Open brief aan Jannes Koetsier

Dokter Koetsier,

Het lijkt er op dat het hele zaakje een beetje boven het hoofd is gaan groeien. U wierp zich op als beschermer van de gezonde patiënt. Een patiënt die kritische vragen stelt bij wat een arts hem voorschotelt. U schreef er zelfs een boek over.

Voor niet ingevoerden even de achtergronden bij deze brief.

Uw weblog was een zoete inval. Regeltjes waren er niet. Waarom ook? Openheid en eerlijkheid staat bij een arts als u natuurlijk hoog in het vaandel. Ik vraag mij af wat er is overgebleven van die arts die zich welwillend opstelt naar de patiënt toe.

Op uw weblog worden (ook in het verleden) vragen gesteld en berichten geplaatst door kritische patiënten. Gaandeweg heeft u om uw moverende redenen besloten de regels van het reageren op uw weblog aan te passen. Zo mochten persoonlijke aanvallen (wat u daar ook onder mocht verstaan), lange en offtopic berichten niet meer uw goedkeuring wegdragen. U heeft hiervoor op uw voorpagina de regeltjes voor het reageren aangepast.

U heeft sinds vandaag besloten niet meer te antwoorden op vragen van uw reageerders. Al eerder heeft u besloten ogenschijnlijk fatsoenlijke reacties zonder opgaaf van redenen te weigeren.

Heeft u zich verkeken op de consequenties die het naar buiten brengen van uw mening heeft en de directe reacties die hierop op uw weblog geplaatst kunnen worden? U laat nochtans geen mogelijkheid onbenut om uw mening openbaar te maken. Optredens in televisieprogramma’s als Medische Missers, RTV-Drente en onlangs nog in Netwerk getuigen hiervan. U stelt u op als deskundige en laat u in die hoedanigheid ook interviewen. In het programma van RTV-Drente zegt u meer tijd te hebben dan de gewone huisarts om u grondig te verdiepen in vaccinatievraagstukken. Wat is dan de reden om normale vragen van uw reageerders niet te beantwoorden? U bent de expert en men vraagt om uw expertise.

U ging in zee met organisaties als stichting stralingsarm en personen als Desirëe Röver en legde uw oor te luister bij kritische website’s teneinde de zorgzoeker en bezoeker van uw blog van dienst te zijn in het vergaren van zoveel mogelijk informatie over vaccinatie. De gezonde patiënt en bezoekers van uw weblog hadden immers alle recht eerlijk geïnformeerd te worden.

U heeft er geen problemen mee artsen als Osterhaus hard aan te pakken als het u zint. Verder heeft u de mond vol van het verzwijgen en manipuleren van onderzoek, onderzoekers en wetenschappelijke gegevens. Hoe moet ik dit nu rijmen met de door de op uw weblog verdoorgevoerde censuur?

U verwijdert naar believen commentaren en vragen. Willekeurig zo lijkt het. Andere commentaren blijven wel gewoon staan op uw website. Vanwaar deze selectie en, belangrijker, met welke redenen? Is de ene patiënt bij u soms gelijker dan de ander?
Verder lijkt het dat u de zaken manipuleert. U heeft er blijkbaar geen problemen mee achteraf veranderingen in uw comments aan te brengen om anderen buitenspel te zetten want, ik heb het wel gezien dokter Koetsier, na vragen van ene van Dale (hij die op antwoord wachtte) heeft u even snel uw comment aangepast. Achteraf. Opeens staat in uw comment van 2 november nu dat u geen vragen meer beantwoord. Ook in de regels staat het nu opeens gebeiteld.

Ik kan mij niet aan de indruk ontrekken dat u gebruikt bent. Door de antivaccinatiebeweging. U heeft zich in uw naïviteit en goedwillendheid voor het karretje laten spannen. Mijn indruk is dat u nu de weg terug kwijt bent. U bent verstrikt in een web van intrige’s waar u denkt noodgedwongen aan mee te moeten doen.
Ik denk dat ik wel weet van waaruit die nood geboren is Dr. Koetsier. U wenst vragen niet te beantwoorden omdat dat voor u niet uitkomt. U verwijdert bijdragen van reageerders omdat ze niet in uw straatje passen.

U zou namelijk afstand moeten nemen van uitspraken die u in het verleden gedaan heeft. U zou de dubieuze links moeten herroepen die u uw lezers heeft voorgeschoteld. U zou tot andere conclusies moeten komen of gewoon moeten zeggen dat u helemaal niet zo deskundig bent als u u doet voorkomen. Dat u ondanks uw uitspraken hierover eigenlijk helemaal niet zo goed geïnformeerd bent. Dat u niet op de hoogte bent of was van alles wat met vaccinatie te maken heeft. Dat u zich misschien heeft laten meeslepen door in de bres te springen in het tragische geval van Freek Hagoort, de initiele hype omtrent vaccinaties en dat u zich door de verkeerde mensen hebt laten voorlichten en flankeren.

U doet aan damagecontrol Dr. Koetsier. Dit is een heilloze weg. The damage is done. Zolang u op deze manier met uw patiënten/reageerders en hun vrijheid van meningsuiting en het manipuleren of verzwijgen van (wetenschappelijke) informatie om blijft gaan zal ik hier aandacht aan besteden. Zoekt u even op mijn naam. Als ik steek is de teerling geworpen.

Kijk in de spiegel en beantwoord de vraag of u bekend wilt staan als de rigoureuze censor waarin u zich nu ontpopt. Het gaat in tegen alles wat u schrijft in uw boek ‘de gezonde patiënt’.

Dokter Koetsier, het is beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

Practice what you preach.

Cryptocheilus.

(wordt vervolgd)

138 Responses to Open brief aan Jannes Koetsier

 1. Carla says:

  Oeps, of die zien we nooit meer te-rug…..

 2. wilmamazone says:

  Jannes Koetsier hoort ook bij de onnavolgbaren:

  http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/11/4/041109_griepeninternet.html

  Campagne tegen vaccinatie komt op stoom

  Nu de vaccinatiecampagne tegen de Mexicaanse griep op het punt staat te beginnen, komt ook de campagne tegen vaccinatie op stoom.

  Daarin roeren zich bezorgde burgers, verontruste artsen en wetenschappers, maar ook mensen die bezig zijn met de verspreiding van onnavolgbare complottheorieën en manipulaties.

  De overheid staat met de Mexicaanse griep voor een lastig dilemma: voorbereiden op het ergste en misschien veel meer doen dan achteraf nodig bleek of rustig afwachten hoe de griep zich ontwikkelt. Maar als dat eenmaal duidelijk is, kan er niet meer tijdig actie worden ondernomen.

  Ook de getroffen maatregelen liggen onder vuur. Zo schrijft de Belgische arts-epidemioloog Luc Bonneux in het hoogst serieuze Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde dat het gebruik van de virusremmer tamiflu geen wetenschappelijk bewezen effect heeft.

  eindquotes:

  Weer anderen geloven dat vaccinaties eigenlijk bedoeld zijn om in alle mensen nanochips te implementeren zodat de overheid vervolgens zicht kan houden op alles wat we doen. En tenslotte zijn er mensen die denken dat de vaccinatiecampagnes van regeringen in de hele wereld een poging zijn om genocide te plegen op de wereldbevolking.

  Aanpak
  Het RIVM en het ministerie van VWS volgen wat er op het internet gebeurt rond de Mexicaanse griep. Het RIVM probeert zo vaak en zo goed mogelijk uit te leggen wat naar de laatste wetenschappelijke inzichten de stand van zaken is en wat de beste aanpak van de griep is.

  Woensdag 4 november kwam de Gezondheidsraad bijeen om te kijken of de vaccinatie ook aan jonge kinderen moet worden aangeboden. Die blijken bovengemiddeld vaak de Mexicaanse griep te krijgen.

  Verbeten strijd
  Dat is zo’n nieuw inzicht dat naar alle waarschijnlijkheid zal leiden tot een aanpassing van de aanpak van de Mexicaanse griep. Maar het is zeer de vraag of dat allemaal besteed is aan degenen die een verbeten strijd voeren tegen de griepvaccinatie.

  Zoals ze dat eerder deden tegen de vaccinatie van meisjes tegen het HPV-virus dat baarmoederhalskanker veroorzaakt. Dat gebeurde onder meer door het plaatsen van een gelogen bericht over een niet-bestaand slachtoffer van die vaccinatie.

 3. Edward says:

  Op http://www.degezondepatient.nl zie je Jannes alle alternatieve stokpaardjes van stal halen, hij lijkt immer tegen regulier te kiezen, bij welk onderwerp dan ook.

  Voorbeeldje. Het alternatieve IOCOB ageerde terecht 100% tegen Tullio Simoncini, niet alleen rechtstreeks met een rood stoplicht, ook diens samenwerking met dr. Mercola krijgt een apart dieprood stoplicht. Zag U een alternatief dit al eens aanhalen?

  http://www.iocob.nl/kanker/simoncini-in-de-vs-bij-dr-mercola.html

  Het IOCOB plaatst hierbij speels het ook door mij vaak waargenomen feit:

  “alles wat niet regulier is, wordt omhelsd als nieuwe kennis.”

  Exactly, in 1 zin hét grote manco van alternatief! Precies dat zie je bij Jannes op de site bij om het even welk onderwerp.

  Zo kan me kleine zussie het ook zeggen ze dan in Mokum, brein uitzetten en antiregulier polariseren simpel als een soort mantra.

  Uiteraard geeft Jannes omdat Tullio reguliere experts badineert dús als immer antiregulier Tullio zonder enig genezen persoon op te voeren en ondanks kwalijke schandalen ook in ons land een fervent uiteraard grasgroen stoplicht, zoals Wilma ooit hier al eens terecht aangaf.

  Zolang hij dit standpunt niet herroept (zag U een alternatief dit al eens doen over Simoncini? dit kun je blijkbaar vergeten!) is alles wat hij enthousiast blijkbaar op eerste impuls roept, ook wellicht zinvolle overzichten maken van medische missers, min of meer onbetrouwbaar en besmet…

 4. jennyj0 says:

  Hieruit zou je kunnen afleiden dat alternatief blijkbaar – gunstige uitzonderingen daargelaten – niet het belang van de patiënt als eerste oogmerk heeft.

 5. Carla says:

  Ik vond het allemaal ook al wat vreemd (geworden), maar heeft Jannes misschien een burn-out o.i.d. gekregen door dit onderwerp en al zijn optredens? Eerder was het toch niet zo (heel erg)? Dat verwijderen/censureren is toch pas van recent? Die (vreemde) spelregels zijn in ieder geval heel nieuw:

  Spelregel nr. 4 “Jannes beantwoordt geen vragen meer”.

  He? Voor wie, of aan wie stuur je nu dan dus een reactie en/of vraag of opmerking bij een artikel van Jannes? Alles wordt wel door hem gelezen, want de laatste zin van spelregel 4 zegt dat vragen aan Jannes zullen worden VERWIJDERD (!!). Oh….. Wat een vreemde weblog en wat een rare spelregel(s).

  Spelregel nr. 3 zegt “geen chatgedrag”……… maar Jannes beantwoordt dus geen vragen (meer) en er mag blijkbaar ook niet op elkaar worden gereageerd, want dat is dan toch chatgedrag? He? Wat is de zin dan van de mogelijkheid tot reageren hier dan (nog)? Dit is bovendien bij een bericht ouder dan 5 dagen verder ook nog eens volkomen hypothetisch, want dan is er helemaal geen mogelijk meer tot reageren. Dan is de weblog gewoon – zoals nu – ‘dicht’.

  Dit alles van een “kritische” (huis) arts die een boek schrijft om (gezonde) patienten mondiger te maken en tot nadenken over hun gezondheid wel aanzeten. Er is volgens mij iets mis met de dokter….. Ik zou zo iemand in mijn eigen omgeving voorzichtig adviseren “Ga eens bij je huisarts langs.” en denken “Die is een beetje de weg kwijt en/of een tikkeltje overspannen misschien…” Ik zou willen zeggen: “Beterschap voor Jannes.”

 6. wilmamazone says:

  De nieuwe spelregels/update door Dr. Hannes van gisteren vroeg in de middag:

  https://cryptocheilus.wordpress.com/2009/10/25/de-censuur-van-jannes-koetsier/#comment-15062

 7. Hans says:

  Maar je hebt wel de mogelijkheid om zijn boek te kopen en daar staan alle antwoorden op vragen in ? Let wel geen verzendkosten !

 8. Hans says:

  Ik denk dat hij zoals zovelen het semantische verschil tussen kritiek leveren en kritisch zijn niet weet.De woorden lijken op elkaar maar er zit een wereld van verschil tussen die twee .

 9. marer says:

  Ik ken het boek van Jannes niet. Staan daar ook de antwoorden (gelardeerd met complotschimmels)in betr. vaccinaties?

 10. wilmamazone says:

  @Carla

  Dat Jannes nu reageert als DE gebeten hond heeft m.i. veel te maken met het gegeven dat hij het al eerder -met enkelen van ons- duchtig aan de stok heeft gehad.
  Het Cryptocheilusblog was nog niet operationeel; we -Marer, Jennyjo, Edward, Grootvader/Kanovaarder, Puma/Ton, Peter en Crypto leerden elkaar kennen op een inmiddels gesloten en verwijderd item bij Tros Radar waarin o.a. Tullio Simoncini gepromoot werd. Dat nodigde dus uit tot het geven van stevig tegengas. Het leverde enkele van ons een ban op.

  Maar goed, toen verscheen dit bericht bij Koetsier:

  http://www.degezondepatient.nl/sylvia-millecam-10042008.html

  Sylvia Millecam (10/04/2008)
  Woensdag 03 September 2008 21:11
  Onder druk van medici die tegen kwakzalverij zijn (wat ik ook ben), gaat het OM nu toch weer een zaak tegen Yomanda en enkele alternatieve artsen beginnen, vanwege de dood van Sylvia Millecam, 7 jaar geleden. De voorzitters van de artsen tegen kwakzalverij en van Skepsis waren juichend op tv te zien in Een Vandaag (10-04-08)

  Dit riekt toch naar het willen vasthouden aan de enige erkende en machtige positie die de reguliere geneeskunde heeft. Om een aantal redenen moet ik vraagtekens plaatsen:

  1. Sylvia Millecam koos welbewust wetend wat er aan de hand was, niet voor reguliere therapie met cytostatica. Zij wist hoe giftig deze stoffen zijn en dat ze lang niet altijd tot genezing leiden terwijl de bijwerkingen groot zijn. Voorzover ik weet heeft geen van de aangeklaagden haar ontraden om naar een reguliere arts te gaan.

  2. Onlangs kwam ik een artikel tegen van de Italiaanse oncoloog (=officiële kanker-arts) Simoncini. Deze reguliere medische specialist heeft een aantal mogelijk goede argumenten om te veronderstellen dat kanker het gevolg is van de schimmel Candida in samenhang met een verzwakte weerstand van het aangetaste orgaan. Dat zou betekenen dat de officiële geneeskunde op een fout spoor zit met de veronderstelling dat kanker het gevolg is van genetisch wangedrag van cellen in ons lichaam. De therapie met cytostatica zou dan eerder slecht dan goed zijn. Dit zijn natuurlijk zeer bedreigende gedachtes voor de medische en farmaceutische wereld. Vooral ook omdat Natriumbicarbonaat een zeer goedkoop medicijn is tegen Candida, waarop bovendien geen patent te vestigen valt zoals op de cytostatica.

  3. Het schijnt zo te zijn dat een enquete onder oncologen in Amerika aan het licht bracht dat 75% van deze artsen, die als geen ander de (bij)werkingen van cytostatica kennen, aangaven dat ze zelf deze behandeling niet zouden willen als ze kanker zouden krijgen. Ik heb dit bericht nog niet kunnen verifiëren naar de bron, maar zal dat wel proberen. Dan kom ik erop terug.

  Al met al vind ik de reguliere geneeskunde en bijbehorende instituties veel te defensief reageren en teveel invloed hebben. Ik vrees dat macht en posities hierbij een onterechte rol spelen.

  Er volgde een heftige discussie, maar toen de site begin sept. ’08 werd geupdate zijn alle reacties bij de items verdwenen. We waren toen nog niet zo slim/handig om kopietjes/screenshots te maken, dus……juist ja!

  Een tijdje later kwam Jannes met deze reactie:

  http://www.degezondepatient.nl/diagnose-kanker-en-dan-13072008.html

  Diagnose kanker ….. en dan? (13/07/2008)
  Woensdag 03 September 2008 21:56
  Mijn weblog stukje dd 10 april n.a.v. sylvia Millecam heeft veel reacties en heftige discussie veroorzaakt. (zie aldaar). Hierdoor bezocht ik vele sites en zag veel tegenstrijdige informatie en heftige discussies tussen voor en tegenstanders van reguliere cytostatoca therapie. Van dit informatie-oerwoud was ik niet op de hoogte en ik denk veel andere reguliere kanker artsen ook niet. Zij zullen zich derhalve onvoldoende realiseren wat hun patiënten meemaken.

  Als je een zelfbewuste of juist twijfelende patiënt bent die wordt geconfronteerd met de mededeling “U hebt kanker” en je gaat op zoek naar informatie (of iemand doet dat voor je), uiteraard op internet, dan moet je wel haast gek worden in de toch al onzekere situatie waarin je zit.

  ……… en dan?

  Mijn subjectieve mening over deze aangrijpende situatie kan ik het beste weergeven door te beschrijven wat ik zelf zou doen met de kennis die ik nu heb. Dat is dus geen eeuwige waarheid want inzichten in de geneeskunde veranderen en het is mijn persoonlijke mening, die ook gekleurd is, zoals bij iedereen, door mijn gedachtes over (de zin van) het leven en de dood, door de fase van mijn leven, mijn leven met mijn naasten, etc. etc………

  Jannes wist inmiddels -door ter zake doende/juiste informatie- dat hij er op alle drie de punten ver naast had gezeten en ook toen al werd hem zéér gebrekkige research verweten.

  Je kunt je voorstellen wat door ons heen ging toen deze link op zijn site verscheen en óók nog op numero uno?!:

  Over een gezonde leefstijl

  http://www.chemo-versus-hippocrates.nl Voor inleiding zie: http://www.degezondepatient.nl/Weblog/
  De strijd tegen kanker stoppen. Chemo of werken aan balans en weerstand?

  http://www.degezondepatient.nl/de-strijd-tegen-kanker-stoppen-chemo-of-werken-aan-balans-en-weerstand-8-maart-2009.html

  De strijd tegen kanker stoppen. Chemo of werken aan balans en weerstand? (8 maart 2009)
  Zondag 08 Maart 2009 17:02
  De strijd tegen kanker stoppen. Chemo of werken aan balans en weerstand?

  Alles waartegen wordt gestreden in onze samenleving vanuit een materialistische visie lijkt te groeien. Voorbeelden?

  – De strijd tegen insecten met insecticiden leidt uiteindelijk tot aangepaste insecten en meer insectenvraat aan gewassen.

  -De ongecontroleerde strijd zoals met antibiotica tegen ziektekiemen, heeft nieuwe gevaarlijker resistente bacteriën opgeleverd.

  – Wereldwijde strijd tegen armoede en toch per 24 uur 40.000 mensen die van honger sterven.

  -Driekwart van de Amerikaanse oncologen zou een eventuele kanker bij zichzelf niet met chemo bestrijden.

  Wat is dan nodig?

  Inzet vóór het verbeteren van omstandigheden die tot kanker kunnen leiden. Dit geldt zowel zorg voor het externe milieu (voeding, lucht, water, eerlijk delen, liefde) dat onder druk van de consumptie gevaarlijk verslechtert, als zorg voor het interne milieu, de balans, in het menselijk lichaam.

  Verstoorde balansen in het lichaam zijn immers voedingsbodem voor ziektes waaronder kanker. Verbeteren van deze zaken doet iets aan oorzaken. Chemokuur en bestraling bestrijden kankercellen maar verzwakken tegelijkertijd de weerstand en balans in het lichaam. Voor kankerpatiënten zeker die ‘opgegeven’ zijn door de oncoloog, moet in Nederland net als in Duitsland en Engeland naast reguliere ook alternatieve behandeling mogelijk zijn. De inquisitie van de artsenclub tegen kwakzalverij is niet van deze tijd en veel te ongenuanceerd.

  Meer weten?

  Wilt u goed geïnformeerd kiezen tussen de reguliere oncologische benadering en andere mogelijkheden.

  Lees het boek ‘Chemo? Of kan ik zélf kiezen?’ Een boek vol met alarmerende gefundeerde feiten.

  geschreven door kankerpatiënt Henk J. Trentelman, isbn 97899079872015 (Belfra Publishers for success BV)
  http://www.chemo-versus-hippocrates.nl

  Trentelman is DE promotor van Tullio Simoncini en omwille van Tullio is de WWK opgericht en iets eerder een weblog begonnen die tot op de dag van vandaag deze titel heeft:

  Dr. Tullio Simoncini en….’Kanker is een Schimmel’
  Welkom op dit weblog met info over natriumbicarbonaat en andere revolutionaire behandelingen van kanker. Ter ondersteuning hiervan zal de ‘Werkgroep Welzijn Kankerpatienten’ ( W.W.K.) zich voortaan manifesteren.

  Dan vraag ik me toch af hoe integer Jannes Koetsier toentertijd al wel of niet was.
  quote:

  Hierdoor bezocht ik vele sites en zag veel tegenstrijdige informatie en heftige discussies tussen voor en tegenstanders van reguliere cytostatoca therapie. Van dit informatie-oerwoud was ik niet op de hoogte en ik denk veel andere reguliere kanker artsen ook niet. Zij zullen zich derhalve onvoldoende realiseren wat hun patiënten meemaken.

  Jannes niet op de hoogte van o.a. alle in en outs van kanker/behandelingen en enkele maanden geleden niet over vaccinatie/vaccins net als de meeste huisartsen -volgens zijn eigen zeggen dan- en nu DE zelfbenoemde vaccinatiedeskundige van Nederland.

  Nu krijgt hij wéér -inmiddels gepokt en gemazelde- wespen over zich heen die hem vakkundig van repliek dienen.
  Jannes is in de tussentijd geen spat veranderd, integendeel. Hij is nog vele graadjes erger geworden.
  Doet nog steeds geen afdoende research, blijkt er niet eens voldoende van te willen weten. Hij roeptoetert blijkbaar liever na wat in bepaalde kringen voorgeroeptoeterd werd en wordt.
  Dan kan je de populist uithangen zonder je al te moe te maken en levert het evengoed schouderklopjes op van nog tevelen die niet verder kijken/wensen te kijken dan hun neus lang is.

  Jannes Koetsier zit in een neerwaarste spiraal die zijn weerga niet kent; hij zakt steeds sneller naar beneden.
  Nu blijkt -door zijn recente moderatiebeleid al hélemaal overduidelijk- dat hij geen gezonde/assertieve patiënten wil, maar de voorkeur heeft voor klapvee die zijn ego blijven strelen.

  Hoe diep kan deze mens nog verder zakken?

 11. marer says:

  Dr. Koetsier beweegt zich zeer in de kringen van het groepje Welzijn kankerpatiënten, gezien reacties op zijn weblog van bicaTon Claessen, vriend van Trentelman. Het werkgroepje heeft nog geen andere goeroe dan Simoncini gevonden om te aanbidden, dus hebben zij zich fris en fruitig op vaccinaties gestort.
  Met mevr. Röver en haar antisemitische denkbeelden.
  De stralingsarmen voorgezeten door dr. Koetsier en mevr. Röver.
  Met bicaTon Claessen dragen zij bij voorkeur een alu hoedje.
  Ook ter voorkoming van schade door chemtrails.
  Dr. Koetsier heeft geen antwoorden meer. (misschien nooit gehad). Is door kwak”vrienden” het zicht volledig kwijtgeraakt.

  Waarom hij toch steeds weer als “deskundige” opgevoerd wordt in de media is mij een raadsel.

 12. wilmamazone says:

  Toen waren o.a. vaccinaties nog niet in beeld, daar is Jannes zich pas enkele maanden gelden in gaan ‘verdiepen’.

  http://www.degezondepatient.nl/inkijkexemplaar.html

  Het boek | Inkijkexemplaar

  Bent u nieuwsgierig naar ‘De gezonde patiënt’? Neem dan een kijkje in het boek. Klik op een van de afbeeldingen om de pagina te bekijken, u kunt vanaf elke pagina de vorige of volgende pagina bekijken met de pijltjes die eronder verschijnen. Met het kruisje kunt u het inkijk exemplaar verlaten.

 13. Carla says:

  @ Wilma

  Juist ja.

  Ik las Jannes tot maart dit jaar af en toe (vanwege zijn optredens op TV). Hij had immers een boek geschreven en was toch als “deskundige” op TV…….

  Maar toen ik reageerde op dit artikel http://www.degezondepatient.nl/de-strijd-tegen-kanker-stoppen-chemo-of-werken-aan-balans-en-weerstand-8-maart-2009.html van 8 maart dit jaar merkte dat hier een aantal kritische mensen waren. Ik ging er met een andere blik naar kijken. En plofte toen bij zijn persoonlijke brainstorm over euthanasie.

  Zo kijkt de gemiddelde kijker dus; er zit een “deskundige”, een arts en bovendien (eindelijk) eens eentje die z’n mond ook nog eens open durft te doen (Medische Missers). Ik kijk nu toch een beetje anders naar onze dokter Jannes. Ja je valt wel eens van je geloof. Een mens is nooit te oud om te leren, zullen we maar zeggen/denken. Ik kan dus van inzicht/standpunt veranderen. Nu Jannes nog.

 14. wilmamazone says:

  Het artikel bij de NOS is geupdate met een audiofragment en heet nu:

  Griepprik onderwerp van complottheorieën

  “Dat gelooft toch niemand… mag ik hopen?!” werd gevraagd en dan komt meteen het kort geding van Stralingsarm als voorbeeld!

  Jannes heeft intussen verdomd veel om in zijn zak te steken, maar of ie ’t ook doet?

 15. Volg uiteindelijk alles overziende je eigen intuïtie en weet dat de doorsnee huisarts weinig afweet van inhoud en onderzoek naar vaccins, dus hecht niet teveel waarde aan zijn uitspraken.

  Vooral op je eigen intuïtie vertrouwen en de huisarts is dom mensen. Hoe kan je nu zoiets weer beweren? De patiënt is wijzer dan de huisarts? Er zijn natuurlijk (ex) huisartsen die (alles overziende *kuch*) alles afweten van vaccins. Die raden je dan weer aan in verschillende dubieuze folders te kijken en naar de verschillende verschrikkelijke websites hieromtrent.
  The stupid. It burns….

 16. marer says:

  Misschien, heel misschien, waren er inderdaad patiënten van een voormalig huisarts wel wijzer dan hun huisarts.

  Een bepaalde (ex)huisarts heeft nog voldoende vrienden over, die bewegen zich binnen groepjes welzijn kankerpatiënten, alu-hoedjes-dragers waarschuwend tegen chemtrails en chip vaccinaties en complotten om de mensheid om zeep te brengen.

  Is die arts dan slimmer of dommer of net zo dom als zijn uitzonderlijk domme vrienden?

 17. Carla says:

  Tja. Ik vrees dat het lang gaat duren voor Jannes “beter” is/wordt.

  Vond de ondertekening van zijn nieuwste stukje trouwens ook wel “interessant”.

 18. wilmamazone says:

  hartelijke groet, Jannes Koetsier, regulier, kritisch, onafhankelijk arts

  Moehaha 😆 :mrgreen: rotfl.

 19. wilmamazone says:

  Wéér koren op de molen van de anti-prikkers:

  http://www.nu.nl/binnenland/2116933/drie-babys-overleden-inenting.html

  Drie baby’s overleden na inenting

  Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft consultatiebureaus opgedragen om een bepaald vaccin buiten gebruik te stellen, nadat in anderhalve week tijd drie baby’s overleden die met het middel waren ingeënt. Dat meldt GezondNU.nl.

  In de tweede helft van oktober stierven drie baby’s in de leeftijd van drie tot zes maanden nadat ze tegen zes of zeven infectieziekten waren ingeënt. Volgens de website werden de baby’s allen behandeld met spuiten met het pneumokokkenvaccin Prevenar, die afkomstig waren uit dezelfde partij.

  Het Centrum Infectieziektebestrijding (CIb) van het RIVM heeft de consultatiebureaus dinsdag opdracht gegeven om vaccins uit de betreffende partij niet meer te gebruiken en voorlopig apart te zetten. De vaccins zijn door het hele land verspreid.

  Dat het RIVM een vaccin ‘on hold’ laat zetten, komt zelden voor.

  Het RIVM bevestigt de ingreep……..

  eindquote:

  De betreffende partij wordt uit voorzorg voorlopig niet gebruikt. Inmiddels zijn consultatiebureaus voorzien van nieuwe vaccins.

  Het pneumokokkenvaccin beschermt baby’s tegen een aantal gevaarlijke infecties, zoals hersenvliesontsteking of middenoorontsteking. Die aandoeningen kunnen leiden tot ernstige bloedvergiftiging. Sinds 2006 is de inenting opgenomen in het vaccinatieprogramma.

  http://www.rivm.nl/cib/actueel/nieuws/prevenar-on-hold.jsp

  Partij Prevenar ‘on hold’ – 3 november 2009

  Het pneumokokkenvaccin Prevenar met partijnummer D66977 mag tot nader order voorlopig niet gebruikt worden. Dat heeft het RIVM-CIb besloten. Fabrikant Wyeth heeft verzocht om de partij terzijde te zetten in afwachting van lopend onderzoek naar drie recente sterfgevallen na vaccinatie. De kinderen kregen de vaccinatie in het kader van het Rijksvaccinatieprogramma, de leeftijd varieerde van 3 tot 6 maanden. Zij overleden 1,5 dag tot 11 dagen na vaccinatie.

  Op dit moment is de doodsoorzaak nog niet bekend. Elk jaar krijgt het RIVM 5 tot 10 meldingen van kinderen die zijn overleden na een vaccinatie. Omdat de drie kinderen zijn overleden in een periode van 1,5 week, is besloten de partij pneumokokkenvaccin waar zij mee zijn gevaccineerd niet te gebruiken tot nader order. Het betreft hier een voorzorgsmaatregel.

  Nader onderzoek is van belang om de oorzaak van het overlijden vast te stellen.

  Twee van de drie overleden kinderen kregen ook een DKTP-Hib-HepB-vaccin. Hiervan waren de partijnummers ook identiek. Het derde kind kreeg DKTP-Hib.
  Alle doosjes en/of spuitjes Prevenar van partijnummer D66977 dienen te worden voorzien van een label ‘NIET GEBRUIKEN’ en moeten in de koelkast apart gezet worden.

  De RCP’s zijn inmiddels voorzien van een nieuwe vervangende voorraad doses Prevenar van een andere partij. De priklocaties worden vanaf woensdag 4 november voorzien.

 20. Edward says:

  @Crypto, je kent toch het principe: eens iemand alternatief gesteund, dan áltijd gesteund? Dús zal Jannes die naar de achtergrond verdwenen Tullio S. nimmer nooit niet afvallen, dit zou als intern verraad gezien worden en de verkoop van zijn boek schaden.

  Jannes stelt intussen kalm intelligent analyserend: het medisch bedrijf is ziek en kijkt niet naar resultaten.

  Jannes Koetsier kan wél regulier maar zal nooit alternatief zo analyseren? Alsof alternatieve Simoncini inhoudelijk kerngezond is en te verifiëren resultaten bij kanker boekt!

  Te verifiëren veroordelingen door de onafhankelijke rechter in Itallië wegens uitbuiting en onnodige sterfgevallen, dat wel, en in ons land twee nare sterfgevallen en absoluut geen enkele persoon door baksoda van Tullio ook maar een beetje genezen! En deze glibberige levensgevaarlijke persoon steunt Jannes door dik en dun. Als je de term ziek richting hardwerkende mensen gaat bezigen, dan mag je ook eens naar je egen… juist!

  http://www.dvhn.nl/nieuws/noorden/article2399824.ece

  Vreemd dat dit soort figuren als Jannes zich NIETS van het vernietigende oordeel van het alternatieve IOCOB aantrekt zonder dat dit hem intern kwalijk genomen wordt! De rode lichten maken geen enkel zelfs niet miniem verschil dus…

  @JennuJo, je hebt gelijk over het eerste oogmerk, het IOCOB stelt: “alles wat niet regulier is, wordt omhelsd als nieuwe kennis”.

  Dit alternatieve oordeel is gigantisch, bewust en terecht vernietigend voor hun collega’s, en impliceert inderdaad dat het belang van de patiënt ondergesneeuwd is onder de polarisatie en vaak niet het eerste oogmerk is, de goeden daargelaten.

  Dit is schandalig en te gek voor woorden, maar ze komen er simpel met opgeheven hoofd ja zelfs met veel support mee weg. C’est helaas la vie.

 21. wilmamazone says:

  En Jannes wat is de diagnose? Te weinig extra vitamine C en D of wat?

  L1 NWS

  Eerste Limburger overleden aan Mexicaanse griep

  In het Atrium-ziekenhuis in Heerlen is woensdag de eerste Limburger overleden aan de gevolgen van de Mexicaanse griep. Dat hebben de GGD en het Atrium bevestigd. Het gaat om een 35-jarige man die niet tot de risicogroep behoorde. Voor zijn overlijden heeft de man, vanaf begin deze week, op de intensive care gelegen.

 22. jennyj0 says:

  Oh wat ben ik boos.

  ”Na een hartstilstand zijn mensen vaak kasplantjes. Moeten we dat willen? Mogen we niet meer gewoon doodgaan in Nederland?”

  Meer dan 10 jaar geleden kreeg mijn man een hartinfarct, tijdens een duinwandeling op zondagochtend in Castricum. Een passerende jogger is naar het dorp gerend en heeft voor een ambulance gezorgd. Mijn man leek wel dood. Ze hebben hem gereanimeerd, hij is geopereerd, het gaat al weer heel lang heel goed met hem.

  Niet reanimeren…?

  Ik ben niet alleen boos over zulke uitspraken, ik vraag me onderhand ook af wat Jannes eigenlijk mankeert. Hij heeft ook al van die rare ideëen over euthanasie.

 23. wilmamazone says:

  Wat overdreven toch al dat rekening houden met eventualiteiten hè Jannes?!:

  http://www.nrc.nl/sport/article2406481.ece

  Sportbonden praten over Mexicaanse griep

  Vertegenwoordigers van acht internationale sportbonden hebben in Lausanne gesproken over maatregelen die de verspreiding van de Mexicaanse griep moeten tegengaan.Bij het overleg waren vertegenwoordigers van medische commissies van de bonden IHF (handbal), FIFA (voetbal), IIHF (ijshockey), FIBA (basketbal), FINA (zwemmen), IBAF (honkbal), ICC (cricket) en FIVB (volleybal) aanwezig.

  De bonden zijn het erover eens dat grote evenementen moeten kunnen worden afgelast tijdens een pandemie.

 24. Carla says:

  @Jenny0

  Walgelijk toch als de bizarre standpunten van Jannes persoonlijk zo dichtbij komen? Gadver!

  Ik voelde dit PRECIES zo bij zijn “persoonlijke brainstorm over euthanasie”, gewoon stoppen met eten en vooral stoppen met drinken, dan is het zo gepiept. En dit krantenbericht is al uit 2007. Waarom oefent hij eigenlijk geen praktijk meer uit? Is DAT eigenlijk bekend? Wat mankeert deze man?

 25. jennyj0 says:

  Ik had dat ook bij zijn verhaal over euthanasie. Soms denk ik dat hij helemaal buiten de werkelijkheid staat.

 26. Carla says:

  Als we al dachten Jannes een rare “antiprikker” is, kijk dan eens wat een “broer” van Jannes eerder vanavond in EenVandaag zat te lispelen. Nota bene een ex accountant (!) die het licht gezien heeft en nu into Esoterische zaken is. Hij controleert alles van te voren heeeel zorgvuldig , zegt hij. Via internet. Deze is volgens mij nog erger dan Jannes, of zouden ze elkaar kennen? Kijk en huiver.

  http://www.uitzendinggemist.nl/index.php/aflevering?aflID=10263455&md5=e345e458a5269879dc25c080189f50e5

 27. jennyj0 says:

  Ja, heel eng die meneer. Zoals hij er bij keek ook, brrrr

 28. marer says:

  Ja, een enge meneer, maar Jannes is nog enger. Die roeptoetert als arts. Schurkt tegen het groepje Welzijn kankerpatiënten en complotmevr. Röver. En verklaart als arts dat vaccinaties gevaarlijk en niet nodig zijn.
  Dat vind ik pas griezelig.
  Straks zit hij weer in één of ander programma zijn deskundigheid te geven, terwijl hij op kwakdrijfzand staat. Waar hij al heel aardig in zakt.

 29. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1312525.ece

  Griep leidt niet tot paniek, wel tot veel telefoontjes

  Moeten kinderen en zwangere vrouwen worden ingeënt tegen de Mexicaanse griep? Huisartsen krijgen het druk.

  Paniek?’, zegt huisarts Ted van Essen uit Amersfoort. ‘Mensen zijn bezórgd over de Mexicaanse griep, maar dat is nog geen paniek. Al hebben we wel last van zo’n vreemde meneer die bij Pauw & Witteman mag beweren dat elk hoestend kind naar de huisarts moet. Hij heeft niet in de gaten welke schade hij daarmee aanricht. Wij zijn nu allemaal gezonde kinderen aan het onderzoeken, waardoor mensen met hartinfarcten niet kunnen doordringen tot de praktijk.’

  Ouders hebben het gevoel dat ze slechte ouders zijn als ze de huisarts niet bellen, zegt Van Essen. ‘Het idee is: als mijn kind wat overkomt, dan heb ik in ieder geval mijn best gedaan.’

  eindquote:

  De huisartsen zijn het er over eens dat inenten vooral voor zwangeren een groot dilemma vormt. ‘Het vaccin is niet op hen getest en het is niet helemaal bekend wat het precies doet’, zegt Meijman. ‘Dat vertel ik hun ook. Ik heb de wijsheid niet in pacht. Aan de andere kant: er wordt gezegd dat er bij één op de 200 duizend bijwerkingen op kunnen treden. In het verkeer loop je meer risico. Je zegt ook niet dat ze niet meer op de fiets moeten stappen.’

  Van Essen adviseert zijn zwangere patiënten om zich na de dertiende week te laten vaccineren. ‘Ik zeg: gewoon doen. Ik heb een zwangere vrouw in mijn praktijk, die bij 31 weken griep kreeg en van wie het kind in de buik is overleden. Het is niet zeker of het door de griep kwam, maar als je dat hebt meegemaakt, dan ga je anders denken. Al kun je er nooit honderd procent zeker van zijn dat er geen bijwerkingen zijn.’

 30. wilmamazone says:

  Tja…en dan krijg je dit soort complicaties.
  De man was van tevoren kerngezond en behoorde dus niet tot een risicogroep.Hoe zou Koetsier deze situatie beoordeeld hebben?!
  Dr. Hannes zegt
  quote:

  Mocht men griep krijgen: gewoon uitzieken als altijd. Rust, kamillethee met honing en citroen, geen Tamiflu want dat doet weinig is niet nodig en heeft ook weer bijwerkingen.

  Het blijkt in de praktijk toch niet zo 1-2-3 te beoordelen en de beste stuurlui staan nog steeds aan wal:

  zie ook voorgaande bericht:

  https://cryptocheilus.wordpress.com/2009/11/04/open-brief-aan-jannes-koetsier/#comment-15113

  L1 NWS

  Familie griepdode wil klacht indienen tegen Nightcare

  De familie van de 35-jarige Heerlenaar, die woensdag overleed aan de gevolgen van Mexicaanse griep, wil een klacht indienen tegen de Nightcare. Volgens de nabestaanden heeft de centrale huisartsenpost Nightcare in Heerlen de situatie verkeerd ingeschat. De man, die niet tot de risicogroep behoorde, kreeg plotseling hoge koorts. Na meerdere telefoontjes is er wel een arts gekomen, maar ook die zag de ernst van de situatie volgens de familie niet. De GGD Zuid-Limburg wil niet op de kwestie ingaan. De Nightcare in Heerlen kon vrijdagmiddag nog niet reageren.

 31. jennyj0 says:

  Maar even weer berichtje geplaatst bij Jannes, nav comment van Margarita dat iedereen die vaccin neemt binnen 2 jaar dood is.
  Kijken wat er verwijderd wordt, die van haar of die van mij.

  9. Vrijdag 06 November 2009 19:40 (jennyjo) “…wie het M-vaccin neemt sterft binnen 2 jaar…”

  Margarita, onderbouwing graag. Je kunt niet zomaar dit soort dingen beweren zonder enig bewijs. Ben je wel wijs, om zulke dingen te beweren zonder ook maar enige onderbouwing???

 32. Carla says:

  He jakkes wat “eng” van die Margarita. En ik heb nog wel net het advies mijn huisarts gekregen om de prik WEL te nemen. Als ik dus plotseling niets meer van me laat horen………. Het ga jullie goed.

 33. marer says:

  Ik denk dat jouw comment binnen de kortste keren verwijderd is. Niet respectvol en vragen om een onderbouwing.
  En dan nog niet eens Jannes zelf respect geven voor het geweldige, uit zijn brein ontsproten, kwalitatief hoogstaand stukje betr. angst voor het vaccin en erg slecht presterende niets wetende huisartsen.

 34. marer says:

  Ja, dat krijg je, al die huisartsen zitten in één groot complot. Twee prikken en dan een groot deel der mensheid de pijp uit.
  Zal Jannes niet zo erg vinden, hij kan dan minster van volksgezondheid worden in kwakland. Met respectvolle, nooit geënte, onderdanen.
  Levert erg veel werkgelegenheid op. Beugels, rolstoelen, aangepaste auto’s en nog veel mmer van die aanpassingen om het leven van zijn mensen aangenamer te maken.

 35. Carla says:

  Nou JJ je bent al weg hoor bij Jannes….

 36. jennyj0 says:

  En weg ben ik alweer! Ja, ik zag het. Minder dan 10 minuten. Wat een butsite is dat zeg. Een verzameling halve garen is het daar.

 37. jennyj0 says:

  En Jannes maar aandelen nemen in al die voorzieningen voor gehandicapen! Wat dacht je van ijzeren longen?! Die hebben we dan ook weer nodig. Maar: je hebt dan wel 100% natuurlijke immuniteit!

 38. marer says:

  Ja, je was snel verdwenen bij Jannes. Margarita met haar idiote stelling staat er nog op. Eigenlijk moeten wij blij zijn daar gewist te worden. Met zulke vrienden heeft Jannes geen vijanden nodig.

  Als Jannes minister van Kwakland wordt koopt hij ook vast aandelen in vaccinaties voor beesten, vogels, schapen, geiten, varkens, daar kunnen er wel een beetje minder van komen. Hebben die ook maximaal 2 jaar te gaan. Margarita wordt vast staatssecretaris en mevr. Röver vice premier met staatsecretaris bicaTon.

 39. wilmamazone says:

  De open brief aan de regering van ‘DE vaccin/griepdeskundige’ Jannes Koetsier is vast op die grote hoop terecht gekomen, ocherm toch!
  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1313552.ece

  Vaccinatieangst overspoelt Nederland

  Verontruste moeders geven grieplezingen in het land. Actiegroep ‘De spuit blijft eruit’ verspreidt kaarten met verbodsborden met Mexicaanse hoed. Er verschijnen pamfletten in plaatselijke krantjes. Op prikmijmaarlek.nl kan een ‘verklaring van verzet’ worden getekend. En in Ommen is bij de politie aangifte gedaan van een voorgenomen misdrijf tegen het leven.

  De vaccinaties tegen de Mexicaanse griep zijn begonnen en een golf van angst en wantrouwen overspoelt het land. Vandaag adviseert de Gezondheidsraad of ook kinderen in aanmerking komen voor de griepprik en dat wakkert de vaccinatiepaniek extra aan. De stroom mails die bij griepdeskundigen, politici en media binnenkomt is onstuitbaar. Het zijn allemaal ‘uiterst urgente’ epistels, vol ‘schokkende informatie’ waarbij sprake is van ‘direct levensgevaar’. De boodschap: de inhoud van de vaccins is giftig maar dat wordt met opzet verzwegen.

  FBI
  Over de achterliggende redenen ventileren complotdenkers de meest woeste theorieën, waarbij ze verwijzen naar talloze internationale websites met namen als justanothercoverup en stopthevax. In het vaccin zou een nanochip zitten die burgers tot slaaf maakt. En Wereldgezondheidsorganisatie WHO zou onderdeel zijn van een internationaal misdaadsyndicaat dat de wereldbevolking wil decimeren middels massale vaccinatie. Er is bij de FBI al een aanklacht ingediend tegen de WHO.

  Dubieus
  Hoogleraar klinische virologie Louis Kroes (Leids Universitair Medisch Centrum) maakt zich grote zorgen over de ‘dubieuze geschriften’ die ook hij in zijn mailbox aantreft. Die complottheorieën zal ieder weldenkend mens naast zich neerleggen, hoopt hij, maar hij ziet om zich heen hoe de ‘absurde verdachtmakingen’ over de vaccins velen aan het twijfelen brengen. ‘Het zijn niet de vaccins die straks tot doden leiden maar deze ongegronde verdenkingen, die mensen ervan weerhouden om zich te laten vaccineren.’

  Kroes: ‘Ik ben gefrappeerd door de grote hoeveelheid vragen die ik de afgelopen weken heb gekregen. Collega-hoogleraren, vrienden en bekenden, ze willen allemaal weten of die vaccinatie nu wel verstandig is. Ik krijg het idee dat men het als een Russische roulette beschouwt. Zo van: ik doe een poging maar de kans bestaat dat ik sneuvel. Dat is volstrekt absurd.

  Risicogroepen
  De exacte bestanddelen van de vaccins staan op de website van de Europese registratieautoriteit Emea. Maar het zijn leken die met die informatie aan de haal gaan, zegt Kroes.‘Dat gaat slachtoffers kosten. Deze griep is veel gevaarlijker dan welke bijwerking dan ook. Als je tot de risicogroepen behoort is inenting altijd verstandig.’

  De belangrijkste adviseur van het Britse ministerie van Volksgezondheid noemde de vaccinopponenten vorige week ‘extremisten’. Ook de WHO is bezorgd. Kroes vraagt zich af waarom zoveel mensen ontvankelijk zijn voor wantrouwen. ‘Waarom zou de overheid met opzet burgers schade willen toebrengen?’ Hij zoekt een deel van de verklaring in de negatieve houding van veel Nederlanders ten opzichte van autoriteit.

  Peiling
  Nu het vaccineren tegen de Mexicaanse griep is begonnen, worden griepdeskundigen, politici, en media overstelpt met complottheorieën over de vaccins. Begrijpelijk, deze vaccinatiepaniek?
  Ja
  Nee

  (dikgedrukt van mijn hand)

 40. Ja, hoor. Jannes bij Goedemorgen Nederland.

  Zelfde praatje. Nu hebben volgens Koetsier zelfs de experts geen tijd om de wetenschappelijke literatuur te lezen. Men leest alleen wat voorgelegd wordt
  (stelt hij zich zo voor).

  Er zijn wel degelijk bijwerkingen ook voor de kindesjes. Kijk dan naar die bijsluiter!
  Wat dan?
  Convulsies en stuiptrekkingen. Kokkelman: wat zijn convulsies? Jannes: eeh….stuiptrekkingen. Oh, ja hartstilstand.

  Kokkelman was wel kritischer dan die gggristenpresentator van Netwerk trouwens.

 41. jennyj0 says:

  Alleen Hannes heeft tijd om de wetenschappelijke literatuur te lezen als ik het goed begrijp.

  Dat er nog mensen zijn die tijd hebben om wetenschappelijke literatuur te schrijven!
  ROTFL!!!

 42. jennyj0 says:

  En hoe hield Hannes zich onder de kritische Kockelman?

 43. Het probleem is dat journalisten niet weten wát ze moeten vragen. Kokkelman kwam ook niet veel verder dan aan Jannes te vragen of die experts die in de gezondheidsraad zaten nu allemaal gek waren. Het is gewoon wachten op de eerste lepe journalist die aan Jannes gaat vragen waar hij zijn wijsheid vandaan heeft.

  Wát die onderzoeken dan zijn die wetenschappers niet onder ogen krijgen. Dat hij dan die mensen van de gezondheidsraad een beetje bijles kan gaan geven.

  Je weet zelluf met welke referenties Jannes aan komt. Vragen om die andere referenties en staven van zijn uitspraken wat dit betreft…..

  Jannes zou gelijk de stekkers van de microfoons er hebben uitgetrokken.

 44. jennyj0 says:

  Hoe kan het dan dat Hannes dat wel allemaal onder ogen krijgt? Waar haalt hij het dan allemaal vandaan?

  Het is net zoiets als al die mensen die zeggen te weten dat de échte informatie geheim gehouden wordt. Maar dat kun je alleen maar weten als je 1) de échte informatie in je bezit hebt en 2) kunt aantonen waar en door wie die dan geheim gehouden werd. En dat kunnen ze dus nooit.

 45. Carla says:

  Ik heb het programma vanmorgen zelf niet gezien, maar vind het ONBEGRIJPELIJK dat ze Dr. Hannes steeds maar weer op TV op laten draven.

  Als daar een beetje goede redactie zou zitten zouden met een keer googelen naar zijn naam ook direct moeten zien dat er heel wat kritiek op deze man is.

  Maar er werken bij redacties van de TV veel stagiaires en er is tijdsdruk. Alle huisartsen in Nederland hebben het op het moment allemaal keidruk met vaccineren en dus geen tijd voor TV optredens. Jannes heeft alle tijd. Ze hebben bijde redacties zijn naam en telefoonnummer. Hij kent de weg naar de studio, weet hoe het gaat, heeft geen cameravrees. Kokkelman doet niet zelf zijn research of belt de gasten. Dan doet de redactie. Een team van stagaires en werkstudenten….. Ik weet uit betrouwbare bron dat dit zo bijv. bij NOVA gaat. We zullen Koetsier blijven zien vrees ik. Het gaat daar niet om de informatie maar om de kijkcijfers!

 46. wilmamazone says:

  http://www.uitzendinggemist.nl/index.php/aflevering?aflID=10279593&md5=518a850138e2c205ea1661f973b63fde

  Goedemorgen Nederland
  De beste manier om wakker te worden. De KRO presenteert iedere werkdag ’s ochtends van 07:00 tot 09:00 uur het ontbijtprogramma Goedemorgen Nederland. Presentatie: Sven Kockelmann.

  Datum uitzending: 10-11-2009 08:40

  Dr. Hannes is wéér -zoals gebruikelijk- verschrikkelijk tenenkrommend bezig!

 47. jennyj0 says:

  Ik wil het niet zien.

 48. wilmamazone says:

  http://www.kwakzalverij.nl/1176/Simoncini_gelovige_Jannes_Koetsier_tegen_vaccinatie

  Simoncini-gelovige Jannes Koetsier tegen vaccinatie

  Goedemorgen Nederland laat warhoofd aan het woord over griepvaccinatie.

  Waarom kijken journalisten toch niet beter uit wie zij op de buis uitnodigen om commentaar te geven over ontwikkelingen in de gezondheidszorg?. Nu kreeg de ex-huisarts en nu onafhankelijk medisch adviseur Jannes Koetsier, alle ruimte om zonder tegenspraak van deskundigen in Goedemorgen Nederland van heden 10 november 2009, verwarring te stichten over probleem als vaccinatie tegen de Mexicaanse griep, een ingewikkeld probleem waar vele deskundigen zich al over gebogen hebben.
  Over de bijwerkingen van de vaccinatie tegen Mexicaanse griep zei hij dat alle deskundigen met opzet voorbijgaan aan de kwalijke gevolgen van vaccinatie. Veel verder dan dat misschien wel 1 op de 10.000 kinderen stuipjes krijgen kwam hij niet. ‘Kijk maar op internet’, zei hij, en wapperde met wat printjes.

  Welk doel het KRO-programma Goedemorgen Nederland hier mee dient is onduidelijk en waarom men er dan niet ten minste iemand tegenover zet die tegenargumenten had kunnen leveren is een volstrekt raadsel.

  Koetsier profileert zich expliciet als reguliere dokter die wars is van kwakzalverij. Daar moet hij niets van hebben, zegt hij, maar op zijn weblog schrijft hij over een van de grootste kwakzalvers van de laatste tijd, namelijk de Italiaanse arts en crimineel Tullio Simoncini. Over Simoncini hebben we al het nodige bericht op onze site, zie bijvoorbeeld De kankertherapie van Dottor Tullio Simoncini uit Rome.

  eindquotes:

  Het is om hoorndol van te worden hoe slecht redacties van tv-programma’s en algemener Nederlandse journalisten hun werk doen. Als ze even de moeite hadden genomen, dan hadden ze deze informatie ook boven water gekregen en was deze ex-huisarts die duidelijk de weg kwijt is, nooit uitgenodigd. Dan was het publiek veel verwarring bespaard.

  Op de website van Cryptocheilus (Koetsier denkt dat antikwakzalver Cryptocheilus een activiteit is van de VtdK, maar dat is niet zo) kunt u meer na lezen over de activiteiten van Koetsier en Stralingsarm Nederland. Koetsier denkt ook dat de ingrediënten van de vaccins ‘elektro-actief’ (een soort van radioactief?) kunnen worden onder invloed van straling en dan ‘onvoorspelbaar onheil’ in zenuwweefsel kunnen aanrichten.

  Kijk hiervoor op:

  https://cryptocheilus.wordpress.com/2009/11/04/open-brief-aan-jannes-koetsier/

  Ook op

  http://geriatricare.wordpress.com/2009/08/04/jannes-koetsier-verhoort-gebed-doet-medische-missertje/

  is de kritiek niet mis.

 49. jennyj0 says:

  Ik ben naar de site gegaan om naar Hannes te kijken. Maar ik kon het niet. Ik breng het niet meer op.

 50. wilmamazone says:

  Een driewerf Hoera!!! voor Crippie en Bram, maar ook voor al onze vaste reageerders die zoveel tijd en moeite hebben gestoken in wèl goede research en het blijven benoemen van mistoestanden en/of bewijsbaar foute personen in -met name- de gezondheidswereld/zorg.

  *steekt nu ff zichzelf veer in reedt*

 51. jennyj0 says:

  Moet je opletten, dadelijk gaan ze roepen dat Frits van Dam eigenlijk Cryptocheilus is.

  En dat is toch niet zo Cryps?
  Toch Cryps…?
  :mrgreen:

  Bedankt VdtK!!
  Sluit me verder helemaal aan bij Wilma!

 52. wilmamazone says:

  http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/11/10/101109_klink_griep_website.html

  Zorgen Klink over foute informatie griep

  Minister Klink (Volksgezondheid) bekijkt of er een website van de overheid moet komen met informatie over de risico’s en bijwerkingen van de Mexicaanse griepprik.

  Hij zei dat in het Radio 1 Journaal. Klink maakt zich zorgen over geruchten en foutieve informatie op het internet over het vaccin.

  http://weblogs.nos.nl/radio1journaal/2009/11/10/wel-of-niet-prikken-dat-is-de-vraag/

 53. Carla says:

  Zullen de ambtenaren van Klink nu ook dus bij Jannes gaan posten? Dan weet ik wel wat Jannes gaat doen!

 54. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article2910676.ece

  Informatie op internetfora over vaccin onjuist volgens VWS

  Het ministerie van VWS komt in het geweer tegen volgens haar onjuiste informatie op internet over de Mexicaanse griep.

  Op fora en weblogs is het ministerie van plan banners te plaatsen die verwijzen naar de website waarop de overheid zelf informatie geeft over de Mexicaanse griep,http://www.grieppandemie.nl.

  Die informatie behelst de mogelijke aanwezigheid van kwikverbindingen in het vaccin. De Stichting Stralingsarm heeft via de rechter geprobeerd documenten over de samenstelling van het vaccin van VWS los te krijgen. De rechter zag de noodzaak daarvan niet in. Volgens de Zwolse rechter is er voldoende informatie beschikbaar over het vaccin via de site van het European Medicins Agency.

  Het ministerie reageert zelf niet op de weblogs en fora, maar gaat……..

  Hopelijk o.a. Dr. Hannes eens eindelijk flink aanpakken!

 55. jennyj0 says:

  Thiomersal zit al jaren niet meer in vaccins omdat er sterke aanwijzingen zijn dat de toename van Autisme/ADHD ziektebeelden met thiomersal samenhangt.

  En Jannes gaat gewoon door.

 56. Carla says:

  Jakkes hij GAAT inderdaad maar door.

  Zou hij nou al eens een antwoord/reactie van Klink en/of Balkenende hebben ontvangen op zijn “belangrijke” brandbrief. Ik durf hem er niet meer naar te vragen hoor 😀

 57. wilmamazone says:

  Ook deze kan Dr. Hannes in zijn zak steken:

  http://weblogs.nrc.nl/griepblog/2009/11/10/arts-en-media/#more-65

  Michiel van Agtmael, internist-infectioloog

  Arts en media

  Op maandagochtend werd ik half acht ’s morgens gebeld door BNR radio. Bijna elke dag word ik nu gebeld door een journalist of redactie. Thuis en op het werk. Of via onze dienst communicatie met vragen over de Mexicaanse griep.

  Meestal bedank ik voor de uitnodiging omdat ik me altijd twee dingen afvraag:

  1. Heb ik nu nieuws voor het algehele publiek?
  2. Ben ik de expert op dit specifieke onderwerp? En meestal is het antwoord op een of beide vragen nee.

  Nu ging het om mijn mening over het vaccineren van kinderen. Ik vertelde de journalist dat ik

  1. niet ga vooruitlopen op een uitspraak van de Gezondheidsraad en
  2. dat ik geen kinderarts maar internist ben en dus niet de expert op dit terrein.

  Later die ochtend bleek de BNR journalist een mevrouw te hebben uitgenodigd van de organisatie prikmijmaarlek.nl. Het zou goed zijn als de media zich ook deze vragen stelt voordat ze iemand uitnodigen.

 58. wilmamazone says:

  Dr. Hannes komt gewoon weer met een nieuw stukkie op z’n blog:

  Voorlichting door overheid over vaccinaties is niet correct.
  Dinsdag 10 November 2009 19:15

  Enkele quotes:

  Door te googlen op thiomersal ontdekt men dat er toch ook de nodige wetenschappers zijn die deze toevoeging aan vaccins onveilig vinden vooral voor onrijpe hersenen van (ongeboren) kinderen. Thiomersal zit al jaren niet meer in vaccins omdat er sterke aanwijzingen zijn dat de toename van Autisme/ADHD ziektebeelden met thiomersal samenhangt.

  Het M-griep-vaccinatie-advies van de overheid lijkt voor gezond verstand niet geloofwaardig.

  -Tijdens de zwangerschap de eerste drie maanden niet vaccineren wegens mogelijke risico’s voor het kind, dan zes maanden wel, na de geboorte eerst zes maanden niet en daarna weer wel. Logisch??

  -Eerst zijn zwangeren en kinderen geen risicogroep, dan als meer vaccins beschikbaar komen ineens weer wel. De cijfers over de mildheid van de griep op het zuidelijk halfrond waren toch al tamelijk lang bekend? Is dit dan wel een strikt medische afweging?

  Overheidsreactie op kritiek heeft averechts effect. Wat is wel nodig.

  Op TV gaan Klink, Coutinho, Osterhaus een discussie met criticasters liefst uit de weg. Wel geeft men af op bewuste nadenkende burgers die de rooskleurige geruststellende overheidsinformatie niet meer vertrouwen. Zo komen we niet verder. De tijd dat de dokters beslisten wat goed voor ons was, die is niet meer. Wat nodig is om het vertrouwen van de burgers terug te krijgen en het tij te keren is het volgende:

  -Volstrekte openheid over alle voordelen en nadelen van vaccinaties, zodat burgers verantwoord zelf kunnen kiezen. Dus burgers niet willen pushen richting vaccinaties.

  -Bereidheid om het vaccinatiebeleid kritisch onder de loep te nemen en daarbij alle wetenschap, ook die tegen pleit, te betrekken.

  -Een veel betrouwbaarder monitoring van mogelijke vaccinatie-calamiteiten dan nu het geval is.

  Niet alleen nog te stom om voor de duvel te dansen dus, maar ook boosaardig blijven suggereren dat de 35 wèl knappe koppen, die zich alleen al in Nederland zorgvuldig over het probleem gebogen hebben, opzettelijk niet juist bezig zijn.
  Juiste informatie zoekt Jannes niet op en/of gaat ‘m nog steeds het ene oor in en…….juist ja!

  Intussen ben ik benieuwd wat de deskundigen van het Pieter Baan Centrum van Jannes Koetsier zouden vinden. Als je zover van het padje af bent zou dat weleens een hele waslijst kunnen worden.

 59. Carla says:

  Je zou haast gaan vrezen dat Jannes al weer in e.o.a. studio klaar zit, want de kritische reacties op zijn nieuwste stukkie blijven er langer dan 15 minuten op staan terwijl hij anders met zijn vinger op de delete knop vastgeplakt zit………

 60. jennyj0 says:

  @ Carla,

  Ha ha! Ja, dat vrees ik ook.

 61. wilmamazone says:

  Als Jannes toch thuis is kan ie dit ff lezen, hoort ie het ook nóg eens van een ander:

  http://www.nos.nl/nosjournaal/dossiers/varkensgriep/101109_antwoorden_kinderprik.html

  Kinderen en de griepprik

  Minister Klink heeft na advies van de Gezondheidsraad besloten dat ook kinderen in de leeftijd van zes maanden tot en met vier jaar in aanmerking komen voor de Mexicaanse griepprik. Hieronder een selectie van vragen die wij voor u hebben beantwoord.

  Waarom een prik voor kinderen tussen de 6 maanden en 5 jaar?

  Het afweersysteem van kinderen vanaf 5 jaar is volgens de Gezondheidraad goed genoeg om te beschermen tegen de Mexicaanse griep.

  Heel jonge kinderen hebben minder weerstand en kunnen dus sneller griep krijgen. Ze hebben ook meer kans op complicaties. Wanneer ze die krijgen en vervolgens in het ziekenhuis moeten worden beademd, kunnen ze blijvende lichamelijke schade oplopen.

  Minister Klink wil deze groep kinderen zoveel mogelijk beschermen door hen een vaccinatie aan te bieden.

  Waarom krijgen baby’s de griepprik niet?

  Europees onderzoek heeft uitgewezen dat het vaccin veilig is voor kinderen vanaf zes maanden. Het vaccin is niet goedgekeurd voor baby’s onder de zes maanden. Daarom worden kinderen onder de zes maanden niet ingeënt.

  Kunnen ouders tegen betaling al hun kinderen laten inenten?

  De vaccins worden alleen gegeven aan de risicogroepen die de minister heeft aangewezen. Ook als u zelf voor de prik wil betalen, kunt u die niet krijgen.

  Kan een ongeboren kind het vaccin ‘binnenkrijgen’ via de moeder?

  Na de vaccinatie maakt uw lichaam antistoffen aan om u tegen het nieuwe griepvirus te beschermen. Deze antistoffen kunnen via de placenta bij uw kind terechtgekomen. De antistoffen verdwijnen binnen een paar maanden.

  Het RIVM ontraadt vaccinatie in de eerste dertien weken van de zwangerschap, omdat dan nog niet alle risico’s voor de vrucht kunnen worden uitgesloten. Er zijn geen aanwijzingen dat het vaccin schade toebrengt aan het ongeboren kind wanneer de eerste dertien weken voorbij zijn.

  Waarom moeten zwangere vrouwen zich laten vaccineren?

  Alle vrouwen die de vierde maand van hun zwangerschap ingaan, krijgen het advies zich te laten inenten omat die vrouwen eerder complicaties kunnen krijgen door de Mexicaanse griep. Zo staat bijvoorbeeld het middenrif in de laatste fase van de zwangerschap hoog, waardoor de longen minder ruimte krijgen. De ademhaling kan daardoor worden belemmerd.

  Bij zwangere vrouwen is het risico op complicaties door de Mexicaanse griep groter dan de risico’s die eventuele bijwerkingen door het vaccin met zich meebrengen.

  Ook in de laatste fase van je zwangerschap?

  Het kan zinvol zijn ook in de laatste fase van de zwangerschap de vaccinatie te halen. Soms is het beter het niet te doen, bijvoorbeeld als u al weet dat u binnen een paar dagen een keizersnede zult krijgen of als de bevalling zal worden opgewekt. Bespreek dit dan met uw verloskundige, gynaecoloog of huisarts.

  Laat je je in de laatste fase van de zwangerschap wel vaccineren, dan is het kind na de bevalling tijdelijk beschermd tegen het nieuwe griepvirus.

  Is het gevaarlijk als een baby het vaccin via de moedermelk krijgt?

  Baby’s kunnen in principe moederlijke antistoffen via de moedermelk krijgen. Dit geldt dus ook voor antistoffen als gevolg van een vaccinatie. Deze antistoffen kunnen geen kwaad voor het kind, maar hebben juist een positief effect.

  Het is echter niet bekend hoeveel antistoffen er overgaan, dus je kunt niet zonder meer zeggen dat een kind dan ook volledig beschermd is tegen Nieuwe Influenza A.

  Krijgen kinderen dezelfde dosis als volwassenen?

  Kinderen die met Focetria worden gevaccineerd, krijgen dezelfde dosis als volwassenen (0,5 ml). Kinderen die met Pandemrix worden gevaccineerd krijgen twee keer een prik met een halve dosis (0,25ml).

  Kinderen die in de medische risicogroep vallen, worden bij de huisarts gevaccineerd met Focetria. De GGD’en gaan vaccineren met Pandemrix.

  Krijgt een kind dat bijna 6 maanden is een oproep voor een prik?

  Het RIVM stelt dat kinderen die geboren zijn na 22 mei 2009 niet in aanmerking komen voor een vaccin. Kinderen die dus op 23 november nog geen zes maanden zijn, worden niet ingeënt tegen de Mexicaanse griep. De huisgenoten van die kinderen kunnen wel worden ingeënt. Dit gebeurt, net als bij alle andere risicogroepen, op vrijwillige basis.

 62. Carla says:

  Ik zat net te denken “Het was dus niet voor Netwerk….” Hoewel hij daar wel genoemd werd. Nog even bij Jannes kijken naar de reacties.

  JJ hij is gewoon thuis hoor! Want floep; er is weer van alles weg!

 63. jennyj0 says:

  Netwerk gezien? Met een verontruste moeder, Anneke Bleeker. Eindelijk een beetje tegenwicht tegen de kwakkers.
  http://www.netwerk.tv/uitzending/2009-11-10/mexicaanse-griep-feiten-en-fabels

  Ook de verontruste moeder zei dat ouders ‘hun eigen onderzoek’ moeten doen. Belachelijk natuurlijk. Is niet te doen en hoeft ook niet, hebben we de wetenschappers toch voor?

  De journalist zei dat ze wel een enorme verantwoordelijkheid nam door mensen zo stellig vaccinaties af te raden. Nee hoor, helemaal niet! De verontruste moeders zijn nergens verantwoordelijk voor, mensen zijn zelf verantwoordelijk voor hun keuzes. Toen Simone Buitendijk zei dat het vaccin veilig was haalde Anneke Bleeker ‘andere deskundigen’ aan zoals – ja, jullie raden het al – Jannes Koetsier!! Mevrouw Buitendijk hield haar gezich zowaar in de plooi. Ik weet net of ik dat gekund zou hebben.

 64. Vandaag op nursing.nl een reactie:

  “Ik zag laatst een fimpje van een arts die onderzoek deed, en het bleek dat voor gezonden mensen, de kans groter wat op verlammingsverschijnselen, of een van de andere bijwerkingen, van het vaccin, dan dood gaan aan de griep.”

  http://www.nursing.nl/home/article/5409/kinderen-ook-inge-nt-tegen-mexicaanse-griep

  Ik hoop dat er nog een naam ter berde komt, maar ik heb een vermoden…

 65. jennyj0 says:

  Ja, je weet wel, die arts die alle wetenschappelijke literatuur heeft gelezen die voor alle andere artsen verborgen wordt gehouden.

 66. marer says:

  Ja, die arts heeft er ook de tijd voor. En als voormalig huisarts heeft hij nu meer verstand van influenza dan de specialisten op dat gebied. Tenslotte reist hij heel veel studio’s af en heeft een boekje geschreven.

 67. jennyj0 says:

  O ja, een boekje. Was ik vergeten.

  Margarita helpt hem ook. Die heeft namelijk enorm veel artsen en apothekers in de familie- en vrindenkring (voel je de fijne nuance kind, zou mijn grootmoeder zeggen) en die roept zij nu op om het infame beleid van de regering tegen te werken. De mensen worden ook expres banggemaakt, lees maar:

  6. Dinsdag 10 November 2009 22:24 (Margarita) Vanmiddag ging ik, gesponsord door diverse bedrijven wb voorlichtingspamfletten over het M-vaccin, op pad en kwam o.m. bij een oudere dame die teleurgesteld zei dat ze niet in aanmerking kwam voor het vaccin omdat ze kanker had; haar huisarts en cardioloog wilden niet dat ze het kreeg omdat ‘er allerlei stoffen inzitten die gezonde mensen misschien wel verdragen, maar u niet.
  Mijn weg vervolgend drong steeds beter tot me door HOE ONTHULLEND EN SCHOKKEND DIT IS:
  -(huis)artsen weten dus hoe schadelijk is wat ze inspuiten
  – Op advies der GEZONDHEIDSraad roept dhr. Klink die mensen
  op die het vaccin JUIST NIET moeten krijgen: risicogroepen:

  M.a.w.: artsen zijn, naar het lijkt, niet meer te vertrouwen.

  Hierbij een HERHAALDE oproep aan artsen in de familie-/vrienden-bekendenkring (in willekeurige volgorde)
  Ies, Robert, Paul, Dirk, Annelies, Karel, Paul 2, Ingrid, Alfons,
  Jaap, Hedwig, Frans, Piet, Alet en alle andere (huis)artsen
  naar eer en geweten te handelen en het vertrouwen van mensen die zich aan jullie/u hebben toevertrouwd NIET TE BESCHAMEN door hun
  cruciale informatie te onthouden. Denk aan de Eed van Hippocrates!

  Datzelfde geldt voor apothekers en verpleegkundigen.
  Dus ook hier enkele namen uit de eigen kring:
  Hetty, Pieter, Elly, Rozemarijn, Tiny, Marian, Dick, Joke, Judith, Ignace en anderen.

  Een apotheker vertelde me vandaag dat het RIVM alle griepgevallen
  op een hoop gooit en ze Mexicaanse griep noemt. ‘We testen niet meer’ ‘Om mensen schrik aan te jagen?’vroeg ik; ‘Ja’

  Ik ga nu slapen. Morgenmidag krijg ik mijn eerste prik.

 68. Al die mensen die Hij ziet en dan géén influenza krijgen. p<.001

  Het bewijs is daar.

 69. wilmamazone says:

  Ik heb vanmiddag mijn 1e Mex-prik gehad en ik leef nog!
  Maar wel eigenaardig hoor: ik heb opééns zó’n zin in taco-chips en daar ben ik -normaal gesproken- helemaal niet zo weg van. 😆

 70. marer says:

  Gelukkig gaan jullie mij voor, ik ben pas eind november voor De prik aan de beurt. Dus als jullie zwak, ziek en misselijk worden graag even bericht.
  Tot de dood ons scheidt. 🙂

  En Margarita moet nodig langs een psychiater.

 71. jennyj0 says:

  Ja daar heb je het gedonder al Wilma! Hebben ze ook geheimgehouden, van die tacochips.

 72. puma73/ton says:

  is van voorbijgaande aard wilma, heb daagen chili con carne gegeten na mijn mex griepprik

 73. wilmamazone says:

  Het gaat met de minuut slechter met me, nu hier weer zin in en daar ben ik -normaal gesproken- al hélemaal niet weg van! Hèèèèèlp!!!!!!!

 74. jennyj0 says:

  Ik heb vanmiddag mijn 1e Mex-prik gehad en ik leef nog!

  Ha! Ben je vergeten wat Margarita zei? Over 2 jaar ben je dood hoor.

 75. jennyj0 says:

  We moeten Jannes er bij halen vrees ik.
  ROTFL!

 76. Carla says:

  Yummy! Morgen de Mex-prik voor mij. Ik verheug me nu al op de “bijwerkingen” 😉

 77. wilmamazone says:

  Ow ow ow, wat een ellende!
  De komende dagen gaan hier dus óók velen 3 uur tegen de wind in stinken vanwege al die Chili con Carne.

  Heb al de onbedwingbare behoefte gevoeld om te kijken of ik alles in huis heb om daar morgen een soeppan vol van te maken en ik ben maar in mijn uppie! Hèèèèèlp!!!!

 78. wilmamazone says:

  Dr. Hannes wil respect, maar ik voel de niettegentehouden behoefte om dit lied aan hem op te dragen. Hèèèèèlp!!!!
  Die rotprik ook en de naald was bot, da wil je niet weten!

 79. jennyj0 says:

  Zojuist wilde ik een bericht plaatsen bij Jannes maar dat lukte steeds niet omdat het te lang was, je mag maar maximaal 1000 tekens. Dus flink ingekort en toen ging het dan:

  “… (F. van den Berg) […]Door die actie ga je steeds meer twijfelen aan vrije mennigsuitimg en lijkt het steeds meer om propaganda te gaan …”

  Als de burgers in dit land het recht hebben om op het internet de grootst mogelijke onzin over vaccinaties te verkondigen, dan heeft de overheid het recht om daar een banner bij te plaatsen met verwijzing naar informatie van de overheid zelf. Het zou toch te gek zijn als dat niet zou mogen.

  Jullie zien informatie van de overheid als propaganda bedrijven. Maar aan alle onzinnige zaken die op het internet voorbij komen mag niet getornd worden. Want God verhoede dat de kwakzalvers en andere verdwaasden ook maar een strobreed in de weg gelegd wordt!
  Welnu, dat gebeurt dus ook niet. De regering zet er alleen maar de eigen informatie tegenover. Waarom zou dat niet mogen? Zijn jullie soms voorstanders van censuur??

  Maar het gekke is dat bijvoorbeeld berichten van Margarita en Ger veel langer zijn – dat van Ger bijvoorbeeld bijna 1500 tekens – en die worden wel geplaatst. Dat snap ik niet.

 80. Carla says:

  Volgens mij zijn de “spelregels” bij Jannes weer veranderd. Het was toch dat je 5 dagen kon reageren? Nu staat er dat het er slechts 3 zijn. Volgens mijn waren het ook 400 woorden en dat is nu 200 geworden. Toch knap dat dit allemaal wel technisch uitgevoerd kan worden, maar de klok nog steeds op zomertijd staat.

  Hij vond het “noodzakelijk” om toch een keer te reageren; over het feit dat zijn TV optreden in Goedemorgen Nederland nog steeds is te bewonderen….. Dat is natuurlijk namelijk veel belangrijker dan al het andere. Tja.

 81. wilmamazone says:

  Je had je de moeite kunnen besparen JJ, het bericht is al verdwenen.

  De spelregels bij Jannes zijn inderdaad weer veranderd en hij wil nu ook van reageerders een e-mailadres.

 82. wilmamazone says:

  Dr. Hannes en Co. nu officiëel middeleeuwse kwakzalvers en terecht!:

  http://www.trouw.nl/nieuws/zorg/article2911751.ece

  VWS gaat actief onzin te lijf op internet
  Niet alleen de discussie rond Mexicaanse Griep wordt vervuild

  Het ministerie van Volksgezondheid gaat zich op internet meer mengen in discussies over ziektebestrijding.

  Minister Ab Klink (Volksgezondheid) gaat ervan uit dat op weblogs en in fora indianenverhalen over vaccinaties zullen blijven verschijnen, ook over andere ziekten dan de Mexicaanse griep.

  Als voorbeeld noemde de minister woensdag in de Tweede Kamer de Q-koorts. Zijn bedoeling is om „idiote verhalen de kop in te drukken”, zoals over de gevaren die vaccinatie tegen de Mexicaanse griep met zich kunnen meebrengen. De minister vroeg zich af hoe mensen het in hun hoofd halen dat de overheid bijvoorbeeld met de inentingen nanodeeltjes in het menselijk lichaam zou willen brengen om hen te kunnen controleren.

  Klink vergeleek de verspreiders van indianenverhalen met middeleeuwse kwakzalvers. „Dat zullen we met moderne media moeten bestrijden.” GroenLinks-Kamerlid Jolande Sap vroeg zich af of de overheid niet een beroemde Nederlander als Frans Bauer zou moeten inzetten om mensen ervan te overtuigen dat een prikje geen kwaad kan. Wat betreft de minister mag de zanger nog woensdagavond op de televisie als hij zich heeft laten inenten, antwoordde hij met een knipoog.

  Klink riep zorgpersoneel nogmaals op zich tegen de Mexicaanse griep te laten vaccineren. Zieke medewerkers in ziekenhuizen in andere zorginstellingen kunnen patiënten besmetten. Ook is het van belang dat er genoeg gezonde artsen en verpleegkundigen zijn als de epidemie nog verder groeit. Hij wees erop dat zich nu al problemen voor beginnen te doen bij de bemanning van afdelingen intensive care.

 83. jennyj0 says:

  Eindelijk!!

  Mijn berichtje bij Jannes is natuurlijk al weer weg. Misschien kan zich daar ook eens een ambtenaar melden. Wel binnen de 200 woorden blijven hoor.

  En NOOIT MEER Jannes Koetsier op tv als ‘vaccinatiedeskundige’ svp, want dat is echt de gotspe van het jaar.

 84. Carla says:

  Amen!

 85. wilmamazone says:

  Waar heeft Klink het ook over?:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1314782.ece

  Q-koortspatiënten vrezen gebrek aan aandacht

  In Oss in dinsdag een patiëntenvereniging voor mensen met Q-koorts opgericht. De oprichters vrezen dat er door de Mexicaanse Griep geen aandacht meer is voor die andere ziekte.

  *LTO: Bedrijven met Q-koorts een jaar op slot
  *Gerichte voorlichting over Q-koorts
  *Help, ik ben ziek. Heb ik soms Q-koorts?
  Vijf mensen zullen de vereniging gaan leiden, nog eens vijf zullen hen met raad en daar terzijde staan. Dat meldt Omroep Brabant.

  eindquote:

  Q-koorts is een ziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie, Coxiella burnetti genaamd. De Q komt van het Engelse woord ‘Query’, dat vraagteken betekent. Want lange tijd was de oorzaak onbekend en werd de ziekte ‘query fever’ genoemd. Q-koorts is voor het eerst vastgesteld onder personeel van een slachthuis in Brisbane, Queensland, een staat in Australië. Vandaar dat ook wordt beweerd dat de Q van Queensland komt.

 86. wilmamazone says:

  http://www.nrc.nl/opinie/article2411080.ece

  Mexicaanse griep: Klink kan voordeel hebben bij internet
  Overheid mag burgerforums niet onweersproken laten; samenwerking kan ook

  De overheid staat bij actuele discussies op afstand als ze internet negeert. Meedoen is de enige optie, stellen Sanderijn Cels en Joeri van den Steenhoven.

  De Mexicaanse griep komt uit Zwitserland. Daar zijn dit jaar in een intercitytrein flesjes met het Mexicaanse griepvirus ontploft, zodat het zich kon verspreiden. Op winst belust medicijnfabrikanten lieten het virus los. Een nieuw, eveneens gefabriceerd griepvirus zal de wereldbevolking drastisch verminderen – een welkom geschenk voor de Wereldgezondsheidsorganisatie.

  U kunt dergelijke beweringen moeiteloos vinden op Nederlandse websites zoals prikmijmaarlek.nl en verontrustemoeders.nl, onder het mom van eerlijke voorlichting van bezorgde burgers onder elkaar. Ze worden razendsnel verspreid door twitterberichten op mobiele telefoon en via andere sociale media. Een sneller virus kun je niet bedenken.

  Ondertussen leunt de overheid achterover en heeft tot dusverre geen nieuwe media ingezet om de geruchtenstroom tegen te gaan. Het lijkt wel alsof Den Haag koudwatervrees heeft als het op sociale media aankomt.

  In crisissituaties consumeren burgers niet alleen informatie, ze produceren die ook. Die geruchtenstroom begint bij……

  eindquotes:

  Dus wat staat minister Klink te doen? Er zijn folders, tv-spotjes en er is zelfs een website. Maar wil de overheid weer grip krijgen op de informatiestroom, dan moet ze gaan participeren in deze online netwerken.

  Dat vereist een nieuwe houding van de overheid. Niet door het via Twitter ook nog allemaal eens uit te leggen of antivaccinwebsites te bestoken met banners om ze te bestrijden zoals minister Klink nu voorstelt. Wel door met burgers via sociale media in dialoog te gaan. Door sneller te reageren met eerlijke informatie en naar die plekken op het web te gaan waar burgers actief zijn. Door begrip te tonen voor de zorgen die burgers hebben en hun vragen te beantwoorden, bijvoorbeeld via een blog van experts of een online netwerk van huisartsen.

  Dat vergt een overheid die open en adaptief is. En ook bescheiden: de overheid moet daarbij erkennen dat zij het niet altijd het eerste of het beste weet en dat ze anderen nodig heeft. Dat is immers de crux: je kunt deze webtoepassingen niet los zien van de gedachte die eraan ten grondslag ligt – dat gebruikers in alle openheid samenwerken. Deze samenwerking zal lang niet altijd probleemloos verlopen. Maar het negeren van de sociale media kan voor de overheid tot ernstige bijwerkingen leiden.

  quote:

  Deze samenwerking zal lang niet altijd probleemloos verlopen.

  Inderdaad!
  Met name Jannes Koetsier zit niet op juiste informatie en/of vragen en/of kritische opmerkingen te wachten, die worden op zijn site -met grote regelmaat- als de gesmeerde bliksem gewist/ausradiert.

 87. Carla says:

  Zum kotzen! Jannes zit in TV programma’s te beweren dat hij niet tegen vaccineren is, maar ….. “de informatie is onvolledig EN te rooskleurig”…….

  Alles wordt bij hem sofort verwijderd, behalve……….

  de halve gare verhalen van ene Margarita. Die denkt dat zij Jannes kan dicteren wat hij in zijn brieven aan ministers moeten schrijven en artsen en apothekers “opdrachten” kan geven. Dat blijft allemaal wel mooi staan!

  Wie is toch in Godsnaam dit van de pot gerukte gekke mens?

 88. jennyj0 says:

  Gepost bij Jannes – ben zo kwaad!!!

  17. Woensdag 11 November 2009 16:26 (jennyjo) De overheid geeft informatie. Dat willen jullie toch steeds?! Dringt het nou nooit eens tot jullie door dat jullie het misschien wel gewoon helemaal bij het verkeerde eind hebben? Het is echt verschrikkelijk hier op dit blog, waar ALLE TEGENGELUIDEN consequent verwijderd worden door de grote vaccinatiedeskundige Koetsier. Over censuur gesproken! Jullie moeten je schamen met zijn allen, voor dat onverantwoordelijke gepraat van jullie. Bah!

 89. marer says:

  Misschien helpt het al iemand Jannes de Hannes weer eens ziet op de t.v., een brief/mail naar de omroep te zenden om hem aan te wijzen als voorstander van kwak, broodjes aap verhalen en volstrekt onvoldoende kennis van medische zaken.
  Die grote geilheid en gekokketeer van hem in de media moet maar eens afgelopen zijn.
  Het roeptoeteren betr. onbetrouwbare overheid, stralingsarmen, kwakzalver Simoncini, versterven van ouderen etc. op zijn website moet maar eens benoemd worden en op waarde worden geschat.

 90. jennyj0 says:

  En die idiote opvatting over niet-reanimeren van hartpatiënten.

  Heb zojuist mijn mex griepprik gehaald. We zullen zien!

 91. marer says:

  Volgens de “Margarita wijsheid” bij Jannes ben je binnen twee jaar dood na die prik. Dus geniet van elke dag die er nog rest.
  (Ik heb gelukkig twee weken langer te leven. Ik ben pas eind november aan de beurt.)

 92. Carla says:

  @Crypto

  🙂 😉

 93. jennyj0 says:

  Ik heb me zo vaak afgevraagd waarom ik me eigenlijk altijd zo druk maak. Nou, hierom dus! 😆

 94. wilmamazone says:

  http://www.limburger.nl/article/20091112/BLOGS02/911119942/1056

  Gechipt!

  Als groot liefhebber en (amateur)onderzoeker van complottheorieën, was ik natuurlijk extra geïnteresseerd in het verhaal dat er in de vaccinatieprik tegen de Mexicaanse griep een nano-chip zit. Door die chip, die volgens de complottheorie inmiddels in mijn lijf zit omdat ik vorige week mijn eerste prik kreeg, kunnen ZIJ (de farmaceutische industrie, overheden, geheime diensten en combinaties daarvan) aflezen wat mijn gezondheidssituatie is. Dat is handig bij het weigeren van, bijvoorbeeld, medische behandelingen of leningen in de toekomst.

  Extra interessant is dat ZIJ, zo lees ik op websites die gespecialiseerd zijn in de gevaren van vaccinaties, door die chip in mijn lijf mijn emoties en gedachten kunnen sturen. Dat doen ze met elektromagnetische golven die ZIJ op elk gewenst moment naar me toe kunnen sturen.
  Toen ik vorige week in deze krant schreef dat ik me, vanwege mijn lidmaatschap van de zogeheten risicogroepen, zou laten inenten tegen Mexicaanse griep, kreeg ik direct kritiek. Ik zou propaganda bedrijven voor ‘de farmaceutische industrie’. ‘De farmaceutische industrie’ is een beetje geworden wat in de jaren zestig het ‘militair industrieel complex’ was. Dat ‘militair industrieel complex’ was een club van machtige samenzweerders die ons manipuleerde om te geloven dat het goed was om erg veel geld uit te geven aan defensie, De Telegraaf te lezen en rechts te stemmen. Nu hoor je er nooit meer van. Waarschijnlijk zijn ZIJ in pillen en spuiten gegaan. Ik bestrijd overigens dat ik, zoals ik gisteren hoorde, een handlanger ben van ‘de farmaceutische industrie’. Ik doe slechts wat die nanochip me opdraagt.

 95. wilmamazone says:

  Ik dacht werkelijk dat Jannes Koetsier mij niet meer kon verbazen, maar hier viel toch nog spontaan mijn mond van open!

  Jannes op zijn blog:

  Amaris Thedotion bejaarden door insuline-fout in ziekenhuis?

  Vrijdag 13 November 2009 15:51

  Ik ben vandaag gebeld door een vrouw wier schoonmoeder één van de elf in het ziekenhuis opgenomen patiënten is uit Amaris Theodotion te Laren. Er zou een fout gemaakt zijn bij de pandemie-vaccinatie.
  De schoondochter vertrouwt dit insuline-vergissing-verhaal niet en heeft daarvoor goede argumenten.

  Namelijk:
  – 200 zwakke oudjes werden geprikt met het pandemie-vaccin. Hoe kunnen er dan elf insuline gekregen hebben? Er zitten toch maar tien doses in een vaccin-flacon? De andere oudjes hadden kennelijk geen last.
  – De ziekenhuisopname was wegens shock-verschijnselen die ook als mogelijke bijwerking na pandemievaccinatie kunnen optreden volgens de bijsluiter (anafylactische shock)
  – Behandeling van hypoglycaemie (te laag bloedsuiker) die het gevolg is van onterechte of teveel insuline dient te bestaan uit toedienen van suiker, direct via limonade drank en als drinken niet gaat via glucose-infuus. Dat weet iedere verpleger en diabetespatiënt. De naar het ziekenhuis afgevoerde bejaarden kregen allen infuus maar ook andere medicatie toegediend. (tegen anafylactische reactie?)
  – Er is direct contact geweest met de autoriteiten alvorens de zaak naar buiten werd gebracht. Het belang van de autoriteiten om het Mgriepvaccin buiten verdenking te houden is giga.

  Uiteraard weet ik ook niet wat er gebeurd is, maar het insulineverhaal lijkt gezien deze gegevens niet erg logisch. Ik ben ook benieuwd wat er met de verpleegkundige gaat gebeuren die de insuline-fout gemaakt zou hebben. Grondig journalistiek onderzoek naar deze zaak lijkt mij wel zinvol. Burgers hebben recht op complete informatie. De overheid promoot vaccinatie. Kunnen we dan wel zeker zijn van de eerlijkheid en veelzijdigheid van de informatie die de overheid verspreid over de risico’s van de griep en veiligheid van de vaccins?

  De 1e reactie is ook al binnen:

  1.Vrijdag 13 November 2009 16:23 (Margarita)

  De overheid c.s. zit(ten) in een mand waar ze alleen maar steeds opnieuw doorheen kunnen vallen.
  Wij hoeven niets te doen dan wachten op de volgende val:
  zoiets gebeurt automatisch wanneer men kettingliegt: ze heeft de strop om haar nek zelf gecreeerd en omgebonden.
  Godzijdank krijgt deze vrije val steeds meer vaart.

 96. Carla says:

  Ik had hem ook al gezien. De (onderzoeks) journalisten doen ook hun werk al niet goed. Hij moet echt alles zelf doen.

 97. wilmamazone says:

  Waar heeft Jannes het over:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1315836.ece

  Grove fout met vaccinatie Mexicaanse griep

  Elf bewoners van een verzorgingstehuis in Laren hebben in plaats van een vaccin tegen de Mexicaanse griep, insuline toegediend gekregen. De bewoners, veelal ouderen, zijn opgenomen in het ziekenhuis.

  Rachel Mak, directeur van verpleeghuis Amaris Theodotion spreekt van een grove fout. ‘Dit is echt verschrikkelijk’, zegt hij in BN/De Stem.

  Quote van mij uit De Stem:

  Mak: “Gelukkig kwam een medewerker er nog tijdens het injecteren achter dat er iets niet goed was. Doordat we er tijdig bij waren, konden we de mensen meteen geneesmiddelen en suiker geven. Daardoor zijn er tot nu toe geen nadelige gevolgen geconstateerd.”

  Zonder maatregelen kan een injectie met insuline, een middel voor diabetici, gevaarlijk zijn. Door toediening van insuline wordt de bloedsuikerspiegel verlaagd. Dit kan bij mensen die niet aan diabetes lijden, ernstige gevolgen hebben. Maar volgens Mak is de fout op tijd ontdekt en zijn de eventuele gevolgen van de insulinetoediening onder controle. Hij verwacht dat de bewoners vrijdag weer naar huis kunnen.

  Onderzoek
  Het is nog onduidelijk hoe de fout kon gebeuren. ‘Ik vermoed dat het etiket van de flacon met vaccin niet is gecontroleerd’, aldus Mak in De Telegraaf. Er is een onderzoek naar de zaak ingesteld.

 98. Carla says:

  Moet je reactie # 2 van Margarita bij Jannes lezen.

  OM TE GILLEN!!!!!

 99. wilmamazone says:

  Jezusmariajozefonzelieveheerheiligegeestenallenietgevallenengelenindehemelstaonsasteblieftbij!

  2.Vrijdag 13 November 2009 16:49 (Margarita)

  Zojuist heb ik Jannes Koetsier en Anneke Bleeker genomineerd als beste politici van het jaar 2009 in de Eenvandaag-enquete: helaas ontbrak de ruimte voor dhr. Trentelman, die ik in gedachten wel heb genoemd.
  Het hele kabinet, behalve Andre Rouvoet, staat aangegeven als slechtste politicus/a; in gedachten dhr. Klink als primus inter pares.

 100. wilmamazone says:

  Waar heeft Margarita ’t over:

  http://www.eenvandaag.nl/politiek/35338/kies_de_politicus_van_het_jaar

  Wie vindt u de beste politicus van 2009 en wie de slechtste? Word nu lid van het EenVandaag Opiniepanel, breng uw stem uit, en maak kans op kaartjes voor de speciale Politicus van het Jaar uitzending met bekende politici.

  Doe mee, en kies de politicus van het jaar.

 101. jennyj0 says:

  Die sporen toch niet daar met z’n allen? Je mag geen vragen stellen aan Jannes, maar ik vraag mij toch wel heel erg af wat hij bedoelt, of liever insinueert met dit idiote bericht. Dat het geen insuline was maar de girepprik en dat ze het insulineverhaal bedacht hebben om het vaccin uit de vuurlinie te houden? Dat is toch krankzinnig? Je bent toch niet goed bij je hoofd als je zoiets denkt? De gekte daar is met geen pen te beschrijven en het wordt met de dag erger. Als ik Klink was ging ik Jannes voor de rechter slepen ivm smaad. Wat een hufter is die Jannes zeg, getverderrie.

 102. marer says:

  Zou die bijdrage van Margarita blijven staan? Als ik Koetsier was zou ik mij doodschamen voor zo’n bijdrage.
  Een gevoel van plaatsvervangende schaamte is toch wel op zijn plaats?

 103. jennyj0 says:

  Jannes is de schaamte voorbij vrees ik.

 104. Carla says:

  Precies dat had ik ook een beetje. Je geneert je toch dood met zulke rare lieveheersbeestjes die je de hemel in prijzen. Ik althans wel.Brrrr

 105. wilmamazone says:

  http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/11/13/131109_bejaarden_laren_griep.html

  Bejaarden weer thuis na foute injectie

  De elf bejaarden die gisteren in een verpleeghuis in het Noord-Hollandse Laren verkeerd waren ingeënt, zijn na een dag in het ziekenhuis weer thuis.

  De groep kreeg per ongeluk insuline toegediend in plaats van het vaccin tegen de Mexicaanse griep. Het is nog onduidelijk hoe deze vergissing kon worden gemaakt.

  Blunder
  De directrice van verpleeghuis Amaris Theodotion vermoedt dat de verpleegster het etiket van de flacon niet goed heeft gecontroleerd. “We onderzoeken nog wat er precies is fout gegaan”, zegt ze.

  De Inspectie voor de Gezondheidszorg is op de hoogte gebracht van de blunder in Laren.

  Tja…en als je dan geen/onvoldoende research doet – zoals bij Koetsier eerder regel dan uitzondering is- èn gezien zijn duidelijke complotschimmel èn zijn gebrek aan moreel bewustzijn èn, èn, enz., publiceer je zomaar ff tussen neus en lippen door een lasterlijk indianenverhaal. Deze medische fout is al erg genoeg zonder medogenloos opgeklopt te worden tot een gigantisch schandaal/complot.
  Valt dit alles nog onder vrijheid van meningsuiting of wordt het intussen hoog tijd voor een stevig proces aan de broek van deze -nog steeds BIG-geregistreerde- Roeptoeterarts?

  http://www.amaris.nl/index.php?p=5579

  Incident vaccinatie Amaris Theodotion
  Laren, 12 november 2009

  Deze ochtend zijn omstreeks het middaguur een aantal bewoners van verpleeghuis Amaris Theodotion gevaccineerd tegen de Mexicaanse Griep. Bij 11 inwoners is in plaats van het griepvaccin echter insuline ingespoten. Deze medicatiefout werd direct geconstateerd en de betreffende bewoners zijn meteen overgebracht naar Tergooiziekenhuizen, locatie Blaricum. Hoewel de bewoners tot dat moment geen nadelige gevolgen hebben ondervonden, is toch besloten om ze uit voorzorg ter observatie op te laten nemen. Daarmee zijn de eventuele gevolgen van deze insulinetoediening onder controle. Verwacht wordt dat deze bewoners op vrijdag 13 november weer terugkeren naar Theodotion. De familieleden en contactpersonen van de betreffende bewoners zijn inmiddels geïnformeerd. Uiteraard is ook de Inspectie van de Gezondheidszorg op de hoogte gebracht. Er zal zo spoedig mogelijk een onderzoek worden ingesteld naar de toedracht.

 106. wilmamazone says:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Anafylaxie

  Anafylaxie is een medische term voor een ernstige en snelle systemische allergische reactie, die ook vaak een anafylactische schok wordt genoemd. Anafylaxie treedt soms op wanneer een persoon wordt blootgesteld aan een allergeen waarvoor de persoon in kwestie allergisch of sensitief is. Vele stoffen kunnen als allergeen fungeren. Zelfs zeer kleine hoeveelheden van het allergeen kunnen al een levensbedreigende anafylactische reactie veroorzaken. Anafylaxie kan optreden na inname van het allergeen, maar ook na inademing ervan, na huidcontact of een injectie met de betreffende stof. De meest ernstige vorm van anafylaxie kan soms in enkele minuten tot de dood leiden als deze niet meteen wordt behandeld. Ernstige anafylactische reacties zijn gelukkig erg zeldzaam vergeleken met meer ‘normale’ allergische reacties.

  Een verschil tussen een anafylactische reactie en een anafylactoïde reactie is dat men in het eerste geval gesensibiliseerd moet zijn voor het antigeen, men moet m.a.w. antilichamen (IgE) aanmaken vooraleer de reactie plaats kan hebben. Men zal dus nooit bij het allereerste contact met een allergeen (bijvoorbeeld latex) een reactie vertonen. Bij anafylactoide reacties is deze sensibilisatie niet nodig: de allergenen hebben zelf een vasoactieve werking, wat histamine stimuleert, bijvoorbeeld bijengif. Er is dan ook geen IgE aantoonbaar.

  Het woord anafylaxie komt uit het Latijn (en daarin weer uit het Grieks), áνα-/ana (op, weer, terug, tegen) + φύλαξις/phylaxis (bescherming, bewaking).

 107. wilmamazone says:

  Doe mij dan nu maar ff de kritische noten -met een lach en een traan- van Youp als tegenhanger van het zinloze woordengeweld dat ook computerhooligan Dr. Hannes overal meent te moeten uitstorten als zelfbenoemd deskundige.

  http://weblogs.nrc.nl/youp/2009/11/14/computerhooligans/#more-279

  Computerhooligans

  Dus dit seizoen toch nog een mooie prijs voor AZ. Als eerste ingeënt tegen de Mexicaanse griep!!! Gefeliciteerd. Illegaal verkregen vaccins weliswaar, maar een kniesoor die daar op let. Sjoemelen hoort bij topsport. Ard en Keessie rommelden al bij de loting.

  Hoeveel bejaarde patiënten in de praktijk van de Alkmaarse clubarts zullen overlijden omdat hij hun prikjes illegaal verkocht heeft aan de huidige landskampioen? Lijkt me ook wel weer mooi: sterven voor je voetbalclub omdat de spits jouw griepprik heeft gekregen! Als dat geen liefde is. Je club die alsnog kampioen wordt omdat het elftal krachtig en fier op het veld staat, terwijl de rest van de eredivisie onder de wol ligt te rillen van de koorts. Griep kan ook lekker zijn. Dan denk ik aan de speler van RKC die zich twee dagen landskampioen ijlt. Of aan de vele penningmeesters die even klapperen dat hun club financieel gezond is.

  Ondertussen zijn alle huisartsen de wanhoop nabij. Ze worden overspoeld door de duizenden telefoontjes met griepprikvragen. De twaalfjarige Jaap doet volgende maand mee aan de Sallandse handbalkampioenschappen voor de jeugd tot twaalf jaar en het zou zonde zijn als hij juist…..

  Eindquote:

  Als je dan toch wakker ligt is het misschien een idee om ook even aan je volk te denken. Dat je koning van onderdanen wordt die totaal in de war raken van een lullige griepprik. Die ook willen weten hoe het met de huisdieren zit. En met Patricia Paay? Die gaat rimpelbloot in de Playboy. Als zij maar geen kou vat tijdens de fotosessie. Daar heb ik mijn huisarts over gebeld. Maar hij stelde me meer dan gerust. Ze valt onder de bejaarden.

 108. wilmamazone says:

  http://www.nu.nl/binnenland/2122914/een-vijf-nederlanders-vindt-prik-enger-dan-griep.html

  ‘Eén op vijf Nederlanders vindt prik enger dan griep’

  Een op de vijf Nederlanders vindt de vaccinatie voor de Mexicaanse griep gevaarlijker dan de griep zelf. De meerderheid van de Nederlanders zou zich laten vaccineren als de overheid dat nodig vindt.

  Dat blijkt zaterdag uit een peiling van Maurice de Hond.

  Van de ondervraagden zegt 55 procent dat hij zich zou laten inenten als de overheid dat nodig vindt. Drie procent weet het niet en 44 procent zegt dat hij geen vaccinatie zou halen.

  Onder de 2,9 miljoen mensen die door de overheid al tot risicogroep zijn bestempeld is de animo voor de griepprik groter. Uit een peiling die De Hond vorige week naar buiten bracht bleek dat zeventig procent van hen bereid is zich te laten vaccineren.

  Gevaar overdreven

  Een derde noemt geruchten dat de vaccinatie schadelijke gevolgen kan hebben onzin. Volgens 41 procent ‘zit er wel wat in’, maar wordt het gevaar overdreven. Zeventien procent zegt dat ‘terecht wordt gewezen op de gevaren’.

  Het gevaar van de Mexicaanse griep wordt volgens 62 procent overdreven, maar 63 procent vindt het toch een goede beslissing dat de overheid een half jaar geleden 34 miljoen vaccins heeft besteld.

 109. wilmamazone says:

  Er werd al een hoop over gespeculeerd, maar nu zal de hel wel hélemaal losbreken.

  http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/11/16/161109_bejaardesterftnafouteinjectie.html

  Bejaarde verpleeghuis Laren sterft na foute injectie

  Een van de bejaarden die afgelopen donderdag in een verpleeghuis in Laren per ongeluk waren ingeënt met insuline in plaats van met het Mexicaanse-griepvaccin, is gisteren overleden.

  Dat is bekendgemaakt door de directie van het verpleeghuis Amaris Theodotion.

  Onderzoek
  Het is nog niet duidelijk of de bewoner is overleden aan de gevolgen van de verkeerde injectie. Justitie heeft de zaak in onderzoek.

  Elf bewoners van het tehuis kregen vorige week een verkeerde injectie. Ze werden allemaal in het ziekenhuis opgenomen. Tien bewoners zijn weer naar het tehuis teruggekeerd.

  http://www.amaris.nl/index.php?p=5579&i=295

  Afgelopen donderdag is bij 11 bewoners van Amaris Theodotion insuline toegediend, in plaats van het vaccin tegen de Mexicaanse griep. Deze medicatiefout werd direct geconstateerd en de betreffende bewoners zijn overgebracht naar Tergooiziekenhuizen, locatie Blaricum. Zondag jl. is een van deze bewoners overleden in het ziekenhuis. Theodotion betreurt dit ten zeerste en leeft mee met de familie en nabestaanden. Het Openbaar Ministerie voert een onderzoek uit naar de oorzaak van het overlijden.

  De overige tien bewoners die insuline kregen toegediend verblijven inmiddels weer in Theodotion. Negen van hen werden reeds vrijdag in de loop van de middag teruggebracht en op zaterdagmiddag keerde de tiende bewoner terug uit het ziekenhuis.

  Theodotion is een onderzoek gestart naar de toedracht van het incident. Verder onderzoek van de Inspectie van de Gezondheidszorg volgt.

 110. Carla says:

  Holy Moses! Jannes heeft zijn brief aan Balkenende en Klink nu ook op het forum bij de Grote Griepmeting gezet; onder de naam B. Burger (onder de brief ondertekent hij wel met Jannes Koetsier).

  http://www.degrotegriepmeting.nl/index.php?thissection_id=3&request=16620&thisreeks=1

 111. jennyj0 says:

  Ik zie dat Jannes in zijn brief ook meneer Geier aanhaalt. Vader en zoon Geier hebben veel onderzoek gedaan naar de relatie tussen autisme en vaccinaties. Dit hebben zij onder andere gedaan door een bestaand onderzoek vrijwel letterlijk over te schrijven en de conclusies iets aan te passen, zodat er ineens en relatie bleek. Verder zijn zij de bedenkers van een walgelijke, beruchte kwakbehandeling tegen autisme, waarbij de kinderen chemisch gecastreerd worden: http://www.sciencebasedmedicine.org/?p=503 De Geiers hebben totaal geen bewijs voor de werkzaamheid van hun “behandeling” en voor de kinderen is het een verschrikking. De Geiers vragen niettemin duizenden dollars voor deze zinloze en mensonterende behandeling.

  Het is weer heel duidelijk waar Jannes staat: tot aan zijn oren in de kwakstront. En hij leert het nooit. Het wordt tijd voor een draai om zijn oren die zijn weerga niet kent.

 112. Carla says:

  Ik heb de volgende reactie bij de Grote Griep Meting (GGM) op de brief van Jannes geplaatst:

  Deze brief heeft de heer Koetsier (freelance arts) reeds op 30 oktober verstuurd en op zijn weblog gezet (http://www.degezondepatient.nl/Weblog/ ). De weblog waar hij alle vragen en/of kritische reactie direct van verwijdert. Want de heer Koetsier mag zelf ZEER kritisch zijn, maar duldt dit niet van anderen.

  Mijn vraag op 4 nov. of hij al een antwoord/reactie van de heren Balkenende en/of Klink op zijn brandbrief had mogen ontvangen, werd tot 2x toe direct van de blog verwijderd. En er kwam zelfs een 4e “spelregel” bij voor het reageren op de weblog: spelregel nr. 4 “Jannes Koetsier beantwoordt sinds 3 nov 09 geen vragen meer via dit weblog. Vragen aan Jannes worden nu dus verwijderd.”

  Nu hij dus kennelijk door Balkenende/Klink niet serieus genomen worden (ze zijn brief niet beantwoorden) gaat deze zelfbenoemde “Pieter van Vollenhoven” (rampenbestrijder) in de medische wereld zijn brief nu op elk forum plaatsen dat hij maar tegenkomt. De heer Koetsier heeft samen met een stichting die tegen straling zijn (wat heeft dat met griep te maken?) bij rechtbank in Zwolle een zeperd gehaald over het openbaar maken van de inhoud van het vaccin; het is gewoon bekend wat er in zit.

  Meneer Koetsier u bent een charlatan, die de schoenen van de heer Van Vollenhoven nog niet zou mogen poetsen! Met u belachelijke, ongefundeerde bangmakerij en vooral met uw CENSUUR op uw weblog. U moet u schamen! Ga iets nuttigs doen!

  Waarom plaatsen jullie niet overal verwijzen naar alles wat hier over Jannes te lezen valt. Ik heb dat (nog) niet gedaan…… (Crypto kan jij van de post een quote maken? 😉 )

 113. wilmamazone says:

  @Carla

  😆

 114. Carla says:

  @Wilma

  Yes! Handschoenen uit! Een keer lekker een goede hoek uitdelen 😉 Je kunt aan de typo’s wel zien dat ik flink boos ben/was. Maarrrrrr, ik moet zeggen: het lucht lekker op. Alleen, het gaat jammergenoeg verder niks uithalen natuurlijk.

 115. wilmamazone says:

  @Carla

  Tuurlijk haalt dat wat uit en vooral als je óók nog ff deze link daar neerpoot in een volgende reactie met bijpassende tekst:

  https://cryptocheilus.wordpress.com/?s=jannes+Koetsier

 116. jennyj0 says:

  Moet je nou kijken, Desiree Röver de grens over: http://curezone.com/forums/fm.asp?i=1524968#i

 117. Carla says:

  @Wilma

  Ik ben nu toch helemaal in de mood. Gedaan! Ga maar kijken bij de Griepmeting…..

 118. jennyj0 says:

  Heb nog wat geplaatst maar kan er nu niet meer tegen. Als ik die brief van Koetsier lees denk ik: leert die man het nou nooit? Weer die gemene suggesties over autisme, wiegendood, adhd enz. na vaccinaties. Hij is arts, hij roept van zichzelf dat hij zo goed is in het beoordelen van onderzoek. Waarom ziet hij dan niet dat die onderzoeken helemaal geen verband uitwijzen???

  Ik heb het zo gehad met die vent en ook met de domheden die al die mensen uit hun mond laten rollen. Zo’n Helena ook daar, heeft haar kinderen niet laten vaccineren – helemaal niet, godbetert! – en is daar nog trots op ook.

  Ik haak even af, sorry.

 119. Carla says:

  Jannes had onderaan zijn “bijdrage” op het forum van de GGM een link naar Nieuw Bewust Nederland. Daar stond OOK zijn brief aan de heren Balkenende/Klink. Ik ben nu zelfs zo ver gegaan me daar aan te melden (brrr) en heb daar ook deze reactie – net als ik bij GGM ook heb gedaan – op zijn brief geplaatst (als ik dan toch bezig ben).

  Aan alle mensen die deze (zelfbenoemde) “vaccinatiedeskundige” geloven en zo GEWELDIG vinden; u zou de volgende link eens moeten bekijken:
  https://cryptocheilus.wordpress.com/?s=jannes+Koetsier

  Inclusief misschien de heer Koetsier ZELF!!! Heel leerzaam.

  En wat nu het mooiste van alles is; meneer Koetsier hier kunt u mij NIET verwijderen……..

  Maar eens zien of ze hem daar zullen laten staan of dat ze daar ook besmet zijn met het “censuurvirus”…..

 120. wilmamazone says:

  http://www.degrotegriepmeting.nl/index.php?thissection_id=3&request=16648&thisreeks=1

  schrijver: B. Burger [new] 17 Nov 2009 – 13:39
  (Alias Jannes Koetsier of toch iemand anders?)

  Ik zou zeggen…doe jullie eigen onderzoek. Er is al veel over gezegd en geschreven, maar helaas wordt alles meteen als complot gezien. Dr. Viera heeft een mooi boek geschreven die zelfs al ruim 30 jaar onderzoek heeft gedaan en met keiharde feiten komt dat vaccinaties nemen uberhaupt Russische roulette is.
  De waarheid achterhaald zich toch wel.

  Je zou eens de interviews op argusoogradio kunnen beluisteren van 12 en 15 november :

  ://www.argusoogradio.org/?page_id=3470

  Het doet nog een boekje open van dingen die ik nog niet eens wist over hoe zeer de propagandisten voor vaccinaties leugens verspreiden, ook rechters, minister Klink, de farma-industrie etc.

  Het interview van 12 en 15 november moet je dan beluisteren:

  ://www.argusoogradio.org/?page_id=3470

  Ik heb zelf het 2,5 uur durende intervieuw van 12 nov. beluisterd.

  Systematisch worden negatieve uitkomsten van onderzoekingen achtergehouden, verdraaid, verzwegen, mensen en rechters omgekocht, daar zijn ook officiele documenten met vergaderingen van het WHO etc. waarop men kan lezen dat men negatieve onderzoekingen onder tafel wil houden, die nijvere onderzoekers hebben ontdekt.

  Het zijn interviews met meerdere deskundigen.

  Er zijn echt duizenden wetenschappelijke studies gedaan waaruit blijkt dat vaccinaties niet werken en desastreus zijn voor je gezondheid, het is russische roulette spelen met je eigen lichaam als je het vrijwillig toch neemt.

  De farmaceutische industrie heeft alles gedaan om deze info uit het nieuws te houden en te verzwijgen en mensen af te persen [tot rechters aan toe] e.d. om dit niet bekend te maken.

 121. Carla says:

  @ Wilma
  Oh ja hoor dit is Jannes. Zijn eigen weblog zit namelijk “dicht” want daar zijn de 3 dagen om te reageren voorbij. Hij heeft zijn handen nu helemaal vrij om op allerlei andere plaatsen het evangelie van Jannes te verkondigen! Ik heb bij Nieuw Bewust Nederland al een reactie gehad van ene “Jesaja”. Die had op de lagere school een meester die zei dat holle vaten het hardst klinken. Nou wij speelden daar wel eens een spelletje “Nietes/Welles” tegen elkaar. Ik ben de lagereschoolleeftijd voorbij. Dit is vechten tegen de bierkaai.

  Het geeft me overigens wel afleiding om niet steeds aan mijn vriendin te denken, die vandaag (voor vermoede eierstokkanker) onder het mes is gegaan. Ik hoop vanavond iets van haar zoon of dochter te horen.

 122. wilmamazone says:

  @Carla

  Sterkte meid, ik leef met jullie mee.
  Het is nog maar de vraag of vanavond al wat bekend is, want officiële uitspraken duren meestal een paar dagen langer vanwege eerst grondig pathologisch onderzoek.

 123. Hans says:

  Domheid en angst daar is geen kruid tegen gewassen .
  Sterkte Carla

 124. marer says:

  @Carla: prima inzet, flink tegengas. Al denk je dat het geen zoden aan de dijk zet. Dat is niet waar. Langzamerhand zijn er velen die hier posten gepokt en gemazeld ( 😉 ) tegen het kwakfront.
  Nieuwbewustnederland, een nieuwe benaming voor een clubje kwak bij elkaar.
  Van Koetsier naar chemtrails.

 125. jennyj0 says:

  Jannes beveelt het boek van Viera Scheibner aan. Viera vertelt onder andere in dat boek dat het aantal gevallen van wiegendood in Japan SPECTACULAIR daalde toen men besloot pas in het tweede levensjaar te gaan vaccineren tegen kinkhoest in plaats van in het eerste jaar. Jannes zegt ook dat wij zelf op onderzoek uit moeten gaan. Nou had ik dat toevallig al eerder gedaan met betrekking tot het wiegendood-kinkhoestvaccin-Japan-verhaal, dus kon ik Kat op het forum van de Grote Griepmeting uitleggen hoe dit werkelijk zit.

  Kat zei dit:

  In Japan is men gestopt met vaccineren en daar is meteen het aantal gerapporteerde wiegendoden dusdanig verminderd dat het nu bijna niet meer voorkomt.

  schrijver: JennyJo [new] 17 Nov 2009 – 16:29

  In Japan is men helemaal niet gestop met vaccineren, integendeel. De vaccinatiegraad in Japan is nog steeds zeer hoog, boven de 90%.

  Ik zal je even uitleggen hoe het zit met de kinkhoestvaccinatie en wiegendood in Japan.

  Onder wiegendood wordt verstaan het plots overlijden van een ogenschijnlijk gezonde baby tussen drie weken en een jaar.

  In Japan had men destijds (begin jaren ’70) een compensatiesysteem wiegendood als gevolg van vaccinatieschade. Als de regering niet kon bewijzen dat het overlijden van een kind – aan bijvoorbeeld wiegendood – een andere oorzaak had dan vaccinatie, dan moest de regering de claim uitbetalen.

  In de betreffende periode (tussen 1970 en 1975) zijn in het kader van dit systeem 11 claims toegewezen, op een totaal aantal vaccinaties tegen kinkhoest van meer dan 25 miljoen.

  Toen men de vaccinaties voor kinkhoest in het tweede levensjaar ging geven, werden logischerwijs geen claims meer ingediend voor wiegendood als gevolg van vaccinaties. Immers, van wiegendood is sprake in de leeftijd van 3 weken tot 1 jaar, dus als een kind overlijdt na het eerste levensjaar kan dit niet meer worden toegeschreven aan wiegendood.

  In Japan heeft men statistieken bijgehouden van de incidentie van wiegendood en daaruit blijkt dat er sprake is van een stijging van het aantal gevallen toen de kinkhoestvaccinatie in het 2e levensjaar werd gegeven.

  http://tinyurl.com/353vhu
  http://www.apologia.com/vaccines/vac_SIDS.html

 126. wilmamazone says:

  Het censuurvirus is ook hier actief, de reacties van Carla zijn verdwenen:

  http://anonymouse.org/cgi-bin/anon-www.cgi/http://nieuwbewustnederland.ning.com/forum/topics/spoed-open-brief-aan-regering

  Je kunt nog zien dat ze er geweest is:

  Antwoord van Jesaja 10 uur geleden
  Beste Carla,

  Mag ik vragen wat je precies met je reactie tracht te bereiken?

  De ons overbekende ‘argumenten’ en het diskwalificeren van echte deskundigen/degenen met gezond verstand die het met deze mensen eens zijn.
  Tja Carla je bent gewogen en té licht bevonden om zelfstandig na te kunnen denken.
  Net doen of o.a. deze site niet bestaat, waar de ‘medische’ stukken die Dhr. Koetsier hanteert inderdaad met juiste onderzoekgegevens als niet correct beoordeeld zijn. Om het over volledig zijn of objectief maar hélemaal niet te hebben. Jannes ging/gaat slechts selectief shoppen in de winkelstraatjes die hem goed van pas komen en zijn bewonderaars vinden dat prima zo. Die zijn verzot op de verzamelde kletskoek, lariekoek, lulkoek en grote porties gebakken lucht. Ze kunnen er niet genoeg van krijgen.

  Terugkomend op mijn vraag….wat wil je hiermee bereiken? Als je mij, anderen of Dhr. Koetsier zelf tot andere gedachten wilt brengen, probeer dan aan te komen met onderzoeksgegevens of -resultaten die aantonen dat de medische stukken die Dhr. Koetsier hanteert niet volledig of niet correct zijn.

  Er zijn de afgelopen deccenia letterlijk honderden (veelal niet-Nederlandstalige) studies en onderzoeken verricht naar mogelijke (bij)werkingen van vaccins en middelen die in vaccins toegepast worden. Eén van de dingen die Dhr. Koetsier doet (of Desiree Röver, of Lynne MacTaggert, Gary Null, Vera Scheiber etc…) is het verzamelen van onderzoeken die de schaduwkant van vaccinaties laten zien. Géén van deze mensen spreekt zich openlijk uit tégen vaccineren, maar is tegen het gebruik van bepaalde stoffen stoffen in deze vaccins en de vermeende effectiviteit van massa-vaccinaties.

  Wat heeft het dus voor zin (en zeker op dit specifieke forum…) om jezelf zo op te stellen?
  Verbeter de wereld, begin bij jezelf…..toch? Tenzij dit de wereld is die al geheel voldoet aan je hoogste idealen en wil je de dingen graag laten zoals ze zijn…lekker vertrouwd en niet hoeven na te denken. Ik zou bijna wensen dat ik zo zou zijn 🙂

 127. Carla says:

  @Wilma

  Correctie. Voor we weer een heel traject over censuur ingaan. Dit ligt hier niet zo zeer aan censuur, maar aan een andere vorm van “beleid” daar op die site. Ik voelde me toch niet zo thuis in dat clubje;-) en heb mezelf daar dus weer uit laten schrijven en dan moet je even wachten want dan wordt je hele “verleden” daar totaal gewist….

  Zo is het dus gekomen.

 128. Zucht.

  Jesaja:

  “Als je mij, anderen of Dhr. Koetsier zelf tot andere gedachten wilt brengen, probeer dan aan te komen met onderzoeksgegevens of -resultaten die aantonen dat de medische stukken die Dhr. Koetsier hanteert niet volledig of niet correct zijn.”

  en even daarvoor:

  Het is me de laatste weken opgevallen dat met name medisch (ex)studenten een enorme drang hebben om zich te verweren tegen de stellingnames van bv. Dhr. Koetsier. (…) Hun medische encyclopedie is hun bijbel en sommigen zouden maar wat graag op een zeepkist op de Dam hun ‘medische alwetendheid’ verkondigen en ongelovigen als ketters de Mexicaanse griep toewensen.

  Ik wil niet paranoïde klinken, maar…
  Dit is een vrij serieuze insuinatie; als ik de schoen aan mag trekken, zou ik wensen dat anderen influenza oplopen. Ik ga niet zeggen wat ik daarvan denk.

  Anyway: waar Jesaja eigenlijk om vraagt staat al sinds 4 augustus online.

  Maar wat daar beschreven wordt is allemaal nog NIETS vergeleken bij de hoop onzin die Jannes op Nauw Bewust Nederland spuit. Hij heeft, sinds gisteren, heel officieel en zonder schijnbaar blikken of blozen, de autisme-canard tevoorschijn gehaald. Truly jawdropping.

  Hora est. Jannes has left the building, zijn geloofwaardigheid achterna.

  We lezen nu in de schrift:

  Waarom ik nu in dezen ongewonen opschik heden vor u opgetreden ben, zult ge spoedig hooren, als gij slechts geen bezwaar maakt ooren te hebben voor mijn spreken, niet, zoals gij die pleegt op te steken voor marktschreeuwers, paljassen en hansworsten, ooren zooals onze bekende Midas ze indertijd voor Pan opzette. Want ik heb lust gekregen voor een poosje bij u den sophist te spelen, wel niet als een van dat slag, dat heden ten dage der jeugd eenige hoofdbrekende beuzelingen instampt en een meer dan vrouwelijke stijfkoppigheid in het tweisten leeraart, maar ik zal die ouden navolgen, die om den kwalijk klinkenden naam van Sophen (wijzen) te vermijden, liever Sophisten (wijsmakers) wilden genoemd worden.

 129. wilmamazone says:

  @Carla

  Bedankt voor jouw toelichting, maar ik vind dat dan deze persoonlijke reactie van Jesaja aan jouw adres ook verwijderd had moeten/mogen worden. Dit is m.i. ook een vorm van censuur/stemmingmakerij omdat nu gesuggereerd wordt dat jouw comments daar zowiezo de moeite van het praten niet waard waren.

  Verstandige keuze om daar weg te blijven/niet in het ledenbestand te willen staan, maar tis wel jammer van jouw geweldige pasfoto. 😉

 130. Carla says:

  Ik had van de zomer (al) last van een wespennest. Zo ziet een “Verdelger” er dus uit 😉

 131. wilmamazone says:

  Jannes is hélemaal in zijn nopjes bij NBN, DE site waar Carla niet eens meer in vermomming aangetroffen wil worden:

  Antwoord van Jannes Koetsier 1 uur geleden

  Groei van bewustzijn bij velen is de beste remedie tegen de farmamacht.
  Help daarbij door mijn openbrief naar zoveel mogelijk mensen door te sturen met het verzoek dit ook te doen.
  Hartegroet, Jannes Koetsier

 132. Carla says:

  Hartegroet???? Het was toch altijd “met gezonde groet” o.i.d? Hoger bewustzijn zeker! Wat een dwaas! De arme ziel hij heeft nog steeds geen reactie van Klink en/of Balkenende. En straks is de hele vaccinatie campagne voorbij en heeft hij nog geen antwoord gekregen.

 133. jennyj0 says:

  Wat me opvalt bij de antivaccinanten is dat ze geen ENKELE bijwerking tolereren. Ze willen vaccins die 100% veilig zijn.

  Misschien moeten we ze even uit de droom helpen: die zullen er NOOIT komen. Geen enkel medicijn is 100% veilig. Er is altijd wel iemand die allergisch is voor een of ander, of heeft iets onder de leden waardoor het vaccin niet goed valt.

  Het gaat er ook niet om dat vaccins 100% veilig moeten zijn om waardevol te zijn. Het gaat, zoals bij alle medische behandelingen, om de afweging van de risico’s van de ziektes tegen de risico’s van de behandelingen, zoals vaccinaties. Onder risico’s versta ik dan niet alleen overlijden, maar ook complicaties als hersenvliesontsteking en blijvende schade zoals verlamming, blindheid, doofheid, lichamelijke handicaps (geldt niet alleen voor polio maar ook bijvoorbeeld voor difterie) en dergelijke. Als het werkelijk zo zou zijn dat vaccinaties als die bijwerkingen hebben en dan ook nog in grote mate, zoals antivaccinanten beweren, dan zouden we veel meer autistische, gehandicapte en immuungecompromitteerde kinderen moeten hebben dan we hebben.

  In het leven bestaan helaas geen 100% garanties. Alle medicijnen dragen het risico in zich op bijwerkingen. Vaccins dus ook. Ouders zouden zich dan ook niet moeten afvragen of er 100% veilige vaccins bestaan. Ze zouden zich bijvoorbeeld kunnen afvragen wat ze een veiliger idee vinden: een kans van 1/1.000.000 op hersenvliesontsteking als gevolg van een mazelenvaccinatie, of een kans van 1/1000 op hersenvliesontsteking als gevolg van een mazeleninfectie.

  Wat mij ook opvalt is dat het altijd gaat om kinkhoest en mazelen. Dit omdat het kinkhoestvaccin niet volledig beschermt. Dat wisten we al. Maar het is ook zo dat kinkhoest een veel milder verloop heeft als het kind gevaccineerd is. Iedereen die weet hoe vreselijk kinkhoest is, zal dit heel waardevol vinden.

  Mazelen is een ziekte die meestal een onschuldig verloop heeft en daarom vaak wordt onderschat. De complicaties kunnen echter niet alleen leiden tot de zo gevreesde hersenvliesontsteking (waar mijn destijds 5-jarige nichtje aan is overleden), maar ook tot longonsteking en doofheid als gevolg van zware oorontsteking.

  Veel mensen die nu bang gemaakt worden voor de bijwerkingen van vaccinaties, realiseren zich helaas vaak onvoldoende dat de bijwerkingen van de betreffende ziektes niet alleen veel ernstiger zijn, maar als bijwerking van ziekte ook veel frequenter zijn dan als bijwerking van vaccinatie. Maar ja, dat wordt hen ook allemaal niet verteld door zelf-benoemde experts als jannes koetsier, ron fonteine, desiree reuver en consorten. Helaas.

 134. Carla says:

  Ik heb ooit een cabaretier (ik weet niet meer wei het was) horen vragen waar mensen nu eigenlijk zuiniger op zijn; hun auto of hun kinderen? Ze zeggen dan allemaal natuurlijk hun kinderen. Maar ze brengen de kinderen wel dagelijks naar de creche en geven ze af aan totaal vreemden……. Moet je diezelfde mensen eens vragen of je hun autosleutels mag hebben en hun auto een dagje mag lenen.

  Hebben deze zelfde mensen die nu zo “twijfelen” of ze hun kinderen wel moeten laten vaccineren omdat ze daar zo zuinig op zijn en geen 100% garantie hebben dat het vaccin wel veilig is, dan wel 100% garantie dat de creche 100% veilig is?????

 135. marer says:

  Reactie bij Jannes Koetsier:

  Zondag 22 November 2009 12:56 (Belinda) Dit alles houdt mij dag en nacht bezig. Ben opgeroepen om morgen met mijn kind naar de RAI te komen voor de vaccinatie! Inmiddels door het lezen van alle aanwezige informatie ben ik tot de conclusie gekomen dat ik mijn kind niet wil blootstellen aan deze massa-inenting waarvan ze niet kunnen overzien wat de gevolgen zullen zijn. Mijn gevoel zegt dat het de Nederlandse overheid niet gaat om de gezondheid van onze burgers op dit moment maar dat ze het virus koste wat kost willen uitroeien. Als heel veel mensen zich laten vaccineren is er straks voor het beestje geen voedingsbodem meer en zal deze langzaam verdwijnen uit de samenleving. Als door de vaccinatie kinderen ernstig ziek worden of wellicht zelfs zullen overlijden dat wordt ingecalculeerd.

  Goede overwegingen van zo’n moeder.
  Vaccinaties helpen voor anderen, vooral als dan er geen “voedingsbodem” meer is. Dan is dus je eigen kind het best beschermd zonder prik.
  Vast een “gezonde” patiënt volgens Jannes. Het bericht zal wel blijven staan.

 136. Pingback: Jannes Koetsier’s missers, deel zoveel « Cryptocheilus Weblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: