Encyclopedie van Alternatieve Kankerbehandelingen

Van alle diagnoses die een mens kan krijgen, is kanker een van de meest angstaanjagende. Geen wonder dus dat kankerpatiënten een geliefde doelgroep vormen voor de kwakzalvende handelaren in valse hoop.

Het binnenhalen van de prooi gebeurt door misbruik te maken van de angst en wanhoop van patiënten en hun naasten, maar ook van hun onwetendheid.

Op de markt van alternatieve kankerbehandelingen wordt zoveel quasi-geleerde, plausibel lijkende onzin verkocht dat het voor een leek vaak niet eenvouding is om waarheid van verzinsel te onderscheiden.

Om de patiënt de weg te wijzen in dit doolhof van onzin en bedrog, worden bij de Vereniging tegen de Kwakzalverij door Jan Willem Nienhuys grote werken verricht:
een heuse encyclopedie van alternatieve behandelingen tegen kanker, met vakkundige uitleg over waarom ze niet werken en wat de risico’s zijn.

Om met de woorden van ons Bram te spreken: Jan Willem, you rock!

13 Responses to Encyclopedie van Alternatieve Kankerbehandelingen

 1. Om met de woorden van ons Bram te spreken: Jan Willem, you rock!

  Quoted For Much Truths!

 2. Jan Willem rocks Meshuggah-style, to be precise.

  And that’s some fine rocking!

 3. wilmamazone says:

  Jan Willem Nienhuys kan voorlopig nog vooruit met aanvullen van de encyclopedie.
  Deze van gisteren benoemt een belangrijk kenmerk van kwakzalverij: het is niet alleen toepasbaar bij alle soorten kanker, maar werkt tevens bij een hele bubs andere ziekten en aandoeningen en dan moeten/mogen meteen vele alarmbellen gaan rinkelen!

  http://www.kwakzalverij.nl/1258/Encyclopedie_Beres_druppels

  Encyclopedie: Béres druppels
  (Hongaars: Béres Csepp): mineralensupplement.

  De Béres-druppels zijn in 1978 op de markt gebracht door de Hongaarse landbouwchemicus József Béres (1920-2006). Deze had in 1975 al problemen met de overheid gehad wegens charlatanisme. De inspiratie voor Béres was de toename van kanker, gelijktijdig met het gebruik van kunstmest. Hij dacht dat door al die kunstmest in plaats van natuurlijke mest het menselijk dieet niet meer genoeg mineralen bevatte.

  quote:

  Tegenwoordig wordt de Béres-druppels aangeprezen als versterking van het immuunsysteem en ondersteuning voor kanker- en hiv-patiënten, en meer specifiek bij aambeien, aften, algehele uitputting, artritis, astma, bijwerkingen van bestraling en chemotherapie, bloedarmoede, diabetes, diarree, epilepsie, hoge bloeddruk, gebrek aan eetlust, langdurige hoofdpijn, indigestie, jicht, menstruatieproblemen, migraine, misselijkheid, multiple sclerose, ontwikkelingsstoornissen bij kinderen, overgangsproblemen, pemphigus, reuma, slapeloosheid, spierziekten, vaatvernauwing, vrouwenziekten, zweren. Een dergelijk breed toepassingsgebied is een krachtige aanwijzing dat het om kwakzalverij gaat.

  (dikgedrukt door mij)

 4. JennyJo says:

  Een echt wondermiddel dus!
  :mrgreen:

 5. Dat spul moet verplicht door het kraanwater in de ouderenzorg!

 6. Dwangvoeding kan zoveel beter!

 7. Exactly my thoughts, wat nou ondervoed in het verpleeghuis? En wij maar in het duister tasten, stel hulpelozen. ’t Is bijna jammer te noemen dat de vrouwen aldaar doorgaans geen menstruatieproblemen meer hebben, zou het daar ook tegen kunnen helpen. Maar gelukkig helpt het wel weer tegen overgangssymptomen, al hebben de meesten die tijd ook wel achter zich gelaten.

 8. @ Bram

  Daar zeg je zoiets. Je schrijft op je weblog een artikel over mensen die lang in bed liggen. Wist jij dat veel doorligwonden (mede) een gevolg zijn van slechte voeding?

  http://www.sciencedirect.com/science/journal/08999007

  fulltexts op aanvraag..

 9. Je zou dergelijke eerstejaars kost idd rap vergeten! Een slechte vocht/voedingstoestand is een predisponerende factor voor het ontwikkelen van decubitus (among others), dat klopt. We SNAQ’en dan ook wat af tegenwoordig. Ik denk dat de mensen achter de Beresdruppeltjes een aandoening op hun lijstje zijn vergeten. Overigens kan epilepsie op den duur tot flinke hersenbeschadiging lijden, dus daar helpt het ook tegen. Hoe moet ik trouwens die langdurige hoofdpijn in het lijstje zien? Is dat indirect bij partners van vrouwen met menstruatieklachten?

 10. JennyJo says:

  Hoe moet ik trouwens die langdurige hoofdpijn in het lijstje zien? Is dat indirect bij partners van vrouwen met menstruatieklachten?

  Nee dat doet zich met name voor bij mannen zonder oren.

  CryptoEdit: Ik hoor een strontemmer rammelen. U ook?

 11. Bram,

  Vandaar…dwangvoeding….Ik ben toch niet gek [/mediamarkt]

  Toch mooie actuele onderzoeken om over te schrijven in dit verband n est’ce pas? [/hint]

 12. Pingback: Gebroeders Bruinsma Erepenning 2014 voor Jan Willem Nienhuys | Cryptocheilus Weblog

 13. Pingback: Mark Bos misbruikt immunotherapie bij kanker als reclame voor zijn eigen toko, die fabeltjes verkondigt over het immuunsysteem | Cryptocheilus Weblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: