Lenen bij ome Dirruk

DSB failliet. Er zijn geen winnaars. Even relativeren dan maar.

Nog eentje om het af te leren onder de streep.

Moet ik hier graaien? Wahahaha…

20 Responses to Lenen bij ome Dirruk

 1. Nog maar ééntje dan. Speciaal voor Zalm (en ook een beetje voor de heren 😉 )

 2. wilmamazone says:

 3. wilmamazone says:

 4. wilmamazone says:

  Een van de allermooisten:

 5. jennyj0 says:

  agossie

 6. wilmamazone says:

  Niet alleen bij/door ome Dirruk zitten mensen nu met de gebakken peren:

  http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/10/19/191009_honger.html

  Armoede en honger in Europa

  De economische recessie leidt in de Europese Unie tot armoede en zelfs honger. Dat meldt het Internationale Rode Kruis.

  Onder meer in IJsland, Hongarije, Spanje en Italië moet de overheid voor voedselhulp zorgen. In Spanje is het Rode Kruis met geld van de Europese Unie bezig met een voedselprogramma, bedoeld voor 500-duizend mensen.

  Krediet
  Volgens het Rode Kruis treft de economische crisis in veel landen vooral de middenklasse. Zij hebben moeite hun hypotheek te betalen en zitten ook met andere leningen uit het verleden toen het nog makkelijk was krediet te krijgen.

  Het Rode Kruis roept Europese regeringen op om bij hun beleid op sociaal gebied rekening te houden met deze gevolgen van de recessie.

 7. wilmamazone says:

  Tis niet te filmen:

  http://weblogs.nrc.nl/hebben/2009/10/14/philips-rationalizer-voor-de-koele-thuisbelegger/

  Philips Rationalizer, voor de koele thuisbelegger

  Een Rationalizer, het woord doet denken aan Tellsell-producten als de Ab Flyer en de Garden Groom. Maar deze gecombineerde uitvinding van Philips en ABN Amro valt in een heel andere categorie: het is een serieuze gadget voor de serieuze thuisbelegger. De armband (links op de foto) meet de weerstand van de huid, die door transpiratie verandert als iemand emotioneel is.

  Het apparaat waarschuwt je als je niet in de rationele bui bent die nodig is om goede afgewogen financiële keuzes te maken. Beleggen gaat het beste als je koel en zakelijk bent – daarom gebruiken professionele beleggers vaak geautomatiseerde beleggingssystemen. Van de Rationalizer is inmiddels een werkend prototype gemaakt, en uit onderzoek van de UvA bleek volgens een woordvoerder van ABN Amro dat thuisbeleggers “significant betere resultaten behaalden” als ze zich dankzij de gadget bewust waren van hun emotionele status. Zie hier het rationalisatie-proces in de praktijk, nagespeeld door een acteur.

  Gekleurde led-lampjes geven aan…….

 8. marer says:

  Dit blijf ik er mooi vinden;
  Lenen, lenen, betalen, betalen; Youp van ’t Hek.

 9. wilmamazone says:

  Tevredenheid is de steen der wijzen die
  alles wat hij aanraakt, verandert in goud.

  Benjamin Franklin

 10. marer says:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/5136880/___Geen_twijfel_aan_Scheringa___.html?p=10,1

  Curatoren twijfelen niet aan Scheringa AMSTERDAM – De curatoren van DSB Bank en DSB Beheer twijfelen niet aan de bewering van Dirk Scheringa dat hij geen geld meer heeft. Een woordvoerder van de curatoren zei dit naar aanleiding van de uitlatingen van Pieter Lakeman dat de oud-topman alles behalve blut is.

  Lakeman stelt in de krant dat uit jaarrekeningen van DSB Beheer blijkt dat tussen 1998 en 2007 miljoenen naar de privérekening van Scheringa zijn overgemaakt. Het zou in totaal om een bedrag van 45 miljoen euro gaan………

 11. wilmamazone says:

  http://www.nrc.nl/economie/DSB/article2395925.ece

  DNB wilde al ingrijpen bij DSB voor uitspraak Lakeman

  De Nederlandsche Bank (DNB) stond op het punt om in te grijpen bij DSB Bank vlak voor Pieter Lakeman op 1 oktober zijn oproep deed die de bank uit Wognum in grote problemen bracht. Dat blijkt uit een reconstructie van deze krant.

  eindquote:

  DNB wilde dat Scheringa zou opstappen en oud-ABN Amro-bankier Joost Kuiper moest als interim-topman de bank verkopen. Ook zonder de run op het spaargeld zou de bank in de huidige vorm niet lang meer hebben bestaan, maar een faillissement zou waarschijnlijk zijn voorkomen.

  DSB Bank was zelf ook bezig het bedrijf te hervormen. Het had oud-bankier Joop Krant ingehuurd om kopers te zoeken die een belang wilden nemen. Met een nieuwe aandeelhouder, een ander verdienmodel en een flinke sanering van het aantal arbeidsplaatsen, had DSB Bank in 2010 weer winstgevend moeten zijn.

 12. wilmamazone says:

  http://weblogs.nrc.nl/youp/2009/10/24/onder-vier-oren%e2%80%a6/

  Onder vier oren…

  Dus Dirk gaat deze winter naar de voedselbank! Of heeft hij, zoals zijn plaaggeest Pieter Lakeman opperde, nog ergens een kleine 45 miljoen? Zoveel zal het niet zijn, maar ik denk dat er in een oude geitenwollen sok nog wel wat zit. Zie Dirk voorlopig geen krantenlopen in Spanbroek. En met een daklozenkrant bij de Appie Happie in Medemblik? Zal ook nog wel even duren. Hoewel het natuurlijk wel romantisch zou zijn. Je bent een weekendje naar Parijs, slentert daar door een van de lange warme metrogangen en opeens zie je hem zitten op de grond, verdrietig hangend tegen een muur vol graffiti: een sterk vermagerde Dirk met gebogen hoofd en opgeheven hand. Je herkent hem eigenlijk alleen aan zijn zachte, verlegen blik. Geen Fransman zal je geloven als je de geschiedenis van deze zwijgende zwerver vertelt. Las veel boze reacties………

 13. marer says:

  http://www.ad.nl/ad/nl/1803/DSB-Bank/article/detail/439141/2009/10/22/Jonge-spaarders-mogelijk-gedupeerd-bij-DSB.dhtml

  AMSTERDAM – Het is onzeker of een speciaal spaarproduct van DSB Bank voor kinderen onder het depositogarantiestelsel valt. De Nederlandsche Bank (DNB) studeert momenteel op deze zogenoemde zilvervlootrekeningen.

  ,,Definitief uitsluitsel kunnen wij hierover nog niet geven”, zei een woordvoerder van DNB desgevraagd

 14. wilmamazone says:

 15. wilmamazone says:

  Ik zou het schandalig vinden als al deze kinderen nu in de boot werden genomen.
  Krijgt dit liedje wel een héle vieze bijsmaak:

 16. wilmamazone says:

  Stukkie muziek voor ome Dirruk om bij te mijmeren; het had zo mooi voor ‘m kunnen zijn al die moderne piraterij.

 17. wilmamazone says:

  http://weblogs.nos.nl/economieredactie/2009/10/24/de-redactie-antwoordt-over-dsb/

  Antwoorden op vragen over DSB

  quote:
  En dat zilvervlootsparen, waar de DSB sinds 2007 mee adverteerde: maandelijks sparen voor je kinderen of kleinkinderen die als ze 18 zijn een bedrag met een bonus er boven op krijgen?
  Ja, dat is nog onduidelijk: is dat nou spaarrekening of een gewone termijndepositie, of toch een soort achtergestelde deposito, een soort belegging?

  De juristen van DNB studeren daar nog op, want dat hangt af van hoe dit financieel product is opgebouwd en onder welke voorwaarden. Zeg maar een kwestie van de kleine letterjes. Want één van de bepalingen bij dat zilvervlootsparen is dat je niet tussentijds kon opnemen zonder boete en zonder je bonus te verliezen, en dat klinkt als een achtergestelde deposito.

 18. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article2898167.ece

  Lakeman opent aanval op ABN Amro

  Pieter Lakeman richt zijn peilen na de DSB nu op ABN Amro. De bedrijfsonderzoeker meent dat ABN Amro samen met managementadviesbureau Boer & Croon een dubieuze rol speelde bij het faillissement van medicijntestbedrijf Pharma Bio-Research in 1999. Hij eist voor de rechter 100 miljoen euro schadevergoeding, schrijft De Telegraaf.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/5159143/__ABN_Amro_doelwit_Lakeman__.html?p=1,1

  Bedrijvenonderzoeker Pieter Lakeman opent opnieuw frontaal de aanval op een bank. Na het opblazen van de DSB Bank is nu ABN Amro het mikpunt.

 19. wilmamazone says:

  http://weblogs.nrc.nl/youp/2010/02/13/kleine-ettertjes/

  Kleine ettertjes

  Nog even een riedeltje lachen om de DSB-soap. Frank de Grave heeft zelf nooit ontslag genomen, maar is er gewoon uitgeflikkerd door Scheringa. Eén dag voordat zijn proeftijd afliep kreeg hij een oprottelefoontje van de Wognumse woekeraar. Frank zelf wist niet eens dat hij een proeftijd had. Misschien is dat nog wel het meest verbazingwekkende: op dat niveau een baan bij zo’n enge koopsompolissenboer aannemen en niet op de kleine lettertjes letten.

  Topman bij de DSB! Een bedrijf dat juist bestond bij de gratie van die kleine lettertjes. Met grote schreeuwende woorden werd je als klant naar binnen gelokt, waarna je geheel tot op je boxertje werd uitgekleed. Totaal verkleumd las je daarna in die kleine lettertjes dat Dirk daar alle recht toe had.

  En op die basis hingen er…….

  eindquote:

  Daar mag je als eenvoudig columnist met vier jaar mavo toch heel hard om lachen?

  Dit is de top van ons land! Die Nijpels leidt nu het ABP, een van de grootste pensioenfondsen ter wereld. De man die amper de vier cijfers van zijn eigen pincode kan onthouden beslist over honderden miljoenen. Dat is toch liever dan lief? In zo’n land kan een Wellink zich toch gemakkelijk handhaven en mag Zalm lekker vrolijk doorschateren. En ik mag ze heerlijk oplichters noemen zonder dat ze me aanklagen. Waarom ze dat niet doen? Omdat ze mij niet serieus nemen.

  Tip van de cabaretier? Zou ik langzamerhand wel doen. Want jullie zijn oplichters. En nog hele zielige ook!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: