Kinderen vaccineren en autisme, thimerosal, kwik, Guillian Barré- syndroom, squaleen, wiegendood, adjuvans en andere fenomenen verklaard

Hallo, verontruste ouders met een kindje dat gevaccineerd gaat/kan gaan worden! U komt massaal bij mij kijken voor een klein beetje onderbouwde info m.b.t. vaccinatie en vaccinatie voor u en uw oogappeltje in het bijzonder.

Dat is mooi. U wordt op het internet bestookt met griezelverhalen en angstzaaierij. Thimerosal, thiomersal, squaleen en andere toevoegingen van het vaccin. Wiegendood, autisme, Guillian Barré- syndroom en auto-immuunziektes. Van alles komt langs.

Vaak volledig ongegrond en geschreven door roeptoeters die net zoveel verstand hebben van vaccinaties dan van chemtrails, de NWO en andere complotten waarvan u tot nu toe niets wist en die zich nu, ‘for the time being’, gestort hebben op de bangmakerij t.a.v. vaccinaties.

Crypto en anderen hebben al een aantal artikelen geschreven die u misschien zullen interesseren. Lees even een samenvatting onder de streep.

Kindervaccinatie zou, omdat er ‘kwik’, timerosal of thiomersal in zit zorgen voor neurologisch of autisme. Lees hier hoe het werkelijk zit:
Grieptopic: autisme en thimerosal, thiomersal, kwik in (griep)vaccins voor kinderen

Hier nog een paar video’s over het verband tussen vaccinaties en autisme:
Crypto’s opvoedkundig videoblog

Uw kind loopt risico op het krijgen van het Guillain-barré-syndroom:
Guillain-barré-syndroom en het nieuwe influenza A(H1N1)-virus

Squaleen of squalene is gevaarlijk en is niet getest. Die zogenaamde adjuvans is uit den boze. Golfoorlogveteranen danken hun gulf war syndroom aan deze toevoeging:
Grieptopic Adjuvans: MF 59, AS03, squaleen

Vaccinatie van kinderen houden het risico in van wiegendood. In Japan zijn de gevallen van wiegendood gedaald na het besluit kinderen pas na hun tweede levensjaar te vaccineren.
Grieptopic: kindervaccinaties en wiegendood; de waarheid over de Japan-mythe

U leest de wildste verhalen over kinderen, volwassenen of zwangere vrouwen die na vaccinatie sterven, een miskraam hebben of plots een hartaanval krijgen:
Vaccinatieangst

U weet niet precies hoe griep werkt en wat er allemaal bij komt kijken.
Alles wat u over de griep wilde weten

U heeft een folder gelezen waarin negen redenen staan waarom u zich of uw kinderen niet moet laten vaccineren:
Jannes Koetsier en de negen leugens en halve waarheden

Zoals bij alle medische behandelingen dus ook vaccins, gaat het om de afweging van de risico’s van de ziektes tegen de risico’s van de behandelingen. Onder risico’s moeten we dan niet alleen overlijden verstaan, maar ook complicaties. In het leven bestaan helaas geen 100% garanties. Alle medicijnen dragen het risico in zich op bijwerkingen. Vaccins dus ook. Ouders zouden zich dan ook niet moeten afvragen of er 100% veilige vaccins bestaan.

Veel mensen die nu bang gemaakt worden voor de bijwerkingen van vaccinaties, realiseren zich helaas vaak onvoldoende dat de bijwerkingen van de betreffende ziektes niet alleen veel ernstiger zijn, maar als bijwerking van ziekte ook veel en veel frequenter zijn dan als bijwerking van vaccinatie. Dat wordt hen dan ook allemaal niet verteld door zelf-benoemde experts en bepleiters van “eerlijke” informatie.

Vragen en of opmerkingen kunt u in de comments kwijt.

171 Responses to Kinderen vaccineren en autisme, thimerosal, kwik, Guillian Barré- syndroom, squaleen, wiegendood, adjuvans en andere fenomenen verklaard

 1. wilmamazone says:

  Zinvolle antwoorden op vele vragen worden ook hier gegeven door Christian Hoebe, arts-infectieziekten bij de GGD Zuid-Limburg:

  http://www.limburger.nl/article/20091121/REGIONIEUWS01/911109976/1056

 2. wilmamazone says:

  http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/11/22/221109_chat_mexicaanse_griep.html

  Het ministerie van Volksgezondheid houdt vanmiddag twee online chat-sessies waarin mensen hun griepvragen kunnen stellen aan deskundigen.

  Mensen met vragen over de griep kunnen die dan direct in het chatvenster typen. Oud NOS-presentator Gijs Wanders stelt ze vervolgens aan de chatgasten.

  Veiligheid en kinderen
  Om 15.00 uur komen vragen over vaccinatie, veiligheid en kinderen aan bod. Kinderarts van het Wilhelmina Kinderziekenhuis Lieke Sanders en Jim van Steenbergen, hoofd van de afdeling infectiebestrijding van het RIVM proberen die vragen in een uur tijd te beantwoorden.

  Rond 16.30 uur komen vragen over het overheidsbeleid rond de Mexicaanse griep aan bod. Waarom krijgt iedereen een tweede vaccinatie? Ik zit niet in de riscogroep, maar wil toch een prik. Kan dat? Dit soort vragen en anderen beantwoorden Paul Huijts, directeur bij het ministerie van Volksgezondheid en de eerder genoemde Jim Van Steenbergen.

  Klik hier: http://vws.im3.dutchview.nl/vws20091122/video om naar de chat te gaan van het ministerie. De eerste sessie begint om 15.00 uur.

  De chatsessies duren een uur en zijn vanaf maandag 23 november terug te zien via http://www.grieppandemie.nl/videochat

  Bekijk ook de NOS-chat over het vaccinatiebeleid in Nederland.

 3. max says:

  Lees ens artikel H1N1 Vaccin: Squalene en GP120, MF59 en Phenol.
  Enige achtergrond waarom de stoffen welk in t vaccin zitten zeer zeer schadelijk zijn.
  Waarom zitten deze stoffen uberhaupt en in die grote concentraties in t vaccin laat de ware aard van t beestje zien ….en die is niet best…ruimen en nog eens ruimen.

 4. Hier staat een Nederlandse vertaling van het stuk: http://zaplog.nl/zaplog/article/h1n1_vaccin_squalene_en_gp120_mf59_en_phenol1 oorspronkelijk van de site http://www.whale.to/vaccines/mf59_h.html . Niet bepaald een objectieve site. Ik vind het bagger. Geen echte referenties en een hoop onzin zoals de antrax-gulf-war verhalen die ik op mijn topic al ontkracht heb:
  https://cryptocheilus.wordpress.com/2009/10/30/grieptopic-adjuvans-mf-59-as03-squaleen/

  Verder wordt het geheel nog gelardeerd met een paar nietszeggende dierproefjes.

  Zelfs Patman van Zapruder vindt het bagger. Dat wil wel wat zeggen.

 5. marer says:

  http://tinyurl.com/yewzbs4
  Gemuteerd Mexicaansegriepvirus in Noorwegen gevonden
  22/11/2009 18:53

  Op twee patiënten die in Noorwegen waren gestorven aan de Mexicaanse griep hebben artsen een gemuteerd virus gevonden. Dat maakten de gezondheidsautoriteiten vrijdag bekend. Daarna werd bij een derde, zwaar zieke patiënt eveneens het veranderde virus gevonden.

  Na onderzoek van zeventig andere zieken gaat het Noorse gezondheidsinstituut ervan uit dat het gemuteerde virus zich niet verder verspreidt want het werd bij die zeventig niet gevonden. Mogelijk ging het om een spontane mutatie bij de drie patiënten. De medicamenten tegen het A/H1N1-virus, dat de Mexicaanse griep veroorzaakt, helpen ook tegen het gemuteerde virus, maakte de Wereldgezondheidsorganisatie bekend, na door Oslo te zijn ingelicht. Een soortgelijke mutatie was ook al gevonden in Brazilië, China, Japan, Mexiko, Oekraïne en de VS, aldus de WHO. (VKB)

 6. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article2921376.ece

  Massavaccinatie kinderen van start

  Op 237 locaties door het hele land worden deze week naar schatting een miljoen kinderen gevaccineerd tegen de Mexicaanse griep. De gemeentelijke gezondheidsdiensten (GGD) enten kinderen van zes maanden tot en met 4 jaar in.

  quote:

  Om wachtrijen te voorkomen roept de GGD iedereen op zich te houden aan de locatie en het tijdstip die in de uitnodiging staan. Kinderen die de eerste van de twee prikken niet kunnen komen halen, mogen bij de tweede ronde, die in de week van 14 december wordt gehouden, één prik halen. Er worden geen ‘nakomrondes’ georganiseerd. Door de mega-operatie moeten de ‘gewone’ kindervaccinaties, onder meer de zogeheten dktp-prik, even worden uitgesteld.

  In de Amsterdamse RAI wordt maandag en dinsdag geprikt. De gemeente verwacht ongeveer honderdduizend mensen uit Amsterdam en omliggende gemeenten. Openbaarvervoerbedrijf GVB zet extra trams en metro’s in en Connexxion pendelbussen. Het GVB roept ouders op buggy’s en kinderwagens zo veel mogelijk thuis te laten. Ook in de Utrechtse Jaarbeurs worden deze week duizenden kinderen gevaccineerd.

 7. wilmamazone says:

  http://www.grieppandemie.nl/informatie_voor/kinderen/oproep_vaccinatie

  Heeft u een uitnodiging ontvangen om uw kind of huisgenoten te laten vaccineren bij de GGD? En heeft u hier nog vragen over?

  Bekijk de uitnodigingsbrief en veelgestelde vragen aan uw GGD. Of surf naar de website van uw GGD.

 8. wilmamazone says:

  Het is eigenlijk niet te filmen, maar goed:

  http://www.limburger.nl/article/20091123/REGIONIEUWS01/911229963/1056

  Politie paraat bij massavaccinatie

  De GGD’en in Noord-, Midden- en Zuid-Limburg kunnen komende dagen rekenen op steun van de politie zodra het tijdens de griepvaccinatie van tienduizenden kinderen tot vier jaar komt tot ongeregeldheden.

  De provinciale gezondheidsdiensten houden er terdege rekening mee dat zich op de verschillende priklocaties ook mensen zullen melden die niet persoonlijk zijn uitgenodigd om zich te laten vaccineren. Ook zijn ze voorbereid op mogelijke protestacties van tegenstanders van vaccinatie tegen de Mexicaanse griep. De laatste weken verspreidden die tegenstanders al huis aan huis folders met hun aantijging dat er gif in de vaccins zit en minister Ab Klink dat bewust verzwijgt.
  “Vanzelfsprekend mag buiten iedereen roepen wat ie wil, maar zodra betogers de sporthallen waar geprikt wordt, binnen willen en kinderen of ouders zich geïntimideerd voelen, wordt de politie gebeld”, aldus Theo Vullers, projectleider massavaccinatie bij de GGD Zuid-Limburg. De collega’s van de GGD Limburg-Noord hebben op hun priklocaties particuliere beveiliging geregeld, zegt projectleider Niels Boots.
  De komende dagen krijgen op twaalf plekken in de…..

 9. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1319165.ece

  Grootste prikcampagne ooit vandaag van start

  De brandweer vervoert de vaccins, de politie regelt de verkeersdrukte, ambulancepersoneel assisteert bij het vaccineren, werkgevers bieden jonge ouders calamiteitenverlof en pendelbussen vervoeren honderdduizenden kinderen en ouders naar sporthallen en congrescentra.

  Quote:

  Haast is geboden want de griep zet door en maakt vooral jonge kinderen erg ziek: bijna een kwart van de ziekenhuisopnamen (tot nu toe 1.270) betrof kinderen onder de 5. Een hoger sterfterisico hebben ze niet, benadrukt Lieke Sanders, hoogleraar kinderimmunologie in het UMC Utrecht.

  Maar vanwege hun onrijpe afweersysteem en hun korte luchtwegen lopen ze veel sneller kans op complicaties. In haar ziekenhuis ziet ze veel jonge kinderen met longontstekingen en oorontstekingen. ‘De hele kleintjes krijgen het snel benauwd, eten en drinken niet meer, raken uitgedroogd.’

 10. Carla says:

  Jannes heeft vandaag alweer een paar nieuwe zieltjes geworven:

  5 Maandag 23 November 2009 10:50 (Karen Frank)

  Eindelijk een site die tenminste naar mijn idee onafhankelijke informatie geeft en niet per definitie tegen prikken is.
  Mij houdt het ook dag en nacht bezig. Woensdag zou ik moeten. Krijg al buikpijn als ik eraan denk. Ook omdat mijn dochter 1 uur na de BMR prik lag te stuipen in bed. We hadden eigenlijk vanaf het begin al besloten om het niet te doen. Maar het blijft moeilijk voor 100% achter je besluit te blijven staan.
  Jannes, in ieder geval heel erg bedankt voor het delen van al deze informatie. Ga vooral door!!

  4 Maandag 23 November 2009 08:07 (Francis)

  Helaas start vandaag de grote prikactie voor zwangeren en kinderen tot 5 jaar.

 11. wilmamazone says:

  Jammer dan voor o.a. Karen Frank dat Jannes de link naar alle artikelen waarin hij ter sprake komt meteen zal verwijderen. Jannes Koetsier en die -nog steeds- vermeende objectieve/onafhankelijke informatie; daar krijg ik nou buikpijn van!

  https://cryptocheilus.wordpress.com/?s=Jannes+Koetsier

 12. Carla says:

  Ik hoor gelukkig in het nieuws zeggen dat er massaal gehoor gegeven wordt aan de oproep voor de vaccinatie. En ja de weblog van Jannes is zijn fanmail geworden. Mensen die daar voor het eerst kijken weten niet wat weg is…. Het zijn geen massa’s!

  Vanavond in het Vara programma “Weet wat je koopt” (19.25 uur Ned. 2) zal een item zitten over het griepvaccin (Hoe wordt het gemaakt en wat zit er in).Ik heb dit bij de GGM op het forum gezet. Mensen zien soms liever beelden/plaatjes dan naar pratende heren te luisteren…

 13. marer says:

  Vanochtend op weg met dochter en twee kleinkinderen van één en twee jaar. Veel auto’s op de toegangswegen. Agenten en verkeersleiders begeleiden goed het autoverkeer. Om 10.00 uur de sporthal in, aparte inschrijving jongste i.v.m. een operatie kortgeleden. Om 10.10 uur weer buiten, geprikt en wel.
  Een constante stroom van kinderen en volwassenen maar het verliep allemaal zeer soepeltjes.
  Over drie weken weer.

 14. jennyj0 says:

  Ben benieuwd naar de opkomst!

 15. Carla says:

  Hoog, volgens de nieuwsberichten. Jenny heb je de laatste bijdrage van onze Kat al gezien bij GGM?

 16. Angela says:

  Wij zouden morgen om de prik moeten met ons zoontje (2jr). Heeft meneer al 3 dg koorts 😦 hij kucht heel soms, dus we denken niet aan de mex. griep. Alleen nu mag hij niet geprikt worden… hopen dat hij eind van de week weer in orde is. Dan kan hij alsnog-> moet mijn man even navragen als hij morgen gaat, vanwege ons dochtertje… bijna 4 mnd).

  Ben toch wel blij dat er goed gehoor aan gegeven wordt door de ouders…

 17. jennyj0 says:

  Zij is heel erg, die Kat.

  Wat de antivaccers over die simpsonwoodnotulen bij elkaar liegen, onder leiding van überkwakaanhanger Robert Kennedy jr. is gewoon bij de wilde spinnen af. Dat zijn echt opzettelijke leugens, heel erg. Ze speculeren er gewoon op dat geen normaal mens dat stuk gaat lezen en dat klopt ook wel, dus blijft het verhaal in stand.

  En dat van Kat de wetenschapper. Treurig.

 18. Van de mensen die maandag een vaccinatie moesten halen in Midden-Nederland, is volgens de GGD tot nu toe 85 procent komen opdagen. In Amsterdam lag de opkomst een stuk lager, zo rond de 55 procent. Landelijk kwam 60 tot 80 procent van de mensen die moesten worden gevaccineerd opdagen.

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1319614.ece

 19. wilmamazone says:

  http://mallemoeder.wordpress.com/2009/11/22/muziek-voor-een-prikje/

  Intermezzo met muziek voor een prikje:

  Rotfl :mrgreen:

 20. marer says:

  @Angela: Mijn oudste kleinzoon (4) had sinds donderdag ook koorts. Hij heeft al een paar keer longontsteking gehad. Het advies opgevolgd om hem vanochtend en vanmiddag te temperaturen. Gelukkig vanmiddag 37.6, dus alsnog de prik.

  “Was niet zo erg hè, die prik” “Nou oma, ik vond hem wel erg, maar ik heb daarna een groot cadeau gekregen, een vergrootglas!”

 21. jennyj0 says:

  Een vergrootglas! Daar worden ook kleine cadeautjes groot mee!

 22. wilmamazone says:

  quote van de dag:

  ********************************************************
  Tienduizenden kinderen hebben zich maandag laten inenten tegen de Mexicaanse griep. Volgens de GGD is 60 tot 80 procent van de mensen die waren opgeroepen, komen opdagen. “Boven verwachting hoog”, zei directeur Laurent de Vries van GGD Nederland.”Het slechte weer is voor de mensen geen belemmering geweest om te komen.” Ook de discussie in de media en de twijfels bij sommige mensen over het vaccin, leidden volgens De Vries niet tot een magere opkomst. “Dan zie je maar weer dat Nederlanders uiteindelijk een nuchter volkje zijn.”
  ********************************************************

  Benieuwd hoe het vandaag en de rest van de week gaat verlopen.

 23. Rembo says:

  Dit is duidelijk een pro-vaccinatie weblog. Prima, maar er zijn ook andere geluiden. De auteur heeft ook hier een bericht geplaatst:

  http://www.nujij.nl/kinderen-vaccineren-en-autisme-kwik-g-barre.7195005.lynkx

  Het lijkt mij niet meer dan redelijk ook dat te vermelden op deze weblog.

 24. marer says:

  In mijn woonplaats was gisteren de opkomst 83%. Het slecht weer heeft er alleen maar voor gezorgd dat er flinke files stonden richting de sporthal.

 25. @ Rembo:

  Goed dat je dit even ter sprake brengt. Ik roep iedere lezer dan ook op zich even te registreren en het artikel van een plusstem te voorzien.
  Die geluiden waar je het over hebt zijn bekend. Stelt niets voor. Allemaal geroeptoeter zonder feitelijke basis.

  Verder nog iets?

 26. Hier in de buurt 91% opkomst bij de kindervaccinaties, als ik de artsen op mijn stage-afdeling mag geloven. !!one111!een

  En Rembo poept maar weer eens op de grote berg. Zouden de antivaxxers al een beetje doorkrijgen dat hun geroeptoeter nergens op trekt? Ik heb wel de indruk dat er een verschuiving van argumenten plaatsvind van korte -> lange termijns ‘bijwerkingen’.

 27. marer says:

  Ja, de bijwerkingen komen nu over jaren aan het licht. Bij Jannes werd al voorspeld dat wij over twee jaar dood gaan. En op de forum van de grote griepmeting weten de anti’s al te melden dat de hersenen nu al aangetast zijn van de mensen, die in de risicogroep vallen en de spuit hebben gehaald, en nu ook nog hun kinderen laten vaccineren. Dat komt omdat de gevaccineerde ouders niet meer kunnen denken.

 28. Carla says:

  Wat een vreselijk niveau is dat geworden zeg bij GGM. En dan las ik er zelfs nog overheen dat er bij bepaalde een post stond koninklijk “tuig”, omdat ik daar in mijn argeloosheid gewoon las koninklijk “huis”. De pseudo “wetenschapper” daar zit het hele forum te verzieken en maar moord en brand gillen om de moderator. Je zou er haast van naar Jannes gaan verlangen 😆

 29. jennyj0 says:

  Het is vreselijk daar. Wat is dat toch een rare mentaliteit van die kwakkers, ik kan er met mijn verstand niet bij.

 30. Carla says:

  Jenny hoe vind je deze van Kat op een opmerking of de nietes welles discussie op een andere plaats gevoerd zou kunnen worden:

  “Jainy, dat vond ik ook, vandaar dat ik de moderator ook heb gevraagd alle niet on topic zijnde berichten te verwijderen en zelf niet meer reageer op andere dan inhoudelijke berichten.

  Stel gerust uw vragen, ik ben u graag terwille om een ander geluid te laten horen dan de standaardantwoorden die u van het RIVM krijgt.”

  Stel gerust uw vragen……… Ze doet bijna alsof het HAAR forum is! Gloeiende, gloeiende, maar ze heeft wel latent. Talent om mensen gruwelijk te irriteren. Deze zeer fatsoenlijke “wetenschapper”. Ze heeft de moderator gevraagd….. Vergeet ze wel even bij te zetten dat hij daar niet op ingaat. En……. ze vergeet te vermelden dat juist ZIJ door de moderator al eens is gewaarschuwd. Zo ver heeft nog geen ander het gebracht, behalve zij. Ik houd er daar mee op. En nu ook echt.

 31. jennyj0 says:

  Die arrogantie van die persoon! En op basis waarvan? Ze slaat echt aan een stuk door de plank mis, het is bedroevend.

  En ontzettend onbeschoft.

 32. Carla says:

  Ze roept je weer!

 33. jennyj0 says:

  Ze zoekt het maar uit. Ik ben het zat om voor leugenaar uitgemaakt te worden.

 34. Uit betrouwbare bron vernomen van Kat over het GGM forum:

  “Ik heb op de site http://www.degrotegriepmeting.nl meerdere stukken geplaatst onder de naam “kat”.
  Helaas wordt de toon daar zo onbeschoft, dat ik er geen geduld meer voor heb.
  Misschien kan 1 van jullie of meerderen daar ook een bijdrage leveren. Het bereik schijnt heel groot te zijn en een ieder die wel goed kunnen informeren, is meegenomen.”

  Overigens: http://newsvote.bbc.co.uk/mpapps/pagetools/print/news.bbc.co.uk/2/hi/americas/8376534.stm?ad=1

  Dit gaat de nieuwe hit worden in antivaxland.

 35. Carla says:

  Ze krijgt thuis niet genoeg aandacht. En heeft de moderator niet gezegd (toen ze er zgn. mee kapte) dat Roel Coutinho soms ook op het forum kijkt? Nou die scoort punten bij hem hoor. Of probeert ze hem uit te lokken? Ik snap er echt niets van. Maar ze spoort niet en zou het inderdaad leuk (avondvullend) op TV doen.

 36. jennyj0 says:

  Tuurlijk. Niemand heeft blijvende schade opgelopen, de partij wordt teruggehaald en vervangen. Fijn voor de antivaxers! Hebben ze ook es een gelukje!

 37. @ Jennyj0:

  Toch vind ik het wel een kwalijke zaak; en zijn er geen ernstige gevolgen, maar wat als er sprake was van een zeer virulent virus? Dan doen die 170.000 vaccins er wel toe volgens mij, zeker wanneer er al sprake is van een tekort aan vaccin.

  Naast dat massavaccinatie geëigend is, is het denk ik ook een goede testcase voor een uitbraak van een virulent H5N1-type, of een geheel ander virus.

  Aan de andere kant: bij een zeer virulent type zou het vaccin waarschijnlijk wél ingezet worden. Hopelijk is men in staat om te ontdekken waar het optreden van de bijwerkingen aan toe te schrijven is.

 38. jennyj0 says:

  Natuurlijk is het een ernstige zaak.
  Maar zonder dollen: ik ken de cijfers niet, wellicht zou het nog toeval kunnen zijn.
  Ik sluit echter een complot niet uit. 😆

 39. marer says:

  Och, en de centen bij bigpharma zijn al binnen. 😉
  Even afwachten wat het onderzoek brengt.

  @Carla: Kat is inderdaad niet te filmen. Maar als je al wat langer schrijft op diverse fora dan raak je vanzelf aan dat soort figuren gewend.
  Gewoon met terzake doende argumenten tegengas geven. Werkt altijd. En de humor er van in blijven zien.
  Tegen domheid valt vaak niet te vechten. Maar voor wie meeleest kan het net dat beetje opleveren om het kaf van het koren te scheiden.
  Maar zij blijft maar even blaten, effe in haar sop laten gaar koken.

 40. Je hebt gelijk (as usual): En ik zal speciaal voor de wetenschapshyena’s hier de échte, harde, en enige waarheid verkondigen:
  dit betrof de eerste batch van het échte KILLERVACCIN. Ze draaien nu pas warm… Zie ik een parrallel met de LHC?
  Daar is je complot Jennyj0: de LHC begint weer te draaien en de vaccins worden dodelijk. Als dat geen zuivere kwestie is van causatie, dan weet ik het niet meer. We weten nu dus ook dat er een groepje Joden achter de LHC zit. Zou ik dan toch scheel kijken van al die mini-infarcten na mijn kindvaccinaties? Zit Hans Anders ook in het complot?

 41. marer says:

  @Bram: Je kijkt waarschijnlijk niet scheel. Maar je hersenen zijn ietsiepietsie aangetast door de laatste vaccinatie.
  Nu nog kleine bijwerking maar over twee jaar ……..?

 42. jennyj0 says:

  Over 2 jaar bestaat dit blog niet meer. Zijn we allemaal dood. Niks aan te doen.

 43. wilmamazone says:

  http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/11/24/241109_griepdag_2.html

  Ook tweede vaccinatiedag verloopt vlekkeloos

  De opkomst op de tweede dag van de vaccinatiecampagne tegen Mexicaanse griep is ongeveer even hoog als gisteren. De GGD schat dat opnieuw zo’n 60 tot 80 procent van de mensen die een oproep kregen, daaraan gehoor heeft gegeven.

  De GGD is daar tevreden mee. Exacte cijfers over de opkomst heeft de GGD pas na vrijdag, als de eerste vaccinatieronde voorbij is.

  Problemen waren er ook vandaag nauwelijks. Net zoals gisteren zijn er geen onverwachte bijwerkingen gemeld bij kinderen.

  Oproep
  Ruim een miljoen mensen hebben een oproep gekregen om zich deze week in te laten inenten. Het gaat om 830.000 kinderen van zes maanden tot en met vier jaar en bijna 200.000 huisgenoten van baby’s jonger dan een half jaar.

  In totaal heeft de GGD 2500 mensen ingezet om de vaccinatie tegen de Mexicaanse griep in goede banen te leiden, van artsen tot verkeersregelaars.

 44. Joost says:

  Hoi, ben ik weer 🙂

  Zoals eerder gemeld heeft onze dochter op medische indicatie eerder dan de “reguliere” entingen deze week, 2 weken geleden haar prik gehad.
  Het betrof een volledige dosis van het Novartis vaccin (zelfde hoeveelheid als volwassenen).
  Nu blijkt dat voor kinderen in de reguliere entingen het Pandemrix vaccin gebruikt wordt, maar dan wel in een halve dosis.
  En uiteraard begint het nu weer te knagen… heeft mijn dochter niet een te hoge dosis gehad? Is het dan wel verstandig ook de 2e prik te halen?

  Ik heb die vraag ook gesteld via de site http://www.grieppandemie.nl. Ik moet zeggen dat de reactie erg snel kwam, maar zegt nog niet echt helemaal wat een verontruste ouder wil horen. Het antwoord was: Novartis schrijft een volledige dosis voor. Pandemrix een halve. Beide zijn goedgekeurd door de EMEA. De tweede prik is nodig om de antistoffen op een blijvend hoog niveau te krijgen.

  Dus ja… we gaan hem waarschijnlijk toch maar halen begin december, maar toch weer die twijfel he…

 45. Angela says:

  Zoonlief had vanochtend geen koorts meer. Dus is hij 1 dagje na zijn oorspronkelijke oproep om zijn prikje gegaan.
  Hij was enorm stoer en gaf geen kik! Mijn bikkel 😉 Eenmaal thuis, had sinterklaas een cadeautje neergezet voor m 😀 Altijd fijn, een cadeautje…

  Hebben hier thuis dus allemaal de 1e prik gehad, op onze dochter na.. Maar op deze manier is ook zij zo goedmogelijk beschermd.

  Op naar de 2e prikjes

 46. jennyj0 says:

  Cryps, ik ben wel nieuwsgierig naar het antwoord op de vraag van Joost. Kun jij er iets zinnigs over zeggen. Ik lees alleen maar dat de vaccins op iets andere wijze zijn geproduceerd en samengesteld en dat de reden is, dat er verder niets bijzonders aan is. Klopt dat?

 47. wilmamazone says:

  Dit is wat ik tot nu toe ff snel gevonden heb:

  http://www.grieppandemie.nl/home/veelgestelde_vragen?nodeId=1013

  Welk vaccin krijgen kinderen als zij ingeënt worden door de GGD en wat zijn eventuele bijwerkingen?

  De GGD gebruikt voor de vaccinatie van gezonde kinderen en huisgenoten van baby’s Pandemrix (van fabrikant GSK) gebruikt. Van dit vaccin krijgen kinderen tot en met 9 jaar – volgens het voorschrift van de fabrikant – de helft van de dosering die voor volwassenen wordt gebruikt.
  Overigens gebruiken huisartsen een ander vaccin, namelijk Focretia van Novartis. De twee vaccins hebben een verschillende samenstelling en een ander productieproces, maar werken hetzelfde. De vaccins zijn onderling niet uitwisselbaar: voor de eerste en tweede vaccinatie moet hetzelfde vaccin gebruikt worden.
  Er zijn twee verschillende vaccins vanwege de beschikbaarheid ervan.
  Beide vaccins worden door de EMEA (European Medicines Agency) beoordeeld op hun veiligheid en werkzaamheid. De EMEA is een instituut van de Europese Unie, dat er op toe zit dat nieuwe geneesmiddelen veilig zijn.
  Kijk voor meer informatie over bijvoorbeeld eventuele bijwerkingen en bestanddelen van het vaccin onder het kopje ‘vaccin/werkzaamheid’.

  Klik om toegang te krijgen tot emea-pl-h832pu17nl.pdf

  Bij kinderen in de leeftijd van 3 tot 9 jaar kwam koorts vaker voor wanneer de volwassenendosering
  (0,5 ml van het vaccine) was toegediend dan wanneer de halve dosering (0,25 ml van het vaccin) was
  toegediend. Bovendien kwam koorts vaker voor bij kinderen in de leeftijd van 6 tot 9 jaar dan bij
  kinderen van 3 tot 5 jaar.

  Klik om toegang te krijgen tot emea-pl-h385nl.pdf

 48. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1320492.ece

  Bijwerkingen bij kwart gevaccineerden

  Ruim een kwart van de mensen die gevaccineerd worden tegen de Mexicaanse griep, ervaart na de prik ‘een lichte bijwerking’. De meeste mensen die geprikt zijn (72 procent), hebben helemaal geen last van de griepprik tegen de Nieuwe influenza A (H1N1).

  Dat meldde het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb woensdag. Het centrum baseert de cijfers op basis van een onderzoek onder voorlopig 2500 personen die een enquête over de ervaringen van het prikken invulden.

  De meeste mensen hebben last van wat pijn. Op een tweede plek staat zwelling of verharding en daarna roodheid. Andere bijwerkingen zijn een warm gevoel, jeuk en een blauwe plek. Lareb onderzoekt of de gemelde bijwerking inderdaad het gevolg is van de vaccinatie. Tot en met 15 november heeft het centrum 1438 meldingen ontvangen.

 49. Joost says:

  @wilmamazone dank voor de info. Een gedeelte van dat antwoord van grieppandemie.nl is inderdaad wat ik ook via de mail heb gekregen.

  Met de bijwerkingen viel het bij mijn kleine meid wel mee met Novartis. Geen koorts, pijn of vermoeidheid in ieder geval. Hopelijk is dat met de 2e dosis ook zo.

  Blijft in mijn ogen raar om een kind van 3 een zelfde hoeveelheid te geven als een volwassene, maar ik heb dan ook helemaal geen verstand van hoe zo’n vaccin zijn werk doet.

 50. Het Pandemrix vaccin is niet getest in halve doseringen. Daarom kan men geen inschattingen maken voor wat betreft de immuunreactie en men wil niet op ‘eigen houtje’ de doseringen halveren. Het Novartis vaccin is wel getest in halve doseringen en geeft ook dan bij kinderen een goede immuunreactie. Thats why.

  Twee dingen. Het zou natuurlijk psychologisch een betere zet geweest zijn indien de kids het ‘halve shot’ hadden gekregen. Aan de andere kant is het bij jonge kinderen lastiger een (volledige) immuunreactie te bewerkstelligen en is meer beter.

  Het Focetria vaccin is niet getest in halve doseringen. Daarom kan men geen inschattingen maken voor wat betreft de immuunreactie en men wil niet op ‘eigen houtje’ de doseringen halveren. Het GSK vaccin (Pandemrix) is wel getest in halve doseringen en geeft ook dan bij kinderen een goede immuunreactie. Thats why.

 51. jennyj0 says:

  Dat van die hoeveelheid thiomersal heb ik ook gelezen op een engelstalige site maar nou kan ik ’t niet meer vinden. 😦

 52. wilmamazone says:

  Gadsamme nou kan ik ook iets niet terug vinden, dus maar ff uit m’n blote bulles.

  Het griepvaccin is geen medicijn. Bij medicijnen kan leeftijd, en zelfs lengte en gewicht (chemo b.v.) een rol meespelen bij dosering. Dat heeft er mee te maken dat er bij medicijnen meestal bepaalde bloedwaardes bereikt moeten worden om het te laten werken.
  Bij vaccinatie gaat het slechts om de immuunrespons en dan spelen leeftijden, bloedwaardes ect. geen rol van betekenis. Zoals Crypto zegt kunnen kleintjes die nog nooit met griep in aanraking zijn geweest net baat hebben bij de volledige dosering die in principe al erg klein is(0.5 ml.)

  Als ik toch heb zitten zwammen hoort ik ’t wel. 😉

 53. Thiomersal….Pandemrix/Focetria (gegevens uit bijsluiter)

  Pandemrix:
  het vaccin bevat 5 microgram thiomersal = 5x 10-6 gram

  Focetria:

  thiomersal 0,05 milligram = 5x 10-5 gram.

  Doen we de Focetria door de helft dan kunnen we stellen dat er 500% minder (5x zo weinig) thiomersal in de vaccins zit die aan de kinderen gegeven wordt (Pandemrix) in vergelijking met die (Focetria) bij de huisarts. (Bij normale dosis zit er in het Focetriavaccin dus 10x zoveel thiomersal in het vaccin dan in het Pandemrixvaccin)

  Doen we de pandemrix door de helft dan kunnen we stellen dat er 20x zo weinig thiomersal in de vaccins zit die aan de kinderen gegeven wordt (Pandemrix) in vergelijking met die (Focetria) bij de huisarts. (Bij normale dosis zit er in het Focetriavaccin dus 10x zoveel thiomersal in het vaccin dan in het Pandemrixvaccin)

 54. jennyj0 says:

  Nou, dat is toch allemaal mooi!

 55. jennyj0 says:

  Kat in de bocht bij de GGM. Toch maar weer even afgeserveerd. Stel je voor dat mensen haar/zijn onzin geloven.

 56. Kreeg een standje en een groot compliment daar:

  Beste Crypto,

  Eigenlijk mag u hier geen reclame voor uw eigen blog maken, maar vooruit, het is inderdaad een zeer informatieve site. Wij kunnen de aanbeveling van harte ondersteunen!

  Namens de Grote Griepmeting (GGM) wens ik u veel succes!
  met vriendelijke groeten,

  Ronald Smallenburg

  Zakelijk eindverantwoordelijke

  http://www.degrotegriepmeting.nl/index.php?thissection_id=3&request=17130&thisreeks=1

 57. Carla says:

  Ha ha, gelukt: ingelijfd in de farma-maffia. Schuift dat nou een beetje? 😆

 58. Carla says:

  Was een grapje!

 59. Joost says:

  @Crypto: In reactie op de halve doseringen schrijf je dat Pandemrix in halve dosering niet getest is en Novartis wel.
  Ik neem aan dat je het omgekeerde bedoelt?

  Wat betreft de hoeveelheid Thiomersal in Novartis, dat klinkt niet zo best. 10x zoveel dus als bij kinderdosis van Pandemrix. En dat is nou weer precies iets wat mij doet twijfelen of ik mijn dochter wel een 2e dosis Novartis aan moet doen.
  Aan de andere kant, ik heb er geen verstand van en misschien is zelfs de hoeveelheid Thiomersal in Novartis dusdanig laag dat het absoluut geen kwaad kan.

 60. relirel says:

  Natuurlijk circuleert er een hoop onzin op het net over de vaccinaties, maar wat ik mis in de discussie is een belangrijk argument:

  in hoeverre onthouden we onze kids niet van het op natuurlijke wijze opbouwen van antistoffen tegen ziektes? vroeger kreeg je griep (of rode hond, bof, mazelen) en bouwde hierdoor zelf antistoffen op, waardoor je een volgende keer wanneer je in aanraking kwam met een vergelijkbare ziekte meer weerstand had en daardoor minder kans om ziek te worden. Deze op natuurlijke wijze aangemaakte antistoffen blijven tientallen jaren in het lichaam aanwezig. Dat geldt niet voor kunstmatig ingebrachte, afgezwakte, virussen; kinderen die ingeënt zijn blijken minder en korter antistoffen in hun lichaam te hebben. Worden onze kinderen op die manier niet steeds minder weerbaar en dus afhankelijker van kunstgrepen als vaccinatie?

  http://relirel.wordpress.com/2009/11/25/wel-of-niet-prikken/

 61. @ Joost:
  Goed gezien. Ik haal de dingen door elkaar Joost. Volgens mij enten, zoals Wilma zegt, de GGD’s met Pandemrix (dus halve dosis). Weet je zeker dat ze Novartis (Focetria) gekregen heeft?

  Comments geupdate.

 62. wilmamazone says:

  @Joost

  De hoeveelheid Thiomersal is ook in het vaccin van Novartis dat jouw dochtertje heeft gehad absoluut veilig anders was dit vaccin niet door de keuring gekomen.
  Je zegt zelf dat ze nergens last van heeft gehad en als ze al overgevoelig zou zijn voor welk bestanddeel dan ook, dan had zich dat allang uitgewezen.
  De Thiomersal -waar jij je het meeste bezorgd over maakt- is intussen al uit haar lichaam verdwenen, dus welk extra gevaar zou ze dan lopen bij de volgende prik? Het kind behoorde al tot de doelgroep vanwege een aandoening, dus is het krijgen van deze griep voor haar ontelbare malen gevaarlijker dan deze nog altijd kleine hoeveelheid vaccin.
  Praat er anders nog eens rustig met b.v de huisarts over of iemand van de GGD.
  Al die onrust en spanning van haar ouder(s) voelt de kleine meid onbewust aan en dat doet haar óók geen goed.
  Herlees tevens dit item nog eens heel aandachtig:

  https://cryptocheilus.wordpress.com/2009/11/10/grieptopic-autisme-en-thimerosal-thiomersal-kwik-in-griepvaccins-voor-kinderen/

  Sterkte maar vooral veel wijsheid toegewenst.

 63. @ relirel:

  vroeger kreeg je griep (of rode hond, bof, mazelen)en bouwde hierdoor zelf antistoffen op, waardoor je een volgende keer wanneer je in aanraking kwam met een vergelijkbare ziekte meer weerstand had en daardoor minder kans om ziek te worden.

  Vroeger stierven er ook kinderen bij bosjes aan de rode hond, bof, mazelen, polio, kinkhoest of pokken (waarom noem je die laatste drie niet?) of hielden aan dit soort door vaccinatie te vermijden ziektes verschrikkelijke beperkingen over. M.b.t. die afgezwakte virussen heb je deels gelijk. Voor een ander deel voldoen deze meestal je leven lang. Het is niet zo zwart-wit als jij stelt.

 64. wilmamazone says:

  @Relirel

  Graag allereerst een inhoudelijke onderbouwing – met de onderzoeksgegevens van serieuze wetenschappers erbij dus- waaruit zou blijken dat er een wezenlijk verschil bestaat tussen een ‘natuurlijke’ en een ‘kunstmatige’ verworven immuniteit.

  CryptoEdit: https://cryptocheilus.wordpress.com/2009/11/19/grieptopic-kindervaccinatie-tegen-seizoensgriep/ Dit voorbeeld gaat op voor griep en griep alleen.

 65. relirel says:

  @Crypto,

  er is nog wel een verschil tussen `enge’ziektes als polio, kinkhoest of pokken (hoewel: bv van polio hielden de meeste kids ook geen blijvend letsel over) en relatief onschuldige ziektes als bof, mazelen, rode hond en griep.

  @wilma,

  Die onderbouwing is er wel degelijk, hoewel er in NL nog nauwelijks onderzoek naar is gedaan, maar in het buitenland wel. overigens, laat eerst de overheid (cq RIVM) maar eens met goed bewijs komen, we moeten de bewijslast niet gaan omdraaien. Ik ben niet overtuigd en dat is mijn goed recht.

  Ik erger me eraan (niet persoonlijk naar jou maar in het algemeen) dat er soms zo gedaan wordt alsof mensen die kritisch zijn op vaccinaties niet helemaal in orde zouden zijn. Je kunt toch bij je gezonde verstand zijn en geen vertrouwen hebben in de gladde praatjes van bepaalde medici (die zelf vaak belang hebben bij deze programma’s)?
  Er zijn nog steeds veel vragen en er is nog lang niet overal een bevredigend antwoord op gegeven.

 66. Joost says:

  @crypto: Ja, mijn dochter heeft vanwege medische indicatie (gaatje in haar hart) eerder al bij de huisarts haar prik gehad met Focetria.

  @wilmamazone: Je hebt uiteraard helemaal gelijk en ergens weet ik dat ook wel, maar toch, alles wat met gezondheid van je kind te maken heeft blijft ontzettend moeilijk.

  Gelukkig merkt ze niks van enige onrust en spanning, want onze kleine is dag in dag uit een stralend zonnetje. Gelukkig maar.

 67. wilmamazone says:

  Of ik het begrijp Joost.
  Mijn eigen dochter kreeg op 4-jarige leeftijd een heftige hersenvliesontsteking van de bof. Enkele jaren daarna kwam het vaccin pas.
  In het ziekenhuis heb ik haar zelf zo dubbel mogelijk gevouwen vastgehouden voor een ruggemergpunctie waarbij de 1e keer misgeprikt werd.
  Dat schijnt behoorlijk pijn te doen en ik wist niet dat ze zó hard kon schreeuwen. Toen moest het dus nog een keer. De rest van het verhaal zal ik je besparen en gelukkig heeft ze er niets aan overgehouden.
  Daarna nog een keer ernstig ziek geweest naast de gebruikelijke -in verhouding dan- min of meer wissewasjes.
  Trouwens ook geboren met een gaatje in haar hart, maar dat is vanzelf dichtgegroeid.

 68. @ relirel: En waar IS die onderbouwing? Moeten we gaan gokken in welke database de publicaties zijn opgeslagen? Gaat niet werken. Bronnen dus.
  En:
  Je kunt toch bij je gezonde verstand zijn en geen vertrouwen hebben in de gladde praatjes van bepaalde niet-medici (aangaande medische zaken)?.

  Je bent alleen niet bij je verstand als je de standaard antivax verhalen gelooft. ‘Denialism’ al the way. Het bagatelliseren van dood en ziekte door te voorkomen infectieziekten is daar wel het meest schokkende voorbeeld van. Denialism en geïnformeerde discussie zijn elkaar tegenpolen.

 69. relirel says:

  @Bram,

  natuurlijk geloof ik niet standaard de antivax verhalen, aan de andere kant: niemand heeft nog ooit een afdoende antwoord op de vragen kunnen geven.
  het zomaar aannemen van propaganda praatjes lijkt me minstens net zo naïef. Ik ben geen medicus en kan dus ook niet definitief uitmaken hoe het zit, ik blijf wel met vragen zitten en die zijn tot nu toe niet beantwoord.
  Vaccineren blijft een vrije keuze, iedereen heeft het recht om anders te besluiten dan de gemene deler.

 70. jennyj0 says:

  aan de andere kant: niemand heeft nog ooit een afdoende antwoord op de vragen kunnen geven.

  Wie heeft nog nooit een antwoord op welke vragen kunnen geven? Welke vragen heb jij gesteld aan wie waarop je geen antwoord hebt gekregen?

  het zomaar aannemen van propaganda praatjes lijkt me minstens net zo naïef.

  Wat bedoel je daarmee? Dat het niet waar is wat het RIVM zegt? Dan moet je ook argumenten daarvoor hebben en die heb ik nog niet gezien.

  Waarom noem je ons eigenlijk naïef? Denken wij niet na volgens jou?

 71. Welke vragen relirel? Welke onderbouwing? (zie mijn reactie hiervoor)

  Dat vaccineren een vrije keuze blijft doet overigens voor geen meter ter zake. Een non sequitur van het zuiverste soort. Voegt niets toe aan de discussie, weten we allemaal.

  We weten alleen niet over welke onderbouwing je het hebt en welke vragen je hebt. En dat is wél essentieel voor de discussie. Niet om de hete brei heen draaien.

 72. marer says:

  Goh, wat een onschuldige ziektes.
  Relirel is waarschijnlijk geboren toen vaccinaties tegen ziektes zoals b.v. polio al te verkijgen waren.
  Niks geen onschuldige ziektes. Ik kan mij de kinderen in beugels en ijzeren longen nog herinneren. Mijn buurman, niet geënt door zijn ouders i.v.m. religie, is onvruchtbaar geworden door de bof. Zijn vrouw is door haar kinderwens door een hel gegaan.
  Het bagataliseren van de hoeveelheid kinderen die gehandicapt raakten of zelfs nog erger, overleden zijn door “onschuldige” kinderziektes die nu te voorkomen, zijn irriteert mij mateloos.

 73. wilmamazone says:

  @Relirel

  Zijn er daadwerkelijk nog geen afdoende antwoorden op die vragen gegeven of zijn die o.a. voor jou niet afdoende? Dat is een wezenlijk verschil.

  Als jij afdoende antwoorden benoemt/blijft benoemen als slechts propaganda praatjes, is dus met jou geen zinnig gesprek te voeren omdat jouw basis gevormd wordt door een stevig vooroordeel.

 74. Angela says:

  @ Marer,

  Moest even zoeken, maar heb je antwoord op mijn getypte stukje gelezen 😉
  Even een vraagje, daar mijn zoontje ook de prik heeft gehad, omdat zijn temp gisterenavond en vanochtend ruim onder de 37,5 zat, na 4 dagen koorts.
  Heeft jouw kleinzoon enige hinder ondervonden van de prik? Mijn zoontje had vanmiddag weer bijna 40 graden koorts. Paracetamolletje gegeven en nu istie weer behoorlijk fief en fit. Maar toch..

  Weet nu niet of dat het door het vaccin komt (de pijnlijk arm wel:)) of dat het komt omdat hij toch nog niet beter was.

  En ook hij heeft een cadeautje gehad, maar dan alvast eentje die voor de sinterklaas bedoeld was. Altijd makkelijk…

  Wat betreft relirel… Ik ben van de generatie dat ik overal tegen inge-ent ben. Daar ben ik ook heel blij mee. Heb verschillende familieleden die wel bv. polio hebben gehad en die wel! blijvende schade hebben opgelopen. Dan voel ik mij toch enorm gezegend dat de wetenschap zo ver is, dat mij deze bespaard zijn gebleven hoor.

 75. marer says:

  Mijn oudste kleinzoon heeft nog altijd een beetje verhoging. Geen koorts meer. Maar hij is altijd gauw verkouden.
  Drie kleinkindern zijn nu geënt. Vier, twee en drie jaar oud. Alle drie geen enkele bijwerking. Zelfs geen blauw plekje of stijve arm.
  Daarnaast opa en oma (ik zei de gek) en de vier ouders geënt i.v.m. baby van vier maanden. Geen van allen last gehad van enige bijwerking.
  Dus maar op voor de volgende prik.

 76. relirel says:

  ik heb hier nergens beweert dat je kinderen niet zou moeten inenten of zelfs dat het verkeerd is dat te doen.

  ik stel alleen vragen en constateer dat de standaard argumentatie niet altijd steekhoudend is. nogmaals, ik ben geen wetenschapper, en kan dus niet beoordelen hoe het echt zit. op het moment dat er echter schamper gedaan wordt over mensen die vragen hebben en/of er geen goed inhoudelijk antwoord komt op die vragen, dan blijf ik met mijn argwaan zitten.

  ik hoef niemand te overtuigen. die wetenschappers moeten mij overtuigen van het nut van inentingen in het algemeen, en van de griepprik in het bijzonder. ik ben tot nu toe niet overtuigd.

  that’s all

 77. jennyj0 says:

  Ik weet niet of wij schamper doen. Wat mij betreft: ik vind de argumenten van belang. En ik wil weleens gaan schamperen als de zoveelste voorbij komt die roept dat de adjuvanten in het griepvaccin levensgevaarlijk zijn en dat het een complot is en dat we het daarom niet moeten doen. Want dat zijn snertargumenten.

  We enten overigens ook tegen de gewone seizoensgriep, daar hoor ik niemand over, maar goed, dat even terzijde.

  Ondanks het feit dat het – gelukkig – om een vrij milde griep lijkt te gaan, ben ik er niet van overtuigd dat het voor de risicogroepen beter is om de griep te krijgen dan om het vaccin te krijgen. Daarom laat ik mij dus inenten.

 78. wilmamazone says:

  Reuters

  China expert warns of pandemic flu mutation

  China must be alert to any mutation or changes in the behavior of the H1N1 swine flu virus because the far deadlier H5N1 bird flu virus is endemic in the country, a leading Chinese disease expert said.

  Zhong Nanshan, director of the Guangzhou Institute of Respiratory Diseases in China’s southern Guangdong province, said the presence of both viruses in China meant they could mix and become a monstrous hybrid — a bug packed with strong killing power that can transmit efficiently among people.

  “China, as you know, is different from other countries. Inside China, H5N1 has been existing for some time, so if there is really a reassortment between H1N1 and H5N1, it will be a disaster,” Zhong said in an interview with Reuters Television.

  “This is something we need to monitor, the change, the mutation of the virus. This is why reporting of the death rate must be really transparent.”

  The World Health Organization warned on Tuesday that H5N1 had erupted in poultry in Egypt, Indonesia, Thailand and Vietnam, posing once again a threat to humans.

  “First, it places those in direct contact……

 79. jennyj0 says:

  Marer, heb vanochtend mijn gewone griepprik gehad. Buiten stond een mevrouw met een foldertje, waarin mensen dringend werd aangeraden zich niet te laten vaccineren vanwege levensgevaarlijke toevoegingen. Heb me toch laten prikken.

 80. wilmamazone says:

  http://www.minvws.nl/nieuwsberichten/pg/2009/twee-prikken.asp?rss

  Twee prikken voor alle doelgroepen
  Nieuwsbericht, 25 november 2009

  Alle doelgroepen van de vaccinatie tegen de Nieuwe Influenza A (H1N1) krijgen onveranderd twee doses vaccin aangeboden.

  Dat heeft minister Klink vandaag bekend gemaakt. De minister volgt daarmee het advies op van de Gezondheidsraad en het RIVM.

  De Gezondheidsraad en het RIVM hebben de minister hierover vandaag geadviseerd, nadat de Europese geneesmiddelenautoriteit EMEA afgelopen vrijdag bekend maakte dat sommige doelgroepen wellicht zouden kunnen volstaan met één vaccinatie.

  De deskundigen van de Gezondheidsraad en RIVM stellen dat de werkzaamheid van de vaccinatie zo groot en zo breed mogelijk moet zijn, voor de eigen bescherming of de bescherming van de aan de gevaccineerden toevertrouwde kwetsbare personen. Daarom moet worden vastgehouden aan het primaire doseringsadvies van de Europese registratieautoriteit: twee doses vaccin voor alle doelgroepen.

  De doelgroepen zijn:
  • Mensen met een medisch risico;
  • Zwangere vrouwen vanaf de vierde maand;
  • Kinderen in de leeftijd van 6 maanden tot en met 4 jaar;
  • Huisgenoten van baby’s in de leeftijd van 0 tot en met 5 maanden
  • Gezondheidswerkers met intensief contact met patiënten uit medische risicogroepen;
  • Mantelzorgers van mensen met een zeer hoog risico op ernstige ziekte en sterfte door griep;
  • Gezonde personen van 60 jaar en ouder.

 81. Carla says:

  Huh? Folderen tegen vaccinatie voor de “gewone” griep? Ik krijg die prik al 40 jaar elk jaar. Heeft – volgens mij – zich nog nooit iemand zich eerder druk over gemaakt. Tenminste ik heb nog nooit iemand met een foldertje gezien. Ook nooit bijwerkingen gehad (of merk je het zelf als laatste dat je hersenen zijn aangetast?). Ook in die 40 jaar slechts 2x griep gehad (he, dat weet ik dan weer wel).

 82. jennyj0 says:

  Een paar jaar terug met de vogelgriep moest je je beesten laten enten ofwel laten inslapen (als je privé beestjes had). Een vriendin van mij had een kip, Betsie. Die sliep in de bijkeuken bij de andere dieren want ze wou niet in haar eentje in haar kippenhok (daar gingen later egels in wonen). Bets moest dus ingeslapen maar dat kon natuurlijk niet want ze was al 9 en als kleuter aan komen lopen en nooit meer weggegaan en zo aanvallig en aandoenlijk dat inslapen geen optie was. Hoe de dierenarts het voor elkaar gekregen heeft weet ik niet meer maar Bets heeft een prik gekregen. Ik weet nog wel dat het heel duur was en het was een reuze gedoe. Inmiddels leeft Bets niet meer, ze is op een zondagochtend vreedzaam ingeslapen in haar knusse kartonnen doosje met stro en krantensnippers, want op stok wilde ze nooit.

 83. jennyj0 says:

  Nee, het was een folder tegen de mexicaanse. Maar de gewone vaccinatie is ook heel erg hoor, zei ze opgewekt. Echt een opbeurend vrouwtje. Knap dat u dat allemaal weet! zei ik. En toen ging ik mijn prik halen. Binnen zeiden ze dat die mevrouw er elke dag staat en blijft tot alle prikacties voorbij zijn. Zij ziet het als een hoge taak. Ze heeft alleen per ongeluk de eerste dag van de mex. enting gemist en toen waren er heel veel mensen. Wel sneu.

 84. Joost says:

  @wilmamazone Dat klinkt heel heftig. Fijn te lezen dat het uiteindelijk wel allemaal goedgekomen is. Het is wat met die kinderen 🙂
  Overigens hebben wij volgende week een controle bij de kindercardioloog (na 2 jaar) en hopen dan ook te horen dat het gaatje is dichtgegroeid.

 85. Joost says:

  @rerilel net als een aantal anderen ben ik ook wel benieuwd naar de vragen die je beweert te stellen. Lees ik er overheen?

 86. Angela says:

  @ Marer,

  Mijn zoontje is niet snel ziek. Maar nu toch al sinds zaterdag koorts. Ik maak me niet zo snel zorgen. Hij is nog goed aanspreekbaar en heeft momenten dat hij heel de kamer doorholt 😀
  Alleen dan ineens zegtie: Finn slapen,… gaat op de bank liggen en ligt dan lekker rustig. Of hij gaat puzzelen in de bank. Zo kennen we hem niet, dus voor ons doen is dat al heel raar.

  Vroeg het me even af, daar jouw kleinzoon ook koorts had, de dagen voor de prik. Mocht mijn zoontje vrijdag nog koorts hebben, neem ik even contact op met onze dokter. Dan duurt het al bijna een week.

  In ieder geval bedankt voor je antwoord.

 87. jennyj0 says:

  Wat een tuig daar bij die GGM. Altijd het zelfde met die lui. Liegen, domheden verkondigen, schreeuwen en je dan uitmaken voor fascist. Wat een rotmentaliteit hebben die mensen.

 88. Carla says:

  De moderator heeft al een waarschuwing uitgedeeld (aan Sebastiaan). Ze gaan beter opletten……

 89. jennyj0 says:

  Vragen van mij of Kat echt wetenschappelijk onderzoeker is worden zorgvuldig vermeden.
  Kat is zelfs gepromoveerd! Dan is het helemaal raar hoe ze zich gedraagt met dat gelink naar allerlei complotsites.

 90. Carla says:

  Zuid Europese wetenschapper (statistische onderzoeken)….. Met een man en kinderen. Oh, wat zielig!

 91. Carla says:

  Wat fijn trouwens dat je “vrienden” hetgeen je zelf niet prijs wilt geven hier zo wereldkundig maken….. Zo keurig en fatsoenlijk!

  De waarschuwing:

  re: re: re: re: Waarom geen aanpassing dierhouding
  schrijver: GGM [new] 25 Nov 2009 – 21:00
  Beste Sebastiaan,

  Elke bijdrage aan de discussie is welkom maar het gebruik van woorden als ‘dierenbeulen’ en ‘fascisten’ zijn hier ongepast. Discussiëren doet u bij voorkeur met argumenten en contra-argumenten en met verwijzing naar betrouwbare, wetenschappelijke bronnen.

  Uw bijdrage hierboven bestaat slechts uit ongefundeerde meningen waar niemand wat mee opschiet.

  Vanaf nu gaan we daar strenger op letten dus gelieve dat zelf ook in de gaten te houden. Anders gaan we bijdragen verwijderen, ook al willen wij het graag zo open mogelijk houden.

  Namens de Grote Griepmeting (GGM)
  met vriendelijke groeten,

  Ronald Smallenburg
  Zakelijk eindverantwoordelijke

 92. jennyj0 says:

  Ja. Leuk van die vriendin. Heel aardig. Kat is zelf zo bescheiden, die zou dat nooit van zichzelf zeggen.

  Wat vind je nou van die mensen daar. Het is eigenlijk toch wel treurig dat het altijd weer hetzelfde is.

 93. Carla says:

  Sebastiaan is op zijn teentjes getrapt;

  schrijver: Sebastiaan [new] 25 Nov 2009 – 21:38
  De bio-industrie bestaat aantoonbaar uit dierenbeulen.

  Ik snap het niet zo goed. Er worden hier de meest verschrikkelijke dingen gezegd waarbij ik zelfs zag dat een vrouw die vreselijke bijwerkingen had van vaccinatie, belachelijk werd gemaakt door ene Wilhelmina.
  Door je opmerking over je liefde voor de cryptocheilussite, is me je voorkeur wel duidelijk, maar geeft dat soort mensen dan ook een waarschuwing.

 94. astrid says:

  wie ooit nog beweert dat polio niet zo erg is, zal ik met mijn moeder in contact brengen. Dan krijg je me toch een lel met een stok!

  maar serieus: voor het ‘geloof’ in vaccinatie zou je sommige mensen toch een fijne epidemie wensen.
  Is heel nl soms bekeerd tot een orthodox christelijke stroming?

 95. jennyj0 says:

  Ik snap ook niet wat die mensen bezielt Astrid. Er heersen bij sommige mensen ook eigenaardige ideeën over wat “natuurlijk” is en dat dat altijd het aller-, allerbeste is. Zelfs als je er dood aan gaat of er invalide van raakt. Want dan heb je wel natuurlijke immuniteit en wat is er nou beter dan dat!

  Nu alweer een tijdje terug kwam ik iemand tegen op het internet die zei: ik ben anti-wetenschap. Ik vond dat heel raar maar hij kreeg veel bijval. Die mensen waren dat ook want zij vonden dat wetenschap niet openstaat voor het onkenbare, het spirituele terwijl je dat nou juist per se moet doen als wetenschapper. Dan ga je bijvoorbeeld inzien dat homeopathie echt heel goed werkt voor alles. Dat soort dingen.

 96. wilmamazone says:

  http://www.nytimes.com/2009/11/26/health/26flu.html?_r=1&partner=rss&emc=rss

  Greater Use of Vaccine for Infection Is Urged

  There has been a “worrisome spike” in secondary bacterial infections among Americans with swine flu, federal health officials said Wednesday, urging more people at risk to get the underused vaccine that prevents some of those infections.

  Bacterial infections are a common and sometimes deadly flu complication for the elderly, said Dr. Anne Schuchat, director of immunization and respiratory disease for the Centers for Disease Control and Prevention. But in this pandemic, they are becoming more common among children and younger adults.

  For example, Dr. Schuchat said, Denver, one of 10 cities where her agency monitors circulating bacterial strains, has 20 serious cases in a typical October. Last month it had 58, two-thirds in adults under age 60.

  Experts believe bacteria living in the nose and throat get into lung tissue that has been inflamed by fighting the flu virus and cause pneumonia. They may then reach the blood or brain, causing even more dangerous infections. The most common sign, Dr. Schuchat said, is a sudden relapse in a flu patient who had been recovering.

  Dr. Schuchat was both alerting doctors to watch for such infections and endorsing a vaccine that prevents them. The Pneumovax vaccine, which protects against 23 strains of the most common pneumonia bacteria, is routinely given to adults over 65. But any adult with asthma, emphysema, a smoking habit, diabetes, or lung, heart, kidney or liver disease should get it now, Dr. Schuchat said. Only a quarter of those younger adults have probably had it.

  Meanwhile, more swine flu vaccine is becoming available every week, and 61 million doses are available now.

  Officials have been….

  eindquote:
  Asked about a report out of Charleston, W.Va., that a local doctor had caught the swine flu twice, with both cases lab-confirmed, Dr. Schuchat said it was “not common, but not impossible.” Vaccinations do not always produce perfect immunity, she said, so it would make sense that infections sometimes do not either. (For example, people do sometimes get chicken pox twice.)

 97. wilmamazone says:

  Ga ik maar eens een poging wagen om uit te leggen hoe het precies zit met immuniteit in relatie tot vaccins omdat daar heel wat misverstanden over bestaan.
  Dan beginnen we -hoe kan het anders- gewoon bij het begin. Een stukje geschiedenis dus:

  http://www.kennislink.nl/publicaties/immuun-dankzij-varkens-en-koeien

  Immuun dankzij varkens en koeien

  Minder dan een triomf van de medische wetenschap kun je het niet noemen: de opmars van de vaccinatie. Het begon allemaal met de pokken, een virusziekte die in epidemieën langskwam en waar doorgaans eenderde van de besmetten aan bezweek. Wie het overleefde droeg de littekens een leven lang mee.

  De patiënt heeft hoge koorts, malaise, misselijkheid en na een aantal dagen verschijnen kleine blaasjes in groepjes of verhevenheden over het hele lichaam, roodheid en blaasjes in de mond; in sommige gevallen wordt de huid geheel zwart; als de patiënt in leven blijft, veranderen de blaasjes op de huid in zweren en vervolgens in korsten die indrogen en afvallen met littekens als resultaat. Zo beschreef de Griekse arts Galenus een pokkenepidemie in de tweede eeuw na Christus. Het was niet de eerste in Europa en het zou ook niet de laatste zijn.

  Variola major (pokken) trof meestal jonge kinderen. Van de geïnfecteerden kwam 20 tot 40 procent om; de overlevenden waren immuun voor een volgende besmetting maar wel voor het leven getekend. In de zeventiende en achttiende eeuw droeg naar schatting een derde van de bevolking van Europese steden littekens van pokken. Ook in Azië moet de ziekte veel slachtoffers gemaakt hebben, want het inenten werd daar uitgevonden. Chinese en Indiase genezers bliezen een fijngemalen pok van een patiënt in de neusgaten van gezonde mensen, die daardoor een lichte aanval van pokken kregen. In de Arabische landen werd een snede in de arm gevuld met pokstof. Over de laatste methode schreef een Turkse arts, Emmanuel Timoni, in 1715 een boek in het Engels. Maar variolatie werd pas populair toen lady Montagu, de vrouw van de Britse ambassadeur in Constantinopel, zich ermee ging bemoeien. Zij had zelf de pokken overleefd en liet in 1717 haar eerste zoon inenten door Timoni. Het liep goed af en terug in Engeland begon lady Montagu campagne te voeren voor inentingen.

  Variolatie raakte bij de betere kringen in de mode, eerst in Engeland en in de loop van de achttiende eeuw ook op het vasteland van Europa. Riskant was het wel:……….

  Ook toen al antivaccers met de meest wilde indianenverhalen:

  eindquote:

  Eenmaal raak was niet genoeg, begreep Jenner. Hij deed meer experimenten, zocht naar de beste en veiligste manier en het beste tijdstip om entstof te verkrijgen en publiceerde erover. Daarna ging het snel. Zowel in het Verenigd Koninkrijk als in de rest van Europa en Amerika begonnen artsen met inenten, veelal gratis, en werden verenigingen en klinieken opgericht. Kinderen moesten ten tijde van een epidemie met ‘pokkenbriefjes’ op school komen. Er was ook verzet, er waren verhalen over kinderen die een koeiensnuit ontwikkelden en overal haar kregen, maar dat stond het enorme succes van de vaccinatie (naar het Latijn voor koe: vacca) niet in de weg. De term is door Pasteur veralgemeend voor de preventie van verschillende gevaarlijke virusziekten. Pokken heeft sinds 1979 niemand ter wereld meer gehad, maar het virus wordt nog bewaard in enkele laboratoria. Het laatste slachtoffer was een Britse laboratoriummedewerkster die zichzelf niet voldoende beschermd had.

 98. wilmamazone says:

  http://www.kennislink.nl/publicaties/vaccinatie

  Vaccinatie
  Vaccinatie is sinds de achttiende eeuw een methode om immuniteit tegen infectieziekten te verschaffen. Inmiddels werkt men nu ook aan genetisch gemanipuleerde vaccins.

  quote:
  Immuniteit (Cellen die niet vergeten)

  Jenner wist niet dat hij eigenlijk profiteerde van de eigenschap van het immuunsysteem om te reageren op micro-organismen die het eerder is tegengekomen. Tot deze micro-organismen behoren virussen, bacteriën en protozoën. Virussen zijn extreem klein. Ze bestaan uit niet meer dan een beetje erfelijk materiaal dat is verpakt in een eiwitmantel.

  Virussen kunnen zich alleen vermenigvuldigen in levende cellen. Bacteriën zijn daarentegen volledige cellen. Ze zijn veel groter dan virussen. Meestal halen ze hun voedingsstoffen uit dode of levende organismen. Protozoën zijn eencellige dieren. Zowel de amoebe als het plasmodium, dat malaria veroorzaakt, zijn protozoën.Het oppervlak van micro-organismen is bedekt met molekulen die het immuunsysteem als niet-eigen ofwel lichaamsvreemd herkent.

  Molekulen die door het immuunsysteem worden herkend en een immuunres-pons opwekken, staan bekend als antigenen. Een van de eerste stappen in de immuunrespons is de binding van immuunglobulinen aan de lichaamsvreemde molekulen of antigenen. Immuunglobulinen zijn gespecialiseerde eiwitmolekulen die onder andere voorkomen op het oppervlak van bepaalde witte bloedcellen, de B-lymfocyten.

  Het bindingsproces zet de B-lymfocyt aan tot celdeling. Sommige dochtercellen specialiseren zich in het maken van immuunglobulinen: ze worden plasmacellen. De uitgescheiden immuunglobulinen heten antistoffen. De aan het antigeen gebonden antistoffen maken aan het immuunsysteem duidelijk dat de indringer moet worden uitgeschakeld.

  Wanneer het micro-organisme echter ìn lichaamscellen leeft, zoals bijvoorbeeld virussen doen, gaan andere witte bloedcellen, de cytotoxische T-lymfocyten, in de aanval. Zij kunnen zich binden aan de geïnfecteerde cel doordat die viruseiwitten aan haar oppervlak uitstalt. Na binding kunnende T-cellen de zieke cel doden, waardoor het virus geen kans krijgt zich te verspreiden.

  quote:
  Het duurt ongeveer tien dagen voordat het lichaam antistoffen tegen een onbekende indringer heeft gemaakt. In deze tijd kan het micro-organisme zich vermenigvuldigen en de ziekte veroorzaken. Bij een tweede contact met een micro-organisme komt de vorming van antistoffen echter al na drie dagen op gang. Niet alle dochtercellen van B-lymfocyten ontwikkelen zich namelijk tot plasmacellen. Sommige worden geheugencellen die klaarstaan om te reageren bij een volgende besmetting. Ook dochters van de cytotoxische T-cellen kunnen zich ontwikkelen tot geheugencellen

  Het immunologische geheugen is specifiek voor een bepaald type micro-organisme: de immuunrespons die beschermt tegen waterpokken zal het niet-verwante bofvirus niet bestrijden. Mensen die al eens beschermende antistoffen tegen een bepaalde ziekteverwekker hebben gemaakt, zijn immuun voor die ziekte. Ze bezitten de juiste geheugencellen en beschikken daarmee over natuurlijke actieve immuniteit. Kinderen krijgen via de placenta en later via de moedermelk antistoffen binnen die de moeder heeft gemaakt, maar geen geheugencellen. De moederlijke immuunglobulinen verlenen passieve immuniteit.

  Ook injecties met geïsoleerde antistoffen wekken passieve immuniteit op. Deze antistoffen kan men zuiveren uit het bloed van andere mensen of uit dat van dieren zoals het paard. Het gebruik van passieve immunisatie zal waarschijnlijk groeien met de ontwikkeling van in het laboratorium ontworpen antistoffen tegen bepaalde ziekten. Het doel van vaccinatie is het verkrijgen van actieve immuniteit zonder daarbij een ziektebeeld op te wekken. Een vaccin bereidt het immuunsysteem voor, zodat dit direct kan ingrijpen bij contact met een ziekte-veroorzakend micro-organisme. Men noemt vaccinatie ook wel kunstmatige actieve immunisatie.

  quote:

  Ook de hoge mutatiesnelheid van virussen kan flinke problemen opleveren. Het griepvirus is hiervan een voorbeeld. Elk jaar treden er minuscule veranderingen op in de oppervlakte-eiwitten van het virus. Hierdoor kan het virus ontglippen aan het immuunsysteem van personen die al zijn geïnfecteerd. Bovendien vindt gemiddeld elke tien tot twintig jaar een grove verandering plaats, waardoor alle opgebouwde griepimmuniteit zinloos wordt. De overheid probeert elk jaar vaccins te verstrekken tegen het griepvirustype van dat moment.

  quote:
  De toekomst

  De uitdaging voor de toekomst is tweeledig. Ten eerste moeten vaccins terechtkomen bij de mensen die ze nodig hebben. Vaak wonen die ver van de toevoerwegen af in gebieden zonder de betrouwbare elektriciteitsvoorziening die zo essentieel is voor het koel bewaren van de vaccins.

  Volgens de WHO is in ontwikkelingslanden het percentage kinderen dat in het eerste levensjaar wordt ingeënt, gestegen van vijf procent in 1974 tot meer dan zeventig procent vandaag de dag. De organisatie meldt echter ook dat elke dag nog steeds meer dan achtduizend kinderen sterven omdat ze niet zijn ingeënt. Deze kinderen sterven aan ziekten waartegen wel vaccins bestaan: polio, tetanus, mazelen, difterie, kinkhoest en TBC. Ongeveer vijftig miljoen kinderen zijn niet volledig tegen deze ziekten ingeënt.

  Het tweede deel van de uitdaging is de ontwikkeling van beschermende preparaten tegen ziekten waarvoor momenteel nog geen vaccin bestaat. Volgens de WHO kan de ontwikkeling van geschikte vaccins tegen een paar virale en bacteriële infecties de levens van acht miljoen kinderen in ontwikkelingslanden redden.

  Aids, hepatitis A en E, knokkelkoorts, bacteriële hersenvlies- en longontsteking en diarreeziekten zoals rotavirus en tyfus, zijn ziekten waarvoor nieuwe of verbeterde vaccins nodig zijn. Vaccins tegen virussen die tot kanker kunnen leiden, zoals het humane papillo-mavirus dat baarmoederhalskanker kan veroorzaken, zouden het aantal kankergevallen fors verminderen.

  Een lange-termijndoelstelling van de WHO is de ontwikkeling van een vaccin dat in één keer immuniseert voor vele ziekten. Er bestaan……

 99. wilmamazone says:

  Even terug naar ook dit bericht:

  https://cryptocheilus.wordpress.com/2009/11/22/kinderen-vaccineren-en-autisme-thimerosal-kwik-guillian-barre-syndroom-squaleen-wiegendood-adjuvans-en-andere-fenomenen-verklaard/#comment-16475

  en waarom een bepaalde vaccinatiegraad zo belangrijk is, de zogeheten groepsimmuniteit.

  http://www.kennislink.nl/publicaties/nieuw-vaccin-slaat-aan

  Nieuw vaccin slaat aan

  Door een in 2006 ingevoerd zuigelingenvaccin is het aantal hersenvliesontstekingen veroorzaakt door de pneumokokkenbacterie onder nul- tot tweejarigen met zeventig procent gedaald. Dat blijkt uit de gegevens van het Nederlands Referentielaboratorium voor Bacteriële Meningitis in het AMC. Samen met het UMC Utrecht wordt gewerkt aan een vaccin dat ook ouderen goed kan beschermen tegen de pneumokok. Zo’n inenting is er nu nog niet.

  Er is lange tijd over gediscussieerd of het huidige pneumokokkenvaccin wel ingevoerd moest worden’, vertelt Arie van der Ende, hoofd van het landelijk Referentielaboratorium. ‘Dat komt omdat de dekkingsgraad niet honderd procent is, wat wil zeggen dat het niet alle kinderen beschermt tegen hersenvliesontsteking.’ En dat heeft weer te maken met de manier waarop vaccins tegen de veroorzakers van meningitis vervaardigd worden. Om mensen immuun te maken voor de besmettelijke ziekte, worden er suikerketens in gestopt uit het kapsel dat de bacterie omhult. Een effectief vaccin kan maar een beperkt aantal van deze ketens herbergen.

  quote:

  Wat de raad uiteindelijk over de streep trok, is een fenomeen dat groepsimmuniteit wordt genoemd. Door een bepaalde groep te vaccineren worden uiteindelijk ook niet-ingeënte personen beschermd, omdat de kans vrijwel nihil is dat zij de bacterie tegenkomen.

  eindquote:

  Er wordt nu gekeken of er een vaccin gemaakt kan worden voor de belangrijke groep ouderen. Zij raken doorgaans door een ander type pneumokok besmet, dus ze hebben niet zo veel baat bij de huidige inenting. Het Referentielaboratorium werkt mee aan een Utrechts onderzoek naar een ouderenvaccin waarin dertien suikerketens zitten. Daarnaast is er een vaccin in ontwikkeling dat niet uit suikerketens bestaat, maar uit eiwitten aan de buitenkant van de pneumokok. Wellicht komt daar een inenting uit voort die bescherming biedt tegen veel meer verschillende types.

 100. wilmamazone says:

  Het is tevens een misverstand dat het immuunsysteem bij iedereen hetzelfde is, want er bestaan wel degelijk aangeboren verschillen in weerstandsvermogen bij verder gezonde mensen, dus zo simpel is het allemaal niet.

  Er bestaan ook aangeboren en verworven ziekten van het immunsysteem zelf:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Immuunsysteem

  quote:

  Ziektes van het menselijke immuunsysteem

  Een niet, of niet voldoende functionerend immuunsysteem is een eigenschap van immuundeficiëntie; er zijn aangeboren of verworven vormen van immunodeficiëntie. Een voorbeeld van een aangeboren afwijking van het immuunsysteem is SCID (Severe Combined Immuno Deficiency Syndrome), dat voorkomt bij zeer jonge kinderen. Verworven immunodeficiëntie komt voor bij ziekten van het immuunsysteem zoals AIDS (het “Verworven Immuun Deficiëntie Syndroom”), een besmettelijke ziekte, die door het HIV-virus wordt overgebracht, die degeneratie van het immuunsysteem van het lichaam veroorzaakt, maar het wordt ook wel veroorzaakt door medicijnen, bijvoorbeeld bij transplantatiepatiënten.

  Anderzijds is een “overactief” immuunsysteem een eigenschap van een groot aantal verschillende soorten auto-immuunziekten, zoals diabetes mellitus type I , multiple sclerose (MS), psoriasis, en reumatoïde artritis (reuma). In deze ontbreekt de zelf-herkenningscapaciteit van het immuunsysteem en het valt een deel van het eigen lichaam van de patiënt aan.

 101. wilmamazone says:

  http://www.nvi-vaccin.nl/?id=537

  Immuniteit opwekken

  Het is duidelijk dat de werkzaamheid van een vaccin bepaald wordt door het vermogen immuniteit op te wekken. Hoe wordt bescherming opgewekt en waarom zijn bepaalde vaccins daar beter in dan andere? Gedetailleerde kennis van de immunologie kan leiden tot vaccins die beter werken en beter en goedkoper kunnen worden beoordeeld in trials.

  Vanuit het gezichtspunt van het pathogeen laten we zien hoe virussen en bacteriën zich proberen te verweren tegen vaccinatie. Waarom slagen sommige daar beter in dan andere, in hoeverre is dit een gevaar voor de toekomst en welke middelen hebben wij weer om dat gevaar te keren?

 102. wilmamazone says:

  Het immuunsysteem is uiteraard gebaat bij een gezonde leefstijl waardoor het zo stevig mogelijk in de schoenen staat, maar het is een welhaast ingebakken misverstand dat het systeem -bij wijze van spreken- betere ogen of sterkere glazen in de bril krijgt door o.a. een extra sinasappeltje of sloten groene thee.

  Het immuunsysteem krijgt er geen beter geheugen/meer geheugencellen door. Als het systeem -simpel gezegd- de ziekteverwekker niet in het fotoalbum heeft staan zal het niet onmiddelijk in actie komen, dus té laat of zelfs helemaal niet.
  Nadat Columbus in 1492 Amerika ontdekte werd de inheemse bevolking in korte tijd tot wel 90% uitgeroeid door de onbekende ziektekiemen die de Spanjaarden met zich meebrachten.
  Een hedendaags voorbeeld zijn de reisadviezen voor meerdere landen in den vreemde. Naast een vaccinatieadvies -voor diverse ons onbekende ziekten- wordt o.a. het drinken van water uit de kraan en het nuttigen van rauw voedsel ten strengste afgeraden.

  Maar ik heb nu nog andere dingen te doen en dit verhaal is nog lang niet afgelopen, dus:
  Wordt vervolgd!

 103. wilmamazone says:

  Voor o.a. Joost nog ff deze update van vandaag:

  http://www.limburger.nl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091126/REGIONIEUWS01/911109976/1030

  Vraag 16:

  Meerdere vragenstellers:
  Wordt er voor kinderen een ander vaccin gebruikt? Er wordt gezegd dat het een halve dosis is, maar mijn kind heeft bij de huisarts een hele prik gehad? Klopt dat wel?

  Christian Hoebe antwoordt:
  Er worden vaccins van twee verschillende fabrikanten gebruikt:
  Focetria van Novartis en Pandemrix van GlaxoSmithKline. De vaccins hebben een verschillende samenstelling en een ander productieproces, maar werken hetzelfde. Voor de vaccinatie van risicopatiënten, 60-plussers en zwangeren door de huisarts worden beide vaccins ingezet. Voor de vaccinatie door de GGD van gezonde kinderen en huisgenoten van baby’s wordt Pandemrix gebruikt.
  Beide vaccins kunnen overigens aan kinderen worden gegeven en de reden voor de verdeling heeft alleen te maken met de huidige beschikbaarheid. De dosering van de twee vaccins voor kinderen verschilt. Van Pandemrix krijgen kinderen tot en met 9 jaar een halve dosering. Van Focetria krijgen volwassenen en kinderen dezelfde dosering.
  De vaccins zijn onderling overigens niet uitwisselbaar en daarom moet voor de eerste en tweede vaccinatie hetzelfde vaccin gebruikt worden. Kinderen die al zijn ingeënt door de huisarts, ontvangen de tweede vaccinatie ook bij de huisarts.
  Beide vaccins zijn door de EMEA (European Medicines Agency) beoordeeld op hun veiligheid en werkzaamheid. De EMEA is een instituut van de Europese Unie, dat er op toe ziet dat nieuwe geneesmiddelen veilig zijn.
  Beide vaccins voldoen aan de WHO-aanbevelingen en aan het EU-besluit met betrekking tot pandemie.

 104. Angela says:

  hoop dat jullie m net zo hilarisch vinden 🙂

  http://www.nu.nl/lectrr/999691/popup.html

 105. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1321294.ece

  Aantal griepbesmettingen neemt af

  Het aantal besmettingen met de Mexicaanse griep neemt af. Wel stierven er afgelopen week acht mensen aan het virus. Bij alle acht sterfgevallen was er sprake van zogenoemd onderliggend lijden.

  Dat meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdag.

  http://www.rivm.nl/cib/themas/nieuwe-influenza/stand-van-zaken.jsp

  Vorige week werden er 359 mensen met het H1N1-virus opgenomen in het ziekenhuis. Deze week waren dat er 289. Er hebben zich voor het eerst minder mensen gemeld bij huisartsen. ‘Het kan best zijn dat er een nieuwe piek achteraan komt’, zegt arts Jim van Steenbergen van het RIVM. ‘Als we kijken naar de rest van de wereld kan het ook het begin van het eind zijn.’ Het RIVM spreekt nog steeds van een milde griepepidemie.

 106. wilmamazone says:

  http://www.nrc.nl/achtergrond/griepvirus/article2424305.ece

  Opkomst kinderen griepprik 70 procent

  Nov. Rond 70 procent van de kinderen van zes maanden tot en met vier jaar is deze week gevaccineerd tegen de Mexicaanse griep. Dat percentage zal waarschijnlijk nog iets stijgen.

  In de grote steden was de opkomst van kinderen lager: zestig procent. Dat zegt de GGD Nederland, die de eerste ronde inentingen van kinderen deze week organiseerde. Daarbij zijn 830.000 kinderen en 200.000 huisgenoten van baby’s opgeroepen. „We hadden gehoopt op dit percentage”, zegt Jelle Doosje van GGD Nederland.

  Een verklaring voor de lagere opkomst in de grote steden is volgens Doosje mogelijk dat de locaties in die steden groot waren (RAI, Jaarbeurs, Ahoy), waardoor veel mensen liever hun kinderen lieten vaccineren in een buurgemeente. Zo heeft Capelle aan de IJssel een opkomstpercentage van ruim 100 procent.

  Het opkomstpercentage van de ruim vijf miljoen mensen uit de risicogroepen is 75 procent, heeft het RIVM laten weten. Daarbij gaat het om 60-plussers en mensen die vanwege diabetes en hart- of ademhalingsproblemen een verhoogd risico hebben.

  Vanochtend maakte het RIVM bekend dat afgelopen week acht mensen zijn overleden die Mexicaanse griep hadden. Alle overledenen hadden een andere ernstige ziekte. De jongste persoon die deze week overleed, was een 38-jarige man. Het aantal ziekenhuisopnames daalde van 359 vorige week naar 289 deze week.

 107. jennyj0 says:

  Haddock aan het zuigen bij de GGM.

  en jennyjo….daar komt een epidemietje op zn tijd wel gelegen om ons vooral duidelijk te maken wie we eeuwig dankbar moeten zijn.

  Het is een hufter en het blijft een hufter.

  Ik zal ook nooit vergeten dat het eerste wat hij hier op het forum kwam vertellen was dat wij onze kanker aan onszelf te danken hebben. Ga maar aan je vriendin vertellen Carla, zal ze blij mee zijn. Dat moet-ie er ook bij vertellen als-ie weer aan eens het jammeren slaat over zijn ban.

 108. Carla says:

  Ik had het al gezien, maar ben niet van het olie op vuurtjes gooien en dacht dat ziet ze zelf ook wel. Wat een vreselijk “vreemde” man (en dat zeg ik dan diplomatiek).

 109. Carla says:

  OMG heb je al gezien dat onze Kat er ook weer is. De “lieverd” zegt dat het allemaal al voorspeld was en het nu wachten is op de lange termijn effecten. Over 2 jaar zijn we allemaal dood volgens Margarita.

 110. wilmamazone says:

  Maak je toch niet zo druk JJ, niet over Haddock noch die andere discutabele figuren bij de GGM waarvan enkele m.i. een en dezelfde zijn. In ieder geval uit het hol/de site die Dr. Hannes toch zó boeiend en spiritueel vindt.
  Gewoon wegblijven daar/een flinke afstand nemen en het zooitje ongeregeld verder in het eigen sop laten gaarkoken.

 111. jennyj0 says:

  Ik heb de indruk dat ze daar allemaal vandaan komen, want ze verwijzen allemaal naar ‘wij worden wakker’.

 112. jennyj0 says:

  Ik heb altijd associaties met die man die mijn oma altijd zo treiterde als ik zie wat deze mensen allemaal opschrijven.

 113. wilmamazone says:

  Dat begrijp ik JJ. Daarom moet je ook wegblijven daar.
  Doordat jij nu veel te emotioneel reageert, pikken ze vooral jou steeds ertussenuit om vilein op de persoon te spelen, want daar hebben ze succes mee toch?

 114. wilmamazone says:

  http://www.minvws.nl/kamerstukken/pg/2009/verkoop-vaccins-nieuwe-influenza-ah1n1.asp?rss

  Verkoop vaccins Nieuwe Influenza A(H1N1)
  Kamerstuk, 27 november 2009 pdf, 1 pag., 42 kB

 115. jennyj0 says:

  Ja, je hebt gelijk.

  Wat ik overigens niet snap: in de Oekraine is het wel erg gesteld met de griep. Waarom hebben de antivaccers dát dan niet voorzien?? Daar hadden vaccinaties een hoop ellende kunnen besparen.

 116. marer says:

  En ja hoor is ie weer:

  re: re: re: re: Voor en tegenstanders vaccinatie,
  schrijver: haddock [new] 29 Nov 2009 – 19:50
  Begrijpt u wat ik ooit schreef over enzymsystemen in de leverfase 1 en 2?

  Dat is het sterkste argument om NIET te vaccineren wat betreft de bijwerkingen op lange termijn..Ik begrijp dat de firmas die vaccinatie leveren zowieso niet verantwoordelijk zijn en zeker niet na een aantal jaren? Als ze zo zeker zijn van zichzelf kunnen ze die verantwoording nemen niet? Dat ik hamer op leverfases en enzymen heeft niets met flauw te maken en wordt consequent overal doordgezwegen.

  Als men het niet begrijpt is het ook in orde,maar zeg het dan gewoon.

  Ik denk eerder dat U partijdig reageert,maar dat is natuurlijk slechts mijn mening en dat is jammer.Ik begrijp best dat ik niet echt welkom ben.Jenny jo reageert te emotioneel maar ik begrijp dat dat in de discussie wenselijk is,anders zoudt u daar ook wat van kunnen zeggen. Tot nu toe ben ik altijd correct geweest en heb niemand voor”huf…..” uitgemaakt. Met vriendelijke groet.
  Haddock

 117. marer says:

  Jammer toch die onbegrepen Haddock.
  Maar alles is slechts zijn mening.
  En hij weet best dat hij niet welkom is.
  Calimero. Boehoe.

 118. Carla says:

  Bij het topic “Griepvaccin” nog iemand die Haddock zat is:

  schrijver: Karel [new] 29 Nov 2009 – 19:37
  Ik kom ook wel eens op die website van Crypto en die is prima. Als je zoals Haddock in sprookjes gelooft en dat voortdurend herhaald zonder nog origineel te zijn, dan kan ik mij voorstellen dat de webmaster daar een eind aan maakt. Zou de GGM ook maar eens moeten doen.

 119. Carla says:

  Topic heet griep “virus” (113 reacties)

 120. marer says:

  http://www.ad.nl/ad/nl/1528/Mexicaanse-griep/article/detail/447209/2009/11/28/Frankrijk-zet-militairen-in-bij-vaccinatie-Mexicaanse-griep.dhtml
  PARIJS – Frankrijk mobiliseert de gezondheidsdiensten van het leger om de vaccinatiecentra te versterken in de strijd tegen het H1N1-virus. Na een aarzelende start is de vraag naar vaccinaties sterk gestegen, deelde de regering zaterdag mee.

  President Nicolas Sarkozy had gisteren nog opgeroepen om de pandemie “serieus te nemen” en kondigde de opening aan van nieuwe vaccinatiecentra. In minder dan tien dagen maakte het griepvirus dertig doden bij onze zuiderburen……

 121. Lana says:

  Hallo,

  Ben nieuw hier en heb inmiddels vele interessante stukjes gelezen over de H1N1 vaccinatie, mijn kinderen hebben 1 prik gehad en ik twijfel of ik nog ga voor de tweede. Er gaan toch wel erg veel verhalen de ronde over de schadelijkheid van dit vaccin. Gelukkig lees ik hier dat vele van deze ‘verhalen’ onwaar zijn, een hele geruststelling. Heb hier veel gelezen over o.a. squaleen en thiomersal. Ik voreg me af of iemand me kan vertellen wat nu de waarheid is over Polysorbaat 80. Ik lees de wildste verhalen dat dit zorgt voor onvruchtbaarheid!?

 122. jennyj0 says:

  Polysorbaat 80 zit in heel veel producten, met name voeding, maar ook in cosmetische producten. Het is een emulgator (helpt bij het mengen van stoffen die normaal niet mengbaar zijn).

  Is getest op ratten, die hoeveelheden kregen toegediend ver boven de toegestane norm. Bij normale toediening geen enkel probleem.

  In Europa en Amerika krijgen mensen ongeveer 0.1 gram polysorbaat 80 per dag binnen via hun voeding. Influenza vaccins bevatten 0.000025g polysorbaat 80 per dosis.

  NOAEL = No-observed-adverse-effect-level, ofwel de hoeveelheid waarbinnen geen schadelijke effecten werden waargenomen. De NOAEL-waarde is 2013 mg per kg lichaamsgewicht per dag. Zoals je ziet krijgen mensen veel minder binnen.

  Geen enkele reden tot zorg dus.

 123. Lana says:

  Bedankt jennyj0 voor je reactie, dat is nog eens een duidelijk antwoord waar ik wat aan heb! En een geruststelling ook!Inmiddels heb ik ook al een artikel hierzo ergens gelezen dat squaleen lichaamseigen is en dus onschadelijk en dat blijkt dat de militairen tijdens de golfoorlog helemaal geen squaleen bevattend vaccin hebben gehad!? Voor een ‘leek’ op dit gebied valt het niet mee om het kaf van het koren te scheiden want ik heb ook al ergens gelezen dat squaleen in combinatie met polysorbaat 80 en thiomersal zou zorgen dat het squaleen veranderd in lichaamsvreemd squaleen? Aangezien dat ik al veel ‘indianenverhalen’ ben tegengekomen ga ik er maar vanuit dat dit er ook zo een is!?

 124. jennyj0 says:

  want ik heb ook al ergens gelezen dat squaleen in combinatie met polysorbaat 80 en thiomersal zou zorgen dat het squaleen veranderd in lichaamsvreemd squaleen?

  Is ook niet zo. Er wordt wat afgezwamd over het vaccin, ik snap niet wat die mensen bezielt. Ze praten elkaar allemaal na en niemand controleert iets. Heel raar.

 125. wilmamazone says:

  Vreemd dat dit bericht gemist is, maar erg interessant:

  http://www.nrc.nl/achtergrond/griepvirus/article2419525.ece

  Griepvirus is een blijvertje

  Iedereen die niet is gevaccineerd krijgt uiteindelijk Mexicaanse griep.

  quote:

  Wie zich niet laat vaccineren komt in de komende jaren de Mexicaanse griep toch een keer tegen. Zelfs een vaccin geeft geen waterdichte garantie. Heesterbeek: “Als dit jaar door aangepast gedrag weinig mensen griep krijgen, is er volgend wellicht een grotere uitbraak, doordat er meer mensen vatbaar zijn.”

  Vorige grieppandemieën laten zien dat een nieuw virus niet zomaar verdwijnt. De laatste grieppandemie – de Hongkonggriep van 1968 – ontstond toen een voor mensen nieuw H3N2-influenzavirus opdook. Na één pandemisch jaar heeft dat virus zich als ‘wintergriepvirus’ gevestigd. Het muteert ieder jaar een beetje, reist met de seizoenen de wereldbol over, en is al 40 jaar lang om de twee à drie jaar het actiefste virus tijdens de wintergriepgolf. Het treft dan kinderen die tussen beide H3N2-griepgolven geboren zijn en mensen met een niet goed werkend afweersysteem.

  quote:

  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) verwacht dat het nieuwe H1N1-virus dat de Mexicaanse griep veroorzaakt een blijvertje is. Op het zuidelijk halfrond, waar de winter voorbij is en de griep het land uit, heerste vooral de Mexicaanse griep en dook soms het H3N2-virus en influenza B nog op. Het oude H1N1-influenzavirus dat sinds 1977 onder de mensen was, lijkt te zijn verdrongen door de Mexicaanse H1N1.

  Het voorlopige WHO-advies voor de samenstelling van het wintergriepvaccin voor het zuidelijk halfrond, dat de vaccinfabrikanten binnenkort gaan maken, is een combinatievaccin van A H3N2, influenza B en van het Mexicaanse A H1N1-virus. Of een combinatievaccin van A H3N2 en influenza B, en een tweede vaccin met alleen het Mexicaanse A H1N1.

  Het is dus niet de vraag óf iedereen met de Mexicaanse griep wordt besmet, maar wanneer. En een belangrijker vraag is nog hoeveel mensen er echt ziek worden na de besmetting.

  eindquote:

  De Jong: “Zelf denk ik dat er nog wel andere verklaringen zijn. Misschien dat er in de Amerikaanse steden meer blootstelling aan verschillende griepvirussen is geweest dan op het dunbevolkte Chinese platteland. Maar het is onbekend of dat zo is.”

  De Amerikaanse onderzoekers denken zelf dat de ouderen in hun onderzoek nog ‘afweerherinneringen’ hebben aan infecties met de directe nakomelingen van het H1N1-virus dat ooit de Spaanse griep veroorzaakte, de eerste grieppandemie van de twintigste eeuw. Dat H1N1-virus bleef tot 1957 als gewoon wintergriepvirus onder mensen circuleren. Toen is het verdrongen door het H2N2-virus van de Aziëgriep, de veroorzaker van de tweede pandemie in de vorige eeuw.

  Een eiwit in het Mexicaanse-griepvirus dat erg bepalend is voor de reactie van het menselijk afweersysteem – het hemagglutinine, afgekort H – lijkt nog behoorlijk op het H dat in het virus van de Spaanse griep zat.

  De Jong: “Het HA-gensegment van het Mexicaanse griepvirus dat voor hemagglutinine codeert, komt uit een varkensgriepvirus dat, net als het HA van de menselijke wintergriepvirussen van voor 1957, direct afstamt van het Spaanse griep-virus. De HA-segmenten in de huidige wintergriepvirussen hebben die overeenkomst veel minder.”

  “Theorieën zijn er genoeg, maar afgezien van die onderzoeken uit de VS en China zijn er nog geen gegevens”, zegt Marion Koopmans, hoofd van de RIVM-virologie-afdeling waar wordt bijgehouden welke virussen in Nederland rondwaren en ziekte veroorzaken. “We weten nog niet of oudere Nederlanders beschermd zijn tegen de Mexicaanse griep. Dat wordt onderzocht in een steekproef waarvoor bloed is afgenomen van bijna 400 mensen in Nederland van verschillende leeftijden. Dat bloed gaan we nu testen.”

  De ECDC verwacht deze griepwinter alvast veel minder griepdoden onder ouderen. Het totaal aantal doden zal net zo hoog uitkomen als in een ‘gewoon’ griepseizoen (ca. 800, zie kader). De ECDC verwacht dus relatief meer jongeren onder de doden.

 126. Lana says:

  jennyj0, weet jij misschien of er onderzoek is gedaan naar de combinatie van squaleen, thimerosal en polysorbaat 80 en waar ik dan betrouwbare info hierover kan lezen?

 127. jennyj0 says:

  Nee. En ik heb ook nog nooit van zo’n effect gehoord. Ik weet dat ene mevrouw Kuiper – van den Bos het noemt in een boek van haar, maar wat ze zegt is onzin.

 128. jennyj0 says:

  Die mevrouw Kuiper denkt zelf dat zij er erg veel van weet, maar deskundigen lachen zich een kriek om haar boek, zóveel onzin staat er in.

 129. wilmamazone says:

  @Lana

  Toen ik deze vraag daarnet in mijn zoekmachine stopte:
  combinatie squaleen, thimerosal en polysorbaat 80 betrouwbaar?
  verbaasde het me eigenlijk niet dat er heel wat/bijna alle van- de ons overbekende- dubieuze sites tevoorschijn rolden.

  http://www.zoeken.nl/?refer=opensearch&q=combinatie+squaleen%2C+thimerosal+en+polysorbaat+80+betrouwbaar%3F

  Blijkbaar maken die je nog steeds ongerust, ondanks alle berichten hier bij Crypto dat die sites aantoonbaar vol staan met broodjes Aap, complottheorietjes en noem maar op!

  Wij begrijpen nog steeds niet echt wat al deze zelfbenoemde deskundigen beweegt om zoveel hersenspinsels/regelrechte onzin zo hoogdravend op internet te dumpen.
  Het is een wereldje op zich. Vol met alterneuten die reclame maken voor hun eigen broodwinning, hun volgelingen die werkelijk alles voor zoete koek slikken tot mensen die duidelijk van het padje af zijn/geestelijk gestoord. Er zijn tegenwoordig héél wat dorpsgekken met internet en daar is- jammer genoeg- (nog) erg weinig aan te doen.

  Het enige dat je zelf kunt doen is leren om die sites meteen te herkennen en alles wat ze zeggen met een korreltje zout te nemen of nog liever: met een hele kilo.

  Wat vaccinatie in het algemeen en nu die tegen de griep/mex-griep in het bijzonder betreft:
  denk je nou echt dat al die duizenden wetenschappers, virologen, artsen, gezondheidraden enz. enz. ter wereld niet – al tientallen jaren- zouden weten waar ze mee bezig zijn?
  Dat zijn óók bezorgde ouders/grootouders en/of kinderen van!

  Voordat een vaccin goedgekeurd wordt is deze voldoende getest, dus óók welke reactie de gebruikte ingrediënten op elkaar hebben.

  Als je vragen hebt of houdt kan je beter op o.a. deze sites lezen:

  http://www.rivm.nl/cib/themas/nieuwe-influenza/index.jsp

  http://www.grieppandemie.nl/veelgestelde_vragen

  B.v.:
  Over het vaccin
  Werking vaccin
  Nut en noodzaak
  Doelgroepen vaccinatie
  Samenstelling vaccin
  Veiligheid
  Bijwerkingen vaccin
  Combinatie andere vaccins

 130. wilmamazone says:

  ‘Leuker’ kunnen sommigen het niet maken en ook niet makkelijker:

  http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/12/8/081209_griepprik_breda.html

  Eén griepprik in ziekenhuis Breda

  Personeel van het Amphia ziekenhuis in Breda hoeft geen tweede vaccinatie tegen de Mexicaanse griep te halen. Uit Europees onderzoek blijkt volgens het ziekenhuis dat voor gezonde, volwassen mensen één prik voldoende is. Wie een tweede prik wil, kan die wel krijgen.

  In het ziekenhuis zijn bijna negen van de tien personeelsleden gevaccineerd. Volgens Jan Kluytmans van het ziekenhuis is 95 procent van degenen die een prik hebben gehad niet vatbaar voor de Mexicaanse griep. “Het gaat dus om maar heel weinig mensen die niet goed zijn beschermd.”

  Naar de mening van Kluytmans is de epidemie over zijn hoogtepunt heen en ligt er niemand meer met Mexicaanse griep in het ziekenhuis. “Bovendien is tijdens de epidemie in geen enkele Nederlands ziekenhuis iemand met het virus besmet.”

  Verwarring
  Het ziekenhuis gaat in tegen het advies van de Gezondheidsraad van twee keer inenten. Het RIVM betreurt het besluit van het Amphia ziekenhuis omdat het tot verwarring kan leiden.

  Jim van Steenbergen van het RIVM zegt dat ziekenhuismedewerkers die gemotiveerd waren om één keer te komen, ook wel een tweede prik zullen ophalen.

  Hij wijst erop dat we een milde herfst achter de rug hebben. “Het is dus niet zeker dat de griep ook verder wegblijft.”

  Kinderen
  Het RIVM wijst er op dat kinderen en mensen met gezondheidsproblemen die via de huisarts of GGD zijn gevaccineerd echt een tweede inenting moeten halen.

 131. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1325044.ece

  Derde sterfgeval resistent griepvirus

  Een vrouw uit Kaatsheuvel die een resistente variant van het Mexicaanse griepvirus onder de leden had, is overleden. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bevestigde dinsdag berichtgeving daarover in het Brabants Dagblad. Inmiddels registreerde het RIVM drie sterfgevallen van mensen met het gemuteerde griepvirus.

  Alle drie slachtoffers waren ernstig ziek, toen zij de Mexicaanse griep kregen, aldus een voorlichter van het RIVM. Donderdag meldde het RIVM het eerste geval van een patiënt die was overleden met een resistente vorm van het Mexicaanse griepvirus onder de leden.

  Afweersysteem

  Het H1N1-virus heeft meer kans te muteren bij patiënten die ernstig ziek zijn en langdurig behandeld worden met griepremmers. Het gaat om mensen die problemen hebben met hun afweersysteem. Ze zijn het virus minder goed de baas dan gezonde mensen. Het virus kan zich dus sterker en langere tijd ontwikkelen. Daardoor is de kans groter dat het virus verandert, ofwel muteert, en dat vervolgens de zieke niet meer behandeld kan worden met Tamiflu.

  Het aantal sterfgevallen van mensen die besmet waren met de Mexicaanse griep, lag vrijdag op 42. De afgelopen tijd sterven er vijf tot zeven mensen per week aan de griep, aldus het RIVM.

 132. wilmamazone says:

  http://www.kwakzalverij.nl/1186/Bezorgde_moeders_als_onheilsprofeten

  8 dec 2009 | Frits van Dam

  Bezorgde moeders als onheilsprofeten

  Het begon allemaal op internet met opgewonden stukken van Anneke Bleeker en Désirée Röver over de gevaren van vaccinatie. De farmaceutische industrie en de overheid zweren volgens hen samen om Nederlanders overbodige en zelfs gevaarlijke vaccinaties op te dringen….

  Hoe komen B&R aan hun wijsheid? Zij hebben gesurft op internet en daaruit blijkt dat er rare stofjes in de vaccinatievloeistof zitten zoals kwikverbindingen, die vooral bij kinderen kwalijke gevolgen zouden hebben. Alles op internet wat dit tegenspreekt, schuiven ze terzijde.

  Wel of niet vaccineren is een ingewikkeld probleem en het publiek is afhankelijk van de uitleg van experts. Maar wie is een expert? B&R hebben bij herhaling gezegd dat ze weten waar ze het over hebben. Een achtergrond in de biologie of geneeskunde vinden zij niet nodig. ‘We hebben intensief op internet gesurft en samen met wat gezond verstand is dat voldoende’. Röver zegt zelfs dat het niet erg is dat je wetenschappelijke informatie niet begrijpt, ‘laat in godsnaam je intuïtie het werk doen’ . Wetenschappers worden volgens B&R betaald door de industrie of de overheid, alleen al daarom zijn ze niet te vertrouwen. Wie moet je als leek dan wel geloven? Bezorgde moeders zoals B&R of wetenschappers die er voor doorgeleerd hebben? De discussie gaat dan niet meer over feiten maar over emoties en geloofwaardigheid en daar hebben B&R een voorsprong. Bezorgde moeders kun je nu eenmaal niet makkelijk afserveren. Het helpt zeker niet om hen voor gek te verklaren, dat werkt alleen maar averechts.

  Ziektes kunnen zo maar toeslaan, je begrijpt niet altijd het hoe en waarom en vaak sta je als patiënt machteloos. Dat telt natuurlijk dubbel als het je kinderen betreft. Onbegrip kweekt angst. Zelf iets doen reduceert die angst en dat drijft veel patiënten uiteindelijk in de armen van alternatieve behandelaars. Hetzelfde mechanisme speelt een rol bij vaccinatie. Door iets na te laten, namelijk door je níét te laten vaccineren, voorkom je mogelijk enge ziekten bij je kinderen zoals autisme. B&R zijn er als echte onheilsprofeten in geslaagd om vage angst en onlustgevoelens die bij veel mensen toch al leven over ziekte en vaccinatie naar boven te brengen.

  Misschien dat de betrekkelijk lage vaccinatiegraad bij de Mexicaanse griep niet tot grote ongelukken leidt. Maar ik houd mijn hart vast wanneer deze antivaccinatiehouding een rol gaat spelen bij ziektes die tegenwoordig dankzij de vaccinatie goed onder controle zijn, zoals difterie, kinkhoest en polio. Om de ellende die B&R veroorzaakt hebben met hun onheilsboodschap bij toekomstige vaccinatieprogramma’s te voorkomen, moet de overheid haar voorlichtingsprogramma’s wat anders inrichten. Zij moet zich realiseren dat tegen vage onlustgevoelens en onheilsverwachtingen, wetenschappelijke argumenten alléén niet afdoende zijn. De overheid moet daarom niet alleen ingaan op de voordelen en de risico’s van vaccinatie maar ook begrip tonen voor de weerstand ertegen, die vooral voort lijkt te komen uit angst voor het onbekende. Slechts door de angst van het publiek serieus te nemen, kan de catastrofale invloed van onheilsprofeten als Bleeker en Röver worden gekeerd.

 133. Carla says:

  En dat gaat nog een hele kluif worden!

 134. marer says:

  Angst is een slechte raadgever.

 135. jennyj0 says:

  Het stuk van Van Dam is me uit het hart gegrepen.

 136. wilmamazone says:

  In dit bericht van mij:

  https://cryptocheilus.wordpress.com/2009/11/22/kinderen-vaccineren-en-autisme-thimerosal-kwik-guillian-barre-syndroom-squaleen-wiegendood-adjuvans-en-andere-fenomenen-verklaard/#comment-16880

  staat de zin:

  Er zijn tegenwoordig héél wat dorpsgekken met internet en daar is- jammer genoeg-(nog)erg weinig aan te doen.

  Dat blijkt door meerdere mensen verkeerd begrepen/opgevat te worden, vandaar dat ik nog maar even link naar het artikel van Chris Klomp hierover:

  http://rechtbankverslaggever.wordpress.com/2009/08/08/de-ellende-met-internet/

  Ook de dorpsgek heeft internet

  quote:

  Al eerder schreef ik over de verantwoordelijkheid van publiceren. Wie iets op het internet zet, publiceert iets en zou dus eigenlijk ook goed na moeten denken over de boodschap en de vorm. Helaas heerst er op het internet vaak een soort anarchistische wetteloosheid.

  Elke dorpsgek kan ongehinderd zijn eigen verhalen kwijt. Niet gehinderd door geweten of fatsoen.

  Soms is dat vermakelijk, soms irritant en heel soms levensgevaarlijk.

  De bekende viroloog Roel Coutinho hekelt vandaag in de Telegraaf en passant de werking van het internet. Hij reageert op ‘kruidenoma’ Desiree Rover, die overal doodleuk beweert dat vaccinatie tegen de Mexicaanse griep onzin is. Zelfs gevaarlijk voor de volksgezondheid.

  Coutinho reageert als volgt:

  “Vroeger verkondigden dit soort mensen hun zelf verzonnen verhaaltjes op een zeepkist, bijvoorbeeld in het Londense Hyde Park. Daar kon je dan best om glimlachen. Nu hebben ze dankzij internet een podium voor miljoenen. Ook als maar een paar leken het oppikken en zich vervolgens niet tegen de Mexicaanse griep laten inenten, kan dat levens kosten.”

  De directeur bij het RIVM vindt vrijheid van meningsuiting een groot goed. Ook voor mensen met wat hij noemt “wonderlijke ideeën”. Maar Désirée Röver en anderen die een kruistocht tegen vaccinaties voeren, zijn inmiddels de onschuld voorbij. Ze gooien alles op internet, geven hun boodschap een serieuze uitstraling en creëren zo enorme problemen. “Daar is weinig aan te doen, wij zouden als wetenschap óók veel meer gebruik moeten maken van het internet voor, zeg maar, de gewone man en vrouw…

  quote Chris:

  Coutinho heeft meer dan gelijk. De zeepkist is verplaatst naar het internet. En daar waar je in de buurt van een zeepkist nog je hoofd kan schudden bij zoveel domheid, is dat op het internet niet meer mogelijk. Criticasters zijn niet welkom. Gelijkgestemden zoeken elkaar op en lezen alleen nog maar waar ze in geloven.

  Wat ik/Wilma zou willen is dat het binnenkort juridisch mogelijk wordt om wat doen aan deze onfrisse praktijken/regelrechte volksverlakkerij. Net als vele anderen met mij, niets meer en niets minder.

 137. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1325801.ece

  Geen relatie dood kinderen en griepvaccin

  Onderzoek heeft geen relatie aangetoond tussen de dood van twee kinderen en hun inenting met het vaccin tegen de Mexicaanse griep kort daarvoor.

  Een 2-jarige jongen overleed anderhalve dag na de vaccinatie. Onderzoek wees uit dat hij al was besmet met de griep. Een 3-jarige jongen stierf vijf dagen na de vaccinatie aan een hartaandoening. Dat heeft het centrum voor bijwerkingen Lareb woensdag bekendgemaakt. Het centrum stelde het onderzoek vorige week in.

  Het weekoverzicht van Lareb:

  Klik om toegang te krijgen tot 091209_Weekoverzicht_H1N1_meldingen.pdf

 138. Carla says:

  Juist ja!

 139. jennyj0 says:

  Ja, inderdaad!

  In de antivaccinatiestrijd is blijkbaar alles geoorloofd.

 140. Carla says:

  @Wilmazone
  Vanavond even bij Chris zitten lezen. Er kwamen weer veel UFO’s en buitenaardsen voorbij. En dan in het late Journaal: een vreemd lichtverschijnsel boven Noorwegen! Ze komen er aan!!!!!!

 141. Carla says:

  Kinderen niet overleden aan vaccinatie.

  Diverse andere websites/media hebben inmiddels ook het Labreb bericht overgenomen/geplaatst, o.a. RTL4. Het mag nu dus geacht worden algemeen bekend te zijn en het verhaal van ene “Kersten” (oma) op het GGM forum geheel te ontkrachten!

  http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/binnenland/)/components/actueel/rtlnieuws/2009/12_december/09/binnenland/kinderen-niet-overleden-door-vaccin.xml

  http://news.google.com/news?client=safari&rls=en&q=Kinderen+niet+overleden+aan++vaccinatie&oe=UTF-8&um=1&ie=UTF-8&hl=nl&ei=_-8gS6zZGIaD-Qa9kdyxBg&sa=X&oi=news_group&ct=title&resnum=1&ved=0CA8QsQQwAA

 142. marer says:

  http://www.allesoverdegriep.nl/nieuws/zuid-korea-helpt-noorden-bij-bestrijden-griep
  Zuid-Korea helpt noorden bij bestrijden griep
  SEOUL Noord-Korea accepteert de hulp van Zuid-Korea bij het bestrijden van de Mexicaanse griep. Dat heeft het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap donderdag gemeld op gezag van het Zuid-Koreaanse ministerie van Hereniging.

  Zuid-Korea had aangeboden een voorraad van de virusremmer Tamiflu naar het noorden te sturen.
  Noord-Korea maakte woensdag voor het eerst melding van besmettingen met Mexicaanse griep in het land. De humanitaire hulp van Zuid-Korea aan het stalinistische regime in het noorden is in het afgelopen jaar grotendeels opgeschort. De relaties tussen de twee landen verslechterden, nadat in februari 2008 in Seoul een conservatieve regering aan de macht kwam. Die verbond het sturen van voedsel en economische samenwerking aan de bereidheid van het noorden om zijn nucleaire wapenprogramma terug te brengen.

  BRON: ANP

 143. wilmamazone says:

  Klik om toegang te krijgen tot H1N1overzicht_tcm92-61018.pdf

  RIVM

  Nieuwe Influenza A (H1N1)
  Overzicht 11 december 2009, week 50

  Samenvatting:

   In de afgelopen week is het aantal ziekenhuisopnamen wegens een laboratoriumbevestigde
  infectie met Nieuwe Influenza A (H1N1) afgenomen ten opzichte van vorige week, 104
  patiënten zijn deze week gemeld tegenover 227 vorige week. Daarnaast werden 8 nieuwe
  sterfgevallen gemeld: een 14-jarige jongen, een 39-jarige vrouw, een 50-jarige man, een 52-
  jarige vrouw, een 54-jarige man, een 58-jarige vrouw, een 63-jarige vrouw en een 63-jarige
  man, waarvan 7 met onderliggend lijden. Bij de 14-jarige jongen is geen onderliggend lijden
  aangetoond. Een van de 8 overleden personen was gevaccineerd tegen Nieuwe Influenza A
  (H1N1) en van 4 overleden personen was het onbekend of zij gevaccineerd waren tegen
  Nieuwe Influenza A (H1N1).

   Uit de leeftijdsverdeling van de patiënten die opgenomen zijn met een laboratoriumbevestigde
  infectie met Nieuwe Influenza A (H1N1) blijkt dat 92% jonger is dan 65 jaar en 50% jonger is
  dan 20 jaar. De meeste opnames betreft kinderen in de leeftijdsgroep 0 tot 4 jaar (27%).

   In totaal zijn tot en met 9 december 2068 patiënten opgenomen in het ziekenhuis en zijn 50
  patiënten overleden. Bij 58% van de opgenomen patiënten en bij 90% van de overleden
  patiënten was sprake van onderliggende medische problematiek.

   Het aantal patiënten met griepachtige klachten dat zich bij de huisarts meldt is de afgelopen
  week verder gedaald. De incidentie van influenza-achtig ziektebeeld (IAZ) van de afgelopen
  week was 6,1 per 10.000 inwoners. Bij 7 van de 30 onderzochte monsters (23%) werd Nieuwe
  Influenza A (H1N1) gevonden. De incidentie van pneumonie was 1,7 per 10.000 inwoners.

   Afgelopen week zijn 9 Intensive Care opnamen gemeld, dit is afname vergeleken met vorige
  week, toen werden 14 IC opnames gemeld. In totaal zijn 196 patiënten opgenomen (geweest)
  op de Intensive Care. Van deze patiënten hadden 110 personen mechanische beademing
  nodig en 68% van de patiënten had een onderliggend lijden.

   Van de door het Nationaal Influenza Centrum vanaf week 28 onderzochte influenza virussen
  was 96% van het type A (H1N1)v.

   Tot en met deze week zijn in Nederland 11 patiënten gediagnosticeerd, waarvan 5 deze week,
  met een Nieuwe Influenza A (H1N1) virus wat resistent is tegen het antivirale middel Tamiflu
  (oseltamivir) waarmee deze patiënten zijn behandeld. Vier van deze patiënten zijn overleden.
  Rondom de 11 patiënten zijn tot nu toe geen laboratoriumbevestigde gevallen van overdracht
  van het resistente influenzavirus gevonden.

   Binnen het Surveillance Netwerk Infectieziekten Verpleeghuizen (SNIV) is geen toename in de
  incidentie van influenza-achtig ziektebeeld te zien. Er is ook geen toename in pneumonie onder
  verpleeghuisbewoners.

   In de week die eindigt op woensdag 2 december 2009 is in de totale sterftecijfers van het CBS
  geen verhoging te zien.
  Conclusie: Het aantal mensen dat de huisarts bezoekt wegens griepachtige klachten is
  verder afgenomen. Op basis hiervan kan nog steeds worden gesproken van een milde
  griepepidemie in Nederland, die nu afneemt richting de baseline. Het aantal gerapporteerde
  ziekenhuisopnamen en IC opnames is ook verder gedaald ten opzichte van vorige week. Er
  zijn in de afgelopen week 8 mensen overleden ten gevolge van de Nieuwe Influenza A
  (H1N1), waarvan 7 bekend met onderliggende medische problematiek.

 144. wilmamazone says:

  De kritiekgolf -door de beste stuurlui aan wal- krijgt voedsel door dit artikel:

  http://extra.volkskrant.nl/opinie/artikel/show/id/4749/Een_pluim_voor_de_overheid%21

  Een pluim voor de overheid!
  Science Palooza, 11-12-2009 10:59

  In een land waar de Mexicaanse griep zo goed wordt aangepakt, kun je je goed verzorgd voelen

  De Nederlandse overheid heeft een pluim verdiend voor haar omgang met de Mexicaanse griep. Lof gaat wat mij betreft naar alle betrokkenen: het ministerie, de gezondheidsraad, de GGD, het RIVM, en de planners en uitvoerders van de enorme klus om miljoenen mensen in enkele dagen te vaccineren. En niet te vergeten de wetenschappers die keihard hebben gewerkt om het vaccin op tijd af te krijgen.

  In maart dit jaar werden vanuit Mexico de eerste waarschuwingen afgegeven dat er een nieuwe influenzastam de ronde deed waar meer mensen aan bezweken dan gewoonlijk. Tot nu toe zijn er over de hele wereld rond 8800 mensen op de wereld aan deze griep overleden. Het zal jou of je naasten maar overkomen.

  Actie?
  Het besluit om in actie te komen was zeker niet gemakkelijk. Omdat een griepvirus zich vrij snel verspreidt moest de overheid al in een vroeg stadium beslissen of men de bevolking wilde vaccineren. De data uit Noord- en Midden-Amerika duidden sterk op een op handen zijnde pandemie en een gevaarlijke virusstam.

  Voor (in wetenschappelijke zin) rotsvaste data had men moeten wachten tot na afloop de pandemie – en dat was natuurlijk absoluut geen optie. Bovendien duurt de ontwikkeling van een vaccin en de grootschalige productie meerdere maanden, dus moest de overheid de order op tijd plaatsen. En ondanks de kosten die er tegenover stonden heeft men deze stap durven te zetten.

  Afwegingen
  Voor de beslissing liet de overheid een risicoschatting maken. Hoe hoog is het risico om ziek te worden, om met een longontsteking naar het ziekenhuis te moeten, of zelfs op de intensive care opgenomen te worden? En hoe hoog is het risico om aan de griep te overlijden? Nu, een half jaar later weten we natuurlijk veel meer:………

 145. wilmamazone says:

  Vaccinatiecampagne heeft verspreiding griep niet beïnvloed

  Dat de Nieuwe Influenza A (H1N1) een milde epidemie is gebleven, ligt niet aan de vaccinatiecampagne. Dat stelt viroloog Marion Koopmans van het RIVM. “Daarvoor kwam de campagne te laat.” Ook hadden veel meer mensen gevaccineerd moeten worden om de verspreiding echt te beïnvloeden. Nu zijn alleen de mensen met het hoogste risico op complicaties gevaccineerd.

  Koopmans: “Wat je ziet is dat de Nieuwe Influenza A (H1N1) zich meer gedraagt als een seizoensgriep dan we vooraf hadden voorspeld. Al hadden die voorspellingen een bandbreedte. Deze griep blijft vooralsnog aan de onderkant van onze schattingen. Het kan zijn dat er nog een tweede griepgolf komt, dat weten we niet. Net zoals we niet weten hoeveel mensen geïnfecteerd zijn zonder dat we ze gezien hebben.” Ze benadrukt dat het niet onverwacht is dat het tot nu toe bij een milde epidemie is gebleven. “We moeten ons baseren op de drie grieppandemieën van de vorige eeuw. Zoveel ervaring is er dus niet.”

  Nieuw virus

  Specifiek voor dit griepvirus geldt volgens Koopmans dat het tussen de eerdere griepvarianten in ‘hangt’. “Het virus is niet helemaal nieuw, het immuunsysteem van met name oudere mensen zal het nog herkend hebben. Maar bij het maken van een risico-inschatting moet je er wel vanuit gaan dat het zich als een nieuw virus gedraagt.”

  Overigens wil Koopmans de gevolgen van de griep niet bagatelliseren: “Het aantal ic-opnames is niet triviaal.” Vrijdagmiddag maakte het RIVM bekend dat tot nu toe 196 patiënten opgenomen zijn geweest op de ic, van wie er 110 mechanische beademing nodig hadden.

 146. jennyj0 says:

  Zit toevallig net dit te lezen:
  http://www.sciencebasedmedicine.org/?p=3029

  The 2009 H1N1 has thus far claimed the lives of at least 250 children in between the traditional flu seasons, which is more than the two prior flu seasons combined.

  Toch niet helemaal een gewone griep dus, zoals zo frequent beweerd wordt door alle stuurlui aan wal die het natuurlijk het beste weten.

 147. wilmamazone says:

  http://www.nu.nl/binnenland/2143117/tweede-prikronde-van-start.html

  De tweede prikronde van start

  Hoewel een groeiende groep mensen twijfelt aan het nut van een tweede griepprik tegen de Mexicaanse griep, beginnen de GGD-regio’s komende week aan de tweede ronde. ”Die biedt de beste bescherming”, aldus GGD Nederland, uitkijkend naar het opkomstpercentage.

  De vaccinatieronde is bedoeld voor kinderen vanaf 6 maanden tot en met 4 jaar en huisgenoten van baby’s tot en met vijf maanden.

  Viroloog Huub Schellekens van de Universiteit Utrecht, tevens lid van het College ter beoordeling van Geneesmiddelen, is niet pertinent tegen een tweede prik voor de groep kinderen.

  ”Die is zinvol”, zegt hij. Maar een tweede vaccinatie voor de volwassen risicogroep vindt hij weinig toevoegen.

  Deze groep valt buiten de GGD-vaccinatiecampagne, maar haalt er een op uitnodiging van de huisarts, net als het zorgpersoneel, een deel van de zwangere vrouwen en mensen met hart- of longaandoeningen.

  eindquote:

  ”We hopen dat de tweede ronde hetzelfde beeld laat zien als de eerste. Toen kwam 72 procent van de opgeroepen kinderen en huisgenoten van baby’s”, aldus GGD Nederland die een andere uitleg geeft over het nut van de tweede prik dan Schellekens.

  ”Het is namelijk wel van belang dat de risicogroepen ook de tweede prik halen, zodat hun immuunrespons verder wordt versterkt. De griep kan grillig zijn. We weten niet of het verloop mild blijft en of het aantal ziektegevallen blijft afnemen.”

 148. jennyj0 says:

  The Long-Term Evidence for Vaccines

  Vaccination does more than protect against flu. Study after study shows that keeping children safe from viruses has long-lasting, positive health benefits.

  http://www.newsweek.com/id/226097/page/1

 149. Carla says:

  JJ Das heel mooi/interessant nieuws. Hier moeten we veeeel meer over (gaan) horen. Ook in de Nederlandse media!

 150. CraftJoe says:

  En hebben jullie nieuwjaarsconferance
  van Freek de Jonge bij de V.P.R.O. gezien ?
  Freek stelde o.a. ” mijn ” vraag. -:)

  ” Waarom in 2008 1300 griepdoden,
  en in 2009 ” maar ” 53 griepdoden ? “

 151. jennyj0 says:

  Ik heb de conference niet gezien.

 152. CraftJoe says:

  Geen probleem jennyj0,

  hieronder komt link naar ‘uitzendig gemist’.
  Kun je conferance alsnog online bekijken.

  Freek stelde ook zaalvraag :
  ” Wie heeft de mexicaanse griep gehad ? ”

  Eén man meldde zich.

  Hij vond het ook van onfatsoenlijke Nederlandse
  handelsgeest getuigen, om overtollig griepvaccin
  dan maar aan b.v. Macedonie te slijten.

  http://player.omroep.nl/?aflID=10468626

  Tot zo ver Freek.
  ——————————————-
  Overigens wil Duitsland ook het griepvaccin aan
  buitenland verkopen. Slechts 12 % van bevolking liet zich inenten tegen varkensgriep.

 153. jennyj0 says:

  Ik heb hem niet per ongeluk gemist maar expres, want als ik aan iemand een hekel heb is het wel aan Freek de Jonge. Daar ga ik voor mijn verdriet nog niet naar kijken.

 154. wilmamazone says:

  Als CraftJoe m.b.v. medisch ‘deskundige’ Freek de Jonge de -trouwens al weken voorspelbare- achterafwijsheid wenst te ventileren, zag ik graag dat deze 2 al eerdere berichten van mij in die discussie worden meegenomen:

  https://cryptocheilus.wordpress.com/cryptonieuwsbox/#comment-17167

  https://cryptocheilus.wordpress.com/cryptonieuwsbox/#comment-17172

  Aan alle andere zelfbenoemde deskundigen -die nu vilein aan het gniffelen slaan- stel óók ik de vraag:
  ‘Wie durft de verantwoordelijkheid op zich te nemen om bij een dreigende pandemie -van welke besmettelijke ziekte dan ook- dan maar niets te doen en eerst eens rustig af te wachten met het risico dat je met alles écht te laat bent?!’

  Ik heb trouwens nog nergens gelezen dat deze griep definitief voorbij is, dus is het zowiezo behoorlijk voorbarig om al vaststaande conclusies te trekken uit de bevindingen tot nu toe.

  De officiële stand van zaken op 28 dec. j.l.:

  Klik om toegang te krijgen tot H1N1overzicht_tcm92-61018.pdf

 155. wilmamazone says:

  http://nos.nl/artikel/133734-omstreden-publicatie-over-autisme-ingetrokken.html

  Omstreden publicatie over autisme ingetrokken

  Het medisch vaktijdschrift The Lancet heeft een twaalf jaar oude publicatie over een verband tussen inentingen en autisme ingetrokken. Het artikel was de basis voor een felle strijd tegen de BMR-vaccinatie

  eindquote:

  Wakefield wordt er verder van beschuldigd te zijn betaald door advocaten van ouders die grote sommen smartegeld probeerden los te krijgen van de producenten van het BMR-vaccin.

  Bovendien zou de hoofdonderzoek onethisch gehandeld hebben bij het verkrijgen van zijn onderzoeksdata. Hij zou tijdens een verjaardagsfeestje van zijn zoon bloedmonsters hebben afgenomen bij de kinderen voor het onderzoek.

  Wakefield ontkent alle aantijgingen.

 156. Wat ontzettend edelmoedig van The Lancet. Nou…

  Na 12 jaar. Hoe lang is die studie en waar ze doorgaans voor wordt gebruikt al tot en met binnenstebuiten gekeerd en volledig ontkracht?

  Maar laten we positief zijn: dit gaat in kwakland weer een bron van complotdenkerij worden:

  Afgelopen donderdag werden de auteurs die nog wel achter de inhoud van het artikel staan, hoofdonderzoeker Wakefield en twee collega’s, berispt door de Britse Medische Raad.

  They’re after us!! Niettemin wel grappig: ik was zojuist aan het nadenken over The Lancet en onderzoek dat later tot grote pseudodenkerij heeft geleid, toen ik cryptocheilus open klinkte. (Wilmamazone vindt en plakt weer dat het een lieve lust is.) Pim van Lommel en Wakefield springen er natuurlijk uit. Een lijst met dergelijke onderzoeken zou wel interessant zijn: “Uw kwak citeert? Het is crypto waar men leert!”

  Ohw ja:

  Methods: 12 children (mean age 6 years [range 3–10], 11 boys) were referred to a paediatric gastroenterology unit with a history of normal development followed by loss of acquired skills, including language, together with diarrhoea and abdominal pain. Children underwent gastroenterological, neurological, and developmental assessment and review of developmental records. Ileocolonoscopy and biopsy sampling, magnetic-resonance imaging (MRI), electroencephalography (EEG), and lumbar puncture were done under sedation. Barium follow-through radiography was done where possible. Biochemical, haematological, and immunological profiles were examined.

  Dat zijn allemaal behoorlijk heftige onderzoeken, ook op kinderen van 3-11 jaar zeg maar. ‘Under sedation’ is in dit geval: het nodeloos en onterecht toedienen van sterk sederende medicatie. (Midazolam en Meperidine worden vermeld door Wakefield et al.)

  Als de Wakefieldkliek dit inderdaad met ‘voorbedachte’ rade heeft gedaan, zou dat niet zonder gevolgen moeten zijn volgens mij. En dan heb ik het niet over een ‘berisping’.

  Interessant is wel dat Wakefield et al. dít in de samenvatting van hun publicatie vermelden:

  Onset of behavioural symptoms was associated, by the parents, with measles, mumps, and rubella vaccination in eight of the 12 children, with measles infection in one child, and otitis media in another.

  en:

  We identified associated gastrointestinal disease and developmental regression in a group of previously normal children, which was generally associated in time with possible environmental triggers.

  En dít staat in ‘discussie’ van hun publicatie:

  We did not prove an association between measles, mumps, and rubella vaccine and the syndrome described. Virological studies are underway that may help to resolve this issue. If there is a causal link between measles, mumps, and rubella vaccine and this syndrome, a rising incidence might be anticipated after the introduction of this vaccine in the UK in 1988. Published evidence is inadequate to show whether there is a change in incidence or a link with measles, mumps, and rubella vaccine.

  Zal wel kwestie van prioriteiten zijn geweest. In zo’n samenvatting kan je nu eenmaal alleen de héél belangrijke observaties noteren.

 157. Drs. John Consemulder says:

  CryptoEdit: Niet crossposten John. Ant-woor-den en on-der-bouw-de kritiek John. Welk gedeelte hiervan begrijp je niet? Anders beschouw ik het als spam. En met spamhoeren/linkdumpers maak ik korte metten.

 158. petra says:

  Wie is John Consemulder?
  Wanneer en waar is hij afgestudeerd en wat is zijn vestigingsplaats?

 159. jennyj0 says:

  Consemulder doet aan cherrypicking.

  Consemulder doet ook aan spamming. Maar niet aan antwoord geven.

 160. Drs. John Consemulder says:

  CryptoEdit: Niet crossposten/dubbelposten John. Antwoorden en kritiek met onderbouwingen. Anders beschouw ik het als spam. En met spamhoeren/linkstumpers maak ik korte metten.

  Waarschuwing.

 161. wilmamazone says:

  http://nos.nl/artikel/139169-geen-verband-vaccin-en-dood-babys.html

  Geen verband vaccin en dood baby’s

  Het RIVM zegt dat er geen verband is tussen het overlijden van drie baby’s en het gebruik van een vaccin tegen pneumokokken. De baby’s stierven eind november, kort nadat ze waren ingeënt.

  De conclusie dat er geen relatie is tussen het overlijden en de vaccinatie is bevestigd door externe deskundigen, meldt het RIVM. Het middel was tijdens het onderzoek in Nederland verboden en is nu weer vrijgegeven.

  Onderzoek in Frankrijk heeft ook vastgesteld dat het middel voldoet aan alle veiligheidseisen. Prevenar is een medicijn van fabrikant Wyeth, die zelf ook extra onderzoek heeft laten doen.

  Aanvullende informatie:
  Pneumokokkenvaccin

  In 2006 is de vaccinatie tegen pneumokokken opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma. RVP Communicatie van het RIVM heeft de uitvoerders van het RVP voorzien van informatie omtrent deze invoering. Dit jaar heeft het onafhankelijk onderzoeksbureau Prismant in opdracht van het RIVM de informatie over de invoering en de wijze waarop deze verspreid is, geëevalueerd. De resultaten zijn terug te vinden in het door Prismant opgestelde rapport.

  Naar de pdf (507Kb)

 162. wilmamazone says:

  http://nos.nl/artikel/142909-vaccins-tegen-pneumokokken-voldoen.html

  Vaccins tegen pneumokokken voldoen

  De nieuwe vaccins tegen zogeheten pneumokokkenziektes hebben volgens de Gezondheidsraad goed gewerkt. Ziektes die pneumokokken veroorzaken, zijn hersenvliesontsteking, bloedvergiftiging en longontsteking. De raad adviseert het nieuwe vaccin standaard in te voeren.

  Baby’s krijgen sinds 2006 standaard een vaccinatie. In de eerste jaren gaven de vaccins tegen zeven veelvoorkomende ziektes bescherming. Onlangs werden twee nieuwe vaccins geïntroduceerd die nog meer bescherming geven.

  Vorig jaar overleden drie baby’s nadat ze waren gevaccineerd. Later bleek dat het vaccin daarbij geen rol speelde.

 163. wilmamazone says:

  Reuters

  U.S. court rules again against vaccine-autism claims

  Vaccines that contain a mercury-based preservative called thimerosal cannot cause autism on their own, a special U.S. court ruled on Friday, dealing one more blow to parents seeking to blame vaccines for their children’s illness.

 164. Pingback: Anneke Bleeker minder verontruste moeder? « Cryptocheilus Weblog

 165. sjoerd says:

  De meeste mensen dachten niet zelf na tijdens de zogenaamde verschrikkelijke Mexicaanse griep.
  Als ”tegenstander van de hysterie” werd je weg gezet als complotdenker en paranoia persoon omdat je overal de invloed van de industrie zou zien..

  Het gelijk van de mensen die wel kritisch waren begon met een rapport van de gezondheidsraad ”wie betaald die bepaald” een goede uitzending van Zembla en nog een aantal meer kritische media en onderzoeken.
  En nu dus een onderzoek van het gezaghebbende medische tijdschrift British Medical Journal waaruit blijkt dat experts die de WHO had ingehuurd om de griep te beoordelen op de loonlijst sonden van twee farmaceutische bedrijven die vaccins tegen de ziekte produceerden,
  http://www.volkskrant.nl/buitenland/article1386336.ece/Griepexperts_gezondheidsorganisatie_werkten_ook_voor_farmacie

  Edit: In het vervolg beter kijken Sjoerd, die link stond er al:
  https://cryptocheilus.wordpress.com/cryptonieuwsbox/#comment-18994
  Daar dus ev. verdere discussie.

 166. Pingback: Griepprik? Wees er snel bij! « Cryptocheilus Weblog

 167. Sabrina says:

  ú geeft gevaarlijke informatie die niet gestoeld is op wetenschappelijke informatie!
  Lees het boek: Vaccineren is geen immuniseren van Tim O’Shea en je weet alles wat je moet weten! Niet vaccineren!

 168. wilmamazone says:

  Sabrina:

  Lees het boek: Vaccineren is geen immuniseren van Tim O’Shea en je weet alles wat je moet weten! Niet vaccineren!

  Tim O’Shea is van oorsprong chiropractor, dus een dubbele reden om beweringen van deze meneer met een flinke korrel zout te nemen. Hij heeft een website op het gebied van vitaliteit, chiropractie, holistische voeding, ontgifting, vaccins, immunologie, bio-resonantie en kindergeneeskunde. Wat mij betreft mag deze regelrechte kwakzalver en anti-vaccinant vooral ver uit de buurt van kinderen blijven. Tim O’Shea praat uitgebreid peoep en voor de rest niks.

 169. JennyJo says:

  Sabrina,

  Dan ben jij wel een beetje heel erg onnozel hoor, als je denkt dat je alles weet als je het boek van chiropractor O’Shea gelezen hebt, want O’Shea manipuleert naar hartelust met de feiten en geeft zo een zeer misleidend en dus onjuist beeld.

  Een paar voorbeelden: het boek bevat een lijst van ziektes waarvan het aantal sterfgevallen al omlaag ging nog voordat er een vaccin beschikbaar was. Daarnaast geeft hij de data waarop de diverse vaccins beschikbaar waren. Voor het mazelenvaccin geeft hij als datum het ter beschikking komen van het BMR-vaccin, te weten 1978. Dat is raar, want het eerste mazelenvaccin was al in 1963 beschikbaar, maar dat neemt hij niet op zijn overzicht. Waarom niet? Omdat het hem niet uitkomt denk ik dan zomaar.

  Als hij schrijft over het poliovaccin, maakt hij geen onderscheid tussen het Sabinvaccin en het Salkvaccin. Het Sabinvaccin bevat levend virus en moet oraal worden toegediend. Nadelen van het Sabinvaccin zijn dat mensen met een niet goed functionerend immuunsysteem een ernstige infectie kunnen krijgen en dat het weleens is voorgekomen dat het verzwakte vaccinvirus zich heeft terugontwikkeld naar het wild-type virus en daadwerkelijk verlammingen heeft veroorzaakt. In Nederland is nooit gebruik gemaakt van het Sabinvaccin, evenals in de meeste westerse landen, behalve bij een uitbraak. Uit wat O’Shea schrijft lijkt het alsof de mogelijke risico’s van het Sabinvaccin ook gelden voor het Salkvaccin, wat pertinent onjuist is.

  Dit zijn maar enkele van de vele voorbeelden die ik kan noemen waarom ik dit een misleidend en onbetrouwbaar boek vind als het gaat om vaccinaties.

 170. JennyJo says:

  Wilma, je weet toch dat chiropractoren overal verstand van hebben!

 171. wilmamazone says:

  JJ:

  Wilma, je weet toch dat chiropractoren overal verstand van hebben!

  Ik kan intussen niet meer bijhouden wie van die kwakpiepeltjes nou de grootste duim heeft, maar O’Shea scoort zo te zien iig hoog wat fantasiegeneeskunde betreft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: