Desiree Röver, Jannes Koetsier en Luuk van Dinter voor de rechter; we hebben beeld

In vorige artikelen besprak ik het kort geding van stichting StralingsArm aangespannen tegen het Ministerie van VWS en het College Beoordeling Geneesmiddelen. Dat was lachen. Nu nog grotere LOL want we hebben beeld. Van SDNL.

Luuk van Dinter (Heeft u een titel? Nee. HBO-recht? Nee.) woest zwaaiend met het vuistdikke stralingsarme rapport met Jannes Koetsier (ex vanalles en ‘een arts die heel erg veel over vaccinaties weet’) en Desiree Röver(ik heb mij verdiept in het fenomeen vaccinaties) als flankerende deskundologen.

Een klucht in drie delen.

Opmerkelijk?

Stichting StralingsArm vond het niet nodig een fatsoenlijke advocaat in te huren. Luuk van Dinter is noch meester in de rechten, noch anders geschoold op juridisch gebied. De aanklacht is dan ook van bedroevend niveau. Daar had mogelijk meer in gezeten.

Fail!

De vraag van de rechter waarom eigelijk al die getuigen-deskundigen nodig zijn. Dat is een goeie. De zaak gaat over een WOB-verzoek, niet over de inhoudelijke ‘medische’ discussie. Al in de eerste paar minuten wordt duidelijk dat Koetsier en Röver er, in de ogen van de rechter, voor Piet Snot bijzitten.

Major Fail!

De aanhang van de stralingsarmen ontsteekt in woede en laat dit dan ook luidkeels blijken tijdens het pleidooi van mevrouw meester van Mers. De rechter valt uit en dreigt de opstandige antivaccers de zaal uit te zetten.

Public Fail!

Zoals door mij voorspeld laat van Mers niets heel van het argument van de stralingsarmen m.b.t. de inhoud van de vaccins. Allemaal openbare informatie die voor een ieder in het Nederlans op internet te bekijken is.

Fail!

Toelating van geneesmiddelen als deze is een Europese zaak. Daar kan het College Beoordeling geneesmiddelen niet op aangesproken worden. Ze is als het ware een doorgeefluik.

Fail!

Het ministerie van VWS wil zich voor wat betreft de onderhandelingen met farmaceuten niet in de kaart laten kijken. Dat zou mogelijke toekomstige onderhandelingen onder druk kunnen zetten. De beloofde stukken zijn echter op dat moment door van Mers niet te overleggen. Het ministerie heeft verzuimd deze aan te leveren. De advocate excuseert zich hiervoor en zegt zo snel mogelijk zorg te zullen dragen voor de levering hiervan. Overigens zal alleen de rechter inzage krijgen in deze stukken.

Ministerie Fail!

Bekijkt u ook op uw gemak even deel drie met hi-la-ri-sche interviews van de verslaggever. Over ‘onstoorde militairen’ bijvoorbeeld (WUT?)

Conclusie? Een kort geding wat samenhangt van fouten en misverstanden. De stichting stralingsarm met Röver en Koetsier als werkloze boegbeelden voorop. De hele rechtsgang van de stichting is onoverdacht en gemakkelijk te weerleggen door de advocate van het ministerie en het CBG. In deel drie haast men zich te zeggen dat het hele ‘probleem op de kaart zou zijn gezet’ en publiciteit zou hebben gegenereerd. Negatieve aandacht is ook aandacht. Bij deze.

Deel I
Deel II
Deel III

Met dank aan SDNL

30 Responses to Desiree Röver, Jannes Koetsier en Luuk van Dinter voor de rechter; we hebben beeld

 1. marer says:

  Inderdaad een klucht. Zeker deel III. Wat een hoogstaande “bewijzen” worden er aangevoerd tegen vaccinatie.
  Ontstoorde militairen. Ik ga een alu hoedje maken en zet hem op zodra er een militair in de buurt komt.
  Volgens de laatste mevrouw zijn dus alle mensen die straks de vaccinatie halen de wandelende tijdbommen vol griep.
  Wat een pandemie zal er uitbreken door al die gevaccineerden.
  Het theater van de Lach verbleekt hierbij!

 2. wilmamazone says:

  Hilarisch met name dat Koetsier als vaccinatie-deskundige aanwezig was, want als iemand werkelijk geen/veuls te weinig kaas……..juist ja!
  Verder vreemd dat in het laatste deel geclaimd wordt dat die jongen uit/in Maastricht en nederlandse militairen de vaccinatie tegen de Mex. griep al gehad zouden hebben, terwijl het enten hiertegen niet eens gestart is.
  Er schudt iemand -uit een risicogroep- de hand van een gevaccineerde militair en is de dag erna al doodziek en blijft dat een maand.Zowiezo had het kind/die spreekster blijkbaar nog nooit van incubatietijd gehoord en ook niet van broodjes aap!
  Om het over militairen die zich zouden laten ‘ontstoren’ maar helemaal niet te hebben, wat een giller!
  Conclusie:
  Er lopen nog heel wat gestoorden vrij rond, maar of daar wat aan te doen is?!

 3. wilmamazone says:

  Koetsier en Co. gaan nu vast hélemaal steigeren:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1307335.ece

  ‘Juist baby’s en peuters ook inenten’

  Juist kleine kinderen in de leeftijd van nul tot vier jaar moeten ook worden gevaccineerd tegen de Mexicaanse griep. Daarvoor pleit jeugdarts Marianne Begemann in het blad Medisch Contact van deze week.

  De arts vindt dat juist jeugdartsen de aangewezen personen zijn om te signaleren of de kinderen gevaar lopen door de griep. Zij begeleiden de kinderen immers intensief via de consultatiebureaus. Zij zouden volgens haar ook degenen moeten zijn die de vaccins daadwerkelijk toedienen.

  Juist baby’s en de peuters lopen volgens haar grote kans op de griep. Ze hebben nog weinig weerstand en kunnen besmettelijke ziekten snel oppikken door het intensieve lichaamscontact dat ze hebben met anderen. Volgens de jeugdarts kunnen kinderen de griep ook weer gemakkelijk doorgeven aan hun ouders en bijvoorbeeld grootouders.

 4. jennyj0 says:

  En dat moet Nederland redden.

  Moet even liggen, ben slap van het lachen.

 5. wilmamazone says:

  Nou JJ dan ga je nu vast wéér ff liggen, wat ik je brom.
  Mallemoeder heeft mijn hart al gestolen en gelachen dat ik heb! 😆 :

  http://mallemoeder.wordpress.com/2009/08/01/de-opmars-van-de-gestoorde-altos/

  De opmars van de gestoorde alto’s

  quote:
  Een ander verhaal wordt het echter wanneer je te maken krijgt met gestoorde alto’s. Deze immer groter wordende groep is een gemakkelijke prooi voor de evangelisten onder de neo-New Agers en vormen een gevaar voor de volksgezondheid. Wees daarom op je hoede! Probeer te voorkomen dat je afglijdt naar het absurde. Hoe herken je bij jezelf dat je neigt naar alto met een psychische afwijking? Mallemoeder heeft een lijstje gemaakt. Als er van onderstaande beweringen er een op je van toepassing is, dan moet je hulp gaan zoeken:

  eindquote:
  Als bovenstaand lijstje wrevel bij je oproept, dan bent je een gestoorde alto.

 6. Hallo wilmamazone,
  ja, dat *ontstoren* klinkt wel wat vreemd, mkaar een Sccio apparaat is een gewoon bioresonantie apparaat.
  Net als andere frequentie therapieapparaten kan men daarmee bepaalde frequenties toedienen, en zo bepaalde kwalen behandelen.
  Voor de mexicaanse griep, als die er al zou zijn, wat nog een groot vraagteken is, zijn er ook Rife frequenties op internet te vinden.
  Dat zijn dan blokgolven van bv 413, 432, 663, 839, 995 Hz. Men kan deze frequenties met een toongeneratpor omzetten naar audiobestanden, daar een CD van branden en zo iemand behandelen.
  Dat is vrij simpel, en effectief.

  Over de opzet en aanpak van SAN kunnen we nog lang discussieëren, maar in principe hebben ze wel gelijk.
  Op http://www.milieuziektes.nl onder Nieuws staan wat opmerkingen van dr. Mercola, die er niet om liegen, en waarbij nog heel wat vraagtekens opkomen.
  In ieder geval pleit het het ministerie beslist niet vrij, alhoewel men nu het een en ander probeert af te schuiven op de EU.
  Het is een nederlandse viroloog welke hier de poppen aan het dansen heeft gebracht, en op wiens verhalen men blindelings heeft vertrouwd.
  Inmiddles wordt getracht de helft van de vaccins weer door te verkopen.
  Er is trouwens ook geen verband tussen H1N1 en de mexicaanse griep.
  Lees dr. Mercola!

 7. wilmamazone says:

  Tegengas blijft hard nodig, want vanalles verdraaien kunnen gestoorde alto’s prima :

  http://www.trouw.nl/ontspanning/degids/article2896846.ece

  Is het vaccin tegen de griep wel nodig?

  In de comments:

  De Kort Gedingrechter heeft ons niets voor niets in het gelijk gesteld over de spoedeisendheid. De bijwerkingen worden ontkend of gebagatelliseerd. Door “deskundigen” als Ab Osterhaus, die nou en of financiële belangen heeft. Kwik als “geneesmiddel”? WAANZIN.

  Stralingsarm NL, Heesch op 24-10-2009, 14:21

  De Kort Gedingrechter heeft ons in het gelijk gesteld, dat ons Geding spoedeisend was en forse kritiek geleverd op de weigerachtige houding van het Ministerie.
  Natuurlijk pleiten er “deskundigen” als Ab Osterhaus voor vaccinatie. Dat is in hun financieel belang. En in het belang van de farmacie-bedrijven, die vooraan zitten in de Gezondheidsraad, het CBG en ook in de Wereld Gezondheid Organisatie.
  De hoogste alarmfase voor een wereldwijde pandemie? Voor een milde griep? En dan kwik, squaleen en aluminium inspuiten als “geneesmiddel”? Pure waarzin!!!

  Stralingsarm NL, Heesch op 24-10-2009, 14:21

  Daar is het lijstje op het pamflet bij Mallemoeder ook weer grotendeels:

  De verborgen gevaren van vaccinaties :

  http://www.leefbewust.com/vaccinaties.pdf (e-book)

  http://www.theshotheardroundtheworld.info/#top

  http://www.griepvaccin.com/

  http://www.fonteine.com/vaccinatie_mythe.html

  http://www.leefbewust.com/themas/griep_vaccins.html

  http://www.leefbewust.com/themas/varkensgriep.html

  http://despuitblijfteruit.nl/krantenartikelen.html

  http://www.leefbewust.com/themas/vaccinaties.html

  http://www.hetechtenieuws.be/index.php/gezondheid/47/99-vaccinatie–schadelijk

  http://www.thinktwice.com/studies.htm

  http://xandernieuws.punt.nl/?id=557677&r=1&tbl_archief=&

  firestar, rotterdam op 24-10-2009, 14:21

 8. jennyj0 says:

  Iedereen die met Mercola op de proppen komt heeft alleen al daardoor de discussie verloren en zou onder hoongelach het veld moeten ruimen.

 9. Wel jennyjO,
  geef eens aan waar Mercola fout zit?
  Ben je bang dat jouw farma-aandelen zullen zakken?
  Het is duidelijk aangetoond, dat het vaccin erger is dan de griep zelf.
  Dan laat jij je zelf toch lekker vaccineren, ik voel daar niets van.

 10. jennyj0 says:

  Ben je bang dat jouw farma-aandelen zullen zakken?

  Waar slaat dat op? Ik zeg toch ook niet dat jij aandelen hebt in de bioresonantie?

  Lees dit eerst maar eens, over de griep en Mercola.
  http://www.sciencebasedmedicine.org/?p=851
  http://www.sciencebasedmedicine.org/?p=1296#more-1296
  http://www.sciencebasedmedicine.org/?p=2116

 11. Tss Jenny. Je komt toch niet met wetenschap aanzetten? Dat wordt moeilijk voor iemand die gelooft. Volgens mij heb je de verkeerde ‘vibes’.
  Wat betreft bioresonantie kan @milieuziektes (’t zou mijn nick niet zijn) eens kijken naar wat Edward op dit topic aanhaalt.

  https://cryptocheilus.wordpress.com/2009/05/30/peter-langendijk-en-loekie-de-boer-slaan-betonpalen/

  Zijn we daar ook gelijk weer klaar mee. Hoeven we dat niet allemaal nog een keer toe te lichten. Zo. Nu eerst lezen @milieuziektes en dan weer terugkomen. O.K?

 12. jennyj0 says:

  Tuurlijk heb ik die. Maar wat kan ik daaraan doen?

  Dadelijk komt Haddock ons weer vertellen dat er geen verschil is tussen wetenschap en geloof. *zucht*

 13. wilmamazone says:

  Koetsier heeft een nieuw stukkie op z’n weblog, maar geen woord over het echec van het kort geding! Wèl wéér een poging om echte, onafhankelijke deskundigen in discrediet te brengen en zich -als zelfbenoemde vaccinatie-deskundige- nog steeds vanalles af te vragen.

  http://www.degezondepatient.nl/Weblog/

  Gaat het wel om grieprisico versus vaccinatierisico?

  Risico-getallen
  De afweging vaccineren of niet, lijkt vooral te gaan over de vraag welk risico is groter, dat van de ziekte of dat van het vaccin tegen die ziekte. Ik neem als voorbeeld het vaccin tegen de H1N1-mexico-griep omdat dit nu actueel is, maar voor veel andere vaccins en medicamenten geldt hetzelfde.

  In Trouw van 24 okt 2009 wordt hoogleraar J van der Meer (Nijmegen) aangehaald. Hij schetst het verloop […]

  quote:

  In het zelfde artikel beweert hoogleraar C Bruggeman (Maastricht, ook vaccinatie voorstandster) dat de kans op het Syndroom van Guillain Barré een ernstige verlammingsziekte met vaak blijvende schade als bijwerking van het griepvaccin minder dan 1 op 10.000 vaccinaties betreft.

  Wat zegt die hoogleraar in werkelijkheid?!:

  Er wordt nogal eens verwezen naar 1976, toen de VS hals over kop 40 miljoen Amerikanen inentten tegen een dreigende varkensgriep. Ingeënte burgers kregen in de zes weken na de vaccinatie zeven keer zo vaak als normaal het Guillain Barré-syndroom: een ernstige verlamming die soms jaren aanhoudt en blijvende restschade kan geven. De campagne werd direct stopgezet, al is nooit bewezen dat het vaccin verantwoordelijk was voor de ziekte. Ook bij andere vaccins wordt dit syndroom wel eens gezien, in minder dan één op de 10.000 gevallen. “Je kunt het syndroom ook krijgen van de griep zelf”, relativeert Van der Meer. „Het is onmogelijk om elk risico uit te sluiten, maar niets wijst erop dat we weer zo’n probleem moeten verwachten. Het gaat om hypothetische gevaren waar je je heel moeilijk tegen kunt verweren; totale onzin is het niet, maar erg waarschijnlijk ook niet.”

  http://www.trouw.nl/ontspanning/degids/article2896846.ece

  Jannes concludeert:

  Bij al dit soort getallen moeten we dan ook nog beseffen dat het logisch is dat vaccin-tegenstanders het vaccin-risico aandikken terwijl fabrikanten de risico’s van de griep aandikken en van de vaccins uiteraard afzwakken. We weten ook dat onderzoek te manipuleren is. Toch voeren dit soort cijfers de boventoon.

  Het reguliere medisch bedrijf handelt al vele decennia vanuit de al of niet vermeende zekerheid dat vaccinatie nuttig en veilig is, en adviseert de overheid richting steeds meer vaccins.

  Dit is een voorbeeld van de op materiële zekerheden en op risico-mijding gerichte wereld waarin wij leven.

  en:

  Toevallig precies twee weken voordat de H1N1-vaccinatie-campagne begint wordt door de overheid een officiële epidemie in ons land afgekondigd.

  Deze nog steeds BIG-geregistreerde arts komt met deze oplossing/indirect advies:

  Anders kiezen kan als risicogetallen niet helpen.

  Moet men zich laten leiden door officieel doemdenken en hun risicogetallen, of is er een andere manier om tot de keuze te komen, wel of niet laten vaccineren?

  Als het overduidelijk is dat de kans op overlijden groot is en het risico op bijwerkingen van vaccinatie te verwaarlozen, of andersom de kans op overlijden aan de griep te verwaarlozen en het risico van de vaccinatie groot, dan is het voor iedereen wel duidelijk hoe te kiezen tussen wel of niet vaccineren. Dit is bij de mexico-griep niet het geval zoals uit de hiervoor beschreven getallen van ‘deskundigen’ blijkt.

  Mijn keuze is niet vaccineren ook al ben ik 60 jaar en daarom gebombardeerd tot risicogeval. Mijn keuze heeft niet alleen te maken met de studie naar (risico’s van) vaccinaties die ik deed sinds de dood van Freek drie dagen na vaccinatie, zie http://www.meerwetenoverfreek.nl. Het heeft ook te maken met hoe ik in het leven wil staan. Ik wil mij richten op vertrouwen in het leven en niet op angst voor de dood. Het gaat dus ook om kiezen voor vertrouwen in het leven d.w.z. niet vaccineren of voor angst voor de dood d.w.z. vaccineren. De zin van mijn leven heeft te maken met groei van bewustzijn. Angst werkt beperkend. Vertrouwen geeft ruimte en past mij beter. Bovendien werkt dit vertrouwen positief op de geneeskracht van mijn lichaam waardoor ik ook minder risico loop met de mexico-griep. Helaas is er voor deze manier van denken en doen in de huidige maatschappij bij overheid en medisch bedrijf veel te weinig aandacht. Angst voor dood en ziekte wordt gestimuleerd. De overheid beseft niet dat dit ook deel uitmaakt van haar vaccinatiebeleid.

  De zin van mijn leven heeft te maken met groei van bewustzijn

  Er groeit bij Jannes vanalles, maar of dat met bewustzijn/gezond verstand ect. te maken heeft?

  Hij geeft anderszins directe links of verwijst op zijn site naar o.a.:
  *Henk Trentelman van de WWK.
  *Wijwordenwakker
  *Ron Fonteine van Leefbewust
  *Désirée Röver
  Kortom: zowat het hele, overbekende zooitje ongeregeld heeft zijn hart gestolen.

  Het lijkt mij dus eerder dat de stront in o.a. de Anti-Vac beerput hem zodanig naar de lippen gestegen is, dat hij niet anders meer kan dan hoofdzakelijk poep praten!

  Ik had al een klacht tegen hem ingediend:

  https://cryptocheilus.wordpress.com/2009/08/06/jannes-koetsier-klachtendossier/#comment-14653

  Ik heb nog steeds kromme tenen.

 14. wilmamazone says:

  Dokter Hannes Jannes gaat ook met het grootste gemak voorbij aan dit soort logistieke zaken:

  http://www.trouw.nl/nieuws/wereld/article2897578.ece

  Obama: noodsituatie door Mexicaanse griep

  De uitbraak van de Mexicaanse griep heeft in de Verenigde Staten geleid tot een nationale noodsituatie. Dat heeft president Barack Obama officieel verklaard.

  Door het uitroepen van de noodsituatie wordt het voor artsen gemakkelijker om tegen de ziekte op te treden. Bepaalde vergunningen hoeven niet meer vooraf gevraagd te worden. Een dergelijke maatregel wordt ook wel getroffen als er bijvoorbeeld sprake is van een ernstige orkaandreiging. Obama tekende vrijdagavond laat een verklaring die de noodsituatie in werking doet treden.

  De Mexicaanse griep was in de Verenigde Staten niet eerder zo wijdverspreid als nu. Meer dan duizend Amerikanen zijn inmiddels aan de ziekte overleden, onder wie bijna honderd kinderen.

  Meer informatie hierover:
  https://cryptocheilus.wordpress.com/cryptonieuwsbox/#comment-14691

 15. jennyj0 says:

  Jannes vraagt ons:

  Wordt het geen tijd om een opbouwende activiteit te zoeken in uw leven?

  Zoiets als wat Jannes doet bijvoorbeeld? Mensen onnodig bang maken voor zaken die hun eigen leven en dat van hun kinderen kunnen redden? Mensen de stuipen op het lijf jagen voor enge, niet-bestaande complotten? Goh, nooit geweten dat dat opbouwend was.

 16. Ik had willen reageren op Jannes’ website, maar zie daar toch maar vanaf. Wat een schertsvertoning. Wat is die man een meter met twee maten. Zo vraagt hij zich af waarom de kritische reagenten zo boos zijn op hem…
  Zou hij werkelijk niet weten van de pagina’s vol kritiek (zelfs van vpk sgoliertjes) op zijn linkjes (Mercola, Fonteine, ISIS), gepropageerde ‘medische research journalisten’ en andere kolder? Ik geloof er geen donder van. Het googlen van z’n eigen naam levert genoeg materiaal op. (hehe)

  Die openheid die hij zo voorstaat (medische missers) lijkt éénrichtingsverkeer te zijn. Wat een vertoning. Alternerend Nederland schreeuwt moord en brand over de geslotenheid van ‘de discussie’ (zoals bijv. veel creationisten ook bij hoog en laag beweren), maar als het puntje bij paaltje komt:

  Op cryptocheilus krijgt men (o.a. Haddock) ruimte bij ruimte om reacties te plaatsen, en Jannes, mr. transparantie himself, schuwt iedere vorm van kritiek. De omgekeerde wereld, ronduit laf.
  Then again: what else is new?

 17. puma73/Ton says:

  dat is een hele normale gang van zaken bij jannes, die heeft nooit enige vorm van kritiek kunnen hebben.

 18. jennyj0 says:

  Gepost bij Jannes, in reactie op Margarita

  Margarita:

  21. Dinsdag 27 Oktober 2009 18:48 (Margarita)

  Andere naalden voor de H1N1-vaccinatie … Wonderlijk: wat zou er dan nog meer in zitten? een chip wellicht, waardoor de gebruikelijke naalden niet geschikt zijn??
  Een andere reden dan deze valt m.i. niet te bedenken.

  Tja. Best een linke bedoening, met die nanochips, dus maar even gevraagd aan Margarita:

  Zijn de griepspuiten dan wel voorzien van de juiste naam, het juiste sbn, geslacht enzovoorts? En wordt er wel goed op toegezien dat de griepspuiten aan de juiste persoon worden toegediend?? Foutjes in deze zijn natuurlijk bloedlink. Anders gaat Margarita straks ineens door het leven als JennyJo. Of als Ab Osterhaus. Dat zouden we haar toch niet willen aandoen. 😆

 19. marer says:

  En als je dan gevaccineerd bent, worden wij dan regelmatig door bepaalde hokjes gedreven om de chip uit te lezen?
  Zouden er al grote winkelketens zijn die hun “poortjes” ter beschikking stellen? Of moeten wij de boer op en langs de koeienstal?
  Oh, schiet mij te binnen, daarom is het programma “Boer zoekt vrouw” zo geliefd. Dat is ter voorbereiding op de chip.
  Big farmer is watching you!

 20. wilmamazone says:

  En waar gaat het echt over!:

  http://medischcontact.artsennet.nl/discussie/Nieuwsartikel/Huisartsen-ontstemd-over-botte-griepnaalden.htm

  Huisartsen ontstemd over botte griepnaalden

  De injectiespuiten voor de vaccinatie tegen de Mexicaanse griep zijn patiëntonvriendelijk. Dat zegt de huisartsengroepspraktijk Stramproy-Ell.

  De vier huisartsen ontvingen vorige week het injectiemateriaal en ontdekten tot hun verbazing dat de naalden vastzitten aan de spuiten. ‘Dat betekent dat we met een en de dezelfde naald het vaccin moeten optrekken en injecteren’, zegt huisarts Jan Takken. ‘Door het dubbele gebruik neemt de kans op vervuiling toe. Bovendien raakt de punt van de naald vervormd als hij door de rubberafsluiting van de ampul wordt gestoken. Als je daarmee vervolgens een patiënt injecteert, geeft dat een vervelend schurend gevoel.’

  Volgens Takken is het binnen de beroepsgroep gebruikelijk om voor optrekken en injecteren twee afzonderlijke, schone naalden te gebruiken. Het materiaal dat de overheid aanlevert, zal de therapietrouw in de toekomst niet doen toenemen, vreest Takken.

  De Limburgse huisartsengroepspraktijk heeft besloten om à 500 euro zelf deugdelijk materiaal in huis te halen. De rekening gaat naar minister Klink, zegt Takken. ‘Als hij niet wil betalen, moet hij dat binnen vijf dagen laten weten, zo staat in een aangetekende brief die wij hem hebben gestuurd. Ik heb nog geen reactie ontvangen.’ RC

  En wat staat in de het AD:

  ‘Botte naalden voor Mexicaanse griepprik’

  De injectienaalden waarmee mensen worden ingeënt tegen de Mexicaanse griep, zijn bot. Dat zegt huisarts Jan Takken in de onlineversie van Medisch Contact.

  ,,Als je een patiënt injecteert, geeft dat een vervelend schurend gevoel”, aldus Takken in het vakblad.

  Bij de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) bevestigt een woordvoerder dat er andere naalden worden gebruikt dan de gangbare naalden waarmee bijvoorbeeld jaarlijkse griepvaccinaties worden uitgevoerd.

  ,,Die naalden zijn speciaal voor deze vaccinatie ontwikkeld”, licht een woordvoerster van het Nederlands Vaccin Instituut (NVI) toe. (ANP)

 21. jennyj0 says:

  Nou ja is wel logisch natuurlijk, die chip zit er al in.
  ROTFL!!!

 22. Carla says:

  Dit is de link, die nu dus WEL werkt, naar TV Drenthe (met dank aan Ton op de site van Jannes) met onze Jannes in beeld…….

  http://tinyurl.com/yhh2emr

 23. wilmamazone says:

  Ik hier met de werkende link en een 1e commentaar:

  https://cryptocheilus.wordpress.com/2009/10/25/de-censuur-van-jannes-koetsier/#comment-14830

  Ik was al kotsmisselijk van die eigengeiler, maar nu draait mijn maag al hélemaal.

 24. wilmamazone says:

  http://www.ad.nl/ad/nl/1015/Gezondheid-wetenschap/article/detail/440885/2009/10/30/Klink-hoeft-documenten-vaccin-niet-te-geven.dhtml

  Klink hoeft documenten vaccin niet te geven

  Minister Ab Klink van Volksgezondheid en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen hoeven niet per direct alle documenten vrij te geven over de vaccins tegen de Mexicaanse Griep. De voorzieningenrechter in Zwolle heeft vrijdag een verzoek hiertoe van de stichting StralingsArm Nederland afgewezen.

  De stichting meent dat het geneesmiddel schade kan toebrengen bij mensen. Ze wil dat burgers deugdelijk geïnformeerd worden over de mogelijke gezondheidsrisico’s van de vaccinatie zodat ze in staat zijn een weloverwogen beslissing te nemen. De stichting verzocht via een kort geding dat de informatie zo snel mogelijk boven tafel zou komen.

  De rechter is echter niet overtuigd van het spoedeisende karakter van die eis. Bovendien is informatie over de samenstelling van het vaccin inmiddels beschikbaar op de website van de European Medicines Agency, aldus de rechter.

 25. willem says:

  Ik ben Nederlander maar woon echter in het buitenland. De geboorte van een kind wordt in Nederland in de regel door de vader “aangegeven”. Hieruit wordt van het pasgeboren kind een geboorteakte aangemaakt. Weer later kan er een copy van deze akte op het Gemeentehuis worden afgehaald: correct?

  Wat gebeurt echter met de medische gegevens omtrent het kind en de verklaring die de arts of vroedvrouw opmaakt tijdens de geboorte? Is het bekend dat er een tweede akte wordt opgemaakt die wordt ondertekend door de moeder, gebaseerde op deze medische gegevens? Zoja, waar is deze akte en kan die worden ingezien?

 26. @ Willem

  Ik heb geen idee. Sorry.

 27. wilmamazone says:

  @Willem

  Eigenlijk ook geen idee waar jij het over hebt en waarom.
  Is mij niet bekend dat er vlak na de geboorte een tweede akte wordt opgemaakt die wordt ondertekend door de moeder, gebaseerd op medische gegevens over het kind.

  Heb wel dit gevonden:
  http://www.flevoziekenhuis.nl/verloskunde/normale-zwangerschap

  quote:

  Registratie van uw gegevens

  Als u deelneemt aan bloedonderzoek, worden uw medische gegevens geregistreerd. Het doel van deze registratie is belangrijke medische persoonsgegevens rondom zwangerschap en geboorte te verzamelen, zowel over moeder als kind. Dit gebeurt onder de verantwoordelijkheid van de Entadministraties en de Stichting Perinatale Registratie Nederland.

  •Waarom registratie?
  De verzamelde gegevens vormen een bron voor medisch-wetenschappelijk en statistisch onderzoek. Daarom werken verloskundigen, huisartsen, gynaecologen en kinderartsen mee aan de gegevensregistratie: zij vinden het belangrijk dat dergelijk onderzoek kan helpen om de medische kennis rond zwangerschap en geboorte te vergroten en de kwaliteit en doelmatigheid van de zorg te verbeteren.
  Wat wordt geregistreerd?
  Uw huisarts, verloskundige of gynaecoloog kan u desgewenst meer informatie geven over de gegevens die worden geregistreerd en zal u vragen of u toestemming geeft voor de registratie. Als u besluit, om welke reden dan ook, om deze toestemming niet te geven, zal dit vanzelfsprekend geen enkele invloed hebben op uw behandeling. Uw gegevens zullen dan zo bewerkt worden dat ze niet tot uw persoon herleidbaar zijn. Op basis van de Wet Bescherming Persoonsgegevens kunt u de verantwoordelijke instantie achteraf altijd verzoeken om inzage in uw persoonsgegevens of verwijdering daarvan.
  Wilt u meer informatie over de instantie die verantwoordelijk is voor de registratie, de gegevens die worden geregistreerd, met welk doel ze worden geregistreerd en welk onderzoek er bijvoorbeeld mee wordt uitgevoerd? http://www.entadministraties.nl en http://www.gezondebaby.nl

 28. JennyJo says:

  @ Willem,

  Bedoel je niet gewoon het geboorteverslag van de arts c.q. verloskundige? Daar staan alle relevante medische gegevens in m.b.t. de bevalling, van moeder en kind. Ik heb daarvan een kopie gekregen en die ligt nog steeds gewoon in mijn la. Misschien moet je contact opnemen met de degene die de geboorte heeft begeleid.

 29. Ik vind de vraag trouwens op een raar topic staan. Trol-alert.

 30. Mallemoeder says:

  Mmmm… Mallemoeder heeft ook kinderen, maar ze kan zich niets herinneren van een ‘tweede’ verklaring van de arts en/of vroedvrouw… Bovendien hoeft in principe de ‘vader’ geen aangifte te doen, maar een ‘getuige’… Dat een vader dat doet is het minste… Als een vader niet bij de bevalling is geweest, dan kan hij een briefje meekrijgen van de arts of vroedvrouw… Is dat ‘de tweede verklaring’ die Willem bedoelt?
  Het zou zo maar kunnen zijn dat Willem een Trol is…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: