Anneke Bleeker minder verontruste moeder?

Anne Bleeker, bekende verontruste moeder, kan weer een beetje minder verontrust zijn. Ze wordt namelijk op haar wenken bediend. Ze schreef op 15 mei een stukje, “Vaccin op vaccin”, over de gevaren van teveel vaccinaties in één keer.

Gaan we de VS achterna qua hoeveelheid? Een kind van 9 dat al 113 vaccins heeft moeten incasseren, verdeeld over 40 shots!

Hier op haar hyves en hier in PDF. Op 22 mei werd het artikel ook op argusoog.org geplaatst.

Het is jammer dat de onlangs van ons verscheden Tinus Smits, dé antivaccinatiegoeroe van Nederland, niet lang genoeg bij ons is gebleven om te zien dat de wetenschap uiteindelijk alle verhalen van de door hem gepropageerde ‘uitgestelde vaccinatie’ naar het rijk der fabelen heeft verwezen.

Smits:

Samenvattend zou ik daarom de volgende aanbevelingen ten aanzien van het vaccinatiebeleid willen doen: […]
Later beginnen met vaccineren…Tel bij vroeggeboorte altijd de nog resterende weken tot de 40 weken erbij….Geen twee prikken tegelijkertijd….Langere intervallen tussen de vaccins…

Post-Vaccinaal Syndroom, Preventie

Nieuw onderzoek gepubliceerd in ‘Pediatrics’ komt tot de conclusie dat uitgestelde vaccinatie helemaal niets bijdraagt aan gunstiger Neurofysiologische uitkomsten op lange termijn bekeken.

We pakken eerst maar eens even het onderzoek er bij.

On-time Vaccine Receipt in the First Year Does Not Adversely Affect Neuropsychological Outcomes, Michael J. Smith et al. [abstract] [fulltext PDF]

Hoofdconclusie:

Timely vaccination during infancy has no adverse effect on neuropsychological outcomes 7 to 10 years later. These data may reassure parents who are concerned that children receive too many vaccines too soon.

Uitgestelde vaccinatie heeft geen invloed op uitkomsten van neurologische aard. Ook selectieve vaccinatie gaf geen betere uitkomsten.

No statistically significant differences favored the less vaccinated children.

Voor een bespreking van het artikel in Pediatrics verwijs ik u naar Orac.

No difference between “too many too soon” and “too few too late” when it comes to vaccines

Hij behandelt hier naast de sterkte’s en de zwakte’s van het onderzoek de eventuele bezwaren die er ongetwijfeld komen van de antivaccinatieproponenten.

Verontruste moeder Bleeker (“parents who are concerned”) wordt door de onderzoekers op haar wenken bediend. Uw Crypto reageerde natuurlijk al op het artikel geplaatst bij argusoog.

De uitkomst laat zich raden. Oorverdovende stilte.

Gerelateerd artikel op deze site:
Kinderen vaccineren en autisme, thimerosal, kwik, Guillian Barré- syndroom, squaleen, wiegendood, adjuvans en andere fenomenen verklaard

41 Responses to Anneke Bleeker minder verontruste moeder?

 1. wilmamazone says:

  Ik begaf mij -al een tijdje trouwens- in een ander hol van de leeuw en kreeg -na een tijdje doodse stilte- wel wat reactie op bovenstaand onderzoek:

  http://www.wanttoknow.nl/boeken/expert-aan-het-woord-over-vaccinaties-doorgeprikt/#comment-36338

  Vooral deze is opmerkelijk omdat die van de webmaster zelf is:

  Guido
  09:53 27 mei 2010
  Je bent het levende bewijs daarvan Wilmamazone.. Je lijkt precies op Gait. Kopieert hele stukken, plakt ze in een reactie, en vervolgens meld je er NIETS bij.
  Totaal irrelevant. Gelukkig zien steeds meer mensen dat hier!

  Tijd voor een andere Nick? Gaitie2?

 2. Hahaha.

  Is dat dezelfde Guido die reacties van mij weghaalt als ik aantoon dat hij hele artikelen overneemt/copypaste?

  Vergelijk:

  http://www.wanttoknow.nl/overige/de-bizarre-farmaceutische-handel-en-wandel/

  met

  http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/05/18/how-corrupted-drug-companies-deceive-and-manipulate-your-doctor.aspx

  Het is wel een hot item:
  http://tinyurl.com/3a86fb3

  De altmedmedia in optima forma. Papegaaien.

 3. jennyj0 says:

  Hm. Durft meneer Jonkers een inhoudelijk debat niet aan en reageert hij daarom zo slap?

 4. wilmamazone says:

  Dit -vorig jaar geposte- bericht van Jonkers over Tinus Smits kan ook de prullenbak in. Dat Tinus inmiddels is heengegaan heeft Guido blijkbaar nog niet opgemerkt en na de finale van het echec van Wakefield kun je deze flauwekul al hélemaal niet meer maken:

  http://www.wanttoknow.nl/overige/autisme-voor-70-veroorzaakt-door-vaccinaties/

  Door Guido ⋅ maart 19, 2009

  Autisme voor 70% veroorzaakt door vaccinaties

  “De geboorte van een gezond kind is een wonder; een kind gezond houden is een kunst.”

  Deze uitspraak is te lezen op de site van Tinus Smits, homeopathisch arts en deskundige op het gebied van post-vaccinale-verschijnselen.

  GEZIEN DE HUIDIGE SITUATIE MET VACCINS, MENEN WIJ ER GOED AAN TE DOEN, REGELMATIG EEN ARTIKEL TE HERHALEN; DIT ARTIKEL DATEERT VAN MAART JL. EN IS NOG EVEN ACTUEEL!

  Gisteravond was ik aanwezig bij een lezing van deze bijzonder erudiete man. Tinus Smits begon op latere leeftijd pas met zijn geneeskundige studie, werd arts en specialiseerde zich vervolgens in homeopathie. Tinus is inmiddels een vooraanstaand deskundig arts geworden op het gebied van homeopathisch onderzoek naar belastingen door toxische stoffen bij mensen.

  Degenen onder u die met de ongelovige meute willen meezingen, die in koor zingen dat homeopathie niet werkt, kan ik alleen aanraden eens een lezing van Tinus bij te wonen..! Als je het dan hebt over doofpotten, dan is dit wel een van de meest indrukwekkende..

  De ongelooflijk feiten die hij gisteren presenteerde, wil ik jou als lezer niet onthouden, want het zijn mijns inziens……….

 5. jennyj0 says:

  Ongelofelijk ook dat Tinus nog spreekt terwijl Hij toch al geruime tijd dood is!

 6. wilmamazone says:

  @JJ

  Geruime tijd? Tinus overleed afgelopen 1 april.
  Het artikel van Guido is van vorig jaar maart.

  http://blog.tinussmits.nl/archive/2010/04.aspx

  Wat ik veel opmerkelijker vind is dat hij kanker kreeg en daaraan overleed:
  http://blog.tinussmits.nl/archive/2010/03.aspx

  Homeopathie blijkt dan toch niet zo’n wondermiddel/DE oplossing voor alle gezondheidsproblemen.

 7. jennyj0 says:

  Excuus. Ik begreep dat Guido het stuk weer naar boven had gehaald.

 8. wilmamazone says:

  @JJ

  Heb mijn bericht aangepast met -vorig jaar geposte-.

 9. wilmamazone says:

  Het kan zijn dat ik een nieuwe leesbril moet, maar tot op dit moment heeft Anneke Bleeker geen punt of komma gepost over Wakefield of de bovenstaande studie. Ben benieuwd of het daar überhaupt nog van komt.

  http://www.verontrustemoeders.nl/

  Laatst bijgewerkt:

  27 mei 2010

 10. wilmamazone says:

  Soms zou ik willen dat ik geen leesbril had.
  Gadsamme…DE verontruste moeder met dit op d’r Hyves:

  http://verontruste-moeders.hyves.nl/forum/4529834/ZNtn/Kanker_kan_jou_niet_doden/

  Kanker kan jou niet doden!

  Kanker is het gevolg van vele vergiftigingscrises, die als gemeenschappelijke oorzaak een uitputting van energie hebben. Stimulerende middelen, emotionele trauma’s, onderdrukte gevoelens, een ongeregelde manier van leven, uitdroging, voedingstekort, te veel eten, stressreacties, slaaptekort, het ophopen van zware metalen (in het bijzonder uit amalgaamvullingen in het gebit) blootstelling aan chemische stoffen en gebrek aan zonlicht zijn factoren die het lichaam hinderen in zijn poging afvalproducten van de stofwisseling, gifstoffen en 30 miljard afgewerkte cellen per dag te verwijderen. Wanneer deze dode cellen ergens in het lichaam ophopen, leidt dit vanzelf tot een aantal versterkte reacties, zoals irritatie, zwelling, verharding, ontsteking, verzwering en abnormale celgroei.

  Natuurlijk zal het gebruik van giftige stoffen….

  eindquote:

  De meeste mensen zullen nooit weten dat ze kanker hebben gehad omdat die nooit bij hen is vastgesteld. Nadat ze een aanval van de griep doormaken, een week lang stinkend slijm hebben ophoesten of een paar dagen lang hoge koorts hebben, elimineren veel mensen massale hoeveelheden gifstoffen en daarmee ook tumorweefsel.
  Auteur: Andreas Moritz

  U weet niet wie Andreas is? Das dus deze eersteklas Lul-de-Behanger:

  https://cryptocheilus.wordpress.com/2010/02/22/andreas-moritz-kankerkwakzalver/

 11. jennyj0 says:

  Precies, die hufter dus.

 12. wilmamazone says:

  Ik begin al te snappen waarom Anneke nog niet gereageerd heeft op de studie; die wacht eerst op wat andere antivaccinanten zeggen om dat te naroeptoeteren als een kip zonder kop:

  http://verontruste-moeders.hyves.nl/forum/4437988/y-SP/Alles_in_het_werk_stellen_voor_je_kan_niet_weten/

  Alles in het werk stellen voor… je kan niet weten!
  Je kan niet weten… Dat is de kreet die veel geuit wordt. We accepteren een vaccin tegen ‘dit of dat’, want je kan niet weten of je ‘dit of dat’ ook werkelijk krijgen zult.
  En aangezien we ‘dit of dat’ niet willen krijgen, laten velen zich op voorhand inspuiten met allerlei gifstoffen die in een lichaam van vlees en bloed maar moeten zorgen dat we ‘dit of dat’ absoluut niet zullen krijgen.
  Stel je voor… ziek worden, een tijd uit de roulatie zijn, niet kunnen doen wat we willen, want je kan ‘dit of dat’ krijgen…
  Wat belangrijk is, is het feit dat we absoluut nooit iets moeten krijgen wat ernstig is want dat past niet in ons denken, in ons gezin, niet in ons werk, nergens in… En als we wel iets mankeren dan is dat oneerlijk, vast erfelijk bepaald of het noodlot!
  Weinigen zien verband tussen een ziekte en achter ons liggende gebeurtenissen.
  Wie het boek van Andreas Moritz: ‘Kanker is geen ziekte…’ lezen wil, zal tot de ontdekking komen dat zelfs kanker een gevolg is van gebeurtenissen.
  Gebeurtenissen die een impact hebben gehad op ons leven kunnen nog heel lang doorwerken op onze gezondheid.
  Erfelijk bepaald? Als wij het patroon…….

  eindquote:

  Alles wordt in het werk gesteld om dat te voorkomen en zo gebeurt het dat er vaccins op de markt komen, men grootscheeps ziektes wil ‘aanpakken’, en wij elke dag weer geconfronteerd worden met negatieve geluiden die uitgeroeid moeten worden.
  Maar is dat zo? Hoe kunnen wij weten dat dit waar is? Hoe kon het zo zijn dat de Poolse minister van Volksgezondheid absoluut geen vaccins wilde bestellen voor haar landgenoten in de ‘Mexicaanse griep periode’? Wat wist zij als huisarts meer?
  Waarom wil 80% van de ondervraagde oncologen in Amerika zelf geen chemokuur en zullen zij het hun familie ook niet aanraden? Waarom zegt 75% van diezelfde groep dat jij en ik het wel moeten ondergaan als we voor de keuze staan? Keuze? Hebben wij keuzevrijheid? Therapievrijheid?
  Maar zijn die 80% qua lichaam van een andere samenstelling dan wij?
  Dit zijn allemaal feiten die wij op een rijtje zetten. Met de bedoeling om jou als lezer te laten nadenken. Loop niet vrijwillig naar de slachtbank. Klinkt dat nu cru?

  Als je alles hebt geaccepteerd wat op je paadje aangeboden wordt en je mankeert daardoor van alles… is het veel ernstiger als we dan zeggen dat je een boek als dat van Andreas Moritz maar had moeten lezen.
  Wij reiken dit op voorhand aan, want… stel je voor dat je die kennis kunt gebruiken!
  Anneke Bleeker
  Bergen NH
  26 april 2010

  (Dikgedrukt door mij)

  Weet iemand een onbewoond eiland waar ik voor een paar weken gratis naar toe kan? Of klinkt dat nu cru?!

 13. jennyj0 says:

  Nee, dat klinkt niet cru, dat verlangen heb ik ook regelmatig als ik dit soort ellende voor de zoveelste keer onder ogen krijg.

  Meteen maar even dat fabeltje uit de wereld helpen over al die artsen die zelf chemo weigeren:
  http://anaximperator.wordpress.com/2010/05/06/do-75-of-doctors-refuse-chemotherapy-on-themselves/

 14. wilmamazone says:

  Hij die het kwaad passief toelaat is even schuldig als degene die helpt het kwaad te bedrijven. Hij die het kwaad accepteert zonder er tegen te protesteren werkt er feitelijk aan mee.”

  Ds Martin Luther King

 15. wilmamazone says:

  Anneke Bleeker is nog steeds een zéér verontruste moeder en komt nu (column van gisteren) met ronkende verhalen rondom Hepatitis B:

  Klik om toegang te krijgen tot Wie%20gaat%20voor%20een%20bewuste%20keuze.pdf

  Wie gaat voor een bewuste keuze ten aanzien van de eigen gezondheid… loopt het risico ontslagen te worden!

  Alle in en outs over het héle verhaal Hepatitis B -speelt al vanaf 1991- heb ik bijna op een rijtje, dus *under construction*/*nog ff geduld aub*

  Het thema kwam recent weer in het nieuws vanwege:
  http://www.hepatitis.nl/?page=352&language=Default&title=World+Hepatitis+Day+2010

  Wereld Hepatitis Dag 2010

  19 mei 2010 is uitgeroepen tot Wereld Hepatitis Dag (WHD). Op deze dag wordt wereldwijd aandacht besteed aan hepatitis B en C. Het thema van deze dag is: ‘Ben ik nummer 12?’ Wereldwijd is 1 op de 12 mensen (chronisch) drager van hepatitis B of C. Wereld Hepatitis Dag maakt mensen bewust van hepatitis én het risico dat u loopt. Op de 63e World Health Assembly, die 17 mei in Geneve begint, zal de WHO resolutie over virale hepatitis worden besproken.

 16. wilmamazone says:

  Waar gaat het al jaren om en over?

  2007:
  http://www.nrc.nl/wetenschap/article1804771.ece/

  Vaccinatie hepatitis B voor elke baby

  Ook in Nederland moet hepatitis B in het rijksvaccinatieprogramma voor zuigelingen worden opgenomen. Dat schrijven hepatitis B-deskundigen in het tijdschrift The Lancet Infectious Diseases (juni).

  Nu nog worden in Nederland alleen groepen met een hoog risico ingeënt. Volgens de experts, waaronder dr. Jan van Hattum van het Nationaal Hepatitis Centrum in Amersfoort, lopen steeds meer mensen risico op hepatitis B door het toegenomen reisverkeer naar landen waar deze ziekte veel voorkomt, zoals Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Bovendien raken immigranten uit dergelijke landen steeds meer binnen de Nederlandse bevolking geïntegreerd. Iedereen loopt daardoor een zeker risico. Daarbij komt dat de gerichte behandeling van risicogroepen arbeidsintensief en kostbaar is.

  De Wereldgezondheidsorganisatie adviseerde in 1997 al om wereldwijd alle baby’s in te enten tegen hepatitis B. Dat zou de enige manier zijn om deze ziekte tot staan te brengen. Inmiddels hebben praktisch alle Europese landen deze aanbeveling overgenomen, op acht Noordelijke landen na: de Scandinavische landen (inclusief IJsland), Groot-Brittannië en Nederland.

  Hepatitis B is in Nederland betrekkelijk zeldzaam. In 2003 kwamen er minder dan………..

  2009:
  http://www.soaaidsmagazine.nl/artikel_preventie/1122

  Hepatitis-B-vaccinatie: gaat Nederland toch het WHO-advies opvolgen?

  *Het hepatitis-B-vaccin dat sinds de jaren tachtig beschikbaar is, was het eerste veilige en effectieve vaccin dat kanker kan voorkomen.
  *Hoe dichter het effect van de interventie bij het tijdstip van de interventie, hoe lager de kosten.
  *De Gezondheidsraad acht uitbreiding met algemene vaccinatie van zuigelingen of prepubers geïndiceerd.

  Momenteel wordt in Nederland een ‘selectief vaccinatiebeleid’ voor hepatitis-B gevoerd. Dat wil zeggen dat alleen groepen met verhoogd risico op het oplopen van hepatitis-B gratis worden gevaccineerd via consultatiebureaus, arbodiensten, GGD’en en soa-poliklinieken. Op basis van de actuele epidemiologische situatie met betrekking tot hepatitis-B in Nederland en nieuwe berekeningen van effecten en kosten van introductie van algemene vaccinatie hiertegen, heeft de Gezondheidsraad eind maart 2009 hierover een nieuw advies uitgebracht.

  Hepatitis-B, wereldwijd de meest voorkomende virale leveraandoening, is een serieus gezondheidszorgprobleem met een mortaliteit van zeker een miljoen mensen per jaar. Naar schatting zijn er 350 miljoen mensen drager van het hepatitis-B-virus (HBV). Bij deze personen is er sprake van chronische infectie, met als belangrijkste complicaties levercirrose en levercelcarcinoom.

  eindquote:

  besluitvorming Het advies van de Gezondheidsraad is eind maart aangeboden aan minister Klink van Volksgezondheid. Het wachten is nu op zijn uitspraak. Gezien de commotie rondom de implementatie van het HPV-vaccin ter preventie van baarmoederhalskanker, zou de minister wellicht enige reserves kunnen hebben bij de implementatie van weer een nieuw vaccin en een nieuw vaccinatiemoment.
  De minister zit in een lastig parket: niet invoeren betekent vertraging van een belangrijk preventief instrument in de bestrijding van hepatitis-B, wél invoeren kan een verdere afbrokkeling veroorzaken van het publieksvertrouwen in het vaccinatieprogramma. Het is duidelijk dat er erg hoge eisen worden gesteld aan de voorlichting aan publiek en professionals om een hoge vaccinatiegraad te bereiken. Ondanks het feit dat Nederland gezegend is met een relatief lage prevalentie van hepatitis-B, is het geen onbereikbaar eiland in de Stille Oceaan, of een land met aanzienlijke inreisbeperkingen en is het dus ook niet gespaard van transmissierisico’s. In een land met een open maatschappij en economie, zoals Nederland, met een zeer hoge internationale mobiliteit van personen is er dan ook een duidelijke indicatie voor algehele bescherming van de populatie tegen verdere verspreiding van het virus.

 17. jennyj0 says:

  Mevrouw Bleeker maakt zich wel vaker zorgen om niks. Ik ben blij dat zij mijn moeder niet is, je zou als kind toch helemaal tureluurs worden van al die ongefundeerde horrorverhalen?

 18. wilmamazone says:

  Het huidige vaccinatieprogramma:

  http://www.kiesbeter.nl/GezondLeven/Vaccinaties/Kindervaccinaties/

  quote:

  * Kinderen van wie de moeder besmet is met het hepatitis B-virus (draagster), krijgen binnen 48 uur na de geboorte een hepatitis B-vaccinatie. Bovendien krijgen zij vlak na de geboorte immunoglobulinen (kant-en-klare antistoffen).

  ** Kinderen van draagsters (zie*) én kinderen waarvan één van de ouders afkomstig is uit een land waar hepatitis B veel voorkomt, krijgen vanaf 1 juni 2006 bij 2, 3, 4 en 11 maanden het combinatievaccin DKTP-Hib-HepB waarin ook een vaccin tegen hepatitis B zit. Ook kinderen met het syndroom van Down die geboren zijn op of na 1 januari 2008 krijgen dit vaccin.

  quote:

  Combinatie van prikken beter
  Kinderen krijgen meerdere vaccins tegelijk. Voor het afweerapparaat van het lichaam (immuunsysteem) is dat geen probleem. Ook geeft de combinatie van vaccins geen extra of heftiger bijwerkingen dan losse vaccins. Omdat elke prik een kans op bijwerkingen geeft, is het juist beter om meerder vaccins te combineren in één prik.

  quote:
  Onvolledige bescherming
  Vaccinatie is de meest effectieve manier om infectieziekten te voorkomen. Medicijnen kunnen hoogstens de symptomen helpen verlichten bij het doormaken van de ziekte.

  Ieder pasgeboren kind krijgt van de moeder antistoffen tegen infecties mee. Die antistoffen bieden geen bescherming tegen alle infectieziekten. De moeder heeft vaak veel ziekten niet zelf doorgemaakt. Voor die ziekten heeft ze dus geen antistoffen ontwikkeld die ze aan haar kind kan doorgeven. Sommige antistoffen gaan ook niet over van moeder op kind.

  De antistoffen die het kind wel meekrijgt, zijn 2 tot 3 maanden na de geboorte uitgewerkt. Daarom krijgen kinderen hun eerste prik al op een leeftijd van 2 maanden. Kinderen die te vroeg geboren zijn, missen een deel van de afweer, omdat die vooral aan het eind van de zwangerschap wordt opgebouwd. Vroeg beginnen met vaccineren is dan ook zeker bij te vroeg geboren kinderen belangrijk.

  eindquotes:

  Bijwerkingen niet uit te sluiten
  In de praktijk is het niet mogelijk om bijwerkingen helemaal uit te sluiten. De meeste reacties zijn mild. Soms zijn de klachten heftiger of langduriger. Gelukkig komen ernstige bijwerkingen zelden voor. Ook is het goed te beseffen dat de bijwerkingen in geen verhouding staan tot de ernst van de ziekte waartegen wordt ingeënt.

  In het Rijksvaccinatieprogramma worden ongeveer 2,5 miljoen prikken per jaar gegeven. In ongeveer 1000 gevallen wordt een mogelijke bijwerking gemeld. Bij ruim 75% gaat het ook daadwerkelijk om een bijwerking. Ongeveer 50% van de bijwerkingen beperkt zich tot lokale verschijnselen zoals pijn op de prikplek, roodheid, zwelling en algemene ziekteverschijnselen. De rest van de bijwerkingen betreft heftiger of ernstiger ziektebeelden. Voorbeelden zijn verkleurde benen, langdurige of zeer hoge koorts (40.5 oC of hoger), heftig ononderbroken huilen (langer dan 3 uur), een collaps (wegraking), convulsies (stuipen). Voor ouders betekenen de heftige reacties vaak een nare ervaring. Kinderen houden er geen blijvende schade aan over

  Bij de meeste vaccinaties in het Rijksvaccinatieprogramma verschijnen de bijwerkingen op dezelfde dag en duren ze niet langer dan 24 of bij uitzondering 48 uur. Na BMR-vaccinatie treden de bijwerkingen pas na 5 tot 12 dagen op.

  Intensieve veiligheidsbewaking
  In Nederland is intensieve veiligheidsbewaking een belangrijk onderdeel van het Rijksvaccinatieprogramma. De consultatiebureaus en GGD’en, waar de kinderen worden ingeënt, melden bijwerkingen bij het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Zo wordt onderzocht of de klachten verband houden met de samenstelling van de vaccins, de gelijktijdige toediening van sommige vaccins, het aantal keren dat kinderen in totaal worden ingeënt, of met de leeftijd van de kinderen. De conclusies kunnen leiden tot aanpassing van de vaccins of het vaccinatieprogramma.

  Lees meer op de site van het RIVM: Wat moet u doen in geval van bijwerkingen?

  Tegengeluiden
  Een aantal groepen in de samenleving staat kritisch tegenover deelname aan vaccinatieprogramma’s. Streng gelovige mensen hebben soms religieuze bezwaren. Voorstanders van de natuurgeneeskunde en de homeopathie vinden dat vaccinatie onnatuurlijk is en dat het afweersysteem van het lichaam zelf zijn werk moet doen. De derde groep is die van verontruste ouders. Zij vinden dat er te weinig aandacht is voor de keerzijde van vaccinaties.

  Ga voor meer informatie naar de site van het RIVM

  Ga naar de veelgestelde vragen op RIVM.nl

 19. wilmamazone says:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Hepatitis_B

  quote:

  Er bestaan vaccins tegen hepatitis B. In 1991 heeft de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) alle landen opgeroepen om voor 1997 een algemene hepatitis B vaccinatie in te voeren. In Nederland worden desondanks alleen risicogroepen gevaccineerd. Vanuit de Nederlandse medische wereld en patiëntenorganisaties is hier kritiek op richting de politiek. De meeste andere Europese landen hebben wel gevolg gegeven aan deze oproep van de WHO en hun vaccinatieprogramma’s overeenkomstig aangepast.

  DE verontruste moeder gisteren in haar stukkie:

  Zotheid?
  Al eerder sprak ik mijn verbazing uit over het feit dat een 9 jarig kind in de Verenigde Staten 113 vaccins heeft gehad, verdeeld over 40 shots.
  Stel je voor… een klein kind moet zo vol gespoten worden omdat er zoveel gevaren loeren op de aarde? Op onze aarde, die zelf zorgt voor alles wat groeit en bloeit?

  Kortgeleden kwam ook het nieuws dat men het Hepatitis B vaccin op wenst te nemen in ons vaccinatieprogramma voor kleine kinderen. Als een baby geboren is moet het eigenlijk direct al een ‘aanval’ krijgen via een spuit met lichaamsvreemde stoffen.

  ‘Kortgeleden kwam ook in het nieuws’………………….juist ja!

 20. jennyj0 says:

  Anneke Bleeker is gewoon helemaal niet wijs. Een kind in de VS krijgt helemaal geen 113 vaccins, dat is absurd. Een aantal vaccinaties moet vaker dan een keer gegeven worden, ik denk dat ze daarmee in de war is. Die vrouw is echt gek.

 21. wilmamazone says:

  @JJ

  Heeft Anneke Bleeker al ooit iets anders gedaan dan roeptoeteren?

 22. wilmamazone says:

  Het huidige vaccinatieprogramma in de VS:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Vaccination_schedule

  United States Vaccine Schedule: 2010 [14][15][16]

  Schema laat zich niet duidelijk genoeg kopieëren, soow loek bij joerself.

 23. wilmamazone says:

  http://www.nvi-vaccin.nl/?id=67&bid=642

  Pleidooi voor hepatitis B in RVP
  zaterdag, 03 februari 2007

  quote:

  Chronische virale hepatitis is een ‘stille moordenaar’. Er sterven in Nederland méér mensen aan de gevolgen van hepatitis dan aan aids, terwijl er een effectief vaccin en goede behandelingsmogelijkheden bestaan. Zo stelt prof.dr. Harry Janssen die onlangs zijn nieuwe ambt als hoogleraar hepatologie (leverziekten) in het Erasmus MC aanvaarde. De nieuwe hoogleraar pleitte in zijn oratie voor vaccinatie tegen hepatitis B in het Rijksvaccinatieprogramma. Janssen: “Nederland is vrijwel het enige land in Europa waar geen universele hepatitis B-vaccinatie plaatsvindt, gekoppeld aan de reeds bestaande kindervaccinaties. Er worden bij ons alleen risicogroepen gevaccineerd, terwijl de opsporing van deze groepen kostbaar en moeizaam is en slechts een beperkt effect sorteert.’

  http://www.erasmusmc.nl/mdl/organisatie/stafmdl/458365/?view=Standard

  Prof.dr. H.L.A. Janssen

  Aandachtsgebieden: hepatitis B en C, Budd-Chiari syndroom, vena porta thrombose.

  Harry Janssen (1964) studeerde geneeskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Tijdens zijn studie verbleef hij een jaar als wetenschappelijk onderzoeker op de afdeling leverziekten in de Mayo Clinic, Verenigde Staten. Hij promoveerde in 1993 in Rotterdam met als onderwerp immuunmodificerende therapie van chronische hepatitis B. Daarna werd hij opgeleid als internist in het Leids Universitair Medisch Centrum en als Maag-, Darm- en Leverarts in het Erasmus MC in Rotterdam. Na zijn registratie als Maag-, Darm- en Leverarts keerde hij terug naar de Mayo Clinic als research fellow in leverziekten.

  In 2001 werd hij staflid en in 2006 werd hij benoemd tot gewoon hoogleraar Hepatologie en hoofd van de sectie Leverziekten van het Erasmus MC in Rotterdam.

  Als hoofdonderzoeker coördineerde professor Janssen meerdere internationale studies naar antivirale therapie voor chronische virale hepatitis. Hij ontving een klinisch fellowship en VIDI beurs van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) voor onderzoek naar immuun controle in viral hepatitis.

  Professor Janssen is voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Hepatologie en was lid van het bestuur van het Genootschap van Maag-, Darm- en Leverartsen. Hij was redacteur van de wetenschappelijke tijdschriften Hepatology, Journal of Hepatology, World Journal of Gastroenterology en Best Practice and Research in Gastroenterology. Naast zijn uitgebreide expertise over antivirale therapie voor chronische virale hepatitis, is professor Janssen een toonaangevende wetenschapper op het gebied van vasculaire leverziekten.

  In wie heeft u nu meer vertrouwen als het over Hepatitis B gaat?:

  1) Anneke Bleeker die aantoonbaar niet tot 10 kan tellen.

  2) Harry Janssen die er aantoonbaar voor doorgeleerd heeft.

 24. jennyj0 says:

  Heeft Anneke Bleeker al ooit iets anders gedaan dan roeptoeteren?

  Nee, eerlijk gezegd niet.

  Ik had dat schema van US of A al eens bekeken, Anneke begrijpt er helemaal niks van. Of het is berekenende domheid, sluit ik ook helemaal niet uit. Hoewel dat natuurlijk wel een zeker intelligentieniveau vereist en dat zie ik dan weer totaal niet bij Anneke.

 25. jennyj0 says:

  Wilma toch, snap je nou zelf niet dat Janssen dit alleen maar zegt omdat hij geld verdient aan hep.?? Tjongejonge, wat ben jij naïef zeg, het gaat reguliere artsen toch alleen maar om het geld, kijk maar naar de auto’s waar ze in rijden. Dat zegt toch alles?

 26. wilmamazone says:

  Anneke is gelukkig niet naïef en zet in haar stukkie meteen nog een andere tak van de Hepatitis B-sport te kakken:

  Klik om toegang te krijgen tot Wie%20gaat%20voor%20een%20bewuste%20keuze.pdf

  quote:

  Kortgeleden kwam ook het nieuws dat men het Hepatitis B vaccin op wenst te nemen in ons vaccinatieprogramma voor kleine kinderen. Als een baby geboren is moet het eigenlijk direct al een ‘aanval’ krijgen via een spuit met lichaamsvreemde stoffen.

  Dit is allemaal het overdenken waard! Nog zotter wordt het, als men op de werkvloer geprest wordt om vaccins te accepteren.
  De laatste tijd heb ik contact met iemand die werkzaam is in de gezondheidszorg. Zij wil met passie dat vak uitoefenen maar is ook bewust bezig met haar eigen gezondheid. Zo bewust dat zij goed op de hoogte is van alles wat ons aangeboden wordt en zij qua acceptatie zeer selectief is.
  Wil het al niet wat zeggen wanneer iemand die werkzaam is in deze sector ook niet alles maar klakkeloos wil slikken of spuiten?
  Al enige weken hing de boodschap boven haar hoofd dat zij door haar werkgever gedwongen zou worden het Hepatitis B vaccin te accepteren.
  De dame in kwestie had zich verdiept in deze materie…….

  (dikgedrukt door mij)

  Wie zou zich nou het meest verdiept hebben in deze materie?:
  1) Dame in kwestie
  2) Anneke Bleeker
  3) Guido Jonkers
  4) Wilmamazone

 27. wilmamazone says:

  Guido DE Knip-en-Plak-Goeroe:

  Achterdeur Jonkers:

  http://anonymouse.org/cgi-bin/anon-www.cgi/http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/babys-aan-het-hepatitus-vaccin-en-ontslag-om-weigering/

  Voordeur Jonkers:

  http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/babys-aan-het-hepatitus-vaccin-en-ontslag-om-weigering/

  Gezondheid :Baby’s aan het Hepatitus-vaccin en ontslag om weigering..
  Door Guido ⋅ mei 28, 2010

  Anneke Bleeker schreef het onderstaande artikel, naar aanleiding van de berichten over het advies van de Hepatitus-stichting, dat baby’s eigenlijk ook gevaccineerd zouden moeten worden met het Hepatitus-B-vaccin, een vaccin tegen geelzucht. Zijn we op weg naar Amerikaanse toestanden, waarbij kinderen van 9 jaar al 113 vaccins hebben toegediend gekregen?

  Kun je ontslagen worden, doordat je je weigert te laten vaccineren..? Ook daarmee heeft Anneke onlangs intens te maken gehad. Lees het hele bericht van haar.

  Sla vooral de comments niet over!

 28. wilmamazone says:

  Als toetje nog deze en als jullie het dan nog niet weten, weet ik het ook niet meer:

  Klik om toegang te krijgen tot 205021001.pdf

  Landelijke richtlijn
  Preventie iatrogene Hepatitis B

  Inhoud
  1.Inleiding …… 4
  2.Verantwoording…… 6
  3. Wettelijke basis …… 7
  3.1 Vaccinatiestatus als voorwaarde bij indiensttreding …… 7
  4. Richtlijn voor het beleid ten aanzien van risicovormend personeel in de gezondheidszorg met
  betrekking tot preventie van iatrogene transmissie van HBV …… 9
  4.1Inleiding …… 9
  4.2 Uitgangspunten en overwegingen ……11
  4.3Definities …… 12
  4.4 Beleid ten aanzien van HBV-geïnfecteerd personeel …… 12
  4.5 Beleid ten aanzien van niet-gevaccineerd personeel ……. 14
  4.6 Beleid ten aanzien van gevaccineerd/immuun personeel …… 14
  4.7 Beleid ten aanzien van non-responders …… 15
  4.8 Controle van HBV-status na HBV-vaccinatie……15
  4.9 Kwaliteitseisen gesteld aan het bepalen van HBV-viremie…… 17
  5. Meldingsprocedure HBV-geïnfecteerde gezondheidszorgwerkers …… 19
  6. Het advies en de follow-up…… 20
  7. Consequenties voor HBV-dragers…… 21
  8.Opleidingsvoorwaarden…… 22
  Referenties…… 23

  Bijlage 1 Samenstelling Commissie Preventie Iatrogene Hepatitis B……25
  Bijlage 2 U.K. Health Advisory Group: Annex C, Examples of UKAP Advice on Exposure Prone
  Procedures ……26

 29. jennyj0 says:

  Ik vind het onderhand de hoogste tijd om Anneke Bleeker cum suis publiekelijk aan te schandpaal te nagelen voor het moedwillig verspreiden van onwaarheden m.b.t. vaccinaties en het in gevaar brengen van de volksgezondheid.

 30. wilmamazone says:

  https://cryptocheilus.wordpress.com/2010/05/27/anneke-bleeker-minder-verontruste-moeder/#comment-18896

  eindquote:

  Een aantal groepen in de samenleving staat kritisch tegenover deelname aan vaccinatieprogramma’s. Streng gelovige mensen hebben soms religieuze bezwaren. Voorstanders van de natuurgeneeskunde en de homeopathie vinden dat vaccinatie onnatuurlijk is en dat het afweersysteem van het lichaam zelf zijn werk moet doen. De derde groep is die van verontruste ouders. Zij vinden dat er te weinig aandacht is voor de keerzijde van vaccinaties.

  M.i. heeft er inmiddels een soort kruisbestuiving plaatsgevonden waardoor in álle groepen sekte-achtige toestanden zijn ontstaan. Ze knippen en plakken van elkaar dat het een lieve lust is. Maakt niet uit wat, als het maar in het straatje te pas komt/in hun ogen lekker bekt.

  Wat ik in de quote nog mis is het duidelijk vermelden van ’t complotdenken waar velen uit deze hoek last van hebben en waardoor eigenlijk niet met ze te praten valt.

  Mallemoeder schreef er een prima stukkie over:

  http://mallemoeder.wordpress.com/2010/05/20/waarom-mensen-zichzelf-belazeren/

  Waarom mensen zichzelf belazeren?

  •Waarom beweren ogenschijnlijk normale mensen dat er altijd sprake is van een samenzwering?
  •Waarom zijn er mensen die altijd een hele lijst van nep-deskundigen aanhalen om een kletsverhaal te ondersteunen?
  •Waarom wordt een vermeend bewijs van kletspraatjes herhaald en herhaald en herhaald, zelfs nadat het ‘bewijs’ in diskrediet is geraakt?
  •Waarom vragen kletspraatverkopers altijd om meer bewijs en als je daar mee komt, waarom deugt dat bewijs dan niet?
  •Waarom gebruiken kletspraatverkopers altijd drogredenen?
  •Waarom zaaien kletspraatverkopers twijfel als het om wetenschap gaat?
  •Waarom? Zo vraagt Mallemoeder u af….

  Het zou zomaar kunnen zijn dat de initiatiefnemers van de onzin die zij rondbazuinen, lijden aan ernstige psychische problemen: Ze vertonen alle kenmerken van een paranoïde persoonlijkheidsstoornis.

  Onder een van de links daar:

  How to be a denialist
  Martin McKee, an epidemiologist at the London School of Hygiene and Tropical Medicine who also studies denial, has identified six tactics that all denialist movements use. “I’m not suggesting there is a manual somewhere, but one can see these elements, to varying degrees, in many settings,” he says (The European Journal of Public Health, vol 19, p 2).

  ■1. Allege that there’s a conspiracy. Claim that scientific consensus has arisen through collusion rather than the accumulation of evidence.
  ■2. Use fake experts to support your story. “Denial always starts with a cadre of pseudo-experts with some credentials that create a facade of credibility,” says Seth Kalichman of the University of Connecticut.
  ■3. Cherry-pick the evidence: trumpet whatever appears to support your case and ignore or rubbish the rest. Carry on trotting out supportive evidence even after it has been discredited.
  ■4. Create impossible standards for your opponents. Claim that the existing evidence is not good enough and demand more. If your opponent comes up with evidence you have demanded, move the goalposts.
  ■5. Use logical fallacies. Hitler opposed smoking, so anti-smoking measures are Nazi. Deliberately misrepresent the scientific consensus and then knock down your straw man.
  ■6. Manufacture doubt. Falsely portray scientists as so divided that basing policy on their advice would be premature. Insist “both sides” must be heard and cry censorship when “dissenting” arguments or experts are rejected.

 31. wilmamazone says:

  Waar ik met name hélemaal kotsmisselijk van word is de psychologische oorlogsvoering. Het voortdurend suggereren dat je DUS geen goede ouder bent/niet of onvoldoende van je kind(eren) houdt.

  Anneke Bleeker is een verontruste moeder met een site boordevol nonsens/hersenspinsels.
  Frides Laméris is een verontruste vader met een site waar je óók o.a. de mond van openvalt.

  En b.v. dit:

  achterdeur:

  http://anonymouse.org/cgi-bin/anon-www.cgi/http://www.wanttoknow.nl/boeken/expert-aan-het-woord-over-vaccinaties-doorgeprikt/

  voordeur:

  http://www.wanttoknow.nl/boeken/expert-aan-het-woord-over-vaccinaties-doorgeprikt/

  Boeken :Een boek voor alle ouders die van hun kinderen houden!
  Door Guido ⋅ mei 16, 2010 ⋅

  Dit is een aanbeveling van gerespecteerd arts Dr. Hans Moolenburgh over dit boek:

  “Onder de vele boeken die door tegenstanders van de wildgroei van vaccinaties zijn geschreven, is ‘Vaccinaties doorgeprikt’ werkelijk een topprestatie. Niet alleen geeft het in onderkoelde taal een schat aan informatie over de wereldwijde massavaccinaties met hun huiveringwekkende aantasting van de immuniteit van een hele generatie kinderen, maar ook komen wereldbeschouwelijke aspecten –zoals de manier waarop je tegen de natuur kunt aankijken – en psychologische inzichten, zoals de ten dele bewust opgezweepte angst, aan de orde.

  Opvallend is daarbij de mildheid van de auteurs ten aanzien van de in verwarring gebrachte ouders, die met veel begrip worden benaderd en aan wie nooit een advies wordt opgedrongen, maar aan wie slechts verzocht wordt zich zelf een overwogen oordeel te vormen.

  Ik heb persoonlijk gedurende…..blah, blah, blah!

  En dan nog eens in ronkende chocoladeletters:

  “IK VIND DIT BOEK EEN NOODZAAK VOOR ALLE OUDERS DIE VAN HUN KINDEREN HOUDEN.”

  quote:

  De waarheid over vaccinaties voor een gezond nageslacht

  Over de auteurs:

  – Cisca Buis, klassiek homeopaat, begeleidt in haar praktijk mensen met gezondheidsklachten en vaccinatievraagstukken.

  – Noor Prent, arts, in haar praktijk voor antroposofische ouder- en kindzorg staat het behouden van natuurlijke weerstand en bevorderen van eigen geneeskracht centraal.

  – Tineke Schaper, in haar praktijk voor klassieke homeopathie hebben vaccinaties bij kinderen, de mogelijke bijwerkingen en bewustwording van een vrije keuze, veel aandacht.

  Vaccinaties doorgeprikt, informeer je en kies dan het beste voor jouw kind

  (dikgedrukt door mij)

  Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!

 32. jennyj0 says:

  Dat is altijd de insinuatie: als je je kinderen laat inenten, hou je niet van ze.

  Het zoontje van vrienden van ons kreeg leukemie toen hij 10 jaar was en moest aan de chemo. Nu is chemo voor leukemie heel, heel erg. En ook zij kregen de vraag “hoe zij het hun jongen konden aandoen” en hoe zij “werkloos konden toezien dat hun kind zo moest lijden”. (Let vooral op het vileine “werkloos”! Voel je de fijne nuance, kind? zei mijn grootmoeder dan.)

  Een gemeenschappelijke kennis van ons, die haar kinderen op de vrije (lees: antroposofische) school had, was van mening dat ze eerst andere wegen hadden moeten bewandelen voor hun zoontje, om het lichaam de kans te geven “zichzelf te herstellen”; pas als dat niet mogelijk bleek, hadden ze chemo mogen overwegen, want “dat is toch het aller, allerlaatste waar je aan denkt en het is wel je kind waar het om gaat”.

  Dat de kans groot was geweest dat de jongen het dan niet meer had kunnen overleven wilde ze simpelweg niet zien en daar viel ook niet met haar over te praten.

  Ook zij kwam met de bekende standaardverhalen over de farmaceutische industrie en de artsen die het alleen maar om geld te doen was (de oncoloog reed in een mercedes, zegt al genoeg nietwaar!?), dat ziekte een functie heeft en dat lichaam en geest daarvan moeten “leren” en dat als wij dat niet doen, de ziekte gewoon weer terugkomt, enz enz enz. Dat steeds meer kinderen herstellen van leukemie en andere vormen van kinderkanker wordt stelselmatig genegeerd in die kringen.

  Wat me ook steeds weer verbijstert is hoe zij zo zeker kunnen zijn dat hun aanpak veel beter is, terwijl er aantoonbaar nog nooit iemand van kanker is genezen met welke alternatieve therapie dan ook.

  Ook voor wat betreft de bekende kinderziektes waar wij tegen vaccineren, heeft de alternatieve geneeskunde GEEN ENKEL wapenfeit op zijn naam staan. Helemaal NIETS. Van de vermeende verschrikkelijke gevolgen van vaccinaties is in de 80 jaar dat er nu gevaccineerd wordt, evenmin ooit iets gebleken.

  En toch maar blijven ronken en ouders die kiezen voor de moderne geneeskunde, een schuldgevoel aanpraten.

  Hoe meer ik leer kennen van de denkwereld van die mensen, hoe minder ik ervan begrijp.

 33. Quote van Guido, zoals opgenomen in reactie van Wilmamazone (https://cryptocheilus.wordpress.com/2010/05/27/anneke-bleeker-minder-verontruste-moeder/#comment-18906)

  Anneke Bleeker schreef het onderstaande artikel, naar aanleiding van de berichten over het advies van de Hepatitus-stichting, dat baby’s eigenlijk ook gevaccineerd zouden moeten worden met het Hepatitus-B-vaccin, een vaccin tegen geelzucht.

  Oké, ik ben maar een studentje verpleegkunde en ‘onderzoek’ geeft aan dat ik waarschijnlijk veel te weinig weet van pathologie, maar volgens mij is ‘geelzucht’ niet hetgeen waar tegen ingeënt wordt.

  Geelzucht (icterus) is een symptoom van hepatitis (niet hepatit’us’). Let wel: er kunnen meer oorzaken zijn van geelzucht, zoals afsluiting van de galwegen. Hepatitis legt je leverfunctie lam: door stapeling van niet goed verwerkte afbraakproducten van bloed (google ‘bilirubine’, ‘heemgroep’ etc.) in o.a. de huid en de oogbol ontstaat een gele kleur.

  Normaliter wordt bilirubine verder omgezet, waarna ze met de ontlasting en urine worden afgevoerd. Een disfunctionele lever gooit danig roet in dit eten. (de nieren kunnen een deel van de lever overnemen, met de bekende ‘cola-pis’ als gevolg)
  Dáár wordt dus eigenlijk tegen ingeënt: disfunctie van de lever (hepar) t.g.v. een infectie met het hepatitis C virus, wat resulteert in een ontsteking van de lever (‘itis’)

  Misschien vindt men dit mierenneukerij, maar als iemand zoveel moeite lijkt te hebben met dergelijke basale pathologische fenomenen, lijkt me geen basis te bestaan om die mensen in meer complexe materie te vertrouwen.

 34. jennyj0 says:

  Bram, de antivaxbeweging kan zich natuurlijk niet voortdurend bezighouden met dat soort details, dat begrijp je toch wel? Het hogere doel heiligt veel, zo niet alles en men kan zich toch moeilijk de hele tijd laten hinderen door kennis van zaken!

 35. wilmamazone says:

  @Bram

  In datzelfde bericht:

  Sla vooral de comments niet over!

  Daar staat in een bericht van mij dat Hepatitis B al eerder ter sprake kwam en waar begin ik altijd mee en daar dus ook?!:

  http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBD7b.htm

  Wat is hepatitis B?
  Hepatitis B is een besmettelijke leverontsteking. In landen buiten West-Europa, Canada, de VS, Australië en Nieuw Zeeland komt hepatitis B veel voor. Daar worden mensen vaak al bij de geboorte of op jonge leeftijd met de ziekte besmet. In Nederland vinden de meeste besmettingen op volwassen leeftijd plaats.

  Wat zijn de klachten?
  Een infectie met hepatitis B kan op verschillende manieren verlopen.

  Vaak geeft de infectie helemaal geen klachten.

  Sommige mensen krijgen binnen twee tot drie maanden na besmetting last van moeheid, verminderde eetlust, misselijkheid, koorts, en pijn rechts boven in de buik. Het oogwit en de huid kunnen geel worden (geelzucht). De urine kan donker zijn (de kleur van sterke thee) en de ontlasting heel licht van kleur (stopverfkleur). U kunt ook jeuk hebben. De geelzucht verdwijnt na enkele weken. De moeheid kan weken tot maanden duren.

  Wanneer u op jonge leeftijd besmet……….

  eindquote:
  Voor meer informatie kunt u ook kijken op de site van het Nationaal Hepatitis Centrum http://www.hepatitis.nl.

  http://www.rivm.nl/cib/infectieziekten-A-Z/infectieziekten/HepatitisB/index.jsp

  1.Algemeen
  2.Ziekte
  3.Diagnostiek
  4.Besmetting
  5.Desinfectie
  6.Verspreiding
  7.Behandeling
  8.Primaire preventie
  9.Maatregelen naar aanleiding van een geval
  10.Overige activiteiten
  11.Versiebeheer
  12.Bijlage I Hepatitis B en zwangerschap
  13.Bijlage II Praktische uitwerking ‘Bepaling anti-HBs-titer na vaccinatie’
  14.Bijlage III Risicogroepen en vergoedingensysteem voor vaccinatie
  15.Bijlage IV Toelichting bij de vragenlijst over hepatitis B
  16.Bijlage V Overzicht HBV-markers en testsituaties

  Wat mij dus stoort zal duidelijk zijn.
  Guido roept steeds maar wat en het gaat er ook niet om en over de lezers van z’n site juiste informatie te verschaffen. Het gaat om zo’n ronkend mogelijke verhaaltjes; hoe dikker de duim …..juist ja!

  Deze sites zullen zowiezo uit de verkeerde hoek komen voor Jonkers en Co..

  Hier nu dan maar ff als aanvulling:

  http://www.kiesbeter.nl/medischeinformatie/geelzucht/geelzucht/kosmos/

  Geelzucht

  >De oorzaken
  >De behandeling
  >Risicofactoren
  >Andere artikelen over aandoeningen van lever, galblaas en alvleesklier

 36. Paul says:

  Wat een triest blog is dit zeg!

  Je kunt zien dat de schrijver en de 1-2 mensen die hem serieus nemen duidelijk niet goed kunnen lezen of alleen selectief willen lezen.

  Reageren op mijn reactie heeft geen zin. Ga meteen weer weg van dit niemandslands-blog hier.

 37. wilmamazone says:

  En hup. Wéér zo’n niemandalletje van Paul Engels.
  En hup. Er meteen weer vantussen.

 38. Ik ben blij dat Paul ziet dat er nog één of twee mensen mij serieus nemen.

  Wie zijn dat dan???

 39. wilmamazone says:

  http://www.sciencebasedmedicine.org/?p=5392

  Published by David Gorski May 31 2010

  Nine differences between “us and them,” nine straw men burning

  I’ll start this post by admitting right up front: I blatantly stole the idea for the title of this post from Mark Crislip’s most excellently infamous post Nine questions, nine answers. Why? Because I really liked that post and felt like it. Also, there seems to be something about the number nine among anti-vaccine zealots: Nine “questions.” Nine circles of hell.

  Nine straw men.

  I’m referring to an amazing post that appeared on the anti-vaccine crank blog Age of Autism over the weekend by contributing editor Julie Obradovic entitled The Difference Between You and Me. In this post, Julie describes not one difference, but nine differences, that she perceives between herself (and, apparently, by generalization other parents who have become believers in the myth that vaccines cause autism) and people like SBM contributors and (I hope) the vast majority of our readers, who support science-based medicine, understanding that correlation does not necessarily equal causation and that, most importantly, science not only does not support the belief that vaccines cause autism but provides us with copious evidence that there almost certainly no link between the two. Actually, there are more than nine differences…………….

 40. Pingback: Anneke Bleeker misleidende moeder « Cryptocheilus Weblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: