Daniel van Santen

We schreven al eerder over Daniel van Santen, huisarts in spé en genezer van homosualiteit, hiv en borstkanker door het geloof.

P.s. U zoekt nog een bijpassende huisarts? Dan kan ik u Daniel van Santen (video) aanraden. Hij kreeg een huis, een gezin, een gelukkig huwelijk en salarisverbetering van de pinkstergod. Nog even wachten en hij houdt praktijk.

Dat was een beetje voorbarig, want de pinkstergod lijkt Daniël in de steek te laten.

Een huisarts dreigt zijn contract bij de Stichting Capelse Huisartsen in Capelle aan den IJssel te verliezen na uitspraken die hij deed in een interview met dagblad Trouw.

In Medisch Contact.

waar dan?

waar dan?

Van der Linde (huisarts in Capelle) en 27 andere huisartsen uit Capelle aan den IJssel hebben donderdagavond uitvoerig vergaderd over de komst van Van Santen.

Volgens Van der Linde hebben deze gegevens ’grote onrust’ veroorzaakt in Capelle.

Hans van der Linde zegt dat hij en andere collega’s ’heel ongelukkig’ zijn met de opvattingen van de nieuwe arts; persoonlijk vindt hij Van Santen ’volstrekt onacceptabel’. „Aan hem 120 homofiele patiënten toevertrouwen – zoveel zitten er in een standaardpraktijk – , dat wil ik niet.”

in Trouw

Hans van der Linde heeft natuurlijk gelijk. De discussie over dat van Santen mag geloven wat hij wil, zijn we voorbij. Natuurlijk mag hij dat. Ook de discussie over dat hij wel of niet een goede arts is is niet opportuun; Hij is hiermee zelf in de openbaarheid getreden.

In de medische stand is geen ruimte voor mensen die er van overtuigd zijn dat homosualiteit een keuze is. Laat staan voor mensen die er voor uit komen te denken dat bidden hiv of borstkanker voorkomt of geneest.

21 Responses to Daniel van Santen

 1. cryptocheilus says:

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2008/11/nieuwe_huisarts_niet_voor_miet.html

  Heeft u dat nu ook wel eens? Het gevoel dat iemand over je rug meekijkt?

  U ziet maar weer. U hoort het hier het eerst.

  Update: Snik.…ik word nog eens beroemd.

 2. Bert Lutser says:

  Als een arts zoiets roepen mag, dan mogen wij……. MUAHA

 3. Bert Lutser says:

  Ich bin wieder dahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

 4. Fan says:

  Van die lutser wordt je toch ook niet goed hé? Is er een dokter in de zaal?

 5. Edward says:

  Wat zie ik hier iets rechts naar boven? Meer bacteriën op vrouwenhanden (op NU.NL GEZONDHEID)??? Zal ik echt niet van schrikken ook niet bij 10-voudige toename…

  Er is meer nodig om mij af te remmen! Hardstikke goed toch deze dageijkse natuurlijke challange voor mijn immuniteit op die waanzinnig zachte gladde en heerlijke vrouwenhanden? De schepper heeft deze bugs niet voor niets op deze aardkloot gezet! Goede immuniteit geeft toverbescherming. Dus…meer sex juist! Nicht? Oder?

 6. cryptocheilus says:

  Not Suitable For Work!!!!

 7. Edward says:

  Dus er is iets gebeurd, dat men nu ZEKER weet deze kwaal AIDS voortaan te kunnen geneze.

  Het enige dat ik dan kan verzinnen is dat een zoetgevoosd persoon maar die tevens iemand is met een spijkerhard alfa-mannetheshart de mensen die goedgelovig zijn weer eens heeft overbluft. A la David Koresh…

  In de Bijbel staat zelfs zoiets als Hoedt U voor de Valse Wolven in Schaapskleren die in Uw Midden zullen verschijnen. Alleen niemand lijkt hier actief naar op zoek te zijn.

  Wat zou het fijn zijn, als de kosmische kracht van gezamelijk geloof en gebed wérkelijk werkt, het volgende te bidden:

  Oh Heer, bescherm ons tegen de vele zogenaamd diepreligieuze kinderverkrachters op deze planeet, en help ons alstublieft hen actief en voortvarend te ontmaskeren en aan te geven. Wij zullen niet rusten Heer, tot dit enorme duivelse kwaad van de aardbodem is weggevaagd en tere onschuldige kinderzielen niet meer door religieuze leidende viezerikken psychisch gesloopt worden…

  Of zoiets.

 8. Daniel van Santen says:

  Daniël van Santen
  Huisarts te Capelle aan den IJssel

  Hoofdredacteur van de Trouw

  Capelle aan den IJssel, 06 oktober 2008

  Betreft verzoek tot rectificatie

  Geachte hoofdredacteur,

  Op advies van mijn beroepsvereniging, de LHV, stuur ik u deze brief met als verzoek onderstaande verklaring van mij te plaatsen als rectificatie van de onjuiste berichtgeving over mijn persoon in uw krant. Wanneer u hieraan geen gehoor geeft zal ik genoodzaakt zijn om juridische stappen tegen u te ondernemen.

  Verklaring van Daniël van Santen:

  Hierbij wil ik graag persoonlijk reageren op alle uitlatingen die er in de pers over mij zijn gedaan naar aanleiding van een artikel over mij in de Trouw. Dit artikel zijn de woorden van de verslaggever en niet van mij persoonlijk, ik vind dat dit artikel een totaal verkeerd beeld over mij heeft gegeven. Alle vervolg artikelen zijn op deze verkeerde interpretatie gebaseerd.

  Ik ben geen gebedsgenezer, maar een regulier werkende huisarts. Ik werk volgens de standaarden van de NHG, het Nederlandse Huisartsen Genootschap, een vereniging waar ik ook lid van ben. Ik ben er van overtuigd dat je voor ziekte de reguliere geneeskunde moet bezoeken. Ik houd werk en geloof gescheiden. Ik accepteer homoseksuelen en homoseksualiteit volledig.

  Met mijn interview in de trouw heb ik niemand willen kwetsen. Helaas heeft deze verslaggever dat wel gedaan door mijn woorden uit zijn verband te rukken en zo dit verkeerde beeld van mij weer te geven. Ik wil aan iedereen mijn excuses maken hiervoor.

  Met vriendelijke groet,

  Daniël van Santen

 9. Daniel van Santen says:

  Overigens kan ik het niet nalaten te vermelden dat ik een schurfthekel heb aan NEGERS. U weet wel, het product van toen God stond te POEPEN. Die Snickers, oe mamma, die zijn nergens goed voor. Ja goed, dansen en zingen enzo. En toegegeven, scheinheiligheid past de ggggggggggggggggggristen immers, zo af en toe is een overdwarse chocoprins in de ongewassen poepert ook wel eens op zijn plaats. Daarmee is natuurlijk niet gezegd dat ik homosexueel ben, alhoewel er met hen natuurlijk HELEMAAL NIETS mis is. Maar als je door de gore praktijken AIDS oploopt is dat wel je eigen schuld dikke bult. Daar benne we niet voor. Overigens wens ik niemand te kwetsen.

 10. Fan says:

  Dus dit laat jij allemaal toe of jouw forum Crypto?

  Het siert je niet!

 11. cryptocheilus says:

  Nou, nou mijnheer van SantenII (goede kleur avatar trouwens) zou u een beetje op uw taalgebruik willen letten?

  Schijnheilig is met lange ij!

 12. yaris says:

  -CryptoEdit: ook jouw lijst met proxy’s is eindig vriend-

 13. Marer says:

  http://www.ikgeloofinwonderen.nl/home.php?persoon=anasanten

  De vrouw van? De jongens bij de geopende deur bij AD.nl?

  Ach wat maakt het uit. In mijn woonplaats heeft zich nu een huisarts gevestigd die eerst de horoscoop van de patiënt trekt en eventueel doorverwijst naar zijn “holistische” vriendin. Die in de kamer ernaast werkt…..?.
  Mijn huisarts zal het niet zijn en al was hij de laatste in dit “dorp”, ik ga dan wel naar de huisartsenpost in het ziekenhuis.

 14. Roger says:

  Nee zo’n huisarts wil ik ook niet.

 15. wilmamazone says:

  http://www.kwakzalverij.nl/783/Hiv_healings_en_de_Inspectie

  In Trouw stond een verslag over pinkstergemeenten die in ‘healings’ homoseksualiteit en hiv genezen. Daarin werd een vreemde opmerking aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg toegeschreven. De Vereniging vroeg opheldering.

  Naar aanleiding van een artikel in Trouw zond ons bestuurslid H. Timmerman, de volgende brief aan prof. dr. G. van der Wal, Inspecteur-generaal van de Inspectie voor de Gezondheidszorg:

 16. Edward says:

  Kunnen die pinkstergemeentes ook oplichters als Tullio Simoncini en money/Mammon greed types als Hulda Clark van afstand door gebed healen?

  Of gelijk dan maar de hele mierenhoop op deez aardkloot. Alles draait toch echt om macht en de duiten, vooral voor dat laatste vervagen alle grenzen van fatsoen…

  Mij benieuwen hoe hoog ooit zal blijken dat de incidentie van incest bij de pinkstergemeente nu is. Wedden even hoog als elders? Tijd om hier eens een pittige preventieve preek aan te wagen in plaats van op de zondebok homo te focussen?

 17. Pingback: Daniël van Santen; wij blijven hier! « Cryptocheilus Weblog

 18. da silva says:

  http://www.onzeweg.nl/getuig_tot.htm
  Lees hier hoe een Gelovige man “geneest” van zijn homosexualiteit……

  Stilte

  Ik leer in de stilte bij Hem te zijn. Aanvankelijk raakte ik daarbij best wel verkrampt, vond ik het heel eng om werkelijk bij Hem te zijn. Maar als ik mijn aandacht richt op Hem, is Hij daar en komt met Zijn liefde. Ik mag van Hem ontvan­gen, wat zo anders is dan het ‘roven van mannelijkheid’ dat ik voor­heen deed. Hij wekt liefde op voor mijn man-zijn en brengt het mannelijke in me tot leven. Die combinatie van gehoorzaamheid (ieder onrein beeld krijgsgevangen maken en uitleve­ren aan Hem) en verwachtingsvol opzien naar Hem heeft mij verder gebracht richting herstel. Ik strek me verder uit naar God; Hij is niet alleen mijn Schepper, maar wil ook mijn Herschepper zijn. Ik verwacht volledig herstel, dat mooi verwoord wordt door Richard in Leanne Payne’s boek ‘Crisis in mannelijkheid’ (pagina 40): “Toen sloeg de kloof binnenin me met een klap dicht. Ik werd heel. Ik ervoer mijn man-zijn en mijn man-zijn ervoer mij.” Dat wat vroeger weggedrukt werd, mag erbij horen en de volle ruimte krijgen. Ik dank God voor de trouwe en liefdevolle weg van herstel die Hij gaat. In 1 Johannes 3:8 staat: “Hiertoe is de Zoon van God geopenbaard, opdat Hij de werken des duivels verbreken zou.” Hij heeft de duisternis in mijn leven verbroken, on­danks mijn ‘beter weten’, ontrouw en hang naar oude, failliete patronen. En ik weet: ervoor kiezen om met Hem je levensweg wandelen, is de beste keuze die je als mens kan maken!

  Lees hoe vaak hij het woordje Hij,Man en Hem gebruikt,genezen?
  Hier na de getuigenis van een Lesbische vrouw die uiteraard ook “genezen” is maar dat kan ik best begrijpen gezien dit zinnetje:

  Achteraf zie ik hoe ik bezig was om met die andere vrouw een leegte in mijzelf op te vullen. Het effect was echter averechts: in eerste instantie werd het gat in mij wel gevuld, maar uiteindelijk werd het alleen maar groter.

 19. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article1940363.ece
  /Geen_subsidie_meer_voor_christelijke__homogenezers_.html

  (Novum) – De orthodox-christelijke stichting Onze Weg, die homo’s wil ‘genezen’, raakt toch haar subsidie kwijt. Dat heeft minister van Onderwijs Ronald Plasterk (PvdA) donderdag laten weten.

 20. Pingback: Gerard Mols, Guy Peeters en de Dompelingdoofpot, « Cryptocheilus Weblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: