.
  Tsja, AOW met daarbij als extra een gemiddeld loon van zo’n 800 euro maakt dat je nu niet meer schrikt van het stukgaan van de vaatwasser.
  De oude was een Bauknecht die het toch een jaar of twaalf heeft uitgehouden en dan is het wel lekker dat je niet meer hoeft te denken aan eventuele reparatie maar gewoon de deur uit gaat voor een nieuwe.

  Kortom; Ik hoef niet te zwemmen in het geld maar dit pootjebaaien is wel erg lekker!
  Vooral als je ook de bittere armoe hebt gekend.

  Heel welgemeend hoop ik dat onze medeschrijvers en lezers die voorspoed en die warme vriendschappen zullen behouden/ krijgen of herkrijgen zoals mij dit in dit jaar is overkomen.

  Wilma,Marer, Jenny-Jo en alle anderen hier een arm om de schouder en voor de vrouwen een warme knuffel van………………………………..

  Grootvader

 258. jennyj0 says:

  Ha die Grootvader, leuk om weer eens van je te horen en wat heerlijk dat het je zo voor de wind gaat, als ik iemand gun ben jij dat wel!
  Jij ook een hele dikke knuffel!

 259. jennyj0 says:

  @ Marer,

  Dit schrijft Mw. Mental:
  ‘er zijn geen metastasen, slechts andere vormen van (nieuwe gevallen van) kanker, als gevolg van nieuwe conflictsituaties zoals ze veroorzaakt worden door de angst die aan de heersende kijk op kanker gekoppeld wordt.’
  Voel je de fijne nuance? Zou mijn grootmoeder gezegd hebben. Aangezien mw. Mental geen slachtoffer is van de heersende kijk op kanker – zijn kijkt immers op de juiste manier – heeft ze geen last van nieuwe conflictsituaties en dus ook niet van nieuwe kankers. Conflictsituaties = nieuwe kankers krijg je nl. alleen als je een verkeerde (= reguliere) kijk op kanker hebt.
  Metastasen bestaan niet, hebben we zojuist vastgesteld. Dus het gaat helemaal goedkomen met mw. Mental.
  Wat erg als zo bang bent dat je je toevlucht moet nemen tot dit soort wartaal. Maar ze zal wel moeten, want ze heeft het al mee dan een jaar op z’n beloop gelaten.

 260. marer says:

  Ja, en als er dan toch metastasen zijn, zijn dat nieuwe kankers. Die komen dan omdat zij het zichzelf toegestaan heeft. Of omdat zij enkele toch wel waardevolle therapieën aan de kant heeft geschoven of niet genoeg heeft beoefend.
  Ik begrijp alleen niet dat zij hier reguliere huisarts nog ziet zitten. Zou hij/zij alleen maar denken die mevrouw daar is geen redden aan?
  Wij staan erbij en kijken ernaar. En maar hopen dat er niemand meegesleurd wordt in die waanideeën.

 261. Jennyj0 says:

  Nou ja, dat is dus ook waar ik bang voor ben, dat ze echt iemand zo gek krijgt om te denken dat dit allemaal heel normaal is. De menselijke geest heeft toch een enorm vermogen om te dwalen. Wat zei jij nou ooit eens, als je alles gelooft, dan…
  ik weet het niet precies meer, maar het was een hele mooie uitspraak, kun je die nog eens boven water krijgen?

 262. Edward says:

  JennyJo, ik ken mensen met gigantische stress en trauma’s die tot op hun oude dag geen kanker kregen, en mensen die alles psychisch positief meezat die het wél kregen. Enkele gevallen zeggen echter niets.

  Een review van borstkanker en stress met ontzettend veel ontnuchterende publikaties uit Pubmed als basis is best te maken, en het verband met angst en zelfs extreem zware psychische trauma’s zal gering zijn vermoed ik.

  Punt is alleen dat Diamental denkt dat reguliere onderzoeken een totaal verkeerde uitgangsbasis hebben, en sowieso niet te vertrouwen zijn. Dit ontnuchterende uitgebreide review zou nóg bij haar in de prullenbak belanden, weet ik bijna zeker. Anders zou Ryke Geerd Hamer hier wel ongestraft voor zorgen. Diamental is een Ryke Fan tot het bittere eind, letterlijk, en zou tot inkeer komend al haar ankers verliezen.

  De zwijgende meerderheid bij alternatief, die er ook geen behoefte aan heeft die Neue Deutsche Medizin te ontrafelen, is moreel medeschuldig dat Diamental deze doorgeslagen fantast, die net als zij allen blijkbaar ook geen literatuur opzoekt, onvoorwaardelijk in the blind gelooft.

  Moge deze lamlendige inertie van alternatief om de vele kwakzalvers in hun eigen rangen te ontzien ooit verdwijnen en mogen zij hun verantwoordelijkheid eindelijk eens nemen. Niets doen is ook een (slechte) keuze!

  Tot de als het aan Ryke ligt onverdoofde dood van Diamental intreedt, vrees ik, helaas, zal zij op zeker gloedvol blijven geloven dat ze beter af is dan anderen.

  Dat die Ryke Geerd Hamer geen genezen gevallen wil publiceren en ze DUS niet heeft, spreekt natuurlijk boekdelen.

  Dat ie onweersproken mensen feitelijk laat creperen is een onvoorstelbaar schandaal.

  Wat mensen bezielt dit te doen? Welnu Ryke is nu IEMAND die boven de grauwe massa uitsteekt, en oogst veel lof en respect. Blijkbaar offert ie liever volksstammen op aan de dood dan dit fijne aanbeden guru gevoel op te willen geven, vrees ik. Publikaties van hem? Nooit, immers hij geneest NIEMAND… dat is dan wat lastig publiceren… Trouwens, hoéft toch ook niet van zijn alternatieve peers?

 263. Edward says:

  @JennyJo, er is mogelijk een verband tussen stress en borstkanker, hoewel by-far niet zo extreem en ridicuul absoluut als Ryke Geerd Hamer stelt. Voorbeeldje van studie:

  OBJECTIVE: To determine whether psychological stress, in the form of past life events and stress at work, was associated with the development of breast cancer.

  METHODS: The study was based on a case-control study of 257 women with breast cancer operated during 1993-1998 in Szczecin (Poland) hospitals and 565 controls, free of any cancer diagnosis. The subjects were sent a detailed questionnaire including questions on sociodemographic data; lifestyle (lifetime recreational and sport activities, occupational physical activity, diet); reproductive history; experience of psychological stress. The subjects reported major stressful life events, stress of daily activity and experience of stress at work. Logistic regression analyses were used to estimate the odds ratios (ORs) with 95% confidence intervals (CIs).

  RESULTS: After adjustment for age and other potential confounders, we found that women with major life events, stress of daily activity, and depression had 3.7 times higher risk for breast cancer, compared to those which did not experience such stress (OR = 3.70; 95% CI, 2.61-5.26). Women who reported experience of stress at work had a nonsignificant 16% higher risk for breast cancer compared with those who reported no stress (OR = 1.16; 95% CI, 0.82-1.64). A higher proportion of cases (89.1%) than controls (71.1%) reported that their job was stressful, very fretful or very responsible or experienced a major life event (OR = 4.29; 95% CI, 2.66-6.92).

  CONCLUSION: These findings suggest an association between major life events and breast cancer.

  Cancer Detect Prev. 2004;28(6):399-408.

  Psychological stress and the risk of breast cancer: a case-control study.

  Kruk J, Aboul-Enein HY.

  Institute of Physical Education, Faculty of Natural Sciences, University of
  Szczecin, Al. Piastów 40b/6, 71-065 Szczecin, Poland.

 264. Edward says:

  JennyJo, de vorige studie was case-control = terugkijkend naar het verleden.

  Beter is een prospectieve studie, waarbij men eerst lange lijsten invult, en dan later kijkt wie er brstkanker kregen. Ik vond er easy eentje. Ook hier een verband, maar weer by-far niet zo ridicuul dramatisch als die Neue Deutsche medizin stelt.

  Eur J Cancer Prev. 2003 Oct;12(5):377-81.

  Self-reported stress levels predict subsequent breast cancer in a cohort of
  Swedish women.

  Helgesson O, Cabrera C, Lapidus L, Bengtsson C, Lissner L.

  Sahlgrenska Academy at Göteborg University, Department of Primary Health Care,
  Göteborg, Sweden.

  The association between stress and breast cancer has been studied, mostly using
  case-control designs, but rarely examined prospectively. The purpose of this
  paper is to describe the role of stress as a predictor of subsequent breast
  cancer. A representative cohort of 1,462 Swedish women aged 38-60 years were
  followed for 24 years. Stress experience at a baseline examination in 1968-69 was
  analysed in relation to incidence of breast cancer with proportional hazards
  regression. Women reporting experience of stress during the five years preceding
  the first examination displayed a two-fold rate of breast cancer compared with
  women reporting no stress (age-adjusted relative risk 2.1; 95% CI [1.2-3.7]).
  This association was independent of potential confounders including reproductive
  and lifestyle factors.

  In conclusion, the significant, positive relationship
  between stress and breast cancer in this prospective study is based on
  information that is unbiased with respect to knowledge of disease, and can be
  regarded as more valid than results drawn from case-control studies.

  Who the fuck denkt die Ryke wel dat ie is? Het feit dat ie geen ontnuchterende en realistische haarscherpe medische literatuur raadpleegt is bar en boos!

 265. jennyj0 says:

  Er zal zeker een verband zijn, want teveel stress is gewoon niet gezond. Maar je kunt dat niet zo regelrecht in verband brengen met kanker en zeggen: stress = 100% zeker kanker. Al was het alleen maar omdat mensen heel verschillend reageren op stress, dat is per persoon totaal verschillend. Hoe je zelf in fysiek, genetisch, in elkaar zit, speelt dus ook een belangrijke rol.
  Wat ik ook heel erg vind van die Hamer is dat hij zegt dat elke soort kanker rechtstreeks is terug te leiden naar een innerlijk conflict; zo staat kanker in de ene borst voor een conflict met de partner, kanker in de andere borst voor een conflict met je moeder of je kinderen. Als je kanker krijgt en je zegt zo’n conflict niet te hebben, is er sprake van verdringing en is er dus zelfs sprake van een zeer ernstig conflict, reden voor Hamer om te stellen dat je in dat geval tijdens je ziekte geen contact mag hebben met de conflictveroorzakende factoren, ergo man en/of familie. Eenzaam, van iedereen verlaten sterven onder helse pijnen. Dat is de therapie van de ernstig gestoorde gevaarlijke gek Hamer. Meer dan 80 doden heeft hij reeds op zijn geweten.
  Hamer is jarenlang financieel gesteund door een Franse edelman, die hem eindelijk heeft laten vallen. Goddank, zou ik zeggen.

 266. Edward says:

  Dus in gewone mensentaal: het hebben van stressvolle periodes vijf jaar voor de diagnose borstkanker geeft 110% meer risico op de ziekte.

  Een flagrant ander beeld dan die Ryke Geerd Hamer geeft. Hij heeft de mazzel dat alternatieven onkritisch niet dingen gelijk in de literatuur opzoeken. Want er is nog veel meer literatuur te vinden.

  Zou Diamental, als ze meeleest, snappen dat dit die hele Ryke theorie naar de prullenbak verwijst, hoewel er waarschijnlijk wel degelijk een hard maar relatief klein verband is tussen stress en borstkanker?

 267. jennyj0 says:

  Wat ik altijd moeilijk vind is dat stress nooit volledig te vermijden valt. Van vrienden van ons is een aantal jaren terug een kindje overleden. De ouders zouden nu meer kans hebben om kanker te ontwikkelen. Maar het leven valt nu eenmaal niet volledig te controleren. Je kunt proberen om zo evenwichtig mogelijk te leven en de dingen die je overkomen, zo rustig mogelijk te ondergaan. Maar dat wil nog niet zeggen dat je dan geen kanker krijgt, helaas. Het zal waarschijnlijk de kans iets verkleinen, maar voorspellen kun je niks. Als het je dan toch overkomt, is het ook niet je eigen schuld. Ikzelf kan af en toe flink stressen – in bepaalde situaties juist ook weer helemaal niet – maar daar kan ik zelf maar heel weinig aan doen, het is voor een groot deel gewoon mijn aard. Hamer maakt de mensen wijs dat ze dat allemaal volledig zelf in de hand hebben. Was het maar waar.

 268. jennyj0 says:

  Ik bedoel dat Hamer de mensen wijsmaakt dat ze het helemaal zelf in de hand hebben of ze genezen van hun kanker of niet. Volkomen onjuist. Maar niet alleen dat, ook heel beklemmend. Want red je het niet, dan is het dus volledig je eigen schuld want je hebt je innerlijke conflict niet opgelost.

 269. jennyj0 says:

  is er in dat onderzoek gekeken naar leefstijlen? Ikzelf heb de neiging om in situaties van stress minder goed voor mezelf te zorgen, qua eten en rust nemen.

 270. Edward says:

  JennyJo, het zijn slechts enkele studies. Men zou er zeg 30 kunnen bundelen. Dit betreur ik het meest bij alternatieven, juist zij spelen liever zielige Calimero dan dit soort zaken gewoon serieus en kritisch in de literatuur te onderzoeken. Daarmee vrij spel gevend aan dominante macho Ryke die er wel pap van lust de boel rigide naar zijn spijkerharde coole ego te drillen.

  En aangezien veel mensen liever achter iemand (pappie figuur) aansjouwen dan hun eigen kritische brein te gebruiken heeft hij een grote schare achter zich verzameld. Zoals destijds wijlen Adolf zelfs miljoenen lichtgelovigen op sinkse wijze overblufte.

  Hoezo zijn kritische mensen zoals wij verderfelijk? De brallers en overdonderaars in alternativo land hebben wél verderfelijk 100% vrij spel!! Niemand stopt ze intern af. Graag help ik daarom mee ze te ontmaskeren, hopelijk enkele mensen preventief uit hun klauwen bevrijdend.

  Je stelt de juiste vraag, wetenschappers zijn altijd nieuwsgierig en kritisch, en door de vraag naar leefstijlen te stellen, help je de vooruitgang naar kennis.

 271. Edward says:

  JennyJo, je hebt gelijk, Ryke heeft een morbide systeem ontwikkeld: genees je jezelf niet psychisch (wat Godsonmogelijk is), dan is alles eigen schuld dikke bult, je loste je innerlijke conflict niet op. Terwijl Ryke het verdomt om namen en rugnummers te publiceren van mensen die dit wel gelukt zou zijn (en die heeft hij DUS niet). Elk geval zou namelijk publiceerbaar zijn in 1 van de 20 alternatieve medische tijdschriften.

  De wacko-wacko mafkees staat aan de zijlijn met de vlammende beschuldigende vinger als iemand niet “geneest”. En de braaf in “pappie” gelovende volgelingen hangen aan zijn altijd geijkhebbende lippen.

  Ik durf te wedden dat er reguliere psychotherapie is die borstkanker voorkomt of de overleving kan verbeteren. Let wel: niet die geneest. Logisch stress is slecht voor alles, en die opheffen maakt alles minder erg. Wedden dat het wemelt van…?

 272. Edward says:

  En ja hoor, ik vond een schitterende reguliere studie, van notabene NOVEMBER 2008, die spectaculaire resultaten van psychotherapie gaf.

  Men gaf vrouwen met borstkanker psychotherapie. Gevolg na 11 jaar: 45% minder nieuwe tumoren (recidieven), en 56% minder sterfgevallen!!!! De mensen met psychotherapie hadden zelfs bij alle andere kwalen en ongevallen etc 49% minder kans eraan te sterven!!! Let wel: men noemt NIET genezing!!!

  RESULTS.: After a median of 11 years of follow-up, disease recurrence was reported to occur in 62 of 212 (29%) women and death was reported for 54 of 227 (24%) women. Using Cox proportional hazards analysis, multivariate comparison of survival was conducted. As predicted, patients in the Intervention arm were found to have a reduced risk of breast cancer recurrence (hazards ratio [HR] of 0.55; P = .034) and death from breast cancer (HR of 0.44; P = .016) compared with patients in the Assessment only arm. Follow-up analyses also demonstrated that Intervention patients had a reduced risk of death from all causes (HR of 0.51; P = .028). CONCLUSIONS.: Psychologic interventions as delivered and studied here can improve survival.

  Cancer. 2008 Nov 17;113(12):3450-3458. [Epub ahead of print]

  Psychologic intervention improves survival for breast cancer patients: a
  randomized clinical trial.

  Andersen BL, Yang HC, Farrar WB, Golden-Kreutz DM, Emery CF, Thornton LM, Young
  DC, Carson WE 3rd.

  Department of Psychology, Ohio State University, Columbus, Ohio.

  Snap je nu waarom ik die alternatieve inertie betreur? Die mensen hebben potentieel goud in handen, en hangen nog in het lk ontzie-Ryke maar stadium. How low can you go!

  Helaas pindakaas. Unfortunately peanut butter.

  Diamental had gewoon reguliere behandeling + psychotherapie kunnen kiezen. Tsja!

 273. jennyj0 says:

  Wat is dat toch voor psychisch iets, dat bepaalde mensen zich zo volkmen kunnen afsluiten voor alles wat niet in hun werelbeeld past en achter zulke figuren aan gaan lopen. Waarom zij wel en wij niet? Dat zou ik nou weleens willen weten, ik snap het gewoon niet, je kunt nog met zoveel feiten komen, het wordt allemaal genegeerd.

 274. Edward says:

  JennyJo, op zich menselijk om intens naief te zijn, zie de machteloze toezichthouders van banken wereldwijd tegen de gifhypotheken en pyramide bankiers, alleen doodzonde dat niet alternatief een sterke groep die naieve mensen wil beschermen tegen de manische brallers. Heel simpel: zijn ze nog niet aan toe. Over 10 jaar is het hopelijk wél heel normaal… Hoewel, ik vréés over 20 jaar.

 275. Edward says:

  JennyJo, ben niet meer te stoppen. Wat een interessant onderwerp! Prospectief onderzoek in Japan:

  Iets hebben waard om voor te leven: 34% minder kans op borstkanker
  Snelle beslissers: 44% minder kans op borstkanker
  Stress in dagelijks leven: geen negatief effect!
  Makkelijk bos worden of niet: geen negatief effect!

  RESULTS: During the mean follow-up period of 7.5 years, 149 breast cancer cases were documented. Those individuals who possessed “ikigai” (Japanese term meaning something that made one’s life worth living) showed a significantly lower risk of breast cancer (multivariate-adjusted RR=0.66; 95% confidence interval [CI]=0.47-0.94). Those who perceived themselves as able to make decisions quickly also had a lower risk of breast cancer (multivariate-adjusted RR=0.56; 95% CI=0.36-0.87). The other factors investigated, including ease of anger arousal and self-perceived stress of daily life were not associated with breast cancer risk. CONCLUSIONS: Although further studies will be necessary to verify these findings, our results suggest that having “ikigai” and being decisive decrease an individual’s subsequent risk of breast cancer.

  Cancer Causes Control. 2007 Apr;18(3):259-67. Epub 2007 Feb 14.

  Psychological attitudes and risk of breast cancer in Japan: a prospective study.

  Wakai K, Kojima M, Nishio K, Suzuki S, Niwa Y, Lin Y, Kondo T, Yatsuya H,
  Tamakoshi K, Yamamoto A, Tokudome S, Toyoshima H, Tamakoshi A; for the JACC Study
  Group.

  Division of Epidemiology and Prevention, Aichi Cancer Center Research Institute,
  1-1 Kanokoden, Chikusa-ku, Nagoya, 464-8681, Japan. wakai@med.nagoya-u.ac.jp

  Vooral die vorige klinische studie over psychotherapie bij borstkanker met 56% grotere kans op 11-jaars overleving van november jl vond ik verpletterend!

  Het lijkt wel of therapie die assertiviteit bevordert beter werkt dan het simpel weghalen van zware stress. Dus die Ryke heeft heel wat uit te leggen aan zijn schare adepten!

 276. cryptocheilus says:

  Nu de grote vraag voor de opblaasbare koelkast:

  Als het helpt….Waarom help het?

 277. jennyj0 says:

  Die studie is uitgebreid uitgeplozen op een amerikaanse website van artsen en wetenschappers. Het blijkt dat de kans geen 56% is, maar een stuk minder, hoewel er wel een correlatie. In de kritiek proberen ze ook het gemeten effect te verklaren en het komt niet alleen door de psychologische begeleiding. Ik plak even de url, het is het tweede artikel op de pagina: http://www.sciencebasedmedicine.org/?cat=9

  CryptoEdit: Deze dus

 278. jennyj0 says:

  Gewoon, omdat het helpt, stupid!

 279. cryptocheilus says:

  @ Jenny:

  Wallace Sampson geeft hier een goede analyse van de studie. Hij heeft grofweg twee belangrijke kritische noten.

  Resultaten van de studie zijn met het oog op het ‘ spektakel ‘ gebracht.

  De studie is met 200 mensen veel te klein om echt van significantie te spreken…

 280. jennyj0 says:

  Ja, die bedoel ik, sorry.

 281. Edward says:

  @Crypto, de grote fout van dit soort onderzoeken is inderdaad vaak een te kleine onderzoeksgroep. Een groter opgezette studie moet dan helaas weer 10 jaar op zich laten wachten. Maar dit is wel een interessante lead voor verder onderzoek.

  De significantie ligt iets anders. Stel ik bedenk therapie X en genees direct de eerste zes personen met kanker. Dan is dit hoog significant, want de kans op spontane genezing is slechts 1 op 100.000 a 1 op 150.000. Zes keer raak is dan uitermate hoog-significant.

  De aard van de statistische kansberekening maakt dat zelfs een groep van 100 personen een etreem hoog-significant resultaat kan opleveren, als er maar voldoende positieve treffers tussen zitten.

  Maar het blijft uiterst zwak met slechts 200 personen te starten. Aan de andere kant is psychotherapie zeer arbeidsintensief, en je trekt niet even een blik psychologen open voor een onderzoek met zeg 1000 personen.

  @JennyJo, ik heb gepost op je interessante weblog. Mijn commentaar op Simoncini wacht op jouw moderatie….hihi.

 282. Edward says:

  @Crypto, bednakt voor het scherpe flisende to-the-point opzoeken van kritiek op de studie die ik toonde uit november 2008. Dit is evidence-based medicine, resultaten scherp tegen het licht houden, tot spijkerharde gegevens overblijven. Intens boeiend proces, inderdaad. Ik heb je link doorgelezen, en voor de zoveelste keer in mijn leven moet ik toegeven dat men de neiging heeft, helaas, de eigen resultaten zwaar aan te dikken.

  Het wachten is dus een decennium op beter onderzoek. Maar alles is beter dan de patiënt via dit soort blabla over opgepimpte resultaten valse hoop geven, dit is het verderfelijkste wat men kan doen.

 283. wilmamazone says:

  Een pijnlijke gedachte is gewoon een gedachte die je niet wilt.

  Maar het is slechts een gedachte.

  Het pijnlijke zit hem feitelijk niet in de gedachte,

  maar in het afwijzen ervan.

 284. Jennyj0 says:

  Bij Piet Kuipers in de nieuwsrubriek windt Odilia zich op over een uitspraak over de nazi’s, in het bijzonder Hermann Göring, van Cees Renckens, voorzitter van de VdtK, in diens kersttoespraak.

  Heb de onderstaande reactie geplaatst:

  “Gut.

  Dat er smaakvollere vergelijkingen mogelijk zijn, is zeker een waar.
  Dat neemt niet weg dat ik het verwijt van de alterneuten onbedaarlijk hypocriet vind.

  Want: de voortdurende verwijten van alternatief aan de moderne reguliere geneeskunde, als zou deze voor een belangrijk deel haar wortels hebben in de nazistische farmaceutische industrie en als zou chemotherapie (cyclofosfamide, derivaat van mosterdgas) bedacht zijn in de vernietigingskampen van de nazi’s – wat overigens niet klopt, daar werd geen mosterdgas gebruikt – die zijn allemaal wel toegestaan? Familieleden van mji hebben in de kampen van de Duitsters het leven gelaten, mijn vader lijdt daar nog dagelijks onder, maar wij moeten voortdurend dit soort smakeloze verwijten slikken van de aanhangers van de alternatieve ‘geneeskunde’.

  Overigens is de vergelijking van Renckens vanuit historisch oogpunt niet zo vreemd: de nazi’s waren dol op alternatieve geneeskunde, met name natuur/-kruidengeneeskunde en homeopathie. Ook met allerlei andere onbewezen, onwaarschijnlijke en vaak gevaarlijke behandelingen werd naar hartelust geëxperimenteerd in de kampen. Gratis fase-3 materiaal in overvloed beschikbaar immers. Maar gek genoeg hoor ik jullie daar nooit over.
  Rudolf Steiner, die er, zelfs voor die tijd al, zeer dwaze ideeën over geneeskunde op na hield en zelf vond dat hij veel verstand had van rassenleer, was eveneens erg geliefd bij de nazi’s.

  Kijk daarom eerst maar eens naar jullie zelf, voor je wat zegt over een ander. Wie in een glazen huisje woont, moet niet met stenen gaan gooien. Geldt ook voor jullie hoor.
  En ja, lever eindelijk eens een fatsoenlijke onderbouwing voor al jullie beweringen. Dan heb je een beetje recht van spreken. Nu niet.”

 285. Jennyj0 says:

  @ Wilma,

  Wat mooi.

 286. marer says:

  Dr. Renckens is, net als ik, een kind van net na de tweede wereldoorlog. De oorlog zat diep in onze ouders en dus kregen veel kinderen de “oorlog” door de opvoeding erbij. Dr. Renckens zal dus niet zoals IOCOB suggereert een onfatsoenlijke hang naar de nazi tijd hebben, maar vrij veel weten over de oorlog.
  Maar “alternatief” heeft weer wat te schreeuwen en vergeet daarbij hun eigen onzinnige geschreeuw betr. kwakzalvers, charlatans en oplichters.

  En, de vraag is al eerder gesteld, kan IOCOB, de site van acupuncturisten, mij eens een meridiaan tonen of aanwijzen waar zonodig in geprikt moet worden?

 287. wilmamazone says:

  Fan/Odilia heeft het over dit artikel:

  http://www.iocob.nl/nieuws/nazis-in-stelling-tegen-geintegreerde-geneeskunde-door-cees-renckens.html

  Het is m.i. een zéér suggestief bericht met uit het verband gerukte conclusie’s.

  Dit is b.v. wèl acceptabel?!:

  Wie leest Nazi literatuur?
  Een aantal van onze patienten vernam dit nieuws en zij vroegen ons meteen, wie leest in Nederland eigenlijk ueberhaupt Nazi-literatuur? Wie weet zo trefzeker een dergelijk citaat te vinden van Goering? Daarvoor moet je wel thuis zijn binnen deze tak van literatuur. Verder commentaar lijkt ons overbodig. Op een ding na.

  Op alle mensen die tegengeluiden laten horen en niet alles van alternatief voor zoete koek slikken moet blijkbaar karaktermoord gepleegd worden.
  Suggereren, verdraaien, liegen of wat voor manier dan ook om mensen naar beneden te halen worden niet geschuwd. Braam en Valstar zijn daar o.a. ook een sprekend voorbeeld van, ik heb het aan den lijve ondervonden.
  Neemt niet weg dat Renckens van mij een andere vergelijking had mogen gebruiken, dat het dit zou uitlokken in de huidige sfeer had hij kunnen voorzien.

 288. jennyj0 says:

  Bij ons thuis weten ze ook alles van de nazi’s hoor. Maar niet omdat ze zo dol op ze waren. Ik weet inmiddels ook behoorlijk wat van de zich ‘genezers’ noemende alternatieven. Maar om nou te zeggen dat ik me met hen verwant voel, nou nee, niet bepaald.
  Het slaat dus weer helemaal nergens op, wat Odiliaatje/fannetje/niet blond maar evengoed toch niet snugger hier te berde brengt.

 289. jennyj0 says:

  Piet heeft een verhaal op zijn blog gezet, over dat onderzoek zou uitwijzen dat groente en fruit veel tegenwoordig veel minder voedingswaarde hebben dan vroeger.
  Daar heb ik op gereageerd. Ik hoopte dat Piet op een bepaalde manier zou reageren en dat deed hij ook, waardoor ik het onderstaande berichtje kon plaatsen:

  “Beste Piet,

  Met de twee voorgaande berichten heb je vakkundig je verhaal over de voedingswaarde van groente en fruit onderuit gehaald.”

  Geplaatst door: Jennyj0 | 23-12-08 om 21:38

 290. cryptocheilus says:

  Daar ga je opa.

 291. Edward says:

  Jammer die polarisatie, inhoudelijk volwassen gegevens uitwisselen lijkt ver weg.

  Kampioen polariseren Rath, wiens volgelingen graag chemo ten onrechte in verband brengen met de nazitijd, houden het vuurtje op straatschoffie-achtige zo niet zieke wijze brandend. Tijd dat hier alternatief intern eens de vloer mee wordt aangeveegd, de man wordt intern amper genuanceerd, terwijl ie zelfs Bush en Merkel aanvalt. Maar ja, dat is er één van ons he, moet je afblijven he? Ooit wel eens Fan of Braam hierover gehoord?

  Ben met Wilma eens dat die opmerking over die Browning evenzo in de huidige setting teveel polariseert. Lijkt me onwaarschijnlijk dat in dit land binnenkort een volwassen bespreking over evidence-based alternative medicine van de grond komt. De positieve krachten worden volledig oversneeuwd door een blizzard van polarisatie en meteen ingedeeld bj het “verdachte” andere kamp, vrees ik.

  Ben tot 5 jan afwezig, ieder prettige feestdagen en jaarwisseling.

 292. peter says:

  Daar sluit ik mij bij aan.

  Voor ieder prettige feestdagen en een mooi nieuwjaar.

 293. Da Silva says:

  Geachte medewerkers
  1 december
  Het Kerstfeest van het bedrijf zal dit jaar op 23 december vallen en gevierd worden in Beertje Bruin Steengrill Café. Er zal voldoende advocaat zijn en er is een bandje dat kerstliedjes ten gehore zal brengen. Wees vrij om mee te zingen. En wees niet verrast als onze uitvoerend manager opdraaft verkleed als een heuze “Santa” om de Kerstboom aan te steken. Cadeautjes mogen daarna uitgewisseld worden, waarbij we een maximum van € 10,00 aanhouden.

  Fijne Kerstdagen Allemaal!

  Caroline Duivenbode
  Human Resources Manager

  2 December

  Aan alle medewerkers

  Het was niet de bedoeling van de gisteren verschenen memo om op welke wijze dan ook Joodse werknemers uit te sluiten. We erkennen dat Chanuka een belangrijk feest is dat vaak met Kerst samenvalt (maar jammer genoeg niet dit jaar). Om deze reden zullen we vanaf nu spreken van onze “Feestdagen-Bedrijfsfeest”. Dit zelfde beleid geldt voor alle werknemers die Kwanzaa zullen vieren in deze periode. Er zal geen Kerstboom staan of Kerstliedjes gezongen worden.

  Fijne Feestdagen Allemaal

  Caroline Duivenbode
  Human Resources Manager

  3 December

  Aan alle medewerkers

  In verband met een anonieme brief die ik gekregen heb van een lid van Anonieme Alcoholisten, met het verzoek om een Drank-vrije tafel, ben ik blij u te vertellen dat dit verzoek gehonoreerd kan worden, vergeet echter niet dat als ik een bordje op deze tafel plaats met “Alleen AA” u niet meer anoniem zult zijn. Daarbij kunt u ook het uitwisselen van cadeautjes vergeten. Dit is niet toegestaan aangezien de vakbonden € 10,00 teveel geld vinden.

  Caroline Duivenbode
  Human Resources Manager

  7 December

  Aan alle medewerkers

  Ik heb ook geregeld dat alle Anonieme Gulzigaards het verste geplaatst zullen worden van het lopend buffet, zwangeren kunnen dicht bij de toiletten zitten. Homo’s mogen bij elkaar zitten, Lesbiennes hoeven niet bij de homoseksuele mannen te zitten. Zij krijgen ieder een eigen tafel.

  Nou Tevreden?

  Caroline Duivenbode
  Human Resources Manager

  9 December

  Aan alle medewerkers

  Mensen, mensen. Er is niets sinisters bedoeld met het spelen van onze manager als Kerstman. Zelfs als het anagram “Santa” ook gespeld kan worden als “Satan” schuilt er geen verborgen kwaad in onze “kleine man in een rood pak.”

  Caroline Duivenbode
  Human Manusje van Alles

  10 December

  Aan alle medewerkers

  Vegetariërs, ik heb het gehad met jullie. We gaan ons feest houden in BB Steengrill of je dat nou wilt of niet. Jullie mogen het verst van de “grill des doods”, zoals jullie dat noemen, zitten en jullie krijgen voorrang bij de rijkelijk gevulde salade-bar waarin ook ecologische geteelde tomaten zitten. Maar, wisten jullie dat tomaten ook gevoelens hebben? Ze krijsen als jullie ze snijden. Ik heb ze horen gillen. Ik hoor ze zelfs nu nog…..

  Ik hoop dat jullie allemaal een klote vakantie hebben. Rijdt alsjeblieft dronken tegen een boom en sterf! Begrepen?

  De feeks uit de trollengrot.

  14 December

  Aan alle medewerkers

  Ik weet zeker dat ik namens ons allen spreek als ik Caroline Duivenbode een spoedig herstel toewens van haar stress-aanverwante ziekte(n). Ik zal jullie kaartjes aan haar blijven doorsturen naar het sanatorium. Onderwijl heeft het management besloten het bedrijfsfeest af te gelasten en iedereen de 23e een dag betaald verlof te verlenen.

  Kees Buitendijk
  Interim Human Resources Manager

  Aan jullie allen:Prettige kerstdagen en een fantastisch nieuwjaar “And keep smiling”.
  Da Silva

 294. wilmamazone says:

  http://www.kwakzalverij.nl/802/De_geloofsbrieven_van_Jan_Keppel_Hesselink

  In haar strijd tegen kwakzalvers komt de VtdK wonderlijke vogels tegen. Waarzeggers, wonderdoeners, fysiotherapeuten die hun heil zoeken in orthomanuele therapie, huisartsen die geloven in acupunctuur of genezende doekjes. Maar een van de wonderlijkste vogels is toch wel Jan Keppel Hesselink. Trots als een pauw stapt hij rond in de alternatieve volière als professor in de farmacologie aan de Universiteit van Witten/Herdecke in Duitsland. De VtdK heeft zo haar twijfels en ging op onderzoek uit.

  Ocherm toch, Jan krijgt stevige wind van voren en hij maakt nog wel zo’n leuke, educatieve smurfenfilmpies!

 295. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article1933915.ece
  /Oliebollen_worden_vaker_thuis_gebakken.html

  Novum) – Nederlanders bakken dit jaar vaker zelf oliebollen dan bij de vorige jaarwisseling. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) onder ruim vierhonderd mensen.

  Zelfgebakken oliebollen zijn véél lekkerder, als het goed gedaan wordt helemaal niet vet èn niet zo belachelijk duur als kant en klare gekochte.
  Ik gebruik meestal cakemeel, maar als variatie 4-granen pannenkoekenmeel is ook niet te versmaden.( Bleek het vergeten van meel kopen dus creativiteit op te leveren.)
  Maar de belangrijkste clou is de juiste temperatuur van de olie en geduld hebben; als de bol gaar is aan een kant draait ie vanzelf om. Als de temperatuur niet goed is zuigt de bol veel olie op-te laag- of is te snel bruin aan de buitenkant-te hoog- en dat is……juist ja….. jakkes!

 296. Da siva says:

  Test voor de intelligentia onder ons….

  Hoeveel keer zie je de letter ‘F’ in het volgende stukje tekst :

  +++++++ ++++++++++++++++++++
  FINISHED FILES ARE THE RE-
  SULT OF YEARS OF SCIENTIF-
  IC STUDY COMBINED WITH THE
  EXPERIENCE OF YEARS
  +++++++++++++++++++++++++++

 297. wilmamazone says:

  @Peter

  Omdat ik morgen moet werken, wil ik je nu alvast feliciteren met je 59e verjaardag en je een fijne dag toewensen.

 298. wilmamazone says:

  @Da Silva

  Ik zie de letter F 6x.

 299. marer says:

  @DaSilva: de F-en gaan vast mijn intelligentie te boven. Maar ik tel er 6.

  Gaan wij nou door voor de waterkoker?

 300. Da silva says:

  @ Marer
  ja Marer,je kunt trots op jezelf zijn,wilma,jij ook!
  Het schijnt dat de meeste mensen de letters F in het woordje of niet zien,raar maar waar.

 301. peter says:

  Dank je Wilma, ik zie net je bericht!

  Jou felicitatie met name doet mij zeer veel goed!!!

  Mijn familie had een autorally voor mij georganiseerd, ik haat rally’s! Zag onderweg toch weer heel bijzondere dingen. Niet bijzonder waren de ruzies onderweg, en wat een stress!

  Mooi afgesloten met een etentje in de jachthaven ‘de Otter’ in Loosdrecht.

  Ik heb vier pracht zusjes. Nieuwe nuance leren kennen in al het rookgelag.
  Een van hen opperde nu dat alle rokers maar aan het ene eind van de tafel moesten gaan zitten ter voorkoming van de tijdelijke gaten aan tafel omdat ze toch gezamelijk naar de rookruimte vertrekken.

  Armoe, edoch ik kreeg veel mooie cadeaus en was intens gelukkig met mijn familie, iets wat ons Moeder ons altijd heeft voorgehouden!

  Dat is gelukt en is voor mij de mooiste troost die er bestaat!

 302. Da silva says:

  @ Peter
  Ik lees net dat je jarig bent geweest,nog gefeliciteerd!

 303. marer says:

  @Peter, nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
  Dat er nog vele moge volgen in goede gezondheid!

 304. peter says:

  Hartelijk dank Da Silva en Marer!!!

 305. jennyj0 says:

  Alsnog van harte gefeliciteerd!!!

 306. peter says:

  Hartelijk dank JennyjO!!!

 307. Da silva says:

  Goedmakertje voor Wilma en Marer…..

  Er was eens een kleine vrouw die langs een stoffige veldweg kwam. Ze was wel al tamelijk oud maar haar loop was licht en haar lachen, had de frisse glans van een onbezorgd meisje.

  Bij een inééngekrompen gedaante bleef ze staan en keek naar beneden . Ze kon niet veel herkennen. Het wezen dat daar in het stof op de weg zat leek bijna figuurloos. Het deed haar denken aan een grauwe flanellen deken met menselijke vormen. Ze
  bukte zich en vroeg “Wie ben jij?” ~
  Twee bijna levenloze ogen keken moe ophoog. “Ik? Ik ben het Verdriet.” Fluisterde een stem stamelend en zo zacht dat ze het bijna niet kon horen.

  “Och, het Verdriet! “, riep de kleine vrouw blij alsof ze een oude bekende begroette. “Je kent mij?” vroeg het Verdriet wantrouwend.
  “Natuurlijk ken ik jou. Steeds weer heb je mij een stuk weg begeleid”. “Ja maar, stotterde het Verdriet, Waarom vluchtje dan niet voor mij?”
  “Waarom zou ik voor je vluchten, mijn liefje? Je weet toch zelf maar al te goed dat je elke vluchteling inhaalt. Maar wat ik je wilde vragen, waarom zie je er zo moedeloos uit?’ “Ik…Ik ben verdrietig” antwoordde de grauwe gedaante met gebroken stem.

  De kleine oude vrouw ging naast haar zitten. “Je bent dus verdrietig” zei ze en knikte vol begrip met haar hoofd. “Vertel me eens wat jou zo bedrukt.”

  Het Verdriet zuchtte diep. Zou dit keer echt iemand luisteren? Dat had ze zich al zo vaak gewenst. “Ach, weet je, begon ze voorzichtig, het is zo. Niemand mag mij. Het is nu eenmaal mijn bestemming om onder de mensen te gaan en een tijdje bij ze te blijven. Maar als ik kom schrikken ze terug. Ze zijn bang voor mij en mijden me als de pest.”.
  Het Verdriet slikte hard. “Ze hebben spreekwoorden uitgevonden met welke ze me willen verbannen. Ze zeggen “Ach, het leven is een groot feest”. En hun valse lachen leidt tot maagkrampen en ademnood. Ze zeggen “Geërgerd is datgene wat hard maakt”. En dan krijgen ze hartpijnen. Ze zeggen “Je moet je maar bij elkaar houden” En ze voelen het getrek in de schouders en de rug. Ze zeggen dat alleen zwakkelingen huilen. En de opgekropte tranen doen hun hoofd bijna uit elkaar springen. Of ze verdoven zich met alcohol of drugs opdat ze mij maar niet hoeven voelen.”

  “Och ja, bevestigde de vrouw, zulke mensen ben ik al vaker tegen gekomen.’! Het Verdriet zakte nog verder in elkaar. “En dat terwijl ik alleen maar de mensen wil helpen. Als ik heel dicht bij ze ben kunnen ze zich zelf ontmoeten. Ik help hen een nest te bouwen waar ze hun wonden in kunnen verzorgen. Wie verdrietig is heeft een erg dunne huid. Het leed breekt weer op als een slecht genezen wond en dat doet pijn. Maar alleen wie het Verdriet toe laat en alle ongehuilde tranen huilt, kan zijn wonden werkelijk genezen. Maar de mensen willen helemaal niet dat ik ze help. In plaats daarvan schminken ze een schelle lach over hun littekens. Of ze leggen een dik pantser over hun bitterheid heen.” Het Verdriet zweeg.

  Haar huilen was eerst zwak ,toen sterker en tenslotte erg vertwijfeld. De kleine, oude vrouw nam de in elkaar gedoken gedaante troostend in haar armen. Wat voelt ze warm en zacht aan, dacht ze en streelde zachtjes het bevende hoopje. “Huil maar, Verdriet” fluisterde ze liefdevol. “Rust maar uit zodat je weer nieuwe krachten krijgt”. Vanaf nu zal je niet meer alleen zijn. “Ik zal je begeleiden zodat de moedeloosheid niet meer aan de macht is.” Het Verdriet stopte met huilen. Ze ging rechtop zitten en bekeek haar nieuwe met gezellin verbaasd aan. “Maar .. …maar.. wie ben jij eigenlijk?”
  “Ik?vroeg de kleine vrouw “ik,ik ben de Hoop”.

 308. wilmamazone says:

  @ Da Silva

  Dankjewel.
  De tranen staan in mijn ogen- niet van verdriet- deze waterlanders heten ontroering.

  KnuFF!

 309. wilmamazone says:

  Proberen om je altijd “goed te voelen”

  is een bezigheid van diegenen,

  die niet bereid zijn het leven

  in al zijn volheid te ervaren.

 310. marer says:

  Ik las net dat mevr. Tim en Tim zelf aan het koken zijn gegaan bij mevr. Mental.
  Er wordt nu de hele dag aan eten en het lijf gedacht.

  De kwaliteit van leven gaat daar met sprongen vooruit.

  De “doodsmachine” magnetron is weggegeven. Zelf geloven dat je wat gaat mankeren door een magnetron, maar voor een ander is dat niet zo erg!
  De afhaal chinees is daar vervangen voor een “thuis breng” chinees. Deze chinees heeft twee boeken gekocht en daaruit al zijn “wijsheid”gehaald. Hij is bijzonder, zelfs helderziend, want op een ander weblog voor kankerpatiënten weet hij al te beweren dat de tumor van mevr. Mental is geslonken (na grote hoeveelheden thee, kip met sesamolie en drankjes) en tevens dat de uitzaaiïngen weg zijn.

  Ja, je moet het natuurlijk wel geloven. En waarom zou je kanker specialisten in gespecialiseerde kankerziekenhuizen geloven? Die willen alleen maar chemo en bestraling aan de man/vrouw brengen. En ongeveer “slechts” 80 procent van de borskankerpatiënten geneest.
  Je gelooft een chinese meneer, die al drie jaar of minder in Nederland is en zijn wijsheid haalt uit twee door hem gekochte boeken!!

  Maar zeg nou zelf als je nog maar één borst hebt of geen borsten of een beschadigde borst en genezen bent verklaard dat is geen kwaliteit van leven.
  Ik overleef pas 55 maanden mijn borstkanker.

 311. jennyj0 says:

  De kwaliteitseisen gelden blijkbaar alleen voor het aantal borsten. Een door kanker weggevreten borst is niet zo fraai om te zien en stinken doet het ook. Dan maar liever 1 borst, of anderhalve borst, wat mij betreft.

  Aan sommige mensen is veel voorbij gegaan; reconstructieve chirurgie bijvoorbeeld. Ik heb daar schitterende voorbeelden van gezien.

 312. wilmamazone says:

  Om het eens over andere zakken te hebben:

  http://www.trouwcommunities.nl/groen/columns/blogs/95/102.html

  Hoe lossen jullie dit probleem op?

  Ik werk al sinds jaar en dag met boodschappentassen met daarin een stoffen draagtas voor het geval dat, maar het is soms inderdaad verdomd lastig om van de plasticfamilie af te komen. Die worden dan wel hergebruikt, maar toch……….!

 313. Da silva says:

  Je doet er weinig aan in je eentje,maar ik vond dit wel een goed idee om in ieder geval het aantal tasjes terug te dringen.
  http://www.tassenbol.nl/

 314. wilmamazone says:

  @Da Silva

  Prima idee! Dit kan o.a. ook:

  http://hobby.blogo.nl/?COMMENTS/2008630-repen-plastic-breien-of-haken.html

  Zouwen we wat vrolijke onderbroeken voor Crippie breien en/of haken?
  Is wel handig als de diagnose van Dr. Lutser klopt en hij dus niet op tijd de plee haalt.

 315. Da silva says:

  Met van dat heerlijke elastiek in de pijpjes?
  Goed idee,worden het tasjes/broekjes van Hugo Boss of de Zeeman?

 316. marer says:

  Leugens?

  Mevr. Mental in de bocht op 26 januari op haar weblogje:

  “Zoals T* (die wel allerlei fora afstruint) mij vertelde wordt mijn weblog met argusogen gevolgd en lang en breed uitgemeten op diverse fora. Het grappige van dit geheel is dat juist daardoor de nieuwsgierigheid van T* is gewekt. Toen ik zaterdag mijn sapjes op ging halen EN HEM VROEG WIE JENNYJO WAS, die hij in zijn laatste bericht vernoemde, vertelde hij dat deze juist zijn aandacht op mij gevestigd had, dus dat ik indirect mijn genezing aan haar te danken heb”.

  Mevr. Mental mankeert dus ook al wat aan haar geheugen. Zij heeft zelfs gemaild met JJ. voordat chinese Tim in beeld was. Dus om nu aan Tim te moeten vragen wie JJ is?

  http://www.fora.diagnosekanker.nl/lotgenoten/viewtopic.php?f=15&t=2827&start=50
  De posting van Tim is grotendeels verwijderd. In de posting beweerde hij dat door zijn supplementen de tumor bij mevr. Mental kleiner geworden is en uitzaaiingen verdwenen.
  Weer een wonder, meneer Tim heeft röntgen ogen.

  “Bovendien schijnt deze dr. Dood, die door haar eigen ongeloof de lezers bij voorkeur de lucratieve farmaceutische lijdensweg opstuurt, (over commerciële belangen gesproken! Het schijnt dat bepaalde figuren betaald worden om op deze manier in te spelen op de angsten en onzekerheden van de kankerpatiënt) dingen te weten die ze helemaal niet kan weten. Of zou het zo zijn dat speciaal voor haar het elektronische patiëntendossier reeds geopend is? Nee, natuurlijk niet, want dan had ze kunnen weten dat de opmerking (“aangezien zij zich niet regulier laat behandelen is dat nog niet aangetoond”) nergens op slaat en dat er slechts sprake is van één leugenaar, en dat ben ik dus niet. Het al dan niet krimpen van een tumor laat zich niet aantonen door behandeling, maar door (in mijn geval halfjaarlijkse) controle”

  Ik heb al veel benamingen gehad maar niet dr. Dood 😉
  Waar dit op slaat weet ik (nog) niet. En nee mevr. Mental ik word niet betaald door wie dan ook. Het krimpen van de tumor en is nog niet aangetoond zoals Tim beweerde op het weblog diagnose kanker. Hij kan dat toch niet aan de buitenkant zien? Wie liegt er hier? Ik niet.
  Hebben we dat ook weer geconstateerd.

  “maakt het volgen van dit dieet werkelijk de moeite waard. Zoals ik al schreef heeft T* alle vertrouwen in mijn genezing”

  Die Tim toch.
  Wie is hier nou de leugenaar en de fantast?

  En mevr. Mental u liegt als u schrijft:
  (en ik weet zeker dat dr. Dood, die mij op diverse fora al uitzaaiingen toewenst hier een duidelijk teken in zal zien).

  Dat wenst de ene kankerpatiënt niet aan de ander toe. U heeft uw keus gemaakt, die lijdt naar een gruwelijke dood. Dat is uw eigen verantwoordelijkheid, die ik u niet wil ontnemen. Maar ik blijf tegen uw gedachtegang dat sapjes en diëten kanker kunnen genezen strijden.
  Omdat dat een regelrecht leugen is. En omdat een zoekende kankerpatiënt niet deze heilloze weg naar een gruwelijke dood op uw aangeven gaat volgen.

  Omdat, zoals ik aan Tim antwoordde, één dwaas is genoeg!

 317. jennyj0 says:

  Mw. Mental denkt dat haar tumor aan het slinken is door het gebruik van kruidenthee. Zij stelt op haar blog ook dat haar ‘genezing’ aan haar dieet te danken is.
  Ik hoop van harte dat dit het geval is, hoewel het me wel verbaast dat iemand na een ‘behandeling’ van een week al genezen wordt verklaard van kanker. Wij domkoppen moeten daarvoor 10 jaar onder controle blijven. Maar goed, hoewel extreem zeldzaam, schijnen spontane genezingen van kanker voor te komen. Dat is bewijst echter absoluut niet dat iedereen het zonder behandeling kan stellen!!!

  Mw. Mental zegt ook dat haar uitzaaiingen worden toegewenst door ons. Bij mijn weten heeft nog nooit iemand dat haar toegewenst. Wij wensen niemand zoiets toe, wat we verder ook van iemand vinden. Met haar insinuatie dienaangaande zegt ze meer over zichzelf dan over ons.

  Of mw. Mental het gelooft of niet, of ze het leuk vindt of niet, reguliere kankerbehandeling geeft de grootste en ook de enige kans op genezing. Dat er helaas nog steeds mensen aan kanker overlijden, doet daaraan niets af.

  Als je getuigenissen leest van mensen die met alternatieve therapie genezen zouden zijn, blijkt altijd dat ze ook regulier behandeld zijn. Betrouwbare getuigenissen van genezingen met uitsluitend alternatieve therapie zijn er niet. Betrouwbare getuigenissen dus; kletsverhalen zijn er helaas in overvloed.

  Ik heb mw. Mental ooit met enige klem gevraagd of ze toch niet wilde overwegen naar een oncoloog te gaan. Dat vond ze respectloos. Het zij zo.

  Wij vinden mevrouw gevaarlijk, zoals ze zichzelf en anderen een rad voor ogen draait door te beweren dat je met kruidenthee en kipgerechten van kanker kunt genezen. Wie dat gelooft, is gevaarlijk bezig. We vinden het diep triest, dat iemand zich willens en wetens afkeert van de enige weg die haar een reële kans op genezing biedt. Hoe verblind een mens in die omstandigheden kan zijn, blijkt wel uit het feit dat zelfs de mallotige wartaal van ene Tim voor zoete koek geslikt wordt.

  Er zijn ook mensen die denken dat wij ‘iedereen aan de chemo’ willen hebben, omdat wij dat zelf hebben ondergaan. Nee dus. We willen graag dat mensen de keuzes maken die hen de beste kansen geven. Als je kanker hebt, gaat het er niet om te doen ‘wat het beste bij je past’, maar om te doen wat je de beste kans op genezing geeft. Dat betekent soms dat je je een tijd niet jofel voelt. Maar: ‘no pain, no gain’ – en dat geldt ook voor kanker.

 318. Edward says:

  JennyJo, mee eens.

  Reden dat ik afknappend ben op alternatief is die verholen intens valse agressiviteit, die telkens als een veenbrand uit het niets uit het “hier alleen positief graag” en “wij willen zo graag samenwerking tussen alternatief en regulier ” opflakkert. Want het is toch uiterst agressief en negatief als je doorgepolariseerd stelt dat anderen je uitzaaiingen toewensen, dan ben je echt zwaar psychisch van de pot gerukt!

  Die arme dochter toch van die dame die steeds meer dodelijk ongerust moet zijn haar moeder onnodig Middeleeuws lijdend ala Millecam te verliezen!

  Ik kwam diverse malen op kafka achtige wijze pardoes in die veenbranden terecht als ik de stem der redelijkheid eerlijk gezegd ook niet altijd op tactische wijze wilde vertolken. Men is hier niet aan tegenstand toe, dús… bad Edward. Al snel stopte ik ermee, intern protesteren tegen alternatieve misstanden is vrij zinloos en bezorgt je een onnodig stress en frustratieniveau, tegen een stroom inzwemmen is vrij futiel.

  Ik heb elders al eens verteld dat ik als geaceepteerde alternatief werd uitgenodigd voor een sessie kleurentherapie. Toen ik mezelf voorstelde als beta-wetenschapper die geleerd heeft alles te checken en voor samenwerking tussen alternatief en regulier was, maar dan echt alleen op basis van ferme bewijzen, werd een dame van een jaar of 40 du-moment helemaal gek.

  Ze had haar hele leven al een enorme hekel aan wetenschappers gehad, eindelijk zag ze er eentje, siste ze met gekromde vingers en vuurrood hoofd. Zo zagen die lui er dus uit! Praten met haar, ik zei nee mevrouw, van mij kunt U juist meer samenwerking verwachten, kom dat? Godsonmogelijk, ze kon zichzelf net inhouden me niet aan te vliegen. Toen ik een uurtje later wegging achtervolgde ze me nog steeds met wraakgodinachtige beschuldigende felle bijna 100% zeker verachtende en hatende ogen!

  Tsja, als zoiemand kanker krijgt, ben ik bang dat ze alle onzin als manna opneemt… en elke kritiek intens slecht en verdorven noemt. Mentaltje staat helaas niet alleen in haar valse over-the-top steekjes onder de waterlijn. Anno 2009 wordt je als wetenschapper zo op de alternatieve psychische brandstapel gepleurd als je op redelijke voor de patiënt opkomt, helaas…. Zo mag je de reactie van Menal op ons ook zien JJ, we roepen niet hallelujah, wat geweldig, al die uitzaaiingen verdwenen, en moeten dus wég! Bij begrek aan argumenten zijn we dús slecht. Moe wordt ik wel eens van die rigide secte!

 319. wilmamazone says:

  @Edward

  Wat die dochter betreft:

  Wat wel in de loop van de vier maanden veranderd is, is mijn behoefte om met mijn verhaal naar buiten te komen. Dit was mede aanleiding om ook mijn familie op de hoogte te brengen. Dat was geen eenvoudig proces, aangezien ik niet in staat was om het grote vertrouwen dat ik in mijn keuze heb op hen over te brengen. Mijn dochter vertelde me eerlijk dat haar vriendinnen haar vroegen of ik “altijd zo zweverig was” en dat haar antwoord daarop was dat ze “me het liefste met mijn kop tegen de muur zou willen rammen en me naar de chemo toe willen slepen”. Ze hebben “respect voor mijn keuze” en “zouden van mij zelfs niets anders verwacht hebben”, maar dat maakt het er voor beide partijen natuurlijk niet makkelijker op. Voorlopig heb ik echter vrede met het feit dat ze zich bij mijn keuze neerleggen en daar ook werkelijk respect voor hebben. Dat is al meer dan ik verwacht had. Ook is het een opluchting dat ik er nu openlijk over kan praten.

  Quote uit:

  http://kanker.diamental.nl/mijn/excuus.htm

  Zoals al eerder gezegd stond het voor Diamental nog helemaal niet vast- ook te lezen op die site- dat ze inderdaad chemo nodig had, ze is niet verder gekomen dan een mammografie, echo en punctie’s.
  Diamental heeft het ergens over DE lymfeklier, dus enige kennis van zaken ontbrak alvast.
  Pas na een operatie kan definitief vastgesteld worden hoeveel lymfeklieren in de oksel zijn aangetast en in welke mate. Als al bij een punctie kankercellen worden aangetroffen, wordt de Poortwachterprocedure overgeslagen.
  In 2007 werd er bij een kennis van mij borstkanker vastgesteld met wat kleine uitzaaiingen in de oksel. Na de operatie hoefde ze géén chemo en géén bestralingen.
  Iedere borstkanker is, naast de verschillende soorten, voor ieder individu anders en ik vind het van de zotte dat nog steeds zo weinig genuanceerd wordt door mensen die met gemak beter zouden kunnen weten.
  Een collega werd ruim 15 jaar geleden voor borstkanker behandeld en zelfs toen wèl operatie en bestralen, maar géén chemo.
  Ik ken 2 vrouwen met een recidive na jaren, wèl alleen opereren bij de een en bij de ander aanvullend bestralen, beiden géén chemo.
  En ja, ik kende ook persoonlijk meerdere vrouwen die door borstkanker overleden zijn, ondanks alle mogelijke reguliere behandeling.
  Ik ken niemand die door alléén alternatief behandelen van kanker genezen is.
  Diamental kan nog zo hard beweren dat o.a. haar dochter werkelijk respect heeft voor haar keuze, zelf heb ik het gevoel dat dochterlief door schade en schande wijs is geworden in de loop van de jaren en verdomd goed weet dat tegen de plaat gewapend beton voor de bulles van moederlief niets te beginnen is.
  Dat het ook in het belang is, van met name haar dochter en kleinkinderen, dat in ieder geval de precieze aard van haar borstkanker wordt vastgesteld, daar heeft Diamental blijkbaar óók al geen boodschap aan.
  Nee ‘onze’ Willeke wil slechts Bolletje, nu direct/onmiddelijk en desnoods met de vuist op tafel. Het is m.i. hoofdzakelijk: Ikke, Ikke en nog eens Ikke, daarna minstens 25 kilometer niets.
  Inderdaad, de ongenuanceerde uitspraken/beschuldigingen naar ons toe , met name nu naar Marja, zijn inderdaad zwaar psychisch van de pot gerukt, maar Diamental blijft liever stug volhouden dat ze zo spriritueel bezig is. Daarin wordt ze o.a. ondersteund door een overleden Oma die regelmatig haar goedkeuring laat zien of voelen.
  Willeke moet nog veel leren, maar of ze daar in dit leven nog de kans voor krijgt?
  Maar ja ze sterft liever aan kanker, dan door reguliere behandelingen. Moet ze uiteindelijk zelf weten, maar houdt het dan ook voor jezelf. Verantwoordelijkheidsgevoel heb ik bij haar nauwelijks kunnen bespeuren, ze blijft gretig haar sprookjes in het openbaar vertellen.
  Nog steeds op zoek naar goedkeuring/gelijk hebben, wat een zielepoot in feite.
  Neemt niet weg dat dit soort mensen gestopt moet worden, elke kankerpatiënt die ze meeslepen in hun wereldje is er één teveel!
  Voor al die fantasten/fanaten wil ik nog héél lang met liefde en plezier slecht zijn en blijven.

 320. wilmamazone says:

  Quote van Diamental uit haar laatste bericht:

  Nee hoor; hier komt het; De tumor krimpt merkbaar! Weliswaar nog niet wetenschappelijk geverifieerd, en misschien is de wens de vader van de gedachte, maar voor mij duidelijk voelbaar. Maar ja, misschien ben ik naast een leugenaar ook wel een fantast. Ik merkte al vrij snel na het gebruik van de kruidenthee enige reactie op en het laat zich aanzien dat de trend zich gestaag verder zet. En dat maakt het volgen van dit dieet werkelijk de moeite waard. Zoals ik al schreef heeft T* alle vertrouwen in mijn genezing. Ik hoop uiteraard dat de trend zich voortzet en doe daar alles aan dat in mijn vermogen ligt. Met natuurlijke middelen en door het volgen van zijn aanwijzingen. Dat mijn lichaam moe is, is slechts een teken dat het veel te verwerken heeft. En ik geeft het daar de tijd en gelegenheid voor…

  Als het alleen om de tumor ging, was er nauwelijks sprake van een kankerprobleem. Behalve als de tumor op een niet-operabele plek zit, zou van kanker genezen een fluitje van een cent zijn. Opereren, weer gezond en gaan met die banaan.
  Het gaat om de tumoren die het vermogen hebben om zich uit te zaaien en die uitzaaiingen door het hele lichaam kunnen lang onzichtbaar blijven/niet op te sporen door medische beeldvorming.
  Ook bloedonderzoek is niet altijd zaligmakend:

  Tumormarkers zijn produkten die in abnormale hoeveelheden geproduceerd worden door sommige kanker en in het bloed teruggevonden worden.
  Ze kunnen een weerspiegeling zijn van de aanwezige hoeveelheid tumoren.
  De frequentst voorkomende tumormarkers bij borstkanker zijn ca 15.3 en ca 549.

  Als tijdens de controle een stijging vastgesteld wordt, is dat altijd vrij verdacht.
  Een normale tumormarker sluit echter nooit metastasen uit, omdat niet alle borstkankers die abnormale substanties produceren

  Vervelend is het wanneer de tumormarker is gestegen, en er geen uitzaaiingen worden gevonden. Het kan gebeuren dat de marker stijgt, vele maanden vóór men de mestatasen ontdekt.
  Wat moet men dan aan de patiënt meedelen? Meestal wordt in dergelijke situaties geen behandeling ingesteld, of hoogstens een hormonale behandeling ( bv Tamoxifen)
  Een gerichte behandeling kan worden gegeven als duidelijk wordt waar de uitzaaiingen zich bevinden

  Bron: Omgaan met Borstkanker: A. Clarysse

  Bij Diamental/Willeke gaat het er eventueel om – ze spreekt zelf van uitzaaiing in een okselklier vastgesteld door een punctie (niet officiëel)- dat de tumor in haar borst alweer bijna 14 maanden extra de kans heeft gekregen om naar lievelust uit te zaaien.
  Bij borstkanker is het zelfs mogelijk dat er al uitzaaiingen plaatsvinden voordat er sprake is van een voelbare/zichtbare tumor.
  Diezelfde collega met borstkanker is 26 jaar geleden geopereerd vanwege een kwaadaardige tumor in haar buik, die in no-time de omvang had van een flinke voetbal.
  Maar omdat die gelukkig nog netjes ingekapseld was, bleef het evengoed bij opereren, dus géén chemo, géén bestralen.
  Dus nogmaals, de groote van een kwaadaardige tumor is meestal niet de kern van de zaak. Dat kan een goedaardige tumor in b.v. de hersenen veel meer zijn.

  Ik neem vooralsnog niet aan dat Diamental liegt, wèl dat ze gemakkelijk zichzelf iets wijsmaakt/laat wijsmaken door de ene na de andere Roeptoeter die op haar pad komt.
  Gek genoeg vraagt zij zich nooit af waarom wij nog steeds haar pad kruisen.
  Zegt O.L. Heer over een tijdje:’Maar Willeke toch, ik stuurde jou op tijd een heel wespennest om je wakker te steken, maar je luisterde evengoed niet!’

 321. marer says:

  Mevr. Mental gaat lustig door met “wishfull thinking”.
  Wat ik gevaarlijk vind zijn haar uitspraken naar kankerpatiënten toe.
  Nou weer een jonge moeder die (misschien zogenaamd?) niet meer regulier genezen kan worden. En dus ook aan de papajasoep en sesam-kippen gaat. En nu het vaak gratis is en chinese Tim “natuurlijk” mee gaat in het aanpraten van gezondheid wordt er met recepten gestrooid.
  Mevr.Mental staat graag in het zonnetje. Werkt zich niet bepaald een “slag in de rondte”. Is natuurlijk veel te druk met aansterken van haar lichaam en roeptoeteren hoe goed dat wel gaat.
  Ja, met al dat eten en drinken ben je wel full time bezig. Maar de kwaliteit van haar leven is wel ontzettend toegenomen natuurlijk. Dag in dag uit met borstkanker bezig zijn.
  Wat eet ik wel, wat eet ik niet. Die ene kop koffie, is dat nou net de druppel die de emmer doet overlopen?
  Nee, ik kan eigenlijk geen dagje meer uit want dan klopt mijn dieet niet meer.
  Ik laat mij liever verwennen en probeer voor de kosten de gemeente nog een alternatieve poot uit te draaien.
  Of je aan erfelijke borstkanker lijdt? Geen idee, waarom zou je je druk maken voor je dochter en kleinkinderen?
  Als het toch zo gemakkelijk was dat kruidenthee een tumor doet slinken.
  Als het zo gemakkelijk was dat een chinees mannetje met twee aangeschafte boeken de waarheid in pacht heeft omdat hij er zelf van overtuigd is iedereen met kanker in zijn omgeving te genezen.
  Die man is gewoon gevaarlijk, die blijkt zomaar in staat labiele en goedgelovige kankerpatiënten in “genezend eten” te laten geloven. Ik vind dat net zo erg als de eerste de beste charlatan met apparaten, kruiden en zoutoplossingen.

 322. jennyj0 says:

  @ Edward,

  Ja, ongelofelijk, sommige mensen. Ik heb ook ooit eens iemand ontmoet, die zei dat hij ‘anti-wetenschap’ was. Eerst dacht ik dat hij een grapje maakte, maar hij meende het. Hij was dit omdat hij van mening was dat de wetenschap terroristisch was; wetenschappers willen namelijk met hun kennis de wereld naar hun hand zetten en alles bepalen.
  Ach, een mens kan er zo moe van worden.

 323. jennyj0 says:

  Mw. Mental zegt dat zij afziet van reguliere behandeling voor haar borstkanker, omdat zij kiest voor kwaliteit van leven in plaats van kwantiteit (alsof het een het ander zou uitsluiten, maar goed).
  Ik heb mij vaak afgevraagd waar die kwaliteit van leven dan uit bestaat.
  Inmiddels weet ik het. En eerlijk gezegd begrijp ik niet waarom dat nou zoveel meer kwaliteit heeft dan onze levens.

 324. Edward says:

  JennyJo/Marer, veel mensen leven puur in hun eigen wereld, en denken daarin hun waarheid in pacht te hebben, is OK natuurlijk. Stel nu dat iemand denkt metastases te kunnen killen met kruidenthee X.

  Evendence-based mensen zoals ik denken dan vanuit hun welmenende serieuze gevoel:
  – Dit is waanzinnig moeilijk of bijna onmogelijk, met alle denkbare methodes, zal dit waarschijnlijk wishfull thinking zijn…
  – Vergis je je niet? Hoe meet je of zoiets zeker werkt?
  – Waarom publiceer je niet. geef je kans op kennistoename?
  – Let op dat je niet mensen met dodelijk uitstel opzadelt
  De betrokkene denkt:
  – Ik ben geniaal, heb iets unieks ontdekt
  – Ik ga het helemaal maken, wordt wereldberoemd
  – Ik ga financieel binnenlopen en krijg eeuwige roem en ga veel mensen redden
  – Ik zal die wetenschappelijke medici eens wat laten zien
  – Wauw wat ben ik blij

  Het simpele bezorgde verantwoordelijke vragen van groep 1 binnenkomend in de eigen wereld van groep 2 wordt vaak als kwaadaardig, destructief, negatief en expres denigrerend en bijna duivels gezien, weg roze wolk almachts fantasie.

  Dit zou niet nodig zijn als alternatief zelf valse hoopgevers ter verantwoordinng riep, maar ik zie NOBODY uit de alternatieve hoek bijv. mevr. Mental ontnuchteren. Het onsympathieke werk dus massaal aan ons overlatend. Die massale onverantwoordelijke not/done interne inertie zie ik als heel ongewenst, maar ja, wie ben ik dan….

 325. marer says:

  @Edward: Helaas kunnen wij deze mevrouw niet meer ontnuchteren. Tegen alle nuchter denkende mensen in houdt zij zich nu vast aan wishfull thinking.
  Wie niet voor mij is, is tegen mij.
  Zij wil strijdend ten onder. Dat is haar keuze, mij heeft zij daar niet mee. Alhoewel zij dat waarschijnlijk wel denkt nu zij mij dr. DOOD noemt.

  Maar ik hoop dat een andere kankerpatiënt nadenkt over de keuze. De keuze van alternatief – nog nooit één genezing. Of regulier – niet allen genezen, maar toch veel hoopgevende therapieën ontwikkeld. En op sommige terreinen van kanker al veel gewonnen.
  Het is ontzettend jammer dat al die kwakafonisten, zijlijn roeptoeters, kwakzalvers, charlatans, ja zelfs chinese meneren, die twee boeken hebben aangeschaft, de bange kankerpatiënt over kunnen halen stomme dingen te doen die nergens toe leiden. En zeker geen genezing van kanker geven.

  Kijk naar mevr. Mental zij durft zelfs kanker, KANKER, niet voluit te benoemen.
  Don’t kill the messenger. Maar daar is zij volop mee bezig!
  En nu ben ik kwaadaardig: mevrouw u gaat gewoon een zeer pijnlijke dood tegemoet.
  Maar dat is een keuze. En daar zal groepje Welzijn erg blij mee zijn.

 326. Edward says:

  Marer, wat ik mis is dat alternatieven ook niet mee doen aan het ontnuchteren van Diamental. Mensen met echte kennis daar snappen toch ook wel dat die Diamental een rad voor de ogen wordt gedraaid? Wat zou hier tegen zijn als men ook meedeed dit actief te ontnuchteren cq bespreken? Maar zo zal de wereld niet gauw in elkaar zitten.

 327. Edward says:

  Open vraag aan alle alternatieve meelezers:

  Kan iemand van U me uitleggen waarom niemand intern oppositie voert tegen misstanden rond alternatief en kanker? Waarom nuanceren WIJ als groep excessen niet? Waarom beschermen WIJ mensen niet tegen gevaarlijke afwijkingen?

  Mag dit niet?
  Is dit niet netjes?
  Is dit “negatief”?
  Is dit neersabelen van creativiteit?
  Is dit verderfelijk?
  Zijn er geen afwijkingen in het alternatieve veld die echt niet kunnen?
  Zijn we hier als alternatieve groep gewon niet aan toe?
  Je valt nu eenmaal geen geestverwanten af?
  Andrs, namelijk….

  Voorbeeldje: ooit stelde Jomanda dat je kanker kon genezen met een combinatie van salieblaadjes, levertraan en honing. Ik volgde dit destiijds. Zag werkelijk geen enkele alternatieve nuancering van dit valse hoop gevende advies. Waarom niet? Kan iemand me dit uitleggen? Voor mij was het een breekpunt in mijn denken. Was als alternatief blij toen Jomanda na veel reguliere oppositie dit onzinnige voorstel weer introk.

  Het rare is ook dat niemand hier meer op voortborduurde, zelfs niet in Nederland, Eigenlijk vond iedereen dat als de goeroe zelf iets terugtrekt, ja dan is het dus toch niets genezends?

  Kan iemand uit het alternatieve veld mij de reden van deze inertie van bescherming van burgers tegen onzin uit onze eigen rangen uitleggen?

  Wel valt me op dat diverse personen aankondigen onwelgevallige info negatief te vinden en dus van hun mailbox weg te zullen filteren. Zie de site van Diamental, stichting Sergio, etc.

  Graag wil ik snappen waarom dit simpele corrigeren niet gebeurt, of kan, of mag.

  Of is deze vraag al de taboe grens voorbij, zet de vraag an sich al de boel op scherp?

  Graag snap ik de bron van deze inertie….

  Anybody uit het alternatieve veld die mij op correcte wijze kan uitleggen hoe dit komt en dit WEL snapt?

 328. jennyj0 says:

  Ik begrijp dit ook niet Edward. Alles wordt maar op het internet beweerd en op het internet gekwakt, zelfs de meest baarlijke nonsens en als je waagt om te vragen naar onderbouwing, of je maakt een kritische opmerking bij levensgrote feitelijke onjuistheden dan ben je negatief en word je beschuldigd van wreedheid omdat je kankerpatiënten hun laatste hoop ontneemt.

  Het gaat dus blijkbaar niet om genezing, denk ik dan. Het gaat om het geven van duurbetaalde en ongefundeerde hoop. Die in 99,9% van de gevallen gebaseerd op theorieën die nergens op slaan, op behandelingen waarvan voor de meeste weldenkende mensen al duidelijk is dat ze nooit kunnen werken en die ook eens veel geld kosten. En dat mag blijkbaar allemaal wel! Wie het waagt om daar iets van te zetten wordt verbaal gelyuncht, uitgemaakt voor dr. Dood en weet ik wat al.

  Het gaat mijn pet allemaal te boven. Ik vind dat de alternatieve sector zich inmiddels totaal ongeloofwaardig heeft gemaakt.

 329. marer says:

  Hier spreekt dr. Dood:
  voor het winnen van enige dolende zieltjes (tenslotte is de ziel het belangrijkste) en niet de K*, KA, Kanker. (Daarom dat foeilelijke woord niet voluit schrijven, maar er iets anders van maken).

  Wij blijven “natuurlijk” postitief!

  Bij de Marko vestigingen;
  De kumquats uit Israël kosten per schaal van 250 gram 2.07 euro

  De pomelo’s uit China kosten per stuk 1.33 euro

 330. marer says:

  Omdat wij “natuurlijk” gezond willen blijven hier de nieuwste rage onder het viseten:

  De Claresse

  http://www.claresse.eu/health.htm

 331. jennyj0 says:

  Zoals zoveel kwakaanhangers denkt ook mw. Mental dat iedereen die haar visie niet deelt, slaaf is van commerciële (lees: farmaceutische) belangen. Het komt niet bij hen op dat er ook mensen zijn die gewoon hun verstand gebruiken, zich informeren omtrent de feiten en op basis daarvan tot de conclusie komen dat er voor bepaalde veronderstellingen en theorieën geen enkele basis is. Anders gezegd: dat het kletskoek is. En er zijn mensen op deze wereld die er geen behoefte aan hebben om hun tijd met kletskoek te verdoen. Zulke mensen werken ook weleens bij een krant. Vandaar.

 332. Edward says:

  JennyJo/Marer, het vreemde is dat ik/jullie uit humaniteit mensen wil waarschuwen tegen excessen. Dit wordt niet begrepen en als gruwelijke wreedheid tegen geniale creativiteit gezien. Eigenlijk niet eens meer van kleuterniveau.

  Misschien is er een serieuze alternatieve meelezer die mijn vragen wil beantwoorden? Is men intern alleen bereid tot hit-en-run neerbuigendheid zoals in het verleden enkele malen hier en kunnen we een volwassen discussie hier over mijn vragen vergeten? Mijn instinct zegt dat men alternatief by-far niet toe is aan het elimineren van interne excessen. Vraag aan alle cmplementaire meelezers… Klopt dit?

 333. wilmamazone says:

  Ik schreef al eerder dat het, nog niet eens zo gek lang geleden, gebruikelijk was om het woord kanker niet uit te spreken, maar te fluisteren:’Hij/zij heeft K*. De bijbehorende bejegening was er vaak zowat een die o.a. leprapatiënten ook ten deel valt, ze werden gemeden als de pest dus.
  Mijn Dikkie zegt dit:

  de kanker (mannelijk)

  1
  ziekte waarbij cellen zich ongeremd delen en zich door het lichaam
  verspreiden
  betekenisverwante termen
  hyperoniem:
  ziekte
  hyponiem(en):
  baarmoederhalskanker, borstkanker, botkanker,
  darmkanker, de ziekte van Hodgkin, huidkanker,
  leukemie, leverkanker, longkanker, maagkanker,
  prostaatkanker, testiskanker

  2
  voortwoekerend kwaad
  betekenisverwante termen
  hyperoniem:
  ongeluk

  3
  ziekte bij dieren, planten of bomen

  Èn:

  kan·ke·raar
  de kankeraar (mannelijk), de kankeraars

  mopperaar

  Bij kankerpit staat dezelfde betekenis.

  Niks vreemd dus, dat het woord kanker nog steeds zo’n negatieve lading heeft, terwijl het sec genomen gewoon de naam is van een ziekte.
  Emotioneel roept het vanalles op en worden er zaken mee verbonden die het leven van de kankerpatiënt onnoemelijk kunnen verzwaren.
  Die was voor de diagnose een te grote kankerpit- had het kankeren tot kunst verheven- of net een veel te kleine- die kwam niet genoeg voor zichzelf op-.

  Ik kan dus best begrijpen dat Diamental/Willeke probeert om de negatieve lading van het woord af te halen en zichzelf te etaleren als een meid waar pit in zit.
  Prima, maar ze blijft een meid waar m.i. onbehandelde kanker in zit en daar kan ik over inzitten omdat de tijd ook voor haar niet stilstaat.

  Het gaat blijkbaar compleet aan haar voorbij wat JennyJo, Marer en ikzelf over vanallerhande zieleroerselen geschreven hebben over onze eigen borstkanker.
  Net alsof wij niet anders tegen het leven zijn gaan aankijken, net alsof wij geen dingen anders zijn gaan doen, net alsof wij het zo gemakkelijk hebben gehad in ons leven, net alsof wij nooit moeite hoeven doen om aanvaard te worden in een maatschappij die in feite nog steeds liever ons bestaan ontkent.
  Waarom zou spiritualiteit slechts te maken hebben met b.v. het dragen van een ingestraalde chip op de buik of het meteen enthausiast volgen van een chinees die je pad kruist?
  Ik heb er niets op tegen om vanallerhande zaken op dat gebied te bekijken/te onderzoeken/ te ervaren, want dat heb ik zelf ook gedaan.De berg kaf die ik vond was erg hoog, ik zou er een dik boek over kunnen schrijven!
  Al herhaalde malen heb ik gememoreerd, dat mijn leven na de diagnose in april 2005 doorspekt zit met de vraag:’Indien nu niet,wanneer dan wel?’
  Het laat mij vanallerhande dingen doen en zeggen die ik voorheen niet eens durfde of als ik toch iets deed of zei zorgde voor dagen van onrust/van streek zijn.
  Daar heb ik grotendeels geen last meer van en ervaar een voor mij ongekende vrijheid.
  Ook deze doelstelling benoemde ik al eerder:
  ‘Ik wil graag de kist in als mezelf’
  De nominatie voor ‘Kerstengeltje van het jaar 2009′ zal vast weer aan mij voorbij gaan en H. Wilhelmina lijkt mij ook een brug te ver, maar blijft het proberen waard toch? 😉
  Maar……ik heb mij, weloverwogen, éérst regulier laten behandelen en dat bleek na de operatie’s maar goed ook, want ik ben door het oog van de naald gekropen.
  Dat wil niet zeggen, dat ik van regulier alles voor zoete koek slik en daar nooit de rol van klokkenluider speelde of de kont tegen de krib heb gegooid en dat zou ik, indien nodig, weer doen.
  Blijft het feit dat er geen alternatieve manier is om van kanker te genezen, dat lieverkoekjes niet gebakken worden en gebakken lucht ook niets toevoegt aan kwaliteit en kwantiteit van leven.
  Blijft het feit dat ik inwendig huil over/te doen heb met de gebakkenluchthappende Diamental/Willeke, maar die geloofd alles, behalve dat. Het zij zo!

 334. Jennyj0 says:

  Daar sluit ik me helemaal bij aan.

 335. marer says:

  http://www.kwakzalverij.nl/821/Tross_l_voor_de_rechter_in_Antwerpen

  De prijzen voor de behandelingen liegen er niet om.
  Weer van die charlatans.
  P. was al eens twee maanden geschorst als arts. Dat verlies van inkomsten heeft hij zeker willen compenseren.
  Nu maar eens afwachten wat de verenigde natuurartsen erover te zeggen hebben. Zouden ze wat gaan zeggen?
  Gaan die het kaf van het koren scheiden?
  Of wordt er (weer) gezwegen als het graf?

 336. marer says:

  http://www.preventiefmedischcentrum.nl/cms/medischcentrum/artsentherapeuten/root

  Lees even de achtergronden van de artsen en therapeuten. Zelfs aura reading en healing staat op het lijstje, buikbehandeling volgens Mayer en genezing langs geestelijke weg volgens Bruno Groning.
  Dr. Trossel is de oprichter. Volgens mij dus de hoofd kwakzalver.

 337. Edward says:

  He, nog geen alternatief die op mijn beleefde vragen inging. Dat mensen ons uitschelden soit, maar er moet toch ergens ook een helderdenkende, progressieve, moderne tot echte evidence/based medicine neigende groep alternatieven zijn…

 338. marer says:

  HELDERDENKEND en ook nog complementair/alternatief?
  Wishfull thinking, Edje

 339. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/

  Het gaat om de foto van de tuuttuut uit 1947.
  Ik heb niet veel met auto’s, maar deze mochten ze zo voor mijn deur zetten, daar ga ik toch wel van zeveren!
  Zie me al tuffen, uiteraard met ikke achter het stuur, die vent mag weg, maar wèl die witte plu. 🙂

 340. marer says:

  Chinese Tim blijkt zich ook op een website van annorexia patiënten als “genezer” aangeboden te hebben. Mail is direkt verwijderd. Zijn er toch nog goede moderators. De uitleg van chinese Tim “de tumor verzamelt het gif en de afvalstoffen, die je lichaam op de normale (?) manier niet kwijt kunnen” is echt te gek voor woorden.
  Mevr. Mental heeft met “verbijstering” kennis genomen, via de Oprah show, van schoonheidsidealen. Zij schrijft “ware schoonheid komt van binnen”. Hoe komt het dan toch dat zij zich geen vrouw meer zou voelen als er één borst verwijderd zou zijn?
  En elke keer het eten van een vies kipgerecht dat verhoogt de kwaliteit van het leven wel evenals het ontbijt en het kledderen op je lijf met allerlei zooi.
  Ik ben blij dat ik regulier behandeld ben. En gewoon mijn leven heb kunnen oppakken, zonder terugval, met een gewoon werkend immuunsysteem. 😉
  Alleen ik voldoe niet meer aan het schoonheidsideaal van mevr. Mental. Ik mis één borst en zeven lymfklieren.

 341. jennyj0 says:

  Ik begrijp ook niks van die opmerkingen van Mw. Mental. Geen operatie willen omdat ze niet ‘verminkt’ wil worden, maar wel afgeven op door bepaalde mensen gekoesterde schoonheidsidealen.

  Ik hield van mijn lichaam toen het nog ‘compleet’ was en ik hou van mijn lichaam zoals het nu is. Dat geldt ook voor mijn man. Net als jou Marer mis ik ook één borst en 8 lymfeklieren. Ik heb mazzel gehad en tot nu toe geen last van oedeem gekregen. Het zal me worst wezen dat ik als ééntieter door het leven ga. De vrouwen die er wel bang voor zijn, will graag even hier op wijzen:

  De verdubbelingstijd van een kankercel ligt meestal tussen de 100 en 200 dagen, en gedurende deze periode wordt het volume van de tumor dubbel zo groot. Bij een snelle verdubbelingstijd van bijvoorbeeld 125 dagen zal de tumor zich driemaal per jaar verdubbelen. Bij kanker heb je het verschijnsel van de exponentiële groei, een tumor van 1 cm doorsnede en 1 gram gewicht, die zich ontwikkelt met een verdubbelingstijd van 100 dagen, bereikt binnen 3 jaar een gewicht van 1 kg. Bij de meest langzame verdubbelingssnelheid heeft de tumor na 3 jaar een gewicht van 500 gram; nog geen jaar later (200 dagen later om precies te zijn) heeft ook deze tumor een gewicht van 1 kg.

  Als je zover bent, heeft waarschijnlijk geen enkele behandeling meer zin, behalve dan een palliatieve.

  Nou, dan 1000 keer liever met één borst door het leven, ware schoonheid komt immers van binnen.

 342. jennyj0 says:

  ff teste wordpress doet zo gek

  =CryptoEdit: Check!=

 343. wilmamazone says:

  Dit schrijft Mw. Mental over die lever èn anorexia:

  Als je ’s ochtends niet goed kunt eten en/of misselijk wordt (en moe en lusteloos bent), is dit meestal een teken dat de lever ’s nachts zijn ontgiftende werk niet heeft (goed genoeg) kunnen doen. Het was één van de redenen waarom ik zo enthousiast was over mijn groenten/vruchtensapjes. Op die manier kreeg ik tenminste nog iets van mijn dagelijkse behoefte aan groenten en fruit binnen. Sinds het innemen van de Papajasap echter, is dit voor mij geen enkel probleem meer. H* zit soms met ogen zo groot als schoteltjes te kijken hoeveel eten (met name fruit) ik gedurende de dag weg kan werken.

  Toen T* mij dan ook schreef dat hij meent een oplossing gevonden te hebben voor het annorexia-probleem, geloofde ik dat meteen. Ik had het effect immers aan den lijve ondervonden. Papaja zelf is licht verteerbaar en werkt trouwens stimulerend op de spijsvertering, dus zo verwonderlijk is het ook niet. Bovendien smaakt het vruchtvlees lekker zoet, dus ik zou zeggen, geloof me niet op mijn woord, maar neem de proef op de som!

  T* vertelde me overigens ook dat hij eens op een forum over annorexia had gelezen dat iemand 300000,00 Euro bijeen trachtte te halen om in het buitenland van annorexia te genezen. Hij had toen geschreven dat hij voor een fractie van die prijs kon helpen, maar de moderator van dat forum had zijn mededeling er af gehaald, in de veronderstelling dat het een grap was. Tja, soms staart de waarheid je in het gezicht, maar lijkt de oplossing zo simpel dat men het niet wil, kan of durft te geloven….

  Zowel Mental als die Tim begrijpen dan, naast de werking van de lever, toch óók geen snars van de ziekte anorexia.
  Die heeft namelijk niets te maken met gebrek aan eetlust, maar is een psychologisch probleem dat echt niet op te lossen valt met eetlust opwekkende sapjes op de vroege morgen.
  Iedereen die een beetje op de hoogte is weet dit uit het blote hoofd,het komt vaak genoeg ter sprake in de media. Maar voor degenen die het niet weten/dit gemist hebben of mij niet op mijn woord geloven:

  http://www.trimbos.nl/default19046.html

  De oer-oerdomme uitspraken die gedaan worden over kanker, de tumoren en hoe die met name bij borstkanker, indien niet met de ontlasting mee, uitgspuugd en/of uitgesnoten kunnen/moeten worden zijn al helemaal hilarisch, naast o.a. de mededeling over gif e.a. afvalstoffen.

  Als het niet zo in en in triest was, zou je er smakelijk om kunnen lachen.
  Maar de klok tikt en tikt en tikt en tikt en tikt.
  Voor onbehandelde borstkanker staat vanaf de diagnose gemiddeld een tijd van 2 jaar,afhankelijk van het stadium en de soort. Voor Diamental/Willeke zijn daar nu bijna 14 maanden van verstreken.

  Na nog geen 12 maanden, enkele weken na de laatste bestraling, was ik in het voorjaar van 2006 weer aan het werk met één borst en 22 lymfklieren minder en met superkorte haartjes, weliswaar op therapeutische basis, maar toch!
  En aangezien ik dat niet in mijn blote kont hoefde te doen, er goede prothese’s zijn, waren vooral de mannelijke bewoners maar al te blij dat het ‘mooiste’ meisje van het personeel niet meer alleen af en toe op bezoek kwam, maar gewoon weer aanwezig.
  Kerels blijven kerels, óók de ouwetjes achter een rollator. 😉

 344. Edward says:

  Zo, terug van visite. Links gelezen.

  Wat ik bij mevr. Mental zie, is het oude oergeloof: het oppermachtige superintelligente lichaam geneest alles, als je het maar in optimale condities brengt.

  Help het lichaam maar op alle mogelijke manieren, en alles zal goed komen, ook kanker. Hier gelooft men HEILIG in, dit is zekerheid.

  Men richt zich vooral op de magische lever. Als die maar goed optimaal superontgift, en de immuniteit is optimaal 100%+ gemaakt, dán lukt alles.

  Het vervelende is dat dit toch puur natuurlijk niet lukt bij kanker. Als mevr. Mental of de Heer Braam hier meeleest:

  U kunt onsterfelijk worden als U dieren, die kanker hebben, geneest met Uw gecombineerde benaderingen, dit is even lastig als bij mensen. Alternatieve dierenartsen zat in ons land, die aan de lopende band honden en katten met kanker met een spuitje uit hun lijden verlossen. Trek hier met Uw Chinese vriend maar eens alle alternatieve registers zoveel U wilt samen open, wedden dat U er niet één geneest?

  Ik heb een Amerikaans alternatief boek over huisdieren, daarin heeft men zich na duidelijk ALLES geprobeerd te hebben, inclusief edelstenen, acupunctuur, bedenk het maar, etc neergelegd bij het feit, dat je die huisdieren met kanker hooguit nog wat kwaliteit van leven kunt geven.

  Raar he als inderdaad ontgifting, immuniteit en de oppermachtige oerkracht van het lichaam ALLES genezen! Dit is blijkbaar niet zo?

  Ik vrees dat dat geloof in de genezende oerkracht van het lichaam de veel sterkere destructieve primitieve oerkracht van kanker zwaar onderschat!!! Helaas…. deze enorme onderschatting zal nog veel onnodige slachtoffers vergen.

 345. Edward says:

  Na nog wat TV gekeken te hebben, herinner ik mij dat ik Ton Claessen met zijn magische Simoncini bicarbonaat tegen kanker al eens suggereerde huisdieren met kanker ermee te behandelen en de ontnuchterende nul-komma-nul resultaten te aanschouwen.

  Tot mijn verbazing zei hij: dat is een gepasseerd station!! (ze waren al een stap verder: Mensen aan het “genezen”!).

  Toch vreemd dat mevr. Mental zichzelf niet even patsboem geneest met bica????? Of zou men zo langzamerhand snappen, dat dat spul gewoon totaal niet werkt?????

  Toch vreemd dat nog nooit een alternatieve dierenarts hallelujah met een stroom dierengenezingen bij kanker kwam aanzetten, er zijn immers 1000 “genezende” hallelujah methodes, waarvan enkele samen al onfeilbaar moeten zijn.

  Pff, de natuur in de vorm van alcohol en vermoeidheid slaat toe, ik ga lekker maffen! Ieder tot morgen bij de katers…

 346. jennyj0 says:

  Het is precies zoals je zegt: wat voortdurend onderschat wordt, om niet te zeggen volkomen genegeerd, is de primitieve destructieve oerkracht van kanker. Kán men dat niet zien, of wíl men dat niet zien, uit (doods)angst voor nare behandelingen en het feit dat er altijd een kans bestaat op dodelijke uitzaaiingen?

 347. Edward says:

  @Jennyjo, Mental en medestanders onderschatten dat een kankercel gedecideerd alle oerenergiën fanatiek te hulp roept en enorm slimme mechanismes aan het werk zet. De ziekte lijkt zichzelf als hét leven en het gezonde lichaam als ziek te zien, en stelt rabiaat alles in het werk om te overleven, zelfs als dit ten koste gaat van het totale sterven van het gehele organisme en dus ook zichzelf.

  Daarnaast:
  – De oerslimme vechtende cel leert meer uitsluispoorten te bouwen voor vergiften, zodat ze na een bepaalde tijd ongevoelig wordt voor chemotherapie (multi-drug resistance)
  – De cel heeft gezonde natuurlijke apoptose (zelfmoord) op vakkundige wijze onklaar gemaakt en zichzelf daardoor het eeuwige leven toegekend
  – De cel heeft een turbulent bestaan in een vernietigende kolkende bloedstroom overleefd, de bloedvatwand met enzymen geleerd te penetreren, en geleerd invasief zich tóch in te nestelen in zich heftig daartegen verzettend gezond weefsel
  – De ingenestelde cel heeft natuurlijke controlerende communicatie met gezonde checkende nabuurcellen slim volledig uitgeschaked
  – De cel heeft geleerd uitsteeksels die het immuunsysteem kan herkennen heel snugger volledig af te dekken
  – De cel kan prima overleven in zuurstofloos gebied
  – De kleine tumor zendt nep namaak signalen uit zoals foetussen wel correct doen, zodat gezonde bloedvaten naar de zieke klomp gaan groeien
  – Veel andere mechanismes worden erbij gehaald, etc etc. De cel wordt steeds slimmer en berooft het organisme tevens van allerlei onmisbare bronnen en enrgie.

  Dit alles bestrijdt je niet met de oerenergie van het gezonde lichaam fors te verhogen, de tumor is hier veel beter in. Ook ontgiften en immuniteit herstellen of fors oppitten zullen falen, de slimme cellen trekken zich hiervan al snel echt niets meer aan.

  Pas als je alle bovenstaande mechanismes TEGELIJK kunt temperen, heb je een kans het slimme wezen te killen. Of als je er vroeg bij bent met chemo en bestralen als het wezen nog niet zo slim is!!!!!!

  Maar ja, het heilige geloof in de oerkracht van het lichaam lijkt net zo onuitroeibaar als vergevorderde kanker. Men vaart hier blind op en onderschat de geniepige oerslimme snel evoluerende tegenstander.

  Ik geloof dat een combinatie van complementair en regulier misschien ooit iets kan betekenen in de gezamenlijke strijd tegen alle trucs van de kanker in één keer, maar dan wel na veel klinisch onderzoek.

  Zo jammer dat het geloof in ALLEEN alternatief te werk gaan als een gezwel om zich heen heeft gegrepen en zich zonder veel tegenstand ondanks afwezigheid van bewijs diep genesteld heeft in het alternatieve denken. Intens triest deze fatale misvatting, dit zal velen die gered hadden kunnen worden toch onnodig te snel onomkeerbaar reddeloos maken vrees ik.

 348. Edward says:

  JennyJo, ik denk dat je gelijk hebt met de angst voor uitzaaingen en de angst voor chemo. Ikzelf heb een buurman wiens hart een lichte knauw heeft gekregen door chemo tegen Hodgkin, en dit soort dingen hakt er natuurlijk wel bij gewone mensen in.

  Wat ik echter mis is een redelijke alternatieve pater familialis, die zijn kids beschermt tegen gevaarlijke excessen in eigen kringen. Want forse bijwerkingen zijn geen license to kill, zodat elke fantasie gril zoals valse hoop geven met kwakie Hulda Clark of met niet werkend natriumbicarbonaat “dan maar kritiekloos mag”.

 349. Edward says:

  @Wilma, je was voor mijn vakantie benieuwd wat er mis was met mijn toetsenbord. Bleek dat mijn ctrl toets was blijven “hangen”. Ik ontdekte dit na urenlang proberen doordat EXCEL mij hiervoor waarschuwde, en had de whizzkids toen niet meer nodig.

 350. Da silva says:

  Jezelf kwetsbaar opstellen tegenover een groep tieners en tegelijkertijd diezelfde tieners inspireren en tot tranen toe ontroeren,kijk zelf maar.

 351. wilmamazone says:

  @Da Silva

  Dankjewel.

 352. Da silva says:

  @ Wilma
  Graag gedaan.

 353. marer says:

  http://boeken.vpro.nl/afleveringen/41069844/

  Kees Moeliker, winnaar ig nobelprijs 2003,
  De Eendenman, over homoseksuele necrofilie en ander opmerkelijk diergedrag.

  Zeker het bekijken en beluisteren waard. Een vrouwelijke goudfazant die langzaam het verenkleed van een mannetjes goudfazant kreeg onder invloed van een tumor.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Ig_Nobelprijs

 354. marer says:

  Mevr. Mental heeft weer wat gekrabbeld.
  Ze voelt zich alsof ze een chemo-behandeling ondergaat. Hoe kan zij dat nou weten? Dus angst voor iets voelen dat je bij voorbaat niet weet.
  De mens lijdt het meest …… Juist ja.

  Quote
  “mijn lichaam reageert op de juiste wijze om de kwaal op (bio)logische wijze te verwijderen. Niemand heeft er bij gezegd dat de biologische wijze een makkelijke en pijnloze is. Dat heeft de lezing van GNM, afgelopen zaterdag, me nog eens extra duidelijk gemaakt”.

  In en in treurig word ik hiervan. Kanker een “kwaal” noemen, het valt mij nog mee dat zij het geen “kwaaltje” noemt. En dan nog gaan luisteren naar aanhangers van “gekke” Hamer. Nee, die weg van Hamer is beslist geen pijnloze. Voor Hamer mag je onder helse pijnen zonder behandeling en familie op je sterfbed liggen.
  Het hele alternatieve zoodje rond mevr. Mental praat haar naar de mond (en gedachte).

  Naar aan zekerheid grenzende zekerheid zal nu de tumor in haar borst wel uitgezaaid zijn, de tumor zoals Edward hierboven al schreef trekt zich niets aan van “natuurlijke” en “gezonde” weefsels. De tumor is alles vernietigend, hoe fit en gezond je lichaam voor de rest ook is.
  Mevr. Mental heeft mij een ernstige bijnaam gegeven, maar ik laat mij niet mond-dood maken. Na reguliere behandeling is voor mij bijna de 5-jaar overleving van mijn borstkanker een feit. Met een heel goede normale kwaliteit van leven.

  En de zogenaamde “positieve alternatieve” manier van mevr. Mental dient zeker geen navolging of je moet al met zelfdodings-plannen rondlopen.
  Maar dan is er vast wel een vredige en pijnloze manier om uit het leven te stappen te bedenken.

 355. marer says:

  Het moet zijn;
  aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid. 🙂

 356. jennyj0 says:

  Ik maak mij vreselijk zorgen over mw.Mental, ik krijg het er benauwd van, ze is overal te moe voor en dan die hoofdpijn, wat wel degelijk een symptoom kan zijn van hersenuitzaaiingen, als ik denk aan wat ze over zichzelf heeft afgeroepen en wat haar te wachten staat als ze zo doorgaat kan ik wel janken.

  Waar ik ook aan moest denken, mw. Mental was zo bang dat ‘haar arm niet meer van haarzelf’ zou zijn na het verwijderen van ‘de’ lymfeklier. Hoe denkt zij dat een arm er uit ziet waarvan de lymfeklieren als gevolg van de kanker helemaal zijn weggewoekerd? Die kan wel 4 keer zo dik worden. Hoe stelt zij zich dat overlijden aan kanker eigenlijk voor? Als gezellig wegdoezelen op een mistige najaarsdag? Hoe ver kan een mens gaan in hemelsnaam gaan om zichzelf te bedriegen?

  En hoe denkt zij dat een tumor er uit ziet die door de huid naar buiten breekt en gaat rotten en ontsteken doordat het weefsel er omheen afsterft? Hoe denkt zij dat dat voelt en ook: hoe dat ruikt?

  Volgens de theorie van Hamer zijn dit allemaal positieve tekens, maar geloof me, dat is echt niet zo. Kanker trekt zich er echt geen ene moer van aan hoe je geestelijke gesteldheid is. Kanker is een terrorist die overal maling aan heeft, of je nou positief bent of depri, onopgeloste conflicten hebt of hamertenen, daar trekken die kankercellen zich helemaal niks van aan, ze merken het niet eens, daar zijn ze veel te egocentrisch voor want ze hebben maar één doel: delen, delen en nog eens delen.

  Toch kunnen mensen soms ongelofelijk veel geluk hebben. Misschien heeft ze ‘gewoon’ hoofdpijn en komt de vermoeidheid door dat idiote dieet. Mijn oncoloog zei dat soms enorme tumoren toch nog niet zijn uitgezaaid. Er kan dus nog hoop zijn!!! Een chemokuuur, leuk is anders ja, maar het gaat ook weer voorbij. Mij mankeert ook helemaal niks meer qua uithoudingsvermogen hoor en dat ik maar een borst meer heb daar denk ik niet eens aan.

  Persoonlijk vind ik dat die meneer Tim een enorme schop onder zijn jeweetwel moet hebben en nog veel meer als het aan mij ligt, met zijn stompzinnige gevaarlijke gezwets. Hij jaagt bange mensen regelrecht de dood in met zijn gestoorde ijdeltuiterij.

 357. marer says:

  Gelukkig wordt het gezwets van chinese Tim door weinigen geloofd. Als hij in zeer slecht Nederlands zijn visie op genezing geeft (opgedaan in twee chinese kwakzalvers boeken)wordt het geraaskal verwijderd of als onzin weggezet.
  Maar het blijft gevaarlijk om de door hem uitgekraaide onzin te plaatsen en zeker om het te geloven. (Maar dat geloof is toch echt voor de zeer dommen onder ons?).

 358. wilmamazone says:

  Op de site van Diamental:

  Door omstandigheden stop ik voorlopig hier voor schrijven.
  De laatste boodschap is het verloop alles naar wens, als ingeval spreek van geluk, hoop ik over 1 maand dat u hier iemand zou bedanken. Hier is de naam: Jennyjo.

  Geplaatst door: Tim | 18-1-09 om 21:05

  Morgen is die maand hélemaal voorbij, dus toch niet alles naar wens verlopen?
  Tis niks wat en blijft niks wat met ‘ons’ Mw. Mental en haar chinees!

 359. marer says:

  “Als in geval van spreek geluk” denk ik niet dat wij geluk hebben.
  Chinese Tim moest natuurlijk erg veel soep koken en op papaja en kippen jacht gaan. Dat verklaart de omstandigheden. Maar nu mevr. Mental onder zijn bezielende leiding alleen maar zieker is geworden zal hij wel met een nieuw receptje moeten komen.
  Tenslotte is de tumor van mevr. Mental nog niet uitgesnoten en/of uitgespoten.

 360. Edward says:

  Ik bezocht een lezing over o.a. invloed van stoffen in het brein op sexualiteit. Bij mannetjes varkens wordt uit het mannelijke hormoon testosteron een extreem krachtige geurstof gemaakt, androstenon of zo iets, die zeer sterk vrouwtjes varkens aantrekt.

  Interessant om te zien hoe dit principe op de mens werd onderzocht, en leidde tot revolutionaire leken producten en “wetenschappelijke” artikelen over een grandioze sexuele doorbraak in de Playboy, met veel pagina grote rijtjes met waanzinnige alles-lukte-mij zelfs als onaantrekkelijke neird case-histories, een wetenschappelijk sausje, tot aan AXE effecten aan toe. In plaats van de Femme Fatale, de Homme Fatale waar vrouwen zich wel op moésten storten.

  Grappig was een filmpje (van You-tube?), waarbij een man op een grasveld zich, indachtig de reclame van aanrennende zwermen behekste dames, buiten letterlijk van top tot teen inspoot met AXE, en met de armen wijd en ogen dicht afwachtte. Slechts een meewarige blik van een man die een scharminkel van een hondje uitliet leverde dit op, de spuitbus werd verachtelijk teleurgesteld in een vijver gedonderd. Ik dacht meteen aan Tullio, Hamer, Chinese Tim, etc.

  Ik had sterke herkenning bij de wauw case-histories van androstenon bij sex in de Playboy bij de extreem vele wauw case-histories bij kanker van zeg Simoncini. Even spetterend, en even waardeloos. Geen enkel bewezen genezen geval van bica in Nederland.

  Het schrijven van perfecte maar duidelijk volledig verzonnen/gelogen case-histories kwam ik duizenden malen tegen toen ik al die alternatieve methodes tegen kanker vond.

  Je prikt er meteen door, ik zou ze makkelijk beter en gelikter kunnen schrijven, maar dit ligt anders als je een soort doodvonnis hebt gehad, U bent onbehandelbaar, dan is er altijd wel 1 van de 1000 die “U als laatste strohalmm aanspreekt”. Thát’s the trick!

  Ik zeg het zo vaak: stijlloos dat de alternatieve wereld dit valse geclaim niet intern krachtig massaal en unaniem openlijk veroordeelt, op het IOCOB na. Die Geert Ryke Hamer lijkt een soort messenger from hell, helaas, maar hij is wel iémand geworden, die zelfs wij kennen.

  In plaats van een grijze Kraut, een pennenlikker in de marge, een eenzame zapper met bierbuik, oogst hij serieuze aandacht, oprechte bewondering, fanatieke aanhangers van de Leider vreten elke letter van zijn lezingen en hij heeft sappige extra inkomsten. Dit geef je niet graag meer op. Wordt een soort cult, een soort Gothics clubje, een mens wil persé bij een groep of stam horen immers.

  Een hemeltergende schande dat “alternatief” hier niet uiterst krachtig stelling tegen neemt, gezien de desastreuze martelende lijdensweg die hij mensen aandoet. Iets voor K. Br. een kopje op zijn site met “zeer schadelijke claims”?

  En daar gelijk iets zegt over de Diamental site? Wat zou K. Br. eigenlijk van die Chinese Tim en Hamer vinden? Of was zijn veroordeling van Simoncini een eendagsvlieg? Van kanker-actueel verwacht je toch op actuele thema’s vervolgens actuele stellingname’s?

  Hoewel ik moet toegeven dat ik dit vroeger ook niet deed, je bent gehypnotiseerd door de kritiek op de VtdK die niemand verder na het intern afzeiken alternatief nog één seconde serieus wil nemen, en er komt enorme waanzinnig sterke tegen-energie vrij als je helder kritisch over alles gaat en blijft nadenken.

  Je raakt uit-de-stoot en eng all-alone, voelt zeer naar. Wil je ook weer niet. Dus zwijg je maar verder en laat je afleiden. Oertrekje in de mens?

 361. wilmamazone says:

  http://www.marketingland.nl/marketing/axe-versiertips/

  Axe is al jarenlang wereldwijd een zeer succesvol merkconcept van Unilever voor deodorant, douchegel en aftershave. Alleen in diverse landen van het Verenigd Koninkrijk is het bekend onder de naam Lynx. Al sinds de lancering in 1983 is Axe gepositioneerd als een deodorant bodyspray die mannen de nodige aandacht van vrouwen oplevert.

 362. wilmamazone says:

  De directe en indirecte reclame/marketing van zelfbenoemde ‘kankergenezers’ verschilt in feite niet veel met die van Axe.
  Gebruik mijn middeltje/kom naar naar mij en de kankercellen pakken in no-time hun koffertjes om héél hard weg te rennen en nooit meer terug te komen.
  De kankerpatiënt laat het zich gemakkelijk aanpraten, want er MOET toch iets zijn dat de nachtmerrie van kanker kan laten stoppen en het eeuwige leven wat dichterbij brengt.
  Overlijden aan kanker wordt zowat als onfatsoenlijk benoemd en is nergens voor nodig als je maar kiest uit de meer dan 2600 ‘alternatieven’die een oplossing in de aanbieding hebben.
  Voor alle zekerheid vanalles tegelijkertijd of het een na het ander is het beste en dat mag/moet wat kosten in letterlijke en figuurlijke zin.
  Vechten tot aan de allerlaatste snik en je bent voor eeuwig Thé Hero!

  Hèèèèèèèèèèlp je zult maar kankerpatiënt wezen!

 363. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/wetenschap/article1150332.ece

  Amerikaanse onderzoekers hebben een beeld gemaakt van de eiwitmantel van een virus. Ruim 5 miljoen atomen staan allemaal op precies de juiste plek.

  Virussen hebben zo’n harnasje om hun erfelijk materiaal te beschermen tegen de afweermechanismen van de cellen van hun gastheer. Die moeten ze binnendringen omdat ze zich alleen daar kunnen vermenigvuldigen.

  Uiteraard duurt het minstens nóg 100 jaar voordat de wetenschappers/pathologen ontdekken dat kanker toch een schimmel is, te genezen met baksoda.
  Kullio posthuum in ere hersteld. 😉

 364. wilmamazone says:

  Tip voor Mw. Mental?:

  http://www.nu.nl/algemeen/1919279/indiase-peuter-huwt-met-hondje.html

  In het oosten van India is een jongetje uitgehuwelijkt aan een vrouwelijke hond om zijn voorspelde dood door een tijger te voorkomen. Dat meldde het Indiase persbureau UNI woensdag.

  Oosterse wijsheid is nooit weg, dus kanker kan vast bestreden worden door een huwelijk met een St. Bernhardhond.
  (Niet beginnen aan zo’n klein keffertje, meteen het betere werk hoor!)

  http://www.pupnet.nl/search_nest_detail_2517_Sint-Bernhard_puppies.htm

 365. Edward says:

  Hihi, al die Axe reclames toch, steeds flitsender voor hem en vooral ook eens leuk voor haar. Doet me vaag (ahum) aan Sense en Simplicity denken!

  http://www.youtube.com/watch?v=Kzs2LjM-A_A&feature=PlayList&p=1981DA48537BF01D&index=0&playnext=1

  Helaas alles kul, wereld zag er anders uit als dit Axe spul iets deed. Iets voor het Vaticaan om hier desondanks schande van te spreken? Je moet je profileren af en toe…

  Leuke tip voor de overenthousiate moraalridders uit Rome: zoek op Youtube eens bij Inquisition Torture. Brrr…wa’n heilige nare eikels! Tip voor U als normale privé burger: doe vooral maar niet.

 366. Edward says:

  Neemt niet weg dat de grappige Yankees ooit een uiterst geinig filmpje maakten over de Inquisitie in de Musical “History of the World”.

  Vooral de geraffineerde zin: als geen enkele marteling werkt, zelfs castratie en vuur niet, dan hebben we gelukkig een altijd werkende methode: NONNEN! is goud waard.

  Ach ik zal wel in de hel komen, spotten met vroegere foutjes van een wereldreligie kan velen “hellig” maken… Hopelijk had God ook een enorme hekel aan die intens gestoorde Inquisitie…

 367. marer says:

  @Wilma: Ik denk dat mevr. Mental alleen maar chinese Tim vertrouwd. Hoewel die natuurlijk geheel de weg kwijt is met: “borstkanker oplossen is een fluitje van een cent”, en “ik snap niet dat de doktoren hier zo moeilijk om moeten doen”. Of hoe hij dat dan ook uitspreekt (Nederlands is niet zijn sterkste kant zal ik maar zeggen).

  Tim schijnt er nu van overtuigd te zijn dat hij een hoeveelheid van “kwalen” kan genezen. Hij houdt steeds vol dat hij zijn zoon (19) heeft genezen, alhoewel die zoon gewoon regulier behandeld is.
  3x chemo en daarna in Rotterdam bestraald 36x.
  Na twee maanden een botbreuk door boksen(?) en wederom bestraling i.v.m. uitzaaiing.

  Tim: Quote
  Ik ging naar Hong Kong vakantie en daar toevallig 2 boeken gekocht. 1 boek over hersenbloeding en 1 boek over voedingssupplement kan alle ziekte genezen. Dat boek heb ik 1 keer gelezen en snapte weinig van en hele tijd in de boekenkast verstopt.”
  “Het boek was door een beroemde japanse arts geschreven en vertaal in chinees. Hij had paar jaar onderzoek gedaan met theorie en praktijk om dit te bevestigen. Met een test op een kikker en een kikkervisje. Onderzoek waarom een kikkervisje geen botten en ledenmaten toch bloed kan maken. Ook theorie als een produkt maken moet de ruimte en gelegenheid aanwezig zoals bloed aanmaak moet wel een grote produktie kamer en gereedschappen aanwezig. Hier past de dikke darm, dunne darm, blinde darm en 12 vingers darm goed aan. Iemand gaat honger staking doen zal lijden aan bloedarm en doodgaan.

  Met deze theorie dat bloed is in de darm aangemaakt kunnen veel oorzaak van kanker verklaren en makkelijk de oorzaak te voorkomen. Omdat voeding maakt bloed. Bloed gaat celdeing. Meest kanker door foute celdeling. Dus gezonde voeding zorgt gezonde celdeling.

  Om kanker te genezen met voeding dan moet je een voeding rijkt aan vitamine C gebruiken. Het beste is Zilvervliesrijst.
  Het probleem is alleen met zilvervliesrijst kan de tumor alleen maar afremmen maar niet doden.

  Het geheim is hoe kun je tumors doden met zilvervliesrijst? Dat had hij eindelijk succes uitgevonden en heel veel kankerpatienten die door de Artsen afgeschreven succes genezen.

  Vele Artsen die middelen uitgevonden tegen kanker denken eerst maar geld, geld en geld verdienen zoals de farmaceutisch industrie. Maar deze japanse arts had zijn hele recept en theorie in zijn boek aan alle lezers voorgelegd. Voor hem is leven meer dan geld waard. Dankzij dit boek had ik mijn zoon het leven gered. Niet alleen door hem. Ook dankzij een arts uit Malysia. Hij had ook zijn uitvinding tegen de kanker in de krant geplaatst. Die had ik samen met zilvervliesrijst recept geprobeerd. Dit samen had een wonder aangericht.

  Ik kan met dit recept ook voor geld kiezen. Maar ik volg deze arts na.
  Voor belangstelling en voor iemand die in voeding geneest kanker gelooft. Heb ik geen probleem dit openbaar bekend maken. Tim”

  Als ik dit lees denk ik “Help is er een dokter in de zaal?” en dan het liefst een psychiater.
  Maar er blijken mensen zoals mevr.Mental te zijn, die de nonsens van chinese Tim geloven en voor zoete koek of eigenlijk rijst en papaja’s) slikken. Oh, ik vergeet de kip met sesam.
  Waarom is chinese Tim niet gewoon blij met de reguliere genezing van zijn zoon? Omdat hij net als mevr. Mental zichzelf het belangrijkste vindt.
  Zij willen in het middelpunt van de belangstelling staan.
  Kijk eens hoe goed ik ben! Ik kan het zelf!

 368. Edward says:

  Ikke ook toevallig lezen boek van beroemde Nederlandse helaas te vroeg gestorven wijze oma engelchie uut Zalk, die zeggen jij ziek in de koppie als jij gelooft die wereldberoemde Japanesische professeur, tegen stupido domdommo isse nog geen kruid nie gewassen.

  Ikke dan liever nu investeren in Nikei indexie. Dan nog mini kans hebben.

  Nee dan liever zand, zeep, soda en BICA tegen kanker!

  Why is Mental nog niet aan de BICA, dat uiterst krachtige zeer effectieve middel? Foutje van Bica Ton en Fan, als de sodeju mailen naar Diamental stelletje slaapkoppies! Het mens had al 10x helegaar voor altijd genezen kunnen zijn… helaas dus niet.

  Triestig dit geklooi. Waar blijft die zwijgende alternatieve meerderheid.. Spreek hier eindelijk ook eens Uw mening over uit! Hebbu dan geen mening…

 369. jennyj0 says:

  Tim zei al dat hij weinig van het boek snapte…
  🙂

 370. jennyj0 says:

  Borstkanker is erg.
  Maar het aan je verstand mankeren, dat is ook nog erger, want dat zorgt ervoor dat je geen gebruik maakt van de middelen die er zijn om van je borstkanker te genezen. Dan denk je dat bloed in de darmen wordt gemaakt en dat je daarom (?) kanker krijgt door ‘verkeerd’ eten en weer beter kunt worden door het eten van Tim, waardoor je blijkbaar die kanker gaat uitkotsen. (Hoe de kanker van je borst in je maag moet komen moet Tim ook eens uitleggen, want dat is me nog helemaal niet duidelijk).

  Als het je aan je verstand mankeert spreek je ook met grote neerbuigendheid over organisaties als het KWF, omdat die niet snikkend van dankbaarheid op de knieën vallen voor dit soort gekkenspraak.

  ‘Arrogance of ignorance’- arrogantie van de domheid – noemen de Engelsen dit. En dat is precies wat het is.

 371. wilmamazone says:

  @Marer

  Jij dom vrouwmens zijn, jij vergeet:

  Ho Yan Hor Herbal tea , een traditionele 24-kruidenthee wordt in China gedronken tijdens het vochtige/griepseizoen, maar inmiddels hebben ook veel westerse mensen de weldadige werking van deze thee ontdekt.

  De thee wordt gewoonlijk gebruikt bij verkoudheid, koorts en griep, maar staat ook bekend om zijn gunstige werking bij kruidige of rijke en vette maaltijden.

  Het helpt om de sinussen vrij te maken, bij hoofdpijn, bij een zere keel en tegen koorts en hitte. Ze verlicht misselijkheid, indigestie en buikgriep. Ze staat ook bekend als verlichtend bij een kater, stress en een burn out. Ze wordt ook wel eens schertsend een “magische-genees-alles” thee genoemd.

  Dit’magische-genees-alles’thee zijn de wonder:

  Ho Yan Hor is voor de prijs van 3 á 4 euro per doosje (12 zakjes) in iedere goede Chinese Toko verkrijgbaar.

  Ho Yan Hor Herbal tea
  2 cm verse gember – in plakjes gesneden
  Snufje zout

  Tim wetenschappelijk verklaar heeft, chinees gaan vast naar Stockholm jaar volgend:

  Het uitgangspunt bij de behandeling van verschillende soorten kanker, maar in dit geval van mijn borstkanker, is dat borstkanker valt in de griep/ontstekingsgroep.

  Vandaar dat de Chinese 24 kruidenthee onderdeel van de aanpak is. Deze kan kan het lichaam helpen de ontstekingen in de lymfeklieren te verwijderen. Het is de bedoeling dat het slijmachtige vocht, dat tumor genoemd wordt, los gaat en dat het lichaam dit slijm zal gaan verwijderen. Dat kan op 2 manieren gebeuren: Het lichaam werkt dit via de griep functie weg, of via de ontlasting. Losgekomen slijm moet daarbij uitgespuugd of uitgesnoten worden. Daarnaast zijn een goede ondersteuning van het lichaam en veel rust (gelegenheid tot ‘uitzieken’) elementen waarvan de kracht beslist niet onderschat mag worden.

  Ik dom zijn, ik weten niet, ik heb mij opereer laat en toen chemo en toen bestraal en ik had hoef alleen koop dit thee en pak tempo voor snel uitsnuiten tumor in borst.

  Nou ik snotteren zit over zoveel pech heb.

 372. Jennyj0 says:

  Chinese Tim heeft het goed met de wereld voor, hij doet alles voor niets, in tegenstelling tot KIKA, aldus mw. Mental, kijk maar:

  ‘KIKA heeft een heel andere doelstelling en eigenlijk kan dat niemand verbazen want de meest in het zicht springende boodschap van zo’n billboard is nog altijd alleen het gironummer…’

  Van dit soort opmerkingen moet ík nou kotsen, dit is echt te treurig en te miezerig voor woorden.

 373. wilmamazone says:

  De kipgerecht nou staan ook op site:

  http://positiefalternatief.nl/voeding/recepten/kipwijn.htm

  Jij moet eet warm dit, maar elk hap 75-100 kauw ook?
  Dia moe zijn, ik niet vind gek.

 374. wilmamazone says:

  http://www.kika.nl/

  KiKa (Kinderen Kankervrij) werft fondsen, die ten goede komen aan de zeven kinderkankercentra in Nederland: Emma Kinderziekenhuis AMC Amsterdam, UMC Groningen Koningin Beatrix Kinderkliniek, Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum Leiden, UMC St. Radboud Kinderziekenhuis Nijmegen, ErasmusMC – Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, VU medisch centrum in Amsterdam, Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht.

 375. wilmamazone says:

  De chinees is inderdaad een kanjer:

  Quote van Mw. Mental uit bericht van vandaag:

  Hoewel hij steeds zegt “borstkanker oplossen is een fluitje van een cent”, en “ik snap niet dat de doktoren hier zo moeilijk om moeten doen”, kost het veel tijd, energie & geld, dat hij er vrijwillig in steekt en niet geschikt is voor behandelingen op grote schaal.

  Inmiddels heeft T* veel ervaring opgedaan door het genezen van diverse kennissen en familieleden en ik ben eigenlijk de eerste die daar buiten valt en waarvan het proces van begin af aan te volgen is. Op zijn verzoek, omdat hij er van overtuigd is dat het zal lukken. Ik moet zeggen dat ik het wel uniek vind dat iemand zo zelfverzekerd is, want tot nu toen, alternatief of regulier, is de boodschap nog altijd “wij geven geen enkele garanties”. Dat er genoeg mensen zijn die hem graag zien falen, boeit hem niet, en zelfs zijn eigen moeder weet niet precies wat ze er van moet denken, vertelde hij. Sinds kort is hij ook het gezondheidsprobleem van zijn moeder aan het oplossen; deze had het advies gekregen om een hoorapparaat aan te schaffen.

  Toen ik afgelopen maandag naar het winkelcentrum reed, viel het me op dat er een aantal borden vervangen waren. Voorheen reed ik met gemengde gevoelens langs de borden voor KIKA. Ik moest hierbij steeds denken aan het verhaal dat T* geschreven had over de gevolgen van het te kort afknippen van de navelstreng, het tekort dat daardoor aan levensenergie wordt opgebouwd, waardoor deze kinderen al een achterstand hebben en vatbaarder zijn voor ernstige ziekten. Ik vroeg me dan af of dit soort informatie voor hen belangrijk was. Maar dit was voor ik het verhaal te horen kreeg, wat ik boven beschreef. KIKA heeft een heel andere doelstelling en eigenlijk kan dat niemand verbazen want de meest in het zicht springende boodschap van zo’n billboard is nog altijd alleen het gironummer…

  Afijn, een deel van de borden was inmiddels vervangen door een andere boodschap: “De wonderen zijn de wereld nog niet uit”. Kijk, dat is nou een boodschap die me een goed gevoel gaf, hoewel ik hierbij best wel de bedekte ondertoon begreep. Toen ik de sappen ophaalde, vertelde T* me over het probleem en de twijfels van zijn moeder. Hoewel ze net niet genoeg vertrouwen in haar zoon had om een heel flesje sap op één dag te drinken en twee kruidenpillen in te nemen, had ze al enige vooruitgang geboekt. Toen ik thuis kwam kreeg ik een mailtje met de boodschap dat er weer “een wondertje was gebeurd”. De gehoortest had uitgewezen dat er na één week tijd al resultaat geboekt was … en dat terwijl ze slechts voor de helft geluisterd had (grappig en heel toepasselijk). Het hoorapparaat is voorlopig van de baan en de afspraak de volgende maand zal aangeven of haar gehoor met zijn recept volledig hersteld zal zijn en het gehoorapparaat volledig overbodig. T* is er zelfs van overtuigd dat hij met verschillende kruidenpillen in combinatie met zijn recept zelfs vrijwel zeker een genezing of verbetering kan bewerkstelligen voor verschillende kwalen, zoals hersenbloedingen, hersentumoren, hartinfarct, hart- en vaatziekten, auto-immuunziekten, spierziekten en tennisarmen, botkanker, uitzaaiingen in het bot, reuma en MS. Dat heeft nogal wat implicaties, als een eenvoudige huisvader door het toepassen van een bepaalde formule tot een dergelijk resultaat kan komen. Voorlopig hoopt hij te kunnen helpen in zijn kennissenkring, waarbij het proces van begin af aan gevolgd kan worden en als ik hem daar in behulpzaam kan zijn, dan is dat een mooie wederdienst.

  Tis toch om helemaal stil van te worden of niet dan?

 376. wilmamazone says:

  Mw. Mental moet niets hebben van banknummers t.b.v. zieke kinderen?

  http://diamental.org/sponsors/index.htm

  Tis toch om helemaal stil van te worden of niet dan?

 377. marer says:

  @Edward: Ja je begrijpt niet dat mevr. Mental ook nog niet even bica heeft geprobeerd. Chinese Tim ziet er wel wat in.

  Quote van Tim;
  “Over kanker is een schimmels. Veel discussie.
  Over het bicaconcept van oncoloog Simoncini. Zogenaamde plaatselijke zout therapie.

  Dit therapie werkt wel. Maar niet compleet. De idee en uitgangspunt zijn heel goed. Dat bracht mij een verbinding naar de citaat van de Taiwanse arts met Griep en Ontsteking i.v.b. met kanker.

  Meer dan 1000 jaar geleden had een beroemde chinees kruidenarts in China een recept gevonden heel goed tegen verkoudheid en Griep. Deze recept bevat 24 stoffen van planten. Daarom heet dit recept ook letterlijk 24 smaak recept. Het smaak is zout en bitter. men noemt dit ook bitter- of zout therapie. Dit recept is zo populeer dat overal in de winkels kunnen kopen en zeer goedkoop geworden. In Nederland kan je niet alleen in de Kruidenarts kan kopen. Oook in alle chinees Tokowinkel kopen. Het kost ongeveer 3,50 euro.

  Ik heb toen pas ontdekt dit kan kanker voorkomen. Dit kan kanker ook genezen als een goede hulpmiddel. Dit kruidenthee recept is niet plaatselijk zoals bij Natriumbicarbonaat. Het werkt door het hele lichaam.

  Het werkt ook heel goed tegen Hersentumors.
  Bloedneus tijdens de behandeling hoef je niet bang zijn. Het is juist de goede teken. Troep eruit”.

  Chinese Tim maakt ook de vergissing Simoncini een oncoloog te noemen.

  En hier haalde hij zijn papaja-soepje vandaan
  http://www.fonteine.com/papaja.html

  En borstkanker genezen is inderdaad een fluitje van een cent:
  Quote:
  “interessant voorbeeld: Regulier geneeskunde voor uitzaaiing in de Lymfeklier. Lymfeklier verwijderen.
  Alternatief geneeskunde verklaart de uitzaaiing in de Lymfeklier is geen sprake van uitzaaiing. De Lymfeklier heeft een beschermingsfunctie tegen ontsteking. Het is een beschermingssoldaat van onze lichaam. Hij moet wel beloond worden. Als de ontsteking in de Borst gaat afnemen. Dan gaat de zwelling in de Lymfeklier ook afnemen en langzaam verdwijnen.

  In dit site http://www.kocm.com.tw/503-22.htm is heel duidelijk verteld hoe de Borstkanker en Baarmoederkanker ontstaan en de juiste behandeling daarvan.
  Deze horen ook bij de Griep-Ontstekings groep. Tim”

  Ja, de site kocm.com is ontzettend duidelijk, zal mevr. Mental ook veel aan hebben.
  En voor hersentumoren hoef je alleen maar thee te drinken. En daarna de tumor uitsnuiten.

  Je kan toch niet begrijpen dat mensen deze chinese meneer nog willen geloven ook?

  Maar gelukkig wordt wel steeds de prijs genoemd. Zo goedkoop geneest een mens niet bij regulier. Daarom zal mevr. Mental ook wel geen bica gebruiken. Meneer Simoncini heeft, in tegenstelling tot de zoutoplossing, een hoog uurtarief.

  Nog even een verheffende gedachtegang van Tim
  (goed voor de nachtrust)

  Quote:
  “Tenslot is dit mijn samenvatting.

  Kanker is mijn vriend.
  Kanker is jarig.
  Hij nodigt de baby kanker(ontsteking slijm en snot vorm) uit.
  Hij nodigt de kanker kinderen( schimmels) uit.
  Hij nodigt de goedaardige kanker papa en mama(slijm vorm met vocht) uit.
  Hij nodigt de kwaadaardige kanker opa en oma(slijm vorm met vocht en bloed) uit.
  Feest aflopen.
  Hij wilt allemaal naar huis sturen.
  Helaas willen zij niet weg.
  Zij willen logeren.

  Dat wil hij absoluut niet.
  Wat kan hij doen?

  Sterkte Tim ”
  Einde Quote

  Help is er een psychiater in de zaal?

 378. wilmamazone says:

  Mw. Mental had vandaag 100% genezen moeten zijn van haar borstkanker door alleskunner Tim de Chinees.
  Dat is allesbehalve gelukt.
  Ze is daarnaast zelfs nóg meer oostindisch doof geworden.

  Tis toch om helemaal stil van te worden of niet dan?

 379. marer says:

  Dus JennyJo kan nog niet bedankt worden. Of hoe zat dat ook alweer. Moest JennyJo die chinees bedanken?

  Oostindisch doof? Heeft die chinese Tim een middeltje voor. Heeft er zijn moeder ook mee genezen! 🙂

 380. marer says:

  Mevr. Mental moet er nog maar een derde kuurtje sesam kip, papaja-soep en sap en 24 kruiden thee tegen aan gooien. En natuurlijk een beetje bedrust, bankrust en een heet bad en een pakje zakdoeken om de tumor uit te snuiten!

 381. wilmamazone says:

  @marer

  JennyJo had Tim op het pad naar Mw. Mental gezet, hij blij en zij dolgelukkig over dit ‘toeval’.

  JJ dus geen bloemetje vandaag, ze zal nog even moeten wachten.

 382. wilmamazone says:

  @Marer

  Géén huismerk ofzo hoor, het moeten wèl Tempo zakdoekjes wezen, vanwege de snelheid zag ik in mijn kristallen bol.
  Dat is er dus mis gegaan bij Mw. Mental!! Prima dieet, maar de verkeerde snoterlapjes.

 383. Edward says:

  Brr.. vandaag vroeg op voor productie.

  Wat een onvoorstelbare onzin wordt uitgekraamd op die Diamental site. Het is een racebaan zonder politie, kreukelzone’s, gordels, remmen, regels en rijbewijzen. Alles geht, vrijstaatje, alle ongelukken nooit hun schuld, pijn verdriet en lijden: alles de schuld van de autobouwers. Het is illustratief voor 1000-en Internetsites vrees ik.

  1. Wonderen claimen mag altijd, hoe crazy extreem dan ook. Geclaimde wonderen zijn voortaan heilig, onaantastbaar en positief… het woord wonder houdt taboe in het te willen of durven ontleden.
  2. Het lichtjaar verschil tussen preventie en genezing van kanker wordt totaal niet begrepen.
  3. Integere mensen zonder reden onder de gordel stoten zoals nu weer Kika, doodnormaal, dagelijkse kost, moét juist, walgelijk is dit.
  4. Huichelen, zoals doneer niet bij Kika maar wel bij ons: niets mis mee. Kritiek erop, of zoals ik nu zelfs het woord huichelen gebruiken: intens slecht.

  Dit is zelfs beyond psychlogen, deze massa inertie om intern gevaarlijke kul te voorkomen lijkt nog decennia of voor altoos ongeneeslijk??? De kou slaat mij op het beenmerg als ik dit lees. Enige tegengif: negeren en een daggie gaan genieten en lachen.

  Ik schaam mij plaatsvervangend zeer. Omdat dit normáál is in alternativoland, en ook ik machteloos was. Geen interne kritiek, taboe vráágt nee smeekt toch om dit soort vrijbrief excessen, écht alles geht. Tegenstanders afzeiken, rattennest, viswijven, no problem, nee nét goed.

  Maar hier als verantwoordelijken intern tegengas tegen geven, tegen Diamental o zo fnuikende misleiding? Waar o waar blijft Kanker-actueel? Zijn toch zo goed in denigrerende termen ala viswijven? Ik kan zeggen: zij zien niets kwaads in dit stijltje. De zwijgende meerderheid stemt toe. Het is onnozel te verwachten dat Kees Braam de Diamentals gaat afremmen, kost hem zijn klantenkring, gaat tegen elk-wat-wils principe en leven-en-laten-leven in.

  Wat zou ik een ruzie krijgen met de Edward van vroeger die altijd zo positief meewerkte en dacht de redelijkheid overwint ooit wel, de ratio komt vanzelf. Dat niemand verontwaardigd intern die Diamental onzin fileert is nog verontrustender dan ik al vond. Alle alarmen gaan af, alles staat op rood, en niemand wil er aan. Er is niet eens een probleem, zo ver dent men niet eens door!

  Mijn huidige streven om intern slim eye-openend beta tegengas te geven en als een vragende mol ook eens kritische logica in het alternatieve systeem te pompen is wellicht water naar de zee dragen, vrees ik.

  Kan maar 1 ding doen: om bewijzen vragen? Taboe! Not done… Dus..

  Tegengas intern geven afbouwen, en zelf open bewijzen bundelen, ook en vooral van wat niet werkt dan maar? Als bewijzen vragen niet werkt dan ga ik ze maar geven, en men heeft niet de kennis echte nieuwe bewijslast te ontzenuwen…

  Door een bewijsbank te creeeren dan maar hopen dat de zwijgende meerderheid zal inzien hoe funest het is te zwijgen???

 384. wilmamazone says:

  Ik wil even een ding rechtzetten:

  Tim zou zichzelf in korte tijd nederlands geleerd hebben en nu nog steeds schrijven met behulp van een woordenboek.
  Dat vind ik oprecht een hele prestatie, dat zie ik mezelf andersom nog niet doen.
  Nederlands is een moeilijke taal en Tim maakt opvallend weinig fouten wat de losse woorden betreft.
  Dat het nog niet goed gaat met hele zinnen vormen is logisch, dat het op de lachspieren kan werken óók.
  Wil dus allesbehalve zeggen dat Tim -wat de taal betreft- belachelijk is.

  Waar ik me wèl bezorgd over maak, me tegen verzet, is de onzin die hij meent te moeten uitdragen/uitkramen in dit halfbakken nederlands.
  De zéér verregaande onzin waar Diamental op haar beurt dit mee doet:

  Omdat ik vrij over mijn genezingsproces spreek en schrijf, word mij regelmatig gevraagd het geheim hiervan te delen. Hier moet ik een aantal mensen teleur stellen: het is niet mijn geheim. Ik volg de voedingsadviezen die mij aangereikt worden en krijg een aantal elementen (zoals Papajasap en Papajasoep) aangeleverd. Daarnaast komt nog dat niet iedereen hetzelfde is en/of reageert. Mijn ervaring ligt op het gebied van borstkanker en hoewel ik (nog niet) genezen ben, heb ik alle vertouwen in de huidige methode…
  ——————————————————————————–
  Voor een persoonlijker advies mag men mij via het contactformulier benaderen. Ik weet niet of ik kan helpen/bemiddelen, maar ik kan in ieder geval trachten uw vragen te beantwoorden.

  Willeke

  Voor mijn part gaat Diamental/Willeke haar dieet nog aanvullen met warme konijnenkeuteltjes en lauwe paardenpies, het zal me intussen een rotzorg wezen.

  Dat ze zichzelf presenteert als ervaringsdeskundige en meent te mogen/moeten adviseren over met name borstkanker vanwege haar zelfbenoemde ‘know-how’, is een andere zaak.
  Ze zou zomaar patiënten vlak na hun diagnose kunnen afhouden van verdere adequate onderzoeken en behandelingen.
  Dat Tim zichzelf presenteert als -onder vele andere kunde- kankerdeskundige is van hetzelfde laken een pak. (Hij zal het vast allemaal goed bedoelen.)

  Dat er zelfs in 2009 nog mensen zijn die o.a. deze verregaande lariekoek wensen te geloven, verontrust mij nog het meest. Deze mensen houden de voedingsbodem in stand.
  U vraagt, wij draaien!

 385. marer says:

  Juist door het gedogen van “alternatief” van deze absurde claims op alternatief “genezen” van kanker nodigt mij uit steeds tegengas te geven. Juist het zwijgen over de onverantwoordelijke domheid van b.v. mevr. Mental en chinese Tim kan aanzetten tot het afhouden van borstkankerbehandelingen via een mamapoli van andere kankerpatiënten.
  Voor mij heeft zij de vrijheid uit eigen wil dood te gaan aan haar borstkanker. Maar zij geeft gevraagd en ongevraagd haar mening over het genezen van kanker. En dat haar mening erg ver van de werkelijkheid af staat is heel gewoon te bewijzen.
  Tegen alle redelijkheid en wetenschap in maar vol blijven houden dat preventie van een ziekte hetzelfde is als genezen. En dat alles om de eigen ego te versterken. “Kijk mij eens”.
  Ik kan niet zwijgen. Al zal ik maar één kankerpatiënt aan het denken zetten betr. de absurde claims die gemaakt worden.

  Het alternatieve kaf wordt niet van het alternatieve koren gescheiden en de doofpot wordt door b.v. Braam (kijk naar DCA en dr. Huppes)en consorten maar wat graag gebruikt.

 386. Edward says:

  Ook ik toon de absurditeit van het gebeuren. In de alternative vrijstaat kan Tim roepen wat ie wil. Zal ik ook eens doen, het principe is zo simpel.

  Ik zocht lang naar mijn eigen weg. Ontdekte toevallig in een oud Tibetaans kruidenboek een effectief recept voor ginseng snuiftabak. Dit brengt via de sinusknoop de positieve en negatieve levensstromen in zo’n krachtig evenwicht, dat na een instelfase de uit Kundalini chakra omhoog stromende masculine negatieve impulsen in de zonnevlecht worden opgevangen en positief feminien getransformeerd en geconcentreerd. Dit geeft sterke geneeskracht in de linker hemisfeer van het lichaam, zo krachtig, dat gewone artsen er niet aan willen. Werkt vooral in op diepe tumoren in de linkerborst .

  Binnenkort is dit recept, geoptimaliseerd en aangepast aan moderne inzichten en veredelde kruidenstammen optimaal houdbaar in elke bonafide smartshop te koop.

  Zo kan ik een dik boek easy volschrijven. Het mooie verhaal van mij kritiseren is negatief, zulke mooie genezingen onderuithalen is echt iets voor omgekochte farmaceuten, etc. IK ben een onaantastbare geworden.

  Aangezien intern niemand protesteert, immers dan kan alle eigen gedoogde kul ook aangevallen worden, woekert deze onzin op het Internet verder. Alernatief lijdt zeker niet aan een fantasiecrisis. Wel aan de wil deze massale kul eens in te dammen en de enkele echte goede dingen eens te bundelen.

  Zei Vondel al niet eens: wie geen stoute kinderen heeft, weet voorwaar niet dat ie leeft…

 387. marer says:

  @Edward: Gelukkig dat de “veredelde” kruidenstammen goed zijn voor de linkerborst. Die heb ik namelijk nog. Dus zodra het in de linkerborst ook mis gaat kom ik bij jou het recept halen.
  Ik hoop dat het niet te duur wordt. Een doosje 24 kruidenthee komt ongeveer op 4,00 euro en sesamkip en papajasoep zijn ook niet al te duur. Bica is ook een goedkoop spulletje en DCA is ook zo slecht nog niet, evenals de warmte uit Duitsland. Qua prijs dan. Alleen het uurtarief van de medicijnmannen/charalatans/kwakzalvers valt meestal nogal tegen en de reis en verbijfkosten. Gelukkig woon jij in Nederland en ik hoop dat ik wat korting krijg op het uurtarief van jou.
  Ik hoor wel wanneer je je eigen weblogje start. Vergeet de disclaimer niet!

 388. marer says:

  Kwakzalverij?

 389. Edward says:

  @Marer, geinige serie. Hehe, humor pept mij altijd op. ERG leuk!

  Toch psychologisch interessant die claimcultuur. Stel ik zeg ik kan in alle talen met bomen praten, iedereen gniffelt dan maar sommigen geloven me al naief.

  Stel ik zeg: de boom, een natuurkenner bij uitstek, vertelt me hoe je kanker kan genezen, zeker weten.

  Dan gelooft 1 op de 3 alternatieven dit welwillend in zoverre dat ik minimaal gedoogd wordt, en de andere 2 van de 3 pikken het ten ene male niet als ene vileine rat genaamd Edward in een toch al verdachte hoek dit wonder nonsens gaat noemen. En als verontwaardigde vakmensen terecht protesteren, worden ze zwart gemaakt, men valt ónze groep weer aan, pikken we niet.

  Polarisatie maak ik dan handig gebruik van, dus als de donder zoveel mogelijk genezen cases bedenken, zodat iemand dit een effectieve methode gaat noemen. Immers cases worden nooit gecheckt. En ik ben vervolgens langdurig het heertje tot teveel mensen ontnuchterd sterven…..

  Zo geloven hele volksstammen dat ene non, Hildegard von Bingen, rond 1100 of zo zinnige dingen over kruiden, kikkerharten, uilekeutels, etc zei. Was weg van dintel of dinkel.Ik kreeg van Zwitserse vrienden zelfs apetrots twee boeken. Doorgeworsteld, ach ja 1100 niveau. U weet wel, niveau van Paracelsus die kanker genas door met de rechterhand een mol dood te knijpen en dan direct bij de mens de zieke plek in te wrijven cq magnetiseren. Voor de meelezers dintel of zo is spelt, ja.

  Desondanks gibt es ein ganze Hildegard-
  Medizin, fraaie doossies overal in Deutsch sprechende landen zu kaufen, ja. De polarisatie zit zo diep dat als ik grijnzend ka$$a of bu$ine$$ zeg, dat ene KBr gelijk denkt wat heeft die Edward toch met geld… En ik dan weer denk wat heeft die KBr toch met onzin. En hup, het polarisatiecircus loopt weer verder.

  Vraag heeft iemand van U wel eens die krachtige effectieve Hildegard middelen in een Hollandse reformshop zien staan… Niet… Raar he…
  Iets voor Keek op de week, eine Deutsche Nonne… Best wel handel in wellicht, wonen genoeg geemigreerde mensen in Mokum…

 390. Edward says:

  Voor de Wikipedia-lovers onder U, KBr is niet het kalmerende en anti-epilleptische Kaliumbromide.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Kaliumbromide

  KBr is de man waarvan ik hoop dat ie net als het IOCOB zijn site Kanker-actueel gaat voorzien van een hele batterij stoplichten. Immers elk adviesgevend orgaan, middel of Internetsite dient een bijsluiter te hebben.

  @Marer, die disclaimers zijn zo gek nog niet, denk aan de Amerikaanse claimcultuur, ze plukken je kaal als je vergeten bent op je magnetron te zetten dat mini hondjes er niet in gedroogd mogen worden…

 391. marer says:

  @Edward: I.v.m. de disclaimers zit ik net te bedenken dat het misschien wel moeite kost voor dr. Gorter om opeens de proceskosten van hem en voor Skepp te betalen. Ik hoop voor hem dat hij nog wat overhoud van het geld dat kankerpatiënten aan hem betalen voor hun “behandeling”.
  Anders is de rechtspraak in België toch wel wat te gortig voor hem.

  De aktuele kankersite kan wel opgeleukt worden met doofpotten. Van klein naar groot. En de bijsluiter wordt via een gleuf naar binnen geschoven.

 392. marer says:

  http://www.iocob.nl/nieuws/medisch-dossier-ode-in-de-fout-over-kanker.html

  “Medisch Dossier Ode in de fout over kanker
  De Vereniging tegen de kwakzalverij, daar zijn we het zo nu en dan niet eens mee. Maar we moeten toegeven. Nu lieten ze via hun nieuwsbrief alle leden weten dat er een vrij grove fout in het januari-nummer van het blad Medisch Dossier Ode stond, Het gaat om een thema-artikel ‘Dossier Kanker’ van de hand van B. Hubbard (MD Ode, dec/jan 2009, vol. 11 (nr 1); pp. 4-8). We geven de kritiek weer van de VtdK, waar we ook achter staan:
  Het artikel bevat naast een groot aantal niet te staven beweringen over kanker en beschuldigingen aan het adres van reguliere geneeskundigen nog een groot aantal fouten en halve waarheden.

  Een grove onjuistheid is de bewering in het kader ‘De medische benadering van kanker’ op blz. 5 waarin over radiotherapie wordt beweerd:“Helaas lijkt deze therapie nog te veel op schieten met hagel: van de vrouwen die worden bestraald worden voor hun borstkanker, ontwikkelt 60 procent in de loop van hun leven daarna longkanker5”

  Als dat waar zou zijn, zou dat inderdaad een vreselijke bijwerking zijn. Op basis van dit artikel wilde één van mijn patiënten liever afzien van bestraling na borstsparende behandeling van een klein mammacarcinoom.

  Maar de bewering is niet waar.

  En op de site van de VtdK wordt vervolgd met:

  De in Medisch Dossier Ode aangehaalde literatuurverwijzing 5 staaft de bewering niet dat bestraling het risico op longkanker naar 60% verhoogt (Wiernik e.a., 1994).

  In de geciteerde studie van Wiernik e.a. werd bij 3597 vrouwen met borstkanker in de loop der tijd bij 31 vrouwen ook nog longkanker gevonden (= 0,9%). Dat is vergelijkbaar met de gewone bevolking.

  In het artikel werd helaas niet beschreven hoeveel van de 3597 vrouwen bestraald werden. In de meeste oude series werd ongeveer de helft, zeg 3597 / 2 = 1798 patiënten bestraald.

  Van de 31 vrouwen met longkanker waren er 19 bestraald; het risico op longkanker is dan naar schatting 19 / 1798 = 1,0% en geen 60%.

  Dat er meer longtumoren werden ontdekt in de bestraalde kant (‘ipsilateraal’: 15 gevallen) dan in de onbestraalde kant (4 gevallen) is wel een belangrijk argument dat de bestraling het risico op longkanker heeft verhoogd.

  Maar zelfs met deze onvolledige cijfers kom je niet boven een risico van 4% op longkanker door bestraling.”

  Het commentaar van IOCOB is wel zuinigjes maar gelukkig telt de waarschuwing voor de verkeerde conclusies in het artikel.

 393. wilmamazone says:

  @Marer

  Het IOCOB komt er allesbehalve zuinigjes meteen met dit artikel overheen:

  http://www.iocob.nl/nieuws/wikipedia-partijdig.html

  Er komen steeds meer signalen binnen bij IOCOB dat alle hoofdstukken op Wikipedia die iets te maken hebben met alternatieve geneeskunde, of andere aanverwante onderwerpen, in de handen zijn van de editors van de Vereniging tegen de kwakzalverij. Diverse van onze medewerkers, die hebben geprobeerd met duidelijke referenties stukken te herschrijven of aan te vullen hebben gemerkt dat de nieuwe tekst binnen een mum van tijd verwijderd is. De teneur van de stukken is uiterst cynisch en draagt overal het stempel van de Vereniging tegen de kwakzalverij en Skepter. Hier een noodkreet uit de WIKIPEDIA die ons vandaag bereikte.

  Kees Brrrrrrr stempelt graag, dat hebben o.a. wij aan den lijve ondervonden en nu heeft ome Jan dezelfde hobby naast infantiele plaatjes plakken?

  Wie het weet mag het zeggen.

 394. jennyj0 says:

  Tja. Je ziet wel vaker dat vermeerdering van kennis niet per definitie leidt tot vermeerdering van wijsheid. En natuurlijk wordt Auschwitz weer uit de kast gehaald, zoals alternatieven wel vaker doen als ze kritiek krijgen.

 395. Edward says:

  @Wilma, Als je de link van het IOCOB volgt naar een overleg pagina van Wiki, kom je uit op een fraaie scheldkanonade, die begint bij de eerste inspringing, bij Jammer:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Overleg:Vriendelijk_fascisme

  Dat Internet toch, nadeel is wel dat als je allang afgekoeld en wijzer geworden bent, alle shit eeuwig door tegenstanders bewaard zal worden en je op een zeker moment weer aangerekend kan worden.

 396. wilmamazone says:

  Speciaal voor ons EDjen:

 397. Edward says:

  Merci,
  Speciaal voor Wilma:
  ..ballen van de koningin, dan loopt het water in de mond, en het vet druipt langs je kin!

  Slik, even door de kater heenbijten, ik heb een spijker in me kop auau, daar zit ne kikker bovenop nounou…

  En Wilma al geQQ-ed naar 112? De test van Crypto viel ontzettend mee. Ik deed “gewicht”.

  Men stelde: de test dient om te zien hoe goed men zichzelf inschat, of zoiets. Dus stelde ik uiterst voorzichtig van te voren: ik heb een lichte voorkeur voor dunne mensen boven dikke mensen. Na alles gedaan te hebben, en 4x omgedraaid en zo, pfffff, zei de computer: U heeft een lichte voorkeur voor dunne mensen boven dikke mensen (!).

  Geniale programmeur die dit heeft bedacht! Het ging toch om te zien hoe goed ik mezelf had ingeschat? Hihi.. leuk testje vlak voor het carnaval. Maar die andere testen toch maar niet gedaan, de uitslag kende ik toch al..

 398. wilmamazone says:

  Tssssssssssssss…..André van Duin!

  Dit is één van mijn toppers, héél andere koek:

 399. wilmamazone says:

  De spijker van EDjen was te groot:

 400. Edward says:

  Ik kan hier niet warm of koud van worden.

 401. Edward says:

  Andre van Duijn wordt beter dan ooit, heb jl vrijdag genoten. Hopelijk a.s. vrijdag wéér.

 402. Edward says:

  Twee fraaie verhalen!

 403. wilmamazone says:

  Tja.. smaken verschillen gelukkig.
  Ik heb niet veel met André v.D., dat is meestal mijn humor niet.
  Maar een enkele keer krijgt ie me aan het lachen.

 404. cryptocheilus says:

  Snel kijken..

  http://nl.wordpress.com/

  *snik*

  te laat…

 405. Da silva says:

  Je hebt het druk gehad vandaag,geen last van een zere vinger?:-)

 406. cryptocheilus says:

  Neuh. Ben ik voor ingeënt.

 407. Da silva says:

  Verrek,ben ik nu de enige die gezien heeft dat Cryptocheilus de Hawt post had?
  Crypto,ik voel met je mee.

 408. wilmamazone says:

  Niks gezien, niet snel genoeg zeker, wat heb ik gemist dan?

 409. wilmamazone says:

  Daarnet stond Crypto er wel weer bij met een link.

 410. wilmamazone says:

  Nu twee zelfs:

  Niet Hawt, maar wel hot èn populair èn ingeënt èn bij Dr Shock, wat wil je dan nog meer?

 411. wilmamazone says:

  En alweer alles verdwenen. 😦

 412. wilmamazone says:

  En weer terug bij hot.

  Nou moe.. ik blijf niet aan de gang, muh muis en muh klikvinger hebben die injectie gemist.

  Laat Crippie daar maar fijn heen en weer springen.

 413. da silva says:

  http://www.spitsnieuws.nl/archives/raar/2009/03/steenarend_overleeft_voorruit.html

  Steenarenden hebben het beste gezichtsvermogen van alle dieren. Hij is in staat een konijn te zien vanaf 2 kilometer hoogte.

  En dan dat commentaar van één van de reageerders:
  Ja vast, maar een truck zag ie even over het hoofd
  Lachen!

  CryptoEdit: ook lachen

%d bloggers liken dit: