Jannes Koetsier en Stichting Stralingsarm naar de verkeerde rechter

hippies Daar zit je dan met je witte baard, Scandinavische trui of jurk met de hoofdkleur paars op de grond of achter de rechter. De opkomst onder de antivaccinatiehoaxers was enorm vandaag in Zwollywood.
Stichting Stralingsarm, aanhangers en Jannes Koetsier als boegbeeld mochten bijna gelijk weer inpakken en wegwezen.

U vraagt me de vaccinatie tegen de Mexiaanse griep stop te zetten. Die macht heb ik niet, dan bent u bij de verkeerde rechter. Dan moet u in Den Haag zijn.

Kort geding-rechter W. Cornelissen in Zwolle maakte vanmiddag al snel korte metten met de eis van de Stichting Stralingsarm Nederland om de prik-campagne tegen de Mexicaanse griep stil te leggen.

Advocaat mr. van der Mers reageerde namens de instanties met verbazing.

Toelating van het vaccin – ook in Nederland – is een Europese zaak, zei ze. Wie bij de instantie die erover gaat (de EMEA) op de website kijkt, ziet daar alle ingrediënten op een rijtje. Openbare informatie allemaal. Bovendien is er een bij- sluiter.

Told you so.  De ballen uit de broek.

Jammerdebammer, zei de rechter:

ik ga over de vorm – het bezwaarschrift van de stichting – niét over de inhoud van de campagne.

[Bron de Stentor: Bevechters griepvaccin ‘voor verkeerde rechter’]

Toen konden ze weer naar huis. Mompelend in de witte baard en snotterend in de Scandinavische truien en paarse jurken.

Uitspraak voor of op vrijdag 30 oktober

27 Responses to Jannes Koetsier en Stichting Stralingsarm naar de verkeerde rechter

 1. jennyj0 says:

  Ooowww… zielig
  ROTFL!!!
  En ze hebben nog wel allemaal gestudeerde personen daar, zoals HM Margarita.
  :mrgreen:

 2. Bij het ministerie namen ze het ook heel erg serieus:

  Oh, maar die zaak is toch allang klaar?

  Ongetwijfeld weer voer voor den complotter.

 3. jennyj0 says:

  Nou ja, dit lijkt me inderdaad ook een complot hoor. Ga maar na, alles lekt uit en dit raakt kwijt. Dat kan geen toeval zijn.

 4. Haddock says:

  de complotdenkerbeschuldigingen worden weer uit de onderste la getrokken,dat werkt altijd om kritische stemmen te smoren. Ik denk dat de meeste mensen niet meer uitgaan van complotten,hoewel diegene die de macht bezitten het goed voor elkaar hebben op steeds dezelfde wijze deze macht te verdedigen.Natuurlijk bestaan er afspraken op hoogst nivo,dat is duidelijk als er nieuwe patenten op de markt komen die de verschillende vooraanstaande firmas niet in het concept passen.
  Velen krijgen door dat dit werken op het groepsgedrag wat de elite steeds weer uitoefend niet gebaseerd is op een voorzorgelijke wijze. Met andere woorden,het is er niemand om te doen lijd en doden te voorkomen,veelmeer staat geld enkel nog in de kijker.
  Griep past prima in het concept.
  Doden ,die tot nu toe ieder jaar gewoon geaccepteerd werden bij griep,worden nu ingezet als machtig instrument om bij hele bevolkingsgroepen het logisch denken te kunnen en mogen uitschakelen. Dat moet een goed gevoel zijn mensen zo te manipuleren.

 5. Haddock says:

  Nu de griep niet zo heftig lijkt uit te pakken is het arument om reeds geproduceerde stofjes aan de man te spuiten, virussen kunnen mogelijk muteren.
  Alsof we met dat gevaar niet al duizenden jaren leven.

 6. jennyj0 says:

  O, Haddock toch…

 7. marer says:

  Eén aanhanger met complotschimel is hier al aan het posten.
  Ook vrije dag genomen om de zitting bij te wonen?

 8. Haddock says:

  Tja het is een bekend menselijk fenomeen dat het moeilijk voor verkeerde inschattingen een rectificatie te geven.Zeker als het om ijdele mensen als wetenschappers gaat,die het toch eigenlijk moeten weten. Dus blijven lachen,doen of het toch allemaal zo erg is als gezegd,of er zelfs nog een schepje bovenop doen en doordrijven die spuit.

  Er is immers een grote beloning aan verbonden?En is het niet legaal om je geluk op kosten van den dommen een beetje op weg te helpen? Dat doen we immers allemaal?

  Nee ik had geen vrije dag,had nog wat mensen over de vloer vandaag met allerlei probleempjes.

 9. marer says:

  http://www.telegraaf.nl/grieplijn/5092953/__Griepprikken_tweede_week_november__.html

  De complotschimmels hebben elkaar gevonden, zie de erg goed onderbouwde commentaren.

  Eén mag u niet missen. Deze van de “joden complotten” mevr. Röver. Zij heeft haar zelfverzonnen “titel” ermaar bijgezet.

  “Osterhaus verkwanselt ons belastinggeld eerst aan Tamiflu (goed om van het dak te springen) en vervolgens aan vaccins die iedereen die ik spreek, weigert te laten inspuiten. Ik ben benieuwd wat op 22 oktober om 2 uur de rechter in Zwolle zegt in het kort geding, aangespannen tegen VWS en CBG door StralingsArm Nederland. Die eist openheid over de vaccins en de adjuvantia, en gedegen studies vóórdat er één vaccin wordt gespoten.
  Désirée L. Röver, medisch research journalist, Oosthuizen | 00:46 | 19.10.09”

 10. Haddock says:

  goh ze gaan deur aan deur met de spuiten. Overheid als dealer van de farma.

 11. wilmamazone says:

  Wat zouden Röver en Co. vinden van dit initiatief?
  Was nog wat voor dokter Jannes Koetsier om zijn kennis over vaccinatie wat bij te spijkeren en eens eindelijk wat nuttigs te doen!

  http://www.erasmusmc.nl/corp_home/corp_news-center/2159306/

  Studenten helpen huisartsen met vaccinaties

  Ruim 350 vierdejaars studenten geneeskunde van het Erasmus MC staan klaar om huisartsen in de regio te helpen met het geven van griepvaccinaties. Huisartsen verwachten extra drukte omdat ze naast de gewone wintergriepprik veel patiënten nog twee keer moeten vaccineren tegen Nieuwe Influenza H1N1 (Mexicaanse griep).

  Speciale training
  De eerste huisartsen hebben al een verzoek ingediend voor ondersteuning. Alle studenten die gaan helpen, krijgen een speciale vaccinatietraining waarin ze zowel theorie als praktijkoefeningen krijgen. Bij het laatste deel oefenen de studenten op elkaar en leren ze onder andere hoe ze het beste patiënten kunnen benaderen. De uiteindelijke prik geven ze echter niet aan een medestudent, maar aan een sinaasappel. Ruim 350 van de 370 vierdejaars doen mee aan de training en krijgen daarvoor een certificaat.

  Inzicht
  Het inschakelen van studenten is een gezamenlijk initiatief van het Erasmus MC, GGD, Ghor en de Medische Faculteitsvereniging Rotterdam (MFVR). Het is de bedoeling dat de studenten ook in de verdere toekomst kunnen helpen bij (pandemische) griepvaccinaties. Ook krijgen de studenten, naast hun eigen studiespecialisatie, meer inzicht in hoe belangrijk het is om bezig te zijn met de algemene volksgezondheid.

  gepubliceerd: 22 oktober 2009

 12. Toen sympathisanten van de Stichting Stralingsarm Nederland hoorbaar hun ongenoegen lieten blijken over het betoog van juriste Van der Mersch, schoot de kortgedingrechter uit zijn slof en riep hij het publiek luidkeels tot de orde.

  http://www.refdag.nl/artikel/1440583/Te+rooskleurig+beeld+over+griepcampagne.html

 13. Haddock says:

  Nou, vertel dan maar eens wat de preciese inhoud van het komende prikje bevat.De gehele receptuur aub.

  Nou, vertel dan maar eens wat de preciese inhoud van het komende prikje bevat.De gehele receptuur aub.

  http://apeldoorn.nieuws.nl/1674031

  ik geloof dat we hier wat betreft de inhudsstoffen ,de feiten nu op een rijtje hebben. Of is daar iets op aan te merken en waarom?

  ik geloof dat we hier wat betreft de inhudsstoffen ,de feiten nu op een rijtje hebben. Of is daar iets op aan te merken en waarom?

  Nou ik heb ondertekend hoor,blijf van mijn lijf,mijn lichaam staat enkel mijzelf tot volledige beschikking,baas in eigen huid zo te zeggen.
  Het moet maar eens uit zijn met die dictoriale druk en de uitbuiting van mijn eigendom door vreemde mogendheden.

 14. Gelul Haddock. Dit is een onzinlijst> Alle inhoudsstoffen van alle vaccins ooit gegeven op een rijtje.

  Het blijkt wel weer dat je slecht kunt lezen. Ik heb het er m.b.t. het huidige vaccin in een vorig artikel nog over gehad. Ik ga niet linken. Zoek het zelf maar op.

  You will be assimilated Haddock.

 15. Haddock says:

  http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/08/11/Swine-Flu-is-NOT-the-Problem—It-is-the-Vaccine-that-May-Harm-or-Kill-You.aspx

  Haha crypto,je zit snel op de kast.Dat je de chemtrails niet belachelijk maakt die in het artikel worden vermeldt ,is dat je niet eens opgevallen als kwakspecialist? Maar waar ze wel degelijk gelijk in hebben; geen dictatuur aan mijn lichaam.
  Ook jouw lijstje heeft een behoorlijk aantal stoffen waar je je bedenkelijk over kan uiten. ik zal je sparen.

  Die doc uit bovenstande link kletst dus uit zn nek?
  Er is niets aan de hand met de varkensgriep.

  gewoon een griepje overgewaaid van de beestjes die wij zo beestachtig houden. Als je varkensoortjes wil snoepen moet er als consequentie nu eenmaal gesnotterd worden.Dat komt van de onnatuurlijke houding,daar hadden we het over. Verder gewoon gezond leven ,dan kan er met dat griepje ook niks gebeuren.

 16. Ja die doc klets uit z’n nek. Stop maar met het geven van die alu-hoedjeslinks. Ik ken ze allemaal en het is allemaal a load of crap.

 17. Haddock says:

  vreemd,ik ken jouw links ook allemaal. Gewoon propaganda van mensen die er geen minuut van wakker liggen aan de grootst mogelijke paniek dik te verdienen en dat met een wetenschapssausje om het smakelijker te maken.

  Daarom zijn die links over en weer ook zo nietszeggend. Ga op je natuurlijke gevoel af. En als iedereen dat deed hadden we een gezondere werelden namen we meer verantwoording voor onszelf en anderen.

  CryptoEdit: bla,bla, herhaling, bis en nog een keer. Stop nu eens een keer met dat druppelen.

 18. wilmamazone says:

  Een kwestie van natuurlijk gevoel of van tenenkrommend onbenul?!

  http://www.nrc.nl/wetenschap/article2225043.ece

  Mexicaans griepvirus heet ten onrechte varkensgriep

  Het griepvirus dat nu in Mexico slachtoffers heeft gemaakt is een H1N1 van het type influenza A. Dat is het type dat bij mensen het meeste voorkomt.

  Het Mexicaanse griepvirus dat in een weekend tijd als ‘swine flu’ of varkensgriep bekend werd, heeft eigenlijk een verkeerde naam. Dit virus, zeggen de deskundigen, is nooit in varkens gevonden. Het is de vraag of het varkens kan besmetten of ziek kan maken. Het is in feite een nieuw menseninfluenzavirus. Varkensinfluenza bestaat overigens wel. Griep is onder varkenshouders een gevreesde ziekte.

  De naam varkensgriep is snel ontstaan, ongetwijfeld om……

 19. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/nieuws/Wetenschap/mexicaansegriep/article2896006.ece

  Mexicaanse griep is nu een epidemie

  Het is zover: Nederland heeft officieel een epidemie van de Mexicaanse griep. Vooralsnog is het een ’lichte epidemie’, zegt het RIVM.

  eindquote:

  Deskundigen bij het Nivel en het RIVM discussiëren ondertussen druk over de vraag of de term ’epidemie’ in dit stadium gepast is. „Wel als je alleen naar het aantal zieken bij de huisarts kijkt”, zegt Donker. „Maar misschien gaan mensen door de commotie over de Mexicaanse griep dit jaar vaker naar de huisarts dan anders. Daardoor kan het aantal mensen met griep hoger lijken dan het is. We moeten dus nog voorzichtiger zijn dan eerdere jaren.”

  In België is de epidemie al een paar weken een feit. Ook in de Scandinavische landen gaat het hard. Klinisch verloopt de Mexicaanse griep nog steeds vrij mild. Volgens het Europese centrum voor ziektebestrijding ECDC zijn wereldwijd 5335 mensen aan de ziekte overleden, van wie 238 in Europa. Nederland begint in de tweede week van november met het inenten tegen de Mexicaanse griep.

 20. jennyj0 says:

  Haddock, Mercola kletst inderdaad gigantisch uit zijn nek.
  http://www.sciencebasedmedicine.org/?p=2116
  http://www.sciencebasedmedicine.org/?p=851

 21. Haddock says:

  Er kletst niemand uit z’n nek.

  Jullie worden het slachtoffer van een combinatie uit geloof angst en groepsgedrag met het etiket wetenschap erop. Noem het nog sciencbased medicine en het lijkt geloofwaardig. Feit is dat het gewoon om geld gaat.
  Ik heb goede voorstellen gelezen. Een voorbeeld;
  Waarom geen informatie over het verhogen van je weerstand.Er zijn vele voorbeelden te noemen waar je iets kunt doen. Maar dat kost moeite en levert in het ergste geval weinig geld op.
  Mexico had naar verhouding veel slachtoffers. Ten eerste is mexico een derde wereldland,ga eens kijken naar de hygienische omstandigheden die daar heersen en reken eens uit waarvan men daar ter plaatse eigenlijkeen statistiek gemaakt heeft.

  Die statistieken bestaan uit natte vingerwerk.
  Hoevelen hebben in zuid amerika een griepje gehad ,het gewoon overleeft en teruggekeerd tot de orde van de dag ,de ellende van hun bestaan?
  Hoeveel slachtoffers vallen er bij deze bevolkingsgroepen na een normaal griepje? Meer….

  Wanneer overlijd je eigenlijk officieel aan de griep indien je ook nog eens naast deze griep niet normaal gezond bent of bijvoorbeeld aan ondervoeding lijdt? Gooien we alles graag op de grote griephoop en waarom?
  Vinden we die getallen ook in de statistieken of worden er enkel monsters van getallen geschapen om ons bijeen te drijven? Schaapachtige kuddediermentaliteit?

  En,nog een druppel,
  Dat is dus het probleem als je met grote ogen enkel de bedreigende griep wilt zien,om wlke reden dan ook.
  Griep heeft een groot aantal aspecten die niet in het verhaal meegerekend worden om weer de bekende reden.

  Ja die ”halve waarheden” die zo gevaarlijk zijn en die in ‘’science” ”emotion” based medicine graag aangehaald worden.

  CryptoEdit: Nog maar eens een keer Haddock. Stop met druppelen! Ik blijf jouw reacties niet bundelen. Mensen komen hier om ook meningen van anderen (over andere onderwerpen) te lezen. Je spamt hier in je eentje mijn hele zijbalk met reacties vol. Bovendien is het misschien een goed idee voor jou je gedachten voordat je ze hier toevertrouwd een beetje te ordenen, kijken of je niet in herhaling valt en ze in één keer te posten. Kijk dan ook gelijk even je lay-out en eventuele spelling na. Kost wat tijd maar dan heb ik ook meer de indruk dat je er wat aandacht aan besteedt. Do I make myself clear?

 22. marer says:

  In het reformatorisch dagblad:
  “Een voormalig arts, J. Koetsier, zei namens de SAN dat de vaccins tegen de Mexicaanse griep „minder nuttig en minder veilig zijn dan de overheid ons doet voorkomen.” Hij stelt ……..”

  Een teken aan de wand voor Jannes, “voormalig arts”?

 23. jennyj0 says:

  Ik zag het ook net. O jee…
  😆

 24. marer says:

  Heb ik mij net ingelezen op het weblog van Koetsier en stralingsarmen, wordt meer dan de helft van de comments weggehaald. Dat off-topic dingen verdwijnen is prima. Maar discussie is daar, volgens mij, niet mogelijk. Ik zal mij ermaar niet “tegenaan” gaan bemoeien.
  Als comment met verdachtmakingen van vriendje bicaTon blijft staan en er geen ruimte is vragen te stellen zoals Wilma en JJ. hebben gedaan…..?
  Het riekt daar erg naar kwakkerij van Jannes Koetsier. In het reformatorisch dagblad betiteld als “voormalig arts”.
  Wishfull thinking van een gezondepatiënt?

 25. Haddock says:

  Nee crypto,ik reageer op verschillende mensen met een aparte reactie.
  Dat is normaal,dan wordt het wellicht een beetje clearer.
  Indien men met drie of vier mensen op mij inhakt zal ik ook apart op drie of vier mensen reageren.En ook op verschillende vragen eventueel apart antwoorden.
  Gaan we weer persoonlijk worden omdat het inhoudelijk niet houdbaar blijkt?

 26. wilmamazone says:

  U vraagt me de vaccinatie tegen de Mexiaanse griep stop te zetten.

  http://www.trouw.nl/ontspanning/degids/article2896846.ece

  Is het vaccin tegen de griep wel nodig?

  De vaccinatie tegen de Mexicaanse griep begint in de tweede week van november. Vijf miljoen mensen die een oproep hebben gekregen, moeten nu kiezen: wel of geen prik. Negen vragen over het nut en de risico’s.

  quote:

  „Ik zou iedereen die een oproep heeft gekregen zeker adviseren om de vaccinatie te gaan halen”, zegt Cathrien Bruggeman, hoogleraar medische microbiologie in het Maastrichtse Universitair Medisch Centrum. „Griep is nooit prettig, maar deze Mexicaanse kan vooral bij jonge mensen heel wat ernstige complicaties geven, zoals longontstekingen. Het vaccin voorkomt dat. De bijwerkingen zijn te verwaarlozen, en na de inenting ben je voor de rest van je leven tegen dit type griepvirus beschermd. Ook gezondheidswerkers raad ik het zeker aan, om te voorkomen dat ze kwetsbare patiënten besmetten. Doe het uit altruïsme.”

  quote (speciaal voor Koetsier en Co.):

  Nederland heeft twee vaccins besteld: Focetria van het bedrijf Novartis en Pandemrix van GlaxoSmithKline. Beide vaccins zijn oorspronkelijk ontwikkeld tegen het vogelgriepvirus H5N1. Die oorspronkelijke versies zijn bij tienduizenden mensen getest. Ze bleken effectief: meer dan 70 procent van de ingeënte proefpersonen kreeg voldoende beschermende antistoffen in het bloed. En ze waren veilig: er werden alleen milde bijwerkingen gemeld, zoals hoofdpijn, spierpijn of vermoeidheid.

  Op basis van deze tests hebben de fabrikanten groen licht gekregen voor hun huidige vaccins, waarin ze de oude virusstam H5N1 hebben vervangen door de nieuwe H1N1. Tijd voor nieuwe testen was er niet, maar volgens de Europese geneesmiddelenautoriteit EMEA lijken de oude en nieuwe vaccins sterk op elkaar en is er geen reden om aan te nemen dat de risico’s door de ’wisseltruc’ groter zijn geworden. Bij de gewone griepvaccins gaat het net zo.

  De vaccins bevatten elk een andere hulpstof, een zogeheten adjuvans: in Focatria zit MF59 en in Pandemrix AS03. Die hulpstoffen moeten de afweer extra stimuleren. Ze zorgen ervoor dat het lichaam ook op een kleine hoeveelheid viruseiwit efficiënt reageert. De vaccins kunnen daardoor met weinig viruseiwit worden bereid, wat het risico verkleint dat de vaccinproductie achterblijft bij de vraag. Maar zijn die stoffen veilig? Volgens de tests bij tienduizenden mensen wel. Toch vertrouwt de antiprikbeweging het niet. Dat is eigenlijk vreemd, vindt Van der Meer. „Er zitten al heel lang hulpstoffen in vaccins. Vroeger werd vooral aluminium gebruikt. Nu gaat het om modernere stoffen waarvan we veel nauwkeuriger begrijpen hoe ze werken: ze verhogen de productie van antistoffen krachtig. Dat is een majeure stap voorwaarts. Bovendien zitten er maar heel kleine hoeveelheden in de vaccins.”

  aanvullende informatie:

  http://www.rivm.nl/infectieziektenbulletin/bul1706/ber_influenza.html

 27. Pingback: Jannes Koetsier en Stichting Stralingsarm vangen bot « Cryptocheilus Weblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: