Rookverbod; met twee maten meten.

Van roken ga je dood. Je krijgt er COPD, kanker en de meest vreselijke ziektes van. Open deur. Weet iedereen. Weet uw Crypto ook.
Desondanks steek ik nog wel eens een kankerstokje aan. En dan niet te kinderachtig. Gauloises. Brunes. Van het ergste soort. Niks ‘I didn’t inhale’, gewoon over de longen.
Ik zou dus ook graag een peuk opsteken in het café. Lekker bij het biertje maar daar gaat het in het onderstaand betoog even niet om.

we komen er samen wel uit

Het rookverbod is hypocriet.Iedereen heeft recht op een rookvrije werkplek. Dat is de achtergrond van het rookverbod. Dat een (zelf rokende) kroegeigenaar hier niet naar taalt of een cafébezoeker hier wel of niet een boodschap aan heeft doet even niet ter zake.

Wat doet wel ter zake? De luchtkwaliteit. Toch? Daar gaat het om. Mensen (werknemers) mogen niet ziek worden van de lucht, of liever gezegd de vervuilde lucht, op hun werkplek.

Voor buitenlucht hebben wij daar afspraken over gemaakt. Binnen de EU én binnen Nederland. Er zijn normen voor langdurige blootstelling, periodieke blootstelling en kortdurende blootstelling aan hoge concentraties. Er zijn normen voor zwaveldioxide, stikstofdioxide, stikstofoxiden, zwevende deeltjes (PM10), lood, koolmonoxide, benzeen en ozon. Per jaar, per drie uur, per uur. De hele rambam. Allemaal mooi vastgelegd in de Europese normen .

Die normen worden jaar na jaar overschreden. Vooral langs snelwegen en in de binnensteden. De oplossing hiervoor? Flexibiliteit!….Marchanderen……Uitstel. Twee, drie of zelfs zeven jaar.

Ziet u wel eens (spoor) wegwerkers met een gasmasker op hun werkzaamheden verrichten? Medewerkers van de plantsoenendienst voorzien van meetapparatuur hun werkzaamheden in de buitenlucht onderbreken omdat ze aan hun taks zitten voor wat betreft de blootstelling aan fijnstof? Een leger van controle-ambtenaren die hier op toe ziet? Ik niet.

Wat nu, als een kroegbaas kan aantonen dat de binnenluchtkwaliteit (waarom zijn daar geen normen voor?) in zijn uitspanning of persoonlijke werkplek beter is dan bij Klink op het toilet? Dat de luchtkwaliteit voldoet aan de norm die men voor buitenlucht overschrijdt stelt? Ik ben er van overtuigd dat dat kan met de huidige luchtverversings en filtertechnieken.

Daarom is het rookverbod een hypocriete maatregel. Een nul-norm, zonder grenswaarden en tijdstrajecten te stellen. Met twee maten meten, of liever gezegd, wel en niet meten.

Voor wat Klink betreft is het ruggengraat tonen ten koste van u en de kleine ondernemer makkelijk; Verbieden en keiharde repressie. Ontwaakt!

Het hebben van slappe knieën m.b.t. het eigen (luchtkwaliteits) wormen en maden normen en waarden beleid hoort er gewoon bij. Normen en waarden leg je bij voorkeur aan een ander op en het meten met twee maten zit de Gristen in het bloed.

67 Responses to Rookverbod; met twee maten meten.

 1. jennyj0 says:

  Ik reageer waarschijnlijk nu niet logisch of doordacht, maar ik vind het wel wat, dat rookverbod. Lekker fris!
  We zijn er overigens nog niet helemaal vanaf, want van de zomer kon ik nergens op een terrasje zitten omdat het vol met rokers zat. Maar in het restaurant van de Bijenkorft mag je niet roken, ook niet op het bijbehorende dakterras. Heerlijk was dat!
  Wat mij betreft wordt het verbod uitgebreid. Roken doe je thuis maar. Ook niet in de tuin svp, zoals onze buren doen, en dat dan hun sigarettenrook door mijn open slaapkamerraam bij ons naar binnen zweeft.
  Ik vind het wel sneu voor de rokers, maar toch niet zo sneu dat ik graat in de rook zit.

 2. Da Silva says:

  Hier kan ik kort over zijn.
  Jaren geleden zaten wij die Amerikanen uit te lachen die buiten moesten roken,nu hebben wij hetzelfde….
  Dat krijg je ervan als je leeft naar Amerikaans model.
  Zij Ghetto’s wij achterbuurten,zij te dik,wij te dik,zij kanker,wij kanker,zij aan de prozac,wij ook,ziektekosten,plastische chirurgie etc etc.
  Maar ik blijf gewoon roken tot ik doodga,dood ga ik toch who’s stopping me?
  Ik laat me ook nog even cremeren voor de zekerheid.!

 3. cryptocheilus says:

  Aha. De eerste verstokte, zurige niet-rokert;

  Want zelf op het terras en in de buitenlucht zitten die verfoeilijke, onfrisse rokers. Het zou verboden moeten worden!! Daar moeten we ook zo snel mogelijk van af.

  Dezelfde JennyJo is er natuurlijk ook voor dat mensen maar in hun eigen huis de auto moeten gebruiken. Vooral niet naar buiten gaan. Gewoon rondjes rijden in de eigen garage.
  Jenny laat de uitaat ín de auto uit komen. Probleem opgelost.

  Iedereen een huis met in de omtrek van ongeveer 100 kilometer geen verkeer/industrie. Tenzij de wind ongunstig is. Dan wordt dat 200 kilometer. Je mag er niet aan denken dat er een spoortje vervuiling in de slaapkamer terecht komt. Daar ligt Jenny wakker van.

  Dezelfde Jenny vindt het heel normaal dat de kolencentrale’s de rookgassen gewoon met de electriciteit mee je huis in blazen.
  Logische consequentie. Moet je niet over zeuren.

  Jenny laat al jaren geen scheten meer. Verzuring! Jeweettog?

  Normen en waarden. Je moet het doen! Lekker fris!

 4. jennyj0 says:

  @ Crypto,

  Ja, dat klopt precies wat je allemaal zegt!
  :-))

 5. jennyj0 says:

  @ Crypto,

  Soms ben je zoooo ontzettend grappig!

 6. peter says:

  Waarom mag er niet gerookt worden op het dakterras van de Bijenkorf?

  Daar weet je toch zeker dat het de lucht ingaat!

  Of zijn ze bang dat het publiek beneden op het Damrak massaal gaat bellen omdat het denkt brand te constateren.

 7. cryptocheilus says:

  @ Peter:

  Het is duidelijk dat jij de bezoekers van de Bijenkorf niet kent. Dat zijn mensen die Hema spullen aanschaffen voor Prada prijzen en nog jarenlang het prijskaartje van de Bijenkorf er aan laten zitten.

  Behalve als ze het gekocht hebben op de drie dwaze dagen. Dan vertellen ze je het er gewoon te pas en te onpas bij dat het van de Bijenkorf is.

  Ikzelf steek rustig op dat dakterras een lekkere Hajenius op. Blaas ik de rook richting Jenny. Gewoon omdat het kan.

 8. peter says:

  Ik krijg meer en meer een gezellig beeld van je Crypto. Je brak een lans door te berichten over je Gauloises, Brunes, die ik kocht en opstak in de kleine uurtjes. om lekker te proeven. de mooie kleur van het pakje. Ik heb vroeger mijn slaapkamer in die kleur geschildert, ben met het pakje naar de verfwinkel gegaan.
  Eens in Nice in de hoofdstraat kwam zo’n heerlijke Gauloises walm uit een open gedraaid portierraam en ik zag langzaam Jean Paul Belmondo opdoemen. Die categorie daar schaar ik ons dan maar bij.
  Je kan niet meer stuk voor mij wat betreft je lef speciaal op het Bijenkorfterras een lekkere Hajenius te willen genieten. Vervolgens zeg je Ha-jenny-us en de serveerster doet haar werk.

 9. jennyj0 says:

  Ik ga nooit naar de dwaze dagen. Wat goed overigens dat jullie dat allemaal weten terwijl jullie toch mannen zijn.
  Jean Paul Belmondo…?
  Ok…
  Ik zeg al niks meer

 10. peter says:

  JJ,

  Het heeft bij mij heel lang geduurt om over vrouwelijke zaken te durven praten!
  Sinds ik rook eigenlijk! hihi!

 11. wilmamazone says:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Hajenius

  Voor mensen die net als ik willen weten wat die Crypto nou precies onder zijn neus steekt! Ik dacht Ha……..wie?
  Ik rook dus duidelijk geen sigaren, ik ben alleen af en toe de sigaar! 😉

  CryptoEdit: http://www.hajenius.com/ Een van de mooiste winkels van Nederland… kijk zelf

 12. peter says:

  Nu is het niet zo dat je persé eerst een sigaar in de winkel moet kopen, voordat je een stap in de rooksalon mag zetten. Nee hoor, je kunt gewoon jouw eigen sigaar meenemen en in de rooksalon op paffen. De sigaar wordt natuurlijk vergezelgd met een glaasje port of een kopje koffie, dat bij de service van Hajenius hoort. Met het rookverbod heb je het ten slotte al zwaar genoeg.

  Hier dus geen serveerster! Kwaliteit van leven betaald zich vanzelf terug!

 13. marer says:

  Geef toe het is gewoon een verslaving. Rokers zijn gewoon junks. Het is niet gewoon gezellig, gewoon leuk, gewoon een gewoonte.

  Het is een VERSLAVING.

  En voor mij mag het. Vrijheid blijheid. Van een verslaving komt je niet zomaar af.

  Maar als je ergens moet zijn zoals openbare gelegenheden, gemeentehuis of iets dergelijks is het fijn dat er niet meer gerookt wordt.
  Alleen een kroeg kan jezelf uitzoeken, hoef je niet naartoe. Ik kwam en kom ernooit. Dus roken als je wilt.
  Alcoholverslaafd en rookverslaafd allen verzamelen!

  En voor eetgelegenheden. Gewoon erbij zetten “hier wordt gerookt en in hier niet”.
  Kan ikzelf kiezen.

 14. peter says:

  Ontdekt! Minister Eberhard van der Laan, morsige man, daar hou ik van. (Leuk ook van hem die traditioneel gestropte das, niet dat type knoop wat de choker suggereert).
  Hij lijkt mij een echte sigarenroker. Uit een mooie school, voormalig politiek assistent van Jan Schaeffer.
  Nog een morsige man, Joop den Uyl, een van mijn idolen uit de zeventiger jaren.
  Het wachten is op rust en nieuwe vorm, ervan uitgaande dat normaal genieten ook gewoon genoten kan worden!

 15. jennyj0 says:

  @ Crypto,

  Inderdaad een hele mooie winkel. Ik heb er ooit heel lang geleden, een humidor voor iemand gekocht, voor ‘zn verjaardag. ’t Was een hele mooie. Ook leuk voor klosjes garen ofzo, of knopen.

 16. cryptocheilus says:

  Blauwe knopen?

  Ben ik ook niet van.

  Mooi is wel de wand met de humidors daar bij Hajenius. Iedereen z’n eigen voorraadje. Dan bel je ze en ze worden thuisbezorgd. Precies op de goede vochtigheidsgraad.

  Decadentie ten top natuurlijk.

 17. marer says:

  Decadentie voor een verslaving.

  Welke decadentie valt te bedenken voor andere soorten junken?
  Zilveren of gouden lepels, zijden knevels, pijpjes met ivoor, edelmetalen naalden.
  Voor alcoholisten zijn er al kristallen glazen.

  Voor elke verslaving wat.

  🙂 🙂 🙂

 18. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1095680.ece
  /Tilburgse_kroegbazen_gaan_controleurs_fotograferen

  TILBURG – Tilburgse kroegbazen aangesloten bij het actiecomité Buigen of Barsten gaan controleurs van de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) fotograferen om elkaar te kunnen laten weten met wie ze te maken hebben. Ze hebben dat woensdag besloten tijdens een gezamenlijk overleg naar aanleiding van strengere handhaving die minister Ab Klink (Volksgezondheid) heeft aangekondigd.

  Er wordt vanaf nu ‘geschoten’ in de kroegen!

 19. wilmamazone says:

  Jezusmariajozefindenhemelstamijbij.

  Nu weerHUMIDORS bij die Ha Jenius.

  Wist wel van een kwispedor en côte d ‘or, maar niet van superdeluxeóókblauweknopendozen, nooooooooooooooooit van gehoord.
  Stinkstokken thuisbezorgen op de goede vochtigheidsgraad?!, daar stel ik me dan zo’n butlertiepje bij voor in een tuuttuut van standing. Kan nooit à la pizzakoerier.

  Tjonge jonge toch, nu ga ik van schrik even een peuk draaien, ff bijkomen.

 20. wilmamazone says:

  Zien jullie nou hoe erg ik van slag af ben??!! Helemaal de afsluittekens na humidor vergeten.
  Ik hoop toch dat de rest van de dag beter gaat verlopen. 😉

 21. Edward says:

  @Crypto, ik vond roken zó lekker, dat ik steeds zwaardere pakte, en uiteindelijk alleen nog maar net als jij die fantastische lichtblauwe pakkies Gauloises lustte.

  Dan waren de Bigarillos, Bamels en Babbalero’s (ik heb een hazelip) nog maar slap spul voor watjes! Viel mij wel op, na een visite waarbij het gastgezin nog glazen met allerlei merken sigaretten klaarzette, dat mijn Gauloiserook ’s ochtend nog net zo “hing” als de avond ervoor.

  Rook al 17 jaar niet meer, maar denk heel wat meerokers gehad te hebben….

  Vind het nog altijd heel heerlijk ruiken als ik de rook opsnuif in een voetbalstadion.

  Het mag daar dus nog wel!!?? Meer rokers naar Ajax dan maar! De Arena als magische tempel voor diensten van de rookreligie. Dak open svp!

  En onthoud: een tevreden roker is geen onrusstoker…
  Maar een ontevreden roker dus wél, hihi. Crypto je bent hopelijk nergens ontevreden over?

  En voor de discussietijgers onder ons:
  Geen nieuws is goed nieuws.
  Dan is goed nieuws dús slecht nieuws, snappu?

 22. Edward says:

  HE? Mijn posting van 7:30 wacht op goedkeuring van een beheerder?? Dit is TROS RADAR niet hoor! Zit er een filter op het woord ontevreden of zo?

  Is de moderator van TROS RADAR ontslagen en hier als Vopo aangesteld?

 23. wilmamazone says:

  @Edward

  Je weet maar nooit!! Ben je soms een fundamentele anti-roker?
  Daar zal Crippie den filtert op ingesteld hebben,óók hij meet vast met 2 maten.
  Het is gewoon het zoveelste complot, wat ik je brom.

  Gisteren bleef een doodnormaal bericht van mij hangen zonder enig bericht, enkele uren later kwam het hele weblog niet eens meer door, dus heb eerder het gevoel dat WordPress.com soms hapert cq vreemde dingen doet.
  Ter controle heb ik gisteren de weblog van Treiner aangeklikt, ook een tijdje nada-noppes, dus……………………….?!

 24. marer says:

  Nada-noppes wordt van hoger hand beslist!
  Maar voor de rokers onder ons is dat mooi de gelegenheid een peuk op te steken. 😉

 25. peter says:

  Cultuur
  In de jaren 1950 werd het roken van Gauloises een van de uiterlijke stijlkenmerken van het existentialisme. Jean-Paul Sartre liet zich regelmatig fotograferen met een Gauloise in de hand. Sartre was een Franse filosoof en starter van de stroming existentialisme. Het existentialisme bepaalt dat de mens volledig vrij is in het leven. Door deze manier van denken, staat nu op de zijkant van de pakjes van Gauloises “Liberté toujours”. Behoorlijk ironisch als je weet dat het over sigaretten gaat, maar toch passend. Ook in George Orwells Down and out in Paris and London (1933) wordt het merk genoemd. Het Gauloises-pakje stond prominent op de omslag van Willem Frederik Hermans’ verhalenbundel De laatste roker (1991). In het titelverhaal van die bundel schetst Hermans een toekomstbeeld waarin de antirookmentaliteit een absurde omvang heeft aangenomen.

 26. wilmamazone says:

  http://www.vk.tv/opinie/article1095899.ece
  /Dominee_Gremdaat_roken_mag?

  Gremdaat heeft uiteraard óók wat te zeggen over het rookverbod, hoe kan het anders?

 27. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1095867.ece
  /Kleine_cafes_in_Amsterdam_negeren_rookverbod

  AMSTERDAM – Een groep van 52 kleine cafés in Amsterdam heeft gezamenlijk besloten vanaf deze week het rookverbod te negeren en de asbakken terug op tafel te zetten.

  Dat meldde een woordvoerster van de hoofdstedelijke afdeling van de stichting Red De Kleine Horeca Ondernemer (KHO) donderdag.

 28. wilmamazone says:

  http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2008/11/20/201108_rookverbod.html

  Een groot deel van de kleine cafés heeft het lidmaatschap van Koninklijke Horeca Nederland opgezegd. Ze zijn ontevreden over de manier waarop de belangenorganisatie hen vertegenwoordigt in het debat over het rookverbod.

  Een groep kleine cafés heeft zich verenigd in de stichting Red De Kleine Horeca Ondernemer. Ruim tweederde van de leden zou zich bij Horeca Nederland hebben uitgeschreven. De stichting wil zo snel mogelijk met Horeca Nederland in gesprek.

 29. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/nieuws/zorg/article1905898.ece/
  Reclame_voor_nicotinevrije_nepsigaret_mag.html

  DEN HAAG (ANP) – Het bedrijf Supersmoker mag reclame maken voor zijn nicotinevrije elektronische sigaret, als maar duidelijk wordt vermeld dat er geen nicotine in zit.

  Klink heeft het maar druk!

 30. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article1905852.ece
  /Horeca_Leeuwarden_eist_aftreden_Klink_.html

  (Novum) – De afdeling Leeuwarden van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) eist dat minister Ab Klink (CDA) aftreedt. De Friese afdeling vindt dat hij keer op keer blundert met het rookverbod, zo heeft zij donderdag bekendgemaakt. De landelijke KHN stelt de frustratie van de afdeling te snappen, maar kijkt toch anders tegen de zaak aan. “Wij houden het liever bij de dialoog”, laat een woordvoerder van de overkoepelende organisatie weten.

  Ab ligt wel erg onder vuur, rond het EPD en de wellicht overhaaste vaccinatie tegen kanker loopt het ook al allesbehalve lekker.

 31. wilmamazone says:

  http://extra.volkskrant.nl/opinie/artikel/show/id/1976/Meedogenloze_rechtvaardigheid
  Max Pam, 20-11-2008:
  In een gezond lichaam hoort een gezonde geest, aldus de overheid. Daarom werd het kerken, groot en klein, verboden nog langer gelovigen toe te laten. De kleine kerken delfden het onderspit.

 32. peter says:

  Voor de cultuurbarbaren.

  Zie mijn bericht van 2.18 pm

 33. marer says:

  Cultuur?
  De mens volledig vrij in het leven? Nou dat is de roker toch echt niet. Hij/zij is niet vrij. Roken is een verslaving en het kost een hoop moeite van die “vrijheid” af te komen.

 34. Edward says:

  Als je anderhalf pakje sigaretten per dag rookt zou je evenveel radioactieve straling binnenkrijgen als van 300 Röntgen borstfoto’s per dag. Dit alles dankzij de best wel hoge niveau’s van Polonium-210 in sigaretten, jullie weten misschien wel dat waanzinnig extreem giftige radioactieve element waarmee die Russische KGB spion Litvinenko in Engeland werd vermoord.

  En iedereen maar focussen op nicotine en teer. In plaats van teerarm en light, is het wachten veel meer op de radio-actief arme sigaret, alleen is bijna niemand zich hiervan bewust, zeker overheden hoor je er weinig over.

  Nu geef je als tabakswinkel al groengeel light in the dark!?

  Geconcentreerde sigarettenrook in TL-balken?

  Roken als je het stralende middelpunt van iets wilt zijn?

  Een blokkade van Borsele die vanwege rokende actievoerders op 1 dag meer radio-activiteit afgeeft dan de kerncentrale in 10 jaar?

  Een melt-down van je longen vanwege meeroken?

  Een kettingrokende bankrover zonder pistool die dreigt de doodsbange baliemedewerkers radioactieve rook met 0,04 picoCurie Polonium in het gezicht te blazen als ie niet al het geld krijgt?

  En ik altijd maar denken dat die Gauloises mij alleen een licht verhoogd risico op een klaplong gaven vanwege af en toe hete mineraaldeeltjes in die goedkope Franse rook. Hoezo aleen maar neutráál fijnstof?

  Jammer voor jouw sympathieke opzetje Crypto, maar na dit bericht: Roken…? Nein danke! Meeroken…? Bitte nicht mehr!

  Hopelijk is een joint wel Polonium vrij? Kun je vergif op innemen? Dus allen aan de marihuana dan maar? Roken alleen nog in koffieshops? Illegale tabaksplantage’s op zolder? Op te sporen met Geigertellers vanuit politie auto’s?

  http://www.nytimes.com/2006/12/01/opinion/01proctor.html

  Quote: Polonium 210 has a half life of about 138 days, making it thousands of times more radioactive than the nuclear fuels used in early atomic bombs.

 35. Edward says:

  Meten met 2 maten?

  Als je anderhalf pakje sigaretten per dag rookt zou je evenveel radioactieve straling binnenkrijgen als van 300 Röntgen borstfoto’s per dag. Dit alles dankzij de best wel hoge niveaus van Polonium-210 in sigaretten, jullie weten misschien wel dat waanzinnig extreem giftige radioactieve element waarmee die Russische KGB spion Litvinenko in Engeland werd vermoord.

  En iedereen maar focussen op nicotine en teer. In plaats van teerarm en light, is het wachten veel meer op de radio-actief arme sigaret, alleen is bijna niemand zich hiervan bewust, zeker overheden hoor je er weinig over.

  Nu geef je als tabakswinkel al groengeel light in the dark!?

  Geconcentreerde sigarettenrook in TL-balken?

  Roken als je het stralende middelpunt van iets wilt zijn?

  Een blokkade van Borsele die vanwege rokende actievoerders op 1 dag meer radio-activiteit afgeeft dan de kerncentrale in 10 jaar?

  Een melt-down van je longen vanwege meeroken?

  Een kettingrokende bankrover zonder pistool die dreigt de doodsbange baliemedewerkers radioactieve rook met 0,04 picoCurie Polonium in het gezicht te blazen als ie niet al het geld krijgt?

  En ik altijd maar denken dat die Gauloises mij alleen een licht verhoogd risico op een klaplong gaven vanwege af en toe hete mineraaldeeltjes in die goedkope Franse rook. Hoezo alleen maar neutráál fijnstof?

  Jammer voor jouw sympathieke opzetje Crypto, maar na dit bericht: Roken…? Nein danke! Meeroken…? Bitte nicht mehr!

  Hopelijk is een joint wel Polonium vrij? Kun je vergif op innemen? Dus allen aan de marihuana dan maar? Roken alleen nog in koffieshops? Illegale tabaksplantages op zolder? Op te sporen met Geigertellers vanuit politie auto’s?

  http://www.nytimes.com/2006/12/01/opinion/01proctor.html

  Quote: Polonium 210 has a half life of about 138 days, making it thousands of times more radioactive than the nuclear fuels used in early atomic bombs.

 36. Edward says:

  Als je anderhalf pakje sigaretten per dag rookt zou je evenveel radioactieve straling binnenkrijgen als van 300 Röntgen borstfoto’s per dag. Dit alles dankzij de best wel hoge niveaus van Polonium-210 in sigaretten, jullie weten misschien wel dat waanzinnig extreem giftige radioactieve element waarmee die Russische KGB spion Litvinenko in Engeland werd vermoord.

  En iedereen maar focussen op nicotine en teer. In plaats van teerarm en light, is het wachten veel meer op de radio-actief arme sigaret, alleen is bijna niemand zich hiervan bewust, zeker overheden hoor je er weinig over.

  Nu geef je als tabakswinkel al groengeel light in the dark!?

  Geconcentreerde sigarettenrook in TL-balken?

  Roken als je het stralende middelpunt van iets wilt zijn?

  Een blokkade van Borsele die vanwege rokende actievoerders op 1 dag meer radio-activiteit afgeeft dan de kerncentrale in 10 jaar?

  Een melt-down van je longen vanwege meeroken?

  Een kettingrokende bankrover zonder pistool die dreigt de doodsbange baliemedewerkers radioactieve rook met 0,04 picoCurie Polonium in het gezicht te blazen als ie niet al het geld krijgt?

  En ik altijd maar denken dat die Gauloises mij alleen een licht verhoogd risico op een klaplong gaven vanwege af en toe hete mineraaldeeltjes in die goedkope Franse rook. Hoezo alleen maar neutráál fijnstof?

  Jammer voor jouw sympathieke opzetje Crypto, maar na dit bericht: Roken…? Nein danke! Meeroken…? Bitte nicht mehr!

  Hopelijk is een joint wel Polonium vrij? Kun je vergif op innemen? Dus allen aan de marihuana dan maar? Roken alleen nog in koffieshops? Illegale tabaksplantages op zolder? Op te sporen met Geigertellers vanuit politie auto’s?

  http://www.nytimes.com/2006/12/01/opinion/01proctor.html

  Quote: Polonium 210 has a half life of about 138 days, making it thousands of times more radioactive than the nuclear fuels used in early atomic bombs.

 37. Edward says:

  Als je anderhalf pakje sigaretten per dag rookt zou je evenveel radioactieve straling binnenkrijgen als van 300 Röntgen borstfoto’s per dag. Dit alles dankzij de best wel hoge niveaus van Polonium-210 in sigaretten, jullie weten misschien wel dat waanzinnig extreem giftige radioactieve element waarmee die Russische KGB spion Litvinenko in Engeland werd vermoord.

  En iedereen maar focussen op nicotine en teer. In plaats van teerarm en light, is het wachten veel meer op de radio-actief arme sigaret, alleen is bijna niemand zich hiervan bewust, zeker overheden hoor je er weinig over.

  Nu geef je als tabakswinkel al groengeel light in the dark!?

  Geconcentreerde sigarettenrook in TL-balken?

  Roken als je het stralende middelpunt van iets wilt zijn?

  Een blokkade van Borsele die vanwege rokende actievoerders op 1 dag meer radio-activiteit afgeeft dan de kerncentrale in 10 jaar?

  Een melt-down van je longen vanwege meeroken?

  Een kettingrokende bankrover zonder pistool die dreigt de doodsbange baliemedewerkers radioactieve rook met 0,04 picoCurie Polonium in het gezicht te blazen als ie niet al het geld krijgt?

  En ik altijd maar denken dat die Gauloises mij alleen een licht verhoogd risico op een klaplong gaven vanwege af en toe hete mineraaldeeltjes in die goedkope Franse rook. Hoezo alleen maar neutráál fijnstof?

  Jammer voor jouw sympathieke opzetje Crypto, maar na dit bericht: Roken…? Nein danke! Meeroken…? Bitte nicht mehr!

  Hopelijk is een joint wel Polonium vrij? Kun je vergif op innemen? Dus allen aan de marihuana dan maar? Roken alleen nog in koffieshops? Illegale tabaksplantages op zolder? Op te sporen met Geigertellers vanuit politie auto’s?

  Quote: Polonium 210 has a half life of about 138 days, making it thousands of times more radioactive than the nuclear fuels used in early atomic bombs.

 38. wilmamazone says:

  Yes yes yes, een dikke prijs voor Edward vanwege het kortste bericht ever!
  Crypto, heppie nog wat in de aanbieding? 🙂

 39. marer says:

  Nu nog de kleinste lettertjes en Edward kan een bril met 40% korting scoren!!!!

 40. Edward says:

  Shit weer een posting in het “je reactie wacht op goedkeuring van een beheerder” TROS-RADAR achtige filter. Tegen de tijd dat ie door mag is ie uit het rijtje met recente mailopsommingen verschwunden!

  Hehe, zal maar een eigen weblogje starten, ja-toch-niet-dan? Kan ik, al rook ik dan geen filtersigaretten meer, wél zelf eens als site-goeroe een paar vervelende negatieve postings eruit filteren.

 41. Edward says:

  Meten met 2 maten? Oops maal 20:

  . There are 1.1 billion smokers in the world today, and if current trends continue, that number is expected to increase to 1.6 billion by the year 2025.

  2. China is home to 300 million smokers who consume approximately 1.7 trillion cigarettes a year, or 3 million cigarettes a minute.

  3. Worldwide, approximately 10 million cigarettes are purchased a minute, 15 billion are sold each day, and upwards of 5 trillion are produced and used on an annual basis.

  4. Five trillion cigarette filters weigh approximately 2 billion pounds.

  5. It is estimated that trillions of filters, filled with toxic chemicals from tobacco smoke, make their way into our environment as discarded waste yearly.

  6. While they may look like white cotton, cigarette filters are made of very thin fibers of a plastic called cellulose acetate. A cigarette filter can take between 18 months and 10 years to decompose.

  7. A typical manufactured cigarette contains approximately 8 or 9 milligrams of nicotine, while the nicotine content of a cigar is 100 to 200 milligrams, with some as high as 400 milligrams.

  8. There is enough nicotine in four or five cigarettes to kill an average adult if ingested whole. Most smokers take in only one or two milligrams of nicotine per cigarette however, with the remainder being burned off.

  9. Ambergris, otherwise known as whale vomit is one of the hundreds of possible additives used in manufactured cigarettes.

  10. Benzene is a known cause of acute myeloid leukemia, and cigarette smoke is a major source of benzene exposure. Among U.S. smokers, 90 percent of benzene exposures come from cigarettes.

  11. Radioactive lead and polonium are both present in low levels in cigarette smoke.

  12. Hydrogen cyanide, one of the toxic byproducts present in cigarette smoke, was used as a genocidal chemical agent during World War II.

  13. Secondhand smoke contains more than 50 cancer-causing chemical compounds, 11 of which are known to be Group 1 carcinogens.

  14. The smoke from a smoldering cigarette often contains higher concentrations of the toxins found in cigarette smoke than exhaled smoke does.

  15. Kids are still picking up smoking at the alarming rate of 3,000 a day in the U.S., and 80,000 to 100,000 a day worldwide.

  16. Worldwide, one in five teens age 13 to 15 smoke cigarettes.

  17. Approximately one quarter of the youth alive in the Western Pacific Region (East Asia and the Pacific) today will die from tobacco use.

  18. Half of all long-term smokers will die a tobacco-related death.

  19. Every eight seconds, a human life is lost to tobacco use somewhere in the world. That translates to approximately 5 million deaths annually.

  20. Tobacco use is expected to claim one billion lives this century unless serious anti-smoking efforts are made on a global level.

 42. peter says:

  Religie en alternatieve geneeskunde, twee handen op een buik, hou ze verre van alle kunst.

 43. peter says:

  Ja, die bedacht ik achter mijn dunhill filter. Het kleine pakje he, niet die stewardessen pakketten! Die heb ik genoeg gezien! hihi!

 44. Edward says:

  Allez mensen, meer roken svp, de doktoren moeten ook hun brood verdienen, en wij betalen met zijn allen minder belasting dankzij de hoge rookaccijns.

 45. marer says:

  Blijf roken, blijf alternatieve geneeskunst als stand-alone middeltjes gebruiken, groeit de wereldbevolking ook niet zo hard!

 46. peter says:

  haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! eindelijk lucht!

 47. peter says:

  @ Wilma,

  blaas jij uit, trouwens?

 48. cryptocheilus says:

  Voor de mensen die veelvuldig in het spamfilter belanden: Mijn excuses…

  Ik heb geen idee hoe dit komt. Word-press is een beetje gammel de laatste paar dagen. Heb behalve een paar trol-IP’s verder niets achter het filter.

 49. Wilmamazone says:

  @Cryptocheilus

  Dat kan jij nou wel zeggen over een mogelijk gammel WordPress en er geen idee over hebben.
  Gooi ik meteen een alternatief in de strijd:

  http://www.onemotion.com/flash/spider/

  Ga hier maar rondje’s klieren om je uit te leven! 😉

 50. wilmamazone says:

  http://www.stivoro.nl/index.aspx

  Voor wie meer wil weten over alle in en outs.

 51. marer says:

  http://www.ad.nl/diagnose/stoppenmetroken/2373113/Roker_kussen_alsof_je_een_asbak_leeglikt.html

  Voor de liefde is niet roken beter!

  De niet-roker wil geen asbak leeglikken!

  U bent gewaarschuwd!

 52. peter says:

  Ik hoop niet dat als ik verliefd zou worden op een vrouw dat zij rookt, en die gedachte gaat voor mij heel ver hoor. Ik kan zo stoppen met roken, maar kan die partner dat ook?
  Breekt de liefde dan door alles heen? Ik hoop het maar! En ik zou daar ook heel gelukkig mee zijn!

 53. peter says:

  @ Marer,

  Het is allemaal perceptie, als ik een vrouw ontmoet die 4 sigaretten per dag rookt, waarvan ik er drie niet zie, maar die ene wel, dan zou stante pe de hemel voor mij weleens open kunnen breken! hihi!

 54. peter says:

  Obama is een roker, zal ie in de toekomst overgaan van de sigaret naar de sigaar?

  Mag ik dan het gokje wagen dat ie dat ook doet? Het is volgens mij ook net wat ie nog nodig heeft!

 55. wilmamazone says:

  http://nl.youtube.com/watch?v=fIN8MmMloZE&feature=related

  Toen het nog geen probleem was:SMOKE! SMOKE! SMOKE! 😉

 56. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1119332.ece
  /Rookverbod_is_onuitvoerbaar

  AMSTERDAM – De kritiek op het rookverbod in de horeca zwelt aan nu ook bestuurskundigen menen dat de wet faalt. Enkele hoogleraren bestuurskunde zeggen vandaag in de Volkskrant dat het verzet tegen het verbod zo massaal is en de handhaving zo ondoenlijk dat de geloofwaardigheid van de overheid op het spel staat.

 57. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1151179.ece

  Controleurs van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) zullen zich tijdens carnaval aanpassen aan de omgeving, maar lopen niet rond in konijnenpakken. ‘Er zullen niet veel mensen in hun gewone kloffie rondlopen, om niet te veel op te vallen’, zei een woordvoerster van de dienst donderdag.

  😀

 58. cryptocheilus says:

  Wat nu, als een kroegbaas kan aantonen dat de binnenluchtkwaliteit (waarom zijn daar geen normen voor?) in zijn uitspanning of persoonlijke werkplek beter is dan bij Klink op het toilet? Dat de luchtkwaliteit voldoet aan de norm die men voor buitenlucht overschrijdt stelt? Ik ben er van overtuigd dat dat kan met de huidige luchtverversings en filtertechnieken.

  (zie boven)

  Kijk.

  Klinknagels met koppen.

  Zou ie meelezen?

 59. wilmamazone says:

  http://www.nu.nl/algemeen/1936134/groningen-heeft-eerste-legale-rookcafe.html

  Groningen heeft een café waar legaal gerookt kan worden. De eigenares van buurtcafé De Balk heeft de bar verplaatst naar een opberghok, waardoor het café zelf dienst doet als rookruimte.

  Dat maakte kroegbazin Aethne McGhie vrijdag bekend. De Voedsel en Warenautoriteit (VWA) zegt dat de kroegbazin niet in overtreding is.

 60. wilmamazone says:

  http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/9/9/090909_rookverbod.html

  Klink komt kleine cafés tegemoet

  Minister Klink (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) is bereid roken in kleine cafés toe te staan, als er goed functionerende ventilatiesystemen zijn.

  Als die systemen even goed werken als de huidige maatregelen, zou dat een ideale uitkomst zijn, zei hij vandaag.

  Klink werkt aan nieuwe regels voor het rookverbod in de horeca, nu verschillende rechters de huidige regels onderuit hebben gehaald. De minister zei eerder dat een rookvrije horeca het uitgangspunt blijft van zijn beleid.

  Hij herhaalde vandaag….

 61. Hans says:

  How the hell!! waarom hoor ik dit nu pas!! nog noooit gehoord van overheid of instantie, Polonium 210 Radioactive in mijn sigaret!! Ugh!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: