Wim Huppes om toelichting gevraagd.

Even een mailtje op de post gedaan. Voor meneer Huppes.

Want er zijn vragen. Veel vragen.

Geachte mijnheer Huppes,

Op 29 oktober besteedde ik aandacht aan het oprichten van uw zelfhulpgroep

en publiceerde op 30 oktober uw weerwoord hierop.

Een aantal oplettende bezoek(st)ers van mijn weblog attendeerden mij op een bericht van 13 februari 2009 op de site van Kees Braam waarin hij stelt dat u gestopt bent met de zelfhulpgroep.

Ik betwijffel de juistheid van de berichtgeving niet, noch die van uw besluit.

Onderaan de bovenstaande link bij Braam, staat dat ik kan doorklikken naar een uitgebreide toelichting uwerzijds.

Die mis ik; Ik heb vragen mijnheer Huppes. Veel vragen.

Misschien dat u er alvast een aantal kunt beantwoorden in een (uitgebreide) toelichting uwerzijds.

Met vriendeljke groet,

Crypto

13 Responses to Wim Huppes om toelichting gevraagd.

 1. Edward says:

  Korte vragen aan Wim:
  1. Hoe zat het met de bijwerkingen, zoals mindere leverwerking, lichaaamszwakte, tintelingen of gevoelloosheid in extremiteiten? Waren die reversibel of hebben mensen daar nu nog last van?

  2. Ga je dit rapporteren aan de sites in ons land die DCA en/of jouw naam zo sterk promoten? En aan hoofdsites in het buitenland, teh DCA site, of zo, voor wie jouw ervaringen cruciaal zijn?

 2. cryptocheilus says:

  Wat heeft je doen besluiten met het experiment te stoppen?

  Hoeveel van de 80 patiënten gebruiken nog steeds DCA en wat is jouw boodschap aan hen en aan hun behandelaars?

  Heb jij adviezen voor toekomstig op te richten zelfhulpgroepen (Want die gaan er komen m.i.)

  de rol die verschillende mensen hierin spelen?

  protocollen

  legal stuff

  In hoeverre heeft de aandacht die jouw initiatief (ook op mijn blog) gegenereerd heeft invloed gehad op je besluit met de groep te stoppen?

 3. wilmamazone says:

  Vraag aan meneer Huppes:

  Op deze site:http://dcasite.nl/Laatste%20nieuws/
  werd de oorspronkelijke waarschuwing op 13 febr., ze wachtten toen ook nog op nadere informatie, opeens vervangen door:

  DCA kan toxische verschijnselen geven, voornamelijk bij ouderen

  DCA veroorzaakt een omkeerbare perifere neuropathie bij verschillende soorten, waaronder de mens.

  Echter, uit recente klinische studies blijkt dat volwassenen en ouderen aanzienlijk gevoeliger zijn voor dit nadelig effect dan kinderen. Bovendien is gebleken dat bij ouderen de omkeerbaarheid in twijfel kan worden getrokken.

  enz.

  Het bericht is geplaatst zonder bronvermelding.
  Weet u hier meer over?

 4. Pingback: Wim Huppes mailt II « Cryptocheilus Weblog

 5. Wim Huppes says:

  Beste Edward,

  Bij het gebruik van lage dosis dichloorazijn, zo ongeveer om de dag twee tabletten, dan weer drie tabletten van 200 mg (dichloorazijn als zout), zo evenredig mogelijk over de dag verdeeld zijn de bijwerkingen bij de meeste mensen blijkbaar mild. De langst gebruikende persoon uit de zelfhulpgroep doet dit nu een jaar. Zij is van zeer ziek door kanker, nu weer aan het werk zonder last van de kanker. Als haar gunstige reactie doorzet kan zij genezen. Bijwerking is vooral minder gevoel in de voeten. Ik neem aan dat er ook mensen zijn die slechter zullen reageren op dichloorazijn, vooral als zij eerder chemotherapie hadden. Zij hebben meer last van bijwerkingen aan de zenuwen aan de benen.

  Ik heb gerapporteerd aan thedcasite.com, ook aan alternatieve artsen in eigen land en Duitsland en Belgie. Verder ook aan twee websites in eigen land.

  Hoi cryptocheilus,

  Ik heb geen aanleiding te geloven dat dichloorazijn op zichzelf staand een wondermiddel is. Het moet gecombineerd worden met andere middelen. Buiten mij zijn er nog maar een iemand langdurig genezen. Mogelijk ongeveer de helft van de gebruikers krijgt er nog een vakantie bij, geloof ik. Maar ik kan het niet met zekerheid zeggen.

  Beste Wilmanazone,

  De zenuwschade aan de zenuwen herstelt langzaam, over jaren. Ongeveer de helft van de neurologen denkt dat het herstel niet volledig is. De andere helft denkt dat de restverschijnselen wegvallen tegen de achtergrond van toch al achteruitgang op leeftijd. Bij mij is het herstel zeer goed geweest. Ik moet echter nog steeds regelmatig sporten en geen kraanwater drinken. Alleen dan heb ik nergens meer last van. Als ik mij niet aan die levensregels houd heb ik nog steeds last van eigenaardige gevoelens in mijn voeten.

  Jullie allen: liefs van Wim

 6. marer says:

  Quote:
  “Buiten mij is er nog maar één iemand langdurig genezen”?

  Als ik het verhaal van dr. Huppes lees is hij niet genezen. En nu weer onder behandeling van regulier, dr. Gorter, dr. Vogl? Waaruit bestaat/bestond die genezing dan?
  En wat is langdurig genezen? Langer dan vijf of tien jaar of blijft het langdurig “genezen” met een vraagteken.

 7. wilmamazone says:

  @Wim Huppes

  Alweer bedankt voor dit snelle beantwoorden van enkele vragen.
  Die antwoorden roepen weer andere vragen op, maar alvorens die te stellen, wil ik u graag de gelegenheid geven om eerst op uw gemak alle aanvullende vragen te beantwoorden die gepost zijn n.a.v. uw verslagje.
  Hierboven, maar ook hier staan ook nog enkele onbeantwoorde vragen:

  https://cryptocheilus.wordpress.com/2009/03/02/wim-huppes-mailt-ii/#comments

  Alvast bedankt.

  Groetjes van Wilma.

 8. Edward says:

  Hallo Wim, misschien kun je nog een vraag voor mij beantwoorden. Ik ben alternatief maar beta opgeleid. Ik zocht met open mind op Internet naar alternatieve genezing van kanker. Ik vond 2600 methodes, waarvan zo’n 1000 complete genezing van kanker claimen, ook bij vergevorderde kanker.

  Dit is Godsonmogelijk, dus konklusie 1: 990+ belazeren de kluit sowieso, 1000x kan by far niet, hun patiënten betalen zwaar en zijn de klos! Alle 1000 sites hebben geen beta maar alfa achtergrond, dus redeneren meer met gevoel dan met bewijzen.

  Allen suggereren op funeste wijze emotioneel een niet bestaand big farma complot tegen goedkope alternatieve methodes, terwijl ze zelf de patiënt met een niet werkende methode beroven. Allen slijmen dat ze zo graag willen samenwerken met regulier, nou dus absoluut niet…

  Konklusie 2 was: 990+ deden geen in vitro proeven. Konklusie 3: zij deden 990+ als vaste prik geen proeven met dieren, een enorme kunstfout. Simpel genoeg, zat alternatieve dierenartsen spuiten jaarlijks duizenden honden en katten met kanker in ons land af.

  Ik zal het keihard stellen: dé alternatief begint niet aan de dierproef, omdat hij/zij hier laatdunkend en denigrerend op neerziet en meteen begint met het gróte werk: de mens!!!! Aldus gegevens over doseringen, bijwerkingen en tegenmaatregelen wegsmijtend. Nog érger: de dierproef zou exact eens en voor altijd bewijzen dat 990+ methodes bedrog zijn en ze totaal niet werken, en dat wil men alternatief blijkbaar unaniem persé niet!

  Onlangs nog met bica, daar noemde ene Ton Claessen de dierproef tegen mij spottend een al gepasseerd station. Een slachtoffer in Bilthoven helaas doodgespoten door bica, ze was mooi de klos van de gigantische knoeiers aldaar! Intussen geniet alternatief stiekem van het feit dat de rechtzaak tegen Bilthoven maar niet afkomt, en suggereert voldaan dat het OM iets wil afcoveren…

  Konklusie 4: alle 1000 publiceren niet, al hun “genezingen” niet!! Dit is een gotspe, want ze beweren ijskoud dat big pharma dit publiceren frustreert. Onzin, 20+ alternatieve medische tijdschriften smachten naar dit soort bewijzen, maar waar niets is valt uiteraard niets te tonen uiteraard. Ze plempen natuurlijk geen gekunstelde knoeiscans etc in hun magazines….

  Konklusie: al die genezingen zijn absoluut geen genezingen! Bedrog, oplichting, hemeltergende misleiding!

  Vraag: hoe kan het toch dat ook DCA feilloos weer aan dit 1000x herhaalde peuter patroon (sorry) voldoet? Geen dierproef met DCA een huisdier met kanker genezend! Wéér geen publicatie van genezingen! En een sneer richting regulier: Uw boek “wij zijn de klos”? Mijn vraag: vanwaar dit amateurisme + polarisatie??? In plaats van een boek te schrijven had U in dezelfde tijd kunnen publiceren in J Alt Med etc….

 9. Edward says:

  Nog geen antwoord op mijn wellicht voor andere alternatieven te rechtstreekse vragen?

  Overigens: als ik de MSDS (Safety Data Sheet)van Dichloorazijnzuur voor industrieel gebruik lees verbazen de nogal loodzware bijwerkingen me niets.

  http://www.sciencelab.com/xMSDS-Dichloroacetic_acid-9923718

  http://www.jtbaker.com/msds/englishhtml/d2144.htm

 10. Edward says:

  Ander vraagje, door DCA op zichzelf had je toch geen genezing Wim?

  Op kanker-actueel las ik dat je DCA destijds gebruikte samen met citroenzuur, Zoladex en Casodex.

  Om dan destijds te stellen dat je genezen was door DCA is dan toch niet geheel juist om 1 item uit een combinatie van 4 te lichten?

  En wat is genezen? Is de ziekte dan aantoonbaar compleet weg, hoe meet je dat dan, je hebt nu immers een recidief wat er misschien destijds al miniem zat?

  Overkwam ene Marjolein met bica ook. Ze overleed, maar de WWK claimt haar genezing nog steeds als groot wonder. WWK stelt: de ziekte was totaal genezen, oh mirakel (volgens Simoncini!!), maar kwam helaas terug, gebeurt wel vaker bij kanker. Volgens mij was de kwaal nooit weggeweest! Toch durft de WWK haar “genezing” als zodanig te bllijven zien.

 11. Bige says:

  Geachte heer Hupkes,

  De laatste informatie dat ik vond, dateert uit 2009. Daarna is de stilte ingetreden. Ik ben er echter benieuwd naar uw gezondheid. Wat denkt u als medicus te zijn opgeschoten met DCA? Of is uw totale, tijdelijke, remissie te danken aan een reguliere behandeling of aan de combinatie van twee behandelingen? Hebt u ervaring met Gorter en/of Wieger Rekker? zou u, gezine uw ervaringen DCA aan anderen aanbevelen?

  Mijn man is ernstig ziek, en ik zoek naar alles wat er maar helpen kan. Wellicht leest u nog deze site en krijg ik antwoord van u of van anderen.

  Met dank,,

  Lisa

 12. wilmamazone says:

  Alvast wat informatie over Robert Gorter:
  https://cryptocheilus.wordpress.com/2010/07/05/prof-dr-robert-gorter-hooggeschoolde-kwakzalver/

  Prof. Dr. Robert Gorter, hooggeschoolde kwakzalver

  Professor Dr. Willem Betz (Skepp) noemde in een van zijn artikelen Prof. Dr. Robert Gorter verbonden aan het medisch centrum in Keulen (medical Center Cologne) een doortrapte en sluwe hooggeschoolde kwak.

  Betz schreef:……………………………….

 13. wilmamazone says:

  http://www.kanker.be/index.php/opgelet-met-doe-het-zelf-chemotherapie-via-het-internet-dca.html

  Opgelet met doe-het-zelf-chemotherapie via het internet: DCA

  Er zijn via het internet berichten verschenen over het gunstig effect van DCA (dichlooracetaat) bij kanker. Via het internet is het ook mogelijk dit product te kopen. Dergelijke doe-het-zelf-chemotherapieadviezen zijn echter niet alleen voorbarig en te veralgemeend maar kunnen ook gevaarlijk zijn.

  Bron: Tijdschrift voor Geneeskunde, volume 67 nr. 5 p. 261-266 (K. Geboes et al.)

  Commentaar van de Stichting tegen Kanker

  Zoals vaak gebeurd worden enkele fragmentarische gegevens over een middel via het internet uit hun verband gerukt en sterk overdreven. Al te voorbarige conclusies worden dan als volledige waarheden voorgesteld. Dat is ook het geval met DCA. Dit middel heeft mogelijk ……….

  Eindquote:

  De conclusie is dat men nooit op eigen houtje enige behandeling (of het nu gaat om chemische middelen, dieet, supplementen of wat dan ook) mag starten zonder hierover eerst te hebben overlegd met de behandelende arts(en). Voor kanker bestaan er geen alternatieve behandelingen die een klassieke behandeling kunnen vervangen. Indien een patiënt met een zogenaamde alternatieve therapie wenst te beginnen als aanvulling (en dus niet ter vervanging), dient hij steeds eerst de oncoloog hiervan op de hoogte te brengen om zeker te zijn dat het niet gaat om een gevaarlijke methode en dat hierdoor andere behandelingen niet kunnen worden verstoord.

  Over/van Huppes tot nu toe (recent/na 2009) niet meer gevonden dan dit:
  http://www.lymenet.nl/forum/viewtopic.php?f=5&t=6046

  Stijgende zorgkosten
  Wim Huppes 11 December, 2010

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: