Jannes Koetsier klachtendossier

Klik hier om een sterfgeval of ernstige (financiële) complicatie na een consult of advies met/van Jannes Koetsier te melden.

Uw melding wordt gebruikt om volledige openheid inzake Jannes Koetsier te bewerkstelligen voor alle artsen en ouders (van Freek H. in het bijzonder). Zonder uw toestemming zullen geen tot de persoon herleidbare gegevens naar buiten komen, conform het privacy-regelement van deze site.

Koetsier (bekend van Medische Missers) adviseert:

Neem geen griepprik. De risico’s van de vaccinatie acht ik groter dan de risico’s van de griep.
Stuur dit bericht door naar familie en vrienden.

Voorbeeld I:
U bent werkzaam in de gezondheidszorg en laat zich door Jannes Koetsier overtuigen zich niet te laten vaccineren tegen de Mexicaanse griep. Uw werkgever is het hier niet mee eens en zet u op non-actief. U derft hierdoor inkomsten.

Voorbeeld II:
U laat zich met de hele familie en kennissenkring niet vaccineren. Aan het eind van de pandemie bent u als enige over. U wilt genoegdoening van Jannes Koetsier; Koetsier was het die u en al uw vrienden en kennissen het laatste duwtje gaf. Hij was immers bekend van Medische Missers en was voor u het toonbeeld van medische onafhankelijkheid?

Kortom, in bovenstaande en in andere gevallen, wil deze website u de gelegenheid bieden uw grieven (nu en in de toekomst) jegens Jannes Koetsier en zijn advies u niet te laten vaccineren, te uiten. Contactinformatie onder het kopje ‘about’ boven aan deze pagina.

Dat wordt Kassa. Raad eens van wie deze uitspraak is:

Als arts moet ik mij wel verbazen.
In het verleden als huisarts was ik mij niet bewust van het risico op ernstige complicaties van vaccinaties.

(bron)

Jannes Koetsier is een aardige arts. Voor u. Door u. Want Jannes is bekend van Medische Missers en van zijn boek ‘de gezonde patiënt’ waarin hij u leert een zelfbewuste klant van de witjas te worden. Bram Hengeveld van van Geriatricare wil ook dat u een zelfbewuste patiënt wordt en zet de voors en na’s van Jannes Koetsier als arts en (vaccinatie) adviseur voor u even op een rijtje.

Moehaha. Wordt die Jannes Koetsier daar even een partij GEPWND! door een studentje sgoliertje. Dat is heel nobel en uiterst voorkomend van Bram. Ik kies even voor een andere insteek:

I’m in it for the money!!! Gewoon keiharde cash. Als u door het advies van Jannes Koetsier schade heeft geleden ga ik uw case beoordelen. Zijn daar voor mij en de door mij uitgekozen letselschadeadvocaat een paar Euri’s te verdienen dan doen we dat. Komt u echter met een hoop bullshit waar geen stuiver aan te verdienen is zoekt u het maar even uit met uw kansloze dossier.

Dat doe ik Gratis!!one!!!11 Kosteloos!!! Tenminste, net zo kosteloos als Jannes Koetsier. Even spieken bij Jannes:

Jannes Koetsier, bekend als panellid van het tv-programma Medische Missers van de AVRO en Volgende Keer Beter van Teleac, heeft zich bereid verklaard om uw dossier via ons kosteloos te bestuderen.

Kent u die reclames van Car-Glass? Ze repareren voor u ‘gratis’ dat sterretje in uw ruit. Deze constructie is dezelfde die Koetsier gebruikt in zijn campagne voor de letselschadeadvocaten. Hij- en meerdere gepensioneerde artsen- zet zich kosteloos in. (Had ie al gezegd dat ie een heel aardige arts is en optreed in Medische Missers en een ander slecht bekeken programma?)
Zet Koetsier zich niet gratis in ? Op deze website van de zwarte kippen van Jannes, staat namelijk dat de kosten gewoon opgebracht worden door de verzekeringsmaatschappijen.

De tegenpartij (meestal een verzekeraar) die de aansprakelijkheid erkent, betaalt de redelijke kosten van rechtsbijstand.

Dan staat ook het honorarium van Jannes Koetsier de medisch specialist wegens beoordeling van het medisch dossier op de rekening. Uurtje, factuurtje. Zo doe je dat. Daar ben ik heel eerlijk in, draai ik niet omheen. Kosteloos en zo is het.

Komt die Crypto-disclaimer:

Ik maak o.a. mijn opwachting bij website’s als Anax, Geriatricare, Klutser en Lutser en laat me daar ook op voorstaan. Alsof dit een garantie is voor de integriteit van de beoordeling van van uw dossier. Een geruststellende second opinion. Coffee? Crypto en co doen niet aan liefdadigheid. Succes van uw case is vooropgesteld. Anders is het gewoon een keihard No. Want niet aan verdienen.

Wij doen aan cherrypicking. Het gebruiken van mijn bekendheid middels vermeldingen op populaire website’s waar ik mijn opwachting maak is een lokkertje. U stuurt uw verhaal en wij bekijken, ‘volledig gecertificeerd’, of dit succesvol verdedigd kan worden. (Dit heeft echter niets te maken met de liefdadigheid die Koetsier in zijn artikelen laat doorschemeren.)

Wij van Crypto zijn allemaal heel enthousiast. We zien er wel brood in dus kom maar op met die klachten over Jannes Koetsier en zijn advies u niet te laten inenten.

Voorbeelden van case-gevallen en (virtuele) klachtenbrieven aan Jannes in de comments.

139 Responses to Jannes Koetsier klachtendossier

 1. jennyj0 says:

  Jannes heeft zich al helemaal ingedekt hoor:

  Schade ten gevolge van inhoud website
  Jannes Koetsier is niet aansprakelijk voor schade veroorzaakt door de inhoud van degezondepatient.nl en sites waarnaar wordt gelinkt. Het opvolgen van adviezen geschiedt op eigen initiatief en op eigen risico.

 2. Koetsier is Big- geregistreerd arts. Dat schept extra mogelijkheden zegt mijn zwarte kip.

 3. jennyj0 says:

  Dat heeft jouw zwarte kip goed gezien, ik hoor luidkeels gekakel!

 4. “De knuppel. DE KNUPPEL!!”

 5. jennyj0 says:

  Wat is er toch veel leed in de wereld
  rotfl!

 6. wilmamazone says:

  Jannes zegt op z’n site:

  quote:

  Kritisch artikel over vaccinaties (3 aug 2009)
  Wetenschaps journaliste mevr Desiree Röver, heeft als geen ander in Nederland uitgebreid onderzoek gedaan naar alles wat bekend is over vaccinaties. Met name ook naar die zaken die industrie en overheden liever voor u verborgen houden. Ik heb mevr Röver leren kennen als een serieuze en betrouwbare bron van informatie die ik in veel medisch literatuur niet zo makkelijk kan vinden.

  Comment bij dat artikeltje:

  3. Woensdag 05 Augustus 2009 21:46 (Jannes Koetsier)
  Beste Jenny,
  Of die complot theorie waar is weet ik ook niet, maar hierover wordt wel door meerdere insiders geschreven. Er is in ieder geval wel iets geks aan de hand met het soort griepvirussen dat opduikt en eigenlijk alleen maar in een laboratorium ontstaan kan zijn.
  In 1918 zijn Amerikaanse soldaten gevaccineerd (niet tegen griep), dit heeft toen onder deze soldaten tot veel ziekte en dood geleid.
  mvrgr, Jannes Koetsier

  Tja…Desireetje een miskende insider, die eigenlijk wèl in serieuze medische literatuur te vinden zou moeten zijn?

  Hier toch ook een héél ander geluid:

  http://www.kwakzalverij.nl/1143/Angst_in_achterkamertjes_voor_vaccinatie_tegen_Mexicaanse_griep

  Angst in achterkamertjes voor vaccinatie tegen Mexicaanse griep
  Désirée Röver op promotietour

  De zich medisch researchjournaliste (noot 1) noemende Désirée L. Röver is al meer dan tien jaar bezig met campagne voeren tegen vaccinaties. Afgelopen dinsdag sprak ze in een achterzaaltje voor een gehoor dat was gerecruteerd via de Verontruste Moeders. De journalist Jan Willem Navis ging voor Sp!ts kijken, en een Skepsis-activist ging met hem mee. Navis’ onthullende verslag staat heden in de krant.

  Hier dus:
  http://www.spitsnieuws.nl/archives/varkensgriep/2009/08/acties_tegen_griepvaccin.html

  Er is nu al door meerdere insiders/gezonde verstanden op meerdere sites geschreven dat zijn Desireetje peop praat en Jannes zal toch vast nog wel tot tien kunnen tellen of issie daar intussen te complotschimmelig voor geworden?!

 7. jennyj0 says:

  Jannes heeft zich al helemaal ingedekt hoor:

  Schade ten gevolge van inhoud website
  Jannes Koetsier is niet aansprakelijk voor schade veroorzaakt door de inhoud van degezondepatient.nl en sites waarnaar wordt gelinkt. Het opvolgen van adviezen geschiedt op eigen initiatief en op eigen risico.

  In Amerika noemen ze dit een ‘Quack Miranda Warning’: http://scienceblogs.com/whitecoatunderground/2008/01/quack_miranda_warning.php

  En:

  The Quack Miranda Statement is the red flag that should send you running.

  Alle kwakzalvers gebruiken deze disclaimer en variaties daarop om hun verantwoordelijkheid te ontduiken. Kan een BIG-geregistreerde arts zich ook met zo’n slap disclaimertje ontdoen van elke verantwoordelijkheid? Dat vraag ik me toch echt af.

  Wij trekken ons dus niks van die disclaimer aan!

 8. Zwarte Kip says:

  Dhr Koetsier geeft zijn advies inzake de vaccinatie of geen vaccinatie in de hoedanigheid als arts. Laat hem zich daar maar eens onderuit wurmen. (Case 1). Die disclaimer is handig voor als je genuine kwakzalver bent. Als arts is dat nagenoeg waardeloos.

 9. Hoi Zwarte!
  Whehehe:

 10. wilmamazone says:

  http://blog.e-difference.nl/home/algemeen/disclaimers,-algemene-voorwaarden-en-privacyverklaringen:-hoe-te-gebruiken.html

  Disclaimers, algemene voorwaarden en privacyverklaringen: hoe te gebruiken?

  Bijna iedere website heeft er wel één of meerdere vermeld staan op de website. Vaak staan ze ergens onderaan weggestopt in de footer en maar zelden worden ze ook daadwerkelijk gelezen. Toch lijken ze wettelijk gezien heel belangrijk: de disclaimer, algemene voorwaarden en privacy-statement. Er bestaat echter nog veel onduidelijkheid over deze documenten. Wat moet er nou precies in staan? Welke rechten kunnen er aan ontleend worden? En wanneer zijn deze documenten rechtsgeldig? Allemaal vragen die lastig te beantwoorden zijn. In deze blog probeer ik wat meer inzicht te creëren in de functie van deze documenten en de regels die gelden bij het gebruik er van.

 11. jennyj0 says:

  Nou Jannes, veel succes met je disclaimer!

 12. Mariet says:

  Hoe durven jullie zo te praten over een echte dokter?
  Hij bedoelt het alleen maar goed hoor met zijn site!
  En als een dokter nou zegt dat er in ieder geval iets geks aan de hand is of zijn jullie ook dokter?
  Hoe weten jullie anders dat het niet gek is?
  Zomaar wat roepen is makkelijk.

 13. wilmamazone says:

  Een stukje geschiedenis:

  http://www.wereldoorlog1418.nl/drinkwaterzuivering/index.html

  quote:
  6. Veilig water, maar niet voor iedereen

  “. . . en steeds weer en steeds opnieuw die aanvallen van buikloop, dat verschrikkelijke branden in zijn lijf. Hij heeft twee dagen niets gegeten, mocht niets drinken. Een waanzinnige dorst komt op. Des te erger, omdat hij maar al te goed weet, dat het uitgesloten is dat hij hier ook maar een druppel water kan krijgen.”
  Edlef Köppen – Heeresbericht (1930)

  De oproep van Sir William Osler heeft effect gehad. Voor het eerst in de geschiedenis waren er in een oorlog minder soldaten omgekomen door ziekte dan door krijgsgeweld. Dit gold in ieder geval voor het West-Europese strijdtoneel. De verplichte vaccinatie-programma’s van de Engelsen en Amerikanen tegen tyfus waren succesvol gebleken. Van hun soldaten stierven er slechts enkele honderden aan deze gevreesde ziekte.

  Anders was dat bij de Fransen en aanvankelijk ook de Duitsers. In de loop van de oorlog kregen zo’n 130.000 poilus en ruim 115.000 Duitsers in Noord-Frankrijk tyfus. Ongeveer 10 van elke 100 niet-gevaccineerde soldaten die tyfus opliepen stierven er aan. De Duitsers begonnen pas in de loop van 1916 met vaccineren, nadat al meer dan 10.000 van hun soldaten aan de ziekte bezweken waren. Daarna liep het sterftecijfer sterk terug. Ook de Oostenrijkse troepen hadden van tijd tot tijd te kampen met ernstige uitbraken van tyfus en dysenterie.

  eindquote:

  Tijdens de soms dagen lang aanhoudende gevechten was gebrek aan drinkwater bij de soldaten in de voorste linies eerder regel dan uitzondering. Als er al goed drinkwater beschikbaar was, konden de mannen vooraan vaak niet bereikt worden. De bevoorrading was door zware beschietingen of slechte terreinomstandigheden dikwijls onmogelijk. Dit leidde tot onthutsende situaties. Schokkend zijn de getuigenissen van soldaten die, gekweld door hevige dorst, uit granaattrechters of poelen dronken, waarin de lijken van omgekomen vrienden of vijanden dreven.

  De griep van toen vond dus een prima voedingsbodem:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Spaanse_griep

  Het verhaal gaat dat amerikaanse soldaten de eigenlijke veroorzakers waren, maar nog geen serieuze bronnen gevonden dat die masaal stierven vanwege vele experimentele vaccinatie’s of welke dat dan wel waren.

  quote van bedenkelijke site:

  In feite was de Spaanse griep geen Spaanse griep, maar een Amerikaanse. Soldaten die uit Amerika naar Europa werden gestuurd, werden vooraf tegen ruim 30 ziektes ingeënt met als gevolg dat hun weerstand ernstig verzwakte. Wetenschappers vermoeden nu dat een griepvirus daardoor kans zag te muteren. Het gemuteerde virus leidde tot een pandemie (wereldwijde uitbraak) en kostte aan miljoenen mensen het leven. De eerste krant die erover schreef was een Spaanse krant, aangezien Spanje niet deelnam aan de oorlog en geen last van de censuur had. Daardoor werd de griep al snel de Spaanse griep genoemd.

 14. Hoi Mariet! Wel of geen vaccinatie? Echte dokter of ambtenaar?

 15. jennyj0 says:

  quote van bedenkelijke site:
  In feite was de Spaanse griep geen Spaanse griep, maar een Amerikaanse. Soldaten die uit Amerika naar Europa werden gestuurd, werden vooraf tegen ruim 30 ziektes ingeënt met als gevolg dat hun weerstand ernstig verzwakte. Wetenschappers vermoeden nu dat een griepvirus daardoor kans zag te muteren. Het gemuteerde virus leidde tot een pandemie (wereldwijde uitbraak) en kostte aan miljoenen mensen het leven. De eerste krant die erover schreef was een Spaanse krant, aangezien Spanje niet deelnam aan de oorlog en geen last van de censuur had. Daardoor werd de griep al snel de Spaanse griep genoemd.

  En zo wordt de waarheid verdraaid en de mensen de stuipen op het lijf gejaagd.

 16. Mariet says:

  Ik weet het nog niet hoor. Of ik die prik wil.
  Het zet me toch allemaal aan het denken.
  Heb daar straks voor alle zekerhijd een grote pot vitamiene C gekocht. Dokter Koetsier zegt dat dat genoeg is.
  Oh ja en genoeg rust is ook goed.

 17. Edward says:

  Hihi, ook ik bedoel het alleen maar goed. Mensen die U en ons wijs willen maken dat een sinistere machtige groep de wereldbevolking wil decimeren van 6,8 miljard naar 0,5 miljard en dit zonder gene durven te roepen durf ik U voor te waarschuwen. Dit soort irreversibele paranoia is voor bepaalde weinig kritische mensen onweerstaanbaar en verspreidt zich als een olievlek over het internet.

  Iemand die stelt dat er iets geks aan de hand is en men DUS expres virussen opbouwt en sneaky om miljarden te doden loslaat is zonder overtuigend bewijsmateriaal wack-kracko, al was ie professor (wat mijn jonge broer trouwens is). Ook broertje bedoelt het goed maar debiteert af en toe enorme kul, net als dat ik het goed bedoel maar gelukkig ook af en toe totale onzin uitkraam. Maakt me bescheiden en voorzichtig. Maar iemand die dit krankjorume complot suggereert is een beetje ver de rode normaliteitslijn gepasseerd. Ik durf hier best stelling tegen te nemen, al was die Jannes 100x echte dokter, al was ie de paus.

 18. jennyj0 says:

  Het zet me toch allemaal aan het denken.

  Ik weet niet of dat wel goed is voor je hoor. Misschien kun je maar beter niet denken en gewoon doen wat je huisarts zegt.

 19. Ollie B. Bommel says:

  @Mariet
  Hoe kies jij je bronnen uit? Hoe selecteer op je op betrouwbaarheid?

  Een titel zegt je blijkbaar wat, gezien dat je een dokter blijkbaar autoriteit toe dicht. Das alvast meegenomen zeg ik dan.

  Maar er zijn allerlei artsen die elkaar (schijnbaar) tegenspreken. Hoe dan verder? Ze kunnen niet allemaal gelijk hebben….
  Degene met de mooiste naam? Of wie het meest betrouwbaar in de lens kijkt? Aantal Google-hits? Die de begrijpelijkste taal bezigt? Die de meeste vraagtekens overal bijstelt?

  Ik ben benieuwd…
  Schrijf het van je af!

 20. jennyj0 says:

  Het complot om de mensheid uit te roeien via het griepvirus/vaccin lijkt te gaan mislukken…
  Stupid pharma – die kunnen ook echt helemaal niks!

 21. jennyj0 says:

  Om nog maar even door te zeuren over de griep: het lijkt een milde griep te zijn – en mogelijk blijft dat ook zo. Toch is er iemand aan overleden. Een jongen die weliswaar al ziek was, maar het geeft wat mij betreft wel aan dat intenten zinvol blijft, want ook aan een milde griep bezwijken elk jaar meerdere mensen.

  En gelukkig kunnen we nu hier bij Crypto onze schadeclaims indienen m.b.t. mensen die op advies van Jannes besluiten het leven van hun medemens op het spel te zetten door zich niet te laten vaccineren.

 22. jennyj0 says:

  Jannes zegt:

  Ik heb mevr Röver leren kennen als een serieuze en betrouwbare bron van informatie

  Ik wil weten hoe Jannes dit gedaan heeft. Het is namelijk net zoiets als je tuinkabouter leren kennen als een olifant.

 23. jennyj0 says:

  Bij Jannes Koetsier zegt meneer Hartog tegen mij:

  […] wel wil ik je er op attenderen dat ook meer redelijke en afgaans betrouwbare sites met enge theorieen komen betreffende het virus, de vaccinaties, eugenetica en de genetische en synthetische voedselindustrie.

  Waarom geven zulke mensen niet gewoon meteen de bijbehorende links? Ik kan nou niks anders zeggen dan: Oh. En ik weet nog niks. Dit is non-informatie, meneer Hartog!

  En ik val meneer Koetsier niet aan, ik val de arts Koetsier aan, omdat hij in zijn hoedanigheid als arts medische beweringen doet die hij op geen enkele manier fatsoenlijk onderbouwt en daarbij ook nog eens verwijst naar websites die dat evenmin doen.

 24. Ollie B. Bommel says:

  Jannes zegt:
  Ik heb mevr Röver leren kennen als een serieuze en betrouwbare bron van informatie

  Ik wil weten hoe Jannes dit gedaan heeft. Het is namelijk net zoiets als je tuinkabouter leren kennen als een olifant.

  Wellicht hielden ze zich bezig met het uitwisselen van taartrecepten?

  Het kan ook een kwestie van semantiek zijn. Iemand die altijd leugens vertelt is als persoon ook betrouwbaar.

 25. jennyj0 says:

  Het kan ook een kwestie van semantiek zijn. Iemand die altijd leugens vertelt is als persoon ook betrouwbaar.

  Ja ja…
  Net zoiets als die Kretenzers bedoel je? Waarvan die ene zei dat alle andere Kretenzers altijd liegen?

 26. Mariet says:

  Nouw nouw meneer Edward wat praat u duur!
  U lijkt zelf wel een professer.
  Is die enge ziekte van die olievlek besmettelijk?
  Daar wordt ik toch behoorlik bang van.

  Dokter Koetsier komt op de tillevizie meneer Ollie!!
  Dat doen ze toch zeker niet zomaar?
  Er gaat toch zeker een hele boel mis?

  U weet alles beter he mevrouw Jennyjo?
  Waarom zouw ik zelf niet mogen nadenken?
  Wat jij niet allemaal durft zeggen tegen dokter Koetsier! Die mevrouw Rover weet zeker dat collegiaal zilver of zo iets beter is als je toch de griep krijgt. En dokter Koetsier zegt niet dat het onzin is. Ik ga dus toch eens kijken waar je dat kan kopen want die tamifloe is ook maar bezijkte boel heb ik zelf ergens gelezen!
  Ik laat me toch zeker niet voor de gek houden.

 27. jennyj0 says:

  ROTFL!!

 28. Ollie B. Bommel says:

  Beste Mariet,

  jij laat je zeker niet in de maling nemen, zo veel is zeker!

  Ga vooral door met zelf nadenken.

  Ook dat zilver lijkt me een puik idee.
  En weet je wat zo mooi is: je kunt het zelf maken! Veel goedkoper dan in de winkel! Gewoon 2 zilveren lepeltjes (vorkjes mogen ook) in een bakje water en dan stroom op de lepeltjes. Het exacte recept moet je maar even opzoeken op de interwebs.

  Ik zou het als ik jou was veel drinken. Een liter per dag kan vast geen kwaad. Over een half jaar hoor ik dan graag hoe het gegaan is. Mag ik dan ook een foto van je hebben? Het schijnt dat je huid er een hele mooie edele tint van overhoudt…

  Zet um op! Go girl!

 29. Mariet says:

  Nou meneer Ollie u kletst ook maar wat.
  Dat gaat heel anders dan met 2 zilveren lepeltjes of vorkjes.Gelukkig maar want die heb ik niet meer.
  Was me veels te veel werk met poetsen.En een zacht gekookt eitje proefde er ook vies van.

  Ik heb het gevonden hoor!
  http://www.meditecheurope.nl/electrolyser.php
  Had u niet van mij gedacht he? Ik ben niet dom.

 30. Ollie B. Bommel says:

  Lieve mevrouw Flintstone,

  Begrijpend lezen is niet je sterkste kant merk ik.
  Geeft niet hoor, jij hebt weer andere talenten.
  Welke weet ik nu ff niet maar het schiet me vanzelf weer een keer te binnen.

  Moehahaha

 31. jennyj0 says:

  Dag Ol, dat is ook wat, ben je d’r net, ga ik weg. Nou, tot morgen dan maar!

 32. wilmamazone says:

  @Mariet

  Het lijkt me verstandig als je dit alvast héél goed leest:

  http://www.kwakzalverij.nl/367/Colloidaal_zilver_CZ_

  http://www.kwakzalverij.nl/1042/Wartaal_over_colloidaal_zilver_CZ_

  http://www.kwakzalverij.nl/1100/Bedrog_met_colloidaal_zilver

  Ik hoop van harte dat het jou aan het denken zet.

 33. Bram says:

  Mariet = dr Klutser? 😀

 34. wilmamazone says:

  Tja…klagen of vragen over/aan Koetsier en Co. is not-done:

  http://www.degezondepatient.nl/index.php?option=com_yvcomment&view=comment&ArticleID=469#yvComment

  quote uit comment:

  Veel is er al aan het licht gekomen en de komende tijd zal er nog hééééél veel aan het licht gaan komen.
  Bestempel het aub niet meteen als onzin, maar ga zelf op onderzoek uit. Klokkenluiders hebben een ondankbare taak omdat ze mensen wakker maken uit een jarenlange diepe slaap. Soms duurt die slaap wel een heel leven en worden zij niet wakker. Dat maakt het voor de klokkenluiders des te moeilijker om voor de generatie daarna dan geloofwaardig over te komen.
  Klokkenluiders moeten we juist dankbaar zijn en prijzen voor hun moed. Desirée Röver, Marcel Messing en Jannes Koetsier horen daar zeker bij en er zijn er gelukkig nog vele anderen; in zowel binnen- als buitenland

  Wat zal Jannes in zijn nopjes zijn met ook deze supergezonde patiënt.Deze Ger gelooft ook al niet meer in Sinterklaas en is die schok op eigen kracht te boven gekomen. Nu vooral JJ nog, maar dat zal een hele klus worden want die is zó simpel!

  Klokkenluidersbescherming voor o.a. Jannes zal bij hoeveel mensen op het verlanglijstje staan?
  Tis niet te filmen, het idee alleen al.

 35. jennyj0 says:

  @ Ollie,

  De uitzondering (samengestelde zelfstandige naamwoorden waarvan het eerste deel niet (meer) herkenbaar is als zelfstandig naamwoord en de betekenis heeft van een positief of negatief waarderende bepaling bij het tweede deel, bv klotevaccin) is hier niet van toepassing

  Noemt men zoiets geen ‘versteende’ uitdrukking?

 36. jennyj0 says:

  -BommelKnor: het is Novartis

  Dit had ik toch aangepast? Of is er nog eentje blijven staan?

 37. jennyj0 says:

  @ Ollie,

  Jouw berichten en de correctieprocedure hebben elkaar gekruist zie ik.

  @ Crypto,

  Het maakt mij niet uit wat ik krijg hoor als het maar met mayo is! Hoewel, dat is natuurlijk ook met eieren. Nou ja, dan maar met ketchup. *zucht*

 38. Edward says:

  Hehihi, Bram heeft gelijk, Mariet is geen Griet, maar gewoon een geinige dokter Klutserachtige figuur. ROTFL.

  Trouwens die VtdK zegt dat maar één site colloidaal zilver aanprijst als middel tegen kanker. Google dan maar eens op colloidal silver cancer zou ik zeggen, de ene healing na de andere, dit middel staat niet voor niets prominent voor zover dat kan in mijn lijst met 1000 totale genezing claimende alternatieve nepkankertherapièn…

 39. wilmamazone says:

  Als jullie Mariet al zo geinig vinden, ga dan b.v. dit maar eens aandachtig lezen:

  http://forum.trosradar.nl/viewtopic.php?t=73242

  Ik weet nog niet of ik er nou om lachen of huilen moet.
  Die Mar42 is aan de ene kant een gemakkelijk slachtoffer voor kwakzalvers omdat ze veel voor zoete koek slikt/haar vanalles laat twijfelen en aan de andere kant zelf discutabel omdat ze -gek genoeg- zo van zichzelf overtuigd is dat er geen speld tussen de krijgen is.

  Zijn deze Mar42 of Mariet een zeldzame uitzondering?
  Ik ben toch bang van niet, want dit soort geluiden hoor ik vaker dan mij lief is, óók buiten fora!

  Het is dan ook de vraag hoe je dit soort mensen het beste begrijpend kunt laten lezen, zodat ze niet onnodig slachtoffer worden of ze zelf maken.

  Mar42 verscheen bij meerdere items, maar blijkt er niets/niet veel van op te steken:

  http://forum.trosradar.nl/viewtopic.php?p=907906&sid=c0aca2cb6dfc9fd9612bcbc5733db942#907906

  Geplaatst op 08 Aug 2009 09:29 door mar42

  Het heeft ook geen zin als je griep hebt naar de dokter te gaan, omdat die zegt paracetamol en je bed in, dat helpt en niks anders helpt.

  Heb dit ook meegemaakt zat bij de dokter met ruim 40 graden koorts, en ik bleek de griep te hebben, en moets dit uitzieken in bed met paracetamol.

  Hoe vaak is nu al in de media vermeld dat je bij het vermoeden van griep(of iets anders mogelijk besmettelijks) absoluut NIET in de wachtkamer van huisartsen of ziekenhuizen/huisartsenposten moet gaan zitten? (Dat deed je vroeger trouwens ook niet als je je gezonde verstand gebruikte)
  Hoe vaak is nu al vermeld dat welke griep dan ook niet voor iedereen onschuldig is?
  Toch is Mar42 indirect aan het adviseren en dat maakt het zéér ongenuanceerde ‘Wat ik zou doen i.v.m. Mexicaanse griep’ van Dr. Koetsier des te schrijnender.
  Hij zou als geen ander moeten/kunnen weten hoe makkelijk mensen/patiënten op het verkeerde been te zetten zijn en dat goede, juiste,genuanceerde, correct onderbouwde informatie ook deel uitmaakt van zorgplicht.

 40. wilmamazone says:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/4567575/___Levensgevaarlijk_en_onverantwoordelijk___.html

  ‘Levensgevaarlijk en onverantwoordelijk’

  De anti-vaccinatiemissie van Désirée Röver is gevaarlijk en onverantwoordelijk, vindt prof. dr. Roel A. Coutinho, directeur Centrum voor Infectieziektebestrijding van het RIVM. “Vroeger verkondigden dit soort mensen hun zelf verzonnen verhaaltjes op een zeepkist, bijvoorbeeld in het Londense Hyde Park. Daar kon je dan best om glimlachen. Nu hebben ze dankzij internet een podium voor miljoenen.

  Quote:

  De directeur bij het RIVM vindt vrijheid van meningsuiting een groot goed. Ook voor mensen met wat hij noemt “wonderlijke ideeën”. Maar Désirée Röver en anderen die een kruistocht tegen vaccinaties voeren, zijn inmiddels de onschuld voorbij. Ze gooien alles op internet, geven hun boodschap een serieuze uitstraling en creëren zo enorme problemen. “Daar is weinig aan te doen, wij zouden als wetenschap óók veel meer gebruik moeten maken van het internet voor, zeg maar, de gewone man en vrouw. Dat bedoel ik zeker niet denigrerend. De mensen op wie die anti-vaccinatielobby nu mikt. En dus niet alleen publiceren in Science

  eindquote:

  Volgens Roel Coutinho is Désirée Röver geen “gek die maar wat roept”. Dit zijn mensen met een missie, meent de professor. “Het is als een geloof, ze weten gewoon dat ze gelijk hebben… Discussiëren is, en nu spreek ik uit ervaring, zinloos. Als je waterdicht aantoont dat de Mexicaanse griep vanuit het dierenrijk tot ons is gekomen, verzinnen ze gewoon een nieuw ‘argument’. Rationeel en wetenschappelijk zijn ze niet te overtuigen, de vooringenomenheid is grenzeloos. Als mevrouw Röver een arts was, zou je haar op misleiding kunnen aanpakken. Maar zij is helemaal niets. Helaas…”

  Hopelijk is BIG-geregistreerde arts Jannes Koetsier dan wel op misleiding aan te pakken, want hij zegt:

  Wetenschaps journaliste mevr Desiree Röver, heeft als geen ander in Nederland uitgebreid onderzoek gedaan naar alles wat bekend is over vaccinaties. Met name ook naar die zaken die industrie en overheden liever voor u verborgen houden. Ik heb mevr Röver leren kennen als een serieuze en betrouwbare bron van informatie die ik in veel medisch literatuur niet zo makkelijk kan vinden. Vandaar dat ik onderstaande link graag, aan u doorgeef.
  http://www.fonteine.com/vaccinatie_mythe.html

  noot:
  dikgedrukt van mijn hand.

 41. jennyj0 says:

  Jannes is dus ook al ruimschoots de onschuld voorbij. En hij heeft inmiddels duidelijk laten zien dat hij van toeten nog blazen weet. Of erger: dat hij met het zelfde gevaarlijke geloof is besmet als mevrouw Röver. Ik vind dat hij gestopt moet worden en in elk geval met onmiddelijke ingang wegmoet als adviseur bij Medische Missers, want hij misbruikt die positie voor het verspreiden van de gevaarlijke en gestoorde complottheorieën van mw Röver en consorten. Waarvan hij er zelf dus blijkbaar ook een is.

 42. wilmamazone says:

  En wat zegt nog zo’n ernstig gestoorde die de onschuld al langer dan lang voorbij is?!:

  Geplaatst op 08 Aug 2009 12:47 door Tullio fan(Tros)

  Bravo Désirée,

  Je verrichtte geweldig werk. Jij kunt dat doen want jij bent werkelijk onafhankelijk!!!

 43. jennyj0 says:

  Nou ja, ik denk dat we wel kunnen stellen dat Tulliofan inmiddels rijp is voor de inrichting.

 44. Edward says:

  Waar je ook kijkt op het Internet, altijd wordt door alternatieven trots gesteld dat Desireetje Röver IMMER uitgebreid, zeer diepgaand en uitermate grondig onderzoek naar wat ter sprake is deed. Ja maar alleen maar diepgaand extreem vooringenomen naar wat haar ingeroeste vooroordelen bevestigt, want een dokter deed ooit iets verkeerds bij haar, met naar ik meen blijvend ongemak, en nu zal en moet iedereen dat dagelijks ongemak ad infinitum bezuren.

  Als een soort Pandora opent zij haar doos om hen allen op tegenwerking waar mogelijk en altijd gedonder te trakteren (jaja alternatieve slimbo’s ik zie de woordspeling wel).

  Als een soort straffende Medusa kijkt zij vertoornd op als iemand in haar omgeving iets aardigs zegt en het opneemt voor iets reguliers en haar uitspraken relativeert. Ze zat ooit met Kees Braam en Cees Boegem samen voor de TV in rondom 10 uiterst bijdehand tegen elke regulier te doen, U weet wel de fameuze uitzending dat Boegem n.a.v. Millecam tegen een oncoloog fulmineerde over het feit dat een handvol zout per dag op zeker alle kankers geneest, zonder één opgetrokken wenkbrauw of snedige rappe opmerking van Röver, die elkeen psychisch immers blindelings omarmt die regulier aanvalt. Voor Medusa zie:

  http://www.elfwood.com/~peters/Medusa.3116326.html

  Oops, weer een alternatief vijandinnetje erbij gemaakt. Niet erg netjes van me, want Medusa had slangetjes in haar haren en elke man die haar aankeek versteende meteen.

  Maar ja, met nu alle professionaliteit ter wereld nodig voor de ooit komende H5N1 pandemie, mag ze hopelijk intern alternatief gecorrigeerd (door wie dan?) haar fnuikende propaganda stroom tegen vaccinatie ter stimulering van de verkoop van haar lukratieve boekje wat leren temperen.

  Jammer dat Desiré nou noit eens spontaan diepgaand onderzoek doet naar zoiets als de voor ons volk gevaarlijke echte giga onzin van Laetrile waar Kees Braam onlangs uiteraard door niemand gecorrigeerd desinformatie over verspreidde, etc. Helaas totaal doorgepolariseerd ook vrees ik. Is daar geen supplementje tegen? Doe toch niet zo honds, meid!

 45. Pingback: Roel Coutinho strikes back! « Cryptocheilus Weblog

 46. fonteine says:

  Wat mij nog steeds verbaast is dat een medische misser die gemaakt is op de afdeling van antikwak opperhoofd Renckens himself geen aandacht krijgt. En wordt nog fraaier, men is ook “vergeten” de zaak te melden bij de inspectie…… de pot verwijt de ketel zullen we maar zeggen….geneeskunde lijkt toch steeds meer op een doofpot die men het liefst op slot houdt.

 47. jennyj0 says:

  @ Fonteine,

  Wat mij verbaast is waarom je die vraag hier stelt. En ik zie ook niet wat het met vaccinaties en complottheorieën te maken heeft.

 48. fonteine says:

  Vaccinaties vallen toch ook onder medische missers?
  Of blijven we de mensen gewoon bang maken en afhankelijk maken van big pharma. Volgend jaar weer een nieuwe variant en een nieuw vaccin met dezelfde propaganda? Wel eens serieus naar de rol van vitamine D gekeken, dan praat je nl over een “geneesmiddel” dat echt veel ellende kan voorkomen. En helemaal gratis, je hoeft er alleen maar voor in de zon te gaan…..

 49. fonteine says:

  Dit stond in 2007 in de Lancet mbt griepvaccins:

  Mortality benefits of influenza vaccination in elderly people: an ongoing controversy.
  Simonsen L, Taylor RJ, Viboud C, Miller MA, Jackson LA.

  National Institute of Allergy and Infectious Diseases, National Institutes of Health, Bethesda, MD, USA. iphlxs@gwumc.edu

  Influenza vaccination policy in most high-income countries attempts to reduce the mortality burden of influenza by targeting people aged at least 65 years for vaccination. However, the effectiveness of this strategy is under debate. Although placebo-controlled randomised trials show influenza vaccine is effective in younger adults, few trials have included elderly people, and especially those aged at least 70 years, the age-group that accounts for three-quarters of all influenza-related deaths. Recent excess mortality studies were unable to confirm a decline in influenza-related mortality since 1980, even as vaccination coverage increased from 15% to 65%. Paradoxically, whereas those studies attribute about 5% of all winter deaths to influenza, many cohort studies report a 50% reduction in the total risk of death in winter–a benefit ten times greater than the estimated influenza mortality burden. New studies, however, have shown substantial unadjusted selection bias in previous cohort studies. We propose an analytical framework for detecting such residual bias. We conclude that frailty selection bias and use of non-specific endpoints such as all-cause mortality have led cohort studies to greatly exaggerate vaccine benefits. The remaining evidence base is currently insufficient to indicate the magnitude of the mortality benefit, if any, that elderly people derive from the vaccination programme.

 50. jennyj0 says:

  Oh, ik dacht vitamine C. Dat zegt Jannes tenminste. Misschien moeten jullie es wat onderzoek gaan doen, dat wil wel eens helpen bij het nuanceren van je eigen vooronderstellingen. :mrgreen:

  Trouwens, waarom link je niet gewoon even naar dat onderzoeksverslag? Wat moeten we met een e-mailadres?

 51. jennyj0 says:

  Nederlandse onderzoekers hebben daartegen ingebracht dat influenzavaccinatie ook op hoge leeftijd bescherming biedt, met name als iemand een aantal jaren achtereen gevaccineerd is (Thijs et al., 2008) http://tinyurl.com/mx78g8

  Daarom heet het ook een controversy.

 52. Edward says:

  De wereld zit volgens Röver heel eenvoudig in elkaar, zij stelde vandaag, zie:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/4567573/__ONTMASKERD___.html

  Het zijn dus de Khazars die ons hebben moeten! Quote..

  Verder gaat het hier om de ‘heroprichting’ van de Spaanse griep uit de Eerste Wereldoorlog door het Instituut voor Pathologie van het Amerikaanse leger in Maryland, de Verenigde Staten. Daar staat het hoofdkwartier Biologische Oorlogvoering van de Amerikaanse strijdkrachten. In 1997 heeft die eenheid een lijk opgegraven uit de permafrost van Alaska. Men vond sporen van het griepvirus uit 1918. Daarmee is dat virus, en met behulp van een supercomputer, in 2003 nagemaakt.”

  “Andere kwestie is dat afgelopen februari in Europa via een multinational meer dan 72 kilo H3N2 griepvirusmateriaal werd verspreid dat was besmet met H5N1. Dat had de lang verwachte vogelgriep kunnen doen uitbreken. Ik weet dat er mensen rondlopen die deze aardbol een stuk rustiger willen maken…”

  Die groep bestaat, allemaal volgens Röver, uit afstammelingen van een in 740 jaar na Christus tot het jodendom bekeerd volk dat oorspronkelijk in Zuid-Rusland en Georgië woonde. “Ik heb het nu over de Khazars. Hun nazaten heten Rockefeller, Rothschild, Brezinski en Kissinger. Zij bidden tot een andere god. Lucifer, Satan. Of hoe je hem ook wilt noemen! Zíj zitten hierachter.” Uit NAVO-publicaties die ze in haar bezit zegt te hebben, blijkt volgens Röver dat “men al heel lang bezig is vaccins tot wapens van massavernietiging te smeden”.

  “Mede met Amerikaans overheidsgeld is ooit het aidsvirus ‘gemaakt’,” zegt ze stellig. “Specifiek gericht tegen de zwarte bevolking.” Röver noemt vaccins “heksenbrouwsels”. De grote spelers op de achtergrond hebben een noodoplossing, mochten zij zelf de ziekte krijgen. “In de vorm van een serieus tegengif. Maar dat is voor de gewone man en vrouw natuurlijk niet te krijgen. Zo zit dit macabere spel in elkaar.”

  Lijkt me een gezellig wijffie om eens een lekker pilsie mee te drinken…

  De Khazars, het wordt hoe langer hoe gekker.

 53. jennyj0 says:

  Of blijven we de mensen gewoon bang maken en afhankelijk maken van big pharma. Volgend jaar weer een nieuwe variant en een nieuw vaccin met dezelfde propaganda?

  Dat hoop ik niet. Ik vind het inderdaad ook schandalig dat de mensen elke keer weer wordt wijsgemaakt dat ‘big pharma’ de griepvirussen en de vaccins produceert om daarmee het grootste deel van de mensheid uit te roeien. Als straks ooit de vogelgriep uitbreekt durft niemand meer een vaccin te nemen omdat ze denken dat het allemaal een complot is om de mensheid uit te roeien. Ik ben blij dat jij dat ook inziet, dat valt me alles mee van je!

 54. fonteine says:

  Een ander voorbeeld van zo’n ongelukje van big pharma…..
  http://www.torontosun.com/news/canada/2009/02/27/8560781.html

 55. jennyj0 says:

  Bij de kwakkers gaat gelukkig nooit wat mis. *zucht*

 56. fonteine says:

  timeline is wel leuk…. ongelukje, dan maand later pandemie oefeningen en bouw massagraven in de VS en in april worden we dan officieel ingelicht dat er een pandemie aankomt. Ik waarschuwde al half maart (week 13) voor een komende pandemie en werd toen uitgelachen….waren allemaal indianenverhalen. 5 weken dacht men daar in Mexico toch echt even anders over.
  Slaap lekker “wakker Nederland”, de Telegraaf zal wel over jullie waken in deze angstige jaren….journalisten die de RIVM napapegaaien daar komen we echt verder mee, en dan maar weer janken dat ze afgeluisterd worden door de Staat…..

 57. jennyj0 says:

  Voorlopig lijkt het complot mislukt.

  Ga maar lekker verder complotschimmelen op je eigen site.

 58. fonteine says:

  @Jenny

  Wat mis? 1700 doden en de nog vele onbekende slachtoffers die we niet hebben geregistreerd ?
  meer dan 5 doden per dag en dan praten over een foutje?

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article419282.ece/Jaarlijks_ruim_1700_doden_door_medische_fouten

 59. @ fontaine:

  Je had een klacht over dokter Koetsier? Zo ja, dan breng je deze wel zéér omslachtig.

  Tip: Lees dit eens.
  https://cryptocheilus.wordpress.com/2009/06/12/grieppandemie-wat-u-bij-rozendaal-mist/

  Mag je in het vervolg links naar al die indianenverhalen die we overal op het net in de aluhoedjes-sectie kunnen lezen achterwege laten.

 60. fonteine says:

  Dus lezer domhouden? wat heeft een log dan voor zin? Dus volkskrant artikel is van aluhoedjes niveau?
  Is herr cryptocheilus toevallig ook pharma vriend rozendaal? Als comments niet bevallen dan gewoon fonteine blocken…

 61. @ fontaine:

  Hoezo de lezer domhouden? Heb jij wel eens iets van mij gelezen?

  Je zelf maar gelijk in het verdomhoekje stoppen en mij proberen te stimatiseren gaat niet helpen .

  We zijn hier namelijk dól op inhoudelijke discussie. Met de nadruk op inhoudelijk. Wat wil je nu precies duidelijk maken?

 62. fonteine says:

  allereerst zelf ook goed lezen, naam is al 43 jaar fonteine en niet fontaine…. ik heb wel eens wat gelezen maar zie dat telegraaf papegaai links wel mogen en links van andere kant van het verhaal ineens een probleem zijn, is toch beetje éénzijdig zo…. ik ga weekend vieren…… en inhoudelijk discussies prima maar dan alle studies meenemen…..

 63. wilmamazone says:

  Inderdaad fontaine, dus:
  Hoezo onze lezers domhouden? Heb je wel eens iets van mij gelezen dan?
  Ik mis nl over het algemeen geen enkele misser,óók niet die van regulier!

 64. wilmamazone says:

  Fonteine moest het zijn sorry, mag het ook Ron wezen? Das makkelijker.

  Of ben je dit niet met een kijkje in jouw gedachtengoed?:
  http://www.iocob.nl/nieuws/open-brief-aan-journalisten-van-fontaine.html

  Oeps daar staat ’t ook met ai in de link.
  Tja.. ze zullen je verwarren met de beroemde sprookjes,- en fabelverteller en das niet zo gek.

 65. @ fonteine:

  Ik geef Telegraaflinks als het mij zo uitkomt. Als bijvoorbeeld Coutinho iets in die krant zegt waar ik over wil schrijven.
  Ik schrijf in het bovenstaande stukje over Koetsier en niet over de Telegraaf. (wie kan er hier nu niet lezen?)

  Nog maar eens. Wat wil je nu precies duidelijk maken?

 66. Edward says:

  Lezers domhouden? Precieze namen en rugnummers noemen svp.

  Ik vind bijvoorbeeld Kees Braam iemand die lezers wat betreft Laetrile voor henzelf gevaarlijk dom wil houden. Kon ik van de week hard aantonen middels links naar eigen uitspraken van hem en kon dit ontkrachten middels voor Laetrile vernietigend literatuuronderzoek. En dit onderzoek was nog niet eens compleet. Kees deed onderzoek en vond NIETS tegen Laetrile, zei hij, en schreeuwt dit van de daken en verwijt regulier aanvallen op dit middel. Een gotspe voor iemand die zijn dagtaak aan een kankersite wijdt. Over mensen domhouden gesproken.

  Naar trekje van vele alternatieven: polariseren, eenzijdig quoten en vooral en-masse mensen antiregulier houden. Dit laatste waar de meeste alternatieven graag aan meedoen en een nationale sport lijkt is dus mensen dom houden.

  Volwassen onderbouwde info geven is dat niet. Maar geef info en kritiek dan wel tweezijdig. Ik heb een Désirée Röver nog nooit anti-alternatieve kritiek zien leveren, terwijl ze hier vele kansen voor open doel toe had, en dit vind je ook nergens op Internet. Ze kan en wil dit niet, concludeerde ik al toen ik haar eens ontmoette op een jaarvergadering ergens.

  Veel alternatieven worden pissig, samenzweerderig of doodstil als je het in hun bijzijn als zelf alternatief voor regulier opneemt. Howcome? Zakelijk en neutraal blijven svp….no way!

 67. Edward says:

  Gaat mij er nooit om iemand af te branden, gaat altijd om de zoektocht naar de wetenschappelijke waarheid en niets anders. En steevast als consekwentie dus vooral het beschermen van burgers tegen overmatig valse claims en ernstige of irreversibele bijwerkingen. Simpel toch?

  Loekie de Boer, Désirée Röver en anderen bevelen van harte colloïdaal zilver aan, anderen zoals dit weblog waarschuwen tegen onwerkzaamheid en nare irreversiebele blauwe tot grijze huidskleur door dit middel. Loekie was sowieso al wat onbetrouwbaar want weinig kritisch, want zag niet in dat genezing binnen 30 dagen van haar borstkanker door resonantie therapie flauwekul is.

  Gaan mensen claimen altijd een diepgaand onderzoek uit te voeren zoals D. Röver, dan is een check of dit klopt nogal wiedes en op zijn plaats.

  Zij waarschuwt NIET tegen bijwerkingen, ik zocht dus even heel kort Pubmed na:

  1: Kim Y, Suh HS, Cha HJ, Kim SH, Jeong KS, Kim DH. A case of generalized argyria
  after ingestion of colloidal silver solution. Am J Ind Med. 2009
  Mar;52(3):246-50. PubMed PMID: 19097083.

  2: Rhee DY, Chang SE, Lee MW, Choi JH, Moon KC, Koh JK. Treatment of argyria
  after colloidal silver ingestion using Q-switched 1,064-nm Nd:YAG laser. Dermatol
  Surg. 2008 Oct;34(10):1427-30. Epub 2008 Jul 24. PubMed PMID: 18657163.

  3: Archer SL. Dilated cardiomyopathy and left bundle branch block associated with
  ingestion of colloidal gold and silver is reversed by British antiLewisite and
  vitamin E: the potential toxicity of metals used as health supplements. Can J
  Cardiol. 2008 May;24(5):397-9. PubMed PMID: 18464946; PubMed Central PMCID:
  PMC2643143.

  4: Baker CD, Federico MJ, Accurso FJ. Case report: skin discoloration following
  administration of colloidal silver in cystic fibrosis. Curr Opin Pediatr. 2007
  Dec;19(6):733-5. PubMed PMID: 18025945.

  5: Chang AL, Khosravi V, Egbert B. A case of argyria after colloidal silver
  ingestion. J Cutan Pathol. 2006 Dec;33(12):809-11. PubMed PMID: 17177941.

  6: Wadhera A, Fung M. Systemic argyria associated with ingestion of colloidal
  silver. Dermatol Online J. 2005 Mar 1;11(1):12. Review. PubMed PMID: 15748553.

  8: McKenna JK, Hull CM, Zone JJ. Argyria associated with colloidal silver
  supplementation. Int J Dermatol. 2003 Jul;42(7):549. PubMed PMID: 12839605.

  9: White JM, Powell AM, Brady K, Russell-Jones R. Severe generalized argyria
  secondary to ingestion of colloidal silver protein. Clin Exp Dermatol. 2003
  May;28(3):254-6. PubMed PMID: 12780705.

  10: Lansdown AB. Controversies over colloidal silver. J Wound Care. 2003
  Mar;12(3):120. PubMed PMID: 12677875.

  11: Gulbranson SH, Hud JA, Hansen RC. Argyria following the use of dietary
  supplements containing colloidal silver protein. Cutis. 2000 Nov;66(5):373-4.
  PubMed PMID: 11107524.

  12: Over-the-counter drug products containing colloidal silver ingredients or
  silver salts. Department of Health and Human Services (HHS), Public Health
  Service (PHS), Food and Drug Administration (FDA). Final rule. Fed Regist. 1999
  Aug 17;64(158):44653-8. PubMed PMID: 10558603.

  Anderen checkten of inderdaad bacteriën werden uitgeschakeld door colloidaal zilver: niet dus. Voorbeeldje:

  7: van Hasselt P, Gashe BA, Ahmad J. Colloidal silver as an antimicrobial agent:
  fact or fiction? J Wound Care. 2004 Apr;13(4):154-5. PubMed PMID: 15114827.

  Zo zoek je de waarheid en geef je mensen betere info, waarbij ook naar nadelen en effectiviteit is gekeken.

  Oh ja, argyria zoek je dus op bij wikipedia:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Argyria

  Ed your service! Eerlijk en waarheidszoekend bewijzen verzamelen duurt het langst… En colloidaal zilver lijkt vooral geschikt voor senior smurfen met rimpels en een afnemende blauwe huidskleur…

 68. Edward says:

  U kunt trouwens als Pubmed U afstoot als leek altijd even ook op Wikipedia even colloidal silver invoeren:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Colloidal_silver

  En ja hoor: While argyria is usually benign and limited to skin discoloration, there are isolated reports of more serious neurologic, renal, or hepatic complications. A death has been reported in the medical literature as a result of colloidal silver use; in that case, a 71-year-old man developed status epilepticus which the authors felt was due to silver toxicity.

  A number of case reports describe argyria after ingestion of colloidal silver marketed as an alternative-medicine treatment. Colloidal silver may theoretically reduce the absorption of some medications, including tetracycline and quinolone antibiotics and penicillamine, thereby reducing the effectiveness of those medications.

  Vorm van domhouden? Namelijk dat zelfbenoemde onderzoeksjournalisten als Désirée Röver die claimen ALLES altijd uitgebreid na te gaan U nou nét niet deze cruciale info willen geven? Zij kent toch ook WIKIPEDIA mag ik aannemen?

 69. Bah, Edward. Je plempt hier toch niet allerlei door iedereen controleerbare wetenschappelijke links? Zo werkt dat niet op een site waar Telegraaf papegaai links wel mogen en links van andere kant van het verhaal ineens een probleem zijn. Is toch beetje éénzijdig zo want we kunnen hier geen oncontroleerbare bullshitbeweringen tegenover stellen.

  Het is niet eerlijk, BOEHOE!

 70. Edward says:

  Ik zal het maar eerlijk toegeven, Crypto, de H1N1 is inderdaad mede bij ons op het lab in elkaar gezet. Samen met onze collega’s wereldwijd heet dit een kringlab. Vrijwilligers genoeg die dit willen doen, je krijgt immers pakketten aandelen big-pharma als bonus meegeleverd, ze stonden in de rij, en kregen tegengif dus waren niet bang zelf besmet te worden.

  We hebben daar bakjes in de diepvriezer met H1, H2, H3 etc en met N1, N2, en die koppel je simpel aan elkaar en klaar is Kees. Ik werk nu aan H2N5, kan ik rustig zeggen, niemand gelooft het, dat is het mooie. Ook de SARS, veteranenziekte, malaria, ebola, HIV, etc heb ik aan gewerkt, die ebola heeft wel wat, maar is zo killing, dat de uitbraken veel te lokaal bleven, de mesnen waren al dood voor ze een ander konden besmetten. Die AIDS zien we toch wel als ons grootste succes, al was het geneesmiddel van big pharma ertegen ongepland net iets te goed…

  Kreeg onlangs op mijn donder, want onze H1N1 is eigenlijk een flop want zwaar mislukt en veel te weinig virulent, had veel enger moeten zijn. Mijn argument is dat iedereen dan bij mijn toetelkindje H5N1 vogelgriep alles onderschat werd helaas niet geaccepteerd. Ik moest binnen een week met een beter plan voor H1N1 komen, anders lig ik eruit. Ja die illuminati zijn geen kleine jongens, in mijn geval betekent eruit liggen de graszoden van de verkeerde kant bekijken, snik, ik weet te veel. Maar ik heb een plan voor een nieuw virus: het satanskruid.

  Stiekem bewonderen we die Röver enorm, ze heeft het maar mooi als enigste ter wereld door van die Khazars, maar ja, niemand gelooft haar meer! Zelfs wij lanceren af en toe om haar te ontkrachten als rookgordijn bewust wat extra onzincomplotten, op het laatst denkt iedereen ach weer een complot, snappuh?

  En nu komt de onthulling waar zelfs Désirée niet aan dacht: Gelukkig heeft de FBI in de diepvriezer nog wat aliens van Rosswell liggen (dat zie je in Independence Day, de movie), en ik krijg binnenkort wat diepgevroren waterstofbommen onder de virussen uit hun milten opgestuurd. Als we dat koppelen aan menselijk H of N en ik de wereldbevolking heb teruggebracht naar 300 miljoen (wel even minder files en opwarming!) mag ik ooit zelfs baas van de toekomstige mix van illuminati en khazars en ariërs worden, is mij toegezegd. Wauw, Edward baas van de wereld..

  We werken nu aan een tegengif om de 300 miljoen in leven te houden en aan plannen om in 1x de 6,5 miljard lijken op te ruimen. Hier moet bio-energie uit te halen zijn, en hun bezittingen worden onder ons verdeeld. Ik bezocht laatst al Laren om vast een leegkomende villa uit te zoeken.

  Alle gekheid op een stokje, de weirdo complotmafkezen komen binnenkort zelf met die alienvirussen op de proppen. Schat ik zo in. Dan blijf ik toch liever een nuchtere literatuuronderzoeker. Die de rare tik heeft mensen tegen onzin te willen beschermen en zo al zijn oude alternatieve vriendjes kan kwijtraken natuurlijk. Want ze lijken steeds kritieklozer te worden en pikken het niet als ik het slimste jongetje van de klas speel met mijn unfaire inderdaad voor hen boehoehoe literatuuroverzichten. Maar de aangekondigde processen van de WWK tegen o.a. mij mis ik nog steeds, wel leuk die rechters eens een pak literatuur te tonen…

 71. Mariet says:

  Ik heb moeten huilen en der slecht van geslapen van die arme mevrouw Rosemarie Jacobs met al dat grijze vel. Dat is toch zo verschrikkelik want het gaat nooit meer weg.Ik ben der helemaal in de war van want waarom vind Dokter Koetsier dan dat die mevrouw Rover alles zo goed heeft nagekeken?

 72. Edward says:

  Kijk dan eens op deze link en klik naar dat fototje van die man met dat donkere vel, dat wordt dan een weekkie niet slapen, mister Mariet (you don’t fool me):

  http://en.wikipedia.org/wiki/Argyria

  Ik denk dat het hersengebied dat gebruikt wordt om complotten te overbedenken heel kwetsbaar is, Mariet, ook bij Jannes, Rath, Röver, ja bij ons allen dus.

  Het is blijkbaar totaal niet verbonden met het nuchtere kritische hersendeel, en als je ooit 3x intens een complot overdenkt, dan worden deze ongecorrigeerde gedachten als spoorrails in dit hersengebied gebrand, de zogenaamde irreversibele engrammen. Je KAN dan zelfs niet meer nuchter kritisch complotten overdenken en MOET de weirdo denklijnen als spoorrails blijven volgen. Op je in praten heeft geen zin meer, vandaar dat men al blijft roepen dat men de wereldbevolking wil decimeren naar 300 miljoen en dit zal blijven doen.

  Ach, ik ga maar eens een ballechie slaan, doe ik wat nuttigs immers leuks met mijn maatje.

 73. Edward says:

  Enne geen geintjes he Mariet met mevr. Röver, het is kwetsend haar Rover te noemen zoals je op 10:26 deed. Zijzelf kwetst nooit, het is niet haar bedoeling hardwerkende wetenschappers met mass murderers te vergelijken, en zij zal een reddend vaccin niet snel een “weapon of mass destruction” noemen, alleen doet zij dit als het echt even moet.

  Ik zag al een site waar men godbetere al zei: waar zit Désirée de hele dag op? Op een Rovershol. Ik vind dit soort geintjes hier absoluut niet kunnen en veel te ver gaan, dus Mariet: in plaats van gemakzuchtig en beledigend Rover te typen doe je voor je de o typt even tegelijk drukken op shift en ” en het volgende teken krijgt die mooie twee puntjes, dus de ö ja!
  En de e is tegelijk drukken op alt en ” en het volgende teken is dus de é. Speciaal voor haar zocht ik dit even uit, kejje nagoan.

  Zat net in een discussie: zal het balletje slaan dus gewoon golf worden, of boerengolf, of midgetgolf, of pitch & putt? We gaan dus snel weg nu, want op buienradar hangt een lelijk snel naderend front boven France dat hier tegen de avond kan zijn als ik net wil BBQen.

 74. wilmamazone says:

  http://www.degezondepatient.nl/de-dood-van-freek-hagoort-na-vaccinatie-mag-niet-voor-niets-zijn-23-april-2009.html

  quote:
  Als arts moet ik mij wel verbazen.

  In het verleden als huisarts was ik mij niet bewust van het risico op ernstige complicaties van vaccinaties. Nu door onderzoek n.a.v. de dood van Freek kom ik er achter dat het RIVM vijf tot tien sterfgevallen per jaar van kinderen na vaccinatie rapporteert. Dit betreft meest jonge kinderen (2 tot 14 maanden), waarbij in circa driekwart van de gevallen tot wiegedood wordt geconcludeerd. Een enkel ouder kind overleed (bijna) aan onverwacht ernstige infecties geduid als uit de hand gelopen griep. De complicaties ontstaan dagen tot weken na de vaccinatie. Een relatie met de vaccinatie wordt door het RIVM in de ernstige gevallen altijd niet aantoonbaar en onwaarschijnlijk geacht. Op de website van het NVP (Nederlands Vaccinatie Programma, via rivm.nl) wordt niet genoemd dat er jaarlijks sterfgevallen na vaccinatie gemeld worden, vaccinatie zou volstrekt ongevaarlijk zijn. Hoeveel gevallen niet gemeld worden doordat veel artsen in de overtuiging leven dat dergelijke risico’s na vaccinatie niet bestaan, is ook volgens het RIVM onduidelijk. In Japan daalde het aantal wiegedood gevallen sterk nadat men pas na het tweede levensjaar startte met vaccineren. Het wetenschappelijk gehalte van de RIVM-rapportages, met name de stelling dat ernstige complicaties nooit het gevolg van de voorafgaande vaccinatie zijn, lijkt mij na volledige lezing twijfelachtig.

  Opmerkelijke reactie over die Japanse studie:

  http://forum.trosradar.nl/viewtopic.php?t=73385

  Geplaatst op 09 Aug 2009 09:38 door D. Lip

  @ Gravedigger

  Dit is een studie die vaak uit de kast wordt getrokken door anti-vaccinanten. In Japan daalde het aantal wiegendood gevallen sterk nadat men pas na het tweede levensjaar startte met vaccineren.

  Hoe zit dit?

  Nou, dit zit zo:

  In Japan bestond destijds een vaccinatieschadefonds. In de periode 1970-1975 werden in het kader daarvan 11 schadeclaims uitgekeerd voor wiegendood. De aanvragers hoefden overigens niet te bewijzen dat er sprake was van een oorzakelijke relatie!!!

  In Japan werd in de winter van 1974-1975 de vaccinatieleeftijd voor kinkhoest verhoogd naar 2 jaar, nadat kort achter elkaar 2 kindjes overleden na een kinkhoestvaccinatie.
  (Wiegendood is internationaal gedefinieerd als het onverwachts en zonder aanwijsbare oorzaak overlijden van een kind tussen 0 en 12 maanden oud.)
  Omdat vanaf 1975 in Japan de kinkhoestvaccinaties pas vanaf 2 jaar werden gegeven, kwamen er vanaf dat moment logischerwijs geen claims meer binnen voor wiegendood als gevolg van kinkhoestvaccinatie.
  Inmiddels is ook bekend dat het verhogen van de leeftijd voor de kinkhoestprik het aantal gevallen van wiegendood niet deed dalen maar juist deed toenemen.
  Zie: http://www.geocities.com/issues_in_immunization/fearmongers/japan_sids.htm

  Opmerkelijk comment bij het bericht van Jannes:

  11. Woensdag 15 Juli 2009 20:22 (Ron Fonteine) Ook mijn zoon werd na de eerste BMR ernstig ziek, kweek die gemaakt was raakte kwijt en niemand wilde ons wat vertellen. Gedrag zoon veranderde en kreeg later diagnose autisme. Mede om deze redenen wil ik mensen wijzer op de gevaren van vaccinaties en het dom houden van grote groepen ouders. Ik verzamel daarom informatie op fonteine.com en leefbewust.com en hoop zo velen wakker te schudden.

  Tja…wie houdt nou wie precies dom?
  Het is nu in ieder geval beter te begrijpen waarom Ron en Jannes zo gecharmeerd zijn van elkaar, beide van Désirée en andersom.

  Quote van/over Désirée:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/4567573/__ONTMASKERD___.html

  Ze praat en schrijft over vaccinaties omdat ze niet “zwijgend haar graf in wil gaan”. “Ik kreeg vier kinderen, ze hebben allen schade opgelopen door vaccinaties, één is daardoor zelfs jong overleden”, zegt ze.

  Laatste nieuws daar:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/4570617/__CIDI_wil_stappen_tegen_Rover__.html

  CIDI wil stappen tegen Röver

  Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) overweegt juridische stappen tegen Désirée Röver (61) naar aanleiding van haar uitlatingen over complottheorieën in De Telegraaf van gisteren.

  eindquote:

  Het CIDI vindt deze aantijgingen de moeite waard om juridisch te onderzoeken. “Dit mens is gestoord. Ronduit belachelijk”, zegt CIDI-directeur Ronny Naftaniel.

 75. jennyj0 says:

  @ Mariet,

  Ik heb moeten huilen en der slecht van geslapen van die arme mevrouw Rosemarie Jacobs met al dat grijze vel. Dat is toch zo verschrikkelik want het gaat nooit meer weg.Ik ben der helemaal in de war van want waarom vind Dokter Koetsier dan dat die mevrouw Rover alles zo goed heeft nagekeken?

  Ik schrok ook heel erg toen ik dit zag. Die mevrouw is sindsdien heel actief om mensen te waarschuwen tegen allerlei gevaarlijke of onbewezen alternatieve behandelingen. Al meerdere keren is duidelijk aangetoond dat colloïdaal zilver helemaal niets doet tegen de kwalen waarvoor het verkocht wordt en nog gevaarlijk is ook. Het is natuurlijk idioot om zo’n vreselijke bijwerking te accepteren van een product dat nergens voor helpt.

  Bijwerkingen accepteren we alleen maar omdat ze uiteindelijk minder erg zijn dan de kwaal waar ze voor worden gebruikt. Jannes zou moeten weten als arts zijnde dat colloïdaal zilver waardeloze en gevaarlijke rommel is. Ik begrijp die man ook niet, misschien wil hij gewoon aandacht en voelt hij zich miskend door zijn collega-artsen die in vooraanstaande ziekenhuizen werken bijvoorbeeld, je weet niet wat mensen bezielt.

  Dat Jannes mensen aanraadt om zich niet tegen de Mexicaanse griep in te enten vinden wij heel kwalijk, en wel om de volgende redenen. Jannes zegt dat de griep alleen maar jonge mensen treft en dat hij en zijn leeftijdgenoten zich daarom niet druk hoeven te maken. Jannes zegt ook dat deze griep helemaal niet zo gevaarlijk is, dus inenten is nergens goed voor.

  Er zijn een echter een heleboel mensen van Jannes’ leeftijd die kleinkinderen hebben. Voor jonge kindjes en babietjes kan ook een milde griep wel degelijk gevaarlijk zijn, net als bijvoorbeeld voor kindertjes met chronische ziektes waardoor hun weerstand lager is. Als je dan weet dat je al anderen kunt besmetten met deze griep terwijl je zelf nog helemaal geen ziekteverschijnselen hebt, ben je het misschien wel met ons eens dat wij de houding van Jannes heel erg egoïstisch en onverantwoordelijk vinden. Een arts onwaardig vinden wij eigenlijk.

  Dan nog het volgende over de andere vaccinaties, waarvan Jannes ook suggereert dat die eigenlijk maar gevaarlijk zijn. Alle geneesmiddelen die werken, hebben bijwerkingen. Vaccinaties dus ook. De meeste bijwerkingen zijn volkomen ongevaarlijk en zijn met een paar dagen weer over. Een paar bijwerkingen zijn ernstiger, zoals hersenvliesontsteking na een BMR-injectie. Dit schijnt door de mazelenentstof te komen bij kinderen die er overgevoelig voor zijn. Nu moet je wel weten dat deze bijwerking bij kinderen die gevaccindeerd worden, bij 1 op de 1.000.000 kinderen voorkomt. Vroeger, toen er nog niet werd ingeënt tegen mazelen, kwam deze vaak dodelijke vorm hersenvliesontsteking als complicatie van de mazelen, voor bij 1 op de 1000 kinderen. Als het kindje niet stierf door de complicatie, bleeft het vaak ernstig gehandicapt. Dat is wel even een verschil met 1 op de 1.000.000!

  Via deze link zie je kindertjes in een zogenaamde ijzeren long: http://www.deadnotforgotten.com/blog/wp-content/uploads/2006/11/iron_lung_ward-rancho_los_amigos_hospital.gif. Als gevolg van polio konden deze kinderen niet zelf meer ademen. Wanneer zien we dat tegenwoordig nog? Nooit meer toch?

  Van de verhalen over wiegendood en autisme als gevolg van vaccinaties klopt helemaal niks. De ‘wetenschapper’ die de link tussen vaccinaties en autisme ontdekt zou hebben is al jaren geleden ontmaskerd als een fantast. Maar toch gaan er mensen door met dit soort verhalen in het rond strooien. Van een arts zou je toch beter mogen verwachten!

 76. Mariet says:

  Heel hartelik bedankt Mevrouw Jennyjo voor dit.
  Ik doe toch die prik voor de niewe griep dan maar want je ken niet alleen aan je eigen denke zoals u zegt.Waarom Dokter Koetsier dan zo raar doet snap ik nog steeds niet hoor maar ik ben er nu ook heel boos om.Ik snap niet alles helemaal wat jullie zeggen en ik kan ook geen engels of frans of duits en voor de computer zit ik nog op les dus sorrie dan voor die mooie puntjes die ik nog niet ken maken.

 77. wilmamazone says:

  Jannes met een nieuw bericht op zijn blog:

  http://www.degezondepatient.nl/Weblog/

  Het RIVM is slechts dienaar van het wereldwijde geloof in vaccinaties. (9-8-09)

  Aanleiding.
  Doordat mijn hulp werd gevraagd door de ouders van Freek heb ik mij moeten verdiepen in ons vaccinatiebeleid. Het is niet nodig om hierop nu dieper in te gaan, maar op meerwetenoverfreek.nl kunt u de aanleiding tot mijn betrokkenheid bij dit onderwerp nalezen.

  Dan komen ter sprake:
  -Taken RIVM inzake vaccinaties.
  -Rol WHO en overheden doorslaggevend.
  -Twijfel aan vaccinaties is niet welkom.
  -Eigen onderzoek dat mij vooral aan het twijfelen bracht.
  *1e De rivm-jaarverslagen:
  *2e De GAVI-Alliance:
  -Overheid, hoe nu verder met vaccinaties?

  Eindquote:

  Onderzoek met een open mind alle literatuur en rapporten en meldingen die zouden kunnen wijzen op minder nut en/of minder veiligheid van vaccinaties dan tot nu toe verondersteld. Rapporteer uw bevindingen op begrijpelijke wijze allereerst dus ongecensureerd aan onze burgers, ongeacht de uitkomst en consequenties.
  Doet de overheid dit niet, en ik vrees dat zij dit niet durft of internationaal niet mag, dan zal het aantal (wilde) verhalen en standpunten op internet toenemen. Maar ook zal dan de onduidelijkheid en veranderlijkheid toenemen van de informatie van overheid zelf zoals nu al over HPV, Tamiflu en varkensgriepvaccin. Er rest dan slechts een mediastrijd vanuit vele kanten tegen dienaar RIVM gesteund door haar reclamebureau over het rijks-vaccinatie-programma en andere vaccinatie-campagnes.

  Tja…..eerdere quote van Jannes:

  Als arts moet ik mij wel verbazen.

  In het verleden als huisarts was ik mij niet bewust van het risico op ernstige complicaties van vaccinaties. Nu door onderzoek n.a.v. de dood van Freek kom ik er achter dat het RIVM vijf tot tien sterfgevallen per jaar van kinderen na vaccinatie rapporteert. Dit betreft meest jonge kinderen (2 tot 14 maanden), waarbij in circa driekwart van de gevallen tot wiegedood wordt geconcludeerd.

  Wat vreemd dat Jannes in zijn periode als huisarts niet bepaald goed ingelicht was m.b.t. vaccinaties. Maakte dat in zijn tijd dan nog geen deel uit van de opleiding tot huisarts en kon hij derhalve eventuele vragen van zijn patiënten daarover eigenlijk niet beantwoorden?

 78. jennyj0 says:

  Het wordt tijd dat Jannes tot de orde geroepen wordt door een of ander bevoegde instantie.

  Wat ik wel heel perfide vind: hij geeft nu het RIVM de schuld dat er zoveel mensen twijfelen aan het nut van vaccinaties. Terwijl Jannes en consorten zelf de ophitsers zijn. En al gooien het RIVM en de WHO en ik weet niet wie allemaal alle infomatie open en bloot op het internet, dan nóg zal Jannes zeggen dat ze dingen achterhouden. Dat soort mensen zegt namelijk altíjd dat er dingen worden achtergehouden, dat zit in hun kop.

  RIVM doe iets!!!

 79. jennyj0 says:

  Wat een afschuwelijke man, bah!

 80. jennyj0 says:

  Dat is Jannes dus vergeten tijdens zijn studie. En hij is er blijkbaar ook niet over getentamineerd. Mooie kans om zijn kennis bij te spijkeren!

 81. Edward says:

  Zouden nu anti-vaccinners dat boek gaan doorlezen wat Crypto toont? Alleen als ze er voor hun achterban bruikbare negatieve info uit kunnen destilleren, vrees ik.

  Trouwens die Jannes was zich als arts niet bewust van bijwerkingen van vaccinaties? Gebazel, die staan toch echt allang open en bloot op Pubmed, zoek maar op vaccin* adverse[ti]. Oh ja, dat is waar ook, alternatieven zoeken niet of aanzijdig ala Braam op Pubmed, en ja, dan kunde gij het ook niet weten, allez eh, ook niet als arts é?

  Ik moet de eerste alternatief nog tegenkomen die zo open en bloot net als de vaccinfirma’s publiceert over de bijwerkingen over zijn/haar methode. Voor 12-12-2012 zie ik deze voor hen torenhoge omslag vooralsnog ook niet gauw gebeuren.

  Stelletje eikels eigenlijk die antivaccinatie figuren, alleen maar negativisme, geen enkele constructiviteit of volwassen info. Met potentieel kwalijke gevolgen voor goedgelovige individuen of complot freaks. Maar ja, karma dan he, U geschiedde naar Uw geloof kan ook U sterft of lijdt ala onnodige polio patiënt omdat U zich niet liet vaccineren betekenen…

 82. wilmamazone says:

  Deze kan Jannes alvast in zijn zak steken!:

  http://www.nu.nl/algemeen/2057862/waarschuwing-voor-nepmiddel-tegen-mexicaanse-griep.html

  Waarschuwing voor nepmiddel tegen Mexicaanse griep

  De Voedsel en Warenautoriteit (VWA) waarschuwt voor nepgeneesmiddelen tegen de Mexicaanse griep. Een woordvoerster van de VWA bevestigde dinsdag een bericht daarover in het Nederlands Dagblad.

  De VWA is een onderzoek begonnen naar de aanbieders van colloïdaal zilver op internet.
  De aanbieders beweren dat mensen met dat middel kunnen voorkomen dat ze de Mexicaanse griep oplopen.
  De VWA zegt dat het een levensmiddel is en ”daar mag je geen geneeskracht aan toe schrijven”. Colloïdaal zilver is water met erg kleine zilverdeeltjes en wordt soms gebruikt als voedingssupplement.
  De VWA adviseert…..

 83. wilmamazone says:

  http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/8/11/vwanepmiddelentegenmexicogriep.html

  quote:

  De voedselautoriteit in de VS heeft al 127 nepmiddelen tegen de Mexicaans griep opgespoord.

  Tis weer een complot mensen.Schande dat er gewaarschuwd wordt voor middelen die niet werken/niet eens kunnen werken en de keuze van al die roeptoeters zo beperken! 😉

 84. wilmamazone says:

  Hij heeft toch es gelijk ‘ons’ Jannes, het is flauw:

  Zaterdag 15 Augustus 2009 12:14 (Jannes Koetsier)

  Het is flauw maar ik kan het niet laten:

  Griepvaccinatie:
  KLINKklare onzin
  KLINKende farma-munt

  700 miljoen en geen geld voor ouderenzorg ?????

 85. wilmamazone says:

  Gelukkig is dit bericht héél wat genuanceerder, daar kan Jannes nog wat van leren:

  http://weblogs3.nrc.nl/commentaar/2009/08/15/de-gewone-griep/

  De ‘gewone’ griep

  Gelukkig. Het H1N1-virus, beter bekend als de Mexicaanse griep, lijkt mild uit te pakken. Het ziekteverloop lijkt op dat van de ‘gewone seizoensgriep’ zoals die zich bijna elk najaar voordoet. De preventieve behandeling met het antivirale middel Tamiflu wordt nu op advies van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) beperkt tot hoogzwangere vrouwen, jonge kinderen en andere voor virussen kwetsbare mensen, die meestal sowieso al de jaarlijkse griepprik krijgen. Wie koorts heeft en andere griepklachten, zoals hoesten, hoofdpijn en stijve spieren, krijgt niet meer automatisch de virusremmer Tamiflu voorgeschreven. Die moet gewoon thuis blijven tot het over is.

  In het spoor van het RIVM slaat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) nu ook een andere toon aan. Achteraf bezien was die te alarmerend, maar dat is begrijpelijk. Omdat ook het ministerie van VWS niet in de toekomst kan kijken, werd er hoog ingezet. Uit voorzorg. Je weet maar nooit. Dus:

 86. fonteine says:

  Misschien dat Jannes wat minder gevoelig is voor die farma marketeers….maar die hebben hun slag al geslagen, onze premie kan weer omhoog en we schuiven het geldprobleem gewoon weer af op de ouderen en chronische zieken. Alle jaknikkers weer bedankt. Die internist-oncoloog die verspilling aan wilde kaarten ook weer monddood gemaakt dus goede maand voor antikwakjes.

 87. jennyj0 says:

  Hoezo is griepvaccinatie onzin?

 88. wilmamazone says:

  @Fonteine

  Graag een link naar die internist-oncoloog.
  Wij lezen hier altijd graag zelf het wat, waar en waarom.

 89. jennyj0 says:

  Dit heb je hier vorige week ook al geplaatst en daar heb je een reactie op gekregen. Ophouden met steeds dezelfde berichten plaatsen svp.
  Je site heb ik uitgebreid bekeken. Autisme voorkomen en genezen met vitamine C… Hulda Clarck… Hoe serieus wil je genomen worden?

 90. fonteine says:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/4595660/__Arts_deelt_oude_medicijnen_uit__.html

  Maar dit zal volgens jullie ook wel weer afvallig broeder zijn?

  #jennyj0
  Site bevat 90% wetenschappelijk materiaal, je hoeft alleen maar onder internationaal nieuws te kijken. Maar je ziet natuurlijk wat je wilt zien….. autisme neemt toe door toxine stapeling, zolang we dit niet aanpakken zal net zoals kanker alleen maar toenemen. Geneeskunde zonder aanpak van toxines is een zinkend schip, maar dat merk je wel aan je premie de komende jaren.

 91. jennyj0 says:

  Graag een link naar die internist-oncoloog.
  Wij lezen hier altijd graag zelf het wat, waar en waarom.

  Dank Wilma, je haalt me de woorden uit de mond!

 92. fonteine says:

  1: Clin Oncol (R Coll Radiol). 2004 Dec;16(8):549-60.Links

  The contribution of cytotoxic chemotherapy to 5-year survival in adult malignancies.
  Morgan G, Ward R, Barton M.

  Department of Radiation Oncology, Northern Sydney Cancer Centre, Royal North Shore Hospital, Sydney, NSW, Australia. gmorgan1@bigpond.net.au

  AIMS: The debate on the funding and availability of cytotoxic drugs raises questions about the contribution of curative or adjuvant cytotoxic chemotherapy to survival in adult cancer patients. MATERIALS AND METHODS: We undertook a literature search for randomised clinical trials reporting a 5-year survival benefit attributable solely to cytotoxic chemotherapy in adult malignancies. The total number of newly diagnosed cancer patients for 22 major adult malignancies was determined from cancer registry data in Australia and from the Surveillance Epidemiology and End Results data in the USA for 1998. For each malignancy, the absolute number to benefit was the product of (a) the total number of persons with that malignancy; (b) the proportion or subgroup(s) of that malignancy showing a benefit; and (c) the percentage increase in 5-year survival due solely to cytotoxic chemotherapy. The overall contribution was the sum total of the absolute numbers showing a 5-year survival benefit expressed as a percentage of the total number for the 22 malignancies. RESULTS: The overall contribution of curative and adjuvant cytotoxic chemotherapy to 5-year survival in adults was estimated to be 2.3% in Australia and 2.1% in the USA. CONCLUSION: As the 5-year relative survival rate for cancer in Australia is now over 60%, it is clear that cytotoxic chemotherapy only makes a minor contribution to cancer survival. To justify the continued funding and availability of drugs used in cytotoxic chemotherapy, a rigorous evaluation of the cost-effectiveness and impact on quality of life is urgently required.

  PMID: 15630849 [PubMed – indexed for MEDLINE]

 93. jennyj0 says:

  Heb je de hele studie gelezen Ron, of alleen het abstract? En waar staat dat van al die mensen die zijn overleden na chemo?

 94. jennyj0 says:

  autisme neemt toe door toxine stapeling, zolang we dit niet aanpakken zal net zoals kanker alleen maar toenemen.

  Onderbouwing graag. Als je die niet levert worden je berichten verwijderd.

 95. peter says:

  fonteine……………….. blop!

 96. wilmamazone says:

  @Fonteine

  Maar dit zal volgens jullie ook wel weer afvallig broeder zijn?

  Ook hierover een deugdelijke onderbouwing gewenst.
  Wij van Crypto horen niet graag dat mensen zomaar wat roeptoeteren/met losse flodders schieten.
  Jij vindt dus blijkbaar dat die internist-oncoloog juist handelde/zijn actie toe te juichen is, dus het is aan jou om met inhoudelijke argumenten daarvoor te komen.

 97. jennyj0 says:

  Helemaal mee eens Wilma.

 98. wilmamazone says:

  Ron Fonteine kwam al eerder op de proppen met DE studie en zei er toen dit over:

  quote:

  Verwacht geen echte oplossingen vanuit big pharma hoek, aan symptoom bestrijdende middelen is nu éénmaal meer te verdienen dan aan echte geneesmiddelen. We steken kapitalen in het onderzoek naar kanker en de mooiste berichten komen iedere dag voorbij maar voorlopig komen we niet verder dan het wegsnijden of vergiftigen/bestralen en dus ondermijnen van het immuunsysteem. De kanker lijkt even weg en slaat dankzij het verzwakte immuunsysteem extra hard terug. In 2004 is er naar 154.971 chemo patiënten gekeken in Amerika, het rendement na 5 jaar was 2.1%, dus 3306 overlevende van deze wetenschappelijk erkende geneeswijze. In andere woorden, 151.665 die binnen 5 jaar overleden. Ik vraag me dan af hoeveel mensen in leven waren geweest als men lifestyle had verbeterd en niet had ingegrepen. Misschien iets om eens te onderzoeken?

  En waar zei ie dat?:
  http://www.iocob.nl/nieuws/open-brief-aan-journalisten-van-fontaine.html

  En waarom plaatsten oom Jan en Co dit alles?:

  Open Brief aan Journalisten van Fonteine

  Ron Fonteine heeft een van de meest kritische sites in Nederland op het gebied van alternatieve en complementaire geneeskunde, en hij maakt zich kwaad over de rapportage over dit thema in de Nederlandse media door onze Nederlandse journalisten. IOCOB citeert Ron:

  Op de 1e plaats is het al tenenkrommend dat het geplaatst is zonder enig woord van kritiek en daar zijn ze bij het IOCOB anders nou niet bepaald vies van.
  Op de tweede plaats zakt mijn broek al hélemaal af van de interpretaties die zelfbenoemd ‘deskundige’ Fonteine aan de betreffende studie meent te moeten en mogen verbinden. Daar maak ik me nou kwaad over.
  quote:

  In 2004 is er naar 154.971 chemo patiënten gekeken in Amerika, het rendement na 5 jaar was 2.1%, dus 3306 overlevende van deze wetenschappelijk erkende geneeswijze. In andere woorden, 151.665 die binnen 5 jaar overleden.

  Zelfs ik -met mijn beperkte kennis van de engelse taal- kan nog begrijpen dat het doel van de studie was om te bepalen wat de bijdrage van chemotherapie zou zijn aan de 5-jaarsoverleving.
  Er staat ook:

  End results data in the USA for 1998

  Dat is dus al behoorlijk lang geleden en zou ik liever de bevindingen zien die heel wat recenter zijn.
  quote:

  (c)the percentage increase in 5-year survivel due solely to cytotoxic chemotherapy

  Dat betekent m.i. toch dat een bepaald percentage hun 5-jaarsoverleving uitsluitend aan chemo te danken had.
  Er staat nergens dat de patiënten bij wie chemo minder of geen zoden aan de dijk zette dus allemaal overleden zijn/de 5-jaars overleving niet haalden en dat ‘onnodige’ chemo daarvan de oorzaak was.

  Verder mis ik duidelijkheid over welke soorten kanker in het onderzoek zijn meegenomen en welke niet. Ook over de stadia van kanker na de 1e diagnose mis ik informatie.

  1e conclusie:
  Het lijkt mij gewoon niet zo’n goede studie en dit:

  In andere woorden, 151.665 die binnen 5 jaar overleden.

  een grove walgelijke leugen van Fonteine, die hiermee toont alles te willen aangrijpen omwille van stemmingmakerij/zijn eigen gelijk.
  Ron Fonteine is daardoor met stip gestegen op mijn lijstje van de ergste kanker-zijlijn-roeptoeters van Nederland.Daar zijn er al méér dan genoeg van, dus bespaar me.

 99. wilmamazone says:

  Aanvullend dit betoog van Chris Klomp:

  http://rechtbankverslaggever.wordpress.com/2009/08/08/de-ellende-met-internet/

  Ook de dorpsgek heeft internet

  Ik heb naast mijn fascinatie voor het recht nog een afwijking.

  Ik mag graag schrijven over de in mijn ogen gevaarlijke kanten van het internet.

  Al eerder schreef ik over de verantwoordelijkheid van publiceren. Wie iets op het internet zet, publiceert iets en zou dus eigenlijk ook goed na moeten denken over de boodschap en de vorm. Helaas heerst er op het internet vaak een soort anarchistische wetteloosheid.

  Elke dorpsgek kan ongehinderd zijn eigen verhalen kwijt. Niet gehinderd door geweten of fatsoen.

  Soms is dat vermakelijk, soms irritant en heel soms levensgevaarlijk.

  quote:

  Het betoog van Coutinho spreekt mij aan omdat je dezelfde dynamiek terugziet in verschillende onderwerpen. Complotdenken op het internet is erg in de mode en aanhangers laten zich door niets en niemand van de wijs brengen. Elk tegenargument wordt probleemloos in het eigen voordeel beslecht.

  quote:

  Coutinho heeft meer dan gelijk. De zeepkist is verplaatst naar het internet. En daar waar je in de buurt van een zeepkist nog je hoofd kan schudden bij zoveel domheid, is dat op het internet niet meer mogelijk. Criticasters zijn niet welkom. Gelijkgestemden zoeken elkaar op en lezen alleen nog maar waar ze in geloven.

  En in een comment zegt Chris/rechtbankverslaggever:
  quote:

  mijn betoog is geenszins gericht op het monddood maken van criticasters en andersdenkenden. Daar gaat het hier niet over. Dit verhaal gaat over mensen die ontoerekeningsvatbaar zijn. Ik ben een groot voorstander van vrije verspreiding van informatie.Die vrije verspreiders dienen dan echter wel de verantwoordelijkheid te nemen die bij publicatie hoort.

  Helemaal mee eens, dus goed in de oortjes knopen of inlijsten en boven het bed hangen:

  Die vrije verspreiders dienen dan echter wel de verantwoordelijkheid te nemen die bij publicatie hoort.

 100. fonteine says:

  Wilma, voordat je dit soort opmerkingen plaatsen misschien eerst even die studie (pdf) lezen waarin per soort kanker het aantal doden/overlevenden wordt gegeven en alles netjes wordt samengevat. Dat jullie niet willen geloven dat chemo geen geneeskunde is dat is jullie zaak maar dat je de verspilling van medicijnen die dit internist/oncoloog wilde aankaarten normaal vind geeft precies aan wat er mis is in het medische wereld. En voor genuanceerde informatie moeten we zeker op de antikwak site zijn? Als de reguliere geneeskunde oplossing had dan was er helemaal geen behoefte aan alternatief. Iedere aanpak is slechts een stuk van de puzzel, maar de arrogantie houdt alle mogelijke samenwerking tegen. Wat regulier aan het doen is, is gewoon een herhaling van de Spaanse inquisitie waarbij je voor of tegen was en anders publiekelijk werd gemangeld. Zegt toch al genoeg dat jullie alleen maar anoniem iets durven te roepen en dat mensen die echt ergens in geloven dit wel onder eigen naam durven. En door het probleem te blijven ontkennen zal de patient zijn geloof in dit systeem alleen maar sneller verliezen. En noem mij 1 magazine/krant die deze chemo analyse richting het gewone volk heeft gebracht. Die willen makkelijk scoren en liefst op de persoon richten. En de Televaag is daar meester in.

 101. jennyj0 says:

  Je bent dus echt zo stom.
  En je deugt niet ook, dat je mensen die een chemotherapie moeten ondergaan met dit soort manipulaties de stuipen op het lijf jaagt.

 102. fonteine says:

  Edit: Verwijderd wegens het doen van beweringen zonder onderbouwing.

 103. fonteine says:

  heel flauw dat laatste comment is verwijderd. Daarmee geef je zelf aan dat dit alleen maar voor napraters en jaknikkers is.

 104. jennyj0 says:

  heel flauw dat laatste comment is verwijderd.

  Je was gewaarschuwd: geen beweringen doen zonder onderbouwing te leveren.

  Daarmee geef je zelf aan dat dit alleen maar voor napraters en jaknikkers is

  Het is in ieder geval geen plek voor mensen die niet kunnen lezen en rekenen.

  Je hebt nog steeds mijn vraag niet beantwoord over die meer dan 150000 doden als gevolg van chemo. Ga daar eerst maar eens over nadenken.

 105. fonteine says:

  Misschien dat je dit plaatje snapt?

 106. Haha fonteine heeft zo te zien wel meer te overdenken dan 150000 doden, al lijkt me dat voorlopig meer dan voldoende. In ieder geval – en ook nog ontopic – biedt fonteine op diens webstekkie precies dezelfde informatie aan als de website die Jannes Koetsier aangeeft als reden voor zijn vaccinatie-standpunt: http://www.leefbewust.com/themas/varkensgriep_kritiek.html

  Vergelijk met de link van ons aller Jannes: http://www.i-sis.org.uk/fastTrackSwineFluVaccineUnderFire.php

  De onzin van die website is compleet fonteine. Het is echt een ramp en iedereen die het zonder blikken of blozen op z’n website dumpt moet zich eens goed achter de oren krabben.

  Het is nl. om je slap te lachen zo slecht. Of om te janken, het is maar hoe je het bekijkt. Een voorbeeld: Ik ben absoluut een wikipedia-fan, maar om het nu als referentie te gebruiken in een dergelijk artikel = BIG FAT FAIL. Daar zou een student op een hogeschool zich diep voor moeten schamen. Laat staan als het gaat om dergelijke info? En zo kan je nog wel even doorgaan. Heb je de referenties die je noemt als eens beter bekeken? Gelezen of ze wel netjes geciteerd worden? Ik weet het wel zeker van niet. Dan had je nl. ontdekt wat een berg poep je op je website had gedumpt.

  Het wordt tijd voor een andere hobby fonteine. Jannes Koetsier doet aan bridge en pianospelen; jullie lijken elkaar wel te liggen, misschien ook wat voor jou?

 107. fonteine says:

  Misschien dat student verpleegkunde even de contact info had gechecked van dat artikel en gezien dat de auteur van dat artikel extern is. Zoals zoveel info op mijn site. Altijd netjes de linkjes erbij naar de bronnen en pubmed studies. Het valt me wel altijd op dat Wikipedia en Pubmed heel selectief worden gebruikt om de eigen zienswijze te verdedigen maar als de andere kant ze aanhaalt ze ineens niet meer relevant zijn. En nog iets, als chemo zo effectief is waarom mogen we dan de survival cijfers in Nederland niet weten. Ik heb hier al een paar keer schriftelijk om verzocht bij div ziekenhuizen. Of heeft de consument geen recht op dit soort informatie voordat hij kiest voor chemo?

 108. peter says:

  Ik mag dat geroggel wel van fonteine, vraag mij wel af waarom cryptocheilus zo close met ‘m is?

  Wat wel zeker staat is dat de twee meiden wel erg vaak fonteine’s lulletje te pakken hebben!

 109. Student verpleegkunde leeft ook absoluut niet in de veronderstelling dat fonteine die informatie zelf in elkaar had geknutseld. Het was me wel duidelijk geworden dat je die bagger van de ISIS website had getrokken.

  Op je kritiek pagina wordt er overigens geen melding van de bron van de bagger gemaakt. Of ik kijk er over heen.

  En je mag ook wel gewoon Bram zeggen hoor. Student Verpleegkunde is zo informeel.

  Maar het blijft bagger.

 110. jennyj0 says:

  @ Ron:

  En nog iets, als chemo zo effectief is waarom mogen we dan de survival cijfers in Nederland niet weten. Ik heb hier al een paar keer schriftelijk om verzocht bij div ziekenhuizen. Of heeft de consument geen recht op dit soort informatie voordat hij kiest voor chemo?

  Weleens van Oncoline gehoord Ron? Daar is al heel veel te vinden: http://www.oncoline.nl/richtlijn/bijlage.php?bijlage_id=13 bijvoorbeeld. Aanmelden is niet nodig, allemaal volstrekt openbaar.
  Adjuvant online is ook zo’n site. Je kunt je daar eenvoudig aanmelden, zolang je maar aangeeft dat je arts bent. Je kunt dan precies de toegevoegde waarde van systemische behandelingen als chemo bekijken bij de verschillende kankersoorten. Dat jij dit allemaal niet weet als zelfbenoemd onderzoeker verbaast me nogal eigenlijk.

 111. jennyj0 says:

  Misschien dat je dit plaatje snapt?
  http://www.fonteine.com/chemo_survival.jpg

  Ja Ron, ik snap dat plaatje.

 112. wilmamazone says:

  @Fonteine

  Je spreekt mij hier op meerdere punten aan:

  https://cryptocheilus.wordpress.com/2009/08/06/jannes-koetsier-klachtendossier/#comment-12832

  Over het lezen van die studie kan ik hier kort zijn en verwijzen naar:

  https://cryptocheilus.wordpress.com/2009/08/16/maar-2-procent-overleeft-chemo/#comments

  Wat die internist-oncoloog betreft: even goed lezen wat er staat/wat ik aan jou gevraagd heb voordat je wéér op eigen houtje aan het interpreteren slaat.
  Het is hier al voldoende aangetoond dat dat nou net jouw sterkste kant niet is en dan zeg ik het nog netjes!
  Die arts heeft zeker een punt als hij het wil hebben/een statement wil maken over verspilling van medicijnen, maar met zijn ‘oplossing’ via een eigen redistributiecentrum gaat hij vervolgens toch ernstig de fout in.
  Aangezien jij jezelf benoemt als DE researcher/onderzoeker van Nederland en je jezelf op internet voelt als een kind in een snoepwinkel, zoek je maar even zelf alle in-en-outs op over medicijngebruik/misbruik en waarom door deze arts de geneesmiddelenwet overtreden wordt door gebruik te maken van ‘oude’ medicijnen van anderen.
  M.a.w. houdt nu eens eindelijk op met al dat losseflodderen, maak dus eerst fatsoenlijk je eigen huiswerk.
  Èn pas op!:
  Ik heb een broer die al bijna 30 jaar werkzaam is in het apothekersvak en laat ik het nou ‘toevallig’ gisteravond met hem gehad hebben over de actie van deze arts-oncoloog en medicijnverspilling in het algemeen. Kom je dus een ander deuntje aan het blazen dan het gebruikelijke roeptoeteren dat je ten gehore brengt.

 113. wilmamazone says:

  Het IOCOB blijft niet achter, tis wat aan de late kant maar á la:

  http://www.iocob.nl/maatschappij/desiree-rover-maakt-stennis.html

  Desiree Rover maakt stennis over vaccinatie

  De medisch journaliste Desiree Rover laat op het internet in een Youtube filmpje zien dat ze geen flauw idee heeft van griep, virussen en vaccineren, maar ze weet wel dat vaccineren gevaarlijk is en moet worden afgeraden. Ze orakelt een end weg, niet gehinderd door kennis van zaken, en dat je beter colloidaal zilver tot je kan nemen dan een vaccin tegen het griepvirus.

  eindquote:

  Deze video is een boeiend document om te zien hoe enigszins weldenkende mensen kunnen vervallen in een angstpsychose…en alle mogelijkheden om erop te reageren zijn op Youtube uitgeschakeld. Dat geeft je te denken.

  Verder is het recept tegen griep: veel liefde, vitamine C, colloidaal zilver, lavendel- olie en thee tree olie in de theepot, tja.. Het klinkt wel alternatief, dat geven we toe. Maar nooit hebben we in de vele studies kunnen aantonen dat bijvoorbeeld veel vitamine C tot je nemen zinvol is.

 114. wilmamazone says:

  Jannes himself op zijn site:

  http://www.degezondepatient.nl/Weblog/

  RIVM geeft toe dat griepvaccin ook bijwerkingen kan hebben.(17 aug 2009)

  Vandaag was de persconferentie van de overheid (Klink, Osterhaus, Coutinho) over wie nu wel of niet gevaccineerd moeten worden. Vanavond in Knevel en vd Brink bevestigde Coutinho nog eens het volgende:

  Er is altijd een risico op bijwerkingen en daarom moeten de niet risicogroepen het vaccin niet nemen. Met andere woorden voor gezonde mensen is het risico van het vaccin groter dan dat van de griep zelf.
  Dit is wel een heel opvallende wending in de uitlatingen van het RIVM over de veiligheid van vaccins. Tot vandaag heten vaccins altijd veilig te zijn. Vermoedelijk is men geschrokken van het nieuws in de Daily Mail over de uitgelekte brief aan alle neurologen in Engeland dat ze tijdens de periode van vaccineren tegen griep extra alert moesten zijn op het optreden van de ziekte van Guillain Barre, een ernstige soms dodelijke verlammingsziekte, die in 1976 ook de kop op stak bij een vaccinatiecampagne in de VS.

  Mensen die onder één van de risicogroepen vallen zouden dan mogelijk wel meer risico lopen door de griep dan door het vaccin. Dat klopt natuurlijk alleen maar als het zeker is dat het vaccin daadwerkelijk past bij het griepvirus dat je aanvalt. Hoe zeker dat is nu men ook stelt dat het virus nog kan muteren is mij niet duidelijk.

 115. jennyj0 says:

  Met andere woorden voor gezonde mensen is het risico van het vaccin groter dan dat van de griep zelf.

  Ik heb de uitzending niet gezien, maar heeft Coutinho dit echt zo gezegd? Of is dit de interpretatie van Jannes?

 116. jennyj0 says:

  Knevel&Brink kan ik niet openen. NOS heb ik gisteren ook gehoord. Ik hoor Coutinho echter niet zeggen dat voor gezonde mensen het risico van het vaccin groter is dan dat van de griep zelf.

  De kop van het stukje van Jannes vind ik ook heel raar: RIVM geeft toe dat griepvaccin ook bijwerkingen kan hebben. Ik kan me niet herinneren dat het RIVM ooit heeft gezegd dat het vaccin geen bijwerkingen heeft. Zoiets lijkt me ook heel onwaarschijnlijk, want alles wat werkt heeft op z’n minst één bijwerking.

  Jannes wil blijkbaar alleen maar geneesmiddelen zonder bijwerkingen. Nou, dan moet hij zich maar vervoegen bij de klassieke homeopathie. Die geneest weliswaar niks, maar van bijwerkingen heb je ook geen last.

  Ik heb het eigenlijk wel een beetje gezien met die zelfingenomen Jannes die alles beter weet dan de hele wereld en dan nota beide bene mw rover opvoert als virus- en vaccinatieautoriteit. *zucht*

 117. wilmamazone says:

  Jannes DE arts heeft intussen niet stilgezeten en blijft verbazen met o.a.:

  http://www.degezondepatient.nl/het-vaccin-kan-gevaarlijker-zijn-dan-de-varkensgriep-1-sept-2009.html

 118. jennyj0 says:

  Ja, daar heb ik dus toch vandaag op gereageerd. Zoveel gevaarlijke onzin mag gewoon niet onweersproken blijven.

  Ik vind het niet te bevatten, de man is arts nota bene.
  http://www.degezondepatient.nl/het-vaccin-kan-gevaarlijker-zijn-dan-de-varkensgriep-1-sept-2009.html

 119. jennyj0 says:

  Op 12 september op het forum van Jannes zegt Tara tegen mij:

  Tenslotte nog dit, dankzij het “kwakken”, zoals jij dat zo bloemrijk weet te formuleren, heb ik nog steeds beide borsten kunnen behouden, waar aanvankelijk echt geen sprake van leek te zijn. Natuurlijk kan ik dat niet spijkerhard maken en wil ik ook niet (…)

  Omdat Tara zelf al zegt dat ze wat ze zegt, niet kan hard maken, vraag ik haar waarom ze het dan zegt:

  Je beweert hier dat je dankzij ‘kwakken’ je beide borsten hebt kunnen behouden. Maar je kunt het niet hard maken. Waarom zeg je het dan?

  Tara heeft medelijden met mij, dat ik zo’n dommerdje ben:

  Jenny, Jenny, duliebe toch, steeds heb ik gesproken van complementaire behandeling, dat betekent dus aanvullend, een aanvulling dus op de reguliere geneeskunde.
  Ik ben dus gewoon regulier behandeld en ook complementair.
  Ook nu nog sta ik onder controle van de reguliere geneeskunde.

  Tja, ik had al zo’n vermoeden dat Tara gewoon regulier behandeld was. Maar waarom zegt ze dan dat ze door de complementaire ‘kwak’behandeling haar borsten heeft kunnen behouden – wat extreem onwaarschijnlijk is – terwijl ze dat op geen enkele manier hard kan maken?

  Wat is de zin van het doen van beweringen die je helemaal niet kunt bewijzen? Waarom kun je niet gewoon zeggen dat het volgen van complementaire behandelingen je een goed gevoel gaf? Daar heb ik helemaal geen moeite mee. Zeg gewoon hoe het is. Is dat soms niet genoeg?

  Altijd weer moet er gejokt worden, of zo schromelijk overdreven dat het gelijk staat aan jokken. Altijd moet er weer een onwaarschijnlijk en onbewijsbaar wonder aan te pas komen om de keuze voor complementair te verantwoorden. Wie denken ze eigenlijk een dienst te bewijzen met dat soort geklets?

 120. wilmamazone says:

  http://www.degezondepatient.nl/vaccinatie-onzekerheid-is-onvermijdelijk-in-huidig-tijdsgewricht-5-sept-09.html

  Vaccinatie onzekerheid is onvermijdelijk in huidig tijdsgewricht. (5 sept. 09)

  eindquote:

  Zie bijvoorbeeld het artikel “Vaccineren of niet” met de brief aan minister, kamerleden en instanties op http://www.wijwordenwakker.org onder gezondheid. Omdat deze informatie strijdig is met datgene waarop de autoriteiten de nadruk leggen, wordt opnieuw de kloof tussen burger en bestuur bevestigd. De overheid reageert vervolgens met een marketingcampage om de vaccins in de burgers te krijgen. Is de griep waarvan iedere gezonde in een week geneest niet te vergelijken met de winderigheid campagne van Radar? Waarom niet de kloof verkleinen en aandacht schenken aan de kritiek i.p.v. criticasters te negeren. De macht van het ontaarde geld van enkele megacompanies, hun “wetenschap” en “deskundigen” is kennelijk zo groot dat onze bestuurders marionetten zijn, die niet zelf (mogen) denken en onderzoeken

  En wat staat er o.a. op die site?!:

  http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M7&l=NL

  zomaar een greep:
  *Doorbraak in UFOland
  *Microchips in insecten als spionnen
  *Peter Vereecke in actie tegen chemtrails
  *Dr. Rauni-Leena Luukanen Kilde, uitleg over ‘mind-control’
  *Nieuw boek Jannes Koetsier, De gezonde patiënt
  *Gezaghebbende uitspraken over contacten met buitenaardsen
  *Bilderberg wil 2/3 van de mensheid verwijderen
  *Obama blaast chemtrails nieuw leven in
  *Chemotherapie helpt tegen kanker… en de aarde is plat
  *Nieuw boek Désirée Röver, Baarmoederhalskanker
  *Chemo? Of kan ik zelf kiezen?
  *Verborgen agenda NASA deel 1
  *Geen autisme of ADHD bij niet gevaccineerde kinderen

  Het is maar de vraag of Jannes ooit nog een keer wakker wordt en de juiste weg gaat bewandelen.

 121. jennyj0 says:

  Tara is boos op mij omdat ik haar niet geloof. Ook mijn toon bevalt haar niet.

  Als ze bedoelt dat ik niet geloof dat ze door complementaire therapie haar borsten heeft kunnen behouden: nee, dat geloof ik ook niet.

  Ik geloof wel dat ze het zelf gelooft. Maar dan nog vind ik dat ze zulke dingen niet zomaar moet roepen. Ga eerst eens uitzoeken of het eigenlijk wel zo is.

  Er wordt al genoeg gezwamd wat kanker betreft en daar schiet geen mens wat mee op.

 122. jennyj0 says:

  Jannes in de bocht.

  Op zijn blog gaat Jannes tekeer tegen Ab Osterhaus. Osterhaus heeft namelijk diergeneeskunde gestudeerd en kan daarom nooit over onze gezondheid waken. Het oorspronkelijke stukje is overigens van mw rover, jannes heeft haar tekst gewoon een beetje aangepast.

  Ik ging maar eens kijken wat Osterhaus zoal heeft uitgevoerd de afgelopen jaren. Stukje van Wikipedia:

  Ab Osterhaus heeft in Parijs de Grand Prix scientific 2007 van de Fondation Louis D. ontvangen. Osterhaus is met de wetenschapsprijs onderscheiden wegens zijn onderzoek op het gebied van infectieziekten die overdraagbaar zijn van dieren op mens (vet van mij). De prijs van 750.000 euro deelt hij met de Britse onderzoeker John J.Skehel.

  Enfin, het lijkt verdacht veel op ‘jalousie de métier’.

  Dit zegt Jannes ook in zijn stukje:

  Ook de door Pasteur op zijn doodsbed uitgesproken rechtzetting ”Ce n’est pas le microbe, c’est le milieu” heeft zijn zoveel profijtelijker te benutten initiële dwaling nog altijd niet overstemd.

  Dit is een broodje aap-verhaal. De kans dat Pasteur dit ooit gezegd heeft, is dermate klein en onwaarschijnlijk dat we ervan uit moeten gaan dat Pasteur dit niet gezegd heeft. De eerste biografie over Pasteur is geschreven door diens schoonzoon, die een zeer goede band had met Pasteur. De schoonzoon was aanwezig bij het sterbed van Pasteur en heeft dit opgetekend in zijn biografie:

  Pasteur’s strength diminished day by day, he now could hardly walk. When he was seated in the Park, his grandchildren around him suggested young rose trees climbing around the trunk of a dying oak. The paralysis was increasing, and speech was becoming more and more difficult. The eyes alone remained bright and clear; Pasteur was witnessing the ruin of what in him was perishable.

  How willingly they would have given a moment of their lives to prolong his, those thousands of human beings whose existence had been saved by his methods; sick children, women in lying-in hospitals, patients operated on in surgical wards, victims of rabid dogs saved from hydrophobia, and so many others protected against the infinitesimally small! But, whilst visions of those living beings passed through the minds of his family, it seemed as if Pasteur already saw those dead ones who, like him, had preserved absolute faith in the Future Life.

  The last week in September he was no longer strong enough to leave his bed, his weakness was extreme. On September 27, as he was offered a cup of milk: “I cannot,” he murmured; his eyes looked around him with an unspeakable expression of resignation, love and farewell. His head fell back on the pillows and he slept; but, after this delusive rest, suddenly came the gaspings of agony. For twenty-four hours he remained motionless, his eyes closed, his body almost entirely paralyzed; one of his hands rested in that of Mme. Pasteur, the other held a crucifix.

  This, surrounded by his family and disciples, in this room of almost monastic simplicity, on Saturday, September 28, 1895, at 4:40 in the afternoon, very peacefully, he passed away.

  Bron: http://www.ratbags.com/rsoles/comment/pasteur.htm

  Wat kan een mens soms ziek worden van die eeuwige leugens.

  Het artikel over Pasteur sluit af met de onderstaande tekst, die Jannes en consorten zeer ter harte zouden moeten nemen:

  The quackery supporters’ derogation of Pasteur’s memory also implies an attack on the countless millions of people, both children and adults, who lived (and continue to live) longer and happier lives because of what this man did. Part of the reason that they need to damage his epitaph is that they realise that the witchcraft and pretend medicine which they espouse will never throw up a person with a millionth of Pasteur’s qualities, even if given a million years to do it. They resent goodness and genius because the presence of these shines a searchlight on the mediocrity and duplicity which are all they can offer.

 123. wilmamazone says:

  Koetsier is weer niet te filmen:

  Eindquote:

  Deze Gordiaanse belangenverstrengeling — goed afgekeken van zijn eerdere werkgever het RIVM — is rijp voor Kamervragen. Is er, naast deze veterinair zelf, íemand in Nederland die precies weet wat hij allemaal uitspookt? Is er iemand die hem, indien nodig, tot de orde kan roepen? Of zit wetenschappelijk en politiek Nederland te zeer in de politiek correcte, medisch-farmaceutische routebeschrijving gevangen? Terwijl vrijwel iedereen gedwee zijn virologische donderpreken slikt, schiet mij de schier onaantastbare stelligheid waarmee deze microbendeskundige met zijn zogeheten wetenschappelijke uitspraken het publiek bespeelt, geheel in het verkeerde keelgat.

  Het begint in Nederland steeds duidelijker te worden wat Jannes Koetsier allemaal uitspookt en dáár zou eens nodig naar gekeken moeten worden. Als er al iemand tot de orde geroepen moet worden is het Jannes zelf wel! Deze Roeptoeter pur sang is geen Big-registratie meer waard en mag als arts onmiddelijk geschorst worden. Wat een minkukel!

 124. wilmamazone says:

  Vorig jaar kon je nog denken dat Jannes zich met zijn reclame voor Tullio Simoncini toevallig een beetje vergrabbeld had, maar dat blijkt intussen dus absoluut niet zo te zijn.
  Hij linkt o.a. naar Fonteine, naar Trentelman, naar ‘wijwordenwakker’ enz. enz., kust de voeten van Désirée Röver en waar is nu dan het wachten op?
  Tot Jannes b.v. een lans gaat breken voor Geerd Ryke Hamer of wat?!!
  Koetsier staat tot aan zijn nek in de kwakzalversstront, maar ruikt nog steeds niks viezigs. Hoe diep kan hij nog verder zakken?

 125. jennyj0 says:

  Laten we dankbaar zijn dat hij tenminste geen patiënten behandelt.

 126. jennyj0 says:

  Ger bij Jannes beveelt een boek aan van Johan Oldenkamp. Dit is de site waarop Johan zijn denkbeelden ontvouwt: http://www.pateo.nl/

  Tja. Het is wel duidelijk lijkt me. Daar kun je geen zinnig woord van verwachten.

 127. Wat is er trouwens van Ron Fonteine geworden hier? Staart en benen? Hij begon zo veelbelovend.

  De domheid is bij Jannes weer in blokken te snijden. Zoals ik begrijp plaatst ie tot twee maal toe artikelen van anderen. Ik zou me schamen.

  Ik verbaas me er elke keer weer over dat de ‘argumenten’ van mensen als Ger en Tara dezelfde blijven. Verdachtmakingen en losse flodders zonder onderbouwing.

  Toch je ziet maar weer…Iedere blogger krijgt de bezoekers die hij verdient.

 128. wilmamazone says:

  @Crypto

  Ron Fonteine voelt vast aan zijn water dat hij bij ons zijn gebruikelijke losse flodders beter niet meer kan komen afschieten èn is zich nog steeds achter zijn oren aan het krabben over wat hij aan moet met zijn echec over die 2.1%.

  https://cryptocheilus.wordpress.com/2009/08/16/maar-2-procent-overleeft-chemo/#more-2227

  Over de rest is ie vast nog huiswerk aan het maken om hier -goed onderbouwd- zijn image weer wat op te krikken.

  De domheid is bij Jannes inderdaad weer in blokken te snijden en maakt pijnlijk duidelijk dat inderdaad óók iedere dorpsgek tegenwoordig over internet beschikt.
  Die Ger en Tara zijn niet te filmen, maar Koetsier ziet het niet/wil het niet zien omdat hij zelf niet meer te filmen is. Het point off no return waarschijnlijk al ruimschoots voorbij, triest intriest.

 129. Pingback: Jannes Koetsier en Stichting Stralingsarm naar de rechter « Cryptocheilus Weblog

 130. jennyj0 says:

  Belangrijk advies op het blog van Jannes voor alle vegetariërs en veganisten!!!!

  Opmerking/conclusie:

  Refererend aan de vermelde bestanddelen van het vaccin:
  het is ONGESCHIKT voor wie geen vlees eet.

 131. jennyj0 says:

  Zojuist gepost bij Jannes:

  Beste Jannes,

  Ik begrijp eerlijk gezegd niet waarom je zegt dat allerlei zaken niet bekend zijn over het vaccin. Op diverse betrouwbare sites wordt men uitgebreid en openlijk geïnformeerd over de samenstelling van het vaccin en de mogelijke bijwerkingen, zoals bijvoorbeeld op Science Based Medicine. Ik neem aan dat je voldoende Engels leest, dus ik geef je een paar links, maar er is nog veel meer te vinden voor wie oprecht bereid is zich goed te informeren:

  H1N1 Update:
  http://www.sciencebasedmedicine.org/?p=2084

  Flu Vaccine Efficacy: http://www.sciencebasedmedicine.org/?p=2040

  Swine Flu Vaccine Fearmongering (over adjuvants in het vaccin): http://www.sciencebasedmedicine.org/?p=1296

  Wellicht had jij je achterban ook van deze informatie op de hoogte kunnen brengen, dat had mogelijk veel onrust voorkomen. Jammer dat je dit niet hebt gedaan. Nu zijn veel mensen nodeloos bang.

 132. jennyj0 says:

  De vragen van Jannes met betrekking tot adjuvans zijn op zich niet zo raar. Wat ik zorgelijk vind is dat er onbeperkt ruimte wordt gegeven aan allerlei enge complottheorieën (uitroeien van de mensheid enzo) en dat Jannes daar zelf het hardst aan mee doet.

 133. wilmamazone says:

  Hélemaal mee eens JJ!

 134. wilmamazone says:

  Soms is het lastig om een bericht bij precies het juiste item onder te brengen:

  https://cryptocheilus.wordpress.com/cryptonieuwsbox/#comment-14651

  Het is m.i. óók van toepassing op Jannes Koetsier, die weliswaar geen patiënten meer behandeld -gelukkig dan-,maar die intussen zo de weg kwijt is dat hij evengoed niet door weldenkende mensen en deskundigen op zijn vingers getikt wenst te worden.
  Dokter Jannes stuurt patiënten, die al vaak door de vele bomen het bos niet meer zien, nog verder het verkeerde pad op.
  Onbegrijpelijk dat daar nog nooit een officiële aanklacht tegen ingediend is en hij nog niet geschorst is.
  Wellicht gaat het daar nu van komen door o.a. dit stomme gedoe onder leiding van Koetsier:
  https://cryptocheilus.wordpress.com/2009/10/22/jannes-koetsier-en-stichting-stralingsarm-naar-de-verkeerde-rechter/

  Intussen mag Jannes zich dit goed ter harte nemen, omdat hij stelselmatig het vertrouwen dat -nog té veel- patiënten in hem hebben schaadt.

  Ook voor een arts moet het echter prettig zijn om te weten dat hij tegen zichzelf wordt beschermd als er een draadje knapt in de hersenen. Jansen Steur leidt nu een ‘afschuwelijk leven’ omdat hij het vertrouwen van zijn patiënten heeft beschaamd, zegt hij zelf. Hij was vast dankbaar geweest als zijn collegae of de ziekenhuisdirectie hem tijdig uit zijn spreekkamer hadden gehaald. Dat mijn broeder mij hoedt, zoals ik ook mijn broeders hoeder ben, lijkt mij geruststellend voor een goede dokter die het beste met zijn patiënten voorheeft.

 135. Pingback: De censuur van Jannes Koetsier « Cryptocheilus Weblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: