Verdrietcrisis


wall street gisteren

Vandaag (Update 29/9/ -23,55%)

morgen (Update 29/9/-18,45%

overmorgen (Update 29/9/-18,9%
)

donderdag (Update 29/9/-14,6%)

einde van de week (Update 29/9/ -8,75%)

Jumpen? Doet ie niet.

124 Responses to Verdrietcrisis

 1. cryptocheilus says:

  Moehahaha.
  Wie gaat Wouter uitleggen dat investeren met geleend geld bijna nooit een goed idee is?
  http://www.fd.nl/artikel/10190836/belang-fortis-wordt-gefinancierd-via-staatsleningen-min-fin

 2. Wilma says:

  http://www.nrc.nl/economie/article2002389.ece
  /Koers_Fortis_zakt_weg_na_ingreep_overheid

  Amsterdam/Brussel, 29 Sept. De reddingsactie van de Nederlandse, Belgische en Luxemburgse regeringen heeft het vertrouwen in de Belgisch-Nederlandse bank-verzekeraar Fortis vanmorgen niet kunnen herstellen. Op de beurs bereikte Fortis even een dieptepunt van 3,99 euro (20 procent in de min). Rond het middaguur stond Fortis 9 procent lager op 4,71 euro. De AEX-index stond 4,6 procent lager.

 3. cryptocheilus says:

  Kijk goed op de eind van de week link Wilma. AEX actueel.
  Fortis -17
  aex -7 and still going down. Bloedbad!

  Putjes aex was vandaag goeie business.

 4. Marer says:

  Ik ben toch heel blij dat ik min vermogend ben en dat spaargeld tot 20.000 euro gegarandeerd is.
  Eén dochter van ons heeft (teveel) geld en heeft wijselijk haar geld bij diverse Nederlandse banken ondergebracht.

 5. cryptocheilus says:

  Hier even een voorspelling van een koffiedikkijker voor morgen.

  De aandelen Fortis zakken in de morgen tot een uur of tien (kijk niet op een half uurtje) nog verder door de hoeven.
  Alle kleine beleggertjes/clubjes zijn definitief wakker en verlaten het ‘zinkende’ schip. Dan moet je callen. Je koopt opties voor een koop later voor die (lage??) prijs. Na de middag zal Fortis dan weer een (kleine) opleving meemaken.

  Dan moet je die calls verzilveren.

  Aex zakt nog verder dus voor wat dat betreft putjes.

  En zo verdienen we nog wat aan die hele ellende.

  Ellende? Ik zit vuistdiep in Aegon….. Waren al eens een keer aan de 16 euri. Kijk nu eens….

  http://koersen3.beurs.nl/koersen/fonds.aspx?fundcode=11754

  Huilen met de pet op. Die zitten vast. Gewoon wachten op betere tijden. Dan komt suikeroompje Wouter met een Bosje bloemen

 6. cryptocheilus says:

  Kassa!
  Zoals voorspeld. Half uurtje eerder dan gedacht. Bekijk het mechanisme:

  http://koersen3.beurs.nl/koersen/fonds.aspx?fundcode=11766

 7. cryptocheilus says:

  Zo, er uit gestapt. Op koerswinst bijna elf procent. Beter wordt het volgens mij niet. In op 3,72 uit op 4,40.
  Bijna +20%.

 8. cryptocheilus says:

  Blijf nog op m’n putjes aex zitten. Komt die AEX!!!!(wishfull thinking)

  Nu nog in de plus….(+1,35)
  http://koersen.beurs.nl/koersen/default.aspx?type=111#koersen

  Going down sir?

  Update: Verlies genomen 1550 op 326

 9. Wilma says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1044711.ece
  /Kredietcrisis_voor_dummies

  Waarom begrijp ik nog steeds niets van de kredietcrisis?
  Geen nood. Bijna niemand begrijpt er iets van. Het is voor een normaal mens misschien ook niet te begrijpen.

 10. Wilma says:

  http://www.nrc.nl/binnenland/article2004480.ece
  /Een_crisistijd_past_geen_politiek_gekissebis

  Den Haag, 30 sept. Tamelijk ongebruikelijk was het: de minister-president die een debat mocht beginnen. Maar het was ook niet business as usual. De Kamer debatteerde vandaag over een wereldwijde financiële crisis en de gedeeltelijke nationalisatie van een bank.

 11. Wilma says:

  http://weblogs3.nrc.nl/dag/2008/10/01/ping-an/#more-433

  woensdag 1 oktober 2008 door frits abrahams

  Ping An

  ‘Spreek ik met de heer Ping An?”

  „Spleekt u mee.”

  Zijn stem klonk hoog en een beetje verbaasd, zoals Chinese stemmen in onze oren wel vaker klinken.

  „Ik wilde u dolgraag iets vragen.”

  „Dat kan, maar onder één voolwaalde: dat u, als u mij citeelt, niet steeds de ‘l’ laat uitspleken als een ‘l’. U bent geen Kuifje, hoop ik.”

 12. Edward says:

  Wilma, de kredietcrisis is heel simpel, erg veel in de wereld lijkt te draaien om listigheid en bedrog. Hebben ze de zakken overgevuld door hypotheken te verkopen, wetend dat aan de huisprijsstijging ALTIJD een einde moet komen, zitten ze daarna zogenaamd met de handen in het haar als de prijzen dalen, terwijl ze dit van tevoren heel goed wisten, zeker weten zijn er dan opeens uiteraard vele 1000-en miljarden dollars oninbare hypotheken, elke beginner daar kon dit destijds al zien.

  Dit zijn dus nu al enkele jaren de giftige hypotheken. De firma list en bedrog wist echter 4 dingen (en nog veel meer):

  1. De meeste bankiers zijn omhoog gevochten grizzly’s, die uitstekend de kunst verstaan zich omhoog te knokken. Echter van diep nadenken over geld hebben die ietsjes minder verstand….. Ze houden van intrigeren, maar hebben een broertje dood aan zelf diep doordenken over money. Bij succes delen ze mee in 90% van de eer, maar falen is een weeskind bij hen en vraagt om de beroemde zondebokken.

  2. Een deel van de giftige oninbare berg noem je als verkoper brutaalweg Triple A. De AAA status stond gelijk aan God, altijd OK. Kun je bindelings op af gaan, zo betrouwbaar als de bijbel voor Palin, kaassie. Ieder hield dus intens van AAA. En verdrong zich dit te bemachtigen….

  3. De grizzly’s willen alle eer, hebben een hekel aan de neirds onder zich, dus aan de gifhypotheek plak je als verkoper aan grizzly’s een boekwerk van zeg zo’n 100 – 500 pagina’s oersaaie kleine lettertjes. Dit is de clou: de grizzly’s lezen die niet allemaal, immers AAA is heilig. Is toch altijd OK! Nou dan? Hebben ze toch geen neirds bij nodig? Inpikken die handel, en snel ja!

  4, Niemand van de echte bobo’s en de niet uit de toon willende vallende analisten durft al maanden te zeggen dat we dus nu bijna failliet zijn, en durft een wereldwijde ook weer overtrokken paniek bewust te veroorzaken. Dus zeggen ze liever in koor: we hebben het ergste gehad, of zoiets.

  Over de hele wereld beet iedereen in het zogenaamd vette giftige aas van “solide” AAA-hypotheken. Deed je niet mee, was je een zombie, en werd a.s.a.p. vervangen. Je prijsde dan je eigen bank destijds uit de markt, en liet het spel zonder strjd aan de andere roofdiertjes over. Not done, never! DUS: ook meedoen, immers veilige AAA!

  Nu is de pyramide uitgewerkt. 700 miljard dollar van het congres vanavond is mooi, kan ooit zelfs over 10 jaar een sappig vette 10-voudige winst opleveren, Maar nu is het een druppeltje. Immers, de schade is vele 1000-en miljarden dollars….

  Een Zwitserse prof vroegen ze deze zomer naar de kredietcrisis, Zei ie: die hat jetzt erst angefangen… Alle zakenbanken in de USA waren volgens hem toen al: pleite! Klopte aardig… Hier leek ie toen in de bereichtgeving al bijna vergeten…

  En dan heb je nog kruissystemen: Wilma verkoopt Edward AAA, die verzekert Wilma tegen een miskoop en verdient daar miljarden mee, maar gebruikt om de AAA van Wilma te kopen daarvoor weer geld geleend van Wilma, die de AAA-tjes zelf weer tijdelijk geleased had van Crypto, daarbij speculerend op koersval , verzekerd door Grootvader, geleased door Marer, die hiervoor een onderpand van Edward kreeg, etc etc etc.

  De werkelijke schade kan dus wel 10-000 en miljarden dollars zijn, niemenad die dit nu bij benadering kan overzien, veel te complex gegoochel zit erachter.

  Wat het toverwoord AAA tegenover de Bobo’s, die al dik hun bonussen gecashed hebben, al niet kon doen. Tsja, geen overheidsbemoeienis, alles aan het vrije spel van de markt overlaten, was een republikeins axioma. Tsja, snap je het al een beetje, die kredietcrisis? Kan nog pagina’s volschrijven, maar houd het liever leuk!

  Zag vandaag een grappig Duits spreekwoord en gelijk schoot het woord Simoncini in mijn gedachten naar voren:

  Lieber eine eingebildeten Ausbildung, als eine ausgebildeten Einbildung.

  Match-t na enig vertaalwerk als een zwerende schimmel met Tullio, nicht? Oder?

 13. ECGreetje says:

  @Crypto, had je een vrije dag? Ben blij dat ik niet vermogend ben. Hoe meer je hebt, hoe meer zorgen. Maar het is wel vreemd dat de hele financiele wereld op zijn gat ligt.

 14. Edward says:

  ECGreetje, eenvoudig advies. Doe nooit mee AAN een pyramide, maar zorg dat je BIJ de opstartende boefjes en boevinnetjes zit.

  Het leven kan zo simpel zijn, en zonder geweten kan het geluk en het vermogen je wel degelijk zó toelachen!

 15. Edward says:

  Niet alles is verloren! De Nikkei was ooit 40.000, de AEX ooit 701, en na het dieptepunt kan er na enkele jaren stagnering wellicht weer een mooie rallye omhoog van een decennium zeg richting AEX op 1000 beginnen. Want wat is nu tijd? Die vliegt als je geduld hebt toch zo voorbij?

  De grootste kunst is HET dieptepunt te herkennen en DAN aandelen te kopen, niet als na een jaar de mooiste eerste stijging al geweest is…

 16. ECGreetje says:

  @Edward, laat ik net een heleboel geweten/ alter ego hebben. Als ik je verhaal lees, mogen ze van mij die financiele terroristen met terug werkende kracht oppakken. Vervolgens het leven van de minima geven, levenslang naar de voedselbank. Uiteindelijk moet de samenleving (belasting) deze tekorten opbrengen.

 17. cryptocheilus says:

  Dat heb je aardig uitgelegd Ed. Maar dat maakte Youp in zijn fillempie ook al duidelijk.

  Iedereen in de financiële wereld weet dat de economie van de U.S. een zeepbel is. Het was niet de vraag of maar waneer deze zou barsten. De U.S of triple A leeft al hééél lang boven zijn stand.
  Ik ga hier niet allerlei economen en artikelen die hier over verschenen zijn de revue doen passeren.

  Waar ik nu even op focus is dat je zegt dat er geen overheidsbemoeienis was en daarom de ‘sharks’ hun gang konden gaan. Dat is m.i. maar ten dele waar.

  Natuurlijk hebben de ‘old boys’ uitstekend voor zichzelf gezorgd. Maar er was wel degelijk sprake van overheidscontrole en stimulering. Bush himself heeft het hele programma met de tripple A hypotheken een enorme ‘boost gegeven door iedere pauper in een mooi huis te willen laten wonen. Met geleend geld natuurlijk. Ook hier in Europa is dit gebeurd en is er ook toezicht/regelgeving.

  Wat nu juist de hele crux van het verhaal is.

  Als het werkelijk een vrije markt zou zijn voor deze hypotheken dan waren de sharks er niet aangegaan. Als je mensen hypotheken op vier huizen laat nemen weet je dat dat een keer fout gaat. Te riscovol…verdien je niets aan.

  Juist door het (beperkte) toezicht waanden deze jongens zich ‘veilig’. Immers ‘gebackupt’ door vadertje staat. En met een “Wij houden ons aan de regels”mentaliteit.
  Dan krijg je middelmaatje bankiers. Echte sharks zijn namelijk wel goed voor het bedrijf.

  Kan je twee dingen doen.

  Of je maakt het bedrijf ‘staatseigendom’ zoals Wouter nu doet. Dat zal toch veel socialistische harten moeten doen kloppen.

  Of je laat de ‘sharks’ het in een werkelijk vrije markt uitvechten.

 18. cryptocheilus says:

  De roverheid (geen typo) kan niet blijven inspringen. Daar hebben ze (wij!!!) het geld bij lange na niet voor.
  Banken hebben heel vaak maar een beperkt eigen vermogen in vergelijking met het geld wat uit staat (20-25%).

  Wouter heeft met geleend geld ( geen zorgen hoor, het komt straks gewoon bij de staatsschuld), gespeculeerd op de beurs. Bijval alom. Hij moest gewoon luisteren naar Jean Claude

  We zetten gewoon de geldpers een klikje harder. Net als in de States. Die 700 miljard steun daar gaat er komen. Mark my words.

  P.S.
  Ik zei in het stukje donderdag. Het is een dagje eerder geworden

  P.P.S. Voor dat ik het vergeet even @ Marer:

  Ik wil je niet ongerust maken maar t.a.v. jouw dochter is het zo geregeld dat die garantie per persoon geldt. Niet per bank. De eerste 20.000 euro is gegarandeerd. Daarna is er nog een andere constructie. Kortom, het is persoonlijk tot 38.000 euro gedekt. Daarna ben je aan de wolven overgeleverd….

 19. Edward says:

  Crypto, mee eens met je uitleg over willige staatsmedewerking. Daarnaast:

  Sinds de USA de goudstandaard heeft losgelaten, kunnen ze een serie verhuiswagens met balen papier zomaar at-will omtoveren in duizend dollar biljetten. Het mooie is dat je daar een aardige plas dure olie of zo van kunt kopen, olieprijs gekoppeld aan de dollar, alles gekocht voor wat druk- en papierkosten, korte-termijn slim-slim-slim.

  Dit doet de FED, heet Federale Bank, immers mooie marketing naam, maar is gewoon een COMMERCIELE bank. Dan zou je denken, dan gaat de dollar eraan, nee nog niet, ook de EU maakt meer geld aan dan afgesproken, en vooralsnog keldert de dollar nog niet… verbetert zelfs al een tijdje van zo’n 1,48 naar 1,40 tegen de Euro.

  Dan is er ook nog het Plunge-Protection+Team. Dit is de overheid + de FED + Japan + China + Arabië + anderen. Heten op de beurs: The Mysterious Sudden Buyers from Mars… Ze kopen voor tientallen miljarden aandelen als de boel weer eens te snel keldert. Gevolg: de beursdaling in Europa is 2x groter dan die in de USA, waar de crisis vandaan kwam, maar kunstmatig geremd wordt. Wise guys die dit aansturen…

  Ons bent slimslimmy’s. Totaal geen vrije handelsmarkt meer (sic), toch iedereen stiekem heel blij met dit sneaky spelletje, immers een herhaling van de crach van 1930 was veeeeel erger geweest.

  Na de kredietcrisis komt uiteindelijk, jawel de dollarcrisis. Ik ga maar alvast Chinees of Russisch leren.

  Ni hao, tawaritzj! Na zadrovje alvast op het weekend…. Of misschien wel Indiaas. Edward Gandhi klinkt best wel aardig. Specialist in Chakra’s, de nieuwe mondiale munteenheid. Karma, neh?

  Sinds mijn uitspraak van gisteren echter kan ik niet meer zomaar guru worden, immers ohne Ausbildung keine Einbildung, of zoiets…

  Dus Crypto, back to bu$ine$$, stel dat ik de dochter van Marer ben en 114.000 Euro spaargeld heb, dan verspreid ik dat dus het beste op 3 spaarrekeningen a 38.000 Euri bij 3 banken? Dan is ALLES gedekt? Ja sorry, WIJ mogen als burgers toch ook eindelijk een pietsje slim worden?

 20. Edward says:

  Crypto, nog veel slimmer als ooit een monetaire crisis dreigt is DAN je 114000 Euri geld snel om te zetten in goud of zo, liefst een metaal of iets tastbaars volop in gebruik waar een tekort aan is.

  De grootste fout is dan: een papieren optie op dit spul nemen. Nee, je moet het fysiek bezitten, anders kun je naar je toezegging naar zeg goud fluiten bij een collaps. Dus hup, een handvol mooie diamantjes in je bankkluisje, en never alleen een optie papier op diamantjes of Kruger Randjes. WIJ mogen als burgers toch ook onze grijze cellen ….juist!

 21. Wilma says:

  http://www.volkskrant.nl/economie/article1073255.ece/
  Banen_bij_banken_staan_onder_druk

  amsterdam – De arbeidsmarkt voor personeel in de financiële sector zal de komende tijd verder onder druk komen te staan. Onduidelijk is nog wat de omvang van de gevolgen van de kredietcrisis zullen zijn. ‘Als de gekte nu voorbij blijkt te zijn, zal het meevallen. Maar als de boel toch onderuit gaat, komen we in zwaar weer’, voorspelt Henk van der Kolk, voorzitter van FNV Bondgenoten.

 22. cryptocheilus says:

  Ed/Marer :

  Nog even over die ‘staats’-garantie. Het totaalbedrag dat je als persoon gegarandeerd krijgt is 38.000 euro. Ongeacht op welke bank je dat hebt staan. Alles boven dit bedrag is ‘vogelvrij’.

  Het is wel verstandig het op verschillende banken te zetten. Ze vallen zelden allemaal tegelijk om (pin me hier maar even niet op vast) en als er één gaat komt Wouter met de Bos bloemen….
  Als je de banken niet vertrouwt moet het in de ‘oude sok’ en dan inderdaad het liefst niet in papier maar in de vorm van ‘glimmertjes’ en edelmetaal.

  Slachtoffers van de kredietcrisis zijn er nu al. Je kunt op je vingers uitrekenen dat de ouwetjes met een pensioentje de klos zijn. Die gaan hun bijna vier procent inflatiecorrectie van het pensioenfonds (ook grote verliezers) niet krijgen dit jaar.
  Ben benieuwd hoe vak K -“niemand gaat er op achteruit”- dit gaat oplossen.

  Maar weer een tikkie harder die pers?

  P.S U heeft nog niet bij Lutser gestemd op de optie “hulp nodig?” in zijn poll.

  Wel even doen hoor!
  laguh

 23. peter says:

  Grootbanken adverteren ondanks crisis

  Ondanks het feit dat de financiele crisis steeds duidelijker wordt, blijven de Nederlandse grootbanken adverteren. Alleen Fortis besloot om alle mediabudgetten ‘on hold’ te zetten.
  Minderen of stoppen met adverteren is ook voor ABN Amro niet aan de orde. ‘De hand gaat hier niet op de knip’.
  Fortis besloot wel om alle mediabudgetten voor minimaal een week ‘on hold’ te zetten.
  Maar het is uitdrukkelijk niet zo dat Fortis stopt met adverteren.
  De reden dat het bank- en verzekeringsbedrijf zo lang bleef adverteren met de nieuwe campagne ‘Here today. Where tomorrow?’ komt vooral door de goede resultaten die de campagne zou boeken. Dat blijkt uit consumentenonderzoek dat Fortis op continue basis uitvoert.
  Ondanks de veelgehoorde grap ‘Here today. Gone tomorrow’, werkte de campagne goed op zowel merkbekendheid, als op merkperceptie.
  Wanneer de campagne weer wordt hervat, wordt per week bekeken.

  ‘Here today, Where tomorrow?’ een gouden slogan zoals is gebleken, but that was ‘yesterday’.

  PS misschien een slogan voor Bert: ‘Lutser today, Where tomorrow?’

 24. Wilma says:

  http://meer.trouw.nl/nieuws-en-debat/crisis-bewijst-dat-politiek-godsdienst-nodig-heeft

  Vaticaanstad – De financiële crisis die de wereldeconomie uit balans brengt, bewijst dat de politiek de godsdienst nodig heeft en zelfs behoefte heeft aan een ethiek die geïnspireerd is door een ’rationele godsdienst’ die het christendom is.

  Oh ja?!
  Dacht toch dat die nou net de graaicultuur hadden uitgevonden of niet soms?

 25. Wilma says:

  http://www.vk.tv/opinie/article1073431.ece
  /Dominee_Gremdaat_durf_je_wereld_klein_te_maken

  Dominee Gremdaat bekijkt de krant van vandaag. Alles draait om geld, valt hem op. Niet meegaan in de paniek lijkt hem het beste. (2 oktober 2008)

 26. Wilma says:

  http://www.trouw.nl/opinie/podium/article1870569.ece
  /Op_naar_menselijke_maat_in_de_economie_.html

  Het Nederlandse antwoord op de mondiale kredietcrisis moet zijn dat bedrijven weer werken vanuit maatschappelijke betrokkenheid.

 27. peter says:

  Of beiden! Die bewustwording.

 28. Wilma says:

  http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2008/10/3/031008_kabinet_fortis.html

  De Nederlandse overheid nationaliseert de Nederlandse tak van Fortis. De Nederlandse overheid neemt alle onderdelen van Fortis Nederland, ABN-Amro en de verzekeringstak van Fortis over. Met de transactie is 16,8 miljard euro gemoeid.

 29. peter says:

  @ Wilma,

  Ja, dit is voor de geschiedenisboekjes!

 30. cryptocheilus says:

  http://www.nrc.nl/economie/article2008853.ece/Reddingsplan_alsnog_door_Congres

  Wat ik je bromde…

  En die reclame op de nrc-site is van je eigen geld betaald…

 31. peter says:

  Ik ben blij, en dat voel ik op mijn klompen aan, dat de naam ABN Amro blijft bestaan en de naam Fortis verdwijnt.

  Fortis had toch al een logo wat op een explosie leek. ‘where tomorrow, Gone today’.

  ABN Amro na ont’groenink’ zie ik wel zitten! Proud, that’s what I’m!

 32. Wilma says:

  http://www.nuzakelijk.nl/20081002/kredietcrisis/is-mijn-spaargeld-veilig

  AMSTERDAM – De kredietcrisis is in Nederland aangeland. De AEX ging maandag onderuit, Fortis kreeg hulp van de overheid en de onrust is nog lang niet weg. Michel van der Stee, beleggingsstrateeg bij Van Lanschot Bankiers, beantwoordt de meest brandende vragen.

 33. Wilma says:

  http://www.trouw.nl/opinie/letter-en-geest/article1871230.ece
  /Black__Monday_.html?all=true

  Op 29 september 2008 is er volgens historicus Frank Ankersmit een einde gekomen aan een periode die begon met de val van de Muur in 1989. Toen is het Westen zijn eigen anti-Sovjet propaganda over de zegeningen van de vrije markt ineens geweldig serieus gaan nemen. Met alle gevolgen van dien.

 34. Wilma says:

  http://www.ad.nl/columns/spong/2666975/Masters_Of_The_Universe_brokken_piloten.html

  De kleine Shibe Aliyi uit Ethiopië is vijf maanden oud en ernstig ondervoed. Omdat de oogsten door droogte zijn mislukt heerst daar hongersnood, waarvan 75.000 kinderen het slachtoffer zijn. Schrijnender kan de tegenstelling tussen dood en leven op dit ogenblik niet zijn.

 35. Edward says:

  @Wilma, Was er maar olie gevonden in Ethiopië, dan liepen er al dikke pijpleidingen naar dit gebied. Pijpen met water naar kurkdroge toe leiden wordt helaas veel minder snel of never nooit niet gedaan.

  De wereld is helaas verslaafd aan incompetente leiders, van Soedan tot Wall street, vrees ik. Bono-bono gedrag, men kiest nu eenmaal graag de alfa-mannetjes of vrouwtjes, tsja.

 36. Edward says:

  @Wilma, die Michel vd Stee zegt dat hij geen grote inflatie verwacht, ik heb deze echter al eens spelenderwijs extreem hoog zien komen. Toen gingen mensen de raarste dingen doen om hun meetsijgende hypotheekrente a 12% te kunnen financieren. Zelfs het woord hypotheekh.o.e.r.t.j.e. viel toen wel eens.

  Als ze alle verborgen schade willen repareren en uitwissen om het vertrouwen te herstellen, zullen de drukpersen mondiaal misschien wel vele 10 duizenden miljarden dollars uit het niets moeten scheppen. Ongedekt door goud of wat dan ook.

  In mijn leken ogen betekent dit toch echt: loodzware inflatie. We gaan binnen 2-3 jaar het record van inflatie over de laatste 40 jaar zo doorgaande wel breken. Wedden?

 37. cryptocheilus says:

  Geen bloedbad vandaag…..
  http://koersen3.beurs.nl/koersen/default.aspx

  Moehahahaha. Weekputjes aex en ing!

  Komt Wouter nog met die Bos bloemen?:
  http://koersen3.beurs.nl/koersen/fonds.aspx?fundcode=11754

  Ze kunnen wel die handel in Fortis hebben stilgelegd. Dit protectionisme (anders kan ik het niet uitleggen) gaat naar ik vrees niet helpen.
  http://www.beurs.nl/nieuws/artikel.php?id=273331&taal=NL
  Daar gaan UW(!!) centjes.

  @ Marer: Het is tijd voor jouw dochter actie te ondernemen naar mijn mening. (let wel, ik ben eigenlijk nergens meer zeker van).

  @ Edward:
  De inflatie is niet het grootste gevaar. Dat is de deflatie! Met alle renteontwikkelingen van dien…

 38. Wilma says:

  http://www.nrc.nl/buitenland/article2011888.ece
  /Paus_geld_is_een_illusie

  Vaticaanstad, 6 oktober. De wereldwijde financiële crisis laat zien dat geloof in God boven het najagen van materiële welvaart uitstijgt. Dat heeft paus Benedictus XVI vandaag gezegd in Vaticaanstad.

 39. Marer says:

  Toch benieuwd waar die rijkdom van de r.k. kerk vandaan komt. Als je Vaticaanstad bezoekt is het niet bepaald een krottenwijk. Hoeveel verdient een paus eigenlijk?
  Bijstandsniveau?

 40. Wilma says:

  @Marer

  Kan nog niet echt vinden wat ik zoek over de rijkdom van de rk kerk, maar hier is al wat:

  http://www.maroc.nl/forums/showthread.php?t=135380

 41. Marer says:

  Zelfs geen bijstandsniveau voor de Paus maar bedelen!

 42. Wilma says:

  http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2008/10/7/071008_overleg_luxemburg.html

  De Europese ministers van Financiën hebben in Luxemburg afgesproken dat spaartegoeden in de EU voor minimaal 50.000 euro worden gegarandeerd.

  Ze werden het niet eens over een voorstel om het bedrag van 20.000 te verhogen tot 100.000 euro, maar minister Bos zei na afloop dat Nederland het maximale bedrag desondanks optrekt tot 100.000 euro.

  Tja, maar wat zijn die centjes feitelijk dan nog waard? Dat is even afwachten.

 43. Wilma says:

  http://www.ad.nl/economie/2676917/Wantrouwige_spaarders_kopen_kluizen.html

  BARNEVELD – Nederlandse spaarders die hun bank niet meer vertrouwen gaan steeds vaker op zoek naar kluizen of brandkasten waarin zij hun centjes zélf kunnen bewaren.

 44. Edward says:

  Leuk, heb je een stiekem rekeningetje Kaaimaneilanden of Luxemburg bij de ABN, gaat de Nederlandse staat die bank overnemen. Sta je opeens akelig bloot in de schijnwerpers.

  Hoeft de belastingdienst niet van de Duitse belastingdienst een gestolen CD-tje of zo met rekening gegevens uit Lichtenstein meer over te nemen…

  Arme donders met zwart geld… gauw toch aanmelden die handel! Financieren jullie toch deels opeens mee aan de overname van ABN, hihi…

  Wilma, leuk zo’n kluisje met geld, maar gezien een ooit komende dollarcrisis is het beter een fors deel als echte glimmers daar in te doen. Verliezen hun waarde niet als ooit de niet meer door goud gedekte dollarberg gecorrigeerd wordt en de Euro in zijn val meesleept…

 45. Edward says:

  AEX je onderweg naar beneden de 200 zeg 150-170? Leuk om ooit na een paar jaar stilstand een volgende jarenlange positieve rally richting 500 a 700 weer omhoog mogelijk te maken.

  Groeit er WEER een generatie beurshandelaren op die vers van de opleiding alleen maar een decennium winst zien langskomen. Op naar de volgende nog snieky-er gifschulden verkopen aan banken en woekerpolissen aan particulieren a 6,5 miljoen stuks op een bevolking van 15 miljoen.

  Als we de baby’s, senioren en gezinsleden hier aftrekken, hebben we ons allen aardig door de listige creatieve geldrovers laten vernachelen…. Vroeger zei iemand tenminste netjes op straat: je geld of je leven… Nu “ben je dom” als je je oude dag niet bij de oerslimme gedistingeerde haaitjes indekt…Hihaho, Uw geld jatten we zo!

  Hoeze vertrouwens breuk? Maken die boefjes in de USA die de onnozele wereld voor duizenden miljarden AAA-hypotheken die monopoliegeld waard waren in de maag splitsten en de schurkjes die ons die oplichtings woekershit met 40% administratieve kosten durfden aan te smeren het toch zelf naar?

  Nu huilen ze zogenaamd krokodillentranen, maar hun winsten en bonussen zijn dik en vet binnen, die pakt niemand ze meer af, misschien een enkele sukkel zondebok, en de volgende generatie zal zich dit vergetende gewoon weer laten inpakken…That’s life!

 46. Wilma says:

  http://www.ad.nl/fun/bizar/2681518/Eetlepel_kaviaar_voor_10000_euro.html

  DEN HAAG – Kredietcrisis of niet, een Nederlander heeft donderdag het mogelijk laatste beschikbare blikje blonde belugakaviaar gekocht voor de somma van 10.000 euro. ,,Het is het duurste eetbare product ooit verkocht,’’ zegt kaviaarimporteur Ashkan Mossafaian van House of Caviar and Fine Food uit Den Haag.

 47. peter says:

  @ Wilma,

  Ja, handige zakenman die zich met dit verhaal probeert te profileren, niet te controleren, en lekker concurreren met de firma van Jacobus Toet.

  Lekker anticiperen op ook vooral toekomstige markten.

 48. Wilma says:

  http://www.trouw.nl/achtergrond/deverdieping/article1874590.ece
  /Afrika__kreunt_mee__met_Wall_Street_.html

  Financiële onrust ontembaar
  Net nu Afrika betere groeicijfers laat zien, slaat de wereld- economie op tilt. Door de financiële crisis zullen donoren en investeerders waarschijnlijk minder happig zijn om hun geld in Afrika te steken.

 49. Wilma says:

  http://eco-poli.blogspot.com/2008/10/ook-dexia-organiseert-luxefeest-in.html

  Niet alleen Fortis, maar ook Dexia heeft deze week een feestje gebouwd in Monaco.

  Het is niet te filmen!!!!

 50. Edward says:

  Kredietcrisis. Kijk eens verder naar de toekomstige geldflow. Over 10-15 jaar is veel geld nodig, voor:

  a. Oliebooreilanden in het water bij de Noordpool.
  b. Strandgebouwen in Nederland. Immers de noordpool is weg, Groenland doet zijn naam weer eer aan, Ijsland heet Ijscoland (oei wat is het heet), Nederland is 3/4 overstroomd en heet Waterworld. Wie gaat al die miljarden neergleggen voor die nieuwe badplaatsen in Brabant en Twente?
  c. Voordeel van alle overstromingen in Waterworld is wel dat Ijscoland de helft van zijn schuldeisers bij ons kwijt is…

  Mijn inschatting: na de krediet crisis komt de dollarcrisis…. Dan de oliecrisis, dan de drinkwater crisis.. Investeer nu al waar er dan geld voor nodig is…

  Vraag; iemand had 300.000 Euri in Ijsland op spaarrekening staan. Kan ie dan nu beslag laten leggen op eigendommen hier van Ijsland? Schip aan de ketting of zo? Verliest immers voor lang of voor altijd 200.000 Euri… Wettelijk OK toch?

 51. Wilma says:

  http://www.nu.nl/news/1786191/34/%27Wereldbank_begraaft_oud_beleid%27.html

  WASHINGTON – “De huidige crisis is een afrekening met het marktfundamentalisme. De Washington consensus is vandaag ten grave gedragen.”
  Dat stelde minister van Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders zondag na afloop van de ministersvergadering van de Wereldbank.

 52. Wilma says:

  http://www.trouw.nl/opinie/columnisten/article1877044.ece
  /Kredisis__een_helende_ziekte_.html

  De kredisis. Zo hoorde ik iemand in het journaal, die kennelijk te lang op het woord gekauwd had, het noemen. Mooi woord.

 53. Wilma says:

  http://www.volkskrant.nl/economie/article1077405.ece/
  Nobelprijs_Economie_voor_Paul_Krugman

  AMSTERDAM – De Amerikaanse econoom en columnist Paul Krugman heeft de Nobelprijs voor de Economie gekregen voor zijn baanbrekende onderzoek op het gebied van handelspatronen en globalisering.

 54. Wilma says:

  http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2008/10/14/141008_beurzen.html

  Het gaat weer de goede kant op in de grootste casino’s van de wereld die m.i. elke dag hoofdzakelijk gokjes wagen op basis van onderbuikgevoelens.
  Zelfs geruchten blijken voldoende om de barometer te laten zakken of stijgen.
  Of een prominente, invloedrijke persoon heeft bij wijze van een keutel ’n dag of wat te lang dwarszitten. De meest vreemde zaken zijn van invloed.
  Begrijpen zal ik het vast nooit, eerdere pogingen zijn op niets/niet veel uitgelopen.

 55. Wilma says:

  @Da Silva

  Geweldig dat spaarvarken! 🙂

  Jij hebt tenminste gevoel voor humor, daar heb ik ‘ons’ angeltje ook nog nooit op kunnen betrappen.

 56. Marer says:

  http://www.hollanddoc.nl/artikelen/40150885/#

  Na het zien van crash -2008 van de VPRO begin ik te begrijpen hoe creatief boekhouden met verwijzing naar de toekomst en inzetten op winsten die nog gemaakt moeten worden tot de grote zeepbel hebben geleid.

 57. Wilma says:

  http://www.nrc.nl/binnenland/article2028426.ece
  /Onderzoek_naar_op_rente_jagende_overheden

  Den Haag, 17 sept. Het ministerie van Binnenlandse Zaken gaat onderzoeken of er gemeenten en provincies zijn die geld hebben geleend om dat vervolgens tegen een hogere rente bij een andere bank weg te zetten. Dat zou in strijd zijn met de wet- en regelgeving.

 58. Edward says:

  Geld lenen om ergens tegen hogere rente weg te zetten? Keep on dreaming, nooit geleerd van lokrente’s zeker? Zie wikipedia kredietcrisis…..

  Vanavond op TV:
  Waarom heeft IJsland een uitleencrisis?

  Alle rekeningen zijn bevroren!

 59. Marer says:

  Laat ik nou in een gemeente wonen die “maar” drie miljoen heeft weggezet in IJsland. Het was “maar” voor zes weken. Net de dag dat de banken omvielen kon de gemeente erniet meer bij. Dat was de laatste dag van de zes weken. Sneu hè.
  Maar de inwoners gaan niet meer gemeentebelasting betalen. Enkele projecten worden uitgesteld. Ik ben benieuwd of het afgebrande zwembad wel wordt herbouwd.
  Wedden dat er volgende maand een feestje komt. De huidige burgemeester gaat weg en de nieuwe wordt verwelkomt. Wedden dat de weggaande burgemeester wel één of ander lintje krijgt. Hij is al erelid van de VOA. (middenstanders). Wedden dat er champie komt en er een vorkje geprikt wordt?
  Alleen wat projecten worden op de lange termijn geschoven. Zwembad?

 60. Edward says:

  “Marer, ze zwemmen even niet in het geld.

  Mij benieuwen of IJsland ooit al het geld terugbetaalt. Schijnt vele malen hun bruto nationaal product te zijn dat ze rood staan.

  Intussen nog even de schuld verminderd door met hoge rente geld aan te trekken en dus te jatten sorry niet terug te kunnen betalen. En HUN controle orgaan onze Ned. Bank maar steeds weer geruststellen. Je wordt bijna achterdochtig bij geruststellende hoge financiele managers tegenwoordig…

  Staatsdiefstal kom je als IJSlander aardig mee weg waarschijnlijk. Tenminste als bobo, de burgers zullen fors de buikriem moeten aanhalen.. Ideetje als zo´n gemeente een vliegtuig van Icelandair aan de ketting laat leggen…

 61. Wilma says:

  http://weblogs2.nrc.nl/youp/2008/10/18/rijkjavik/

  De oplichter weet altijd bij wie hij moet zijn. Bij de hongerige hebberd. En van die laatste heb je er heel veel. Het halve Gooi barst van de trek en hapt altijd gretig toe. De oplichter en tennissponsor René van den Berg, die de meest onmogelijke rentes beloofde, weet daar alles van. De jongens van Palm Invest en Easylife wisten ook waar ze het moesten halen. Of ik medelijden met de slachtoffers heb? Natuurlijk niet. Ik moet er juist hard om lachen. En met die van Icesave? Ook niet. Dat zijn gewoon sneue sukkels, die voor een half procentje meer het internet afstruinden en hun geld ongezien bij een stelletje niet al te capabele Vikingen dumpten. Aandoenlijk toch?

 62. Marer says:

  Gisteravond 17 oktober bij Pauw en Witteman nog enkele gedupeerden.

  Eigenlijk vond ik die man die zoveel erfde en nu nog 68% successierechten moet betalen best een beetje zielig. En dan die man die de opbrengst verkoop huis “even” had gestald, foetsie. Straks komt de aannemer en zegt “mag ik even de eerste stenen afrekenen”? En dan die zelfstandig ondernemer, zijn “pensioenopbouw” weggezet.

  En Nout Wellink wilde/kon niet waarschuwen omdat anders te vlug de eurootjes van een bank gehaald zouden worden. En er wel eens een bank kon omvallen.

  Ik hink op twee gedachten: eigen schuld dikke bult en het zal je maar gebeuren.
  Het zal je maar gebeuren omdat ik ook een tijdje geleden een internetspaarrekeningetje heb geopend. Makkelijk en iets meer rente.
  Maar gelukkig bij een bank van de staat 🙂

 63. Edward says:

  Wilma/Marer: eens met jullie. Die René was zelfs zo snugger mensen af te wijzen, hij stond mede door de tennissponsoring en de in het begin van de pyramide met gestolen geld rijkelijk verwendde zorgvuldig geselecteerde bobo’s sociaal in het Gooi in zó een hoog aanzien, dat je blij mocht zijn als je mee mócht doen, alleen nog maar vanwege de enorme hoogte van je inleg.

  Slim-slim-slim, en een beetje vals. Als volleerde psychologen doorgronden ze, ook in de mondiale bankwereld, hun geldhongerige doorzichtige naar meer smachtende slachtoffers en geven hen schijnbaar precies de signalen waar ze op wachten.

  Intussen wordt de hoofdstad van IJsland het komende decennium omgedoopt van Reikjavik in Armjavik.

 64. Wilma says:

  http://www.trouw.nl/achtergrond/deverdieping/article1882019.ece
  /Geef_de_banken_weer_een_geweten_.html

  De financiële wereld is een op geld beluste schijnwereld geworden, zo blijkt met de kredietcrisis, zeker in de top van vele banken. Geef banken hun maatschappelijke taak terug, bepleit oud-bankier Hans Ludo van Mierlo, en spreek ze aan op hun beroepseer.

  Opmerkelijke reactie:

  ’Ik zweer/beloof dat ik mijn werk als financiële dienstverlener zo goed als ik kan, zal uitoefenen ten dienste van mijn medemens. Ik stel het belang van de klant voorop en eerbiedig zijn opvattingen. Ik zal mijn klant niet benadelen. Ik luister goed naar mijn klant en zal hem goed inlichten. Ik zal geheim houden wat mij is toevertrouwd. Ik erken de grenzen van mijn mogelijkheden. Ik zal mij open en toetsbaar opstellen. Ik ken mijn verantwoordelijkheden voor de samenleving, nu en straks, hier en elders, en hou daar in mijn werk rekening mee.’

  Dit zou voor een ieder moeten gelden, niet alleen voor financiële dienstverleners!

  Chika, Mooie Wereld op 20-10-2008, 07:16

 65. Marer says:

  Nieuwe perspectief voor Trentelman.
  Lijkt erg op de eed van Hipocrates. Geef de financiële wereld een boekenlegger!!!

 66. peter says:

  Frank Pels “DE OPPORTUNISTEN” in Adformatie.

  …….Directeur Nico Hilhorst van het mediabureau van Icesafe wil de campagne die duizenden Nederlanders overgehaald heeft om hun geld naar IJsland te brengen absoluut inzenden voor een Effie……………..dat geloof je toch niet…..

  …….Ach Hugo……ik heb het altijd gezegd……en ik zeg het nu maar weer……bij die mediabureaus zitten niet de allerslimste jongens……

  ……ja maar Maarten……je hoeft geen genie te zijn om te begrijpen dat het is……
  alsof je het reisbureau dat zeer succesvol gezorgd heeft voor alle boekingen op de Titanic gaat voordragen voor de titel Reisbureau van het Jaar……!

  ……ik zeg het nu maar weer……bij die mediabureaus zitten niet de allerslimste jongens……

 67. Wilma says:

  http://www.volkskrant.nl/economie/article1082104.ece/
  Bonus_is_de_oorzaak_van_de_kredietcrisis

  Amsterdam – De variabele bonussen in de financiële wereld zijn verkeerd vormgegeven. Dat zeggen een viertal deskundigen die door de Volkskrant om een reactie is gevraagd.

 68. catootje says:

  Maar liefst 67% van de vrouwen tussen 50 en 69 jaar vindt producten voor 50+ niet bij haar passen. Deze ongewenste post is verkeerd getimed, opdringerig en voldoet totaal niet aan de behoefte.

  http://mokkamarketing.blogspot.com/2007/11/vrouw-van-50-wil-niet-in-seniorenhokje.html

  CryptoEdit: Ingekort. Zeg catootje kan jij die jeweetwelkater niet even gaan Bugge?-

 69. catootje says:

  Zeg crypto ben je nu helmaal gek geworden om zo’n prachtig stuk in te korten.

  http://www.paardenmail.nl/?bc=00179&gclid=COTor8aKwJYCFQWB1AodFG79xA

 70. Wilma says:

  http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article1886044.ece

  ’Recessie lijkt zeker, maar hoe diep?’

  De financiële crisis wordt voelbaar in het bedrijfsleven. Werkgeversvoorzitter Bernard Wientjes voorziet ontslagen, maar vreest geen massale werkloosheid. „Nederlandse ondernemingen hebben veel vlees op de botten.”

  „Ja, ik maak me zorgen om het Nederlands bedrijfsleven”, zegt Bernard Wientjes, voorman van werkgeversorganisatie VNO-NCW. „Deze teruggang in de economie is heel bijzonder. Er zijn geen modellen voor te bedenken en economen staan voor een raadsel. Dat er een recessie aankomt lijkt zeker, maar hoe diep die zal zijn, weet niemand.”

 71. Edward says:

  @Wilma, volg het al een tijd, AEX rond 150 zou mij niet meer verbazen.

  Grote probleem: wanneer is het juiste instapmoment om ooit weer aandelen te gaan kopen? Wellicht koopt men werelwijd de recessie af door gigantisch veel geld te gaan scheppen?

 72. Wilma says:

  http://weblogs2.nrc.nl/youp/2008/10/25/stoned/

  Omdat men steeds minder bloemen wil, hebben de bloemenvervoerders te weinig te doen, waardoor een deel van hun vrachtwagenvloot stilstaat en de chauffeurs in hun neuzen zitten te grutten. Die bedrijven snakken dus niet bepaald naar nieuwe auto’s en derhalve vliegen de eerste duizend mensen er bij DAF uit. Kortom: we zijn begonnen. De recessie is een feit. Het grote welvaartsfeest is definitief over. Een paar heel slimme Fortis-jongens hebben nog een poging gedaan om elkaar in blessuretijd wat miljoenen toe te stoppen, maar minister Bos heeft dat kunnen voorkomen.

 73. Wilma says:

  http://www.volkskrant.nl/economie/article1082459.ece
  /Flexwerkers_de_dupe_van_kredietcrisis

  AMSTERDAM – De gevolgen van de kredietcrisis worden snel voelbaar voor Nederlandse werknemers. Een groeiend aantal bedrijven in de handel en industrie zet het mes in zijn werknemersbestand. Vooral flexwerkers zijn het slachtoffer; de vaste medewerkers blijven voorlopig buiten schot.

  Internationaal georiënteerde ondernemingen als Heineken, DAF, Scania, NXP en ASML verlagen wegens vanwege een dalende vraag per direct de productie en zetten vrijwel alle uitzendkrachten op straat. Het gaat om in totaal vele duizenden werknemers.in totaal.

 74. Wilma says:

  http://www.nrc.nl/economie/article2037921.ece
  /EU_en_Azie_bijeen_in_Peking_wegens_kredietcrisis

  Peking, 25 okt. Aziatische en Europese leiders waren vandaag eensgezind in het uitspreken van de noodzaak de financiële crisis het hoofd te bieden.

 75. Wilma says:

  http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2008/10/25/251008_buiter.html

  Nederland neemt met de garantieregeling voor spaarders grote financiële risico’s. Dat zegt de hoogleraar economie Buiter.

 76. Edward says:

  OK, Wilma, dollars en Euro´s wegdoen en alvast een spaarpotje met Chinese renminbi´s aanleggen, samen met een handvol diamanten.

  Zag het volgende…

  Doorwerken in weekend
  Eén op de drie (34 procent) financiële professionals wereldwijd geeft toe te werken in de avonden en 37 procent zegt e-mail en telefoontjes te beantwoorden in de avonden wanneer zij een deadline hebben. In Nederland laat 46 procent ook de werktelefoon aan en checkt e-mails. Ook zegt tien procent van de nationale doelgroep elk weekend te werken terwijl de meerderheid (22 procent) zegt maar eens per maand in het weekend door te werken.

  Op jaarbasis wordt er bijna 125 uur meer gewerkt dan een contract aangeeft. Dit komt neer op ruim 15 werkdagen extra per jaar.

 77. Edward says:

  Je zal maar begin dit jaar Tom-Tom gekocht hebben op €68,- en er nu nog maar €6,40 voor terug krijgen. Meer dan 90% van je centen kwijt!

  Dit kun je met recht een verdrietcrisis noemen.

  Beste digitale vrienden, trap niet in we komen op de bodem dus nu kopen van die spotgoedkope aandelen val.

  Dit is Dom-Dom of zo U wilt Stom-Stom. Immers, Tom-Tom kan nog best halveren op het negatieve crisis sentiment, en dan bent U wel 50% van Uw geld kwijt.

  Even afwachten wat die top van wereldleiders in november doet…?

 78. Wilma says:

  http://weblogs.nrc.nl/weblog/fresco/2008/10/28/baden-in-weelde/

  Baden in weelde

  De badkuip vormt een fraai symbool voor de recente veranderingen in ons consumptiepatroon. Hoezeer de badkuip is veranderd, is me pas onlangs opgevallen. Toen ik studeerde waren ze voornamelijk klein, ondiep en kort, zodat je met bovenlijf en knieën boven het water uitstak en het na vijf minuten al koud kreeg. In de jaren daarna werden ze van bruine of blauwe kunststof gemaakt. Nu is de badkuip de plaats geworden van de ‘revitaliserende sensatie’ (echt, dat heb ik niet zelf bedacht): diep, breed, met bubbelvormende waterstralen en hoofdkussens, en met een beetje goede wil geschikt voor twee personen en een uitgebreid leger badeendjes. Uit de kluiten gewassen versies op pootjes, marmeren kuipen in de Romeinse traditie, ‘exotische uitstraling’ (wat dat ook moge zijn) – je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt geïnstalleerd.

  quote:

  Vandaar dat we het overconsumeren niet eenvoudig oplossen met een oproep tot matiging of voorlichting over de milieueffecten. Het kapitalisme maakt mensen niet per se slechter of inhaliger dan andere economische systemen, maar het doet wel iets met onze psyche.
  Het leidt tot consumentitis, tot consumptieverslaving.

  Prachtig woord dat consumentitis!

  Deze ziekte heeft m.i. ook alles te maken met de alternatieve kankergeneesgekte die in de westerse wereld een maar al te ‘gezonde’ voedingsbodem heeft.
  De kankerpatiënt ziet door de bomen het bos/oerwoud niet meer en wordt al zowat doodgegooid met de ene reclameboodschap na de andere.
  Je kan het zo gek niet opnoemen of het kan/mag/moet geslikt, ingespoten, opgesmeerd, ondergaan worden enz. tot aan de laatse snik.
  De ene na de andere ‘wonderbaarlijke’ genezing werkt in op de psyche, want wie wil dat nou niet? Het ene gras is nog groener dan het andere; dat het meestal kunstgras is wordt voor het gemak over het hoofd gezien.
  Ik wil, ik wil, ik wil en langer leven, nog liever genezen moet toch zeker te koop zijn?!
  Ik heb recht op vele keuze’s en als het een niet bevalt/niet snel genoeg gaat/toch niet werkt neem/doe ik gewoon wat anders, al kom ik/mijn naasten erdoor in een flinke kredietcrisis.
  Het stemmetje van het gezonde verstand spreekt niet meer, want er werd toch allang niet meer geluisterd.
  U vraagt? Wij draaien! U laat uzelf vanalles aanpraten? Wij draaien nog harder!
  Door de consumentitis hebben tevelen niet/te laat in de gaten dat hen slechts een loer gedraaid wordt.

 79. Wilma says:

  http://www.hartenziel.nl/artikel/economologen/

  Alles wat in deze wereld goed en fout gaat, heeft een oorzaak in de ruimte tussen onze oren. Dus ook de economie en dit is een ‘mooie’ tijd om dat nog eens goed te benadrukken. Aldus hoogleraar Frans van Straaten.

 80. Wilma says:

  http://www.volkskrant.nl/economie/article1085428.ece
  /Het_gaat_slecht%2C_maar_niemand_geeft_het_toe

  Amsterdam – ‘Een topman van een bedrijf zal nooit zeggen: het gaat slecht met ons’, zegt Fred van Raaij. Het verbaast de hoogleraar economische psychologie uit Tilburg dan ook geenszins dat bedrijven er dezer dagen alles aan doen om in de openbaarheid de gevolgen van de kredietcrisis voor hun eigen onderneming te bagatelliseren. ‘De angst is dat je het negatieve effect alleen maar versterkt door toe te geven dat het slecht gaat’, zegt hij.

  De voorbeelden van ontkenning van de gevolgen van de crisis stapelen zich de laatste tijd op. Terwijl macro-economische cijfers uitwijzen dat alle seinen op donkerrood staan, is er nauwelijks een bedrijf te vinden dat toegeeft te worden geraakt door de crisis.

 81. Wilma says:

  http://weblogs2.nrc.nl/youp/2008/11/01/brommen/

  Zesentwintig miljoen nam Rijkman mee. Zesentwintig miljoen euro! En donderdag las ik dat hij het geld niet nodig had en ook niet wilde. Zijn eigen woorden.

 82. Marer says:

  http://www.ad.nl/economie/2740232/Drie_ton_kwijt_en_dakloos.html

  Verhaal van “kleine” spaarders.
  Toch beter als je je geld spreidt.

 83. Marer says:

  http://www.sportwereld.nl/voetbal/buitenlandsvoetbal/2740605/Kredietcrisis_Mes_in_Chelsea.html

  Zouden de voetballers ook iets minder gaan verdienen?
  De foto laat al zien dat de eigenaar geen scheerapparaat meer kan betalen. 🙂

 84. Marer says:

  http://www.ad.nl/economie/2740230/Vrienden_ontdekken_gat_in_de_markt.html

  De één zijn dood is de ander zijn brood!
  ook al is het beleg noch wat karig 🙂

 85. peter says:

  Zie ik door de kredietcrisis nou ook de kerstlichtjes nog eerder branden? 8 november, ja, oke het is weekend (dan zie je de toename) maar ik constateer toch dat dat mijn overburen (relatief ver weg) het nu al nodig vonden!

  Je bankafschriften in rood licht bekijken?

 86. jennyj0 says:

  @ Wilma,

  Als Rijkman het niet nodig had en het ook niet wilde, dan begrijp ik niet waarom hij het meenam.
  Hij vond zeker dat hij het aan zijn naam verplicht was!
  🙂

 87. peter says:

  @ JJ, suggereren dat je het niet nodig hebt, daarmee tevens suggereren dat je alleen maar het beste met de bank voorhad. Zeer snobistisch!

  Hij wordt nu met de nek aangekeken, de vos, blij zal hij er niet mee zijn, in wezen durf ik te zeggen dat dit misschien ook wel een tragedie zou kunnen zijn!

 88. peter says:

  Misschien was dat wel zijn doel! De vos!

 89. Marer says:

  http://www.ad.nl/cultuur/2759362/Kelder_terug_met_gecorrigeerde_500.html

  Mocht het je echt interesseren kan de Rijken Rekenmachine gebruiken.

 90. Edward says:

  Dow Jones net onder de 8000, hoogste punt was ca 13.000.
  De AEX kwam al van zo’n 700 naar 238.
  Heeft die Dow nog procentueel wat in te halen..
  Zal de AEX nog meeslepen, 150 zit erin.
  Maar ooiitt wordt kopen op het dieptepunt rijkmakend!

 91. Edward says:

  Als overtuigd numeroloog en kabbalist, en succesvol speurder naar complotten, vond ik als eerste de échte oorzaak van de credietcrisis!

  Hier zit een gevaarlijke organistie achter, en deze keer niet van de geldgod Mammon.

  Nee hier zitten duistere krachten ala de Mummy in het Midden-Oosten te sturen om ons te verzwakken, de Westerse dollar en euro tegen elkaar op te hitsen en als lachende derde de wereld dominantie in 2012 over te nemen! Dan stopt de Amerikaanse Maya kalender en begint de Arabische + Chinees/Indische kalender of zo.

  Immers kabalistisch zit zeer veel in credietcrisis, o.a.:

  CREDO = geloofsbelijdenis.
  RITE = Ritueel
  ISIS = Egyptische godin.

  En de leider dan? Nee he, ik vond meteen intuitief de geheimzinnige ED open en bloot voor mijn geestesoog oplichtend genoemd… Oops, volgende keer toch beter versleutelen… Zelfs red ie ’t = rediet was te vinden…

  Ed your service… ala Rath heb ook ik nu een wereldcomplot doorzien en verijdeld!

 92. Edward says:

  Wat ik niet snap bij de kredietcrisis:

  De economische groei in ons land is vaak jarenlang 1 tot 3 % stijgend. Steeds weer komt er enkele % bij. Dan heb je veel vet op de botten en je kunt ook wel een jaartje -2% aan. Nee hoor, volgend jaar zal de groeivertraging slechts -0,2% zijn (peanuts dalinkje), en alle media in ons land herhalen DUS (?) fervent de mantra CRISIS, CRISIS, CRISIS (zou ik pas denken bij -5%). Door de crisis propaganda gaan de mensen vanzelf wat geld opzij zetten voor als ze ooit ontslagen worden, en daalt de groei nog meer.

  Investeren is belangrijk, en bij negatieve groei daalt dat wat. Maar de crisis zit hem m.i. alleen in het feit, dat de oplichter tovenaars in de financiële wereld de giftige oninbare geld-weg hypotheken zó creatief in allerlei triple A pakketten verborgen hebben, dat banken heel goed weten welk verborgen hypotheek gif, DAT NOG NIET NAAR BUITEN GECOMMUNICEERD IS, ze nog op de plank hebben liggen.

  Zodat ze dit plankgif zeker ook veel bij collega’s verwachten, en DUS elkaar nog steeds geen geld durven te lenen, uit angst dat dit oninbaar in een bodemloos zwart gat verdwijnt. En DAN gaat uiteindelijk de economische motor zwaar haperen, want bedrijven kunnen fluiten naar nieuwe kredieten, en alle EU steun verdwijnt in de stroppenkas van de banken.

  Tevens lopen er veel hypotheken in de USA met enkele instapjaren heel lage lasten, en daarna zeer hoge lasten, die va banque speculeerden op altijd stijgende huizenprijzen. Dat die niet altijd omhoog zouden gaan wisten alle experts drommels goed, immers de waanzinnig gestegen huizen werden onbetaalbaar duur voor starters.

  Maar ja, zakken waanzinnig vet vullen, en na mij de zondvloed, en dat in een financiële wereld waar alles draait om VERTROUWEN! Nu die lui met die instaphypotheken in de USA in 2009 en 2010 opeens veel minder uit te geven hebben, hebben ze hierdoor 100% zeker weer een teruggang in de economie.

  Daalt de Dow Jones verder. Moet het Plunge Protection Team (zie Google) weer meer aandelen kopen. Moet de regering naast het vele geld dat ze via dit PPT in de Dow Jones pompen ook weer 750 miljard dollar uit de kast trekken sorry uit de ongedekte bankbiljetten persen toveren….

  Zwitserse professor in de economie zei al dit jaar in de Zürcher Zeitung: Kredit crisis schon vorbei!!!??? Die hat aber so-eben erst gut angefangen!

 93. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/economie/article1100435.ece
  /Waarom_bankiers_geen_sorry_zeggen

  AMSTERDAM – De bankiers die woensdag in de Tweede Kamer verschenen, weigerden schuld te bekennen. De kredietcrisis werd beschreven als een tsunami die ineens op hen was afgekomen. ‘De miljarden vliegen het raam uit en u doet alsof het u allemaal een beetje komt aanwaaien’, zei Alexander Pechtold (D66).

  Charles Huijskens, communicatie-adviseur, is niet verbaasd. ‘Nederlandse topmannen bieden nooit excuses aan. En dat valt niet te verklaren uit de angst voor schadeclaims. Het past gewoon niet in onze cultuur om het boetekleed aan te trekken.’

  ‘Neem Rijkman Groenink. Hij wordt door iedereen geminacht, maar de eerste keer dat hij wat van zich laten horen, biedt hij geen verontschuldigingen aan, maar zegt hij dat hij graag wil terugkeren. Ook Cees van den Hoeven, de topman van Ahold, heeft tot op de dag van vandaag geen sorry gezegd voor de boekhoudfraude .’

 94. wilmamazone says:

  Pas als de laatste boom is omgehakt, de laatste rivier is vergiftigd en de laatste vis is gevangen, zullen we beseffen dat je geld niet kunt eten.

  Cri-indianen

 95. wilmamazone says:

  http://www.nuzakelijk.nl/20081103/kredietcrisis/humor-in-crisistijd

  RIJSWIJK – Wie een jaar geleden 1000 euro had geïnvesteerd in Fortis, zou daar nu nog 40 euro van overhebben. Hetzelfde bedrag aan aandelen TomTom zou nu nog ongeveer 88 euro waard zijn.

  Maar wie van zijn 1000 euro kratten bier had gekocht, zou daar behalve een kater in elk geval veel lol aan hebben overgehouden én bijna 300 euro aan statiegeld.

  Humor is volgens sommigen het beste medicijn in crisistijd. Zo liet een beurshandelaar zich onlangs ontvallen dat de kredietcrisis erger is dan een scheiding: “Ik ben de helft van mijn geld kwijt, maar aan mijn vrouw zit ik nog steeds vast.” En hoe herken je de optimist onder de zakenbankiers? Hij strijkt op zondagavond vijf witte overhemden.

  Humor is een goede eigenschap van mensen, lachen relativeert heel veel.
  Het filmpje is erg leuk!

 96. Da Silva says:

  @ Wilma
  Leuk filmpje,ik ben dol op die Engelse humor!

 97. Edward says:

  Zeer leuke fimpjes.

  Hoorde van de week dat Engeland bijna failliet zou zijn. Slechts enkele tientallen miljarden reserve’s aan buitenlandse valuta’s. Hedge fondsen schijnen massaal short te gaan op het Britse Pond, in de hoop dat ze door de crisis moeten devalueren, zodat de schuld uiteindelijk verrekend kan worden met spotgoedkope ponden, ten koste van de Britse burgers, ka$$a!

  Ze balen als stekkers in de UK dat ze niet in de Euro zijn opgegaan, immers het Euroblok is te massaal om aan te vallen door kapitaalstromen. Het relatief geisoleerde Engelse Pond zou daarentegen wél target kunnen worden…

  Zag overigens een creatieve oplossing voor de Ijslandse schulden. Zie:

  http://www.bloggers.nl/777/71565/Het+voordeel+van+de+kredietcrisis.html

 98. Edward says:

  Haha, een Amerikaanse handelaar, Bernard Madoff, heeft banken wereldwijd voor 50 MILJARD dollar opgelicht. Konklusie: de oliedomme bankiers kochten niet alleen giftige oninbare hypotheekpakketten bij de billions, maar trappen zelfs in de simpelste oplichters pyramide! Hoezo vakkundige controle organen? Wolkenkrabbers vol naievo’s…

  Hoe deed ie het. Net als die René vd Berg in Hilversum. Geef je beste klanten het geld van minder bekende inleggers, je succesvolle naam wordt steeds meer erin geramd, immers de bobo’s en machtigen cashen, wees uiterst aimabel en beminnelijk, en de hele kudde bankiers volgt wereldwijd de rattenvanger als blatende schapen richting abattoir sorry richting inca pyramide waar het financiele hart van hun inleggers eruit gerukt wordt!

  Voor 50 miljard bouw ik een stad van 100.000 inwoners, compleet met alle infrastructuur.

  Ze zeggen dat alles in de financiële wereld een kwestie van vertrouwen is, maar ik heb mijn vertrouwen zojuist voor heeeeel lang verloren. Deze oliedomme bankiers meute is, wát ze ook doen, eigenlijk het eerste decennium nooit meer te vertrouwen…. Hun bonussen en gouden handdrukken zitten dan nog steeds goed, dat weer wel.

 99. Edward says:

  Hoe kan het toch dat een aimabele oplichter met een dijk van een naam wolkenkrabbers met specialisten OVERAL in de bankwereld te slim af is, en zelfs gechoochel 50 miljard niet opvalt (hij gaf ongelooflijk zichzelf notabene via zijn zoons aan, de pyramide was door de verdrietcrisis vastgelopen…)?

  Theorie van financiele amateur Edward:

  a. De topbobo’s zijn vaak minder opgeleid dan hun adviseurs, steekt enorm, ze kunnen zich goed en wreed naar de top vechten maar zijn inhoudelijk zwak, ze by-passen hun interne hoogopgeleide specialisten graag door met een externe adviseur ze te slim af te zijn en zelf de successen binnen te halen zodat vooral hun belangen stijgen?

  b. Externe olichtings adviseur kan in zijn pyramide systeem met wat inzicht de naar successen hunkerende juiste sleutelbobo’s, die ondanks dat ze concurrenten zijn, vaak samen lunchen en zijn naam als tip geven, echt als een soort Godje at-will uitermate succesvol doen zijn?

  c. De topbobo kan in de USA PER DAG wie dan ook ontslaan, dus veel oppositie van een interne adviseur hoeft hij niet te tolereren, die kan onmiddellijk vertrekken? Het MY-WAY-OR-THE-HIGHWAY systeem?

  d. Ging dat ook niet zo destijds bij de gigant OGEM dat failliet ging waar een topbobo afkomstig uit de politiek al zijn topadviseurs bypaste bij de onvoorstelbare overname van een Duits concern, dat zwaar verlies- in plaats van winstgevend was? Hij deed het fiasco, waarbij zijn zakelijke tegenstanders hem op alle manieren de hemel in prezen in zijn eentje!

  e. Hoe komen we ooit van die niet eens hebzucht, maar eigenlijk onbekwame regelzucht van eigenlijk incompetente topbobo’s af? Ze helpen de hele financiële wereld naar de verdommenis, en ik ken al 8 ontslagen bij miijn werkgever die niet nodig geweest waren maar puur aan de verdrietcrisis te wijten waren!

  Ze worden bedankt die toplui met hun megasalarissen, mega-mega bonussen en hun mega-mega-mega afscheidshanddrukken, opties, etc. En hun fnuikende macht en regelzucht om hun ego en bonus op te krikken….

  f. Want daarvoor gebruiken ze de wolkenkrabber interne adviseurs wél, bedenk eens iets slims zodat ik op creatieve innovatief nieuwe wijze mijn zakken verder kan vullen?

  Waarom verbaas ik me niet dat onze FORTIS voor 850-1000 MILJOEN, ja 1 miljard door Bernard Madoff met indirecte leningen met frauduleuze onderpanden getild is? En hun partner, die ook ABN-AMRO overnam, voor de helft met open ogen in zijn beleggings fraude trapte? Hoezo dikbetaalde interne controleurs?

  Arme arme wereld met zulke leiders! Over 7-10 jaar, de nóg grotere amehoela financiële crisis door incompetentie, wedden om een kratje bier? Ondanks alle competente regelsystemen die ingevoerd gaan worden die als de aandelen weer fors gaan stijgen in de jarenlange hallelujah kan-niet-op stemming geleidelijk obsoleet worden?

  FORTIS is nog bezig met een intern onderzoek. Jemiedepemie! Dit is geen mosterd na de maaltijd, maar mosterd na de kadetjes op de begrafenis!

 100. Edward says:

  Snapt U nu dat de banken elkaar geen geld lenen willen? Ze weten dondersgoed, zonder intern onderzoek, dat ze ALLEN nog uiterst veel van deze Bernard Madoff en Verdrietcrisis shit op de plank hebben liggen!

  Je gaat elkaar dan geen geld lenen, en geld dat hun eigen zwarte gat vult in een ander zwart gat pompen. Pas als WIJ wereldburgers sorry de regeringen trillioenen Euro’s bijdrukken, gaan deze gaten dicht en krijgen de bobo’s tevens wegens stijgende omzetten hun bonussen weer.

  Jammer dan van die pensioentjes en de duizenden burgerbelangen die niet meegroeien met die mega inflatie, dollarcrisis etc ….

  Op zijn Kessies: iedereen een prettige week en weekend toegewenst!

 101. Edward says:

  Toch is die Kees Braam een echte ZIENER, hij zij tegen mij: wat heb jij toch met geld Edward? Gezien mijn bovenstaande berichten krijgt ie van mij een achtje.

  Tegenvraag 1: wat heb jij toch met kwakzalvers Kees? Waarom Hulda Clark etc niet van een bijsluiter voorzien op je site, want wegzappen van die dappere strijdster tegen regulier mag natuurlijk niet na al je egosteun aan haar kwakspoeling!

  Tegenvraag 2: waarom geen rode stoplichten op je site Kees?

  Tegenvraag 3: waarom hamer je niet op de plicht tot publiceren Kees (mijn echte stokaardje). 1 anekdotisch gevaletje op de NCRV en je gaat helemaal plat voor de gevaarlijke darmspoeling. En de doden eraan heel slim wegpoetsen door te stellen dat men alleen naar “deskundigen” moet gaan. Daar vielen die onnodige doden nou juist.

  Prettig weekend!

 102. marer says:

  Dat roept de vraag op wie is er deskundig?

  Dr. Huppes, die een doe-het-zelf-groepje start, maar dan als meneer en geen arts.
  Meneer Braam, die een site beheert waar, naast waardevolle informatie, een hoop kwakzalverij is te vinden.
  Dr. Gorter die de (uitbehandelde) kankerpatiënt gebruikt als proefmens en niet publiceert om eventueel nog meer patiënten te kunnen (laten) helpen.
  Groepje Welzijn met aanvoerder Ton, die zich zelf heel deskundig acht betr. de behandeling die de criminele kwakzalver Simoncini geeft. (Dus ook “deskundig” in gebakken lucht)

  En dan de vraag; Wat heb je toch met geld?
  Die hoef je niet te beantwoorden hoor, want vriendje Gorter doet het zeker niet voor het geld (ahum). Alleen spant hij erg graag rechtzaken aan om wat extra’s binnen te krijgen.
  Meneer Braam doet erg zijn best om centjes binnen te krijgen voor zijn deels bewezen waardeloze informative site.

  De kredietcrisis doet mij beseffen dat wij slecht heel kleine krabbelaars zijn op het wereldtoneel.

  Maar ik ben nu toch blij in Nederland te wonen.

 103. Edward says:

  Waar komt het pyramide bedrog vandaan? De eerste was er al in de USA in 1899!
  Daarna volgde een pyramide van pyramide oplichtingen. Teveel om op te noemen. Zie ook Ponzi schema´s…

  http://en.wikipedia.org/wiki/Ponzi_scheme

  FORTIS kan er echt totaal niets aan doen dat 1000 miljoen Euri gaat verdampen, ze zijn gewoon als eerlijke zakenmensen de dupe, ja! Kunnen zij toch ook niets aan doen dat het een pyramide was..

  Svp niet vergelijken met brandweerlui die fikkies stoken in hun kazerne en pyromanen in dienst nemen… Niemand van vele 1000/en controleurs had het simpele bedrog wereldwijd door! Mensen zonder rijbewijs die rijexamens afnemen? Nog meer money erin steken svp… Tsjakkah! 1000 miljoen hoeft echt niet grondig gecheckt te worden..
  Geld moet rollen… jammer dan van de lagere pensioenen, etc.

 104. wilmamazone says:

  http://extra.volkskrant.nl/opinie/artikel/show/id/2224/Bos_snapt_er_de_ballen_van

  Even leek het erop dat de maakbare samenleving een comeback ging maken. De overheid moest ons redden en met algemeen instemming werden banken genationaliseerd. Het marxisme werd ineens weer relevant, de naam Joop den Uyl viel, de PvdA steeg in de peilingen en Wouter Bos werd van rechts tot links uitgeroepen tot Politicus van het Jaar.

  Ook ik snap er de ballen van en vind dat hele beursgedoe op het grootste casino van de wereld lijken. De meest vreemde redenen (voor mij dan) komen langs om geld meer of minder waard te laten zijn, het is gewoon gokken al wordt het speculeren e.d. genoemd.
  De kleine man/vrouw mag wederom het gelag betalen voor die dikdoeners, want vele kleintjes maken één grote nietwaar?

 105. wilmamazone says:

  http://weblogs2.nrc.nl/youp/2008/12/20/kermis/#respond

  Kermis
  De top van de ABN Amro gaf een feestje voor de top van de ABN Amro. Het clubhuis van de Koninklijke, zoals wij de bekaktste zeilclub van Nederland altijd noemden, was geheel ontmanteld en opnieuw ingericht voor de snelle jongens van het grote geld. Op internet las ik dat ze voor die avond zelfs nieuwe gordijnen hadden opgehangen. En ook het doordeweekse servies en bestek van de zeilclub waren niet goed genoeg voor de bankiertjes. Damast, porselein en zilver werden met vrachtwagens aangevoerd om de jongens van het grote geld het naar de zin te maken. Ik vrees dat ze bij het exquise eten geen wijntjes van de Aldi of de Lidl hebben gedronken. Wat ze te vieren hadden? Kerstmis. Meer zat er dit jaar niet in. Waar zullen ze op gedronken hebben? Op het feit dat ze überhaupt nog bestaan? Op de rooie minister die de bank gered heeft? Op de Belgische regering?

 106. Edward says:

  @Wilma, leuk stukje. Kennis van mij hielp voor het eerst op die zeilclub. Steeds misverstanden. Iemand bestelde zeer bekakt een sudderens… Bleek een jus d’orange te zijn.

  Rode minister is betrekkelijk. De man is een ex-Shell manager. Shell heeft via allerlei kanalen best wat invloed. Kan als het wil subsidie op zonnepanelen, in Duitsland een enorm groot succes, hier nog wat afremmen.

  Bij zware subsidie op zonnepanelen wordt het, met nieuwe generaties heavy-duty EN snel oplaadbare batterijen in auto’s, binnenkort misschien wél handig om met een actieradius van 500 km dagelijks bijna gratis electrisch in ons kleine landje te gaan rijden.

  Is niet leuk voor de pomphouders en energiecentrales die op olie draaien. Net als het dieselen op olie uit de supermarkt…

  Was er onlangs zelfs niet een voorstel om managers van Shell en de overheid kort uit te wisselen (met allerlei positieve spin-off maar ook meer invloed voordelen)?

 107. Edward says:

  Leuk de binnenkort vice-president Biden houdt het voor mogelijk dat de Amerikaanse economie instort.

  De staat van de economie is volgens hem veel slechter dan gedacht. Er is een tweede 700 miljard dollar dus nodig…

  Beste mensen, de zakkenvuller-haaien hebben hun gif zó goed verstopt, dat volgens mij ook een derde, vierde, vijfde, zesde etc 700 miljard dollar nodig zullen zijn…

  Het inktzwarte slechte nieuws is eigenlijk al wel bekend, maar wordt in fases aan U gedoseerd om taktische redenen.

  Hopelijk ontstaan geen dollar crisis of 1930 toestanden…
  Worden minstens twee spannende jaren.

 108. Edward says:

  700 Miljard dollar is zo’n 500 miljard Euro.

  Vergeleken met Nederand heeft de USA zo’n 300 miljoen inwoners, zeg 20 x zoveel.
  Het is dus op onze schaal een 2e noodfonds van 500/20 = 25 miljard Euro. Best veel.

  Voordeel is dat de USA geen gouddekking meer van de dollar heeft, en zoveel papier kan omzetten in dollars als zij wil.

  Geen gek idee van die Middelkoop dus wat goud te kopen of zo, voor het geval als de dollar instort. Maar dan écht wat goud of zo in een bankkluisje leggen, papieren opties zijn vodjes als het wereldwijd mis mocht gaan…

  Vraag: als de dollar ooit peanuts waard wordt, hoe kan de USA dan zijn grote dorst naar aardolie betalen?

 109. peter says:

  http://weblogs.nos.nl/radio1journaal/2009/02/02/maserati-met-chauffeur/

  Verdrietcrisis bij Mollenkamp zijn vrouw en zijn chauffeur.

  Zijn smaak deel ik, al denken sommigen dat er een hooivork in het logo verwerkt is.

  Sommigen ‘verkankeren’ de maatschappij tot op het bot!

 110. peter says:

  Informatie voor Boer zoekt auto:

  De drietand is het traditionele symbool van Bologna, waar de auto’s van oorsprong werden gemaakt.

 111. peter says:

  The Maserati Trident is a stylized version of the trident found on the massive fountain / statue of Neptune by Flemish sculptor Giovanni Da Bologna. The statue is a well know symbol of Bologna (the city where Maserati was founded), and the Maserati brother that designed the logo sought to honor the city (and help themselves) by using a famous and popular Icon of Bologna.

  Ja, zo zit de vork in de steel!

 112. Edward says:

  Onlangs, na eerder ontslag van 8 collega’s weer 4 eruit, waarvan twee op de gang waar ik werk. Dieptriest, jonge mensen met een pas gekocht huis en kleine kinderen.

  Kredietcrisis? Schofterig in elkaar gezetten triple AAA-nepconstructies in de USA hypotheek branche voor 10.000-en miljarden dollars. Gangsterachtige woekerpolissen in ons land, hoe dúrven ze, de vuile boeven! Hoezo draait alles in de financiële wereld om vertrouwen????

  Dezelfde greedy gangsters omarmden in de bankwereld de intens giftige triple A hypotheken en expres ondoorzichtig complex gemaakte luchtbel constructies van honderden miljarden met gifgasgevulde zeepbellen heet gretig, omdat ze: a. Daarvoor vette bonussen kregen. b. Eruit getrapt werden als ze het spel niet meespeelden, immers ze bedreigden dan de bonussen van hun bazen en collega’s.

  Geen bank in de wereld WILDE het door hebben! Ze waren gelijk paria’s geweest… Dus deed mondiaal IERDEREEN in de financiële wereld mee aan het smerige ondoorzichtige complexe hypotheken en geldpakketten spel!

  Middelkoop zegt: de aandelenbel is uiteengespat! Nu nog de obligatiezeepbel en de vastgoedzeepbel die waanzinnig met fictie gevuld zijn. Opponenten op TV kwamen niet verder dan nounou U bent echt het zonnetje in huis. Nee realisme ontbreekt totaal denk ik dan. Maak Uw borst maar nat, AEX volgens mij nog op 120 of lager…. We worden met zijn allen oliedom gehouden, want de crisis zit zo diep dat niemand de naakte waarheid by-far durft prijs te geven!

  Jonge gewone mensen betalen nu de spijkerharde prijs, de zakken van alle gangsters zijn gevuld met miljoenen en miljoenen. Hoe meer mensen het relatief slecht krijgen, des te relatief rijker de boeven.

  Ik ben niet plaatsvervangend boos, lijkt alleen maar zo…

 113. Edward says:

  De dure Euro werd door de Duitsers meteen Teuro genoemd, maar gezien de huidige irrationele sabotage achtige begrotings discipline in warme Europese landen die het pact onder enorme druk zet stel ik tijdelijk de Neuro voor tot de crisis over is.

  Terug naar de gulden zou de fabrikanten die alle automaten moeten terugombouwen wél weer aan werk helpen.

 114. Edward says:

  Wedden dat Nostradamus de huidige financiële crisis allang voorzien heeft en er een kwatrijn precies op slaat? De new-age 21-12-12 profeten en ook de lokale eindtijd profeten zullen ons aardig bang proberen te maken, net als bij Tomb Raider zullen wat planeten op 1 lijn staan of zo…

  Onzin natuurlijk, ik boek vast wintersport vakantie op vrijdag de pi-dag 13-3-13 (hihi), er valt sneeuw genoeg.

  Sommigen zien uiteraard daarna een zeer sterk verband met elke vrijdag de dertiende in 2013 en de eindtijd, al is dit nog niet de val van Babylon..

  http://weeswaakzaam.punt.nl/?id=444759&r=1

 115. Edward says:

  Wauw, de gemiddelde Hollandse burger heeft 26000 Euri verloren door de kredietcrisis, inclusief baby’s, zwervers, etc. Samen, jawel, 325 miljard Euro verloren. De voor hun bonus graag de andere kant uitkijkende bankiers mogen echt wel smeken om vergeving.

  En dat alles nadat bijna alle banken en verzekeraars ons als ordinaire schurken bewust en heel gericht geniepig kaalgeroofd hadden met woekerpolissen. Ongestrafte immers witte boordencriminaliteit ten top! En dan zegt men wel eens dat alles in de financiële wereld draait om vertrouwen.

  Mijn gevoel: je mag lagere scholieren al enkele wetmatigheden aanleren: laat je niet beetnemen door mooie praatjes, het motto hier is ikke ikke, en de rest kan spijkerhard stikke, en na als bankier mij de zondvloed. Of na mij als fondsbeheerder de tsunami…, hoezo normen en waarden?

  Allen naar Den Haag: we want our money back… Komen er 20 of zo, en de financiële diefjes lachten weer eens in hun vuistje.

 116. wilmamazone says:

  http://www.abvakabofnv.nl/actueel/bericht/i_love_crisis/

  ‘I love crisis’

  Nederlanders zijn crisismoe. Niet omdat de onzekerheid over de toekomst hen parten speelt, of omdat ze bang zijn voor hun baan. Nee, Nederlanders ergeren zich het meest aan alle negatieve berichten in de media.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: