Ab Osterhaus wordt rijk

Alsof ik belang zou hebben bij een griepepidemie en mijn aandelen daardoor in waarde zouden stijgen. Onzin. Want ik heb helemaal geen aandelen…!

Quote van Ab. Pinokkio! De viroloog blijkt bijna tien procent aandelen te hebben in ViroClinics, een farmaceutisch onderzoeksbureau dat meewerkt aan de productie van vaccins tegen Influenza A, beter bekend als de Mexicaanse griep.
In de uitzending van Argos wordt door de betrokkenen toegelicht dat dit allemaal heel gebruikelijk is van universiteiten om hun kennis middels B.V.’ tjes ten gelde te maken. Het lijkt natuurlijk of Argos hier een scoop had maar u kon het hier al op 14 augustus bij seven lezen. Blogs FTW!

Het netto-effect van het werk bij ViroClinics: ik word er slechter van. Ik lever namelijk een van mijn werkdagen bij de universiteit in.

Zegt Ab vandaag in een interview met HP de Tijd over de kwestie.

Doe nu toch voorzichtig met dit soort uitspraken Ab. Dat is misschien nu zo maar door waardevermeerdering van het bedrijf worden ook jouw aandeeltjes meer waard. Hoge bomen vangen veel wind en het is een kwestie van tijd dat je dit ook weer voor de voeten wordt geworpen.

LEAVE AB ALONE !!!

Behalve koefnoen dan. Die zijn wél leuk.

30 Responses to Ab Osterhaus wordt rijk

 1. marer says:

  Misschien is deze Ab Osterhaus voor alles een wetenschapper.
  En nu papagaaien wij elkaar na: belangenverstrengeling, zou kunnen, wordt erg rijk, zou kunnen, paniek zaaien, zou kunnen.
  Ach hemel sta ons bij. Straks muteert het virus toch en dan zijn de poppen aan het dansen.
  Laten wij eens blij zijn dat er ook op eventuele gevaren gewezen wordt.
  En als Osterhaus extra verdient? So what, hij werkt er toch voor? Of is een wetenschaper pas een wetenschapper als hij arm is.

 2. Bert Lutser says:

  Niet zo tendentieus mensen. Als je er niet bij bent geweest kan je er niet over oordelen. Serieus. Wat hij zegt klopt. Ik kan jullie zo een lijst artsen noemen die hun academisch ziekenhuis hebben verblijd met een naburig gelegen bv. Echt de normaalste zaak van de wereld.

 3. Welke mensen doen er hier tendentieus Bert? Er is niets mis mee om een beetje geld te verdienen met je kennis. Naar ik begrijp gaat in dit geval het grootste gedeelte ook nog naar het Erasmus.

  Nu je er toch bent. Je zei dat je aan het twitteren was. Waaro dan?

 4. Bert Lutser says:

  OK. Er is niks mis met geld verdienen met je kennis. Dat is het wel als je twee petten opzet: adviseur en houder van vaccinatie licenties. Om conflicten te voorkomen zou men daarom een ander dan Osterhaus kunnen verzoeken plaats te nemen in adviescommissies. Maar ja, zoveel top virologen hebben we kennelijk niet in Nederland. De rest is blijkbaar gevlucht naar het buitenland (VS) waar het wetenschappelijke klimaat beter is. En als je ze een hoogleraarsbaan aanbiedt met het verzoek terug te keren naar Nl dan lachen ze je uit. Zo gaat het. Inmiddels lopen we, wetenschappelijk, hopelijk achter in Nederland. Met name op basaal onderzoek. Op het gebied van het klinisch gebeuren doen we het niet eens zo slecht. Zie je eigen cijfers en blijvend hoge ranking van de Nederlandse gezondheidszorg. Het probleem zit hem dus in translationeel onderzoek. Hoe pas je succesvolle basale therapieen toe in de patientsetting? Daar heb je artsen voor nodig die zowel biologisch/biochemisch als geneeskundig toe in staat zijn. Die schijnen allemaal al gevlucht te zijn naar het buitenland. Daarom worden nu zelfs hoogleraren aangesteld op het gebied van translationele geneeskunde. Dat zijn geen artsen, maar professoren die artsen moeten gaan bewegen in Nederland te blijven om hier hun best te doen voor de patient. Shokking toch? Je gelooft me vast niet. Op dit moment neemt een hele lichting hoogleraren (babyboomers) afscheid van het vak. Probleem: er zijn niet voldoende 50ers die het kunnen overnemen. Dus dat leidt ertoe dat her en der onrijpe 40ers worden aangesteld om hoge functies te bekleden. Pure armoede. Als je nu een doorsnee gymnasium inloopt dan tref je daar >90% meisjes aan. De jongens zijn door de nieuwe onderwijsstructuur te vrij gelaten (leraar is opeens coach) en geraken niet verder dan HAVO. Meisjes worden groot en dan willen ze baren en deeltijd werken. Dus er blijft op de universiteit een blijvend tekort aan mannelijke hoogleraren die de kar trekken. Dus ja, ik ben het met je eens: met je kennis mag je best wat geld verdienen.

 5. Ach. Men doet net of de adviezen m.b.t. de vaccinaties alleen door Osterhaus gegeven worden.
  Samenstelling gezondheidsraad:

  prof. dr. J.A. Knottnerus, voorzitter
  voorzitter Gezondheidsraad, Den Haag • prof. dr. J.G. Aarnoudse gynaecoloog, Universitair Medisch Centrum Groningen• prof. dr. R.A. Coutinho arts-epidemioloog / viroloog, directeur Centrum Infectieziektebestrijding RIVM, Bilthoven• dr. P.J. van Dalen ministerie van VWS, Den Haag, waarnemer
  • prof. dr. J.T. van Dissel internist-infectioloog, Leids Universitair Medisch Centrum • dr. E. Hak klinisch-epidemioloog, Universitair Medisch Centrum Groningen• dr. C. Herberts RIVM-BMT (Biologische hulpmiddelen en Medische Technologie),Bilthoven • prof. dr. M.P.G. Koopmans viroloog, RIVM Centrum Infectieziektebestrijding, Bilthoven prof. dr. T.W. Kuijpers hoogleraar kinderimmunologie, Academisch Medisch Centrum, Amsterdam • dr. W. Luytjes viroloog, Nederlands Vaccin Instituut, Bilthoven • prof. dr. J.W.M. van der Meer internist-infectioloog, Universitair Medisch Centrum St Radboud, Nijmegen • prof. dr. J. van der Noordaa viroloog, Almere • dr. W. Opstelten huisarts en staflid van het Nederlands Huisartsen Genootschap, Utrecht• prof. dr. A.D.M.E. Osterhaus viroloog, Nationaal Influenza Centrum, Erasmus Medisch Centrum Rotterdam • prof. dr. J. van de Velden arts, Universitair Medisch Centrum St Radboud, Nijmegen • dr. M.F. Verweij ethicus, Universiteit Utrecht • ir. E.G. Wijnans klinisch beoordelaar, College beoordeling Geneesmiddelen, Den Haag • dr. M.A.E. Conyn-van Spaendonck, secretaris arts-epidemioloog, RIVM-CIb, Bilthoven • dr. K. Groeneveld, secretaris medisch immunoloog, Gezondheidsraad, Den Haag• dr. H. Houweling, secretaris arts-epidemioloog,Gezondheidsraad, Den Haag
  Schriftelijke inbreng was er van:
  • prof. dr. W. van Eden immunoloog, Universiteit Utrecht • dr. G.A. van Essen huisarts, Julius Centurm voor Gezondheidswetenschappen en Eerstelijns Geneeskunde, Universitair Medisch Centrum, Utrecht
  • dr. A.J. van Loon gynaecoloog, Martini Ziekenhuis Groningen • prof. dr. M. de Visser, vicevoorzitter Gezondheidsraad, Den Haag • dr. J. Wallinga populatie-bioloog, RIVM Centrum Infectieziektebestrijding, Bilthoven

  Daar is Osterhaus er één van. Die steekt z’n nek uit door in de media op te treden. Dan weet je het wel. Kop en maaiveld. Waarom hoor ik die andere pipo’s nooit in actualiteitenrubrieken etc. etc.

  @ Bert

  Eensch. Hoewel de beloning niet het probleem kan zijn bij artsen en met name medisch specialisten. Die kunnen hier in The Netherlands meer verdienen dan waar ook ter wereld. Het gaat inderdaad om het klimaat voor het doen van onderzoek. Daar zouden we meer in moeten investeren als we onze ‘kenniseconomie’ (ik ben onderhand zat van dat woord; het is zo’n lege huls)zouden willen stimuleren.

 6. Haddock says:

  Ik vind dat we die hele waslijst van crypto hier in Zwitserland maar eens moeten screenen bij de banken.Dan ga je leuke dingen ontdekken.Opdoeken dat bankgeheim.
  Er zit hier niet voor niets zoveel geld en farma.

 7. wilmamazone says:

  Je loopt achter Kapitein:

  http://www.fd.nl/artikel/11849055/akkoord-einde-bankgeheim-zwitserland

  25 juni 2009:
  Akkoord over einde bankgeheim Zwitserland

  Zwitserse vermogensbeheerders zullen de Nederlandse fiscus voortaan informatie geven over over de tegoeden van Nederlandse rekeninghouders.

  Staatssecretaris De Jager van Financiën heeft hierover een akkoord bereikt met de Zwitserse autoriteiten. Het akkoord betekent defacto dat een kapitaalstroom van Zwitserland naar Nederland op gang zal komen, zo stelt de bewindsman in een gisteren door persbureau Reuters gepubliceerd vraaggesprek.

 8. wilmamazone says:

  Ab vandaag:

  http://www.hpdetijd.nl/archive/2009-09-29/ab-osterhaus-ik-ben-geen-zakkenvuller

  Ab Osterhaus: ‘Ik ben geen zakkenvuller’

  Bij dreigende epidemieën vertrouwt de Nederlandse regering op het deskundig advies van viroloog Ab Osterhaus. De afgelopen tijd kwamen er wel wat smetjes op zijn doktersjas. Osterhaus zou paniek zaaien over de Mexicaanse griep (H1N1) om er een financieel slaatje uit te slaan. Hij blijkt namelijk aandelen in een bedrijf te hebben dat meewerkt aan de ontwikkeling van vaccins tegen die griep. Hoe groter de paniek, hoe groter de winst dus. Of toch niet?

  CryptoEdit: Ah, was de link vergeten in het stukkie. Fixed.

 9. Haddock says:

  Wilma,het zal zo’n vaart niet lopen met dat opheffen van dat bankgeheim,er zitten teveel hoge diertjes van allerlei pluimage bij de zwitserse banken. Je denkt toch niet dat er geen omwegen bestaan je geld toch voor de fiscus verborgen te houden?

  En met die prikjes is het hetzelfde laken en pak. Nog een paar onrustbarende berichtjes en iedereen gaat door de knieen en op de knieen voor dat prikkie. Iedereen? nou nee,er is iemand die dapper stand houdt natuurlijk. :O)

 10. Yep Haddock. Je zingt nu nog je liedje

  maar we weten allemaal hoe dat afloopt

 11. Haddock says:

  Tja, in jouw oren klinkt het vals,dat krijg je ervan als je altijd naar hetzelfde deuntje luistert.
  Doe je best maar en geniet ervan dat je jezelf die macht toeeigent anderen de mond te snoeren..

  Het interesseert mij toch niet ,ik ga wel lekker skieen met Bert en zonder jou…en Bert kan Lex graag meenemen.

 12. Haddock says:

  En wat loop jenou toch te dreigen,voor jou lost zich het probleem vanzelf op als ik me niet laat inenten,dus hou maar op met dreigen.

 13. wilmamazone says:

  http://www.nrc.nl/binnenland/article2373436.ece

  Rol Osterhaus in Gezondheidsraad werd teruggedrongen

  De Gezondheidsraad heeft in 2007 de viroloog Ab Osterhaus ‘adviseur’ in plaats van ‘lid van de adviescommissies’ over griepkwesties gemaakt. Dit zegt de woordvoerder van de raad desgevraagd.

  Het gebeurde nadat de Gezondheidsraad de regels rond belangenverstrengeling aanscherpte.

  De reden voor het beperken van Osterhaus’ rol, aldus de Gezondheidsraad, was het belang van bijna tien procent dat Osterhaus heeft in het door hem opgerichte bedrijf Viroclinics. Dat bedrijf werkt aan de ontwikkeling van een vaccin tegen de Mexicaanse griep.

  quote:

  Hij staat op de website van Viroclinics vermeld als bestuurder. Nieuw zijn de gegevens over Osterhaus’ industriële banden dus niet.

  Osterhaus ontkent dat hij een dubbele agenda heeft en zijn connectie met het bedrijfsleven hem financieel gewin oplevert. „Er zijn mensen die roepen dat ik mijn zakken aan het vullen ben, dat is niet zo. Ik heb complete opening van zaken gegeven. Het netto-effect van het werk bij ViroClinics: ik word er slechter van”, zei Osterhaus tegen HP/De Tijd. „Ik lever namelijk een van mijn werkdagen bij de universiteit in”. Volgens de viroloog is samenwerking met het bedrijfsleven noodzakelijk voor het ontwikkelen van antivirale middelen.

 14. wilmamazone says:

  http://www.minvws.nl/kamerstukken/pg/2009/prof.-dr.-osterhaus.asp?rss

  prof. dr. Osterhaus

  Minister Klink informeert de Tweede Kamer over de rol van prof. dr. Osterhaus bij de totstandkoming van de adviezen aan de regering over Nieuwe Influenza A (H1N1) in relatie tot zijn (financiële) belangen in het bedrijf ViroClinics, dat meewerkt aan de ontwikkeling van onder meer griepvaccin door het doen van testen.

  prof. dr. Osterhaus
  Kamerstuk | 30 september 2009 | pdf, 4 pag., 47 kB

 15. wilmamazone says:

  Klink in dat kamerstuk:

  quote:

  Het betreffende advies van de Gezondheidsraad is tot stand gekomen in de reeds
  bestaande commissie Vaccinatie bij een grieppandemie die voor dit specifieke
  advies is uitgebreid met gastdeskundigen. Bij de instelling van deze commissie
  heeft de Gezondheidsraad zoals gebruikelijk een belangenverklaring gevraagd aan
  alle beoogde leden van de commissie. Prof. dr. Osterhaus heeft toen aangegeven
  een relatie te hebben met ViroClinics en ook financiële belangen te hebben in het
  bedrijf. Die informatie was al langer breed bekend en was door hem ook in
  eerdere belangenverklaringen opgevoerd bij de Gezondheidsraad. Op basis van
  die verklaring heeft de voorzitter van Gezondheidsraad, volgens de regels van de
  raad, besloten om prof. dr. Osterhaus niet als lid toe te laten treden tot de
  commissie, maar als niet-stemhebbend adviseur.

  eindquote:

  Tot slot wijs ik u erop dat ik mij breed laat adviseren. De Gezondheidsraad heeft daarin een belangrijke rol, maar ook is de informatie die de WHO aan lidstaten verschaft van groot belang. In de media, maar ook in uw Kamer, wordt prof. dr. Osterhaus met regelmaat dè adviseur van de regering genoemd wanneer het gaat om griep. Ik kan mij voorstellen dat de vele media-optredens van
  prof. dr. Osterhaus die indruk kunnen geven, maar dat is een onjuist beeld.

  Ik vertrouw erop uw Kamer afdoende te hebben geïnformeerd met deze brief.

  Hoogachtend,
  de Minister van Volksgezondheid,
  Welzijn en Sport,

  dr. A. Klink

 16. wilmamazone says:

  Wellicht ten overvloede, maar ik kan het niet uitstaan als iemand zo oneerlijk behandeld wordt en zonder blikken of blozen karaktermoord gepleegd wordt:

  http://www.minvws.nl/nieuwsberichten/pg/2009/osterhaus.asp?rss

  Financiële belangen Osterhaus waren bekend

  Het was bekend dat Ab Osterhaus belangen heeft in het bedrijf dat een rol speelt in de ontwikkeling van virusvaccins tegen Nieuwe Influenza A (H1N1). Osterhaus heeft dat zelf gemeld in een belangenverklaring aan de Gezondheidsraad.

  De Gezondheidsraad heeft toen besloten om Osterhaus geen stemrecht te geven in de commissie die minister Klink moest adviseren over aankoop van de vaccins tegen Nieuwe Influenza A (H1N1). Dat schrijft minister Klink in een brief aan de Tweede Kamer. Prof. dr. Osterhaus was als één van de wetenschappelijke experts betrokken bij dit advies.

 17. Osterhaus bij P&W:

  Waarvoor ik hierboven al waarschuwde gebeurde prompt in de uitzending.
  Vrije vertaling:

  Pauw: Heeft u verder geen aandelen?
  Ab: Nee
  Pauw: Ook niet in een Zweedse firma?
  Ab: Oh, ja ik heb een belang van 2 of 3% […]

 18. wilmamazone says:

  Ik had in mijn voorgaande bericht nadrukkelijker moeten melden dat ik al dat bij voorbaat roeptoeteren en mensen op basis daarvan alvast veroordelen,niet uit kan staan.

  Het is prima dat Osterhaus nu van alle kanten belicht wordt en de onderste steen bovenkomt.
  Als alle in en outs op tafel liggen is het nog tijd zat voor een eindoordeel.

  Ik kan mij voorstellen dat Osterhaus al die aantijgingen meer dan zat is en er geen zin in heeft om steeds maar weer verantwoording te moeten afleggen.
  Dat neemt niet weg dat nu nog ontwijkende antwoorden op vragen niet bepaald handig zijn en uiteraard weer koren op de molen is van de anti-prikkers en/of complotdenkers.

 19. wilmamazone says:

  http://www.nu.nl/algemeen/2093101/osterhaus-voelt-zich-opgejaagd-wild.html

  Osterhaus voelt zich opgejaagd wild

  “Als mensen me onderuit willen halen, moeten ze toch eerst de feiten goed op een rijtje hebben.” Vooraanstaand Nederlands viroloog Ab Osterhaus reageert donderdag getergd op publicaties in het Financieele Dagblad

  Daarin wordt gesteld dat hij verder in opspraak is geraakt door zijn voorzitterschap van de internationale organisatie ESWI.

  ESWI wordt medegefinancierd door de farmaceutische industrie. “Kennelijk is het jachtseizoen geopend”, zegt Osterhaus.

  Buiten alle proporties

  Hij noemt het ‘buiten alle proporties’ om ESWI te verdenken van belangenverstrengeling met de vaccinindustrie.

  “ESWI is een non-profit organisatie. In het bestuur zitten gerenommeerde influenzaspecialisten die dat werk belangeloos doen. Doel van ESWI is kennis over influenza te verspreiden, bijvoorbeeld in voormalig Oost-Europa waar mensen sterven omdat er geen vaccins zijn. Farmaceutische bedrijven betalen inderdaad aan de stichting, maar hebben verder geen enkele zeggenschap over hoe het geld wordt besteed.”

  http://www.fd.nl/artikel/13334751/osterhaus-verder-opspraak

  Osterhaus verder in opspraak

  Viroloog Ab Osterhaus is voorzitter van de ESWI, een Belgische stichting die het gebruik van vaccins promoot en die wordt gefinancierd door de top van de mondiale vaccin-industrie.

 20. wilmamazone says:

  Heeft Ab ook hier een dikke vinger in de pap? 😉
  Je weet maar nooit nietwaar?

  http://www.trouw.nl/nieuws/zorg/article2878404.ece

  Positief advies derde vaccin Mexicaanse griep

  Het Europese medicijnenagentschap heeft de Europese Commissie geadviseerd een derde vaccin tegen de Mexicaanse griep goed te keuren. Dat heeft het agentschap vrijdag bekendgemaakt. Het gaat om het vaccin Celvapan van het bedrijf Baxter

  Afgelopen dinsdag gaf de Europese Commissie toestemming voor het gebruik van de vaccins Focetria van Novartis en Pandemrix van GlaxoSmithKline. De verwachting is dat de commissie nu ook snel haar goedkeuring zal geven aan het derde vaccin.

 21. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1302109.ece

  Overheid houdt vast aan dubbele griepprik

  De Nederlandse overheid houdt vast aan het beleid om twee keer te vaccineren tegen de Mexicaanse griep. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO liet maandag weten dat een enkele vaccinatie voldoende bescherming biedt, maar die conclusie is volgens viroloog Ab Osterhaus gebaseerd op onderzoek naar een ander type vaccin, bij een gezonde doelgroep.

  eindquote:

  Dat is volgens hem (Osterhaus) van belang omdat in Nederland vooralsnog alleen de risicogroepen worden ingeënt. Hij benadrukt dat de Amerikaanse studies naar de werking van het vaccin zijn uitgevoerd bij een groep gezonde volwassenen. ‘Wij vaccineren straks veel mensen met een slecht functionerend afweersysteem. Die hebben optimale bescherming nodig.’

 22. Ja. Ik heb het gelezen.

  Hou je vast!

  Daarom vind ik het oliedom [pun intended]. Je geeft hier de antivaxbeweging weer een argument in handen. Het vaccin wat wij krijgen is namelijk niet voldoende getest. De ingrediënten van het ‘oervaccin’ (de strains) in bepaalde concentraties wél (i.e. uitstekende immuunreacties/weinig en milde bijwerkingen). Op gezonde mensen.

  Wat Ab er vergeet bij te vertellen is dat we dat ding (met de geteste strains in kleinere hoeveelheden) allemaal mét nieuwe ‘booster’ (pindaolie) krijgen.

  Daarvan zijn zelfs de resultaten van de onderzoeken op ‘de gezonde’ mensen nog niet bekend. Laat staan op de ‘kwetsbare groepen’.

  Schiet (prik) mij maar lek.

 23. Hmmzzz. Ik had eerst het volkskrantartikel moeten lezen. My bad. Blijft staan dat we géén testresultaten hebben bij mensen. Als Osterhaus zegt:

  Daardoor is minder werkzame stof nodig maar het betekent dat de bescherming per vaccinatie ook kleiner kan zijn.

  moet toch de vraag gesteld worden op welke manier hij dat denkt te kunnen kwantificiëren en waarom?

  Enige antwoord….dierproeven?>>>>>een vette ‘hmmmzzz’…

 24. Whahaha:

  De Rotterdamse viroloog prof. Ab Osterhaus, die de afgelopen weken zwaar onder vuur lag vanwege vermeende heimelijke belangen in de vaccinindustrie, heeft gistermiddag in Den Haag namens zes Nederlandse ministeries een overheidsprijs in ontvangst genomen van één miljoen euro.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/5123933/__Miljoen_als_prijs_voor_Osterhaus__.html?p=5,2

  Het spoeddebat in de Tweede Kamer, enkele weken geleden door de PVV aangevraagd, heeft nog altijd niet plaatsgevonden. Er klinken steeds meer geluiden om het te schrappen, omdat weinig over is van de kritiek.

  Feli Ab.

 25. wilmamazone says:

  Het is vast een complot van die ministeries!!!

 26. wilmamazone says:

  http://www.nrc.nl/wetenschap/article2393017.ece

  Osterhaus krijgt prijs voor omstreden talent

  Hoogleraar virologie Ab Osterhaus heeft gisteren een miljoen euro overheidsgeld gekregen voor een talent waarvoor hij onder vuur ligt: samenwerking met het bedrijfsleven.

  Gisteren nam Osterhaus de NGI Valorisation Award in ontvangst, een prijs van het Netherlands Genomics Initiative (NGI). De reden: „uitmuntendheid in het sluiten van contracten met de industrie.” Het NGI wordt betaald door zes ministeries.

  ViroClinics
  Osterhaus kreeg de prijs in Den Haag met twee collega’s van bedrijf ViroClinics, waarvan de viroloog mede-eigenaar is. Het bedrijf ontwikkelt onder meer veiligheidstests voor griepvaccins. Osterhaus’ academisch ziekenhuis, het Erasmus MC in Rotterdam, is de hoofdeigenaar van ViroClinics.

  Osterhaus zal de prijs in onderzoek steken. „Het is een hoop geld.” De prijs is toegekend aan een groot onderzoeksteam rond ViroClinics (VIRGO, van vier universiteiten en drie bedrijven), maar de Rotterdammers kunnen over het hele miljoen beschikken.

  Spoeddebat

  Drie weken geleden vroeg de PVV……

 27. jennyj0 says:

  Ja, kennisvalorisatie heet dat: de effectieve benutting van de resultaten van wetenschappelijk werk. Het kan bijvoorbeeld gaan om het starten van nieuwe (kennisintensieve) bedrijven, de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten, de ondersteuning van bestaande bedrijven en, in het algemeen, om een bijdrage aan de oplossing van maatschappelijke problemen. Het levert geld op voor de bedrijven en voor de universiteiten, die het geld gebruiken voor verder onderzoek. Kennisvalorisatie is heel normaal (hoewel de kwakkers daar ongetwijfeld anders over denken, maar ja die hebben ook geen kennis om te valoriseren). Alle universiteiten doen aan kennisvalorisatie, bij mijn eigen universiteit wordt het gedaan door bureau Kennistransfer.

  http://www.uva.nl/bureaukennistransfer/home.cfm
  http://www.erasmusmc.nl/tto/ktr/kennisvalorisatie_wat_is_dat/

 28. Haddock says:

  Alles wat geld oplevert levert subjectieve,geen objectieve kennis en daar gaat de wetenschap mee de mist in..

 29. Alles wat geld oplevert levert subjectieve,geen objectieve kennis

  Bullshit Haddock. Wat is het verschil tussen objectieve en subjectieve kennis? Alleen dat het ene geld opbrengt en het andere niet? Lekker makkelijk. Kennis is kennis vrind. Dat sommige kennis geld opbrengt doet daar niets aan af.
  Het is gewoon weer een van je ondoordachte politieke statements. Heeft niets met wetenschap/kennis te maken

 30. wilmamazone says:

  http://nos.nl/artikel/130783-viroloog-ab-osterhaus-krijgt-22-miljoen-subsidie.html

  Viroloog Ab Osterhaus krijgt 2,2 miljoen subsidie

  Viroloog Ab Osterhaus krijgt 2,2 miljoen euro voor influenza-onderzoek. Dat geld komt van de European Research Council, een onderdeel van de Europese Commissie dat grensverleggend onderzoek wil stimuleren.

  Osterhaus, die verbonden is aan het Erasmus Medisch Centrum, gebruikt het geld om meer te weten te komen over nieuwe griepvirussen en de bestrijding daarvan. Het uiteindelijke doel is het ontwikkelen van betere vaccins.

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1340639.ece

  Osterhaus krijgt 2,2 miljoen subsidie voor grieponderzoek

  Viroloog Ab Osterhaus krijgt 2,2 miljoen euro subsidie van de European Research Council (ERC) om verder onderzoek te doen naar influenza. Hij is daarmee één van de zestien onderzoekers aan Nederlandse instellingen die een zogeheten ‘Advanced Grant’ hebben toegekend gekregen.

  Osterhaus gaat het geld gebruiken voor onderzoek naar de bestrijding van nieuwe griepvirussen, meldt het Erasmus MC, waar hij werkzaam is. Zo kan hij bijvoorbeeld onderzoek gaan doen naar de vaccinatie voor de Mexicaanse griep. In Nederland waren daar twee prikken voor nodig; wellicht kan dat bij soortgelijke gevallen in de toekomst worden teruggebracht naar één prik.

  Osterhaus kwam in het najaar van 2009………

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: