Duitse ‘hotshots’ krijgen speciale griepspuit

Kuck mal. Da haben wir’s jetzt. Angela Merkel en andere belangrijke personen de voor de Duitse staat nodig zijn om het ‘land overeind te houden’ krijgen een apart griepspuitje. Zonder adjuvans en van een ander merk.

Der Heinz mit der pet moet het maar met het geadjuveerde vaccin doen.

Sommige schweine zijn meer gelijk dan andere schweine.

Ik had het er al eens over. Adjuvans of geen adjuvans.

Wir haben 200.000 Dosen des nicht-adjuvantierten Impfstoffs Celvapan der Firma Baxter gekauft”, räumt Christoph Hübner, Sprecher des Bundesinnenministeriums ein […..]Allerdings kommt Celvapan nur deshalb ohne die umstrittenen Hilfsstoffe aus, weil es eine größere Konzentration an inaktivierten Schweinegrippeviren enthält als die beiden anderen Impfstoffe. Die Substanz wird den für die Aufrechterhaltung der öffentlichen Ordnung zuständigen Staatsdienern gespritzt: Mitgliedern des Kabinetts sowie Beamten der Ministerien und der nachgeordneten Behörden.

Bron: Kanzlerin und Minister sollen speziellen Impfstoff erhalten

Van het geadjuveerde vaccin is bekend dat het (nog) niet voldoende is getest op bijvoorbeeld kinderen en zwangere vrouwen. Europa is wat dat betreft toch al één grote proefkonijnentuin; ook in de USA heeft men besloten voor het niet geadjuveerde en sterker geconcentreerde vaccin. De Nederlandse Gezondheidsraad bestaande uit Ab Osterhaus adviseert twee geadjuveerde spuitjes voor de risicogroepen. Klink gaat het overgebleven partijtje aan het oostblok proberen te slijten

Nu is het natuurlijk de vraag of Jan-Peter, Ab en Wouter ook een speciaal prikje krijgen. Als namelijk zou blijken dat zulks ook in Nederland het geval is, en die kans is groot, kan m.i. de hele campagne voor de H1N1 griepspuit wel gelijk in de prullenbak gedonderd worden.
Kamervragen!! Nu! Voordat Klink het hele zooitje verkocht heeft. Als ik goed geïnformeerd ben wordt de adjuvans namelijk voor toediening toegevoegd.

Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

4 Responses to Duitse ‘hotshots’ krijgen speciale griepspuit

 1. wilmamazone says:

  Wat schreef Klink precies:

  http://www.minvws.nl/kamerstukken/pg/2009/vaccinatie-tegen-nieuwe-influenza-a-h1n1.asp

  De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal
  Postbus 20018
  2500 EA DEN HAAG

  Datum 16 oktober 2009

  Betreft Vaccinatie tegen Nieuwe Influenza A (H1N1)

  eindquote:

  Daarom heeft het Kabinet besloten een traject in te gaan waarin verkend zal worden wat de mogelijkheden zijn voor de verkoop van vaccins aan het buitenland waar geen vaccins beschikbaar zijn voor de (bescherming van) risicogroepen. Parallel daaraan zal ik de voorzitter van de GR en de directeur van het CIb nog een aantal aanvullende vragen stellen. Ik wil mij op basis van de huidige kennis laten informeren of er alsnog nieuwe medische doelgroepen voor vaccinatie moeten worden aangewezen, wat de kansen zijn dat het virus zich ongunstig zal ontwikkelen alsmede over de kans op mogelijke resistentie tegen antivirale middelen. Ik zal u zo spoedig mogelijk laten weten of het advies van de GR reden geeft om nog een strategische voorraad aan te houden.
  Ik vertrouw erop u hiermee voldoende ingelicht te hebben.

  Hoogachtend,
  de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

  dr. A. Klink

 2. jennyj0 says:

  Dat ze dat pikken in Duitsland. Belachelijk! En Angela moet dat gewoon weigeren. Blöde Kuh! (Oh, verzeih’)

 3. wilmamazone says:

  Nosjournaal

  Weinig animo voor inentingen Duitsland

  De animo onder de Duitse bevolking voor de inentingen tegen de Mexicaanse griep is gering. Slechts 13% heeft aangegeven zich in november te laten inenten.

  Vandaag is begonnen met het inenten van medisch personeel, politie en brandweer. In de deelstaten Beieren en Saarland kan iedereen vanaf woensdag al terecht bij zijn huisarts.

  In de zomer gaf 51% nog aan dat ze zich laten inenten. Maar liefst tweederde van de ondervraagden sluit nu een inenting zelfs uit. Volgens 85% wordt het gevaar van de Mexicaanse griep overdreven.

  Vorige week was er grote verontwaardiging over de twee verschillende vaccins die voor handen zijn. Van het vaccin Pandemrix ……

 4. wilmamazone says:

  Eerdere informatie over nieuw ontwikkelde adjuvantia:
  https://cryptocheilus.wordpress.com/2009/08/02/griepvaccin-us-a-kiest/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: