NVKP winnaar meester Kackadorisprijs 2009

Het heeft de Vereniging tegen de Kwakzalverij behaagd de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (NVKP) als ‘winnaar’ van de Meester Kackadorisprijs 2009 uit te roepen.

De Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken is opgericht door homeopaten en antroposofen, van wie een aanzienlijk deel ook actief praktiseert. Daarnaast telt de achterban inmiddels veel mensen die zich door de paranoia van de NVKP’ers op sleeptouw hebben laten nemen en die ook lid zijn.

Dat was natuurlijk wel te verwachten. De angstzaaiers en bangmakers van de NVKP hebben de laatste tijd nogal de aandacht getrokken. Ten eerste door de, toegegeven vrij succesvolle, campagne tegen het inenten voor HPV. Daarnaast zijn ze natuurlijk ook in de huidige discussie over de griepprik(ken) prominent vertegenwoordigd aan het firmament van de antivaxhoaxers.
Opmerkelijk?

Ik kan u niet verhullen dat de jury enige aarzeling had bij de uitverkiezing van deze organisatie, want het is traditie dat de Meester Kackadorisprijs wordt toegekend aan instanties of personen die de kwakzalverij weliswaar bevorderen, maar waarvan verwacht mag worden dat correctie mogelijk is en dat een beroep op een geweten of op wetenschappelijke gegevens effect heeft.

De NVKP kiest, los van wetenschappelijke gegevens, blindelings de zijde van de tegenstanders, zoals zij dat bij elke vaccinatie deed en doet.

Juryrapport Meester Kackadorisprijs 2009

44 Responses to NVKP winnaar meester Kackadorisprijs 2009

 1. wilmamazone says:

  Jannes gaat voor de Kackadorisprijs 2010?!

  http://www.ad.nl/ad/nl/1015/Gezondheid-wetenschap/article/detail/437806/2009/10/16/Stichting-stapt-naar-rechter-om-vaccins.dhtml

  Stichting stapt naar rechter om vaccins

  De stichting StralingsArm Nederland stapt naar de rechter om informatie boven tafel te krijgen over de vaccins tegen de Mexicaanse griep. Volgens de stichting bevatten de vaccins kwik en aluminiumverbindingen. Ze voorziet dat de ingrediënten onder invloed van straling elektro-actief worden en ‘onvoorspelbaar onheil’ in zenuwweefsel kunnen aanrichten.

  De stichting wil exact weten wat er in de vaccins zit. Maar het ministerie van Volksgezondheid en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen weigeren opening van zaken te geven, aldus de organanisatie.

  Het kort geding dient volgende week donderdag voor de rechtbank in Zwolle.

  Een van de initiatiefnemers achter de stichting is een free-lance arts, Jannes Koetsier, die strijdt tegen wat hij de gevaren van vaccins noemt.

  Hier die stichting:
  http://www.stralingsarm-nederland.org/

 2. Whahaha. Wat een gelul. Zijn die gasten for real? Hierr:

  Klik om toegang te krijgen tot emea-spc-h385nl.pdf

  [PDF-alert]
  Alles drop, dran en drin.

 3. jennyj0 says:

  Ja, ik ben ook hogelijk verbaasd. Van de vorige griepvaccins werden de ingeënte personen toch ook niet elektro-actief? Hoe is dat eigenlijk? Wat ga je dan doen?

 4. Ze zetten zichzelf op een ongelofelijke manier te kakken.
  Wat een verzamelde kennis in dat kamp *kuchhoestrochelverslik*

 5. jennyj0 says:

  Jaaa, maar wel universitair geschoold hoor!! Zoals ze niet nalaten te pas en te onpas te vertellen.

 6. Ga jij het hem even vertellen?

  Thanks Jenny. LOL @ tweede reactie

 7. jennyj0 says:

  Het lijkt me dat ze bij dat programma ook zo blij zijn dat Jannes daar adviseur is. Met al die kennis van hem. O heer geef ons kracht ik moet zo lachen.

 8. wilmamazone says:

  Simon Rozendaal:

  http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Simon-Rozendaal/248246/Kritisch-Prikken-antisemitische-kwakzalvers.htm

  Kritisch Prikken: antisemitische kwakzalvers?

  Elk jaar reikt de vereniging tegen de Kwakzalverij de Meester Kackadorisprijs uit. Het is niet leuk om die prijs te ontvangen.

  quote:

  Ik hoop dat de winnaars van dit jaar nog dieper door de grond zinken. Want ze hebben het verdiend. De gelukkige winnaar van de Meester Kackadorisprijs 2009 is……. De stichting Kritisch Prikken.

  Vaccinatie
  U kent ze wel, de malloten die dit jaar met hulp van Nova (jammer dat die niet op de shortlist stonden), waar ze in de uitzending hun flauwekul mochten verkondigen, de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker dusdanig versjteerd hebben dat maar de helft van de meisjes is komen opdagen. Aldus hebben ze bijgedragen aan een paar honderd en misschien wel duizend extra kankers over een jaar of twintig.

  quote:

  In hetzelfde tijdschrift staat ook nog een fraai artikel over een andere antivaccinatiemafkees, Désirée Röver. Volgens haar zijn er in het laboratorium virussen ontwikkeld die leiden tot de Mexicaanse griep en die de wereldbevolking moeten decimeren. Dat is misschien tot daar aan toe, maar nu wordt het echt leuk. Weet u wie er achter zitten? Bingo. De joden.

 9. wilmamazone says:

  http://skepp.be/nieuws/kwakzalverijprijs-voor-vereniging-kritisch-prikken

  Kwakzalverijprijs voor Vereniging Kritisch Prikken

  De Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (NVKP) is dit jaar laureaat van de Meester Kackadorisprijs. De prijs wordt uitgeloofd door de Nederlandse Vereniging tegen de Kwakzalverij.

  eindquote:
  De initiatiefnemers van de Kackadorisprijs achten de NVKP mee schuldig aan de geleidelijk afnemende vaccinatiegraad van de Nederlandse bevolking én aan het mislukken van de inentingscampagne tegen baarmoederhalskanker. “Een beter voorbeeld van hoe kwakzalverij schade kan toebrengen aan de volksgezondheid, is moeilijk te geven,” luidt het.

  Zie ook ons artikel op de website van skepp: Vaccineren tegen onverantwoordelijke dwazen

 10. wilmamazone says:

  http://www.kwakzalverij.nl/844/Kritisch_Prikken_homeopathische_mantelorganisatie

  Kritisch Prikken homeopathische mantelorganisatie
  Met magnetiseuse als voorzitter

  De Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (NVKP) doet zich voor als een neutrale objectieve organisatie, maar het is in feite een homeopatenclub die kwalijke nonsens verspreidt.

  Minister Klink sprak over de ‘kwalijke nonsens’ die zijn verspreid over de HPV-vaccinatie. Maar het is erger dan kwalijke nonsens, het gaat bij de NVPK om homeopathische nonsens.

  eindquote:

  Het RIVM heeft aan deze antiprikkersclub (die als homeopaten getraind zijn in het spreken van onwaarheden) een brief geschreven waarin gesproken wordt over een ‘gezamenlijk belang’ namelijk het geven van informatie over de gevolgen van vaccinaties. Dat is vergelijkbaar met een Academie van Wetenschappen die aan het Institute for Creation Research gaat schrijven dat hun verhaal over de Zondvloed in strijd is met de waarheid, en die dan wijst op het gezamenlijk belang van het geven van informatie over het ontstaan der mensheid.

  De precieze banden van de NVKP met kwakzalversgroupie Désirée L. Röver zijn niet zo duidelijk. Maar het is verdacht dat de NVKP uitvoerig reclame maakt voor Rövers nog te verschijnen boek Baarmoederhalskanker: HPV-vaccins als een ‘deus ex vagina, dat op 22 april 2009 verschijnt bij Ankh-Hermes (niet bepaald een wetenschappelijke uitgeverij).

  Voor eerdere commentaren op de NVKP op deze website zie:

 11. Helena says:

  De RIVM heeft ons jarenlang voorgelogen dat er geen doden vielen na vaccinatie. De NVKP heeft dus altijd gelijk gehad!!!

 12. puma73/ton says:

  De NVKP heeft al vanaf haar oprichting met halve waarheden en hele leugens angst, tweedracht en twijfel gezaaid bij de kwetsbare groepen.

  als het aan deze zeer vreemd denkende vereniging ligt komen er binnen de kortste keren weer de meest besmettelijke en dodelijke (met vaccinatie te voorkomen) ziekten in Nederland voor.

  dus helena, als je meent hier een lans te moeten breken voor deze dubieuze club ben je bij mij aan het verkeerde adres. zoek een website waar deze rare club aanhangers heeft en laat ons verschoont blijven van bijval voor dit vreemddenkende clubje

 13. marer says:

  @Helena: Voor en na vaccinaties zijn er doden.
  Maar welk bewijs is er dat er doden vallen door vaccinaties?
  Graag BEWIJZEN en niet zoals de NVKP roepen en wijzen naar achterhaalde en onbewezen stellingen en verdachtmakingen.

 14. jennyj0 says:

  Netwerk gezien? Met een verontruste moeder, Anneke Bleeker. Eindelijk een beetje tegenwicht tegen de kwakkers.
  http://www.netwerk.tv/uitzending/2009-11-10/mexicaanse-griep-feiten-en-fabels

  Ook de verontruste moeder zei dat ouders ‘hun eigen onderzoek’ moeten doen. Belachelijk natuurlijk. Is niet te doen en hoeft ook niet, hebben we de wetenschappers toch voor?

  De journalist zei dat ze wel een enorme verantwoordelijkheid nam door mensen zo stellig vaccinaties af te raden. Nee hoor, helemaal niet! De verontruste moeders zijn nergens verantwoordelijk voor, mensen zijn zelf verantwoordelijk voor hun keuzes. Toen Simone Buitendijk zei dat het vaccin veilig was haalde Anneke Bleeker ‘andere deskundigen’ aan zoals – ja, jullie raden het al – Jannes Koetsier!! Mevrouw Buitendijk hield haar gezich zowaar in de plooi. Ik weet net of ik dat gekund zou hebben.

 15. jennyj0 says:

  Er gaan ook regelmatig mensen dood na het eten van beschuit met hagelslag. Heel zorgelijk is dat.

 16. relirel says:

  Ik ben geen lid van de NVKP, maar herken me voor een deel wel in hun kritiek. het valt mij op hoe tendentieus de toonzetting is van de kritiek die tegenstanders van de NVKP uiten. De berichtgeving van de NVKP is dat vaak niet, komt op mij meestal juist evenwichtig over. Zij vragen aandacht voor een aantal zaken waar nog steeds geen overtuigende antwoorden op zijn: de risico’s, bijwerkingen, en stellen terecht vragen bij het nut van sommige vaccins.
  Ik heb het niet erg op homeopathie, met name niet de magie van de verdunningen, maar dat wil niet zeggen dat een homeopaat geen zinnige dingen zou kunnen zeggen. Niet alle `natuurgenezers’ zijn kwakzalverds.

  In NL heerst een soort euforisch optimisme tov het Rijks vaccinatieprogramma, waarbij geen enkele ruimte is voor kritiek of vragen. De angstzaaiers zijn wat mij betreft niet de NVKP, maar juist de RIVM en andere partijen die ons willen doen geloven dat onze kinderen allemaal dood gaan als ze niet ingeënt worden. Het valt me ook nu weer op hoe makkelijk mensen meegaan in een overheidscampagne van vaccinatie tegen de mexicaanse griep, over naïviteit gesproken…

  http://relirel.wordpress.com/2009/11/25/wel-of-niet-prikken/

 17. @ relirel:

  Waren ze alleen maar kritisch bij de NVKP. Dat zijn ze niet. Ze zijn gewoon tegen. Dat is anders. Hoe ze overkomen is een ander verhaal. De argumenten voor de homeopatische oplossingen(sic)die ze aandragen is het preken voor eigen parochie. Daar zal je dan ook je grote vraagtekens bij moeten zetten m.i.
  Bovendien lijkt het mij een onjuiste constatering (lees: grove en tendentieuze overdrijving) dat het RIVM ons wil doen laten geloven dat kinderen dood gaan als ze zich niet laten inenten en niet openstaat voor kritiek.

 18. relirel says:

  @crypto,

  Sorry, met die laatste opmerking stap ik dan zelf ook weer in de valkuil van ongenuanceerde uitspraken. Toch heerst er mi wel degelijk een angst-cultuur in NL: veel mensen laten hun kind vaccineren omdat ze bang zijn of zich schuldig voelen als ze het niet doen, en niet omdat ze overtuigt zijn van het nut en de noodzaak ervan. Dat vindt ik kwalijk: het is en blijft een keuze, en wat mij betreft kun je met net zoveel recht voor zijn als tegen.

  groet,

  relirel

 19. jennyj0 says:

  Naar mijn mening gaat het om de afweging tussen de risico’s van de ziekte en de risico’s van een vaccin. Dat je op een gegeven moment “bijgeprikt” moet worden vind ik persoonlijk geen probleem. De kinderziektes waar we tegen vaccineren zijn wel degelijk veel gevaarlijker dan de betreffende ziektes zelf. Je kunt rode hond wel een onschuldige ziekte noemen en voor de patiënt is het dat doorgaans ook. Alleen niet voor de ongeboren vrucht. Er zijn vroeger veel gehandicapte kinderen geboren doordat de moeder tijdens haar zwangerschap was besmet met rode hond. Je kunt de ziekte al overdragen als je zelf nog helemaal niet ziek bent. Ook als gevolg van de andere ziektes raakten veel kinderen gehandicapt.

  Mijn vriendinnetje uit mijn kindertijd is vrijwel doof geworden als gevolg van een oorontsteking, die ze kreeg als complicatie van de mazelen. Zonder haar twee hoorapparaten hoorde ze vrijwel niks. En van haar kinkhoestinfectie heeft ze heel lang problemen gehad. Het zal wel niet zo erg zijn om doof te worden of eeuwig en altijd kortademig en moe te zijn maar ik heb het toch liever niet voor mijn kind.

  Ik vind eerlijk gezegd dat je er te makkelijk over praat, ook wat polio en mazelen betreft. Ik ben het niet met je eens dat je met net zoveel recht – ik neem aan dat je met “recht” argumenten bedoelt – voor kunt zijn als tegen. Wat de kinderziektes betreft vind ik veel meer argumenten voor vaccinatie dan tegen. Ik moet er niet aan denken dat we stoppen met vaccineren. Binnen 10 jaar zijn die ziektes terug, met alle misere van dien. Dat zou verschrikkelijk zijn.

 20. berichtgeving van de NVKP: zo evenwichtig dat men de informatie die tot voor een half jaar op de website te lezen was als een speer er van af haalde. Zo evenwichtig.

  Er is NIETS evenwichtigs aan die hele NVKP kliek. Een homeopathische koepelorganisatie. Kritisch is een eufemisme voor ‘anti’. Een schadelijke telg aan de kwakfamilie.

  En de berichtgeving van de NVKP niet tedentieus? Antivax ademt tedentieusiteit. Ze kunnen niet zonder.

 21. relirel says:

  @jenny0,

  je verhaal klinkt als een perfecte reclame voor het vaccinatieprogramma, maar weet je ook zeker dat het zo is? volgens mij is het een circelredenering, de kern van mijn argument is dat je meer en langduriger weerstand krijgt wanneer je blootgesteld bent aan de ziekte dan door vaccinatie. dat kan volgens mij niemand ontkennen.
  De claim van provax dat de kinderziektes de (onze) wereld uit zijn door vaccinatie vind ik kort door de bocht en voorbarig: er zijn veel andere factoren (denk aan hygiene) die daarbij een rol hebben gespeeld, en mij zou het niet verbazen als we in de toekomst nieuwe epidemien krijgen van deze ziektes, maar dan eerder dankzij de vaccinatie dan door het niet-vaccineren.

 22. jennyj0 says:

  Albert Heijn jr. heeft als kind polio gehad. Hij is daar redelijk doorheen gekomen maar bleef wel mank lopen. Je zou zeggen: hij is immuun. Polio heeft echter de vervelende eigenschap dat een doorgemaakte infectie jaren later weer voor problemen kan gaan zorgen. Albert Heijn zit inmiddels al jaren in een rolstoel en sterft van de pijn. Zijn ziekte is degeneratief geworden, het gaat elke dag een beetje slechter.

  De zo geprezen “natuurlijke” immuniteit is lang niet altijd zo fijn.

  Goed onderzoek naar de voors en tegens van vaccinatie is en blijft nodig en gelukkig gebeurt dat ook. Crypto heeft hier een stuk geplaatst van een aantal onderzoekers van de Erasmusuniversiteit naar de mogelijke nadelen van jaarlijkse griepvaccinaties bij jonge kinderen. Op zulke inhoudelijke inbreng van hoog niveau heb ik de NVKP nog nooit kunnen betrappen. Eigenlijk heb ik de NVKP nog nooit op iets inhoudelijks kunnen betrappen, het is pure demagogie wat ze doen en daarom zijn ze gevaarlijk. Van genuanceerde, wetenschappelijke inzichten met betrekking tot vaccinaties wordt niemand slechter, integendeel. Maar wat de NVKP doet is gewoon gevaarlijk.

 23. jennyj0 says:

  de kern van mijn argument is dat je meer en langduriger weerstand krijgt wanneer je blootgesteld bent aan de ziekte dan door vaccinatie.

  Voor polio geldt dat om te beginnen al niet.

  Wat ik niet begrijp is dit: waarom is die natuurlijke weerstand zo belangrijk? Waarom is die “natuurlijk” opgebouwde weerstand het allerbelangrijkste? Waarom is dat belangrijker dan de risico’s van de ziekte? Wat is er zo mooi aan die weerstand als het zoveel risico’s met zich meebrengt? Ik begrijp dat niet.

  De claim van provax dat de kinderziektes de (onze) wereld uit zijn door vaccinatie vind ik kort door de bocht en voorbarig: er zijn veel andere factoren (denk aan hygiene) die daarbij een rol hebben gespeeld,

  Natuurlijk speelt verbeterde hygiëne een rol, maar die is zeer beperkt als je het hebt over de kinderziektes waar we nu tegen vaccineren. Tegen polio, bof, mazelen, difterie en meningokokken – om er maar een paar te noemen – haalt hygiëne vrijwel niets uit. Ik vind het nogal wat om de kleintjes daar zo maar weer aan bloot te stellen alleen vanwege “natuurlijke” immuniteit, wat dat dan ook wezen mag. Ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken.

  en mij zou het niet verbazen als we in de toekomst nieuwe epidemien krijgen van deze ziektes, maar dan eerder dankzij de vaccinatie dan door het niet-vaccineren.

  Waar baseer je dat op?

 24. marer says:

  Zouden de moeders in de derde wereld ook zo’n luxe probleem kennen van het niet willen nemen van de vaccinatie’s tegen kinderziektes?
  Waarom sterven er in de derde wereld zoveel kinderen aan infectie ziektes? En blijven er zoveel kinderen gehandicapt na en krijgen van een ziekte?
  Daar is het toch puur natuur en bouwen de kinderen toch een “natuurlijke” weerstand op?

  Waarom worden hier sportmensen b.v. voetballers en schaatsers ingeënt? Die hebben toch een “natuurlijke” weerstand gezien hun zeer gezonde lijven?
  Of werkt een virus toch niet zo? Trekt die zich vaak niks aan van “natuurlijke” weerstand en moet een lijf gewoon extra aan het werk gezet worden d.m.v. een vaccinatie?

 25. de kern van mijn argument is dat je meer en langduriger weerstand krijgt wanneer je blootgesteld bent aan de ziekte dan door vaccinatie. dat kan volgens mij niemand ontkennen

  Waarom niet? Ik ontken het. Zo. Jij doet bewering, jij levert bewijs: ‘a statement of fact cannot be insolent’, om Orac te citeren.

  Daarbij is de uitkomst van vaccinatie ook niet: langdurige weerstand ontwikkelen, maar het voorkomen van ziekte, dood en ellende. Dat lukt ons door weerstand te doen ontwikkelen. (die afhankelijk van het vaccin bijzonder langdurig kan zijn)

  Daarbij haal je volgens mij twee dingen door elkaar:
  1. het verkrijgen van een goede immuniteit tegen een bepaalde ziekte (door welke reden dan ook)

  en:

  2. evolutie van virussen door selectiedruk (zoals bacteriën immuun worden voor antibiotica)

  Punt 2 kan ook ontstaan als aan punt 1 wordt voldaan door het via ‘natuurlijke’ weg opbouwen van immuniteit. En je gaat ook voorbij aan evolutie en selectie van mensen door virussen (i.p.v. andersom) die niet wenselijk is: sikkelcelanemie bijv.
  Prachtig: die natuurlijke immuniteit. Duurt een paar generaties, maar dan heb je ook wat.

 26. jennyj0 says:

  Moeders in de derde wereld zijn bereid om dagen te lopen met hun kinderen op de rug, de arm, de buik, om vaccinaties te halen.

 27. relirel says:

  mensen, nogmaals, het gaat hier niet zozeer om DKTP en andere enge ziektes, maar om een simpele griep, die tot nu toe een stuk milder is gebleken dan veel andere seizoensgriepen. wat is het risico nu eigenlijk en waarom moet er nu ineens ingeent worden? vanwaar al die paniek? wie maakt nu wie bang?

 28. jennyj0 says:

  De NVKP is overigens ook sterk gekant tegen enten tegen DKTP en alle andere enge kinderziektes. Uit wat je zei over polio etc. kreeg ik de indruk dat je het nut van vaccineren tegen die ziektes ook betwijfelt, temeer daar je de NVKP aanhaalde in dat verband.

 29. wake-up says:

  Vaccineren of niet vaccineren het heeft alle bei zijn duistere kantjes. Ik snap enkel niet degene die er zo vannuit gaan dat vaccineren geen enkel gevaar met zich mee kan brengen. Trek u ogen verdomme open ga maar is na wat er allemaal hogerop zit in de farma-industrie en wat geld daar jaarlijks mee gemoeid is.
  NVKP durft tenminste iets verder te kijken dan hetgeen ons wordt voorgelogen.
  Vaccinaties zijn er om een reden akkoord maar neemt niet weg dat er evengoed risico’s aan hangen en dat er nog nooit voldoende onderzoek gedaan is.
  Ik zelf heb een neefje die last had van exceem en bijna gestikt was op 6 maanden door eiwitallergie. In het ziekenhuis zeiden ze dat hij allergisch was in de hoogste graad en hier nooit vanaf zou geraken. Begin maar hij ooit al is gezien wat dat betekend op voedingsvlak. We zijn bij Tinus smits terecht geraakt en hij verwees naar de vaccinaties we hebben ons neefje ontstoord op de voorgeschreven manier. Hij heeft enorm gereageerd op de ontstoring van de vroeger toegediende vaccinaties. Een jaar later zeiden ze in het ziekenhuis dat ze zoiets nog nooit hadden meegemaakt hij heeft daar een heel ei opgegeten zonder te reageren. Hij is volledig van zijn allergie vanaf. Sorry voor mij is het bewijs geleverd. Zeg niet dat alles te wijten is aan vaccinaties maar ik kan zeker niet ontkennen dat er serieuse bijwerkingen of neveneffecten door kunnen komen. Tinus smits is trouwens niet tegen vaccinaties alleen vindt hij dat we het op latere leeftijd moeten doen en niet in een coctail van verschillende ziektes maar één per één.
  Er zijn vaccinaties die niet mogen toegepast worden op zwangere vrouwen omdat het schade kan berokkenen aan het ongeboren kind, maar als de baby’s 2 maanden oud zijn en eigenlijk nog geen goed imuumsysteem hebben gaan we het er zelf inspuiten … gebruik dan zelf u verstand is …
  Ik wil enkel aantonen vertrouw niet blindelings alles wat de wetenschap of medische wereld hetzelfde geld voor homeopathie sta open voor alles en bezint eer je begint !!!!

 30. jennyj0 says:

  Wat wordt ons dan allemaal voorgelogen Tine? Vertel dat eens, dan kunnen we het voor eens en altijd uit de wereld helpen.

  en dat er nog nooit voldoende onderzoek gedaan is.

  Nee? Vertel eens hoe dit zit Tine. Want jij schijnt het te weten.

  Vaccineren op latere leeftijd, zoals Tinus Smits zegt, is, met permissie, levensgevaarlijke flauwekul. Babies hebben afweerstoffen, maar de kinderziektes waartegen geënt wordt zijn voor kleintjes heel gevaarlijk en ze hebben daar GEEN ANTISTOFFEN tegen!!

  Dat mensen liever het risico lopen dat een kind aan een van die ziektes overlijdt of er gehandicapt door raakt dan het op tijd te vaccineren, waardoor het wel tijdig de nodige antistoffen opbouwt maar niet de ziekte zelf hoeft door te maken – met alle gevaren van dien – dat vind ik van onbegrijpelijke, gevaarlijke en ontzettend beklemmende domheid.

  Je suggereert ook dat er wordt ontkend dat vaccinaties bijwerkingen hebben. Maar dat ontkent helemaal niemand. De bijwerkingen staan gewoon op het internet te lezen. Waar het om gaat is het afwegen van de risico’s op bijwerkingen tegen de risico’s die met de ziektes gepaard gaan. En dan winnen vaccinaties het met vlag en wimpel. De bijwerkingen van vaccinaties vallen volkomen in het niet vergeleken met de risico’s van de ziektes waartegen gevaccineerd wordt.

  Dat vaccinaties autisme veroorzaken, zoals Tinus Smits beweert, is een aperte leugen. Daar is nog nooit enig bewijs voor geleverd.

  sta open voor alles

  Wij staan open voor alles Tine. Wetenschappers staan ook open voor alles. Daarom hebben ze homeopathie onderzocht en daarom weten ze dat het niet werkt en ook niet kán werken. Ook niet tegen kinkhoest.

  Maar omdat jij en je zielsverwanten zich willens en wetens afsluiten voor alles wat riekt naar goed onderzoek blijven jullie maar beweren dat homeopathie werkt en dat Tinus Smits het dus ook allemaal weet.

  Ik zal je eerlijk zeggen: ik vind de antivaccinatiebeweging een groot schandaal en een gevaar voor de volksgezondheid.

 31. Carla says:

  @wake-up
  “……..we hebben ons neefje ontstoord op de voorgeschreven manier. Hij heeft enorm gereageerd op de ontstoring van de vroeger toegediende vaccinaties.”

  Huh, werkelijk “ontstoren”? Wat is dat? Hoe gebeurt dat? Heeft u dat op internet gevonden? Hoe komt het dat we daar in het normale nieuws nog nooit van hebben gehoord? Meent u dit echt? Of is het een grap? Het woord werkt bij mij op mijn lachspieren. Net of je daardoor dus “gestoord” was….. Sorry. Bent u zelf ook ontstoord?

 32. wilmamazone says:

  @Carla

  Ontstoren volgens het evangelie van Tinus:

  Ontstoring van vaccins met gepotentiëerde vaccins

  De homeopathische methode, zoals gebruikt in de behandeling van vaccinatie schade, bestaat uit het geven van vier elkaar opvolgende potenties van het verdachte vaccin. Zo’n serie bestaat uit de verdunningen 30K, 200K, MK en XMK. Soms kunnen lagere potenties (6K en 12K) of hogere potenties (LMK) noodzakelijk zijn. De duur van een kuur hangt af van de ernst van de problemen en van de reacties van de patiënt, meestal worden kuren van 4 weken gegeven waarbij elke potentie 2 keer gegeven wordt. Kuren dienen zo lang herhaald te worden tot er geen verbetering meer optreedt, met steeds 1 of 2 weken rust tussen de kuren. Ook kan een lange kuur gevolgd worden door nog een aantal kortere kuren van twee weken met een week tussenpauze. De toediening geschiedt door 2 granulen of een tiental globulen in de mond te laten smelten. Voor meer informatie zie pvs.

  Vaccins
  Een van de belangrijkste factoren voor de ontwikkeling van autisme is ongetwijfeld het toedienen van veel vaccins op zeer jeugdige leeftijd. Vaccins bevatten in Nederland veelal aluminiumhydroxide, formaldehyde, eiwitverontreinigingen en de entstoffen zelf, viraal of bacterieel of toxines, soms ook kwik (griepvaccin),. Deze vaccins kunnen bij kinderen met een slecht functionerend ontgiftingssysteem (tekort aan metallothioneine) tot ernstige bijwerkingen leiden, waarvan autisme er slechts een van is. Mogelijk berust het ontstaan van epilepsie, astma, eczeem, gedragsstoornissen, ontwikkelingsstoornissen, en vele andere post-vaccinale klachten op hetzelfde ontstaansmechanisme. In de Verenigde Staten valt de enorme toename van autisme (van 1:180.000 naar 1:180 samen met de introductie van de BMR en later van het Hepatitis-B vaccin dat bij de geboorte gegeven wordt.

  •Het immuunsysteem bestaat uit 2 belangrijke delen, de humorale en de cellulaire afweer. Door vaccinaties treedt er een geforceerde verschuiving van cellulaire naar humorale afweer op, wat tot verzwakking van het immuunsysteem leidt. Zo’n zelfde verschuiving kan optreden door een zinktekort.
  •Alle autistische kinderen zouden ontstoord moeten worden met de homeopathisch verdunde vaccins die het kind gehad heeft. Er zijn hiermee reeds zeer goede resultaten geboekt.
  •Een autistisch kind zou nooit meer gevaccineerd moeten worden!

 33. jennyj0 says:

  Dit is toch echt heel erg verschrikkelijk.

  Heel erg verschrikkelijke onzin bedoel ik.

 34. Carla says:

  Dazzle me with words……. Humorale en cellulaire afweer? Oké. Ja, ja.

 35. marer says:

  Wat mij altijd opvalt bij deze “kwak verhalen” dat het altijd een familielid is. Liefst neefjes, nichtjes.
  Dan kan het ziekenhuis – lees regulier – niets meer doen en je komt er nooit van af. (Dat is mij met mijn drie kinderen en nu vier kleinkinderen nog nooit overkomen. Altijd keurig behandeld, na behandeld en in behandeling gehouden).
  Daarna terug in het ziekenhuis en de artsen staan verbaasd!! Nooit zo iets gezien!
  En dan gebruik je een paar “dure” woorden, bij kwak apparaten doet het woord quantum het altijd goed en dan bang maken met b.v. het autisme verhaal, en dat is ook gewoon gelogen.

  En maar roeptoeteren.
  Ik heb intens medelijden met die kindertjes. Je zal maar zulke ouders hebben en nog erger zulke tantes, ooms, oma’s en opa’s, die je willens en wetens overleveren aan ziektes!!

 36. wake-up says:

  Samenvatting van bijsluiters vaccinaties
  Mogelijke bijwerkingen
  De meeste kinderen en volwassenen hebben geen last van een vaccinatie. De prik zelf kan wat pijnlijk zijn en kleine kinderen zullen meestal kortdurend huilen. In sommige gevallen wordt de injectieplaats rood en ontstaat er zwelling. Leg liever geen natte lappen of ijskompressen op de prikplek. Dat kan zelfs extra klachten veroorzaken.
  Koorts is een zeldzame bijwerking van vaccinatie.
  Allergische reacties treden wat vaker op bij inenting met immunoglobulinen. Bij deze passieve vorm van immunisatie worden vooraf gevormde antilichamen ingebracht. De klachten kunnen variëren van verkoudheid of een loopneus tot misselijkheid, prikkelbaarheid, een lichte huiduitslag en gewrichtspijn.
  In zeer zeldzame gevallen (ongeveer 1 op 25.000) kunnen ernstigere reacties op het toegediende vaccin optreden. Onder ernstige reacties wordt verstaan:
  • Zwelling van een groot deel van de arm of het been waarin de injectie gegeven is.
  • Koorts hoger dan 40 graden.
  • Langdurig (meer dan 3 uur) krijsen
  • Een wegraking (collaps)
  • Stuipen (convulsies)
  • Bepaalde hersenaandoeningen (encefalitis, encefalopathie) *
  • Ernstige allergische reacties (anafylactische shock)
  Deze bijwerkingen komen niet allemaal even vaak voor en gelukkig zijn de ernstigste bijwerkingen ook de meest zeldzame. Zo krijgt ongeveer één op de miljoen kinderen na een vaccinatie tegen BMR (bof, mazelen, rode hond) last van toevallen.
  De kans op bijwerkingen is het grootst bij het toedienen van de eerste vaccinaties op de leeftijd van twee maanden. Uw baby wordt dan eerst door de jeugdarts onderzocht voordat de inentingen worden gegeven. Zijn de eerste inentingen goed verlopen, dan wordt de kans op bijwerkingen bij latere vaccinaties steeds kleiner.
  Maak altijd een zorgvuldige afweging tussen alle mogelijke bijwerkingen van vaccinatie en de risico’s die u of uw kind lopen zonder vaccinatie.

  *wat is encefalitis :

  Klik om toegang te krijgen tot IHK%20enfalitis.pdf

  *wat is encefalopathie
  http://www.e-gezondheid.be/informatie-encefalopathie/ziekten-aandoeningen-1-416-7300.htm

  Dit wil ik nu juist aantonen, ik ben niet tegen vaccineren ik vindt dat alleen de mensen moeten stilstaan dat het ook zijn risico’s heeft.
  De ouders zouden goed moeten geïnformeerd worden over de pro’s en de contra’s zodat ze voor zichzelf de juiste keuze kunnen maken.
  Het is de gewoonte dat de kinderen worden ingeënt alsof dat het een verplichting is, veel ouders zijn zich nog niet bewust dat het een vrije keuze is en de bijsluiters komen zelden boven. De ouders worden niet gewezen op mogelijke bijwerkingen en dat zou op zijn minst verplicht moeten zijn. Hierboven tonen ze aan met cijfers hoe zelden deze bijwerkingen optreden de cijfers zijn gebaseerd op gevallen die ooit gemeld werden, de vraag is hoeveel zijn er niet van gemeld of niet in verband gebracht met de vaccinatie. Als men een kind op 2 maanden vaccineert kan men ook niet grootschalig zijn of er gedragsveranderingen plaats vinden want het kind praat of beweegt nog niet echt. En inderdaad een grote hoeveelheid zal geen bijwerkingen hebben maar het moet maar net u kind zijn die tot de zeldzame behoort.
  Kinderen kunnen zowel van ziekte als van vaccinatie (ook al is het zelden) blijvende schade overhouden daar is iedereen het over eens. Het is ook niet gezegd dat als ze de Mazelen of de Bof krijgen dat ze daar blijvende schade van overhouden ? Dus ik vindt het heel zwak om ouders die kiezen voor geen, minder of geen groepvaccinaties te beoordelen precies of ze mishandelen hun kinderen !!! Ouders moeten zelf keuzes maken aan de hand van genoeg informatie !!!

 37. Marer says:

  Wake-up: Denk je nou echt dat de huidige generatie jonge ouders niet genoeg informatie inwinnen? Jonge ouders van nu zijn goed ingelicht. Via de computer zijn zij beter ingelicht dan de generatie’s voor hen. Kortgeleden met de vaccinaties met Prevenar en het kort daarna overlijden van drie baby’s werd er door jonge ouders heel bewust over gesproken en inlichtingen ingewonnen. Gelukkig kennen de jonge ouders hun verantwoordelijkheid en maken aan de hand van vele informatiebronnen een goede inschatting van de gevaren. En de gevaren bij het krijgen van de ziektes is vele malen groter dan de kans op een bijwerking van een vaccinatie.
  Ik zou niet graag terug gaan naar de tijd van polio, mazelen of de bof. Ik ken mensen met handicaps overgehouden aan ziektes, die met een eenvoudige vaccinatie voorkomen hadden kunnen worden.

  Maar als je gelooft dat een kind “ontstoord” kan worden en volgeling bent van Tinus Smits, tja, dan maak je keuzes met een hoog kwakgehalte.
  Gelukkig dat veel jonge ouders zich GOED laten voorlichten.

 38. jennyj0 says:

  Wat ik ook eigenaardig vind: wake-up zegt dat de bijwerking niet gemeld worden maar lepelt ze vervolgens allemaal op.

 39. marer says:

  Op de zuigelingenbureau’s wordt gewoon gesproken over de eventuele bijwerkingen. En de kinderen worden onderzocht voor de vaccinaties en er wordt met de ouders overlegd of zij vaccinatie willen. Soms wordt een vaccinatie uitgesteld of niet gegeven.
  Toen de vaccinatie met prevanar ter discussie stond werd er op de zuigelingenbureau’s extra aandacht aan besteed. Er was goede voorlichting betr. eventuele bijwerkingen van het vaccin en de ziekte waarvoor de injectie wordt gegeven.
  Jonge ouders zijn/worden goed voorgelicht.

 40. wilmamazone says:

  http://www.vaccinatiesvoorkinderen.nl/vaccins/bijsluiter.html

  Elk vaccin heeft een specifieke bijsluiter met informatie over de indicatie, samenstelling, dosering en het bijwerkingenprofiel. De meeste informatie vindt u dus hierin terug. Als u geen bijsluiter heeft ontvangen, dan kunt u dit navragen bij de voorschrijvend arts, het consultatiebureau of de GGD.
  De bijsluiter is bedoeld om de gebruiker en dat zijn zowel de arts, verpleegkundige als de persoon die het gaat ontvangen, iets te vertellen over het product..

  Er kunnen veel moeilijke, soms zelfs onbegrijpelijke woorden in staan. Soms bestaat er ook een aparte bijsluiter die speciaal gericht is op de gebruiker of de ouders van het kind en dan vaak heldere informatie bevat

  Het zal u opvallen dat in de bijsluiter veel aandacht is besteed aan bijwerkingen, dit is geen afspiegeling van de kans op bijwerkingen. De producent is verplicht om elke klacht die er na gebruik van het vaccin ooit geweest is in de bijsluiter te zetten.Dit maakt het lezen van bijsluiters wel tot een speciale kunst, het kan zelfs zo zijn dat je meent de klacht van je kind te herkennen in de bijsluiter maar dat deze niets met de vaccinatie te maken heeft. De bijwerkingen kunnen zo algemeen zijn dat er vele andere redenen, die toevallig rondom het vaccineren optreden, deze ook hebben kunnen veroorzaken.

  In Nederland is er een officiële instantie (RIVM) die alle gemelde bijwerkingen vastlegt en nauwkeurig onderzoekt. Slechts een heel klein percentage blijkt echt in verband met de vaccinatie gebracht te kunnen worden.

  De mensen op het consultatiebureau kunnen vragen over de bijsluiter beantwoorden.

 41. wilmamazone says:

  http://www.rivm.nl/rvp/bijwerkingen/andere_oorzaken/

  Wat is de oorzaak?
  Dat een verschijnsel na een vaccinatie optreedt wil nog niet zeggen dat het ook door de vaccinatie is veroorzaakt. Vaccineren gebeurt op een leeftijd dat tal van ziekten optreden. Daardoor kan een dergelijke ziekte zich ook toevallig na de vaccinatie voordoen of worden opgemerkt. Dan wordt al gauw gedacht dat de prik de oorzaak is. Begrijpelijk, maar hoogst zelden terecht.

 42. wilmamazone says:

  Als mensen/ouders tegenwoordig niet goed geïnformeerd zijn, hebben ze dat toch echt aan zichzelf te danken. Informatie in overvloed.
  Blijven er altijd over die het niet/moeilijk kunnen begrijpen. Het gevaar schuilt echter in figuren die niet willen begrijpen, dus die blijven zeurzeiken en na elk onderbouwd argument komen met: Ja maar…..!

  http://www.kiesbeter.nl/gezondleven/vaccinaties/kindervaccinaties/

  quote:
  Vergeten leed
  Ziekten als difterie, kinkhoest, tetanus, polio, bof en mazelen komen in Nederland nog maar zelden voor. Daardoor vergeten we bijna dat ze vroeger veel leed veroorzaakten. Die tijd is gelukkig voorbij, maar nog steeds is het belangrijk dat bijna alle kinderen worden gevaccineerd. In Nederland is dat het geval bij meer dan 95% van de kinderen. Een hoog percentage is belangrijk om de infectieziekten buiten de deur te houden. Als er namelijk veel ongevaccineerde kinderen en volwassenen zijn, kunnen ronddwalende ziektekiemen vatbare mensen besmetten. Maar als meer dan 90% van de kinderen en volwassenen is ingeënt wordt de mogelijke verspreiding door die overige 10% geneutraliseerd door de 90% eromheen. Dat effect heet groepsimmuniteit.

  Ziekten kunnen dan ook weer opduiken via mensen die terugkomen van reizen naar landen waar deze ziekten nog volop heersen. Alleen als een infectieziekte wereldwijd is uitgeroeid, vervalt de noodzaak van vaccinatie. Dat is het geval met pokken. Die ziekte heeft eeuwenlang grote epidemieën veroorzaakt waarbij miljoenen mensen zijn overleden. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft in 1980 de wereld pokkenvrij verklaard. Sindsdien wordt tegen deze ziekte niet meer ingeënt. Datzelfde hoopt de WHO in 2010 te bereiken met polio.

  Epidemieën
  Wat kan gebeuren als vaccinatie achterwege blijft, valt op te maken uit een ervaring in Zweden. Daar stopte in 1979 de vaccinatie tegen kinkhoest. Dat ging drie jaar goed, maar daarna steeg het aantal kinkhoestgevallen explosief. In 1983 en 1985 braken zelfs epidemieën uit. Het aantal kinkhoestgevallen bij kinderen onder de 6 jaar nam toe van 700 gevallen per 100.000 kinderen in 1981 tot 3.200 gevallen per 100.000 kinderen in 1985. In Nederland kwam in 1999/2000 een mazelenepidemie voor. Van de mensen die besmet raakten, had 94% zich niet tegen deze ziekte laten vaccineren. De epidemie kostte aan drie kinderen het leven. In 2004/2005 heerste in Nederland rodehond onder mensen die niet tegen de ziekte waren gevaccineerd. Minstens 387 mensen kregen de ziekte. Hieronder bevonden zich 32 zwangere vrouwen.

  Antistoffen en afweercellen
  Vaccineren helpt het immuunsysteem van een kind. Het zorgt ervoor dat het lichaam op gecontroleerde wijze antistoffen en afweercellen aanmaakt tegen de ziekmakers. Het lichaam doet dat ook als een kind de echte ziekte krijgt, maar de risico´s zijn dan veel groter. Bij zo’n natuurlijk opgelopen besmetting is het afwachten hoe ernstig de infectie is en welke gevolgen die zal hebben. Kinkhoest bijvoorbeeld, is voor kinderen een uitputtingsslag en sommige kinderen overleven de ziekte niet.

 43. wilmamazone says:

  Ik zou vooral de mensen met een hypochondrische instelling willen adviseren:NEEM GEEN KINDEREN!

  *Kans van een op de zoveel dat het bij het nummertje maken de conceptie al mis gaat.
  Sexueel overdraagbare aandoeningen, erfelijke ziekten en noem maar op.
  (Neeneenee, óók niet masturberen!!Je weet maar nooit of je er niet tóch blind van wordt.)
  *Kans van een op de zoveel dat er tijdens de zwangerschap al wat misgaat.
  *Kans van een op de zoveel dat baby te vroeg geboren wordt.
  *Kans van een op de zoveel dus dat voldragen baby al geboren wordt met een lichamelijke en/of geestelijke aandoening.
  *Kans van een op de zoveel dat Pappa baby sexueel gaat misbruiken.
  *Kans van een op de zoveel dat baby terecht komt in kinderpornonetwerk, al of niet met medewerking/medeweten van ouders.
  *Kans van een op de zoveel dat huilende baby zo door elkaar geschud wordt dat die inderdaad voor altijd stil is.
  *Kans van een op de zoveel dat huilende baby met schedeltje tegen de muur gemept wordt.
  *Kans van een op de zoveel op wiegendood.
  *Kans van een op de zoveel dat moeder tijdens het voeden in slaap valt en bovenop baby terecht komt die vervolgens stikt.
  *Kans van een op de zoveel dat hetzelfde gebeurd als baby zo gezellig tussen pappa en mamma in mag slapen in het grote bed.
  *Kans van een op de zoveel dat kat/poes in wieg/bedje bij baby gaat slapen en deze verstikt.
  *Kans van een op de zoveel dat baby kanker blijkt te hebben/krijgt.
  *Kans van een op de zoveel dat je baby laat vallen of samen valt.
  *Kans van een op de zoveel dat baby vergeten wordt in een snikhete auto.
  *Kans van een op de zoveel dat hond toch niet zo kindvriendelijk blijkt.
  *Kans van een op de zoveel dat baby te heet gewassen wordt.
  *Kans van een op de zoveel dat baby gestoken wordt door een wesp en allergisch blijkt.
  *Kans van een op de zoveel dat baby een hete vloeistof over zich heenkrijgt.
  *Kans van een op de zoveel dat je betrokken raakt bij een verkeersongeluk met baby in de auto.
  *Kans van een op de zoveel dat vliegtuig neerstort met baby op vakantie.
  *Kans van een op de zoveel dat baby ontvoerd wordt.

  Zo kan ik makkelijk nog de hele dag doorgaan tot baby/peuter/kleuter uiteindelijk een jaar of 18 is en voor de wet volwassen.
  Volwassen gedrag is dan vooral bij kinderen van zeurzeikers met een lampje te zoeken, dus kan ik de rest van de week nog vooruit met ‘kans van een op de zoveel’ vanaf 18+ tot in het zorgcentrum tot wat er allemaal nog mis kan gaan rond een begrafenis/uitvaart.

  Open deur:

  Van het concert des levens krijgt niemand een program.

 44. Maar door vaccinatie kunnen bepaalde aktes uit dat program wel ingekort of zelfs geheel verwijderd worden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: