Aardappelen

Aardappelen? Yep. Piepers.

Nieuwe piepers zijn namelijk levensgevaarlijk!!one1!11. Hoe lang hou je het vol te discussiëren met mensen die dit genetisch gemanipuleerde gevaar voor de volksgezondheid als een satan in de landbouw ‘verwelkomen’ ?

Waar gaat het over? Welnu, leest u zich eens in. Hier de aanleiding. Uw Crypto heeft een déja vu. Dezelfde drogredeneringen en valse aannames kwamen ook al in het vaccinatiedebat voorbij.

Wat is dat toch met die internetridders? Denken ze nu werkelijk dat ze in de schaduw kunnen staan van wetenschappers die hier werkelijk verstand voor van hebben?

Zegt u het maar.

Advertenties

3 Responses to Aardappelen

 1. wilmamazone says:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Aardappel

  quote:

  De aardappel is vanuit Zuid-Amerika naar Europa gebracht door Spaanse ontdekkingsreizigers. Waarschijnlijk nam Diego de Amalya de eerste plant in 1536 mee uit Peru of Chili, waar deze aardappel bekend stond als chunu. De Inca’s verbouwden de plant toen al honderden jaren. De aardappelplant groeide ook op grote hoogten in de Andes, waar veel andere planten niet meer kunnen groeien. Op basis van DNA-onderzoek is aangetoond dat alle aardappels afstammen van één plant uit zuid-Peru.

  De aardappel wordt dus al eeuwen gemanipuleerd en wat is dan het verschil? Dat er nu moderne technieken worden gebruikt of wat?

 2. wilmamazone says:

  http://www.voedingscentrum.nl/nl/eten-herkomst/productie/genetische-modificatie/is-het-veilig.aspx

  Is het veilig?

  Een belangrijke vraag die bij veel mensen opkomt is: is het eten van genetisch gemodificeerd voedsel veilig? Het antwoord hierop is ja.

  In principe gaat het lichaam niet anders om met genetisch gemodificeerd voedsel om dan met ‘gewoon’ voedsel. Al het voedsel bevat genen. Deze genen worden in de maag en darmen afgebroken. Het bloed brengt de afgebroken eiwitdeeltjes (aminozuren) naar de cellen. Daar wordt er een nieuw soort eiwit van gemaakt. De genen in voedsel dienen bij mensen dus puur als bouwstof. Ze hebben geen invloed op menselijke genen en dus eigenschappen.

  Een genetisch gemodificeerd product kan wel een andere samenstelling hebben en/of anders worden afgebroken in het lichaam. Genetisch gemodificeerde organismen, zoals gewassen maar ook bacteriën, worden daarom uitgebreid onderzocht. Daarbij wordt zorgvuldig gekeken naar bedoelde én onbedoelde effecten. Pas als risico’s voor mens en milieu zoveel mogelijk uitgesloten zijn, worden ze toegelaten. Daarmee horen gentech-producten tot de best onderzochte voedingsmiddelen die er te koop zijn.

  Levensmiddelen met toegelaten gentech-ingrediënten, -additieven of –aroma’s zijn dus net zo veilig bevonden als ‘gewone’ producten. Ondanks alle regels, tests en controles valt echter nooit voor honderd procent uit te sluiten dat zich een onbekend en onverwacht gezondheidseffect voordoet. Dat geldt ook voor voedingsmiddelen met een langdurige ‘geschiedenis van veilig gebruik’. Ook daarbij moeten de inzichten soms aan de hand van nieuwe kennis worden bijgesteld.

  Hierna staat wat zoal wordt onderzocht voordat genetisch gemodificeerd voedsel wordt toegelaten.

  Veiligheidsonderzoek voor toelating:…….

 3. Pingback: Aardappelen (2) « Cryptocheilus Weblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: