Jomanda; het einde nadert.

Maandag is het dan zo ver. Joke Damman (Jomanda) verschijnt voor de rechter. Oh nee. Ze komt niet. Want er staat iets te gebeuren. Vergelijkbaar met de moord op Pim en het konninginnedagdrama.jomandahaha

Zoiets had je natuurlijk kunnen verwachten Ze ziet de ‘tienen‘ weer voor de ogen dansen.
Ik zie ik zie wat jij niet ziet en het is blauw.

Geen zorgen hoor. Het proces gaat gewoon door.

Het O.M. heeft een lastige taak. Aangetoond moet worden dat Damman en co schuldig zijn aan onder meer het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel en het onthouden van de benodigde medische zorg. Dat zal moeten gebeuren met getuigenverklaringen. Een andere mogelijkheid lijkt mij niet voorhanden. Door wie of wat er verklaard gaat worden is natuurlijk door het O.M. niet publiek gemaakt.

Laat ik dan de hoop uitspreken dat het O.M.de zaak goed heeft dichtgetimmerd en dat het daadwerkelijk tot een veroordeling van Jomanda komt. Zodat we ook in de toekomst, gebaseerd op deze jurisprudentie, soortgelijke heksen op de juridische brandstapel kunnen brengen. Als je in je hoogmoedswaanzin anderen een zekere dood tegemoet laat gaan, verdien je niet beter dan te branden in de cel.

29 Responses to Jomanda; het einde nadert.

 1. wilmamazone says:

  Een samenvatting van wat er aan vooraf ging:

  http://www.nrc.nl/binnenland/article1730631.ece

  Dit hakt er bij mij nog steeds het meeste in naast al het andere:

  De huisarts die actrice Sylvia Millecam een paar dagen voor haar dood bezoekt, heeft het gevoel ‘in een film de stappen’. Hij ziet een ernstig zieke vrouw in een kamerjas in „deplorabele toestand”. Het is 17 augustus 2001, Millecam woont al drie maanden in huis bij alternatief arts K. in Millingen aan de Rijn.

  Zelfs de oncoloog die haar de dag er na opneemt in het ziekenhuis, schrikt. Haar rechterborst is blauw en knobbelig, drie keer groter dan de ander, de tumoren stulpen eruit en reiken tot in de oksel en de schouder. Haar armen en benen zijn opgezwollen. Ze kan nauwelijks ademen. Haar rechterlong bestaat volledig uit tumormassa en ook haar lever blijkt aangetast. Middeleeuws, zegt oud-inspecteur-generaal van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. „Een film van Passolini.”

  Tegen de huisarts zegt ze dat ze al een maand niet meer kan slapen, dat ze zichzelf tien paracetamol per dag toedient. Zelf heeft Millecam het over een infectie, een kruising tussen een bacterie en een schimmel. Ook de bevriende arts J. noemt het woord kanker niet. De huisarts moet het haar vertellen. Ze schrikt en zegt: „Misschien heb ik toch de verkeerde keuze gemaakt.” Twee dagen later overlijdt ze.

  Ruim twee jaar eerder, in 1999 gaat Millecam naar een huisarts, ze voelt een knobbeltje in haar borst. Het blijkt een kwaadaardige tumor van ongeveer een centimeter groot. Er wordt een afspraak gemaakt voor een operatie in het ziekenhuis. De kans dat ze daarna volledig hersteld, is bijna 100 procent. Maar ze zal nooit in het ziekenhuis verschijnen.

  http://www.nrc.nl/opinie/article1730668.ece

  Niet-vervolgen van Jomanda is schande
  Openbaar ministerie laat kwakzalvers hun gang gaan, ook bij dodelijke gevolgen.

 2. wilmamazone says:

  Recentere informatie ter herinnering:

  http://www.kwakzalverij.nl/882/Jomanda_wringt_zich_in_bochten

  Jomanda wringt zich in bochten
  Beschuldiging aan het adres van Millecam

  Verdachte Joke D., opererend onder de artiestennaam Jomanda, staat in een nieuwe uitgave van Op gevoel op de band met opmerkelijke uitspraken. “Wie heeft er zwaar lichamelijk letsel toegebracht? Sylvia bij haarzelf door siliconen te laten plaatsen!”

  De zittingen van het proces tegen de drie Millecam-genezers zijn 11, 12, 14, 15 mei 2009 om 9:00 uur in het Paleis van Justitie, Parnassusweg 220-228, Amsterdam.
  Op 22 mei formuleert de officier van justitie de eis, en op 28 en 29 mei zijn de pleidooien van de verdediging.

 3. wilmamazone says:

  De carrière van Joke Damman in vogelvlucht:

  http://www.depers.nl/binnenland/96006/Geen-twijfel-mogelijk-over-Jomanda.html

  In de jaren zeventig, ver voordat zij zich Jomanda zou gaan noemen, had Joke Damman uit Deventer een nogal raadselachtige broodheer die haar een magische rol in de schijnwerpers gunde.

 4. wilmamazone says:

  Het gedachtengoed van Jomanda werd mede hierdoor gevoed:

  http://www.skepsis.nl/rulof.html

  Jomanda’s racistische goeroe
  ‘Ik betreur deze geestelijke armoede’

  De boeken van de ‘s-Heerenbergse fantast Jozef Rulof (1898-1952) propageren een vorm van occult christendom met onzinnige en gevaarlijke denkbeelden, maar Jomanda is vol lof over hem.

  Het komt mij op meerdere punten pijnlijk bekend voor, jullie ook?!
  Deze Jozef Rulof kon m.i. met gemak familie zijn van Geerd Ryke Hamer.

 5. Het dedain van Jomanda om dezelfde toverkollenzienersgaven te gebruiken om niet te verschijnen op de eerste zitting.
  Kortom, ze zou het zo wéér doen. Als er maar een Maria in de hemel is die haar dit influistert.

  Maandag gaat het gebeuren. Wat? Weet ze zelf ook niet. Er gebeurt namelijk altijd wel íets. Gokje? De paus is maandag in Israhel…..

 6. Edward says:

  Te vaak hoor ik alternatieven zeggen dat de casus van Sylvia Millecam tot de laatste druppel misbruikt wordt om alternatief weer eens ten onrechte in een verkeerd daglicht te plaatsen.

  Beste dames en heren, jullie eigen gebrek om harde bewijzen of literatuurbundelingen te willen leveren, en zelfs het gebrek om alternatieve bijna hallucinerende creeps absoluut niet intern te willen of durven kritiseren, zal door de inertie simpel om met een open oog zonder aansziens des persoons het kaf van het koren te willen scheiden, alternatief zelf nog decennia in een steeds grotesker verkeerd daglicht plaatsen. Jullie zelf doen dit door inertie heel actief!

  De gekheid van de ergste creeps zal altijd een beetje op alle alternatieven neerstralen, als die zelf hierover volledig zwijgen, of je dat nu wilt of niet.

  Crypto, Israhel, die kende ik nog niet. Hopelijk leert men ook daar ooit om gewoon in vrede samen te leven. Het beloofde land steekt zijn kop in het zand voor de realiteit, met grof militair geweld, onrecht en landjepikken los je niets meer op, zoals dat eeuwenlang wel heel effectief lukte op deze planeet.

 7. wilmamazone says:

  Zegt de ene waarzegster tegen de andere:
  “Je ziet er nu beter uit dan de volgende week”

  Reikhalzend heb ik uitgezien naar dit proces en nu is het dan zover.Ik durf geen voorspellingen te doen, alleen maar vurig te hopen. Er zaten en zitten zoveel mazen in de wet.
  Ik hoop dat over een paar weken gezegd kan worden:
  “Het ziet er voor jou/jullie nu slechter uit dan de vorige keer.”

  Er zal in ieder geval een basis gelegd kunnen worden om aan dit soort middeleeuwse toestanden paal en perk te stellen.
  Met name kankerpatiënten kunnen wel veel WILLEN, maar moet/mag het dan ook KUNNEN dat hen tal van lieverkoekjes met gebakken lucht aangeboden blijven worden?

 8. wilmamazone says:

  http://www.stelling.nl/kleintje/432/MTBF1215071238.html

  Karin Spaink:

  Geef Jomanda van Jetje

  Zeggen dat Jomanda geen schuld treft omdat Millecam er zelf voor koos niet naar haar artsen te luisteren, is flauwekul en je hoeft daarbij niet te vervallen in een paternalistisch betoog over patiënten die niet weten wat goed voor ze is, of dat mensen soms beschermd moeten worden tegen zichzelf.

 9. jennyj0 says:

  Ik hoop van harte dat ze Jomanda alle hoeken van de kamer laten zien – figuurlijk gesproken dan.

 10. Edward says:

  Mopje: ze vroegen Char hoe het proces van Jomanda zou aflopen. Ze kreeg een erg kort woord door, beginnend met een C, eindigend met een L en in het midden een klinker.

  Does this ring a bell to you Dutch people?

  Pas maar op: als Jomanda echt haar sterkste negatieve stralen gaat gebruiken wordt het OM door een orkaan van kosmische deeltjes weggeblazen… hehe.

  Oh nee, dah kannie, ze gebruikt alleen maar positieve stralen.. Als ze die nou eens op het verkommerde kritische deel van het alternatieve denken zou richten??

 11. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl:80/binnenland/article1196071.ece

  Nabestaanden Millecam zien niets in proces

  Was Sylvia Millecam een wanhopige kankerpatiënte die door verkeerde adviezen van falende hulpverleners haar kans op genezing verspeelde? Of was zij een intelligente vrouw die doelbewust het alternatieve circuit opzocht omdat ze geen vertrouwen had in de reguliere behandelaars?

  quote:

  Vrijdag werd bekend dat de nabestaanden van Millecam een open brief hebben gestuurd naar onder anderen de koningin en minister Klink van Volksgezondheid. Daarin benadrukken ze dat de actrice ‘met geen mogelijkheid’ een ziekenhuis in te krijgen was en doelbewust het alternatieve circuit opzocht.

  quote:

  De nabestaanden spreken in hun brief van ‘een heksenjacht’. Volgens hen heeft ‘een groep extreme pro-regulieren’ over de rug van Millecam ‘een anti-alternatief signaal’ willen afgeven en zo jurisprudentie willen realiseren. Ze vinden dat de rechtszaak de nagedachtenis aan Millecam bezoedelt.

  Het kan zijn dat verslaggeefster Ellen de Visser de fout ingaat met deze ongenuanceerde quote:

  Chemotherapie gevolgd door een operatie, dat was het behandelplan dat de reguliere artsen haar voorlegden nadat ze een knobbeltje in haar borst had ontdekt. ‘Maar dat was een pakket dat zij niet wenste’, aldus Benistant. ‘Ze zei: wat heb ik aan kwantiteit van leven als er geen kwaliteit is? ‘

  en anders geven de nabestaanden/de advocaat een verkeerde voorstelling van zaken.

  Nadat Millecam in september 1999 haar diagnose kreeg, was ze verdwenen voor er een behandelplan opgesteld kon worden. Het was niet eens duidelijk of ze wel chemo nodig had en eerst chemo en dan pas opereren lijkt mij zowiezo een sterk stuk bij een tumor van pakweg 1 cm.
  Dat gebeurt alleen om grote tumoren zodanig te laten slinken dat ze daarna makkelijker/veiliger te verwijderen zijn middels operatie.
  Deze alwéér verkeerde voorstelling van zaken is mij danig in het verkeerde keelgat geschoten.

  Maar á la:
  Dit proces gaat over de zorgplicht en de bijbehorende verantwoordelijkheden van zorgaanbieders.
  Over de vraag in hoeverre ze daar in tekort geschoten zijn.
  Over de vraag of alternatief zeker-te-weten diagnoses mag stellen die lijnrecht tegenover de reguliere staan.
  Over de vraag of kankerpatiënten die vanalles willen/vanalles niet onder ogen willen zien, dan ook tegemoet gekomen mogen worden met vanallerhande therapieën die werkelijk nergens op slaan.
  Over de vraag of ze überhaupt mogen starten met alternatief behandelen van kankerpatiënten als er geen sprake is van aanvullend bezig zijn.
  Over de vraag waarom ze Millecam niet als allereerste hebben doorverwezen voor een reguliere second-opinion als er twijfel bestond over de 1e.
  Over de vraag waarom ze zijn blijven roeptoeteren tot aan de laatste snik van deze Sylvia.

  Sylvia die met een gewichtsverlies van 20 kg -ze was al superslank- met ook aan de buitenkant zichtbare kanker lag te creperen ten huize van een ‘deskundige’ met slechts paracetamol, die ze vast niet meer zelf kon gaan halen.
  quote:

  ‘Ze zei: wat heb ik aan kwantiteit van leven als er geen kwaliteit is?’

  memoreerde advocaat Benistant.

  Woekerende kanker is niet in één week zichtbaar aan de buitenkant en 20 kilo afvallen lukt óók niet in die tijd.
  Gadsamme, had dan iedereen – inclusief partner, familie en vrienden – stront in de ogen of wat?!
  De officiële doodsoorzaak was/is en blijft ONBEHANDELDE borstkanker.
  Wordt de nagedachtenis aan Sylvia nu bedoezeld omdat haar ramkoers weer besproken/beoordeeld wordt of hebben- met name borstkankerpatiënten- nu recht op een duidelijk waarschuwingsbord ‘Doodlopende weg’?!

  Sylvia Millecam speelde een hoofdrol in het satirische programma ‘Ook dat nog’ om mistoestanden over vanalles en nog wat op ludieke wijze in beeld te brengen om medemensen voor valkuilen te behoeden.
  We kunnen het haar niet meer vragen, maar zou ze zelf problemen hebben met het proces dat inmiddels gestart is? Of zou ze vinden dat nog meer vrouwen op middeleeuwse wijze mogen overlijden?
  Het gebeurt tegenwoordig namelijk nog en het is nog steeds:’Ik stond er bij en ik keek er naar’.

  Hoe het voor mij -als zelf borstkankerpatiënte- is om sprakeloos en machteloos te moeten toezien/aanzien dat lotgenoten zo goed als geen wegversperringen aantreffen op hun zelf gekozen ramkoers?
  Ik krijg regelmatig kippenvel van afschuw en wordt er bij tijd en wijle letterlijk kotsmisselijk van. De spreekwoordelijke kromme tenen zijn ook volop aanwezig.
  En maar blijven liegen en bedriegen en hiephoera roepen over de vele keuzemogelijkheden voor de kankerpatiënt. Het komt hun welzijn toch zóóóóóóóóó ten goede! Echt wenselijk dat het assortiment zelfs nog uitgebreid wordt!
  Er moet dus een heus winkelcentrum komen om – in alle rust en tijd- naar believen een therapietje naar eigen smaak te kunnen uitzoeken. Het moet/mag -godbetere- vooral niet vloeken bij je eigen levensbeschouwingsbehang.Rookgordijnen in alle mogelijke patroontjes en materiaal, moeten in zelfgekozen plooien met tientallen systemen opgehangen kunnen worden.
  Het is echt om vrolijk van te worden hoor!

 12. wilmamazone says:

  http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/5/11/110509_rechtzaak_jomanda.html

  Uit het audiofragment blijkt dat Jomanda van ‘boven’ de boodschap heeft gekregen om niet naar de rechtzaak te komen omdat haar eigen leven hier in Nederland in gevaar zou zijn op deze data!

  Ze is inderdaad niet verschenen dus…….kunnen we met een gerust hart slapen met z’n allen!
  Geen zwart autootje of iets dergelijks om Joke Damman voor haar tijd naar de hemel te sturen of zodanig te verwonden dat ze als Jomanda haar ‘goede werk’ op het ondermaanse niet meer kan verrichten.
  Canada zou haar ‘healings’ dan moeten missen en da ken nie hoor, heeft ‘hierboven’ in alle wijsheid besloten. Tis toch wat!

 13. wilmamazone says:

  http://www.nrc.nl/binnenland/article2238127.ece

  Rechtbank vindt afwezigheid Jomanda onbevredigend

  Dat zei rechtbankvoorzitter M. Diemer aan het begin van de zaak die vandaag is begonnen. Het medium is niet naar de rechtbank gekomen, omdat ze bang is dat er iets met of in de buurt van de rechtbank gaat gebeuren.

 14. wilmamazone says:

  Update:

  http://www.nu.nl/algemeen/1962116/rechtbank-vindt-afwezigheid-jomanda-onbevredigend.html

  quote:

  De rechtbank ging ook in op de open brief die nabestaanden hebben geschreven aan onder meer de koningin en aan premier Jan Peter Balkenende. Zij gaven hierin aan ontsteld te zijn dat Jomanda en de twee alternatieve genezers terecht moeten staan. De nabestaanden zeggen dat Millecam zelf bewust voor de alternatieve behandeling heeft gekozen.

  “Voorop staat nog steeds dat we Sylvia tijdens haar ziekte en in haar keuzes onvoorwaardelijk hebben gesteund en gerespecteerd.
  Het stoort ons dat anderen het met dit respect niet zo nauw hebben genomen”, schrijven partner, familie en direct betrokkenen van de actrice. “Wij vinden dat hierdoor de nagedachtenis aan Sylvia ernstig verstoord en bezoedeld is.”

  Voorbeeldgedrag

  Rechtbankvoorzitter Diemer gaf aan begrip voor dit standpunt te hebben. Maar hij wees ook op het algemeen belang. Het gedrag van Jomanda en de alternatieve artsen kunnen een voorbeeldgedrag zijn.

  Als zij zich niet aan de regels gehouden hebben dan wel fouten hebben gemaakt moet dat voor het voetlicht komen, aldus Diemer. Dit om eventueel anderen te behoeden.

 15. wilmamazone says:

  Achtergrond van het paranormale:

  http://www.trouw.nl/achtergrond/Naschrift/article2754816.ece

  Vader van het paranormale

  Hans Holzer gelóófde niet in spoken en geesten, hij wist zéker dat ze bestaan en wijdde zijn leven aan de studie van het paranormale.

  Hij had een grote hekel aan het woord ’geloven’. Hans Holzer, de Vader van het Paranormale, geloofde niet in spoken en geesten. Hij zei wetenschappelijk te kunnen bewijzen dat ze bestaan. En dat je niet bang voor ze hoeft te zijn.

  De beroemde Oostenrijk-Amerikaanse parapsycholoog en auteur van zo’n 140 boeken legde op 26 april in zijn woning in New York zijn ’stoffelijk lichaam’ af en „stak over naar de andere zijde van het leven”, zoals hij dat zelf noemde. Een leven van onderzoek naar verschijningen en in spookhuizen had hem aanwijzingen opgeleverd over hoe het er daar uitzag.

 16. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article2754875.ece

  Boeken spelen grote rol in strafzaak

  De vraag is of Sylvia Millecam uit vrije wil koos voor alternatieve genezers als Jomanda

  In de strafzaak tegen Jomanda, die vandaag begint, zijn twee boeken verplicht leesvoer voor de rechters. „Om inzicht te krijgen in de denkwereld van Jomanda.”

  ’Ik doe dit werk al dertig jaar en nog nooit één miskleun. Kijk, als ze de reguliere zorg had gevolgd, dan was ze misschien wel eerder overleden. Dat weet je niet.’

  Aldus ’genezend medium’ Jomanda, in het boek ’Op gevoel, Sylvia Millecams eigenzinnige strijd tegen kanker’, van journalist Alje Kamphuis. Zijn boek is een officieel processtuk in de strafzaak tegen Jomanda en twee alternatieve artsen, die vandaag van start gaat.

  Quote:

  Kijk, als ze de reguliere zorg had gevolgd, dan was ze misschien wel eerder overleden. Dat weet je niet.’

  ‘Misschien’ en ‘Dat weet je niet’ uit de mond van een excellent medium zonder ook maar één miskleun in 30 jaar? Tis toch wat!

 17. Elles Lut says:

  En de reguliere artsen dan die de implantaten in haar borsten plantten, zijn zij volgens jullie dan niet schuldig?

 18. jennyj0 says:

  Schuldig waaraan?

 19. wilmamazone says:

  http://www.kwakzalverij.nl/1039/Jomanda_orakelt

  Heden maandag 11 mei 2009 begint het proces tegen drie alternatieve behandelaars van Sylvia Millecam, onder wie Joke D. beter bekend als Jomanda. Op 8 mei besteedden zowel Een Vandaag als Netwerk er aandacht aan.

  quote:

  Inmiddels hebben de nabestaanden van Millecam geprotesteerd tegen het proces, met het argument dat Millecam bewust had gekozen voor alternatieve behandeling. Maar hoe kan men spreken over een bewuste keuze wanneer men niet weet dat het een keuze is tussen een gerede kans op overleven of op zijn minst een niet al te pijnlijk einde enerzijds en een zekere en een middeleeuws-gruwelijke dood anderzijds? Bovendien gaat het niet meer over de keuze van Millecam, maar over wat de hulpverleners met haar hebben gedaan. En daar oordeelt nu de rechter over en niet de familie.

  Te hopen valt dat de rechters Jomanda’s draaierijen en drogredeneringen doorzien en dat er ze niet wegens verminderde toerekeningsvatbaarheid (wanen!) vanaf komt. Jomanda heeft geen wanen, zij verzint ter plekke confabulaties om indruk te maken of om zich vrij te pleiten. Boerenbedrog!

 20. peter says:

  Gek, maar vooral hysterisch de open brief van de familie van Sylvia Millecam aan de koningin en minister Klink.

  Een hysterisch signaal aan de wereld die notebene hun geliefde de kop kostte!

  Theatrale reactie, weg van alle realiteit!

  Ik denk dat Sylvia Millecam hysterisch was, maar moge het nu duidelijker worden hoe het een en ander geserveerd mag worden.

  Ik was bij de rechtbank vanmorgen om te testen of het voorgevoel van Jomanda juist was.

 21. Edward says:

  In het boek Sylvia Millecamp op gevoel staat dat ene masseur Cees Boegem Sylvia garandeerde haar van borstkanker te kunnen genezen met alleen een flinke schep keukenzout per dag. Een persoon werd haar als volledig genezen voorgeschoteld. Toen familieleden toevallig de overlijdensadvertentie van die zogenaamd genezen persoon zagen, liet Sylvia onmiddellijk een scan uitvoeren. Toen bleek dat de massa was toegenomen, verbrak zij direct het contact met Boegem. Ze had toch al een hekel aan zout voedsel.

  Zij leek te denken ik heb geen kanker, maar voor het geval dat ieder zich vergist is de schep zout mijn veiligheids vangnet. Zou ze bij toenemende massa op de scan nog steeds gedacht hebben he de ontsteking is toegenomen, het is dus geen kanker, anders hielp de zut wel, kan ik dus ook die vieze zout veilig laten staan… In elk geval stopte ze radicaal met deze hocuspocus valse hoop gevende opruierij. Had ze deze denklijn maar ook bij de andere wannabee guru´s en orakels doorgezet….

  Op Jomanda knapte ze af toen die tijdens een telefonade vanuit Azië opeens sterk voelde dat er gisteren een mail was aangekomen, het telefoon gesprek even afbraak en dolenthousiast tot haar verrukking de van boven doorgegeven mail ook inderdaad als bewijs van de doorgeving op de computer vond, die ze natuurlijk allang had gelezen, en zelfs Sylvia meteen heel scherp dacht he neem een ander in de maling…

  Tsja.

 22. wilmamazone says:

  Een ‘ferm’ tegengeluid:

  http://www.iocob.nl/nieuws/nabestaanden-millecam-beschuldigen-vtdk.html

  Nabestaanden Millecam beschuldigen VtdK

  Vandaag is een rechtszaak geopend over de zaak Millecam. Die heeft de Vereniging tegen de Kwakzalverij afgedwongen bij het Gerechtshof Amsterdam. De nabestaanden hebben vandaag een brief aan de Koningin en de minister van Justitie gestuurd waarin zij hun bezorgdheid uiten omtrent deze zaak. De nabestaanden van Millecam beschuldigen de Vereniging tegen de kwakzalverij ervan over de ruggen van de nabestaanden en met gebruikmaking van het ‘geval Millecam’ een heksenjacht op de niet-reguliere geneeskunde te ontketenen.

  De keukenzouttherapie van Cees Boegem om kanker te genezen valt onder niet-reguliere geneeskunde en is een volwaardig alternatief voor reguliere behandeling van deze ziekte?
  De tientallen anderen waarbij Millecam ging shoppen hebben ook iets met verstandige, volwaardige geneeskunde van doen?
  Hoe kan het dan dat de officiële doodsoorzaak 100% ONBEHANDELDE borstkanker was èn Sylvia óók nog haar laatste maanden al helemaal in middeleeuwse toestanden heeft moeten doorbrengen?
  Al dat afschuwelijke,onmenselijke, gevoelloze en hersenloze ect. aan de kaak proberen te stellen staat gelijk aan een heksenjacht? Deze rechtszaak benoemen als niet meer dan een propagandastunt ter eer en meerdere glorie van de VtdK getuigt van gezond verstand en inzicht in wat er werkelijk speelt en moet gebeuren om van al die ongijn verlost te worden?

  Om Edward maar alvast voor te zijn:
  Waar was dan al die jaren de interne kritiek bij alternatief/niet-regulier wat nu met name de case Millecam betreft?
  Waar blijven de adequate maatregelen binnen deze sector zelf?
  Er zijn nog steeds regulier onbehandelde kankerpatiënten die ongehinderd via ‘alternatieve’ wegen op ramkoers zijn alsof Sylvia Millecam nooit bestaan heeft.

 23. jennyj0 says:

  Er is uit het alternatieve veld nog geen zuchtje kritiek gekomen op de gang van zaken; men heeft ofwel gezwegen ofwel krampachtig de schuld bij Millecam zelf gelegd. Maar volgens mij vraagt niemand erom zo te worden voorgelogen en op zo’n manier aan z’n einde te komen. En nu weer vreselijk verontwaardigd dat ze voor hun leugens en mishandeling verantwoording moeten afleggen. Wat een misselijk, laf zoodje.

 24. wilmamazone says:

  Het proces gaat niet alleen om en over Jomanda:

  http://www.igz.nl/actueel/nieuwsberichten/633711

  quote:

  Sylvia Millecam overleed in 2001 aan de gevolgen van borstkanker. Ze koos weliswaar zelf voor behandeling in het alternatieve circuit, maar dat ontslaat artsen niet van hun wettelijke plicht verantwoorde zorg te leveren.

  Er moeten meer wettelijke handvaten komen om
  überhaupt paal en perk te kúnnen stellen aan de overmaat aan zooitje ongeregeld binnen het alternatieve circuit:

  http://www.igz.nl/actueel/persberichten/391890

  En dan altijd dat argument van de alterneuten dat binnen regulier ook niet alles vlekkeloos verloopt! Is dat een geldige reden om binnen de eigen gelederen nooit/veel te weinig aan zelfreflectie te doen om zo verantwoordelijkheden uit de weg te kunnen blijven gaan?

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1196756.ece
  quote:

  Justitie meent dat de drie Millecam hebben wijsgemaakt dat ze in plaats van kanker aan een bacteriële infectie zou lijden. Millecam zou mede daardoor hebben besloten zich niet te laten behandelen in het reguliere circuit. Daardoor kon de kleine tumor binnen twee jaar uitgroeien tot een enorm gezwel. De rechterkant van haar borstkas werd op het laatst vrijwel geheel ingenomen door de tumor. De oncoloog die haar onder ogen kreeg, zei zoiets nog nooit te hebben gezien.

  Van Sylvia Millecam komen alleen de glamourfoto’s en/of videofragmenten in beeld, dus de maximaal opgeleukte versie door visagie, perfecte kapsels en kleding.
  Eigenlijk zouden ze nu keiharde/niets verhullende foto’s moeten kunnen laten zien om te tonen hoe die huisarts en oncoloog haar hebben aangetroffen enkele dagen voor haar dood. Zonder plamuur-grondverf-lak en 20 kilo afgevallen met zelfs aan de buitenkant van de enorm opgezwollen borst -tot in de oksel en tot aan schouder- zichtbaar tumorweefsel. De pijn op haar gezicht en de blik in haar ogen.

  Dat zou velen helpen om eens eindelijk de realiteit van onbehandelde kanker onder ogen te zien/echt wakker te worden.

 25. wilmamazone says:

  http://www.skepsis.nl/pararit13.html#132e

  Skepter 13 (2), juni 2000)

  De Vrouw in het Blauw heeft het kennelijk een beetje gehad met de transcendente dokters, want ze beveelt op haar website een kanker-genezend recept aan: op de nuchtere maag een lepel levertraan, en daarna een lepel honing met ‘gemalen salie in droogvorm’, en dan twee uur lang niks eten.

  De uitleg (die in de broncode van het document staat) is zo dom dat de stupiditeit er gewoon aan alle kanten afspat. We kunnen u dit gewoon niet onthouden:

  Levertraan bevat geen koolhydraten. Voeg er twee genezende koolhydraten aan toe, namelijk honing en salie. Het lichaam zelf maakt hiermee genezend linolzuur. De tumoren nemen dit gretig op en eenmaal verzadigd eten zij zichzelf op. Zo vernietigen zij (sic) de kanker in zijn geheel en maken nieuw celweefsel. Genezen verklaard dóórgaan met de kuur evenveel maanden als begonnen is (sic). Dan is men echt genezen.’

  Waarom dat nou met dat vieze afkooksel van vissenlever moet is onduidelijk, want alle voedingsvetten bevatten linolzuur. Het recept zelf lijkt afgekeken van Houtsmuller, die levertraan overigens vanwege de vitamine A aanbeveelt en ook wil dat je honing in plaats van suiker eet. Dat Houtsmuller denkt dat te veel linolzuur kankerverwekkend is, heeft Jomanda niet begrepen, of niet gelezen – boeken lezen is niet haar sterkste kant. Tumoren die kankercellen opeten en tegelijk nieuw weefsel aanmaken, dus zeg maar op de oude voet doorgaan – hoe verzint ze het!

  Het Nederlandse Kanker Instituut en de Nederlandse Kankerbestrijding zijn kwaad, en vinden dat er iets gedaan moet worden aan ‘dit soort uitwassen’, berichtte het Eindhovens Dagblad op 19 mei. Volgens deze autoriteiten wekt dit recept valse hoop bij mensen en ‘dat kan gewoon niet’.

  Jomanda was onaangenaam verrast door alle negatieve publiciteit, die zij toeschreef aan de kwade krachten van het Internet. Zij trok haar recept weer in en verontschuldigde zich voor het misverstand. Tot voor kort was de gewraakte pagina echter nog steeds te vinden op haar website.

 26. wilmamazone says:

  http://weblogs3.nrc.nl/dag/2009/05/12/wachten-op-god/

  Wachten op god
  door Frits Abrahams

  Als ik Jomanda was – misschien ben ik het in een vorig leven wel geweest – dan zou ik gisteren ook veilig in Canada zijn gebleven. Wat had ze te winnen bij een confrontatie met de Amsterdamse rechtbankvoorzitter M. Diemer? Die had zich goed voorbereid en een aantal pittige vragen voor haar in petto.

  quote:

  Uit veel van die getuigenissen komt Millecam tevoorschijn als een vrouw die geobsedeerd was door haar uiterlijk. Lichamelijk verval was slecht voor haar carrière, die toch al over zijn hoogtepunt heen leek. Bovendien was ze erg bang voor pijn. De behandeling door Jomanda en de twee andere vervolgde genezers hield een zachte therapie in waarbij alles op een pijnloze manier weer goed zou komen.

  Dat was precies wat Millecam wilde horen. „Ze was bang dat ze zichzelf zou verliezen, ze wachtte op een goddelijke operatie, dat ze op een ochtend ineens genezen zou zijn”, heeft haar partner tegen de rechter-commissaris gezegd.

  Maar de god van Sylvia en Jomanda keek een andere kant op, zoals goden wel vaker doen.

  quote:

  Dat was precies wat Millecam wilde horen.

  Omdat Sylvia Millecam graag vanalles wilde horen, mochten/moesten er ook sprookjes verteld blijven worden en mogen/moeten die nog steeds aan andere kankerpatiënten verteld worden, die na de diagnose de realiteit niet onder ogen willen zien?
  Heeft dat iets te maken met respect tonen en volwassen/verantwoordelijk gedrag?
  La Millecam wilde geen lichamelijk verval/ongemak en pijn ect. en dat is nou precies wat ze wèl gekregen heeft; van de bovenste plank nog wel.
  Die hele horde sprookjesvertellers/duimzuigers/dwaallichten/liegers/bedriegers en oplichters mogen/moeten nu vrijuit gaan omdat ze zo liefdevol/begripvol en respectvol gegeven hebben waarom gevraagd werd?
  Zodat ze hun sprookjesboeken tot in lengte van dagen kunnen blijven openslaan zonder dat ze ook maar strobreed iets in de weg gelegd wordt?
  Èn……..ze leefden door ons nog lang, gelukkig en ongeschonden; als ze niet gestorven zijn dan leven ze nu nog.

  Tjonge jonge toch…!!!

 27. wilmamazone says:

  http://www.nu.nl/algemeen/1963169/jomanda-gebruikte-oplichterstrucs.html

  Het lijkt erop dat Jomanda oplichterstrucs heeft gebruikt bij haar bejegening van actrice Sylvia Millecam.

  Zij betrok informatie van anderen, onder wie Millecams visagiste, om deze aan Millecam te presenteren als zaken die zij als medium had ‘doorgekregen’.

  Dat zei Ronald ter Heegde dinsdag in het tv-programma Nova. Ter Heegde was jarenlang de persoonlijk assistent van paranormaal genezeres Jomanda.

  Tja….waarom bleef ie dan toch tot 2004 voor Jomanda werken? Dan heb je zelf toch ook boter op je hoofd!

 28. sterbloem says:

  weet iemand hoe ik contact kan leggen met de voormalig assistent van jomanda, die ronald ter heegde, die in de uitzending van nova was, ik kan nog wat aan hem mededelen over de gevaarlijke hypnose praktijken en uitwerkingen

 29. jennyj0 says:

  weet iemand hoe ik contact kan leggen met de voormalig assistent van jomanda, die ronald ter heegde, die in de uitzending van nova was

  Allemachtig, vraag het nova zou ik zeggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: