Wim Huppes mailt II

Hier het antwoord van Wim Huppes op mijn mail van 1 maart.

Dat is snel. Waarvoor dank.

Huppes schrijft:

Het is mooi dat u veel vragen heeft. Ik beantwoord ze graag. Hierbij, in de bijlage de argumenten zoals ik die stuurde naar Kees Braam.

Hieronder de letterlijke weergave van het Word-attachment van Huppes.

Titel; Tweede rapportage:

Rapportage Wim Huppes Zelfhulpgroep – 15 januari 2009

Ik heb 54 emails gekregen met verzoeken tot informatie over dichloorazijn. Deze mensen hadden verschillende vormen van terminale kanker. Zij hadden allen te horen gekregen dat er geen reguliere behandeling meer mogelijk was.

Ik heb van 8 mensen rapportage gekregen over het effect van dichloorazijn. Bij 5 mensen trad een gedeeltelijke genezing (partiele remissie) op. Bij drie mensen groeide de kanker gewoon door, ondanks de dichloorazijn behandeling.

Het lijkt erop dat lagere doseringen van dichloorazijn voldoende effectief kunnen zijn. Misschien is 400 mg in een keer, dus per dosis genoeg. Mogelijk volstaat twee maal daags 400 mg. Mogelijk is het zelfs voldoende drie maal daags 200 mg, zoveel mogelijk gespreid, te nemen. Iedereen hield voor de veiligheid een dag in de week therapiepauze aan.
Een patiënt nam 400 mg dichloorazijn een uur voor reguliere therapie. Er waren aanwijzingen dat zijn kanker minder resistent werd voor de reguliere therapie.

De opzet was om dichloorazijnbehandeling te combineren met andere therapie, omdat eerder al was gebleken dat het als monotherapie geen kansen biedt op genezing. Het is maar drie mensen gelukt om de dichloorazijn behandeling te combineren met een andere therapie. Andere patiënten kregen hiervoor geen ondersteuning van hun artsen, ze kregen bijvoorbeeld geen recept voor een tweede middel. Van deze drie mensen hadden twee een tot op heden voortdurende goede respons, met vrijwel verdwijnen van de kanker. Bij eentje groeide de kanker gewoon door onder de combinatie therapie HAART en dichloorazijn.

Dichloorazijn behandeling betekende voor iets meer dan de helft van de mensen op zijn minst tijd en zin om een extra vakantie te kunnen boeken. Een patiënt ging naar Frankrijk, een ander naar Duitsland. Twee mensen zijn in meer langdurige remissies gekomen, en hebben al langer meer dan een half jaar extra leven van zeer goede kwaliteit.

Opvallend zijn de meldingen aan de groep van andere wondergenezingen. Door slangengif (Horti, Duitsland), door kippenvirus (Newcastle disease virus, NDV), door gebedsgenezing in Lourdes, meerdere door immuuntherapie, door resveratrol. Er zijn ook tijdelijke, slechts gedeeltelijke genezingen gemeld met MMS, met hoog gedoseerd dagelijks vitamine C in een ader ingespoten, oleander extract, Gendicine plus Tumor Necrosis Factor Alpha.

In het buitenland is er het afgelopen jaar professionele medische steun ontstaan voor mensen die dichloorazijn behandeling zoeken. Vaak is in die centra ook kennis over andere alternatieve behandelmethoden. In parallel is in Nederland de weerstand tegen alternatieve geneeswijzen sterk toegenomen. Er is in Nederland geen enkele arts die over een langere periode steun heeft gegeven aan patiënten die dichloorazijn wilden gebruiken. In landen in het buitenland, de VS, Canada, Duitsland en België kan die steun wel worden gevonden.

Ik kan onder deze omstandigheden in Nederland geen zelfhulpgroep aanhouden. Mensen die dichloorazijn willen gebruiken worden verzocht zich te wenden tot: The Medicor Cancer Centres http://www.medicorcancer.com/DCAtherapyData.html

Daarnaast zijn er in Duitsland twee medici die primair immuuntherapie geven bij kanker, maar ook overwegen uitbehandelde patiënten te behandelen met dichloorazijn.
Heilpraktiker dhr. Wieger Rekker (wiegerrekker@aol.com), Gronau, Duitsland
Robert Gorter, MD, PhD. (r.gorter@cologne-model.com), Keulen, Duitsland

Ik heb vorig jaar het boek We zijn de klos; Waarom we teveel betalen voor onze gezondheidszorg (Veen Magazines) uitgegeven. Ik beschrijf de gangbare Nederlandse regeringsopvatting dat er geen kennis over het gebruik van behandelingen hoeft te worden gezocht. Dit is contraproductief. Het maakt de zorg ineffectief, en nodeloos duur. In Nederland beschikken we daardoor alleen over buitenlandse massaproducten. Dankzij mijn medische kennis en kennis van het systeem van de gezondheidszorg is het mij gelukt om mijzelf te genezen van een stadium 4 prostaatkanker (complete remissie) met een combinatie van reguliere en alternatieve zorg. Ik kan anderen helaas onder de omstandigheden in Nederland niet voldoende helpen om vergelijkbare resultaten te bereiken.

Wim Huppes.

20 Responses to Wim Huppes mailt II

 1. cryptocheilus says:

  mail retour:

  Beste mijnheer Huppes,

  Bedankt voor uw snelle antwoord.

  Ik geef u nog even de links naar de artikelen op mijn weblog……

  Ik weet dat ik een ‘tough audience’ heb (ben), maar misschien zou u ook eens onsite kunnen reageren.
  Ik zal proberen de eventuele discussie in banen te leiden en zal uiteraard discreet omgaan met privacygevoelige informatie…..

  Crypto

 2. wilmamazone says:

  Bedankt voor uw reactie meneer Huppes, nu is er in ieder geval ’n tipje van de sluier opgelicht.

 3. Da silva says:

  Inderdaad snel,maar deze mail beantwoordt geen vragen.
  Dat behandelend geneesheren niet mee zouden werken aan deze trial was van te voren al duidelijk.
  Enige tijd geleden meldde u dat het gebruik van Dca gevaarlijk was, u raadde patienten aan het niet te gaan gebruiken…’
  Enige tijd later besluit u toch een zelfhulpgroep op te richten,wat heeft u doen besluiten dit te doen,gebaseerd op welke feiten?
  Dca op zich werkt niet voldoende op kanker,wat is dan de toegevoegde waarde van DCA op een reguliere behandeling?
  Als ik zie dat u schrijft dat onder de beproefde therapieen ook een gebedsgenezing valt mag ik dan aannemen dat suggestie
  ook een grote rol speelt in het geheel?

 4. Andere ‘wonder’genezingen? Huppes lijkt nogal verbaasd over de genezingen en het effect van dichloorazijn…
  (En hoe moet de laatste zin worden opgevat? Gebeuren er in Nederland te weinig wonderen?)

  CryptoEdit: Hoi Bram!

 5. wilmamazone says:

  Quote:

  In het buitenland is er het afgelopen jaar professionele medische steun ontstaan voor mensen die dichloorazijn behandeling zoeken. Vaak is in die centra ook kennis over andere alternatieve behandelmethoden.

  Welke centra zijn dat en welke andere alternatieve behandelmethoden bieden die nog meer aan?

 6. marer says:

  Wat is kennis over alternatieve behandelmethode?

 7. marer says:

  Als ik deze reactie van dr. Huppes goed lees gaat er weer een talent verloren voor de Nederlandse kankerpatiënt. In Nederland voelt dr. Huppes zich tenminste een miskend talent, HIER kan hij niet helpen. Met een zetje in de goede richting van dr. Gorter en cineast Braam en bica Trentelman moet het toch mogelijk zijn een doe-het-zelf praktijkje in Duitland of België op te zetten? Of in Frankrijk dicht bij Lourdes, sinds 1858 komen daar veel “genezingen” vandaan. En is tenslotte iets meer nodig dan alleen DCA.
  En een boekje promoten op een goed (door alternatief) gelezen wespennest kan ook nooit kwaad.
  Wat blijkt? De kankerpatiënt van het doe-het-zelf DCA o.l.v. meneer (dr) Huppes is de klos!

 8. Da silva says:

  Gelezen op DCA weblog:

  Mijn moeder is in augustus 2OO8 na 2 jaar hervallen van borstkanker maar deze keer met uitzaaiingen in de lever. Er werd terug gestart met chemo (taxotere) en ze werd er al vanaf week 1 door gevloerd. 4 maanden
  heeft ze dit volgehouden tot ze in december werd gehospitaliseerd met trombose in de longen (veroorzaakt door de chemo). We hadden toen al gehoord van DCA en 12 december zijn we ermee gestart. Ze heeft DCA 3 weken genomen maar we merkten op dat ze
  meer en meer vermoeid werd en tegen eind december ook problemen kreeg met stappen.
  3O december 2OO9 zijn we gestopt met DCA en
  3 januari 2OO9 werd ze opgenomen in het ziekenhuis. Ze kon niet meer op haar benen staan, was verward en had problemen met coördinatie. In de eerstvolgende weken in het ziekenhuis zette dit proces zich nog verder tot ze volledig hulpbehoevend werd (bijna zoals iemand die verlamd is). De neuroloog stelde vast dat ze Guillan Barré had, veroorzaak door het innemen van DCA.
  Wij dachten dat ze niets meer te verliezen had, maar achteraf bekeken had ze nog heel veel te verliezen! Ze is 7 weken in het ziekenhuis gebleven en is terug thuis sinds 21/2/2OO9. Ze moet terug alles leren (stappen, eten, fijne motoriek), maar het lijkt nu toch de goede weg op te gaan. Ik zou
  de mensen die DCA willen proberen toch willen waarschuwen dat het niet zo een onschuldig middel is en veel schade kan veroorzaken. In je zoektocht naar genezing
  ga je soms ver en wil je eigenlijk de negatieve ervaringen niet voor waar aannemen en put je alleen moed uit de positieve ervaringen. De oncoloog die mijn moeder behandelt heeft al 3 patiënten gehad die DCA genomen hebben maar allen zonder resultaat.
  1 patiënt is er zelf aan gestorven.
  Het is spijtig dat alleen positieve resultaten in de media komen en als het fout
  loopt wordt er niet over gesproken.

  Hilde H.

  Geplaatst door: HEUVELMANS HILDE | 7-3-09 om 14:24

  CryptoEdit: link hierrr

 9. Jennyj0 says:

  Ik vind het zo walgelijk, dat ijdele geëxperimenteer ten koste van wanhopge mensen. Simoncini, Gorter, Huppes, die kwal van Trossèl met z’n stamceloplichterij, allemaal misplaatste grootheidswaan, narcisme, ijdeltuiterij, egoïsme, oplichterij. Ze horen bij de psychiater thuis en moeten heel ver van zieke mensen uit de buurt blijven.

 10. puma73/Ton says:

  quote]De neuroloog stelde vast dat ze Guillan Barré had, veroorzaak door het innemen van DCA.
  Wij dachten dat ze niets meer te verliezen had, maar achteraf bekeken had ze nog heel veel te verliezen! Ze is 7 weken in het ziekenhuis gebleven en is terug thuis sinds 21/2/2OO9. Ze moet terug alles leren (stappen, eten, fijne motoriek), maar het lijkt nu toch de goede weg op te gaan. Ik zou
  de mensen die DCA willen proberen toch willen waarschuwen dat het niet zo een onschuldig middel is en veel schade kan veroorzaken.]unquote

  GBS Guillain Barré syndrome is een auto immuunziekte, dit wil dus zeggen dat dca het autoimmuunsysteem aantast. en GBS is een smerig gemene ziekte waarbij de uitkomst (herstel) bij voorbaat niet vaststaat. hoe dieper de ziekte of hoe vreemder de oorzaak hoe moeilijker het herstel.maar goed, wim huppes weet het beter dan de rest “so don’t shoot the messenger” zal hij zeggen.

  in mijn ogen speelt hij met de gezondheid van zijn medemensen door dat zelfhulpclubje op te richten en zelf lekker regulier te gaan. shame on you mr huppes

  p.s ik ben persoonlijk bekend met gbs dus geen lulverhalen.

 11. Jennyj0 says:

  Ja, echt geweldig hoor, dat DCA. Bedankt hoor, Wim Huppes!

 12. Da silva says:

  http://dcasite.nl/Veiligheid%20en%20bijwerkingen/

  DCA is een gemeenschappelijk bijproduct van de chlorering van drinkwater en daarom uitvoerig getest.
  EPA, Environmental Protection Agency heeft diverse studies beschikbaar over DCA, er zijn 2358 publicaties waaruit niet blijkt dat DCA op een of andere wijze toxisch is.
  Op dezelfde DCA site:
  http://dcasite.nl/Laatste%20nieuws/
  DCA kan toxische verschijnselen geven, voornamelijk bij ouderen
  Voor meer informatie kun je inloggen op deze bron en zoeken op DCA.
  Bijwerkingen
  DCA kan pijn, gevoelloosheid, loopstoornissen en andere klachten veroorzaken, maar dat is een kleine prijs voor het vernietigen van de kankercellen. Combinatie van DCA met cafeine kan levensgevaarlijk zijn bij hersentumoren, maar in andere gevallen werkt de combinatie zwarte thee of koffie juist zeer positief.
  Gebruikers van DCA melden de volgende bijwerkingen:
  tintelende vingers
  schudden of trillen van de handen
  zwakheid in de benen
  lichte misselijkheid
  gezwollen enkels

  Bijwerkingen chemotherapie:
  Bovenstaande bijwerkingen lijken erg veel op de bijwerkingen die onstaan bij het gebruik van cytostatica. Omdat de meeste DCA gebruikers vaak al diverse chemokuren hebben ondergaan zou het goed mogelijk zijn dat deze bijwerkingen daaraan te wijten zijn. Bekende stoffen zijn Taxol, Cisplatine, Carboplatine, Xeloda, en dergelijke. Zoek op achtergrondinformatie cytostatica bij het geneesmiddel.

  Een vat vol tegenstrijdigheden die site!

 13. puma73/Ton says:

  nog wat info over dca, dit was in 2006 al bekend

  http://www.vsn.nl/onderzoek/onderzoek.php?onderzoek_id=503&diagnose_id=53

  Vrijwel alle patiënten die DCA kregen ontwikkelden perifere neuropathie, of ondervonden een verslechtering van een al bestaande perifere neuropathie.

  dus het gebruik van dca is gewoon levensgevaarlijk, het was bekend en wordt gewoon door die kwakzalvers, wim huppes ncluis genegeerd

 14. Edward says:

  Ze dokteren wat af Puma, en verschuilen zich achter de bijwerkingen van chemo. Hun denkfout is dat als bij een ernstige kwaal middelen flinke bijwerkingen hebben, dat dan toch Jopie op de hoek niet zomaar at-will mag gaan aanrotzooien.

  En dat doen ze nu juist wel allen heel heel erg graag in de hoop DE verlosser te zijn of gewoon om zich te laten gelden. En de slachtoffers van hun irreversibele verlammende en gevoelloosmakende bijwerkingen en doden worden fnuikend weggestreept.

  Welke alternatieve goeroe brengt ze intern eindelijk massaal tot het benul dat dit alles een gotspe is, zwaar in het nadeel van de gewone burger?

  Die alternatieve Barack Obama moet nog geboren worden vrees ik. Tot die tijd zuchten de alternatieven nog onder de alternatieve Bushjes, Nixontjes, Madoffjes, etc. Vinden ze niet erg, het zijn allen psychisch alternatieve republikeinen.

 15. Edward says:

  Volkomen mee eens JennyJo, het ergert me meer en meer dat hier alternatief geen tegengas tegen gegeven wordt in navolging van de stoplichten van het IOCOB. Mij lukte het destijds als eenling totaal niet!

  De titel van het boek WIJ ZIJN DE KLOS sta ik dus 100% achter, en de inhoud moet zijn: de Nederlandse burger is de klos, want die wordt gewoon niet beschermd tegen alternatieve gruwelijke excessen. En de enkele alternatieve waardevolle mensen zijn de klos, want die sneeuwen onder onder de vele lawines van kwakzalverij en zullen niet snel serieus genoemen worden, terwijl hun bijdrage zeer waardevol kan zijn! Maar ja, ze gdogen de kwakkies, en dan moeten ze ook niet zeuren…

  Per saldo is de burger dus dubbel de klos.

 16. Edward says:

  Hai Puma, kleine correctie, er bestaat geen auto immuunsysteem. Auto immuniteit wil zeggen dat het lichaam ten onrechte delen van zichzelf als binnendringers gaat zien, en het immuunsysteem heftig de eigen weefsels gaat vernietigen.

  Hier hoor je complementairen weinig over, want dán een alternatief middel dat de immuniteit versterkt is niet slim natuurlijk…

 17. jennyj0 says:

  Nee, dat heb ik ook weleens gedacht, haha, dat wordt wel erg lastig uitleggen.

 18. wilmamazone says:

  Goh al maanden niets meer gehoord van of over Wim Huppes.
  Huppes kan ons vast even zelf bijpraten, want hij vindt het mooi als er vragen zijn en beantwoordt ze graag, dus:
  “Meneer Huppes hoe is het nu met u en gaat u nog steeds naar Robert Gorter in Keulen of bent u inmiddels overgestapt op weer wat anders?”

 19. Pingback: MMS: Meditech, Misleiding en de Stormram der stomheid « Cryptocheilus Weblog

 20. wilmamazone says:

  http://scienceblogs.com/insolence/2011/05/the_dca_zombie_arises_again.php

  The DCA zombie arises again

  Remember dichloroacetate, also known as DCA?

  This is a relatively simple compound that showed promise in rodent models of cancer four years ago, leading to an Internet meme that “scientists cure cancer, but no one notices.” It also lead to scammers trying to take advantage of desperately ill cancer patients. The whole sordid story is detailed in my series of posts, the most recent of which I wrote about a year ago and link to………………………

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: