Kankercijfers in Nederland nader bekeken.


Krijgt u kanker? Die kans is vrij groot. Met het vorderen van de leeftijd is de kans dat u kanker krijgt namelijk behoorlijk. Bijna 44% ( 1 op 2,3) van de mannen en ongeveer 38% (1 op 2,6) van de vrouwen wordt vroeg of laat met deze ziekte geconfronteerd.

kanker met cijfers

Dit blijkt uit analyse van kankerincidentie- en sterftecijfers van L.A.L.M.Kiemeney et al.(full-text) die wordt gepubliceerd in het Nederlands Tijdschrift voor de Geneeskunde.

Updated 30-10

Het onderzoek is van belang omdat het een gedetailleerd inzicht geeft in de risico’s van het krijgen van (bepaalde soorten) kanker op een gegeven leeftijd.

Zo is in de tabellen die bij het artikel zijn gegeven, af te lezen dat de kans op borstkanker voor vrouwen het grootst is tussen het 50-ste en het 75-ste levensjaar. Hier kan dan bijvoorbeeld op ingesprongen worden m.b.t. bevolkingsonderzoek.
De lage kans om binnen 10 jaar prostaatkanker te krijgen voor mannen van middelbare leeftijd kan van belang zijn hier ook beleid op te maken m.b.t. bijvoorbeeld prostaatkankertests (prostaatspecifiek-antigeen(PSA)-test).

Uw kans op het krijgen van kanker? Vrouwen kijken hierrr. Mannen hierrr.

Belangrijk is het onderzoek bijvoorbeeld ook voor het interpreteren (door de media) van nieuwe data die door wetenschappelijk onderzoek vrijkomen. Lees hier in het originele artikel het voorbeeld onder het kopje interpretatie van relatieve risico’s.
Dan blijkt dat relatieve risico’s, op de keeper beschouwd, heel andere resultaten geven als men dit via de ontwikkelde formules omrekent in absolute risico’s.

Grasduint u rustig even door de tabellen en de figuren. Zeer verhelderend.

Update:Ten gevolge van het onderzoek heeft het KENNISNETWERK integrale kankercentra nog veel meer cijfertjes voor u.
Lees het hierrrr

7 Responses to Kankercijfers in Nederland nader bekeken.

 1. Pingback: Kees Braam; kankerhoaxer « Cryptocheilus Weblog

 2. JennyJo says:

  Crypto,

  Hou hier nu toch eens mee op! Die cijfers van jou zijn allemaal pure verzinsels van de farmaceutische industrie, in cahoots met die zakkenvullers van oncologen, om zoveel mogelijk geld te verdienen aan dure, onwerkzame medicijnen zoals chemo.
  Hier trapt echt niemand meer in.
  We weten echt ook allemaal dat je geen huidkanker krijgt van teveel zon, geen longkanker van roken, geen longvlieskanker van asbest enzovoorts enzovoorts.
  Dat zijn niet dan boosaardige verzinsels, bedacht door miljoenen mensen in een wereldomvattend complot met als doel zo snel mogelijk rijk te worden over de rug van de kankerpatiënt.
  En 5 van 20 is veel meer dan 25%. Dat weet ieder weldenkend mens. Dat jij dat niet weet, zegt dus al genoeg. En zo kan ik nog uren doorgaan. Maar ik praat liever met een intelligent mens. Dag dus!

 3. cryptocheilus says:

  @ JennyJo:

  Draak!
  (of we zijn even oud of we verschillen 12 of veelvoud jaren…..kan het toch niet laten die cijfertjes)

  Ik ben bang dat je gelijk hebt. Er zit namelijk geen Braam te wachten op deze koele en kille waarheden. Dat is namelijk niet interessant. Want er bestaat een grote kans dat het niet in je straatje past. Linsksom of rechtsom.

  Kanker (ziekte) is emotie en wat dat betreft zijn ‘we’ niet beter dan een troep bavianen in de Emmer dierentuin. Alleen duurt de opwinding bij de laatste groep maar een dag of drie.
  Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik me zwaar laat betalen door de farmaceuten. Dat kan je aan al die advertenties op mijn blog wel zien…..
  Zal als tegenwicht (afleidingsmanoeuvre) eens een zeer kritisch stuk produceren…
  Dat zal ze leren!
  😉

 4. JennyJo says:

  Ik denk dat we zo ongeveer even oud zijn, maar dankzij mijn nieuwe grijze postchemo coupe zie ik er tien jaar jonger uit.
  Haha!
  Emoties zijn overigens best nuttig. Maar alles met mate, zoals de oude Grieken al zeiden.
  Welterusten!
  🙂

 5. cryptocheilus says:

  Ter info:

  Deze post is geupdate.

 6. Pingback: Het orthomoleculaire konijn kijkt vol in de koplampen… « Cryptocheilus Weblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: