Vaccinatieangst

Direkt na de griepvaccinatie in Nederland zal binnen één week iemand gediagnostiseerd worden met het Guillian Barré syndroom. Binnen zes weken zullen dat er vijf zijn.

Binnen één week na de vaccinatie valt er iemand dood van z’n stoel

Vijf vrouwen verliezen het licht in een of twee ogen binnen een week na de vaccinatie en ongeveer 30 binnen zes weken na de vaccinatie.

Voor elke tienduizend zwangere vrouwen die gevaccineerd worden zullen er 4 de dag er na een miskraam hebben.

Bijwerkingen van het vaccin? Nee hoor. Dat is normaal. Ook als er niet gevaccineerd zou worden zou dit gewoon gebeuren.

Maar ja. U weet hoe het gaat. Ronkende krantenkoppen en berichten over doden, zieken en huilverhalen van familie over de complicaties van het verderfelijke vaccin. Zelfbenoemde arts-deskundigen die beweren dat complicaties t.a.v. vaccinaties onder het tapijt geschoven worden (ring a bell?). Olie op het vuur voor de antivaxhoaxers met hun sites. Zie je wel? We zeiden het toch?

Prof Steven Black MD waarschuwt voor deze zaken in een artikel in de Lancet.
Importance of background rates of disease in assessment of vaccine safety during mass immunisation with pandemic H1N1 influenza vaccines

Niet alle ziektegevallen die er na vaccinatie gemeld worden zijn ook het gevolg van de vaccinatie. Daarom zullen we deze cijfers die inzichtelijk zijn moeten gebruiken om de angstgolf, en die komt er, voor te blijven.
Omdat het artikel achter een slotje zit en niet iedereen toegang heeft even wat backgroundinfo bij MedPage today.

High Potential for False Safety Concerns with H1N1 Vaccine

37 Responses to Vaccinatieangst

 1. wilmamazone says:

  http://barracudanls.blogspot.com/2009/10/prikkenbeen-2.html

  Antivaccinatiemolen

  Godelieve Vaesen vormt de Vlaamse tak van Argusoog, en is net als veel andere Argusogers nogal paranoia. Verwoed lezer van de meest krankzinnige complotsites en kampioen associatiedenken. Afgelopen week onthulde ze dat er mensen ’s nachts onder dwang worden gevaccineerd. Herstel: wakker zijn geworden met een verdoofd gevoel in de arm. Een ander zou een spuit in zijn oor hebben gekregen. Er was duidelijk een gaatje te zien. Misschien was bij hem alleen het oor goed bereikbaar? “Men heeft het steeds meer over gedwongen vaccinaties en mensen die absoluut zullen weigeren. Er doen verhalen de ronde van invallen in woningen, manu militari; check-points waar men niet-gevaccineerden eventueel de keuze laat: ofwel nog een vaccinatie toedienen ter plaatse of opgepakt worden; pas stond nog in ‘De Telegraaf’ dat ze de Nederlandse militairen op buitenlandse missie mogelijk verplicht gaan vaccineren.”

  Maar deze beweringen gingen zelfs……..

 2. wilmamazone says:

  http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/10/31/311009_griepinformatielijn.html

  Veel vragen aan griepinformatielijn

  De griepinformatielijn van Postbus 51 wordt veel gebeld. Om 13.30 uur waren er vandaag 609 telefoontjes binnengekomen; gisteren 1574 over de hele dag. Vorige week werd in totaal 1500 keer gebeld.

  Veel telefoontjes zijn van ouders die zich zorgen maken over verschijnselen van Mexicaanse griep bij kinderen. Ook zijn er veel ouderen die willen weten of ze hun oproep voor de vaccinatie kunnen doorgeven aan hun kleinkind.

  Ook leiden de tegenstrijdige berichten over de noodzaak om één of twee prikken te halen tot vragen. Postbus 51 heeft het nummer 0800-1100 geopend om de huisartsenposten te ontlasten.

  http://www.limburger.nl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091031/REGIONIEUWS01/910309931/1056

  Huisartsen platgebeld om griep

  Bezorgde ouders grijpen massaal de telefoon om de
  huisarts te bestoken met vragen over de Mexicaanse griep. De recente berichten over sterfgevallen onder kinderen zorgen alleen al in Limburg dagelijks voor enkele duizenden extra telefoontjes. Dat blijkt uit een rondgang langs Limburgse praktijken en een schatting van de provinciale afdeling van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV).

  “Als je bedenkt dat het per praktijk zeker 10 tot 15 extra telefoontjes per dag zijn, kom je al snel aan een totaal van enkele duizenden Limburgse ouders die ongerust zijn na de berichten”, zegt voorzitter Ruud Weijnen, huisarts te Weert.
  Ouders bellen vooral……..

 3. puma73/Ton says:

  Er zullen ongetwijfeld mensen met guillain barre in het nieuws komen, maar gezien de hoeveelheid patienten met guillain barre op jaarbasis is dit niet om van te schrikken.

  met ongeveer 300 mensen die op jaarbasis guillain barre krijgen, houdt dit in dat gemiddeld 6 mensen per week gbs krijgen.

  dus niks om bang van te worden, maar de paniekzaaiers zullen dit gebruiken om mensen weer angst aan te jagen.

 4. wilmamazone says:

  Veel huidige anti-prikkers met een goed geweten hebben een slecht geheugen:

  http://www.nu.nl/algemeen/2113190/vrouw-sterft-zestig-jaar-in-ijzeren-long.html

  Vrouw sterft na zestig jaar in ijzeren long

  Een 83-jarige Australische vrouw die al zestig jaar in een ijzeren long lag, is zaterdag in een verpleeghuis in de stad Melbourne gestorven.

  De vrouw had polio en kon daardoor niet zelfstandig ademhalen. De ijzeren long zorgde voor negatieve druk, waardoor de patiënte toch voldoende lucht binnenkreeg.

  June Middleton werd in 1949 in het apparaat gelegd. De artsen dachten dat ze het niet lang meer zou maken en zeiden daarom niet hoe lang ze in de ijzeren long moest blijven. ”Ik denk dat het beter is als je daar nog even in blijft liggen”, zou de dokter gezegd hebben.

  Luchtdicht
  Een ijzeren long is een langwerpige stalen buis waar iemand in kan liggen. De ruimte rond de nek is afgesloten, zodat de doos luchtdicht is.

  Jarenlang werd het apparaat gebruikt bij de behandeling van polio. Door deze ziekte raken spieren verlamd en kunnen patiënten niet langer zelf ademhalen.

  In sommige ziekenhuizen stonden tientallen ijzeren longen naast elkaar om patiënten van lucht te voorzien.

  Polio
  Tegenwoordig wordt het apparaat veel minder gebruikt, omdat polio in grote delen van de wereld is uitgeroeid. De ziekte komt onder meer nog voor in Afghanistan, India, Nigeria en Pakistan.

 5. jennyj0 says:

  Er is onlangs ook een jongere vrouw overleden die in een ijzeren long heeft geleefd als gevolg van polio:
  http://bumpshack.com/2008/05/28/longest-living-iron-lung-survivor-dianne-odell-dies/

 6. Edward says:

  @Wilma, Hoe verzinnen ze het bij Argusoog. Stiekem ’s nachts gevaccineerd worden tegen griep. Stel je breekt als vaccinateur in in mijn slaapkamer zonder sporen van braak, haal je hooguit 2 injecties per uur, schiet niet op. En er loopt al snel iemand van het massaal het hele land bestrijkende team tegen de politie op met een bestelwagen vol vaccins en inbrekerswerktuigen. Hoe kan men met droge ogen deze flagrante kleuteronzin op Internet plaatsen?

  Aandoenlijk was de Nieuwe Revu vorige week, die bij aankomst van Sinterklaas een worst-case doemscenario van anderhalf tot 2 miljoen H1N1 gevallen tegelijk tevoorschijn haalde.

  Sint arriveert, maar bijna geen kind op de kade, want veel zieken bij politie, openbaar vervoer, TV, electriciteits centrales, moeders ziek, kids ziek, ouders die thuisblijven bij ziekenverzorging, etc.

  0,1-0,05% van die twee miljoen overlijden, in korte tijd dus dan zeg 1000 doden dus iedereen massaal beetje bang, etc. Economisch dipje dus, enz.

  Wedden dat iedereen als dit bij benadering gebeurt dan blij is preventief gevaccineerd te zijn? En ik blij ben als ik onverhoopt bij een verkeersongeluk op de OK beland dat dan iedereen daar inclusief het ambulancepersoneel preventief gevaccinneerd is zodat de kans dat ze mij besmetten nihil is?

 7. wilmamazone says:

  Ha die Edjen! 🙂 Lang/té lang niet gezien.
  Fijn dat je er weer bent!

 8. jennyj0 says:

  Ik moet me echt bedwingen om niet onbedaarlijk hard te gaan lachen bij dat verhaal van mevrouw Godelieve.

 9. Edward says:

  @Wilma, PC had weer eens zwaar en bijna 3 weken computer/H1N1. En druk, drukker, drukst, superdruk, op het werk. Aja, ie doettut weer.

  Plus partner ziek, nu weer beter, dus daar was ik weer.

  Zal hier toch wat minder verschijnen, te druk op ´t werk. Iemand moet toch opvangen wat ontslagen collega´s niet meer doen, hopelijk slim dus zonder zichzelf te overwerken.

 10. Lezer says:

  De beheerder van de antisemitische onzinsite Argusoog hoort ook zonder vaccinatiegolf al helikopters boven zijn huis cirkelen.

  Wat ik nooit op de flauwekulsites lees is iets als dit: wereldwijd zijn er al ruim 5700 mensen overleden aan de Mexicaanse griep. Vrijwel voor al deze mensen is een vaccinatie te laat gekomen.

 11. jennyj0 says:

  Ja. Nou ja, wat is nou 5700 doden vergeleken met alle doden door regulier chemotherapie. Om maar eens wat te noemen!

  Alle armzalige drogredeneringen kan ik inmiddels dromen.

 12. Hans says:

  Er wordt ook nog wel eens vergeten dat de de verschrikkelijke ziekte pokken bijna geheel uit de wereld is geholpen juist door vaccinatie.De enige ziekte die door de moderne wetenschap is uitgeroeid een kleine dertig jaar geleden.In 1978 is het laatste slachtoffer gevallen nota bene een medewerkster van de medische faculteit van de universiteit van Birmingham die besmet raakte met een virus die daar onder slechte hygienische omstandigheden nog iemand kon besmetten hier zijn de details http://en.wikipedia.org/wiki/Janet_Parker en dit is het verhaal van het laatste natuurlijke geval van pokken in de wereld http://en.wikipedia.org/wiki/Rahima_Banu .

 13. Hans says:

  “Ja. Nou ja, wat is nou 5700 doden vergeleken met alle doden door regulier chemotherapie. Om maar eens wat te noemen!”

  En wat is dat getal nu ten opzichte van al de verkeersdoden die vallen en daar hoor je zelden iemand over zeuren.Wel te keer gaan tegen iets waar je ook beter van zou kunnen worden tegenover iets waar we eigenlijk nooit echt van kunnen genezen en dat ondertussen ook nog heel erg slecht voor het milieu is waar in we leven .

  Misschien wel een vreemde vergelijking ,maar wel goed om mee aan te te tonen hoe graag mensen kortzichtig willen zijn . Ik rijd geen auto ,ik kan alleen maar slachtoffer worden ,ik heb zelfs geen rijbewijs en dat is niet omdat ik niet tot de leeftijdsgroep hoor die nog niet mag autorijden .Ik heb een litteken op mijn schouder van de inenting van pokken op een van mijn schouders ,kun je nagaan ik weet niet eens meer op welke schouder,zo lang geleden is het nu al

 14. jennyj0 says:

  Het doet mij een beetje denken aan een discussie die ik een keer had met mijn dochter toen die nog ‘klein’ was. Niet opletten met oversteken natuurlijk en met zijn vieren naast elkaar als blinde dolle paarden op de fiets naar school.

  Daar zei ik natuurlijk regelmatig iets van, dat ze zo toch wel er veel risico liepen om een keertje platgereden te worden. Waarop ze verontwaardigd zei: nou zeg, alsof mensen die altijd goed opletten nooit wat overkomt! Die krijgen ook gewoon ongelukken hoor! (met andere woorden: dus wat zeur je nou)

  Zo redeneren is normaal als je 13 bent. Maar als volwassene zou je toch eens een keer beter moeten weten. Maar de kwakkers en hun aanhangers redeneren nog steeds zo. Je gaat dood aan (kanker)kwak? Nou zeg, alsof mensen die alles doen wat hun dokter zegt nooit doodgaan. Die gaan ook gewoon dood hoor! (met andere woorden: dus wat zeur je nou!) *zucht*

 15. wilmamazone says:

  http://www.nrc.nl/achtergrond/griepvirus/article2401961.ece

  Vaccinatie pas laat op gang

  Komende week begint de vaccinatiecampagne tegen de Mexicaanse griep. Maar veel artsen en instellingen beginnen noodgedwongen later.

  Honderden studenten in Rotterdam en Eindhoven hebben de afgelopen weken de vaccinatie tegen de Mexicaanse griep geoefend op sinaasappels. Ze gaan huisartsen helpen met de inenting, en sinaasappels zijn te vergelijken met de huid van mensen. Zo leerden de studenten verpleegkunde en geneeskunde hoe hard ze de spuit in de huid moeten steken. Ook oefenden ze op lichamen van recentelijk overleden mensen.

  Morgen begint de vaccinatie tegen de Mexicaanse griep. Vijf miljoen vaccins worden dan verspreid over Nederland. Begin december arriveren er nog eens vijf miljoen voor een tweede prik. Het vaccin is alleen voor enkele risicogroepen: 60-plussers, personeel in ziekenhuizen en ouderencentra, zwangere vrouwen, diabetici en mensen met een long- of een hartziekte.

  Vaccinatie voor jongeren

  Maar de kans is groot dat minister Klink (Volksgezondheid, CDA) komende week besluit om ook jongeren in te enten tegen Mexicaanse griep. Hoewel directeur Roel Coutinho…….

 16. wilmamazone says:

  Opmerkelijke quote uit bovenstaand bericht:

  Vaccinatie laat op gang

  Snelheid is belangrijk, want de vaccinatie komt erg laat op gang. Noodgedwongen, want het vaccin is deze week pas klaar. „Ideaal zou zijn geweest als we in september hadden kunnen vaccineren”, zegt Coutinho. Opmerkelijk is dat veel huisartsen en instellingen twee, drie weken wachten met inenten. Dat komt volgens hen doordat het ministerie niet nauwkeurig kon zeggen wanneer ze vaccins kregen. Vaccinatieafspraken zijn daarom voor de zekerheid voor een laat moment gemaakt.

  Toch stonden er hier in het 3e filmpje twee jongedames zonder blikken of blozen te verkondigen/dus broodjes aap te verkopen dat o.a. nederlandse militairen dit vaccin allang hadden gehad met angstaanjagende gevolgen.

  https://cryptocheilus.wordpress.com/2009/10/24/desiree-rover-jannes-koetsier-en-luuk-van-dinter-voor-de-rechter-we-hebben-beeld/#more-2566

  Dr. Jannes Koetsier is na dit kort geding ook vrolijk verder gegaan met broodjes aap verkopen/suggererende vragen stellen ect. en als hij ter zake doende, juiste antwoorden krijgt, zijn die op zijn blog nu in no-time ausradiert.

  https://cryptocheilus.wordpress.com/2009/10/25/de-censuur-van-jannes-koetsier/#more-2597

  Dat o.a. deze gewezen huis,-verzekerings,- en bedrijfsarts tot aan zijn nek in de anti-prikkers-beerput is gezakt en zodoende -als nu freelance-arts- hoofdzakelijk peop praat en censureert alsof het een lieve lust is vind ik nou best beangstigend.
  Vooral omdat ook in dagelijkse wandelgangen en in comments bij mediaberichten zo enorm veel broodjes aap verkocht worden over de mex-griep dat ik het er regelmatig koud van krijg.
  Jannes misbruikt m.i. zijn autoriteit als arts om al die tam-tam nog harder te laten klinken en hij mag zich van mij in een hoekje wel héél diep gaan zitten schamen.

 17. marer says:

  Ik ben pas voor eind komende week uitgenodigd voor de “gewone griep” vaccinatie. Voor de “nieuwe griep” nog helemaal niets gehoord.
  Dus morgen maar even bellen met huisarts. Anders sla ik de “gewone” maar over en verschuif die naar achteren.

 18. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/incoming/article1310370.ece

  Groeiende onrust over Mexicaanse griep

  Dat de Mexicaanse griep vooral kinderen en jongvolwassenen treft, komt onder meer doordat het een nieuw virus is.

  Dat de griep een gevaarlijke, zelfs dodelijke ziekte kan zijn, blijkt elk jaar opnieuw als ’s winters de seizoensgriep rondwaart. Jaarlijks overlijden duizend tot tweeduizend Nederlanders aan die wintergriep, maar dat zijn bijna altijd ouderen of chronisch zieken. De Mexicaanse griep vertoont een heel ander patroon: het zijn juist de kinderen en jongvolwassenen die ernstig ziek worden, terwijl ouderen worden gespaard.

  Nu twee, mogelijk drie kerngezonde mensen zijn overleden, is de onrust toegenomen. Bij de griepinformatielijn van Postbus 51 komen dagelijks vijftienhonderd telefoontjes binnen en huisartsen worden overspoeld met vragen.

  Een recente analyse van Canadese ziekenhuisopnamen wijst uit…..

 19. Pingback: De echte slachtoffers van de griepprik « Cryptocheilus Weblog

 20. Pingback: Influenza in week 43. « Ars GeriatriCare

 21. Carla says:

  En ja hoor hij wordt weer “genoemd” (pagina 107)…… http://www.rtvdrenthe.nl/over-ons/teletext

 22. jennyj0 says:

  Dan krijg je net zoiets als de VAERS database in Amerika. Iedereen kan daar alles melden, tot zand tussen de tenen aan toe. Daar heb je dus niks aan.

 23. Carla says:

  De chili con carne die maar niet uit m’n kop gaat dus ook? Ik ga zo maar inkopen doen en het vanavond dan toch maar eten.

 24. jennyj0 says:

  Ja, die kun je ook gewoon melden. Moet Coutinho het verder maar uitzoeken.

 25. puma73/ton says:

  heb ik nou iedereen aan de chili con carne???? mijn buurvrouw is er ook al voor gevallen na een opmerking van mij

 26. jennyj0 says:

  Ja, dat zijn gewoon de bijwerkingen. Niks aan te doen. En allemaal geheim gehouden, dat blijkt dus maar. Maar een troost: over 2 jaar ben je dood!
  :mrgreen:

 27. Carla says:

  @ Ton Was jij dat dus?

  @ JJ. Cheer up. Slechte dag? Het was maar een grapje!

 28. jennyj0 says:

  @ JJ. Cheer up. Slechte dag? Het was maar een grapje!

  Huh??

 29. Carla says:

  Okay. Niks aan de hand. Ligt gewoon aan de ontvanger (lezer). Ziet ineens overal “knorrigheid” vanwege de varkensgriepinjektie 😉

 30. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/nieuws/Wetenschap/mexicaansegriep/article2913783.ece

  Website over bijwerkingen griepprik

  Jeuk, huiduitslag, stijve arm, pijnlijke zwelling in de okselstreek, hals of lies? Wie last heeft van bijwerkingen van de reguliere griepprik of de prik tegen de Mexicaanse griep, kan dat doorgeven aan een meldpunt op de website van de Grote Griepmeting. Dat heeft initiatiefnemer Carl Koppeschaar vrijdag laten weten.

  „Er doen de merkwaardigste indianenverhalen over de griepprikken de ronde. Er zouden stoffen zijn toegevoegd die je hersencellen aantasten. Ook zou de overheid nanodeeltjes inspuiten of zelfs biochips om iedereen stiekem in de gaten te kunnen houden. Volkomen flauwekul en onnodige bangmakerij. Hoe het echt zit, willen we laten zien aan de hand van meldingen die bij ons binnenkomen”, schrijft hij op de site: http://www.degrotegriepmeting.nl

 31. Carla says:

  En ja hoor. De fout met 11 insuline prikken is al bij Dr. Hannes gemeld en hij heeft er al weer een stukkie over geschreven. Met zelfs ook al een reactie van zijn trouwste aanhanger (Margarita). Ze hebben weer een groot “schandaal” te pakken!

  Read all about it!!!!

 32. jennyj0 says:

  Dat van mij was ook een grapje. 😆

 33. marer says:

  http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/griep/

  Rob Oudkerk
  Dir. Jeugdfabriek, oud-politicus PvdA
  Griep
  “Een minister die met tuchtrecht dreigt, helpt niet om de rust te bewaren.
  Onze minister van Volksgezondheid was maandag op zijn persconferentie over de Mexicaanse griep en over nieuwe risicogroepen ( kinderen en zwangere vrouwen) rustig en vertrouwenwekkend. Hij nam krachtig stelling tegen alle indianenverhalen over het vaccin: beantwoordde vragen zoals een minister betaamt. Des te groter was mijn verbazing dat hij dinsdag fors uit de heup schoot: doktoren die griepinjecties geven aan mensen die geen recht hebben op een injectie (inclusief jonge kinderen, die pas op 23 november worden ingeënt) zouden voor de tuchtraad moeten worden gebracht. Onderliggend motief: we zouden een tekort aan vaccins kunnen krijgen, met alle (dodelijke) gevolgen van dien.”

  “En nu het belangrijkste. Iedereen lijkt een mening te hebben over welles en nietes. En de meesten krijgen ongegeneerd de ruimte om hun google-wijsheid over de Mexicaanse griep overal te luchten. Financiële experts of Tweede Kamerleden met een verpleegkundige partner: iedereen mag bij Pauw en Witteman de soms grootst mogelijke onzin roepen, terwijl in datzelfde programma goddank ook een deskundige ter zake zit: een rustige huisarts, die op basis van feiten heel helder vertelt wat waar is en niet waar is. Wat goed is en slecht is. Zoals de meeste huisartsen dat ook in hun praktijk zullen doen.
  Aan dat soort mensen heb je behoefte. Want een pandemie kan met een paar vonkjes omslaan in een heuse volkspaniek.
  Een minister die met tuchtrechters dreigt of allerlei google-wijsneuzen helpen in elk geval niet om de rust te bewaren. Dan blijft het een milde griep, maar wordt het straks wilde paniek.
  En dat is echt nergens voor nodig.”

 34. Edward says:

  Pfff, was gisteren op een feestje, en inderdaad hebben sommigen teveel naar angstaanjagende internetsites over griepinjecties gekeken.

  Rustig tegengas gegeven, maar met weinig effect…
  Zit al ingebrand tussen de oren, waar zich bij sommige mensen blijkbaar een heel ontvankelijk complotgebied bevindt.

  Argument was vooral dat men niet wist hoe over 1 a 2 jaar de bijwerkingen zouden zijn, immers dit was nog niet getest. En in Frankrijk en Duitsland zou men nog niet voor niets weinig of niet inenten vergeleken met Nederland, 40% van medisch personeel ziet het nog niet zitten, etc.

  Oh ja, en wat als iemand nou net de H1N1 oppikt, de eerste dag niets merkt, en juist dan ’s avonds de H1N1 injectie erbij extra neemt, etc, etc. Tsja gelukkig was er ook veel te lachen…

 35. Carla says:

  Maar wie van de followers van de complotheorieen gaat dit geloven?

  http://www.ad.nl/ad/nl/1015/Gezondheid-wetenschap/article/detail/445272/2009/11/19

  Geen verband tussen doden en H1N1-vaccin

  ‘Er zijn geen nieuwe veiligheidskwesties opgekomen in rapporten die tot dusver zijn verschenen. Berichten tot nu toe herbevestigen dat het pandemische griepvaccin net zo veilig is als het seizoensgriepvaccin”, verklaarde Kieny. Er zijn op dit moment minstens 65 miljoen vaccins tegen de Mexicaanse griep toegediend, voegde ze eraan toe. (ANP)

 36. Pingback: Kinderen vaccineren en autisme, thimerosal, kwik, Guillian Barré- syndroom, squaleen, wiegendood, adjuvans en andere fenomenen verklaard « Cryptocheilus Weblog

 37. Carla says:

  De antivaxxers zijn volgens mij allemaal weer behoorlijk wakker aan het worden en de boel aan het opporren.

  En zou deze Micha Kat misschien toch wel eens “onze” Kat van het GGM Forum kunnen zijn?

  http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/3281/reactie-rivm-op-vaccinatie-bedrog.html

  http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/3279/vaccinatie-complot-100-exposed.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: