Quote: Bert Brussen over criminele charlatans.

…kan ik hier dus best schrijven dat ik Jomanda een tumor in haar hoofd toewens. Dat doe ik niet, daar ben ik te braafjes voor, maar ik zou er wel lekkerder door slapen. Ik hoef dat ook niet te doen want Jomanda, en haar mede-kwakzalvende en moordende lulkoekverkopers worden nog steeds door het Openbaar Ministerie vervolgd voor de moedwillige moord op de goedgelovige kankerpatient Silvia Millecam….
…..Jomanda zal wel in geen enkel ambt zitten, dus kan ze daar niet worden uitgeflikkerd. Wel kan deze zaak er voor zorgen dat charlatans, kwakzalvers en andere inwoners van Zutphen en Lelystad hun niet onderbouwde zweefgelul voortaan binnenskamers houden en de genezing van ernstig zieke mensen in het vervolg overlaten aan echte artsen en serieuze wetenschappers. Meer dan dat kan ook een rechter niet bewerkstelligen…..

Bert Brussen schrijft een prima artikel over de aankomende pro-forma zitting tegen o.a. Jomanda aankomende donderdag.
Ook de daaropvolgende discussie in de comments is aardig om te lezen….

N.B. Bert verloor zelf zijn moeder aan kanker op 12 jarige leeftijd. Lees hierover ook vooral dit eens:

De oorspronkelijke reden van dit essay, of liever gezegd dit epistel, is niet om u te dwingen deelgenoot te worden van mijn innerlijk leed. Ook heb ik niet de behoefte u te overtuigen van de onzin van pseudo-wetenschap. Als het goed is gelooft u niet in dat leeghoofdige gelul, en gelooft u er wel in dan heeft het weinig zijn u met feiten of argumenten om de oren te slaan, want het ontbreken van bewijs en feiten is tenslotte de kern van uw pathetische en doorgaans hysterische geloof in een goede en geweldige wereld vrij van smart.

Aanrader!

11 Responses to Quote: Bert Brussen over criminele charlatans.

 1. JennyJo says:

  Aanpakken die lui en verder strijden voor wetgeving om dit soort gevaarlijke idioten definitief een halt toe te roepen.

 2. cryptocheilus says:

  We’ll smoke ‘em out of their holes!

 3. cryptocheilus says:

  I stand corrected bij Brussen. Thanks JJ for bringing it gently.

 4. Da Silva says:

  “Kanker is een keuze”
  Ik had het stuk al eens eerder gelezen,briljant geschreven,je wordt samen met Bert ontzettend kwaad, terwijl het aan de andere kant zo scherp geschreven is dat je af en toe tegen wil en dank zit te scheuren van de lach.
  Chapeau!

 5. Johan says:

  Misschien is het in dit verband zinnig het volgende filmpje eens te bekijken.:

  http://nl.youtube.com/watch?v=mosMySb6vEE

  Johan.

 6. Da Silva says:

  @ Johan,er wordt hier nergens beweerd dat de reguliere zorg geen fouten of misstanden verbergt,”So what’s your hidden agenda”?

 7. Johan says:

  Precies Da Silva, daarom dit filmpje.

  Johan.

 8. Da Silva says:

  Bijdehandjes gegeten?

 9. cryptocheilus says:

  @ Johan:

  Ik ga u precies vertellen hoe ik over het filmpje denk.

  De aanleiding is naar. De fout van de specialist is ook buiten kijf (hij is immers zoals ik begreep door het tuchtcollege gestraft).
  De zaak waar u (u bent het zelf op het filmpje?) over klaagt, is een civiele zaak i.v.m. dood door schuld.

  In een civiele zaak is natuurlijk niemand verplicht bewijzen tegen zichzelf aan te voeren. Dan maakt het niet uit of je arts bent of Professor of Joe the Plumber.
  Dat de hele zaak getraineerd is/wordt of gewoon een verschrikkelijke ketser is van het O.M. betreft wordt/is mij niet duidelijk.

  Van specialisten wordt veel verwacht. Terecht! Vaak genoeg echter, wordt aan de onfeilbaarheid van de mens in de arts niet getwijfeld. En dan is de pil bitter als er dan toch een fout gemaakt wordt.

  Men wordt geboren, leeft, wordt ziek en gaat dood. De arts kan hoogtens de tijdsspanne tussen het geboren worden en het doodgaan verlengen. That’s all.

  Bij uw slot van het betoog sluit ik mij van harte aan. Meer openheid en transparantie in de medische wereld. Want u heeft gelijk. Iedereen in het vak zal wel moeten.
  De mensen/patiënten op de blog’s, via Youtube en de hele medwereld 2.0 zijn niet meer te stoppen.

  Ik vrees voor u, dat deze transparantie eerst nog eens uitgebreid onderzocht zal worden en dat het hele wereldje over vier jaar, vier jaar achter de feiten aanloopt. Zoals te doen gebruikelijk.

 10. Edward says:

  Onlangs viel mij weer eens in een artikel de alternatieve mantra op: “Ook Sylvia Millecam zag geen heil meer in het reguliere circuit, en koos dus als vrij mens ervoor volledig alternatief te gaan etc“.

  De verborgen boodschap voor mij is dan: Hoe kómt het dan dat zij op een voor haar nog zeer gunstig moment er GEEN HEIL MEER IN ZAG en doelbewust een ongehoopte en onnodige marteldood tegemoet ging?

  Men doet net of dit normaal was en een begrijpelijke vrije keuze en logisch mensenrecht.

  Haar keuze werd bepaald door de onjuiste hersenspoelende lekenpropaganda bij alternatief die het falen van geneesmiddelen aan het eind van een onbeheersbare ziekte op één hoop gooit met hun positieve effecten bij de beginnende ziekte. Steeds opnieuw zie ik dit alternatief doodnormale maar fanatieke en schadelijke bewust door elkaar halen weer, bij WWK, Fan, Diamental, Hirneise, Sergio en duidenden anderen, etc.

  In mijn ogen zijn deze morbide propagandisten medeschuldig aan het feit dat mensen als Sylvia volledig overtuigd door hun gedram enthousiast op het verkeerde paard wedden en onnodig zwaar moeten lijden en helaas uit ons midden verdwijnen.

  Het lijkt pas mogelijk dit tragische patroon te doorbreken als een massa beweging van binnenuit alternatief deze ten hemel tergende misinformatie eindelijk not-done verklaart.

  Ziet Ú dit binnenkort gebeuren?

 11. cryptocheilus says:

  De advocaat van medium Jomanda heeft donderdag voor de rechtbank in Amsterdam tevergeefs gevraagd justitie niet-ontvankelijk te verklaren in het strafproces over de dood van actrice Sylvia Millecam. Volgens raadsman Luc Benistant heeft de behandeling van de zaak veel te lang op zich laten wachten. De rechtbank was het daar echter niet mee eens.

  http://www.depers.nl/binnenland/261019/Zaak-Millecam-mag-doorgaan.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: