Mars Phoenix Lander; Veni, vidi, fodi.


deaud

Nasa’s Mars Phoenix Lander is deaud. De laatst ontvangen signalen zijn al weer meer dan een week oud. De wetenschappers van Nasa’s Jet propulsion lab hebben nu ook de hoop opgegeven ooit nog iets van de Lander te horen; De Phoenix zal niet meer herrijzen.

De zonnepanelen van de Phoenix vangen door de veranderende seizoenen en hevige ijs/zandstormen op Mars niet genoeg licht meer op om de batterijen op te laden . Het laatse weerbericht dateert van 27 oktober. Het was winderig en frisjes met minimumtemperatuur van -89 graden en een maximum van -45 graden Celcius

U bent natuurlijk uitstekend geïnformeerd maar vind het wel zo overzichtelijk de zaken nog eens even op een rijtje te zien. Dan is deze Interactive Timeline reuze handig .

Meer lezen op de officiële Nasa site. Meer kijken bij de foto’s en animatie’s.

Wired Science schreef al een prijsvraag uit voor de mooiste spreuk op het graf van de Phoenix.

Nummer 1?

Veni, vidi, fodi. (Ik kwam, ik zag, ik groef).

Advertenties

5 Responses to Mars Phoenix Lander; Veni, vidi, fodi.

 1. wilmamazone says:

  http://www.nu.nl/news/1767332/81/Phoenix_vindt_aanwijzing_voor_water_op_Mars.html

  AMSTERDAM – De ruimtesonde Phoenix van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft op Mars twee mineralen gevonden die er op duiden dat vroeger op die plek water moet zijn geweest. Dat hebben wetenschappers maandag bekendgemaakt.

  Tja…………heb hier toch altijd wat moeite mee!
  Er zijn op aarde b.v. nog miljoenen mensen verstoken van schoon drinkwater, dus heb ik niet zo’n boodschap aan die twee mineralen eerlijk gezegd.

 2. cryptocheilus says:

  We kunnen die dorstigen toch moeilijk allemaal naar Mars sturen…

 3. Marer says:

  Op Mars is geen water, dus daar hebben de dorstigen niks aan.

  Misschien wel een mooie plek om op wintersport te gaan. Of, als wij water naar Mars gaan dragen, om weer eens op natuurijs te schaatsen. 😉

  Er is calciumcarbonaat gevonden, vergelijkbaar met natriumbicarbonaat.
  Misschien is Mars een goede plek voor criminele kwakzalver Simoncini met in zijn kielzog het groepje WELZIJN. De kwakzalver schijnt de hele wereld rond te vliegen, misschien is er een raket naar Mars voor hem beschikbaar.
  (Ach ik laat mij fantasie maar de vrije loop 🙂 )

 4. Marer says:

  http://www.revu.nl/12538.UFO_claim_te_koop

  Misschien moet het “water” op Mars ook maar geclaimd worden.

 5. Edward says:

  Ik neem de Mars berichten met een korrel zout. Op de zuidpool vindt men meteoorstenen, o.a. afkomstig naar men zegt van meteoorinslagen op Mars.

  Destijds vond men hierin onder de microscoop fraaie minime wormachtige structuren, en de hele santamakraam, NASA, Clinton etc hielden een wereldschokkende persconferentie over LEVEN OP MARS, waar men niet omheen kon! Tsakka, niet de minsten, sensatie dus… Bleek het later toch om minerale afzettingen te gaan…

  Mijn stelling is.. reduceer de meest absurde claims cool tot alledaagse fenomenen, waar mogelijk. Dat eenzijdige en wetenschappelijke onopgeleide blabla types als Kees en Odilia, die het fascinerende proces van leren door kritiek niet snappen, dit al verderfelijk en modderwerpen noemen neem ik graag voor lief.

  De Heer heeft ons niet voor niets uitgerust met een kritisch brein, waar we dankbaar en trots op mogen zijn, en mogen uitbouwen tot perfectie… Hoe ik dit weet… Kreeg ik zojuist door, nou dan… Een ieder die hieraan twijfelt is NEGATIEF en werpt met bagger, hihi..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: