Jannes Koetsier bij RTV Drente

Iemand met een hoofd vol complotschimmels, die een blog volplempt met de ene feitelijke onjuistheid na de andere, die mensen daarmee volkomen onnodig de stuipen op het lijf jaagt voor een van de grootste zegeningen van de moderne geneeskunde, die zich omringt met lui uit ultra-rechtse, racistische kringen – zo iemand is woordvoerder bij RTV Drente

Waarvan Akte.

15 Responses to Jannes Koetsier bij RTV Drente

 1. Haha. Die Jannes.

  Quotemining is z’n beroep geworden. Maar hij heeft veel te leren. Van der Meer zegt in Trouw:

  http://www.trouw.nl/ontspanning/degids/article2896846.ece/Is_het_vaccin__tegen_de_griep_wel_nodig__.html

  Neem Chili, met 16 miljoen inwoners. Daar zijn 12.000 gevallen van Mexicaanse griep bevestigd, al lag het werkelijke aantal waarschijnlijk veel hoger. „Van de bevestigde gevallen hebben er 1500, zeg maar 10 procent, ernstige ademhalingproblemen gekregen”, meldt Jos van der Meer, hoogleraar interne geneeskunde in het Universitair Medisch Centrum St Radboud in Nijmegen en griepadviseur voor de Gezondheidsraad. „Tussen die 1500 mensen zaten nogal wat kinderen. Ongeveer de helft had een onderliggende ziekte. Uiteindelijk zijn er 130 overleden, ongeveer 1 procent van het totaal. Het staat dus als een paal boven water dat vaccinatie voor risicogroepen zin heeft.”

  Koetsier, gespecialiseerd in bureaucratie/vaccins*, geeft daar weer een heel andere wending aan, alhoewel hij een feitelijke crack Miranda Warning van jewelste serveert tijdens de bespreking van vaccinatie van risicogroepen. Informatie *kuch*, ik denk.

  *=kruis door welke niet van toepassing is voor de gelegenheid.

  Het artikel in Trouw wordt afgesloten door Bruggeman en van Meer, maar eerst: Ga naar het YouTube filmpje en luister wat Jannes zegt van 6:10 – 6:21. Let vooral op wat Jannes zegt op 6:19. “de kans daarop is waarschijnlijk NIET MINDER DAN 1:10.000“.

  Nu lezen:

  Er wordt nogal eens verwezen naar 1976, toen de VS hals over kop 40 miljoen Amerikanen inentten tegen een dreigende varkensgriep. Ingeënte burgers kregen in de zes weken na de vaccinatie zeven keer zo vaak als normaal het Guillain Barré-syndroom: een ernstige verlamming die soms jaren aanhoudt en blijvende restschade kan geven. De campagne werd direct stopgezet, al is nooit bewezen dat het vaccin verantwoordelijk was voor de ziekte. Ook bij andere vaccins wordt dit syndroom wel eens gezien, in minder dan één op de 10.000 gevallen. „Je kunt het syndroom ook krijgen van de griep zelf”, relativeert Van der Meer. „Het is onmogelijk om elk risico uit te sluiten, maar niets wijst erop dat we weer zo’n probleem moeten verwachten.

  Need I say more? Van Meer in Trouw:

  In Nederland is een soort lobby tegen de vaccinatie gevoerd met de nadruk op allerlei risico’s”, antwoordt Bruggeman. „In België, waar ik vandaan kom, zie je dat veel minder. Natuurlijk kun je risico’s nooit volledig uitsluiten als je een nieuw vaccin bij miljoenen mensen toepast. Maar zoals het er nu uitziet, zijn de risico’s erg klein en hypothetisch. Ze wegen absoluut niet op tegen de zekere voordelen.”

  Jannes ziet ze vliegen. Richting een zwart gat. Maar om te beginnen is ‘staven’ met een Trouw artikel al niet echt een fantastisch openingsschot voor voormalig/Big geregistreerd/geen idee-arts Jannes.

  En over wat er na 7:00 wordt gewauweld wil ik helemaal niets horen. NIETS, horen jullie? NIETS! Ik wil het vergeten als een slechte droom, zo eentje waar je zwetend uit wakker wordt.

 2. jennyj0 says:

  Jannes zegt eigenlijk helemaal niks. Het is een ontzettend slap verhaal. “…Er zijn misschien wel heel zelden voorkomende bijwerkingen…” Ja DOMOOR, wat dacht je dan?!

  Wat zit die man wezenloos te wauwelen zeg.

  Ik had ook niet de indruk dat de journalist heel erg onder de indruk was.

 3. jennyj0 says:

  Ik begin onderhand toch echt te denken dat Jannes gewoon niet zo heel erg snugger is. Qua arts.

 4. Jannes heeft het er maar druk mee. Vanavond was hij te zien in Netwerk.

  http://player.omroep.nl/?aflid=10250120

 5. wilmamazone says:

  Tis toch jammer dat ik deze titel al vergeven heb aan Kees Braam, want Dr. Zwamvreugde past nog véúl beter bij Hannes Koerts Jannes Koetsier.
  Tjongejonge toch..Jannes als zelfbenoemde klokkenluider en nog steeds geen idee waar de vaccinatieklepel nou echt hangt.

 6. wilmamazone says:

  (Met dank aan Chris)
  Voor Hannes, alle andere vaccin/griephoaxers en alu-hoedjes:

  En mit probleme zien ze zoa kloar.
  Wat ze neet sjnappe, dat is flauwekul.
  En wat ze neet weate is miestal neet woar.

  En met problemen zijn ze zo klaar.
  Wat ze niet begrijpen, dat is flauwekul
  en wat ze niet weten is meestal niet waar.

 7. jennyj0 says:

  M. bij Jannes had een interessante observatie over Socrates:

  Dezer dagen kwam Socrates wbovendrijven in mijn geheugen in samenhang met genoemd griepvaccin:
  hij dronk zonder kwalijk gevolgen een beker dodelijk gif leeg; dat lukte hem omdat hij spiritueel zo gevorderd was dat niets hem kon deren. Datzelfde was hem gelukt voorgeval hij ongewild was geinjecteerd met het H1N1-vaccin.

  M. denkt blijkbaar dat iedereen overlijdt aan het griepvaccin – behalve de heel sterken van geest zoals Socrates natuurlijk.

  Nou ja, ik heb haar toch maar wat leesadvies gegeven:

  Beste M.

  Misschien moet u Plato’s Phaidon eens lezen. Via de volgende link wordt het sterven van Socrates beschreven: http://tinyurl.com/yguhvra

  Erg aangrijpend. Plato was overigens zelf niet bij het sterven aanwezig. Niettemin: Socrates ging toch echt dood. Weet u trouwens hoe we weten dat Plato er niet bij was? Het wordt niet direct gezegd maar het valt af te leiden uit de tekst voor wie goed leest en op de hoogte is van de antieke gebruiken.

 8. wilmamazone says:

  Dr. Hannes is wel errug ijverig bezig zijn fort te verdedigen op z’n weblog. Hij komt nu zowat elke dag met met nieuwe pijltjes! Tis alleen jammer dat die een wel zéér botte punt hebben doordat hij aan de gang blijft om zijn materiaal onvoldoende/niet na te kijken. Zo iemand noemt zich -zonder blikken of blozen- een deskundige, laat me niet lachen.
  Zijn belangrijkste deskundigheid bestaat uit suggereren en dus het onheus uitventen van zijn artsentitel.

  Ziekterisico is handel (29 okt 2009)
  Donderdag 29 Oktober 2009 13:50
  Ziekterisico is handel
  De Londense huisarts Iona Heath mocht een masterclass geven voor het Nederlands Huisartsen Genootschap. Artsenblad Medisch Contact berichtte hierover op 2 januari 2009. Ik was blij met het initiatief van het NHG en dit artikel. Deze huisarts strijdt net als ik tegen medicalisatie van de maatschappij. Farmaceuten verkopen ziektes en ziekterisico’s om aldus hun pillen in de markt te zetten.

  Interessante voorbeelden……

  eindquote:

  Griep-pandemie-vaccins
  Wereldwijde griep waartegen gevaccineerd moet worden is mega-business. Het is naïef om te denken dat het hele belangensysteem inzake griepvaccinatie anders werkt dan de voorbeelden die dr Heath schetst. Als bewuste zorgconsument lees je behalve de griepfolders van Klink in ieder geval de bijsluiters bij Pandemrix en Focetria voor je jezelf of je (ongeboren) kind laat vaccineren. http://www.nvi-vaccin.nl/?id=352

  De vaccins tegen Mexico-griep bevatten voor het eerst weer kwik (in thiomersal) i.t.t. het normale seizoensgriepvaccin. De vaccins zijn niet getest op kinderen en zwangeren. Kwik mag al jaren niet meer in vaccins, nadat in de VS teveel berichten bekend werden over hersenschade bij kinderen die aan kwik in vaccins werd toegeschreven. Omdat de pandemie vaccins niet getest zijn, adviseerde de gezondheidsraad op 8 mei 2009 een zorgvuldige monitoring i.v.m. mogelijke bijwerkingen (publicatie 2009/08). Zwangeren en kinderen zijn dus proefpersonen.

  In een comment daar:

  2. Donderdag 29 Oktober 2009 16:41(Wilma)

  Jannes zegt:
  *Kwik mag al jaren niet meer in vaccins,nadat in de VS teveel berichten bekend werden over hersenschade bij kinderen die aan kwik in vaccins werd toegeschreven.*

  http://www.nvi-vaccin.nl/?id=62&bid=1031

  Het verband tussen thimerosal en autisme is nooit wetenschappelijk aangetoond. Wetenschappers geloven in het algemeen dat vooral genetische factoren een rol spelen bij de ziekte. Toch werd in de Verenigde Staten het conserveermiddel in 1999 van overheidswege uit de meeste vaccins gehaald. De maatregel suggereerde (ten onrechte) dat de stof wellicht toch schadelijk was. Sommige ouders lieten de vaccinatie van hun baby achterwege vanwege angst voor thimerosal.

  Dus:
  Tiomersal werd uit de vaccins gehaald juist om mensen gerust te stellen, niet omdat het kwaad kan.

  http://noorderlicht.vpro.nl/artikelen/16727992/

  Tien onderzoekers hebben een wetenschappelijk artikel teruggetrokken waarin een verband werd gesuggereerd tussen het BMR-vaccin (tegen de bof, mazelen, en rode hond) en autisme. Er is onvoldoende bewijs om zo’n verband hard te maken, aldus de meerderheid van de onderzoekers deze week in het medische vaktijdschrift The Lancet.
  Het artikel sloeg in 1998 in als een bom. Dr Andrew Wakefield en collega’s hadden twaalf autistische kinderen tussen de drie en tien jaar onderzocht, en claimden een mogelijk verband(ingekort)

  “We hadden het nooit moeten publiceren,” schreef Richard Horton, hoofdredacteur van The Lancet, twee weken geleden al. Toen kwam namelijk aan het licht dat er sprake was van belangenverstrengeling. Hoofdonderzoeker Andrew Wakefield had verzuimd melding te maken van het feit dat hij tijdens het onderzoek 55.000 pond betaald had gekregen van Legal Aid Board. Die organisatie stelt ouders in de gelegenheid een proces te beginnen als ze menen dat hun kind als gevolg van de vaccinatie autistisch is geworden. Enkele kinderen uit het Lancet-onderzoek waren bij zo’n procedure betrokken. Het vermoeden bestond dat Wakefield zijn proefpersonen wat al te selectief had uitgezocht, en alleen patiëntjes in het onderzoek had opgenomen van wie de ouders hadden aangegeven dat er mogelijk een verband bestond tussen de vaccinatie en de gedragsveranderingen.
  Lees verder onder link.

  Niettemin is internet nog steeds vergeven van sites die Thimerosal/Tiomersal prominent benoemen als levensgevaarlijk en die zullen de bron zijn van al het geroeptoeter van ‘dekundige’ Hannes.
  Hij zou zich de ogen uit de kop moeten schamen, maar door het grote bord voor die bulles…….juist ja!

 9. marer says:

  Mijn huisarts heeft een autistische zoon. Daar kan en wil hij over praten. Van enig verband met vaccinaties kan geen sprake zijn volgens hem en ik neem aan dat hij meer dan anderen zeer terzake kundig is.

 10. jennyj0 says:

  Jannes heeft ook het comment van M. aangepast: de opmerking over Socrates (die ondanks de gifbeker gewoon bleef doorleven volgens M.) is verwijderd. En mijn reactie daarop is ook verwijderd.
  http://www.degezondepatient.nl/communicatiefouten-grootste-bron-van-medische-missers-28-okt-2009.html

 11. wilmamazone says:

  Je vergist je JJ. Dat comment van Wilma is(nog)niet verdwenen, dat staat bij:

  Donderdag 29 Oktober 2009 13:50
  Ziekterisico is handel

  http://www.degezondepatient.nl/index.php?option=com_yvcomment&view=comment&ArticleID=913#yvComment

 12. jennyj0 says:

  O pardon, je hebt gelijk, ik zal het aanpassen.

 13. jennyj0 says:

  Zojuist geplaatst bij Jannes:

  Het is wel goed om de correcte informatie te geven!

  Ethylkwik en methylkwik lijken voor het publiek veel op elkaar en deze namen worden door de pers ten onrechte door elkaar heen gebruikt. Beide stoffen verschillen chemisch gezien maar een CH2-groep, maar het verschil is toxisch gezien wel van groot belang.
  Ethylkwik – wat in thimoresal zit – wordt zeer snel uitgescheiden door het lichaam en er nog nooit aangetoond dat het schadelijk is. Ethylkwik heeft ook helemaal niets te maken met het kwik in thermometers.

  De juiste informatie is over het kwik in vaccins is gemakkelijk te vinden op het internet. Ik begrijp daarom niet dat hier dan toch steeds weer dingen staan die niet kloppen.

 14. Heel goed Jennyj0. Verstoor de chaos, breng orde. Kennistekorten vormen een immens onderdeel van de benodigdheden die antivaxguru’s nodig hebben om hun verderfelijke werk uit te voeren. Daarin is chaos te creëren.

  Ik vind het vrij zorgwekkend dat Nederland nu z’n eigen Wakefield heeft, zeker in een tijd waarin de algehele vaccinatiegraad lichtelijk dalende is. Dat geldt ook kinderen van hoog opgeleide ouders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: