Verster van de persen…

Even weer nieuw. Vanwege het laden. In verband met de comments. Dusssss.

Nog even de Vorige vers van de persen:

https://cryptocheilus.wordpress.com/2008/10/09/verst-van-de-pers/
(jongst)

Op bovenstaand adres ook oudere versies beschikbaar.

292 Responses to Verster van de persen…

 1. cryptocheilus says:

  U volg toch in verband met het ‘Jansen Steur’ verhaal toch wel het blog van de zeilende bruinkop Tom Zijlstra, verantwoordelijk directeur van MST in 2004?

  http://www.sailing-dulce.nl/home/9

  Even door die vakantie heenlezen en een beetje scrollen mensen. Hij is er goed ziek van.

  “Achteraf gezien had die tuchtzaak destijds doorgang moeten vinden en het “doofpot-contract” had nooit mogen worden afgesloten. Sterker, de gedachte alleen al had niet eens mogen opkomen. In plaats daarvan had de RvB meteen – al in 2000 – een eigen onderzoek moeten instellen. Er was een reële kans geweest dat de ernst van zijn disfunctioneren dan al aan het licht was gekomen. Dat had de gedupeerde patiënten van nu een hoop leed en ellende bespaard. Ik ben er hondsberoerd van. “

  Herre Kingma (de openheid zelve) is niet of nauwelijks aanspreekbaar.

  http://www.mstwente.nl/herrekingma/weblog/weblog_januari.doc/

  Tien vingers op de ander.

 2. marer says:

  http://www.ad.nl/diagnose/2951590/Nederlanders_voor_rechter_wegens_stamceltherapie.html

  Voor de muziek uitlopen voor (veel) geld is enkele Nederlandse artsen dus niet vreemd. Het gras bij de buren is altijd groener.
  Misschien hadden zij beter naar Duitsland kunnen gaan?

 3. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1138989.ece
  /Onderzoek_naar_affaire_neuroloog

  Minister Klink van Volksgezondheid laat onderzoeken hoe de Inspectie, het ziekenhuis Medisch Spectrum Twente en het Openbaar Ministerie hebben gehandeld toen in 2001 duidelijk werd dat oud-neuroloog Ernst Jansen Steur verkeerde diagnosen stelde en verkeerde medicijnen voorschreef in het ziekenhuis in Enschede. Op 10 februari moet die informatie boven tafel zijn.

 4. Da silva says:

  http://www.ad.nl/buitenland/2952000/Maximumstraf_voor_doodfolteren_kind.html

  BRUSSEL – De moeder en stiefvader uit Oostende die eind 2004 hun 17-jarige zoontje Davey doodfolterden, hebben allebei dertig jaar celstraf gekregen.

 5. wilmamazone says:

  http://www.nrc.nl/binnenland/article2133748.ece/
  Huisverbod_77_keer_opgelegd_in_vier_weken

  27 jan. In minder dan vier weken is landelijk 77 keer een huisverbod opgelegd aan verdachten van huiselijk geweld. In Rotterdam zijn de meeste huisverboden opgelegd, 34.

  Tjonge jonge toch………………….!

 6. wilmamazone says:

  http://www.nu.nl/wetenschap/1907024/wetenschappers-voeren-teleportatie-uit-met-atomen.html

  Amerikaanse wetenschappers hebben voor het eerst informatie van de ene naar de andere plek gestuurd met elektrisch geladen atomen, zo meldt de Amerikaanse nieuwszender Fox.

  De onderzoekers van de universiteiten van Maryland en Michigan slaagden erin om twee atomen met elkaar te verstrengelen met behulp van lasers. Er ontstond op die manier een zogenaamde kwantummechanische link tussen de deeltjes.

  Door dat fenomeen blijven atomen op elkaar reageren, ook op afstand. Verander je iets aan het ene deeltje, dan verandert het andere deeltje op dezelfde manier, ook al zijn de atomen niet meer fysiek met elkaar verbonden.

 7. wilmamazone says:

  http://www.kwakzalverij.nl/821/Tross_l_voor_de_rechter_in_Antwerpen

  De artsen Robert T.H.K. Trossèl en Arie Aanen van het Preventief Medisch Centrum (PMC) in Rotterdam mochten in Nederland hun stamceltherapie niet meer bedrijven. Ze weken uit naar België, waar ze voor dit feit voor de strafrechter kwamen. De wetsgeneesheer sprak van kwakzalverij, en het OM eiste fikse straffen, ook tegen de kwakzalvende huisarts Rudy Proesmans uit Boechout die ze hielp.

  Alweer wat kwakbollen in de opruiming, moge er nog velen volgen!

 8. marer says:

  http://www.iocob.nl/energetisch/door-fonoforese-trilt-dna-weer-beter.html

  Kosmisch gestemde stemvorken? DNA beter trillen?
  Tjonge, ik had al niet zo’n hoge pet op van veel artikelen van hoofd naaldenpriksite prof. Hessel Keppeling, maar dit is echt te zot voor woorden.

 9. Edward says:

  Geinig, FONOFORESE. Dit is een nieuwe, subtiele, maar zeer krachtige therapievorm.

  Subtiel maar zeer krachtig. Dat spreekt aan. Kan ik er ook een paar:

  Ijzersterk maar ook heel teder.

  Bliksemsnel maar toch zeer behoedzaam.

  Toegevend maar best wel keihard.

  Dominant maar daarnaast heel meegaand.

  Inactief maar toch heel genezend.

  Etc.

  Kortom: pure Productmangement marketing.

 10. Edward says:

  Marer, best wel lachen met die DNA beter trillen, hihi. Kan ik best wel wat fantasie op los laten, mijn broer is immers professor in de Natuurkunde.

  Door geometrische blokkades tussen nucleïnezuren in het DNA kan de alles doordringende kosmische vibratie niet de optimale trillingsenergie in het frequentiespectrum van DNA opwekken, wat zelfs de reparatie van de genetische code sterk kan verminderen.

  Door de micro-DNA structuur met fijnstoffelijke geluisvibraties bij 194,179 trillingscycli te ontkoppelen, kan door quantum overgangen in het pi-gebied het boventonen vibratiespectrum van DNA de genezende cosmische oertrilling herstellen.

  Deze oertrilling is de bij paragnosten overbekende 0,13 eV, die bij baby’s en sprekende bomen nog sterk is waar te nemen, maar al bij teenagers door stress en toxines vaak ziekelijk gedereguleerd is.

  Door fonoforese kan de oerfrequentie weer volledig sequentieel in psi.fase komen, wat zeer diepgaand genezend en meditatief kalmerend kan uitwerken en reeds door Royal Reiff en Enderlein in 1937 als vaststaand feit werd onderkend. Het biosysteem hervindt als vanzelf weer zijn balans.

  Of zoiets. Is het eigenlijk niet een tikkie verderfelijk dit soort frases op doodzieke mensen los te laten…

 11. jennyj0 says:

  Verdefelijk? Hoezo? Ze betalen er toch gewoon voor?

 12. Da silva says:

  Donor worden?
  http://www.nu.nl/algemeen/1908335/tweederde-nederlandse-donorharten-naar-buitenland.html

  Tweederde van de goedgekeurde Nederlandse donorharten verdwijnt naar het buitenland voor transplantatie. Daar worden de harten vaak wegens tijd- en transportproblemen vernietigd, zo meldt de belangenorganisatie.

  Vanwege het tekort aan geschikte donorharten overlijden in Nederland jaarlijks enkele tientallen hartpatiënten

  Controle is er ook al niet

  http://www.nu.nl/gezondheid/1907246/cardiologen-zijn-8000-hartpatienten-kwijt.html

  AMSTERDAM – Cardiologen zijn op zoek naar achtduizend mensen bij wie ooit een hartafwijking is vastgesteld, maar die nu niet meer onder behandeling zijn bij een hartspecialist

 13. wilmamazone says:

  @ Edward

  Is er hier óók wat misgegaan met die oerfrequentie, de sequentiele psi.fase dus?! Welke geometrische blokkade zorgt voor dit soort komischesorry kosmische vibratie?:

  http://www.trouw.nl/nieuws/article2017854.ece

 14. marer says:

  Misschien dat het bisdom wat heeft aan de kosmisch gestemde stemvorken. Samen met het kruis en knoflook moet dat afdoende zijn om spoken te verdrijven!

 15. marer says:

  http://www.z24.nl/bijzaken/artikel_52141.z24/Britse_mannen_willen_mooie_borstpartij.html

  Zou dit het risico op borstkanker bij mannen ook kunnen verminderen?

 16. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/opinie/letter-en-geest/article2018789.ece

  Ik wilde dat ik het wist
  Thomas Buergenthal overleefde als kind Auschwitz-Birkenau. Later, bij een bezoek aan het voormalige concentratiekamp, zag hij hoe het schuldige landschap onder hoog gras en wilde bloemen bedekt was geraakt. „Ik vroeg me af of de natuur op den duur niet dezelfde truc zou uithalen met ons collectieve geheugen.”

  Quote:

  De Holocaust heeft onder de inwoners van de kampen vele helden en slechteriken voortgebracht. Gewone mensen die hun moreel kompas nooit kwijtraakten, en anderen die kapo werden of blokoudste en die de SS hielpen bij het martelen en moorden, vaak alleen maar voor een extra stukje brood. Voor sommigen was overleven het enige doel, ongeacht de gevolgen, terwijl anderen trouw bleven aan hun religieuze en morele overtuigingen waarvoor ze bereid waren hun leven op te offeren.

  Ik wilde dat ik wist wat een mens in de ene of de andere richting drijft. Is het opvoeding, opleiding, religie?

  Wat ik wel weet is dat je de mensen aan de ene of de andere kant van deze morele scheidslijn niet van tevoren al kunt onderscheiden, maar pas op het moment dat ze de beslissing moeten nemen tussen goed en kwaad.

 17. wilmamazone says:

  In de jaren 80 van de vorige eeuw heb ik meegedaan met een toneelstuk dat zich afspeelde in een joods ghetto tijdens de 2e WO.
  Vanwege het onderwerp kregen wij intensieve begeleiding van een joodse psychiater die zelf Bergen- Belzen en Auswitsch had overleefd.
  (Bij de bevrijding woog deze 1.85 lange man nog maar 35 kilo.)
  Deze ontmoetingen hebben mijn leven en de standpunten daarover voor altijd veranderd.
  Volgens deze Max hebben we allemaal een stukje Hitler èn een stukje Moeder Theresa in onszelf, als we mogen kiezen voert Theresa uiteraard de boventoon.
  Maar je weet pas wie je bent op het moment dat je daadwerkelijk een beslissing moet nemen in de meest gekmakende omstandigheden.
  Als voorbeeld gaf hij ons o.a. dit nadenkertje:
  Jullie worden in dit lokaal opgesloten zonder eten, zonder sanitair enz. en als je je neus maar buiten het raam of de deur steekt word je neergeschoten.
  Na een week ofzo worden er een paar sneden brood naar binnen gegooid.
  Daarna weet je pas echt wie je bent of niet bent en dat je weleens héél hard van jezelf zou kunnen schrikken.
  ‘Dat en dat of dit en dit verschrikkelijks zou ik nooit doen/niet kunnen!’wordt maar al te vaak geroepen vanuit de spreekwoordelijke luie stoel.
  ‘Ook dat soort zekerheden heeft het leven niet te bieden’zei Max.

 18. Da silva says:

  Klopt:zeg nooit,nooit….

 19. jennyj0 says:

  Heb even gegoogled op meneer Casper Rutten, die begin februari de WWK gaat toespreken over de therapie van het Hamer House of Horror.

  Die meneer Rutten is een heel raar mannetje; op de website van Henk Mutsaerts zegt hij dit (sic):’Vorige week is er iets wonderbaarlijks gebeurt in een zaak die eigenlijk diep triest is. Dr. Hamer wordt sinds zijn ontdekking van de biologische natuurwetten beticht van antisemitisme. Dit omdat hij beweerde dat de Joodse gemeenschap zijn ontdekkingen hebben gecontroleerd en voor juist hebben bevonden. Vervolgens werd deze kennis tot verplichte therapie voor hun gemeenschap gemaakt waarmee ze voor 98% hun ziekten konden overleven. Voor de niet-Joodse burgers moest ze echter ontoegankelijk gemaakt worden, zoals het in de Talmoed beschreven staat. Na 27 jaar geeft voor het eerst een Joodse opperrabbijn deze misdaad tegen de mensheid toe. Voor de officiële documenten en een vertaling van de inhoud in het Nederlands verwijs ik naar Dr Hammer

  Door deze misdaad zijn er de afgelopen 27 jaar wereldwijd meer dan 2 miljard mensen om het leven gebracht. Daaronder behoren ook vele geliefden in onze naaste omgeving. Dit uiterst belangrijke gebeuren kan alleen zijn effect hebben, als zoveel mogelijk mensen hiervan op de hoogte zijn. Over de reguliere media zult u dit niet ervaren.’

  Meneer Rutten verwijst verder naar de reactie van Dr. Ryke Hamer op dit gebeuren: http://kurl.nl?4DA9

  Zoals je ziet, spreekt Hamer hier over opperrabbijn Götz. Maar in Duitsland bestaat helemaal geen opperrabijn Götz. Op de site van Hamer staat ook een stuk, waarop de zogenaamde opperrabijn Götz erkent dat hij deze misdaden heeft bedreven (nl het geheimhouden van de GNM voor niet-joden); er staat ook een handtekening van deze ‘opperrabbijn Götz’ op het document.

  Dus maar even gegoogled op Götz. En ja hoor, daar is hij: http://kurl.nl?4DAA

  Helemaal geen rabbijn, zelfs geen jood, maar een ordinaire bedrieger en fanatieke antisemiet, die nauw samenwerkt met Hamer.

  En Diamental gaat naar een lezing van die onfrisse club, pleurt kritiekloos een link op haar blog. De WWK laat meneer Casper Rutten, die de antisemitische leugens van Hamer zonder blikken of blozen nabazelt, optreden op hun eerstvolgende partijtje.

  Meneer Rutten spelt de naam van zijn grote roerganger overigens consequent fout. Fascistische haattaal uitslaan kan hij overigens heel goed. Maar daar hoef je ook geen hersens voor te hebben.

  Respect had ik al niet voor de WWK. Ik had echter niet verwacht dat ze nog verder in mijn achting konden dalen, maar ze hebben het toch voor elkaar gekregen. Onbegrijpelijk dat iemand zich wil associeren met dergelijk tuig. En maar roepen dat ze het zo goed met de mensen voor hebben. God verhoede dat je in hun handen valt.

 20. wilmamazone says:

  http://meer.trouw.nl/nieuws-en-debat/theoloog-wils-stapt-woedend-uit-rk-kerk-om-lef-bvristen#bodyanchor-9900

  ’Ik wil en moet u op de hoogte brengen van een beslissing die ik tijdens de voorbije dagen heb genomen.” Dat is het begin van de brief die Jean-Pierre Wils, decaan van de Nijmeegse faculteit der Religiewetenschappen, donderdag aan zijn collega’s van de faculteiten Religiewetenschappen, Theologie en Filosofie stuurde. Jean-Pierre Wils, zelf hoogleraar ethiek, heeft besloten de rk kerk uit te stappen.

 21. wilmamazone says:

  @JJ

  De bijeenkomst van het clubje ‘Welzijn’is gepland op 8 maart a.s.,dit voor alle duidelijkheid.

  Voor de rest kan ik jouw betoog volledig onderschrijven.
  Deze mensen hebben blijkbaar geen zicht meer op morele scheidslijnen.
  Zijn ze überhaupt in staat om nog ergens een grens te trekken?

 22. jennyj0 says:

  Dankje!
  Dit soort uitwassen is blijkbaar een van de producten van die enorme spiritualiteit die de luitjes van de WWK zo nastreven.

  Nou, dan maar liever niet spiritueel.

 23. wilmamazone says:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Spiritualiteit

  Spiritualiteit heeft in de breedste zin te maken met zaken die de geest (Latijn spiritus) betreffen. Het woord wordt op vele manieren gebruikt en kan te maken hebben met religie of bovennatuurlijke krachten, maar de nadruk ligt op de persoonlijke innerlijke ervaring.

 24. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/nieuws/europa/article2019155.ece

  Niet alle nazi’s waren perverse moordenaars
  Op een conferentie in Berlijn rekenden wetenschappers af met oude clichés. Hitlers beulen waren geen perverse sadisten, fanatieke antisemieten of kille bureaucraten.

  ’Niemand is een moordenaar’, zegt Harald Welzer, ’tot hij zijn eerste moord begaat.’ Welzer hoorde die wijsheid onlangs in de populaire politieserie ’Tatort’. Ze drukt, vindt hij, precies uit hoe het de daders van de Holocaust is vergaan. „Hitlers beulen zijn niet als moordenaars geboren, ze zijn tot moordenaars gemaakt. Heel geleidelijk, haast zonder dat ze het merkten.”

  „Dat gaat in tegen een wijdverbreide opvatting”, meent Welzer. „Onderzoekers hebben lange tijd geprobeerd om de motieven van Holocaust-daders te zoeken in hun biografie of in hun persoonlijkheid. Maar het waren heel gewone mensen. Toen Hitler in 1933 aan de macht kwam, dacht niemand dat ze ooit tot zulke wreedheden in staat zouden zijn.’

 25. wilmamazone says:

  http://weblogs2.nrc.nl/youp/2009/01/31/demente-duitsers/#respond

  De paus heeft de Britse bisschop Williamson gerehabiliteerd is een andere regel dan De Duitse paus heeft de Britse bisschop Williamson gerehabiliteerd. Het verschil zit in het woordje Duitse. Een woord dat er in dit geval niet toe doet. Hoewel?

 26. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article2019555.ece

  Voldemort en kapitein Haak strijden om stemmen
  Kinderen die graag lezen over eenzame helden die het opnemen tegen vileine schurken, kunnen hun favoriete slechterik kiezen. De Haarlemse uitgeverij Gottmer houdt tot 1 juni een verkiezing op internet, waar de jonge lezers hun stem kunnen uitbrengen.

  Het lijkt mij wel wat om hier een soortgelijke verkiezing te houden èn Crypto heeft steeds zo’n aardige prijzen in de aanbieding; van trilbananen tot koeknuffelen.
  Ik nomineer alvast:
  *Henk Trentelman: Voorzitter van de WWK
  *Ton Claessen : Pr- man ” ” ”
  *Odilia Schaijk : Aanhanger ” ” “

 27. marer says:

  http://www.iocob.nl/bioresonantie/neuroloog-zapt.html

  Zelfs IOCOB waarschuwt tegen bioresonantie.

  (Had mevr. Mental ook niet een schijfje opgeplakt?)

 28. jennyj0 says:

  Het kwaad is ondoorgrondelijk.

 29. marer says:

  http://www.ad.nl/binnenland/2961721/Meavita_niemand_komt_zonder_thuiszorg.html

  Niemand komt zonder thuiszorg, het kan waarschijnlijk iets langer duren ……..?

 30. marer says:

  http://www.ad.nl/diagnose/2960062/Komt_een_vrouw_bij_de_dokter.html

  De slogan van “wij vrouwen eisen” kan weer terug komen.

 31. jennyj0 says:

  Het wordt tenminste eindelijk onderkend. Nu nog gerichte stappen zetten.

 32. jennyj0 says:

  @ Marer,

  Ja, mw. Mental had ook zo’n schijfje. We horen er de laatste tijd niks meer over. Maar mw. Mental ligt nogal veel in de badkuip, het schijfje is misschien op een dag met het badwater mee de afvoer in gegaan.

 33. marer says:

  @JJ: Waarschijnlijk één van de therapieën die te duur was en aan de kant geschoven.
  En fonoforese met kosmisch gestemde stemvorken zal ook wel (te) duur zijn.
  Het is maar goed dat chinese Tim gratis is.

 34. jennyj0 says:

  Ja, een mens moet zich behelpen.
  Ik weet niet hoe het komt, maar Tim werkt erg op mijn lachspieren. Misschien maakt hij veel gebruik van komisch gestemde stemvorken en dat het daardoor komt dat ik er zo lacherig van word.

 35. jennyj0 says:

  Ik lees net bij Beth dat de behandeling door Simoncini geen effect heeft gehad:
  http://journeytowardhealth.blogspot.com/

  Ik hoop alleen dat Beth nog een beetje haar verstand krijgt. Ik kon het toch weer niet laten. Respectloos, ik weet het…
  🙂

 36. wilmamazone says:

  http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/2/1/010209_paus_potter_pastoor.html

  Paus Benedictus heeft een omstreden reactionaire geestelijke benoemd tot hulpbisschop van het Oostenrijkse bisdom Linz.

  Gerhard Maria Wagner noemde in 2001 de Harry-Potter boeken duivels en waarschuwde voor de toverformules die er in voorkomen.

  In 2005 noemde Wagner het niet toevallig dat de orkaan Katrina in New Orleans alle abortusklinieken en nachtclubs had verwoest.

  Hij suggereerde toen dat het toenemend aantal natuurrampen niet het gevolg was van de klimaatverandering maar van de geestelijke vervuiling in de wereld.

  Ze zitten overal mensen, de complotters.
  Ik heb alle Potters gelezen, behalve de laatste.
  Geweldig, wat moet ik mij dan behelpen met mijn antieke takkenbezem, het is niet eerlijk oh nee!
  Zal maar eens naar een opfriscursus gaan. 😉

 37. Da silva says:

  http://www.ad.nl/buitenland/2961643/Ku_Klux_Klan_groeit_na_zege_Obama.html

  ,,De Ku Klux Klan heeft mij een e-mail gestuurd om te melden dat Barack Obama het beste was dat de groepering kon overkomen. De KKK had nooit eerder zo veel leden als nu,” aldus dominee Clary die als ‘herboren christen’ de praktijken van de KKK over heel de wereld aan de kaak stelt.

 38. wilmamazone says:

  De ‘KKK’ in wording van Nederland krijgt ook meer klandizie:

  http://www.nrc.nl/binnenland/article2138276.ece

  Den Haag, 1 feb. De PVV van Geert Wilders blijft stijgen in de peiling van Maurice de Hond. Sinds het gerechtshof in Amsterdam onlangs besloot dat het Openbaar Ministerie de politicus moet vervolgen, is de partij zeven zetels gestegen.

  In de peiling die De Hond zondag publiceerde komt de PVV uit op 23 zetels in de Tweede Kamer, drie meer dan vorige week.

 39. Jennyj0 says:

  Ja, droevig.

 40. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1140706.ece

  Ook boven de poolcirkel is het nieuws ‘het gesprek van de week’, zegt stamcelspecialist Christine Mummery (Universiteit Leiden) telefonisch vanuit een Europese stamcelconferentie in Saariselka, Finland. ‘De collega’s hier zijn enorm opgewonden. Bij elk tafelgesprek hoef je maar te zeggen: wat vind jij ervan, en iedereen weet direct wat je bedoelt.’

  Het nieuws, dat was het feit dat de Amerikaanse toezichthouder FDA op 23 januari toestemming gaf voor ’s werelds eerste klinische proef met embryonale stamcellen. Bij die test – van het Californische biotechnologiebedrijf Geron – zullen patiënten die verlamd zijn geraakt door een acute dwarslaesie worden ingespoten met uit de stamcellen gekweekte zenuwcellen. Dat moet de prikkelgeleiding in de kapotte zenuwbanen herstellen. Maart 2008 had de FDA een vorige aanvraag nog afgewezen.

 41. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/nieuws/religie-filosofie/article2020170.ece

  VATICAANSTAD (ANP) – Euthanasie is een valse oplossing voor het drama van het lijden, een oplossing die niet menswaardig is. Dat hield paus Benedictus XVI zondag de menigte op het St.Pietersplein voor tijdens het wekelijkse angelusgebed. Dat meldde het Italiaanse persbureau ANSA.

  Die Benedictus is de laatste tijd óók wel erg vaak in het nieuws.
  Daar zal ik maar bij laten, het is zondag vandaag.

 42. marer says:

  http://www.ad.nl/diagnose/2963276/Huisartsen_beginnen_proef_met_preventief_consult.html

  Wordt het nog drukker bij de huisarts. Moet je voor een consult een paar weekjes wachten.

 43. marer says:

  http://www.ad.nl/diagnose/2938110/Kwaaltjes_Wie_weet_raad.html

  Wij kennen toch iemand die knieproblemen met lappen petroleum zegt op te lossen? Was dat niet een aanhanger van kwakzalver Rath?
  Inzenden naar het AD?

 44. marer says:

  http://www.meerkosten.nl/overzicht.html

  Wat zit er in het vat voor de oudjes, zieken en zieligen onder ons.

 45. marer says:

  http://www.elsevier.nl/web/10221686/Nieuws/Politiek/Nederland-geeft-duizenden-euros-aan-ingestraald-water.htm

  Nederlanders moeten niet zeuren. Homeopatische middelen worden “gewoon” heel veel verkocht ook in Nederland. Geschud water wordt heel veel geneeskracht toegedicht, ook hier.
  Dit vind ik een soort “koekje van eigen deeg”.

 46. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1141561.ece

  Gewetensnood drijft theoloog/ethicus uit katholieke kerk. ‘Er is geen plaats meer voor een kritisch geluid.’

  Theoloog en ethicus Jean-Pierre Wils (51) stapte afgelopen week uit de rooms-katholieke kerk uit schaamte voor de pauselijke rehabilitatie van een groep Holocaust-ontkenners. De hoogleraar heeft ook zijn leeropdracht theologische ethiek aan de Faculteit der Theologie in Nijmegen neergelegd.

  Tientallen jaren heeft u onderzoek gedaan en lesgegeven aan een faculteit die onder controle staat van de katholieke kerk. En dan ineens stapt u op. Wat is er gebeurd?

  http://www.nu.nl/algemeen/1909655/opheffing-excommunicatie-williamson-rampzalig.html

  HILVERSUM – De voorzitter van de Nederlandse rk bisschoppenconferentie, Ad van Luyn, vindt het ”rampzalig” dat paus Benedictus XVI de excommunicatie van bisschop Richard Williamson heeft opgeheven. Hij zei dat zondag in het RKK-tv-programma Kruispunt.

  quote:

  De bisschop is ervan overtuigd dat de paus de uitlatingen van Williamson niet kende. Een paus als Benedictus die het zo voor de joden heeft opgenomen, zou anders de excommunicatie niet hebben opgeheven, stelde hij.

  Tja…..toch dement die 16e Benedictus of echt een geval van:’Ich habe es nicht…………juist ja?!

  Wie het weet mag het zeggen.

 47. wilmamazone says:

  Naast het item over de omstreden bisschop was er gisteravond in Kruispunt een reportage over het drama in Dendermonde.
  Meer dan de moeite waard, nog te bekijken via:

  http://www.katholieknederland.nl/kruispunt/archief/2009/detail_objectID683370.html#

 48. peter says:

  ALMELO – Justitie in Almelo werkt ‘met man en macht’ aan de aangif­te tegen de Enschedese oud-neuro­loog Jansen Steur van het MST. Er werken meerdere offcieren aan. Te­vens is er een officier uit Zwolle bij de zaak gehaald, die moet zor­gen voor ‘tegenspraak’.

  Dat bete­kent dat hij elk mogelijk bewijs of feit ter discussie moet stellen. Dit om te voorkomen dat er een ‘tun­nelvisie’ ontstaat. Sinds de Schie­dammer moordzaak, waarbij een verdachte ten onrechte werd ver­oordeeld, is dat in grote zaken ge­woonte. Justitie heeft ook perma­nent overleg met het Landelijk Ex­pertise Centrum Medische Zaken.

 49. wilmamazone says:

  En ja hoor daar isser weer een:

  http://www.nu.nl/algemeen/1909747/vrouw-met-brede-kin-avontuurlijker-in-bed.html

  Vrouwen met grovere gezichtskenmerken zijn avontuurlijker op seksueel gebied en daardoor minder in trek als lange-termijn-partner bij mannen. Dat beweren Amerikaanse wetenschappers in een opmerkelijke studie.

  Wordt het hier niet eens tijd voor de ‘wetenschappelijke’ rubriek Roeptoetertjes?!

 50. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/opinie/columnisten/article2020322.ece

  Beetje zenuwachtig

  Onlangs overleed aan de gevreesde slopende ziekte die vroeger besmuikt K. heette een oude vriendin van mij. Of oud? Ze was afkomstig uit het holst van mijn studententijd en ongeveer net zo oud als ik, dus te jong, zodat ik er maar moeilijk vrede mee kon hebben.

 51. wilmamazone says:

  @Peter

  Nu nog even denken aan het erbij zetten van een link bij dit soort berichten, dan is het hélemaal perfect!

 52. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1141717.ece

  Voor het eerst zijn in ons land meer mensen aan kanker overleden, dan aan hart- en vaatziekten. Kanker is daarmee de belangrijkste doodsoorzaak geworden. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek maandag op basis van cijfers over het afgelopen jaar.

 53. Jennyj0 says:

  Ja. We worden steeds ouder en we gaan steeds minder vaak dood aan andere ziektes.

 54. jennyj0 says:

  Het onderwerp is gesloten. Frans kan zijn praatjes daar niet meer kwijt.

  Hij maakt op zijn eigen site inderdaad nog steeds reclame voor petroleum. Wel opletten, geen lampolie nemen!
  “Zelf gebruik ik petroleum aan mijn knieën met goed resultaat. Een knieoperatie heb ik er mee voorkomen. Mensen gebruiken petroleum bij meer ziekten, zelfs bij kanker.
  Maar pas op: ( geen lampen olie) De meeste petroleum is hiervoor niet geschikt.”

 55. Jennyj0 says:

  Kijk nou toch!
  http://kurl.nl?4E00
  🙂

 56. peter says:

  http://www.skepsis.nl/echinacea.html

  Fascinerende namen, is dat het ook misschien naast bovenstaand bericht?

 57. wilmamazone says:

  http://medischcontact.artsennet.nl/content/resources//AMGATE_6059_138_TICH_R24747661338516//

  De omstreden ex-neuroloog van het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede die bij tientallen patiënten een verkeerde diagnose heeft gesteld, is vaker wegens disfunctioneren weggestuurd.

 58. wilmamazone says:

  Oeps…..soms wordt ie te lang en dan weer niet,linke soep met die linken. 😉

 59. peter says:

  http://www.cancerhelp.org.uk/help/default.asp?page=24182#evidence

  Ik vindt de naamkeuze al niet deugen!

  Jansen Steur (laatste naam van zijn moeder,heel ontroerend wat mij betreft, kwam dat door zijn verslaving?).

  kreeg bij zijn vorige werkgever euro 40.000/100.000 mee na vaststelling van verkeerde diagnosis in Duitsland.

  Ik denk dat ie overal vol inging, in dat verlengstuk deed ie ook financieel alles wat GGGG nu raak ik in de war god verboden had!

  Radio Oost zegt wel dat hij verkeerde diagnoses stelde in Duitsland, zoeken we op!

  http://www.enschede.tctubantia.nl/368752/jansen_steur_ook_fout_in_duitsland

  Wedden dat ze in Duitsland niet anders doen dan onder de pet houden?

  http://www.parool.nl/parool/nl/6/Wonen/article/detail/146942/2009/02/02/Hubert-Mollenkamp-van-sociaal-huisvester-tot-Maseratirijder.dhtml

  Een foto bij elk bericht is goed voor het totale beeldraam ‘mensenkennis’, hoe nietszeggend het ook kan zijn!

  Peter, je bent vergeten te vermelden dat Möllenkamp een prominent PvdA’er is. Dat is relevante informatie, die niet mag ontbreken.

  Is dat misschien de reden dat Eberhard van der Laan in een verlengde A8 rondrijdt?

  -CryptoEdit: Vijf comments samengevoegd….Maak me gek!!-

 60. Edward says:

  Peter, zowel aan die arts en vastgoedhandelaar kun je zien dat een fors deel van de mensheid zijn taak of verantwoordelijkheid niet kan of wil nemen. Een derde lijkt incompetent, een ander derde is politiek dier of baantjesjager, en de deskundige, serieuze of morele andere derde is de pineut van de twee andere groepen. Zal heel lang of altijd zo blijven, denk ik. Dit is té menselijk en eenwenlang overal wijdverbreid, zelfs op lokale schaal in onze morele spruitjesdelta.

  Van de bankiers wereldwijd, het versloffen van het milieu, zeekapingen, toch weer een oorlog of genocide of martelingen, terrorisme, zelfs bij de polarisatie tussen alternatief en regulier, ik zie hier allemaal niet zo snel verbetering inkomen.

  Zelfs de republikijnen in de USA, die met hun vriendjes 1000-en miljarden potverteerd hebben van Clintons rechtgetrokken begroting en likkebaardend op de volgende rechtgetrokken begroting wachten, moesten nu even gepaaid met enkele tientallen miljarden extra belastingverlaging, alsof dat de laatste 8 jaar al niet genoeg was gebeurd. Walstreet aartsslimme guru’s zullen zich blijven verrijken, hebben en houwen, und so ist dass.

  Is onze wereld nog wel te redden? Kan de kredietcrisis dit of volgend jaar ontsporen in protectionisme en een ala 1930 ramp?

  Over minder dan twintig jaar kan een schurkenstaat een arsenaal H-Bommen van 50 megaton op zijn buren afwerpen als we niet uitkijken…

  Kortom, leef je eigen ritme, houd je kleine stukje maar goed, en zorg door slimheid lokaal dat die tweederde anderen je er niet onder krijgen! Welicht dwingt ooit grote nood en dreiging de mensheid eindelijk een eenheid te worden en die rare egospelletjes te staken…

 61. Da silva says:

  http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2009/02/kwakzalver_op_zwarte_lijst.html

  Kwakzalver op zwarte lijst

  De VVD wil een Europees register waarin komt te staan welke artsen uit hun beroep zijn gezet. Zo moet voorkomen worden dat artsen die de mist in zijn gegaan doodleuk in een ander land hun beroep weer oppakken, stelt VVD Tweede Kamerlid Halbe Zijlstra.

 62. wilmamazone says:

  Waar ik wèl heel veel van verwacht:

  http://www.volkskrant.nl/wetenschap/article1142215.ece

  Amerikaanse onderzoekers hebben in het dna van zoogdieren een nieuwe klasse genen ontdekt. Ze coderen niet voor eiwitten maar fungeren als rna-moleculen.

  De onderzoekers beschrijven hun vondst in de online editie van het tijdschrift Nature (1 februari).

  De nieuwe genen, die duizenden dna-letters (basen) lang zijn, lijken bij alle zoogdieren voor te komen. Ze spelen vermoedelijk een cruciale regulerende rol bij gezondheid en ziekte (waaronder kanker).

 63. wilmamazone says:

  Voor mij goed nieuws:

  http://www.trouw.nl/nieuws/europa/article2021539.ece

  De Italiaanse comapatiënte Eluana Englaro is in de nacht van maandag op dinsdag overgebracht naar een ziekenhuis waar ze op een waardige manier kan sterven.

  De vrouw was het symbool geworden van een felle juridische strijd over het recht op sterven in Italië. Dat meldde het Italiaanse persbureau Ansa dinsdag.

 64. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1142306.ece/

  De Nederlandse bisschoppen laten de paus niet vallen. Ze staan zelfs pal achter Benedictus XVI. De woorden schandalig, cynisch en schokkend, die bisschop Ad van Luyn zondagavond gebruikte, hebben geen betrekking op de acties van de paus. Die kwalificaties gelden slechts de uitlatingen van mensen als bisschop Williamson, zo benadrukt Van Luyn, de voorzitter van de Nederlandse bisschoppenconferentie.

  Paus Benedictus (AFP) De rooms-katholieke kerk is wereldwijd in beroering geraakt door verzoeningspogingen van de paus met katholieken die de Holocaust ontkennen.

  quote:

  Kimman vreest niet dat veel katholieken zullen uittreden. ‘Ik hoor het niet in mijn omgeving. De theoloog Wils heeft dat gedaan, maar die woonde in Duitsland en daar ligt het nog gevoeliger.’

 65. wilmamazone says:

  Ff een stok in het hanenhok:
  “Hè, hè, er bestaan blijkbaar toch kerels, hoe is het mogelijk!” 🙂

 66. wilmamazone says:

  kerels

  Het blijft link met linken.

 67. wilmamazone says:

  Alle katholieken/katholiek opgevoeden die het gekonkel en gekronkel van de oude piemeledokussen uit Rome óók definitief zat zijn moeten hierrr zijn om uit te schrijven!

 68. wilmamazone says:

  Ik had het al jaren eerder willen doen, maar het kwam er maar niet van.
  Nu is definitief ‘de kogel door de kerk’, mijn uitschrijving is de deur uit.
  Op de radio hoorde ik tijdens het tikken van de mail ‘I want to break free’, toeval?!

 69. Da silva says:

  Goedzo! dat heb ik 21 jaar geleden al gedaan (was Hervormd)Godzij dank niet gelovig opgevoed,wel gedoopt,die kaart heb ik verscheurd,opgeruimd staat netjes.
  Nu die kerken nog weg met die klokken die op elk heel en halfuur tekeer gaan….
  Midden in de zomer,raam open….om 11 uur ’s avonds 11 keer bimbam,gevolgd door de volgende serie bimbams en dat vlakbij mijn slaapkamerraam!
  Nooit lopen die rot-klokken gelijk,om half twaalf word ik er nog eens fijntjes aan herinnerd dat ik bijna sliep!
  Om 12 uur begint de ellende weer van voor af aan,ik zit rechtop in bed,maar weet dat ik nu nog maar 1 keer wakker schrik als om half 1 nog 2 keer bim-bam voorbij komt….
  Als ik “geluk” heb hoor ik die van 1 uur niet!
  Hebben die idioten in die kerk niet door dat ik een wekkerradio naast mijn bed heb?
  Dat tegenwoordig iedereen een horloge heeft?
  De kerk hoeft mij niet te vertellen hoe laat het is,ik ben wakker!

 70. peter says:

  Waarom zou ik mij uitschrijven Wilma, voor wie, voor mijn geweten of als protest?
  Ik ben helemaal niet in beroering geraakt, ook niet gek na mijn afscheid van de kerk 45 jaar geleden.
  Wat ik mij wel altijd heb gerealiseerd is het feit dat ik mij totaal niet hoef/wil distancieren voor het feit dat ik in een katholiek nest geboren ben.
  Een carriere als mijn zusje en zwager bij de KRO had ik nooit van ze leven gewild, opdat ik mezelf dan wel een heel grote hypocriet had gevonden.
  Begrijp mij niet verkeerd, ik wordt voor de zoveelste keer door de recente ontwikkelingen bevestigt in mijn toen ingenomen standpunt.
  Inschrijven en uitschrijven wat dit betreft is kul!
  Al was het alleen maar vanwege het respect voor mijn ouders.

 71. peter says:

  http://www.rkledenadministratie.nl/index.php?id=47

  Voor de tot inkeer gekomen geemancipeerde gelovige.

  Hier kunt u zich inschrijven!

 72. Da silva says:

  http://www.nieuws.nl/544999
  Belastingdienst keert te hoge toeslagen uit.

  (Novum) – Ruim twee miljoen mensen dreigen ‘de pineut’ te worden van de Belastingdienst, die dit jaar te hoge toeslagen uitkeert. Dat vreest FNV Belastingservice die zegt bezorgd te zijn. De Belastingdienst baseert de hoogte van de zorg-, kinder- en huurtoeslag namelijk op het inkomen van 2007. Bij de meeste mensen stijgt dit jaar echter het verzamelinkomen waarop die toeslagen zijn gebaseerd.

  Het verzamelinkomen valt dit jaar voornamelijk hoger uit doordat de aftrek voor de buitengewone ziektekosten is afgeschaft. Voorheen konden mensen onder meer hun ziektekosten aftrekken waardoor het inkomen lager uitviel. Verder zorgt ook de afschaffing van de ww-premie voor een hoger inkomen.

 73. Da silva says:

  Dat is natuurlijk grote kul…uit respect voor je ouders!
  Mijn ouders hebben ons laten dopen omdat dat nu eenmaal zo ging,mijn ouders waren gedoopt,hun ouders waren gedoopt zo ging dat vroeger nu eenmaal,er werd niet eens bij nagedacht.
  Mijn ouders hebben er geen seconde mee gezeten dat ik mij uit heb laten schrijven,geen seconde!
  Ik vind het grote kul om ingeschreven te staan bij een kerk waarmee je je niet kunt identificeren,laat staan dat je je er ooit vertoont.
  En dat mensen zich nu afkeren van het geloof vanwege het belachelijke gedrag van de Paus en consorten kan ik heel goed begrijpen,zij gedragen zich onmenselijk!

 74. wilmamazone says:

  Ik heb net even een telefonische ‘conferentie’ gehouden met mijn 83-jarige moeder over het wel of niet uitschrijven en het respect/respectloze in verband daarmee naar ouders toe.Fijn dat dat nog gewoon kan.
  “Respectloos!!??” zei ze:”Wat een flauwekul, wie zegt nou zowat?!” “Al wilde je moslim worden of wat dan ook, dat moet je toch zeker zelf weten.”
  “Je hebt er toch niet om gevraagd om katholiek opgevoed te worden, jouw mening is nooit gevraagd en gelukkig kan en mag je nu wèl zelf nadenken/beslissen.”
  Ze gaf aan zelf al jaren van het op haar beurt opgedrongen geloof te zijn afgevallen en er nu over gaat denken om zichzelf óók te laten uitschrijven.
  Bidden doet ze allang niet meer, ze gaat wel o.a. elke dag enkele malen de ogen van vriendin/buurvrouw
  druppelen.Goed zijn voor anderen/nog doen wat je kan is voor haar bidden en niet uiterlijk vertoon/de kerk platlopen.
  Christelijk leven heeft m.i. niets met het lidmaatschap van een kerk te maken, maar dat lid zijn of blijven telt wel mee als er geroepen wordt dat er nog zo en zoveel katholieken in Nederland zijn en het gerechtvaardigd is om vanalles in stand te houden.
  Ik wil graag op een andere manier meetellen en mijn bijdrage leveren.

 75. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/wetenschap/article1143061.ece

  De overlevingskansen voor kanker zijn de laatste zestig jaar meer dan verdubbeld. Dat heeft KWF Kankerbestrijding woensdag, op Wereldkankerdag, gemeld. De organisatie viert dit jaar haar zestigjarig bestaan.

  In 1949 leefde vijf jaar na het vaststellen van de ziekte nog maar 25 procent van de patiënten. Nu ligt dat percentage op 55 procent.

 76. Jennyj0 says:

  Fan heeft weer wat bedacht, op het Tros Forum: geen melk drinken, het bevat allerlei vergif!!!!
  Kanker als doodsoorzaak nummer 1 en Nederland als melkdrinkend land, dat kan toch geen toeval zijn????!!!!!

  Wat een vernuft, wat een intellect, wat een inzicht, die Fan, ik ben sprakeloos.

 77. wilmamazone says:

  @JJ

  Ja het is toch verschrikkelijk en wij vroeger maar horen:
  ‘Melk is goed voor elk, behalve voor Jan die plast ervan.’
  Dat ik al zo’n 40 jaar geen koemelk meer heb gedronken en toch kanker kreeg is uiteraard niet relevant,daar zal Odilia/Fan vast nog wat op bedenken.
  Tjonge jonge toch, het kankervraagstuk zomaar in één keer opgelost.Óók ik ben sprakeloos!

 78. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/article1143244.ece

  Het Vaticaan eist alsnog dat de omstreden bisschop Williamson zijn opmerkingen over de Holocaust intrekt. Doet hij dat niet, dan gaat zijn rehabilitatie door de katholieke kerk niet door.

  Dat heeft het Vaticaan woensdagmiddag bekendgemaakt. De omstreden Britse bisschop moet dat voorts publiekelijk doen als hij een functie wil uitoefenen binnen de Rooms Katholieke Kerk.

  Waarde van 0,niks!! Tussen iets zeggen en iets van harte menen bestaat een levensgroot verschil.

 79. wilmamazone says:

  Meer uitschrijvingen van katholieken

  Het bisdom in Roermond heeft meer verzoeken tot uittreding van de kerk ontvangen dan normaal. Een aantal daarvan geeft aan dit te willen vanwege de controverse rond de Engelse ex-bisschop Williamson. Die heeft onder andere de holocaust ontkend.

  Normaal gesproken ontvangt het bisdom één tot twee verzoeken per week, nu zijn dat er zes. Waarschijnlijk zijn er meer mensen die zich laten uitschrijven. Dat hoeft namelijk niet per se via het bisdom, maar kan ook via het doopregister.

  http://www.L1.nl

 80. peter says:

  Hallelujah,

  Respect betekent o.a. voor mij: waardering.
  Het woord betekent oorspronkelijk “omzien naar” en vandaar “rekening houden met”.

  Hallelujah!

  Laat mij maar ingeschreven staan, ik zag volgens mij bij mijn laatste bezoek aan Rome een voeg in de Sint Pieter van mijn hand! hihi!

  Die laat ik er echt niet uithalen!

  Ik heb misschien makkelijk praten, maar ik heb het katholieke geloof nooit als opgedrongen gevoeld, zag het al heel vroeg als een richting. Misschien nam ik daarom wel zo direct afscheid, zonder te vergeten van ook het vele goede wat ik inmiddels geleerd had.

  Mijn katholieke opvoeding is een groot en belangrijk onderdeel van mijn cv, die zou ik ‘nooit van ze leve’ willen herschrijven! Laat staan cancellen!

  Ik leef over Ratzinger zijn graf heen!

  Uitschrijven is niet alleen zinloos, erger, je amputeert jezelf!

  -CryptoEdit: Vijf comments samengevoegd-

 81. Edward says:

  @Wilma, wat betreft melk en kanker, verbaast me nog altijd dat hélemaal niemand in de alternatieve hoek even Eucalyptica Fan in het belang van het volk corrigeert met een onderzoekje in Pubmed naar bijvoorbeeld ca 20% minder risico op darmkanker door melk en 20% minder rectaalkanker, melk en kaas neutraal maar zure melk ca 35% minder blaaskanker, ongepasteuriseerde melk algemeen 15% minder risico gemiddeld op alle kankers (trouwens, melk geeft ca 13% verhoogd risico op prostaatkanker door calcium, vet en hormonen en zelfs 35% meer kans op testikelkanker), etc.

  Maar het verbaast ook weer niet, immers alternatieven bekritiseren en corrigeren elkaar nu eenmaal persé ten ene male NIET, lijkt het! Dass ist schwer TABU, schijnt het! Da ist man nicht an zu, jah! Om bewijzen vragen ist ja heel lelijk en agressief, immers Fan ist welwillend!!!

  En gaan dus liever DEAUD dan in Pubmed op te zoeken of ene Odilia Schaijk misschien volledig uit haar duim sorry uit haar derde chakra aan het lullen is! Lijkt die uitzendbureau reclame wel: dat is er eentje van óns! Ach guttegut ons enthousiaste Fan toch…

  Incestueus groeppie eigenlijk die alternatieven die elkaar als kasplantjes lijken te willen ontzien, slik, daar hoor ik dus ook bij. Hoezo evidence-based? Welk alternatief wil ook wel eens Fan in het belang van de patiënt helpen afbranden als ze weer eens uit haar nekkie onzin de wereld in strooit?

  Niemand vrees ik??? Wist ik toch… Daarom ga ik maar eens weer 4 dagen naar Winterberg, was al een beetje mijn Duits aan het oppoetsen. Tot maandag!

 82. Edward says:

  Ons Fan vandaag op TROS RADAR richting Marer:

  Het bericht van Marer is a.h.w. overgoten met een sausje van kwaadaardigheid. Het lijkt met zoveel haat geschreven dat het er vanaf spat. Wat frustratie toch kan doen bij mensen hé? Brengt soms het slechtste bij mensen naar boven.

  Tsja, Fan is expert in gederailleerde pseudologica, ik zag haar al eens stellen dat de reguliere behandeling van kanker barbaars is, terwijl zij overal tegelijk bij hoog en bij laag volhoudt geen adviezen bij kanker te geven. Klopt, leken kunnen uiteraard per definitie geen adviezen bij een ernstige ziekte geven, maar wel negatieve misleidende propaganda, fnuikende geraffineerde hersenspoeling de dood tot gevolg hebbend.

  Verbaast mij telkens dat geen alternatieven Fan op het Internet tegengas geven. Zwijgen is echter ook een keuze. Wie zwijgt stemt toe… Zit daar in de alternatieve hoek nou echt niemand met psychologische spierballen die Odilia durft te temperen? Een alternatieve Obama, zou ik die eens mogen zien?

 83. wilmamazone says:

  Gaat ie alwéér de hort op, het is niet te filmen met ons Edward.
  Maandag wil ik wel nog weten hoe het nou met dat onwillige toetsenbord zat, wat de mening van die whizz-kids op zijn werk daarover was.
  Edje is beter met Pubmed enzo of ik moet mij al heel sterk vergissen.

 84. wilmamazone says:

  @Edward

  Uiteraard had ik dat bericht van Fan allang gezien, maar nog aan het bedenken of ik überhaupt nog zou reageren en hoe.
  Het is toch steeds van hetzelfde laken een pak bij dat mens en het meten met meerdere maten bij de Tros.
  Het ‘alternatieve’ hoekje waar wij doorgaans mee te maken hebben, juicht m.i. het afzeiken van nu weer Marja alleen maar toe. Dus…..kan je nog lang op tegengas van die kant wachten.

 85. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/nieuws/religie-filosofie/article2023424.ece

  ROME (ANP) – De paus ergert zich aan de openlijke Duitse kritiek op zijn omgang met de Britse bisschop Williamson die de Holocaust ontkent. Het Vaticaan is ontsteld over de discussie in de Bondsrepubliek, aldus de Duitse christendemocratische politicus Georg Brunnhuber.

  Tjonge jonge toch!
  Zou de Paus/het Vaticaan nog niet in de gaten hebben dat we in 2009 leven en de tijd van vanalles voor zoete koek slikken allang voorbij is?
  Óók voor hen geldt:
  Eerst gedaan en dan gedacht…………juist ja!
  Èn:
  Wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten.

 86. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/nieuws/zorg/article2023429.ece

  – Ruim 3,6 miljoen kinderen uit vooral sociaal zwakke Amerikaanse families komen in een ziekenfonds van de overheid. De Amerikaanse president Barack Obama ondertekende woensdag een wet over de uitbreiding van het aantal jonge verzekerden.

  Quote:

  Ongeveer 45 miljoen Amerikanen hebben geen ziekteverzekering.

 87. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/article1143551.ece

  SHANGHAI – In China worden steeds meer kinderen geboren die mismaakt zijn als gevolg van ernstige milieuvervuiling, die weer het gevolg is van jarenlange ongebreidelde economische groei. Elke minuut komen er volgens de Chinese staatsmedia twee kinderen met een geboorteafwijking bij.

  Als de economie maar groeit, dat is het enige dat boeit. 😦

 88. peter says:

  Verdrietcrisis.
  Willem Vermeent op ‘Een Vandaag’ vanavond.

  Hij heeft gelijk maar brengt het naar mijn gevoel niet goed over.

  Eigenlijk weet ie al wat de uitkomst zal zijn!

 89. peter says:

  Het betreft de toegezegde bonussen aan de ABN/Amro medewerkers.

  Weinigen zullen naar mijn mening omgaan, ik zou het niet gedaan hebben, het gaat ook om heel veel geld.

  Wat een chaos en hoge zee, maar zet er dan wel een streep onder.

  Bah, ik ben verdrietig over zoveel troebel water.

 90. Da silva says:

  http://www.ad.nl/buitenland/2974411/Dode_door_14_ziekenhuizen_geweigerd.html

  KOBE/OSAKA – Een 69-jarig Japanner is overleden nadat hij in veertien ziekenhuizen voor behandeling was geweigerd. Hulpverleners in Kobe hebben dat gisteren bekendgemaakt.

  Schandalig!

 91. Da silva says:

  http://www.ad.nl/buitenland/2977370/Constitutionele_rel_dreigt_in_Itali_om_euthanasie.html

  ROME – In Italië dreigt een constitutionele crisis te ontstaan om Eluana Englaro, de vrouw die na een ongeluk al zeventien jaar in een onomkeerbaar coma ligt. Haar vader heeft na een lang juridisch gevecht van de rechter toestemming gekregen om de kunstmatige voeding van zijn dochter te beëindigen.

  Maak er maar een flinke rel van,die onzin heeft nu lang genoeg geduurd!
  Ik wil wel eens weten hoe de tegenstanders zich zelf zouden voelen als de gene waar zij van houden 17 jaar! in coma ligt!

 92. peter says:

  Oohh, ik had die bonus ook gepakt!

 93. wilmamazone says:

  http://www.nrc.nl/wetenschap/article2142931.ece

  Onderzoekers van Stanford University hebben ontdekt waarom sommige vormen van borstkanker ongevoelig zijn voor bestraling. Het blijkt dat soms wel de kankercellen, maar niet de kankerstamcellen worden gedood schrijven ze vandaag online in Nature.

 94. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/nieuws/zorg/article2023233.ece

  Farmaceutisch bedrijf GlaxoSmithKline heeft een experimenteel middel tegen borstkanker – inmiddels hier verkrijgbaar – getest op vrouwen in India. Dat is in strijd met ethische normen, zegt Wemos, een organisatie voor internationale gezondheids-vraagstukken. Vandaag verschijnt een rapport over geneesmiddelen-onderzoek in India.

  quote:

  De conclusies zijn hard: de drie studies waren volgens de samenstellers in strijd met de medisch-ethische richtlijnen die in India gelden, en ook strijdig met de Declaratie van Helsinki waarin wereldwijd de afspraken zijn vastgelegd over de minimum eisen aan klinisch onderzoek.

  En hier in Nederland maar aan de gang blijven met het promoten van vooral zelf aanklooien met vanallerhande middeltjes, desnoods onder de toonbank door aangeschaft, om in het eigen keukentje van kanker te genezen.
  Dat is pas ethisch!!!!!

 95. wilmamazone says:

  – Derrick-acteur Horst Tappert stierf op 13 december vorig jaar nadat hij van de beademing was gehaald en de infusen waren weggenomen.Dat verklaarde zijn vrouw

  quote:

  Tappert leed aan suikerziekte en kanker. Zijn situatie was de laatste periode dramatisch. Hij kon niet meer spreken en niets meer waarnemen. Toen ze zijn hand pakte en niets meer voelde, overlegde ze de artsen hun verklaring.

  Dikke Boehoe…..uit Rome wel te verstaan.

 96. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/nieuws/wereld/article2024979.ece

  ROME (ANP) – De Italiaanse president Giorgio Napolitano weigert een spoeddecreet te tekenen waarmee een omstreden euthanasie zou worden tegengehouden. Dat meldde het Italiaanse persbureau ANSA vrijdag.

  😀

 97. peter says:

  Wat minder Rome gerelateerde zaken doet mij naar het voorjaar verlangen!

 98. wilmamazone says:

  Niet te filmen:
  http://www.nrc.nl/buitenland/article2144452.ece

  De Italiaanse regering is vanavond akkoord gegaan met een spoedwet om euthanasie op de 38-jarige Eluana Englaro te voorkomen. De regering van premier Silvio Berlusconi was daarvoor in spoedzitting bijeengekomen. Dat meldden Italiaanse media.

  Quote:

  Het Vaticaan reageerde meteen verheugd, nu de politiek naar haar luistert. „De regering verricht een zeer moedige daad”, aldus een kerkwoordvoerder die zijn teleurstelling uit over de opstelling van president Napolitano.

 99. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/achtergrond/deverdieping/article2025130.ece

  Buigen, maar niet door het stof

  Het vertrouwen in Paus Benedictus heeft een flinke knauw gekregen. Het beeld dringt zich op van een kerkvorst die het contact met het hier en nu kwijt is. Hij kan veel leren van de Tony Blairs en Barack Obama’s van deze wereld. Empathische leiders, die feilbaar durven zijn.

 100. jennyj0 says:

  Heb altijd gedacht dat de basis van het geloof liefde en mededogen was, maar blijkbaar heb ik het nooit goed begrepen.
  Blijkbaar gaat het er alleen om dat de regels van het katholieke reglement gevolgd worden, zonder dat gekeken wordt naar persoonlijke omstandigheden.

  Reglementen zijn niet geschikt als basis voor een moraal, want reglementen gaan uit van algemeenheden, terwijl elke situatie uniek is. Moraal-reglementen dragen per definitie een groot risico in zich tot onmenselijke beslissingen.

 101. jennyj0 says:

  Anderzijds weet ik dat er veel katholieken zijn die zich aan de pauselijke reglementen niet storen en hun handelen wél laten leiden door liefde en mededogen. Zoals dat bij ongelovigen ook het geval is. Moreel besef is absoluut niet per definitie verbonden aan het lidmaatschap van een kerk, er zijn ook heel veel atheisten met een zeer hoogstaand moreel besef.

 102. marer says:

  Ik ben ook gedoopt. Ik kreeg het “vrijzinnig” protestanten water over mij heen. Toen ik bij de gemeente ging werken in 1969 direkt het N.H. weg laten halen. Kerken kregen subsidie van de staat over het aantal leden. Na een verhuizing toch weer de “kerk” aan de deur. Had de gemeente ambtenaar een heel dun potloodstreepje door N.H. gehaald! Bleef ik lekker meetellen!

  Ik voel mij het beste bij het humanisme:
  “Humanisme stelt de waardigheid van de mens centraal. Als levensbeschouwing legt het humanisme de nadruk op vorming (Bildung), rede, redelijkheid en wereldburgerschap. Het humanisme combineert individuele ontwikkeling met een politiek-ethisch streven naar humaniteit, dat wil zeggen: menselijkheid. Een betekenisvol, zinvol leven wordt volgens het humanisme in deze combinatie gevonden. Sleutelwoorden van het humanisme zijn zelfontplooiing en -ontwikkeling, autonomie (in de betekenis van vrijheid en het streven naar een goed en mooi leven), verantwoordelijkheid, kritisch denken, gelijkwaardigheid en humaniteit.”

 103. marer says:

  “Ik zou best Christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uitzagen!”
  Nietzsche

 104. wilmamazone says:

  http://www.nrc.nl/buitenland/article2145032.ece

  De Britse bisschop Richard Williamson is vooralsnog niet van plan zijn omstreden uitspraken over de Jodenvervolging in te trekken. Williamson zei dat tegen het Duitse blad Der Spiegel.

 105. wilmamazone says:

  http://player.omroep.nl/?aflID=8880862

  Samenvatting, update en meningen over de affaire rond het Vaticaan.

 106. wilmamazone says:

  http://www.nrc.nl/buitenland/article2146646.ece

  Premier Berlusconi gebruikt volgens Italiaanse critici het drama rond comapatiënte Eluana Englaro om zijn macht te vergroten ten koste van de president.

  quote:

  De vader van Eluana dreigt te bezwijken onder de druk: „Ik kan niet meer goed nadenken”. Zaterdag riep hij Napolitano en Berlusconi op „zich persoonlijk een beeld te vormen van de werkelijke toestand van mijn dochter, over wie dingen zijn gezegd die heel weinig met de werkelijkheid te maken hebben.” Op die uitnodiging is nog niet gereageerd.

 107. Da silva says:

  http://www.trouw.nl/groen/nieuws/article2026487.ece/__Boer_stookt_woonwijk_warm_met_koeienmest_.html

  De gemeente Zeewolde geeft het goede voorbeeld: een hele wijk wordt verwarmd met behulp van een mestvergister bij een lokale boer.

 108. Edward says:

  @Da Silva, interessant met die mest, goed nieuws voor het milieu. Fijn dat dit nu zo effectief gebeurt, methaan is een veel sterker broeikasgas dan kooldioxide.

  Al meer dan 20 jaar geleden zag ik in een filmpje, getiteld Gobar Gas op mijn werk, dat een enkele loswonende boer uit India destijds al kook- en verlichtingsgas en geconcentreerde meststoffen uit de koeienstront kon halen, en dit gebeurde ook al. Vond iets soortgelijks nu op Youtube:

 109. wilmamazone says:

  http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/2/9/090209_eluana.html

  De Italiaanse comapatiënte Eluana Englaro is overleden. Het overlijden werd bekend gemaakt door een minister in de Senaat.

 110. wilmamazone says:

  http://www.nrc.nl/buitenland/article2147066.ece

  Quote:

  God vergeeft diegenen die verantwoordelijk zijn voor de euthanasie van de Italiaanse comapatiente Eluana Englaro, stelde het Vaticaan vanavond in een reactie op het overlijden van de vrouw.

  Zou het Vaticaan het verschil wel weten tussen euthanasie en palliatieve sedatie?
  Zonder techniek zou Eluana al 17 jaar geleden gestorven zijn.

  Moge zij nu dan rusten in vrede en haar naasten in vrede verder kunnen.

 111. Da silva says:

  http://www.ad.nl/denhaag/2987884/Vernield_vernederd_en_compleet_afgebroken.html

  DEN HAAG – Naar schatting een op de vijf slachtoffers van geweld binnenshuis is mán. En waar de opvang voor vrouwen de laatste jaren een vlucht heeft genomen, blijft de hulp aan mannen tot nu toe achter. De vier grote steden, het ministerie van Justitie en de Stichting Wende zijn vast van plan daar verandering in te brengen.

  Lijkt me ontzettend eenzaam,met wie kun je hier over praten?

 112. Da silva says:

  http://www.z24.nl/bijzaken/artikel_53990.z24/Dubai_loopt_leeg.html

  Het goede leven in Dubai is voorbij. Expats die hun luxueuze levensstijl op de pof financierden, ontdekken nu dat het islamitische woestijnstaatje strenge schuldeiswetten heeft. De oplossing: een enkeltje Verweggistan.

 113. wilmamazone says:

  http://www.hartenziel.nl/artikel/het_was_zon_aardige_dokter/

  Artsen kunnen patiënten nog steeds voor het lapje houden. Hoe komt het toch, dat blinde vertrouwen hebben in een ander?

 114. wilmamazone says:

  Het staat geschreven en gedrukt:

  De bosbranden in het zuiden van Australië zijn de straf van God voor het toestaan van abortus. Dat vindt althans de prominente Australische geestelijke Danny Nalliah, voorman van de christelijke geloofsgemeenschap Catch The Fire.

  Zei ik wat??!! Nee hoor dat denken jullie maar! 😉

 115. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/nieuws/europa/article2027933.ece

  Het overlijden van Eluana Englaro, de Italiaanse die zeventien jaar in coma lag, maakt in Italië veel emoties los. Bij het ziekenhuis in Udine waar Englaro stierf, is een bord neergezet met de tekst ‘Ciao Eluana, eindelijk vrij, rust in vrede.’

  “Dag meiske, eindelijk vrij, rust in vrede.”

 116. peter says:

  Het Krediet en de Bandiet.
  Kredietverstrekkers zijn woedend over het nieuwe vignet dat bij alle leenreclames moet gaan prijken. De consument wordt gesymboliseerd als een ontsnapte boef.
  Het vignet – een mannetje met een soort ouderwetse voetboei – is gekozen door een consumentenpanel dat moest aangeven welk van de drie plaatjes het best aansluit bij de waarschuwing ‘Let op! Geld lenen kost geld’.
  Met het omstreden vignet wordt volgens de AFM bedoeld dat een lening een blok aan je been kan worden als je niet goed hebt nagedacht of je de lening wel kunt aflossen.

  In hoge mate overbodig. Er is net vorig jaar een gedragscode overeengekomen met zeer strenge regels voor kredietverlening aan consumenten.

 117. cryptocheilus says:

  Tss, gedragscode. Het meest overschatte fenomeen in de laatste tien jaar. ‘Herenaccoord’ kan ook zó in dit rijtje. Vooruit dan. Voor jou. Eén woord;

  Tabaksblad.

  Rustig verder slapen Peter.

 118. peter says:

  Wakker worden als consument met een voetboei is het ook niet.

 119. cryptocheilus says:

  De consument is wel wakker hoor. Die wordt doodgegooid met z’n eigen inhalige gedrag; Die leent maar!
  Dan is het ook niet zo moeilijk om het huidige gebrek aan cash deze zelfde consument in de schoenen te schuiven. Betaald moet er worden. Daar gooien we dan ook rustig het regeerakkoord voor open. Waar anders dan bij Jan Splinter zijn de centjes te halen? Doorwerken! Tot je sterft. Je verplichte pensioenbijdragen zijn vogelvrij, immers afhankelijk van de ‘economie’.

  Wat dat betreft ben ik het met je eens; Schuld (gevoel). Maar dan niet voor de happy few.

  De boei/bal wordt aan de verkeerde voet gelegd.

  -linkse knuppel in het hoenderhokreactie-

 120. peter says:

  -linkse knuppel in het hoenderhokreactie-

  -boeiend-

 121. cryptocheilus says:

  @ Peter:

  En dat is je reactie?

  Als het je hier niet boeit blijf dan weg. Ben ik verlost van je “wij van Peter adviseren….Peter”- verhalen.
  Flikker toch op man.

  Zo, nu heb je alle reden verschrikkelijk verbolgen te zijn. Live with it.

 122. peter says:

  Ik ben helemaal niet verbolgen!

  Live with it.

 123. peter says:

  Ik ben allang blij dat je een beetje werk maakt van je site, Crypto. Ik had de indruk dat je het aan anderen toeliet! Dat je bepaalde deelnemers de boeien om had gedaan!
  Bij sommige meisjes sta ik dat niet toe, ondanks alles wat er gebeurd is!

  Stai’n alive!

 124. peter says:

  Voorlopig zie ik nog teveel een site die je in …. geworpen is!
  Meer creativiteit, het zal van jou moeten komen, is ten zeerste vereist.

  Dus voorlopig geen plotselinge uitstapjes! hihi!

  Ik hou van je.

  Je Peter.

 125. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/article1146443.ece

  Elk jaar wordt Australië geplaagd door vele bosbranden. In 2009 zijn de brandhaarden groter en feller. Vijf vragen over het waarom.

  O.L. Heer had/heeft dus héél wat te bestraffen/af te straffen daar.Tot nu toe heeft het niet veel geholpen.
  Zie bericht hierboven 1:48pm

 126. jennyj0 says:

  Het leven is erg ingewikkeld als je gelovig bent.
  🙂

 127. wilmamazone says:

  http://weblogs3.nrc.nl/etty/2009/02/10/katholieke-dictatuur/

  Katholieke dictatuur
  Eluana Englaro is gisteravond op 38-jarige leeftijd overleden, nadat met toestemming van de Italiaanse Hoge Raad de kunstmatige voeding van de al zeventien jaar in coma verkerende vrouw was beëindigd. Dat mocht niet van de kerk. De senaat was juist in een spoedzitting bijeen om te verhinderen dat aan haar uitzichtloze lijden een waardig einde zou komen.

  Geen einde is er nog gekomen aan de door de kerk ontketende hysterie die ingrijpende gevolgen dreigt te krijgen voor de democratie en de rechtsstaat. „Stop de moordenaarshanden”, was de leuze van het Vaticaan. Die ging niet over oorlogsmisdaden of over de huurmoordenaars van de maffia en de camorra. De moordenaars zitten volgens de Heilige Stoel in het hoogste Italiaanse rechtscollege.

  Deze column van Elsbeth Etty staat voor mij als een huis, ik heb er niets aan toe te voegen.

 128. jennyj0 says:

  Ik was het er ook helemaal mee eens. Het is de hoogste tijd dat dit instituut zichzelf opheft.

 129. jennyj0 says:

  Op de website van mw. Mental:

  “In het kader van ‘niet langer mezelf beperken’, heb ik mijn persoontje ook toegestaan het niet zo nauw te nemen met de waarheid. Dat wil dus zeggen dat het voor de lezer niet altijd even duidelijk zal zijn of iets ‘al dan niet bezijdens de waarheid ligt’. Ik ken mezelf enige ‘dichterlijke’ vrijheden toe, wat wil zeggen dat ik bepaalde elementen hier en daar aan zal dikken, af zal zwakken, weg zal laten of er bij verzinnen, al naar gelang mijn behoeften en ten dienste van mijn nieuwe roeping: ridiculist….”

  Wat moeten we hier nu van denken? Is het verhaal over haar borstkanker verzonnen? Zijn de triomfantelijke verhalen over haar wondergenezing door de TIM-therapie verzonnen? Zijn de gezonheidsadviezen die mw. Mental geeft, verzonnen? Is het berichtje van ene Margriet, die zeker niet voor reguliere behandeling zou hebben gekozen als ze beter was voorgelicht, verzonnen?

  Wat bezielt iemand om internetpagina na internetpagina vol te plempen met dit soort gevaarlijke ijdeltuiterij?!

  Wat moeten we met deze kletskoek?

 130. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/wetenschap/article1146802.ece

  De geneesmiddelenindustrie heeft een sterke neiging om gegevens over mislukte medicijnen achter te houden. Daarbij is de wetenschap niet gediend en blijven risico’s van bepaalde middelen soms ook onderbelicht.

  Dat schrijven Franse onderzoekers deze week in het blad PLOS Medicine. Van slechts een op de zes beginstudies met mensen met potentiële medicijnen wordt het resultaat in een wetenschappelijk tijdschrift vermeld. Van ongeveer de helft wordt zelfs op geen enkele manier publieke melding gemaakt.

 131. jennyj0 says:

  Overigens, grammatica valt niet altijd mee, dat blijkt maar weer.

  De uitgang ‘ist’ stamt uit het Grieks/Latijn. Het is een van de manieren om iemand’s hoedanigheid mee aan te duiden. Voorbeelden: jurist; anarchist; machinist; enz. In het Engels zie je het terug in woorden als ‘scientist’.
  🙂

 132. jennyj0 says:

  @ Wilma,

  De meeste farmaceutische bedrijven hebben aandeelhouders. Dat is op zich niet zo erg, als het maar niet zo is dat de macht van de aandeelhouders uit balans is. In bedrijven die zijn ingericht volgens het Amerikaanse model, is dat vaak wel zo. Aandeelhouders willen snel veel geld verdienen op hun aandelen. Ze zijn doorgaans alleen bereid tot geduld als het een zeer grote winst oplevert. In bepaalde bedrijfen zijn aandeelhouders zeer bepalend voor het beleid van een bedrijf en ze kiezen niet altijd voor de oplossingen die het beste zijn voor het algemeen belang. Ik snap wel dat er geld gegenereerd moet worden om onderzoek te doen en aandeelhouders zijn een goed middel om geld te genereren. Maar nu zien we ook de negatieve kant van dat model. Ik vind dat de macht van de aandeelhouders in de farmaceutische industrie drastisch beperkt moet worden. Dat betekent wel dat het geld ergens anders vandaan moet komen. Maar zonder aandeelhouders kunnen er ook eens andere keuzes gemaakt worden omdat er minder winstdruk op het bedrijf ligt.

 133. wilmamazone says:

  @JJ

  De dikke:

  ri·di·cu·li·se·ren
  overgankelijk werkwoord; ridiculiseerde, heeft geridiculiseerd

  belachelijk maken
  betekenisverwante termen
  synoniem:
  bespotten

  Dat Mw. Mental woorden verzint die niet bestaan, tja………dat doe ik zelf óók maar al te graag.
  Dat ze zichzelf de roeping van belachelijkmaker/bespotter toedicht is een ander verhaal.
  Dat ze het ridiculiseren van de ander/het andere inmiddels al tot kunst verheven heeft ook.
  Dat ze samen met haar Harrie regelmatig in een deuk ligt vanwege o.a. onze comments over kanker,kwaks en alternatief/de reguliere aanpak van kanker/de wetenschappelijke publicatie’s daarover enz. enz. mag uiteraard niet ridicuul en gevaarlijke ijdeltuiterij genoemd worden.
  Dat getuigt niet van respect voor Mw. Mental&Co. met al haar kletskoek, gebakken lucht en zelfs mogelijke keiharde leugens/verzinsels.
  Dat ze van mij haar behoeften mag gaan doen op de enige plek waar die thuishoren, zal inmiddels iedereen al duidelijk zijn, dan kunnen ze tenminste meteen doorgespoeld worden.

 134. marer says:

  Mevr. Mental houdt voor de zekerheid maar wat slagen om de arm. Er komt een regulier onderzoek aan. Ik verdenk haar er nu van dat het resultaat wel heel erg in haar spirituele (waan)denkbeelden zal passen. Tumor verandert en uitzaaiingen? Nooit van gehoord! Daarop zal zij zich niet laten controleren.
  Aan haar schrijfsels valt te lezen dat zij zich niet echt “kiplekker” voelt.
  Mannetje voelt zich ook niet meer zo comfortabel.
  Riducaliseren van borstkanker is een heel slecht tijdverdrijf.
  Nog enkele maanden te gaan.

 135. jennyj0 says:

  Nee, mannetje heeft stress. Ik zou krankzinnig worden van angst als mijn partner zo bezig was.

 136. Edward says:

  Wonderbaarlijke genezing jochie (8)

  LONDEN – De dokters hadden de achtjarige Reuben al opgegeven. Zo vertwijfeld waren ze over de zo zeldzame bloedziekte die zelfs nog geen naam heeft, dat ze hem hooguit nog twee jaar gaven. Zijn ouders gaven echter niet op. Een speurtocht, onder meer via het internet, leidde tot voedingsupplementen die hun zoontje er weer helemaal bovenop hielpen. Medisch experts spreken van een mogelijke doorbraak.

 137. jennyj0 says:

  Oh.
  Waar kan ik dat lezen?

 138. Edward says:

  @Wilma, als ik mevr. Mental was zou ik niet lachen als ik hier las dat ik Sylvia Millecam’s Middeleeuwse lijdensweg ga overdoen. Tenzij ze dit bagatelliseert, zoals velen. Alternatieven zien dit als een typisch geval van regulier doorzeuren. Ik constateer dat alternatief niet de interne conclusie heeft getrokken voortaan wat kritischer knoeiers in eigen rangen aan te pakken. Na Sylvia’s dood heeft alternatief helemaal NIETS veranderd!

  Ik voel plaatsvervangende schaamte dat ik vroeger met zoveel enthousiasme en enorme inzet met ze meewerkte. Elk sterfgeval moet en zal gebagatelliseerd. Lijkt op die vaklui die zeecontainers met veel te zwaar vuurwerk gedoogden midden in een woonwijk…

 139. jennyj0 says:

  Wonderlijk. Ze gaan het verder onderzoeken begrijp ik.

 140. Edward says:

  Is interessant. Soms werkt een enzym niet goed of zijn er door ouderdom normale sleutellichaams stoffen weggevallen. In dat soort gevallen zou echter suppletie zinvolle herstellende dingen kunnen doen, zoals de onderdelen leveren waarvoor het enzym had moeten zorgen. De 84 reacties onder het bericht doen wel vermoeden dat men het resultaat teveel doorveralgemeniseert. Als suppletie in 1 geval iets doet, zal dat bij elke conditie opnieuw getest moeten worden, en vaak NIETS doen. ’t Zijn geen algemene tovermiddelen.

 141. wilmamazone says:

  Vandaag begint het Darwinjaar.

  Uiteraard zijn er tegenstanders, die komen deze maand met een pro-creationisme huis-aan-huis-folder.

 142. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/wetenschap/article1147789.ece

  Amerikaanse onderzoekers van de universiteit van Michigan in Ann Arbor hebben de basis gelegd voor een urinetest om prostaatkanker op te sporen, blijkt uit een publicatie die donderdag is verschenen in Nature. Het kan als alternatief dienen voor de psa-bloedtest die nu wordt gebruikt maar die geen eenduidige resultaten geeft.

 143. wilmamazone says:

  Als de bosbranden in Australië de straf van God zijn, tja…………?!

 144. Da silva says:

  God straft onmiddelijk,Karma neemt er tenminste rustig de tijd voor:-)

 145. da silva says:

  http://www.elsevier.nl/web/10223404/Nieuws/Nederland/Asielzoekers-sturen-dochters-terug-voor-besnijdenis.htm

  Ten Broeke zei dat de asielzoekers het gevoel hebben dat zij – ondanks hun verblijf in Nederland – toch moeten voldoen aan de culturele gewoonten in Afrika.

  Daarom sturen zij hun dochters naar Somalië of andere landen om een besnijdenis te ondergaan. Ten Broeke noemt dit ontoelaatbaar. ‘Het onmiddellijk intrekken van de asielstatus is op zijn plaats. Betrokkenen moeten weten dat besnijdenis hier niet geaccepteerd wordt.’

  Hier een duidelijke uitleg over het hoe en waarom van vrouwen besnijdenis in Somalie.
  http://mens-en-samenleving.infonu.nl/sociaal-cultureel/8264-vrouwenbesnijdenis-binnen-de-somalische-gemeenschap-in-nl.html

 146. wilmamazone says:

  Vrijdag de 13e.

  Als het ongeluk in een klein hoekje zit, zit geluk dan in de rest?
  Loesje

 147. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article2030390.ece

  Na acht maanden dient zich weer een vrijdag de 13e aan, de dag die volgens het volksgeloof meer ongeluk met zich meebrengt dan een gewone dag. Dit jaar valt zowel de 13e dag van februari als van maart op een vrijdag. Het fenomeen van een vrijdag de 13e in twee elkaar opvolgende maanden doet zich maar eens in de zeven à acht jaar voor.

  Bij de weg:
  In november is er ook nog een vrijdag de 13e, dat belooft dus wat voor 2009!

 148. jennyj0 says:

  @ Wilma,

  Bij Loesje: ja, lijkt me wel!
  🙂

 149. wilmamazone says:

  http://www.kanker-actueel.nl/index.php?blz=an_al.DCA&id=13008

  Dr. Wim Huppes liet ons weten dat hij stopt met de zelfhulpgroep voor patienten die DCA zijn gaan gebruiken en verwijst daarvoor naar ander sites. Lees op onderstaande link hoe en wat allemaal.

  Wim Huppes adviseert iedereen die DCA gebruikt daarmee te stoppen omdat de resultaten bij ca. 80 patienten ronduit teleurstellend zijn. Klik hier voor Wim Huppes zijn uitgebreide toelichting

 150. jennyj0 says:

  En daarvoor hebben we dus al die scheldkanonnades over ons heen gehad en is ons toegevoegd dat we eigenlijk op de brandstapel thuishoren.

 151. Marer says:

  http://www.kwakzalverij.nl/828/Gezondverstandgeneeskunde

  http://www.iocob.nl/lichaamswerk/wederom-bewijs-babymassage-werkt-5.html

  En zo houdt de één de ander in stand.

  (IOCOB wordt in mijn ogen wel steeds kinderachtiger, zie b.v. die infantiele plaatjes en smurfen, zou dat ook door massage komen?)

 152. Marer says:

  http://www.ad.nl/diagnose/3000345/lsquoMama_je_bent_jezelf_weerrsquo.html

  Uiterlijk zegt niet alles maar wel veel. Als niet steeds alle ogen op je gericht zijn omdat je er zo ziek uitziet is dat heerlijk!

 153. Marer says:

  http://www.ad.nl/diagnose/3000346/Zonlicht_en_boter_tegen_MS.html

  De margarine-gigant niet alleen voor hart- en bloedvaten!

 154. Marer says:

  http://www.ad.nl/diagnose/3000347/Teelbalkanker_door_blowen.html

  Vrouwen mogen (voorlopig)gerust verder blowen!

 155. marer says:

  http://www.iocob.nl/nieuws/oud-secretaris-verenigng-tegen-de-kwakzalverij-v.d.-graaff-overleden.html

  (Kinderachtige)reactie van IOCOB op overlijden van oud secretaris van de VtdK.

 156. wilmamazone says:

  http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/2/15/150209_agis.html

  Zorgverzekeraar Agis betaalt hogere honoraria aan fysiotherapeuten die reclame maken voor Agis, door middel van een infopunt op een zichtbare plek in hun praktijk. Zo’n infopunt is een reclamezuiltje met folders over medische onderwerpen én over Agis Zorgverzekeringen.

  Agis sluit basiscontracten en intensieve contracten af met fysiotherapeuten. De intensieve contracten omvatten een aantal extra kwaliteitseisen waaraan de fysiotherapeuten moeten voldoen. De plaatsing van een Agis-infopunt is een bindende voorwaarde om het intensieve contract te krijgen.

  Fysiotherapeuten met zo’n intensief contract krijgen per verrichting meer betaald. Voor een normaal consult fysiotherapie krijgen ze 30 euro in plaats van 27,50 euro in het basiscontract, een verschil van 9,1 procent.

 157. wilmamazone says:

  hoopvol nieuws.

  ‘Medicijnen in ontwikkelingslanden moeten goedkoper worden, zodat ook de allerarmsten er gebruik van kunnen maken’.

  Deze uitspraak komt deze keer niet van een hulporgansiatie, maar van een grote medicijnmaker. Andrew Witty, topman van GlaxoSmithKline, zegt in The Guardian dat de prijzen voor geneesmiddelen in ontwikkelingslanden fors omlaag moeten.

  Dat klinkt te mooi om waar te zijn en dat is het voorlopig ook, want Wittty heeft de hulp nodig van de rest van de farmaceutische industrie. Hij wil onder meer dat de fabrikanten hun kennis over medicijnen delen.

 158. wilmamazone says:

  http://www.ziekenhuis.nl/index.php?cat=nieuws&nieuws=item&id=6276&nieuwstype=pat

  Kankerremmend geneesmiddel op inactief door groene thee.

 159. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/nieuws/wereld/article2032565.ece

  In Berlijn worden vanaf dinsdag bouwplannen van Auschwitz tentoongesteld. De tekeningen werden vorig jaar gevonden in een woning in Berlijn. Ze worden tentoongesteld in het hoofdkantoor van uitgeverij Axel Springer, die ze nu in bezit heeft.

  Springer zegt het als zijn plicht te beschouwen om ze openbaar te maken.

  Op de bouwtekeningen, die tussen 1941 en 1943 zijn gemaakt, staan uitbreidingen van het vernietigingskamp met een crematorium en een gaskamer.

  En o.a.’bisschop’ Richard Williamson maar blijven roepen………………….juist ja!

 160. wilmamazone says:

  http://www.nrc.nl/wetenschap/article2155174.ece

  Voor hiv-geïnfecteerden die dagelijks medicijnen slikken om geen aids te krijgen, is gentherapie in de toekomst misschien een alternatief.
  Bij een eerste uitgebreide onderzoek in Australië en de Verenigde Staten, bij 74 mensen, kon een aantal proefpersonen de beruchte HAART-medicijnen al een jaar lang laten staan.
  Het onderzoeksverslag is afgelopen zondag online gepubliceerd door het tijdschrift Nature Medicine.

 161. marer says:

  http://www.nrc.nl/binnenland/article2155292.ece/Nederlandse_artsen_veroordeeld_voor_stamceltherapie

  Innovatieve therapie volgens de advocaat “omdat de wetgeving achterloopt”.
  Waar kennen wij die kreten toch van? Iets met hyperthermie in Duitsland, waar het gras ook veel groener is? En sommige (basis)artsen ook voor de reguliere muziek wensen uit te lopen? En er goed verdiend kan worden aan kankerpatiënten?

 162. marer says:

  http://www.kwakzalverij.nl/829/Kwakzalverij_met_stamcellen_zwaar_gestraft

  “Uw webredacteur vindt dat de Belgische rechtspraak vóórloopt: daar wordt niet moeilijk gedaan over de term ‘kwakzalver’ voor een arts”.

  Die Belgen noemen gewoon het beestje bij de naam! 😉

 163. marer says:

  http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/701553/2009/02/17/Illegale-stamceltherapie-kost-Nederlandse-artsen-22-000-euro.dhtml

  Quote:
  “Aanzienlijke verbeteringen”
  De verdediging vond niet dat de wetsgeneesheer recht van spreken had en betwistte dat het om kwakzalverij ging. De therapie bood weliswaar geen enkele garantie, maar toch zou 60 procent van de patiënten gemerkt hebben dat bepaalde lichamelijke functies verbeterden. De stamceltherapie zou in Duitsland en in andere landen probleemloos zijn uitgevoerd”.

  In Duitsland is het gras inderdaad groen.

 164. Jennyj0 says:

  Nou Gorter nog…!

 165. marer says:

  JJ: Het gras in Duitsland is erg groen!
  Bij Gorter heb je ook geen enkele garantie maar wel kans (van 1 op duizenden?)op een filmpje gemaakt door een bekende cineast dhr. K. Br.

 166. wilmamazone says:

  Tja…..wie kan zich Gorter überhaupt nog permiteren:

  http://extra.volkskrant.nl/opinie/artikel/show/id/2723/Jos_Collignon_over_de_economie

  Ben ook benieuwd hoe de Belgen ‘professor’ Robertje-gat-in-de-markt gaan benoemen.

 167. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1150559.ece

  Kankerpatiënten krijgen moeilijker een baan. De werkloosheid onder ex-kankerpatiënten is daardoor hoger dan onder gezonde mensen. Dit blijkt uit een literatuurstudie van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam. De resultaten ervan zijn woensdag gepubliceerd in het Amerikaanse tijdschrift Journal of the American Medical Association (JAMA).

  En kankerpatiënten die weer aan het werk zijn, maar te lang/voor altijd enige aanpassing nodig hebben,hoeven niet altijd op enige clementie te rekenen.
  Eigenlijk wil het grootste gedeelte van de goegemeente gewoon niet weten, dat het na de laatste behandeling nog niet afgelopen is/er geen sprake is van 100% genezen zijn.
  Al vrij snel kan de diagnose aanstelleritus vallen of vindt MEN het beter dat er gestopt wordt met werken om vooral van het leven te gaan genieten.
  Het komt niet bij ze op dat vooral de kankerpatiënt volop kan genieten van zijn/haar betaalde baan/het weer opbouwen daarvan, al kost het nog zoveel moeite.
  Door dat vanalles niet willen inzien/beseffen wordt de kankerpatiënt niet gezien, dat is gemakkelijker.
  Het is al erg genoeg dat ze er in grote getalen zijn, maar daar hoeft de maatschappij toch zeker niets/niet lang iets van te merken?
  Wat dènkt die kankerpatiënt godbetere nou hélemaal, de show must go on hoor!

 168. wilmamazone says:

  Weer eentje uit de roomse ‘moppentrommel’:

  http://www.nrc.nl/buitenland/article2156656.ece

  Rapport Vaticaan: sekses zondigen verschillend

  Vaticaan-Stad, 18 febr. Mannen hebben vooral moeite hun lustgevoelens te beteugelen, vrouwen bezondigen zich het vaakst aan ijdelheid. Dat blijkt uit een rapport van het Vaticaan over de zeven hoofdzondes, berichtte de Britse omroep BBC vandaag.

 169. marer says:

  Robert Long zong zoiets als: “Hij die door zijn orgaan slecht pist heeft steeds voor anderen beslist”.

 170. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/nieuws/Wetenschap/article2035642.ece

  Een joodse jongen (17) heeft twee tumoren opgelopen als gevolg van een experimentele stamceltherapie die zijn ouders hem in Moskou hebben laten ondergaan. „De proef was in alle opzichten fout”, aldus Hans Clevers, directeur van het Hubrecht Instituut voor ontwikkelingsbiologie in Utrecht.

 171. Da silva says:

  http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article2035780.ece/Pleidooi_voor_verplichte_bloedproef_bij_geweldsdelict_.html

  Justitie is te weinig alert op de invloed van medicijngebruik op extreem gewelddadig gedrag. Rechtspsycholoog Harald Merckelbach en forensisch psycholoog Corine de Ruiter pleiten voor een verplichte bloedproef.

  http://www.trouw.nl/achtergrond/deverdieping/article2035668.ece/Een_misdadige_bijwerking.html

  Niemand begrijpt wat Martin de B. uit Kerkrade bezielde in de nacht van 23 juli 2007. Hoe kon het toch dat die rustige, vriendelijke 56-jarige, nog nooit op agressief gedrag betrapt, veranderde in een waanzinnige?

  Even stoppen of beginnen met antidepressiva en je hele leven is naar zijn vaantjes,ik weet er alles van en ben blij dat dit eindelijk aandacht krijgt.

 172. wilmamazone says:

  @Da Silva

  Het onder invloed zijn van medicijnen mag in het geheel meer aandacht krijgen.
  Hoeveel mensen nemen b.v. deel aan het verkeer/stappen gewoon achter het stuur, terwijl ze medicatie slikken die de rijvaardigheid kan beïnvloeden?!
  Er wordt wèl gecontroleerd op alcohol, maar hoeveel ongelukken worden veroorzaakt door medicijnen?

  Wie het weet mag het zeggen!

 173. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/article1151827.ece

  Excuses. In de Volkskrant heb ik woensdag iets geschreven dat eigenlijk niet waar is. Het gaat om het nieuwsbericht over de Britse advocaat David Mills. Die is door de rechtbank in Milaan tot 4,5 jaar cel veroordeeld, omdat hij 600 duizend dollar smeergeld heeft aangenomen van Fininvest, de holding van Silvio Berlusconi. In ruil daarvoor heeft hij verklaringen afgelegd die Berlusconi vrijpleitten in twee corruptie- en fraudezaken uit de jaren negentig.

  quote:

  In dit land hebben de grootste schandalen geen enkel gevolg meer’, zei schrijver-journalist Marco Travaglio vorig jaar tijdens een lezing. ‘Niemand vraagt zich meer af: is het wel normaal wat hier gebeurt? Zodat je bijna gaat denken dat je zélf gek bent.’

  Zodat je bijna gaat denken dat je zélf gek bent.
  Dat gevoel bekruipt mij regelmatig als ik nadenk over wat er allemaal aan de hand is rondom het ‘alternatieve genezen’ van kanker.

 174. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1151878.ece

  Ter Horst wil hulp voor bedreigde medicijnmakers.
  Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken laat uitzoeken hoe farmaceutische bedrijven die door dierenactivisten worden bedreigd, hulp kunnen krijgen. Dat heeft zij vrijdag tegen de NOS gezegd.

  Experimenteren/doehetzelven met/door kankerpatiënten is wèl wenselijk hè Wim Huppes en Co?!
  Dat is niet beestachtig hoor!
  Ik zal vast zelf degene zijn die gek is.

 175. wilmamazone says:

  http://www.kwakzalverij.nl/832/Gorter_verliest_proces_tegen_SKEPP

  De Antwerpse rechtbank van eerste aanleg heeft de schade-eis afgewezen die de omstreden alternatieve kankerbehandelaar Robert Gorter had ingespannen tegen de vzw SKEPP en twee van zijn leden, de artsen Wim Betz en Luc Bonneux.

 176. wilmamazone says:

  In België mag men een kwakzalver nog een kwakzalver noemen!

  Wanneer mag in Nederland een rasechte kwakzalver met een gerust hart een kwakzalver genoemd worden?
  Het is toch wat dat die kwakzalvende kwakzalvers gewoon mogen blijven kwakzalven en de woorden kwakzalven/kwakzalver/kwakzalverij niet zouden mogen, zelfs niet als zelfbenoemde professors e.d. duidelijk zo’n kwakzalvende kwakzalvers zijn.
  Om het over de promotors van deze kwakzalvers nog maar niet te hebben, die vinden dat kwakzalverij moet mogen en de handel en wandel géén kwakzalven.

  Ik raad dan ook iedereen aan om èrrug voorzichtig te zijn met het gebruik van de de woorden kwakzalver/kwakzalven en kwakzalverij, want voor dat je het weet sleept zo’n kwakzalver je naar de rechtbank.

 177. wilmamazone says:

  Om het te vieren!

  Daar gaan we met z’n allen:

  😀

 178. wilmamazone says:

  En voor wie bovenstaande tekst te moeilijk is doen we deze:

 179. Da silva says:

  Ik doe ook gezellig mee:-}

  het zijn in ieder geval niet de grijpstuivers van Gorter die de lucht in gaan!

 180. marer says:

  Ik vier in het westen ook mee! Wij sturen de prins naar Oeteldonk!

  http://www.ad.nl/groenehart/3016933/Koos_de_monarch_van_Oeteldonk.html

 181. wilmamazone says:

  http://www.hartenziel.nl/artikel/voor_nu_kerngesund/

  De wachtkamer van een Duits ziekenhuis nabij Hengelo zit vol met Nederlanders die daar een totale bodyscan laten doen. De preventieve jacht op ernstige aandoeningen is in Nederland verboden. De Inspectie voor de Volksgezondheid is bezorgd, want de screenings zijn niet zonder risico. ‘Mijn huisarts zegt dat het stress is, ik denk aan iets anders.’

  En de ‘alternatiefjes’ maar zeuren/zaniken/zeiken dat regulier in Nederland meestal geen medewerking wil verlenen na rondje’s doe-het-zelven of dubieuze behandeling door een van de velen kw***.
  Mijn mening:
  Als kankerpatiënten afzien van reguliere behandeling/die compleet afzeiken/complotten benoemen enz. betaal je ook maar je eigen scans/bloedonderzoeken e.d.!
  Het kan, dus ophouden met zeuren.
  Je moet er wèl wat voor over hebben nietwaar?!

 182. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/nieuws/zorg/article2036801.ece

  Kunnen antidepressiva een grote rol spelen bij geweldsdelicten? De Groninger toxicoloog Donald Uges betwijfelt of kan worden aangetoond dat gebruik van antidepressiva een doorslaggevende rol spelen bij gewelddadig gedrag. Hij is wel voor een bloedproef.

 183. wilmamazone says:

  http://www.nrc.nl/opinie/article2159293.ece

  Onderzoekers die afhankelijk zijn van de farmaceutische industrie ruïneren onze gezondheid

  Net als Amerika moet ook de EU resultaten van farmaceutisch onderzoek verplicht openbaar maken.

 184. wilmamazone says:

  http://www.kwakzalverij.nl/834/Kwakzalver_is_geen_oplichter

  In Leeuwarden sprak de rechter op vrijdag 20 februari 2009 een genezer vrij van oplichting. Enigszins voorspelbaar, want oplichting in juridische zin, dus met de intentie om te bedriegen, is zelden aantoonbaar. Maar het is toch moedig van officier van justitie Ed Boelen om de rechter om een uitspraak te vragen.

  De betrokkene was een Surinaamse genezer uit Dokkum, die met handoplegging, kruiden en meditatie genezing bood, kortom wat in de Randstad tal van duistere ‘professoren’ aanbieden. Hij woont overigens nu in Rotterdam.

  Tja….u vraagt,wij draaien u een poot uit!

 185. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/nieuws/zorg/article2038443.ece

  Slechte alternatieve arts moet stoppen
  Artsen die de gezondheid van hun patiënten schaden, gaan veel strengere straffen krijgen. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) kan alternatieve genezers gaan bevelen hun praktijken te staken.

  Hopelijk gaat de wet óók nog voorzien in adequate maatregelen tegen kwakzalvers zoals in bovenstaand bericht.
  Want inderdaad:

  Een fantast die zichzelf en anderen maar wat heeft wijsgemaakt gelijkstellen aan iemand die lang en hard gewerkt heeft om zich betrouwbare kennis en kunde eigen te maken, is een miskenning van waar geneeskunde om draait.

 186. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1153713.ece

  Grote kans dat de brochure ‘Evolutie of Schepping?’ binnenkort in groten getale op de deurmat van de afzender valt. Een groep behoudende christelijke organisaties verspreidt deze folder maandag per post onder de Nederlandse bevolking, om zo Darwins evolutieleer ter discussie te stellen. ‘Stuur die folder terug naar de afzender’, zegt een club webloggers die niet van de actie gediend is.

  Quote:

  Volgens een van de initiatiefnemers, Bert Brussen, is het zo druk op de site, dat deze er sinds maandagochtend al een paar keer uit lag.

 187. Da silva says:

  http://www.ad.nl/binnenland/3025463/Giftige_producten_uit_schap.html

  DEN HAAG – In Nederland zijn naar schatting achthonderd tot duizend producten verkrijgbaar die stoffen bevatten die verboden zijn, verkeerd worden gebruikt of waarvan de schadelijkheid niet volledig is bekend.

 188. Da silva says:

  http://www.ad.nl/binnenland/3025388/Arts_schrijft_recept_voor_1000_pillen.html

  De KNMP kan geen klacht tegen de psychiater indienen. Doordat de pillen uit eigen zak worden betaald, is de beperking van dertig stuks per maand die in alle zorgpolissen staat, niet meer van toepassing. Ook in de vroegere ziekenfondswet stond het maximum van dertig. ,,Nu moeten we maar vertrouwen op de professionaliteit van de medici,’’ zegt Horikx.

 189. marer says:

  http://terugnaarjemaker.nl/

  Als je het niet op prijs stelt dat de christelijke mening zomaar op je deurmat valt!

 190. wilmamazone says:

  Hierrr…
  nog wat aanvullende argumenten.

 191. cryptocheilus says:

  Hierrrrr nog meer aanvulling.

  Een PDF document van de bewuste folder met aanvullingen/opmerkingen en uitleg bij alle fouten, misleidingen en rhetorische trucs van een skepticus

  Even op de vraagtekens gaan staan voor zijn commentaar….

 192. Edward says:

  Grappig die folder over evolutie of creatie.

  OK stel we geloven de folder, dus we geloven creatie, was dit dan door de Mohammedaanse Allah, door Shiva, door God, door Boeddha, door Wodan? ’t Is maar waar je geboren wordt wat je dan voor 100% waar ziet.

  Was ik geboren in Mumbay, geloofde ik nu heilig in Ganesha, geboren in Jeruzalem geloofde ik wel in God maar niet in Jezus, en geboren in Ryadh wist ik nu heel zeker dat Allah de schepper was, en geboren in Wapenveld deelde ik nu ook folders tegen de evolutie uit.

  Hoe vrij zijn wij eigenlijk te denken of geloven wat we willen?

  De gelovige gelooft dat in een melkwegstelsel met 100 miljard sterren onze als enigste een populatie en een God heeft, dat in een heelal met honderd miljard melkwegstelsel met elk 100 miljard sterren dit ook niet geldt… Big bang? Onzin! Evolutie? Nee hoor.

  Tsja.. waarom heeft zo’n God dan niet alle mensen op aarde Christelijk gemaakt, en alle sterren in het heelal met hun planeten ook allemaal Christelijk gemaakt? Als alle zandkorrels op stranden in de hele wereld alle planeten in het heelal zijn, wai in verhouding klopt, dan waarom alleen op dat zandkorreltje hier al dat gedonder?

  Hopelijk worden alle denkende wezens in het heelal ooit een eenheid, want op dit stipje vermoordden zelfs de in een barmhartige Christus gelovende katholieken en protestanten elkaar recent nog… en de soennieten en de sjieten elkaar, en de hindoe’s en moslims elkaar..

  Uniek stipje zijn wij toch in dat immense verder levenloze heelal. Of leven daar toch al miljoenen jaren veel intelligentere wezens dan wij?

 193. wilmamazone says:

  Één zandkorreltje is nog veel te hoog gegrepen.
  Als de werkelijke materie van onze wereld, dus de aardbol met alles er op en er aan, samengeperst zou kunnen worden, bleef er iets over ter groote van ong. een tennisballetje.

 194. Edward says:

  Wilma, het mooie van religies is, het zijn net mensen, ze denken het GELIJK in pacht te hebben.

  Wat mij betreft hebben ze alle gelíjk! Alles draait op dit korreltje om strijd en gelijk hebben.

  Iemand zei: heb Uw naaste lief als Uzelf en in no-time zijn er nu al 2000 verschillende stromingen, die alle afsplisingen zijn omdat ze alle GELIJK denken te hebben hebben.

  Zal altijd zo blijven, ongelijk bekennen is niet macho/macha, ben je een watje. Dus draaien we om elkaar heen, maar iemand proberen te overtuigen is vaak een Sysiphus kwelling. Gaat niet lukken, ons oer reptielen hersenstam staat dit bij krachtige mensen niet toe.

  Je ontkomt dit niet als je evolutie en het oerreptielen brein afzweert en heilig boontje wordt. Voor je het weet moest je vroeger een miljoen maal heks verbranden, onschuldige ketters doodmartelen, bommen leggen of kneecapping in Belfast, Inca’s beroven en uitroeien, als ouder een echte fijne liefde verbreken omdat bij twee geloven op 1 kussen de duivel ertussen zou slapen, Moslims aanvallen in Bosnië, etc omdat alle mensen, volken, religies etc nu eenmaal hun grote gelijk koesteren.

  Ook Fan, Diamental etc koesteren hun GELIJK en staren naar hun eigen navel.

  De dochter van KBr klaagt hier dat we haar pappie beschadigen, maar reageert totaal niet als ik stel dat KBr begonnen is de hardwerkende ouders in de kankerindustrie te beschadigen.

  Iedereen koestert zijn naveltje, groepje, eigenbelang en grote gelijk.

  Ik zeg met Koot en Bie: geen gezeik, iedereen gelijk. Of was het rijk?

 195. wilmamazone says:

  http://www.beleven.org/verhaal/sisyphus

  Toelichting: Deze mythe staat model voor de uitdrukking ‘sisyfusarbeid verrichten’. Sisyfusarbeid betekent werk dat men vergeefs blijft verrichten.

 196. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1154292.ece

  Laagopgeleide Europeanen hebben twee tot drie keer meer kans op longkanker. Roken is voor de helft verantwoordelijk voor dit verhoogde risico. Dit blijkt uit een grote Europese studie, waaraan ook 40 duizend Nederlanders meededen. De onderzoekers publiceerden hun bevindingen in het Journal of the National Cancer Institute.

  quote:

  Roken is niet de enige factor die verklaart waarom longkanker vaker voorkomt bij laagopgeleiden.Omdat ook het voedingspatroon geen verklaring biedt, vermoeden de onderzoekers dat blootstelling aan schadelijke stoffen er ook aan bijdraagt: lageropgeleiden komen op hun werk wellicht vaker in aanraking met kankerverwekkende stoffen.

 197. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1154449.ece

  Een vliegtuig van Turkish Airlines, afkomstig uit Istanbul, is vanmorgen om half elf neergestort bij Schiphol. Het is nog niet bekend of en hoeveel doden er zijn gevallen. NOS Journaal meldt 4 tot 5 doden. Volgens de directeur van Turkish Airlines zijn er geen doden gevallen.

  Héél véél sterkte voor alle betrokkenen.

 198. wilmamazone says:

  Het calamiteitenteam op Schiphol heeft inmiddels een speciaal informatienummer geopend voor burgers met vragen over de crash. Het nummer is 0900-1852. Mensen kunnen daar terecht met vragen over bijvoorbeeld familieleden. Dat liet een woordvoerder van de marechaussee weten.

 199. wilmamazone says:

  Hulde aan álle hulpverleners, maar speciaal aan alle reguliere doktoren en verpleegkundigen in de verschillende ziekenhuizen.

  klutser Twitter
  Pfffoei, zware dag. Wat za-ge-ze d’r uit. Op lage landen is hard vallen als je hoog zit. More RIP to come – about 2 hours ago.

 200. wilmamazone says:

  Om stil van te worden/even stilstaan bij wat een gewone woensdag had moeten worden voor deze Maurits Rip: http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1155152.ece

  De 47-jarige boer uit Zwanenburg zat woensdagochtend aan de koffie op de boerderij toen hij een doffe dreun hoorde, een harde donderslag.

 201. cryptocheilus says:

  http://www.nrc.nl/buitenland/article2164009.ece

  Quote:

  Het jongetje leed al sinds zijn geboorte aan het zogeheten Ohtahara-syndroom, een zeldzame neurologische aandoening waarbij een spastische verlamming gepaard gaat met een steeds ernstiger vorm van epilepsie. Hij kon niet praten en leed vaak hevige pijn. Wel kon hij via ogen en aanrakingen communiceren met de buitenwereld, in het bijzonder met zijn ouders en zijn jongere broertje en zusje. Wanneer hij zich prettig voelde, kon hij glimlachen. De Camerons moesten echter regelmatig naar het ziekenhuis snellen bij nieuwe epileptische aanvallen. Het was ook bekend dat Ivans levensverwachting gering was.

  Zo zijn er nog duizenden zeldzame en vaak ongeneeslijke aandoeningen, maar daar hoor je bijna nooit iemand over.
  Waar blijf je dán met al dat recht op vele keuzes?
  Èn nu ik er even over nadenk:
  welke complotten liggen hier aan ten grondslag?

 202. wilmamazone says:

  http://www.nrc.nl/wetenschap/article2164012.ece

  Bij afvallen telt niet voeding maar gedrag
  Type dieet maakt geen verschil voor mate van afvallen, blijkt uit grootste onderzoek ooit naar dieeteffect.

 203. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/article1155849.ece

  De omstreden bisschop Richard Williamson heeft zijn excuses aangeboden voor het ontkennen van de Holocaust. In een verklaring vanuit Londen erkent hij grote problemen te hebben veroorzaakt. Hij vraagt ‘voor God’ vergiffenis aan iedereen die hij heeft beledigd.

  Tja…dan zal God ook wel zeker weten of hij het van harte meent.Ik geloof er geen snars van.

 204. wilmamazone says:

  http://www.nrc.nl/wetenschap/article2163835.ece

  Het aids-veroorzakende virus hiv verandert zo snel, dat het nu ook het afweersysteem kan overwinnen van mensen die tot nu toe genetisch redelijk beschermd waren tegen aids. De hiv-varianten die ook zonder medicijngebruik pas na jaren aids veroorzaken, zullen hierdoor verdwijnen. Een ander gevolg van de aanpassing is dat een hiv-vaccin – mocht dat er ooit komen – waarschijnlijk om de paar jaar moet worden aangepast om ‘ontsnappen’ van het virus aan de afweer te verhinderen.

 205. wilmamazone says:

  http://www.nu.nl/gezondheid/1924028/wereldwijd-is-kanker-vaak-te-voorkomen.html

  Meer dan 40 procent van alle gevallen van darm- en borstkanker in rijke, ontwikkelde landen kunnen worden voorkomen met een gezond voedingspatroon, voldoende lichaamsbeweging en een gezond lichaamsgewicht.

 206. da silva says:

  http://www.nu.nl/algemeen/1924866/duitsland-overweegt-arrestatiebevel-williamson.html

  REGENSBURG/BRUSSEL/ROME – Duitsland zou een Europees arrestatiebevel kunnen uitvaardigen tegen de omstreden Britse bisschop Richard Williamson.

  De bisschop had in de spijtbetuiging vanuit Londen erkend dat hij grote problemen heeft veroorzaakt. In zijn verklaring op een katholieke website bood hij verontschuldigingen aan voor de commotie.

  Williamson vroeg vergiffenis aan iedereen die hij heeft beledigd. Hij stelde dat hij nooit zijn omstreden uitspraken zou hebben gedaan als hij had geweten hoeveel pijn en schade die zouden veroorzaken.

  ”Maar de ontkenning van de Holocaust neemt hij niet terug. En een verwijzing naar de joodse slachtoffers komt niet over zijn lippen”, aldus Meyer.

 207. da silva says:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/3355915/___Verstoor_uitvaarten_vliegramp___.html?p=12,1

  AMSTERDAM – De vliegtuigcrash van woensdag bij Schiphol is de schuld van God omdat Nederland een homovriendelijk land is, menen de leden van het Amerikaanse Westboro Baptist Church. Ze roepen op om de uitvaarten van de slachtoffers te verstoren

 208. Edward says:

  Dappere taaie kaasmakeres Mare (Marie) van 84, die al 70 jaar ver van de bewoonde wereld op de alm woonde, huisje bedolven door lawine, belde noodhulp, was dapper en cool haar huisje aan het putzen gedurende de zwei Tage in Dunkelheit nodig om haar te bevrijden.

  http://www.tz-online.de/de/aktuelles/bayern/artikel_150435.html

  Wordt leuk met lawines. A.s. dinsdag noordkant Alpen weer 10-30 cm sneeuw erbij, daarna misschien warmer lenteweer, ’t wordt tenslotte maart, lachuh!

 209. Edward says:

  Da Silva, Brr, wat een enge lui toch die religieuze maffo’s. Ik gaf al aan dat uit literatuur blijkt dat 16% van de kids in Canada en Australië te maken heeft met childhood sexual abuse, in de VS ook zoiets. Daar hoor je de heilige boontjes nooit over. Zou daarover dan geen enorme goddelijke straf volgen, is toch veel erger, immers pervers crimineel? Ze kunnen het de komende decennia uitkraaien van plezier:

  Volgende aardbeving Anatolische breuk: bij Istanbul met allerlei slechte bouwmaterialen in de stad verwerkt.
  Aardbeving Tokio: kan kracht 8 bereiken. Al vele jaren over tijd.
  Aardbeving San Fransisco: flinke jongen, al behoorlijk over tijd.
  Ompoling van het magneetveld van de aarde: al tienduizenden jaren over tijd (eventuele gevolgen? zie film the Core).
  Vogelgriep: kan nog steeds van mens naar mens overgaand worden, net als gewone griep. Volgens Rath overigens bewust op de mensheid losgelaten door Angela Merkel om de farmaceuten te spekken.

  De religio’s schermen altijd over abortus, homo’s, evolutie. Ik noemde dit vroeger spottend: let niet op mij, let op die oen daar = zondebokmechanisme. Maar childhood abuse (massaal in eigen gelederen) aanpakken? Het lijkt Sodom en Gomorrha wel, ook en juist in hun eigen kringen. En we weten wat er toen volgde..

  Geen religio wereldwijd die het lef heeft deze misstanden in eigen gelederen openlijk aan te kaarten middels een persbericht of preek. Lijkt alternativio land wel!

 210. marer says:

  http://www.ad.nl/diagnose/3037005/Angst_voor_prik_tegen_kanker.html

  “Op internet wemelt het van broodjeaapverhalen. Op sites die veel worden bezocht door meisjes uit de doelgroep, wordt veel gesproken over mogelijke gevaren. Op vrijwel alle sites wordt ook gesproken over kakkerlakkengif dat aan het vaccin zou zijn toegevoegd. Ook circuleren talloze filmpjes waarin verbanden worden gelegd tussen inentingen en plotselinge sterfgevallen.

  Het verhaal over kakkerlakkengif heeft zijn oorsprong in de stof natriumboraat die in veel producten zit, waaronder in kakkerlakkengif. In Gardasil, een van de vaccins die op de markt is, zit de stof, maar de hoeveelheid die erin zit, is verwaarloosbaar en niet schadelijk voor mensen.”

  En de broodjeaapverhalen, ook van nazi sites wordt klakkeloos verspreid. En de gelovigen vinden het niet goed dat meisjes van rond de zestien al sex hebben.

  Het is tenslotte één groot complot!

 211. marer says:

  Toch een stevige hütte Zo bouwen ze die dingen tegenwoordig niet meer.
  Zou zij haar zes katten ook meegenomen hebben?

 212. cryptocheilus says:

  Ach, ik had hier al een topic over gemaakt…

  Hier mijn antwoord…

  https://cryptocheilus.wordpress.com/2009/02/10/hpv-prik-en-bescherm/#comment-8900

 213. wilmamazone says:

  http://weblogs2.nrc.nl/youp/2009/02/28/over-lijken/#more-165

  Ik zat in Parijs toen het Turkse toestel bij Hoofddorp neerstortte, maar ik had het nieuws eerder dan de verkeerstoren van Schiphol. Een vriend zag het vallen en belde mij onmiddellijk. Twee minuten later zag ik op het schermpje van mijn ultramoderne telefoon hoe de slachtoffers uit het wrak kropen. Vliegramp 2009. Al gauw gingen de beelden van het gebroken vliegtuig me vervelen en stelde ik mijn vriend voor om met zijn telefoon even naar binnen te gaan.

  http://www.trouw.nl/opinie/brief-hoofdredacteur/article2042187.ece

  In het wegverkeer komen jaarlijks zo’n achthonderd mensen om het leven, en in de Nederlandse ziekenhuizen vinden per jaar meer dan zeventienhonderd mensen de dood door medische fouten. Dat zijn een heleboel Boeings.

 214. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article2042305.ece

  Oud-minister Zalm schept duidelijkheid over huishoudboekje koningin.

  Nederland geeft jaarlijks 110 miljoen euro uit aan het koningshuis. Oud-minister van financiën, Gerrit Zalm, heeft de kosten precies op een rijtje gezet.

 215. puma73/Ton says:

  de grote vraag is, heeft zalm ze wel op een rijtje. twijfel daar sterk aan

 216. Edward says:

  Ik ga in plaats van oneindig te dollen met Tullio, Diamental, Fan, WWK, Kees Braam, etc wat toch geen zin heeft maar mogelijk burgers van irrationele behandeling afhoudt, af en toe wat positieve recente research findings tonen. Nr 1:

  Borstkankeroverleefsters verhogen soms hun soja inname om hun kansen te verbeteren. Om dit regulier te checken vond men: Postmenopauzale vrouwen, die behandeld zijn voor borstkanker en tamoxifen gebruiken, hebben hoog-significant 60% minder kans op een nieuwe tumor als zij daarnaast een relatief hoge inname hebben van daidzeíne, een isoflavon in soja-producten. Gemeten bij 1954 vrouwen, gedurende 6+ jaren gevolgd, in de USA, de Life after Breast Cancer Group. Guha N, Breast Cancer Res Treat, feb 2009, ahaead of print.

  Meer onderzoek nodig. Petje af voor regulier die duizenden van dit soort onderzoeken uitvoert. Tevens mooi voorbeeld van complementaire aanvulling van reguliere behandeling.

  Ja beste Fan, Diamental, etc, zo gaat dat met evidence-based science, daar zoek je zelf in Pubmed dingen op, en geloof je niet zomaar elke zelfbenoemde goeroe of erg gretige verkoper van wonderapparaten en tovermiddelen.

  We gaan elkaar er ook onderling hier pittig kritisch op aanspreken, want dat is volstrekt normaal als je wetenschappelijke methodes en kennis toont of opbouwt. Voor calimero’s is echt geen plaats in de fantastische wetenschappelijke quest naar bruikbare waarheid.

 217. Edward says:

  Borstkanker is rond de tweede oorzaak van kankersterfte wereldwijd. Aangezien hier enkele ex-borstanker patiëntes meeschrijven, even wat recente data:

  Aziatische vrouwen in de USA met een hoge inname van elementen uit het mediterrane dieet, hadden 35% minder kans op borstkanker. Hoge inname van vlees/zetmeel met lage inname van groentes/soja gaf juist 119% meer risico. Wu AH, Am J Clin Nutr, feb 2009, ahead of print.

  In tegenstelling tot wat vele onaardige alternatieve complotters suggereren, onderzoekt regulier het immuunsysteem uiteraard wél heel vakkundig en gedegen. Dus: De invloed van een goed werkend imuunsysteem op incidentie en minder recidieven van borstkanker is aangetoond. Standish LJ, J Soc Integr Oncol, 158, najaar 2008

  Hoge inname van foliumzuur via voeding had geen invloed op borstkanker risico. Maar postmenpausale supplementen gebruiksters met hoge foliumzuur suppletie hadden 62% minder risico op oestrogeen-negatieve borstkanker, prospectief gemeten bij 35.000 vrouwen gedurende 10 jaar. Maruti SS, Am J Clin Nutr, 624, feb 2009.

  Ed your service…

 218. cryptocheilus says:

  beste Ed. Voor jou is het zoeken in pubmed een
  haarlemmerdijkie zoals je altijd zelf zegt.

  Voor anderen is dat geen dagelijks werk.

  Je zou er een link bij kunnen geven…

 219. wilmamazone says:

  Dan kom ik er meteen in met een tegengeluid:

  Het lijkt mij zéér verstandig om die nadere onderzoeken over soja af te wachten omdat het gebruik daarvan door borstkankerpatiënten tegenstrijdige berichten oplevert.
  In soja en de produkten daarvan zit namelijk fyto-oestrogeen en of dat nou zo handig en verstandig is bij hormoongerelateerde borstkanker?
  Wat b.v. te denken van dit?:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Fyto-oestrogenen
  quote:

  Borstkankercellen in celkweek of in rattenweefsel vermenigvuldigen zich in aanwezigheid van fyto-oestrogenen.

  Aangezien mijn borstkanker hormoongerelateerd is en ik na 2 jaar Tamoxifen nu al ruim een jaar Arimidex slik,komt er bij mij geen soja in.
  Beide anti-hormoonmiddelen betekenden/betekenen voor mij behoorlijk wat bijwerkingen en dan wil je het toch echt niet meemaken dat soja de beschermende werking daarvan geheel of gedeeltelijk opheft.
  Die anti-hormoonmiddelen hebben zowiezo al geen score van 100%, dat levert al genoeg onzekerheden op.
  Mijn huidige stelling over soja in mijn lijf dus een van harte:
  AMMEHOELA

 220. wilmamazone says:

  Ik weer:

  Omdat ik al jaren part-time vegetarisch leef, ong. 75% van de tijd geen vlees,at ik voor mijn diagnose in april 2005 regelmatig sojaproducten als vleesvervanger.
  Dacht ik toch regelmatig:”Had ik dat in ieder geval maar alvast gelaten”
  Maar ja het was voor iedereen zo gezond nietwaar?

  Stelling:
  ‘Als hadden komt is hebben te laat’

  Roept u maar!

 221. Edward says:

  Simpel, medische studies zijn gemiddeldes. Sowieso is 10% van de kankers erfelijk, 2-3% is chemisch (beroep o.a.), 30% is roken of meeroken, 1% is straling o.a. zoals van radon uit barium in witsel in woonhuizen, etc.

  Je hebt ALTIJD mensen die ideaal leefden, en toch de kanker ontwikkelden, en mensen die alle uiterst ongunstige dingen doen, en fluitend gezond 95 worden. Dit zegt niets over de waardes van de studies. Net als met hart- en vaatziektes, enkele jaren geleden gezonde kennis van 42 dodelijk hartinfarct, etc.

  Vandaar 35.000 vrouwen bij die studie over foliumzuur supplementen. En de noodzaak die studie sowieso elders te dupliceren…

  Uiteraard is er een dringende noodzaak als je medicijnen gebruikt met je oncoloog te overleggen. Die soja studie is ook maar erg kort, weinig vrouwen (tegen de 2000), maar dit is wel hoog interessant, 60% kanker recidieven minder. De beste behandeling is altijd preventie, ook van vaak agressievere recidieven.

  Uiteraard is eerst meer studie nodig, maar de potentie is er, immers ze zaten wel ook aan de tamoxifen. Dus… wachten op meer onderzoek bij alle items.

  Of vergelijken met eerdere studies, maar dat kost waanzinnig veel tijd…

 222. Edward says:

  OK, maar pubmed heeft altijd van die lange links. zie de soja link..

  http://tinyurl.com/sojaonderzoek

  Hoe kort je deze ook al weer simpel in..

  CryptoEdit: http://tinyurl.com/

 223. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/wetenschap/article1156729.ece

  Wetenschappers hebben een vaccin ontwikkeld dat muizen voor 100 procent geneest van de vogelgriepvariant H5N1.

  Muizen die besmet werden met dat gevaarlijke virus, herstelden allemaal na het innemen van een vaccin dat is gemaakt naar het voorbeeld van een vaccin tegen pokken

 224. wilmamazone says:

  Aanvullende informatie èn de foto van een schatje. (Ik heb wat met muisjes en hun geweldige snoetjes.)

  http://www.nrc.nl/wetenschap/article2166454.ece

  quote:

  Het nieuwe middel tegen H5N1 bij allereerst muizen heet Wyeth/IL15/5Flu. Het bevat de ‘pokkenverwoester’ vaccinina-virus, voorts een proteïne die weerstand bevordert en vijf genen van de gevreesde vogelgriep H5N1.

 225. cryptocheilus says:

  Ja. Mediterraan eten is wel goed voor Aziaten.

  Of het voor soja ook anderom zo werkt is de vraag…

  http://tinyurl.com/sojameta

 226. cryptocheilus says:

  Kwoot ik even het door Ed aangehaalde artikel:

  and moreover, appears not to interfere with tamoxifen efficacy

 227. jennyj0 says:

  Oh Wilma, ik ben ook dol op muisjes!

 228. Cryptocheilus says:

  Mmmm. Muisjes!

  Maar alleen als ze gestampt zijn. En dan op het brood:

 229. wilmamazone says:

  Dan begrijp jij dus ook niet waarom er zoveel klipgeiten zijn die o.a. voor zoiets meteen op de tafel ofzo klimmen!
  Mooi, alweer een vooroordeel/generalisatie de deur uit. 😀

 230. wilmamazone says:

  Oh Crypto toch, nou moest een Rotfl-tje kunnen.
  Heerlijk zo in een deuk liggen.Ff m’n neus snuiten en de lachtranen afvegen.
  De buikpijn gaat vanzelf over.

 231. jennyj0 says:

  Jorinde wilde als kind geen gestampte muisjes eten. Ook al had ik haar meerdere keren uitgelegd dat het heus geen echte muisjes waren, het wantrouwen bleef.

  Ze wilde ook geen vis eten, bij de visboer had ze vissen zien liggen met ‘hun gezichtjes er nog aan’ en daar werd ze erg verdrietig van.

  Op een dag vroeg ze: mam, is een rund ook een koe? Ja hoor, zei ik nietsvermoedend. Toen was het ook met vlees eten afgelopen. Kippen en varkens werden sowieso al niet gegeten, ze had een innige vriendschapsrelatie met de varkens op de kinderboerderij. En een vriendin van mij had een kip, die was komen aanlopen en is nooit meer weggegaan, Betsie. Een heel aandoenlijk beest, die bij de honden en de katten in de bijkeuken sliep, in een eigen kistje met stro. Soms kroop de kat er ook ook bij en Bets vond dat prima. Ze had een prachtig kippenhok, maar daar ging ze mooi niet in, ze wilde bij de anderen zijn. Als je in de tuin zat, kwam ze opgewonden aanrennen met haar vleugeltjes uitgespreid en vleide zich met een diepe zucht tegen je been aan en ging dan behaaglijk zitten te dommelen. Bets is 12 jaar geworden, op een zondag is ze in haar slaap overleden.

 232. jennyj0 says:

  @ Crypto, ik sluit me helemaal bij Wilma aan!!

 233. Cryptocheilus says:

  Bij mij komt er nooit eens een lekkere chick zomaar aanlopen.

  En ik heb nog wel een mandje met stro voor haar klaar staan in de bijkeuken.

 234. wilmamazone says:

  Hèèèèèèèèèèlp, waren mijn neus en wangen net schoon, kan ik weer opnieuw beginnen.
  Rotfl!!

 235. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/economie/article1156476.ece

  AMSTERDAM – Dat auto’s kunnen rijden op brandstoffen uit biomassa is bekend. Dat ze in de toekomst waarschijnlijk ook gemaakt kunnen worden uit plantenafval, landbouwafval en ander organisch materiaal, weten minder mensen.

  Bij zogeheten witte biotechnologie – ook wel industriële biotechnologie genoemd – worden enzymen en gisten gebruikt om chemische processen te vervangen door biologische processen.

  ‘Het is milieuvriendelijker, er is geen olie voor nodig en uiteindelijk zal het goedkopere producten opleveren’, zegt Volkert Claassen (55), vicedirecteur bij DSM Witte Biotechnologie

 236. marer says:

  The chick van tegenwoordig bepaald zelf wel waar haar mandje komt te staan. Dat begint al heel jong!

 237. jennyj0 says:

  Tja Crypto, waar dat nou aan ligt…

 238. jennyj0 says:

  @ Marer,

  Dit is echt super aandoenlijk, zooo lief!

 239. Edward says:

  Crypto, helemaal mee eens dat dit zeer zeker nog de open vraag is.

  Er zijn echter vier andere argumenten:

  1. Emigratie studies tonen al vele decennia aan dat als Aziatische vrouwen naar Westerse landen emigreren, dat dan hun dochters geboren in het Westen een nagenoeg even hoog risico op borstkanker hebben als de lokale dochters. Er is dus hoogstwaarschijnlijk geen genetisch verschil.

  2. Voor de Macdonaldisering was de incidentie van borstkanker in Aziatische landen 50 tot 75+% lager dan in Nederland, variërend per Aziatisch land. Reden? Meer zon dan hier (vit. D3)? Minder stress, meer flegmatiek? Een uiterst gezond exotisch gevarieerd voedingspatroon?

  3. Studies in schaaltjes tonen dat lage concentraties soja isoflavonen (fyto-estrogenen) de groei van borstkanker cellen stimuleren, maar hogere concentraties dit juist zeer sterk afremmen.

  4. Belangrijkst is dan voor begrip van jouw stelling de concentraties die ingenomen worden:

  1. Bij Westerse vrouwen met gemiddeld vergeleken met Azië lage soja inname noemt de meta-analyse die je toont 0,15 mg/dag een lage inname, en 0,8 mg per dag een hoge inname.
  2. Bij Aziatische vrouwen met vergeleken met het Westen hoge soja inname is = 20 mg/dag een hoge inname.

  Dus zelfs de Westerse vrouwen met hoge inname van 0,8 mg/dag zitten in Azië ver onderin de laagste inname categorie van <=5 mg/dag.

  Dit kan een verklaring zijn, net als minder zonneschijn hier.

 240. jennyj0 says:

  Hè heerlijk zoiets, daar fleurt een mens van op!

 241. wilmamazone says:

  http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/3/1/010309_god_bellen.html

  06 44 244 901 is het komende half jaar het mobiele nummer van niemand minder dan God.

 242. wilmamazone says:

  Om maar weer eens te beseffen waar op en waar in we toch ook leven.
  Het onbegrijpelijke, het verbazingwekkende, het interessante:

  http://www.nrc.nl/wetenschap/article2165772.ece

  Het melkwegstelsel is een reusachtige, afgeplatte verzameling van sterren, gas en stof, draaiend om een gemeenschappelijk centrum. Astronomen hebben nu ontdekt dat dit alles wat sneller draait dan tot nu toe werd gedacht. En dat betekent weer dat de totale massa van het melkwegstelsel groter moet zijn dan tot nu toe berekend. Dit blijkt uit de eerste resultaten van een langlopend project dat tot doel heeft de spiraalstructuur van het melkwegstelsel gedetailleerd in kaart te brengen. De resultaten verschijnen in de Astrophysical Journal.

 243. wilmamazone says:

  De aarde draait met een enorme snelheid om haar eigen as en draait al rondtollend weer een baan enz..
  Zelf b.v. bestaan we ook uit deeltjes die met een enorme snelheid ronddraaien, dezelfde verhoudingen in het klein als in het grote heelal.
  In feite bestaan wij mensen en alles om ons heen dus voor pakweg 99% uit ruimte/uit niets.
  Of is dat niets een universele energie die alles in het heelal draaiende houdt/alles met elkaar verbindt en waar komt die dan vandaan, wat is de bron?
  Een en al snelheid dus/een groot geheel; wie staat daar weleens bij stil?

  http://www.astro.uu.nl/~strous/AA/nl/antwoorden/beweging.html#v487
  en:
  http://www.reuzenplaneten.nl/Info%20over%20het%20zonnestelsel%20A.htm
  of bezoek een van de vele andere site’s met interessante informatie hierover.

 244. Edward says:

  Brr, vroeg ochendienssie. Prachtige humor!

 245. cryptocheilus says:

  Yep, Ed. Dat had ik ook gezien. Wij eten in het westen gewoon weinig soja-producten.

  De super-size me cultuur die ook in de Aziatische landen is doorgedrongen kan heel goed de aanleiding zijn voor het stijgen van de kankerindices. Voedselonderzoek is echter erg ingewikkeld.

  (I tell you). Hahaha..

  In de U.S of Obama zijn er al bepaalde staten die het gebruik van transvetten (gehydrolyseerde olie’s) gaan verbieden. Iets voor Klink misschien. Die is nog al voor het verbieden.

  Voor soja en foliumzuur zijn de resultaten niet eenduidig. Dat zal je niet verbazen…

  In deze meta concluderen ze dat 200 microgram foliumzuur per dag niet echt zoden aan de dijk zet. Behalve bij vrouwen die wel van een borreltje houden.

  http://tinyurl.com/metafolium

  Een andere meta spreekt er van dat het te vroeg is soja/isoflavonoïden in grote hoeveelheden voor te schrijven.

  http://tinyurl.com/metasoja2006

  Ook m.b.t. de ook door jou en Wilma aangehaalde tegengestelde effecten (bij lage dosering).

  Hoewel dat lijkt mee te vallen…
  http://tinyurl.com/flav-adverse

 246. wilmamazone says:

  Ff een praktisch vraagje aan de heren:

  Hoe stel je vast hoeveel mg. soja je per dag binnen krijgt via voedsel?

  *In vivo en in vitro is vastgesteld dat soja borstkankercellen doet groeien.
  Dat schijnt dan samen te hangen met een lage/te lage soja-inname zegt de ander
  *Hoge inname/concentratie zou wèl beschermend werken zegt de een, al zijn de resultaten niet eenduidig zegt de ander.

  Zegt den deze/praktische onderzoekertse:
  Heb net in de winkel met een sojaprodukt in mijn handen gestaan in het kader van deze discussie.
  Op de achterkant staat slechts vermeld dat deze nepburgers voor 52% uit soja-eiwitten bestaan, niks nie mgrammetjes.

  Volgende vragen:
  -Bestaat er naast een te weinig ook een te veel?
  Wat zijn daar de eventuele consequentie’s van?
  -Is lengte en lichaamsgewicht nog een mogelijke factor bij het berekenen van de
  juiste hoeveelheid om wèl een beschermend effect te bewerkstelligen?
  -In Aziatische landen bestaat nog steeds een enorme armoede, dus hoezo een uiterst gezond en gevarieerd voedingspatroon voor iedereen?

  Ik vraag het maar ff voordat ik óók sponsoring ga aanvragen bij de producenten van sojaprodukten als beloning voor mijn promotie-activiteiten.

  “Toen ik de producten van -pieieiep- elke dag ging eten, konden de borstkankercelletjes het voorgoed vergeten.”
  Vanwege mijn andere sponsor:

  “Elke dag deze -pieieiep- sojapil en geen kankercel gaat meer van bil.”

  “Je kunt het op mijn woord believen, met deze sojapillen geen recidieven”

 247. Edward says:

  Wilma, in soja zitten stoffen in mg hoeveelheden die op menselijke hormonen lijken. In lage concentraties activeren die stofjes de hormoonreceptoren, en werken groei stimulerend. In hoge concentraties blokkeren ze receptor, zodat de sterkere hormonen er niet meer bijkunnen. Het effect is dan sterk greiremmend. Deze mg stofjes heten fyto-estrogen en het zijn isoflavonen. O.a. de stoffen daidzeïne, glyciteïne en genisteïne. Hier gaat de discussie over, over deze mg stofjes.

  Correct dat hier meer onderzoek naar nodig is. Echter, de meest recente studie die ik toonde gaf weer een positief signaaltje in de grote stapel en was positief wat betreft recidieven. Nooit slecht als we gericht de kans hierop zouden kunnen verlagen.

  Vooral omdat die recidieven in een flink aantal gevallen wat agressiever zijn dan de oorspronkelijke tumor.

 248. Edward says:

  Wilma, in het oerwoud eten ze veel tropische vruchten, gevarieerde groente, vezelhoudende producten (zoals bamboescheuten) en vis.

 249. wilmamazone says:

  http://www.unicef.nl/unicef/show/id=65396

  bevolkingsaantal: 3.738 miljoen

  1. Uitbannen van extreme armoede en honger
  Het verminderen van extreme armoede met de helft
  Oost-Azië: gerealiseerd
  Zuidoost-Azië: op schema
  Zuid-Azië: op schema
  West-Azië: toename van armoede
  Het verminderen van honger met de helft
  Oost-Azië: op schema
  Zuidoost-Azië: idem
  Zuid-Azië: er is vooruitgang, maar die blijft achter op schema
  West-Azië: toename van honger

 250. wilmamazone says:

  Zitten we ook nog een van binnen en buiten vol met ontelbare beessies, net als alles en iedereen trouwens.
  Het is maar goed dat het menselijk oog al dat gekrioel niet kan waarnemen.

  http://www.nu.nl/wetenschap/1925580/ruim-600-bacterien-in-menselijk-speeksel.html

  Het speeksel van mensen kan meer dan 600 verschillende bacteriën bevatten en de samenstelling van die micro-organismen verschilt sterk van persoon tot persoon. Dat hebben wetenschappers ontdekt tijdens een wereldwijd onderzoek naar speeksel.

  quote:

  “We zijn in feite een lopend bacteriologisch systeem”, zo reageerde de Amerikaanse bioloog Noah Fierer op het onderzoek. “Veel mensen schrikken als ze dat horen. Maar de meeste bacteriën zijn compleet onschuldig en zelfs bevorderlijk voor onze gezondheid.”

  Lig je b.v. ook nog eens nooit alleen in bed, daar wemelt het van de bedmijten.:knipoog:

 251. wilmamazone says:

  Met dank aan Lutser:

 252. wilmamazone says:

  Foutje bedankt!

  Deze dus met dank aan Bert:

 253. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/nieuws/Wetenschap/article2044323.ece

  Virusremmer Tamiflu verliest grip op griep
  Resistente griep eist eerste levens

  Artsen signaleren de wereldwijde opmars van een griepvirus dat resistent is tegen de virusremmer Tamiflu. De eerste doden zijn al gevallen.

  Het griepvirus H1N1, verantwoordelijk voor gewone griep, wordt in hoog tempo resistent tegen de virusremmer Tamiflu. Voor gezonde mensen kan dit geen kwaad. Maar voor patiënten met een verzwakte afweer of een verhoogde kans op complicaties kan het dodelijk uitpakken, illustreren Nederlandse artsen deze week in het medische vakblad JAMA.

 254. wilmamazone says:

  http://www.kwfkankerbestrijding.nl/index.jsp?objectid=16742&itemid=16781

  De toepassing van kennis uit het genomics onderzoek is de laatste paar jaar stormachtig toegenomen. Dat heeft grote gevolgen voor patiënten met kanker en de kans op een succesvolle behandeling. Reden voor het Cancer Genomics Centre om de oogst van dat onderzoek voor patiënten toe te lichten op een landelijke manifestatie ‘Kanker Genomics Markt Plaza op 10 maart in het Beatrix Theater in Utrecht. De dag staat onder leiding van dr. Els Borst-Eilers, voorzitter van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK).

  quote:

  Op 6 maart wordt om 19.25 uur op Ned 1, een Ziekenhuis special uitgezonden waarin patiënten met een vergevorderde vorm van kanker aan het woord komen die bij deze nieuwe behandelingen verrassend baat hebben.

  http://www.cancergenomics.nl/

  Kankeronderzoek: Blijft u ook op de hoogte?
  Op zaterdag 28 maart 2009 is in het Beatrix Theater in Utrecht de tweejaarlijkse Kanker Genomics Markt Plaza, aangeboden door het Cancer Genomics Centre (CGC), de Nederlandse Federatie voor Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) en KWF Kankerbestrijding.
  Voor patiënten, professionals en belangstellenden. Laat u op de hoogte brengen van de nieuwste ontwikkelingen. Nieuwe kansen, verbeterde behandelingen, toekomst. De toegang is gratis.

 255. wilmamazone says:

  Kijk eens:

  http://www.shockmd.com/2009/03/02/selection-of-medblogs-from-the-netherlands/

  We worre noggus wééééééreldberoemd! 😉

 256. marer says:

  http://www.geldenrecht.nl/verzekeren/zorgverzekering/3042445/Chronisch_zieken_lopen_compensatie_mis.html

  “Bezwaarprocedure is poppenkast
  Het is wel mogelijk bezwaar te maken bij het CAK. Maar die procedure winnen is feitelijk onmogelijk, zegt de CG-raad.”

  Van het kastje naar de muur. En die muur is ondoordringbaar. Vergeefse moeite dus, die bezwaarschriften.

 257. wilmamazone says:

  Ik heb hierover al een mail gestuurd via Postbus 51.

  http://www.postbus51.nl/nl/home/contact

  Dat zouden meer mensen moeten doen en ik hoop dus van harte binnenkort ergens te lezen dat de site/mail van de regering overbelast is geraakt.

  Het is een grof schandaal en dat van het kastje naar de muur sturen heb ik al aan den lijve ondervonden na het ontvangen van de afwijzing van mijn bezwaarschrift naar het CAK.
  De zorgverzekeraar/medewerker daarvan speelde ook Gekke Henkie.
  Nu blijkt een vervolgbezwaar richting rechtbank weer geen enkele zin te hebben.
  Tjonge jonge toch………..ik zeg verder maar niets meer.

 258. wilmamazone says:

  http://www.nu.nl/wetenschap/1926331/scheten-van-mossels-slecht-voor-milieu.html

  Moeder Natuur heeft het nog goed met ons voor, als we onzelf definitief naar de ratsmodee helpen kunnen we rekenen op algehele verdoving.

 259. wilmamazone says:

  Ik kan het niet helpen; aan vanalles zit een luchtje vandaag:

  http://www.ad.nl/fun/bizar/3044811/Mannen_krijgen_stijve_van_rotte_eieren.html

  De geur van rotte eieren laat mannen bepaald niet onberoerd. Volgens een onderzoek dat wetenschappers van de Universiteit van Napels hebben uitgevoerd, veroorzaken ze een erectie.

 260. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1158170.ece

  Overschatting van mannen en onderschatting van vrouwen zorgt ervoor dat er nog steeds te weinig vrouwelijke hoogleraren worden benoemd. Ook het feit dat mannen bij het scouten en werven op elkaar zijn gericht, draagt daaraan bij.

  Dat concludeert Marieke van den Brink (Radboud Universiteit Nijmegen) op basis van een cijferanalyse van alle 3.322 benoemingen aan dertien Nederlandse universiteiten tussen 1999 en 2005, een inhoudsanalyse van bijna duizend benoemingsrapporten en 64 interviews met leden van benoemingsadviescommissies. Van den Brink promoveert 7 april op haar onderzoek.

  Hoezo emancipatie in Nederland allang voltooid?!

 261. marer says:

  “De wetenschappers hopen dat ze met deze ontdekking een rivaal voor de erectiepil Viagra kunnen ontwikkelen”

  In de vorm van een poedertje? Dan krijgt het nemen van een “lijntje” voor het slapen gaan een heel ander perspectief.

 262. wilmamazone says:

  Het is niet goed of het deugt niet:

  http://www.trouw.nl/nieuws/zorg/article2046104.ece

  Veel dunne mensen zijn toch gevaarlijk dik

  – Slecht nieuws voor alle mensen die slank of zelfs uitgesproken dun zijn. Van hen is 40 tot 50 procent aan de binnenkant toch te dik. En wat erger is: hun interne vetmassa is levensbedreigend, terwijl dikkerds met zwembandjes heel gezond kunnen zijn.

 263. jennyj0 says:

  Ja zeg, daar krijg je toch een punthoofd van!

 264. marer says:

  Heb je een punthoofd is het ook weer niet goed!
  Misschien hoopt er zich dan geen vet op maar water.

 265. Da silva says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1158800.ece/Zorg_bezwijkt_onder_formulieren

  ‘De registratiedrift is absoluut doorgeslagen’, verzucht Michel Wijngaards, directeur van thuiszorginstelling Thebe waar Henrieta werkt. De instelling verzorgt ruim tienduizend patiënten in Brabant.

  Als bureaucratisch dieptepunt noemt Wijngaards een recent voorbeeld van een om één uur ’s nachts overleden patiënt die volgens de regels op de dag van zijn overlijden niet gewassen en verzorgd had mogen worden door de verpleegkundige, omdat de patiënt officieel niet meer bestond. ‘Ik weet niet waar ik deze absurde regel moet aankaarten’, zegt Wijngaards.

 266. Da silva says:

  ttp://www.telegraaf.nl/buitenland/3394803/__Vliegverbod_wegens_Fritzl__.html?p=11,1

  AMSTERDAM – Als keldermonster Josef Fritzl 16 maart voor de rechtbank verschijnt, moeten vliegtuigen en helikopters uitwijken. De politie heeft namelijk een vliegverbod rond het gebouw ingesteld uit angst dat Fritzl hulp bij ontsnapping zou kunnen krijgen via de lucht.

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/3118911/__Fritzl__Ik_ben_interessant__.html

  Zo laat de Oostenrijker in een 130 pagina´s dik rapport weten dat hij ‘is geboren om te verkrachten’. “Ik heb mijn dochter nooit in het gezicht gekeken tijdens onze seks. Ik heb gewoon veel kinderen bij haar verwekt, zodat ze voor altijd bij mij zou blijven. Als moeder van zes was ze voor andere mannen immers toch niet meer aantrekkelijk.”

  Wie zou zo’n monster nu willen helpen ontsnappen?

 267. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/article1158831.ece

  Bij een negenjarige Braziliaanse die zwanger was van een tweeling, is abortus gepleegd. Ze was verkracht door haar stiefvader. Het leven van het kind was in gevaar, verklaarden autoriteiten de ingreep.

  De katholieke kerk dreigt met een aanklacht tegen de moeder van het meisje wegens moord. Het kind had de tweeling gewoon ter wereld moeten brengen, stelde de advocaat van het aartsbisdom Olinda en Recife.

  De katholieke kerk is m.i. op meerdere punten niet goed bij haar hoofd.

 268. Da silva says:

  http://www.telegraaf.nl/vrouw/psyche_relatie/3389935/__Samenwonen_met_je_bejaarde_ouders__.html

  Ruud Dirkse vertelt in Trouw dat hij een gat in de markt heeft gezien. Hij maakt losstaande mantelzorgwoningen. Woningen die je bij wijze van spreke los in de tuin kunt zetten en die van alle gemakken zijn voorzien. Zo heeft je bejaarde moeder of vader alles bij de hand en zit je niet constant bij elkaar op de lip.

  Mijn oma heeft vroeger bij ons ingewoond,wij waren met 5 kinderen,op een gegeven moment was er ruimte gebrek,en oma kon de trap niet meer op.
  Toen heeft de woningbouw een slaapkamer voor mijn oma in de tuin neergezet,echt ideaal was het niet want mijn oma was al aan het dementeren,op een gegeven moment leed het hele gezin eronder.
  Mijn oma is tot haar dood bij ons gebleven in totaal heeft zij ong.20 jaar ingewoond bij mijn ouders,voor mij had het niet gehoeven….
  Als je een goede band hebt met je ouders/grootouders valt het te overwegen maar dan moet je wel goede afspraken maken.
  Of ik het zou doen?
  Mijn schoonmoeder verblijft al in een verzorgingshuis op de dementen afdeling en vraagt heel veel zorg,dus in dit geval niet.,mijn schoonvader is overleden..
  Mijn eigen vader is gezond van lijf en leden,maar mocht hij hulpbehoevend worden en de vraag zou aan mij gesteld worden?
  Ik hoop niet dat het zo ver komt.

 269. wilmamazone says:

  Je weet maar nooit, Horror OpaPappa heeft heel wat fanmail ontvangen.

 270. Da silva says:

  @ Wilma
  Onbegrijpelijk toch?
  Wie stuurt zo’n creep fanmail?

 271. Da silva says:

  @ Wilma
  http://members.chello.nl/~l.de.bondt/LevenMaria.htm

  Zoals meestal in die tijd,zochten de ouders van Maria,toen zij huwbaar was geworden(12 jaar) een man voor haar

  Jezus werd geboren toen Maria 15 jaar oud was

  Dan weet je waar het vandaan komt….

 272. wilmamazone says:

  Het heeft er meer mee te maken dat RK elke zwangerschap/geboorte ziet als een geschenk van God.
  Daarom had vooral deze 9-jarige God op haar blote knietjes moeten danken, want het waren er zelfs twee.
  Dat het kind jarenlang misbruikt/verkracht werd is voor RK niet ter zake doende.
  Deze abortus wèl, want het kind/haar ouders hebben een doodzonde begaan, dat is onvergeeflijk
  Gij zult niet doden, amen en uit.

 273. marer says:

  http://www.kwakzalverij.nl/839/Tros_i_Radar_i_ontmaskert_DNA_kwakzalverij

  Hoe krijgt je beleg op je boterham? Onzinnige dingen verkopen aan goedgelovige mensen.

 274. cryptocheilus says:

  Tssss:

  https://cryptocheilus.wordpress.com/2008/11/24/erfelijkheid-even-spugen/

  Bovendien is er door de FDA en de verschillende medische bladen al uit en te na over geschreven.

  Open deuren enzo.

  De VdtK schrijft hierover omdat Renckes weer eens mocht opdraven daar.

  Het TROS-consumentenprogramma Radar, dat een goede reputatie heeft opgebouwd op het gebied van het ontmaskeren van kwakzalvers…..

  *teiltje*

 275. marer says:

  Liever een doofpot?

 276. cryptocheilus says:

  Sorry, ik begrijp je vraag niet. Die DNA tests zitten niet in een doofpot. Er is enorm veel over gepubliceerd.

  Dan komt er een mevrouw opdraven die dan alles wat er al eens een keer over gezegd is nabouwt.
  Dat we nog niet alles weten van genen.

  Oehmama

  Maar ook dat daardoor mensen onnodig bang worden gemaakt.

  Welk onderzoek heeft zij om dit te onderbouwen?
  Misschien is het wel zo dat mensen door deze tests bewuster met hun gezondheid omgaan. Dat kan ik ook niet staven maar zou een zelfde conclusie kunnen zijn.

  Is gynecoloog Renckes DNA expert?

  Dat Kamsteeg zich tegenover ‘patiënten’ (tussen haakjes want dat zijn het niet) niet op die manier moet uiten is een tweede.

 277. da silva says:

  http://www.elsevier.nl/web/10225958/Nieuws/Society/Obama-grijs-na-44-dagen-in-het-Witte-Huis.htm

  De zware verantwoordelijkheden als president van het machtigste land ter wereld beginnen ook bij de jeugdige Barack Obama zijn tol te eisen: na anderhalve maand als president is Obama behoorlijk grijs geworden.

 278. wilmamazone says:

  Ik had het bericht gisteravond al gelezen, maar struikelde ook meteen over:

  Het TROS-consumentenprogramma Radar, dat een goede reputatie heeft opgebouwd op het gebied van het ontmaskeren van kwakzalvers,

  Wilde nog even nadenken over dit schot in het verkeerde keelgat.

  Indeze een dikke onvoldoende voor de VtdK, die zich m.i. door bovenstaande quote al diskwalificeert om het over het onderwerp DNA tests niet eens te hebben.
  Wat een kontenkruiperij!Inderdaad Oehmama.
  De VtdK is op de hoogte/kan dat zijn van de reputatie die Tros-Radar inmiddels heeft opgebouwd door in ieder geval al vanaf dec.’07 het promoten van kwakzalvers op hun fora schier eindeloos toe te staan bij de onderwerpen over alternatieve geneeswijzen.
  Hoezo de Tros kwakzalvers/de promotors daarvan ontmaskeren?!
  Op de fora lopen ze maar wat graag met oogkleppen op, maar ja daar scoor je geen kijkcijfers.
  En inderdaad…er bestond/bestaat geen DNA-doofpot, maar nu wel een poging tot goedkoop scoren door Tros-Radar èn de VtdK.

 279. wilmamazone says:

  Als Obama inderdaad zo grijs is, zal ie geen tijd meer hebben om zijn haar te laten verven.
  Het is m.i. een broodje aap, dat haren in zéér korte tijd vanzelf grijs of wit kunnen worden.

 280. wilmamazone says:

  Voor wie nog zin heeft:

  http://www.kwakzalverij.nl/840/Acupunctuur_is_placebo

  Conclusie van het best beschikbare onderzoek
  5 mrt 2009 | Jan Willem Nienhuys

  De beoefenaren van acupunctuur beweren telkens maar weer dat wetenschappelijk onderzoek aantoont dat acupunctuur werkt. Maar wie goed naar de beschikbare gegevens kijkt, ziet dat het wetenschappelijk onderzoek zegt: het is een placebo.

  http://www.iocob.nl/nieuws/burn-and-slash-anti-kwakkers-op-oorlogspad.html

  De Vereniging tegen de Kwakzalverij heeft de Burn and Slash techniek oparmt. Op haar website heeft ze een vernietigend artikel over acupunctuur opgenomen. Bol van gezochte feiten en toespelingen die duidelijk moeten maken dat acupunctuur nonsense is.

 281. marer says:

  Waar is het gevoel voor humor? Wij zijn al enige tijd bezig over doofpotten. Voor teiltjes is toch geen plek. Spugen doen wij dus ook in een doofpot.
  Was gewoon niet feitelijk bedoeld. Wespje een beetje stekelig aan het worden?

 282. marer says:

  Doofpot was figuurlijk bedoeld hoor! Om in te spugen na het scheiden van het kaf etc.

 283. wilmamazone says:

  Gaan we voor jou toch deze kreet invoeren:
  Kwispedoortje! Kwispedoofpot kan ook.

  Edward heeft al zijn Haarlemmerdijkie,Crypto zijn teiltje, dus……juist ja!

  Een kwispedoor heeft als voordeel dat het er in spugen de duivel kan uitdrijven, das dus handig/mooi meegenomen.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Kwispedoor

 284. Da silva says:

  http://www.elsevier.nl/web/10226026/Nieuws/Wetenschap/Mobiele-telefoons-artsen-vol-gevaarlijke-bacterien.htm

  De mobiele telefoons van mensen die werkzaam zijn in ziekenhuizen zitten onder de bacteriën, waaronder zelfs de ‘superbacterie’ MRSA.

  Uit onderzoek dat is gepubliceerd in Annals of Clinical Microbiology and Antimicrobials blijkt dat de mobiele telefoons die worden gebruikt door ziekenhuismedewerkers mogelijk een bron zijn van infecties in ziekenhuizen.

%d bloggers liken dit: