Kees Braam; kankerhoaxer


Bramenfabriek

Kees Braam, wie kent hem niet? Webmaster van kanker-actueel en notoire ‘tussen de regels’ invuller.
Kees laat vandaag weer eens zijn ‘ware’ gezicht zien:

Kees haalt een onderzoek van het Cochrane-instituut aan, welke nu werkelijk koren op zijn molen is. Met gepaste en gerelateerde triomf meet hij dit onderzoek dan ook breed uit op zijn site en op zijn blog bij de Volkskrant.

K.C. hoaxt er weer eens lustig op los:

Lees uitvoerig abstract van deze belangrijke studie die helaas door geen enkele krant of televisie of radioprogramma is opgepakt. Soms verdenk ik de media ervan heel bewust dit soort berichten weg te laten om hun bronnen niet voor het hoofd te stoten

en op de Tros-Radar-site:

Het probleem is dat er binnen de reguliere zorg zoveel fouten bewust en onbewust gemaakt worden…

Daar issie weer! Het complot. U wordt door de reguliere media/zorg dom gehouden. Chemotherapie is foeibah want zonder chemo leeft u langer! Kijk vooral eens naar de complementaire alternatieven!

Maar waar gaat het nu werkelijk over?

Uit dit onderzoek van Clarke MJ. onder vrouwen met vroege borstkanker blijkt dat vrouwen die daar aan lijden een significant grotere overlevingskans hebben als deze besluiten hun eierstokken te laten verwijderen. Goed. Wisten we al veel langer. Daarom doen we dat ook. Vooral als blijkt dat deze vrouwen (genetisch/hormonaal) een verhoogd risico hebben.

Waar Braam (haast jubelend) mee schermt is het feit dat er uit het onderzoek blijkt dat vrouwen die in dit geval besluiten geen chemotherapie te nemen een nog grotere kans hebben om te overleven.
Reden genoeg voor Braam om voorafgaand aan het artikel op kanker actueel nog even te wijzen op de complementaire ‘alternatieven’ in het geval van borstkanker. Compleet met links naar videogetuigenissen (waar kennen we dat ook al weer van?) en een site over complementaire behandelingen en methoden:

Ervaringen van kankerpatienten met complementaire behandelingen en middelen zijn te lezen onder ervaringsverhalen en ook zijn een aantal videos te zien, waaronder ook enkele vrouwen met borstkanker, als u klikt op de videoknop linksboven deze pagina. Meer video’s over complementaire behandelingen en middelen kunt u bekjken op de website van het SNFK onder video.

Het al eerder vernoemde tussen de regels invullen.

Het interpreteren van wetenschappelijke gegevens is voor leken als Braam niet weggelegd. Nuance past niet in het straatje of wordt voor het gemak ‘vergeten’. Want waar heeft K.C. het in feite over?

Om hem te ‘dwingen’ alles in perspectief te zetten heb ik enkele vragen voor Braam:

– Hoeveel vrouwen in Nederland worden voor hun vijftigste gediagnosticeerd met borstkanker?
– Hoeveel van deze vrouwen besluiten hun eierstokken te laten verwijderen?
– Hoe staat dit in verhouding tot het aantal vrouwen dat later (na hun 50-ste) worden gediagnosticeerd en al of niet besluiten tot verwijdering van de eierstokken?
– Hoe zijn de overlevingskansen bij deze laatste groep met/zonder chemotherapie?

Om Braam te helpen, ik ben de beroerdste niet, doe ik hem de volgende links even ter overweging.

Kans op borstkanker voor het vijftigste levensjaar. Kijk de *kuch* enorme kans voor je vijftigste borstkanker te krijgen.

Interpreteren van relatieve overleving in het geval van kanker. Relatief/absoluut is voor een leek als Braam een moeilijk begrip.

Zie ook mijn vorige artikel over het berekenen van valide en gedetailleerde kansen op kanker voor Nederlanders vanaf en tot bepaalde leeftijden.

Kortom: Over hoeveel vrouwen hebben we het, die gebaat zijn bij het niet kiezen voor een chemokuur? En hoe verhoudt zich dat met andere (oudere) groepen en jongere vrouwen die dan wel voor chemo kiezen?
Relatieve cijfers, K.C. Braam, zeggen namelijk niets over de absolute cijfers. Het gaat hier m.i. namelijk om een zéér beperkte groep.

Verwachte uitkomst? Nul komma nul, nada, niënte, niks. Want Braam is daar namelijk niet in geïnteresseerd met het oog op zijn complementaire mythe. Noch is hij capabel genoeg en bereid deze gegevens in perspectief te zetten.

Daarom is het zo gevaarlijk interpretatie van gegevens aan leken als Braam over te laten. Biassed als hij is.

1.052 Responses to Kees Braam; kankerhoaxer

 1. jennyj0 says:

  Ik schijn ook dezelfde persoon te zijn als Astrid Ventevogel. Het ‘KWF-complot’ is dus door mij bedacht en uitgevoerd. Sorry Astrid dat ik nu ineens met deze eer mag gaan strijken, dit viel mij zomaar in de schoot, heb ik niks voor gedaan!

  Verder ben ik schijnbaar ook dezelfde persoon als Pepsis, Perdita/pepita, D. Lip en nog veel meer mensen die ik helemaal niet ken. Onder al deze namen schijn ik ook te posten op het Trosforum.

  Deze enorme berg onzin, daar valt toch met geen mogelijkheid doorheen te komen. Dat ga ik dus ook niet proberen, ik heb wel wat beters te doen, ik moet nog een paar complotten smeden! :mrgreen:

 2. wilmamazone says:

  Aangezien ik geen idee had wie Mw. Ventevogel mocht wezen heb ik ff gegoogled en kwam o.a. dit tegen:

  http://www.trouw.nl/incoming/article1494245.ece?all=true#1

  Jeanine de Bruin en Astrid Ventevogel: Patiëntencommunities op het WEB. Theorie en praktijk. 293 blz., euro 27,50. ISBN 9789086591213.

  De auteurs zijn communicatie-experts, ondernemers op het gebied van nieuwe media, zoals internet. Beiden hebben ook iets met wetenschap en zorg. De Bruin is bioloog en maakt voor de website van KWF Kankerbestrijding videodagboeken van patiënten en organiseert debatten over onder meer biotechnologie of xenotransplantatie. Ventevogel is gespecialiseerd in internetstrategie. Ook zij werkt, onder meer, voor KWF kankerbestrijding. Volgens de VU Uitgeverij is dit het ’eerste Nederlandse handboek voor en over medische zelfhelpers’.

  Gelukkig weet ik nu weer wie ik zelf ben.
  Als JJ in werkelijkheid deze Astrid Ventevogel is, ben ik natuurlijk Jeanine de Bruin. Was ik toch helemaal vergeten.
  Al die alijassen en als je dan ook nog vergeet om je aluhoedje op te zetten……juist ja!
  Volgens Odilia/Fan is JJ ook Tante Pollewop, maar volgens Braam ben ik dat, maar ja die hebben toch graag wat te kiezen, dus wat maakt het uit? Crypto is dan uiteraard ook de in internetstrategie gespecialiseerde Ventevogel.
  Edward is in feite Dr. Lindeberg en dat is weer Piet Borst, dus de connectie KWF -VtdK is nu ook voor iedereen duidelijk.
  Ollie is van het Ministerie van Volkgezondheid, ik heb vernomen dat het Klink zelf is omdat die ook weleens behoefte had aan wat lolligs.
  Dus zei Piet:”Ik weet wel wat voor je Ab, gewoon ff Astrid van het KWF bellen, dan komt dat vanzelf goed.”
  Toch jammer dat ze ons door hebben bij de Tros, het liep net zo lekker daar. Maar Astrid en Jeanine zijn niet voor één gat te vangen hè JJ? Het smeden van complotten is per slot van rekening ons dagelijkse werk.
  Edward gaat alwéér weken op vakantie, kan je nagaan hoe goed wij voor een ijverige werknemer zorgen.

 3. jennyj0 says:

  Ja, dat wist ik dus helemaal niet, dat ik dat was. Nu ben ik weliswaar ook werkzaam in de communicatie (denk ik dan toch…) maar dat ik dit allemaal heb gedaan, daar had ik totaal geen weet van. Ik ga me aanmelden voor psychiatrische hulp i.v.m. meervoudig persoonlijkheidssyndroom. Het lijkt me dat ik daaraan toe ben.

 4. Misschien geven ze korting als we ons als groep aanmelden.

 5. jennyj0 says:

  Zo zomaar kunnen! En we hoeven maar 1 treinkaartje te kopen met z’n allen!
  😆 😆 😆 😆 😆 😆
  Dit zijn al mijn alter-ego’s; die hebben ook dolle pret! ik heb hier samen dolle pret om!

 6. Ollie B. Bommel says:

  Daar gaat mijn anonimiteit, bedankt Jeanine!
  Hoe ga ik dat nu uitleggen in het CDA?
  groet, Ab

 7. jennyj0 says:

  O jee, zo komt alles aan het licht. En wij weten nog steeds van niks. Wij gaan nu even bij onze ouders op bezoek. We hebben maar 1 fiets nodig, dat is wel weer makkelijk.

  Dag Ollie et al, tot straks!

 8. marer says:

  Die fiets moet natuurlijk wel een tandem zijn. Ik wil ook mee doen. Maar ik “mankeer” niets. Achterop dus. Dit i.v.m. de groepskorting. En aangezien ik veel, heel veel verdiend heb via de Ver. tegen de kwakzalverij en big-Pharma betaal ik de rekening wel!

 9. jennyj0 says:

  Zeker mag jij meedoen! Gaan we met z’n allen op de tandem, ik met mijn zessen ivm mijn meervoudige persoonlijkheidsstoornis en jij gewoon alleen met jezelf. Kan makkelijk want ik ben wel met veel maar neem toch maar weinig ruimte in.

  Het leven is prachtig wonderbaar!

 10. marer says:

  Wilma, ga jij mee in een kinderzitje of wil jij op het stuur? Kan jij de richting aangeven.

 11. jennyj0 says:

  Ik geloof niet dat dat hoeft. Als ik het goed begrijp ben ik Wilma en is Wilma mij. Die dame van het KWF gaat ook mee, dat ben ik ook namelijk. Wilma is die andere dame van het KWF. Oh nee, dan ben ik toch niet Wilma! Dan moet zij inderdaad in het kinderzitje – misschien kunnen we zo’n klein fietsaanhangertje aanschaffen! Want alle hondjes van al mijn alterego’s moeten ook mee.

 12. Edward says:

  Wilma, ik onderschatte zelf naief die vernietigende oorlog die alternatief deels uit volle kracht voert.

  Lijkt op de 100-jarige oorlog tussen Engeland en Frankrijk, die overigens 120 jaar duurde. Elke baby werd zodanig geindoctrineerd dat ie als teener de oorlog precies kende en ge-engageerd meestal gretig meestreed, aan beide kanten uiteraard, onherroepelijk. Vluchten uit de oorlog kon niet, en ieder die bewust de start van de oorlog als 20 jarige meemaakte, was al minstens 40 jaar dood toen ie eindigde. Alle beginners waren dood, de meeste eindknokkers waren kleinkinderen en nog enkele kinders van de starters, grotesk maar geen ontsnappen aan.

  Ik help altijd iedereen, ook deed ik veel samen met allerlei alternatieven, als het om strijd tegen zware ziektes gaat ga ik diep en ben ik bevlogen, maar zag niet in hoe zwaar de vuile oorlog was waarin ik werd meegezogen. En net als de kids in Frankrijk en Engeland: je wordt meegezogen en eigen meningen of nuanceringen worden resoluut van tafel geveegd.

  De spelregels: De VtdK is totaal verdorven en intens slecht, en is tot de laaghartigste dingen in staat. Een ieder die hen steunt deugt ten ene male niet meer. De farmaceutische industrie is eveneens een soort maffia maar dan lager gezonken. De medische stand doet er alles aan interne misstanden te bedekken, maar jaagt genadeloos op alternatieven, die DUS allen pissed/off zijn. Een ieder die door de VtdK wordt aangevallen kan op “onze” hulp en steun rekenen, ook Jomanda, Hulda Clark, René Caisse, etc. Ook de symphatieke James Randi is in hun ogen een soort verdachte duivel, immers hij is sceptisch en ontmaskert alternatieven, dus hij heeft een magisch ingebrand onbetrouwbaar aureool, wee degene die aangeeft zoals ik zijn filmpjes leuk te vinden.

  Ik hield me niet aan de regels! Ik dacht, áls de VtdK dan zo slecht is, dan zullen we zorgen dat ze niets meer te doen hebben. Sterft die nare secte vanzelf uit. Ga je dan als neutrale wetenschapper checken wat ze doen, dan zie je dat ze juist álle bestaansrecht hebben! Zie mijn samenvatting over bioresonantie, ovvergenomen van het IOCOB. Zie de 1000 neptherapièn die ik vond die allen stand/alone kankergenezing claimen, terwijl ik doorzag dat ze niets genazen, fnuikend polariseerden en kulbewijzen toonden.

  Kortom, ik ging stellen dat alternatief er juist ALLES aan deed de VtdK sterker en nodiger te maken, door interne misstanden steeds weg te poetsen. Wee degene zoals ik die schamperde over Jomanda´s amateurdieet tegen kanker, als enigste alternatief die ik ken, en cool zag dat veel levertraan, honing en wat salie het lichaam vernietigt door alle vitale elementen als vitamines en mineralen uit te putten.

  Ik zondigde taktisch op 3 manieren, want ik vond Randi leuk, ik viel een mede/alternatief aan, namelijk Jomanda met haar dieet, die toch al zeer zwaar onder vuur van de VtdK lag, en dat is een onvergeeflijke dolkstoot in de rug. Ik had het over interne misstanden wegpoetsen, dus onvergeeflijk, want impliciet stelde ik onbewust dan juist de VtdK 100% in het gelijk!!! En als je pas echt ruzie, kilheid en negeren van jezelf wilt en zegt dat de keizer naakt is, dan moet je intern om bewijzen en-of publicaties gaan vragen. Iedereen dan echt blij, dus niet. Je isoleert jezelf…

  Snap je, met Fan, Braam en andere gepolariseerden IS NIET TE discusièren, ze ZIJN AT WAR. Patient belang komt niet als eerste, immers elkeen weet dat regulier die altijd als enigste schendt, nou dan..

  Het is heel simpel… i.v.m Gorter klaagt Kees Braam de antikwakkers aan vanwege dood door schuld. Mijn enig juiste positieve suggestie is dan Gorter opent snel een simpele site met professionele data per patient. Zoals te voorspellen was negeert Kees mijn konstruktieve straal, want ik schend hiermee de regels van het anti/reguliere oorlogsspel. In mijn optiek is Kees door zijn inertie en eenzijdig redeneren absoluut moreel schuldig aan indirecte dood door schuld, maar ja, de wereld draait niet om mij. Mijn vakantie a.s. vrijdag WEL.

 13. Beloof je mij Ed dat je op je vakantie de hele boel uit je hoofd zet en gaat genieten? Niet stiekum gaat bioresonantieloekiedeboeren?

  Alle gekheid op een stokje.

  Have fun my dear friend.

 14. Edward says:

  Crypto, Thank you, erg leuk, het bloemmetjesgordijn groet U.

  Hoewel, ik doe mee aan een Tour de France Poule op mijn werk, en volg die tijdens de vakantie wél regelmatig. Ik wil de man die het áltijd wint verrassend met een gouden ploeg verslaan.

  OK voor de liefhebbers mijn ploeg van 20 =
  L. Armstrong, A. Klöden, A. Contador, L. Sanchez, C. Sastre, T. Hushovd, D. Moncoutié, K. Kirchen, M. Cavendish, R. Kreuziger, T. Boonen, D. Menchov, R. Gesink, broertjes Schleck, F. Cancellara, C. Evans, O. Freire, C. VandeVelde, S. Chavanel.

  Reserves: T. Martin, V. Nibali, V. Karpets, L. Leipheimer, T. Voeckler, G. Hincapie.

 15. jennyj0 says:

  Nogmaals: een heel fijne vakantie, we zullen je heel er missen!

 16. wilmamazone says:

  Fijne vakantie Edward, geniet er maar van.

 17. marer says:

  Prettige vakantie Edward. Geniet van de Tour!

 18. puma73/Ton says:

  ook van mij een prettige vakantie edward

 19. Edward says:

  Iedereen bedankt, en tot over ruim 3 weken…

 20. wilmamazone says:

  ‘Ons’ Kees was bij de Tros weer druk met het promoten van abrikozenpitten, maar kreeg vooral van Robjee tegengas op niveau:

  http://forum.trosradar.nl/viewtopic.php?t=49569&start=135

  quote uit laatste bericht van Kees:

  Ik ben geen arts noch medisch deskundige maar in de Cochranestudie pleiten onderzoekers wel voor meer onderzoek en dat zullen ze toch niet doen als ze daar niets van verwachten? Een studie met abrikozenpitten zou welkom zijn denk ik.

  Bij de VtdK meldde iemand zich met o.a. deze overbekende kwakvraag:

  ‘Vertel mij waarom de huidige wetenschap gelijk heeft en waarom mogelijke middelen als B17, zonder aan deugdelijke tests te zijn onderworpen, als kwakzalverij worden beschouwd?’

  quote uit antwoord:

  Jammer genoeg voor de Laetrile-aanhangers is er wel degelijk echt onderzoek gedaan. Het eerste al in 1892 in Duitsland nog lang voor het woord Laetrile werd bedacht. En de uitslag was dezelfde die men een kleine eeuw later ook vond na een uitgebreid onderzoek in de VS: geen enkel effect op de kankergezwellen, maar wel cyanidevergiftiging. De conclusie was: ‘Amygdaline (Laetrile) is een toxisch middel dat niet effectief voor de de behandeling van kanker’.

  Inderdaad zijn er bij behandelingen met Laetrile zo nu en dan mensen aan cyanidevergiftiging overleden. Dit onderzoek werd door de belastingbetaler betaald. De Laetrile-producenten, die rollen in het geld, hebben er niet aan bijgedragen. Ook bij verdere onderzoeken bleef deze conclusie staan. In feite is Laetrile een van de weinige alternatieve antikankermiddelen waar grondig onderzoek naar gedaan is! Zie de pagina over Laetrile van American Cancer Society. Als de Laetrile-producenten die onderzoeken onvoldoende vinden (en op ieder onderzoek is wel wat aan te merken) dan belet niets ze om het zelf beter te doen. Ze kunnen het makkelijk betalen.

  http://www.kwakzalverij.nl/1109/Laetrile_en_de_prachtframboos

  Toch blijft Kees kankerpatiënten het gevoel geven/suggereren dat ze ernstig tekort gedaan wordt op velerlij gebied en ziet er -wat nu weer laetrile/abrikozenpitten betreft- geen kwaad in om dat spul toch te slikken;weliswaar onder begeleiding van een goede gekwalificeerde arts, maar toch!
  Welke artsen zou hij dan bedoelen, Valstar en Co?

  Wat er ook voor tegenargumenten komen- met een uitstekende onderbouwing zoals nu die van Robjee- lijkt bij Kees aan dovemansoren gericht.
  Steeds weer dezelfde vragen/afvragen en argumenten van Kees alsof daar van tevoren nóóóóóit wat over gezegd is; waardoor ie hetzelfde ouwekoekballetje alsmaar blijft opgooien/opnieuw opgooit en hij zichzelf héél zinnig bezig vindt zijn.

  Kortom:
  Bij de Tros heeft Kees zijn naam weer eer aangedaan en heel wat bij elkaar gehoaxt over laetrile.

  Kees Braam een kankerhoaxer van de bovenste plank en hij gaat maar door en gaat maar door als een olifant-mèt oogkleppen- in de porseleinkast.

 21. Edward says:

  Hai Wilma, een gedetailleerd full/text review van Laetrile met totaal onwerkzaam uitgebreid dieronderzoek, case/histories en klinische testen is te vinden in…

  http://caonline.amcancersoc.org/cgi/reprint/41/3/187

  Stokpaardje van mij is dat de pro/amygdaline groep altijd gedegen contra/reviews kan publiceren in de meer dan 30 medische alternatieve tijdschriften, maar deze artikelen ontbreken zoals altijd radikaal en totaal. Deze zeker serieus te nemen bladen branden net als reguliere bladen hun vingers niet aan het schrikbarend lage bewijs cs gebrek aan bewijs cq luiheid cq gemakzucht cq bedrog cq polarisatie cq niveau.

  Net als dat Dr. Gorter heel simpel een assistent een Internetsite kan laten bouwen, met allerlei simpele handige programma´s voor at/home Internetters, en daar in het Engels wereldwijd medische gegevens op profesioneel niveau kan tonen van alle door hem behandelde succespatienten. Interactief vragen beantwoorden en iedereen is happy.

  Tot mijn teleurstelling, hoewel ook weer niet zo groot, want ik ken mijn claimende mede/alternatieve never/niet/publicerende pappenheimers blijft dit zoals te verwachten was achterwege, en blijft Gorter helaas alle actuele artikelen over hyperthermie, dendritische therapie etc van het Internet vlijtig plukken, maar geeft hij de professionals die dit publiceren en de lijdende mensheid nul komma nada nacco niets terug voor deze gratis service..

  En maar boehoe roepen dat niemand mee wil naar Keulen om met eigen ogen de successen te aanschouwen… Soms schaam ik me om me alternatief te blijven noemen.

 22. Edward says:

  Wat doe je als je graag klankschalen inzet of verkoopt: je gaat de realiteit ietsjens “opleuken”.

  Klik om toegang te krijgen tot Kristallklang_Georg_Auras.pdf

  Vrij vertaald: De Amerikaanse psycholoog (he???) Edgar Cayce en de Duitse filosoof, leraar en kunstgenie (altijd geniën die alternatieve uitvinderitissers!) Rudolf Steiner vootspelden: “zuivere tonen worden voor het einde van de eeuw toegepast om te genezen”. Nostradamus heeft het genezen van kanker met zuivere tonen voor het jaar 1998 voorspeld – en de zuivere tonen die bij het spelen van kristalklankschalen ontstaan, hebben deze profetie volledig waargemaakt.

  Jaja, beste kijkbuiskinderen. Ook als je gaat Googelen op “distant healing” cancer vind je vele tientallen sites met “totale genezing van kanker op afstand” met nog een sausje met allerlei leken overtuigende wetenschappelijke studies ook. Prik daar als leek bij de patatkraam maar eens doorheen…

  Ik voorspel gouden tijden voor de WWK, want dit zijn immers menslievende alternatieve krachtige spotgoedkope 3x niks kostende methodes (vooral de distant healing), en toen ik zodoende als nijvere zoekmachine een 1000+ geneesmethodes voor kanker vond, vroeg ik me wel eens af of er iets te bedenken is dat NIET kanker geneest! Zelfs mollen doodknijpen en met de ingestraalde hand de patiënt inwrijven is door Paracelcus als geneesmethode geclaimd (tot verdriet van het dierenbevrijdingsfront neem ik aan).

  Nu kijken hoe BIG ALTERNATIVA reageert! Big Alternativa??? Ja koele killers als Simoncini en schrapende wannabee miljonaires als Gorter en Hulda Clark die fluitend binnenlopen met torenhoge tarieven kunnen dan toch hun peperdure belangen en toch best wel belastende behandelingen finaal opgeven en METEEN met pensioen? Mij benieuwen hoe dankbaar de WWK me zal zijn voor deze platina spotgoedkope wereldtips, mwoehaha!

  Ook Kees Braam zal klankschalen en distant healing dankbaar opnemen bij de sectie “alternatieve behandelingen”, naast tante Hulda slaan ze absoluut geen slecht figuur. Zo niet, mij benieuwen wanneer hij deze charlatana dan van zijn site haalt. Ik hoor hem al denken: HOE DURFT DIE VERDORVEN HONDSBRUTALE EDWARD! Ikzelf bepaal de inhoud van mijn edele innovatieve site! Hulda Clark eraf: DAT NEVER! Liever nog sluit ik dan de boel… hopelijk ziet Kees nog eens in dat IEMAND en liefst hijzelf de kankerpatiënt dient te beschermen tegen levensgevaarlijke abberraties :mrgreen:

 23. Edward says:

  Allez ik moet ervandoor. Tot vanavond. Best knap JJ dat je de site van onze spinnendoder kan corrigeren. Of bestaat Crypto überhaupt niet, en is het in realiteit gewoon altijd al Cryptjjo geweest?

 24. jennyj0 says:

  Ik ben hulpsinterklaasje. Bij afwezigheid van het opperhoofd mag ik hier en daar een hand- en spandienstje verrichten.

  Of hij bestaat…
  wie zal het zeggen
  :mrgreen:

 25. Edward says:

  Kees Braam stelt bij TROS RADAR over Laetrile:

  Bij overzichtstudies worden altijd ook de neveneffecten vermeld. Laetrille geeft bljkbaar geen ernstige afwijiingen want worden niet genoemd.

  en

  Ik heb de twee onderzoeken uit Pubmed gehaald omdat die twee een overzicht geven van de slechts enkele studies die zijn gedaan naar Laetrille. En ik stel ook in die studies dat laaetrille geen effect heeft maar ook geen bijwerkingen.

  en

  Maar ik wilde met die studies juist laten zien dat er geen effect was maar ook geen echt gevaarlijke bijwerkingen en ik adviseer niemand om abrikozenpitten te eten. Moeten de mensen zelf maar weten maar ik denk dat er betere en gemakkelijkere manieren zijn om met kanker om te gaan. Ik wilde alleen reageren op het waarschuwen voor “het gevaarljke ervan”.

  en

  Robjee wat is er dan op tegen om relatief veilige abrikozenpitten te nemen? Waarom toch zo fel gereageerd op abrikozenpitten?

  TSJA.

  Jammer Kees dat je zelf gaat zoeken in Pubmed en je presenteert als zoekexpert en de studies met gevaarlijke zelfs dodelijke bijwerkingen dan heel simpel blijkbaar niet vindt. Want die zijn er wel en zat. Zo krijgen argeloze lezers de indruk dat het na diepgaande studie toch wel meevalt met Laetrile.

  Nog steeds “mag” er van alternatieven niet geschoten worden op andere alternatieve potentieel dodelijke onzin en worden ook nu weer de gevaarlijke bijwerkingen vergoeilijkt. Why Kees, ik kan je echt niet meer volgen, waarom wil je nou toch persé mensen op het verkeerde been gaan zetten? Je miste dit aleemaal, o.a.:

  Severe cyanide toxicity from ‘vitamin supplements’.
  O’Brien B, Quigg C, Leong T.
  Eur J Emerg Med. 2005 Oct;12(5):257-8.
  PMID: 16175068 [PubMed – indexed for MEDLINE]

  Life-threatening interaction between complementary medicines: cyanide toxicity following ingestion of amygdalin and vitamin C.
  Bromley J, Hughes BG, Leong DC, Buckley NA.
  Ann Pharmacother. 2005 Sep;39(9):1566-9. Epub 2005 Jul 12.
  PMID: 16014371 [PubMed – indexed for MEDLINE]

  Laetrile intoxication and hepatic necrosis: a possible association.
  Leor R, Michaeli J, Brezis M, Stessman J.
  South Med J. 1986 Feb;79(2):259-60.
  PMID: 3003927 [PubMed – indexed for MEDLINE]

  Cyanide poisoning from laetrile ingestion: role of nitrite therapy.
  Hall AH, Linden CH, Kulig KW, Rumack BH.
  Pediatrics. 1986 Aug;78(2):269-72.
  PMID: 2942834 [PubMed – indexed for MEDLINE]

  Acute cyanide poisoning from laetrile ingestion.
  Beamer WC, Shealy RM, Prough DS.
  Ann Emerg Med. 1983 Jul;12(7):449-51.
  PMID: 6881636 [PubMed – indexed for MEDLINE]

  Near fatal laetrile intoxication: complete recovery with supportive treatment.
  Lee M, Berger HW, Givre HL, Jayamanne DS.
  Mt Sinai J Med. 1982 Jul-Aug;49(4):305-7. No abstract available.
  PMID: 6982404 [PubMed – indexed for MEDLINE]

  Cyanide poisoning after bitter almond ingestion.
  Shragg TA, Albertson TE, Fisher CJ Jr.
  West J Med. 1982 Jan;136(1):65-9. No abstract available.
  PMID: 7072244 [PubMed – indexed for MEDLINE]

  Deliberate self-poisoning with Laetrile.
  Moss M, Khalil N, Gray J.
  Can Med Assoc J. 1981 Nov 15;125(10):1126, 1128. No abstract available.
  PMID: 7198932 [PubMed – indexed for MEDLINE]

  Laetrile intoxication. Report of a fatal case.
  Braico KT, Humbert JR, Terplan KL, Lehotay JM.
  N Engl J Med. 1979 Feb 1;300(5):238-40. No abstract available.
  PMID: 759871 [PubMed – indexed for MEDLINE]

  More on cyanide poisoning from Laetrile.
  Morse DL, Boros L, Findley PA.
  N Engl J Med. 1979 Oct 18;301(16):892. No abstract available.
  PMID: 481531 [PubMed – indexed for MEDLINE]

  Cyanide poisoning from apricot seeds.
  Rubino MJ, Davidoff F.
  JAMA. 1979 Jan 26;241(4):359. No abstract available.
  PMID: 758548 [PubMed – indexed for MEDLINE]

  Laetrile toxicity: a report of two patients.
  Smith FP, Butler TP, Cohan S, Schein PS.
  Cancer Treat Rep. 1978 Jan;62(1):169-71. No abstract available.
  PMID: 203395 [PubMed – indexed for MEDLINE]

  Rapid death associated with laetrile ingestion.
  Sadoff L, Fuchs K, Hollander J.
  JAMA. 1978 Apr 14;239(15):1532. No abstract available.
  PMID: 633565 [PubMed – indexed for MEDLINE]

  [Dangerous to eat: apricot seed preparation]
  Osterberg S.
  Lakartidningen. 1978 Sep 27;75(39):3438. Swedish. No abstract available.
  PMID: 703427 [PubMed – indexed for MEDLINE]

  Fatal cyanide poisoning: accidental ingestion of amygdalin.
  Humbert JR, Tress JH, Braico KT.
  JAMA. 1977 Aug 8;238(6):482. No abstract available.
  PMID: 577571 [PubMed – indexed for MEDLINE]

  Laetrile: the fatal ‘cure’.
  Lehmann P.
  FDA Consum. 1977 Oct;11(8):10-5. No abstract available.
  PMID: 10305001 [PubMed – indexed for MEDLINE]

  Laetrile toxicity: a report of two cases.
  Smith FP, Butler TP, Cohan S, Schein PS.
  JAMA. 1977 Sep 26;238(13):1361. No abstract available.
  PMID: 578186 [PubMed – indexed for MEDLINE]

  Laetrile, apricot pits, and cyanide poisoning.
  Morse DL, Harrington JM, Heath CW Jr.
  N Engl J Med. 1976 Nov 25;295(22):1264. No abstract available.
  PMID: 980052 [PubMed – indexed for MEDLINE]

  Kees, je stelt ook:
  Nou @Angel dan ben je wel naief en heb je teveel vertrouwen in artsen. Want dit is nou precies het probleem in de praktijk. Heel veel artsen geven die informatie niet. Sterker ik ken tientallen gevallen van artsen die heel bewust informatie achterhouden.

  en

  Maar ik probeer toch naar anderen zo objectief mogelijk en individueel mogelijk te reageren.

  en

  Nogmaals ik weet lang niet alles enz. maar ik probeer altijd zo eerlijk mogelijk iets te benaderen en te beschrijven of van commentaar te voorzien. Dat ik ook fouten maak en soms dingen of zaken verkeerd beoordeel zal ik direct toegeven als dat zo is.

  en

  Met als doel om mensen objectief te informeren en als onderliggend doel de kloof tussen alternatief/complementair en regulier kleiner te maken. Ik durf hier zonder mijn ogen neer te slaan te zeggen dat ik geen spelletjes speel noch met een dubbele agenda schrijf.

  Vind jij het een brug slaan als je bij TROS RADAR stelt: Maar staat voor mij in geen verhouding tot een oncoloog die heel bewust een verkeerde interpretatie geeft van een gemaakte scan omdat de alternatieve/experimentele aanpak wel effectief was waar zijn aanpak faalde.

  Welnu Kees, wees a.u.b. zo sportief de mensen bij TROS RADAR dan alsnog van de correcte informatie over de gevaren van Laetrile te voorzien!

  De brug met regulier maak je niet kleiner als overal meer dan 90% van je postings soms zelfs venijnig antiregulier is… zo jammer dat je je woorden niet waar maakt. Jij hebt het in handen door een koerswijziging die brug althans te funderen, maar wil je dit ook echt? Dan zul je echt op moeten houden te linken naar iemand als Hulda Clark die een dwaalspoorboek schreef getiteld “the cure for all advanced cancers”…

 26. jennyj0 says:

  Zo Edward, die zit.

 27. Edward says:

  JennyJo, mijn doel is niet Kees te treffen en een treffer te scoren, maar in het belang van de veiligheid van burgers hoop ik dat ie vent genoeg is zijn woorden overal zijn fouten te herstellen dan ook onmiddellijk asap waar te maken.

  Kees zijn site zou in mijn ogen zeer zeker na een koerswijziging een waardevolle bron van waarschuwen van argeloze burgers tegen kwakzalvers kunnen worden, niet als een eenwigdurende hetze van ons tegen alles wat alternatief is zoals hij overal stelt, maar heel doodsimpel er zijn te weinig alternatieven zoals het IOCOB om mijn medemensen te beschermen tegen gevaarlijke aberraties van andere alternatieven, en elke medestrijder is meegenomen. Zo veegde hij terecht de vloer aan met Simoncini, en zo hóórt dat ook met Hulda, een nog gevaarlijker sujet.

  Het feit dat alternatieven er niet aan toe zijn gevaarlijke kwakzalvers in eigen rangen te helpen ontmaskeren mag wat mij betreft anno 21e eeuw pijlsnel veranderen. Maar jááá, ze zijn daar bijna allen te gepolariseerd nog vrees ik.

  Eerst maar eens zien of hij zichzelf inderdaad durft te corrigeren in het belang van kankerpatienten.

 28. jennyj0 says:

  Ik vind het goed dat hij eens een keer zo duidelijk wordt gewezen op de fouten die hij maakt. Want verkeerde informatie geven is misschien nog wel erger dan geen informatie geven en veel mensen vertrouwen op de informatie die hij geeft.

 29. Als ik naar de strategieën van de op het internet actieve ‘alterneuten’ kijk is het ze kennelijk in elke vezel ‘te doen’ om het verspreiden van zoveel mogelijk desinformatie. Grote hoeveelheden bullshit met zo hoogst zelden een pareltje (Ed). Zoek dié maar eens in die hoop stront.

  Ze maken het zichzelf zo moeilijk. Daar kan ik dan ook geen medelijden voor opbrengen.

 30. Edward says:

  Wel mee eens, JennyJo en Crypto. Het is vaak de waan van de dag. Kees waarschuwt wel tegen Tullio, maar niet tegen Hulda, terwijl een criterium ontbreekt waarop de een wel “mag” en de ander absoluut niet.
  Ook ik matig me niet aan dat criterium eventjes te kennen, eby far niet want steunde vroeger gretig alles wat maar mensreddend leek, hoewel voor de neutrale toeschouwer met simpel boerenverstand de flauwekul en het grote gevaar en nare geldklopperij er bij Tullio EN HULDA af druipt.

  Verder ontbreekt by far een centraal alternatief orgaan, dat zegt “tot hier en niet verder, nu wordt het te gek”. Alle alternatieven die ik ken noemen de Sylvia Millecam casus hét voorbeeld dat regulier naargeestig de laatste druppel genoegdoening uit foutjes perst, dit tot groot verdriet van de nabestaanden van Sylvia, met als sinistere ondertoon zie je nu wel dat ze daar alles uit de kast halen om alternatief onderuit te halen, zelfs leugens, bedrog en doordrammen zouden hier niet geschuwd worden. Ook meestal antireguliere Kees Braam uit zich zeer gaarne regelmatig in deze polariserende zin.

  Mij vroeger in verbijstering en verwarring achterlatend. Nu niet meer, ik ken het spel nu. Het enige dat telt is: die Millecam case is een opeenstapeling van grove fouten en levensgevaarlijk leken misgediagnosticeer en valse hoop gevend gedrag en vele totale neptherapiën als zout, Lotje, Haarzuilens middelen, zwitserse magneten, etc. Mag svp herhaling voorkomen worden?

  Wat nog meer telt: WAT HEBBEN WIJ ALTERNATIEVEN HIERVAN GELEERD? Antwoord: nul komma niets! Vandaar dat ik er regelmatig best op terug wil komen als ik getriggerd wordt. Wanneer wordt ik dat dan?

  Als Broekhuyse met droge ogen een beetje boos boek laat verschijnen over Millecam, tsja hij zat bij haar gewoon 100% goed, en vele kankers zijn geen kankers maar een soort mut-mut bacteriemassa, wat hij alleen in een geduldig boekje publiceert en zoals altijd niet in alternatieve medische bladen die deze fantasie waarschijnlijk zouden afwijzen. Wordt hij intern alternatief hierop temperend aangesproken? TOTAAL en bloc NIET DUS.

  Vervolgens Cees Boegem die keihard beweerde dat een handvol zout per dag elke kanker geneest. Wat doet ie na er 100% naast te hebben gezeten als leken masseur: entameert een stichting (Sergio), die eventjes de gevaarlijke boeken van Simoncini in het Nederlands en Engels vertaalt. Aangesproken intern hierop? Vanzelfsprekend by far niet! Zo kan ik doorgaan.

  Het doodenge is dat alternatief van Millecam HELEMAAL niets geleerd heeft en er geen rode alarmlampjes zijn gaan branden. Kan zo weer gebeuren, sterker nog gebeurt dan ook!

  Intussen lult een bioresonantietherapeut onlangs namelijk iemand met beginnende borstkanker (Loekie de Boer) alweer een totale nepgenezing aan, maakt een Willeke met ook borstkanker mogelijk voor haarzelf fatale antireguliere propaganda, wordt een Fan overal als dumpster van potentieel dodelijke adviezen tegen cruciale chemo bij vroege kanker gelanceerd, etc. Zoals altijd intern integraal onweersproken, intern tegengas mag nu eenmaal niet lijkt het wel.

  Kortom: NIETS van geleerd, en het dangerous game neemt eigenlijk alleen maar angstwekkend toe. Dan is voor mij die casus van Millecam dus ook nog lang niet afgesloten, het is geen hetze van mij, maar enorme ongerustheid. Wanneer gaan WIJ alternatieven nu eindelijk eens burgers tegen kwakzalverij beschermen in onze eigen kringen is mijn herhaalde vraag.

  Ben met je eens JennyJo dat Kees na kort onderzoek helaas verkeerde info over het nepmiddel Laetrile geeft, en betreur dat niemand ingrijpt, en betreur tevens dat hij zo kort door de bocht literatuur doorzoekt. Ten onrechte vertrouwen veel mensen hem ook wat betreft Laetrile, ben benieuwd of ie zichzelf in het belang van die mensen wil corrigeren, zoals ie zelf aankondigde.

  Maar ben ik blij met de huidige status quo? Nou nee. Had veeeel liever gezien dat een andere alternatief dat literatuur stukje over Laetrile verzamelde. Speel namelijk veel en veel liever Texas Hold ‘em Poker met mijn partner en de buren die steengoed zijn in dit spel. Tsja. Ik stap op de racefiets naar mijn werk, toedeledokie!

 31. Edward says:

  Marer, van mij mag je mijn reactie van 3 augustus 9:49 weer bij TROS RADAR zetten bij de rubriek voeding, onderafdeling laetrile/amygdaline/vit. B17.

  Benieuwd of Kees Braam fair zijn woorden waarmaakt en zichzelf fors corrigeert.

  Crypto heeft gelijk, elke vezel lijkt erop gericht desinformatie op het Internet te zetten, wat bezielt al die mispropagandisten toch? Moet nou persé de ten koste van alles de patiënt op het verkeerde been?

  Kees stelde: Robjee, wat is er dan op tegen om relatief veilge abrikozenpitten op te nemen. Waarom zo fel gereageerd op abrikozenpitten?

  Naar aanleiding van de terechte aanval van Kees Braam op Tullio Simoncini zou Tullio Fan met evenveel “alternatief recht” aan hem kunnen vragen: wat is er dan op tegen Kees om het relatief veilige onschuldige natriumbicarbonaat in iemands borst te spuiten? Waarom zo fel gereageerd op dit sterfgeval door uitdroging, Kees?

  Klein detail: dat doet ze niet, alleen maar omdat het streng taboe is een andere alternatief aan te valluh… snappuh? Alle agressie hieheen, niemand mag daar onze kritiek nog serieus nemen, want dan stort hun fragiele kaartenhuis in…

  Inderdaad JennyJo, hij zit, mag ook wel eens, beetje volwassen wetenschappelijk onderbouwd tegengas en het hele kippenhok gaat uit zijn dak daar wellicht. Tsja… kijken of ze ook volwassen inhoudelijk kunnen reageren en discussiëren…

 32. wilmamazone says:

  Kees Braam, wie kent hem niet? Webmaster van kanker-actueel en notoire ‘tussen de regels’ invuller.
  Kees laat vandaag weer eens zijn ‘ware’ gezicht zien:

  Bij de Tros:
  http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?f=82&t=63973&start=640

  quote:

  Voor iedereen: Cees Renckens, gynaecoloog in het Westfriesgasthuis in Hoorn maar vooral bekend als voorzitter van de Vereniging tegen de Kwakzalverij is betrokken bij de medische missers en miscommunicatie die heeft geleid tot de onnodige dood van een en waarschijnlijk twee babies. Cees Renckens is een van de 8 gynaecologen in het Westfriesgasthuis in Hoorn. De Inspectie voor de Volksgezondheid heeft alle gynaecologen onder toezicht gesteld van een externe gynaecoloog. Ik ben wel benieuwd hoe………

  Ook op zijn forum probeert Kaas te scoren:

  http://www.kanker-actueel.nl/phpBB3/viewtopic.php?f=2&t=1524&sid=b2066d7ef8fb9bb794c86b0d5c8d156c

  Cees Renckens verzweeg medische missers bij dood baby
  door freelens.braam@planet.nl op vr sep 11, 2009 10:26 am

  Cees Renckens, gynaecoloog in het Westfriesgasthuis in Hoorn maar vooral bekend als voorzitter van de Vereniging tegen de Kwakzalverij is betrokken bij de medische missers en miscommunicatie die heeft geleid tot de onnodige dood van een en waarschijnlijk twee babies. Cees Renckens is een van de 8 gynaecologen in het Westfriesgasthuis in Hoorn. De Inspectie voor de Volksgezondheid heeft alle gynaecologen onder toezicht gesteld van een externe gynaecoloog. Ik ben wel beniewud hoe de Verenging tegen de Kwakzalverij hiermee om zal gaan. Voor wie wil weten hoe de Inspectie in het verleden is omgegaan met medische missers kan hier http://www.kanker-actueel.nl/index.php? … a&id=13680 een overzicht lezen. Een bijzonder onthutsend beeld.

  Kees

  Op DE actuele site:
  http://www.kanker-actueel.nl/index.php?blz=ka_me.Kingma&id=13680

  Cees Renckens, gynaecoloog in het Westfriesgasthuis in Hoorn maar vooral bekend als voorzitter van de Vereniging tegen de Kwakzalverij (VtdK) is met zijn mede gynaecologen onder toezicht gesteld door de Inspectei voor de Volksgezondheid van een externe gynaecoloog wegens grote medische fouten die er zijn gemaakt in het Westfriesgasthuis en tot de onnodige dood van twee babies heeft geleid. En nog belangrijker lijkt het verzwijgen van de fouten en de miscommunicatie. Wat opvalt is dat ook Herre Kingma,…..

  Vanaf hier staat in meerdere berichten relevante informatie over de hele kwestie te lezen:

  https://cryptocheilus.wordpress.com/2008/11/13/gezondheidszorg-nederland-beste-van-europa/#comment-13294

  Ook nu weer komt Kees Braam m.i. niet boven het niveau uit van de eerste de beste riooljournalist! En maar suggereren/insinueren dat het een lieve lust is. Hij zou niet misstaan bij de redactie van een roddelblad; dat zei ik al eerder.

  Zowiezo totaal niets te maken met kanker/de behandelingen daarvan, dus alwéér de vraag:

  Waar is Kees Braam nu eigenlijk mee bezig?!

 33. wilmamazone says:

  Waar Kees zoal mee bezig is wordt ook pijnlijk duidelijk in dit -inmiddels gesloten forum- bij de Tros:

  Kwakzalverij
  http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?f=82&t=47995

  Het is me teveel werk om precies te gaan quoten wie het daar allemaal moest ontgelden en in welk verband.
  Vooral de bejegening van Kees naar Da Silva toe was nog erger dan mensonterend.
  Zelf werd ik weggezet als o.a. slecht mens en als oncologisch verpleegkundige met gewetensnood, die het zo nauw niet kon nemen omdat ze als alleenstaande toch ergens van moest leven.

  Het komt er in de kern op neer dat Kees de vaste gewoonte heeft ontwikkeld om met roddel/achterklap/duimzuigerij/suggereren/insinueren/liegen/bedriegen alle mensen die Grote Braam ook maar een strobreed in de weg durven te leggen/die tegengas blijven geven als oneerlijk/niet integer te benoemen.
  Dan blijven er dus al snel niet veel mensen meer over die voor Kees de moeite van het praten waard zijn.Ook als je niets bijzonders op je kerfstok hebt verzint Kees wel wat, dat is voor Braam een kunstje van een cent.

 34. wilmamazone says:

  Kees kiest ervoor om o.a. bij de Tros aan de gang te blijven over Cees Renckens, maar ik kies er nu voor om niet aan de gang te blijven met Kees.

  De insinuerende, hypocriete en achterbakse manier waarop hij zijn ‘vijanden’ zwart maakt zegt voor ieder weldenkend mens genoeg. Zoals hij o.a. bij ons heeft gedaan en zoals hij dat dus altijd doet.

  De mentaliteit van die man is zo ongelofelijk stuitend, daar heb ik geen woorden voor.

 35. jennyj0 says:

  Hier sluit ik mij van harte bij aan.

 36. wilmamazone says:

  Ik wil toch nog even het gebrek aan mentaliteit van o.a. Kees Braam voor het voetlicht brengen:

  http://www.kanker-actueel.nl/index.php?blz=ka_me.Kingma&id=13680

  Update 12 september 2009:

  quote 1:

  Cees Renckens vorzitter van de Vereniging tegen de Kwakzalverij komt steeds verder in opspraak. Het blijkt dat hij de voorzitter was van de intern ingestelde onderzoekscommissie maar dat hij bewust heeft gezwegen over de problemen op zijn afdeling en nooit de inspectie heeft ingelicht.

  quote 2:

  Bovendien zijn er geruchten dat de betrokken gynaecoloog een studiegenoot was van Cees Renckens. Wie het rapport van prof. dr. G.H.A. Visser wil lezen over wat er is gebeurd in het Westfriesgasthuis bij het onnodig overlijden van de baby klikt hier

  Het is vandaag 15 september, dus Kees had tijd zat gehad om te rectificeren op DE actuele site.
  Maar dat doet Braam niet. Logisch want het is grotendeels Kees zelf die de geruchtenstroom op gang heeft gebracht om doelbewust iemand in opspraak te brengen.
  Als o.a. hij vervolgens met zijn neus op de feiten gedrukt wordt, blijft het opeens opvallend stil:

  http://www.kovandijkvertelt.nl/2009/09/dr-cees-renckens-veroordeeld-zonder-bewijs/

  Feiten die voor iederéén al lang te vinden waren, maar ja daar heeft iemand die riooljournalistiek bedrijft -zoals Blaam voortreffelijk kan- allesbehalve behoefte aan nietwaar?
  Wel op meerdere sites/fora een grote bek open trekken, maar niet mans genoeg/te weinig ballen om daar zijn vergissingen/gebrek aan research óók kenbaar te maken.

  De titel Lulletje Rozenwater lijkt mij dan ook véél teveel eer voor zo’n enorme MINkukel.
  Het gebrek aan mentaliteit blijft ongelofelijk stuitend.

 37. jennyj0 says:

  De eerste voorzitter van de onderzoekscommissie was een vrouw. De betreffende gynaecoloog was een studiegenoot van haar.
  Kees is een h***** en blijft een h*****.

 38. wilmamazone says:

  Bij ‘Ko van Dijk vertelt’:

  Martina zegt:
  Misschien voelt dhr Renckens nu zelf eens hoe het is om (al dan niet terecht) neergesabelt te worden. Hij wordt veroordeeld voor iets waar nog niet 100 procent duidelijkheid over is.
  Hij doet dit zelf al jaren in zijn pogingen om goede alternatieve behandelingen, uitgevoerd door betrokken, kundige artsen of therapeuten te veroordelen en in een kwaad daglicht te zetten.
  Hopelijk leert hij hier een les uit en gaat eens bij tevreden clienten van deze therapeuten te rade, en verdiept hij zich werkelijk eens in deze materie.

  Gepost op september 15th, 2009 at 13:28

  Hans zegt:
  @Martina. Daar heb je een punt.

  Gepost op september 15th, 2009 at 18:19

  Dan is Kees er wèl als de kippen bij om zichzelf te rechtvaardigen; er hoeft maar een kruimeltje gegooid te worden!

  Kees Braam zegt:
  @Martina je zegt: Hopelijk leert hij hier een les uit en gaat eens bij tevreden clienten van deze therapeuten te rade, en verdiept hij zich werkelijk eens in deze materie

  Denk je echt dat Cees Renckens hieruit lering trekt? Deze man is zo verbitterd (waarom dat is mij een raadsel) dat m.i. alleen een keiharde aanpak hem op een zijspoor kan zetten. En heel heel misschien dat als hij een paar jaar gedwongen afstand moet doen dat hij zich op een dag zal realiseren wat hij allemaal teweeg heeft gebracht de afgelopen jaren.

  En een ander aspect is dat er op de achtergrond hele grote belangen spelen. Wie financiert de VtdK? Wie moet voor de gelden zorgen voor de wetenschappelijke studies? In Nederland is dat allemaal nog zo goed als 100% privaat geregeld. Een regering die zou zorgdragen voor goed wetenschappeljik onderzoek binnen de gezondheidszorg zou een heleboel goed kunnen doen en de macht van de farma en ook belangengroepen als de VtdK breken of in ieder geval een stuk kleiner maken. Want aan die macht ontleent o.a. Cees Renckens en zijn VtdK hun macht en status.

  Gepost op september 15th, 2009 at 19:09

  In de psychologie zou dit een schoolvoorbeeld van projectie genoemd worden.
  M.i. kan alleen een keiharde aanpak Kees zelf op een broodnodig zijspoor zetten.
  En héél héél misschien dat -als Kees Braam een paar jaar gedwongen afstand moet nemen- hij zich dán op een dag zal realiseren wat hij allemaal teweeg heeft gebracht de afgelopen jaren.
  Zijn gebrek aan mentaliteit blijft…….juist ja!

 39. jennyj0 says:

  goede alternatieve behandelingen

  Huh? Welke dan?

  Ik zou niet weten of Renckens verbitterd is. Kees Br schijnt hem erg goed te kennen. Lijkt me niet heel waarschijnlijk, ik zie dat gewoon niet zo bij die twee, maar het zal wel, als Kees alles zo heel precies weet.

  Overigens heb ik zelf sterk de indruk dat juist Kees Br nogal verbitterd is. Hij wordt natuurlijk nog steeds niet ook maar voor een greintje serieus genomen door de dames en heren artsen en wetenschappers. Dat moet toch steken lijkt me zo, als je van jezelf vindt dat je de best geïnformeerde kankersite van Nederland uitbaat.

 40. wilmamazone says:

  Kees heeft o.a. de theorie en aanpak van Hulda Clark nog steeds op DE actuele kankersite staan.

  Dan is het IOCOB toch een stuk beter bezig:

  http://www.iocob.nl/kanker/kanker-genezen-met-graviola-uit-het-regenwoud-annona-muricata.html

  Kanker ‘genezen’ met Graviola uit het regenwoud (Annona muricata)

  Kijk eens wat er gebeurt als je in Google de woorden ‘cancer cure’ intypt. Je krijgt niet meteen al de zappers te zien van de net overleden, aan grootheidswaanzin lijdende, Hulda Clark met haar anti-kanker-machientjes, maar een van de eerste hits heeft als titel: Cancer Cure with Graviola Herb from Amazon Rainforest. Dan sta je toch wel weer even te kijken. Hoe is het toch mogelijk dat dit soort informatie geproduceerd wordt. Als er een plant in de Amazone groeit, en door de Indianen als geneeskrachtig opgevat wordt, betekent dat niet meteen dat deze plant klakkeloos kanker geneest. En de verdere Google tekst luidt: New herbal cancer cure with the graviola tree leaves from the Amazon rainforest. Discovered by the National Cancer Institute. Very effective cure for all….
  Wetenschappers bewijzen..
  En even verder op die website, die deze plant aanbeveelt ter genezing voor kanker, staan voor de leek indrukwekkende verhalen, en we citeren:

  Eindquote:

  Hoe kan je dan in hemelsnaam een dergelijk plantenpreparaat aanbevelen als geneesmiddel tegen kanker? De veiligheid van deze plantenfamilie is bovendien helemaal niet zo vanzelfsprekend, want de ziekte van Parkinson zou een bijwerking kunnen zijn. [3] [4] Onderdelen van deze plant hebben in diermodellen een giftige werking op een deel van de hersenen dat betrokken is bij de ziekte van Parkinson! [5]

  Lekker dus. Je koopt een plantenpreparaat tegen de kanker, uit de Amazone wouden, en als je het gebruikt is het totaal onduidelijk of het ueberhaupt zal werken, maar je loopt wel de kans dat je je eigen hersenen beschadigt. Een rood stoplicht dus.

  noot:
  dikgedrukt door mij.

 41. wilmamazone says:

  HET bericht van vandaag:
  http://anaximperator.wordpress.com/2009/10/23/hulda-clark-died-of-cancer/

  Hulda Clark died of cancer!

  Hulda Clark is zelf overleden aan de gevolgen van kanker!
  Ben benieuwd of daar melding van wordt gemaakt op o.a. DE actuele site en de link naar deze kwakzalfSTER eens eindelijk verwijderd wordt.

 42. Haddock says:

  Hormoonspiegels zijn afhankelijk van de opbouw en afbraak van die hormonen.Waarom kijken we wel naar de opbouw maar niet naar het proces van de afbraak? Indien de afbraak namelijk goed en volledig verloopt is de kans op kanker veel geringer, wellicht uiten de kankergenen zich dan zelfs niet..
  Ik had het al eens over enzymen als sleutel, die deze erfelijke vormen van kanker bepalen.Het zijn DIE enzymen die niet van interesse zijn voor de farmaindustrie omdat de werking van deze enzymen laat zien wat men niet wil zien.Natuurlijk kan je eierstokken weghalen,je kan ook het enzymatisch systeem zo ondersteunen dat de hormoonspiegels niet te hoog worden.Enzymen worden door allerlei invloeden geremd,met alle gevolgen.De kanker lijkt hierdoor erfelijk maar is ze eigenlijk niet.

 43. wilmamazone says:

  Ze staat nog steeds op DE actuele kankersite tussen nog een hoop flauwekul:

  http://www.kanker-actueel.nl/index.php?blz=an_al.behandelingen

  Alternatieve en aanvullende (natuurlijke – niet-toxische) behandelingen/therapiën die nog niet officieel zijn bewezen als effectief geregistreerde therapie/behandeling van kanker maar waarmee wel in laboratoriumstudies – in vitro – en dierproeven en de meeste zelfs al in fase I en II en III studies bewezen hebben veelbelovend en waardevol te zijn. Soms als behandeling op zichzelf, soms als aanvulling op een wel erkende en geregistreerde behandeling zoals chemo, bestraling en klassieke chirurgie.

  Alternatieve en/of aanvullende behandelingen en therapiën.

  Welke zijn er?
  Resultaten en gevaren
  Conclusie
  Toch enige alternatieven>

  Voor complementair (aanvullend) werkende klinieken en behandelaars in binnen- en buitenland zie onder . Voor complementaire (aanvullende) specifieke therapïën – behandelingen zie onder

  Hieronder een aantal alternatieve- en/of aanvullende behandelingen – therapiën op een rijtje gezet in zo goed als mogelijk alfabetische volgorde. Voor alle duidelijkheid: wij hebben geen enkele commercieel of ander belang bij welk genoemde behandeling en/of kliniek dan ook. Stichting Gezondheid Actueel staat voor 100% onafhankelijke en objectieve berichtgeving op deze site en bv. sponsors hebben geen enkele invloed op de inhoud van de artikelen van de site. Mocht u meer willen weten over ons sponsorbeleid of onze sponsors neem dan contact met ons op. Lees ook onze disclaimer

  In alfafabetische volgorde een aantal alternatieve- en/of aanvullende therapiën – behandelingen voor het bestrijden van allerlei soorten kanker of aan de ziekte kanker verwante problemen zoals bv. bijwerkingen bij chemo en bestraling, voorkoming van een recidief na operatie of andere behandelingen, pijnbestrijding bij kanker en steun bij andere fysieke – en psychische problemen.

  quote:

  Theorie en aanpak van Hulda Clark, inclusief adviezen betreffende leverreiniging en nierreiniging via klisma’s

  quote:

  Stichting Gezondheid Actueel staat voor 100% onafhankelijke en objectieve berichtgeving op deze site….

  *kuch*
  *zucht* *zucht* *zucht* X 100

 44. Pingback: Kees Braam lastert « Cryptocheilus Weblog

 45. Pingback: Kees Braam doet aangifte « Cryptocheilus Weblog

 46. wilmamazone says:

  Kees Braam grossiert al 10 jaar in het een na het andere – in zijn ogen- (er wil nogal eens wat mis zijn met zijn interpretatie) hoopvolle studietje; een petrischaaltje of enkele muizen zijn voldoende om alvast hallelujah te roepen en te proberen om het spul naar Nederland te krijgen. Braam promoot tevens fanatiek de anti-kanker leefstijl en heeft geen/weinig boodschap aan recente grote studies daarover.

  Vandaar dat ik wel boodschap heb aan deze column van Ivan Wolffers:

  http://medischcontact.artsennet.nl/artikel/Dynamiet.htm

  Dynamiet

  Wij kankerlijers kijken voortdurend uit naar nieuwe ontwikkelingen. Wij willen langer en beter. Deze week stond in de Engelse kranten dat nitroglycerine werkzaam zou kunnen zijn bij behandeling van prostaatkanker. Dynamiet voor het slagveld in onze prostaten, moeten de onderzoekers uit Belfast hebben gedacht. Ze lieten 24 mannen met prostaatkanker die waren bestraald of bij wie de prostaat was verwijderd elke twaalf uur een nitroglycerinepleister plakken. Bij alle mannen op vijf na stabiliseerde het PSA. Na een jaar was het PSA bij de meeste mannen nog steeds rustig of zelfs wat gedaald.

  De onderzoekers waren natuurlijk reuzeblij en beleefden hun vijf minuten beroemdheid. Dat een stabiel PSA nog niet betekent dat ook de kanker onder controle is, houden we nog maar even geheim, want we willen de pret niet bederven. Moet ik ook snel naar de apotheek om pleisters te kopen?

  Langzaam maar zeker word ik gek van al die nieuwe behandelingen die zoveel beloven. Bij de mannen bij wie de tijd gaat dringen en het PSA aan de deur klopt, neemt het gevoel toe de boot niet te mogen missen. En ik ben nog maar net bijgekomen van het bericht van januari dat een mogelijk nieuw medicijn met de naam imetelstat misschien de prostaatkanker aankan. Bij knaagdieren is het al aangetoond, maar ik weet dat ik geen knaagdier ben.

  eindquotes:

  Misschien is het beter dat ik al dat medische nieuws niet meer volg, want al tien jaar is ondanks alle wetenschappelijke opwinding de levensverwachting voor mannen met gevorderde prostaatkanker niet veranderd. De voorgangers van de dokterskerk, waarschijnlijk de meest positivistische religieuze sekte ter wereld, willen ons voortdurend laten geloven dat er net om de hoek hoop is. Verlossing komt. Bevrijding van het kankerjuk is niet ver meer. Nog heel even en ze hebben het perfecte middel gevonden. Dan leven we lang en gelukkig.

  Laat ik maar gewoon weer gaan leven en schrijven, elke dag op mijn hometrainer klimmen om mijn lichaam in conditie te houden, gezond eten om te zorgen dat de jaren die ik nog heb leuk zijn, met mijn kleindochters mooie tekeningen en liedjes maken. Laat het drankje van bier, tomaat, soja en dynamiet maar even aan mij voorbijgaan.

 47. Pingback: Prof. Dr. Robert Gorter, hooggeschoolde kwakzalver « Cryptocheilus Weblog

 48. Richard says:

  Op de een of andere manier krijg ik geen prettig gevoel van deze blog.

  Beschuldigingen aan het adres van een ondeskundige…door ondeskundigen…
  Het geheel enigzins bedekt door goed lopende zinnen en waar nodig voorzien van feitelijke informatie.

  Ik vraag me dan af of je je werkelijk zo wilt verlagen zodat je feitelijk in dezelfde categorie wordt ingedeeld als de personen die je beschuldigd.

  Waarschijnlijk komen op deze tekst weer geweldige reactie’s voorzien van teksten als ‘de wereld redden’ en ‘we moeten de mensen waarschuwen’ ….

  Desondanks moeten we niet vergeten dat zelfverheerlijking ook voorkomt in reactie’s die ogenschijnlijk heel mensenlijk overkomen maar desondanks meer zegt over de bron dan over de inhoud.

  Groet
  Richard

 49. Aha, als persoon X de meest waanzinnige ideeën loslaat op (wanhopige) mensen met kanker en persoon Y aangeeft dat dat bijzonder onjuist, niet onderbouwd en onethisch is, dan is persoon Y in dezelfde categorie in te delen als persoon X. Tot zover de redenatie van de eeuw. Was Brian Deer, toen hij zijn bevindingen aan het licht bracht, ook net zo slecht als de mensen die voor grof geld kinderen aan ingrijpende en nutteloze onderzoeken onderwierpen?

 50. maco says:

  Mijn mening
  ik ga morgen naar dokter gorter en weet echt niet wat ik hier allemaal van moet denken.
  Maar een ding weet ik wel dat ik vermoord wordt door dokter donkers uit ziekenhuis veghel en hij voor zijn nalatigheid niet bestraft wordt en het is ook geen kwakzalver, nee deze goden met witte jassen worden de hand boven het hooft gehouden door ons fijne nederland.
  En nieuwe middelen voor kanker zijn er maar dat wordt allemaal tegen gehouden door de farmaseutise industrie eerst moeten patenten en dergelijken zijn afgelopen.

 51. volare says:

  @Maco, het spijt me voor je dat je zulke slechte ervaringen schijnt te hebben met de reguliere behandelingen die je tot nu toe gehad hebt.
  Maar realiseer je wel dat een behandeling ook in een ziekenhuis niet altijd genezing brengt en dat nieuwe ontwikkelingen op het gebied van kanker eerst goed onderzocht dienen te worden eer ze op mensen gebruikt kunnen worden.
  Patenten lopen af op medicijnen die al in gebruik zijn, op het moment dat een patent afgelopen is staat het andere fabrikanten vrij het medicijnen goedkoper na te maken, dat is alles.
  Mag ik vragen wat je verwacht van Gorter?

 52. Pingback: Waarschuwing: Kees Braam helpt kankerpatiënten van de regen in de drup « Cryptocheilus Weblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: