Kees Braam doet aangifte

Wie gaat Kees Braam nu eens goed de mond snoeren want hij is levensgevaarlijk en maakt zich constant schuldig aan laster [….] De redenen van Kees zijn overduidelijk. Kees verdiend er heel erg veel geld mee. Hij krijgt grote bedragen van Dr. Gorter voor het werven van Nederlandse patiënten. Daarnaast genereert hij met deze heisa dermate veel website bezoekers dat zijn Google advertenties op zijn site ook een riant salaris vormen. Om dan nog maar te zwijgen van het abonnee geld dat hij voor het besloten deel van zijn website vraagt. Ja die Kees neemt het niet zo nauw, zeker als je weet dat hij ook nog een uitkering geniet. Kees wil nog meer geld en krijgt een steeds grotere drang om erkenning als goeroe [….] Wie is nu die Dr. Gorter? Dr. Gorter is een commerciële man die over lijken gaat. Uit zeer betrouwbare bron heb ik vernomen dat één van zijn laatste lijken slachtoffer Amanda uit Sneek was die in zijn kliniek bij een dendritische injectie een infectie heeft opgelopen die tot haar dood heeft geleid. De ouders hebben een zeer goede financiële schikking met Dr. Gorter getekend.

Zomaar een uittrekseltje uit een bericht op het TrosRadarforum . Topic inmiddels verwijderd. (mirror 1 en mirror 2)

Kees Braam stond bij ons in het laatste artikel al in de belangstelling. Hier meer.

Het verhaal van Stefan gaat over Amanda Nijboer uit Sneek. Leest u zich even in. Op haar hyves kunt u zich verder inlezen.

Er was een reactie van Kees Braam. Dat is nu een dode link. Weggehaald? Weggemodereerd?
Wat zei Kees? Komtiedan:

@stefanJansen Als je niet onmiddelijk jou bericht verwijderd doe ik aangifte bij de politie. Werkelijk niets van wat je in jou bericht schrijft is op waarheid berust. Dit is puur smaad. Ik heb kopie gestuurd aan de redactie van TROS Radar.

klik voor groter

Tik, tak, tik, tak. Ik ga alvast de chips en het bier inslaan.

123 Responses to Kees Braam doet aangifte

 1. jennyj0 says:

  80.000 euro?! Is die Gorter helemaal gek geworden? Ik kan er niet over uit hoe iemand het met zijn geweten kan verenigen om zieke mensen zo uit te benen, om te huilen is het.

 2. Ja Jenny, en zoals ik lees ook nog allemaal opgebracht door particulieren en bedrijven. Ik zie berichtjes op haar hyves staan van jongetjes die lege flesjes hebben ingezameld voor haar en haar behandeling.

  Waar zijn de filmpjes van Kees over dit geval?

  Ik vraag mij ook nog een aantal andere dingen af. Als Kees een uitkering heeft hoe combineert hij dat dan met het ‘directeurschap’ van zijn stichting en met het geld wat hij volgens Stefan krijgt van Gorter?

 3. Carla says:

  Walgelijk!!

 4. jennyj0 says:

  Als hij echt een uitkering krijgt is het natuurlijk helemaal verschrikkelijk. Het moet maar eens goed uitgezocht worden.

  Ik zag dat ook van die ingezamelde flesjes. Het is te erg voor woorden en er kan niet genoeg gewaarschuwd worden tegen die man en zijn paladijn. Tachtigduizend euro, ongelofelijk.

 5. puma73?ton says:

  we weten toch allemaal hoe keesje omgaat met kritiek. ik geloof dat door het wegmodereren van de reactie op radar keesje een gevoelige tik heeft gekregen. iedereen weet wat voor een geldwolf gorter is en hoe hij zelfs nabestaanden achtervolgt om geld te vangen voor mislukte behandelingen.

  iocob, het alternatief geeft zelfs een negatieve reactie op de behandelingen van gorter, hier te lezen

  http://www.iocob.nl/kanker/gorter-verliest-proces-over-kankerbehandeling.html

 6. wilmamazone says:

  Ik heb al ijverig gezocht, maar tevergeefs tot nu toe.

  Kees zei namelijk ergens zelf dat er een of andere(boekhoud,-belastingtechnische?) constructie was bedacht binnen de stichting/een van de stichtingen waardoor de videootjes die ie maakt voor Gorter uiteindelijk aan Gorter geschonken worden. Kees zou slechts een vergoeding krijgen voor de gemaakte onkosten.

  Stefan Jansen zegt veel over de financiën van Braam, maar kan hij ook onomstotelijk bewijzen wat bij Kees zelf aan de strijkstok blijft hangen?

  Ik weet wel dat binnen een stichting vanalles onder onkostenvergoeding kan vallen en dat het zo evengoed een aardige grijpstuiver kan opleveren die niet onder de noemer salaris valt.

 7. Bert Brussen says:

  Wat de neuk is een dendritische injectie?

 8. wilmamazone says:

  @Bert

  Dat is een injectie met dentritische cellen en valt onder immunotherapie.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Dendritische_cel

  http://www.kennislink.nl/publicaties/eerste-afweer-live-vastgelegd

  Dendritische cellen vormen de eerste lijn van ons afweersysteem. Zij liggen vooral op plaatsen waar ziekteverwekkers binnendringen, zoals bijvoorbeeld in de huid. De cellen pikken stukjes van de ziekteverwekker op en presenteren deze aan andere cellen van het afweersysteem, zodat de indringer kan worden opgeruimd. Er is weinig bekend over het gedrag en de beweeglijkheid van dendritische cellen. Daardoor weten wetenschappers ook niet of de cellen stukjes van de ziekteverwekker oppikken wanneer deze net het lichaam binnenkomt of later, wanneer er ook dode deeltjes van de ziekteverwekker in het lichaam te vinden zijn.

  http://www.nwo.nl/nwohome.nsf/pages/NWOA_7L9J7Z

  Immuuncellen op vrije voeten
  10 november 2008

  Wetenschappers ontdekken waarom immuuncel zijn voetjes verliest

  Ons immuunsysteem speelt een essentiële rol in de bescherming tegen ziekten, maar hoe werkt dat systeem nou precies? Biologe Suzanne van Helden ontdekte dat dendritische cellen voor een goede verplaatsing naar de lymfeknopen hun plakkerige voetjes kwijtraken. Ze kunnen zich dan veel sneller bewegen. Van Helden promoveert op 25 november bij Spinozawinnaar Carl Figdor aan de Radboud Universiteit.

  Onrijpe dendritische cellen patrouilleren in de weefsels op zoek naar antigenen. Na blootstelling aan zulke antigenen ondergaan ze een ingrijpend rijpingsproces. Tijdens deze maturatie migreren de dendritische cellen naar de lymfeknopen om T-cellen te activeren. Suzanne van Helden onderzocht het hechten en migreren van onrijpe en rijpe dendritische cellen.

  eindquote:

  Het immuunsysteem kan op veel verschillende manieren ingrijpen om het lichaam gezond te houden. Helaas werkt het immuunsysteem niet altijd perfect. Bij kanker reageert het immuunsysteem bijvoorbeeld niet op de veranderde cellen die de tumor vormen. Mogelijk kan de kennis over het hechten en migreren van DC in de toekomst bijdragen aan het ontwikkelen van een nieuwe aanpak van kanker.

  Van Helden deed haar onderzoek binnen een groep wetenschappers die het functioneren van dendritische cellen op verschillende manieren bekijkt. Het onderzoek betreft niet alleen studie op het meest fundamentele niveau, zoals dat van Van Helden, maar ook preklinische en klinische studies. Het onderzoek werd mede mogelijk gemaakt door subsidie van NWO. Spinozawinnaar Carl Figdor begeleidde Van Helden bij het onderzoek.

  De afgelopen jaren is er al héél wat gezegd over de handel en wandel van Robert Gorter o.a. hier:

  http://www.iocob.nl/overige/kanker-en-dendritische-cellen.html

  De Nederlandse arts Robert Gorter is in de media momenteel veel besproken, omdat hij meent dat er vormen van kanker zijn die je met een bijzondere therapie met zogenaamde dendritische cellen kan behandelen. Helaas heeft hij hierbij het experimentele stadium overgeslagen en biedt deze therapie zonder toetsing aan tegen veel geld in een kliniek in Keulen.

 9. jennyj0 says:

  Bij een dendritische celtherapie moet de dendritische cellen ‘geleerd’ worden bepaalde T-cellen te activeren tegen kankercellen. Dit proces is nog in het experimentele stadium, men beheerst dit proces nog niet goed en daarom slaat deze behandeling zo vaak niet aan. Gorter beweert echter dat hij dit volledig onder de knie heeft en het wel kan – wat hem een nobelprijskandidaat zou maken – maar in plaats van er over te publiceren zoals echter wetenschappers doen, slijt hij zijn behandelingen liever voor veel geld aan radeloze patiënten. Niemand weet overigens of die mensen echt wel dendritische cellen ingespoten krijgen, want Gorter geeft geen enkele opening van zaken. Voor hetzelfde geld dus spuit hij de mensen suikerwater in, er is geen mens die het weet.

  Hij parasiteert op de echte wetenschap en verdient zo heel veel geld.

 10. wilmamazone says:

  Robert Gorter reageert -net al Kees- al een gebeten hond op kritiek:

  http://www.kwakzalverij.nl/435/Wie_is_Robert_Gorter_

  Wie is Robert Gorter?
  25 mei 2005 | C.N.M. Renckens

  Lees ook het artikel over Gorter op de website van Skepp

  In Keulen (Dtsl) bevindt zich het zgn. Köllner Modell, een alternatief medisch centrum dat onder leiding staat van ‘professor’ dr. R.Gorter. Deze is afkomstig uit Nederland, waar hij in 1971 te Amsterdam als arts afstudeerde. Volgens zijn eigen website specialiseerde hij zich direct aansluitend in huisartsgeneeskunde, kankergeneeskunde, tropische geneeskunde en antroposofische geneeskunde. Zijn onduidelijke hoogleraarschap zou ook aan een antroposofische universiteit zijn gevestigd. Zijn kliniek richt zich op de behandeling van kanker, AIDS, ME, veroudering en vele andere aandoeningen. Als therapie biedt men een mix van puur alternatieve therapieën en een aantal pseudo-vormen van nieuwe ontwikkelingen in de gewone oncologie. Dat betreffen respectievelijk: traditionele Chinese geneeskunde, acupunctuur, homeopathie, Ayurvedische geneeskunde, natuurgeneeskunde en fytotherapie. Daarnaast ook hyperthermie, dendritische cellen, maretakpreparaten, procaïne-injecties etc. De tarieven zijn exorbitant hoog.

  Op zijn kritici reageert Gorter ongewoon heftig: hij bedreigt hen onmiddellijk met advocaten en rechtszaken. Momenteel doet hij dat met de Belgische artsen prof. Betz en Luc Bonneux, die op de website van Skepp scherpe kritiek op Gorter’s claims uiten. Ook in ons land tracht hij op deze wijze kritici het zwijgen op te leggen. De Vereniging tegen de Kwakzalverij heeft recent de Nederlandse kankerbestrijding KWF verzocht om tegen deze charlatanerie krachtig stelling te nemen.

  (dikgedrukt door mij)

  http://www.kwakzalverij.nl/811/Gorter_contra_de_Vlaamse_sceptici

  Gorter contra de Vlaamse sceptici
  Ex-professor eist 25.000 euro
  6 jan 2009 | Jan Willem Nienhuys

  Op 9 januari komt in Antwerpen het proces voor van Robert Gorter tegen SKEPP, prof. Wim Betz van SKEPP en Luc Bonneux. Gorter vindt dat SKEPP hem onterecht een kwakzalver noemt en hij eist dat SKEPP een stuk over hem verwijdert, en hij wil ook nog eens 25.000 euro schadevergoeding.

  quote:

  Gorter past onbewezen therapieën toe, waarvan hyperthermie en dendritische celtherapie de meest spectaculaire zijn. Hyperthermische therapie klinkt eenvoudig, maar is in feite heel moeilijk en kan alleen worden toegepast in specialiseerde centra, meestal in combinatie met andere therapie. Er wordt heel veel onderzoek naar gedaan.

  Bij therapie met dendritische cellen – een onderdeel van het immuunsysteem – gaat het er niet alleen om dat zulke cellen van de patiënt worden opgekweekt (wat Gorter doet) maar dat die cellen ook geleerd moet worden ‘de vijand’, bijvoorbeeld een tumor-antigen, te herkennen (wat Gorter niet doet). Ook hier wordt veel onderzoek naar gedaan, maar alleen in enkele gevallen, vooral huidkanker, is enig resultaat geboekt. Het probleem is dat niemand echt weet hoe dat ‘aanleren’ moet gebeuren. Een doorbraak op dit gebied zou een Nobelprijs waard zijn.

  Gorter verliest die rechtzaak en mag alvast in België gewoon een kwakzalver genoemd worden:

  http://www.kwakzalverij.nl/832/Gorter_verliest_proces_tegen_SKEPP

  Dan mag Kees Braam in België vast DE loopjongen van deze kwakzalver genoemd worden.

 11. wilmamazone says:

  Hoe dik de plank voor de kop van Braam precies is, moet nog vastgesteld worden.

  Kees Braam op 8 december 2009:

  http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?f=82&t=66305&start=60

  Re: Dr.Robert Gorter in Keulen
  @Trintjewinkel

  Citaat:
  noch heb je een gerandomiseerde studie nodig om dat aan te tonen. Die heb je dus wel nodig.

  Om aan te tonen dat een behandeling werkt bij hersentumoren heb je geen gerandomiseerde studies nodig want alleen het feit dat iemand overleeft en in een totale remissie komt na te begonnen te zijn met een stadiumgraad IV zoals de patienten bij dr. Robert Gorter is voldoende om aan te tonen dat een behandeling werkt. Zo simpel is dat. En dat ene @trijntjewinkel en andere antikwakkers (VtdK) hun best doen om deze geweldige arts de grond in te boren kan dat echt niet neerleggen. Misschien kan iemand hem voordragen voor een warme douche bij TROS RADAR als voorafje voor de voordracht voor de Nobelrpijs want die gaat hij echt krijgen over enkele jaren. Zeker weten.

  (dikgedrukt door mij)

 12. jennyj0 says:

  Een Nederlandse wereldwijd gerespecteerde autoriteit op het gebied van dendritische celtherapie, de wetenschapper Carl Figdor, wordt door Kees Braam steevast afgedaan als zielige beginneling die van toeten noch blazen weet en eigenlijk bij Gorter in de leer zou moeten.
  http://www.kennislink.nl/publicaties/carl-figdor-krijgt-spinozapremie-voor-de-bestrijding-van-kanker-met-afweercellen

 13. jennyj0 says:

  Ja, en zo uitgebreid wetenschappelijk gepresenteerd, die ‘totale remissies’.

  De Nobelprijs gaat hij zeker krijgen – op basis van wat? De eerste letter van Gorter’s hand over wat hij daar allemaal uitvreet moet nog op papier komen. Of het zou moeten zijn dat Kees die videotjes van hem op gaat sturen naar Zweden.

 14. wilmamazone says:

  Het gaat er bij Kees Braam niet alleen om en over dat hij idolaat is van Robert Gorter, want hij grossiert zowat in onbewezen kankerbehandelingen.
  Uiteraard mag niemand hardop zeggen dat Braam voornamelijk een handelaar in valse hoop is, want dan gaat ie over de rooie en vilein met vingertjes wijzen. Als Kees gewezen wordt op dit 3e rangs gedrag gaat hij steevast ‘Arme ik’ spelen en legt de verantwoordelijkheid voor zijn doen en laten bij de ander. Of hij speelt ‘Flinke ik’ door -zoals nu- te dreigen met aangifte van smaad bij de politie.

  Wat smaad en laster betekent postte ik al hier:

  https://cryptocheilus.wordpress.com/2010/01/08/kees-braam-lastert/#comment-17367

  Persoonlijk vind ik het wel van algemeen belang dat de feiten over Braam naar buiten gebracht (blijven) worden, maar een jurist kijkt daar op sommige punten wellicht anders tegenaan en o.a. de wet op de privacy luistert nauw tegenwoordig.
  Het lijkt mij echter geen probleem om de vele leugens van Braam -die wèl aantoonbaar zijn- te ontkrachten met inhoudelijke berichten over de juiste gang van zaken.
  Kees hangt van leugens aan elkaar/hij is in zijn eerste leugen niet gestikt en is dus al lang de schaamte voorbij. Braam is zelfs van mening dat meerdere reageerders op deze site -waaronder ikzelf- zich de ogen uit hun kop zouden moeten schamen omdat we/ik niet meteen gaan juichen over elk -meestal slecht- onderzoekje en/of dubieus middeltje/therapietje dat Kees toch wel hoopvol vindt voor kankerpatiënten.

  Braam wil graag de hemel ingeprezen worden en vindt al dat tegengas niet netjes/onterecht, ocherm toch!
  Als ik nog eens veel tijd overhoud, zal ik medelijden met ‘m hebben.

 15. wilmamazone says:

  Kees bij de Tros 13 jan 2010 11:12:

  http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?f=82&p=959277#p959277

  quote:

  @stefan Jansen en @moderator: ter informatie. Als jij Stefan of de redactie van de TROS de bijdrage van @Stefan Jansen niet verwijderd zal ik aangifte doen van laster en smaad bij de politie en ook de TROS aansprakelijk stellen voor het toestaan van dit soort laster. We hebben daarvoor ook contact opgenomen met de familie van Amanda omdat Amanda is overleden ca. 4 weken nadat zij in India is geweest voor behandelingen met de Cytotron en er geen enkel verband is tussen haar behandelingen bij dr. Gorter in april en mei 2009 en haar overlijden in de zomer van 2009. Zij was toen al drie maanden lang niet meer onder behandeling bij dr. Gorter.

  Er is verder ook nooit sprake van geld betalen door Dr. Robert Gorter aan mij voor een patient die via mij bij hem zou komen. Ik krijg betaald voor de videofilms die ik maak en verder krijg ik nooit extra betaald.

  Al het werk dat ik doe voor de website kanker-actueel.nl doe ik voor de Stichting Gezondheid Actueel op basis van afspraken en een minimum uurtarief dat we al in 2003 hebben gemaakt. Nooit heb iik verhoging gevraagd. En ik krijg ook niets extra daarvoor betaald.

  Kees Braam

  Geachte redactie,

  Vanmorgen heb ik u al een mail via het contactformulier gestuurd met het verzoek de onderstaande bijdrage van Stefan Jansen van uw forum te verwijderen. Alles uit die bijdrage is gelogen en bewust geschreven om mij en dr. Gorter in diskrediet te brengen. Ik ervaar de uitspraken als smaad en vergaande beledigingen en zijn ver en ver bezijden de waarheid. Ik ken de heer Stefan Jansen niet maar u neem ik aan wel. En ik neem toch aan dat de TROS dit soort bijdragen niet acceptabel vind.

  Kees Braam

  Tja..het gebruikelijke -ons overbekende- probleem dat Braam zijn eigen vileine bijdragen wèl acceptabel vindt.

  Trijntjewinkel vindt dat ook en zegt in dit comment:

  Kees, haal jij dan even je laster over Renckens weg. Gelijk oversteken zullen we maar zeggen.

  Bij een dendritische celtherapie zoals Gorter die zegt te geven, moet de dendritische cellen ‘geleerd’ worden bepaalde T-cellen te activeren tegen kankercellen. Dit proces is nog in het experimentele stadium, men beheerst dit proces nog niet goed en daarom slaat deze behandeling zo vaak niet aan. Gorter beweert echter dat hij dit volledig onder de knie heeft en het wel kan – wat hem een nobelprijskandidaat zou maken – maar in plaats van er over te publiceren zoals echter wetenschappers doen, slijt hij zijn behandelingen liever voor veel geld aan radeloze patiënten. Niemand weet overigens of die mensen echt wel dendritische cellen ingespoten krijgen, want Gorter geeft geen enkele opening van zaken. Voor hetzelfde geld dus spuit hij de mensen suikerwater in, er is geen mens die het weet.

  Bovenstaande gelezen bij Cryptocheilus: https://cryptocheilus.wordpress.com/2010 … ment-17420

  Op verschillende fronten worden de degens geslepen, wat spannend!

 16. Carla says:

  Kees schrijft “Zij was toen al drie maanden lang niet meer onder behandeling bij dr. Gorter.”

  Klopt niet: ze is via Keulen (daar “behandeld”) naar India vertrokken!

 17. jennyj0 says:

  En voordat ze naar India vertrokken was al duidelijk dat de therapie van Gorter niet werkte.

 18. wilmamazone says:

  De onovertroffen Da Silva -ontwaakt uit haar winterslaap- quote de waarheid over Amanda bij de Tros, dus:

  Al zijn de leugens van Kees Braam nog zo snel…..juist ja! 😆

 19. jennyj0 says:

  Het hele Gorter-onderwerp is weg bij de TROS! Eindelijk gerechtigheid!

 20. Carla says:

  Ik dacht dat het aan mij lag, want ik wilde even kijken en kon het inderdaad niet meer vinden. Zal het er ook voorgoed af blijven, of wordt het alleen maar “opgeschoond”?

 21. wilmamazone says:

  Een vreemde bedoening bij de Tros om een heel item zomaar te verwijderen, maar de laatste opmerking van Da Silva -die ik nog gelezen heb heet dat- was wel een schot in de roos en dat niet voor de 1e keer.

  Da Silva vond -wéér dus- dat de Tros reclame voor kwakzalverspraktijken niet mocht toestaan op een consumentenforum en daar dus verantwoordelijkheid in moest tonen.

  Maar maakt niet uit dat item Gorter als sneeuw voor de zon verdwenen is, want bij dit onderwerp hier is nog genoeg werk aan de winkel wat Braam betreft:

  https://cryptocheilus.wordpress.com/2010/01/08/kees-braam-lastert/

  Bij de 3 overgebleven items heeft Kees óók vanalles beweerd dat het daglicht niet goed kan verdragen:

  https://cryptocheilus.wordpress.com/2010/01/08/kees-braam-lastert/#comment-17364

 22. wilmamazone says:

  Het was een kwestie van ff wachten en ja hoor daar is Kees weer -met een ‘indrukwekkende’ waarschuwing nog wel- :

  http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?f=82&t=77358&start=300

  13 jan 2010 16:32

  Re: Zet de farmaceutische industrie je op het verkeerde been?
  Ter informatie: De TROS heeft op ons verzoek en na eigen controle het hele topic: dr. Gorter weggehaald. En niet alleen het item van Stefan Jansen. Dank daarvoor aan de moderator. Hopelijk waarschuwing aan sommigen van jullie.

  Kees Braam

  Braam blijft zijn handen in onschuld wassen, maar ook dat is niks nieuws. *zucht*

 23. wilmamazone says:

  De 1e blz. is nog ff langs deze weg te bekijken en Kees is daar toch zó ‘netjes en correct’ bezig:

  http://74.125.77.132/search?q=cache:Fl8zo4q62NMJ:forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php%3Ft%3D66305+Robert+Gorter+in+keulen&cd=1&hl=nl&ct=clnk&gl=nl

 24. jennyj0 says:

  Kees begint gewoon meteen te schelden, typisch dus weer.

  Hoe vind je AL trouwens: TW heeft ‘misbruik gemaakt van zijn afwezigheid’ door het plaatsen van comments – ongehoord! Men mag natuurlijk helemaal niets plaatsen als AL er niet is!!! Hoe kon hij/zij dat nu vergeten?!

 25. wilmamazone says:

  Wat er vooraf ging aan dat topic over Gorter:

  Een eerder gesloten topic dat Kees Braam eindelijk een ban opleverde:

  http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?f=82&t=47995&start=700

  Hoe en waarom hij zich daar weer onderuit heeft kunnen kletsen is mij nog steeds een raadsel, maar het moderatiebeleid van Tros-Radar blijft blijkbaar huilen met de pet op.

  Ook ik sluit me dus aan bij de woorden van Kuklos:

  13 jan 2010 17:54

  http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?f=82&p=959520#p959520

  quote:

  @angel1978,

  Citaat:
  Het zat erin dat het hier gewoon door zou gaan !

  Inderdaad gaat het door. Zolang de moderators het gedraai en onzin spuien over ernstige ziektes en kwalzalvers aanbevelen van onze kees toelaten mag je erop rekenen dat mensen (waaronder ik dus) hier tegen blijven ageren.

  Chapeau voor Kuklos!

 26. wilmamazone says:

  Ach JJ die AL/antileugens is net zo tevreden met zichzelf als Kees Braam. Hoogmoedswaanzin in optima forma en een groot gebrek aan moreel bewustzijn.

  Maar de Tros vindt al dit soort uitlatingen blijkbaar een normaal onderdeel van een stevige discussie of teveel werk om fatsoenlijk te modereren. Topics sluiten of verwijderen is gemakkelijker, maar een zwaktebod van jewelste!

  Ik ben benieuwd welke van de 3 overgebleven hot items nu als 1e gaat vallen, want het liedje zonder einde zal voorlopig nog niet afgelopen zijn.
  Daar heb ik geen kristallen bol voor nodig.

 27. puma73/ton says:

  De discussie is inmiddels weer in een nieuw onderwerp aangeslingert door da silva, zie onderstaande link

  http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?f=82&t=78315

 28. Carla says:

  Heeft iemand hier al gezien dat da Silva vanavond om 19;24 uur een nieuw topic (Kanker actueel) is gestart op TROS forum?

  http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?f=82&t=78315&sid=2efc0e97714943ed940b70916ab2e7b2

 29. jennyj0 says:

  Ja hebben we gezien, puma zei het ook al.

 30. wilmamazone says:

  Ik bewonder de moed van Da Silva, maar op de site van Kees Braam staat zo ontzettend veel bagger dat er bijna geen doorkomen aan is.

  Crypto zei al tegen Kees op 13 okt 2008 17:50:

  http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?f=82&t=47995&start=300

  quote:

  Je moet je website opheffen en je excuses maken.

  Waarom?

  Omdat je niet in discussie wilt met eventueel andersdenkenden, alle mogelijke tegenwerpingen ontwijkt, je hult in vaagheden, je bedient van rammelende vertalingen/drogredeneringen, selectief shopt, perspectiefloze/vooringenomen conclusies trekt, je beperkt tot eigengeilerij, deskundigheid voorwendt, een complotschimmel in je kop hebt, een Valstar-fetish hebt en daarbij, en dat is misschien nog wel het verneukeratiefst, ook nog wel eens iets zinnigs zegt.

  Als je op DE ‘actuele’ site van Braam kijkt is dit al een treffend voorbeeld i.v.m. het vandaag verwijderde item van Da Silva over Gorter:

  Bij regulier – 3e knopje van links- staat op de 5e plek dendritische celtherapie en krijgen de lezers daar objectieve informatie?
  Het wemelt er van juichberichten over Robert Gorter, zijn videootjes/testimonials t.b.v. Gorter staan erbij ect.. Misleiding van de bovenste plank, want de handel en wandel Gorter heeft niets met reguliere geneeswijze van doen.
  Hij mag niet voor niets in België gewoon een kwakzalver genoemd worden!

  Scroll hier dus vooral eens in de linkerkolom:

  http://www.kanker-actueel.nl/NL/an-aldendritische-celtherapie-60.html

  Jammer dat Braam nou nooit eens kotsmisselijk wordt van zichzelf!

 31. wilmamazone says:

  Ook Kuklos laat het er niet bij zitten en heeft vanmorgen dit topic geopend:

  http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?f=82&t=78327

  Dr. Robert Gorter

  Het oorspronkelijke topic mag dan weggehaald zijn, maar daarmee is de zaak nog niet afgedaan.

  Heeft iemand bewijs (onderzoeken) dat zijn methodes werken?

  Of heeft iemand bewijs dat zijn methodes niet werken?

  Of is voor beiden geen bewijs aanwezig?

 32. Ik schijn hier de enige te zijn die er zich mateloos over op kan winden dat die Tros moddereters het zich zomaar permitteren een heel topic offline te halen.

  Geen uitleg. Geen berichtje. Zonder aanziens des persoons en diens reacties. Gewoon alles weg. Ik had al geen hoge pet op van de moderatie daar maar dit is echt een dieptepunt. Lager kan je niet zakken.
  Wanneer steken ze nu eens de hand in eigen boezem en geven gewoon die reclamemakers (verboten) daar een ban. Dat dubbele gezicht blijft er voor mij aankleven.

  Het is gewoon zo partijdig als de pest. Wel de mensen die hier reageren (in het verleden) een ban aan de broek doen en als mensen zoals Braam in de problemen raken door zijn lasterverhaaltjes en oneindige spamacties het topic sluiten.

  Boehh!

 33. Carla says:

  Ik heb de vraag hier al eerder gesteld: Is het topic voorgoed verwijderd of wordt het misschien “opgeschoond”? Het is echter weg en blijft ook inderdaad weg. Zonder enig bericht of opgaaf van reden……. Dat doet bij mij serieuze alarmbellen afgaan. Het is een forum van een consumentenprogramma. Met vele rubrieken. Doen ze dit bij andere rubrieken ook (wel eens) met een heel onderwerp? Hoe vaak? Waarom? Wordt daar dan wel een reden voor gegeven? Hoe weten de consumenten wat er al/eerder/regelmatig/vaak (?) “gewoon” verwijderd wordt/is door de TROS? Kortom heeeeel slecht!

  Radar deelt op TV koude en warme douches uit; dit verdient van mij echt een (ijs)koude douche!

 34. wilmamazone says:

  Da Silva stelde de opvallende reclame/spam ook al ter discussie:

  http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?f=27&t=63603

  17 sep 2008 07:24

  Reclame op een consumenten forum.

  Het valt me op dat op dit forum vaak reclame gemaakt wordt voor instanties,websites en dergelijke terwijl de regels van dit forum mij vertellen dat dit niet is toegestaan.
  Hoe denkt u hierover?

  Hier de desbetreffende regel:

  # Het is niet toegestaan advertenties te plaatsen op het forum of allerlei commerciële of non-commerciële bedrijven en organisaties te promoten.

  En het resultaat:

  Da Silva 17 okt 2008 21:15

  Nog steeds geen antwoord van de Tros redactie,soms werken de radartjes snel,soms uiterst traag…..

  Da Silva 22 okt 2008 11:39

  ……Of helemaal niet.

 35. Carla says:

  @Wilmamazone
  Tjonge, dat is een hele boterham. Vooral de eerste link: die heeft 1,234 reacties!!!!!

  Ik ben wel even zoet voor de rest van de dag, maar heb ook nog andere dingen te doen…

 36. Carla says:

  Trouwens, dit zijn dan toch alleen de dingen die we/jullie wel weten en slechts in 1 rubriek van het forum…… en ze hebben nog een aantal rubrieken:

  Huis en tuin
  Vakantie/vrijetijd
  Telefoon/internet/digitaal
  Juridisch/financieel
  Producten
  Auto/verkeer
  Werk en inkomen
  Onderwijs en instellingen
  Dieren
  Overig

  Geen idee hoe het daar zit bedoelde ik te zeggen.

 37. wilmamazone says:

  @Carla

  Die 1e link was het begin van wat deze -voorheen slapende- site van Crypto uiteindelijk is geworden. Dus troost je, want daar gaat niet alles over de perikelen met de Tros.

  Als ons Cryptobulles toen had geweten/kunnen voorspellen waar ie aan begon, had hij zich liever uitgebreid gekrabd waar hij hélemaal geen jeuk had. 😆

 38. jennyj0 says:

  Nee Crypto, ik wind me daar ook over op, maar liever niks dan die rotzooi van braam.

  Maar als beleid is het natuurlijk beneden alle peil.

 39. jennyj0 says:

  Die Braam is echt te dom om te poepen; moet je hem zien tegen TW over jadad score, terwijl hij er zelf niets over weet.

 40. puma73/ton says:

  keesje heeft weer een nieuw slachtoffer gevonden om tegen oon te schoppen. zal mij benieuwen welke reactie er komt. ik hou jullie op de hoogte.

 41. wilmamazone says:

  Het is weer ‘joepiedepoepie’ bij de Tros!
  Kees is zich daar in alle bochten aan het wringen bij meerdere items/blijft bij sommige opvallend weg en kletst nog steeds -zoals gebruikelijk- ongelooflijk uit zijn nek. Niet te filmen die kerel!

  En hij vindt het toch zó ‘fijn’ dattie mij daar weer tegenkomt. 😆

 42. jennyj0 says:

  Angel is ook wat. Daar komt nooit iets inhoudelijks uit. Trijntjewinkel is naïef, vindt ze. Ben benieuwd wat hij dan vindt van al die mensen die kritiekloos in allerlei kwak geloven.

 43. Carla says:

  Ik heb om dit artikel over “alternatieve luchtvaart” toch zo hard moeten lachen (met dank aan Trijntjewinkel):

  http://www.sciencebasedmedicine.org/?p=34

  (Ook de comments lezen!)

 44. Kotsen met Kees.

  Mocht zo’n snertvent ooit voet aan de grond proberen te krijgen bij naasten met kanker dan zijn de rapen gaar. Godsgenakend, wat zijn dergelijke sujetten verwerpelijk en walgelijk bezig.

  Heel verassend ook: ‘ik geef je aan bij de politie’. Waar hebben we dat eerder gezien? Chiropractors in Engeland? Rath vs. Goldacre?
  Ohw wat haalt dergelijk gedrag het bloed onder m’n nagels vandaan.
  En als je bij dergelijke nonsens vragen stelt, dan krijg je meer dan eens te horen dat je mensen dingen ‘niet gunt’ ofzo. Goed, op het moment ben ik misschien wat meer geladen dan ik normaal ben, maar dan kan ik echt uit m’n vel springen van nijd. Witheet wordt je ervan.

 45. wilmamazone says:

  En als je bij dergelijke nonsens vragen stelt, dan krijg je meer dan eens te horen dat je mensen dingen ‘niet gunt’ ofzo.

  Naast dat heeft Braam -met name Marer, JennyJo en mij- laten weten dat wij de dood van menig kankerpatiënt op ons geweten hebben door ons tegengas en dat vooral wij – als zelf kankerpatiënt- ons de ogen uit de kop zouden moeten schamen.

  Ik kan daar vanalles over quoten -indien daar toch behoefte aan is- , maar het zó laag bij de grond dat het eigenlijk niet voor herhaling vatbaar is.

 46. jennyj0 says:

  Nee, dat was heel erg, herhaal dat maar niet.

  Het is gewoon zo dat voor bepaalde lieden kankerpatiënten vrij wild zijn, die mogen worden uitgebeend tot op het bot, onder het mom van ‘wat hebben ze te verliezen’ en ‘wij bieden tenminste hoop’.

  Alleen, ze bieden geen hoop. Ze bieden valse hoop en laten die heel, heel duur betalen. De patiënt wordt ook een schuldgevoel aangepraat als hij niet bereid is zich tot zijn laatste snik aan allerlei behandelingen over te geven en indien nodig zijn naasten daarvoor in de diepste financiële ellende te storten. Want je mag je niet verzoenen met het feit dat je niet lang meer te leven hebt. Strijden zul je, tot je laatste snik, want de kwak zou eens brodeloos worden.

  Kees is onderdeel van een groep die zich ten doel gesteld heeft de radelozen af te romen tot het bittere einde. Dat vind ik persoonlijk meer dan walgelijk.

 47. *met stomheid geslagen is*

 48. wilmamazone says:

  @Bram

  Ik ga je niet steeds vragen hoe het met jouw vader/jou/andere naasten gaat.
  Als je daarover iets kwijt wil zie ik dat vanzelf wel, maar weet dat ik regelmatig aan jou/jullie denk.

  Sterkte en een knuFF.

 49. Dat wordt zeer gewaardeerd wilmamazone.

  De lijn tussen privé en internet houd ik zo duidelijk mogelijk en zal er zeer wss ook niet zoveel over vertellen, ook omdat ik niet anoniem reageer/blog. Je reactie doet me echter zoals gezegd erg goed, bedankt.

  Ik merk wel dat dergelijke onderwerpen nu veel nader komen.

 50. wilmamazone says:

  Tros Radar heeft alweer een topic gesloten:

  http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?f=82&p=964129#p964129

  Dat Kees Braam nog steeds nergens een punt of komma van opgestoken heeft blijkt uit zijn en tevens laatse bericht van dat topic:

  quote:

  Ik kan niet met feiten zoals een kopie van een contract aantonen dat in Nederland de andere hyperthermie apparatuur niet wordt aangeschaft omdat ze vast zitten aan hun contract met BSD. Maar het is me wel letterlijk gezegd toen ik daar filmde door een medewerker daar op de hyperthermie afdeling, die zei: wij als medewerkers hier op deze afdeling zouden ook heel graag met electro hyperthermie werken want dat zou onze mogelijkheden verruimen maar de directie wil dat niet. Wij werken ook voor BSD in de ontwikkeling van hun apparatuur. En dat laatste staat wel ook zo omschreven in een studie van Coby van der Zee over hyperthermie.

  Bovendien mocht het SNFK twee voorlichtingsfilmpjes over hyperthermie in Nederland en in het buitenland niet publiceren van de directie van het Erasmus Medisch Centrum omdat o.a. zij vonden dat Duitsland er veel positiever uitkwam dan Nederland. Terwijl zelfs Coby van der Zee alles had goedgekeurd en meegewerkt had aan de commentaarteksten enz.

  Daaruit trek ik de conclusie dat zij vast zitten aan BSD. Ik weet nog wel wat meer maar kan en mag ik hier (nog) niet schrijven.

  Regelrechte roddel en achterklap -voor de zoveelste keer dus- en Kees maar steeds de ANDER de maat blijven nemen en zelfs met aangifte dreigen als dit en/of ander dubieus gedrag van Grote Braam zelf ook maar effies ter sprake komt!

 51. jennyj0 says:

  Dat doen ze altijd bij de tros als het een beetje ingewikkeld lijkt te worden. Zwaktebod van jewelste, maar goed.

 52. Zwaktebod van jewelste, maar goed.

  Maar goed? Maar goed??????

  Je zou haast denken dat je door dit soort herhaalde acties van de Tros-moderatoren maar genoeg ontmoedigd moet worden consumenten-zaken daar onder de aandacht te brengen.

  Er is maar één verongelijkte boeroeper nodig om een topic daar volledig om zeep te helpen.

  Triest.

  Had ik het al eens gehad over de falende moderatie daar?

 53. Da silva says:

  Het toeval wil dat ik uitgerekend vanmiddag gebeld werd door Tros radar,er is pas geleden een onderwerp geweest over antidepressiva en de vraag of je daar ontoerekenings vatbaar van kunt worden mocht je onder invloed van antidepressiva een misdrijf plegen.
  Het ging toen over de Bijlmoord,dat betrof een dame die onder invloed van Seroxat haar man en dochter omgebracht had.
  Naar aanleiding van die uitzending heeft Tros radar een enquete geopend die ik ingevuld heb,met de belofte dat indien nodig Tros radar contact met mij op zou mogen nemen…Ík heb gezegd dat ik onder deze omstandigheden zeer zeker niet mee ga werken, en de situatie op het forum uitgelegd.
  Men zou er, na mij uitdrukkelijk verteld te hebben niets met het forum te maken te hebben toch even de situatie gaan bekijken.
  Kijk,het kan zijn dat er dingen op staan (ook van mij) die off topic zijn,maar ik heb constant gewacht op de moderator,constant alle regels in acht genomen,wat had ik nu nog meer kunnen doen?

 54. @Silva:

  Jahaa, dat is een héél andere Tros Radar. Die mensen zitten aan een ander bureautje.

  Begrijp dat dan.

  Zeau! En nu meewerken met je kadaver!

 55. Da silva says:

  Lol!
  Ik neem een dagje rust als je het niet erg vindt,ik zit hier te gloeien van de koorts,anders krijg je nog een kadaver ook! 😉
  Ik wil wel in goede conditie zijn, if you catch my drift…
  Ik ga een beetje klooien op Ekudos, dat is ontspanning en leuk.
  Kanker actueel is zum kotsen!

 56. Da silva says:

  Oh ja,vergeet ik je nog gedag te zeggen ook…
  Toedels!

 57. michael van g says:

  DIE AANGIFTES VAN TEGENWOORDIG STELLEN NIET ZOVEEL VOOR. ER WERD MIJ EEN HOOP IN HET VOORUITZICHT GESTELD. NIETS VAN GEBLEKEN. PEACE

 58. PEACE BRO.

  How’s it hanging?

 59. wilmamazone says:

  @Michael

  Zo zie je maar dat de soep nooit zo heet wordt gegeten als die wordt opgediend.

  Het dreigen met aangifte is -in dit verband- hoofdzakelijk een loze kreet van mensen die meer mond dan kondt hebben. Die vinden het niet netjes als ze klip en klaar te horen krijgen dat ze peop praten, terwijl het -aantoonbaar- duidelijk is dat ze dat wel degelijk doen.
  Dreigementen uiten -door dit soort lieden van veel geschreeuw en weinig wol- is een zwaktebod van jewelste.

 60. Da silva says:

  Nog even over Tros radar en het feit dat ze het topic Kanker actueel gesloten hebben…
  Ik heb van Tros radar een mailtje gekregen
  Deze dus.

  Onderwerp: Re: nog maar een keer
  Van: TROS Radar
  Verstuurd: 26 jan 2010 15:08
  Naar: Da silva
  Antwoord met een citaat Verwijder bericht
  Geachte,

  We willen best antwoord geven, maar dan moet u het wel lezen. We zijn nog steeds van mening dat het hier niet om een consumentenkwestie gaat, maar we laten het wel staan.

  Met vriendelijke groet,

  TROS Radar

  Het hele topic met datums, reacties kortom alle 8 complete bladzijdes heb ik opgeslagen op een USB stick, inclusief het mailtje.
  Tros radar heeft mij de belofte gedaan dat het topic blijft staan, dat kunnen ze dan maar beter doen ook.
  Wat betreft het openbaar maken van deze mail….dat is mijn mailbox daarmee mag ik doen wat ik wil!
  ….En ik vertrouw Tros radar voor geen meter meer, vandaar dus.

 61. Brt says:

  We willen best antwoord geven, maar dan moet u het wel lezen.

  Blijkbaar heb je nog meer mail van ze gekregen. Wil je die ook publiceren?

 62. Da silva says:

  Die andere mails zijn niet relevant….
  Een beetje een welles niets spelletje snap je?
  Het ging mij om deze zin in deze mail.(ik zal hem even vet drukken)

  TROS Radar
  Site Admin

  Geregistreerd: 22 apr 2004 09:56
  Berichten: 1872

  Bericht Re: Kanker actueel
  Bij deze sluiten wij dit topic omdat het naar ons inzien niet langer om een consumentenkwestie gaat.

  25 jan 2010 11:18

  Dit vond ik onzin, ik weet dat ik off-topic gegaan was met mijn verhaal over Kees Braam die mijn privé gegevens op het internet zou zetten, alweer!
  (Eerder was hij hiervoor geschorst, maar hij begon weer te dreigen….)
  Dit staat/stond ergens , vraag me niet waar, ik denk in het topic over Dr. Robert Gorter wat inmiddels verwijderd is.
  Het Tros Radar moderatie team had van mij alle gelegenheid off-topic reacties te verwijderen, ik heb zelfs verzocht om in het weekend maar niet meer op dat topic Kanker Actueel te reageren om het voor het team makkelijker te maken.
  Wat had ik nog meer moeten doen?
  Kruipen? No way!

 63. Cato says:

  Wat ik tegen Gorter heb, daar heb ik al eerder over gepost in de chatbox.

  Aan de andere kant; als het inderdaad om oplichterij blijkt te gaan dan begrijp ik niet dat er inmiddels niet zoveel klachten zijn gekomen dat hij gedwongen wordt te stoppen met die praktijk.

 64. jennyj0 says:

  Heb je je weleens afgevraagd waarom hij in Duitsland zit? Ten eerste mag mag daar (nog) zo ongeveer alles, veel meer dan hier op dat gebied en ten tweede maakt hem dat voor de Nederlandse justitie vrijwel ongrijpbaar.

 65. Cato says:

  Dat begrijp ik, maar zelfs dan, als het om pure oplichterij zou blijken te gaan dan moet dat toch op een gegeven moment wel duidelijk worden, zodat er niemand meer komt.

  Blijft zonder meer overeind dat er op zijn minst gepubliceerd zou moeten worden indien er wel positieve resultaten te melden zijn.

 66. jennyj0 says:

  als het om pure oplichterij zou blijken te gaan dan moet dat toch op een gegeven moment wel duidelijk worden, zodat er niemand meer komt.

  Hoezo moet dat?

  Bedoel je daarmee te zeggen dat het daar dus wel allemaal in orde zal zijn? Dat valt helemaal niet aan de weet te komen aangezien Gorter zich aan iedere controle of inzage onttrekt. Dat op zich is al heel raar voor iemand die zich wetenschapper en oncoloog noemt.

  Er zijn overigens veel oplichters die het een heel leven volhouden.

  De wet is niet voldoende toegerust voor dit soort zaken, dat blijkt voortdurend. Daarnaast is het blijkbaar geen prioriteit van de openbaar aanklager.

  Het enige wat wij steeds zeggen is dat Gorter opening van zaken moet geven over wat hij doet, zodat mensen weten wat zij krijgen. Dat hij dat niet doet maakt hem wat mij betreft zeer verdacht.

 67. wilmamazone says:

  @ Cato

  Zelfs als er aantoonbaar -niet door Gorter zelf dus- positieve resultaten te melden zouden zijn door zijn behandelingen,verdient hij achteraf niet de goedkeuring voor al die jaren -volledig op eigen houtje/in die compleet oncontroleerbare setting- experimenteren met kankerpatiënten.
  Waar haalde/haalt hij in hemelsnaam het recht vandaan?
  Welk moreel bewustzijn heb je dan? Ect.!

 68. jennyj0 says:

  Als hij ze echt met ‘goed afgerichte’ dendritische cellen inspuit, zal het weleens werken ook. Niet geschoten altijd mis tenslotte. Maar dat weten we dus niet. We weten helemaal niks. Voor hetzelfde geld spuit hij hen in met suikerwater, geen mens die het weet.

  Als hij normaal, netjes en controleerbaar zou werken, zou het wellicht gewoon vergoed kunnen worden door de verzekeraar. Nu moeten mensen gigantische bedragen neertellen, soms wel 80.000 euro in totaal, terwijl geen mens weet wat die man uitvoert.

  Dat hij zo hardnekkig weigert om ook maar enige opening van zaken te geven maakt mij zeer wantrouwig.

 69. Cato says:

  Helemaal mee eens.

  Of het allemaal in orde is daar, dat weet nou net niet.
  Maar ik redeneer zo en misschien is dat wel heel simpel gedacht;
  Als het oplichterij is, mensen geen baat hebben en veel geld kwijt zijn, dan wordt zoiets toch op den duur bekend zodat er geen mens meer komt of er zijn wel postitieve resultaten en dan zouden die gepubliceerd moeten worden.
  Dat laatste maakt het voor mij ook erg twijfelachtig, als het zo goed is , waarom wordt er dan niet gezorgd dat het toegankelijk wordt voor meer patienten zodat ze het veroed kunnen krijgen.

 70. Cato says:

  JJ, onze berichten hebben elkaar gekruist.

  Inderdaad.

 71. jennyj0 says:

  Als mensen aan hem vragen waarom hij niet publiceert, antwoordt hij dat veel artsen beroemd willen worden maar dat hij zijn tijd liever gebruikt om mensenlevens te redden. Veel mensen trappen daar in en vinden hem geweldig. Hij heeft echt geen patiënten die goed op de hoogte zijn en van de hoed en de rand weten.

 72. marer says:

  Hoeveel mensenlevens zou (basis)arts Gorter nou echt gered hebben?
  Alleen al dat warrige verhaal over koorts opwekken. Dat is al ongeloofwaardig. Gorter gebruikt zijn tijd liever om goed te verdienen.

 73. Cato says:

  Als hij werkelijk mensenlevens kan en wil redden met zijn methode, laat hij dan zorgen dat het voor iedereen toegankelijk kan worden.

  Jammer dat daar nu helemaal niets over te venemen is, ook niet bij Kees Braam, althans mij is het niet duidelijk geworden. Ook het Iocob is niet erg lovend.

 74. jennyj0 says:

  Dat vind ik dus ook Cato. Als hij werkelijk die kennis bezit waar alle wetenschappers nog naar zoeken, dan is het ethisch gezien zeer kwalijk dat hij niet publiceert en die kennis voor zichzelf houdt om er veel geld mee te verdienen. Zo onthoudt hij heel veel mensen levensreddende behandelingen en doet hij het tegenovergestelde van wat hij zegt te doen, namelijk levens redden.

  Volgens Kees moeten alle wetenschappers naar Gorter om te leren hoe het allemaal zit. Ik geloof er geen barst van. Als het echt allemaal waar was zou hij het van de daken schreeuwen want het is een enorme ijdeltuit.

 75. Dat zou op zich interessant kunnen zijn: Gorter tegenover een zaal met oncologen en onderzoekers. Maar die hebben wél echt wat beters te doen.

  Het is dat je gegeten en gedronken hebt als je weet waar de praktijken van Kees & Co op uitdraaien, anders zou ik zeggen: wie neemt de popcorn mee?

 76. Cato says:

  Nou, als die dan inderdaad daar een “kijkje in de keuken” kunnen krijgen lijkt me dat alleen maar heel goed, al is het dan niet de gebruikelijke weg.

  Nou weet dus inderdaad verder niemand wat er precies gedaan wordt.

 77. jennyj0 says:

  Nou, als die dan inderdaad daar een “kijkje in de keuken” kunnen krijgen lijkt me dat alleen maar heel goed, al is het dan niet de gebruikelijke weg.

  Met alle respect Cato, maar geloof je dat verhaal van Kees??

  Gorter gaat heus geen echte oncologen/wetenschappers uitnodigen. HIj weet veel te goed dat hij dan meteen door de mand valt. Dat is niets meer dan een kletsverhaal om indruk te maken op leken.

 78. Cato says:

  JJ, het punt is dat ik een leek ben en mijn weg probeer te zoeken.
  Wat Kees zegt vind ik eigenlijk minder relevant dat wat Gorter zelf te melden heeft.
  Naar wat ik hier begrijp is die uitnodiging dus niet uitgegaan van Gorter zelf.

  En indien er wetenschappers en oncologen zich bij hem zouden melden om een kijkje te komen nemen zou hij daar dan op ingaan of niet.
  Indien hij de boot zou afhouden dan is mijn conclusie gauw getrokken.Daar wegblijven.

 79. jennyj0 says:

  Gorter meldt nooit iets. Dat gaat allemaal via Kees Braam, zijn profeet.

  Als je een leek bent kun je beter je informatie vergaren via betrouwbare sites, zoals die van het NKI.

 80. Da silva says:

  http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?f=27&t=63603&start=160

  Mag ik hierbij van de gelegenheid gebruik maken om het modereer team van het Tros radar forum,en dan bedoel ik ook het hele team….
  Om dit team te complimenteren met het uitstekend modereren van het gedeelte ”alternatieve geneeswijze’.
  http://forum.www.trosradar.nl/viewforum.php?f=82
  Na herhaaldelijke sommatie van diverse forum gebruikers is een bepaald persoon,die ik hier niet bij naam ga noemen,nee,ik kijk wel uit….
  Gestopt met het linken naar zijn dubieuze website,eindelijk,eindelijk is het zover.
  Wel heeft het team verzaakt de gewraakte verwijzingen naar deze dubieuze website weg te halen,ik zou zeggen”leest u zich even in” en u weet vast wel wie en wat ik bedoel.
  “Iemand een veer in zijn **** steken” noemen ze dat ook wel eens als je iemand een complimentje geeft.
  Dus bij deze Tros radar moderatie team (niemand uitgezonderd) ik hoop dat hij veel te groot is,ik denk het wel,en dat hij jullie maar flink wat ongemak mag geven of toch op zijn minst een onbehaaglijk gevoel
  En voor diegene die het lekker vindt,geniet ervan!
  Prettig weekend!
  Da silva

 81. Whehehe. Er is maar één conclusie mogelijk. Je wilt een ban. Join the club.

  Voor als het niet wil lukken met de ban nog een tip:

  In een interview gisteren tijdens het radioprogramma OBALive toont Hertsenberg een onvervalste reli-nutcase te zijn.

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/02/antoinette_hertsenberg_darwin.html

  Misschien moet je daar eens een topic over beginnen daar.

 82. jennyj0 says:

  Een ban bij de tros is een soort ‘internet-willemsorde’ zeg maar.

 83. marer says:

  Heb ik toch mijn best niet gedaan bij de Tros. Mag er nog steeds posten.
  Maar “antikwak” is daar wel een geuzennaam door geworden. Kwakkers hebben nog nooit zoveel tegengas gekregen.
  Dank aan de kwakaanhang bij de Tros.

 84. Da silva says:

  Ik weet niet of ik gebanned ga worden,het zal me aan mijn ****oxideren…
  If you catch my drift.
  Het moderatie team is te ver gegaan,heeft mij op eieren laten lopen,de mensen die mij steunden hebben ze me zelf laten moderereren,dat doe je bij mij niet ongestraft…
  In het weekend zijn ze er niet,dus het blijft minimaal een paar dagen staan;-)
  Gisteren bij mijn psych geweest,ik mag af gaan bouwen met kalmerings en slaapmedicatie.
  Dat geeft de burger weer moed.

 85. Da silva says:

  http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?f=82&t=75756&start=220
  Da silva

  Geregistreerd: 31 jul 2008 08:01
  Berichten: 698

  Bericht Re: kurkuma
  ja,wie had ooit kunnen bedenken dat kees en Tuliofan elkaar nog eens nodig zouden kunnen hebben?
  ” But arent they a match made in heaven ” or hell perhaps….”
  God,wat ga ik toch gebanned worden…..;-)

  06 feb 2010 23:57
  Profiel
  Da silva

  Geregistreerd: 31 jul 2008 08:01
  Berichten: 698

  Bericht Re: kurkuma
  Nog even speciaal voor Kees Braam.
  Kom jij even goed weg dat ik geen hekel aan je heb he?
  Vat dit vooral niet persoonlijk op hoor kerel,gewoon je website aanpassen.meer hoef je niet te doen.
  laat het adviseren maar over aan specialisten,alternatief of regulier,dat maakt mij niet uit,maar jij bent het geen van beiden.
  Je hebt je kanker overwonnen,daar ben ik blij om,nu nog de kanker loslaten kees,dat is het moeilijkste gedeelte.
  En voor de rest:het ga je goed!

  07 feb 2010 00:04

 86. Rob says:

  Je bent permanent verbannen van dit forum.

  Voor meer informatie kun je contact opnemen met de beheerder.

  De reden waarom je verbannen bent: Na herhaling plaatsen van off-topic reacties (“ook lekker als borrelhapje”).

  Deze ban is van toepassing op je IP-adres. 😉

 87. Da silva says:

  Heb je die kuch “ledenlijst” wel eens bekeken,die is helemaal om je te bescheuren….
  http://forum.www.trosradar.nl/memberlist.php?sid=9f6db1f59cf475641d3ae1c6158a42ff

  Pagina 1 van 4041 [ 101001 gebruikers ]

  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5 … 4041 Volgende

 88. wilmamazone says:

  Kees Braam is bij de Tros al een tijdje zijn ballen aan het tonen, maar heeft hij die ook?
  Hij gaat weliswaar steeds harder schreeuwen en opende vilein dit item om het nu he-le-maal op de spits te drijven:
  http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?f=24&t=79276

  Braam voelt zich blijkbaar een hele piet en owee degene die dat tegen durft te spreken!

  Dat ga ik nu dus wel ff doen en om er geen onontwarbare kluwen van te maken toon ik nu een draadje: Vitamine D voorkomt darmkanker.

  Op DE actuele site stond dit:

  Vitamine D voorkomt darmkanker met 40% blijkt uit grote vergelijkende Europese studie.
  22 januari 2010: Bron: de Volkskrant

  Vitamine D voorkomt darmkanker met 40% zo bljikt uit een vergelijkende Europese studie tussen 1248 deelnemers met darmkanker en een even grote controlegroep mensen zonder kanker. Aan deze studie is ook meegewerkt door wetenschappers van het RIVM en UMC. Gastro enteroloog Pieter Siersema zegt in de Volkskrant dat de uitkomsten verbluffend zijn: “Siersema noemt de uitkomst verbluffend. Aanwijzingen dat vitamine D de kans op darmkanker verlaagt, bestaan al langer, zegt hij, maar de studieresultaten zijn vaak met elkaar in tegenspraak. Onderzoek komt vooral uit de Verenigde Staten, waar de voeding en de levensstijl anders zijn dan in Europa.”

  In de studie zijn de vitamine D waarden in het bloed van de deelnemers vergeleken en daaruit blijkt dat heel veel darmkankerpatienten een lagere vitamine D waarden had dan gezonde mensen uit de controlegroep. Zodra we het abstract in kunnen zien zullen we dat hier toevoegen. In deze artikelenreeks onder preventie staan meer studies die bewijzen dat vitamine D een belangrijke rol speelt bij het ontstaan van kanker. Vooral in vis zit veel vitamine D. En natuurlijk zonlicht dat natuurlijk vitamine D aanmaakt.

  Stoorde mij -naast de alwéér suggestieve koptekst- deze zin:

  Zodra we het abstract in kunnen zien zullen we dat hier toevoegen.

  Ik had dat abstract in een vloek en een zucht gevonden,dus ging ik onmiddelijk dit varkentje wassen in Ed’s hoekje:
  https://cryptocheilus.wordpress.com/eds-hoekje/#comment-17631

  https://cryptocheilus.wordpress.com/eds-hoekje/#comment-17633

  https://cryptocheilus.wordpress.com/eds-hoekje/#comment-17648

  Als ik verder kan kijken dan mijn neus lang is, mag dat van een Kees Braam/DE webmaster al helemaal verlangd worden.

  Maar Kees heeft het te druk met o.a. ‘slapende’ items bij de Tros tot leven te wekken als het hem bij andere te heet onder de voeten wordt.
  Zo ook hier op 04 feb 2010 08:15:
  http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?f=82&t=59302&start=0

  Re: Vitamine D verlengt leven
  @Rob Dee zegt:

  Citaat:
  Het onderzoek betrof echter orale suppletie waardoor de resultaten niet zomaar geextrapoleerd kunnen worden naar blootstelling aan zonlicht.
  Verder geven Autier en Gandini in hun conclusie aan dat er meer onderzoek nodig is gezien een aantal onduidelijkheden.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1784 … d_RVDocSum

  Rob ik neem aan dat je je schrijven over vitamine D wel wat wilt corrigeren na herhaaldelijke publicaties dat vitamine D naast andere vormen van kanker zelfs darmkanker kan voorkomen?

  hier enkele studies van de afgelopen jaren:

  Vitamine D als preventie van kanker: grote overzichtstudie van 63 observatie studies toont gemiddeld 20% tot wel 50% minder risico op borstkanker, eierstokkanker, prostaatkanker en darmkanker door natuurlijke aanmaak van vitamine D door blootstelling aan zonlicht.
  01/01: Bron: Am J Public Health. 2005 Dec 27;

  Voeding en voedingstoffen: Vitamine D (uit zonlicht, vis of tabletje) versterkt botdichtheid (BMD) en verbetert daarmee beduidend de werking van bisfosfonaten bij postmenopausale vrouwen en vitamine D. versterkt botdichtheid bij meisjes en jonge vrouwen, aldus dubbelblinde gerandomiseerde studies. Artikel geplaatst 10 februari 2007

  10 februari 2007: Bronnen: Vital Choices en Deane A, Constancio L, Fogelman I, Hampson G. The impact of vitamin D status on changes in bone mineral density during treatment with bisphosphonates and after discontinuation following long-term use in post-menopausal osteoporosis. BMC Musculoskelet Disord. 2007 Jan 10;8:3.

  Enz. enz.

  Als ik hem daarover aanspreek op blz.2 komt Kees met dit op 05 feb 2010 08:12:

  Re: Vitamine D verlengt leven
  xxxx

  Citaat:
  Wat mij overigens opvalt, Kees Braam, is dat je nu dit topic plotseling weer naar boven haalt…….

  Ik heb in dit onderwerp opnieuw geschreven omdat recent een belangrijke studie naar effect van vitamine D als preventie van darmkanker in de publiciteiti is gekomen. Daarnaast heb ik vaak wel waardering voor @robdee zijn bijdragen en wilde van hem weten of hij zijn mening voer vitamine D die hij vooraf geeft in zijn bijdragen nu ook aanpast nu er meer onderzoeksresultaten in de publiciteit zijn gekomen.

  Dat jij me daarna verwijt dat ik niet actueel zou zijn met mijn berichtgeving is niet correct want de berichtgeving over de studie heb ik al op dezelfde dag als dat het studieabstract werd gepubliceerd op onze site gezet (Onder regulier onderzoek: 22 januari 2010: Bron: de Volkskrant) maar wilde niet weer het verwijt krijgen dat ik reclame maak voor onze site. Daarom wat andere artikelen hier geplaatst. En dat jij de link naar het originele artikel hebt gegeven is ook niet correct. Het originele abstract is hier te lezen: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2009 … dinalpos=1

  Kort citaat uit abstract van gerandomiseerde studie: CONCLUSIONS: The results of this large observational study indicate a strong inverse association between levels of pre-diagnostic 25-(OH)D concentration and risk of colorectal cancer in western European populations..

  De Nederlandse vertaling van de resultaten inclusief artikel uit de Volkskrant enz. zijn te lezen op onze site maar zal om te voorkomen dat je mij beschuldigt van reclame maken geen link geven naar het artikel.

  [Bericht aangepast door Moderator]

  Bij de kruisjes stond eerst mijn naam/Wilmamazone om te suggereren dat ik op zijn minst ook trijntjewinkel ben.
  Dat doet Kees m.i. voortdurend om de indruk te wekken dat het aantal opponenten bij de Tros terug te brengen is tot een minimaal aantal personen, dus de moeite van het praten niet waard.
  Hoe ik dat voor elkaar zou moeten krijgen is me een raadsel.
  (O.a. mijn commentaar op dit bericht van Braam werd door een mod van de Tros in alle ‘wijsheid’ verwijderd.
  Waarom ze deze flauwekul van Braam slechts ietwat gemodereerd hebben is mij ook een raadsel.)

  Maar goed:
  Kees zegt dus op 5 febr. tegen mij o.a. het volgende:

  Dat jij me daarna verwijt dat ik niet actueel zou zijn met mijn berichtgeving is niet correct want de berichtgeving over de studie heb ik al op dezelfde dag als dat het studieabstract werd gepubliceerd op onze site gezet (Onder regulier onderzoek: 22 januari 2010: Bron: de Volkskrant) maar wilde niet weer het verwijt krijgen dat ik reclame maak voor onze site. Daarom wat andere artikelen hier geplaatst.

  en:

  De Nederlandse vertaling van de resultaten inclusief artikel uit de Volkskrant enz. zijn te lezen op onze site maar zal om te voorkomen dat je mij beschuldigt van reclame maken geen link geven naar het artikel.

  Uiteraard heb ik n.a.v. mijn actie in Ed’s hoekje regelmatig gecontroleerd of Braam nu eens eindelijk zijn huiswerk wèl fatsoenlijk gemaakt had.

  Durf ik hier dus rustig te stellen dat Kees Braam liegt alsof het gedrukt staat (het staat zelfs gedrukt) en overduidelijk naar de site: http://www.hoelulikmijeruit.nl is geweest.
  Hij heeft dat abstract ff snel op 5 februari erbij geplaatst en er is tevens geen sprake van een nederlandse vertaling van de resultaten daarvan. Dit staat er vandaag in een kopie van enkele minuten geleden:

  Vitamine D voorkomt darmkanker met 40% blijkt uit grote vergelijkende Europese studie. Artikel update 5 februari 2010
  22 januari 2010: Bron: de Volkskrant

  Vitamine D voorkomt darmkanker met 40% zo bljikt uit een vergelijkende Europese studie tussen 1248 deelnemers met darmkanker en een even grote controlegroep mensen zonder kanker. Aan deze studie is ook meegewerkt door wetenschappers van het RIVM en UMC. Gastro enteroloog Pieter Siersema zegt in de Volkskrant dat de uitkomsten verbluffend zijn: “Siersema noemt de uitkomst verbluffend. Aanwijzingen dat vitamine D de kans op darmkanker verlaagt, bestaan al langer, zegt hij, maar de studieresultaten zijn vaak met elkaar in tegenspraak. Onderzoek komt vooral uit de Verenigde Staten, waar de voeding en de levensstijl anders zijn dan in Europa.”

  In de studie zijn de vitamine D waarden in het bloed van de deelnemers vergeleken en daaruit blijkt dat heel veel darmkankerpatienten een lagere vitamine D waarden had dan gezonde mensen uit de controlegroep. Zodra we het abstract in kunnen zien zullen we dat hier toevoegen. In deze artikelenreeks onder preventie staan meer studies die bewijzen dat vitamine D een belangrijke rol speelt bij het ontstaan van kanker. Vooral in vis zit veel vitamine D. En natuurlijk zonlicht dat natuurlijk vitamine D aanmaakt.

  Hier het abstract van de studie zoals gepubliceerd in BMJ:

  BMJ. 2010 Jan 21;340:b5500. doi: 10.1136/bmj.b5500.

  Association between pre-diagnostic circulating vitamin D concentration and risk of colorectal cancer in European populations:a nested case-control study.
  Jenab M, Bueno-de-Mesquita HB, Ferrari P, van Duijnhoven FJ, Norat T, Pischon T, Jansen EH, Slimani N, Byrnes G, Rinaldi S, Tjønneland A, Olsen A, Overvad K, Boutron-Ruault MC, Clavel-Chapelon F, Morois S, Kaaks R, Linseisen J, Boeing H, Bergmann MM, Trichopoulou A, Misirli G, Trichopoulos D, Berrino F, Vineis P, Panico S, Palli D, Tumino R, Ros MM, van Gils CH, Peeters PH, Brustad M, Lund E, Tormo MJ, Ardanaz E, Rodríguez L, Sánchez MJ, Dorronsoro M, Gonzalez CA, Hallmans G, Palmqvist R, Roddam A, Key TJ, Khaw KT, Autier P, Hainaut P, Riboli E.

  International Agency for Research on Cancer (IARC-WHO), Lyon, France. Jenab@iarc.fr

  OBJECTIVE: To examine the association between pre-diagnostic circulating vitamin D concentration, dietary intake of vitamin D and calcium, and the risk of colorectal cancer in European populations.

  DESIGN: Nested case-control study. Setting The study was conducted within the EPIC study, a cohort of more than 520 000 participants from 10 western European countries.

  PARTICIPANTS: 1248 cases of incident colorectal cancer, which developed after enrolment into the cohort, were matched to 1248 controls

  MAIN OUTCOME MEASURES: Circulating vitamin D concentration (25-hydroxy-vitamin-D, 25-(OH)D) was measured by enzyme immunoassay. Dietary and lifestyle data were obtained from questionnaires. Incidence rate ratios and 95% confidence intervals for the risk of colorectal cancer by 25-(OH)D concentration and levels of dietary calcium and vitamin D intake were estimated from multivariate conditional logistic regression models, with adjustment for potential dietary and other confounders.

  RESULTS: 25-(OH)D concentration showed a strong inverse linear dose-response association with risk of colorectal cancer (P for trend <0.001). Compared with a pre-defined mid-level concentration of 25-(OH)D (50.0-75.0 nmol/l), lower levels were associated with higher colorectal cancer risk (or=100.0 nmol/l: 0.77 (0.56 to 1.06)). In analyses by quintile of 25-(OH)D concentration, patients in the highest quintile had a 40% lower risk of colorectal cancer than did those in the lowest quintile (P<0.001). Subgroup analyses showed a strong association for colon but not rectal cancer (P for heterogeneity=0.048). Greater dietary intake of calcium was associated with a lower colorectal cancer risk. Dietary vitamin D was not associated with disease risk. Findings did not vary by sex and were not altered by corrections for season or month of blood donation.

  CONCLUSIONS: The results of this large observational study indicate a strong inverse association between levels of pre-diagnostic 25-(OH)D concentration and risk of colorectal cancer in western European populations. Further randomised trials are needed to assess whether increases in circulating 25-(OH)D concentration can effectively decrease the risk of colorectal cancer.

  PMID: 20093284 [PubMed – in process]

  En Braam maar schreeuwen en de ‘arme ik’ uithangen.

  Spreuk van de dag:
  ‘Er bestaat geen groter leed als dat wat iemand zichzelf aandeed’

 89. Rob says:

  Ze zijn daar echt de weg kwijt bij de Tros. Deze vond ik ook nog:

  http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?f=1&t=74879

 90. Da silva says:

  http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?f=1&t=74879&start=0
  Ja Rob,daar heb ik ook toen nog een kleine bijdrage aan geleverd,god,wat heb ik toen gelachen!

 91. Rob says:

  Lieve Da silva,

  Neem je tijd en een poosje afstand van de Tros svp.

  Hier heb jij je vrienden en niet bij de Tros.

  Liefs….

 92. @ Wilma en @ Silva

  Ik spreek voor mezelf.

  Jullie haarkloverijen boeien me niet. Puh-lease.

  Stop daarmee.

  Reacties verwijderd. Ga maar lekker met elkaar mailen. Niet op mijn blog.

 93. Da silva says:

  Zoals ik al eerder zei”ik zal dit blog niet langer beschamen,daar laat ik het bij.

 94. As we speak over boehoe doen….

  De Tros heeft het behaagd het boehoe Internetterreur-item van protegeetje Braam te verwijderen.

  Hier nog wat cache:
  http://74.125.77.132/search?q=cache:LapQyQwgjN0J:forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php%3Ft%3D79276%26start%3D99999999

  En alvast een pica.

  Jammer dat niet alle reacties er bij staan. Het beschermelingetje kreeg het ook wel héél erg voor z’n kiezen. Zomaar een heleboel mensen die reageerden met steekhoudende argumenten. Dat tolereert men niet daar.

  Wat een treurig zooitje dat moderatieteam.

 95. marer says:

  Ja, jammer. Het begon net leuk te worden met de door meneer Braam aangezwengelde “discussie”.
  Maar het bleek net als Calimero zegt “Zij zijn groot en ik ben klein(e Braam”).

 96. jantina nijboer says:

  bij deze wil ik je laten weten dat wij de ouders van amanda tamara nijboer zijn,en alles wat ik hier nu lees,elk woord gelogen is,wij willen dat onze dochter amanda nijboer haar naam van deze site afgehaald word, en dat le amanda nijboer haar naam niet meer op internet gebruikt,in geen enkel stukje of wat voor zin dan ook,en we doen aangifte bij de politie,als het er donderdag nog op staat,je hebt geen enkel recht en rede,in wat voor vorm dan ook,om onze dochter amanda nijboer haar naam te gebruiken,het doet ons als ouders veel verdriet en pijn,om deze leugens te lezen.heb respect voor ons als ouders,maar vooral voor onze dochter amanda tamara nijboer,deze leugens heeft ze niet verdiend,en wij hebben zo al genoeg verdriet,enne,jantina nijboer,uit sneek.

 97. Pingback: Sommatie, ultimatum en aangifte « Cryptocheilus Weblog

 98. enno nijboer says:

  ik ben de vader van Amanda ik zou graag het @mail adres van die stefan willen hebben wat hij allemaal verzint ik ben niet een beetje kwaad ik zou hem zijn keel wel dicht willen knijpen als hij de ware toedracht zou willen weten moet hij mij eerst maar eens bellen voor dat hij zijn bek open doet met zijn leugens trouwens dat geld wat is opgehaald was bedoeld voor alle behandelingen die er maar op de wereld zijn experement of niet je doet alles voor je kind

 99. Ik wil ook graag de ware toedracht weten Enno. Wat is waar en wat zijn leugens? Er zijn nog veel vragen voor wat dit betreft.

  Hoe zijn jullie in contact gekomen met Gorter? Via Braam?

  Wat is jullie beloofd i.v.m. Amanda door Gorter?

  Wat is er waar/niet waar van de beweringen van die zogenaamde Stefan?

  Voor een ieder die verbonden is/gedoneerd heeft lijkt het mij een goede zaak de geldstromen inzichtelijk te maken. Hoeveel naar wie en wat kost wat?

  Ik kan me heel goed voorstellen dat je alles in het werk gesteld hebt om je dochter te helpen voor wat betreft haar ziekte. Je hebt een fonds opgericht en bent met haar onderweg geweest. Ik ben heel erg benieuwd naar je werkelijke ervaringen voor wat dit betreft. Wat, waar, hoe en waarom?

  Je zou een email met je beleving/ervaring voor wat dit betreft kunnen sturen. Doe het maar uit de doeken. Ik heb er geen enkel probleem mee jouw verhaal onverkort te plaatsen op mijn weblog. De contactgegevens staan in het kopje “about”.

  Groeten Crypto.

 100. wilmamazone says:

  @Enno Nijboer

  Dat mailadres van Stefan Jansen hebben wij ook niet.
  Zijn bericht stond op het forum van Tros Radar.

  En wat de rest betreft zeg ik u gewoon klip en klaar, dat zowel de behandeling in Keulen als die in India niets van doen hadden/hebben met een serieus wetenschappelijk experiment, maar dat jullie het slachtoffer zijn geworden van volksverlakkerij.
  En die kunnen er wat van om leken op het verkeerde been te zetten/te bedonderen waar ze bij staan.

  Ik heb net nog zitten lezen op ‘Alles voor Amanda’ en u mag rustig weten dat er heel wat tranen over mijn wangen zijn gerold. Naast kwaadheid, voel ik ook een intens verdriet over deze gang van zaken.

  Als zelf kankerpatiënt weet ik maar al te goed waar je zoal mee geconfronteerd kunt worden op velerlij gebied en dat is ook het doel van mijn deelname op deze site: o.a. de waarheid vertellen over kanker/de behandelingen daarvan en niet wat mensen graag willen horen.

  Kankerpatiënten worden maar al te vaak het slachtoffer van onzinbehandelingen en o.a. ik vind dat als iets flauwekul is, dat ook gewoon flauwekul genoemd mag en moet worden. We kunnen momenteel niet veel méér doen dan waarschuwen en blijven waarschuwen.
  Jammer dat bij jullie dat blijkbaar niemand op tijd heeft gedaan.

 101. wilmamazone says:

  Noot: bericht van Crypto gemist vanwege tikken met 2 vingers.

 102. jennyj0 says:

  @ Volare,

  Ik zou graag willen weten wanneer jij naar de universiteit van Leuven hebt gemaild en van welke arts jij dat antwoord hebt ontvangen. Volgens mag je die informatie gewoon geven, want jij bent niet gebonden aan een beroepsgeheim.

 103. wilmamazone says:

  @Volare

  Vervolgens zou ik tevens graag weten wat jij nou naar Enno/fam. Nijboer hebt gemaild en uit hoofde van welke functie.

 104. volare says:

  De inhoud van die mails is en blijft privé ik heb geen toestemming ze naar buiten te brengen dus dat doe ik dan ook niet.
  Functie?
  Moet ik hier een functie hebben om een mail naar iemand te sturen?
  Ik heb gewoon de naam Volare gebruikt.

 105. jennyj0 says:

  Als je niets over de inhoud openbaar mag maken moet je ook geen insinuaties doen over de inhoud, maar moet je gewoon helemaal je mond houden. Hier heeft helemaal niemand iets aan.

 106. wilmamazone says:

  Ik heb gewoon de naam Volare gebruikt.

  Wat is daar gewoon aan en vind je dat óók eerlijk?

  Je schiep/schept met jouw manier van doen alleen maar meer verwarring en de Cryptocheilussite/onze lezers verdienen m.i. beter.

 107. volare says:

  Ik heb de inhoud in grote lijnen al openbaar gemaakt,Jenny Jo.

  Een mogelijk volgende stap is om eens wat vragen hierover naar Gorter en de Uni van Leuven te mailen en via hyves naar de vader of Sander Kraak (vriend) van Amanda Tamara. http://sanderkraak.hyves.nl/

  Roeren waar…..
  volare zegt:
  april 10, 2010 om 2:41 pm

  Ik heb naar de Uni van Leuven gemaild.
  Laat die er maar buiten de desbetreffende arts heeft correct gehandeld.
  De opmerking van Braam wat betreft de kosten delen raakte kant noch wal, in Leuven worden de kosten van de Dendritische cellen niet op de patiënt verhaald.
  De arts deelde mij ook mede dat hij geen zin in dit soort spelletjes had, ik geef hem wat dat betreft groot gelijk.
  Gorter benaderen heeft geen zin, done that jullie weten hoe dat afliep.

  Die mail naar Leuven had ik op Tros radar al verstuurd toen het eerste topic van Gorter er nog stond.
  Kees Braam noemde daar de naam van deze arts en beweerde dat Leuven en Gorter de kosten zouden delen van de behandelingen weet je daar nog iets van?
  Er stond niet veel in die mail ongeveer wat ik hierboven al schreef,de arts was niet al te blij met deze onverwachte aandacht en was nogal kortaf.
  Hij zei nog wel dat het belang van de patiënt in Leuven altijd voorop stond.
  Wat betreft dat mailen: ik dacht dat het een algemene oproep was en aangezien ik een Hyves account heb….

 108. wilmamazone says:

  https://cryptocheilus.wordpress.com/2010/01/12/kees-braam-doet-aangifte/#comment-18519

  Enno Nijboer zegt:

  trouwens dat geld wat is opgehaald was bedoeld voor alle behandelingen die er maar op de wereld zijn experement of niet je doet alles voor je kind

  Voor mij blijft de vraag of alles voor je kind doen altijd hetzelfde is als goed zijn voor je kind en of dat ‘alles doen’ automatisch prijzenswaardig genoemd moet/mag worden.
  Is het goedbedoelen altijd een voldoende en afdoende excuus?

  Bij de opvoeding van een kind ben je jaren bezig met passen op en het schier eindeloos roepen van:’Pas op!’ in vanallerhande situaties met als doel dat het kind leert om het gezonde verstand te gebruiken als het volwassen is.

  De diagnose kanker is heftig -vooral bij kleine kinderen en nog jonge mensen-, maar is dat een excuus om dat gezonde verstand overboord te gooien en onbezonnen te werk te gaan? Dan worden zieltjes opeens onnodig gekwetst door een luid: ‘Pas op!’ of een onomwonden:’Ben jij nou hélemaal van de pot gerukt?!’

  Amanda was 21 en heeft de laatste weken van haar leven doorgebracht in India vanwege de Cytotron. Ze kon daar al bijna niet meer op haar benen staan van ellende.

  Hier de waarheid en alle informatie over de Cytotron:

  http://www.kwakzalverij.nl/1195/De_Cytotron_gevaarlijke_en_peperdure_kankerkwakzalverij

  De Cytotron, gevaarlijke en peperdure kankerkwakzalverij

  Ongeveer één op de vijf patiënten met kanker maakt naast de reguliere behandeling gebruik van een alternatieve therapie, zoals antikankerdiëten, hoge doses vitamines en voedingssupplementen.

  Patiënten kunnen weten dat deze behandelingen niet werken als ze de folders of de website van het KWF Kankerbestrijding lezen. Dat ze het toch doen, heeft vooral te maken met de behoefte om greep op de situatie te krijgen. Alleen al op Nederlandse sites zijn tientallen alternatieve middelen te vinden, van magneettherapie tot therapieën gebaseerd op duivenvoer, van haaienkraakbeen tot behandelingen met koffieklysma’s.

  quote:

  Het is overigens niet voor niets dat de firma Quress juist in Nederland begonnen is. Nederland is, mede door het falende toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ), het kwakzalversparadijs van Europa. Gelukkig is vanuit het Nederlands Kanker Instituut een sterk afwijzend artikel in een artsentijdschrift gepubliceerd. Quress heeft door alle negatieve publiciteit besloten de behandelingen in Nederland stop te zetten. In een persbericht verdedigt zij zich door te stellen dat het apparaat gecertificeerd is en dat de veiligheid en effectiviteit bewezen is door een gerenommeerd bedrijf. Het desbetreffende bedrijf, Underwriter Laboratories, heeft met nadruk aan de Vereniging tegen de Kwakzalverij verklaard dat ze de medische werking nooit controleren en niet eens weten hoe ze dat zouden moeten doen. Het enige dat dit bedrijf onderzoekt is of het apparaat veilig is en men niet per ongeluk geëlektrocuteerd wordt.

  Patiënten die ondanks alles toch behandeld willen worden, verwijst Quress nu naar het moederinstituut in Bangalore in India. Ze hoeven daar overigens niet voor de behandeling te betalen. Het is duidelijk dat IGZ zo snel mogelijk moet ingrijpen om te voorkomen dat ernstig zieke mensen een vermoeiende en vooral zinloze reis naar India ondernemen. Door alle negatieve publiciteit zijn de inkomsten van Quress sterk teruggelopen. Zij doet daarom versneld een aandelenemissie om onderzoeken te financieren. Een ding is zeker, dat is weggegooid geld.

  Tegen mensen die ondanks alles toch voor ‘behandeling’ naar India willen vertrekken, of dit nog durven adviseren als zinnige optie, roep ik van harte en knoerhard:’Ben je godverdommenondedju nou hélemaal van de pot gerukt!?’

 109. Pingback: Prof. Dr. Robert Gorter, hooggeleerde kwakzalver « Cryptocheilus Weblog

 110. Mike says:

  De Cytotron, gevaarlijke en peperdure kankerkwakzalverij

  Ongeveer één op de vijf patiënten met kanker maakt naast de reguliere behandeling gebruik van een alternatieve therapie, zoals antikankerdiëten,

  Ik ben per ongeluk op deze site aanbeland en lees het een en ander en wil graag even reageren omdat dit soort discussie’s veel gevaarlijker zijn dan de waarschuwing die uitgebracht wil worden. Totaal vak onbekwame mensen komen hier aan het woord? en als bezoeker heb ik geen inzicht in het belang of de (on)afhankelijkheid van de mensen die reageren omdat er schuilnamen worden gebruikt. Dat geld zowel voor reguliere behandel, als voor alternatieve behandel discussies.

  Als ik patient was en zocht naar een betrouwbaar weerwoord op een alternatieve/reguliere behandeling in welke vorm dan ook ben ik via deze discussie niet echt overtuigd.

  Tunnelvisie in welke richting dan ook is erg gevaarlijk.

 111. @ Mike

  omdat dit soort discussie’s veel gevaarlijker zijn dan de waarschuwing die uitgebracht wil worden

  Waarom denk jij dat Mike?

  als bezoeker heb ik geen inzicht in het belang of de (on)afhankelijkheid van de mensen die reageren omdat er schuilnamen worden gebruikt

  Dat klopt Mike. Je zou ook in kunnen gaan op de argumenten die hier staan. Dan zou je nog wel eens versteld kunnen staan van de ‘bekwaamheid’ op deze site.

  Ik ging naar je website en begrijp nu ook een beetje waar je reactie vandaan komt. Ik wil best met jou van gedachten wisselen maar dan zul je wel concreter moeten worden.

 112. @Mike

  Ik ben per ongeluk op deze site aanbeland en lees het een en ander en wil graag even reageren omdat dit soort discussie’s veel gevaarlijker zijn dan de waarschuwing die uitgebracht wil worden. Totaal vak onbekwame mensen komen hier aan het woord? en als bezoeker heb ik geen inzicht in het belang of de (on)afhankelijkheid van de mensen die reageren omdat er schuilnamen worden gebruikt. Dat geld zowel voor reguliere behandel, als voor alternatieve behandel discussies.

  Als ik patient was en zocht naar een betrouwbaar weerwoord op een alternatieve/reguliere behandeling in welke vorm dan ook ben ik via deze discussie niet echt overtuigd.

  Tunnelvisie in welke richting dan ook is erg gevaarlijk.

  Niet anonieme reaguurder meldt zich. Helaas valt dat van jou niet te zeggen, ‘Mike’. Who the fuck are you? Aandeeltje Quress? De cytotron is een onbewezen, gevaarlijk stuk kankerkwakzalverij. http://www.kwakzalverij.nl/1191/De_onwaarheden_van_Quress_over_de_Cytotron

  Om te kotsen, dergelijk misbruik van kankerpatiënten. Kom dus met argumenten of ga lekker buitenspelen. Wel je jas goed dicht doen hoor, t is best fris voor de tijd van het jaar.

 113. Joris says:

  ik heb de volgende vragen aan alle reactanten op deze draad:
  wie van U is wel eens in Keulen geweest bij dr Gorter?
  wie van U heeft een gesprek gehad met dr Gorter?
  wie van U heeft gesproken met (ex-) patienten van dr Gorter?
  of is dat teveel gevraagd….

 114. Ik zie niet in waarom ik in Keulen bij Gorter zou moeten zijn geweest om de reclamemakerij en de grote woorden van Kees Braam op consumentenfora aan de kaak te stellen. Als Gorter er een probleem mee heeft dat zijn paladijn hier besproken wordt kan hij altijd een berichtje achterlaten.

  Mag ik dan op mijn beurt vragen waarom u deze vragen stelt?

 115. Jan Willem Nienhuys says:

  Ik heb wel eens gesproken met een ex-patiënt van Gorter. Hij was reuze charmant en nam haar zelfs mee uit eten, maar hij gaf haar ook behandelingen waar ze absoluut niet om gevraagd had, toen ze na de tweede of derde keer (van een langere serie) ermee stopte omdat het niet hielp en terugging naar Nederland, kreeg ze een torenhoge rekening (schatting uit mijn hoofd: 5000-10.000 euro) voor de volle mep, en later nog incassobureaus die Gorter achter haar aan stuurde.

 116. JennyJo says:

  Dat van die incassobureaus lees je wel vaker. Op een forum van kankerpatiënten staat ook een verhaal van een echtpaar dat te maken kreeg met heel agressieve incassotactieken, daar kwamen van die grote vierkante mannen met dikke armen aan de deur, heel onverkwikkelijk. Ik ken geen normale medische instelling die zo te werk gaat.

  Braam heeft een tijd geleden erg lopen opscheppen over een Duits proefschrift – dat zou verschijnen in mei vorig jaar – waaruit zou blijken dat Gorter geweldige resultaten behaalt, veel beter dan bijvoorbeeld een Figdor, die domoor uit Nijmegen die niks voor elkaar krijgt en wetenschappelijk gezien in vergelijking met Gorter de Geweldige ook niks voorstelt.

  Maar ik heb nooit zo een proefschrift gezien en ik hoor Braam er ook nooit meer over.

 117. volare says:

  Van de site van Kanker actueel.
  Het relaas van een kanker patiënt die niet zulke goede ervaringen heeft met alternatief.
  http://www.kanker-actueel.nl/NL/verhaal-alternatief.html

  Dan maar Dr Vogl eens uitproberen.
  Van jan 2010 tot juni 2010 behandeling met TACE. Lijkt in eerste instantie te werken, echter na half jaar geen enkele verbetering. Scans in maastricht wijzen uit dat tumoren net zo snel gegroeit zijn zonder theraphie. Pas op met resultaten die Dr. Vogl presenteerd. Hij vergelijkt de opvolgende scans, maar niet die van de uitgangs situatie, dus langzaam groeiend wordt niet gezien als progressie. Netto resultaat : weggegooit geld.

  Resultaat van alternatief 40K Euro lichter.

  Mensen ben voorzichtig met alternatief. DC is geen wonder theraphie evenals Dr. Vogl. DC-resultaten zijn niet beter dan chemo. Irriteerd me dat op deze site over een individueel succesje bericht wordt gegeven maar niet van de 1000 die niet werken. Geldt ook voor Dr. Vogl.

  Daarna krijg je nog een epistel van Braam zelf waarin hij toch nog de schuld wil leggen bij deze patiënt heb je wel dit heb je wel dat?
  Ronduit schofterig!

 118. JennyJo says:

  Ronduit schofterig!

  Dat ben ik helemaal met je eens.

  In Denemarken is een enorme rel geweest over Vogl, allerlei kranten hebben er vol mee gestaan en er is zelfs op de tv tegen gewaarschuwd, niet omdat de behandeling op zich kwakzalverij is, want dat is het voor zover ik weet niet, maar om de manier waarop Vogl het toepast en waarbij grote vraagtekens gezet kunnen worden. Ik heb de betreffende informatie nog, zal het eens gaan uitzoeken en vertalen.

 119. wilmamazone says:

  Joris zegt:
  december 27, 2010 om 5:26 pm (bewerken)
  ik heb de volgende vragen aan alle reactanten op deze draad:
  wie van U is wel eens in Keulen geweest bij dr Gorter?
  wie van U heeft een gesprek gehad met dr Gorter?
  wie van U heeft gesproken met (ex-) patienten van dr Gorter?
  of is dat teveel gevraagd….

  Beste Joris,

  Het is wat Crypto ook zegt:

  Ik zie niet in waarom ik in Keulen bij Gorter zou moeten zijn geweest om de reclamemakerij en de grote woorden van Kees Braam op consumentenfora aan de kaak te stellen. Als Gorter er een probleem mee heeft dat zijn paladijn hier besproken wordt kan hij altijd een berichtje achterlaten.

  En daar wil ik nog aan toe voegen dat ik nogal wat te doen zou hebben om persoonlijke gesprekken te gaan voeren met figuren die al of niet hardop een kwakzalver genoemd mogen worden en/of met hun aanhangers en/of met hun patiënten die al of niet tevreden zijn en/of hun wonderbaarlijke genezing al of niet deugdelijk onderbouwd kunnen tonen.
  Ik zou om te beginnen komend jaar geen dag meer thuis zijn en dat is inderdaad té veel gevraagd, dankjewelasteblieft!
  Wat er in dat jaar afgewerkt kan worden is nog maar de vraag en tevens de vraag: wie gaat dat betalen? Zoete lieve Gerritje of wie?

  Als volgens jou Gorter dit soort rechten heeft, hebben al die anderen deze óók namelijk.
  Geerd Ryke Hamer , Tullio Simoncini en nog zo’n 997 anderen die beweren stand alone kanker te kunnen genezen naast alle anderen die zich aanvullend onmisbaar achten:

  https://cryptocheilus.wordpress.com/2008/05/30/lijst-alternatieve-kankerbehandelingen/#more-69

  https://cryptocheilus.wordpress.com/2008/05/30/list-alternative-cancer-treatment/

  Noot:
  Deze lijsten zijn niet eens compleet, maar waren/zijn under construction

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: