Nico Beentjes, kwakzalver van de eeuw!

stort! Na eerst talloze Afrikanen met ingestraald water te hebben verlost van aids, is homeopaat Nico Beentjes weer op pad geweest. Deze zomer hielp hij Haïtianen van hun aardbevingstrauma af. Met water én met zeegeluiden op een mp3’tje. Hij hanteerde de 555-methode: vijf keer met de fles tikken tegen de tafelrand en dan vijf druppels op de tong gedurende vijf seconden.

Lees het artikel van Mark Traa bij Hp de Tijd.

Na de Homeopaten zonder Grenzen (overigens gesteund door de Triodos-bank) waar Luc Bonneux dit jaar nog een artikel over schreef in medisch contact, hebben we nu ook Homeo 555. Nico is overigens weer thuis. Zijn reisverslag over zijn strapatsen in Haïti is hier te lezen. Doen we nog een filmpje van Harry van der Zee himself.

Als de bond tegen de kwakzalverij hier lucht van krijgt maken ze me erelid! Sterker nog, ze gaan me uitroepen tot kwakzalver van de eeuw!

Het schijnt een geuzennaam te worden in de alternatieve en homeopathische kringen.

9 Responses to Nico Beentjes, kwakzalver van de eeuw!

 1. Voor de liefhebbers

  http://arhf.nl/

  Since 2001, when Peter Chappell designed the resonance for HIV/AIDS called PC1 in Ethiopia, many AIDS-patients in several African countries as well as India have been treated with PC1.
  The remedy is usually applied in liquid form, and patients takes 5 drops of it per day. Depending on the stage of AIDS the results will be visible within days or weeks.

  http://arhf.nl/aids.php

 2. volare says:

  Je bent me net voor.
  Ik zit net de hele handel bij elkaar te zoeken en me te bescheuren om de schrijfstijl van Mark Traa.
  Hier nog een artikeltje van hem, ook over Nico Beentjes ,staat in een link in jouw artikel maar hier wordt dan weer goed beschreven hoe gevaarlijk deze idioot kan zijn.
  http://www.hpdetijd.nl/2009-09-11/het-ingestraalde-water-van-dokter-nico

  Nico gelooft dus in het ingestraalde water, zó sterk zelfs dat hij maar weing op heeft met de reguliere, wetenschappelijk beproefde virusremmers. Hij kan zich nog herinneren dat hij in 2007 een hiv-patiënt vertelde dat hij hiermee best zou kunnen stoppen, ten gunste van PC1. “Het blijkt dus,” schrijft Nico tevreden in zijn reisverslag, “dat hij op dat punt uit eigen beweging gestopt is met de aidsremmers, wat ik ontzéttend moedig van hem vind, en blijk geeft van een enorm vertrouwen. Want er staat heel wat angst geprogrammeerd op het stoppen met aidsremmers – dat staat ongeveer gelijk aan het vellen van je eigen doodvonnis.”

  Gelukkig dus, Nico is weer thuis. Wie pakt hem zijn paspoort af?

  Voor de rest is het in en in triest dat zo’n wan-figuur mensen zo kan besodemieteren met flesjes water en muziek uit een mp3 spelertje.
  Eén geluk hebben de Haïtianen dan nog, de meuk kan geen kwaad.

 3. wilmamazone says:

  http://www.kwakzalverij.nl/1158/Nico_Beentjes_homeopaat_en_wereldredder

  Nico Beentjes, homeopaat en wereldredder
  Dodelijke homeopathie
  15 sep 2009 | Jan Willem Nienhuys | Laatste wijziging: 12 jun 2010

  In Ghana is Homeopaten zonder Grenzen (HzG) aan het kwakzalven tegen malaria met potentieel dodelijke gevolgen. Amateur-homeopaat Nico Beentjes uit Drachten doet volop mee met het wondermiddel van Peter Chappell.

  http://www.kwakzalverij.nl/774/Peter_Chappell_water_tegen_hiv_in_Malawi_

  Peter Chappell-water tegen hiv in Malawi
  Homeopathie tegen aids in Nederlandse kliniek
  14 nov 2008 | Van de Webredactie | Laatste wijziging: 17 feb 2009

  In het Eva Demaya Centrum in Malawi wordt al jarenlang ‘ingestraald’ water voorgeschreven als geneesmiddel aan hiv-patiënten. De kliniek staat geregistreerd als goed doel en krijgt overheidssubsidie. Dat blijkt uit ‘Toverdrank’ door Mark Traa in HP/De Tijd van 14 november 2008.
  eindquote:

  Uw rapporteur vindt dat het van de zotte is dat zo’n kliniekje ingestraald water (of water met ingestraalde suikerpillen, wat is het verschil?) verstrekt en een traditionele genezer in dienst heeft. De ontstemming van de heer Wilders kan zich echter beter richten op tal van grote Nederlandse verzekeringbedrijven die van de overheid toestemming krijgen om de burgers tegen ziektekosten te verzekeren, en die via de aanvullende verzekeringen een enorme verscheidenheid aan alternatieve genezers van een riant inkomen voorzien, allemaal lieden die geen haar beter zijn dan Peter Chappell. Terwijl in ons land iedereen met gewetensbezwaren tegen inenten of verzekeren met grote egards behandeld wordt, negeren de verzekeringsmaatschappijen de protesten van gewetensbezwaarden die niet wensen mee te betalen aan kwakzalverij. Voor die is het slikken of stikken, en dat wordt beargumenteerd met dezelfde soort argumenten als het Eva Demaya Centrum aanvoert.

 4. volare says:

  http://skepp.be/artikels/artikel-van-skepp-uit-wonder/homeopathie-misleiding-en-oneerlijke-reclame
  Homeopathie misleiding en oneerlijke reclame

  Sinds 2006 zijn gezondheidsclaims voor voedingsmiddelen en supplementen binnen de EU alleen toegelaten als ze wetenschappelijk gestaafd zijn. Beweringen over genezend vermogen zijn verboden, tenzij het gaat om geregistreerde medicijnen. Voor de homeopathie gelden die strikte regels echter niet. Een blunder van formaat van het Europees Parlement: waar duizenden supplementen uit de Europese apotheken verdwenen zijn wegens onvoldoende werkzaamheid, mogen producten waar niets in zit over de toonbalk gaan als medicijn, zonder enig bewijs van werking te moeten leveren.

 5. volare says:

  oneerlike reclame….
  Cryp, geef iedereen aub 5 minuutjes om het artikel aan te passen.
  Iedere keer als ik op plaats reactie duw zie ik de fout.

  CryptoEdit: No can do.

 6. volare says:

  Al goed, ik heb dan in ieder geval nog het voordeel dat ik de fouten zie, dat heeft ook niet iedereen in de gaten…

 7. volare says:

  Deze documentaire al eens gezien?
  Hij is in 5 delen, ik zet deel 1 neer, de rest staat in de zijbalk

  CryptoEdit: gewoon de youtubelink zonder de rest van de bullshit posten does the trick

  Deel II
  Deel III
  Deel IV
  Deel V

 8. volare says:

  Solly 😉

 9. volare says:

  Hier een interessante Wiki over homeopathie waarin de zin- en onzin nogmaals zeer duidelijk wordt uitgelegd.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Homeopathie

  * In 1988 beweerde een Franse wetenschapper Jacques Benveniste van het prestigieuze INSERM instituut dat hij had vastgesteld dat hoge verdunningen van stoffen in water een geheugeneffect in dat water vertoonden. Daarmee had hij een grond voor de werkzaamheid van homeopathie verschaft. Zijn resultaat werd in Nature gepubliceerd, echter onder de vermelding dat deze uitkomsten onwaarschijnlijk waren. Daaropvolgende onderzoeken, waaronder die van James Randi, toonden aan dat het onderzoek niet correct was uitgevoerd. Dit schandaal leidde tot het ontslag van de wetenschapper Benveniste.

  Nooit geweten dit…
  Volgende.

  De Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwde in 2009 dat de promotie en het gebruik van homeopathische middelen levensbedreigend is voor mensen in ontwikkelingslanden. Met name gebruik van homeopathische middelen tegen tuberculose, diarree bij kinderen, griep, malaria en HIV

  http://medischcontact.artsennet.nl/blad/Tijdschriftartikel/Misdadige-hulp.htm

  Homeopaten zonder Grenzen (HzG) is een vereniging, erkend als goed doel, die meesurft op het succes van de gelijknamige artsen. Na slavenhalers, kolonialen en wapenhandelaars wordt Afrika nu geteisterd door onze therapeuteraars. HzG heeft in Ghana vergelijkend onderzoek gedaan tussen homeopathie en chloroquine bij koorts, ‘waar uitkwam dat homeopathie minstens zo effectief was’.

  Wat zou er gebeuren als in Nederland bij 96 volwassenen en kinderen het behandelen van een longontsteking met een ongeschikt antibioticum wordt vergeleken met een homeopathisch alternatief? De vraag stellen, is ‘m beantwoorden. Het zijn maar negers. In het jaarverslag staat ‘als afsluiting kreeg iedereen (150 cursisten) zijn eigen doosje met homeopathische medicijnen en konden ze … in hun eigen dorp aan de slag, te beginnen met het behandelen van ongelukken, brandwonden en koortsen.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: