Jannes Koetsier verdraait en verzwijgt feiten over pandemievaccin!

Jannes Koetsier is arts. Jannes Koetsier maakt zich druk om eenzijdige informatie. Hulde! Zelfbenoemd (anti)vaccinatieexpert Koetsier schrijft hierover op zijn weblog.
Uw Crypto maakt zich ook druk over de eenzijdige en vooral misleidende informatie. In dit geval van Jannes Koetsier en Janna Koppe. We pakken het laatste artikel van Jannes er eens bij.

IVM en Gez-Raad verdraaien feit over pandemievaccin!

Daar papegaait hij Janna Koppe na:

Janna Koppe, emeritus Hoogleraar Neonatologie van de Universiteit van Amsterdam, in een e-mail aan het RIVM en Gezondheidsraad, met CC naar ‘Ouders Online’:
“Na 7 dagen is de helft van ethylkwik uit het bloed verdwenen. Niet vermeld wordt door RIVM en Gezondheidsraad dat de halfwaardetijd voor de hersenen meer dan drie keer zo lang is. Het duurt namelijk 24 dagen voor de helft van deze stof uit de hersenen verdwenen is”.

Janna Koppe en Jannes Koetsier in haar kielzog, baseren hun mening op een onderzoek dat ik ook al aanhaalde in mijn stukje over thiomersal. (referentie 4).

Jannes Koetsier oreert:

Waarom is de overheidsvoorlichting over vaccins toch steeds eenzijdig en te rooskleurig??

Maar hoe compleet, verdraaid en éénzijdig is de informatie van Jannes Koetsier en Janna Koppe?

Laten we het onderzoek er maar eens bijpakken.

Comparison of Blood and Brain Mercury Levels in Infant Monkeys Exposed to Methylmercury or Vaccines Containing Thimerosal,Thomas M. Burbacher et al
[fulltext]

Het gaat om een vergelijking van ‘gewoon kwik’ en ethylkwik (thimoseral, tiomersal) en de bloed en breinwaardes hiervan bij jonge makaken (apies). De ene groep nam MeHg (kwik) oraal en de andere groep werd ingespoten met thiomersal in verhoudingen die ook menselijk aangenomen worden.

Omdat een plaatje vaak meer zegt dan een hele hoop woorden:

klik voor groter

Hierin is te zien dat de halfwaardetijd van thiomersal in het bloed duidelijk verschilt van de halfwaardetijd in het brein. Voor wat dat betreft hebben Koppe en naprater Koetsier gewoon gelijk. Fact.

Verder kijken dan de neuzen lang zijn hoeft niet volgens de twee. Dat gaat uw Crypto even doen en laat dan zien wat Koppe en Koetsier allemaal niet vertellen.

Commentaar onderzoekers (dik en cursivering van mij):

A much lower brain concentration of total Hg was observed in the thimerosal monkeys compared with the MeHg monkeys, that is, a 3- to 4-fold difference for an equivalent exposure of Hg. Moreover, total Hg is cleared much more rapidly from the brain after thimerosal than after MeHg exposure (24 vs. 60 days).

Hoewel de totale concentratie van kwik in de hersenen (in eerste instantie) hoger is bij de groep apen die een aan de vaccinatie gelijkstaande concentratie kwik kregen dan degenen die het oraal kregen, verdwijnt het veel sneller.

Absolute inorganic Hg concentrations in the brains of the thimerosal-exposed monkeys were approximately twice that of the MeHg monkeys. Interestingly, the inorganic fraction in the kidneys of the same cohort of monkeys was also significantly higher after im thimerosal than after oral MeHg exposure (0.71 ± 0.04 vs. 0.40 ± 0.03). This suggests that the dealkylation of ethylmercury is much more extensive than that of MeHg.

Geen woord daarover bij Koppe en Koetsier.

Wat Koetsier wel aanhaalt is de conclusie van het onderzoek. Even een noot; Dat doet Jannes Koetsier niet volledig. Hij laat (voor het gemak?) maar even de eerste zin van de conclusie weg. (The key findings of the present study are the differences in the disposition kinetics and demethylation rates of thimerosal and MeHg.)

(dikgedrukt van Jannes)

Deze studie eindigt als volgt: (Knowledge of the biotransformation of thimerosal, the chemical identity of the Hg-containing species in the blood and brain, and the neurotoxic potential of intact thimerosal and its various biotransformation products, including ethylmercury, is urgently needed to afford a meaningful interpretation of the potential developmental effects of immunization with thimerosal-containing vaccines in newborns and infants. This information is critical if we are to respond to public concerns regarding the safety of childhood immunizations).

Die conclusie schijnt Jannes Koetsier heel erg te vinden. Want er staat timerosal en hersenen in. Dat wordt verzwegen natuurlijk. Door het RIVM. De antivaccinatiebelletjes bij Jannes gaan rinkelen en Jannes kwijlt als het hondje van Pavlov zijn blogje maar weer eens vol met dingen die hij niet begrijpt. Uitleg bij deze conclusie is niet nodig. Dat mag de lezer zelf invullen.

Twee mogelijkheden. Jannes Koetsier tast (weer) volledig in het duister of Jannes Koetsier wil gewoon niet dat u het snapt.

Want. Wat bedoelen de onderzoekers eigenlijk met deze conclusie?

Uit het (vergeet niet dat het een vergelijkend onderzoek is) onderzoek blijkt dat MeHg (gewoon kwik) zich in het lichaam heel anders gedraagt dan thiomersal. De bloedwaardes, zo zeggen de onderzoekers, zijn geen goede graadmeters als men de twee verschillende stoffen vergelijkt. Verschillende processen in het lichaam doen zich voor bij de verschillende stoffen. De onderzoekers benadrukken in de conclusie dat daar rekening mee gehouden moet worden en dit nader onderzocht moet worden.

The key findings of the present study are the differences in the disposition kinetics and demethylation rates of thimerosal and MeHg […] It appears that the difference in brain Hg exposure between thimerosal and MeHg is largely driven by their differences in systemic disposition kinetics (i.e., the blood level) […] The large difference in the blood Hg half-life compared with the brain half-life for the thimerosal-exposed monkeys (6.9 days vs. 24 days) indicates that blood Hg may not be a good indicator of risk of adverse effects on the brain, particularly under conditions of rapidly changing blood levels such as those observed after vaccinations.

Niets meer en niets minder.

Jannes Koetsier verwijt de ketel dat ie zwart ziet. Hij verspreidt zelf, zo toon ik aan, eenzijdige informatie, papegaait gedachtenloos Koppe na en laat cruciale informatie weg in zijn artikelen. Ik heb het al eerder gezegd en ik zeg het nogmaals. Practice what you preach Jannes!

Jannes Koetsier zou zich, zeker als arts, moeten schamen voor het etaleren van zoveel ignorantie en manipulatie. De ‘gezonde patiënt’ wordt bij dokter Jannes Koetsier niet wijzer van zijn agitprop. Die moet het maar zelf uitzoeken.

Meer artikelen op dit weblog over Jannes Koetsier leest u hier.

20 Responses to Jannes Koetsier verdraait en verzwijgt feiten over pandemievaccin!

 1. wilmamazone says:

  Dit is het artikel dat op 20 november geplaatst werd n.a.v. de mail van Janna Koppe:

  http://www.ouders.nl/mgez2009-thiomersal.htm

  Halve waarheden over Thiomersal
  door Henk Boeke

  Indianenverhalen en complottheorieën zijn niet aan ons besteed, maar in echte feiten zijn we wel geïnteresseerd. Bijvoorbeeld deze, die we nog niet eerder tegengekomen waren.

  In het Mexicaanse-griepvaccin zit Thiomersal, een kwikverbinding die bedoeld is om schimmels en bacteriën de nek om te draaien. Het RIVM zegt dat dat spul geen probleem is, en dat het een halfwaardetijd heeft van 7 dagen, Oftewel: dat na 7 dagen de helft van deze stof uit het bloed verdwenen is.

  Okee – maar dat is wel de helft van het verhaal. De andere helft, die niet vermeld wordt, is dat de halfwaardetijd voor de hersenen meer dan drie keer zo lang is. Het duurt namelijk 24 dagen voor de helft van deze stof uit de hersenen verdwenen is. (Bron: prof. Janna Koppe, emeritus hoogleraar neonatologie van de Universiteit van Amsterdam, in een e-mail aan het RIVM, met CC naar Ouders Online.)

  Of dat erg is, kunnen wij niet beoordelen……..

 2. Koppe schijn het op basis van de bevindingen wél nodig te vinden vaccinatie voor kinderen af te raden.

  Waarom? Dat vraag ik me dan af. Dat kan toch niet zijn omdat het RIVM niet volledig is in het geven van informatie? Daar zal ze vast een evidence based reden voor hebben.

  Ik zou het van Koppe wel eens willen horen. Koppe doet overigens veel onderzoek naar voornamelijk factoren in het milieu en effect hierop in (kleine) kinderen.

  Inname van vis (en het kwik) en de effecten daarvan bijvoorbeeld:

  Children’s health and mercury exposure [PDF]

 3. LOL (overal even een uurtje aftrekken wegens achterlopen Jannes)

  16.20

  18.26

  19.14

  21.30

  21.44

  Comments closed.

 4. wilmamazone says:

  Al is de leugen van Dr. Hannes nog zo snel…..juist ja!! 😆

 5. Carla says:

  Die laat zich in zijn kaart kijken. Wat een zwaktebod, wat een watje!!!!!

 6. marer says:

  Het blijft toch wel een goede zesde plaats crypto 🙂

 7. jennyj0 says:

  Flinke Jannes!

 8. jennyj0 says:

  Hier mogen zeker ook geen vragen gesteld worden.

 9. Jannes:

  Zij baseert zich in haar brief op het onderzoek wat dateert uit 2005 […] wat gaat over problemen met thiomersal en zowel immuun als neurose(?)schade bij kindjes en zwangeren.

  Problemen? Immuunschade? Neurose-schade? Kindjes? Zwangeren?

  Vijf leugens in een zin. Hoe krijgt ie het voor elkaar.

 10. jennyj0 says:

  Wat is dat toch met die man? Hoe krijgt-ie het voor elkaar, inderdaad.

 11. Carla says:

  Jannes is een zeer begenadigd spreker. Hij kan alles zo goed en duidelijk aan de “journalisten” uitleggen. Begreep ik het nu goed en was deze “persconferentie” op 25 nov., want hij zei volgens mij iets over een brief van 24 nov. “….. en dat was dus gisteren.” Heeft de hele landelijke media hem dus verder helemaal links laten liggen? Arme Jannes.

 12. jennyj0 says:

  Mischien heeft hij de landelijke media niet uitgenodigd. Ze mochten eens een kritische vraag stellen.

 13. Carla says:

  Ik weet dat hij praktisch boven de apotheek woont waar hij over sprak en zo te zien was de “persconferentie” in het restaurant bij hem op de hoek. Ik heb niet gezien hoeveel mensen er aanwezig waren bij deze belangrijke persconferentie en zag in ieder geval op de eerste rij geen enkele “journalist” met een blocnote driftig aantekeningen maken van dit “schokkende nieuws” of microfoons omhoog houden. Jullie wel?

 14. Ik zag ‘usual suspect’ Röver op de eerste rij (tweede van rechts) en de moeder van Freek (naast Jannes) en ik kan me vergissen maar volgens mij kijken we Henk Trentelman (rode sweater tweede rij rechts) op de rug en zit die mevrouw van ‘verontruste moeders’ aan de andere kant van Jannes.

 15. Carla says:

  Juist ja, een “persconferentie” dus……

 16. jennyj0 says:

  Ja klopt.

 17. Carla says:

  Ik vind persoonlijk dit leuker Drents amateur maatschappijkritisch streektoneel http://www.boerenblond.nl/

 18. marer says:

  Nieuws 24:
  dinsdag 1 december 2009
  Tijdens een persconferentie in Bosch en Duin maakte Dr.Jannes Koetsier bekend dat de gezondheidsraad aan minister Ab Klink een verkeerd en onjuist advies heeft gegeven aangaande de vaccinatie van zwangere vrouwen in Nederland.

  Klik om toegang te krijgen tot 27112009_hellingman_aan_klink.pdf

  Als je brief leest is een groot gedeelte van Nederland zo dom dat zij niets van vaccinaties begrijpen en alleen de Stichting onder bezielende leiding van onze Jannes alles op een rijtje heeft. Heb ik wat gemist of is er in de landelijke dagbladen geen aandacht aan geschonken?
  En wie heeft dat boekje eigenlijk geschreven?

  Crypto: je hebt gelijk betr. Trentelman. Ach ja ons kent ons nietwaar.
  Alle kwakjes verzamelen!

 19. marer says:

  http://www.ad.nl/ad/nl/1528/Mexicaanse-griep/article/detail/448546/2009/12/04/Opkomstpercentage-GGD-vaccinatie-72-procent.dhtml
  BILTHOVEN – Voor de landelijke GGD-vaccinatie tegen de Mexicaanse griep is eind november 72 procent komen opdagen. Het hoogste opkomstpercentage van 88 procent lag in de gemeenten Boekel, Lith en West Maas en Waal. Het laagst (34 procent) was de opkomst in de gemeente Huizen en Urk. Dat heeft de GGD vrijdag bekendgemaakt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: