Peter Langendijk en Loekie de Boer slaan betonpalen

Al haar hele leven probeert Loekie de Boer (hier wat er nog van over is)zich vrij te maken. Ze is altijd al een buitenbeentje geweest; een nieuwe wereld-kind. Nu heeft Loekie een ander probleem. Borstkanker. Knobbeltje, bobbeltje, verder niet veel aan de hand. Dat krijgen we wel weg. Snijden zegt u? Niks daarvan!
Loekie gelooft namelijk in het zelfreinigende vermogen van haar lichaam. En in Peter Langendijk. Laat die witjassen maar lullen. Loekie geneest in 30 dagen. Onmogelijk? Hahaha. U weet niet waar u over praat. Peter Langendijk legde Loekie aan zijn wonderapparaat en ging terug in Loekies verleden.

[….] het eerste wat we hebben gedaan hebben een regressie sessie met de oorzaak van de tumor, we kwamen uit bij een zeer oud trauma, wat als een rode draad in verschillende levens terug kwam. De eerste keer dat dit zich voordeed was in het oude Egypte.Nadat dit recht gezet was heeft Peter de tumor energetisch geopereerd en de energie die de tumor voedde er afgehaald.

Dat zal die tumor leren! En passant trokken er ‘wezens’ nog even een soort zwarte spaghetti uit haar buik.

Loekie heeft geen man nodig, ze wil geen hand maar vingers die wijzen op haarzelf. Uw Crypto is mans genoeg en zal deze taak dan maar op zich nemen. Komen die vingers Loekie!

Ben je nu godvoordommmen helemaal van de ratten besnuffeld Loekie? Denk je nu werkelijk dat je in 30 dagen kunt genezen van borstkanker? Dat die Peter Langendijk, hoe aardig hij ook is, je daar bij kan helpen met z’n hocus pocus en z’n aan de Germanische Neue Medizin gerelateerde onzinverhalen?

ook problemen als kanker en dementie hebben vaak een mentale oorsprong, ook al willen we dat vaak liever niet weten.

(bron)

Het is geen verkoudheidje. Misschien moet je eens gaan kijken op het weblog van een geestverwante in plaats van boeken van Mc Taggart en Tatje te lezen. Het is bijna eng hoeveel parallellen er te vinden zijn. Misschien geeft dat voor jou ook een indruk hoe dat (af) gaat lopen met je ‘tempel’ als je je aan dit soort charlatans als Peter Langendijk overgeeft en de beslissing toch voor de reguliere weg te kiezen maar voor je uit blijft schuiven.

Ik zie de geschiedenis zich herhalen.

Waarom ik dit schrijf? Omdat ik toch nog een beetje hoop zie voor je. Je schrijft:

Wat ook niet mee werkt is dat ik de laatste dag wat verhalen van anderen heb gelezen en een radar uitzending heb gezien waarin de alternatieve geneeswijze van kanker ten onrechte in een kwaad daglicht wordt gesteld.
Verhalen van anderen die er niet om logen, mensen die er niet zo makkelijk van afkwamen dan ik, en het lijkt wel dat dit mij aan het twijfelen brengt.

Blijf twijfelen! Zet vraagtekens. Voordat Peter Langendijk definitief in je hoofd gaat zitten.

Ik heb wat te doen met mijn eigen onzekerheid. Ik had Peter vandaag aan de telefoon en die zei het heeft te maken met je geboorte trauma, daar gaan we nog verder aan werken.
We gaan een betonpaal in de grond slaan, een fundering voor jou, zodat je nooit meer van je stuk gebracht kan worden.

Borstkanker in een vroeg stadium is regulier goed te behandelen. Als je die betonpaal voor jezelf in de grond slaat, zou ik het niet erg vinden als Peter Langendijk er onder zou zitten. Misschien haal je 2012 dan nog.

Update Wilmamazone 26 januari 2014:
Loeki de Boer is op 23 jan. j.l. overleden. Of onbehandelde borstkanker haar fataal is geworden, valt hieruit niet te concluderen:
http://www.mensenlinq.nl/overlijdensberichten/loekie-de-boer-5498005

116 Responses to Peter Langendijk en Loekie de Boer slaan betonpalen

 1. wilmamazone says:

  Op de site van Peter Langendijk:

  In februari 2004 heeft het Pentagon een officiële waarschuwing gegeven aan de Nederlandse regering, voor een overstroming in 2007. Als voorbeeld werd daarbij genoemd, dat steden als bv. Den Haag compleet overstroomd zouden worden. Dit bericht is terloops vermeld via de radio en er heeft slechts een heel klein artikeltje over in de krant gestaan. Hoe is het mogelijk, er is nauwelijks op gereageerd! Zijn we echt zulke struisvogels? Moeten er eerst ongelukken gebeuren voordat we wakker worden?

  Als je het druk hebt met roeptoeteren wil het bijwerken van je site er weleens bij inschieten.
  Das dan in dit geval méér dan een beetje dom, maar voor ons wel handig! Hoef je ook over deze figuur verder niets meer te zeggen, maar je slechts afvragen hoe die gestopt kan worden. Ook arrogant/gestoord genoeg om een regulier onbehandelde borstkankerpatiënte op eigen houtje/naar eigen ‘inzicht’ te ‘behandelen’ en van advies te voorzien.

  Prangende vraag aan de Nederlandse regering, de hele bevolking en met name de ‘alternatieve’ roeptoeters/hun promotors en aanhangers:
  ‘Moeten er inderdaad eerst nog meer ongelukken gebeuren voordat jullie wakker worden?’

  Kanker is wel ff wat anders dan een ingegroeide teennagel! Laat al dat ‘alternatieve’ gesol met kankerpatiënten in hemelsnaam stoppen door met z’n allen een stevige vuist te maken tegen al dat kwakgedoe.

 2. Edward says:

  En ’t is zo simpel: iemand bouwt een SCIO apparaat, en beweert dat die kankercellen in het menselijk lichaam kan detecteren. Het is op zich onvoorstelbaar dat iemand dit bedrog aandurft, maar dit werkt vooral heel goed in een wereld die vol goedgelovige of naieve schaapjes zit. Ze doen rustig diagnoses met SCIO: Oh jee wat erg voor U, want U hebt kanker, of hoera wat fijn, we hebben U gelukkig op tijd weer binnen 30 dagen genezen!

  Durft nou niemand alternatief het volgende te vragen: waar is het KEURMERK? Wat is dat dan? Gewoon, een onafhankelijke alternatieve organisatie nam 200 mensen, waarvan 50% met kanker, maar wie dit niet aan te zien was. Het SCIO apparaat dient feilloos deze 100 gevallen eruit te pikken, OK 102 dan, 2 met beginnende kanker die dit nog niet wisten.

  Dán krijg je het keurmerk (en de Nobelprijs voor geneeskunde a X miljoen Euri en eeuwige roem).

  Maar ja, we doen in deze wereld niet aan keurmerken, en mensen als Loekie geloven de verkoper op zijn eerlijke ogen. Dat is namelijk positief, en het is negatief om een keurmerk te vragen. En huppa, weer een cluster mensen laat zich kansloos naar het ongeneeslijke kankereinde lozen, intussen 1 of 2x intussen tijdelijk totaal “genezen” geweest zijnde.

  Dit zag je ook bij de WWK, die de genezing van Marjolein door Simoncini BLEEF claimen, en haar fatale einde door kanker dan? Het WWK gaf het enig juiste alternatieve antwoord: komen er bij de reguliere geneeskunst dan geen recidieven voor? Nou dan! Ze was genezen, maar kreeg een recidief. Jaja, zo houden we ons ego hoog, he Fan? he Ton? Maar een echt genezen geval tonen, nou neen. We zijn wel wijzer en WIJ bepalen het tijdstip van dit effectieve menslievende krachtig kanker genezende middel bica, was het antwoord van Ton tig maanden geleden. Zou ik ook zeggen als ik geen echt genezen persoon kon tonen.

  Dus TROS RADAR, een mooie taak voor jullie weggelegd dan maar als keurmerker. Een SCIO op proef vragen en testen op een groep van 200 mensen. Wedden dat het SCIO apparaat even goed werkt als diagnose apparaat als een dobbelsteen? Welke consumenten organisatie durft dit soort verhelderende levensreddende testen aan? Misschien durft het IOCOB dit soort testen aan?

 3. Edward says:

  Ik keek eens bij Diamental, wat die over Lara Tatje zegt. Ik vond inderdaad een pagina. Maar daarop stond ook iets anders over Internetsites:

  Helaas is de informatie die doorgaans geboden wordt nogal eenzijdig. Een zoektocht op het woord ‘kanker’ levert meestal sites op die alleen reguliere behandelingen toelichten. Ten opzichte van alternatieve behandelingen vind je bij dat soort sites en forums veel onbegrip en stuit je zelfs op onverholen vijandigheid. Deze ‘Kankersites’ worden meer dan eens ondersteund en/of gesponsord door de farmaceutische industrie,

  Dat is een pittige bewering, ze wórden méér dan eens. Twijfelen, taktisch zijn, niet de sterkste punten van Diamantje. Dit is elkaar napapegaaiende borrelpraat, want ze heeft hier namelijk geen splinter bewijs voor! Het bestaat ook niet. Onnodige stemmingmakerij en aanzetten tot polarisatie ten top, en dat op zo een “positieve” site.

  En ónbegrip vor alternatief? Onzin, als iemand een totaal onwaarschijnlijk hemel claimt maar net als 1000 andere claimers nog geen millimeter bewijs kan tonen, mág en móet ter bescherming van zieke medemensen aan die hemels ten sterkste getwijfeld worden. Het zou zelfs beetje dom en onnozel zijn dit alles wél zo eventjes zoals Diamantje doet zomaar pardoes ongezien als 100% waar aan te nemen!

  Ook stelt Diamantje over Tullio:

  De ‘omstreden’ methode is gebaseerd op het eenvoudige gebruik van natriumbicarbonaat en sinds 15 jaar brengt dr Tullio Simoncini met succes zijn theorieën over de oorzaak en de behandeling van kanker in de praktijk. Door het vallen van één dode wordt zijn methode in Nederland meteen als levensgevaarlijk bestempeld en helemaal niet bij onafhankelijk onderzoek betrokken.

  Daar heb je het weer, een oplichter CLAIMT “MET SUCCES” in de praktijk gebracht, en de alternatief gelóóft 100% ONGEZIEN. En de twijfelaar is “slecht”. Mensen als Willeke geloven per definitie álles antireguliers als het moet omdat ze niets liever WILLEN, behalve dat de methode uiterst waarschijnlijk nog geen kip heeft genezen en dit ook niet kan. Wel 4 zekere doden bracht. Maar wat is nu 4?

  Over Bilthoven en Tullio’s fatale ingreep zegt Diamantje:

  Hoewel meerdere partijen in dit programma (Netwerk)aan het woord kwamen, en er geen echt antwoord kwam op de gestelde vraag, zagen de makers van het programma op subtiele wijze kans om de directeur van de genoemde kliniek als onnozel en goedgelovig over te laten komen.

  Hoezo subtiel? Want welnu, dat IS ie ook, en zelfs erger. Als je een veroordeelde en uit zijn ambt gezette arts, wegens 3 doden, OP EIGEN INITIATIEF, al was het maar als adviseur de lange reis naar Nederland wil laten maken, dan bén je onnozel en goedgelovig. Hoezo zo iemand als Tullio om advies gaan vragen? Dan ben je een polarisator en dweper, en je hele universitaire opleiding kan in de prullenbak.

  Én misleidend naar je patiënten, die er van uit mogen gaan dat het Instituut dat ze bezoeken knoeiers en oplichters wegfiltert. Maar hier was geen sprake van een verzoek tot mógen komen van Tullio afwijzen, maar hem doelbewust hierheen áántrekken. Omdat je elke zet of methode die fel antiregulier is blijkbaar zo graag aanmoedigt. Met direct een slachtoffer ook nog. Tsja. Zie:

  http://diamental.nl/magazine/literatuur/rubrieken/maatschappij/healing/tullio.htm

  Nog zo een mooie uitspraak van Diamantje op die pagina in verband met kanker:

  Op de site http://www.tegenkanker.nl zijn verschillende behandelmethoden te vinden onder de noemer complementaire behandelingen. Overigens mis ik hier nog een pijnloze en EFFECTIEVE therapie, namelijk de resonantietherapie. Zie http://www.ngcenergyhealing.com

  Tsja:
  Beste alternatieve broeders en zusters, een therapie is NIET EFFECTIEF alleen maar omdat de makers van een toestel dat claimen of zeggen! Geloof EINDELIJK toch eens niet pardoes alles ongezien, bij Thor en Wodan! Als ik dat ook gedaan had, bij Toetatis, dan geloofde ik nu dat 1000 alternatieve therapiën kanker genezen… Zonder 1 spoortje bewijs.

  Pff, wat een extreem goedgelovige eikeltjes en eikelinnetjes en betrouwbare altijd jaknikkertjes toch, als die bijna apatische goedgelovigheid nu spirituele ontwikkeling voorstelt blijf ik liever gewoon mezelf.

  Nu snel aan een prettig weekend en een koppie eikeltjeskoffie sorry acaibessenthee. Iedereen weer tot dinsdag!

 4. Je slaat hier, zoals we van je gewend zijn, weer eens de spijker op z’n kop Ed.

  Laten we het dan eens van de andere kant bekijken. Als ik alternatief therapeut zou zijn zou ik ook niet willen dat er van dit soort keurmerken zouden komen. Waarom niet? Ik mis dan gelijk meer dan 90% van mijn potentiëel; Kunnen al die dure apparaten gelijk met de vuilnisman mee. Daarom lijkt het mij ook niet meer dan normaal dat al deze officiële alternatieve clubs niet de neiging hebben hiernaar onderzoek te doen. Ze hoeven zich immers alleen te verantwoorden als er iets mis gaat en wat kan er nu mis gaan van een middel of apparaat wat inert is, niets doet of bewerkstelligd?
  Kortom men heeft er geen belang bij.

  De enige mogelijkheid m.i. is deze beroepsgroepen te dwingen. Bijvoorbeeld door de huidige belastingmaatregel van het kabinet. In de portomonaie raken.
  Ziekenfondsen zijn ook belanghebbers in deze. Het is een goed bewaard geheim dat men grof geld verdiend aan het faciliteren van alternatieve behandelingen; Men gaat i.p.v. naar een (dure) arts naar een veel goedkopere therapeut. Kassa!

  Ik vraag mij al een tijdje af waarom er bijvoorbeeld geen polissen op de markt gebracht worden die alternatieve behandelingen niet vergoeden. Lijkt mij wel een markt voor. Iets voor de VdtK wellicht? Ze hebben leden nodig en leden kunnen de polis via hen verkrijgen. Win-win lijkt me.
  Tot voor zover mijn brainfart.

 5. Goed weekend Ed. Ik hou het bij koffie. Mijn vader zei altijd thee is voor vrouwen en water voor kikkers.
  Daar krijg je en tikje van mee denk ik. 🙂
  Overigens schijnt het zo te zijn dat als men nu zou proberen koffie als supplement op de markt te brengen, het niet toegelaten zou worden.

 6. jennyj0 says:

  Ik lees dat Loekie de Boer coacht. Maar ik kan nergens vinden waarin. Weet iemand dat?

 7. Bert says:

  IEMAND ENIG IDEE WAT ER MET MIJN WEBSITE IS GEBEURD???

  CryptoEdit; joehoe schreeuwerd

 8. iemand says:

  Geen idee, ik dacht dat wij dat aan u moesten vragen.

  Er stond opeens een RIP bericht en toen was de website offline.

  Misschien moet u eens contact opnemen met uw hosting / website provider.

  Ik kan niet geloven hoe sommige mensen alles geloven met betrekking tot alternatieve middelen. Een beetje sceptisch zijn voorkomt veel kwaad.

  Overigens zie ik hier voor overeenkomst met godsdienst; Godsdienst is ook niet bewezen toch zijn er mensen die echt fanatiek geloven in god.

 9. jennyj0 says:

  @ Iemand,

  Waarom verander jij steeds je e-mailadres?
  Gewoon nieuwsgierigheid hoor.

 10. iemand says:

  Heb ik niet gedaan… Tenzij ik een typfout heb gemaakt natuurlijk.

  CryptoEdit: De ene keer geef je je (fake) emailadres op met .com de andere keer met .nl, thats all 😉

 11. jennyj0 says:

  Dan maak je veel typefouten.

 12. Joehoe Loekie. Ik weet dat je hier driftig meeleest. Probeer je me nu bij google een beetje zwart te maken met een defamation complaint? Toch top drie bij google.
  Moehaha.
  Misschien had je nog beter moeten opletten bij je cursus piramideinternetten op de Fontys.

  Maak me nu niet kwaad.

 13. wilmamazone says:

  Even gepikt uit Ed’s hoekje:

  Loekie de Boer’s coach-activiteiten:

  http://www.atalantis.nl/

 14. jennyj0 says:

  Ik zie nergens op die site voor welke instellingen mevrouw Loekie de Boer heeft gewerkt – haar opdrachten dus. Ik zie ook niks over haar opleiding. Nu weet ik wel dat iedereen zich coach mag noemen, maar iemand die het soort trainingen geeft dat mevrouw De Boer geeft en bijvoorbeeld arbeidspsycholoog is, om maar wat te noemen, geeft mij wat meer vertrouwen dan een mevrouw die zegt dat ze is opgegroeid op een boerderij 300 meter van de verharde weg en altijd al het gevoel had dat ze anders was. Ikzelf bijvoorbeeld ben 600 m van de verharde weg opgegroeid. Ik had ook altijd het gevoel dat ik anders was. Dat gevoel hebben heel veel kinderen overigens, wat dat gevoel dan weer tamelijk gewoon maakt.

  Dat je zegt zeker te weten dat je van een andere planeet komt vind ik eerlijk gezegd niet alleen erg lachwekkend maar ook nogal zorgelijk. Het lijkt mij geen bewijs van geestelijke evenwichtigheid. Hoe serieus kunnen wij iemand nemen die dit doodserieus meedeelt? Helemaal niet, lijkt me. En als je dan ook nog juichend beweert dat je in 30 dagen van kanker genezen bent met een kwakapparaat, heb je wat mij betreft je brevet van geestelijk onvermogen dubbel en dwars verdiend.

 15. Lijkt mij als ouder erg geruststellend als zo iemand mijn kind zou begeleiden.

 16. Laat me niet vergeten te zeggen dat ik niets liever zou willen dan dat Loekie onder behandeling blijft. Van een ‘gewone’ dokter. Wat dat betreft petje af voor haar huisarts en oncoloog die de deur ten allen tijde open houden.
  Hoewel. Wat moet je anders? Heb je een keuze als arts?

 17. jennyj0 says:

  Heb je een keuze als arts?

  Ik denk het niet Cryps.

  Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je er als arts niet zo je gedachtes bij hebt.

 18. iemand says:

  Ik hoop echt dat Loekie niet dezelfde pad zal bewandelen als Sylvia Millecam. Heb een idee. Misschien moeten we Loekie attenderen op hoe Sylvia Millecam tot haar einde is gekomen.

  Ik denk dat kankerpatienten niet dom zijn en echt wel inzien dat alleen een arts hun goed kan behandelen. Echter de angst die gepaard gaat met opereren, chemotherapie, straling (geen van deze 3 zijn zonder bijwerkingen) maakt hun angstig en hierdoor gaan sommige mensen “magisch denken” en dan gaan ze toch geloven dat een simpele “spirituele” behandeling door een alternatieve geneeskundige hetzelfde voor hun kan betekenen. Daarbij gaan ze ook door mensen zoals tulliofan denken dat artsen een complot hebben opgericht wat maakt dat ze tegen alles wat alternatief is. Soms ook met behulp van de alternatieve behandelaar (denk aan simoncini).

  Ook zitten veel kankerpatienten in de ontkenningsfase en willen niet eens horen dat ze nu “kanker hebben”. Tis niet bepaald leuk om dit te horen natuurlijk en mensen doen alles om dit te ontkennen.

  Vind het ook erg dat die Peter Langendijk zegt kanker te kunnen genezen binnen 30 dagen. Hoe komt die man aan het getal 30? Omdat er 30/31 dagen in een maand zitten? Vind het allemaal maar vaag. Heeft die man eerder mensen binnen 30 dagen genezen? Vast niet.

 19. wilmamazone says:

  Dan hoeft Loekie alleen dit aandachtig te lezen:

  https://cryptocheilus.wordpress.com/2009/05/21/jomanda-broekhuijse-en-koonen-over-millecam/#comments

  Maar ik denk zelf dat ze hiervan prima op de hoogte is.Dat is het probleem niet.
  Het probleem is m.i. dat ze van zichzelf denkt wèl een uitzondering te zijn net als Diamental/Willeke.
  Die wist ook al gelijk na de 1e diagnose dat ze een boek zou schrijven over haar wonderbaarlijke genezing zonder enige reguliere behandeling.
  Crypto zei al:

  Het is geen verkoudheidje. Misschien moet je eens gaan kijken op het weblog van een geestverwante in plaats van boeken van Mc Taggart en Tatje te lezen. Het is bijna eng hoeveel parallellen er te vinden zijn.

  Deze vrouwen gingen niet door de diagnose kanker – uit angst of whatever- opeens anders denken, dat deden ze jaren van tevoren ook al.
  En wat je nu ook zegt of aankaart; ze weten nog steeds alles recht te praten wat krom is.
  Ook over lotgenoten die ook volledig voor alternatief ‘gekozen’ hebben; die deden het nou net verkeerd en dat is een beetje dom.
  ‘Nee dan ik, ik zal het de wereld wel even voordoen hoe je moeiteloos van kanker geneest.’
  Tot the point of no return, waarna alweer gezegd moet worden:
  ‘Ik geloof nu toch dat ik verkeerd gegokt heb.’

 20. Edward says:

  @Iemand, ik denk dat het onmogelijk moeilijk is Loekie te overtuigen. Jouw suggestie is een hele goede, maar in alternatieve kringen stelt men helaas massaal dat Sylvia Millecam ieder verstootte die haar de realiteit voorhield. En dus zelf 100% verantwoordelijk is voor haar lot. Verder zou de VtdK dit geval alleen maar misbruiken om heel alternatief in discrediet te brengen en elke druppel voldoening eruit te persen.

  Ik ben het hier totaal niet mee eens. Sylvia’s stellig overtuigde houding geeft Boegem niet het recht haar voor te spiegelen dat ze met 6-7 gram zout per dag te genezen was, Koonen niet haar voor te spiegelen dat ze met Lotje te genezen was, Broekhuyse niet het recht haar voor te spiegelen dat ze met zijn zelfontwikkelde medicijnen te genezen was, Jomanda niet, Dankmeyer niet, etc etc.

  Tegen deze groep had alternatief intern fel stelling moeten nemen. Dit abjecte bedrog eens maar nooit meer. Nee hoor, niets van dit alles. Nee de zwarte iet weer eens onterecht naar de VtdK. Dus Loekie zal waarschijnlijk ook geloven in een gevalletje uitmelken door de VtdK en zal niet beseffen dat wij hier niet allen leden van de VtdK zijn (enkelen wél) maar primair zoals ik alleen verontruste burgers zijn die hun medemensen willen beschermen tegen dodelijk bedrog. Niets mis mee, lijkt me.

  Een tweede suggestie is wat ik deed, Loekie de Boer een 100% ALTERNATIEVE site te tonen (IOCOB), waar men finaal gehakt maakt van de misleidende SCIO en CoRe apparaten, waarmee Loekie de Boer zo overdonderend bedrogen werd.

  De beste suggestie was van Crypto, die Loekie verwees naar de site van Diamental (willeke), een geestverwante die nu helaas heel treurig in een zeer ernstige fase terecht zou kunnen komen. Crypto stelde terecht dat Willeke’s site tot in kleine details op die van Loekie leek.

  Loekie lijkt nu nog gemakkelijk te redden, hoewel haar chururg niet blij zal zijn met haar lange afwachten. Hopelijk draait Loekie bijtijds bij en ondergaat ze niet het wrede onnodige lot van Willeke, maar de koppigheid en valse trots van alternatieven kennend vréés ik sterk voot Loekie. Hopelijk houden Loekies gezonde verstand, of haar kennissen en geliefden ons Loekie wél bijtijds tegen.

 21. Edward says:

  Ons Loekie doet aardig lange postings met veel referenties. Zit er diep in. Over 2012, tegen vaccinatie tegen baarmoederhalskanker, etc.

  Ik hoop desondanks toch voor haar dat ze bijtijds bij zinnen komt, anders haalt ze dat magische jaar by far 2012 niet eens.

  http://voorop.blogspot.com/2009/03/vaccinaties-tegen-baarmoederhalskanker.html

  OK, nu echt tot dinsdag.

 22. Marer says:

  Mevr. Mental is nog niet gaan “hemelen” of er is al weer een liefhebster om haar op te volgen. Vol bijzondere spirituele gaven, dood gaat ze niet en zij zal zichzelf wel even genezen. Nee, sterker nog zij is al genezen door “wishfull thinking”. Wat is dat toch met die vrouwen met borstkanker? Waarom nemen zij toch hun zelfgekozen zelfdoding ter hand? Wat een angst moet er in die hoofden zijn. Als je haar verslag van het onderzoek leest, die zij heeft ondergaan, nou dat was een ware marteling. Flauwekul, je kan na die onderzoeken gewoon op je fietsie naar huis hoor! (Kan dat uit eigen ervaring vertellen)Alleen de angst doet pijn, veel pijn. En deze “spirituele” en “heel bijzondere” mensen willen zonder pijn genezen. Omdat zij zo bijzonder zijn.
  Die bijzondere spirituele mensen zoals mevr.Mental en Loekie Boerin lijden het meest door het lijden dat zij vrezen. Angst voor de dood hebben zij niet, maar oh, oh, wat een angst voor pijn!
  Mevr. Mental is aan haar eindje, ons boerinnetje breit nog even averechts verder.

 23. jennyj0 says:

  Angst die zij voor zichzelf vermommen als: spiritualiteit, zelf de verantwoordelijkheid nemen, wilskracht. Zij verpakken de angst zo vakkundig dat er geen sprankje twijfel meer kan doordringen en ze volkomen rotsvast en bewegingsloos overtuigd raken van de juistheid van hun eigen inzichten. Daarom moet het verhaal wel worden volgehouden tot het bittere einde, want onder ogen zien dat wat ze teweeg gebracht hebben met hun gedrag, namelijk dat ze niet meer beter worden en dat lijden hen evengoed niet bespaard zal blijven (zoals bij Diamental, die een week voor haar besluit om zich toch te laten bestralen nog voor 100% genezing ging en Hamer aanriep als haar getuige). Het is te triest en te vreselijk voor woorden wat die vrouwen in de eerste plaats zichzelf maar ook hun omgeving aandoen met hun infantiele magische denken.

 24. iemand says:

  Kun je wat meer over Diamental/ Willeke vertellen? Ik las haar weblog, maar vond wel heel veel teksten.

 25. jennyj0 says:

  Kun jij misschien gewoon es leren lezen? Zeker Oorlog en Vrede vroeger ook niet gelezen, als je dit al te veel vindt?

 26. wilmamazone says:

  @Iemand

  “Elke dag een draadje is een hemdsmouw in het jaar’

 27. jennyj0 says:

  ROTFL!!!

 28. jennyj0 says:

  Willeke Leuver alias Diamental is opgenomen in het hospice in Den Helder.

  Loekie, ik zou er toch nog maar eens heel goed over nadenken of je wel echt de juiste weg gekozen hebt.

 29. wilmamazone says:

  Willeke op 26 mei j.l.:

  quote:

  Hoewel ik weet dat hij er alle bgerip voor zal hebben, weersta ik nog even de verleiding om ’s nachts weg te zweven en de boel de voel te laten, hoewel het wel eg verleidelijk is, moet ik zeggen, zeker na alle Buiten Lichamelijke ervaringen van de laatste tijden de rust en vrede die daar heerst en waar ik al mijn hele leven “heimwee”naar heb gehad.

  Willeke vindt het bijzonder dat die ervaringen zich vooral tussen Pasen en Pinksteren hebben gemanifesteerd.
  Maar zijn dit soort ervaringen nou zo speciaal en met name bij een kankerpatiënt waarbij- na een spoedopname met Pasen- ernstige uitzaaiingen in het hoofd werden vastgesteld door onbehandelde borstkanker?
  Hoe zou het in het algemeen kunnen zitten met mensen die claimen o.a. HET licht te hebben gezien en daardoor van mening zijn héél speciaal te wezen en daardoor toch wel vèr boven alles en iedereen verheven/een soort uitverkoren/bovenmenselijk volk?
  Willeke/Diamental en haar Harrie kwamen ook al van een andere planeet en Loekie weet dat ook zeker.

  http://www.hartenziel.nl/artikel/geen_ontdekking_van_de_hemel
  Geen ontdekking van de hemel
  Hemelse ervaring is goed te verklaren

  quote:

  De ontdekking van de hemel? Nou nee. Recent onderzoek laat zien dat alle elementen uit bijna-doodervaringen ook voorkomen bij mensen die springlevend zijn. Ons brein is minder saai dan we denken: leg een willekeurig groep mensen een BDE-vragenlijst voor en één op de vier blijkt zich uittredingen of een bijzondere ontmoeting met een mysterieus licht te herinneren. Meestal in de sluimertoestand voor het slapen of juist bij het ontwaken.

  CryptoEdit:Vervolg Geknipt & geplakt.

 30. Edward says:

  Loekie de Boer schijnt hier mee te lezen.

  Beste Loekie, buiten deze site worden wij hier soms verguisd vanwege cynisme. Ik zal je zeggen, een ieder die misstanden op alternatief gebied gaat onderzoeken, wordt automatisch steeds cynischer en bozer door het onvoorstelbaar massale geknoei, of het nu de VtdK of dit weblog is. Ook ik ontkwam hier niet aan. Ook het 100% ALTERNATIEVE IOCOB werd very extremely cynical als ze over alternatieve misstanden zoals bioresonantie blijven struikelen. Ze namen dus ook voor jou de SCIO, CoRe en aanverwante bioresonantie apparaten onder de loupe. Die hebben jou va banque op alleen jouw risico aangepraat binnen 30 dagen door bioresonantie van borstkanker genezen te zijn.

  Jammer dat sommigen zich met een wat eenzijdig negatieve bril focussen op de meest zweverige delen van de IOCOB site of op de wat kinderlijke smurfen. Voor alternatieven doen ze in mijn ogen namelijk uiterst belangrijk waardevol werk, zoals het feitelijk ook hoort, met belangeloos het grote risico via een proces een hoge schadeclaim te moeten betalen. Hopelijk durven meer alternatieven de volgens het IOCOB schrijnende interne misstanden als bioresonantie aan de kaak te stellen en laten ze niet al het vuile werk aan de VtdK en IOCOB over.

  Ik snap één ding niet. Als bioresonantie ook maar iets voorstelt, had het IOCOB allang 10x voor de rechter moeten staan wegens verontwaardiging over eer- en broodroof. Ondanks strafbare uitdrukkingen als oplichting (indien onjuist) van het IOCOB durft niemand deze moedige heren aan te klagen, want alle enorme kapitalen verdienende aanbieders weten dondersgoed dat ze dan voor de rechtbank finaal afgaan en hun lucratieve handel in gevaar komt van zelfs totaal verboden worden.

  Beste Loekie: Die hele massale bioresonantie cultus die ongeremd steeds sterker op het Internet de geloofwaardigheid van alternatieve geneeskunde aan het mangelen lijkt is pure boerenbedrog, misleiding en oplichting volgens diverse herhaalde krachtige uitspraken van het alternatieve IOCOB.

  Ik heb daarom de moeite genomen die cynische of ontnuchterende uitspraken van IOCOB eens voor je op een rijtje te zetten. Worden héél wat postings (8 schat ik), ze schieten terecht fors en uitgebreid verpletterend uit hun slof.

  Waarom doen het IOCOB (en ik) dit kritiseren van duizenden hardwerkende mensen? Omdat we als alternatieve wetenschappers allen als de dood zijn dat onwetende burgers opgelicht, uitgemolken, ge valse-hoop-ed, etc worden bij levensgevaarlijke kwalen. Gewoon verontruste medemenselijkheid, puur handelen in het algemeen belang. Niets geen complot, negativisme, big-pharma of ander paranoia zit hier achter. De angst dat onze vrienden, familie, collega’s, buren en kennissen en burgers in het algemeen zwaar het misleide haasje zijn, dát wel!

  Ik zou zeggen lees mee met open hart, en kijk wat dat eigen stemmetje dan na afloop zegt… Voor de politici: er zit zelfs een wanhopige oproep van het IOCOB aan de Inspectie voor Volksgezondheid voor een verbod op bioresonantie tussen, én begrip voor minister Klink die de beuk erin wil gooien. Ik voor jou hoop beste Loekie dat je de zogenaamde spectaculaire maar onmogelijke genezing die jou door een enthousiasteling is opgedrongen hierna niet meer zomaar zult geloven, en snel rationele stappen voor je overleving neemt, nu het nog kan…

 31. Edward says:

  Het ALTERNATIEVE IOCOB waarschuwt in alle toonaarden tegen het enorme bedrog dat volgens hen elk van de vele vormen van bioresonantie is, hier een bloemlezing eruit. Het IOCOB brengt dit zo gevarieerd en uiterst verontrust dat het door mij verspreid is over ik schat zo’n 7-8 postings:

  Bioresonantie lijkt op de nieuwe kleren van de keizer…iedereen heeft het erover, maar niemand durft te zeggen dat er niets te zien is…

  bioresonantie een lege huls is, zonder bewezen therapeutische of diagnostische waarde

  Je let een paar dagen niet op en, bang, weer nieuwe zappers op de markt

  Zijn er nu echt steeds weer therapeuten die dit soort niet aantoonbaar werkende apparatuur op de markt inzetten bij hun behandelingen?

  we hebben echt geen bacteriologen meer nodig in de ziekenhuizen, alleen een paar zappers…

  Dat is niet zo vreemd, want de bizarre ideeën van deze Russische ingenieur zijn vooralsnog nooit van bewezen nut gebleken voor de behandeling van ziektes.

  Deze bizarre methodiek wordt ook wel bio-oscillatie therapie/Lakhovsky therapie genoemd, en maakt deel uit van de opleiding tot natuurgeneeskundig zorgverlener. Helaas.

  IOCOB zou elke week wel een nieuw apparaat kunnen bespreken, maar dat doen we maar niet. Maar dit is toch echt weer een boeiend voorbeeld van hoe het NIET moet.

  Het lijkt sterk op wat we in de psychiatrie paralogica noemen, een onderdeel van een waansysteem. Dit heeft ons inziens ook niets met complementaire behandelvormen te maken.

  De celcommunicerende piramide is een schertsvertoning die in een museum voor psychiatrische kunst niet zou misstaan.

  En in de Volkskrant enkele weken geleden werd ook de bioresonantie duidelijk besproken en neergezet als kwak(z)apparatuur.

  De complementaire geneeskunde kan in Nederland niet serieus genomen worden als er artsen zijn die kwakzappers inzetten bij de behandeling en menen dat elk orgaan zijn eigen frequentie heeft. Dat er een dezer maanden ook weer een heel congres gewijd wordt aan deze onzin is ook onbegrijpelijk.

  NES, een systeem waarmee je patiënten gek kan maken, en dat eerder op onze site uitgebreid besproken werd, met een rood licht!

  We zijn daarom blij met de uitspraken van Ben Crul in Medisch Contact en hopen dat onzinnige activiteiten met bioresonantie snel een aflopende zaak gaan worden in Nederland!

  de bioresonantie therapie steunt op de metafoor, maar niet op de wetenschap. .. Termen als belasten, verstoorde communicatie, verhinderde communicatie zijn sterke metaforen.

  De oorzaken die genoemd worden zijn echter binnen de reguliere geneeskunde niet bekend. Aan uiteenlopende ziekten en aandoeningen worden volkomen onbewezen oorzaken opgehangen, zoals de altijd weer terugkomende belasting vanuit de gevulde kiezen.

  Nooit is bewezen dat bioresonantie ook daadwerkelijk klinische waarde heeft. De enkele studies op het gebied van allergie, die in goede tijschriften verschenen zijn, toonden aan dat bioresonantie in de klinische praktijk niet haar claims kon hardmaken.

  Het probleem hierbij is dat de patiënt extra gefixeerd wordt in het idee: ‘Ik heb iets’. En dat een ander dat Iets kan repareren. …

  Door Professor Ernst werd kortgeleden aangegeven dat binnen de bioresonantie eigenlijk alleen pseudowetenschappelijke termen gebruikt worden. Die bioresonantie termen zijn volgens hem gebaseerd op obscure, verborgen en onbewezen aannames.

  Duizenden mensen werken er mee.

  Hoe we ons dit precies moeten voorstellen blijft geheel onzeker.

  De Vollse electroaccupunctuur is echter nooit van bewezen klinische waarde gebleken. Er zijn gedegen studies gedaan waaruit blijkt dat met deze apparatuur geen diagnose te stellen is.

  Daar waar de apparaten wel getest werden ten opzichte van de gouden standaard, de huidtest bij allergie, bleek de waarde van de apparaten afwezig te zijn.

  Het verwijzen naar biofysische wetten wordt door experts veroordeeld als onzin.

  Hij roept op om onderzoek te doen, maar of daaraan gehoor gegeven wordt?

  Ook is er bij IOCOB geen onderzoek bekend waaruit eenduidig blijkt dat deze vormen van behandeling daadwerkelijk effectief zijn.

  Omdat verder het gevaar bestaat dat met deze testen foute diagnosen gesteld worden, beoordeeld IOCOB deze hele groep van diagnostische methoden met een roodoranje stoplicht.

  Binnen de bioresonantie werkt men ook niet mee aan helderheid van termen.

  De lijst met indicaties is ook te indrukwekkend om waar te zijn.

  De testen die ingezet worden, zoals de VEGA test, zijn zeer onspecifiek en leiden tot foute metingen; met de VEGA test werd in het verleden bij patiënten ten onrechte de diagnose hersentumor gesteld, en bij een patiënt met kanker sloot de VEGA test kanker juist uit… IOCOB meent dat de VEGA test beter een VAGE test genoemd kan worden en adviseert therapeuten deze test niet in te zetten bij het stellen van reguliere diagnosen!

 32. Edward says:

  Loekie, de vernietigende kritiek van het ALTERNATIEVE IOCOB op bioresonantie kan door alle andere alternatieven niet serieus genoeg genomen worden. Dus vervolgt het overzicht hier:

  Dus je kan het niet aantonen en dan verzin (!) je een apparaat. … Voorts lazen we een verheugend bericht in de brochure over deze methode: astbest kan met infoceuticals verwijderd worden! …. Zou de producent ergens zijn claims hard hebben gemaakt? Wie het weet mag het zeggen.

  Bah! IOCOB heeft al vaak aangegeven dat er geen enkel klinisch bewijs bestaat dat de SCIO werkzaam is bij welke aandoening dan ook, maar om nu ineens een hele riedel neurologische syndromen te zien die gediagnosticeerd en behandeld kan worden…is echt Too Much.

  Er is sprake van patiënten toch op het verkeerde been zetten, bewust dan wel onbewust, door middel van het inzetten van een twintigtal verschillende soorten van machines, die bediend worden door artsen en door leken!

  Maar het is tijd om de noodklok te luiden: er zijn in Nederland duizenden therapeuten die zich gesteund voelen door dit soort congressen en vele tienduizenden patiënten die zich laten imponeren door de lege hulzen van vele toeters en bellen bevattende computers en meetapparatuur.

  Het lijkt toch erg bizar wat er allemaal binnen deze stroming gebeurt met patiënten.

 33. Edward says:

  Loekie, een vervolg van de verontruste kritiek van het ALTERNATIVE IOCOB op de dús volgens hen feitelijk uiterst misleidende en daardoor gevaarlijke bioresonantie:

  er goede bewijzen zijn dat de methoden onbetrouwbaar zijn

  er veel leken zonder enige medische vooropleiding met deze apparaten werken

  de consument misleidt wordt door het pseudowetenschappelijk taalgebruik

  en dat er in Nederland meer dan 100.000 sites zijn over bioresonantie
  er steeds nieuwe onbewezen apparaten op de markt gezet worden… De meeste daarvan zijn onkritisch en geven alleen het zogenaamde ‘beliefsystem’ van de bioresonantieproducenten weer.

  Er zijn vele beoefenaars en patiënten die menen dat bioresonantie werkt, wij konden echter geen relevante, ondersteunende en betrouwbare literatuur vinden waaruit dit blijkt.

  De homeopaat en bioresonantie gebruiker Hans Reijnen beargumenteert waarom bioresonantie de geneeskunde van de toekomst is. IOCOB becommentarieert zijn argumenten en neemt de stelling in dat bioresonantie en electroacupunctuur volgens Voll tot de pseudowetenschap behoren.

  In Duitsland, het land van Voll en de VEGA test, hebben de artsen en de verzekeraars, verenigd in de Gemeinsamen Bundesausschuss besloten in 1995 bioresonantie niet te vergoeden, daar het geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

  Internet accelerates spread of bogus cancer cure

  Bioresonantie en de daaraan gelieerde zappers zijn totaal onbetrouwbare vormen van diagnostiek en behandeling en horen niet thuis in de geïntegreerde geneeskunde van de toekomst.

  Op het gebied van de bioresonantie kunnen we vrijwel elke dag verrast worden met een nieuwe onbewezen vinding.

  We zullen de pseudowetenschappelijke taal die achter de Chiren staat niet verder transparant maken, dat is onmogelijk gezien de troebelheid van de gehanteerde termen.

  Zinloos om uw geld daarheen te brengen. Doneer dan liever aan Greenpeace of zo.

  De leden van de Artsenvereniging voor Biofysische geneeskunde en Bio-informatie therapie zijn stuk voor stuk aanhangers van bioresonantie en elektroacupunctuur volgens Voll.. Ze hebben een prachtige website die vol staat met humbug taal

  De klinische studies zijn nergens gepubliceerd, behalve in een eigen blaadje dat geen mens serieus neemt

  De referenties zijn te onduidelijk voor woorden, de studies zijn zo vermeld niet terug te vinden

  Kortom: een enorm teleurstellend resultaat van die vereniging van artsen, die op haar website schrijft dat er zoveel wetenschappelijk onderzoek gedaan is. … Dit bovenstaande is niets meer dan een verzameling onzin, nog niet de moeite waard om op WC papier te drukken.

  Alleen volslagen leken zouden mogelijk onder indruk kunnen komen als ze deze lijst lezen

  wij vinden het steeds moeilijker voorstelbaar dat serieus opgeleide acupuncturisten zich vergrijpen aan bizarre en bewezen onjuiste therapievormen, gebaseerd op de elektro-acupunctuur volgens Voll. en hun eigen vervreemdende mix scheppen.

  Veel claims, nooit enig bewijs, een potje fusion van homeopathie en acupunctuur en hop een nieuwe naam en een nieuwe business.

  nosoden mix, dat lijkt ons niet bijzonder prettig

  Opbouwen en opstarten Hormoonbalans, Vegetatieve zenuwsturing, Celstructuur en celwerking. Het gebruik van dat soort termen geeft al meteen aan dat we te maken hebben met pseudowetenschappelijke fopartikelen.

  Geen wonder dat minister Klink met de beuk erin wil. Langzaam worden ook wij moedeloos van de vele uitwassen binnen deze tak van sport.

  Een stuk over het wegzappen met de I-health zapper van deze parasiet kan niet dan met de grootste argwaan worden gelezen, want deze informatie is o.i. totaal misleidend.

  Niet gehinderd door medische kennis wordt een enorm scala van ziektebeelden aan de Borellia geplakt

  Geen enkele literatuurverwijzing, maar wel de dikke duim dus van de schrijfster van dit bizarre artikel.

  Auteur van deze bijzondere benadering: drs. Monique Janson, bioresonantietherapeute. … Deze claims en de voorgestelde behandeling van een serieuze aandoening als de ziekte van Lyme is tegen alle regels, en tegen gezond verstand.

  Nou nou, dat klinkt als harde wetenschap. Patent en imprinting, dat moet goed zijn dus. In de grote Espacenet Patent search databank vonden we echter geen enkel patent met die technologie!

  Maar…het is een Münchhausen fenomeen, want je kan jezelf niet uit een moeras omhoog trekken aan je eigen haren. maar precies dat is de verklaring die we in een brochure lezen:

 34. Edward says:

  Loekie, de vernietigende kritiek van het ALTERNATIEVE IOCOB op bioresonantie kan door alle andere alternatieven niet serieus genoeg genomen worden. Dus vervolgt het overzicht hier:

  Dus je kan het niet aantonen en dan verzin (!) je een apparaat. … Voorts lazen we een verheugend bericht in de brochure over deze methode: astbest kan met infoceuticals verwijderd worden! …. Zou de producent ergens zijn claims hard hebben gemaakt? Wie het weet mag het zeggen.

  Bah! IOCOB heeft al vaak aangegeven dat er geen enkel klinisch bewijs bestaat dat de SCIO werkzaam is bij welke aandoening dan ook, maar om nu ineens een hele riedel neurologische syndromen te zien die gediagnosticeerd en behandeld kan worden…is echt Too Much.

  Er is sprake van patiënten toch op het verkeerde been zetten, bewust dan wel onbewust, door middel van het inzetten van een twintigtal verschillende soorten van machines, die bediend worden door artsen en door leken!

  Maar het is tijd om de noodklok te luiden: er zijn in Nederland duizenden therapeuten die zich gesteund voelen door dit soort congressen en vele tienduizenden patiënten die zich laten imponeren door de lege hulzen van vele toeters en bellen bevattende computers en meetapparatuur.

  Het lijkt toch erg bizar wat er allemaal binnen deze stroming gebeurt met patiënten.

  We hebben de artsen die met deze apparatuur werken diverse malen uitgenodigd van gedachten te wisselen. Niets gehoord. We hebben de internationale vereniging voor Bioresonantie aangeschreven…niets gehoord. Als dit allemaal zo super en fantastisch is, waarom dan zo besmuikt?

  Al deze apparaten zijn onbewezen, hebben geen wetenschappelijke basis en zijn dus Bogus. Dat oordeel is duidelijk, helder en komt overeen met de analyse van IOCOB de laatste jaren. De Medical Letter is een onafhankelijk kritisch tijdschrift uit de VS dat nieuwe medicijnen en methoden doorlicht en daarover onafhankelijk advies uitbrengt.

  Deze Bogus wordt in Nederland echter nog steeds op ruime schaal aan patiënten gesleten door goedwillende en goedgelovige niet-artsen, maar erger, ook door de artsen die lid zijn van een kring, de ABB, een verzameling dokters die samen de indrukwekkende naam bedacht hebben van Artsenvereniging voor Biofyische Geneeskunde en Bioinformatietherapie.

  de studies zijn van uiterst vage inhoud, alleen op het eerste gezicht klinken ze wetenschappelijk, maar als je verder kijkt valt op hoe zinloos de studie is, als voorbeeld deze studie uit een partijdig instituut in Duitsland

  De resultaten gaven nooit aanleiding tot voor patiënten zinvolle en positieve studies

  met The Medical Letter waarschuwt IOCOB voor deze vorm van BOGUS therapie.
  IOCOB hoopt dat patiënten kennisnemen van deze visie, opdat ze niet onnodig geld uitgeven in 2009 aan een zinloze methode van diagnose en behandelen.

  Vervolgens volgt een zwaktebod, want de artsenvereniging voor deze therapie verwijzen naar een onsamenhangend boek

  Die passage laat meteen zien wat er achter de mooie naam van Biofysische geneeskunde schuilt. Twee bewezen onwerkzame vormen van therapie, die tegenwoordig ook door veel leken toegepast worden.

  Er zijn honderden apparaten op de markt, en de producenten ervan hebben nooit de moeite genomen om hun beweringen te toetsen. Leken zijn daarvan het slachtoffer van, zowel de behandelaars als de behandelden. Artsen zouden beter moeten weten. Maar helaas.

  Beoordeling: al deze indrukwekkende apparaten zijn nooit getoetst en totaal zinloos. De taal die gebruikt wordt is eigenlijk voldoende om in te zien dat het hier gaat om misleiding van patiënten.

  Samenvattend het zoveelste zinloze apparaat op de markt, inspelend op geloof bij de patiënt door dure termen en mooie plaatjes en kleuren…

  De onderzoekers hebben niet bijgehouden hoe het de patiënten vóór en na de behandeling is vergaan betreffende hun klachten. Aan deze studies kan geen enkele conclusie verbonden worden

  Deze pilotstudie kan niet gebruikt worden om uitspraken te doen over de klinische waarde van de MORA, omdat de studie te klein en de methodologie totaal ongeschikt was

  Door dit soort uitspraken worden patiënten -terecht of onterecht- bevestigd in hun ziekterol. De correlatie tussen de meetwaarde en de klinische situatie is nooit onderzocht.

  Ook is het verkeerd om reguliere diagnosen met deze meetmethode te stellen. Als iemand met bijvoorbeeld een tenniselleboog zich laat doormeten, kan het zijn dat de bioresonantie therapeut uitspraken doet over een verstoorde balans in de darmen, waarvoor een darmspoeling nodig is, en een vergiftigde lever, waarvoor detoxificatie nodig is met homeopathische middelen.

  Ook hier is helaas weer sprake van misleiding

  Dit soort claims zijn echt verwerpelijk en wekken valse hoop bij een kwetsbare patiëntengroep.
  Van de distributeur van een bioresonantie apparaat valt te vernemen dat iedereen een apparaat (van tussen de 15.000 en 20.000 euro) kan kopen en zich een bioresonantie therapeut mag noemen, zonder medische of paramedische scholing.

 35. Edward says:

  Beste Loekie, vervolg van terecht extreem scherpe kritiek van het 100% ALTERNATIEVE IOCOB op alternatieve bioresonantie. Niemand van de betrokkenen durft ze aan te klagen:

  Bioresonantie is een gebied binnen de complementaire behandelvormen, waar producenten en gebruikers zich bewust onttrekken aan wetenschappelijke toetsbaarheid en bewust geen kennis te lijken willen nemen van de wetenschappelijke literatuur in medische tijdschriften, zoals de BMJ

  Hoewel de producenten op hun sites anders beweren, hebben deze studies bewezen dat de methode niet werkt, om diagnoses te stellen. Consumenten krijgen onder het mom van wetenschap iets voorgespiegeld wat er niet is.

  In deze uitnodiging wederom de bekende termen, die indrukwekkend klinken, zonder enige klinische betrouwbare gegevens erbij.

  Gelukkig geven de schrijvers van deze uitnodiging meteen aan dat veel binnen de Radionica niet klopt

  Wij denken dat er geen aanleiding is om de apparaten niet in de kast te laten staan. Gewoon niet aanschaffen is natuurlijk goedkoper!

  De Radionica blijft ook hier zich etaleren als De nieuwe kleren van de Keizer.

  Een mooi voorbeeld van paramedische paralogica, die bij patiënten behoorlijk exact over zal komen… Vega test, we spraken eerder al van een vage test.

  Patiënten met kanker worden dus ook behandeld, om het welzijn te verbeteren. Of het geneest…dat weet je niet van te voren… (Wel achteraf schijnbaar). Gelukkig gaat ze binnenkort adverteren dat ze wel kanker patiënten gaat behandelen, maar daar is eerst nog een cursusje voor nodig.

  De patiënt wordt gemeten, de metingen sluiten aan bij zijn eigen lichaamsgevoel en daarbij ontstaat door plaatjes en de interpretatie ervan een soort hypnose.

  We hopen dat de patiënten, of klanten zoals men ze noemt, ook zelf beseffen dat, ondanks deze bewoordingen van de NES, wel degelijk medische diagnosen gesteld worden. Onze patiënt wordt aldus in grote verwarring achtergelaten …

  Nu is er sprake van een zogenaamde folie a deux

  Beste mensen, pas toch op. … Helaas onbewezen pseudowetenschappelijkheid. Blijf ver van bioresonantie-therapeuten!

  Een methode die dus als wildvuur om zich heen grijpt in Engeland en Australië… Dat lijkt minder wenselijk dan dat de schrijver denkt, dat hebben we in dit stuk proberen aan te geven.

  bezoek nooit een niet-arts die de E.A.V. methode hanteert. Bezoek liefst niemand die deze therapie hanteert, totdat uit onderzoek blijkt dat het rode stoplicht onjuist vergeven is!

  Dit is nooit onderzocht, noch bewezen en is een ernstige fout binnen de bioresonantie wereld.

  Gezien de grote kans op interacties en farmacologische effecten moeten patiënten nooit voor medicatie vragen naar een bioresonantie therapeut gaan.

  Bioresonantie therapeuten wordt aangeraden NOOIT modules in te zetten om doseringen aan te passen. Daarmee bewegen ze zich geheel buiten hun competentie en kunnen ze patiënten schaden!

  We dachten dat dat alleen bij yoghurt relevant was….

  De verwijzingen zijn echter lachwekkend en bestaan uit niets anders dan een serie citaten van gebruikers van de BICOM en een aantal totaal vage bronnen.

  Leken denken misschien poe, poe, zoveel studies, maar de enkele studie die genoemd wordt heeft het gewicht van een veertje.

  Een boek uit Duitsland…boeken zijn geduldig, iedereen kan een boek vol schrijven met wat hij meent, dat is niet een duidelijk onderzoek.

  Bioresonantie heeft in de circa 30 jaar van haar bestaan niet één duidelijke studie opgeleverd.

  De bioresonantie spoelt als een olievlek op de zee op het strand van de complementaire geneeskunde. Elke week weer nieuwe sites en nieuwe therapeuten. En de indicaties breiden zich ook gestaag uit. Helaas nog steeds zonder enig bewijs.

  dat beweerde Hulda Clark al voor haar bizarre parasiet X in het bloed bij kanker.

  Het is vreemd dat bioresonantie therapeuten hun indicaties blijven uitbreiden en met veel verve op het net zetten, zonder dat ooit een onderzoek gedaan is of al die beweringen wel kloppen.
  Bioresonantie therapeuten worden steeds creatiever in het bedenken van indicaties

  moeten zich realiseren dat de aandoening die ze hebben een ernstige is, en dat nooit bewezen is dat bioresonantie zinvol is. Ga in ieder geval naar uw huisarts en vertel wat u gaat ondernemen, als u nog steeds bioresonantie wilt proberen….

  Bij overgewicht is het onhandig meteen de psychologie van de ‘keukenmeid’ erop los te laten … maar het is absoluut kort door bocht en past zeker niet bij het merendeel van obese patiënten.

  dat is nooit aangetoond en zadelt de mensen op met een angst voor van alles

  Ook is dit een totaal onzinnig verband

  is dan ook boerenbedrog

 36. Edward says:

  Loekie je snapt dat het ALTERNATIEVE IOCOB bewust en doelgericht uit angst voor schade bij burgers gehakt maakt van alle vormen van bioresonantie. Meer terecht ontluisterende uitspraken van hen volgen nu:

  Binnen de groep van de bioresonantie therapeuten kan je bijzondere claims vinden, van wat je met een bioresonantie apparaat allemaal vermag te diagnosticeren en behandelen. Maar in 2007 vond IOCOB een toppunt van onbescheidenheid en van patiënten totaal op het verkeerde been zetten.

  IOCOB meent dat we hier te maken hebben met ernstige misleiding van patiënten

  anders loop je kans op ernstige schade door uitstel van de behandeling,

  om de onwetende consument te beschermen tegen therapeuten die aanhangers zijn van deze vreemde vorm van alternatieve geneeskunde

  Ziektekosten verzekeraars zouden bioresonantie niet moeten vergoeden

  Nooit aangetoond, hoogst onwaarschijnlijk en totaal misleidend.

  Maar dat doet men niet, omdat anders meteen duidelijk zou worden dat dit een onwerkzame interventie is.

  De consument zal zelf snel kunnen inschatten wie daar het meest van gaat genieten….de verkopers van de Biowave natuurlijk.

  De consument wordt toch steeds weer behoorlijk misleid met dit soort verhalen:

  vreemd om een niet bewezen apparaat toch in elke huisapotheek thuis hoort

  Prettig voor alle psychologen en psychiaters, kunnen ze eindelijk op vakantie gaan. Gewoon de patiënten laten debuggen en alle psychische trauma’s verdwijnen als sneeuw voor de zon

  SCIO: Er bestaat een regel binnen de alternatieve behandelwijzen: hoe indrukwekkender een term voor een nieuwe methode, hoe groter de kans dat het humbug is. Zo ook met de Scientific Consciousness Interface Operation system. Het meet van spoken tot miasma’s…Een bijzondere meetmethode dus, dat wel.

  Ik denk dat ieder weldenkend mens zal ontdekken dat als je dit soort termen op een rijtje zet om iets te verklaren, dat het gewoon window-dressing is, zoals de Amerikanen zeggen.

  Op de site van de FDA is sprake van een frauduleus meetsysteem: deze machine staat op de lijst van “Automatic Detention of Fraudulent and Deceptive MedicalDevices”

  De ontdekker is natuurlijk geniaal. We citeren zijn CV:

  is de stichting IOCOB toch ernstig teleurgesteld. Teleurgesteld dat dit apparaat blijkbaar niet kan stofzuigen en afwassen, een groot gemis!

  Inmiddels ontvingen we e-mails van lezers waar ze een betrouwbare SCIO scan konden laten maken….Daar is geen adres voor, aangezien de scan zelf onbetrouwbaar is…

  CoRe: Wist u dat een eerder apparaat zelfs Oberon heette…de koning der Elfen. Dat moet toch achterdochtig maken want Elfen waren namelijk van oudsher totaal niet te vertrouwen. Nou zo is het nog steeds.

  Dat er steeds meer van dit soort vreemde apparaten die van alles en nog wat meten, en dan ook nog in de handen van leken toepassing vinden is zorgelijk.

  Nou, Basis Bioregulatietherapie is niets anders dan een nieuw woord voor bioresonantie therapie. Helaas een onwerkzame therapie dus, die via de keuze van een mooie naam probeert om weer nieuw over te komen.

  Het gaat vrijwel steeds om het vaststellen van belastingen, en dat is niet de BTW!

  de argumenten klinken allemaal mooi, maar helaas zijn het niets anders dan de nieuwe kleren van de keizer. Daarvan zei ook iedereen: OHHHHHH wat mooi, totdat iemand riep: Maar de keizer heeft helemaal niets aan…..!

  Hoe komen artsen erbij om dit soort polariserende dingen te zeggen, die niet berusten op welk onderzoek dan ook. Het lijkt alleen geschikt te zijn om de eigen winkel te ondersteunen.

  De VRCR kan bovendien nare gedachten schoonmaken en de elektronische smog die overal is…Energetische Feng Sue wordt het genoemd. Ook je gedachten kunnen versterkt worden, en je intenties, maar het kan alleen niet stofzuigen…dat valt tegen!

  Het is ongelofelijk hoeveel bizarre apparaten binnen de groep der Radionica op de markt komen, en allemaal kunnen ze bijna alles in balans brengen. Deze hele wave is een bedreiging voor de serieuze Geïntegreerde Geneeskunde, want het zijn nu juist deze bizarre stromingen die de hele complementaire en alternatieve geneeskunde in de hoek zetten van vaag en zweverig.

  NES, Nutri-Energetics System, daarmee kan je patiënten gek maken. Totaal somatiseren. Geloven dat er van alles mis is met je lijf, knobbels op de nieren en de lever; indrukwekkend. En de patiënt gelooft dat hij een ernstige aandoening heeft. Dit soort problemen komt IOCOB steeds vaker tegen.

  Het wordt nu toch wel de hoogste tijd dat dit soort benaderingen doorgeprikt wordt.

  Mensen pas toch op, al deze mooie machines maken je helemaal gek. We komen steeds vaker patiënten tegen die geheel somatiseren

  Dan ga je echt geloven in je klachten, met name dat er iets ernstigs achter zit, dat de reguliere geneeskunde gemist heeft. Weer een Misser!!!

 37. Edward says:

  Loekie, ik bewonder het ALTERNATIEVE IOCOB voor de terechte kritiek op de alternatieve bioresonantie, let vooral op de term “oplichterij”. Anderzijds: niemand heeft daarentegen de guts tegen ze te procederen. Deze passieve inertie om niet te durven protesteren is dus eigenlijk een grote afgang voor de bioresonantie. Gaat ie weer:

  Deze plaatjes zijn allemaal volkomen onzinnig en leiden de patiënt totaal op het foute pad. Het is onbegrijpelijk dat de Inspectie voor de gezondheidszorg deze apparaten niet en masse verbiedt.

  Verder kan je met de NES mensen van belastende medicijnen afhelpen! Dat is weer een nieuw probleem, waar IOCOB ervaring mee heeft.

  Gelukkig is het volgens de producent ook nog een anti-ageing scan, dus ook het eeuwige leven komt in zicht! Mocht u meer willen weten over de bizarre NES,

  De fabrikant is het die met bewijzen moet komen dat het hier om een deugdelijk apparaat gaat.

  Deze totaal ongefundeerde en niet onderzochte diagnostische behandelmethode, deze APK scan voor de mens, krijgt uiteraard een rood stoplicht.

  De voorlichting van patiënten berust louter op pseudowetenschappelijke en indrukwekkende termen en is daarmee onaanvaardbaar. Doormeten van bestaande medicatie is eveneens onacceptabel en patiënten dienen goed te beseffen dat dit doormeten op niets gebaseerd is. En als therapeuten dat toch doen, dan de consultkosten gewoon NIET betalen. Graag dit soort incidenten aan IOCOB melden!

  Bij de irisdiagnostiek heeft men bijvoorbeeld een groep galblaas patiënten onderzocht en vergeleken met een groep gezonde vrijwilligers: ervaren iriscopisten konden via de iris die groepen niet uit elkaar houden.

  Dat is altijd een zwaktebod, want boeken schrijven kan iedereen, en de grens tussen wetenschap en een roman wordt door niemand bewaakt!

  is dit onderzoek nooit in een peer reviewed tijdschrift gepubliceerd, en dus bij voorbaat zeer ongeloofwaardig.

  Dit is meteen een fors staaltje misleiding, want het apparaat heeft niets met een TENS te maken.

  Een zapper die alles geneest van hepatitis C tot koeienuiers en niets mag publiceren…De samenzweer theorie slaat weer toe om de consument te verleiden in dit soort bizarre apparaten te gaan geloven. Natuurlijk wordt er ook gevibreerd in dit apparaat en worden de watermoleculen opnieuw georganiseerd. Typisch een voorbeeld van de onzin die binnen de bioresonantie sector een rol speelt.

  Elke kenner van de TENS apparaten weet meteen als dit gelezen wordt dat we hier te maken hebben met oplichting.

  De Quickzap en de Power tube zijn lijnrecht ontsnapt uit de proeflaboratoria van de infame Professor Sickbock, die met vilein werk de krachten van de natuur naar zijn hand zet en de onschuldige lezertjes verleidt exotische en briljante uitvindingen te gebruiken. Als zapper en bioresonantie apparaat totaal onbetrouwbaar,

  Laat u vooral niet verleiden dit soort gezondheidsoplossingen aan te schaffen. Het is helaas oplichterij

  Iedereen kan bioresonantie therapeut worden. Ook dierenarts-assistenten en politie agentes.

  En er staat duidelijk: tumoren! Een niet-arts die met goede genezingsverwachting tumoren behandelt. Het valt sowieso op dat vrijwel alle bioresonantie therapeuten op het net klakkeloos hele stukken van producenten cutten en pasten in de eigen website.

  Het is zorgwekkend dat klinische indicaties van een producent klakkeloos door therapeuten overgenomen worden, zonder dat daar bewijs voor is. Zo wordt de consument op het verkeerde been gezet, omdat men snel kan denken dat als twee verschillende sites dezelfde indicaties noemen, dit wel zo zal zijn…..

  Helaas is er een producent die een cursus aanbiedt op het internet met als thema tumoren. Op deze site vinden we de volgende beschrijving van de cursus:
  Systematisch testen en behandelen van tumorpatiënten:
  – Precancereuze en neoplastische tendensen herkennen en behandelen.
  – Denkmodel bij ontaarde cellen.
  – Tumoractiviteit testen, bio-energetisch aantonen van tumoren.
  De aanzet tot een differentiaaldiagnose bij goed- en kwaadaardige tumoren:
  – Regulatietherapie: blokkaden en “het innerlijke milieu” behandelen.
  – Verminderde immuniteit systematisch testen en behandelen.
  – De onbewuste wens om te sterven.
  – Rol van bacteriën bij het ontstaan van tumoren.
  – Waar vindt men de haard van de belastingen?
  – Rol van parasieten en bloedparasieten.
  – Rol van virussen en schimmels.
  – Hoe herkent men dat een tumor afneemt?
  Het moge duidelijk zijn dat commentaar overbodig is….

 38. Edward says:

  Beste alternatieve lezers, hopelijk snapt U nu waarom ieder die alternatieve misstanden onderzoekt cynisch en boos kan worden door het massale bedrog. Ook het ALTERNATIEVE IOCOB ontkwam er niet aan volstrekt menselijk cynisme te gaan vertonen na massale gevaarlijke claims door bioresonantie gevonden te hebben:

  IOCOB dacht dat het wel snel zou ophouden. Maar nee. In September wordt weer een cohort leken die een BICOM apparaat hebben aangeschaft geschoold in kanker behandeling met deze onbetrouwbare apparaten. Zonder enig onderzoek te doen verleidt de producent leken met cursussen om kankerpatiënten te behandelen. Eerder gaven we al aandacht aan deze bizarre praktijk.

  Kan u het zich voorstellen: een niet medisch geschoolde HAVO leerling doet enkele cursussen en weet het: de plaats die de psyche inneemt bij de tumortherapie…

  Uit deze tekst blijkt zonneklaar dat Professor Ernst, de hoogleraar complementaire en alternatieve geneeskunde van de universiteit van Exeter gelijk had. Waarin dan? Dat binnen de bioresonantie pseudowetenschappelijk taalgebruik ingezet wordt om therapeut en consument te verleiden deze methoden voor echt aan te zien. Dat lukt momenteel overigens in Nederland behoorlijk goed. IOCOB is de enige organisatie die vooralsnog deze stroming in detail doorgelicht heeft en de consument duidelijk maakt dat dit hele veld beter gemeden kan worden.

  Rife en Clarke zijn op onze website besproken als volledig misleidende systemen, die helaas veel kanker patiënten valse hoop voortoveren,

  IOCOB is zeer bedroefd dat in het land van de complementaire behandelvormen nog steeds dit soort oplichterij op websites te vinden is. We dagen elke biotensor expert uit om het cholesterol te bepalen via de urine met de biotensor.

  Dit apparaat werkt ook als een science fiction apparaat, aldus de Hulda-Clarkianen. De bacterie die kanker verwekt kan namelijk in een behandeling weggezapt worden. Een soort afstandsbediening dus. IOCOB waarschuwt de consument dat deze benaderingen totaal onbetrouwbaar zijn. Helaas werken er in Nederland zowel leken-therapeuten als artsen mee.

  En met de trillingen van de zapper zap je de bacterie stuk. Weg kanker dus. Duidelijk verhaal. Alleen heel erg onjuist.

  Ook bioresonantie producenten leiden leken op in het behandelen met frequenties volgens Hulda Clark en Rife. Helaas, IOCOB meent dat dit misleiding is van de consument en wijst patiënten erop dat leken geen behandelingen zouden moeten aanbevelen, met name niet op het gebied van kanker.

  Alle beweringen rond de successen van behandelingen volgens Hulda Clark en Raymond Rife zijn verzonnen

  Ook hier is helaas weer sprake van misleiding, … Zappers infiltreren de alternatieve geneeskunde momenteel massaal. Helaas.

  Het verhaal van de winterslaap en het wakker maken van de spirocheet sluit aan bij sneeuwwitje. Een mooi verhaal, maar een sprookje.

  Blijf je verstand erbij houden, grote beloftes bij lastige ziektebeelden zijn bij voorbaad tot mislukken gedoemd.

  bioresonantie apparaten, die vaak door leken aan leken verkocht worden, met allerlei mooie verhalen er om heen. Jammer dat therapeuten zich laten verleiden in de valkuil

  Helaas slaan ze nu de plank echt goed mis met het verwijzen naar de Hulda Clark site voor kanker op hun eigen site. Hulda Clark meent dat ze de totale genezing van kanker met haar zapper heeft gevonden. Zonder enig bewijs misleidt ze de consument en vele therapeuten.

  Jammer dat de tandartsen zo veel leentjebuur spelen bij complementaire stromingen die niet uitblinken in helderheid.

  Vreemd eigenlijk, met alleen in Duitsland al meer dan 6000 bioresonantie apparaten van een bepaald merk, en honderden verschillende merken op de markt. Vreemd? Nee eigenlijk niet. Want onderzoek zou, zoals reeds in twee studies gebeurde, steeds op het zelfde uitkomen. Namelijk dat bioresonantie niet werkt. Daardoor zou veel omzet verloren gaan….

  Deze vereniging heeft op haar site onbegrijpelijke informatie opgenomen en lijkt zeer beïnvloed te zijn door producenten van bioresonantie apparatuur

  Nu blijkt zelfs een artsenorganisatie te verwijzen naar BICOM tumordiagnostiek en therapie. Dat hier nooit bewijs voor geleverd is, moge duidelijk zijn. Dat artsen zich scharen achter onbewezen vormen van kankerbehandeling is voor IOCOB een reden om deze vereniging erop te wijzen dat ze de misleiding door de bioresonantie industrie op deze wijze ondersteunen.

  Om dat product zelf te gaan verkopen, en daarvan een percentage te krijgen. Deze verkoop techniek is niet zonder problemen, te meer omdat er ook therapeuten aan mee doen. Of met open ogen er in tuinen.

 39. Edward says:

  Het ALTERNATIEVE IOCOB was geen moeite teveel burgers te waarschuwen tegen de dreiging van valse hoop door bioresonantie. Hulde daarvoor, zeer verantwoordelijk, zo zouden meer alternatieven zich moeten durven opstellen. Gaat ie weer:

  Een voorbeeld van de agressieve marketing van dit product. Uit onderzoek dat IOCOB deed, weten we dat die arts, die 30 jaar gedegen onderzoek verrichtte naar de werking van de cellen…. niet bestaat.

  Dus: een product dat via reselling verkocht wordt, is vermoedelijk niet bonafide.

  Het principe ervan is dat iedereen omhuld is met een energetisch veld en dat de therapeut in dit veld de verstoringen kan detecteren en corrigeren. De behandelaars die deze methode gebruiken menen dat ook over een grote afstand behandeld kan worden. Deze vorm van therapie is in de USA zelfs verboden.

  Patiënten met duidelijke klachten, zoals prostaatklachten of hormonale klachten, worden afgeraden om direct dit soort behandelwijzen te volgen, zonder de huisarts te raadplegen.

  Duidelijk mag zijn dat voor geen van deze gebieden de klinische waarde van de Resocard aangetoond is. En IOCOB heeft echt overal gezocht, in de universiteitsbibliotheken van Utrecht en Nijmegen, in meer dan 10.000.000 oorspronkelijke artikelen en in Pubmed, de grootste database in de wereld. Wel 30 jaar research, maar geen enkele publicatie over Resocard!

  Tsja…

  Ik breek de kritiek van het IOCOB in deze bloemlezing wegens giga-overkill hier maar af.

  Jammer dat beroepsorganisaties van bioresonantie therapeuten en artsen niet ingaan op verzoeken tot discussie met het IOCOB, en ook geen een proces durven te beginnen. Wellicht volgen ze de weg van de meeste zwak inhoudelijke organisaties: externe terechte kritiek finaal negeren, en/of een externe of interne zondebok zoeken.

  Ik vrees dat zonder een overheidsingrijpen dit niet ongevaarlijke zich snel uitbreidende getover via het Internet de hele alternatieve wereld gaat bezoedelen. Is er geen zapper waarmee ik op afstand al het volgens het IOCOB misleiden, oplichten en bedriegen kan wegzappen? Dat mag van mij wél €20.000 kosten…

  Referentie: http://www.iocob.nl/bioresonantie/2.html

 40. Edward says:

  ZO Loekie! Best sympathieke lui die twee alternatieve vertegenwoordigers van het IOCOB, die gewoon belangeloos zonder winstoogmerk als verantwoordelijke mensen voor hun medeburgers in de bres springen, ondanks het risico op een juridische aanklacht met voor hen enorm kostbare gevolgen. Van mij mogen ze morgen een koninklijk lintje voor hun taboe doorbrekend handelen in het algemeen belang ontvangen. Immers een producent die 1000 volgens het IOCOB alle waardeloze apparaten afzet heeft desondanks al snel 10 miljoen of meer winst, is hen toch een bedragje voor een proces waard zou je zeggen… Niemand van de vele fantasten die dit deed of aandurfde!

  Wat denk je Loekie, ben je volgens het IOCOB en mij binnen 30 dagen genezen van kanker door bioresonantie, of zou dit volgens hen funest valse hoop geven door blijkbaar sluwe gewetenloze zakenmensen (producenten en therapeuten) zijn of door een te enthousiaste maar heel naïeve therapeut zijn geweest? Een alternatief therapeut gebruikt jou als proefkonijntje voor zijn onzalige walhalla apparaat, je bent “genezen” doordat hij de energiebron van de tumor heeft afgesneden (wát een onzin) en je bloed de ineenstortende tumor in 50 dagen gaat afvoeren (wát een onzin). En alle risico’s dat de kanker intussen ongeneeslijk wordt zijn voor jou en niet voor hem. Je bent niet onkwetsbaar en ook niet de eerste die volgens dit schema wél zal genezen, zie Diamental (Willeke) die dit ook dacht. Je adequate rationele bijtijds beslissen kan volgens mij je leven redden en je een gruwelijke lijdensweg besparen.

  In het algemeen hoop ik dat vele alternatieven het IOCOB zullen volgen en het VtdK veel werk uit handen gaan nemen. Elke kwakzalver die gestopt wordt, door wie dan ook, is er eentje minder. En het wemelt er helaas nog van… zeker de dikke duimers constructeurs en marketeers die hieruit de mooist uitziende en hetende phony apparatuur weten te zuigen. En de meer emotionally driven therapeuten en artsen die niet gehinderd door literatuuronderzoek de klinkklare onzin van de fabrikanten klakkeloos overnemen en op mensen loslaten.

  Ik hoop mijn medeschrijvers hier iets in mijn waardering over het IOCOB te kunnen laten delen door deze opsomming, die vernietigend verpletterend is voor bioresonantie. Alleen… Odilia Schaijk (Fan cq Tullio Fan) en Ton Claessen blijven selectief shoppen op de site van het IOCOB en peuteren heel emotioneel alles eruit wat van hun gading en positief over alternatief is, terwijl het IOCOB even verpletterend vernietigend is over hun criminele idool Tullio Simoncini met zijn absurde bica bij kanker als over bioresonantie. Wie deze oogkleppen snapt mag het zeggen… wellicht kan Tullio Fan zelf dit uitleggen? Oh ja, dat is waar, Odilia beantwoordt niet inhoudelijk rechtstreekse vragen die in haar nadeel of in het nadeel van dé alternatieve geneeskunst kunnen uitvallen. Dus de volgende vraag is ook overbodig: Fan of Ton Claessen wat vinden jullie van bioresonantie? Of is het IOCOB nu voortaan ook op emotionele gronden tot rattennest gepromoveerd?

 41. psst…, Ed: hintje: wordpress.com. klik op ‘registreren’. 😀

 42. wilmamazone says:

  Op de site van Jan Claessen staat o.a. nog steeds deze poppenkast:

  ENERGY HEALING-BIO-RESONANTIE

  Arts, Henk Fransen (zie website)
  Cytotron (Magnetic Resonance)
  Dr.Hulda Clark (kanker therapie)
  Dr.J.Holt-Australie-video (ENG)
  Dr.R.Rife-100% genezing kanker
  Dr.R.Rife (techniek bevestigd)
  Dr.R.Rife (info Rife-healing)
  Energy Healing-Velthoven (Rife)
  J.Kanzius (anti kanker machine)
  Cyber-Knife (therapie kanker)
  Cyber-Knife (therapie Nederland)
  TwillMed (Bicom-bioresonantie)

  De kankerpatiënt MOET vanalles te kiezen hebben nietwaar?
  Daarom spant het WWK zich zo in voor het WELZIJN van deze groep patiënten, de naam zegt het al:
  Werkgroep Welzijn Kankerpatiënten.
  Dat alles onder de inspirerende leiding van Drs. in de economie Henk Trentelman, die niet kijkt op een portie gebakken lucht meer of minder, als het maar lekker bekt! Nou ja…in zijn eigen oren dan en van enkele dwepers die al dat hoogdravende/semi-intellectuele gezwam -op het vermaarde bekakte Henktoontje- beluisteren alsof er een heuse profeet is opgestaan.
  Dat deze egghead de geschiedenis zal ingaan als Henk de Duimzuiger hebben ze niet in de gaten en misschien maar goed ook; ze zouden zich de ogen uit de kop kunnen schamen en daar is nog geen alternatieve therapie voor uitgevonden.

 43. wilmamazone says:

  quote uit betoog van Piet Borst:

  https://cryptocheilus.wordpress.com/2009/06/04/column-wilma-niksniksniks-blijft-niks/#comment-11363

  Kwakzalverijbestrijding is roeien tegen de stroom in. Voor iedere kwakzalver die roemloos afgaat, komt een nieuwe op met verse waanideeën. Toch is de laatste twintig jaar veel verbeterd. De artsenberoepsvereniging, de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot Bevordering der Geneeskunst, heeft wel lang geaarzeld kwakdokters aan te pakken, maar vorig jaar zijn toch de regels aangescherpt. Dokters moeten zich beperken tot behandelwijzen waarvan de werkzaamheid wetenschappelijk is aangetoond. Dat is ‘de professionele standaard’.

  Ook het medische tuchtrecht sluit hier steeds meer op aan. Wie drastisch afwijkt van de professionele standaard, wordt veroordeeld en mag het artsenberoep niet meer uitoefenen. U kunt dus met enig vertrouwen afgaan op de adviezen van uw huisarts.

  De niet-medische kwakzalver is moeilijker aan te pakken. De uitoefening van de geneeskunde is sinds 1993 (met de introductie van de wet BIG) niet meer aan opleidingseisen gebonden. Als iemand denkt kanker te kunnen genezen door gebed, handoplegging of dieet, mag hij dat morgen gaan doen. Hij is alleen ‘strafbaar als hij – buiten noodzaak – schade of een aanmerkelijke kans op schade veroorzaakt’. Die schade kan ook ontstaan als patiënten worden weggehouden bij de dokter of als wordt verteld dat de kanker geen kanker is, maar een infectie.

  In de praktijk valt het niet mee schade te bewijzen, reden waarom de inspectie en het Openbaar Ministerie niet makkelijk overgaan tot vervolging van gevaarlijke kwakzalvers zoals Jomanda. Vandaar dat minister Ab Klink van Volksgezondheid nu de wet wil aanscherpen. Bovendien wil hij de verkooppraatjes indammen. Hij wil een verbod op ‘aanprijzingen’ die ten onrechte de suggestie wekken ‘dat iemand door behandeling van een ziekte wordt genezen’. Ook wil Klink af van ‘misleidende termen in de benaming van een instelling’, zoals de term ‘medisch’.

  De wet BIG uit 1993 is m.i. een grote miskleun omdat de gaten in die wet véél te groot zijn, waardoor de niet-medische kwakzalver nauwelijks aan te pakken is.
  Oom Ab mag dus wel eens haast maken met het repareren van dat broddelwerk of een geheel nieuw op de pennen zetten.
  Langendijk zou wèl al aangepakt kunnen worden omdat hij een regulier onbehandelde kankerpatiënt toch is gaan ‘behandelen’ en zelfs genezen zou hebben in 30 dagen met een nonsens-apparaat en wat andere aanvullende hocus-pocus. Het lichaam van Loukie heeft ook nog eens tijd nodig om de ‘tumorresten te verwijderen’ waardoor de point-off-no-return steeds dichterbij komt. Als dat geen aanmerkelijke kans op onherstelbare schade is!

 44. Edward says:

  Crypto, dzejus is zwakjes uitgedrukt, tering had hier ook gekund.

  Wilde eens eens en voor altijd laten zien, dat regulier niet alleen staat in de bestrijding van kwakzalvers die de gezondheid van mijn medeburgers met nepdiagnoses en nepbehandelingen ernstig bedreigen. Er staat een generatie alternatieven op, die zich ook kapot ergert aan levensgevaarlijk geknoei, en desnoods ook uitgebreid in actie komt.

  Dus bereid is hiervoor flink de armen uit de mouwen te steken. Die bespottelijke bioresonantie, die Loekie de Boer in 30 dagen van borstkanker pretendeerde te genezen, is door het IOCOB fors in alle toonaarden inclusief dodelijk cynisme en de term oplichting in het hemd gezet. Het IOCOB is dus toch niet zo’n doodgeboren vogeltje als jij Bram meldde.

  Alleen jammer dat ze de verleiding te goochelen met professortitels niet konden weerstaan. Binnenkort staat een andere “professor” een BICOM aan te prijzen als dé innovatie in de geneeskunde van de 21e eeuw.

  En vele Jannen Modaal en Marietjes Middel zullen hier intrappen, weten zij veel dat prof blijkbaar geen beschermde titel is? En flitsende lampies en rode movende frequentie displays en draaiknoppen met piepsignalen werken naast witte jassen en anatomische platen aan de muur helaas voor sommigen zeer hypnotiserend.

  Tsja… hoe stop je dit?

 45. Point taken Ed. Het was niet mijn bedoeling het IOCOB af te branden. Wat ze met die bioresonantie hebben gedurfd is natuurlijk een goede zaak. Ik heb geen antiphatie tegen het IOCOB hoor. Integendeel. Het leek allemaal zo mooi.
  Volgens mij weet jij als geen ander wat er gebeurd als je als alternatief je nek uitsteekt in deze gevallen. Je wordt verguisd en niet alleen in de kringen waar je je kritiek op dat moment tegen richt.
  Vandaaar dat het mij lijkt dat men bezig is met het doen van selfdefeating prophecies. Hoe meer men intern in actie komt deste meer men met een scheef oog aangekeken wordt. De metafoor van het dode vogeltje is misschien een beetje groot gekozen.

  Ach, you know me. Ranting is my middlename.

  Verder ben ik nogal teleurgesteld in de communicatie met ze. Op mijn bijdragen onder de geplaatste berichten wordt nauwelijks gereageerd en het is me nu al 2x overkomen dat men mijn IP-nummer bij mijn reactie toont. Dat is een schending van mijn privacy. Op herhaalde E-mails wordt niet gereageerd.
  Misschien is dat de reden dat mijn beeld een beetje getroubleerd is.

 46. Edward says:

  @Crypto, dat is terecht. Heel laks van het IOCOB dat er niet adequaat op gereageerd wordt. Ik denk dat ze heel veel draadjes hebben lopen waar dagelijks op gereageerd kan worden. Krijgen ze een inhoudelijke professionele ferme reactie, ja dan laten ze die helaas lopen, niet slim en irritant.

  Ach..’t gaat tenslotte over ons Loekie. Hopelijk is die Loekie niet zo’n dame die hallelujah net als Millecam en Diamental alternatief zo oneindig hoog verheerlijkt heeft, dat ze haar eigen kritische deel wel móet blijven onderdrukken in opdracht van haar dominante eenzijdige ego en er vroeg of laat aan dood gaat. Als ze hier stiekem meeleest is er misschien licht gekomen dat haar genezing niet kan worden waargenomen door dat apparaat, immers geen toestel ter wereld kan nu meten of je kanker hebt cq of het dood is gegaan of dat het helemaal weg is. M.a.w. er is haar gebakken lucht geserveerd, en hopelijk snapt ze dit nu. Maar ik vrees….

  Wat bezielt die over het paard getilde vent toch die haar dit overtuigend aanpraat, alles wat ze het allerliefste zo graag wilde horen?

 47. Edward says:

  Overigens Crypto, dat van die IP/nummers moet bewust gedaan zijn en is dus uiterst stijlloos. Zelfs strafbaar denk ik.

 48. Edward says:

  Zie hier op een SCIO site hoe overtuigend mensen als Loekie eringeluisd worden:

  http://www.mariposasclinicspain.com/breast-cancer.php

  Quote:

  Natural Alternative Treatment For Breast Cancer

  At Mariposas Clinic we have developed a very effective therapy using homeopathic products, massage and Ultra sound based on the research of experienced massage therapists and breast cancer who had this to say: “I’m a retired massage therapist. My wife had 2 scary mammograms several years ago. I combined several types of massage and combined them with the use of an electric palm massager.

  When we went for the surgery they did another mammogram and to their surprise both times the lumps were gone. I’ve also done this treatment on some friends and neighbors with the same problem. All are healthy and come by for regular treatments. Most of these people have a long family history of breast cancer I’m just happy I can help.

 49. jennyj0 says:

  Heb je dit gelezen op die site?! http://www.mariposasclinicspain.com/cancer-personality.php
  Het lijkt Hamer wel.

 50. Edward says:

  Helemaal mee eens JennyJo, je kunt je voorstellen dat ik van de ene verbazing in de andere viel toen ik de 1000 nep kankergenezers vond. Die “very effective” therapy.. wat een verschrikkelijk pisgladde eikels toch! Maar best psychologisch doordachtte marketing, van alles wat bij elkaar wordt helemaal link als het telkens na kritiek zoals van ons “bijgesteld” wordt.

  Hoe verzinnen ze het, een bult bij borstkanker weg proberen te masseren na Budwig papjes, homeopathie en bioresonantie. Zou er misschien bij konsekwente herhaalde behandelig een kanssie zijn dat je dan juist extra uitzaiingen losmasseert en op pad gaat sturen? Dacht het toch écht wel.

  Ik ben uiterst ongerust dat Internet wereldwijd een katalysator is waarmee deze levensgevaarlijke onzin zich irreversibel kan gaan uitzaaien en innestelen als alles steeds meer sophisticated gelikter gaat worden.

  Hopelijk worden providers ooit verplicht net als op een pakje sigaretten bij dit soort sites een waarschuwing te zetten “brengt de gezondheid ernstige schade toe”, sterker nog, zal U als U dit gelooft onherroepelijk tot een onnodig smartelijke onnodig vroege dood voeren.

  Misschien snap je dan beter mijn waardering dat het IOCOB zo grondig en begrijpelijk villein terecht in het algemeen belang de bioresonantie zo uitgebreid en op alle manieren heeft neergesabeld en dit zal blijven doen. Gezien de enormiteit van mijn serie mails kun je je voorstellen dat dit hen ook uiterst verontrust. De bange poepers durven het IOCOB Niet eens een proces aan te doen.

  Ik erger me dús te meer aan mensen als Kees Braam, immers zijn site had en heeft veel potentie, en die lijst met klinische studies bevat veel zinnigs, zelfs tussen de studies ouder dan 10 jaar. Maar hij bederft alles als hij de niet ongevaarlijke nutteloze leverspoeing van Hulda Clark aanprijst, en liever doodgaat dan in het algemeen belang te waarschuwen tegen haar krankzinnige boek “The Cure for All Advanced Cancers”.

  Was het maar krankzinnig, het is gewoon spijkerharde geldschraperij vrees ik, ik zie die Hulda gewoon letterlijk voor nog meer miljoenen over lijken gaan, brrr. En dan zeggen zoals onze Kees dat hij zo graag samenwerking met regulier wil.

  Hoe stelt hij zich dan voor dat ze reageren als ze deze abjecte misleidende eenzijdigheid op zijn site tegenkomen? Dat ze net als hij reflexmatig de andere kant uitkijken en het ook niet willen zien?

  De knoeiers vinden altijd weer een uitweg. Mag ik twee jaar niet meer healen? Ga ik toch naar het buitenland. Oh mag dat ook niet? Ga ik toch “lezingen” geven. Oh mag dat ook niet? Ga ik toch healers opleiden. etc etc. Geen enkel berouw over Sylvia, niets geleerd. Sterker nog, de dader geeft zelf door dat haar slachtoffer vanuit hemelse sferen dik tevreden met haar handelen is… En simpele zielen genoeg die dit willen aannemen.

  Ondertussen sneeuwt al het potentieel nuttige van alternatief steeds verder onder… De weersverwachting: een langdurige ijstijd.

 51. jennyj0 says:

  Van Kees Braam begrijp ik ook helemaal niets, hij maakt zich daar bij voorbaat al volkomen ongeloofwaardig mee.

 52. wilmamazone says:

  Dat blijft het IOCOB óók doen en er is alweer -zeer terecht- een rood stoplicht bij:

  http://www.iocob.nl/bioresonantie/iocob-ontmaskert-nes-scan.html

  IOCOB ontmaskert NES Scan

  De voorzitter en de secretaris van IOCOB waren als praktiserende artsen aanwezig bij een demonstratie van de moderne mogelijkheden met de NES scan. Aangezien we een aantal patienten hadden, die na deze Nutri-energetic Systems scan de weg kwijt waren geraakt in somatisatie, en echt meenden dat er met hun nieren en milt van alles mis was, vonden we het tijd om eens polshoogte te nemen.

  quote:

  Tenslotte werd gegrepen naar het werk van Ryke Geert Hamer, grondlegger van de ‘Germanische Neue Medizin’ (oei), een totaal geschifte arts die meent dat je door het werken aan emoties kanker kan genezen. Daarop te wijzen is al te gek voor woorden, want deze ‘arts’ vervuilt het internet met citaten als deze:

  Mir wurde von jüd. Seite jetzt ein Ultimatum bis morgen, 31.03.2009 gesetzt, bis wann ich erklären soll, in einem künftigen deutschen Staat (unter jüd. Herrschaft) als Gesundheitsminister zu fungieren. Wenn nicht, dann drohe mir Schlimmes.

  Nou ja.

  Kortom het was een leerzame avond en vooral boeiend om het eerste test-retest experiment met de NES scan in gang te mogen hebben gezet.

  Vooralsnog blijkt uit dit experiment dat de NES scan een uitzonderlijk apparaat is, waar de producent en de verkoper veel aan kunnen verdienen, zonder dat iemand er verder mee opschiet en waarmee bovendien zowel de therapeut als de patient op het verkeerde been gezet worden.

  Een rood licht voor de NES scan.

 53. Edward says:

  En snap je nog dat altijd een hele schare je volgt, of je nu Lou de Palingboer, Joke Damman, Ryke Geert SS Gestapo Hamer of NES scan heet. Maakt niet uit, altijd een groep toegewijde believers.

  Ik ga weer op pad. OK snel een tipje van de sluier over mijn activiteiten vandaag oplichten dan. Even mijn oranje pak aantrekken, mijn haar in model, en dan dooeeii!

  Hare Krishna, Hare Krishna, Krishna Krishna, Hare Hare, Hare Rama, Hare Rama…

 54. marer says:

  Af en toe gereageerd bij het IOCOB. Zeker op de scheldpartijen en idiote commentaren van Claessen van groepje Welzijn kwakzalvers.
  Opeens bleek ik niet meer geregistreerd te zijn. Ik kan geen reacties meer geven. Gemaild met IOCOB. Ik bereik daar niets mee. Het lijkt erop dat ik “geband” ben. Alhoewel dat bij IOCOB onderzocht zou worden. Nooit meer iets gehoord.

 55. jennyj0 says:

  Ik kan er ook niks plaatsen en registreren lukt niet. Blijf het een raar clubje vinden.

 56. wilmamazone says:

  Wat mij stoort aan het IOCOB is dit soort berichten die zo gretig -in alle hoeken en gaten- gezocht en geplaatst worden:

  http://www.iocob.nl/congressen/reguliere-beperkingen-in-parijs.html

  Reguliere beperkingen in Parijs.

  In Parijs, in Palais Des Congrès de Paris, loopt van 7-11 juni van 2009 het 13de internationale congres voor bewegingsstoornissen en de ziekte van Parkinson. Voluit: The Movement Disorder Society’s International Congress of Parkinson’s Disease and Movement Disorders. Het was allemaal weer zeer boeiend. Maar ook hier, in een regulier bolwerk duidelijke voorbeelden van de beperkingen van ons menselijk denken, die door onze collega’s van de VtdK kwakzalverij genoemd worden. Kwakzalverij komt binnen de reguliere geneeskunde steeds meer aan de oppervlakte, als je het maar wilt zien. We geven 2 voorbeelden.

  Eindquote:

  Wat de Vereniging tegen de kwakzalverij steeds roept, dat de niet-reguliere geneeskunde zo’n bende is, en dat de bezem er door heen moet, dat moeten ze eens toepassen in hun eigen ‘stal’. Maar ja, vreemde bezems vegen schoon zegt het spreekwoord. Het is makkelijker met de bezem door de stal van de buren te gaan en te wijzen op alle mest en shit, dan de hand in eigen boezem steken.

  Maar binnen de reguliere geneeskunde is minstens evenveel kwakzalverij als binnen de niet-reguliere geneeskunde! Ondanks de recente demagogische en maskerende praat van Piet Borst voor de UvA.

  Die praat van Piet Borst wordt dan niet vermeld, dus hier maar weer:
  http://www.kwakzalverij.nl/1082/Strijd_zonder_einde_tegen_kwakdokters

  Artsen die patiënten alternatieve geneeswijzen aanpraten, zetten de deur wagenwijd open voor kwakzalvers, die echt gevaarlijk zijn. Piet Borst over ‘complementaire’ en ‘integratieve’ poeha.

  Dit soort stemmingmakerij en het ‘er met de haren bijslepen van’ door het IOCOB ben ik intussen spuugzat. Net als de infantiele filmpjes en plaatjes.
  Als patiënt schiet ik hier geen donder mee op/word er niet wijzer van.
  Voor het IOCOB geldt m.i. dus ook:
  Het verneukeratieve van die site is dat ze af en toe ook wat zinnigs te melden hebben.

 57. Ollie B. Bommel says:

  Naar aanleiding van jullie posts ben ik eens gaan kijken op die site. Ik kende ze niet dus dan heb je het voordeel een ‘eerste indruk’ op te kunnen doen.

  De 1ste indruk die ik er van kreeg is dat ze de *fundamentele* stap hebben gemaakt om de alternatieve/complementaire geneeskunde te valideren c.q. te erkennen.
  Niets meer en niets minder. Vooral niets minder.

  Dat ze een aantal alternatieve varianten zelf afwijzen versterk dat effect alleen. Ze pretenderen, zo lijkt het, die selectie te kunnen maken. Daar hebben ze blijkbaar eigen methodes voor die afwijken van de reguliere (= de wetenschappelijke).
  Hmmmmm…. ruikt naar?….

  Samenvatting van mijn 1ste indruk: reguliere artsen die hun ziel hebben verkocht aan de kwakzalverij omdat ze over superieure onderscheidende eigenschappen menen te beschikken.

  Doet me een beetje (veel) denken aan een puber die het allemaal veel beter weet dan zijn achterlijke en ouderwetse ouders.

  Peace!

 58. Is het al iemand opgevallen dat het blog van Loekie niet langer meer in de lucht is? We hebben de cache nog.
  http://tinyurl.com/m7dn7a

 59. jennyj0 says:

  Krijg nou wat!

 60. Edward says:

  Ik hoop van ganser harte dat Loekie de Boer het lef heeft tegen al haar alternatieve reflexen in te gaan en zich toch bijtijds regulier te laten behandelen. Zie:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Breast_cancer

  en zie dan Prognosis
  en Psychological aspects

  Of zou Peter Langedijk het beter weten?

 61. Edward says:

  Vreemd dat het IOCOB mensen van onze groep blijkbaar bewust afsluit voor commentaar op hun website. Tevens schieten ze zoals nogal wat alternatieven die ik ken diep in het rode waas gebied als de VtdK ter sprake komt. Twee minpuntjes dan helaas. Maar gezien hun meer dan terecht afzeiken van bioresonantie, Hulda Clark etc blijven ze voor mij een verademing, een eenoog in het land der blinden. Gelukkig werkt ook hun kritisch brein deels.

 62. wilmamazone says:

  Ik ben van mening dat het IOCOB niet bewust mensen afsluit voor commentaar op hun site, maar dat er technisch gezien wat mis is met die inlogfunctie.
  Wel zéér bedenkelijk dat mails daarover niet eens beantwoord worden.

  Niet dat ik daar echt mee zit, want ik heb toch al tijden geen zin/behoefte meer om daar te reageren.
  Dus ook niet meer gecontroleerd of ik inmiddels wel weer in kan loggen; dat lukte in het begin prima na het verschijnen van die functie.
  Alhoewel….mijn laatste reactie was bij/over de Smurfenfilmpjes dacht ik, dus het zou kunnen dat die héél ver in het verkeerde keelgat is geschoten, je weet maar nooit.
  Heb geen zin om dat uit te puzzelen; ze zoeken het maar uit daar, letterlijk en figuurlijk. Hun functioneren als Eenoog ten spijt, dat is voor mij niet voldoende. Er zijn al genoeg Half-Kwaks.

 63. Edward says:

  Prima toch, we live in a free world.

 64. Edward says:

  Ik heb hetzelfde met TROS RADAR, Wilma. Ben ten onrechte verband daar, geen onvertogen woord van mijn kant daar, altijd een fatsoenlijke gentleman geweest.

  Maar toch terecht geband, immers TROS RADAR mag mensen zonder opgave van redenen bannen. En ik streek nu eenmaal blijkbaar een sterk alternatieve moderator(es) tegen de haren door enkele bartjes in het alternatieve kaartenhuis aan te wijzen. Reden dat ik weg moest, kon té helder de fouten voor het voetlicht brengen.

  Fact of life. Ik kijk er dan ook heel soms, als iemand hier weer over de discussies daar begint. Maar het is gewoon totaal verder niet interessant meer, net als voor jou het IOCOB. Mooi toch?

 65. Edward says:

  Hihi, moest gewoon van mijn innerlijke stem NU meteen even kijken bij TROS RADAR.

  Zag dit van D-Day:

  <>

  Haha, die Fan is duidelijk een gevalletje paranoia paralogica fantastica. Wellicht dat de healings van Jomanda, gecombineerd met wat zuiveringszout (bica)) bij het ontbijt haar kunnen ontnuchteren?
  Vrees echter dat dit patroon ingebrand is: komt nooit meer goed!

 66. jennyj0 says:

  Het IOCOB is wel de enige klub uit het alternatieve veld die af en toe een kritisch geluid laat horen. Dat is tenminste iets, al is het natuurlijk eigenlijk heel droevig.

 67. Edward says:

  Oops, Fans tekst viel weg. Komt ie:

  Meno,

  Geen goed idee!!

  Puma wordt aangestuurd door lieden die op ander fora alles wat alternatief is onderuit halen. Deze lieden kunnen hier niet meer reageren maar wel via Puma. Zij zijn waarschijnlijk stromannen en/of strovrouwen van een industrie of vereninging die daar belang bij hebben. Je komt ze overal tegen zelfs internationaal.
  Puma is hun loopjongen eerste klas. Puma was in het verleden zandhaas in het leger.

  Sluiten van dit topic daar zitten zij juist op te wachten dat mag dus niet gebeuren.

 68. Edward says:

  Dwaze te achterdochtige Fan toch. OK luitjes, ben de rest afwezig. Have fun!

 69. wilmamazone says:

  @Edward

  Het heeft ook met zelfbescherming te maken.
  Als je op meerdere van dit soort fora zou moeten/willen reageren heb je er zowat een dagtaak aan.
  ‘Ze’ komen maar hier naar toe als ‘men’ wat te kakken heeft/het niet met mij/ons eens is!

  quote Odilia/Fan:

  Deze lieden kunnen hier niet meer reageren maar wel via Puma

  ‘Alles kan behalve omhoog vallen en je eigen neus afbijten.’
  Dus ik KAN makkelijk -nou ja voor mij toch niet zo simpel- toch bij de Tros reageren als ik dat zou WILLEN. Meelezen is een kunstje van een cent.
  Odilia heeft dus óók echt verstand van computers.

  @Puma73/Ton
  Het lukt me weer al weken niet om je te bereiken via jouw nieuwe mailadres dat je kreeg na maandenlang off-line door providerproblemen.
  En aangezien ik jou vanalles in te fluisteren had om de boel bij de Tros op te leuken………juist ja!
  Je zult daardoor vast ook niet meegekregen hebben dat onze contactpersoon bij Big-Farma intussen iemand anders is, dus naam en rugnummer kan ik alsnog doorsturen. 😉

 70. wilmamazone says:

  En wie heeft oma Hulda nog steeds op zijn ‘actuele’ site staan bij complementaire behandelingen nog wel?
  Soms zou iets kunnen wegzappen op afstand verdomd handig zijn!

  http://www.iocob.nl/bioresonantie/zappers-in-opmars.html

  Zappers weer in opmars

  Weer een nieuwe zapper van de beroemde dr Hulda Clark, die al decennia lang de weg geheel is kwijt geraakt en nu de commerciele kanalen bespeelt met haar bizarre opvattingen van parasieten en het wegzappen daarvan. Alleen de taal al van de onderstaande email die IOCOB in juni 2009 kreeg laat zien dat we te maken hebben met een on line verkoop truc van onzinnige apparaten. Hoedt u voor apparaten en apparaten bediendes die spreken over virussen, bacterien, ziekte van Lyme en schimmels. Allemaal prietpraat om de niet geschoolde leek zand in de ogen te strooien en geld uit de zak te kloppen…

 71. Wat jammer dat Loekie alle artikelen waaraan ik refereer van haar blog afgehaald heeft.
  Waarom zou ze dit gedaan hebben?

 72. jennyj0 says:

  Ja, dat is heel erg jammer en ook nogal vreemd. Ik heb dat ook eens meegemaakt op een blog waar enthousiast reclame werd gemaakt voor de baksoda therapie van Simoncini. Ik zei dat er wel onderzoek was gedaan waarin werd aangetoond dat het niet werkte. Toen werden ze erg boos en zeiden dat ik dat maar moest bewijzen. Toen ik dat deed, met urls naar de betreffende onderzoeken, was een uur later de hele pagina weg. Dat vond ik ook heel erg vreemd. Ik kan me wel voor mijn kop slaan dat ik die boel niet gekopieerd heb.

 73. Er zijn nog een aantal cacheartikelen te vinden.
  http://209.85.229.132/search?q=cache:qkE3O0MHmesJ:jelevennu.blogspot.com/2009/04/binnen-30-dagen-genezen-van-kanker.html+jelevennu.blogspot.com/&cd=6&hl=nl&ct=clnk&gl=nl

  En ik heb inderdaad bevestigd gekregen dat de tumor niet meer actief is, m.a.w. ik ben kanker vrij!!!!!
  Binnen 30 dagen ben ik genezen van kanker!!!!!!!!!!

  http://209.85.229.132/search?q=cache:wP2H8yyt0VsJ:jelevennu.blogspot.com/2009/04/genezen-zonder-reguliere-geneeskunst.html+jelevennu.blogspot.com/&cd=8&hl=nl&ct=clnk&gl=nl

  Ik heb eigenlijk al besloten dat het enige wat ik nog zou willen een MRI scan is, geen messen, geen kuren.
  Ten eerste wil ik mezelf niet laten verminken, de chirurg wil mijn tepel eraf snijden, en ik heb gelezen dat de kans op uitzaaiing door chirurgie niet uitgesloten is.
  Dus dat is geen optie voor mij.
  Ik geloof in het zelfhelend vermogen van het lichaam, het lichaam heeft het wel nodig om die stoffen/zaken /dingen aangereikt te krijgen die het daarvoor nodig heeft.
  Daar richt ik me op.
  Donderdag heb ik een consult gedaan bij iemand die heeft mij heeft doorgemeten met de CoRe, er kwam uit dat ik een zware metaal vergiftiging heb en toxisch belast ben. Mijn amalgaam vullingen moeten vervangen worden. Daarnaast zou er sprake zijn van een vloek, ik heb hiervoor een adres gekregen.

  http://209.85.229.132/search?q=cache:XkHF2aT_H_8J:jelevennu.blogspot.com/2009/04/de-diagnose-borstkanker-deel-2.html+jelevennu.blogspot.com/&cd=9&hl=nl&ct=clnk&gl=nl

  http://209.85.229.132/search?q=cache:kjQW0FJ_clsJ:jelevennu.blogspot.com/2009/04/de-dag-na-de-diagnose.html+jelevennu.blogspot.com/&cd=4&hl=nl&ct=clnk&gl=nl

  Toen we terug waren van de wandeling was het eerste wat we hebben gedaan hebben een regressie sessie met de oorzaak van de tumor, we kwamen uit bij een zeer oud trauma, wat als een rode draad in verschillende levens terug kwam. De eerste keer dat dit zich voordeed was in het oude Egypte.Nadat dit recht gezet was heeft Peter de tumor energetisch geopereerd en de energie die de tumor voedde er afgehaald.
  Het was een fantastische ervaring, ik kon voelen dat eraan gewerkt werd, zonder dat het aangeraakt werd. Dat er veel meer aanwezig waren dan wij tweeën in de behandelkamer was overduidelijk.Ik voelde het niet alleen bij mijn borst, maar ook in mijn buik gebeurde er iets. Peter vertelde later dat er veel meer is gebeurd, er zijn wezens geweest die een soort zwarte spaghetti draden uit mijn buik hebben getrokken.

  Zometeen is het allemaal weg. Kunt u nog even nalezen dat ik geen peop praat.

 74. @ Jenny:
  Zou je zo’n kopietje op de schijf van een ander niet kunnen wegdenken?

 75. Ollie B. Bommel says:

  @jj

  Ja, dat is heel erg jammer en ook nogal vreemd. Ik heb dat ook eens meegemaakt op een blog waar enthousiast reclame werd gemaakt voor de baksoda therapie van Simoncini. Ik zei dat er wel onderzoek was gedaan waarin werd aangetoond dat het niet werkte. Toen werden ze erg boos en zeiden dat ik dat maar moest bewijzen. Toen ik dat deed, met urls naar de betreffende onderzoeken, was een uur later de hele pagina weg. Dat vond ik ook heel erg vreemd. …

  Dat is toch een heel mooi resultaat? 🙂
  Als je dat raar vindt, lijkt het net of je jezelf niet in staat acht om een ander te beïnvloeden.

 76. jennyj0 says:

  Ik vind het raar omdat ze zo hoog van de toren blazen en dan vervolgens heel gauw alles wat hen niet bevalt stiekum wegmoffelen. Het is een blog van heel brutale man met een hele grote bek. Dat soort lafheid vind ik dan toch heel raar. Maar ja, honden die heel hard blaffen zijn ook niet altijd zo flink.

  Inderdaad heb ik ook niet zo’n hoge pet op van mijn eigen beïnvloedbaarheidsvermogen. Misschien moet ik dat een beetje bijstellen, dan kan ik misschien inderdaad zo nu en dan es iets wegdenken Cryps! 🙂

 77. jennyj0 says:

  Says Loekie:

  Ten eerste wil ik mezelf niet laten verminken, de chirurg wil mijn tepel eraf snijden

  Ik kan niet uitleggen waarom, maar ik zit me hier nu ter plekke tranen om te lachen. Sorry Loekie!

 78. jennyj0 says:

  Je tepel er af! Nee, dat zou ik ook nooooit doen. Echt nooit. Geen haar op mijn hoofd!

 79. Ik heb lang nagedacht over deze post. Ik kan namelijk helemaal niet lachen om angsten van mensen. Die angsten zijn reëel en daar moeten we in deze gevallen wel degelijk rekening mee houden.

  Weglachen is één manier. Er zijn andere.

  Sorry Jenny. Hoewel ik denk dat je het niet kwaad bedoelt.

 80. wilmamazone says:

  Soms kan een mens plotseling gaan lachen om niet te hoeven huilen. Dat ís inderdaad moeilijk uit te leggen.

  Het komt nu over of JJ Loekie opzettelijk belachelijk maakt, maar…… dat is m.i. niet zo!
  Ik voel haarfijn aan wat JJ eigenlijk wil zeggen/hiermee uit; wat haarzelf -alwéér trouwens- tot in het diepst van haar ziel geraakt heeft door deze ondoordachte, botte uitspraak van Loekie.
  Als JJ het nog niet uit kan leggen, wil ik het wel voor haar doen.

 81. Ollie B. Bommel says:

  Ik denk dat ik best snap wat er mee bedoeld wordt (esthetische aspecten tegenover overleven, en dan de bewoording nog).
  Toevallige voorbijgangers lezen dit wellicht anders.

  Als je iemands achtergrond een beetje kent scheelt dat.
  Wellicht een idee als iedere regelmatige schrijver/schrijfster zijn/haar achtergrond, doelstellingen en motieven ergens neerpent?

 82. jennyj0 says:

  Ik lach niet om de angst. Ik lach denk ik omdat iemand met kanker moeilijk doet over het verlies van een tepel en daarom kiest voor een alternatieve behandeling die haar alles zal doen verliezen. Nee, daarom lach ik ook niet, want ik vind het helemaal niet leuk dat iemand alles verliest.

  Misschien lach ik om de deerniswekkende wezenloosheid ervan.

  Weet je waar ik soms NIET MEER tegen kan? En waar ik DOODZIEK van word als ik het lees of hoor?
  Dit:

  “ik wil me niet laten verminken”.
  Dan denk ik twee dingen. Ten eerste denk ik, nou, bedankt hoor!
  En ten tweede denk ik: waar zit je verstand, dat je je druk maakt om een tepel als je borstkanker hebt.
  Alles wat ik nu ga zeggen is waarschijnlijk teveel. Maar soms denk ik weleens bij de zoveelste vrouw die ‘niet verminkt’ wil worden: wat wil je toch mens, je hebt kanker, ga naar de dokter, doe wat je moet doen en zanik niet zo.
  Maar dat mag ik natuurlijk niet zeggen.

 83. jennyj0 says:

  Ol,

  In oktober 2007 hoorde ik dat ik borstkanker had. Omdat ik al een operatie aan mijn borst achter de rug had – niet ivm kanker – was de schildwachtklierprocedure niet meer betrouwbaar. Ik had nog een kleine tumor, maar met heel hoge deling en ik had DCIS in het grootste deel van mijn borst. Op twee andere plaatsen waren ook al kleine tumoren aan het groeien. De hele borst moest er dus af, + 8 okselklieren uitgenomen. Die waren schoon. Ivm de aard van de kanker een adjuvante chemo. Niet hormoongevoelig, geen her-e neu overexpressei. Na de chemo was ik dus klaar. Ik heb ernorm geluk gehad dat ik zo vanaf ben gekomen. Maar je wil niet weten hoeveel mensen tegen me hebben gezegd dat ik verminkt was. Terwijl ik me zelf helemaal niet zo voel. Ik voel me mooi en leuk en compleet en gelukkig. En daar komt ze zoveelste die zegt dat wij verminkt zijn. Ik kan het gewoon niet meer horen. Ik ben toch zeker geen wandelende tiet? Ik ben nog meer dan dat hoor. Nadat ik heb gelachen, heb ik gehuild. Niet alleen om dat stomme ‘verminkt’. Maar ook omdat ik het zo – ik weet niet. Ik weet niet hoe ik het zeggen moet zonder dat ik weer wat verkeerd zeg. Er is iets wat ik er onverdragelijk aan vind. Misschien wel omdat het zo hypocriet is. Zeg gewoon dat je bang bent. Wij waren ook bang. Ik ben nog nooit in mijn leven zo bang geweest. Ik kan het niet uitleggen.

 84. wilmamazone says:

  @Ollie

  Hier staat al vanallerhande informatie over de Eentieters op deze site:

  https://cryptocheilus.wordpress.com/2008/08/29/de-mondige-patient/#comments

 85. jennyj0 says:

  Ik wilde Loekie niet kwetsen, ik wilde haar ook niet beledigen en als ik dat wel heb gedaan dan spijt me dat oprecht.
  Het is alleen – je hebt kanker; als je daar niks aan doet, en bij voorkeur een beetje rap – ga je dood. Vrijwel zeker. Op een nare manier. Doodgaan aan kanker is doorgaans heel akelig. Ik heb het van dichtbij mogen meemaken en het is vreselijk. Nou ja, om je dan druk te maken om een tepel, dat kon ik gewon niet vatten.

 86. Edward says:

  JennyJo, “ik laat me niet verminken” lijkt een beetje tendentieus van Loekie gesteld, om wat denigrerend stemming te maken tegen doordachte operaties. Ze had ook correct kunnen zeggen: ik laat liever geen borst verwijderen. Heeft niets met jouw keuze te maken, is gewoon van haar het altijd sluimerende stijltje van antireguliere stemmingmakerij.

  Kijk als je inhoudelijk niets hebt, verhoog je je eigen status door de andere kant tot het uiterste desnoods met leugens te demoniseren. Als je hebt uitgelegd dat regulier niets kan, immers:
  1. Operatie: de valse suggestie van berg je maar, als het mes erbij is geweest, en er lucht bij de tumor is geweest, gaan de resten pas echt snel groeien. Gretig wordt de term verminken er nog aangekoppeld.
  2. Bestraling: wordt denigrerend gelinkt aan kernenergie, die veen angst aanjaagt..
  3. Chemotherapie: in allen talen verzwijgt men de postieve levensreddende effecten bij beginnende kanker. Het liefst doet men of er 30 jaar totaal geen vooruitgang is geboekt en alle artsen geniepige zakkenvullers zijn of zelfs slaven van een Joods complot (zoals Ryke Hamer). Of worden de producenten van gifgas in wereldoorlog II weer eens van stal gehaald.

  Groot voordeel: als je slachtoffer eindelijk murw verdoofd is door je 3-staps propaganda, of toch al altijd open stond voor vreselijke complotten, dan staat ie opeens open voor op zich absurd onzinnige zaken als bioresonantie, bica, zappen, etc. Immers, als er NIETS is, kan elke strohalm of mooi nepverhaal levensreddend worden. Dat’s de truk!

  Heeft dus niets met jouw keuze of persoonlijkheid te maken.

 87. jennyj0 says:

  Dank je Edward.

 88. Ollie B. Bommel says:

  Stevige verhalen, dames.

  En helaas erg bekend. Ik heb het aantal keren van heel dichtbij meegemaakt en elke keer grijpt het me weer bij de strot. Het is een kutziekte (eigenlijk een tietziekte dus).

  Goed dat jullie op deze wijze (schrijven, ageren) jullie ervaring gebruiken om anderen te helpen, ook al willen sommigen niet geholpen worden.
  Ik vroeg me de afgelopen maanden wel eens af waar je de energie vandaan haalde om met al die zeloten in discussie te treden.
  Al beïnvloed je maar een paar personen, is je tijd toch goed besteed.

  Big up!

 89. jennyj0 says:

  Dank je Ollie.

  Het is ook iets persoonlijks. Ik kan het eerlijk gezegd niet verdragen als mensen zich afkeren van de enige weg die hen zou kunnen redden, als ze zonder noodzaak tijd verknoeien en in het ergste geval doodgaan, terwijl ze kunnen leven en bij hun dierbaren kunnen zijn. En dat geldt precies zo voor Wilma en Marer.

 90. jennyj0 says:

  En waar we hier ook niet tegen kunnen zijn die stompzinnige leugens van de kwakzalvers.

 91. wilmamazone says:

  Ten eerste wil ik mij niet laten verminken,de chirurg wil mijn tepel eraf snijden.

  Wat mij het meest stoort is de verregaande arrogantie. Voor de komma zet Loekie de borstkankerpatiënten die zich wèl hebben laten opereren even in een bepaalde hoek, de wel verminkten, en na de komma wordt een behandelend arts ff weggezet als Gekke Henkie.
  Die arts heeft zowiezo gezegd:’Ik adviseer u om’ en niet ‘Ik wil’. Loekie doet net alsof het voor zijn lol moest gebeuren en daar meende ze toch een stokje voor te moeten steken.
  Maar ‘Spirituele’ Loekie wist het van tevoren al jaren allemaal véél beter en wat ze nu zegt en doet na haar diagnose heeft m.i niet slechts angst als basis, maar meer het zich ver boven alles en iedereen verheven voelen.

  Wat mij steeds verbaast is dat dit soort zelfbenoemde ‘spirituelen’ in feite een aan’- en invoelingsvermogen hebben van een loden deur. Zelf meestal voor het minste geringste op de teentjes getrapt, maar ‘rekening houden met’ steevast ver te zoeken.
  Tja.. en als dan coachen -of iets soortgelijks- je werk is, ga je uiteraard af als een gieter als je toch zoiets als kanker blijkt te hebben.

  Willeke en haar Harrie hebben meerdere malen in een deuk gelegen over wat de Eentieters op deze site te berde brachten en ook enkele Gezond Verstand Reageerders op haar blog, werden benoemd als o.a. randdebielen.
  Nu is ze in een Hospice nog steeds aan het voordoen hoe je van ernstig uitgezaaide borstkanker kunt genezen.
  Ook Willeke riep vanaf het begin zoveel over zelf verantwoording nemen, kiezen voor kwaliteit, er niet als een monster bij willen lopen en ga maar door.

  Nu Loeki weer met grotendeels the same old story.
  En ze verlangen maar begrip -geen onvertogen woord mag vallen- en vooral respect.
  Daarnaast hadden/hebben we nog te maken met een hele bende andersoortige roeptoeters, waarvan die aan de zijlijn vaak de grootste toeter hebben, maar owee als je ook daar iets van zegt.
  Nou bij deze en vast óók namens Marer en JJ:
  ‘Ik ben dit soort jeremiërende kwezels regelmatig óók meer dan zat!’
  En ja ook ik lig weleens onverwacht in een deuk over iets -in feite- ernstigs en waarom? Omdat het anders niet vol te houden is.
  En ja ik zit ook weleens onverwacht vreselijk te huilen voor mijn monitor en waarom? Omdat het anders niet vol te houden is.
  En ja ik zit ook weleens onverwacht keihard te vloeken voor dat beeldscherm en waarom? Omdat het anders niet vol te houden is.
  Hallo!!!! Ik ben/wij zijn Super-Woman niet!
  Daar mogen ‘deze gevallen’ dan op hun beurt ook weleens rekening mee houden, die weten het toch allemaal zo goed!

 92. Edward says:

  @Wilma, je eerste drie zinnen geven de realiteit waarschijnlijk exact weer. Het zijn alfa-mensen, die primair vanuit hun gevoel redeneren. En hun gevoel vertelt: WIJ zijn degenen die gelijk hebben.

  Ik ben meer beta, opgeleid om alles te onderzoeken, te checken, eerst de achtergronden terdege te kennen, indien mogelijk te helpen verbeteren, verbeteren dan wel aan de hand van voor de andere kant acceptabele kennis, met mijn gevoel erbij van respect voor de gevestigde orde. Ken jezelf is belangrijk. Mijn “alfa-fout” is dan dat ik in mijn enthousiasme om andere mensen uit de wind te houden onnodig vele vijanden kan maken bij de alfa’s, en eigenlijk nog meer bij de beta’s doordat ik al snel bewijzen aan het verzamelen was voor de allfa’s gezien mijn emotionele band met deze mijn omgeving in het verleden zo killende ziekte.

  Waar botst dit? Bij het feit dat de meeste alfa’s geen zin hebben zich in feiten te verdiepen, kennis op te bouwen, respect op te bouwen voor gevestigde kennis, bewijzen op beta-niveau te verzamelen en te tonen. Of ze kunnen dit alles primair al niet. Eigenlijk voelen ze zich permanent “at war” met regulier. En in hun kringen worden commerciële slimbo’s die miljoenen kunnen verdienen met nep-bioresonantie apparaten, die aan de cylons uit een SF-serie doen denken, en omhooggevallen ego’s en zakkenvullers die velen op het verkeerde been zetten, zoals Simoncini en Clark DUS gedoogd, nee zelfs op hun woord geloofd en vervolgens aanbeden, zie Odilia die ten koste van alles een veroordeelde oplichter, die Marjolein Bouwman emotioneel en inhoudelijk misleidde en een Nederlandse patiënte doodde, moet en zal verdedigen en van alles hierbij aan de haren erbij sleept en vele alfa’s op het verkeerde been kan zetten.

  Het feit dat vele alfa’s zeggen dat ze graag met regulier zouden willen samenwerken, neem ik deels met een berg korrels zout. Het is een “at war” statement. Om de eigen superioriteit te benadrukken. WIJ staan open, WIJ willen positief zijn, WIJ doen álles voor de patiënt, WIJ staan hier met open uitgestoken hand, maar de lelijke andere kant, dus de Big Pharma, het grootkapttaal, de arrogante artsen, DIE slechte negatieve mensen bederven altijd alles.

  Bij Kees Braam zie je dit: in de ene alinea zegt hij dat álles bij hem draait om betere samenwerking met regulier, zo dat punt is gescoord, op een andere pagina dient hij een grove onnodige vernietigende steek onder water aan regulier uit, die iemand die écht wil samenwerken nooit zou uitdelen…

  Dit verklaart het schelden elders van Ton Claessen en Odilia Schaijk, ze kúnnen geen bewijs tonen, ze kúnnen niet zelfs op niveau gegevens verzamelen, ze kúnnen niet op niveau oplichters in eigen kringen doorzien, dus rest hun niets anders dan hun aloude “at war” spelletje: de andere kant dus ook ons demoniseren, ons een rattennest etc noemen. Ze kúnnen niets anders vrees ik! En hun ego staat kritisch zelfonderzoek en kritisch zichzelf middels kennis en bewijzen onderzoeken en analyseren NIET TOE. Doen WIJ dat dan in het algemeen belang, dan is de cirkel rond, en is onze “slechtheid” weer eens bewezen.

  Niveautje he?

 93. wilmamazone says:

  Loekie zei:

  de chirurg wil mijn tepel eraf snijden

  Dat geeft ook aan dat het in 1e instantie ging om een borstbesparende operatie/dat die nog mogelijk geacht werd.
  Niemand zegt dat zo’n operatie wèl leuk is, alhoewel?! Ik was erg tevreden en blij met het resultaat van de mijne op 8 juni 2005.De chirurg had werkelijk zijn uiterste best gedaan om er wat moois van te maken. Had al plannen om de andere kant te laten aanpassen, maar de snijvlakken bleken niet schoon en op 17 juni volgde alsnog een amputatie.
  (Van de 22 verwijderde lymfklieren in de oksel bleken er 11 aangetast, waarvan enkele zéér ernstig.)
  Uit weer het pathologisch onderzoek van de verwijderde borst bleek dat er op meerdere plaatsen sprake was van tumorvorming die met medische beeldvorming nog niet te zien waren, waaronder een 2e soort borstkanker.

  Een definitief behandelplan kan dus pas opgesteld worden NA operatie. Een mammogram, echo en bioptie van de zichtbare tumor en punctie van enkele lymfklieren zijn dus niet voldoende, die geven een voorlopige diagnose.Vanwege het al aantreffen van kankercellen -middels punctie- in enkele klieren was bij mij de schildwachtprocedure een al gepasseerd station.
  Besluiten om niet te laten opereren is dus het domste dat een borstkankerpatiënt doen kan.Tegenwoordig zijn er velen die niet meer aanvullend behandeld hoeven worden met chemo en/of bestralen.
  En nee, zekerheden/garantie’s zijn er ook in dit traject niet te bieden. Ik had b.v. meteen voor amputatie kunnen kiezen, dan zou aanvullend bestralen waarschijnlijk komen te vervallen.Bij mij dus ‘mooi’ niet. Het kostte psychisch héél wat om dat behandelplan steeds aangepast te zien worden, maar dat stap-voor-stap geeft ook tijd om vanalles alvast een beetje te verwerken.Dat was tenminste mijn ervaring.

  Vorige week sprak ik een kennis van nu 36, waarbij 5 jaar geleden borstkanker werd geconstateerd.
  Na maanden wachten op het genenonderzoek, bleek het de ongunstigste erfelijke soort te zijn en haar enige zus had die genen ook.Hun vader bleek het aan zijn beide dochters, zijn enige kinderen, te hebben doorgegeven.
  Na borstbesparende operatie, chemo en bestralen werden vorig jaar beide borsten preventief verwijderd en gereconstrueerd met buikweefsel.
  Kortgeleden werden er met een nieuwe techniek tepels aangebracht.Ze is er erg tevereden over.
  Binnenkort staat het verwijderen van de eierstokken op het programma. (De zus heeft haar borsten eveneens preventief laten verwijderen en reconstrueren.)
  Mijn kennis heeft een dochtertje van nu 7, ze had er nog graag een kind bij gehad, maar dat werd ten stelligste afgeraden vanwege de hormoonwerking.
  Al die jaren heb ik deze vrouw nog nooit horen jammeren,zeuren en zaniken. Tuurlijk had en heeft ook zij haar downs, maar toch weer steeds met beide benen op de grond blijven staan en de realiteit onder ogen zien.
  En dan zouden o.a. Willeke Leuver en Loekie de Boer een voorbeeld moeten zijn voor- met name- alle vrouwen?! Dat zijn DE heldinnen met enorm verantwoordelijkheidsgevoel, doorzettingsvermogen en de juiste visie op borstkanker en de behandeling daarvan. Aan b.v. Sylvia Millecam en haar 30 ‘behandelaars’ hebben ze geen boodschap.
  ‘De chirurg wilde mijn tepel eraf snijden’, oh wat erg inderdaad! Als ik nog eens veel tijd overhoud zal ik diep medelijden met Loekie hebben, maar dat wordt vast lang wachten, daar ben ik op mijn beurt bang voor!
  Wéér naasten die binnen afzienbare tijd met tranen in hun stem zeggen:’We hadden haar op tijd naar het ziekenhuis moeten kunnen slepen’.

 94. jennyj0 says:

  Elke keer als ik dergelijke verhalen lees denk ik: wat mag ik mijzelf ongelofelijk gelukkig prijzen dat ik er zo vanaf gekomen ben als ik ben.

  Dat dit zo is, is in de eerste plaats een kwestie van dom geluk – toen het bij mij ontdekt werd, was het nog in een stadium dat een goede prognose tot de mogelijkheden behoorde. Maar het aller-, allerbelangrijkste in mijn geluk is geweest dat ik, ondanks mijn angst, geen moment heb getwijfeld over het volgen van reguliere behandeling. Mijn angst voor operatie en chemo viel volkomen in het niet bij het besef van wat me met zekerheid te wachten stond als ik een andere keuze zou maken. Dat maakte het voor mij heel eenvoudig. Dat ik daarbij niet alleen mijn tepel maar mijn hele borst kwijt zou raken, heb ik met liefde op de koop toe genomen. Nog steeds, als ik mijn dochter zie, mijn man, mijn andere dierbaren, als de kat ’s mij ’s ochtends wakker komt knuffelen, op zo onnoemlijk veel momenten, vliegt het mij vaak weer naar de keel hoe ontzettend gelukkig ik ben dat ik die keuze heb gemaakt en dat het allemaal 1000% de moeite waard geweest is.

 95. wilmamazone says:

  Ik ben er nog na 4 jaar en kan veel dingen benoemen waar ik dankbaar voor en blij mee ben.
  Wil niet zeggen dat mijn geest geen vreemde dingen uithaalde en soms nog.
  Vlak na de amputatie gebeurde het regelmatig- ’s morgens tussen slapen en wakker worden in-, dat ik mijn rechterborst aanwezig voelde en opgelucht dacht het allemaal gedroomd te hebben/het een nachtmerrie was geweest.De hand die in het niets terecht kwam maakte wakker èn weer wakker.Het werd steeds minder na verloop van tijd.
  Vorige week gebeurde het toch weer, maar de realiteit dringt een stuk sneller door en er springen geen tranen meer in mijn ogen.

  Een reconstructie wil ik niet meer, het is wel goed geweest.Soms is het nog wel even slikken als de neppert in de vormhoudende doos naast het bed moet of onder de kraan gewassen.
  Maar ook spontaan in een deuk gelegen toen deze prothese voor de 1e keer in die doos ging en ik poeplustig iedereen mailde:’Vanaf nu heb ik dus officiëel een blijvend hang,- en leggedeelte’.
  Ook dat was oprecht. Voor anderen wellicht niet te vatten, maar ze nemen me maar -letterlijk en figuurlijk- zoals ik nu ben.
  Ik ben nog steeds de moeite waard.

 96. jennyj0 says:

  Die van mij jeukt nog steeds. 🙂

  Laatst lag de mijne op het aanrecht te drogen, op een theedoek. Komt de buurvrouw theedrinken en die ziet dat ding liggen. O heer, zei ze toen. We hebben vervolgens – kan er niks aan doen – vreselijk gelachen en ze heeft meteen de gelegenheid te baat genomen om mijn ‘kipfilet’ eens goed van alle kanten te bekijken. Als ‘normaal’ mens krijg je die gelegenheid immers vrijwel nooit.

  Is het erg om een borst te moeten missen? Ja.
  Is het erger dan doodgaan aan kanker? Nee, wat mij betreft niet.
  Is ’t het ergste wat een mens kan overkomen? Nee, dat ook niet.

 97. wilmamazone says:

  Die van mij jeukt nog steeds 🙂

  Vooral mijn verdwenen tepel manoman,oeps vrouwovrouw!
  Zijn we dus niet alleen Eentieters, maar ook luchtkrabbers. :mrgreen:

 98. jennyj0 says:

  ROTFL!

 99. marer says:

  Goh, bij mij wilde de chirurg ook al zo graag de tepel eraf halen. Toevallig bevond de tumor zich daar direkt naast. Maar zelf zij ze al dat het niet echt mooi zou worden. Een soort gat met vellen in het midden. Gekozen voor “borst eraf”. Gelukkig anders had ik nog een keer geopereerd moeten worden om de borst alsnog te verwijderen i.v.m. dieper liggende tumor.
  Maar die tepel hè, die mis ik zo. 🙂
  Ik ben wel blij dat ik nu vijf jaar na de diagnose leef en mijn kleinkinderen kan begroeten. En erg dat wij af en toe uithalen naar mevr. Mental en mevr. Loekie? Nou nee. Wij hoeven ons niet te verontschuldigen dat wij lachen, boos worden of grof onbegrip tonen voor zoveel gewetenloze domheid onder de noemer spiritueel, alternatief en zelfgenezing van kanker.

 100. Edward says:

  Marer, mee eens. Spiritueel ingestelde mensen neigen ernaar Mental en Loekie a priori serieus te nemen, immers `er is meer tussen hemel en aarde`.

  In alle toonaarden is herhaaldelijk gesteld dat ik en anderen alles willen geloven, hoe vreemd dan ook, wat simpel te meten is. Wat mij telkens opvalt is dat alles, hoe zweverig en spiritueel dan ook, uiterst simpel rationeel te meten is.

  Stel ik zeg ik kan een totaal lege benzinetank in een auto voldenken. Dan gelooft niemand me. Pas als ik herhaaldelijk tot verbijstering van ieder heb getoond dat ik het wel kan, zal zelfs de wetenschap me moeten geloven.

  stel ik zeg ik kan een kanker op afstand genezen, en die mensen zijn er echt, dan is het toch niet vreemd te vragen toon bewijsmateriaal. We kunnen uw claim niet zomaar geloven, en als u mensen van levensreddende ingrepen bij beginnende kanker gaat weghouden, heeft u echt een groot probleem.

  Maar hier zijn er opeens, in tegenstelling tot de lege benzinetank, mensen die moord en brand gaan roepen dat te rationeel denkende artsen of big-pharma handlangers weer eens mensen weghouden van iets echt heel sterk ‘genezend’ alternatiefs.

  Wij wetenschappers zullen alternatieven moeten leren dat hoe raarder de claim is, des te sterker het bewijsmateriaal zal moeten zijn.

 101. jennyj0 says:

  Willeke Leuver, aka Diamental, is overleden. Ergens vorige week vermoed ik. De eerste condoleanceberichten dateren van afgelopen zondag.

 102. wilmamazone says:

  Op haar site:
  In memoriam
  Op 9-8-2009 is Willeke overgegaan naar haar nieuwe sfeer.
  Ondanks de langdurige strijd tegen de kanker en enorme pijn is ze toch gelukkig geweest in de wetenschap dat ze terug naar ‘Huis’ zou gaan.
  In dromen en visioenen liet men haar zien hoe mooi en liefdevol haar nieuwe verblijf was.
  Willeke is gelukkig overgegaan en betreurde hen die achter moesten blijven.

  Een gedicht van haar, vertolkt een belangrijk deel van haar wezen.

  Treur niet om mij,
  want ik ben niet weg.
  Houd me vast in je hart.
  Leef verder in jouw wereld,
  en gun mij die van mij!

 103. jennyj0 says:

  Zo zinloos.

 104. Edward says:

  Triest. Wens haar nabestaanden veel sterkte toe.

 105. wilmamazone says:

  Hoe zou het Loekie de Boer intussen vergaan zijn?
  Het kan hard gaan bij onbehandelde kanker.

  Er kan weer een broertje of zusje van Lotje toegevoegd worden aan de lijst van onzinapparaten:

  http://www.kwakzalverij.nl/1184/Energetische_kwakzalverij_in_Arnhem

  Energetische kwakzalverij in Arnhem
  Onkundige diagnose bijnierkanker

  Een Arnhemse apparaten-kwakzalveres stelt een hopelijk foute diagnose. Haar website is in elk geval van A tot Z onzin.

  quote:

  Kwakzalverij is in Nederland niet verboden. De overheid gaat ervan uit dat de burger in staat is om zelf onderscheid te maken tussen serieuze en onzingeneeskunde en dat hij volkomen vrij moet zijn die hulp te kiezen die hem goeddunkt. Met dit laatste ben ik het eens, het eerste valt in de praktijk echter vaak tegen. Wanneer de kwakzalver zich bedient van een pseudowetenschappelijk jargon en met modieuze behandelwijzen komt als oeroude oosterse geneesmethoden en spirituele healing, kan het voor een leek heel moeilijk zijn direct te zien met onzin van doen te hebben. Een paar vuistregels kunnen helpen:

  1. Zeer verdacht is een behandeling die tegen enorm veel verschillende kwalen werkzaam zou zijn.
  2. Zeer verdacht is ook wanneer er dankbare patiënten ten tonele worden gevoerd, die getuigen van de waarde van de therapie.
  3. Pas op wanneer de genezer verklaart de eerste in Nederland te zijn die een nieuwe behandeling mag invoeren.
  4. Pas op voor apparaten die men kan kopen voor thuisbehandeling (meestal voor honderden tot duizenden euro’s).
  5. Er is vrijwel altijd sprake van kwakzalverij wanneer men de geneesmiddelen en voedingssupplementen bij de genezer zelf moet kopen en niet naar een willekeurige apotheek kan gaan.
  6. Heel verdacht zijn beloften van zeer hoge genezingspercentages van ernstige ziekten.

  Naschrift webredactie

  De webredactie voegt aan de vuistregels toe:

  7. Maak rechtomkeert als u apparaten ziet die genoemd zijn op de Rare Apparaten-site van Skepp.

  In dit geval: de Oberon Hunter, de Rayocomp en de QuantumResponse. De Rehatron staat daar (dank zij de vragensteller) nu eveneens op, dit is een imitatie van de Papimi. Dit laatste toestel is beter bekend als de ‘Lotje’, waarmee Sylvia Millecam zichzelf op het eind van haar leven mocht behandelen. Volgens dokter Panagiotis T. Pappas produceert dit apparaat via een kernfusieproces energie (normaal vindt deze reactie alleen in het binnenste van sterren plaats bij een temperatuur van enkele miljarden graden) maar hij lijkt te beweren dat de reactie in het lichaam ook andersom verloopt. De aanhangers van de Rehatron zijn echter overgestapt op de thans modieuze theorieën over celmembranen en de spanningsverschillen tussen binnen- en buitenkant van zieke en gezonde lichaamscellen.

  Op onze en andere sites is meer te vinden over: Acupunctuur, Elektroacupunctuur, kletspraat over fotonen, NAET-therapie, Voetreflexzone-therapie, Stralingsbelasting, Geopathische belasting (een ander woord voor aardstralengeloof) en Detoxvoetenbaden.

 106. iocob says:

  Ik lees deze hele discussie met veel interesse. Misschien dat de meeste van dit blog inmiddels door hebben dat IOCOB geheel niet alternatief is; op onze website zijn meer rode dan groene lichten te vinden… Er is helaas maar een handvol zinvolle vormen van behandelen binnen de alternatieve stromingen en die hopen we uit het moeras van de onzin te lichten. Dat was de enige motivatie om IOCOB op te richten. Lees bijvoorbeeld de laatste twee nieuwe entries op de website..

 107. wilmamazone says:

  Wat het benoemen en afkeuren van onzin-apparaten betreft verdient IOCOB inderdaad een dikke pluim.

  Over enkele andere zaken heb ik nog wel een appeltje of wat met jullie te schillen.

 108. volare says:

  Ik ook, of zijn jullie je optreden op eKudos vergeten?
  http://www.ekudos.nl/gebruiker/iocob?page=4

 109. Oeh. Tough audience.

  LOL

 110. Yby says:

  Helaas is Loekie vandaag overleden

 111. wilmamazone says:

  Verklaar je nader Yby.

 112. wilmamazone says:

  Hier de overlijdensadvertentie:
  http://www.mensenlinq.nl/overlijdensberichten/loekie-de-boer-5498005

  Of onbehandelde borstkanker Loeki fataal is geworden, valt er niet uit te concluderen.

 113. Cees says:

  Loekie had uitzaaiingen in botten en organen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: