Griepvaccin, rauw ei of hondenbouillon?

Schweinegrippe ist das Geschäft mit der Angst. Dat vindt SPD-Bundestagsabgeordnete und Lungenfacharzt Wolfgang Wodarg. Om de angst voor de O1NK-griep een beetje te temperen vindt hij het nodig de mensen te waarschuwen voor het prikje:

Das Impfmittel sei „mit sehr heißer Nadel zugelassen“, erklärte der Mediziner gegenüber der „Neuen Presse“.

Grund: Der Nährboden des Impfstoffs von Novartis seien Krebszellen, die tierischer Herkunft sind.

(bron)

Gadverdamme! Is dat zo Crypto? Als u een zwakke maag heeft, moeite heeft met kiezen of hondenbouillon kunt u beter niet verder klikken. Doet u gewoon hierrr even Ab Osterhaus in de Grote Mexicaanse Griepshow [sic], de tien meest gestelde vragen rond de varkensgriep zien beantwoorden (gaap).

Ik ga hier geen moeilijk verhaal ophangen. We krijgen het vaccin van Novartis. Novartis heeft twee manieren om het vaccin te produceren. In een ei of in levend celmateriaal. Hang me er niet aan op maar volgens mij doen ze het met hondenleverniercellen (‘Madin Darby Canine Kidney’ (MDCK) cellen)

Of je die cellen nu kankercellen kan/mag noemen is de vraag. Ga ik verder niet op in want ik vind dat Wolfgang wel weer genoeg aandacht heeft gehad (gaap).

Het gaat mij even om de échte vraag achter dit verhaal. Want wié krijgt welke partij?

Ik schreef hierrr al dat het er op lijkt dat we de proeftuin voor de wereld gaan worden.

You mean?…Laat ze in Europa eerst die adjuvants maar eens inzetten?

Dat lijkt er verdomd veel op. De USA laat, min of meer gedwongen, nog steeds de mogelijkheid open zónder adjuvans te enten. Sterker nog. De trials van Novartis worden in Europa mét en in de US óók zonder adjuvans gedaan.

(LONDON) — Swiss drugmaker Novartis has begun injecting its swine flu vaccine into people in the company’s first human tests, a spokesman said Wednesday.
The vaccine is being tested in a yearlong trial of 6,000 people of all ages in Britain, Germany and the United States [……]
Half of Novartis’ vaccines being tested are grown in chicken eggs, the traditional way of making flu vaccines, while the other half use a new cell-based technology.[…..]The trial will test the vaccine’s safety and whether one or two shots are necessary.
The vaccines being tested in Europe have an adjuvant, an ingredient used to boost the body’s immune response. In the U.S., Novartis will be testing both vaccines with and without adjuvants.
WHO recommends that countries use vaccines with adjuvants, to stretch the global supply of swine flu vaccine. Flu vaccines in Europe often contain adjuvants. However there are no licensed flu vaccines with adjuvants in the United States.

(bron)

De mét of zonder adjuvansvraag is nog niet beantwoord of we krijgen de volgende vraag.

Krijgen wij nu die met het rauwe ei of die met de hondenbouillon er in?
Crypto neemt uw bestelling op. Komt die Poll!

16 Responses to Griepvaccin, rauw ei of hondenbouillon?

 1. Ollie B. Bommel says:

  De poll werkt niet en het barst van de spelfauten.

  CryptoEdit: knorrepot!, verder gewoon oepsje, fixed!

 2. Ollie B. Bommel says:

  Grappig dat een dierenarts als expert er bij wordt gesleept in de Grote Mexicaanse Griepshow.
  Subtiele hint dat alle RTL kijkers bestaan uit angsthazen, domme ganzen en uilskuikens?

  Wat betreft de trials van MF59 geadjuveerde vaccins, onze vrinden in de US of A hebben nog al eens last van het Not Invented Here syndroom.
  Ik kan me er niet druk om maken.

  BommelKnor: het is Novartis

  CryptoEdit: Hé spelnazi. Als je me dan toch van advies wilt voorzien; Is het nu hondebouillon of hondeNbouillon in dit geval?

 3. wilmamazone says:

  Ff wat in het nederlands:

  http://www.trouw.nl/nieuws/article2833209.ece

  Arts: Mexicaanse griep is ‘enscenering’

  De farmaceutische industrie voedt de angst voor de Mexicaanse griep. De Mexicaanse griep is niet gevaarlijker dan de gewone griep. Integendeel: het aantal gevallen is ‘belachelijk’ klein vergeleken met andere griepgolven.

  Dat zegt de longarts en SPD-parlementariër Wolfgang Wodarg volgens Duitse media vrijdag. ,,Dit is big business voor de farmaceutische industrie”, aldus Wodarg. Volgens hem heeft de lobby van de farmaceutische industrie zijn belangen weten door te drukken in de politiek. Normaal is nooit van tevoren bekend hoeveel griepvaccins verkocht kunnen worden. ,,Nieuw is nu dat de regering de farmaceutische industrie een verkoopgarantie geeft”, aldus Wodarg.

  Tevens maakt de arts zich grote zorgen over het griepvaccin dat momenteel in Duitsland wordt getest. Dat wordt gekweekt op kankercellen van dieren. Volgens Wodarg zou er een kankerrisico voor gevaccineerden kunnen zijn. Dat wordt echter pas jaren na de voorgenomen massale inentingen duidelijk. Volgens Wodarg worden de Duitsers massaal als cavia gebruikt.

  En wie gooit er meteen nog een schepje bovenop?

  http://forum.trosradar.nl/viewtopic.php?t=73111&start=0

  Geplaatst op 07 Aug 2009 22:44 door Tullio fan

  quote:

  citaat:
  Tevens maakt de arts zich grote zorgen over het griepvaccin dat momenteel in Duitsland wordt getest. Dat wordt gekweekt op kankercellen van dieren. Volgens Wodarg zou er een kankerrisico voor gevaccineerden kunnen zijn. Dat wordt echter pas jaren na de voorgenomen massale inentingen duidelijk.
  einde citaat.

  Nou zo’n vaccin wil ik niet!! Ik wil niets wat op kankercellen gekweekt wordt.

  Zijn wij daar in het verleden ook mee gevaccineerd? Heeft daarom 1 op de 3 kanker???

  Er zou meer gedaan moeten worden om de mensheid tegen dit soort figuren te beschermen;deze zwetsers zijn het grootste gevaar voor de samenleving/de volksgezondheid.

 4. Ollie B. Bommel says:

  Als een zelfstandig naamwoord samengesteld is uit twee zelfstandige naamwoorden, bepaalt de meervoudsvorm van het eerste zelfstandig naamwoord of er een tussen-n geschreven wordt of niet.

  De uitzondering (samengestelde zelfstandige naamwoorden waarvan het eerste deel niet (meer) herkenbaar is als zelfstandig naamwoord en de betekenis heeft van een positief of negatief waarderende bepaling bij het tweede deel, bv klotevaccin) is hier niet van toepassing

  Hondenbouillon dus.

  Uw nederige spelnazi.

 5. Goed, mijn nederige spelnazi. Op uw woord. Ik dacht dat het ook te maken had met het afkomstig zijn van één of meerdere hond(en). Dat zou de vraag interessanter maken.

 6. Edward says:

  De dwingende reden dat niet meer op vogelei maar op hondencellen gekweekt wordt, is de vogelgriep H5N1.

  Let wel, men gaat ervan uit dat die vogelgriep beslist van mens op mens overdraagbaar gaat worden, en de sterfte daaraan ligt nog rond 60%.

  Gezien het paniekje in Puna na slechts 1 sterfgeval kan mogelijk niemand van ons zich het megamega pandemonium voorstellen als dit massale sterven echt gaat gebeuren, en de experts weten bijna zeker dat dit komt. Dag beschaving en welvaart zoals wij die kennen…

  Pas ALS dit overslaan van mens op mens gebeurt, zijn er pas 9 maanden later 1 miljard vaccins op een wereldbevolking van 6,8 miljard die tot dan gedecimeerd wordt. Misschien zijn er als het vaccin er eindelijk is al 1 mijard mensen dood. Geen speelfilm over uitbraken tot nu toe kan zich de consekwenties en de dramatiek van dit alles voorstellen.

  Maar vandáár omdat de klok op vijf voor twaalf staat het werken met hondencellen. En vandaar dat een Simoncini Fan en een Desirée Röver zich wat mogen leren inhouden, wat zij en hun achterban denk ik overigens niet kunnen.

  Alle positieve krachten en energie van de mensheid dienen gecombineerd te worden om dit rampscenario voor te zijn.

  In plaats van zoals altijd te rellen, te complotteren en te polariseren zou alternatief een review mogen opstellen van alle anti-virus infectie modellen die ze uit de literatuur kunnen halen. Zoals zo vaak is het gedrag van dé alternatieve ageerders zoals Odilia Schaijk wat kinderachtig en onverantwoordelijk.

  Mogelijk helpt een cocktail van alternatieve middelen dit soort middelen de mensheid in totale paniek omdat tamiflu mogelijk niet werkt tegen H5N1 dan ietsjes wat gevallen hiervan te voorkomen, áls dat al mogelijk zou zijn… Maar dat zou eindelijk eens een constructieve bruikbare reactie van dit stoempende clubje zijn.

 7. jennyj0 says:

  Ik dacht dat het ook te maken had met het afkomstig zijn van één of meerdere hond(en).

  Dat zou inderdaad ook nog kunnen. Maar dan zouden we ook ‘hondencellen’ moeten zeggen, of: cellen van een hond.

  Maar zolang we niet zeker weten dat alle cellen afkomstig zijn van één en dezelfde hond 🙂 , moeten we uitgaan van de spellingsregel die zegt: als er twee soorten meervoud zijn toegelaten (zoals bij gedachte, waarvan het meervoud zowel gedachtes als gedachten is) zeggen we: gedachtegoed. De tussenletter vervalt dan dus. Is er één meervoud toegelaten, zoals honden, dan blijft de n in de samenstelling staan.

  Overigens zou het van mij allemaal zonder tussen-n mogen, is wel zo makkelijk. Nou gaan mensen fouten maken omdat de regel zo ingewikkeld is dat bijna niemand hem kan onthouden en dat lijkt me niet de bedoeling. Maar ja, dit is nu eenmaal zoals het – tot de volgende spellingsaanpassing! – moet, dus dat doe ik dan maar.

  Ik vind bijvoorbeeld ook dat ‘hun’ alleen moet blijven bestaan als bezitsvorm en dat verder het onderscheid tussen hun en hen moet worden afgeschaft. Ik vind het algemeen gebruik nog altijd meer bepalend dan de regels. Maar daarin is niet iedereen het met me eens, zo heb ik inmiddels gemerkt.

  Overigens heb ik ook nog een paar andere dingetjes aangepast hoor.

 8. jennyj0 says:

  De arts zegt: de cellen zijn niet getest op kanker. Fan zegt: het virus wordt gekweekt op kankercellen. Die vrouw is ofwel oerstom, of ze deugt voor geen meter.

 9. Edward says:

  Fan. Doorgepolariseerd. Wat agressief dominant. Zal nog jaren het Internet teisteren. Maar gelukkig is het geen gehaaide diplomatische superintelligente tante met de neiging af en toe een venijnig stootje uit te delen. Op elk forum waar ze verschijnt wekt ze weerstand op. Geniet waarschijnlijk dan juist van alle aandacht die ze krijgt en het feit dat ze de in haar ogen wetenschappelijke piepeltjes toch maar af en toe mooi aftroeft. In plaats van miepie op de hoek IS ze nu iemand. Dat ze zo een grote achterban heeft die haar voedt met gegevens, zoals o.a. Sergio gelinkt aan de o zo miskende geniale leek Boegem, verbaast me niets. Gefrustreerde uitvinderitis figuren genoeg die het vuurtje brandend houden daar.

  Zelfs Braam met 1400 gerandomiseerde studies op zijn site slaat dit verongelijkte toontje graag aan: mogen nu zelfs abrikozenpitjes ook al niet meer? Met andere woorden wij denken dat we als verantwoordelijke mensen de bevolking moeten waarschuwen tegen apert valse claims en gevaarlijke bijwerkingen (zoals Laetrie), gullie denken dat we immer intens slecht persé alles willen neersabelen wat alternatief `hoopgevend` is. Tsja zielig niveau daar hoor.

  Fan hoorde ik dan ook niets meer van toen ik haar 1x vroeg één alternatief iemand te noemen waartegen de bevolking gewaarschuwd zou moeten worden. Betekende end of discussion. Lekker rustig… Misschien een tip voor andere fora..

 10. U bent van de plaatjes? Hier dan….
  http://digitalimagingu.com/galleries/digitalimages/mdck/mdckcells.html
  Daar heb je ze. Van één Cocker Spaniël teef.

  Dan ga ik nu een vraag stellen die eigenlijk ‘not done’ is. Is die vaccinatie eigenlijk wel Halal? Oei, oei. Varkens én honden.

 11. jennyj0 says:

  Nee. Niet kosher ook.

 12. Inderdaad mijn lieve ‘neusje’, ook niet kosher. Als ik antivaccinatiehoaxer was zou ik het wel weten.

  Woef

 13. jennyj0 says:

  Ik wilde er nog aan toevoegen: maar in geval van levensreddende of in potentie levensreddende behandelingen mag er van de religieuze wetten worden afgeweken. Of dat in de Islam ook zo is weet ik niet. Overigens ben ik in het geheel niet praktizerend.

 14. jennyj0 says:

  Vaccinatie wordt bij orthodoxe joden overigens als een verplichting gezien. Dit omdat er geschreven staat:

  Kies voor het leven, voor uw eigen toekomst en die van uw nakomelingen

  En IVF is ook toegestaan, sterker nog, het wordt sterk aanbevolen aan mensen met vruchtbaarheidsproblemen.

 15. marer says:

  http://www.wageningenuniversity.nl/NL/nieuwsagenda/nieuws/gr091207.htm

  Promovenda ontwikkelt snelle bereidingswijze voor griepvaccin
  7 dec 2009
  Onderdeel: Wageningen University
  Nummer: P074

  Een tekort aan griepvaccins kan binnenkort tot het verleden behoren. Onderzoekster Manon Cox ontwikkelde een alternatieve methode om veilige en effectieve vaccins op een twee- tot viermaal snellere manier in grote hoeveelheden te produceren. De techniek maakt gebruik van cellen in bioreactoren in plaats van de beperkt beschikbare bevruchte kippeneieren. Manon Cox promoveert op 9 december op haar proefschrift hierover aan Wageningen University.

  Een groot probleem bij het uitbreken van een griepepidemie is de tijdige beschikbaarheid van voldoende geschikt vaccin. De productie van een vaccin tegen een nieuwe variant van een influenzavirus met kippeneieren duurt momenteel drie tot zes maanden. Daarnaast is het uitgesloten om bij een pandemische uitbraak de productiecapaciteit snel uit te breiden aangezien grote hoeveelheden (bevruchte) kippeneieren nodig zijn voor de productie. Met de nieuwe methode heeft Cox aangetoond dat binnen 45 dagen een vaccin in commerciële volumes beschikbaar kan zijn. De nieuwe productiemethode maakt gebruik van een baculovirus dat zich in insectencellen vermenigvuldigt (en zich in gewervelde dieren niet kan uitbreiden). De insectencellen maken de zgn. HA-eiwitten, die het afweersysteem tegen het griepvirus mobiliseren, in grote hoeveelheden aan.

  De trage stap in de conventionele vaccinproductiemethode zit voornamelijk in het gebruik van bevruchte kippeneieren. Dit geeft bovendien extra problemen in geval het griepvirus ziekteverwekkend is voor vogels (zoals in 2003 in Nederland), omdat de benodigde eierenproductie veelal stilvalt. Het nieuwe productieproces met insectencellen is niet alleen veilig, het kan te allen tijde op diverse locaties over de wereld tegelijk en op grote schaal worden gestart en worden gericht op lokale virusstammen.

  Het nieuwe productieproces is inmiddels klinisch getest voor drie verschillende griepstammen bij 460 gezonde personen. Geen van de deelnemers die het vaccin toegediend kregen, ontwikkelde griepverschijnselen, terwijl in een controlegroep 4,6% van de deelnemers griep kreeg. Drie vervolgstudies bij ongeveer 3000 personen tonen aan dat er geen markante of veelvoorkomende bijwerkingen optreden. Daarnaast blijkt het vaccin ook te beschermen tegen virussen die genetische veranderingen hebben ondergaan. Bovendien blijkt het vaccin in meer dan 50% superieure antilichaamproductie op te leveren in vergelijking met reeds beschikbare griepvaccins.

  Vaccins tegen het griepvirus bevatten het HA-eiwit (hemagglutinine) dat, eenmaal in de bloedbaan beland, het lichaam in staat van alarm brengt. Het eiwit stimuleert de productie van antilichamen. Een griepvirus draagt in zijn mantel (buitenzijde) hetzelfde eiwit. Bij een griepvirusinfectie hechten de geproduceerde antilichamen zich aan het manteleiwit en schakelen zo het virus uit.

  Proefschrift: The development of an influenza vaccine using the baculovirus-insect cell expression system. Implications for pandemic preparedness.

 16. Carla says:

  Dit lijkt mij heel goed en veelbelovend nieuws. Al was het alleen al vanwege de tijdswinst van 3 tot 6 maanden voor het produceren van een vaccin tot slechts 45 dagen! En ook goed nieuws voor mensen (kinderen) met een (kippen) eiwit allergie. Mooi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: