Verst van de pers.


Wegens daverend succes verlengd.

Vorige vers van de persen:

https://cryptocheilus.wordpress.com/2008/09/03/nog-verser-van-de-pers/ (jongst)

https://cryptocheilus.wordpress.com/2008/06/02/vers-van-de-pers-2/ (oudst)

819 Responses to Verst van de pers.

 1. marer says:

  http://www.ad.nl/groenehart/gouda/2798200/TomTom_Rij_nu_de_IJssel_in.html

  Werd er niet eerder op dit blog beweerd dat mannen beter auto rijden? Geef ze dan geen TomTom. Dan staat het verstand op nul!
  Ik denk dat de TomTom op de vrouwelijke stem stond en de chauffeur erg blond haar heeft.

 2. Edward says:

  Las in spitskrant dat in de USA en China 1 op de 8 PC gebruikers Internet verslaafd is. Vertoont een zeker vlucht gedrag dat zich uit in doorsurfen en doorchatten.

  Zou in ons land ongeveer ook gelden.

  Dit nog exclusief gok en sexsite verslavingen.

  Wat doe ik hier eigenlijk..OOPS!

 3. cryptocheilus says:

  Heb ook wel eens die neiging tot doorsurfen. Dan begin je ergens en vraagt je een paar uur en twintig tabbladen later af….hoe kom ik hier nu weer verzeild? Wat ben ik eigenlijk aan het lezen?

  Vindt ik eigenlijk ook wel het mooie er aan; De oneindige uitgestrektheid van the internets. Hoewel ik vroeger meer boeken las. Dat dan weer wel.

 4. Edward says:

  Crypto, precies zo bij mij, dat doorsurfen.

  The unbearable fascinating endlessness of interesting Internet sites, mee eens.

  Wel vaak interessant, zoals de kwantumcomputer die een sudoku oplost bijvoorbeeld of een molecuul selecteert uit een database:

  http://www.techzine.nl/nieuws/11881/D-Wave-demonstreert-werkende-quantumcomputer.html

 5. Edward says:

  Of Crypto, als je je verveelt, dan bestuur je toch de NASA Space Shuttle:

  http://pao.ksc.nasa.gov/sim/index2.html

  Wel even wat anders dan chatten, oder?

 6. cryptocheilus says:

  ‘kwantumcomputer’; Klinkt goedkoop maar is het niet. That’ll be the day…

  Ik las vandaag dit artikel:

  http://www.explorejournal.com/article/S1550-8307(08)00285-1/fulltext (link even kopiëren/plakken)

  Over bidden voor genezing. Een kritiek van Larry Dossey op o.a. het beroemde Harvard STEP onderzoek van een paar jaar geleden. Heel apart.

  Deed me een beetje denken aan de creationistische visie die nu weer volop door de betreffende reli’s op de voorgrond wordt gezet.

 7. Edward says:

  Je kunt alles bewijzen, ook creationisme. In de buurt van een grote massa loopt de tijd volgens de relativiteits theorie langzamer. Bij de big bang was de massa nog zo geconcentreerd, dat de tijd in het heelal absurd langzaam vooruitkroop.

  Samen met de uitspraak in de Bijbel dat een dag voor God als 1000 jaar is die zijn voorbijgegaan kom je nog op 7 scheppingsdagen uit als je wat rekent en goochelt.

 8. cryptocheilus says:

  Ben ik niet met je eens Edward.

  Creationisme is niet te bewijzen. Ook evolutie niet. Het is hoogstens aannemelijk te maken.

  Tijd is relatief en de bijbel is geschreven door 1000 jaar oude onwetenden.

 9. wilmamazone says:

  http://www.kwakzalverij.nl/784/Zelfreinigend_vermogen

  25 nov 2008 | Frits van Dam

  Je kunt er vergif op innemen. Wordt een alternatieve therapeut aan de schandpaal genageld, dan stromen bij de Vereniging tegen de Kwakzalverij (VtdK) de verontwaardigde mailtjes weer binnen, zoals: ‘Weet de VtdK wel wat er allemaal in de reguliere zorg mis gaat, dat er door medische fouten jaarlijks meer dan 1500 doden vallen. Pakken jullie de onkunde en de kwakzalverij in eigen kring maar eens aan.’

  Ogenschijnlijk hebben die briefschrijvers een punt. Natuurlijk gaat er het nodige mis in de zorg, niemand die dat ontkent. Maar wat die verontwaardigde briefschrijvers vergeten, is dat al die fouten en problemen aan het licht komen juist doordat er in de reguliere zorg van alles gedaan wordt om de kwaliteit te bewaken en fouten en misstanden boven water te krijgen. Het is de reguliere wereld zelf die in onderlinge samenwerking regels opgesteld heeft en procedures heeft afgesproken waardoor misstanden gesignaleerd, gecorrigeerd en via de tuchtrechter bestraft worden. ‘Zelfreinigend vermogen’ heet zo iets. De Inspectie voor Gezondheidszorg (IGZ) heeft hierbij een toezichthoudende functie.

 10. jennyj0 says:

  De vraag is of je iets kunt bewijzen wat niet het geval is. Dat lijkt me toch niet.

 11. jennyj0 says:

  Ik ben het ook niet met je eens Edward, er zijn juist veel dingen die je eigenlijk niet kunt bewijzen. Verder dan ‘zeer aannemelijk’ kun je bij veel zaken niet komen. Dat is ook niet erg, meestal gaat het daarbij om dingen waarvan niemand met een normaal verstand zal betwijfelen dat ze het geval zijn, bijvoorbeeld het feit dat er iemand bestaat die onder de naam Edward op dit blog interessante bijdragen levert.
  Er zijn ook meer gecompliceerde dingen die we niet kunnen bewijzen, maar die niettemin heel aannemelijk lijken. Dan moeten we zeggen: dit of dat lijkt het geval te zijn, maar bewijzen kunnen we het – nog – niet. Dat gebeurt niet altijd, helaas.

 12. cryptocheilus says:

  @ JJ:

  Daarom zeg ik ook dat het in beide gevallen aannemelijk te maken is.

  Het creationisme is voornamelijk gebaseerd op het in twijfel trekken van de evolutietheorie en heeft eigenlijk geen reële onderliggende hypotheses.

  Blijft een kwestie van geloven.

 13. jennyj0 says:

  Ja, je hebt gelijk.
  Bij mij op werk is ook een intelligentdesingist – wat natuulijk het zelfde is als een creationist, maar goed. Die roept steeds dat wij dan maar moeten bewijzen dat het intelligentdesingnisme niet waar is. En dat kunnen jullie niet! roept hij dan triomfantelijk.
  Nee, dat kunnen we inderdaad niet. Zucht…

 14. cryptocheilus says:

  Irritant dat soort lui. Ik ken ze. Voet tussen de deur types en roeptoeters.

  Het ergste is dat deze mensen in toenemende mate gefaciliteerd worden door onze ggggristenregering.

  Aanschouw bijvoorbeeld de zeloot en senator prof. dr. ir. E. Schuurman:

  http://www.refdag.nl/artikel/1372155/Prof+E+Schuurman+Werkelijkheid+is+als+een+diamant.html

  Gevolg is dat de gggristenscholen hun kinderen vroegtijdig mogen agnostiseren. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen.

 15. jennyj0 says:

  Ja, en hij heeft reformatorische wijsbegeerte gedoceerd. Erg toch.
  Heel apart, reformatorische wijsbegeerte. Ik ben mijn filosofiestudie begonnen aan de VU en daar heb ik dat ook gehad. Het is verplicht, maar ’t is maar 1 blokje in het propedeusejaar, want anders holt iedereen natuurlijk hard gillend weg en dat kunnen ze ook weer niet hebben. Ik weet er ook niks meer van, behalve dat het ongelofelijk gortdroog was.

 16. cryptocheilus says:

  Het mooiste van het artikel is dat ie zelf redeneren t.a.v. evolutie,- of ID afkeurt:

  Schuurman heeft weinig op met harmonisatie tussen „wat een christen gelooft en wat hij wetenschappelijk denkt. Dat is een van de grootste fouten die we maken rond de uitleg van de teksten over de schepping in de Bijbel. Wie wil harmoniseren loopt het gevaar het geloven ook onder de wetten van de wetenschap te laten vallen. Dat kan niet.

  Dat kan niet en dat mag niet. Met zulke volksvertegenwoordigers zit je intussen wel opgescheept. En nog Prof ook. In de ogensluitkunde waarschijnlijk.

 17. jennyj0 says:

  Je kan niet onder de wetten van de wetenschap vallen, zegt hij. Nou, dat kan best, dat doet-ie zelf ook de hele tijd als denkt-ie dan van niet. Ach, je kunt het zo onderuit schoffelen, die redenering, maar zelfs daar heb ik geen zin in. Het is zulk mal denken, zonde om je energie aan te besteden.

 18. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1099164.ece/
  GroenLinks_wil_betaald_verlof_voor_ziekenzorg

  DEN HAAG – Werknemers moeten recht krijgen op betaald zorgverlof. Het recht om te zorgen moet niet alleen gelden voor naaste familie, maar ook voor buren of vrienden. Dit wil GroenLinks regelen met een initiatiefwetsvoorstel.

 19. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1099153.ece/
  Hans_Kazan_is_in_Kenia_een_tovenaar

  AMSTERDAM – In het boek Wat een onzin! richten twee wetenschappers zich op het ontmaskeren van ‘charlatans’ als Char en Derek Ogilvie.

  De twee wetenschapsfilosofen hebben een missie: ze zijn het spuugzat dat Nederland in de ban is van het paranormale, zich laaft aan de waan van hedendaagse hekserij.

  Televisieprogramma’s bij RTL 4 en KRO over dergelijke fenomenen trekken tenminste een miljoen kijkers per uitzending. Tijdschriften leggen zich toe op het paranormale.

  Herman de Regt (45) van de Universiteit van Tilburg en Hans Dooremalen (41) van de Universiteit van Amsterdam schreven van de weeromstuit het boek Wat een onzin! dat vandaag verschijnt.

 20. wilmamazone says:

  http://www.iocob.nl/politiek/de-jager-is-ingefluisterd.html

  Staatssecretaris van Financien de Jager, heeft in de nota 31704 op 5 november 2008 antwoord gegeven op de vragen van de Tweede Kamer over het belastingsplan.
  Het antwoord op de opmerking van Groen Links dat veel complementaire behandelingen, zoals acupunctuur en hypnotherapie, de effectiviteit en kostenbesparing bewezen zijn, getuigt van onwetendheid en vooroordelen.
  De staatssecretaris antwoordt op bladzijde 89 van de nota het volgende.

  “Voor de werkzaamheid en het onderliggende mechanisme van acupunctuur en hypnotherapie ontbreekt deugdelijke bewijsvoering in het licht van regulier wetenschappelijke inzichten en methoden. Over het algemeen is zelfs de kwaliteit in de betere studies middelmatig gebleken en de werkzaamheid van de behandelingen twijfelachtig. Alle studies waarin gesuggereerd wordt dat dergelijke behandelingen wel zouden werken, blijken steeds weer van onvoldoende wetenschappelijke kwaliteit”

 21. wilmamazone says:

  http://www.iocob.nl/tegengif/vereniging-tegen-kwakzalverij-gaat-rose.html

  De Vereniging tegen Kwakzalverij gaat Rose in de Telegraaf van dinsdag 25 november 2008. In een totaal rose gekleurde kolom, die op tevens is geplaatst op de website van de Vereniging, roept de secretaris van de Vereniging met aplomb dat de reguliere geneeskunde beschikt over een groot Zelfreinigend Vermogen, en dat het bij de alternatieven allemaal bagger is. Sylvia Millecam wordt natuurlijk weer ten tonele gevoerd, want Frits van Dam, de schrijver van het artikel, lijkt alleen historisch geinteresseerd te zijn.

 22. jennyj0 says:

  Nou, om eerlijk te zijn… ik heb eigenlijk ook nog nooit iets gemerkt van zelfreiningend vermogen in het alternatieve circuit. Zelfs bij het kleinste woordje van kritiek schieten ze meteen totaal in de verdediging en schreeuwen ze moord en brand over regulier. Over zichzelf hoor je ze nooit.
  En met permissie: die opmerking over bijwerkingen slaat echt helemaal nergens op. De enige middelen zonder bijwerking zijn middelen zonder werking. En die doen niks. Die kun je overigens voor veel geld kopen bij de kwaks.

  En nog wat: al dat geroep over verkorten van de toelatingsprocedures van geneesmiddelen voor ernstige ziektes als kanker: helemaal mee eens. Maar dan moet je ook accepteren dat je nog vaker dan nu het geval is, met ernstige bijwerkingen geconfronteerd wordt. Het is het een of het ander, geen werking zonder bijwerking.

  En tenslotte: dat de farmaceutische industrie het meest geïnteresseerd is in medicijnen die veel geld opbrengen, is waar. Het zijn commerciële bedrijven met aandeelhouders. De – peperdure – onderzoeken en jarenlange procedures voor het uittesten van bijwerkintgen moeten betaald worden uit de winsten. Dat zou anders moeten, helemaal mee eens. Maar realiseer je wel dat als dat verandert, het ook betaald moet worden, uit de algemene middelen. Het zal vast wel goedkoper kunnen als het uit de commercie wordt gehaald, maar ook dan blijft de ontwikkeling van nieuwe medicijnen nog een langdurige en kostbare aangelegenheid.
  Het is gewoon allemaal niet zo simpel als de gorters, braams, valstars en andere sprookjesvertellers ons willen doen voorkomen.

 23. Edward says:

  hehe, elkeen schoot in de pen na een voorzetje …

  Ik bedoelde met

  “Je kunt alles bewijzen, ook creationisme”

  dat elke mafkeees een redenatie kan opbouwen en vervolgens krampachtig kan onderbouwen. De aarde is plat, immers…

  vandaar mijn slotwoord: goochelt. Was een tikkie cynisch bedoeld…

  Dus.. uiteraard is creationisme niet te bewijzen, maar er is ergens al een creatieve hallelujah ondertoon te vinden dat het beginnende uitdijende heelal miljoenen jaren expandeerde, wat voor ons moderne mensen met alle melkwegstels ver uiteen een dag genoemd zou worden. Tijd gaat relatief extreem langzaam vlak bij een enorme massa..

  De relatieve tijd ging dan volgens de nieuwe natte vinger redenatie nog extreem langzaam door de grote massadichtheid. Het is altijd geinig om te zien of een religio met deze aplomb bedachte theorie gaat rekenen of goochelen…

 24. wilmamazone says:

  http://www.iocob.nl/nieuws/raad-van-journalistiek-verwerpt-klacht-vereniging-tegen-de-kwakzalv.html

  Ze waren zo uitgesproken, de bestuursleden van de VtdK. Uitgedokterd?! was vreselijk. Misleiding, valse hoop…De Kackadorisprijs voor de NCRV. De Raad van de Journalistiek gaf deze club van rechtlijners ongelijk! Op Woensdag 26 november 2008 kunnen we stellen: “Uitgedokterd?! niet eenzijdig over alternatieve geneeswijzen”

  De Raad voor de Journalistiek heeft de klacht, die was ingediend door de Vereniging tegen de Kwakzalverij inzake het NCRV-programma Uitgedokterd?!, ongegrond verklaard. De Raad voor Journalistiek stelt dat de NCRV de kijkers niet eenzijdig heeft bericht en dat er geen sprake is van misleiding, zoals door de Vereniging tegen de Kwakzalverij werd betoogd.

  De Raad komt tot de conclusie “dat verweerder geen grenzen heeft overschreden van hetgeen, gelet op de eisen van journalistieke verantwoordelijkheid, maatschappelijk aanvaardbaar is”.

  Quote:

  Berichtgeving in de kranten..
  Nu zijn we benieuwd: het nieuws dat de VtdK de Raad voor Journalistiek inschakelde om die vreselijke uitzendingencyclus Uitgedokterd?! te bestraffen kwam in alle kranten. Komt de uitspraak dat de VtdK ongelijk had en dat de NCRV de Kackadorisprijs niet verdient heeft nu ook morgen in alle kranten…we zijn benieuwd.

  http://www.iocob.nl/nieuws/informatie-reguliere-middelen-onjuist.html

  Informatie reguliere middelen onjuist!
  In het spraakmakende blad PLoS staat een wake-up call voor de reguliere geneeskunde. Op 25 November meldt het blad dat veel informatie die reguliere dokters krijgen over geneesmiddelen niet klopt of onvolledig is. De onderzoekers van de universiteit van San Fransisco onderzochten 33 nieuwe geneesmiddelen die goedgekeurd waren door de Food and Drug Administration in 2001 en 2002. 20% van de klinische studies waren 5 jaar later nog niet gepubliceerd. En de resultaten die wel gepubliceerd waren, waren vaak positiever dan wat bedrijven aan de FDA hadden laten weten.

  Quote:

  En dan spreekt de VtdK over zelfreigend vermogen en wijst naar de complementaire wereld. Het is bijna een omgekeerde wereld. Want binnen de complementaire wereld zijn de misstanden sinds de laatste jaren in ons land op de vingers van een hand te tellen.

  Wie durft überhaupt nog te gaan dokteren? Tegenwoordig moet je daarvoor wel van erg goede huize komen!

 25. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/achtergrond/Wetenschap/article1910921.ece
  /Een_vijfde_van_alle_borsttumoren_zou_vanzelf_verdwijnen_.html

  Borstkanker geneest vaak spontaan, schrijven Noorse wetenschappers deze week in het vakblad Archives of Internal Medicine. Hun hypothese is erg gewaagd. De implicatie is namelijk dat veel vrouwen bij wie in de mammobiel een borsttumor aan het licht komt, voor niets worden behandeld.

  Zo’n sterke bewering vraagt om een sterke onderbouwing. Die leveren de Noren er helaas niet bij. Wel maken ze creatief gebruik van het feit dat Noorwegen pas sinds 1996 een bevolkingsonderzoek kent voor de opsporing van borstkanker. Vrouwen van 50 tot 70 jaar krijgen elke twee jaar een oproep voor een röntgenfoto, zoals dat ook in Nederland gebeurt.

  quote:

  Meijer beaamt dat vrijwel alle borstkankers direct worden behandeld, wat het lastig maakt om te achterhalen of ze spontaan kunnen verdwijnen. Maar concrete aanwijzingen voor zo’n wonder zijn er volgens hem nauwelijks, en ze komen zeker niet uit deze studie.

  Hij vreest dat het Noorse onderzoek louter kwalijke gevolgen zal hebben. Zo kunnen vrouwen wegblijven bij de mammobiel omdat ze denken dat screening geen zin heeft. „Maar uit al het onderzoek blijkt juist dat de sterfte aan borstkanker dankzij screening daalt. Op die weg moeten we doorgaan.”

  Wie durft überhaupt nog borstkanker te krijgen? Tegenwoordig moet je daarvoor wel van erg goede huize komen!

 26. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/ontspanning/degids/article1910925.ece
  /Lage_zorgpremie_niet_zaligmakend__.html?all=true

  We moeten weer kiezen uit het grote aanbod aan zorgverzekeringen. Op deze pagina’s een verhaal over de trends en rekenvoorbeelden die de verschillen met vorig jaar aangeven.

  Anders dan eerdere jaren veroorzaken de nieuwe zorgpolissen nu amper enige reuring. Advertenties die het nieuwe aanbod aanprijzen zijn er nauwelijks te zien, terwijl elke volwassen Nederlander toch al over vijf weken weer zijn keuze moet hebben gemaakt uit het grote aanbod. Ook de politiek, tegenwoordig snel present met verontwaardigde tegengeluiden, laat niet van zich horen. Kennelijk heeft niemand, na alle somberheid over de economie, nog puf om zich ook nog eens druk te maken over zorgpolissen.

  Wie durft überhaupt nog stil te staan bij al die marktwerking in de zorg? Tegenwoordig moet je daarvoor wel van erg goede huize komen!

 27. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/nieuws/zorg/article1910885.ece
  /Kans_op_mindere_zorg_met_het_jaar_groter.html

  De kans dat lagere zorgpremies gepaard gaan met een mindere kwaliteit zorg wordt met het jaar groter. De consument wordt steeds meer met lagere premies gelokt. In ruil daarvoor krijgt hij een beperkte keuze aan zorg voorgeschoteld.

  Zorgsturing heet die trend die vorig jaar inzette en dit jaar versterkt doorzet. „Het is logisch dat verzekeraars zoeken naar manieren om de oplopende zorgkosten in de hand te houden”, zegt directeur Edmond Hilhorst van de financiële vergelijkingssite Independer.nl. „Steeds meer komt echter naar voren dat de kwaliteit van ziekenhuizen nogal uiteen loopt en ik ben bang dat goedkope polissen gepaard gaan met een mindere kwaliteit zorg.”

  Wie durft überhaupt nog te zeggen het allemaal niet meer echt te begrijpen?
  Tegenwoordig moet je daarvoor wel van erg goede huize komen.

 28. Edward says:

  @Wilma, dat artikel over verdwijnende beginnende borstkankers is tendentieus. Het stelt in de kop dat dit 1/5e is (20%) die spontaan verdwijnt. Elders zegt men dat ze VAAK verdwijnen.

  Los van de lage betrouwbaarheid van het onderzoek: Ik zou 4/5e verdwijnt en dus 80% VAAK noemen…

 29. wilmamazone says:

  @Edward

  Ik merk gewoon aan mezelf dat ik het behoorlijk zat begin te worden.
  Heb het gevoel dat er de laatste tijd nergens zoveel over geroeptoeterd wordt als over borstkanker.
  Er zou m.i. véél zorgvuldiger omgesprongen moeten worden met dit soort nieuws, maar ja wie ben ik?

 30. Da Silva says:

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2008/11/rouwvoet_wil_ook_lengte_penis.html

  christenkabinet heeft het voor elkaar. Vanaf 2009 zal IEDER gezin geregistreerd gaan worden. Uw hobbies, uw opleiding, uw gewoonten, of u aan een drukke weg woont. Tenminste, als u kinderen hebt. Rouvoets leger aan registratieambtenaren gaat de lengte van zoons’ penis vastleggen, ze gaan nauwkeurig omschrijven hoe het balzakje eruit ziet. (rimpelig, hangend of groot). Er gaat vastgelegd worden of de beharing van uw dochters schaamhaar tot aan de labia loopt.

  Extra info voor ons IT-publiek
  Leuk weetje voor de IT-ers die langer dan 1 maand in de IT werken en weten hoe ‘implementatietrajecten’ verlopen: Iedere gemeente moet zelf een licentie kopen op een softwarepakket dat al deze onzin registreert. De overheid maakt één overkoepelend systeem dat verbinding kan maken met al deze afzonderlijke softwarepakketten, zodat Rouvoets amtenaren -op termijn- lekker vanachter hun eigen bureau kunnen checken of u voldoet aan de christenstandaard. Moeten we nog uitleggen hoe fout dit soort dingen altijd gaat?

  Echt te gek voor woorden dit,gelukkig zijn ouders niet verplicht alles te beantwoorden.
  http://www.ouders.nl/mjur2008-ekd.htm

  Ouders moeten weten dat het niet verplicht is om op deze vragen antwoord te geven. Het mag wel maar het hoeft niet. Een overweging om het wel te doen is omdat u vindt (al of niet in overleg met uw hulpverlener), dat dit voor een juiste behandeling van uw kind noodzakelijk is. Wat in dit geval onder ‘noodzakelijk’ verstaan moet worden, bepaalt u zelf.

  Sorry,maar ik krijg nu toch echt het beeld van verzekeringsmaatschappijnen die patienten gaan weigeren gebaseerd op hun levensgeschiedenis,ik kan ouders alleen maar aanraden dit in het belang van de toekomst van hun kind zo onvolledig mogelijk in te vullen.

 31. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/nieuws/zorg/article1911152.ece
  /Vertraging_medicijnen_kost_EU_miljarden.html

  Pharmaceutische bedrijven proberen op allerlei manieren het op de markt brengen van nieuwe, goedkopere medicijnen te vertragen. Hierdoor worden de consumenten en belastingbetalers in de EU-lidstaten op kosten gejaagd.

  In de periode 2000 tot 2007 zou in zeventien lidstaten een bedrag van in totaal 3 miljard euro bespaard zijn als merkloze gemeesmiddelen meteen tot de markt waren toegelaten, blijkt uit een steekproef.

 32. Da Silva says:

  Nog even een kleine aanvulling op “Kind dossier” als extraatje willen ze dit er ook nog aan vast koppelen.
  Bezopen,echt bezopen!
  Hoe bedoel je een politiestaat?
  http://www.groene.nl/2008/27/VEILIGHEID_EN_PRIVACY

 33. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/nieuws/zorg/article1911741.ece/
  Alcoholadvies__vrouw_een__man_twee_glazen__.html

  Het nieuwe advies voor aanvaardbaar alcoholgebruik luidt: vrouwen één glas per dag, mannen hooguit twee.

  Tot voor kort gold de regel dat gezonde volwassenen dagelijks één glaasje meer mochten drinken, zonder risico’s op gezondheidsproblemen. Nieuwe wetenschappelijke inzichten leiden ertoe dat de grens van aanvaardbare alcoholconsumptie naar beneden moet.

 34. Edward says:

  @Wilma, tijdens de afbraak van alcohol (ethanol) naar koolzuur en water, verandert ethanol tijdelijk in aceetaldehyde, een kankerverwekkende stof, vandaar.

  Er zit weer een mail van me (onderwerp VIVACE) in het filter…

 35. wilmamazone says:

  @Edward

  Troost je want een van mij zit ook in het filter en wacht op goedkeuring.
  Had wat voor jou opgezocht en dát zal het wezen, het is een complot!!! 🙂

 36. wilmamazone says:

  http://www.ad.nl/binnenland/2809108/Drankverbod_in_sportkantine.html

  ZEIST/DEN HAAG – Het kabinet overweegt de verkoop van alcohol in sportkantines te verbieden voor, tijdens en na jeugdwedstrijden. Sportverenigingen dreigen daardoor in ernstige financiële problemen te komen.

  Het alcoholverbod is een van de ideeën die worden overwogen bij een grote wijziging van de drank- en horecawet. Ook moet volgens het kabinet de leeftijd voor vrijwilligers achter de bar omhoog naar 21 jaar.

 37. Edward says:

  @Wilma, Alles is een complot, hier zit de CIA, FBI, KGB, Big Pharma, BVD, etc of zo achter.

  Waarom zoeken mensen toch zo graag overal een niet-bestaand complot achter?

  1. Hoeven ze de fout niet bij zichzelf te zoeken (geldt voor veel alternatieven).
  2. Als klein miezerig burgertje krik je je armzalige egootje aardig op als je in een grootheidswaan denkt dat de grote jongens JOU JA JOU dwarsbomen…

  Overigens: Ik keek even naar TROS RADAR, maar daar ligt de intense discussie ineens finaal plat sinds 25/11. Complot? Vast natuurlijk!

  Terwijl alternatief als één man wél een comlot heeft, namelijk NIET publiceren! Vooral NEVER NOOIT NIET publiceren. Dát is ons alternatieve stilzwijgende complot blijkbaar! DIT IS WÉL DEGELIJK DE PRAKTIJK FOR REAL!

  Elke nieuwe Wannabee houdt zich er 100% zeker aan, kijk maar naar de laatste 10 van de 1000 ook-niet-publicerende genezings claimers.

  Neem nu PROF DR Gorter. Eerst jat ie methodes uit de reguliere literatuur, die trouw honderden malen publiceerde en zal blijven publiceren zoals dat hoort over hyperthermie, dendritisch, New Castle Disease Virus, etc.

  Dan sneakt ie naar het buitenland buiten het bereik van de inspectie, en mixt ie met de natte vinger ongecontroleerd at will de gestolen methodes bij de patiënt. Gaan mensen door zijn toedoen dood? Waren ze toch al ver heen!

  Verder ONTHOUDT ie de bestolen wetenschappers van alle interessante resultaten bij patiënten, ook van het interessante falen, door PERSÉ NEVER NOOIT NIET een komma zelf te publiceren.

  Dus wél de literatuur volgen en alles meteen voila overnemen. Maar geen lettertje info teruggeven. STIJLLOOS richting lijdende mensheid vind ik. Kassa voor Gorter, dat wel. En hosanna voor zijn ego via filmpjes van Braam, ook via http://www.tegenkanker.nl.

  Wél deze niet te checken fimpjes door de kritiekloze Kees Braam laten opnemen? Ik vind dit STIJLLOOS van alternatief naar regulier, en baal van dit intens nare ik ben lekker onkwetsbaar in Keulen opzetje! Jakkes bah wat dilettantisch, kinderachtig en egotistisch toch bij zo een levensbedreigende kwaal… Ik schaam me wederom weer eens plaatsvervangend heel erg diep om toch nog een alternatief te zijn.

 38. jennyj0 says:

  @ Edward,

  Zo is het precies, er is gewoon heel goed over nagedacht door die meneer Gorter!

 39. jennyj0 says:

  De zoon van Jenny McCarthy geeft autisme gekregen door zijn inentigen, zegt Jenny.
  Vervolgens is hij daarvan genezen door threelac en een gluten/gistvrije dieet, want autisme ontstaat als gevolg van een Candida a. infectie. Uiteraard wordt dit allemaal geheim gehouden door het wereldomvattende complot van de reguliere wetenschap.
  Is het erg als ik het niet snap?
  Op de website van Threelac staat een overzicht van de ziektes die je kunt krijgen door infectie met Candida A. Nu, daar kun je gewoon ALLE ziektes van krijgen, zo blijkt.
  En met Threelac kom je er weer vanaf. Nergens heb ik kunnen vinden wat er in zit, in dat threelac. Er staat alleen maar dat het geweldig is, maar nergens staat wat er in zit.

  Er is geen relatie tussen inenten en autisme aangetoond. Het is ook niet zo dat sinds er wordt ingeënt, er meer autisme voorkomt. Autisme is lastig te diagnosticeren. In tegenstelling tot vroeger, toen alleen het harde ‘kernautisme’ werd gediagnosticeerd, worden en nu veel stoornissen erkend als behorend tot het spectrum van autistische aandoeningen. Vroeger kregen deze kinderen het stempel ‘vreemd’ of ‘lastig’, nu krijgen ze een diagnose die valt onder ziekten uit het autistisch spectrum, zoals Asperger of PDD NOS. Deze kinderen kregen vroeger niet de diagnose ‘aan autisme verwante stoornis’. Het komt dus niet door het inenten dat er mee autisme voorkomt. Autisme komt ook niet meer voor, het wordt beter herkend.

  Autisme begint overigens al in de baarmoeder. 3 december promoveert iemand hierop, aan ‘mjin’ universiteit.
  http://www.kennislink.nl/web/show?id=217429

 40. wilmamazone says:

  Speciaal voor Da Silva met een 😉 :

  http://weblogs2.nrc.nl/youp/2008/11/29/haarschaam/#respond

 41. wilmamazone says:

  http://weblogs3.nrc.nl/opklaringen/2008/11/28/dreigende-privacyramp-is-gevolg-van-blind-politiek-dossierdenken/#more-99

  Ab Klink is geen monster, geen betuttelaar die anderen hun pleziertje misgunt. De minister van volksgezondheid lijkt me slim en hardwerkend, hij weet wat er over de grens te koop is. Dat hij het rookverbod in de horeca laat naleven, is niet zo gek. Langzamer dan veel landen schoof Nederland naar zo’n beschavingsnorm toe, eerst op kantoor, toen in het café. Vandaar die wet. Waar is de verrassing?

  In een ideale wereld komt minister Klink zelf tot de conclusie dat de optelsom van zijn andere goede bedoelingen bezig is een ramp te baren. Als hij zijn enthousiasme voor ‘transparantie’ in de zorg niet snel matigt kan alleen het parlement nog voorkomen dat het Elektronisch Mens Dossier de hoeksteen wordt van een Nederlandse nachtmerriestaat. Wordt wakker, Haagse dossiervreters.

 42. Edward says:

  @JennyJo,

  Je kon nergens vinden wat er in Threelac zit. Ik intussen wel: 3 bacteriën, Threelac zal dus wel betekenen 3 Lactobacilli of zoiets.

  http://www.yeastinfectionadvisor.com/threelacreview.html

 43. wilmamazone says:

  http://www.parool.nl/parool/nl/5/Politiek/article/detail/58061/2008/11/29/Kabouter-Van-Duijn-stapt-op.dhtml

  AMSTERDAM – Aan de ruim veertigjarige carrière van actievoerder en politicus Roel van Duijn komt zaterdag een feestelijk einde. Dat gebeurt met een bijeenkomst in debatcentrum De Balie in Amsterdam, die zijn huidige partij GroenLinks organiseert.

 44. Da Silva says:

  @ Wilma
  Hij is leuk.
  Nu wil de asswhole weer dat we meer kinderen nemen,hoe meer nieuwe klantjes,hoe liever!
  http://www.depers.nl/binnenland/173665/Rouvoet-wil-meer-babys.html

 45. Edward says:

  @Da Silva, dan elk katholiek gezin maar weer tenminste 18 kids, de ultieme wens van de (hopelijk) kinderloze pope. Gaat heen en vermenigvuldigt U staat er immers geschreven.. (is aardig gelukt). Meneer pastoor die weer komt kapittelen waar het 12e kindje blijft, immers de vorige is al weer 2 jaar geleden….

  Kunnen die religio´s zich niet eens eindelijk gaan concentreren op de misstanden in eigen kringen, zoals incest in 1 op 20 gezinnen, pedofilie door dominee´s, etc. Haal eerst eens de balk uit eigen oog zegt de bijbel toch voor gij de splinters uit andermans ogen gaat halen…

 46. Edward says:

  De loverboys zoeken uit groepen meiden waarschijnlijk speciaal met uitgekiend waarnemingsvermogen degenen, die óf geestelijk mishandeld, óf fysiek mishandeld, óf door pa of broer misbruikt, óf psychisch afgewezen of verwaarloosd etc zijn. Pas dan heeft de overdosis `liefde en aandacht`van de loverboy dit funeste verslavende effect waardoor ze tot prostitutie te dwingen zijn o.a. uit schuldgevoel. Ook veel meisjes uit gristelijke gezinnen zijn het slachtoffer, rara hoe zou dit komen = Werk aan de winkel dus voor Rouvoet cs.

 47. Edward says:

  Doodmoe wordt je soms na je huiswerk als je zoals ik als teener op een gedeformeerde sorry gereformeerde school hebt gezeten.

  Enkele voorbeelden van oude teksten dewelken deze lieden in vroeger eeuwen bezighielden:

  Hugo de Groot schreef dat aangezien in het huwelijk de man de meerdere is, een huwelijk tussen moeder en zoon onmogelijk is daar de mindere, het kind, de meerdere zou worden.

  Duidelijk, toch? Nou deze:

  Een fraai exempel uit 1768, komende uit de pen van het Hof van Holland, over het huwelijk van een man met zijn aangetrouwde tante, luidde, dat ‘niet zonder reeden het Huwelijk van een Man met de weduwe van zijn Moeders Broeder onder de verbodene gestelt (wordt), want hier door zoude de Moeye (= tante) koomen onder de magt van haar Neev, de Suster de Schoonmoeder worden van haar Suster, en de zoon de Broeder van zijne Moeder’.

  Helder toch, ja toch niet dan? Snappu toch wel hoop ik??? Vanwaar dan toch die 1 op 20 incest in een heel volk (wereldwijd zelfs waarschijnlijk), zo ook in gristelijke kringen? Nou Rouvoet.. aan de slag maar weer.

 48. Da Silva says:

  Joh,heel de wereld hangt van incest aan elkaar (als we het scheppingsverhaal moeten geloven).
  Mag ik even een teiltje.

 49. Edward says:

  Leuk nieuws van 11 nov jl, de permafrost bevat zoals men wist aardig wat methaan (CH4) en koolzuur (CO2), naar nu blijkt meer dan wat men dacht.

  Beide zijn gassen die als de permafrost smelt meehelpen de aarde op te warmen.

  http://www.newsminer.com/news/2008/nov/11/new-permafrost-study-reveals-larger-global-warming/

  Als de permafrost totaal smelt komt er zoals ik al eerder toonde 2x zoveel CH4 en CO2 in de atmosfeer dan er al in zit…

  http://www.sciencedaily.com/releases/2008/09/080903134309.htm

  Snel even inbouwen in de computermodellen voor global warming svp…

 50. Edward says:

  @Da Silva, als ik op Pubmed ga zoeken is de incidentie van sexueel geweld tegen kinderen niet 1 in 20 gezinnen, maar eerder 1 op 10 op nog minder. De consekwenties voor de maatschappij zijn devastating, immers gezonde mensen trouwen met zeer zwaar getraumatiseerde, etc. Patronen worden ook vaak doorgegeven….

  Een recente studie gaf aan zelfs sexueel misbruik bij 1 op 6 (16%) bij man+vrouw in Canada én Australië, in lijn met eerdere studies in de USA, terwijl de incidentie bij vrouwen nog hoger is; hier helpen je teiltjes echt niet tegen, dit is een epidemie:

  Aust N Z J Public Health. 2008 Aug;32(4):331-5.
  Prevalence and co-occurrence of violence against children in the Quebec population.Tourigny M, Hébert M, Joly J, Cyr M, Baril K.

  Université de Sherbrooke, Département de psychoéducation, Sherbrooke, Québec, Canada. marc.tourigny@USherbrooke.ca

  OBJECTIVE: A literature review on the incidence of different forms of child maltreatment revealed that rates in Australia and Quebec (Canada) were similar. This study sought to determine the prevalence and co-occurrence of various forms of violence (physical, sexual and psychological) and explore gender and age difference. METHODS: A telephone inquiry was conducted with a representative sample of 1,002 adults from the province of Quebec.

  RESULTS: More than one in three adults (37%) reported having experienced at least one of three forms of violence in childhood. Twelve per cent (12%) of the adults experienced two forms of violence while 4% of the respondents reported having experienced all three forms of violence in childhood. Psychological violence (22%) was the form most frequently reported, followed by physical violence (19%) and sexual violence (16%). The different prevalence rates did not vary as a function of age. However, regarding gender, women were more likely to report having been sexually victimised (rape and fondling) and less likely to report having experienced physical violence. A lower percentage of women reported having sustained no form of childhood victimisation and a higher percentage of women reported have experienced both sexual and psychological violence compared to men.

  CONCLUSION: These results, including both the global rates and those particular to each gender, are comparable to findings in similar North American studies. The co-occurrence rates noted are salient enough to necessitate particular attention to diverse clinical clientele and need to be considered in future research exploring the risk factors of violence and its subsequent repercussions.

 51. Da Silva says:

  Duidelijk,dat wist ik ook al, maar het systeem wat nu toegepast gaat worden rammelt aan alle kanten.Wat gebeurt er met een kind dat toch al getraumatiseerd is als heel zijn privé leven op straat komt te liggen,of nog erger in verkeerde handen terechtkomt?
  Dat er iets aan gedaan moet worden ben ik helemaal met je eens,maar niet op deze manier,of hebben we niets geleerd van alle andere systemen die zonder moeite gehacked worden?

 52. Edward says:

  @Da Silva, klopt dat het zo niet moet, en hoe dan wel moet als het misgaat weet ik ook niet.

  Maar dat je op zeker kunt stellen dat 1 op de 10 kinderen, en mogelijk meer, wereldwijd sexueel misbruikt wordt, ook door religio’s, is ronduit schokkend.

  Mijn stelling is dat de religio’s zoals Rouvoet in elk geval in eigen hebt-Uw-naasten-lief kringen hier dringend preventief iets aan moeten doen, desnoods elke zondag een indringende donderpreek!!!

  Waarin ook de slachtoffers in plaats van schuldgevoelens bij te brengen door het Eert Uw Vader en Moeder Opdat Uw Dagen Verlengd Worden, wordt bijgebracht dat ze op Christelijke steun kunnen rekenen als ze het mondig wordend niet meer pikken, in plaats van zoals in de USA eenzijdig te hameren op het onnatuurlijke homo-huwelijk en abortusklinieken lastig te vallen en zelfs aanslagen erop te plegen.

  In de Bijbel staat wél dat als een dochter haar schaamte opent voor haar vader dat dit dan schandelijke ontucht is (wéér een schuldgevoel!), maar er staat niét dat Pa in 99% van de gevallen de aanstichter is en met zijn smerige tengels van zijn nageslacht zou moeten afblijven en dan veel uit te leggen heeft! Elke dominee kan hier tegengif tegen bieden, liefst periodiek zolang deze massale pandemie woedt…

 53. Da Silva says:

  @ Edward
  De beste manier lijkt mij om dit hele gebeuren wereldwijd uit de taboe sfeer te halen middels educatie,beginnend op scholen.
  Begin er zo vroeg mogelijk mee,al op peuter/kleuterniveau dat niemand maar dan ook niemand het recht heeft met zijn graftakken aan jouw private parts te komen.
  Ik heb het zo met mijn kinderen gedaan,het heeft goed geholpen,mijn kinderen wisten waar ze op moesten letten,ik niet toen ik klein was,met alle ellendige gevolgen van dien.
  Onderwijs je kinderen zelf op dit gebied en maak er op school een item van voor de kinderen die wegens begrijpelijke reden dit onderwijs niet krijgen van hun ouders omdat zij zelf de misbruiker zijn.
  Leer deze kinderen ook dat zij zich niet hoeven te schamen of bang hoeven te zijn,maar dat er altijd hulp is in de vorm van leerkrachten,vriendjes of vriendinnetjes,buurvrouwen of wat dan ook.
  Maar haal het in jezusnaam uit de taboesfeer,maak het bespreekbaar voor elk kind,dat scheelt een hoop en kan zulke ellendige praktijken voorkomen.
  Dit systeem werkt dan misschien goed voor de hulpverlener,maar wat leert het kind ervan?Niets!

 54. Fan says:

  http://www.gelderlander.nl/algemeen/dgbinnenland/4121502/Ziekenhuis-zwijgt-over-sterfte.ece

  NIJMEGEN – Ziekenhuizen houden hun sterftecijfers doelbewust geheim. De Inspectie voor de Gezondheidszorg kent de cijfers ook, maar werkt mee aan de geheimhouding. Patiënten weten hierdoor niet in welke ziekenhuizen veel of juist weinig dodelijke fouten worden gemaakt.
  Ziekenhuizen verzamelen al vijf jaar gegevens over vermijdbare sterfte, om onderling te kunnen vergelijken en de zorg te verbeteren. Op een enkeling na weigeren ziekenhuizen hun sterftecijfers op verzoek van deze krant te leveren. De instellingen krijgen zelfs trainingen om cijfers uit handen van journalisten te houden.

  lees verder op de link.

  “zelfs de inspectie werkt mee. ” Laat ik nou altijd gedacht hebben dat die er waren om de mensen te beschermen?

 55. Edward says:

  @Da Silva, een dergelijk ingrijpend fenomeen moet inderdaad dringend uit de taboesfeer, want dat werkt al duizenden jaren in het voordeel van deze patriarchale verschijnselen.

  Anno 2008 mag eigenlijk alles wel uit de taboesfeer. Taboe is iets voor bewoners van Stille Zuidzee eilanden, en niet meer voor moderne flitsende jonge Westerse mensen, en mag wat mij betreft afgeschaft, de daders gedijen er blijkbaar massaal te goed bij.

  Hoe meer de slachtoffers dit vaker zullen horen, des te meer zullen ze beseffen wat ze stiekem aangedaan wordt. “Ons kleine geheimpje” van pa hoort gewoon never niet te bestaan. Bij mij in de straat deed al lang geleden een pa dit bij zijn dochter terwijl ma een nieuwe hartklep kreeg. en de boef durfde zijn dochter te bedreigen dat ma een acute hartdood kon sterven als ze het haar ooit durfde te vertellen….

 56. Da Silva says:

  @ Edaward,klopt het is het bedreigen en manipuleren wat de boel in stand houdt.
  De Rouwvoet methode is er op gericht te monitoren en rapporteren en in te grijpen nadat iemand in de fout is gegaan.
  Ik ben er van overtuigd dat kinderen die weten wat er speelt in de wereld dit zo maar niet pikken,er zijn zo veel gevaren wat kinderen betreft,je stuurt ze toch ook niet het verkeer in zonder verkeersregels,en dit wordt onder het tapijt geschoffeld!

 57. wilmamazone says:

  @Da Silva

  Ik kan mij nog de tijd herinneren dat vanalles niet eens strafbaar werd gesteld.
  Alleen als de daad echt gepleegd was en er dus sperma werd aangetroffen bij onderzoek in het ziekenhuis, konden/mochten er pas stappen ondernomen worden.
  Voor de rest had je het nakijken of het vast zelf uitgelokt!!!
  Ik ben zelfs eens midden op straat uitgescholden toen ik net dertien was.
  Liep met mijn 12 jaar jongere zusje te wandelen, we lijken nogal op elkaar.
  De man was knalrood van kwaadheid en schreeuwde al spuugspetterend vanalles, óók dat ik een hoer was. Ik wist toen niet eens wat dat was.
  Ook een leraar op school die zijn handen niet kon thuishouden en ga zo maar door.
  Op een bepaalde leeftijd opeens heel wat mannen in auto’s, die de weg niet wisten.
  Als jonge weduwe zoveel meegemaakt dat ik er een boek over zou kunnen schrijven, respectlozer kan het bijna niet.
  Nu zit er een laagje vernis overheen, vanwege de aangescherpte wetgeving.
  Maar veel is er in feite niet veranderd, nog steeds zijn kinderen en vooral de meisjes en vrouwen niet meer dan gebruiksvoorwerpen voor nog tevelen, óók hier in Nederland.
  Het is eigenlijk dieptreurig dat het broodnodig is dit soort zaken met je kinderen te MOETEN bespreken.
  Het erge is helemaal dat het meestal niet de man is die in de struiken verstopt kan zitten of de wildvreemde met het snoepje. Het is familie, vrienden van de ouders, andere vertrouwenspersonen of de buurman die voor de meeste delicten zorgen. In het ergste geval de eigen vader of opa en de moeder merkt het niet of wil het niet merken. De strafmaat is zowiezo behoorlijk laag, het slachtoffer heeft levenslang.

  In wat voor wereld leven we nog steeds, vraag ik mij dan af?!
  Een onbezorgde jeugd hebben we niet eens te bieden.

  De andere kant van de medaille is dat er ook misbruik wordt gemaakt door incest e.d. te faken om iemand een hak te zetten of dat psychologen seksueel misbruik aanpraten en zo onterecht voor onnoemelijk leed zorgen.
  Het is een moeilijk onderwerp met vele kanten, maar dat kinddossier is de oplossing niet. De jeugdzorg is zowiezo benedenmaats en inderdaad meestal mosterd na de maaltijd.

 58. Da Silva says:

  @ Wilma
  Her is een onderwerp wat zeer zeker aandacht verdient,want onder jouw laagje vernis schuilt pijn.pijn die jou bespaard had kunnen blijven als je goed voorgelicht was en voorbereid was op de maatschappij.
  De maatschappij is verrot,het is niet anders,dan moet je niet tegen kinderen gaan vertellen dat er alleen maar leuke mensen zijn,en hun ogen en oren dichthouden,dat schiet niet op.
  Wakker worden met zijn allen,en kinderen ECHT voorlichten,dat is de enige optie.

 59. Da Silva says:

  “By the way” kinderen die GOED voorgelicht worden faken zoiets niet,die laten het wel uit hun hoofd…..

 60. Edward says:

  Het zou fijn zijn als inderdaad kinderen op dit taboe gebied van sexueel misbruik thuis duidelijk worden voorgelicht. Ingrijpen nadat de schade is toegebracht zal het kind een levenslang nadeel geven, groot of klein, en het in elk geval een deel spontaan levensgeluk afnemen. Sowieso heeft het kind geen maatje, geen steunende vader, geen rolmodel….

  Beetje boel erg veel preken = voorlichten hiertegen vanaf de kansel, op gristelijke scholen, door Rouwvoet en door Amerikaanse TVdominee’s zou een bak ellende kunnen schelen.

  Echter, ze zijn hier by-far niet aan toe, de kinderlijke houding alles maar weg te moffelen is automatisch overgenomen vanuit onze oertijd en dus diep in de genen verspreid.

  De eerste dominee die op USA TV hiertegen durft te preken, zal 95% van zijn/haar giften kunnen vergeten, vrees ik. En hoewel de Bijbel tegen de geldgod Mammon preekt, is die uiterst populair…

  Gij hebt het geloof om niet (= gratis) ontvangen, geeft het dan ook om niet weer weg (ja dit gold 200 jaar geeden, maar niet meer in de tijd van creditcards). Hier zal de Heer toch niet echt blij over zijn mag ik aannemen dat zijn Woord verdampt als er dollars in de buurt zijn????

  Terwijl als Jezus echt bestaat, U weet wel vdie an “laat de kinderkens tot Mij komen”, zal hij de dappere gelovigen die openlijk voor de kids opkomen toch hopelijk meer waarderen dan de diepgelovige schurkjes die zelfs bij hun eigen nageslacht hun piemel achternalopen? Overigens komt ook misbruik van jongetjes helaas massaal voor…

 61. Da Silva says:

  Er wordt al aandacht aan besteed,maar weer op “de ver van mijn bed show manier”
  http://www.stopkindermisbruik.nl/
  Laat eens Nederlandse kinderen aan het woord,kom daar ook eens voor op,en ga eens met die verhalen langs de scholen.
  Je hoeft het niet zo ver te zoeken om schrijnende voorbeelden te vinden.

 62. Da Silva says:

  Hier ben ik trouwens lid van,die gasten kun je bellen als kind zijnde…1 telefoontje en het kind krijgt hulp.
  http://www.baca-nl.nl/

 63. Edward says:

  Prima organisaties!

  Van kinderen blijf je af, lijkt me een prima slogan om het onderwerp uit de taboesfeer te halen (iets voor Loesje?). Maar mijn ervaring is dat ik dit zelfs vaak geprobeerd heb, maar de geschokte omgeving was er nog niet aan toe. Die hadden dan ook niet mijn jeugd gehad….

  Net als ik mijn hoofd stoote als ik alternatief over publiceren begon, Het is uiterst moeilijk omgaan met mensen die ergens beslist nog niet aan toe zijn, en die heilig overtuigd zijn dat ZIJ de good guys, en o.a. de VtdK de bad guys zijn.

  Je zit zo in het kamp van de vijand, en voelt je al snel een Don Quichotte…

  De intentie dat het belang van iets, zij het hier de kinderen, of daar de kankerpatiënt altijd voorop dient te staan, maakt weinig indruk op overtuigde gelovigen… Die zitte rabiaat in hun strijd, mensen knokken nu eenmaal graag…

  Dit is ook de reden dat de oorspronkelijke religie, het Hebt U Naasten Lief Gelijk Uzelf, zich toen de eerste splitsing er was zich al snel uitsplitste in meer dan 2000 geloofsrichtingen, die ALLEN menen de enige echte te zijn. Als je hieraan aan eentje sleutelt, zit je al snel met 2001, de nieuwen en de behoudenden.

  Nu de boel echter leegtsroomt, komt een Samen opWEg Beweging op gang…

  Samen op Weg tegen Kindermisbruik dan ook maar?

 64. Edward says:

  Ben een tijdje actief lid geweest van Amnesty International, en ken een ex-regiochef van politie die stelt: er is geen kwaad dat je kan bedenken, zo grof of extreem, of het is al een keer uitgehaald op deze planeet. Gezien de rapporten die ik kreeg: mee eens…

  De tragiek is, dat de misbruikte slachtoffertjes, en bij 1 op 10 heeft elke klas er 3, typisch de pisang zijn als de klas bulley’s makkelijke pestobjecten zoeken…

  En mooi dat de sterke wel correct opgevoede 1/3e van de klas zich instinctief afzijdig houdt als de bulley’s zo’n kind het leven dat thuis al zo’n hel is op straat en op school nog eens extra zuur vergallen… Ook net zo goed op de gristelijke school!!!!

  Als kind nam ik het op voor die pest-victims, maar vergat in mijn heilige verontwaardiging over de lafheid van 5 tegen 1 pesten dat je dan eerst zelf een groep achter je dient te hebben… En in mijn tijd bleek die achterban zich toch liever of 100% afzijdig of meeloper te willen voelen en stomverbaasd over mijn “domme” eenzijdige kom-op-voor-het-slachtoffer houding te zijn. Stond alleen!

  Nog steeds een groot probleem vrees ik… die groeps krachtverhouding zie je toch ook erg sterk bij onze broeders en zusters, de apen heel sterk… Een hele wetenschap is erop gebaseerd, de etiology (dier groepsgedrag kunde).

  Welnu, als wij primair zoogdieren zijn, hoop ik dat de humanisten winnen… die religio’s met hun groepsgedrag, ook op het gristelijke schoolplein, vertrouw ik voor geen meter voorlopig.

 65. Da Silva says:

  Tja,het zal niet meevallen om dit naar buiten te brengen op een manier die iedereen aanstaat.
  Ik zie zo voor me hoe moeders die hier niets mee te maken hebben en een houding hebben van”dit hoeft mijn kindje nog niet te weten” weigeren hun kind bloot te stellen aan deze “wake up call”.
  Kinderen moeten onschuldig blijven zolang het kan is toch de slogan?
  Sexuele voorlichting pas rond hun 12e op school,en voor die tijd angstvallig het onderwerp sex vermijden,vooral onwetend houden want stel je voor dat het kind gaat experimenteren…
  Dat er met het kind geexperimenteerd kan worden komt in die botte hersens niet op “dat gebeurt bij ons niet,maar bij een ander,want ik bescherm mijn kind”
  Mijn kind is veilig,want de buurjongen van 15 is altijd in de buurt als mijn kind aan het spelen is,”hij is zo lief voor haar”.
  ” MIjn kind doet nog niet aan sex,want als ik er over begin wordt zij/hij woest,dat is toch een goed teken niet”?
  Ja hoor,daar kun je trots op zijn oh,ik kan me zo kwaad maken op zulke mensen en die zitten echt niet in de kerk nee,dat zijn de “beter gesitueerden” sexueel misbruik is voor het volk,dat gebeurt alleen in achterstandswijken en bij asocialen toch?
  Kinderen misbruiken kinderen ook,het zijn niet altijd volwassenen en het erge is dat kinderen die misbruikt worden door kinderen vaak hun neus stoten omdat het verward wordt met “doktertje spelen”.
  Dat mag opvoedkundig gezien,je mag het niet verbieden volgens de normale standaard,maar wat is normaal?
  Alles mag,en niets mag zie daar als KIND maar eens onderscheid in te maken.
  Later als je volwassen bent,dan vallen de schellen van je ogen en zit je met de brokken.

 66. wilmamazone says:

  @Edward

  Is er al eens ooit een verklaring gevonden voor het verschrikkelijke gedrag dat mensen tentoon kunnen stellen en waarom het zo moeilijk is om daar doorheen te komen?
  Afgelopen donderdag had ik weer een ‘gesprek’ op mijn werk en omdat ik nu iemand van de vakbond bij mij had werd het alweer een verbijsterende bijeenkomst voor mij.
  Werkelijk alles werd nu verdraaid ten gunste van henzelf, leidinggevende en verzuimdeskundige, en ik blijk zelfs in een eerder gesprek quote’s gehoord te hebben die ze zeker te weten niet gebruikt hebben.
  Het gaf en geeft mij nog steeds een gevoel van vervreemding.
  Aan de ene kant is nu eens eindelijk prima geregeld, dat had van mij ook zonder zoveel poeha gekund, maar waarom dan toch nog iemand/kankerpatiënt het gevoel geven ook niet helemaal goed in de bovenkamer te zijn?!
  Ten koste van mij een wit voetje halen bij de vakbond en dat ik die zou inschakelen was niet op gerekend, uiteraard ook niet dat ik alles op papier zou zetten.

  Intussen gaat er dan toch merkbaar een groepsgebeuren aan de gang, want er is over mij gekletst in de wandelgangen en vanalles rondverteld dat niet waar is, roddelen dus.
  Ook dat heb ik op papier gezet en onderbouwd met feiten weerlegd.
  Toch heb ik het gevoel dat het geen mallemoer gaat uitmaken, mensen liever vasthouden aan hun eigen oordelen/vooroordelen en sorry zeggen een grote brug te ver is!
  Zelf nam en neem ik het ook steeds op voor anderen, dus dat gevoel van er alleen voor staan ken ik maar al te goed. Nu neem ik het op voor mezelf en dat wordt mij niet in dank afgenomen.
  De achterban houdt zich ook nu afzijdig of loopt grotendeels mee met de daders omdat anders hun eigen hachje in het gedrang komt.
  Ik kan over 7 maanden met vervroegd pensioen en moet een modus zien te vinden om dat vol te houden. Het liefst zou ik op staande voet ontslag pakken, maar dat zou dom zijn.
  De groep heeft gewogen en mij te licht bevonden en eigenlijk ben ik al uitgekakt.
  Terugkijkend heb ik eigenlijk vanaf mijn 1e re-integratiedag geen schijn van kans gehad, want rekening met iemand houden is voor velen te lastig en moet vooral niet te lang duren.
  Ik heb nog steeds niet echt woorden om de pijn uit te drukken die ik nu voel.
  Na mijn bezoek aan de Arbo-arts half augustus dacht ik dat ik eindelijk rust kreeg, maar het ging anders en erger dan ik in mijn stoutste dromen had kunnen voorstellen.
  Het is een regelrechte nachtmerrie en waarom, in godsnaam waarom??!!

 67. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/achtergrond/deverdieping/article1912424.ece
  /Vrouw_zijn_is_gevaarlijker_dan_je_denkt_.html

  In Zweden dringt het besef meer en meer door dat vrouwen in de gezondheidszorg een slechtere behandeling krijgen dan mannen. Het meest egalitaire land ter wereld kampt met ongelijkheid in de gezondheidszorg.

  Zweedse mannen en vrouwen worden niet gelijk behandeld in de gezondheidszorg, zo is gebleken uit onderzoek uitgevoerd voor de Zweedse Gemeenten en de Regionale Raad (SKL).

  Vrouwen moeten langer wachten op een ambulance. Bovendien staan zij langer op de wachtlijst voor bepaalde operaties, zoals hartoperaties, grauwe staar en ingrepen aan heupen en knieën. Bovendien krijgen mannen nieuwere en duurdere medicijnen dan vrouwen, en nemen artsen bij mannen meer bloedproeven af en doen ze vaker onderzoeken. De conclusie: mannen krijgen betere zorg dan vrouwen.

  Ook in landen als Nederland en de VS hebben vrouwen hierop gewezen. Maar de conclusie was een extra bittere pil voor de Zweden, het land waar men gelijkheid tussen de seksen zeer serieus neemt.

 68. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1101320.ece/
  Zelfs_familie_ontwijkt_en_beledigt_hiv-patient

  AMSTERDAM – Gepasseerd voor promotie, achtergelaten tijdens het eerste afspraakje, familieleden die geen knuffel durven geven en beste vrienden die geen contact meer opnemen. Het is dagelijkse praktijk voor homo’s en hetero’s die leven met hiv. Dat blijkt uit onderzoek onder 650 hiv-patiënten uitgevoerd door de Universiteit Maastricht en de Erasmus Universiteit Rotterdam in opdracht van het Aids Fonds en de Hiv Vereniging Nederland.

  Eén op de drie hiv-patiënten houdt de besmetting geheim voor familie en vrienden uit angst voor negatieve reacties; 65 procent vertelt niets aan collega’s. ‘We horen wel verhalen van mensen die zich gediscrimineerd voelen, maar dat de situatie zo ernstig is, hadden we niet verwacht’, zegt directeur Ton Coenen van het Aids Fonds.

  Tien jaar geleden hield de universiteit van Maastricht een onderzoek onder de Nederlandse bevolking. Daarin zei de meerderheid zich neutraal tot positief op te stellen tegenover mensen met hiv. Maar het nieuwe onderzoek geeft een heel ander beeld.

 69. Da Silva says:

  Wilma,ik wil je even sterkte toe wensen en je een virtuele knuffel geven,ik wou dat ik een oplossing voor je had,maar tegen domheid is geen kruid gewassen.
  http://kurl.nl?477D

 70. Da Silva says:

  Het blijft aankloten met die blogs;-)

 71. wilmamazone says:

  @Da Silva

  Had ik net in de gaten Tuttenbol 🙂 de link werkt niet.
  Maar evengoed bedankt voor jouw steun, dat doet goed!

 72. Da Silva says:

  Wat gebeurt er na je dood met je gegevens op internet?
  Ooit bij stilgestaan?
  http://www.koelman.com/2008/na-je-dood/

 73. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1101612.ece
  /Acht_maanden_cel_voor_ontucht_met_meisjes_9

  UTRECHT – De rechtbank in Utrecht heeft de 39-jarige Peter K. uit Maarssen veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf waarvan vier maanden voorwaardelijk voor ontucht met zijn 9-jarige dochtertje en twee even oude vriendinnetjes.

  Volgens de rechtbank is bewezen dat K. ontucht heeft gepleegd met zijn 9-jarige dochter en twee even oude vriendinnetjes. K. is ook veroordeeld voor het in bezit hebben van kinderporno.

  Kijk dat bedoel ik nou met die straffen!! Wat is nou 8 maanden?

 74. Da Silva says:

  En reken maar dat het gedrocht zich goed gedraagt achter de tralies,gaat er ook nog eens 1/3 van af,waar zit ie?
  Effe bellen naar zijn medegevengenen(zijn ze dol op zulke mannekes) vooral, van achteren….

 75. wilmamazone says:

  http://www.nu.nl/news/1865249/83/Anti-oxidanten_houden_veroudering_niet_tegen.html

  AMSTERDAM – Brits wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat speciale diëten en anti-rimpelcremes niet werken tegen veroudering. Dat meldt de BBC maandag.

  quote:

  Het volgen van een gezond en gebalanceerd dieet is toch niet helemaal voor niets, aldus de leider van het onderzoeksteam. Het helpt namelijk wel om veel voorkomende ziektes tegen te gaan, zoals kanker en diabetes.

 76. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1101673.ece
  /RVZ_Kosten_zorg_niet_meer_te_betalen

  DEN HAAG – De financiering van de zorg moet op de schop, want anders slokt de zorg over een paar jaar alle extra inkomsten van de overheid op. Om dat te voorkomen moet ‘de zorg’ echt een markt worden. Verzekeraars en zorgaanbieders zoals ziekenhuizen, moeten onderling gaan concurreren.

  Dit stelt de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ) voor. De RVZ publiceerde maandag het advies ‘Uitgavenbeheer in de gezondheidszorg’ dat het kabinet heeft gevraagd. Minister Ab Klink van Volksgezondheid herkent zijn beleid in het advies, maar vindt het tempo van verandering, dat de raad bepleit wel erg hoog.

  Als dat maar goed gaat!!!

 77. wilmamazone says:

  http://www.nrc.nl/binnenland/article2078834.ece/
  Aboutaleb_wil_nabestaanden_eerder_aan_werk_hebben

  Den Haag, 1 dec. Staatssecretaris Ahmed Aboutaleb van Sociale Zaken wil dat mensen met minderjarige kinderen en een uitkering op grond van de Nabestaandenwet zich in de toekomst scholen en werk aanvaarden. Die verplichting gaat in twee jaar na het overlijden van hun partner en geldt alleen voor nieuwe gevallen.

  Waar zou nog meer op bezuinigd kunnen worden? Ff denken!

 78. wilmamazone says:

  http://www.ad.nl/rotterdam/waterweg/2814405/Oude_dag_met_schuld_van_dik_een_ton.html

  SCHIEDAM – Ze had zo gehoopt op een rustige oude dag. Natuurlijk, toen haar man ernstig ziek en hulpbehoevend werd braken zorgelijke tijden aan, maar dankzij de hulpverleningsinstanties als Careyn en Gouwe Zorg werd het leed verzacht.

  Dacht mevrouw Winterswijk-Liefhebber (84), uit Schiedam. Maar wat ze niet wist is, dat haar pedicure, de 71-jarige mevrouw H. uit Spijkenisse die aangeboden had haar financiën te beheren, wel geld van de familie Winterswijk incasseerde maar geen enkele rekening betaalde. Toen de schuld was opgelopen tot 80.000 euro trokken de instanties eindelijk aan de bel. Rijkelijk laat en het begin van een lijdensweg die zijn weerga niet kent.

  Wat een grof schandaal en waarom loopt die oplichtster nog vrij rond?
  Waar waren en zijn nu die instantie’s?
  Tjonge jonge toch!!!

 79. Edward says:

  @Wilma, ik voel met je mee na het lezen van je bericht. Ik kan slechts voor mezelf spreken. Het liefst wil ik op mijn werk:

  – Waardering van mijn chef, respect van mijn collega’s.
  – Laten zien dat ik alles goed aankan, hoe goed ik inderdaad ben.

  Het vreemde is, dat als ik dit TE LIEF nastreef (mijn eerste impuls), dat ik een dik pak zorgen en onrecht op me afkrijg. Bij mij helpt maar één ding, geconcentreerd denken aan:
  – Ik ben een tijger, ijzersterk, SLIM, ik ben volledig volwassen (levert respect op, hoewel het eigenlijk mijn echte ik niet altijd is).
  – Ga maar met elkaar knokken als jullie dat zo graag willen (dit vanuit vast geloof gedacht werkt vaak acuut als een trein).
  – Al die strijd interessseert me geen moer.
  – Ik doe net of alles buiten mijn taak me absoluut niet interesseert (werkt fantastisch).
  – Niet dus geinteresseerd in knokken, sta ik boven, dus écht (werkt, wauw).
  – Vrienden (goed geselecteerd) maken.
  En ziedaar het wonder, OPEENS werkt alles in mijn voordeel. Dus tóch het boek van de SECRET??? Als ik dan comfortabel denk terug te gaan naar die eerste twee gemakzuchtige lieve houdingen die ik eigenlijk het liefst doe: PATS gedonder.

  Wat ook kan werken als een trein: geconcentreerd aan iemand denken, wat er allemaal eerlijk gedacht goed is aan die persoon, verandert je uitstraling als je die iemand weer tegenkomt. Iemand (a German) naaide me op mijn werk een gigantisch oor aan. Opeens dacht ik na wat giftige gedachten later spontaan: waar is ie persoon goed in. O.a. kwam ik op een heldhaftig gedrag van die persoon bij enkele tia’s, alleen in een bos, ’s avonds. Wauw dacht ik, wat een klasse om toch later weer de bewoonde wereld te bereiken. De door mij op dat moment ECHT diep bewonderde dappere persoon heeft me nooit weer gepakt en veel goed gedaan!! Of was dit toeval???

  Anyhow, ik kan slechts voor mezelf praten. Hopelijk zit er iets tussen. Veel kracht toegewenst!

 80. wilmamazone says:

  @Edward

  Dankjewel!

 81. Edward says:

  @Wilma, wat betreft roddel en achterklap het spreekwoord: doe wat je wilt, gekletst wordt er toch.

  In 3 vestigingen in 1 stad op mijn werk gingen locale negatieve verhalen over anderen rond, die ik op zeker verhelderend en menslievend kon weerspreken, maar die absoluut onuitroeibaar geworden waren.

  De door mijn correctie zelfs licht gekrenkte roddelaars zijn té koppig, als ze het samen eindelijk eens over iets eens zijn (hihi), om de ware versie nog over te willen nemen. Ze hebben de mentaliteit van een feodale landheer: ik heb gelijk, basta punt uit! Weerwoord niet interessant! Waaaat, een andere versie, wat denkt die engwiese wel!

  Verder doen veel mensen jammer maar helaas anderen dingen aan, waar ze zelf helemaal loco van zouden worden. Ze willen niet voor watjes versleten worden….

  Of preventief om hun eigen zwakke ikje te beschermen, of om stoom af te blazen, of uit groeps domheid, of uit villeiniteit, of ze willen erbij horen, of zeg het maar etc.

  Brutaal heel sterk en volwassen worden en niets van leren aantrekken is een optie. Maar eerlijkheid en gerechtigheid BLIJVEN nastreven kan je soms opbreken. De mensheid draaft toch vaak braaf achter de vaak onnodig botte alfa-groepsleiders op het werk aan, zie de idiote massale blinde adoratie van de alfa-criminelen Benito M. en Adolf H. op wat grotere schaal.

  2000 jaar geleden zei iemand al: elke dag heeft genoeg aan zijn eigen kwaad… Dus onze taak er dagelijks hondsbrutaal veel sterks en leuks tegenover te zetten, voor jezelf zijn op het overdreven maffia criminele af is zo gek nog niet.

  Als je ooit als mens inderdaad in je sterfminuten je hele leven in een flits voorbij ziet gaan, mogen er dan in die prachtige film die je nu kunt bijsturen veel momenten bij zijn dat je trots bent op slim en dapper in je vuistje leren lachen….

  Schouderklopjes voor je!

 82. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/multimedia/article1101858.ece
  /YouTube_idolt_wereldorkest_bij_elkaar

  De Amerikaanse videodeler YouTube gaat komende maanden langs digitale weg een internationaal orkest bijeensprokkelen. Musici die daarvan deel willen uitmaken moeten via internet op audiëntie.

  Einddoel van de exercitie is een live concert, dat op 15 april zal worden uitgevoerd in de Newyorkse Carnegie Hall, een van de beroemdste concertzalen in de Verenigde Staten. De uitverkoren musici zullen daar onder meer een muziekstuk ten gehore brengen dat speciaal voor YouTube is gecomponeerd.

  Muziek maken kan alleen de mens en daar is al heel wat moois uit ontstaan.

 83. wilmamazone says:

  Wij leren onze kinderen wat we geleerd hebben. Zij leren ons wat we verleerd zijn: eenvoud, gulheid, spontaniteit, eerlijkheid en verwondering.

 84. wilmamazone says:

  http://www.nrc.nl/binnenland/article2079406.ece/
  Gezondheidsraad_een_logo_voor_gezonde_voeding

  Minder gezonde producten kunnen nu heel goed een van de logo’s krijgen omdat die op grond van verschillende criteria worden uitgedeeld.

 85. wilmamazone says:

  http://www.ad.nl/buitenland/2815678/Fles_wijn_even_vervuilend_als_4_km_met_auto.html

  Bruno Eynard begint te lachen en wijst naar voren. ,,Daar is hij, onze composthoop.’’ Achter de druivenstokken doemt een metershoge zwarte berg op. Een van de hitte dampende massa van ongeveer 1000 kubieke meter. ,,Daar zijn we nou trots op! Puur natuurlijke gisting.’’

  Het is soms even zoeken naar positieve berichten, maar chapeau voor dit initiatief.
  Alle beetjes helpen.

 86. wilmamazone says:

  http://www.minvws.nl/nieuwsberichten/meva/2008/meerwaarde-magneetziekenhuizen.asp?rss

  Magneetziekenhuizen onderscheiden zich van andere ziekenhuizen door uitstekende verpleegkundige zorg en patiëntveiligheid. Hierdoor zijn zij een aantrekkelijke werkgever voor verpleegkundigen. Omdat de vraag naar personeel in de gezondheidszorg de komende jaren sterk toeneemt, onderzoekt Klink het concept ‘Magneetziekenhuizen’.

  Goed voorbeeld doet goed volgen!

 87. wilmamazone says:

  http://www.trouwcommunities.nl/groen/interactief/foto-van-de-dag.html

  Genieten van wat de natuur te bieden heeft,óók dat is mens zijn.

 88. peter says:

  Jan-Michiel Hessels vroeg om enige politesse tijdens de aandeelhouders vergadering vandaag van Fortis.

  Het gebruik van sommige woorden laat precies zien hoe de vork in de steel zit!

  Of is dit woord in Belgie gebruikelijk? Dan nog is dit niet slim, met zoveel hollandse luisteraars!

  Ik kende het woord wel! hihi!

 89. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/opinie/columnisten/article1913049.ece
  /Een_leven_in_polaroid_.html

  Een vrouw met gevoel voor traditie, dat is Ria van Dijk, al is die traditie dan door haarzelf gevestigd. De Tilburgse is achtentachtig en lokaal beroemd om haar jaarlijkse optreden op de kermis, als ze de luchtbuks schoudert voor de schiettent.

  Ze doet dit al sinds 1936, en heeft van al haar optredens trofeeën verzameld: geen levensgrote knuffels, maar foto’s: instant snapshots, goeddeels genomen door een polaroid camera in de schiettent die telkens afdrukte als Ria roos trof.

  Prachtig verhaal en…………………….de hoofdprijs die ik jaren geleden zelf eens op de kermis schoot heb ik nog steeds. Niet zo’n levensgroot wanstaltig monster, maar een bescheiden witte teddybeer, die om de zoveel tijd de wasmachine ingaat. Ben er na ruim 20 jaar nog steeds trots op.

 90. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/ontspanning/degids/article1913905.ece
  /Het_wordt_stil_op_de_weg_.html?all=true

  In onze technologische wereld rijden de meeste auto’s gewoon nog op benzine. Maar de doorbraak van de elektroauto komt eraan.

  Het is al weer 35 jaar geleden dat het Westen getroffen werd door een olieboycot. Aanstichters destijds waren de Arabische olieproducerende landen, die stelselmatig de prijs van de aardolie verhoogden en de productie ervan verlaagden, hetgeen tot een wereldwijde crisis leidde.

  Op pijnlijke wijze werd toen duidelijk hoe afhankelijk het Westen was van die oliestaten. Je zou toch denken dat die afgelopen 35 jaar alles op alles is gezet om van die afhankelijkheid af te komen. Dat er miljarden zouden zijn geïnvesteerd in onderzoek naar en ontwikkeling van alternatieve aandrijftechnieken voor auto’s. Nee dus.

  Ben benieuwd of ik die nieuwe generatie auto’s nog meemaak en er zelf nog een kan aanschaffen.

 91. Da Silva says:

  http://www.geenstijl.nl/

  De bekende Nederlandse weblog GeenStijl.nl heeft aangekondigd Minister van Defensie Pieter De Crem de komende weken extra in de gaten te houden. Aanleiding is de uitspraak van De Crem dat blogs een gevaarlijk fenomeen zijn.
  Pieter De Crem wilde het parlement vorige week waarschuwen voor blogs nadat een studente in New York had geschreven dat de minister dronken een café was binnengestrompeld. De studente werd de volgende dag ontslagen na een telefoontje van het kabinet van De Crem.

  Dit wordt lachen,ik ga dit eens flink in de gaten houden,i love it!

 92. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/nieuws/wereld/article1914802.ece
  /Bedrijf_geeft_insuline_aan_Afrikaanse_kinderen.html

  ’s Werelds grootste producent van insuline gaat tienduizend kinderen in Afrika gratis voorzien van medicijnen tegen suikerziekte. Dat maakte het Deense bedrijf Novo Nordisk woensdag bekend.

 93. wilmamazone says:

  http://www.hartenziel.nl/artikel/het_ei_van_sinterklaas/

  Met Sinterklaas voor de deur is Floris naarstig op zoek naar inhoud voor zijn verlanglijst. Op internet stuitte hij op een krankzinnig ei dat is geladen met 60 soorten levensenergie.

  Schreeuwend en badend in het angstzweet werd ik wakker vannacht. Ik ga dood! Ik sta elke dag, elke minuut bloot aan de meest vreselijke dreiging van deze eeuw en ik wist het niet. Ik moet als de bliksem eenEnvironmental Stress Eliminator in huis halen, vandaag nog!

 94. wilmamazone says:

  Ik ben al een ei, dus hier de werkende link:

  http://maisondesmiracles.nl/energyegg.html

 95. wilmamazone says:

  Klik om toegang te krijgen tot LD392451123.PDF

  Hè hè eindelijk weet ik nu hoe dat allemaal zit, ligt en staat! 🙂

 96. wilmamazone says:

  http://www.ad.nl/rotterdam/2821585/Voedselbanken_puilen_uit.html

  ROTTERDAM – Voedselbanken worden overladen met voedsel, speelgoed en donaties. Bedrijven, winkeliers en particuliere weldoeners weten de instellingen volgens de betrokken vrijwilligers steeds vaker én ruimhartiger te vinden.

  De feestelijke decembermaand, de aanhoudende publiciteit en de slechte economie werken de aanvoer in de hand. Sommige voedselbanken komen zelfs opslagcapaciteit tekort. ,,Hartverwarmend,’’ vinden ze. Voedselbank-oprichter Sjaak Sies bevestigt de trend.

  Geweldig voor alle medemensen die het echt nodig hebben!

 97. wilmamazone says:

  http://www.ad.nl/binnenland/2821617/Korten_van_nabestaande_niet_nodig_en_niet_goed.html

  Staatssecretaris Aboutaleb wil de nabestaandenuitkering voor mensen met minderjarige kinderen beperken tot 2 jaar. Wat vindt u? De nabestaandenuitkering moet zolang duren als er minderjarige kinderen zijn.
  Nu kan in theorie iemand 18 jaar zo’n uitkering ontvangen. Het is een raar moment om zo’n plan vlak voor je vertrek in te dienen. Weliswaar is het een kabinetsvoorstel, maar het was toch sierlijker geweest dit aan een opvolger over te laten.

 98. Da Silva says:

  Oorlog in Bloggerland…
  http://www.blogologie.be/2008/11/nieuwe-terroris.html
  Ik ben benieuwd hoe ver geen stijl zal gaan om deze minister aan te pakken,hij begint al terug te krabbelen
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2008/12/de_crem_doet_handreiking_boeiu.html#comments

  ‘Ik ben niet in oorlog met het fenomeen bloggen, bloggen is slechts een instrument’, aldus De Crem (CD&V) woensdag tijdens een ochtenduitzending van de RTBF-radio. ‘Maar van tijd tot tijd wordt het slecht gebruikt.

  http://kurl.nl?47D0

  Minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) zal op zijn Afghanistanmissie het gezelschap krijgen van de bloggers van geenstijl.nl. Nadat De Crem zich negatief uitliet over bloggers, kondigde de Nederlandse blog aan dat ze doorgaan “tot hij op de grond ligt.” Intussen liet De Crem weten dat hij “niet in oorlog” is met het ‘fenomeen’ bloggen.

  “Inmiddels hebben we al de nodige saillante details rondom uw persoontje uit uw vaderland mogen ontvangen”, meldt Geenstijl woensdag. Reporter Rutger Castricum zou de Roze Balletten aan het onderzoeken zijn.
  Afghanistan

  “En laat diezelfde Rutger nu met de jaarwisseling net als u eveneens in Afghanistan verblijven”, lacht Geenstijl in zijn vuistje. De Crem zal van 26 tot 30 december een bezoek brengen aan de Belgische soldaten in Kosovo, Libanon, Afghanistan en Tsjaad.

  Gatverpielekes dat gaat knallen daar!

 99. wilmamazone says:

  http://www.ad.nl/buitenland/2821512/Weer_lachen_na_transplantatie.html

  PAMPLONA – Een Spanjaard met een gezichtsverlamming kan straks weer lachen. Chirurgen in een kliniek in Pamplona voerden met succes een transplantatie uit, waarbij spiervezels uit het dijbeen van de 37-jarige man naar zijn wangen zijn verplaatst.

  Onvoorstelbaar wat tegenwoordig allemaal kan!

 100. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article1914982.ece
  /_rsquo_Reclame__Alzheimer_misleidend_rsquo__.html

  Janssen-Cilag, fabrikant van een middel tegen Alzheimer, exploiteert met een mediacampagne de radeloosheid van familieleden, zegt neuroloog Van Gool.

  Hoogleraar dementie aan de Universiteit van Amsterdam W.A. van Gool vindt dat fabrikant Janssen-Cilag te ver gaat met radiospotjes en de site www. RemAlzheimer.nl. Het bedrijf heeft een grote campagne opgezet om te wijzen op het belang van vroegtijdige diagnose bij Alzheimer. Het bedrijf brengt sinds 2003 het middel Reminyl (galantamine) op de markt.

 101. wilmamazone says:

  http://www.nrc.nl/binnenland/article2081810.ece/Groter_ziekenhuis_niet_beter

  Amsterdam, 4 dec. De prestaties van de Nederlandse ziekenhuizen zijn de afgelopen jaren verbeterd. Maar grote ziekenhuizen doen het niet beter dan kleine.

 102. wilmamazone says:

  http://www.consuwijzer.nl/Uitgelicht/Verkooptrucs_Laat_je_niet_beetnemen

  Talloze Nederlanders zitten vaak opgescheept met spullen en overeenkomsten waar ze niet om gevraagd hebben. Ze hadden wel ‘ja’ gezegd, maar niet dáártegen. Dachten ze. Want hadden ze dát geweten, waren ze er niet op ingegaan. ConsuWijzer geeft u daarom tips om alert te zijn op misleidende verkooptrucs en daarmee miskopen te voorkomen. Laat u niet beetnemen!

 103. wilmamazone says:

  Raar hoor, bijna overal kun je over reclameren, maar bij kanker is het opeens de vrije keuze van de patiënt als ze met een charlatan of dwaallicht in zee gaan.
  Net of die geen handige verkooppraatjes e.d. hebben en regelrecht misleiden of bedriegen!!
  Net of iedereen bij ernstige ziekte opeens wèl het kaf van het koren kan scheiden.

 104. jennyj0 says:

  Ja, als je van een oplichter voor veel geld een slechte auto koopt, heeft iedereen met je te doen en vindt het volkomen terecht dat de oplichter achter de tralies gaat. Maar als je ongenezelijke kanker hebt, met alle angst en ellende van dien en iemand die zich ten onrechte arts en oncoloog noemt belooft je dat je voor veel geld bij hem kunt genezen en je gaat daar op in, dan is het ineens je eigen keuze. Heel raar, dat heb ik nooit begrepen.

 105. peter says:

  Keuzevrijheid is zoiets als………………………….zoveel andere illusies!

  Schilder de grijpgrage auteur, na lange oefening desnoods bij wet!

 106. peter says:

  De blinde vlekken van Rijkman Groenink.

  Na een gesprek met een belangrijke vrouwelijke aandeelhouder wijst hij haar op een stofzuiger en grapt hij dat zij nu weer met schoonmaken kan beginnen. De vrouw is beledigd dat zij al haar aandelen verkoopt. Groenink begrijpt niets van deze reactie.

  Ik zei het al, een intens diepe tragedie voor die Groenink!

  Heerlijk te lezen van Jeroen Smit: ‘De prooi, blinde trots breekt ABN Amro’ Prometheus voor euro 19,95.

 107. marer says:

  http://www.skepp.be/boeken-besprekingen/nepgeneeskunde

  ” Bausell beseft dat sommige, misschien zelfs veel, van zijn lezers toch naar een CAM-behandeling gaan zoeken en hij geeft daarvoor heel erg praktische en correcte aanwijzingen. Maar niet zonder een zeker sarcasme, om ook hier het risico op CAM-gebruik zo klein mogelijk te houden. Hij raadt aan in geen geval sterke reguliere medicijnen (insuline, nitroglycerine, chemo e.d.) op te geven. Placebo’s zijn nu eenmaal zwak en in de verste verte niet te vergelijken met deze middelen. Wees er op voorbereid dat de werkzaamheid van placebo’s wel eens tijdelijk kan zijn. Dat hindert aan de andere kant niet, want uw CAM-therapeut heeft vast nog wel andere CAM-behandelingen in voorraad.
  En wat de patiënt zelf betreft: hoop doet leven”.

 108. peter says:

  peter Says: Your comment is awaiting moderation. hihi!
  December 5, 2008 at 3:31 pm
  http://www.anything.com.sg/

  ANYTHING

  “Absolutely agree that injecting large amounts of ANYTHING into your body can kill, this includes consumption of large amounts of ANYTHING as well-to include water”

  “Usually, people seek such alternatives as a final desperate act……death is already knocking at their door and they want ANYTHING to save their life as mainstream medical has probably long since failed them. Should we deny them this hope?”

  ANYTHING for instance sodiumbicarbonate.

  simoncini: “give them ANYTHING, give them HOPE!”

 109. Edward says:

  @Peter, de spagaat waarin alternatief niet wil liggen:

  Iemand is uitbehandeld voor kanker en bereid ALLES te proberen, tegen zeer hoge kosten (trekt ratten aan), kan ik 100% inkomen.

  Maar helaas, alternatief weigert dan het kaf van het koren te scheiden. Is hier by far niet aan toe. De patiënt aan de dommen en de wrede heidenen en de kille ratten overlatend.

  En dan zoals Kees ook maar weer eens denigrerend doen over de VtdK, Skepp, Quackwatch, etc en ons door deze verderfelijk te noemen. Kretologie en geen actie, wat lullig voor de mensen als Kees hun beschermer zou zijn…

  Hoe was je daggie zei mijn vrouw… Ik ben verderfelijk in de ogen van Kees, zei ik trots. Wist ik toch allang schat zei ze, oh ja, daar is de cheque van de VtdK weer.

  Keessie denkt namelijk dat als iemand als Da Silva met veel energie tegen de kwakkers knokt om gewone mensen te beschermen, ze wel betaald MOET zijn door de VtdK.

  Ook deze ONDEREMER Kees kan zich blijkbaar niet voorstellen dat niet alles om geld draait en er ook idealist vrijwillligsters zijn. Hulde voor die perfecte bescherming en inzet Da Silva!

 110. peter says:

  http://nl.youtube.com/watch?v=0fEyaegyi-4&feature=related

  Veel geld verloren? Er is een alternatief!

 111. peter says:

  Mooi he, die lessenaars.

  Het was trouwens Frank Sinatra die zei tegen de Big Bands: after me!!!

 112. peter says:

  Denken jullie ook dat ie eerst door een keer en later door twee keer in het eerste nummer over zijn hoofd te strijken het ritme aan geeft? hihi! Ik weet het wel zeker!

 113. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/nieuws/wereld/article1918864.ece
  /Gunstige_tests_met_experimenteel_malaria-vaccin.html

  Novum/AP) – Een nieuw experimenteel vaccin vertoont zulke veelbelovende resultaten dat het wel eens het eerste vaccin tegen malaria kan worden. Onderzoekers hebben dat maandag tijdens een bijeenkomst over tropische medicamenten in New Orleans gezegd.

 114. Da Silva says:

  http://www.refoanders.nl/voorpagina/index.php?a=view&c=nieuws&p=201

  Wij geloven dat God de vele gebeden en tranen hoort en ziet van al die mensen die met hun homo-gevoelens een vaak onbegrepen kruis dragen en dit nog vaak in stilte doen.

  En even later….
  http://www.refoanders.nl/voorpagina/index.php?a=view&c=nieuws&p=211

  AMSTERDAM – CFT Nederland maakt bezwaar tegen het plan om in Amsterdam een roze kerstmarkt te houden. Daar wordt volgens de organisatie de draak gestoken met het Bijbelse kerstverhaal.

  CFT Nederland meld dat de gemeente Amsterdam en de organisatie Progay het plan hebben om de kerstmarkt te organiseren van 18 tot 28 december 2008. Onderdeel daarvan is een ‘levende kerststal’ met een homostel (twee Jozefs of twee Maria’s) waarbij bezoekers de mogelijkheid krijgen om zich als kindje Jezus te laten fotograferen.

  Wat willen die refo’s nou?

 115. Da Silva says:

  Ik zit weer achter het filtertje…..

 116. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/opinie/columnisten/article1918974.ece
  /_Tegen_betaling_voorkruipen_is_zeker_niet_normaal_.html

  De mooiste nieuwe term van dit jaar is misschien wel ’voorkruipzorg’. Voorkruipers zijn patiënten op een wachtlijst, die tegen extra betaling meteen aan de beurt komen. Het extra geld dat de zorgverleners daarmee verdienen, wordt ingezet om de capaciteit uit te breiden, bijvoorbeeld met een avondspreekuur. Hierdoor zijn de andere patiënten op de wachtlijst ook eerder aan de beurt.

 117. marer says:

  7 december 2008

  Het Centraal Tuchtcollege heeft uitvoerig omschreven waaraan alternatieve artsen zich te houden hebben.

  In de zaak Patrick van Eeghem komt in de uitspraak van het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg de volgende passage voor:

  ” Een arts die zich begeeft op het terrein van de alternatieve geneeskunde schudt daarmee de hoedanigheid van arts niet af. Hij blijft op de eerste plaats als arts gehouden jegens zijn patiënten te handelen met de zorgvuldigheid die onder soortgelijke omstandigheden van een redelijk handelend en bekwaam arts mag worden verwacht. Deze zorgplicht heeft niet alleen betrekking op de eisen die binnen de reguliere gezondheidszorg gelden ten aanzien van diagnostische methoden en behandelwijzen waarvan de arts zich bedient of de voorlichting die hij patiënten dient te verschaffen omtrent de mogelijkheden en beperkingen daarvan. Een arts dient zich ook te realiseren dat zijn patiënten erop vertrouwen dat hij hun klachten en vragen in overeenstemming met het voorgaande zal beoordelen en behandelen. Een en ander doet niet af aan de bevoegdheid van de arts zich van de alternatieve diagnostische methoden en behandelingen te bedienen. Hij dient dan wel zijn patiënten op duidelijke wijze in te lichten over het alternatieve karakter daarvan. De patiënt zal er steeds van op de hoogte moeten zijn wanneer dat aan de orde is. De arts zal zijn patiënten bovendien hebben in te lichten over de (on)mogelijkheden van een dergelijke alternatieve benadering, alsmede over de mogelijkheden die de reguliere gezondheidszorg nog te bieden heeft. Voor iedere arts geldt dat hij rechtens gehouden is van zijn bevindingen en handelingen verslag te leggen. Wanneer een arts voor een alternatieve benadering kiest, geldt eens te meer dat hij in zijn verslaglegging op duidelijke wijze en voldoende detail inzichtelijk maakt dat hij zijn patiënten daarover heeft ingelicht.”

 118. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1106034.ece/
  Zorgverzekeraars_belemmeren_vrije_keus_consument

  DEN HAAG – Zorgverzekeraars maken zich schuldig aan koppelverkoop. Dat concludeert de Consumentenbond in een onderzoek dat dinsdag is gepresenteerd. Volgens de bond ondermijnen de verzekeraars daarmee de vrije keus van de consument, een belangrijke peiler onder het systeem van marktwerking.

 119. wilmamazone says:

  http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2008/12/9/091208_hielprik.html

  Door de uitbreiding van de hielprik zijn in 2007 120 meer ernstig zieke kinderen opgespoord. Dat blijkt uit TNO-onderzoek voor het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

 120. wilmamazone says:

  http://www.nrc.nl/wetenschap/article2086929.ece
  /Gehoorcellen_gekweekt_uit_stamcellen

  Rotterdam, 9 dec. Sommige cellen uit een stamcelgebied in het muizenbrein kunnen zich ontwikkelen tot de zintuigcellen van het binnenoor, de haarcellen. Ook bij mensen zijn die cellen te vinden.
  Stamcel.
  Mogelijk kunnen die in de toekomst bij dove mensen de verloren gehoorfunctie herstellen, opperen hersenonderzoekers in een artikel dat deze week online bij de Proceedings of the National Academy of Sciences (Early Edition) verscheen.

 121. wilmamazone says:

  http://www.nu.nl/wetenschap/1880566/jezus-werd-geboren-op-17-juni.html

  AMSTERDAM – Een Australische sterrenkundige heeft met een computermodel de exacte datum berekend waarop de ‘kerstster’ aan de hemel stond, die tijdens de geboorte van Jezus zou zijn verschenen.

  Ben benieuwd naar de reactie uit Rome! Computers een kerkelijke ban? 😉

 122. wilmamazone says:

  http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2008/12/10/101208_zorg_tweede_kamer.html

  De zorgsector is populair bij Kamerleden. Maar liefst 26 van onze volksvertegenwoordigers hebben één of meer nevenfuncties bij zorginstellingen. Dat blijkt uit gezamenlijk onderzoek van NOS Nieuws en het nieuwe blad Skipr, dat zich richt op beslissers in de zorg.

 123. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1107415.ece
  /Alzheimerpatienten_uitgerust_met_gps-zender

  AMSTERDAM – Twaalf Nederlandse alzheimerpatiënten zijn deze week door het Trimbos Instituut uitgerust met een gps-zender. Met behulp van de zender zijn zij eenvoudig terug te vinden wanneer zij de weg zijn kwijtgeraakt.

  http://www.ad.nl/rotterdam/hoeksewaard/2836969/Ouderdom_komt_met_gebreken_n_oplossingen.html

  DORDRECHT – Stella Braam, schrijfster van het boek ‘Ik blijf thuis, het verhaal van mijn moeder’ is ervan overtuigd dat elektronica en gps-systemen veel bewegingsvrijheid kunnen teruggeven aan mensen met dementie.

  Het systeem is volgens haar geschikt voor mensen in de beginfase van hun ziekte, die niet meer naar buiten durven omdat ze soms moeite hebben om de weg terug te vinden.

  Hoopvolle ontwikkelingen, fijn om te lezen.

 124. wilmamazone says:

  http://www.nrc.nl/binnenland/article2090482.ece

  Rotterdam, 12 dec. Elf ziekenhuizen moeten van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) per direct hun Intensive Care (IC) sluiten. 35 ziekenhuizen krijgen ongeveer twee maanden de tijd om maatregelen te nemen die de kwaliteit verbeteren. Anders moeten ook hun IC’s dicht.

  Dat schrijft IGZ in een rapport dat vandaag verschijnt. De maatregel van de Inspectie is opnieuw een bevestiging van het verscherpte toezicht op ziekenhuizen. Onlangs werden in verschillende ziekenhuizen operatiekamers gesloten.

  Prima dat verscherpte toezicht, zo komen we ergens! Het is binnen regulier nog lang geen rozengeur en manenschijn.

 125. Da silva says:

  In Australië is een internetrel uitgebroken rondom het filmpje van die man die zijn baby droogslingerde. Een filmpje, geupgeload naar Youtube door een lid van een Russische circusfamilie toont de wording van een nieuwe acrobaat. Beetje raar en eng, maar zo doen ze dat in die familie al 350 jaar. Of dacht je dat slangenmensen pas op hun 18de begonnen. Maar goed, een Australische 60-jarige man die dit filmpje op Youtube vond en op LiveLeak plaatste is onlangs door de politie van zijn bed gelicht. Reden: omdat dit niet zou mogen. Sterker nog, iedereen die naar het filmpje kijkt is in Australië strafbaar en riskeert een gevangenisstraf.

  http://www.dumpert.nl/mediabase/282901/04fdf03d/man_slingert_baby_droog.html
  Geef me even 5 minuten met die man!

 126. cryptocheilus says:

  + 1 voor die kerel.

  Met het conditioneren van kinderen kan je niet vroeg genoeg beginnen.

  Volgens een heel oud ritueel uit de overlevering van een orthodox Trapezistenklooster krijgt dit kind gewoon een luchtdoop.

  Er zijn ook heel veel mensjes die met water gedoopt worden. Daar zijn ook wel filmpjes van te vinden.

  Walgelijk!

  Laat ze die barbaarse rituelen maar eens strafbaar maken.

 127. Da Silva says:

  @ Crypto Het is dat ik je beter denk te kennen…
  Volgens mij is die randfiguur zelf iets te vaak “drooggeslingerd”.

 128. jennyj0 says:

  Hele rare dingen op de website van Tullio!

  Weet zo gauw niet waar ik het melden moet, dus daarom maar hier.
  Heb op de webstie van simoncini gekeken, http://www.curenaturalicancro.com/hepatic-carcinoma-pulmonary-metastasis.html Daar staan catscans van een patiënt met naar de longen uitgezaaide leverkanker.
  Er staan 4 scans op, 2 van de leverkanker, 2 van de longuitzaaiingen.

  Eerst heb ik heel lang zitten kijken naar die scan van de leverkankers, want ik zag helemaal geen lever, wel een grote blob in het midden, maar ja, daar zit je lever toch niet? Toen zag ik dat de scans verkeerd om staan: bij de scans van de longkanker staat dat het om leverkanker gaat en andersom. Dat is toch wel een beetje slordig, niet?

  Maar er zijn nog meer rare dingen. Je ziet een scan van een persoon met 2 tumoren in de long. Op de scan volgend op de behandeling van tullio zijn niet alleen de tumoren weg, het hart ziet er ook ineens heel anders uit: het lijkt nu echt op een hart, terwijl ik dat ding op de eerste scan niet kan duiden, ik vind het in elk geval niet heel veel op een hart lijken. Is dat eigenwel het hart wat we op de eerste scan zien? En hoe kan het dat op de tweede scan ineens veel groter is? Ik vind het heel typisch. Als je op de foto’s klikt om ze te vergroten, zie je verschillen nog beter. Je ziet ook dat op de ene scan een naam staat, in de linkerbovenhoek, waar je op de andere scan niets meer van terugvindt. Dat vind ik ook raar. Zijn die scans wel van dezelfde personen, vraag ik me dan af.

  Die van de leverkanker is ook raar. Ik zie namelijk helemaal niet dat de tumor kleiner is. Ik zie alleen dat er op beide scans een vage schaduw is, die op de ene scan ietsje vager is dan op de andere.

  Ben ik nou de enige die hier raar tegenaan kijkt?

  En dat ze verwisseld zijn vind ik toch eigenlijk ook heel schandalig. Hij denkt blijkbaar dat iedereen blind is of verregaand onnozel. Dat kun je toch niet maken, zulke slordigheden?!
  Enfin, Fan zal wel weten hoe het zit, ze legt het ons vast dadelijk allemaal uit!

  Nou, dat was het weer even voor vandaag.

 129. marer says:

  Er zijn al meer foto’s verwisseld of gefaked door en voor meneer S. Maar de aanbidders van meneer S. slikken dat voor zoete koek. Alles wat die man beweert is immers waar. Een vlekje hier, een fotootje daar. Het is net als het sprookje “De kleren van de keizer”. Groepje Welzijn en aanhangers willen niet graag als leek gezien worden en dus zijn alle testemonials en foto’s de waarheid.
  Zelfs die foto’s van die meneer die zijn “huidkanker”op zijn hoofd behandeld zou hebben met jodium.
  En wie zegt dat deze patiënt geen reguliere behandeling onderging of dat het geen kanker is/was?
  De foto’s zijn uit 2002.
  Het schiet nog niet zo op met het aanleveren van één genezen patiënt.

 130. jennyj0 says:

  Dat dacht ik ook al Marer, al weer een aardig tijdje geleden dat deze aow-gerechtigde genas van kanker en er meteen gratis een hartvergroting bij kreeg. Tja, die huidkanker, op hilarische wijze genezen met jodium, daar val je toch ook helemaal stil van.

 131. peter says:

  Het is geen kwestie van begrijpen, maar vooral van bewijzen.
  Geen gerandomiseerd onderzoek betekent geen bewijs.
  Vage bevindingen als verklaring van bewijs afgeven is fraude, misleiding en bedrog.
  Bij gerandomiseerd onderzoek worden de risico’s ook duidelijker.
  Dit deed en doet men niet al 20 jaar, veel ervaring daardoor verkregen het vehikel op te tuigen.
  Ruim een jaar geleden was Valstar bereid tegen betaling patienten te interviewen en hun casus te analyseren.
  Natuurlijk werd ook daar geen gebruik van gemaakt.
  Het had ze ook bij hem met de grond gelijkgemaakt.

  Deze week kocht ik wat nootjes. Ik hoorde de glazewasser tegen de shophouder praten omtrent zijn dochtertje die plotseling onwel werd.
  Ik heb gelijk 112 gebeld hoorde ik hem zeggen.
  Of ik door de grond zakte!!!

 132. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/achtergrond/deverdieping/article1923737.ece/
  Finkers_wil_graag_een_zoen_terug__.html?all=true

  Na een onderbreking van zeven jaar staat cabaretier Herman Finkers (54) sinds vorig jaar weer op het toneel met ’Na de pauze’. Een programma over alles wat er is gebeurd in die pauze. Het is de meest poëtische en openhartige voorstelling die hij ooit maakte. Zijn oeuvre is net verschenen op 16 cd’s, zijn voorstellingen zijn nagenoeg uitverkocht.

  Herman is ook kankerpatiënt en krijgt van mij zeker een zoen terug.
  Er staan veel nadenkertjes in dit interview, dit vind ik de mooiste:

  „Ik ga me niet haasten. Als Onze-Lieve-Heer me eerder ophaalt, is het Zijn schuld dat het niet af is. Die verantwoordelijkheid ligt niet bij mij.”

 133. wilmamazone says:

  http://www.hartenziel.nl/artikel/gentech_soja_mag/

  Moderniseren van planten is niet nieuw. Tussen onze tarwe en het wilde gras waar het mee begon zit tienduizend jaar ontwikkelingswerk. Kleeft er nu echt gevaar aan gentech soja?

  De EU mag genetisch gemodificeerde Amerikaanse soja gaan importeren. De Kamer was tegen, maar minister Verburg stemde in Brussel vóór, net als de meeste andere landbouwministers. Volgend jaar krijgen onze varkens dus gentechsoja, want soja is vooral veevoer. Varkensteelt is slecht voor het klimaat, maar is gentechsoja onveilig?
  Het verlossende woord daarover moet komen van EFSA, de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid. EFSA heeft het moeilijk. Ze zijn gestationeerd ergens in Italië “in the middle of nowhere”, ze hebben te veel werk en te weinig mensen, en ze worden door de politiek onder druk gezet (1). Die druk is niet wat u denkt: het zijn de tegenstanders van genetisch gemodificeerde landbouw zoals Italië en Oostenrijk die EFSA pressen om een negatief oordeel over gentech te vellen. EFSA houdt echter de rug recht en blijft bij zijn conclusie: aan gentech soja kleeft geen gevaar. Is dat waar?

 134. Da Silva says:

  http://www.ad.nl/binnenland/2852495/Toch_nog_iets_bereikt_met_swaffelactie.html

  Onbedoeld verwierf Peter dit jaar grote faam met een filmpje. Op internet en in het BNN-programma Spuiten en slikken was te zien hoe hij tijdens de schoolreis van het Eurocollege met zijn piemel tegen de Indiase Taj Mahal slaat; een grove belediging. Het betekende de introductie van de term ‘swaffelen’ in grote kring: het met een halfhard lid tegen een vrouw of voorwerp slaan.

  Commentaar hierbij:

  Na de bouw van de Taj Mahal werden van de werklui de handen afgehakt en van de architecten de ogen uitgestoken, opdat men nooit meer zoiets moois zou kunnen maken.
  Men moet er maar net zolang tegen swaffelen of zwaffelen tot hij instort.

 135. Da Silva says:

  http://www.nu.nl/internet/1883712/beveiligingsfout-gevonden-in-ie.html

  AMSTERDAM – Experts roepen gebruikers van Internet Explorer (IE) op om gebruik te maken van een andere browser. IE van Microsoft zou dusdanig slecht beveiligd zijn dat vreemden in computers kunnen inbreken via de browser. Dit meldt de BBC dinsdag.

 136. wilmamazone says:

  http://www.nrc.nl/buitenland/article2095808.ece
  /Italiaanse_vrouw_in_coma_mag_niet_sterven

  Rome, 17 dec. Een hels gevecht is het, onder het toeziend oog van het Vaticaan. Een krachtmeting die duidelijk maakt dat het oordeel van de paus zwaarder weegt dan dat van de hoogste Italiaanse rechter.
  Opnieuw is verhinderd dat Eluana Englaro mag sterven. Bijna zeventien jaar al ligt de nu 38-jarige vrouw in coma na een auto-ongeluk. Ze voelt niets, heeft geen honger of dorst.

  Tja….alweer:’Moet het allemaal kunnen omdat het kan?’
  Kunstmatige voeding e.d. is in deze gevallen niet tegennatuurlijk voor het Vaticaan?
  Wie het begrijpt mag het mij uitleggen.

 137. marer says:

  Je hoeft het natuurlijk niet te begrijpen. Het is geloven.
  En al dat geloven in “iets” heeft de mens alleen maar geleerd dat dat “ene” geloof echt wel echt is.
  Tussen alle geloven een soort van verdeel en heers.
  Ik weet (geloof) het beter!!

 138. wilmamazone says:

  @Da Silva

  http://kassa.vara.nl/portal?_li=y&_scr=nieuws_artikel&no=4324950&nodes=all

  Vanavond komt Microsoft met een extra patch voor de internetbrowser. Aflopen week werd ontdekt dat er een groot gaat in de beveiliging zat en voornamelijk in China bij internetters een zogenoemde trojanhorse werd geïnstalleerd.

 139. Da silva says:

  @ Wilma
  Ik heb het gezien,maar ik zal er geen last van hebben,ik gebruik Mozilla Firefox.
  Ik vind toch wel dat Microsoft flink blundert de laatste tijd.

 140. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/wetenschap/article1110822.ece/
  Ook_stamcel_kan_kanker_veroorzaken

  Stamcellen spelen een cruciale rol bij de ontwikkeling van darmkanker in muizen, hebben Nederlandse en Britse onderzoekers als eersten ontdekt, blijkt uit hun artikel in Nature van deze week.

  Volgens kankeronderzoekers van het Beatson Institute for Cancer Research in Glasgow en van het Hubrecht Instituut van het UMC Utrecht veroorzaakt dna-schade in deze stamcellen darmkanker.

 141. wilmamazone says:

  http://www.ad.nl/cultuur/2858045/Rumoer_om_Dorp_Kiest_Dokter.html

  HILVERSUM – Een kleine plattelandsgemeente krijgt binnenkort een bijzondere primeur: de inwoners kunnen in een realityprogramma van de EO hun nieuwe dorpsdokter kiezen.
  De Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie reageert kritisch. Volgens haar staat het ‘haaks op de werkelijkheid’.

  Dorp Kiest Dokter, vanaf 21 mei op Nederland 1, vertoont trekjes van Idols, Boer zoekt vrouw en Big Brother. Acht pas afgestudeerden huisartsen nemen hun intrek in een huis. Elke week moeten ze opdrachten uitvoeren, zoals kinderen vaccineren op de plaatselijke basisschool, geeft EO-eindredacteur Jacomien Nijhof als voorbeeld.

 142. wilmamazone says:

  http://www.ad.nl/columns/bral/2855500/De_toekomst_was_vroeger_veel_beter.html

  2009: het jaar van de Grote Crisis, de moordaanslag op Obama en het aftreden van de koningin.

  Althans, dat beweren de helderzienden. Ze houden, zoals gewoonlijk, een slag om de arm. ‘Je moet je leven er niet aan ophangen’.

  Wie kan het niet laten om de hele bubs aan horoscopen rond de jaarwisseling toch stiekem te lezen? 😉

 143. wilmamazone says:

  http://www.nu.nl/gezondheid/1887000/vrouw-wil-geen-dominante-man.html

  Psychologen gingen er altijd van uit dat vrouwen de voorkeur geven aan sterke, dominante mannen. Maar uit nieuw onderzoek blijkt dat vrouwen eerder kiezen voor partners die erkend worden voor hun prestaties en kunde.

  Mijn helderziende gave laat mij meteen bepalen, dat die psychologen vast allemaal kerels waren, want die hebben ook een swaffeltje. Swaffelen is in. al is het maar in gedachten.
  Nu de tijd van afliggen en bibberen ver voorbij is, moet de ‘echte’ vent nog kunnen zeggen: ‘Pas op, anders zwaait er wat!’ In veelsommige gevallen is het niet eens wat, maar half-wat; het leven valt tegenwoordig niet meer mee voor de staande plassers.

 144. Marer says:

  Die nieuwe (bible belt) dorpsdokter via de EO.
  Misschien de ultieme baan voor Daniël van Santen?

 145. Da silva says:

  Even iets leuks tussendoor,mag wel he?
  Nederlandse teksten in buitenlandse liedjes….
  http://nl.youtube.com/watch?v=M2JQFgkF_24
  http://nl.youtube.com/watch?v=USzBd9XNWWk

 146. wilmamazone says:

  http://www.nrc.nl/binnenland/article2098228.ece
  Kredietcrisis_treft_ook_de_zorgsector_hard

  Door de liberalisering in de zorg zijn veel instellingen financieel zelfstandig. Ze komen in de problemen nu banken minder snel geld uitlenen door de kredietcrisis.
  De afgelopen weken heeft een aantal zorginstellingen alleen met hangen en wurgen de salarissen aan hun medewerkers kunnen uitbetalen. „Het scheelde een haar”, zegt George Witte, baas van Rivierduinen in Oegstgeest, een instelling voor mensen met psychische problemen. „Wij zijn net op tijd door onze bank gered.”

  Waar gaat dit naartoe?! Ik houd mijn hart vast.

 147. wilmamazone says:

  http://www.ad.nl/binnenland/2859619/Ontslagen_postbode_Mijn_naam_wordt_gezuiverd.html

  ROTTERDAM – De ontslagen postbesteller Rick Timmer krijgt naar eigen zeggen zijn felbegeerde eerherstel. Tot woede van menig landgenoot werd hij door postbedrijf Sandd ontslagen, omdat hij nepfacturen die hij moest bezorgen eigenhandig van een waarschuwing voorzag.

  Deze man verdient een lintje! Hij had zelf zo’n nepfactuur ontvangen, dus hoefde geen post van anderen open te maken om te weten. Geweldige actie dus en hij heeft gelukkig al meerdere aanbiedingen gekregen voor een andere baan.

  Dit bericht spreekt mij aan omdat ik zelf al meerdere malen terecht mijn kop boven het maaiveld heb uitgestoken, maar het werd en wordt mij niet in dank afgenomen.
  Ze kunnen mij niet ontslaan, maar:
  Ik ga al per 1 febr. met vervroegd pensioen, mijn manier van op staande voet ontslag nemen, het is meer dan genoeg geweest.

 148. marer says:

  http://www.ad.nl/diagnose/2864257/Tuchtstraffen_voor_plastisch_chirurg_Janssen.html

  Wie wil door chirurg Janssen zijn schoonheid nog laten verhogen??

 149. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1112963.ece
  /Klink_onderzoekt_vervalste_pillen_op_internet

  DEN HAAG – Minister Ab Klink van Volksgezondheid gaat onderzoek doen naar de groeiende groep mensen die via internet medicijnen koopt. Dat heeft hij dinsdag aangekondigd. Hij wil weten wie op deze manier bestelt en om welke geneesmiddelen het gaat.

  Doel van het onderzoek is om mensen gericht te informeren over de gevaren van medicijnen die via internet besteld worden. Vaak gaat het namelijk om vervalste pillen en zalfjes.

 150. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/wetenschap/article1112956.ece
  Onderzoek_visolie_bij_hartpatient_zinloos

  AMSTERDAM – Visolie beschermt tegen hartproblemen, maar niet tegen hartritmestoornissen na een hartaanval, zoals vaak wordt gedacht. Dat stellen Canadese onderzoekers in de British Medical Journal (BMJ) van woensdag.

  quote:

  Het is goed dat dit verkeerd advies wordt ingetrokken, schrijven een Britse en Japanse epidemioloog in een begeleidend commentaar in de BMJ : ‘Er zijn per slot miljoenen mensen met een hartziekte die om die reden vissupplementen slikken. Ook de vissen zijn beter af: nu wordt de visstand met de ondergang bedreigd onder het motto van supergezondheid.’

 151. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/wetenschap/article1114098.ece
  /Zwanger_worden_op_z_n_Chinees

  Naar goed oudejaarsgebruik blikt scepticus Hans van Maanen, op eigen gezag, terug op tien miskleunen uit naam van de wetenschap in 2008. Van een sneue versneller tot een verloren ruimtetas en de meidenprik.

 152. wilmamazone says:

  http://extra.volkskrant.nl/opinie/artikel/show/id/2271/De_b%E8tablindheid_van_de_media

  Vorig jaar beloofde ik dat ik erop zou letten: welke wetenschappelijke uitglijers maakten de media zoal dit jaar? Want ook journalisten kunnen zich flink verslikken in die verraderlijke wetenschap.

  Neem de NOS, een omroep die zichzelf toch graag serieus neemt. Toch stelde de NOS in februari vast dat mensen uit ‘dna-cellen’ bestaan, en de omroep herkauwde keer op keer zonder voorbehoud de onheilstijding van oud-minister Veerman dat de zeespiegel deze eeuw 130 centimeter stijgt (de meeste onderzoekers komen niet verder dan 59).

  quote:
  Zo zie je. Een journalist kun je van alles wijsmaken. Als het maar wetenschappelijk klinkt.

 153. jennyj0 says:

  Waarom zet deze persoon niet gewoon zijn medisch dossier met updates op het internet, zodat we echt objectieve informatie hebben over wat er gebeurt tijdens dit proces? Hij heeft immers elke reguliere behandeling afgewezen en neemt nu alleen maar alternatieve therapie, zegt hij. Als hij zijn medische gegevens openbaar maakt, hebben we échte informatie, waar ook de wetenschap wat aan zou hebben.
  Dit heeft toch helemaal geen zin? Hier wordt niemand ook maar iets wijzer van.

 154. wilmamazone says:

  Om te weten hoe laat het is:

  http://www.ad.nl/binnenland/2877106/Moedertje_Aarde_kijkt_niet_op_de_klok.html

  DELFT – Toen paus Gregorius XIII in 1582 besloot een nieuwe kalender in te voeren, braken in diverse steden in Europa rellen uit. Met de invoering van de gregoriaanse kalender schrapte de paus in één pennenstreek tien dagen.

 155. jennyj0 says:

  En dat is heel lullig want dan word je veel sneller oud.

 156. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article1934871.ece
  /Artsen_zijn_vuurwerk_beu_.html

  Oogspecialisten: Organiseer overal een professioneel spektakel

  De Nederlandse oogartsen willen af van het consumentenvuurwerk. Ze gaan deze jaarwisseling turven hoeveel mensen oogletsel hebben opgelopen.

  Consumentenvuurwerk is voor veel meer oogschade verantwoordelijk dan tot nu toe bekend was. Dat denken de Nederlandse oogartsen. Daarom heeft het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap aan elk van zijn leden gevraagd om deze week bij te houden hoeveel vuurwerkslachtoffers ze behandelen.

 157. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article1934876.ece
  /Wat_verandert_er__op_1_januari_2009__.html

  Op 1 januari gaan altijd veel nieuwe wetten en regelingen in. Die komen dit jaar vooral ten goede aan kinderen. Het milieu komt er het komende jaar bekaaid af. En homoseksuele stellen met een kinderwens krijgen het makkelijker.

 158. jennyj0 says:

  http://anaximperator.wordpress.com/

  Over Iscador. En dat het niet alleen niet werkt, maar zelfs de verspreiding van kanker kan bevorderen.

 159. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1115272.ece
  /Kans_op_zeer_dichte_mist_en_smog

  DEN HAAG – Het weerinstituut KNMI verwacht tijdens de jaarwisseling op grote schaal zeer dichte mist, waarbij het zicht plaatselijk minder dan tien meter zal zijn. Verder is er kans op ijzel in het noorden van het land, aldus het KNMI woensdag. Ook kan er in vooral stedelijke gebieden smog ontstaan, zo voegt het RIVM (Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu) er aan toe.

 160. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/economie/article1115208.ece
  /Private_sector_ziet_brood_in_ziekenhuis

  Amsterdam – De zorgsector wordt snel populair bij private investeerders. Alleen al in december zijn drie gezondheidsinstellingen in handen gekomen van de private sector. Ook pensioenfondsen als ABP en PGGM steken via deze constructie geld in de zorgsector. Dat blijkt uit een inventarisatie van de Volkskrant.

 161. marer says:

  Mist. Veel mensen zien nu hun vuurpijlen in rook opgaan!

 162. Jennyj0 says:

  Naast alternatieve geneeskunde hebben we nu gelukkig ook alternatieve luchtvaart:
  http://www.sciencebasedmedicine.org/?p=34

 163. wilmamazone says:

  2008 was relatief veilig vliegjaar 2-01-09

  Het afgelopen jaar was redelijk veilig voor het vliegverkeer. Volgens het luchtvaartinstituut NLR-ATSI dat de cijfers hierover bijhoudt, kwamen in 2008 bij vliegtuigongevallen 504 mensen om, terwijl het gemiddelde op 840 ligt.

  Het veiligst was het om te vliegen in de Verenigde Staten, maar ook in Europa gebeurden relatief weinig ongelukken. Toch was in Europa de grootste crash van het jaar. In augustus kwamen in Madrid 154 mensen om bij een ongeluk met een toestel van Spanair.

  Wereldwijd waren er 127 ongevallen met grote commerciële vluchten, waarvan 22 met fatale afloop voor inzittenden.

  Zeggen ze bij nos.nl èn aangezien de link zowat nog langer is dan het artikel èn ik nog niet helemaal wakker èn dus te luimoe om die url in te korten.
  Maar wat ik jullie brom met een duffe bulles:
  Dit bericht is geen toeval, het heeft alles te maken met het bovenstaande van JJ.

 164. wilmamazone says:

  http://www.ad.nl/binnenland/2882768/Paragnosten_zien_vooral_rampspoed.html

  AMSTERDAM – Jan C. van der Heide (60), paragnost in Oegstgeest doet al jaren mee aan de toekomstvoorspellingen van het spirituele maandblad Paravisie.
  De vooruitzichten voor 2009 zijn echter zo somber, dat hij dit keer niet wilde.

 165. wilmamazone says:

  http://www.ad.nl/binnenland/2882759/Zuiniger_leven_populair_voornemen.html

  – Zuiniger leven is een razendpopulair voornemen. Liefst 60 procent van de Nederlanders heeft het zich voor 2009 ten doel gesteld. Verder is 54 procent van plan om meer te sparen.

  quote:

  Het populairste voornemen voor 2009 is overigens afvallen

  Dus maar even dit van ons moeder Rie:
  http://www.kwakzalverij.nl/804/Levensgevaarlijke_afslankpillen

  De FDA waarschuwt voor 25 levensgevaarlijke Chinese afslankpillen, waarvan de gevaarlijke ingrediënten niet op het etiket stonden. Dergelijke pillen kunnen net zo goed in Europa als in Amerika verkocht worden.

  De rest van de afslankpillen is óók niet ongevaarlijk naast vaak/meestal de grootst mogelijke onzin. Het slankt vooral de portemonnee behoorlijk af, dus ik wens iedereen een flinke toename van het gezonde verstand, dat legt pas echt gewicht in de schaal.

 166. wilmamazone says:

  http://www.ad.nl/buitenland/2882615/Maffia_gebruikt_zorg_als_melkkoe.html

  ROME – In Calabrië zijn laatst 72 mensen gearresteerd die zich voordeden als verplegers. Het voorval is niet eens uitzonderlijk.

  Provenzano, de in 2006 gearresteerde maffiatopman, kwam met het idee te verdienen aan de gezondheidszorg.
  De Italiaanse gezondheidszorg kent tal van artsen met valse diploma’s, tandtechnici die zich voordoen als tandarts, specialisten die zich laten betalen voor niet uitgevoerde operaties en ministers die smeergeld aannemen van farmaceutische bedrijven. Kortgeleden is bij de Katholieke Universiteit in Rome een functionaris gearresteerd die jonge vrouwen tegen beloning (financieel dan wel in natura) een voorkeursbehandeling gaf bij de toelating tot de studie verpleegwetenschappen.

  Bijzonder aan de affaire met de 72 nepverplegers, onder wie zelfs zaalhoofden, waren evenwel hun perfect nagemaakte diploma’s, door een criminele organisatie geleverd voor 8.000 tot 10.000 euro. Hieruit blijkt de steeds grotere invloed van de maffia op de gezondheidszorg.

  Tja……… ‘weldoener’ meneer Kullio uit Rome heeft in ieder geval een hoop medische neptitels met of zonder nepdiploma’s! Niet dat die nog ter zake doen, want levenslang geschorst blijft levenslang geschorst.

 167. marer says:

  http://www.skepp.be/nieuws/skepp-daagt-winnares-het-zesde-zintuig-uit

  Mijn zintuigen zeggen dat de winnares niet meedoet.

 168. peter says:

  Het OM in Arnhem plaatste een tekst van de Amerikaanse kunstenaar Sam Durant op de buitengevel.

  “NO LIE CAN LIVE FOREVER”

  Teksten die zijn meegevoerd in demonstraties uit de jaren ’60/’70, historische momenten, in deze de rassenrellen, de strijd van de burgerrechten.

  So, simoncini, klatte, schweden, trentelman etc.. de hele leugenaarsbende van de coopery!

 169. peter says:

  Curieus bij het bovenstaande was dat de leverancier in het contract beloofd had leds te plaatsen en niet de geleverde tl.

  Dus de hoogwerker kon weer voorrijden!

 170. peter says:

  Zo oud als de weg naar Rome de aangekondigde publicaties van de praktijk van die klatte op zijn site.

  (Binnenkort verschijnen hier meer foto’s van onze nieuwe praktijkruimte.)

  Ik zou dat maar niet doen klatte, doe dat alleen als je de h/eerlijkste bonbons hebt leren maken.

  De beste modewinkels in Den Haag maken genoeg anti-reclame voor jou, voor Sylvia, voor die mond op mond reclame draag ik zorg!

  Vijf topzaken, waar Sylvia aan leverde, en die stapelgek op haar waren.

  Dat zal doorsijpelen mannetje, ik zal geen kans onverlet laten je geest te breken!

 171. peter says:

  Het was en is voor mij nog steeds onvoorstelbaar hoelang het duurde om de gedragingen van klatte in het procesverbaal vermeld te krijgen!

  Ja, de focus van het OM kan ook aan heel belangrijke zaken voorbijgaan.

  Ik zette door en het staat er nu in!

 172. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/nieuws/zorg/article1937349.ece/
  FNV__Onderzoek_kanker_na_nachtdiensten_.html

  Het Bureau Beroepsziekten van de FNV roept leden met borstkanker op zich te melden als zij tien jaar of langer nachtarbeid hebben verricht. De FNV doet dit op basis van ontwikkelingen in Denemarken, waar sinds 2007 borstkanker als ‘mogelijke beroepsziekte’ geldt bij nachtwerk over een periode van tenminste vijftien jaar. Inmiddels hebben circa tien verpleegsters een schadeloosstelling ontvangen.

 173. peter says:

  Zal de familie klatte op rekening kopen in Den Haag?

 174. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/economie/article1116553.ece
  /Extra_bezuiniging_thuiszorg_van_de_baan

  UTRECHT – Een extra bezuiniging van 70 miljoen euro op de thuiszorg is van de baan. De brancheorganisatie van thuiszorginstellingen ActiZ had samen met een aantal thuiszorgorganisaties een kort geding hiertoe aangespannen tegen het ministerie van Volksgezondheid (VWS). De rechtbank heeft de thuiszorginstellingen maandag in het gelijk gesteld, zo meldde ActiZ.

 175. wilmamazone says:

  http://www.nu.nl/gezondheid/1893912/tennisballen-tegen-parkinson.html

  AMSTERDAM – Honderden Parkinsonpatiënten in de Engelse regio East Midlands gebruiken sinds kort tennisballen om de symptomen van hun ziekte tegen te gaan.
  De patiënten gebruiken de afgekeurde tennisballen om oefeningen mee te doen die het trillen verminderen en de handen minder stijf maken, meldde BBC News deze week.

 176. wilmamazone says:

  http://www.nu.nl/gezondheid/1893810/nederlanders-herkennen-signalen-beroerte.html

  DEN HAAG – Negen op de tien Nederlanders weten dat een verlamde arm, een scheve mond of onduidelijke spraak op een beroerte wijzen. Acht op de tien weten dat ze het landelijk alarmnummer 112 moeten bellen, als ze bij mensen zulke verschijnselen zien.

 177. marer says:

  http://www.ad.nl/groenehart/2889176/Geen_hoop_geen_behandeling.html

  Steeds meer initiatief tot fondsenwerving voor onderzoek hersentumoren.

 178. Edward says:

  @Wilma, scheve mond = niet altijd beroerte.

  Lid van mijn tennisclub had bezweet met heet weer in auto gereden en de aangezichtszenuw raakte door afkoeling door verdampen van het zweet verlamd. De man keek in de spiegel thuis en zag een zwaar verzakte gezichtshelft inclusief oogkas en mond, en was er doodsbenauwd heilig van overtuigd een beroerte te hebben. Pfff…. viel dat even mee!

 179. wilmamazone says:

  http://meer.trouw.nl/nieuws-en-debat/mediteren-gevaarlijk

  Mediteren lijkt een onschuldige bezigheid: baat het niet, het schaadt ook niet. Dat laatste blijkt niet altijd op te gaan. Voor psychisch kwetsbare mensen kan – te diep – mediteren juist riskant zijn. Een persoonlijke ervaring, en commentaar van drie deskundigen.

 180. marer says:

  http://www.kankerpatient.net/viewtopic.php?f=6&t=3875

  Is t’ie weer ons “eigen” Fransje met zijn eigen Rattendokter. Heeft nu een eigen info punt.

 181. peter says:

  http://www.kwakzalverij.nl/811/Gorter_contra_de_Vlaamse_sceptici

  Met bijbehorend een van roberts lievelingsfoto’s!

 182. peter says:

  quote: Tegen Gorter pleit natuurlijk dat hij geen gebruik heeft gemaakt van het aanbod om op de website van SKEPP uit te leggen waarom het wel zinnig is wat hij doet.

  Mystiek boven bewijzen en tot het oneindige! ‘That’s our corporate business’!

  Daar kijkt een beetje rechter direct doorheen.

  Dit gaat ie zeker verliezen!

 183. marer says:

  Nou, de vereniging tegen de kwakzalverij mocht een terechte kwakzalfster ook geen kwakzalver noemen.
  Die foto van de lieve man met de vlinderstrik haalt het eigenlijk niet bij de foto van de zelfbenoemde professor Jan Keppel Hesselink: een Pauw http://www.kwakzalverij.nl/802/De_geloofsbrieven_van_Jan_Keppel_Hesselink.

  Maar inplaats van veren draagt deze meneer een vlinderdas en snor, zoals een echte man.
  Meneer Braam vertelde al op Tros-forum dat er iets groots stond te gebeuren rond Gorter. Hij hoopt op een overwinning. Maar ja, wiens brood men eet, diens woord men spreekt.
  Ik hoop dat de Belgische rechtspraak recht doet aan bekwame artsen en niet aan charlatans.

  @Wilma: we hebben gelukkig weer een nieuwe foto van onze “held op sokken”. 🙂

 184. peter says:

  @ Marer,

  Onze held met vlinderdassen waar zeker weten een sokje omheen zit! hihi!

  gorter beweegt zich in een decor als van Andre Rieu, echter alleen Andre’s decor is echt!

 185. marer says:

  http://www.ad.nl/groenehart/alphen/2894848/Schaatstoertocht_leidt_tot_chaos.html

  En morgenmiddag krijgen de ambtenaren van BU ijsvrij. De totale ijsgekte wordt lekker gepromoot door de media. Bij Aarlanderveen (mijn achterland zo te zeggen) is de toestroom zo groot dat het er erg gevaarlijk is. Het wordt nu ontraden door nog naar toe te gaan.

 186. marer says:

  http://www.ad.nl/diagnose/2890930/Mannen_onvruchtbaar_door_de_pil_Onzin.html

  Het is maar uit welke “hoek” het onderzoek vandaan komt.

 187. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/nieuws/economie/article1938982.ece
  /_rsquo_Laat_mij_een_voorbeeld_wezen_rsquo__.html

  Spastisch en aan een rolstoel gekluisterd, daar zitten werkgevers niet op te wachten. Suzanne Werner zette door en vocht zich omhoog.

  Suzanne Werner (31) uit Eindhoven geeft voorlichting voor vakbond CNV en het Samenwerkingsorgaan voor Lichamelijk Gehandicapten aan werkgevers, opleidingen en organisaties over de werkmogelijkheden voor mensen met een beperking.

 188. Da silva says:

  Spataderen
  Ik heb er (nog) geen last van maar ben bij voorbaat blij met deze uitvinding,
  Vrijwel pijnloos en wordt nog vergoed door de zorgverzekering ook.
  http://kurl.nl?4B14

 189. marer says:

  De kurl doet het niet!

 190. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/article1117698.ece
  /Politie_lost_kruiswoordraadsel_op

  NEUSS – Een Duitse politieagent heeft zonder het te weten een kruiswoordraadsel opgelost. Een oudere dame belde het politiebureau in de plaats Grevenbroich met de vraag waar de afkorting GSG voor staat. De diender legde uit dat de GSG een eenheid van de politie was, namelijk de Grenzschutzgruppe (Grenspolitie). Na een korte stilte zei de dame: ‘Ja, klopt! Zeventien letters, het past!’ Ze bedankte de stomverbaasde agent en hing op, aldus de politie woensdag.

  Geweldig! 🙂

 191. peter says:

  Ramses Shaffy kon vanwege grieperigheid de naar hem vernoemde tulp samen met burgemeester Cohen niet ten doop houden.

  Ramses, vaak gesignaleerd achter het raam van zijn geliefde pizzaria zat de laatste tijd door minister Klink vaak buiten een sigaretje te roken.

  ‘Laat me, laat me, laat me mijn eigen gang maar gaan!’

  Breek me de bek niet open! Wat een armoe!

 192. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/opinie/columnisten/article1939631.ece
  /Contact_met_de_kou_.html

  Nee, Nederland is niet alleen ’grote ramen zonder gordijnen zodat iedereen goed naar binnen kan kijken’. Gisteren herlas ik de meest stompzinnige toespraak die een lid van het Koninklijk Huis ooit deed.

  Het betrof Máxima’s speech uit september 2007 waarin ze de beruchte uitglijder beging te beweren dat ’de Nederlander niet bestaat.’ Tevergeefs zocht ik in die tekst naar kou en ijzel, krakend zwart ijs of koek en zopie. Maar niets. En op die fameuze ANWB-paddestoel voor het huis van het prinselijke paar staat wel Buenos Aires gekrabbeld, maar geen Bartlehiem, de hel van het noorden. Toen werd het mij eindelijk duidelijk: Max weet niets van Nederland en de Nederlanders omdat ze hier in de verkeerde periode binnenkwam.

 193. wilmamazone says:

  http://www.ad.nl/binnenland/2896638/Scanner_verraadt_kindermishandeling.html

  AMSTERDAM – Kindermishandeling kan door medici en justitie beter worden opgespoord dankzij een blauwe-plekkenscanner.

  Met een speciale camera wordt een vingerafdruk in een bloedvlek zichtbaar. Onderzoekers van het AMC Amsterdam hebben een methode ontwikkeld waarmee precies is vast te stellen wanneer een bloeduitstorting is ontstaan en of dat klopt met de verklaring van ouders.

 194. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article1940359.ece
  /_Vrijwilligersorganisaties_screenen_niet_op_pedo_s_.html

  (Novum) – Vrijwilligersorganisaties vragen zelden om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) als zij nieuwe vrijwilligers aannemen. Hierdoor kunnen pedoseksuelen bij organisaties aan de slag waar ze met kinderen in aanraking komen. Hierop wordt zondag gewezen in een uitzending van het televisieprogramma Zembla.

 195. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/wetenschap/article1118274.ece
  /Goud_voor_Nijmeegse_zonnecel

  Nijmeegse onderzoekers hebben een wereldrecord gebroken met een nieuw type zonnecel. Die zet meer dan een kwart van de lichtenergie om in elektriciteit. Conventionele cellen halen doorgaans 15 procent.

  De prestatie is officieel erkend door het Fraunhofer Institut in Duitsland, dat sinds 2005 bijhoudt welke zonnecellen de meeste stroom opbrengen. De Nijmeegse zonnecel zet 25,8 procent van het binnenvallende licht om in elektriciteit; het vorige record stond voor dit specifieke soort zonnecellen op 24,5 procent.

 196. wilmamazone says:

  We moeten op meerdere manieren ‘op de kleintjes letten’:

  http://www.volkskrant.nl/wetenschap/article1118344.ece
  /Insecten_hebben_liever_een_motorkap

  Gladde, donkere oppervlakken zoals getinte ramen, asfalt en zonnecollectoren hebben een fatale aantrekkingskracht op veel insecten. Door de manier waarop deze kunstmatige oppervlakken licht reflecteren, zien insecten ze voor het water aan waarin ze voedsel zoeken en zich voortplanten.

  Dit nieuwe soort milieuvervuiling – ‘gepolariseerd licht-vervuiling’ – creëert ‘ecologische vallen’, die een verstorende werking kunnen hebben op dieren en op kwetsbare ecosystemen, aldus de Amerikaanse ecoloog Bruce Robertson in het vaktijdschrift Frontiers in Ecology and the Environment.

 197. Da silva says:

  Dit vind ik te erg voor woorden!
  Hoe kun je een kind dat door het ijs gezakt is gewoon links laten liggen?
  Dan ben je toch wel van God los hoor!
  http://www.ad.nl/binnenland/2899551/Passanten_laten_Mitch_10_in_wak_liggen.html

  Vergeefs probeert hij op het ijs te klimmen dat onder zijn handen afbreekt en wegglijdt.

  Verschillende mensen kijken wel, maar lopen ogenschijnlijk onverschillig langs. Pas minuten later werpt een onbekende passante de inmiddels onderkoelde Mitch haar sjaal toe, trekt hem op het droge en brengt hem naar zijn moeder

 198. marer says:

  http://www.kwakzalverij.nl/814/Babyflux_gesaneerd

  Een doe-het-zelf pakket voor baby’s. Een echt spuugbaby? Gewoon naar de huisarts, dan kinderarts. Aangepaste voeding en klaar. Toch goed dat moeders met baby’s, voor de gezondheid van hun kind de juiste beslissing nemen en niet zelf klungelen.

 199. wilmamazone says:

  http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/1/9/090109_zonderbroek_meisjes.html

  Jezusmariajozefgoddevaderenallenietgevallenengelenindehemelstaonsbij!

  Die flauwekul heb ik zo’n 45 jaar geleden zelf meegemaakt bij de katholiekjes.
  En:
  Boven de 30o pas de kousen uit, maar wèl sokjes aan in de ‘schandalen’.

 200. marer says:

  De tweede klas van de middelbare school (HBS) 1962. Dinsdagmiddag en donderdagmiddag vrij. Voor de meisjes “verplicht vrijwillig” naar “nuttig handwerken” en kooklessen in de binnenstad in de openbare Huishoudschool. Er mocht geen lange broek gedragen worden. In de fietsenkelder moesten wij ons verkleden. Toen wij in de vrieskou besloten geen rokken mee te nemen. Paniek in de school! Kregen wij allen een een te groot kookschort dat wij om moesten wikkelen. Maar toen zag je wel veel blote benen, dan maar de broek eronder. Daarna mochten de meisjes van de HBS in de winter toch met een lange broek de klas inkomen.

  Dat die flauwekul na 50 jaar nog steeds bestaat!

 201. wilmamazone says:

  http://www.humanistischverbond.nl/aktueel/de_paus_homodiscriminerende_uitspraken.html

  Een vernieling van Gods werk’, zo kwalificeerde paus Benedictus XVI homoseksueel gedrag vorige maand in zijn kersttoespraak. ‘Onacceptabele, bijna haatzaaiende uitspraken’, vindt de voorzitter van het Humanistisch Verbond Rein Zunderdorp. Homo-organisaties reageerden woedend. De Stichting Vrienden van de Gay Krant startte een actie als reactie op de uitspraken. Ook minister van Buitenlandse Zaken Verhagen sprak zijn bezorgdheid uit.

  De paus noemde in zijn kersttoespraak van vorige maand homoseksueel gedrag ‘een vernieling van Gods werk’. Ook zei de hoogste geestelijke van de rooms-katholieke kerk dat de bescherming van de ‘menselijke ecologie’ even belangrijk is als ‘de bescherming van het regenwoud’.
  ‘Het zijn onacceptabele, bijna haatzaaiende uitspraken’, vindt voorzitter van het Humanistisch Verbond Rein Zunderdorp.‘Het kan leiden tot vijandige reacties jegens homoseksuelen, vooral buiten Nederland.’

  Het zal toch niet zo zijn dat in 2059 geroepen moet worden:
  Dat die flauwekul na 50 jaar nog steeds bestaat!

 202. wilmamazone says:

  Èn Benedictus/beste kerel, hoe zit het dan met hetero’s die onvruchtbaar zijn of zijn geworden?!
  Mogen die wel trouwen/getrouwd blijven?
  Het lijkt mij toch niet goed voor de ‘menselijke ecologie’ als die zomaar tóch met elkaar van bil gaan/blijven gaan omdat ze zielsveel van elkaar houden.

 203. wilmamazone says:

  http://www.hartenziel.nl/artikel/leve_de_scheppingsorde/

  Nederland is in de ban van de kou. Het vriest en er wordt geschaatst. We worden geadviseerd een muts te dragen. Maar op orthodox-calvinistische scholen blijft het broekverbod van kracht. Laten die kerels zelf eens een rok aantrekken, vindt Floris.
  Nederland glijdt, glibbert en bibbert en raakt ontregeld. In treinstellen bevriest de waterleiding, zodat toiletten onbruikbaar blijken. Bijna de gehele bouwsector ligt plat wegens vorstverlet. Ambtenaren van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kregen, ‘ijs en weder dienende en voor zover de dienst het toelaat’, gistermiddag schaatsverlof. De Arnhemse diergaarde Burgers’ Zoo heeft de zwartvoetpinguïns naar binnen gehaald, wegens de strenge vorst. Pinguïns, nota bene!

 204. wilmamazone says:

  Kan men mensen alles wijsmaken?
  Schrikbarend gemakkelijk!!!

  http://nl.youtube.com/watch?v=g-V2g_ifxlk&feature=related

 205. wilmamazone says:

  http://www.nrc.nl/binnenland/article2117082.ece
  /Patienten_beloond_bij_keuze_van_beter_hospitaal

  Rotterdam/Den Haag, 10 jan.
  Grote zorgverzekeraars gaan patiënten belonen die kiezen voor geselecteerde behandelaars. Artsen en andere zorgverleners die zorg van bovengemiddelde kwaliteit leveren, krijgen van de verzekeraars een bonus. Dat blijkt uit een inventarisatie van NRC Handelsblad.
  Vanaf deze week hoeven klanten van Achmea, de grootste zorgverzekeraar in Nederland, en Agis niet mee te betalen (uit hun eigen risico, 155 euro) als ze voor bepaalde behandelingen naar een ziekenhuis gaan dat volgens Achmea en Agis bij de top hoort.
  Verzekeraar CZ wil dit voorjaar beginnen met voorkeursziekenhuizen in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Ook deze grote verzekeraar wil het eigen risico van verzekerden intact laten.

 206. jennyj0 says:

  Is het dan toch waar…?
  Kanker en schimmel…?
  Heel grappig vind ik dit bericht: schimmel als bestrijding van kanker:
  http://www.reuters.com/article/latestCrisis/idUSN29361547
  Ocherm, wat zou ons Tullio hier van vinden? Moet-ie weer een heel nieuw verhaal verzinnen, haha!

 207. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/economie/article1119309.ece/
  Markt_voor_namaakmedicijnen_groeit_in_alarmerend_tempo

  AMSTERDAM – Het aantal nepmedicijnen dat wereldwijd op de markt wordt gebracht, neemt in alarmerend tempo toe. Inmiddels is een op de tien geproduceerde medicijnen namaak; in 2010 goed voor een omzet van naar schatting 55 miljard euro, zo blijkt uit de meest recente publicatie van de Wereld Gezondheidsorganisatie.

  Vooral op eigen houtje klooien/blijven aanmodderen mensen!!
  Óók erg verstandig om niet afdoende geteste/nog niet goedgekeurde medicatie tòch onder de tafel door naar nederland proberen te krijgen na slechts het horen van het woordje hoopvol.

  Ik moet al dagen denken aan al die softenonkinderen van weleer en vooral hun moeders.
  Zouden die nou ook vinden dat het goedkeuren/op de markt brengen van medicatie best allemaal wat sneller kan/moet en al die veiligheidsprocedures belachelijk zijn?

  Wie het weet mag het zeggen.

 208. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/wetenschap/article1119602.ece/
  Computer_leert_gebarentaal_vertalen

  Voor gebruikers die het al een hele prestatie vinden dat hun computer gesproken tekst herkent, werkt de Boston University aan de overtreffende trap: een computer die gebarentaal kan vertalen.

  Een groep onderzoekers werkt aan elektronisch woordenboek voor gebarentaal. Er bestaan al wel woordenboeken waarmee valt uit te zoeken hoe een geschreven woord in gebarentaal moet worden uitgedrukt, maar er is nog geen dictionaire die het kunstje andersom flikt. Het is een Catch-22: je kunt alleen een teken in gebarentaal dat je niet kent opzoeken in een woordenboek als je weet wat het betekent.

 209. wilmamazone says:

  http://www.nu.nl/algemeen/1898015/pijnbestrijding-bij-kanker-kan-beter.html

  De bestrijding van pijn bij mensen met kanker kan veel beter, vindt het Maastricht UMC Oncologiecentrum. De afgelopen veertig jaar is te weinig veranderd in het aantal klachten.
  Het centrum gaat daarom meer aandacht besteden aan de pijnbestrijding, zo liet een woordvoerder maandag weten.

  Een pijnspecialist houdt sinds kort spreekuur voor patiënten met ingewikkelde pijnklachten. Ook gaat het centrum patiënten bij elk bezoek vragen stellen over hun pijnbeleving.

 210. wilmamazone says:

  http://www.nrc.nl/binnenland/article2118341.ece
  /Poli_op_internet_bij_Erasmus_MC_

  Rotterdam, 12 jan. Het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam begint een digitale poli voor patiënten met taaislijmziekte, hemofilie en kanker in hoofd of hals. Met ingang van februari kunnen vijftien patiënten via het zorgportaal Rijnmond hun medische gegevens elektronisch inzien.

 211. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/wetenschap/article1120772.ece
  /Beter_dotteren_scheelt_honderden_doden

  Cardiologen van het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven hebben een meetmethode ontwikkeld waarmee honderden levens kunnen gespaard bij dotterprocedures waarbij dichtgeslibde kransslagaders rond het hart worden geopend.

  Uit een studie, waaraan wereldwijd meer dan duizend hartpatiënten hebben meegedaan, blijkt dat niet alleen levens worden gespaard, ook kunnen honderden hartinfarcten worden voorkomen.

  Een artikel over de studie verschijnt donderdag in de prestigieuze New England Journal of Medicine (NEJM).

 212. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/opinie/weblogs/article1958815.ece
  /Zoeken_naar_CO2_en_een_kopje_thee.html

  Leuke voorbeelden maken een krant leesbaar, dachten ze bij de Sunday Times. ‘Twee keer Googlen kost net zo veel CO2 als een kopje thee’, bijvoorbeeld. ’t Is alleen niet waar.

  Het is erg ‘verstandig’ om alles wat in de media verschijnt klakkeloos als waarheid aan te nemen!

 213. marer says:

  In de Metro van 14 januari:
  “Kortom:
  Kanker. Schimmels in woningen kunnen kankerverwekkend zijn, zo blijkt uit de doctoraalstudie van Barbara Demulle van de Universiteit Gent. De schimmels in bijvoorbeeld de badkamer of keuken scheiden zogeheten mycotoxinen af. Sommige types zijn aangemerkt als kankerverwekken door het Internationale Agentschap voor Kankeronderzoek”.

  Wat moeten we nu weer hiermee? kunnen, sommige types?
  Ach, gewoon zoals mijn moeder al deed, de koelkast elke week uitsoppen met heet water en soda (en vooral de rubbers van de deur niet vergeten) en de badkamer “gewoon”schimmelvrij houden. Kwestie van goed huishouden!

 214. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/ontspanning/degids/article2005696.ece
  /Koude_rillingen__keelpijn__spierpijn_.html

  Koude rillingen, keelpijn. Uit het niets beginnen je spieren pijn te doen. Iedereen weet wat dit betekent: dit is niet zomaar een verkoudheid, dit is griep. Je bent erdoor geveld. En zo voelt het ook.

 215. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/achtergrond/Wetenschap/article2000313.ece

  Moeders hebben altijd gelijk. Ook nu weer. Je moet goed slapen, roepen ze steevast, anders word je ziek. En jawel, Amerikaanse wetenschappers voorzien dit bakerpraatje nu van een officieel bewijs: mensen die weinig slapen, worden sneller verkouden.

  Het ongenuanceerde van óók weer deze wetenschappers, daar word je pas goed ziek van.

 216. marer says:

  http://www.ad.nl/buitenland/2920068/Compensatie_Italiaanse_soldaat_met_kanker.html

  En nu de gezondheidsklachten van burgers die wonen in een voormalig en huidig oorlogsgebied.

 217. wilmamazone says:

  http://www.nrc.nl/wetenschap/article2122846.ece
  /Symbolisch_woordgebruik_heeft_een_fysieke_basis

  Veel symbolisch, metaforisch taalgebruik is geënt op heel concrete, lichamelijke waarnemingen. Het achterliggende concept heet ‘embodied cognition’, letterlijk ‘belichaamde gedachten’.

 218. wilmamazone says:

  http://www.nrc.nl/wetenschap/article2123016.ece
  /Vrouwen_schaken_net_zo_goed_alleen_niet_zo_vaak

  Waarom zijn er zo weinig vrouwelijke Nobelprijswinnaars of schaakgrootmeesters? Zijn vrouwen soms minder goed in wetenschappelijk onderzoek of in schaken? Nee. Volgens Merim Bilalic van de universiteit van Oxford en zijn collega’s ligt het aan de statistiek: er zijn eenvoudigweg méér mannen die zich met wetenschap of schaken bezig houden, en daarom is de kans groter dat er zich onder hen exceptioneel goede vertegenwoordigers bevinden (Proceedings of the Royal Society B, 24 december).

  Gadsamme, dat weet ik al tientallen jaren, hoef je niet voor gestudeerd te hebben en/of een wetenschapper te zijn. Tjonge jonge toch!!!

 219. marer says:

  @Wilma:
  Wij vrouwen weten dat.
  Mannen blijven vaak doen wat zij als jongen al leuk vonden. Vrouwen maken vaak een pas op de plaats omdat zij kinderen op de wereld zetten en even wat anders te doen hebben. Naast iedere “grote” man staat meestal wel een vrouw, die zijn kinderen mag opvoeden.

 220. Da silva says:

  http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2009/01/polio_epidemie_dreigt.html

  Polio epidemie dreigt

  „De overheid moet ouders verplichten tot inenten tegen polio, want we leven op een tijdbom in Nederland met zo’n grofweg 100.000 niet-ingeente kinderen.” Dat stelt gepromoveerd arts Paul Mertens uit Gouda in zijn proefschrift over het onderwerp.

 221. wilmamazone says:

  http://www.rivm.nl/rvp/overzicht_ziekten/polio/

  Poliomyelitis anterior acuta
  Polio wordt veroorzaakt door het poliovirus. Er zijn 3 typen poliovirus. De infectie komt alleen bij mensen voor. Directe besmetting gaat via de ontlasting naar de mond. Maar ook door druppeltjes in de lucht bij bijvoorbeeld hoesten, niezen of schreeuwen kan iemand besmet raken. De besmettelijkheid is waarschijnlijk het grootst kort voor en na het begin van de ziekteverschijnselen. De meeste besmettingen worden veroorzaakt door mensen die zelf niet ziek zijn, maar wel besmet zijn met het virus. De incubatietijd is gemiddelde 7 tot 14 dagen. Verlammingsverschijnselen beginnen meestal na 11 tot 17 dagen.

 222. wilmamazone says:

  http://geschiedenis.vpro.nl/programmas/2899536/afleveringen/37154846/

  De internationale pers had het over ‘middeleeuwse toestanden’ in Staphorst.

  In het artikel van het rivm(8:55 am) staat:

  De meeste besmettingen worden veroorzaakt door mensen die zelf niet ziek zijn, maar wel besmet zijn met het virus.

  Toen mijn dochter in 1979 hersenvliesontsteking kreeg door de bof, kon niemand wat doen behalve afwachten en het beste ervan hopen. Het was een ervaring die wij beiden graag hadden willen missen en dat mag gelezen worden als een understatement.
  Ik heb wel even moeten slikken toen enkele jaren later wèl een vaccin beschikbaar kwam.
  Het leven zit vol risico’s, maar je eigen kinderen willens en wetens aan onnodige blootstellen gaat mijn pet in ieder geval te boven.

 223. wilmamazone says:

  http://www.ziekenhuis.nl/index.php?cat=animaties&action=show&movie=227

  Als het nu nog niet duidelijk is……………………tja!!!

 224. marer says:

  http://www.ad.nl/diagnose/2928415/Armstrong_geeft_startsein_voor_antikankercampagne.html

  ,,Ik ben hier al jaren mee bezig, maar deze strijd geef ik nooit op”, zei Armstrong over de Livestrong-campagne.
  …………….

  Wat een geluk dat er bekende mensen zijn die hun gezonde verstand gebruiken!

 225. marer says:

  http://www.ad.nl/diagnose/2925250/Pas_op_vandaag_deprimerendste_dag.html

  “De vader van ’blauwe maandag’ is de in depressies gespecialiseerde Engelse psycholoog Cliff Arnall. Hij bedacht een paar jaar geleden een wetenschappelijke formule waaruit bleek dat de derde maandag in januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen”

  Je kunt je van alles aan laten praten. Maar dit opent wel perspectieven voor wat “pillenboeren”. Er is vast wel een wetenschappelijke formule voor een “blauwe maandag” pil. Een oppepper. Er is best wel een arts die wel twee boeken met wetenschappelijke formules per jaar leest. Werk aan de winkel, pilletje draaien, publikatie en kassa!
  Hetzelfde geldt voor de “vrolijkste dag”, daar moet een pil voor zijn als je beseft dat je al op vakantie bent geweest, dat geld geleend hebt en je toch ietwat “blue” bent.

 226. marer says:

  http://www.ad.nl/multi-media/2926396/Computervirus_wil_naar_huis_bellen.html

  http://www.ad.nl/multi-media/2928031/Virus_maakte_slim_gebruik_van_kerstvakantie.html

  “Hier zit een hele grote criminele organisatie achter. Er wordt een netwerk gebouwd van miljoenen geïnfecteerde pc’s, waarmee heel veel persoonlijke gegevens gestolen kunnen worden, die allemaal veel geld in het laatje brengen. Want daar gaat het de crimelen toch om: geld, veel geld. Je kunt op de zwarte markt al virussen met garantie kopen. Levert het niet genoeg op, dan krijg je een ander, weer met garantie.’’

  Geld het slijk der aarde!

 227. marer says:

  http://www.ad.nl/diagnose/2929034/Veel_reacties_over_nachtwerk_en_kanker.html

  ,,De telefoon en ook de mail hebben roodgloeiend gestaan,’’ aldus Jan Warning van het Bureau Beroepsziekten van de vakcentrale. Het grote aantal heeft hem verrast.

  Hoe zou het nou komen dat ik niet verrast ben door het grote aantal reacties?

 228. peter says:

  Voor mij geen blauwe maandag.

  Ik zie het niet, of wil het niet zien, eerlijk gezegd voel ik mij nog steeds ‘very comfortable’ als ik dit zie!

  “Laat me” in herinnering!

 229. wilmamazone says:

  http://www.nrc.nl/buitenland/article2124767.ece

  De VS beginnen vandaag opnieuw
  Amerika verkeert in een roes van hoop. De vraag is: hoe lang blijft dat?

  Ik hoop in ieder geval van harte dat Barack Obama en niet te vergeten zijn vrouw Michelle een eerlijke kans krijgen om er wat van te maken, want ik las ook dit:

  http://www.trouw.nl/opinie/columnisten/article2008046.ece/Blue__Monday_.html

  quote daaruit:

  Gedreven door een deprimerende en ongezonde nieuwsgierigheid toetste ik vervolgens de woorden ’kill Obama’ in op de zoekmachine Google. Ik kreeg er 37 miljoen hits voor terug. Met Blue Monday-symptomen kroop ik neerslachtig in mijn bed.

  Hopelijk staat Obama stevig genoeg in zijn schoenen, gaat hij er niet naast lopen of wordt hij van zijn sokken geschoten voordat hij zijn droom, in ieder geval gedeeltelijk, waar heeft gemaakt.

 230. wilmamazone says:

  http://www.humanistischverbond.nl/actueel/coenbrummerbijspijkermetkoppen.html

  Nederlandse creationisten gaan door een huis-aan-huis-folder het scheppingsverhaal als verklaring voor de ontwikkeling van het leven verspreiden. Als reactie startte geschiedenisstudent Coen Brummer de brievenbusstickeractie ‘NEE creationisme JA Darwin’. Het Humanistisch Verbond steunt deze actie. Er zijn al meer dan 10.000 stickers verkocht, bleek zaterdag j.l. in de uitzending van ‘Spijkers met Koppen’. Daarin ging Brummer in debat ging met Kees van Helden van de Stichting Bijbel en Onderwijs.

  Tja……….wat was er nou eerder, de kip of het ei?

 231. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1134758.ece
  /Omstreden_neuroloog_ontslagen

  Een omstreden Nederlandse neuroloog is dinsdag door de Duitse privékliniek Schlossberg in Bad Laasphe ontslagen. Dat heeft woordvoerder Jörg Moses van de kliniek dinsdag bekendgemaakt.

  Wedden dat die vent wel weer een deuntje gaat meeblazen in een kwakafoonorkest?
  Dat soort kwakbollen kan het toch nooit laten!

 232. Da silva says:

  http://www.nu.nl/internet/1902188/russen-bereiden-aanval-internetbankieren-voor.html

  AMSTERDAM – Sinds het begin van de financiële crisis is het internationale recherchebureau Ultrascan gestuit op onverwacht grote aantallen Russische criminelen, die onder meer naar Nederland zijn gekomen.

  ”De Russen hebben ook software laten maken om aanvallen op internetbankieren in 2009 grootschalig mogelijk te maken. Ze beschikken over programma’s voor het draadloos opvangen en decoderen van betaalgegevens”, zegt Ultrascan.

 233. Da silva says:

  http://www.nu.nl/opmerkelijk/1902773/blaassteen-van-kilo-verwijderd.html

  BOEDAPEST – Artsen hebben in Hongarije een blaassteen van 1125 gram verwijderd uit het lichaam van een 48-jarige Hongaar.

  Goddank heeft hij hem niet via de natuurlijke weg af hoeven voeren…..

 234. peter says:

  Faith: Het woord voor alles.

  Waar het niet is is het te hopen dat er voor zorg gedragen gaat worden.

 235. marer says:

  http://www.iocob.nl/chronische-pijn/hypnotherapie-bij-brandende-neuropatische-pijn.html

  Omdat ik neuropatische pijn heb de zelf hypnotherapie filmpjes geprobeerd. Tenslotte geeft IOCOB een groen licht.
  Lekker gaan zitten, zover dat voor een computer gaat en dan maar luisteren en kijken. Van die stem krijg ik al de kriebels maar oké even doorbijten. Dan die beelden, water, ijs, blauw. Nou ben ik een zonnig mens en houd erg van de warmte. ’s Zomers is de neuro pijn minder dan in de winter. Nu kan de “brand” heel hevig zijn. Om nou dus in te gaan beelden dat ik vol verkoelende water in een frisse omgeving zit?
  Het gaat echt niet. Ik wacht wel op de volgende filmpjes met wuivende palmen op een zonnig strand. Voorlopig blijf ik maar Zaldiar gebruiken mij voorgeschreven door de specialist van de pijnpoli.
  Ik heb ze trouwens ook alle drie tegelijk afgespeeld, helpt ook niet!

 236. wilmamazone says:

  @Marer

  Ome Jan zou mijn hypnotherapeut óók niet zijn of worden, want zijn stemgeluid spreekt mij niet aan en tevens zijn de teksten inhoudelijk niet je van het.
  De beelden op zich zijn prachtig, maar voor jou in ieder geval al niet geschikt om tot ontspanning te komen. Ieder mens is anders.

  Neemt niet weg dat ik toch een lans wil breken voor ontspanningsoefeningen e.d..
  Toen ik er 35 jaar geleden mee in aanraking kwam tijdens zwangerschapsgym, dacht ik het nooit te leren en de meeste mensen lukt het niet van de ene dag op de andere.
  Bij mij was het een proces van jaren, maar gaandeweg heb ik mezelf de kunst eigen gemaakt en er veel baat bij. Na de diagnose kanker, tijdens de onderzoeken en behandelingen heb ik het in de praktijk meerdere malen kunnen toepassen in wacht,- en spreekkamers, op onderzoektafels, in behandelstoelen, onder apparatuur en noem maar op. Het lukte meestal om onder de meest gekmakende omstandigheden toch rustig te zijn/te blijven; dat leverde heel wat verbaasde blikken op en soms twijfel of de ernst van de situatie eigenlijk wel tot mij doordrong.
  Ik voel mij door deze vaardigheid een rijk mens, de waarde ervan is niet in geld uit te drukken. Voor mij althans, want nogmaals: ieder mens is anders.

 237. wilmamazone says:

  Niets in de wereld kan je gelukkig maken. Alles in de wereld kan je inspireren om gelukkig te zijn.

 238. Da silva says:

  @ Marer
  Niet zo vreemd dat de laatste 2 filmpjes niet hielpen,ze zijn speciaal bestemd voor de voeten…
  Ik had al kramp maar nu is het helemaal hopeloos…..
  Hier wat ontspanning (ook hypnose).
  http://www.rabailkal.com/

 239. wilmamazone says:

  @Da Silva

  Wat ben jij een rotgriet! 😉

 240. marer says:

  @Da Silva: Hartelijk dank voor dr. Rabailkal. Die houd je tenminste bij de les!
  Misschien kan IOCOB deze man ook op de site zetten. Tenslotte hebben zij ook die infantiele smurfen. Valt die man onder de CAM artsen?

 241. Da silva says:

  @ Marer
  Volgens mij vertoont hij heel veel overeenkomsten met andere Cam artsen gezien zijn c.v. dus wat zou het bezwaar zijn?

  Dr. J.H. Rabaikal has been a Doctor of Hypnosis and Psychology in India since 1969. In 1973 he became professor at the University of Bombay (Psychological Faculty JKP), where he still teaches today following his own methods of modern Indian hypnosis (MIH). Using the method of self-hypnosis named after him – as described in his 1976 publication in the «Trade Journal for Applied Psychology»- he has achieved a breakthrough in an entirely new, contemporary use of hypnosis.

  @ Wilma,rotgriet?heb je niet gelachen dan?
  Lachtherapie,de beste die er is,gratis!

 242. wilmamazone says:

  @Da Silva

  Gadsamme, mijn ijskoude kromme tenen die ik vanmorgen kreeg van hypnosetherapeut ome Jan waren net weer rechtgetrokken en warm, komt daar een halve hartverknettering via jou overheen!
  Een mens kan niet alles verdragen op één dag hoor! 🙂

 243. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/wetenschap/article1135310.ece
  /Studie_acupunctuur_helpt_tegen_hoofdpijn

  Acupunctuur helpt tegen hoofdpijnen bij onder andere migraineaanvallen, maar het maakt niet uit waar naalden worden gezet.
  Dat concludeert een groep Duitse onderzoekers van de Technische Universiteit in München, in opdracht van de prestigieuze Britse Cochrane Library, een instituut dat kritisch kijkt naar medische studies.

  quote:
  maar het maakt niet uit waar naalden worden gezet.

  Placebo of niet? Maakt dat in geval van hoofdpijn wat uit of niet? Tja………..?!
  Als iemand wist met placebo behandeld te worden, werkte het toch niet meer werd al eerder gesteld.
  Wie het weet mag het zeggen.
  Wedden dat ome Jan………………………………….juist ja!

 244. Da siva says:

  @ Wilma
  Ik maak het goed met je,beloofd;-)

 245. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/multimedia/article1135829.ece
  /Eenderde_nieuws_is_voorverpakt

  Eenderde van het binnenlandse nieuws in de Nederlandse kranten is ‘voorverpakt’: de verhalen zijn niet het gevolg van eigen verslaggeving, maar komen geheel of gedeeltelijk van informatie van persbureaus, van andere media of van pr-afdelingen van overheden, bedrijven en instellingen. De lezer kan dat vaak niet uit het bericht opmaken.

  quote:

  In zijn geruchtmakende boek stelde Davies vorig jaar dat de journalistiek faalde in de belangrijkste taak, het vertellen van de waarheid. Dat komt vooral doordat journalisten steeds meer moeten leveren in steeds minder tijd, gedwongen door hun bazen, grote bedrijven die meer winst voor hun aandeelhouders willen. Door de bezuinigingen zijn ook verhalen van persbureaus lang niet altijd deugdelijk gecheckt, aldus Davies.

  Dat ongenuanceerde knippen en plakken gebeurt dus óók volop met medische zaken, waardoor velen op het verkeerde been worden gezet.

 246. Da silva says:

  http://www.ribiz.nl/

  Wie nu wil checken of een arts ook echt arts is en wat zijn of haar specialismen zijn, kan terecht op http://www.ribiz.nl. Maar dan heb je als consument of patiënt wel de naam en de woonplaats of geboortedatum van de betreffende arts nodig. De Consumentenbond vindt het veel logischer als mensen ook kunnen zoeken op ziekenhuis of instelling, vooral omdat de woonplaats en geboortedatum van een arts vaak onbekend zijn. Ook wil de bond dat het openbare registratiesysteem van artsen wordt uitgebreid met berispingen van het medisch tuchtcollege. En `artsen’ die van het medisch tuchtcollege hun beroep niet meer mogen uitoefen, moeten in een aparte lijst worden vermeld.

  Mijn huisarts is in orde,die van jullie ook?

 247. wilmamazone says:

  http://www.nu.nl/gezondheid/1903208/hartproblemen-beter-behandelbaar-door-gasbelletjes.html

  Door echo’s te maken met behulp van kleine gasbelletjes in plaats van röntgenfoto’s zijn hartkwalen of andere ziektes zoals kanker beter en sneller zichtbaar te maken en te behandelen.

  Quote:

  Een volgende stap is volgens de onderzoekster de contrastbellen zo aan te passen dat zij ook bijvoorbeeld medicijnen naar tumoren kunnen transporteren.
  Op die manier kunnen bijvoorbeeld de bijwerkingen die bij chemotherapie optreden in de toekomst wellicht worden beperkt.

 248. wilmamazone says:

  Gewoon even in stilte genieten; er zitten magnifieke foto’s tussen:

  http://www.trouw.nl/groen/nieuws/article2010025.ece

  De winnaars van de ijsfotowedstrijd zijn bekend. Uit ruim 200 inzendingen heeft de jury de drie opvallendste foto’s gekozen.

 249. peter says:

  Gisteravond bij Pauw en Witteman aangeschoven de net van zijn zeilboot gesprongen oud lid van de rvb van het Medisch Spectrum Twente die maandagavond in hetzelfde programma 2 totaal verkeerd gediagnostiseerde patienten zag van in totaal 90 mensen die zich inmiddels hebben gemeld bij een letselschade specialist.
  Deze meneer Tom Zijlstra had jaren geleden de hele problematiek rond de verslaafde neuroloog Jansen Steur op zijn directiebordje gekregen, en volgens zijn zeggen op een zeer adequate manier tot een oplossing gebracht.
  Buitengewoon snel en effectief had hij de man met stille trom uit het ziekenhuis laten vertrekken na ondertekening van een document waarin hij beloofd nooit meer patientenzorg te bedrijven.
  Het is niet de taak van de directie van het ziekenhuis, zei hij, de neuroloog aan te geven bij het Openbaar Ministerie en/of het Medisch Tuchtcollege.
  Regelmatig koppelde hij de zaak terug met de Inspectie, die ook niets deed.
  Na lang nadenken afgelopen week (hadden jullie anders verwacht) blijft hij erbij goed te hebben gehandeld. (hoe bestaat het!).
  TV Twente trof Jansen Steur werkzaam in de Schlossberg-Klinik in Bad Laasphe, Duitsland. In het programma van P&W werd ook een prima foto van de neuroloog getoond.
  De heer Zijlstra stond stil bij dit groot menselijk drama, de van zijn voetstuk in peilloze diepte gevallen neuroloog.
  Het onnoemlijk grote leed wat hier veroorzaakt is bij de patienten van Jansen Steur verdient een inmiddels toegezegd extern onderzoek.
  Ik ben verbijsterd en die mijnheer Zijlstra is naast een artsenvlooi voor mij een ongelooflijk grote zak.

 250. wilmamazone says:

  Die Zijlstra komt alsnog zijn vuile was aan het buitenhangen!
  Dan zal blijken of hij wel of niet zijn handen in onschuld mag wassen.

  http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/1/22/220109_klink.html

  Minister Klink wil dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzoek doet naar een omstreden neuroloog. Die zou tot 2004 in een ziekenhuis in Twente tientallen mensen ten onrechte hebben verteld dat ze ongeneeslijk ziek waren.

 251. peter says:

  Zeilstra wast zijn handen in geen enkele zee, hij zal zich bewust worden van het feit dat ie een Twents trekpaard was geworden met een omgekeerde bourka op de kop!

 252. peter says:

  Fout! Had Zeistra moeten zeggen met z’n ballen aan de boot!

 253. marer says:

  Het blijkt goed mogelijk te zijn in Duitsland als arts aan de bak te komen in privéklinieken. Vaak wordt er naar Duitsland gewezen als ware het het walhalla van medische zorg. Nu blijkt weer eens dat elke arts, hetzij verslaafd aan middelen, hetzij verslaafd aan zichzelf, wat gemakkelijker medische zorg kan verlenen in Duitsland. Alleen nepprofessoren worden af en toe opgespoord.

 254. peter says:

  Voor mij is het ongelooflijk dat als je inmiddels beter zou kunnen weten, niet kiest voor een vrij zeegat!

  En dan begaat ie beginnersfouten, niet zittend maar gepensioneerd.

  Tegen zijn geweten hijst ie zich in het harnas! Wat een droplul!

  Hierin zet hij de puntjes op de i voor wat betreft zijn algehele competentie!

 255. da silva says:

  Hier een foto van de man,plus 2 reacties van ex patienten,ongelooflijk wat die man aangericht heeft…..
  http://www.medicalfacts.nl/2009/01/17/om-opent-onderzoek-naar-neuroloog-terwijl-jansen-steur-gewoon-weer-als-arts-in-duitsland-werkte/

 256. wilmamazone says:

  Over aanrichten gesproken:

  http://www.ad.nl/buitenland/2939127/Davy_17_opgesloten_en_doodgehongerd.html

  BRUSSEL – Een zielig hoopje mens van nog geen veertig kilo, overdekt met wonden en een open rug, veroorzaakt door gebrek aan bewegingsruimte: zo vonden politiemensen eind 2004 de door zijn ouders doodgemartelde Davy Vandenberghe.

  Op wat voor wereld leven we eigenlijk? De tranen lopen me over de wangen, dit keer van woede, walging en onmacht.

 257. da silva says:

  Tja,en dan die reactie van die moeder die zichzelf vrijpleit….
  Die getuigen die wel iets gemerkt hadden…..
  Ik snap dit niet,arm kind.

 258. jennyj0 says:

  De hel is gewoon hier…

 259. wilmamazone says:

  De hemel is ook gewoon hier…….het wordt alleen steeds lastiger om die nog te vinden/te ervaren.

 260. wilmamazone says:

  http://www.volkskrantblog.nl/bericht/242651/Grieppoetsers

  Arbodienstverlener Achmea Vitale staat op scherp. Het griepvirus was nog maar net vanuit België de Nederlandse grens overgetrokken of de dienstverlener stuurde eind vorige week een persbericht rond met de boodschap: ‘Regelmatig schoonhouden van telefoons en toetsenborden kan helpen griep te voorkomen. Bureaus moeten op het eind van de dag leeg worden gemaakt om ze grondig schoon te kunnen maken.’

  Prachtig dat een dagelijkse afstofbeurt het griepvirus buiten het kantoor houdt, maar is daar wetenschappelijke onderbouwing voor? De kennisman van Achmea maakt terugtrekkende bewegingen: ‘Misschien is ons advies wat zwaar aangezet; er is geen harde onderbouwing. Het is onze ervaring dat een clean desk policy het ziekteverzuim drukt.’

 261. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/wetenschap/article1137100.ece
  /FDA_staat_eerste_klinische_stamcelproef_toe

  De Amerikaanse toezichthouder FDA heeft toestemming verleend voor een eerste proef met embryonale stamceltherapie bij patiënten met een acute dwarslaesie.

  Dat heeft het Californische biotechnologiebedrijf Geron, dat de proef gaat uitvoeren, vrijdag bekendgemaakt. Het wordt volgens Geron het eerste klinische onderzoek met menselijke embryonale stamcellen ter wereld.

  De stamcellen worden ingespoten bij patiënten met een acute dwarslaesie om de verbroken zenuwbanen in hun ruggemerg te herstellen. Bij dierproeven zijn gunstige effecten gevonden. De fase 1 proef moet nu uitwijzen of de therapie voor mensen veilig is.

 262. wilmamazone says:

  http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/1/23/230109_belgie.html

  Zo’n 30 jaar geleden had ik regelmatig dezelfde nachtmerrie; een in het zwart geklede, gemaskerde man drong de kleuterschool van mijn dochter binnen en schoot in het rond.
  Het had er uiteraard mee te maken dat ik bang was om haar ook nog te moeten verliezen, maar ik herinner mij de reactie van iemand toen:
  ‘Gelukkig is het maar een droom, maar wat een fantasie van jou, want zoiets gebeurd niet/nooit op scholen’.
  Tja…………….vooral de laatste jaren lijkt het wel schering en inslag met steek,-, schietpartijen en gijzelingen op plekken waar kleine kinderen, schooljeugd of studenten verblijven; ik ben de tel allang kwijtgeraakt.

  Op wat voor wereld leven we eigenlijk?
  Wie het weet mag het zeggen!

 263. peter says:

  Opmerkelijk: Tom Zijlstra (Leeuwarden 1947).

  Geneeskunde in Utrecht, begonnen als afdelingsarts op het Willem Arntsz Huis in Utrecht, vervolgens huisarts bij JAC Utrecht, tropendokter (Angola), verslavingsarts/coordinator van het CAD-Drugteam in Utrecht en daarna zo’n 20 jaar directeur/bestuurder van ziekenhuizen (Ziekenhuis Oudenrijn, Beatrix Ziekenhuis in Gorinchem en Medisch Spectrum Twente in Enschede).

  Hij speciaal had kunnen weten dat je met een verslaafde geen afspraken kunt maken.

 264. peter says:

  Zijlstra’s carriere is naar mijn mening misschien wel de reden van zijn zwakke enkels.
  Zelfs terugkoppeling naar de Inspectie was wat mij betreft overbodig, hij bracht ze in principe alleen maar in verlegenheid.
  Yme Drost (letselschade) stapt morgen naar Justitie en dan hoop ik dat ook dat de rol van Zijlstra zichtbaarder zal worden.
  Zijlstra is voor mij alsnog een slappe zak!

 265. Da silva says:

  @ Wilma
  Je vraagt je af op wat voor wereld wij leven?
  De wereld waarin de ambulante zorg voor Psychiatrisch patienten te ver doorgevoerd is,dit ten koste van de Patient en de maatschappij.
  Vroeger werden deze gevaarlijke patienten opgesloten tot zij weer veilig waren voor de maatschappij,tegenwoordig worden ze met een hand vol pillen weggestuurd en gaat het goed zolang men de medicijnen inneemt.
  Stopt men daarmee dan is dit het resultaat.

 266. wilmamazone says:

  http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/1/23/230109_neuroloog.html

  Oud-patienten van een neuroloog doen aangifte tegen het Medisch Spectrum Twente en tegen de neuroloog in kwestie, Jansen-Steur.

  Al is de leugen nog zo snel………………………………juist ja!

 267. wilmamazone says:

  @ Da Silva

  Ik weet het, ik weet het, ik heb jarenlang de ellende van vrij kortbij meegemaakt en maak die nog mee middels een broer van een vriendin die psychiatrisch patiënt is.
  Breek me de bek niet open!
  Er zou een dik boek over geschreven kunnen worden.

 268. peter says:

  Het ziekenhuis stelt een commissie in om de feiten opnieuw te bekijken. De Raad van Bestuur wil op dit moment niet reageren.

  Ik heb nog een illusie!

 269. peter says:

  Herre Kingma heeft een blog als ook Tommy Zijlstra.

  Dit zal Tommy zijn Opera worden: ‘See me Feel me’!

 270. da silva says:

  http://www.ad.nl/buitenland/2942567/Dader_was_nog_meer_van_plan.html

  DENDERMONDE – Met de aanhouding van de babymoordenaar kort na de slachtpartij in Fabeltjesland heeft de politie zo goed als zeker een tweede bloedbad voorkomen.

 271. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/nieuws/zorg/article2012174.ece
  /Beerput__rond_foute_neuroloog_alsnog_open__.html

  De medische wereld moet zich open opstellen vindt artsenorganisatie KNMG. Dat deed een Twents ziekenhuis niet, toen het blunders van een neuroloog verzweeg.

 272. wilmamazone says:

  https://cryptocheilus.wordpress.com/2008/10/09/verst-van-de-pers/#comment-7914

  Ik wist wel dat het een kwestie was van ff wachten:

  http://www.iocob.nl/acupunctuur/doorbraak-acupunctuur-bij-spanningshoofdpijn.html

  De sceptici zullen er nu toch wel aan moeten. Acupunctuur is echt regulier. Wederom een positieve Cochtane meta-analyse, gedateerd Januari 2009. We zullen er weinig woorden aan vuil maken.

  Het maakt niet uit waar de naalden gezet worden, maar om daar nog woorden aan vuil te maken. Een kind kan de was doen.

 273. jennyj0 says:

  Als het niet uitmaakt waar de naalden gezet worden, is het placebo en geen acupunctuur. In de acupunctuur wordr namelijk altijd gewezen op het grote belang van de meridianen. Als je daar helemaal niet in hoeft te prikken om effect te krijgen, is het dus placebo. Ook heel interessant, maar geen acupunctuur.

 274. wilmamazone says:

  http://www.hartenziel.nl/artikel/weduwe_op_dun_ijs/

  Mensen proberen je te troosten, nadat je man is overleden. Maar je kunt niet altijd overal in snikken uitbarsten. Je moet door, maar waarheen? Een rouwverslag van de weduwe van Adriaan Jaeggi.

  Voor mij zo herkenbaar en is het met name voor kankerpatiënten zoveel anders?!

 275. wilmamazone says:

  http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/1/24/240109_rehabilitatie_vaticaan.html

  Paus Benedictus XVI heeft tot woede van joodse leiders een bisschop gerehabiliteerd die de Holocaust ontkent. Het gaat om de Brit Richard Williamson, die in 1988 uit de katholieke kerk was gezet.

  Gadsamme, ik ben katholiek opgevoed, maar heb het nu wel hélemaal gehad met Rome! De punt erachter is nou wel zo dik als een voetbal.

 276. jennyj0 says:

  Alweer iemand met overweldigend bewijs, dat echter niemand ooit te zien krijgt. Waar doet mij dat toch aan denken…?

 277. peter says:

  Tom Zijlstra vandaag op zijn blog.

  (Mijnen)vegen, laveren en een draaiende wind. (ondergetekende)
  Steeds weer pieker ik over de vraag: heb ik er goed aan gedaan? Steeds neigde ik tot “ja” Zie ook mijn verslag van gisteren. Ernst werd snel en effectief uit het ziekenhuis en uit de patiëntenzorg verwijderd, de gedupeerde patiënten werden zo goed mogelijk opgevangen, anderen werden opgespoord en geïnformeerd, schadeclaims werden opgesteld en deels afgewikkeld, Ernst kon – van zijn voetstuk gevallen – zijn leven in bescheiden teruggetrokkenheid voortzetten en gevaren voor de toekomst waren afgewenteld. Achteraf gezien helaas te mooi om waar te zijn, want Ernst dook na een aantal jaren op als neuroloog in een Duits ziekenhuis, waar men verzuimde referenties na te trekken. Natuurlijk, het kan waar zijn dat hij inmiddels genezen is van zijn verslaving. Hij is een tijd in een gerenommeerde Schotse verslavingskliniek geweest. Maar dan had hij de Koninklijke Weg moeten volgen en eerst met de RvB van het MST moeten praten over beëindiging van de overeenkomst, alvorens in Duitsland aan het werk te gaan.

  Maar…mijn bovenstaande “ja” wordt beduidend minder sterk, als je de casus van mevrouw Damink erbij betrekt. Ik weet niet eens of toen, in 2001 of eerder, de inspectie er ook al bij betrokken was. Er was toen een andere regionaal inspecteur dan in 2004. Achteraf gezien had die tuchtzaak destijds doorgang moeten vinden en het “doofpot-contract” had nooit mogen worden afgesloten. Sterker, de gedachte alleen al had niet eens mogen opkomen. In plaats daarvan had de RvB meteen – al in 2000 – een eigen onderzoek moeten instellen. Er was een reële kans geweest dat de ernst van zijn disfunctioneren dan al aan het licht was gekomen. Dat had de gedupeerde patiënten van nu een hoop leed en ellende bespaard. Ik ben er hondsberoerd van.

  Zijlstra kwam zelf in februari 2001 in de RvB van het MST.

 278. wilmamazone says:

  Waar is die gast T.Z. nou echt hondsberoerd van??!!
  Dat het allemaal toch gebeurd is of dat de doofpot niet langer doof is en de opengetrokkken beerput wel heel erg stinkt of wat?

 279. peter says:

  @ Wilma,

  Als je jezelf met name zo etaleert als hij, en zijn familie daarin meesleurend, kijk ik er niet van op dat de pauw zal proberen zich op zijn mooist te presenteren.

  Dat ie pas in februari 2001 aantrad doet helemaal niet ter zake. Dat het volgens hem ter zake doet (vermelding) is onderdeel van zijn verenpracht en doet het goed voor de niet beter wetende.

  Ik begrijp mensen totaal niet die hun priveleven op internet zetten zoals bv Zijlstra.

  Jaloezie ken ik niet (nou af en toe), benijdenswaardig is voor mij echt wel zijn prachtige boot en het kleine cafe aan de haven, maar voor mij nooit op deze wijze, bah!,

  Volgens mij heeft ie zijn eigen vrouw nog niet leren kennen!

 280. peter says:

  hihi!

 281. peter says:

  Mijn beeld van Zijlstra op dit moment is er een van een omhooggevallen incompetente ijdeltuit!

  Maar dan heb ik relatief makkelijk praten.

  Hou het maar op de tijdgeest dat dit soort sociale academie types nog steeds niet weten van voren hoe ze van achteren leven!

 282. wilmamazone says:

  http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/1/25/250109_vaiticaan_obama.html

  Het Vaticaan heeft het besluit van de Amerikaanse president Obama veroordeeld om weer subsidie te geven aan buitenlandse abortusklinieken.

  Obama’s voorganger Bush had de financiering stopgezet. Woordvoerders van het Vaticaan noemen het bedenkelijk dat het terugdraaien van dat besluit éen van de eerste beleidsdaden van de nieuwe president is.

  Dat het Vaticaan eerst maar naar eigen bedenkelijke zaken kijkt, zoals o.a.:

  https://cryptocheilus.wordpress.com/2008/10/09/verst-van-de-pers/#comment-7979

  Vooral voor Rome gelden m.i. deze woorden van Christus:
  ‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf.’

 283. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/nieuws/religie-filosofie/article2012940.ece
  /Verbittering_over_rehabilitatie_bisschop.html

  De joodse gemeenschap in Nederland is „ongelukkig” met de rehabilitatie van bisschop Williamson door paus Benedictus XVI. Dat zei een woordvoerder van het Nederlands Isrealisch kerkgenootschap (NIK) zaterdag.

  Quote:

  CIDI directeur Ronny Naftaniel noemde de rehabilitatie „ongelofelijk” en „schokkend”. „Het laatste woord is hier nog niet over gezegd”.

 284. peter says:

  Ineke Damink daagde in 2000 haar neuroloog Ernst Jansen Steur voor de rechter na een foutieve Alzheimerdiagnose. Ze kreeg een afkoopsom en een zwijgplicht die afgelopen week door de RvB van het Medisch Spectrum Twente werd vernietigd.
  Het was voor haar begonnen in 1997. Dokter Jansen Steur stelde Alzheimer vast.
  Ineke’s Moeder leed vroegtijdig aan Alzheimer en heeft haar jaren verzorgd en was altijd bang dat het haar ook zou overkomen. Zij kwam bij Jansen Steur en die kende het hele familieverhaal. Ineke vraagt zich nu af of hij daardoor haar zo simpel ziek verklaarde.
  Bij de Alzheimervereniging kreeg zij van een arts het advies voor een second opinion naar het AMC te gaan. Daar werd een half jaar later de diagnose van Jansen Steur van tafel geveegd.
  Zij en haar man liepen dronken van geluk door de stad. “Je kunt je niet voorstellen hoe mooi mijn wereld er ineens uitzag. Gebakjes, een glas wijn, ik zag de blaadjes weer aan de bomen. We hingen om elkaars hals: we hebben elkaar nog. Als ik eraan denk, krijg ik nog kippenvel”
  Anders ik wel!
  Jansen Steur bleef bij zijn oordeel. “Amsterdam heeft niet de wijsheid in pacht, zei hij”.
  Maar hij kon uiteindelijk niet om de feiten heen en had zelfs het onderzoeksresultaat, waardoor hij het experimentele medicijn Exelon kon voorschrijven, verzonnen: een zogenaamde MMSE-score van 22.
  “Ik zie hem nog zitten, achteroverleunend in z’n stoel. Hij stak zijn handen omhoog en liet ze wapperen. ‘Het resultaat kwam uit de losse pols mevrouw, uit de losse pols’!”

 285. wilmamazone says:

  @ Peter

  Begrijp me niet verkeerd; ik vind het meer dan verschrikkelijk wat deze Ineke is overkomen, maar…………………………….door het accepteren van die afkoopsom en die zwijgplicht is ze in mijn ogen niet alleen slachtoffer. (Als ik het goed begrijp, hebben meer mensen zich laten afkopen.)
  Voor hoeveel patiënten is daarna de wereld nog stil blijven staan door die ‘Wappermetdehandjesmetlossepolsjesidioot’?
  Die hadden vast óók liever dronken van geluk door de stad gelopen.
  Ik voor mezelf en God voor ons allen. Daar krijg ik nou kippenvel van!

 286. peter says:

  Klik om toegang te krijgen tot 0310-07.pdf

  “In wielertermen kun je zeggen dat ik me als directeur (Medisch Spectrum Twente 1997-2004) het snot voor de ogen heb gefietst, maar als ik de streep over ga krijg ik toch niet de bloemen”.

  Henk Bijker was er niet van gediend dat je je op zijn terrein begaf schrijft Tom Zijlstra op zijn blog.

  Het zou best zo kunnen zijn dat toenmalig voorzitter Henk Bijker en de secretaris van de RvB Herman ten Vergert het dossier Damink zelfs voor Zijlstra (2001) zoveel mogelijk onder de pet hield.

  Daarmee komt Zijlstra ook niet weg.

 287. peter says:

  Ineke Damink slaat haar handen voor het gezicht. “Hoe heb ik het kunnen doen,” snikt ze. “Maar ik had geen keus. Het was voor mij en mijn man overleven. Maar ik voel mij schuldig. Elke dag. Misschien zijn door mijn zwijgen later nog veel meer mensen het slachtoffer geworden van deze arts.”
  Ineke Damink tekende, omdat haar man aan kanker leed. “Je bent zo kwetsbaar,” zegt ze. “We trokken het vechten niet meer”.
  Zij wist toen niet beter dat zij het enige slachtoffer was van de neuroloog. Tot ze er in 2005 achter kwam dat er veel meer gedupeerden waren.
  Ze realiseerde zich ineens dat ze onderdeel was van een doofpotschandaal. “Ik voelde dat leed van de slachtoffers. En dacht meteen: als ik mijn klacht had doorgezet, had ik misschien al dat leed kunnen voorkomen. Met die pijn heb ik jaren rondgelopen. Ik heb geen dag rust meer gehad, amper een nacht fatsoenlijk geslapen. De arts, het ziekenhuis….ze hebben me kapotgemaakt.

  Tot tweemaal toe kwam een van de leden van de RvB bij haar thuis die haar erop wees vooral te denken aan het feit dat haar man kanker had.

  Die bos bloemen van Bijker geef ik aan Ineke, en de ander aan jou Wilma, natuurlijk heb jij ook gelijk!

 288. wilmamazone says:

  @ Peter

  Ik weet als geen ander hoe het voelt om het vechten niet meer trekken en de pressie die door manipulators gebruikt wordt zwaar kan drukken.
  Ineke dacht van alles af te zijn, het tegendeel bleek waar.
  Zelfs in 2005 ondernam ze niet alsnog actie, maar ze krijgt nu de kans om de stem van haar geweten echt te laten spreken.
  Iedereen maakt fouten, soms verdomde grote, maar het is nooit te laat om te zeggen:
  ‘Sorry ik heb mij vergist’.
  Met alleen vingertje wijzen komen we niet verder op deze wereld.

 289. marer says:

  http://www.ad.nl/diagnose/2943105/Pompepatintje_krijgt_medicatie_oudere.html

  Uit de reactie van een patiënt blijkt dat dit stukje niet geheel naar waarheid is geschreven.

 290. marer says:

  http://www.wereldomroep.nl/actua/nl/090123-screening-kanker

  Je snapt toch niet dat er nog zoveel doden zijn door kanker in de EU. Al dat goede werk van die “geneesheren” met hun wondermiddelen zoals Simoncini, Keesje Boegem etc., chinese Tim en de geleerde professoren zoals Gorter en Vögle, DCA Huppes ten spijt.
  Er is nog veel werk aan de winkel voor alle cineasten/complotdenkers en zijlijnroeptoeters/kwakafonisten/ nitwitten/ verkeerde denkramen en verdere leken op kankergebied.

 291. wilmamazone says:

  @Marer

  Inderdaad onbegrijpelijk, want naast de door jou genoemde figuren zijn er nog zoveel anderen die zeker van zichzelf te weten op een podium thuishoren.

  Wat die screening betreft, wil ik toch nog even deze stok in het hoenderhok gooien:

  http://www.skepp.be/artikels/geneeskunde/kankerscreening-kan-de-gezondheid-schaden

  Enkele maanden geleden werd op dit thema doorgeborduurd in het bericht dat het voor de meeste vrouwen niet meer nodig/zinnig zou zijn om elke maand zelf de borsten grondig te onderzoeken.
  Ook moet ik weer denken aan het assistentje, die mij in febr. ’06 min of meer verweet dat ik het niet eerder had opgemerkt en dat daardoor mijn prognose minder gunstig uitviel.
  Zou het echt wat uitgemaakt hebben, als ik een paar maanden eerder aan de bel had kunnen trekken?
  Het zou wèl héél véél uitgemaakt hebben voor mijn welbevinden als het knulletje wat genuanceerder was geweest, ik kan er nu nog om janken.
  Borstkanker die het vermogen heeft tot uitzaaien kan dit namelijk al gedaan hebben voordat er überhaupt een knobbeltje te voelen valt en als je het kan voelen/zien op een mammografie…………juist ja!!! Dan is er op tijd bij zijn m.i. grotendeels een kwestie van geluk hebben of zie ik dat verkeerd?
  Wie het weet mag het zeggen.

 292. peter says:

  Geplaatst door: jon uw optreden in de pers
  Beste meneer Zijlstra,
  Ik heb uw optreden in de pers de afgelopen week gevolgd. Ik sluit me bij een voorganger op dit forum aan dat het bewonderenswaardig is dat u er niet voor wegloopt. U had ook in uw bootje kunnen stappen en anderen de rommel laten opruimen. Toch lijkt u nog niet goed begrepen te hebben waar de publieke verontwaardiging nu eigenlijk om draait. U lijkt vooral verbolgen over het feit dat Jansen Steur zijn afspraak met u heeft geschonden, en blijkbaar was dat voor u nu voldoende aanleiding om wel met mededelingen over de zaak naar buiten te komen, inclusief het openbaar maken van het drugsgebruik van Jansen Steur. Voor de meeste Nederlanders, mijzelf incluis, is de ravage die Jansen Steur heeft aangericht een veel belangrijker onderwerp dan enige afspraak tussen u tweeen. Zijn falen destijds was een goede reden om naar buiten te treden. Dat u het toen niet deed en nu wel op basis van zoiets futiels als het niet nakomen van een afspraak, verbaast mij zeer, en doet me twijfelen of uw ethische normen wel helemaal kloppen.
  Het is evenmin zo dat de publieke verontwaardiging over JS een gevolg is van het feit dat hij weer aan het werk in Duitsland is gegaan, zoals u stelt. Die verontwaardiging was er al voordat dit bekend werd, en betrof/betreft met name het handelen van JS, maar zeker ook de doofpot die u en uw medebestuurders er van gemaakt hebben. Natuurlijk zijn er ook veel mensen die het onbestaanbaar vinden dat hij weer aan het werk heeft kunnen gaan, maar ook dat is een uitvloeisel van uw beslissing. In zaken als deze kun je altijd meerdere partijen aanwijzen die er op een of andere manier mee te maken hadden (collega’s die hun mond hielden, inspectie die geen aangifte deed, …), maar de primaire verantwoordelijkheid lag bij u. U was bestuurder van een bedrijf waarin mensen voor het leven getekend werden, en waarschijnlijk zelfs gestorven zijn. Openbaarmaking en distantiering had genoegdoening betekend voor de slachtoffers. Uw opmerking op uw blog dat u niet inziet wat openbaarmaking voor nut had gehad, zou ook als argument kunnen worden gebruikt om een groot deel van het strafrecht dan maar af te schaffen. Want het kwaad is per definitie al geschied als een zaak voor de rechter komt. De moordenaar dan maar niet vervolgen, omdat we de vermoorde er toch niet mee terugbrengen, en er in het privé-leven van de verdachte dan ook nog schade zou worden aangericht?? Ik kan me niet voorstellen dat u het meent. Het klinkt toch wel sterk als een gelegenheidsargument.
  Het siert u dat u publiekelijk verantwoording heeft willen afleggen voor deze zaak, maar het had u nog meer gesierd als u er lering uit had kunnen of willen trekken. Ik ben bang dat er in de NL ziekenhuizen nog veel meer bestuurders zitten die het belang van henzelf, en dat van hun bedrijf, als enkelvoudig en rechtmatig uitgangspunt van hun handelen hanteren, en zich er richting gedupeerden toe beperken om ze de weg naar het klachtenloket te wijzen. Een strafrechtelijke vervolging van JS, maar tevens van de mensen die verantwoordelijk zijn voor deze doofpot, zou een krachtig signaal van de samenleving zijn dat dit soort praktijken in de 21e eeuw echt niet meer kunnen.

  Hoelang zal Zijlstra nog plezier beleven aan zijn gastenboek met bezoekers als bovenstaand Jon. Het is in ieder geval door hem niet meer in praktijk te brengen, Daar is het helaas te laat voor.
  Dit wordt een goed voorbeeld voor wat betreft falende gezondheidszorg.

 293. wilmamazone says:

  http://ikwastegastbijpauwenwitteman.blogspot.com/

  Tom Zijlstra blogt: “De hele aangelegenheid Jansen Steur begint me zoetjesaan de keel uit te hangen”

  Tom Zijlstra was te gast in Pauw & Witteman om in te gaan op de gang van zaken rond het vertrek van de omstreden neuroloog Ernst Jansen Steur van het Medisch Spectrum Twente. Zijlstra was destijds lid van de Raad van Bestuur van het MST.

 294. peter says:

  Schrijf jij nou ikwastegastbijpauwenwitteman…………..

  Of bedoel je z’n haar?

 295. peter says:

  Het wachten is nu, reken maar, dat Zijlstra aan de poten van de rest van de RvB gaat zagen: voorzitter Henk Bijker en de secretaris mr. Herman ten Vergert die regelmatig met het chequeboek van het ziekenhuis een rondje Twente deed.

  ‘Normaal’ zal ie wel in zijn autoradio gestopt hebben!

 296. peter says:

  Managers onderweg, onnadenkend, zien hoe het gaat!

 297. wilmamazone says:

  Ome Jan heeft de oplossing van het/ons probleem gevonden:

  http://www.iocob.nl/migraine/acupunctuur-voor-migraine-beter-dan-regulier.html

  quote:

  Beter dan regulier

  Duidelijker kan het niet: acupunctuur is even effectief of effectiever dan de reguliere medicijnen en het is dus een waardig alternatief.

  Wel konden de onderzoekers moeilijk uitmaken of het uitmaakte waar je de naalden precies moest plaatsen. Het leek erop of de preciese plaats van minder belang was dan dat er geprikt werd. Dat lijkt ons vrij duidelijk, er worden per behandeling zo veel naalden gezet, dat onderzoek naar de speicifieke werking moeilijk is, omdat vaak bij de controle patienten ook actieve punten geprikt worden.

  Zijn wij tevreden met:’Dat lijkt ons vrij duidelijk’ of moet dat lijken eerst 100% blijken?

 298. peter says:

  Oud-bestuursvoorzitter Bijker van het Medisch Spectrum Twente was niet op de hoogte van de praktijken van de omstreden neuroloog Jansen Steur.

  Hij zegt vanaf zijn vakantieadres in Spanje dat hij alleen vaag kennis heeft van een contract met een ex-patient van de neuroloog die daarvoor zwijggeld kreeg. Onder het zwijgcontract staat de handtekening van de oud-bestuursvoorzitter. Volgens Bijker was hem niet bekend dat Jansen Steur tientallen patienten liet weten ongeneeslijk ziek te zijn, terwijl dat niet zo was. Bijker was directeur toen het ziekenhuis Jansen Steur wegstuurde.

  Het snot is dan toch ook in zijn hersenen doordrongen!

 299. peter says:

  http://www.radio1.nl/contents/3590-neuroloog-jansen-steur-beschermd-door-old-boys-network?autostart=3839

  ‘We hadden het beter anders kunnen doen’

  Bijker is slim genoeg om dit te zeggen.

  Belangrijk: geen zwijgcontract met andere patienten. Teeven maakt niet voor niets haast. Ik vertrouw zelfs Herre Kingma niet meer. Mijn vertrouwen is inmiddels in meer instanties mede hierdoor tot het minimum gedaald.

  KijkerBijker op de blaren, zonder bloemen!

 300. peter says:

  Is het nou nog steeds Rome die ons min of meer ‘dwingt’ op twee stoelen te gaan zitten?

 301. peter says:

  Allen,

  Voorlopig maak ik even pas op de plaats!

  Ik heb promotie gemaakt en ga binnenkort naar Klosters.

  Jullie ‘Ondersteuning’ moeten jullie weten is voor mij grandioos en onvergetelijk!

  Liefs Peter

 302. peter says:

  ‘Het ga jullie goed’

 303. Da silva says:

  @Peter,succes!

  http://www.ad.nl/binnenland/2949484/Arts_met_beroepsverbod_opereert_hier_wel.html

  De arts, Ramasankerpersad Jairam, kreeg volgens Britse media een beroepsverbod opgelegd nadat hij tijdens zijn werk was betrapt met een enorm hoog alcoholpromillage in zijn bloed. Een operatieassistent verklaarde dat hij drie flessen wodka per dag dronk. Tot ongelukken bij patiënten heeft dat voor zover bekend overigens nooit geleid

 304. wilmamazone says:

  @Da Silva

  Als Peter naar hetzelfde hotel gaat als afgelopen zomer, krijgt hij de tijd van zijn leven. Toen kon het maar een weekje, maar daar knapte hij al behoorlijk van op.
  Hopelijk kan hij nu wat langer passen op de plaats maken en eens flink uitwaaien!

 305. wilmamazone says:

  http://medischcontact.artsennet.nl/content/resources//AMGATE_6059_138_TICH_R24602140561779//

  Niet het Medisch Spectrum Twente (MST), maar de pers heeft in 2004 de zaak van de disfunctionerende neuroloog bij de inspectie aanhangig gemaakt.

  De beerput gaat steeds harder stinken!

 306. wilmamazone says:

  http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/1/27/270109_lintworm.html

  De lintworm dreigt zijn weg terug te vinden vanuit Roemenië naar Nederland. De Voedsel- en Warenautoriteit waarschuwt consumenten daarvoor.

  De VWA treft bij de Roemeense runderen regelmatig wormen aan die sinds tijden niet meer voorkomen in Nederland.

  Goh…ik ken hier in Nederland toch wel mensen met een tamme lintworm! 🙂

 307. Pingback: Verster van de persen… « Cryptocheilus Weblog

%d bloggers liken dit: