IGZ tikt kankeronderzoek.info op de vingers.

Je hebt kanker. Dat kan. Je bent niet tevreden of wilt meer uit de kankerbehandeling halen. Dat kan ook.
Op de nieuwe website kankeronderzoek.info staat een overzicht van trails, waarin je kunt zien of je kunt deelnemen aan een onderzoek. Dat is nieuw. Voor Nederland dan. In andere landen is dit al ingevoerd.

Het zijn onderzoeken naar (potentieël) nieuwe middelen tegen kanker. Deze trails maken je niet per sé beter. En daar zit nu even de crux.
De Inspectie Gezondheidszorg (IGZ) treedt op.

Volgens een woordvoerder van de inspectie valt „niet helemaal uit te sluiten” dat patiënten door de site overwegen hun huidige behandeling te beëindigen om aan een experiment mee te doen in de hoop daar zelf beter van te worden. „De site had iets duidelijker kunnen vermelden dat patiënten hun eventuele deelname moeten laten afhangen van de vraag of zij de medische wetenschap verder willen helpen.

[in RefDag ]

Geen valse hoop voor kankerpatiënten. Dat dat duidelijk is.

Quickest update evah!: site klablijkelijk al aangepast.

Prachtig natuurlijk deze actie van de IGZ. Aanpakken! Alles in het belang van de patiënt.
Ook prachtig is het initiatief een website voor trails op te zetten. Voor patiënten die ‘méér’ willen dan de conventionele (palliatieve) behandeling of voor diegenen die iets voor de medische wetenschap willen betekenen. Of allebei.
Daar wordt namelijk niet in achterafkamertjes gewerkt. Het zijn gemonitorde omstandigheden met goede mogelijkheden voor het verzamelen van medisch-wetenschappelijke gegevens.

Goed dat in ieder geval de officiële website’s gemonitord worden door de IGZ.

Als kankeronderzoek.info nu even als de wiede weerga de site aanpast, kan de IGZ op zoek naar andere websites die valse hoop voor kankerpatiënten bieden.

U kunt er vast (met redenen omkleed) wel een aantal noemen.

Update:
Het lijkt of men van kankeronderzoek.info de site al aangepast heeft.
Deze disclaimer(?) is toegevoegd op de voorpagina.

20 Responses to IGZ tikt kankeronderzoek.info op de vingers.

 1. Fan says:

  kijk op de site voor Breaking News!!!

  http://www.natriumbicarbonaat.blogspot.com/

  Breaking News! Therapiekeuze-vrijheid! Doorbraak!

  en ook ” Hoopvolle ontwikkeling en.. doelstelling WWK. ”

  Ja,ja zo zoetjes aan komt de WWK er wel ook al is jullie tegenstand nog zo groot!!!!!

  Geweldig WWK!!

  Proficiat!!!!!

 2. cryptocheilus says:

  Kan je me op die site even het gedeelte aanwijzen waar ik mij aan kan melden voor de Bicarbonaattherapie? Of een DCA trail?

  Therapiekeuze-vrijheid?

  Marinier Claessen snapt er, zoals gewoonlijk, weer eens geen donder van.

 3. marer says:

  Aan de reactie van Fan valt af te lezen dat begrijpelijk lezen nog steeds niet haar sterkste kant is.
  Therapiekeuze vrijheid van de kankerpatiënt is er namelijk al lange tijd.
  En het is een gotspe te veronderstellen dat het groepje Welzijn ook maar iets bij zal dragen of bijgedragen heeft aan ZINVOLLE ontwikkelingen rond genezing van kanker.
  Alleen al de site “natriumbicarbonaat” gebruikt door de criminele kwakzalver Simoncini moet toch het schaamrood naar haar wangen doen stijgen.
  Het is zoetjes aan tijd dat het volkomen overbodige, zichzelf overschreeuwende zootje, dat zich een werkgroepje noemt, opheft.
  Dat zou het welzijn van een heleboel kankerpatiënten enorm verbeteren!

 4. marer says:

  http://www.ad.nl/binnenland/3082072/Site_biedt_laatste_strohalm.html

  “Marsja Meijer, woordvoerder van KWF Kankerbestrijding, wil patiënten behoeden voor hooggespannen verwachtingen “Patiënten moeten eerder denken aan levensverlenging dan aan genezing”.

  “Toch kan je niet ontkennen dat de kankerpatiënt die met een onderzoek meedoet hoop heeft,” zegt Kees van Bezooien van de Nederlandse Federatie Kankerpatiënten. “Menig persoon pakt die laatste strohalm”
  …………………

  Ik heb de indruk dat er geprobeerd wordt de verwachtingen te temperen. Maar is de kankerpatiënt en vooral de uitbehandelde ineens zijn gezond verstand kwijt? Je kiest als kankerpatiënt toch al samen met je behandelaars? En als je nu via kankerinfo ook nog op zoek kan gaan naar trials is dat prima. Als kankerpatiënt kan je het toch niet alleen af.

  (Er zijn gelukkig weinig kankerpatiënten, zoals b.v. mevr. Mental,die de alternatieve en doodlopende weg naar zelfgenezing/zelfdoding wensen te bewandelen).

 5. puma73/Ton says:

  het is in elk geval te hopen dat dit initiatief de mensen weerhoudt om onzinnige therapieeën zoals bica en dca te gaan gebruiken. vorral die laatste is een levensgevaarlijke therapie met onmenselijke bijwerkingen. dus fan opzouten met je leuterverhaal over keuzevrijheid en dat dit te danken zou zijn aan de inzet van bicaboy cleassen. die promoot liever dodelijke kwakzalvers en jij bent zijn henchman

 6. wilmamazone says:

  RotfldeRotfldeRotfl Odilia!! :mrgreen:

  Bedankt voor dit bericht, is dat ff lachen- gieren en brullen.
  Is vast een complot van het KWF en Co. dat ze ‘vergeten’ zijn om te vermelden dat de WWK er in feite voor gezorgd heeft dat deze site er kwam.

  RotfldeRotfldeRotfl Ton Claessen :mrgreen:

  Zal ik toch maar voor jou èn het clubje Welzijn die cursus begrijpend lezen komen verzorgen die ik al eerder aanbood?
  Das nodig, broodnodig blijkt nu alwéér voor de zovéélste keer.

  Dat:
  Geweldig WWK!! en Proficiat!!!!!

  RotfldeRotfldeRotfl- ik kom niet meer bij vandaag.

 7. wilmamazone says:

  Hier het eerdere bericht van gisteren bij de NOS

  Met begrijpend lezen kom je al een heel eind!
  Het is niet zo dat iedere kankerpatiënt zomaar wat te kiezen heeft, óók niet als die uitbehandeld is bij regulier.
  De belangrijkste functie van de site is om èn artsen èn patiënten in één overzicht te informeren welke trials actueel zijn voor welke kankersoort.
  Trials lopen al sinds jaar en dag bij regulier, maar dan wèl zoals het moet.
  Héél andere koek dan o.a. het zelfhulpgroepje van Huppes, daar heeft de wetenschap/de kankerpatiënt geen donder aan.

 8. marer says:

  Tja, dat zelfhulpgroepje DCA van Huppes. Dat was zelfs geen strohalmpje van hoop voor de kankerpatiënt. Maar het is vakkundig in de alternatieve doofpot verdwenen.
  Om van natriumbicarbonaat nog maar te zwijgen. Die dodelijke weg van behandeling door kwakzalver S. is ook door “alternatieve dwazen” geprobeerd.
  Nu afwachten of de websites, die valse hoop bieden, ook aangepakt gaan worden.
  Op nr. 1 met stip; natriumbicarbonaat blog

 9. wilmamazone says:

  Om iedereen de moeite te sparen om DE meest waardeloze site van Nederland met een bezoekje te vereren:

  Breaking News! Therapiekeuze-vrijheid! Doorbraak!
  .
  KWF Kankerbestrijding, Nederlandse Federatie Kankerpatiëntenorganisa-ties (NFK), Integraal Kankercentrum Zuid (IKZ-Eindhoven) en Integraal Kan-kercentrum Oost (IKO-Nijmegen) lanceren vandaag (17 maart 2009) een nieuwe website: http://www.kankeronderzoek.info Het is een databank waarin alle onderzoeken zitten op het gebied van kankerbestrijding, maar artsen en wetenschappers kunnen ook experimentele, danwel alternatieve onder-zoeken (trials) aanbieden. Het zijn experimentele methodes, een nieuw medicijn of een nieuwe dosering van een bestaand medicijn, die op men-sen getest kunnen worden. Hoopvolle ontwikkeling en.. doelstelling WWK.
  .
  Deze patient had er al baat bij, zij overwon de alles verwoestende ziekte: http://www.hartvannederland.nl/item/20274/Nieuwe_website_voor_kankerpati_nten
  .
  NOS-journaal (17 maart 2009): http://player.omroep.nl/?aflid=9116224 en/of: http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/3/17/170309_meerinvloedkankerpatientviasite.html of: http://www.ikcnet.nl/nieuws/index.php?id=4822 voor meer info.

 10. grootvader says:

  Fan: quote “Breaking News! Therapiekeuze-vrijheid! Doorbraak!
  en ook ” Hoopvolle ontwikkeling en.. doelstelling WWK. ”
  Ja,ja zo zoetjes aan komt de WWK er wel ook al is jullie tegenstand nog zo groot!!!!!
  Geweldig WWK!!
  Proficiat!!!!!” einde quote.

  He,he, een dag niet gelachen is een dag niet geleefd,nietwaar.
  Die Fan toch!!
  Grootvader

 11. wilmamazone says:

  Ik heb nog buikpijn en de hik! 🙂

 12. Edward says:

  Brr, wat een enge site toch die drammerige natriumbicarbonaatsite waar Fan naar verwijst.

  Ze snappen daar en bij Diamental Simoncini 1 en 2 niet eens dat Lothar Hirneise en Ryke Hamer Simoncini finaal ontkrachten! Kanker is het één of het ander! Maar de leken antichemo propagandist Lother en de Totessite van Ryke horen bij óns alternatieven en zijn dus tóch volledig OK!! En ze zingen zo naadloos mee met het antireguliere koor, en verdienen dus ons alternatieve respect, de schatten!

  Eigenlijk een soapserie zoals Simoncini in Nederland binnenkwam met een WAVE van genezingen. Zoals bij de meeste hypes zou de wave van kwartaal 1 nogal wiedes gevolgd moeten worden door nóg grotere waves genezingen in kwartalen 2, 3 en intussen kwartaal 10 of zo, maar nee hoor, na de eerste wave van kwartaal 1 en het overlijden van hét grote voorbeeld van genezing Marjolen is het dood- en muisstil met golven genezingen in Nederland rond bica. Hoezo media offensief? Waar ZIJN toch alle opvolgers?

  Hoe verklaren Diamental en Fan dit ontbreken van volgende charismatische hoopgevende hallelujah kwartalen? Ik stel: de goedgelovigen en familie en getrouwen zijn gewoon op! Nu dus uiteraard geen claims meer door niet te misleiden anderen bij immers een volstrekt onwerkzaam middel!

  Ja Fan, ik ben toch écht volledig 100% alternatief, maar genoeg misleid in mijn leven. Ik zie met lede ogen hoe jij en Diamental een enorme doodskist gaan vullen met mensen die in een vroeg stadium gewoon nog te redden waren met chemotherapie en bestralen.

  Karma lethaliticus en dat zal ingelost worden door een nieuw bestaan, als je daarin naief gelooft natuurlijk, waarin jullie slachtoffers zullen moeten leren zich niet meer lethaal te laten beetnemen door een onzin-isme, vrees ik.

  Dat bica totaal onwerkzaam is is weer eens keihard bewezen door het wegsterven van de misleidende tamtam na de eerste tsunami van “genezingen”, zeker weten!

 13. Edward says:

  Fan stelt: Ja,ja zo zoetjes aan komt de WWK er wel ook al is jullie tegenstand nog zo groot!!!!!

  Ze snapt iets niet. Tegenstand is tegen iets dat staat als een huis of gerespecteerd wordt.

  Tegen gebakken lucht en flagrante misclaims is geen tegenstand mogelijk, omdat ze bij definitie al zo volstrekt absurd zijn. Tegenstand tegen onzin is per defnitie totaal zinloos zoas al 2 jaar blijkt.

  En het dwaze beginnen met golven genezingen gevolgd door ruim een jaar stilte is van Fan cs de beste tegenstand tegen de eigen eerste golf van genezingen claims. Maar is niet te snappen als je niet mág leren doordenken van je achterban…

 14. Jennyj0 says:

  AVI-1 Wilma, anders wordt het te moeilijk hoor!

 15. Jennyj0 says:

  Er is therapievrijheid. Baksoda, DCA en Hamer zijn voor zover ik weet geen therapieën. Dus die hoef je dan ook niet te kiezen! ROTFL! Zuk lachen zeg, vandaag.

 16. Jennyj0 says:

  Fan moet haar bijdehandjes eens gaan eten. Zo wordt het niks. Zou bijdehandjes eten een therapie zijn? Dan kan ze die kiezen. Als ze AVI-1 gedaan heeft dan. Aggottegottog.

 17. Edward says:

  Grappig als je ziet hoe mevrouw Diamantal vraagt om pósitieve bijdragen aan haar weblog. Als doorkneed alternatief vraag ik me af wat zij en Fan van Ton Claessen vinden. De man heeft het schelden in elke regel zo ongeveer uitgevonden. Het antwoord is heel simpel: Ton Claessen is desondanks volledig OK, want hij hoort bij óns alternatieven, en neemt het positief voor Simoncini op. Dus WIJ HIER zijn een negatieve bijenzwerm met wat ratten en viswijven, terwijl Ton gewoon ALTIJD toppie is, en wij alternatieven zien zijn pittige stijltje GRAAG door de vingers, snappu? Zó simpel redeneren vele alternatieven, en dus is Ton voortaan intern taboe, en dús zal NIEMAND hem intern dúrven kritiseren. Google maar eens op interne kritiek bij alternatief op Ton Claessen. U vindt nada noppes want taboe is taboe, ook anno 2009! Als je het toch doet? Dan déug je ergens ondanks al je vroegere steun zeer zeker intern niet meer.

  Ik zal eens iets redelijks bedenken om te laten zien dat ik sowieso NIET deug. Want ik ga Ton Claessen nadoen, en dan ben je dús intens slecht, wát je ook schrijft! Immers je maakt één van ons alternatieven dan heel naar belachelijk… Voer voor psychologen toch deze alternatieve folie a tous? Als in een ongeschreven dictatuur kritiek niet meer mag of wordt genegeerd, dan dooft toch het licht?

 18. Edward says:

  OK, ik ben even een kloon van Ton C., het volgende verhaal is gewoon illustratieve fictie, en ik ga het met U hebben over Uw zoutvaatje! Dat verderfelijke spul, uitgevonden door reguliere voedingswetenschappers. Niet te geloven, de onverantwoordelijken die dit vernietigende materiaal zogenaamd wetenschappelijk aan U opdringen. Aan de ene kant bestaat zout voor ongeveer 40% uit natrium, spul dat heftig reageert als je het op water gooit, en als een raceboot gaat rondvaren. Men vertelt er nooit bij dat Uw lichaam voor meer dan 70% uit water bestaat!! Het ergste is: bij de reactie van natrium met gewoon normaal natuurlijk water ontstaat voor 100% natronloog, een etsende zwaar bijtende en op de huid invretende stof, zó alkalisch (pH 14 heren wetenschappers!) dat ie de delicate pH balans van Uw lichaam totaal ontregelt. Uw hele afweersysteem is behoorlijk naar de knoppen, maar de zoutfabrikanten zien liever hun megawinsten wereldwijd niet in gevaar komen. Over zeezout, het probate middel uit de natuur hoor je ze niet!

  Dan de andere kant (overige 60%) van zout, dit is volledig chloor, een oorlogsstrijdgas notabene al ingezet in de eerste wereldoorlog! Zeker 100 maal giftiger dit allesdoordringende gas dan het beruchte blauwzuur, het actieve element van cyaankalipillen, die nazi’s en hun spionnen altijd bij zich droegen. Als sporen chloor in het zwembad al levende cellen doden, kunt U nagaan wat het natrium in zout met uw darmflora en levercellen doet! Zout is dus een misdadig samenraapsel van natrium en chloor!!! En deze wetenschappers willen uiteraard voor geen goud alternatieve zoutbronnen onderzoeken, en negeren onze alternatieve dringende verzoeken om pósitieve samenwerking steevast!

  Enzovoort. Wee degene zoals Edward die intern dan zo graag twee terechte vragen heeft zoals: Vraag 1 = ja maar, bica, dus natriumbicarbonaat bestaat toch óók voor ca 25% uit natrium? Men kan de vraag niet ontzenuwen maar minacht Edward des te meer stilzwijgend stiekem en verandert snel van onderwerp, immers IEDEREEN snapt toch dat de natrium in zout regulier is, en de natrium in bica alternatief is? Nou dan! Vraag 2 = ja maar zout bestaat toch uit natriumIONEN en chloorIONEN? Heeft toch niets met natrium en chloor meer van doen? Ook dit kan men niet ontzenuwen, maar men begint intern de kritische wijsneus Edward al een beetje te haten. Hoe dúrft ie zogenaamd slim de gebraden haan uit te hangen ten koste van de alom zeer gerespecteerde Ton C. met zijn scherpe heldere antireguliere pen?

  Hoe potsierlijk dit ook lijkt, dit “alfa dominante gevoelens minachten kritische beta neirds interne realisme” mechanisme is soms sorry best wel vaak staande alternatieve praktijk, bijvoorbeeld als het over nuancering van in een vroeg stadium bij kanker levensreddende chemotherapie gaat en heet pósitief. Ahum… drogredenaties is dan van mij een waanzinnig negatieve uitdrukking natuurlijk die mijn reputatie intern definitief afbrandt… Raar he dat ontbreken van interne kritiek bij alternatieve cellen… So geht das manchmal…

 19. Edward says:

  Korte vraag aan Diamental en Fan (waar ik toch nooit antwoord op krijg, op mijn rechtstreekse vragen aan andere hier meelezende alternatieven):

  Hoe kan het toch dat interne kritische stemmen bij alternatief zo genegeerd worden, en gewoon niet ljken te mógen? Of heeft U de ervaring dat interne pittige kritiek op allerlei onderwerpen niet taboe is en wel degelijk alternatief gerespecteerd wordt?

 20. Edward says:

  Weten jullie waarom men ons elders een wespennest, en ratten etc noemt? Welnu, Sergio, Diamental en Braam filteren onwelgevallige info uit. Als nu iemand ergens op een vergadering zegt: ik zag toch een heel zinnige opmerking van ene Wilma, JennyJo, Marer etc dan is het antwoord: je leest toch niet die viswijven he? Of ene Puma, da Silva etc zei iets zinnigs, dan zegt men: jaja, dat rattennest, dat kénnen we.

  Ergo die kwalificaties zijn simpel bedoeld om interne critici die hier iets zinnigs oppikten de mond alternatief intern te snoeren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: