Zorgpersoneel verplicht vaccineren.

Zusterjes. Hier spreekt uw beroepsvereniging…. Een kwart van u heeft middels een uitermate onbetrouwbare en niet representatieve poll op een gerenommeerde(?) website(tje) aangegeven dat u niet gediend bent van de komende vaccinatie tegen de varkensgriep. Dit komkommerde (zo 1,2,3) door in de media.
Daar zijn wij heel erg van geschrokken en om nu maar even met de deur in huis te vallen roepen we van de Beroepsvereniging van Zorgprofessionals (V&VN) dan Minister Klink ook op, deze vaccinaties voor u verplicht te stellen. Komt dat prikkie. Even flink zijn.

De beer is los.

Nu kunnen de verenigingen van artsen niet achterblijven. We doen het natuurlijk subtieler. Iemand de vrije keuze ontnemen is natuurlijk ‘not done’. Die discussie ga ik met u in de comments wel aan.

We registreren en we houden bij welke artsen zich niet laten vaccineren. Die sturen we na een bezoekje van de IGZ op een (verplichte door de Big Pharma mede-gesponsorde) cursus ‘vaccineren doe je zo en waarom dan wel’. Dat zal ze leren. Toch?
De verplicht vaccineren-roepers krijgen een cursus ‘hoe werkt een bananenstaat’.

Hoe heeft het ooit zo ver kunnen komen?

106 Responses to Zorgpersoneel verplicht vaccineren.

 1. Ollie B. Bommel says:

  Het heeft zo ver kunnen komen omdat er al jaren geen kar meer langs de deuren gaat terwijl iemand roept: “Bring out yer dead!”

  Marx krijgt volkomen gelijk dat de bourgeoisie zich hier decadent en zelfgenoegzaam gaat gedragen.

  Het zou een hoop mensen goed doen een goed leermoment opleveren als die decadente apen zo af en toe hun familieleden op de stoep mogen leggen ter collectie.

 2. Ik ben het met Ollie eens dat dit zeker een belangrijke rol speelt. Als de mensen bij bosjes omvallen van de varkensgriep en de odds een klein beetje verschuiven wil ik de antvaccinatieroepers nog wel eens weer horen.

  Het speelt een rol als voorwaarde voor de ontstane situatie. Niet als oorzaak.

  Waarom willen 25% van die zorgverlenenden die prik niet? Waarom worden(zijn) deze mensen er niet van overtuigd dat ze een gevaar voor hun (werk)omgeving vormen door het weigeren van een vaccinatie.
  Als het puntje bij het paaltje komt en de pleuris breekt uit, kun je deze mensen afschrijven. Die moet je weren uit de zorginstellingen (ook voor hun eigen bestwil). Dan is het probleem veel groter dan tot nu toe aangenomen met het overeind houden van hulp/zorg diensten.

  Als deze cijfers kloppen bij het zorgpersoneel zie ik niet in dat deze anders zouden zijn bij brandweer, politie of ambtenarij.

 3. jennyj0 says:

  @ Ollie en Crypto,

  Ben het helemaal met jullie eens. Dat je zoiets kun weigeren als verzorgende zonder erkende reden vind ik volslagen idioot. Nemen die prik en anders fijn ophoepelen.

  Als de mensen bij bosjes omvallen van de varkensgriep en de odds een klein beetje verschuiven wil ik de antvaccinatieroepers nog wel eens weer horen.

  Precies, ik ook.

  Maar dat is dan ook ongetwijfeld ook weer de schuld van Big Pharma. Laatst las ik dit op een blog:
  ‘Hebt u zich weleens afgevraagd of het echt toevallig het is dat de farmaceutische industrie het griepvirus maakt? Geeft dat al niet duidelijk aan dat er iets niet in de haak is?’ Hetgeen veel bijval uitlokte van de andere forumbezoekers.

  Om even te parafraseren:
  ‘Hebt u zich weleens afgevraagd of het echt toevallig is dat de autoindustrie Fordjes maakt? Geeft dat al niet duidelijk aan dat er iets niet in de haak is?’

  *Heer geef ons kracht. Zucht*

 4. Ollie B. Bommel says:

  Iemand die in de zorg werkzaam is laat zich vaccineren als:
  1. hij/zij het onderliggende mechanisme snapt: je wordt met hoge waarschijnlijkheid besmet, valt vervolgens uit of gaat weer functioneren als bron.
  2. De betrokkene moet de ernst hiervan doorhebben.
  3. De betrokkene moet zijn/haar verantwoordelijkheid willen nemen.

  Persoonlijk denk ik dat 1 bij de meesten wel duidelijk is.

  2 wordt nog door een deel veel te naïef beschouwd, samen met de hele dreiging van H1N1 of meer in het algemeen, de risico’s van besmettelijke ziekten. Hier spelen de antivaxers een rol maar ook de absentie van enige recente rampen.

  3 wordt m.i. nu ook sterk (het sterkst?) beïnvloed door de agitprop van de antivaxers. Dit laat zich denk ik het beste vangen onder ‘angst’.

  Angst en naïviteit: een beresterke combinatie die leidt tot ontkenning van de realiteit, ontwijken van verantwoordelijkheid en het nemen van toevlucht tot aantrekkelijk klinkende (vnl. ideologische) alternatieven.

  Om dit te counteren zijn er m.i. maar een paar mogelijkheden:
  1. heldere, volkomen open, neutrale en volledige voorlichting over alle aspecten van de dreiging en de tegenmaatregelen.
  2. Leugens en agitprop van de antivaxers op neutrale en wetenschappelijke wijze weerleggen.

  De grootste fout die de overheid nu kan maken is:
  – onvoldoende open of compleet te zijn (in bv de risico’s van de ziekte en de vaccinatie)
  – zich niet neutraal op te stellen c.q. paternalistisch, emotioneel, dreigend of straffend.

  Hopelijk hebben ze geleerd van de (totaal mislukte) HPV campagne.

 5. Ik volg de berichtgeving op nursing.nl nogal eens met tranen in de ogen. (the Daily Mail als informatiebron….) Die poll is om te janken (te meer omdat er in overvloed gegevens bekend zijn van methodologisch véél beter materiaal)
  Verschrikkelijk, TvV online is overigens weinig beter.
  Greppeljournalistiek. Ik had al enkele replies getypt, maar vanwege een geschiedenis van ‘niet landen’ deze maar achterwege gelaten.

  Nu is de vaccinatiegraad onder artsen en zeker verpleegkundigen/verzorgenden/helpenden doorgaans dramatisch laag. Het UMC st. Radboud heeft na enkele jaren campagne een gemiddelde vaccinatiegraad van zo’n 50% gehaald. Doorgaans is dat veel lager, met waarden tussen 10 en 30%. De poll is dus nogal positief, maar bagger en tot mijn schrik zag ik de gegevens ervan verwerkt in de gratis dagbladen.

  Osterhaus trouwens in de Metro van vanochtend:
  “niet-gevaccineerde verpleegkundigen horen niet aan het bed.”
  Hoppa!

 6. Edward says:

  Ollie, mee eens met speciaal neutrale en wetenschappelijke info blijven geven. De griepgolf wordt door velen nog gebagatelliseerd qua aantallen, maar alleen al de UK melde op 23 july dat er in 1 week daar zo’n 60.000 a 140.000 gevallen waren bijgekomen.

  Hopelijk leert dit H1N1 virus er in streken als Kanton China, waar mensen soms in 1 pand ganzen, zwijntjes, honden, katten en ander huisdierspul dagelijks dicht door elkaar houden, omdat ze alles opeten met vier poten behalve stoelen, er door overgang van dier/dier/mens/dier/dier/mens-etc geen geniepige virusstreken bij…

  Mee eens dat de beresterke combinatie van angst en naieviteit, dan nog met een vleugje agressiviteit tot ontkenning van realiteit en verantwoordeijkheid kan leiden. Men dweept m.i. wel eens met de eigen zogenaamde Hollandse nuchterheid.

 7. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/opinie/columnisten/article2827051.ece

  Ik zou er geen flesje wijn op durven zetten

  Nog even, en het vaccin tegen de Mexicaanse griep is leverbaar. Minister Klink van volksgezondheid verwacht de 34 miljoen bestelde doses vanaf eind oktober te verspreiden. Interessant wordt de vraag: raakt hij ze kwijt?

  Maandag bleek uit een internetpoll van het platform Nursing dat bijna een kwart van de Nederlandse verpleegkundigen er niet over peinst zich te laten vaccineren. En dat 22 procent nog aarzelt.

  CryptoEdit: gheyle vid.

 8. jennyj0 says:

  Wat mij betreft krijgen die ontslag op staande voet.

 9. Je bent echt hels Jenny? Het kan natuurlijk ook niet. Maar ontslag? Op welke grond? Werkweigering? Er zal vast wel iets in een contract van een zorgverlener staan dat hij/zij zich moet conformeren aan de in de instelling opgestelde regels. Misschien dat Bram dat weet?
  Toch denk ik dat dreigen(met ontslag) eerder contraproductief werkt. Ollie haalde dit ook al aan.

  Ziekenhuizen/instellingen moeten nú handelen.

  DOE IETS!!!

  Per decreet aangeven dat men vaccinatie voor het personeel gewenst acht voor mijn part. No-sayers en twijfelaars kunnen bezwaar indienen. Daar wordt mee gepraat/cursus/lezing.

  Bestuurlijk Nederland is echter met reces. Ziekenhuis/instellings-directies zijn naar het tweede (derde) huisje (en dan nog zijn ze pas over een maand of 7 wakker).

 10. Ollie B. Bommel says:

  In NL bestaat zoiets als bescherming van de integriteit van het lichaam. Je kan iemand niet verplichten een medische handeling te laten ondergaan. Uitzondering per wet is natuurlijk wel mogelijk (DNA bij zware misdrijven en vroeger de pokken-vaccinatie).

  Verplichte vaccinatie lijkt me in NL uiterst onwaarschijnlijk in dit geval.
  Dat houdt in dat personeel zich vrijwillig moet laten vaccineren.

  Een werkgever kan stellen dat voor het functioneren het noodzakelijk is dat een werknemer gevaccineerd tegen iets is. In België is dat bv het geval voor hepa-B en artsen. Zonder de vaccinatie mag het betreffende personeelslid gewoonweg niet aan de slag.

  Bij weigering zal de werkgever moeten omzien naar een andere job binnen het bedrijf voor deze werknemer. Als dit echt niet te vinden is, zal de werkgever succesvol een ontslagprocedure kunnen opstarten. Niet vanwege de weigering maar gebrek aan passend werk.

  De werkgever zal natuurlijk ook de vaccinatieverplichting voor de reguliere werkzaamheden overtuigend moeten kunnen aantonen. Dat lijkt mij in dit geval geen probleem.

 11. Ollie B. Bommel says:

  @Crypto: het handelen van bestuurders van zorginstellingen zal zich kunnen/moeten beperken tot het maken van scenario’s: het vaccin is er voorlopig niet en het lijkt mij slecht stuurmanschap om keet te trappen over iets dat nog niet het geval is.

  Zaken die nagekeken moet worden is degelijk onderzoek naar het werkelijke percentage potentiële weigeraars, parkeerjobs voor deze, de aanpassingen van het regels voor werknemers en de ontslagprocedure zelf. vanwege de aantallen kom je denk ik al snel in het collectief ontslag terecht, een vervelende en kostbare procedure waar iedereen (OR, bonden) zich mee bemoeit.
  De kosten moeten in kaart worden gebracht alsook de personele implicaties (er is meen ik al een tekort aan verplegend personeel).
  Overleg op landelijk nivo is aangewezen om één front te maken.

  In de tussentijd is er ruimte voor campagne waarmee je het percentage weigeraars kunt terugdringen.
  Daarnaast zal veel afhangen hoe de epidemie en ziekte zich ontwikkeld. Daarnaast weten we nog weinig over hoe het zal gaan staan met de beschikbaarheid, de evt. bijwerkingen en effectiviteit van het vaccin.

 12. Bram says:

  Ik heb over verplichte vaccinatie al eens een blogpostje uitgebraakt: http://geriatricare.wordpress.com/2009/01/21/primum-non-nocere-over-de-ethiek-van-influenzavaccinaties/

  Wie weet voegt het iets toe.

  CryptoEdit: spamhoerrr!! Ik vroeg er om…. 😉

 13. @ Ollie:

  Er zijn geen parkeerjobs voor deze mensen. Niet als (potentiëel)drager (c.q. minimaal beschermde tegen) van het virus. Die moet je thuis opsluiten en isoleren (hoeveel vakantiehuisjes liggen er in de biblebelt?).

  Geloof me. Het isoleren gaat nog eens groot worden..
  [/aluhoed]

 14. jennyj0 says:

  Ik ben inderdaad boos. Ontslag op staande voet kan niet, dat weet ik ook wel. Parkeerjobs zal ook moeilijk gaan. Dus als er een epidemie komt, gaan deze mensen betaald thuis zitten, om te voorkomen dat ze ziek worden en anderen aansteken. En hun collega’s, die zich wel hebben laten vaccineren, moeten de boel maar draaiende houden. Dat stuit mij nogal tegen de borst. Ik vind niet-vaccinanten eigenlijk asocialen, want ze schaden niet alleen zichzelf. Als dat zo was zou ik zeggen: doe vooral wat je niet laten kunt. Maar ze nemen bewust het risico dat ze ook anderen schade toebrengen. Dat vind ik asociaal. Ik weet dat het niet aardig klinkt en ook niet netjes. Maar zo denk ik er over.

 15. Misschien kunnen antivaccinatievoorstanders (in de zorg) bij Donner in de tijdelijke WW? Gewoon landelijk.

  Dan wordt gelijk duidelijk dat ze de Nederlandse belastingbetaler noodgedwongen klauwen met geld kosten. Zetten we dat ondertussen af tegen de kosten/baten van het prikje.

 16. jennyj0 says:

  Ja, goed idee. Laat maar zien wat het kost.

 17. het handelen van bestuurders van zorginstellingen zal zich kunnen/moeten beperken tot het maken van scenario’s: het vaccin is er voorlopig niet en het lijkt mij slecht stuurmanschap om keet te trappen over iets dat nog niet het geval is.

  Nee Ollie. Dat is nu precies de labbekakkerige houding die men zich altijd aanmeet. Stellingname is gewenst; De tijd van scenario’s uitdenken is geweest. Gemiste kans.

  Men moet, omdat het niet anders kan, dan maar terugvallen op ad-hoc scenario’s. Laatwatvanjehoruh!! De vastgeroeste beslissingsbomen werken niet. Too little too late.

  DOE IETS!!! moet het motto zijn. Niet achteroverleunen en ‘het veld’ laten delibreren. Verantwoordelijkheid tonen maar ook nemen.

  AXIE!!

 18. Bram says:

  @ Crypto:

  Ik ben enigszins verheugd te melden dat mijn ervaring is dat instellingen dit ook zeker doen. Het afgelopen jaar heb ik bij mijn eigen stageinstelling een rol hierin kunnen spelen, door de vaccinatie op ‘hoger niveau’ onder de aandacht te kunnen brengen, met resultaat overigens. (of dit ook een ‘verplichting’ wordt weet ik niet)

  Hetzelfde geldt voor mijn vriendin die verpleegkundige is en met een beetje aanmoedigen er een opdracht voor haar opleiding van heeft weten te maken.

 19. Ollie B. Bommel says:

  @Crypto: je hormonen laten spreken leidt niet automatisch tot beter resultaat. Integendeel. Ik zal je je jeugdige optimisme, bestuurlijke naïviteit en gung-ho mentaliteit niet kwalijk nemen. Het siert je op een bepaalde manier.

  Mijn analyse is zeker geen voorstel voor polderen maar tot actie en wel op een moment dat je ook daadwerkelijk actie kan ondernemen (lees: een naald in iemands arm kan douwen). Dit omgeef je dan door een set maatregelen waardoor de weigeraars opeens, maar wel in alle vrijheid, moeten kiezen tussen de naald en een heel onaantrekkelijk alternatief: ontslag.

  In de tussentijd voer je een voorlichtingscampagne (lees: ontneem je ze alle argumenten om tijdens de vaccinatieperiode nog te protesteren tegen gebrekkige voorlichting)

 20. Wat betreft de verplichting:

  Persoonlijk vind ik dat dat in een sollicitatiegesprek thuishoort: vaccinatie is onderdeel van de voorwaarden. Maar ik kan me voorstellen dat P&O dan peentjes begint te zweten bij het idee dat ze niet genoeg mensen kunnen aantrekken, die verkassen naar een, zeg, niet-verplicht-vaccinerende instelling.

  Ook hoort het in opleidingen thuis. Ik vind het heel frappant om te bedenken dat over vaccinatie tegen influenza zo moeilijk gedaan wordt, terwijl er onder mijn collega student-verpleegkundigen al jaren een vaccinatiegraad tegen hepatitis B. van ong. 99% heerst. Die wordt gratis aan studenten aangeboden op school. Financiering gebeurt door werkveld en opleiding. Over influenza heb ik nog niets gehoord in de afgelopen jaren. (daar moeten we maar eens over gaan e-mailen) En zo zijn er volgens mij meer voorbeelden (meningitis, hpv).

  Maar goed, daar hebben we nu niets aan natuurlijk. De vraag is wellicht ook hoe ethisch het is om scare tactics te gebruiken:

  Bijv: Jonge vrouw uit België (Antwerpen) overlijdt t.g.v. dubbele longontsteking die ze kreeg tijdens infectie door ‘nieuwe influenza H1N1’. (hoor het net op het nieuws)

  Dat mag best een paar keer herhaald worden.

 21. wilmamazone says:

  De NOS kwam gisteravond met dit het-valt-wel-mee- filmpje:
  http://headlines.nos.nl/forum.php/list_messages/16702

  Het kan best zijn dat het – in het grote geheel- mee blijft vallen met deze griep,die nu omgedoopt is in: Nieuwe Influenza A, maar dat kan niemand voorspellen. Het echte werk is nog niet begonnen, dat wordt in najaar/winter verwacht. Als dan de mutaties/complicaties van dit virus nog steeds te overzien zijn is dat mooi meegenomen, maar de problemen die ontstaan als teveel mensen tegelijkertijd ziek zijn worden er niet minder om. Daar mag dan best eens goed over nagedacht worden en kunnen goed doorploegde ‘Wat-als?’ scenario’s een hoop mogelijke bijwerkingen van andere aard in kaart brengen.
  Omdat er nog steeds geen echt antwoord is op virussen en hun mogelijke grillige gedrag, lijkt mij de het-zal-wel-meevallen-houding/deze griep is een hype niet juist, want ook de mens is onvoorspelbaar gedrag niet vreemd.
  De laconieke houding van velen nu, kan b.v. zomaar omslaan in paniek,daar hoef je geen doemdenker voor te zijn. Deze griep kan best gaan meevallen,maar doen wij dat óók?! Het blijft op alle gebied afwachten.

 22. jennyj0 says:

  Ik hoop van harte dat het meevalt. Maar inderdaad, gezien de onvoorspelbaarheid van virussen kun je als overheid geen beleid maken op ‘het zal wel meevallen’. Stel je voor dat het niet meevalt. Dan heb je terecht de poppen aan het dansen.

 23. wilmamazone says:

  http://www.zorgkrant.nl/read.html?source=rss&id=8708

  Eerst en verplicht vaccineren zorgpersoneel

  V&VN roept minister Klink op zorgpersoneel als eerste te laten vaccineren tegen Nieuwe Influenza (Mexicaanse griep). Ook roept V&VN op deze vaccinaties verplicht te stellen.

  quote:

  Nederlandse verpleeghuisartsen hebben in 2004 in een richtlijn voor influenzavaccinatie in verpleeghuizen sterk geadviseerd om verpleegkundigen en verzorgenden tegen griep te vaccineren. In de praktijk blijkt dat dit niet leidt tot een stijging in vaccinaties. Dit is reden voor V&VN om verplichte vaccinaties aan minister Klink te vragen.

 24. wilmamazone says:

  Meteen een voorbeeld bij de hand over paniek:

  http://www.limburger.nl/article/20090731/REGIONIEUWS01/18964275/1056

  Huisarts druk met griep

  De huisartsenposten (HAPs) in Limburg hebben het sinds dit weekend opvallend veel drukker met de Mexicaanse griep. Gemiddeld melden zich op een avond tientallen ongeruste mensen, telefonisch of in persoon.

  eindquote:

  Het totale aantal bevestigde besmettingen met Nieuwe Influenza A in Limburg is intussen opgelopen tot 25, veertien in het zuiden en elf in noord- en midden. Landelijk staat de teller op 519. De grotere toeloop op huisartsenposten is een landelijk beeld, bevestigt de Vereniging Huisartsenposten Nederland. Bestuurslid Adri van der Born spreekt van een ‘dreigende panieksituatie’. Als er niet snel iets gebeurt, is er volgens hem “geen houden meer aan”. Hij wijt de paniekreacties onder de bevolking aan de ‘passieve voorlichting’ die de regering geeft over de ziekte. “Den Haag moet duidelijk maken dat de Mexicaanse griep vrijwel altijd heel mild verloopt. Daarvoor hoef je niet naar een arts.”

 25. ECGreetje says:

  Dit zustertje of professioneel verpleegkundige kan niet wachten tot de prik…
  Zowiezo zelf geen zin in de griep. Een beetje ziekjes zijn en dan dvd-tjes op de bank kijken is wel prima. Maar dit H1N1 gebeuren wil ik zelf niet. Aangezien ik ook respect heb voor mijn patienten en collega’s is het een misdaad om deze vaccinatie niet te nemen!
  Gewoon, verplichten, niet zeiken!

 26. Eerste dode in België t.g.v. H1N1: jonge vrouw, dubbele longontsteking.

  Valt wel mee…

 27. jennyj0 says:

  Dank Greetje!

 28. Pingback: Verplicht vaccineren tegen ‘Nieuwe Influenza H1N1′ en het ‘Syndroom van Röver-Visser’ « Ars GeriatriCare

 29. jennyj0 says:

  Jannes Koetsier, kritisch arts, op zijn blog:

  Griep hype door WHO aangewakkerd.
  Woensdag 29 Juli 2009 11:50
  PARIJS – De Mexicaanse griep is niet gevaarlijk. En de wereldwijde mobilisatie tegen de pandemie dient geen ander doel dan het zaaien van angst. Althans, als we de Franse professor Bernard Debré moeten geloven.

  Debré doet zijn uitspraken in een interview met de Franse zondagkrant Journal du Dimanche. “De griep is waarschijnlijk zelfs minder gevaarlijk dan de normale griep”, zegt Debré, die in Frankrijk een bekende uroloog is en afgevaardigde voor de UMP-partij van Sarkozy.

  “De zieken, bij wie men overigens niet eens nagaat of zij H1N1 hebben, wordt inmiddels gevraagd paracetamol te slikken”. Debré legt de schuld bij de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. “Overheden hadden geen andere keus dan drastisch op te treden, nadat de WHO met dagelijkse berichtgeving en talloze persconferenties zorgde voor een paniekgolf.” Bron: Telegraaf.nl

  Ik heb inmiddels de nodige andere informatie waaruit blijkt dat er banden zijn tussen de farma-industrie en de WHO. Het is natuurlijk duidelijk dat de farma-business enorm profiteert van de griephype. Overheden kunnen inderdaad na WHO berichten geen eigen mening meer hebben. Het komt er dus op neer dat de farma-industrie min of meer de macht heeft om de wereldbevolking met vaccins te bestoken.
  Griepvaccinatiecampagnes in het verleden zijn veelal achteraf bekritiseerd en gevaarlijk gebleken (zie mijn vorige weblogbericht met literatuurverwijzingen).

  Mijn advies is:
  Neem geen griepprik. De risico’s van de vaccinatie acht ik groter dan de risico’s van de griep.
  Stuur dit bericht door naar familie en vrienden.
  mvrgr, Jannes Koetsier, kritisch arts, degezondepatient.nl

  Laat het me nou helemaal ontgaan zijn dat Jannes virusexpert is! Ik zal Ab Osterhaus een mail sturen dat hij meteen contact met Jannes moet opnemen!

  Het is zeer te hopen dat de griep meevalt en misschien gebeurt dat ook wel. De narigheid van virussen is echter dat ze heel snel en op verrassende wijze kunnen muteren tot iets veel minder vriendelijks. Als overheid kun je natuurlijk geen beleid maken op ‘het zal vast wel meevallen dus mensen, sla die prik maar over.’ Stel je eens voor dat onze overheid dat zegt en het gaat onverhoopt mis, omdat het virus toch niet zo onschuldig blijkt als eerst werd gedacht. Kunnen we dan bij Jannes terecht voor schadeloosstelling?

  Jannes verwijst in zijn stukje naar de gang van zaken rond de varkensgriep in 1976 in de USA. Sinds die tijd hebben we uiteraard niks bijgeleerd. *zucht*

  Uit de schrijfsels van Jannes blijkt dat hij zich over heel veel medische zaken waaronder vaccinaties een uitgesproken standpunt veroorlooft.

  Laatst had ik het met een bevriende kinderarts over Jannes en zijn standpunten over vaccineren. Na zijn weblog te hebben gezien zei ze dit:

  ‘Zelf zou ik dergelijke standpunten nooit en te nimmer voor mijn rekening durven te nemen. Ik zie het eerste kind dat sterft aan polio alweer binnenkomen als mensen als hij teveel invloed krijgen. Ik weet ook nu al dat we dan van meneer Koetsier helemaal niets hoeven te verwachten, mijn collega’s en ik zullen het moeten opknappen, terwijl hij vanuit zijn computer veilig en comfortabel zijn eigen- wijsheid de wereld in slingert. Maar meneer Koetsier gaat dan zeker al die ouders vertellen hoe goed het van ze was om hun kinderen niet te vaccineren. Wat ik ook heel kwalijk vindt is dat hij zijn medewerking aan Medische Missers gebruikt om zijn uitspraken een bepaalde autoriteit te geven. Wanneer heeft hij eigenlijk voor het laatst echt een patiënt behandeld? Of is hij soms zo’n oproepkracht voor de avonddiensten?

  En wat bedoelt die man eigenlijk met “symptomen”?? De oorzaak van een polio-infectie is besmetting met het poliovirus. Wie dat “maar een symptoom” noemt en zegt dat er een dieper liggende oorzaak is, ongezonde leefwijze bijvoorbeeld en dat daarom vaccinaties wel achterwege kunnen blijven, kletst uit zijn nek en is gevaarlijk en totaal onverantwoordelijk bezig.’

  Ze zei nog het een en ander maar dat ga ik hier niet herhalen.

 30. Koetsier, is dat niet die man die richting het ‘keuzemanifest’ van Trentelman linkt op zijn website?

  yes, it is: http://www.degezondepatient.nl/links.html

  Hij is volgens mij nog wel BIG geregistreerd (http://www.ribiz.nl/Zoeken/ZoekResultaatBig/enkel.aspx?RegNr=29022117701).

 31. marer says:

  Op de site van Koetsier komt ook een verwijzing voor naar de site “Wij worden wakker”. Onder knopje Technologie wordt uitgelegd dat wij (de mensheid) vanaf 2010 stiekum gechipt zullen worden. Te beginnen bij b.v. de gevangenen. De RTDchip is slecht een tussenfase, de nanochip komt eraan. De streepjescode heeft als basisgetal 666, het getal van het beest, zoals beschreven in boek Openbaring (13;16-18) In de nieuwe chip wordt getreefd naar een 18 voudige cijfercode met als basis 666 (3×6=18).
  Er is ook een knopje “Buitenaardsen”.

  En dat noemt dr. Koetsier dan “nuttige links”.
  Op Simoncini had hij ook een gunstige kijk. De commentaren van Wilma en mij betr. die kwakzalver zijn door Koetsier verwijderd. Koetsier komt ook bij groepje Welzijn kwakzalvers over de vloer. Nou dat zegt genoeg.

 32. marer says:

  Koetsier in de bocht betr. kwakzalver Simoncini. Als die geen vriendjes is met Trentelman en consorten ……..

  http://anonymouse.org/cgi-bin/anon-www.cgi/http://www.degezondepatient.nl/sylvia-millecam-10042008.html

  “2. Onlangs kwam ik een artikel tegen van de Italiaanse oncoloog (=officiële kanker-arts) Simoncini. Deze reguliere medische specialist heeft een aantal mogelijk goede argumenten om te veronderstellen dat kanker het gevolg is van de schimmel Candida in samenhang met een verzwakte weerstand van het aangetaste orgaan. Dat zou betekenen dat de officiële geneeskunde op een fout spoor zit met de veronderstelling dat kanker het gevolg is van genetisch wangedrag van cellen in ons lichaam. De therapie met cytostatica zou dan eerder slecht dan goed zijn. Dit zijn natuurlijk zeer bedreigende gedachtes voor de medische en farmaceutische wereld. Vooral ook omdat Natriumbicarbonaat een zeer goedkoop medicijn is tegen Candida, waarop bovendien geen patent te vestigen valt zoals op de cytostatica.”

 33. wilmamazone says:

  Jannes Koetsier:

  http://www.degezondepatient.nl/biografie.html

  Jannes Koetsier kent het medisch bedrijf van binnenuit. Hij werkte als huisarts, verzekeringsarts en bedrijfsarts. Tegenwoordig zet hij zijn medische ervaring in als onafhankelijk adviseur en arts.

  quote:

  In 2002 pakte hij zijn werkzaamheden als praktiserend arts weer op als senior bedrijfsarts voor de Arbo Unie Utrecht. Hij bleef ook actief in het management en werd in 2003 regiodirecteur van de Arbo Unie Drenthe. Momenteel is Koetsier freelance arts, adviseur en auteur van het boek ‘De gezonde patiënt’.

  Koetsier is gehuwd, vader van drie kinderen en opa van drie kleinkinderen. In zijn vrije tijd houdt hij zich graag bezig met lezen, schrijven, pianospelen, zeilen op zee, wandelen en bridge.

  Koetsier is er al meerdere malen op betrapt dat hij stellige uitspraken doet zonder vooraf ook maar enige research te doen of hele slechte. Dat neem ik hem ten zéérste kwalijk. Vorig jaar maakte hij b.v. zonder blikken of blozen reclame voor Tullio Simoncini; diens hypothese en behandeling van kanker met baksoda leek Jannes wel wat i.p.v. al die onnodige chemo. De comments van toen zijn jammer genoeg verdwenen, maar nu blijkt dat ie er zowiezo niet al teveel van opgestoken heeft, gezien die link naar Trentelman.
  Op 27 juni j.l zaten ze samen aan tafel bij de anti-prikkers:
  quote van site BicaTon:

  PANELDISCUSSIE…… met de arts Jannes Koetsier ‘Medische Missers’
  .
  Tot slot zal er nog een paneldiscussie plaatsvinden onder leiding van Désirée Röver met: Henk Trentelman, Henk Fransen en Jannes Koetsier (bekend van programma Medische Missers): http://www.degezondepatient.nl/ Tevens begeleidt hij de ouders/familie van Freek Hagoort (9) die drie da-gen na vaccinatie tegen DTP/BMR is overleden. De familie heeft een stichting opgericht: http://www.meerwetenoverfreek.nl/ en onderneemt stappen tegen de doofpot-strategie v/d autoriteiten inzake ernstige vaccinatieschade!

  Waar is deze Jannes nou helemaal mee bezig vraag ik mij af en waarom? Wat schieten we op met al die ongenuanceerde, slecht onderbouwde beweringen?
  Door de populist uit te hangen wordt niet weggenomen dat Jannes regelmatig/te vaak peop praat!
  Hij kan b.v. nu ook door bedrijven en particulieren benaderd worden voor een second opinion, maar m.i. kan een gezonde patiënt beter ver bij hem uit de buurt blijven, want hij bewandelt tegenwoordig wel héél bedenkelijke wegen.

  Hier een eerder artikel waarin hij verwijst naar bevindingen uit 1976 waar JJ naar verwijst:

  http://www.degezondepatient.nl/griepvaccin-nemen.html

  Griepvaccin nemen?
  Vrijdag 19 Juni 2009 13:19
  Minister Klink koopt 34 miljoen griepvaccins, voor iedere nederlander twee prikken.

  Wat is het risico dat men loopt zonder vaccin?
  Volgens onze minister zou vaccinatie van de hele bevolking dit najaar wel ongeveer 5.000 tot 10.000 sterfgevallen voorkómen op de totale bevolking van 17 miljoen. Dat wil zeggen dat u gemiddeld zonder vaccinatie ongeveer 0,003 tot 0,006 % (= 3 tot 6 op 100.000 burgers) kans loopt de griep te krijgen én aan complicaties van de griep te overlijden.

  Is dit griepvaccin werkzaam en veilig?
  Het vaccin moet nog gemaakt worden, is dus niet grootschalig getest op werking en veiligheid.
  Serieuze studies naar werking en veiligheid van eerdere grootscheepse griepvaccinatie in 1976 en latere vaccinatie-campagnes in de VS hebben onder andere het volgende opgeleverd:
  – Gevaccineerde kinderen moesten tijdens de griepgolf drie keer vaker opgenomen worden in het ziekenhuis wegens complicaties van longontsteking dan niet gevaccinneerde kinderen. Kinderen met allergie/astma liepen nog meer risico als ze gevaccineerd waren. (The Mayo Clinic study, study leader Avni Joshi, M.D. spanned eight consecutive flu seasons and involved 263 children ages 6 months to 18 years. All of the children had laboratory-confirmed influenza between 1996 and 2006. Researchers verified which children had or had not received the vaccine, which were asthmatics, and which had to be hospitalized with flu-related symptomologies.)
  – In de maanden na de griepvaccinatie-campagen ’75-’76 deden zich onverwacht 575 nieuwe gevallen voor van ernstige ongeneeslijke verlammingen (Guillain Barre ziekte), die gerapporteerd werden in relatie tot de vaccinatie. Vooral veel mensen op middelbare leeftijd overkwam dit. (Marks JS, and Halpin TJ. 1980. Guillain-Barre syndrome in recipients of A/New Jersey influenza vaccine. JAMA; 243 (24): 2490-2494. Hurwitz ES, Schonberger LB, Nelson DB, and Holman RC. 1981. Guillain-Barre syndrome and the 1978-79 influenza vaccine. NEJM; 304: 1557-1561.)

  Laat ik mij vaccineren?
  Nee, dat doe ik niet, want ik vertrouw erop dat ik als ik de griep krijg (30% kans op griep met een kans van 1 op 10.000 daaraan te overlijden volgens de “autoriteiten”), ik deze prima zelf kan overwinnen. Het schijnt zelfs zo te zijn dat ik, omdat ik ouder ben dan 55 jaar, minder kans loop de griep te krijgen vanwege in het verleden zelf verworven weerstand. Ik zorg wel dat ik voldoende extra vitamine C binnen krijg en uitgerust ben. Dan is mijn weerstand natuurlijk beter. Het zeer kleine risico van vaccineren tegen griep lijkt mij groter dan dat van de griep zelf.

  Let vooral op dat “autoriteiten” tussen aanhalingstekens, dus inderdaad hóóg tijd dat o.a. Ab Osterhaus zijn oortjes eens aandachtig te luisteren gaat leggen bij deze zelfbenoemde “deskundige”.

 34. jennyj0 says:

  Van al die gevallen van Guillain Barré is overigens later vastgesteld dat die op een paar gevallen na niks met het vaccin te maken hadden. Maar toen was het kwaad al geschied.

  Ik krijg zo langzamerhand het gevoel dat zowel het medisch als het ethisch onderscheidingsvermogen van meneer Koetsier nauwelijks ontwikkeld zijn. En dat werpt zich op als deskundige. Heel, heel gênant. En gevaarlijk voor patiënten.

 35. wilmamazone says:

  Tis een complot, eerst bij Oom Bram achter het filtert en nu hier weer! 😦

  Maar goed:
  Vaccineren tegen deze griep is dus overbodig en gevaarlijk volgens het evangelie van Jannes; gewoon wat extra vitamine C en op tijd naar bed.
  Dus Oom Bram…alle verpleegkundigen, artsen enz. gratis een grote pot vit.C en de vaccinaties kunnen door de plee. Je moet niet zo overdrijven hoor, isse simpel.
  Alhoewel..hoe zou opa Jannes zich voelen als het niet meer De-ver-van-het bed-show is en een van zijn kleinkinderen deze griep met de dood moet bekopen?

 36. wilmamazone says:

  *Ikke al uit filtert bevrijd, hoezee!*

  JJ is bewezen een stúk sneller dan Oom Bram. 😉

 37. wilmamazone says:

  quote van Jannes DE Deskundige:

  Ik zorg wel dat ik voldoende extra vitamine C binnen krijg en uitgerust ben. Dan is mijn weerstand naturlijk beter.

  In zijn vrije tijd houdt Jannes zich o.a. graag bezig met lezen, maar leest ie ook wat ie zou moeten lezen b.v. dit?:
  http://www.kwakzalverij.nl/270/Vitamine_C_in_hoge_doseringen

  quote:

  Bij een normale voeding komt een tekort aan vitamine C niet voor. In het verleden is er nogal veel te doen geweest over enkele studies waarin zou zijn aangetoond dat hoge doses vitamine C effectief zouden zijn bij de behandeling verkoudheid, hartziekten en kanker. Geen van deze beweringen kon in vervolgstudies bevestigd worden.

  Jannes vermeldt niet eens hoeveel extra vitamine C voldoende zouden moeten zijn om zijn weerstand/of die van anderen te verbeteren; dat maakt de uitspraak van deze arts alleen maar EXTRA ongenuanceerd. Je zou toch wat anders mogen verwachten.
  Hij kan beter wat vaker gaan zeilen op zee, daar krijg je vast een frisse kop van.

 38. Edward says:

  Vacinatie hoe eerder hoe beter, ook voor verplegend personeel? Lijkt me wel!

  In elk geval verwacht men eind (nog steeds warme) augustus in de UK 100.000 nieuwe gevallen van varkensgriep erbij PER DAG.

  http://tinyurl.com/create.php

  De griep schijnt pas echt actief te worden als de koude maanden komen. Gelukkig staan we dan in de rij voor de vaccins. Wedden?

 39. Edward says:

  Het is mij een raadsel dat de supplementenboeren nog niet zijn ingesprongen op de preventie van varkensgriep. Zal ik ze vanuit het rattennest eens een helpend zetje geven? DaggU van resveratrol?

  http://tinyurl.com/lg4rvz

  DachU van soja isoflavonen?

  http://tinyurl.com/kjtmn4

  http://tinyurl.com/lsfw4h

  Stuur de kratjes pils en de stapeltjes geld maar naar dit weblog, dan komt het goed.

  Oh ja, de stap van in vitro naar levend mens is nog een reuzenstap, maar trouwe lezers hier wisten dat al…

 40. wilmamazone says:

  @ Edward

  Tullio fan/Odilia weet als geen ander vanalles te vinden:

  http://forum.trosradar.nl/viewtopic.php?p=905823#905823

  quote:

  Vlierbessen hebben bewezen antivirale eigenschappen, zowel bij de ‘gewone’ menselijke griep als bij de vogelgriep. Het bestrijdt het virus en het heeft een immuunversterkend effect. Dr. Madeleine Mumcuoglu hefet hier jarenlang wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Zij bracht het middel Sambucol op de markt; een natuurlijk middel om de griep te bestrijden van het type A of B, vermoedelijk ook de Mexicaanse griep die van het type A is. Ook werkt het middel Kan Jang tegen de griepverschijnselen.

  Een andere opmerkelijke site via Fan met nog meer ‘opwekkende’ boodschappen vind je hier:

  http://forum.trosradar.nl/viewtopic.php?p=905858#905858

  Die Medische Courant weet alles over de gevaren van vaccinatie, vooral Odilia slikt zoiets als zoete koek, en je weet dat ze het als een heilige missie ziet om mensen juist te adviseren informeren!

 41. Edward says:

  Wilma, voor het eind van het jaar is Odilia gevaccineerd, wedden? Alleen zal ze er in alle talen over zwijgen. Gezichtverlies en zo…

 42. Edward says:

  Die Odi is totaal en absolument oninteressant en ze kan by-far niet discussiëren, maar ze staat model voor de vele honderden Loekie’s, Willeke’s die op hun manier hun misleidende info bombardement willen en mogen verspreiden. There are no rules, you know, anything goes.

  Ga je echter intern alternatief hiertegenin om te voorkomen dat mensen op het verkeerde been worden gezet, is de ongeschreven rule dat je dan jezelf afbrandt als je achterban niet sterk genoeg is.

  Nog altijd de oermens-in-cave rules dus…

  Intrigerend dus dat het IOCOB niet afbrandt, mogelijk vanwege de professor titel, terwijl ze Simoncini en Gorter finaal fileren en afbranden. Ooit Braam of Schaijk het IOCOB hiervoor zien kapittelen?

  Voer voor psychologen…

 43. Edward says:

  Wilma, je verwijst om 11:33 ook naar TROS RADAR, waar volgens jou onlangs Kees Braam bij het onderwerp VOEDING zichzelf blijkbaar afbrandde door voor het totaal onwerkzame prutsmiddel laetrile/amygdaline (vitamine B17) op te komen. Hij die Simoncini de veroordeelde oplichter toch wel totaal direct doorzag… Ik toonde je een cool en uitgebreid medisch review uit Pubmed over Laetrile.

  Er is ook een overheidssite die dit phony middel uitgebreid serieus behandelt:

  http://www.cancer.gov/cancertopics/pdq/cam/laetrile/patient/20.cdr#Section_20

  Niet dat het veel zal helpen, dit onderwerp wordt telkens weer uitgebreid als hallelujah onderdrukte geneesmethode van stal gehaald. Terwijl er nog 1000 nu werkende 100% genezende andere methodes zijn, zoals de simpele distant healing, kristalklankschaal, en vele andere, hihi.

  Enig antimiddel: groep met sterke anti-argumenten die BINNEN DE ALTERNATIEVE GENEESKUNST zelf hier konsekwent intern gehakt en not-done van maakt.

  Helaas helaas, daar is men daar nog niet aan toe, aan interne kritiek. Niemand durft!

  Dus rot het ozo fel verdedigde B17 verhaal door en zal zich nog vaak uitzaaien. Zelfs geen keffertje of miauwer is hiermee ooit geholpen, maar ja… zoals we bij Loekie de Boer zagen praat men alternatief mensen ook nog graag binnen 30 dagen echte bioresonantie genezingen van kanker aan, dus zullen er vele anecdotische phony healings met B17 zijn..

  Om met JennyJo te spreken: zucht! Tegen groepsdomheid is nog geen alternatief kruid of regulier geneesmiddel opgewassen, vrees ik. Gat in de markt?

  OK over op de domheid van de dag: Michael Jackson is still alive, really like Elvis, for I saw him smiling at me at the supermarket, as did many people! Wedden dat deze hype snel ontstaat?

 44. wilmamazone says:

  Er is genoeg informatie te vinden over het komende vaccin en dan vind ik het vooral vreemd -om niet te zeggen zéér discutabel- dat vooral arts Jannes Koetsier net doet of het wiel opnieuw uitgevonden moet worden en stevig suggereert dat men niet weet waar mee bezig te zijn rondom vaccinatie in het algemeen en griepvaccinatie in het bijzonder.

  Dat o.a. Odilia/Tullio Fan kletst als een kip zonder kop en als de beste -schier hersenloos- kan knippen en plakken is al langer bekend, maar het gebrek aan niveau, de ongenuanceerdheid bij Koetsier vind ik al hélemaal tenenkrommend/om te huilen.

  http://www.rivm.nl/cib/themas/nieuwe-influenza/faq-vaccinatie.jsp

  Enkele quote’s:

  Zal het vaccin tegen Nieuwe Influenza A (H1N1) veilig zijn?

  Het vaccin dat wordt ingezet is genaamd Focetria. Dit vaccin is de afgelopen jaren ontwikkeld voor een grieppandemie. In 2007 is Focetria geregistreerd bij de European Medicines Agency (EMEA). De EMEA is een instituut van de Europese Unie, dat er op toe ziet dat nieuwe geneesmiddelen veilig zijn en hiervoor strenge veiligheidseisen stelt. Het vaccin is ontwikkeld voor bescherming tegen een verwant griepvirus van het virus dat nu de grieppandemie veroorzaakt. Het bestandsdeel van het vaccin dat er voor zorgt dat het specifiek voor deze griep werkt, het zogenaamde antigeen, moet daarom worden aangepast. Voordat het aangepaste vaccin kan worden ingezet, moet het opnieuw aan de strenge veiligheidseisen voldoen.

  Hoe effectief is het vaccin tegen Nieuwe Influenza A (H1N1)?

  Het vaccin voor de huidige pandemie is nog in ontwikkeling. Daarom weten we dit nog niet precies. Wel is de effectiviteit van het vaccin tegen het verwante griepvirus bekend. Dit vaccin biedt na 1 vaccinatie bescherming bij 40% van de mensen en meer dan 70% na 2 vaccinaties. Het is te verwachten dat het nieuwe griepvaccin net zo effectief zal zijn. Onderzoeksresultaten van de effectiviteit van het nieuwe vaccin zullen worden gerapporteerd voordat het vaccin wordt ingezet.

  Waar vind ik onafhankelijke informatie over het nieuwe vaccin?

  Onafhankelijke informatie over het vaccin Focetria kunt u vinden op de website van het European Medicine Agency, het instituut van de Europese Unie dat er op toe ziet dat nieuwe geneesmiddelen veilig zijn (http://www.emea.europa.eu).

  Noot:
  Omdat het ‘gewone’ griepvirus muteert worden de griepvaccins al sinds jaar en dag ELK jaar aangepast, dus waarom al dat gekwaak over het komende vaccin?!

  Interessante site over vaccinatie in het algemeen:

  http://www.spmsd.nl/1078/Geschiedenis-van-vaccins.html

 45. jennyj0 says:

  Wilma, voor het eind van het jaar is Odilia gevaccineerd, wedden? Alleen zal ze er in alle talen over zwijgen. Gezichtverlies en zo…

  Dat denk ik ook Edward. Net zoals ik erom durf te wedden dat ze er niet blij mee zal zijn als eventuele kleinkinderen niet gevaccineerd worden.

  Nog maar even een feitje: een bijwerking van de mazelenvaccinatie is hersenvliesontsteking; als bijwerking van de BMR-vaccinaties (drie kinderziektes tegelijk dus) komt hersenvliesontsteking 1 op 1.000.000 keer voor. Vreselijk, inderdaad. Maar of dat een reden is om je kinderen niet in te enten…? Bij kinderen die besmet zijn met mazelen komt hersenvliesonteking namelijk 1 op 1000 voor – 1000 keer vaker dus dan als bijwerking van vaccinaties.

  In tegenstelling tot wat Jannes Koetsier, Tulliofan en al die andere onverantwoordelijke schreeuwers beweren, worden bijwerkingen van vaccinaties wel degelijk goed bijgehouden.

  Vroeger stierven waarschijnlijk veel kinderen aan de complicaties t.g.v. diverse zaken of een combinatie daarvan zoals gebrekkige hygiëne, slechte voeding door armoede, klein en slecht behuisd, gebrek aan antibiotica. In de jaren 50 weet ik, gingen veel stadskinderen naar kinderkampen aan zee voor frisse lucht enz. Dat hoor nou toch niet meer? Die kinderen waren destijds niet zo gezond door slechte omstandigheden en werd je dan ziek dat was je ook goed ziek en de sigaar. Veranderde en verbeterde leef- woon- en werkomstandigheden hebben zeer veel bijgedragen aan de gezondheid van mensen!!! Mogelijk meer dan vaccinaties???? Is dat wel eens onderzocht?? Ik zou het graag weten. …

  Tulliofan wil het graag weten zegt ze. Maar zoals gewoonlijk te stom en te lui om het op te zoeken. Hoewel… ik denk dat ze het helemaal niet wil weten omdat ze heel goed beseft dat dan aan het licht komt dat haar verhaal niet klopt

  Natuurlijk hebben verbeterde hygiëne voor een daling in ziektes gezorgd en die verbeterde hygiëne had ook invloed op het voorkomen van kinderziektes. Maar toch niet zoveel als Tulliofan doet voorkomen. Het effect van vaccinaties op de terugloop van kinderziektes was werkelijk spectaculair, zoals het grafiekje op deze pagina laat zien: http://www.cdc.gov/vaccines/vac-gen/6mishome.htm#Givingachildmultiple

  Wat ik me blijf afvragen: waarom, waarom doen mensen aan dergelijke ophitserij? Zelfs iemand als Koetsier, die toegang heeft tot alle mogelijke informatie en als arts toch ook beter zou moeten weten. Wat bezielt deze mensen om zich zo onverantwoordelijk te gedragen? En zo iemand afficheert zich als autoriteit, op basis van zijn medewerking aan het programma Medische Missers. Hij is zelf een wandelende medische misser en zijn praatjes zijn een gevaar voor de volksgezondheid. Bah!

 46. wilmamazone says:

  Nog meer informatie over grieppreventie:

  http://www.snpg.nl/index.htm

  Noot:
  Tullio Fan heeft het o.a. over gebrek aan antibiotica, maar vergeet te vermelden dat mensen daar zwaar allergisch voor kunnen zijn en zelfs erdoor overlijden.
  Moeten nu antibiotica, en al die andere middelen waar sommigen allergisch op reageren, onmiddelijk verboden worden?
  Moeten b.v. de nederlandse huis-tuin-keuken muggen en alle wespen uitgeroeid worden omdat de steken ervan voor enkelen dodelijk kunnen zijn?
  Kunnen we gelijk alle bomen e.d. gaan opruimen die in het voorjaar velen hooikoorts bezorgen, ect. ect..

  En dan dat ‘slechte voeding door armoede’ van Fan, terwijl ze herhaalde malen beweerde dat net het huidige voedsel geen reedt meer voorstelt door o.a. de slechte kwaliteit van de grond waarin vanalles moet groeien.
  Vroeger hadden de meeste mensen een eigen moestuin e.d. en werd vaak gegeten wat s’morgens nog-onbespoten en wel- in die tuin stond!Eieren van de, altijd, scharrelkippen waren soms nog warm bij het rapen, dus nog kakelder dan kakelvers en ga zo maar weer door!

  Wat hygiëne betreft zijn velen naar de andere kant doorgeslagen, das óók allesbehalve gezond en zorgt voor een verminderde weerstand.Elke dag b.v. je hele lijf een of zelfs meerdere keren met zeep wassen is niet verstandig.

  Maar goed, óók ik blijf me afvragen waarom mensen in godsnaam behoefte hebben aan de ophitserij die tegenwoordig van alle kanten tentoon gesteld wordt, terwijl juiste informatie voor het oprapen ligt.

 47. Ollie B. Bommel says:

  @wilmamazone:
  FYI: allergie voor antibiotica is voor zover ik weet zeer specifiek, dus een pt is allergisch voor 1 specifieke soort, bv amoxycilline of penicilline. In dat geval krijgt een pt een vergelijkbare maar specifiek andere soort voorgeschreven.

 48. wilmamazone says:

  @Ollie

  Dat klopt, maar…. voordat je weet dat je ergens allergisch voor bent moet je er wel eerst mee in aanraking zijn geweest en dat kan voor sommigen dan meteen fataal zijn.

 49. wilmamazone says:

  http://www.nu.nl/algemeen/2052628/brede-discussie-mexicaanse-griep-nodig.html

  ‘Brede discussie Mexicaanse griep nodig’

  De politiek moet een brede discussie voeren over de Mexicaanse griep. Die gaat nu vooral over de praktische maatregelen die worden genomen ter preventie en bestrijding van de ziekte bij burgers.

  Maar het moet ook gaan over de ontwikkeling van zulke virussen in het algemeen om op lange termijn hiermee rekening te houden.

  Dat zei D66-leider Alexander Pechtold zaterdag in het radioprogramma TROS Kamerbreed. Hij neemt aan dat de verantwoordelijke instanties de juiste voorzorgsmaatregelen nemen.

 50. Edward says:

  JennyJo, je vraag naar het waarom van de ophitserij. Deels een soort wraak, wellicht?

  Er worden jaarlijks 100.000-en medische handelingen verricht. Een klein percentage van wat dan ook is helaas altijd gewoon zwaar fout, hierbij dus ook. Dan is overal een klein groepje dus ook artsen deels incompetent. Dan zijn er overal bij fouten afdekmechanismes. Zo zijn er altijd mensen goed de pisang wegens onnodig levensgroot verlies van intens geliefden en keihard afdekken van de daders.

  Volgens mij zitten een FJ Hoek en een Desiré Röver in deze boze groep. De emoties zijn bijna niet te verwerken, maar voortaan wordt als spin-off alles wat regulier is als een soort revanche aangevallen. Helaas droogt zo de bron van irritatie wellicht nooit op…

  Vooral bij Desiré kan dit ageren link worden voor de gewone burger, want ze claimt overal op het Internet als onderzoeks journaliste steeds alles altijd uiterst grondig en diepgaand onderzocht te hebben. Maar vergeet te vermelden dat ze fysiek bijna niet meer in staat lijkt het voor regulier correcte zaken op te nemen…

  Ze kan zo ooit veranderen tot een volstrekt eenzijdige aanvaller van alles wat wél goed is, en zo mensen gevaarlijk op het verkeerde been plaatsen.

  In juni onlangs bijv. gaf ze bij de voorzitter van de Stichting Sergio Jan Puijk met Anneke Bleeker van “verontruste moeders” een in het Weespse sufferdje aangekondigde openbare gratis lezing over de alle vormen van vaccinatie…

  http://www.weesper.nl/kabelkrantweb/muiden/xml.asp?id=3521

  Ze heeft het uitsluitend over nadelen en gevaren schat ik zo in, maar dit staat zoals je ziet niet in de aankondiging… Niet leuk met de mogelijk miljoen+ gevallen van varkensgriep op komst met ca 0,3% sterfgevallen…. Dus vaccineren, mensen!

  Dus JennyJo, moeilijk te verwerken pijn is mogelijk een motief?

 51. Om een poging te doen in te gaan op de waarom-vraag van Jennyj0: verheerlijking?

  Hoe prettig is het als een schare mensen aan je voeten ligt? Hoe groot het gevoel van macht als mensen je werk citeren als een ‘belangrijke bron’? Heb je wel eens op een podium gestaan voor een voorstelling/optreden en gezien dat mensen uit hun dak gaan?

  Als ik naar mezelf kijk; ik kan niet ontkennen een bepaald gevoel van trots in mezelf te ontdekken als een van mijn blogposts op het zorgbeheer.be forum wordt gelinkt, en ik kijkers vanaf die site binnenkrijg, evenzo voor Cryptocheilus, maar dat heb ikzelf wat meer in de hand door wat links te spammen in de comments. Sure, mijn blog krijgt nog geen 10% van de hits als een blog als Crypto, maar dat is gewoon ‘Geil’, zoals de Duitsers zeggen.

  Visser heeft, vanuit een evolutionair perspectief, een bepaalde niche weten te bezetten, waarin zij zéér succesvol is. Ze spreekt over ‘medische’ zaken, zonder daarvoor ook maar een sikkepit te hebben geleerd, now how cool is that? Zelfs ik heb een veelvoud aan gezondheidskundige opleiding genoten i.v.m. een Röver of een Visser volgens mij. Als Röver goed bij d’r verstand is, lacht ze zichzelf in slaap ’s nachts. Maar dat kan ik me eigenlijk niet voorstellen.

  In het land der blinden is éénoog koning. En ondertussen sta ik absoluut niet meer te kijken van wat ‘bewegingen’ uiteindelijk aan ‘macht’ kunnen ontwikkelen. Ik heb zelf een tijdje de ‘evangelische’ of ‘pinkster’ beweging van binnen gezien en via een ex veel van de ‘vergadering der gelovigen gezien. Beide streng fundamentalistische christelijke bewegingen. De onzin die er verkondigd wordt is bij wijlen zo enorm dat je je afvraagt waar men het vandaan haalt. Ziekelijk gewoon. Als je er gevoelig voor bent en de kans krijgt om voor een samenkomst te staan als ‘predikant’, dan is dat absoluut een weldadige ervaring. En mensen slikken het gepraat van een kind. Letterlijk:

  We hebben dus een schijnbare afwezigheid van interesse is zinnelijk gestructureerde argumenten en een grote mate van interesse voor verheerlijking. Dit geldt zowel voor verheerlijkten en verheerlijkers volgens mij. Die laatsten kunnen zich heel goed voelen in een ‘wij’ gevoel, of een gevoel van saamhorigheid.

  Feit is wel dat dergelijke ideeën gevormd worden door de omgeving van bijv. een Röver. Ze kan zich geen andere positie veroorloven, hoe dan ook. Alles dient te worden bekeken vanuit het paradigma dat alles wat vaccin, regulier of van overheidswege ingesteld is gevaarlijk onzin is. Sure, Semmelweis liet zien dat de wetenschap ook voor medici niet automatisch aanzet tot het hebben van een ‘open mind’, maar ondertussen is het wel standaard protocol dat verpleegkundigen hun handen dienen te ontsmetten enzo. Beetje steriel werken tijdens operaties e.d.

  De anti-vaxxers echter schijten nog steeds op dezelfde hoop als 150 jaar geleden. En ze hebben er lol in, in dat eigen wereldje van hen.

  Aan de andere kant denk ik ook dat het goed is om de reguliere kant kritisch te bekijken. Daar zeg ik geen schokkende dingen mee natuurlijk, maar persoonlijk ben ik wel van mening dat bepaalde zaken al te rooskleurig worden weergegeven, er op het gebied van influenzavaccinatie ook nog veel onduidelijk en de realiteit bar weerbarstig is. Stel je voor; instellingen voor ouderen/gehandicaptenzorg waar nog geen informatie over de burritohoest is verspreid of banaal slecht worden nageleefd.

  Just my 2c.

  Mocht ik tussen twee haakjes ook gaan ‘preken’ in mijn reacties/posts, kick me in the ass. 😀

 52. wilmamazone says:

  Intussen weer een voorbeeld over paniek uit de dagelijkse praktijk:
  http://www.elsevier.nl/web/10242462/Nieuws/Wetenschap/Mexicaanse-griep-Marseille-Passagiers-cruiseschip-in-quarantaine.htm

  Mexicaanse griep Marseille: Passagiers cruiseschip in quarantaine

  In de Franse havenstad Marseille is commotie ontstaan rond de aanmering van een groot cruiseschip, de Voyager of the Seas. Tientallen bemanningsleden en passagiers vertonen symptomen van de Mexicaanse griep. Bij één passagier is de besmetting met het griepvirus bevestigd. 150 opvarenden zijn nu in quarantaine geplaatst.

  De plaatselijke prefect weigerde vrijdagavond om het schip te laten aanmeren, meldt de Vlaamse krant Het Nieuwsblad.

 53. Edward says:

  Hai Bram, lui in Amsterdam genoeg vandaag that want to kiek you in the ass hoor.

  Oud grapje overigens tijdens deze gay-parade dag: nu een totale zonsverduistering en heel het Centrum van Mokum is 10 minuten één Darkroom..

  Wat een enge lui die je laat zien die kids laten preken. Bij je eerste filmpje staat rechts een rij beeldjes, en de derde van boven is echt een peuter, the youngest preacher of the world, heb ik maar niet aangeklikt, lamazitte.

  Met frusterende of wacko-wacko parents erbij heb je zó later weer een echtgenotes van volgelingen misbruikende met bijbelteksten smijtende jonge vent ala David Koresh.

  Volgens mij is die Röver trouwens ooit misbehandeld door regulier met deels irreversibele gevolgen, en is retaliation voornamelijk haar drive.

  En aandacht zoals jij suggereert, ze doet mee aan een gratis propaganda avond in Weesp bij Jan Puijk van de stichting Sergio met psotieve (jaja) en negatieve info over vaccinaties, en geniet waarschijnlijk van alle aandacht. De reiskosten en werktijd moeten er toch ook uit, zou je zeggen, maar Sergio vertaalde zelfs de boeken van Tullio Simoncini gratis naar het Nederlands en Engels, dus Desiré’s anti-HPV injectiesboek promoten zullen ze ook wel gratis doen.

  Tevens is Desi vaak dagvoorzitter op alternatieve congressen, dus je kan maar zo gelijk hebben met je genieten van aanzien, macht en aandacht.

  Grappig trouwens die Amerikaans kristelijke scene. Maken ze een flitsend marketings prekend liedje over de oersaaie handjes-boven-de-dekens Young Mans Christian Association (die ook in Mokum zit), wordt het YMCA het lijflied van de gay-beweging aldaar…

  Ik denk dat wat betreft beide kanten kritiseren wij hier errug goed bezig zijn (vooral Crypto dan, die draagt immers regelmatige uitstekende antireguliere onderwerpen aan), maar dat de rigide antireguliere alternatieven er niet eens aan durven te denken andere alternatieven kritisch in het openbaar te bekijken. Anderzijds tolereert Crypto ook nog eens Eds puur alternatieve Hoekje, met studies over voeding en suppleties.

  Dus je hebt gelijk Bram, Crypto’s site is really op zijn Duits “Geil”. Groot compliment voor deze spinnendoder, chapeau amice. Hier kunnen vele alternatieve verzuilde spindokters ala Braam en zijn achterban nog heel wat van leren.

 54. V&VN benadrukt dat zij met de stelling van verplicht vaccineren een advies aan de minister van VWS heeft gegeven.

  De beroepsvereniging is op de hoogte van het feit dat dit in Nederland juridisch onmogelijk is, omdat volgens de Nederlandse Grondwet het menselijk lichaam onaantastbaar is. Er bestaat echter wel zoiets als een morele verplichting.

  Zoiets…. morele verplichting….knieval.

 55. Ollie B. Bommel says:

  Er bestaat nog iets: een functionele eis.

  Niemand wordt verlicht zich te laten vaccineren. Als je echter aan het bed wil staan is een vaccinatie een snoeiharde verplichting.

  Klaar.

  B.v. in België bestaat dit al voor hepa-B. Jij je niet willen laten vaccineren: no probs.
  Je wordt alleen nooit arts aangezien je je stages niet kan lopen.

  Het mes snijdt aan twee kanten: vrijheid voor het individu en de Pt’n krijgen alleen personeel aan hun bed die gevaccineerd zijn.
  Krijgen we voldoende personeel gevaccineerd: ja hoor, de gemiddelde antivaxer is behalve dom en bijgelovig ook laf, zodat als punt bij paaltje komt, hij netjes zijn mouw opstroopt.

 56. jennyj0 says:

  de gemiddelde antivaxer is behalve dom en bijgelovig ook laf, zodat als punt bij paaltje komt, hij netjes zijn mouw opstroopt.

  Dit klinkt geruststellend – en toch ook weer niet…
  😆

 57. Dat is allemaal best Ollie..met je functionele eis. Hoe ga jij dat die mensen duidelijk maken zonder hormonale breedsprakigheid, jeugdig optimisme, bestuurlijke naïviteit en gung-ho mentaliteit?

  Inspelend op angstmotivatie alleen?

  Zzzzz..Gaap..

 58. jennyj0 says:

  Maar hoe dan Crypto?

 59. @JJ

  Hormonale breedsprakigheid, jeugdig optimisme, bestuurlijke naïviteit en gung-ho mentaliteit!!!

  Comminiceren, opsporen (z.s.m.) en overtuigen. Zo niet…voorwaarden en consequenties. Regels maken, communiceren en uitvoeren.

  Moeilijk? Nee. Taak!

 60. Ollie B. Bommel says:

  Volgens mij praten we langs elkaar heen, enfin…

  Het idee van een functionele eis is als de noodzaak van het hebben van een rijbewijs voordat je mag autorijden. Al zijn mensen nog zo dom, dat verband snappen ze wel.

  Zorgpersoneel duidelijk maken dat die eis er aan gaat komen en uiteindelijk er is, is geen rocket science.
  Publiciteit (landelijk en binnen het bedrijf) en uiteindelijk natuurlijk het briefje van je baas in je bus.
  Je hoeft ze niet bang te maken, op te sporen of te overtuigen. Dat doen ze zelf wel.

  Moeilijk? Nee. Taak? Ja.

  En ook: geen dreigende taal, geen motivationele bla bla verhalen en ook geen lastige statistieken van hoeveel (werkende) verplegend personeel nu gevaccineerd is.

  Wat je wel krijgt is een beperkt aantal gillende en krijsende antivaxers die onder het uitslaan van allerlei profane taal hun spuitje gaan halen. En een enkeling die zijn rug recht houdt en ontslag neem of krijgt.

 61. Ollie B. Bommel says:

  In Noorwegen schijnt iedereen (de hele bevolking) uitgeroeid gevaccineerd te gaan worden.

  Dit is dus niet mogelijke gezien de Nederlandse grondwet.

  Een functionele eis komt hier echte zo dicht mogelijk tegen aan als je maar kunt wensen.

  Dat is toch je wens, Crypto?

  Win, win zou ik zeggen.

 62. jennyj0 says:

  Wat je wel krijgt is een beperkt aantal gillende en krijsende antivaxers die onder het uitslaan van allerlei profane taal hun spuitje gaan halen.

  Dat lijkt me een mooi gezicht.

  Nou taai ik af. Heb een boel dingen om over na te denken, wil nog lezen en moet morgen ook weer werken.

  Dag allemaal!

 63. Ollie B. Bommel says:

  Dag lieverd!

 64. jennyj0 says:

  *bloos bloos*

 65. Zorgpersoneel duidelijk maken dat die eis er aan gaat komen en uiteindelijk er is, is geen rocket science.
  Publiciteit (landelijk en binnen het bedrijf) en uiteindelijk natuurlijk het briefje van je baas in je bus.

  Tja, dat moet natuurlijk wél gebeuren. Snel en dus bij voorkeur vóór de vaccinatie(mogelijkheid).

  Dit is dus niet mogelijke gezien de Nederlandse grondwet.

  Jawel. De Nederlandse overheid heeft net als héél veel andere overheden besloten zich te conformeren aan decreten uitgevaardigd door de WHO. Ook met betrekking voor wat dit betreft. Noblesse Oblige. Jeweettog?
  Moet ik daar nog even wat aluminium links bij geven?

 66. Edward says:

  Ik denk dat 99% van de antivaxers zich laat inenten. Mensen zijn echte theoretische knokkers en bijten zich vaak heerlijk in iets vast. Als puntje bij praktijk paaltje komt doen velen het in de broek en laten ze zich dus gewoon vaccineren. Wel prettig als zo iemand aan mijn bed komt als ik zeg een blindedarmoperatie moet ondergaan… my risk, you know!

 67. wilmamazone says:

  Voorbeeld van als een mogelijk puntje bij praktijkpaaltje komt:

  http://www.limburger.nl/article/20090803/REGIONIEUWS04/321585972/1056

  Dela wapent zich tegen griep

  Het inkorten van crematies, meer uitvaartdiensten op zaterdag, ’s avonds wat langer doorwerken of overledenen langer in de koeling laten liggen. Dat zijn de noodscenario’s waarmee uitvaartverzekeraar en -verzorger Dela dit najaar het hoofd hoopt te bieden aan een mogelijke grieppandemie.

  Dela, beheerder van zeven crematoria verspreid over Limburg, houdt rekening met extra drukte als gevolg van de Mexicaanse griep, vooral omdat het gaat om een nieuw virus waartegen niemand resistent is. Dela-woordvoerder Martin Kersberger benadrukt….

 68. wilmamazone says:

  http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/7/29/290709_mexicaanse_griep-zin_onzin.html

  Zin en onzin over de Mexicaanse griep

  quote:

  Bij de normale wintergriep worden in een bedrijf Jantje en Truus in oktober ziek, Pietje en Marietje in november en Kees en Mien in december. Nu gaat het om een heel nieuw griepvirus waar niemand afweerstoffen tegen heeft en daarom kan de besmetting razendsnel om zich heen grijpen. Het bedrijf loopt het risico dat alle zes genoemde personeelsleden tegelijkertijd ziek worden en toch moeten cruciale werkzaamheden doorgaan. Het hoeft niet, maar de uitval zou kunnen oplopen tot 30 procent, in de gezondheidszorg zelfs tot 50 procent.

  Kunnen de ziekenhuizen de pandemie wel aan?
  Vooral in de gezondheidszorg wordt het spannend. Het risico op besmetting is hier groter en er kan een enorme piek van patiënten in een paar weken ontstaan. Die piek kan ervoor zorgen dat er in een ziekenhuis meer ernstig zieke patiënten zijn dan intensive care-bedden. Zo wordt op dit moment het aantal beademingsplekken in sommige ziekenhuizen vergroot. Verder worden instructies aangescherpt om te voorkomen dat artsen en verpleegkundigen zelf ziek worden.

  eindquote:
  Wordt de Mexicaanse griep niet een beetje overdreven?
  Niet vergeten moet worden dat de overheid uitgaat van veronderstellingen op basis van de nu beschikbare informatie. Scenario’s zijn dat. Hoeveel mensen er tegelijkertijd ziek worden weet niemand. Hoeveel mensen er in het ziekenhuis belanden is ook onbekend net als het aantal doden. Het is dus eigenlijk wetenschappelijk verantwoord koffiedikkijken. Het kan ook zijn dat het allemaal meevalt. Maar zeker in dit geval is het “better safe than sorry”. Sorry betekent namelijk doden die voorkomen hadden kunnen worden en dat wil niemand, zeker het kabinet niet, op zijn of haar geweten hebben. Het is van het grootste belang dat mensen die als gevolg van de griep een zware longontsteking krijgen goed geholpen kunnen worden in het ziekenhuis.

  Ondertussen is deze pandemie van een tot nu toe redelijk milde griepvariant een prachtige manier om de samenleving te testen op een echte griepramp. Want een pandemie met een veel dodelijker vogelgriepvirus of een andere enge ziekte ligt volgens de deskundigen nog altijd op de loer. Deze griep is (nog) niet eng, maar een logistieke uitdaging voor bedrijven en instellingen.

  In het dossier over de Mexicaanse griep vindt u meer informatie.

 69. wilmamazone says:

  I.v.m. deze griep denk ik opeens regelmatig aan het hersenkrakertje dat ik als kind voorgeschoteld kreeg.
  (Telmachientjes bestonden toen overigens nog niet, dus de kindertjes Z. zaten met potlood en papier al na nog niet zoveel hokjes te zwoegen.)
  De dam/schaakbordsom:
  Op het 1e hokje een rijstkorrel, op het 2e twee, op de 3e vier, op de 4e acht enz. enz.
  Hoeveel rijstkorrels moeten er dan op het laatste hokje komen?
  Manoman wat waren we onder de indruk/geschrokken van die uitkomst!

  Bij deze griep weet niemand hoeveel personen één individu kan besmetten en hoeveel deze weer op hun beurt, dus om nu vanalles alvast te benoemen als een storm in een glas water/een hype lijkt mij wel èrg kort door de bocht.
  En wie gaan het hardste ‘Schande’ roepen/met een grote vinger wijzen als achteraf blijkt dat zinnige maatregelen zijn blijven liggen en toch broodnodig bleken? Ik zou ze in ieder geval niet de kost willen geven.

 70. jennyj0 says:

  Wij deden dat met konijntjes. 1 konijntje krijgt 2 kindjes. Die krijgen ook weer twee kindjes, en die ook weer enz enz. Gaat heel hard, maar daar staan de antivaccers niet bij stil. Die denken alleen maar aan zichzelf.

 71. wilmamazone says:

  Internet heeft ook goede kanten ;-):

  Een eenvoudig rekensommetje:

  De indiase koning Shirham wilde volgens een oud verhaal de uitvinden van het schaakbord, Sissa ben Dahir, rijkelijk belonen voor zijn uitzonderlijke prestatie.

  Op de vraag van de koning welke beloning hij voor zijn uitvinding zou wensen, antwoordde de slimme Sissa: “Majesteit, geeft u mij één rijstkorrel om op het eerste vakje te leggen, twee voor het tweede vakje en 4 voor het derde vakje, 8 voor het vierde vakje en llaat mij zo elk vakje van het schaakbord bedekken.”

  De Koning was stomverbaasd over zo’n bescheiden verzoek maar als hij zijn hoofdboekhouder erbij zou hebben gehaald zou hij waarschijnlijk niet meer zo blij zijn met het voorstel.

  Het aantal rijstkorrels op elk volgende vakje is steeds het dubbele van het aantal op het vorige vakje. In totaal vraagt Sissa om 18.446.744.073.709.551.615 rijstkorrels.

  We hebben dus te maken met een berg van meer dan driehond miljard kubieke meter rijst!..Hiermee zou je de gehele Benelux onder een dikke laag rijst kunnen verstoppen.

 72. wilmamazone says:

  http://www.limburger.nl/article/20090803/SCALA/427093134/1056

  Het virus in 20 vragen

  Met het stijgend aantal besmettingen groeit de behoefte aan informatie over een mogelijk grote uitbraak van Mexicaanse griep. Hoe kunnen we ons daartegen beschermen? Een antwoord op de meest prangende vragen.

 73. wilmamazone says:

  http://www.limburger.nl/article/20090803/REGIONIEUWS03/690349126/1056

  Ook kerken komen met griepmaatregelen

  Wijwaterbakken die de komende tijd leeg zijn, voor elk kind dat gedoopt wordt nieuw gezegend water gebruiken en ook bidden. Het zijn drie van de vijf maatregelen die pastoor Jack Honings in zijn parochies invoert om verspreiding van de Mexicaanse griep te voorkomen.

  Kerkbezoekers wordt verder nog verzocht om tijdens een viering niet te dicht op elkaar te zitten. Ook worden relikwieën voorlopig niet met de mond vereerd.

 74. Ook worden relikwieën voorlopig niet met de mond vereerd.

 75. wilmamazone says:

  http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/8/3/030809_race_voor_griepvaccin.html

  De race naar het vaccin voor Mexicaanse griep

  In het Royal Adelaide Hospital in Australië zijn inmiddels zo’n 240 mensen geïnjecteerd met een vaccin van het farmaceutische bedrijf CSL. Binnen enkele weken moet duidelijk worden of het vaccin goed werkt. De Australiërs lopen voorop samen met het Zwitserse concern Novartis dat ook klaar is voor het testen van het vaccin op mensen. Nederland heeft de 34 miljoen vaccins besteld bij Novartis en het Brits-Amerikaanse GlaxoSmithKline.

 76. Edward says:

  oops, crypto, redelijk suggestief, best funny! Quick reaction…

 77. Ollie B. Bommel says:

  De beer is los!

  http://dezebras.punt.nl/upload/beer.jpg (NSFW)
  Wie voelt zich over een half jaar zo? Mehehehe

 78. wilmamazone says:

  Was je al aan het invoelen hoe het zou kunnen voelen als de beer echt los is Oliebol en daardoor wat van slag af?

  Met wéwéwé erbij werkt de link wèl:

  Waar halen jullie ze toch vandaan?
  Eerst Crypto met zijn relikwie en nu jij weer.
  Zo zie je maar dat lullig gedoe toch lollig kan zijn! 😆

 79. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1271710.ece

  Eerste dode in Nederland door Mexicaanse griep

  In Nederland is een 17-jarige jongen overleden aan de Mexicaanse griep. De tiener was al ernstig ziek toen hij de griep erbij kreeg. Hij overleed in de nacht van maandag op dinsdag. Dat maakte het RIVM
  bekend.

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1271480.ece

  Negen Nederlanders met Mexicaanse griep in ziekenhuis

  De afgelopen dagen zijn acht mensen met Mexicaanse griep opgenomen in het ziekenhuis. Een 39-jarige man lag lange tijd op de intensive care.

  Het aantal patiënten met de Mexicaanse griep nam in korte tijd flink toe. Zeker 663 personen raakten besmet met het virus. Vrijdag waren dat er rond de vijfhonderd. Dat maakte het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag bekend. In Nederland liepen 151 patiënten de griep op. De rest raakte elders besmet.

  Dinsdag werd eveneens bekend dat op de grens van Mexico en de Verenigde Staten een mutatie van het H1N1-virus is gevonden. ‘Resistentie voor Tamiflu treedt op. Virussen muteren altijd. De vraag is alleen wanneer’, liet een woordvoerder van het RIVM weten. Eerder troffen onderzoekers in Denemarken een mutatie aan.

  Dat gaat in Nederland ook gebeuren. Een virus muteert sneller als er vaak medicijnen worden voorgeschreven. Hier zijn artsen terughoudend met het voorschrijven van Tamiflu, omdat dit het enige middel is tegen de Mexicaanse griep.

 80. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/groen/nieuws/article2831029.ece

  Extra handen wassen voor de mensaap

  Horeca, gemeentes, ziekenhuizen, bedrijven, iedereen bereidt zich voor op de mogelijke grote uitbraak van de Mexicaanse griep. Daarbij wordt vooral gedacht aan het welzijn van de mensen maar ook enkele dierentuinen hebben nog eens naar hun strenge protocollen voor hun bewoners gekeken. Zo is Burgers’ Zoo in Arnhem vooral extra waakzaam bij de mensaap.

 81. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1271793.ece

  Politiebond: Agenten met voorrang inenten

  Politieagenten moeten met voorrang worden ingeënt tegen het Mexicaanse griepvirus. Dat vindt de politievakbond ACP. De griep is dinsdag vastgesteld bij een agent van een niet nader genoemd korps.

 82. Koetsier is de weg helemaal kwijt. Lieve hemel. Check zijn weblog: http://www.degezondepatient.nl/griepvaccin-gevaarlijker-dan-griep-zelf-literatuur-1-aug-2009.html

  Reactie op mijn weblog. (was hier een reactie aan het typen, maar de poep bleef maar komen)

 83. jennyj0 says:

  Geen griepprik, omdat het beter is om weerstand op te bouwen

  …?

  Wat bouw je dan op met de griepprik??

  Is die man wel echt arts? Is dat gecontroleerd?

 84. Een aantal reacties hierboven staat wat ik denk dat zijn BIG registratie is gelinkt. En daar staat ‘arts’.

  ongelofelijk maar waar!

 85. jennyj0 says:

  Onbegrijpelijk raar. Alleen al zijn status als arts maakt dat alles wat hij uitkraamt door veel mensen voor zoete koek wordt geslikt. Het is toch droevig.

 86. Om niet te vergeten de Medische Misser uitzendingen waarin hij toch duidelijk als ‘herder van het volk’ gepresenteerd werd. De Robin Hood van de medische wereld!

 87. jennyj0 says:

  Ik vind dat dit echt niet kan. Het lijkt er op dat hij zijn status als arts en medewerker aan MM misbruikt om bekendheid te geven aan zeer twijfelachtige ideeën over medische zaken. Hij promoot ook het boek van Henk Trentelman over chemo, dat stikvol staat met leugens en verdraaiingen. Er staat een pagina uit dat boek op het internet waarin Trentelman ‘uitkomsten’ van wetenschappelijk onderzoek presenteert, die van voor naar achter gemanipuleerd bleken. Het kostte me minder dan een kwartier om daar achter te komen. En Jannes prijst dat aan. Het is om te huilen.

 88. jennyj0 says:

  Bram,

  Zie ik goed dat jouw reactie bij Jannes is verwijderd?

 89. wilmamazone says:

  Jannes Koetsier linkt o.a. ook naar:
  ‘Wij worden wakker’
  Dat vindt Jannes een:
  Boeiende spirituele website.

  http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M4&l=NL

  De komende vaccinaties als startsein
  voor de lang aangekondigde ‘griep’pandemie

  De 1918-strategie opgepoetst:
  de VN, de WHO en uw eigen overheid
  als uitvoerders van een ongeëvenaarde volkenmoord

  quote:
  Korte achtergrond schets

  Tussen 12/2008 en 2/2009 verspreidde Baxter Laboratories International onder 18
  laboratoria in Europa 72 kilo ʻgewoneʼ H3N2-griepvirussen, gemengd met dodelijk H5N1-virus. De WHO blijkt al veel langer te werken aan het realiseren van een pandemie en een mondiale vaccinatie-agenda.
  In 1997 groef men uit de permafrost in Alaska slachtoffers op van het 1918-H1N1-
  griepvirus, en identificeerde èn reconstrueerde men uit het gevonden virusmateriaal het
  dodelijke 1918-virusgenoom. Voor meer info klik hier.

  Net zoals is gebeurd in 1918, zullen ook nu de (gedwongen) vaccinaties — gebaseerd op WHO virus-materiaal — de aftrap geven tot een pandemie die specifiek is gericht op het ‘ruimen’ van 90-95% van de huidige wereldbevolking. Met andere woorden:
  U en ik worden geacht er volgend jaar niet meer te zijn!

  Baxter is slechts één van de bedrijven die, verwikkeld in de profijtelijke pandemiebusiness, van de WHO ‘zaad-virus’ ontving dat nauwkeurig op de grootste virulentie is geselecteerd.
  Andere producenten van de huidige experimentele pandemische vaccins zijn o.m.
  GlaxoSmithKline, SanofiPasteur en Novartis.

  De bizarre plannen tot een grote kunstmatige opruiming van de wereldbevolking worden door verschillende bronnen genoemd.
  • De tekst in 8 talen uitgehouwen in het graniet van de Georgia Guide Stones in Elberton, Georgia, beschrijft een wereldbevolking van Ê»een permanente 500 miljoenʼ.
  • Dave Foreman, stichter van Earth First zegt: “Mijn drie hoofddoelen zijn 1) het reduceren van de wereldbevolking tot ongeveer 100 miljoen, 2) het vernietigen van de industriële infrastructuur, en 3) het terugbrengen van de wildernis, met over de hele wereld terugkeer naar het volledige palet van species.”
  • Ted Turner, oprichter van CNN: “ Een totale wereldbevolking van 300 miljoen mensen
  zou ideaal zijn.”
  • Prins Philip van Engeland schreef ooit dat hij zou willen reïncarneren als een gevaarlijk
  virus, om zo te helpen de wereldbevolking te verminderen…

  Met dank aan Tante Pollewop bij de Tros dit voorbeeld:

  911: THE ROAD TO TYRANNY – Prince Philip wants to be a Virus

  Quote uit quote:

  Met andere woorden:
  U en ik worden geacht er volgend jaar niet meer te zijn!

  Ik ben maar simpel, dus ff een praktisch vraagje:

  Hoe denken die overgebleven 5-10%, waaronder uiteraard ‘onze’ Jannes, al die miljarden lijken op tijd te ruimen zonder zelf het risico te lopen om te sterven door lijkvergiftiging of zoiets dergelijks?
  Die overgebeleven VIP’s zijn óók nog eens gewend om alleen met hun hoofd(nou ja!)te werken en niet met hun handen.

  Maar goed!
  Al met al kan ik intussen geen andere conclusie trekken dat Jannes Koetsier toch echt niet meer goed kachel is -als die dat al ooit geweest is- en zowiezo een superegoïst.
  Zelf denkt ie makkelijk de dans te kunnen ontspringen als 55+, maar ik heb van hem nog geen zinnig woord gehoord over de wèl risicogroepen.

  Vanmorgen moest ik specifiek denken aan alle kinderziekenhuizen en kinderafdelingen in gewone ziekenhuizen alléén al hier in Nederland.

  Ik dacht ook aan de ‘gewone’ jaarlijkse griep, die echt geen jaartje overslaat om broer/zus Mexicaan alle ruimte te geven.
  In theorie kunnen beide zich tegelijk manifesteren of vlak na elkaar in een dan verzwakt lichaam.

  Vooral niet denken aan alle zieken,met name kinderen, die zowiezo al zonder griep erg kwetsbaar zijn.

  ‘Ik voor mezelf en God voor ons allen’

  Je zou bijna naar een fatale griep voor jezelf verlangen, over een paar maanden voorgoed van alles af.
  Op wat voor wereld leven we eigenlijk?

  Ik ben nu letterlijk misselijk van al dat hersenloze, medogenloze,onmenselijke, schier eindeloze gezwam.

  *Doet mij dus maar eerst een kotsbakje*

 90. jennyj0 says:

  Heb zojuist aan Jannes gevraagd op basis waarvan hij een website als ‘Wij worden wakker’ als nuttig kwalificeert.

 91. Jannes is voer voor Renckens. Iemand peper en zout?

 92. jennyj0 says:

  ha ha!

 93. wilmamazone says:

  http://www.kwakzalverij.nl/1141/Vaccinatie_door_buitenaardse_reptielen_volgens_David_Icke

  Vaccinatie door buitenaardse reptielen volgens David Icke
  De echte waarheid over vaccinatie

  Wat moet ik denken van het filmpje van David Icke?

  Deze vraag werd aan de VtdK gesteld. Op YouTube is een filmpje te vinden met daarop een interview (12 juli 2009) met de gewezen Britse profvoetballer David Icke. Icke is een van de meest extremistische samenzweringsdenkers ter wereld.

  Die Icke toch! Onbegrijpelijk dat zoiemand nog buiten een inrichting aangetroffen kan worden en de mensen die er geloof aan hechten met hem.

 94. wilmamazone says:

  http://www.nrc.nl/binnenland/article2320525.ece

  Goedgebekte patiënten gaan bij huisarts voorrang eisen

  Huisartsen moeten zich voorbereiden op een mogelijke grieppandemie. Op cursus in Rijnmond. Kan een arts 90 patiënten extra per dag aan?

  Op de 24ste verdieping van het World Port Center in Rotterdam bereiden huisartsen uit de regio Rijnmond zich voor op de Mexicaanse griep. Wat te doen als de grieppandemie Nederland ontregelt? Wie krijgt wél en wie geen medicijnen? Hoe maak je een eerlijke selectie?

 95. wilmamazone says:

  http://www.nu.nl/gezondheid/2054957/radboudziekenhuis-alert-op-griep-onder-personeel.html

  Radboudziekenhuis alert op griep onder personeel

  Bij een arts en een verpleegkundige van het UMC St Radboud in Nijmegen is de Mexicaanse griep vastgesteld.

  De arts en verpleegkundige werken op dezelfde afdeling, maar op verschillende locaties. Ze hebben elkaar dan ook niet besmet.

  Beiden zijn vorige week naar huis gestuurd. Patiënten en collega’s met wie ze contact hebben gehad zijn gecontroleerd op Mexicaanse griep.
  Daar was geen sprake van. Het ziekenhuis maakt niet bekend op welke afdeling de besmette personeelsleden werken. Volgens een woordvoerster kan dit te belastend zijn voor de patiënten die er liggen.

  Tja…het is uiteraard niet belastend voor patiënten als over een tijdje blijkt dat pakweg de helft van de artsen, verpleegkundigen e.a. medewerkers van een ziekenhuis/zorginstelling weigeren om zich te laten vaccineren.
  Handjes zorgvuldig wassen deden velen van hen al slecht, dus………………..juist ja!
  MRSA kan er ook gemakkelijk nog bij, dus iedereen blij.
  Dan nog bezoekers e.d. die het zo nauw niet nemen en gaaaaaaaaaaaaan met die banaan:
  ‘En van je hela hola houw d’r de moed maar in.’

 96. wilmamazone says:

  Tis maar in India hoor, wij nuchtere Hollanders zijn veul en veul verstandiger!!!
  Die pakken b.v. gewoon wat extra vitamine C en gaan op tijd naar bed.

  http://www.trouw.nl/nieuws/wereld/article2831922.ece

  Paniek na eerste griepdode in Indiase stad Poona

  In de West-Indiase stad Poona is paniek uitgebroken nadat zich daar twee dagen geleden het eerste Indiase sterfgeval als gevolg van de Mexicaanse griep voordeed. Honderden bezorgde mensen, onder wie veel met jonge kinderen, wilden zich in een ziekenhuis op het griepvirus laten testen.

  In Poona stierf maandag een 14-jarige meisje, Rida Sheikh, aan de gevolgen van besmetting met het H1N1-virus. De plaatselijke autoriteiten….

 97. Edward says:

  Ah Wilma, maar in Puna zitten toch allerlei heilige met prana strooiende swami’s en ashrams, dus vanwaar die paniek daar?

  En Wilma, ik dacht dat ik extreme gekte al zo vaak had gezien dat niets me meer verbaast, maar die Jannes wint de titel “mother of all madness”. Letten die hooggeleerde docenten op de universiteit wel genoeg op dat deze sicko luitjes zomaar met een hardstikke echte artsenbul rondlopen, jarenlang opgeleid op kosten van onze zuur verdiende belasting eurocentjes…

  In plaats van in te loten voor studie medicijnen waardoor gemotiveerde jonge gedreven gemotiveerde kids zo twee jaar buiten de boot kunnen vallen, stel ik een wacko-wacko eliminatie test voor om de wachtlijsten gericht uit te dunnen.

 98. jennyj0 says:

  Jannes is al heel lang voornamelijk ambtenaarachtig in de weer als ik zo zijn cv bekijk.

  jarenlang opgeleid op kosten van onze zuur verdiende belasting eurocentjes…

  Ja, daar zeg je wat. Heb je gezien hoe Bram de vloer met hem aanveegde op zijn blog? Droef is het, heel droef.

 99. wilmamazone says:

  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Wetenschap/242779/Jongeren-nemen-Mexicaanse-griep-mee-uit-Spanje.htm

  Jongeren nemen Mexicaanse griep mee uit Spanje

  Veel jongeren die vakantie aan het vieren zijn aan de Spaanse kust komen terug met Mexicaanse griep. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

  Veel jongeren komen uit Spanje terug van vakantie met de Mexicaanse griep
  Driekwart van de 663 Nederlanders met het griepvirus worden in het buitenland besmet.
  De meeste patiënten zijn tussen de 15 en 25 jaar oud en vaak komen ze net terug van vakantie in Spanje, meldt…

 100. Barbamama says:

  Een GROTE klassieke denkfout wordt er hier (ook) gemaakt:
  zodra je gevaccineerd bent, is het risico om andere mensen te besmetten nog steeds levensgroot aanwezig!!
  Overigens is maar max. 70% van gevaccineerden voor een ‘gewone griep’ ook echt beschermd.

  Het vaccineren is op dit punt een schijnveiligheid en m.i. vooral gericht om genoeg zorgverleners op de werkvloer te houden.

  Enne…wil er niet iemand van jullie solliciteren in de zorg? Banen genoeg, en niet alleen de laatste jaren.
  Nee?
  Dacht ik wel!

  Enne…waarom niet?

 101. wilmamazone says:

  @Barbamama

  Op de 1e plaats welkom geheten op dit blog.

  Ik ben het met je eens dat vaccineren i.v.m. griep niet op alle punten 100% scoort, maar wat is er op tegen om -vooral bij deze pandemie- te pogen om genoeg zorgverleners op de werkvloer te houden?

  Wat je laatste vraag betreft:
  Laat ik nou net op 1 febr. j.l. met vervroegd pensioen te zijn gegaan na bijna 9 jaar part-time werken in een zorgcentrum voor ouderen. Weliswaar niet in de verpleging, maar toch! 😉

 102. Ollie B. Bommel says:

  Enne…wil er niet iemand van jullie solliciteren in de zorg? Banen genoeg, en niet alleen de laatste jaren.

  Over een half uur start ik mijn dienst op de SEH hier 🙂

 103. wilmamazone says:

  Laatste stand van zaken:

  http://www.minvws.nl/nieuwsberichten/pg/2009/klink-griepvaccinatie.asp?rss

  Klink volgt advies griepvaccinatie

  Minister Klink volgt de aanbevelingen van de Gezondheidsraad en het RIVM met betrekking tot de vaccinatie-aanpak bij de huidige grieppandemie.

  quote:

  De Gezondheidsraad en het RIVM concluderen dat mensen die in de gezondheidszorg werken en mogelijk in contact komen met patiënten uit de risicogroepen, als eersten moeten worden gevaccineerd.

 104. Pingback: Vaccinatie gezondheidswerkers: professionele plicht « Cryptocheilus Weblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: