Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau van Kasbergen genomineerd voor Kwakzalversprijs

pica via mallemoeder, koningin van de Photoshop (klik)

De Vereniging tegen de Kwakzalverij heeft de lijst van acht kandidaten vastgesteld die genomineerd zijn voor de meester Kackadorisprijs. De prijs is bestemd voor instellingen, personen of ondernemingen die in belangrijke mate hebben bijgedragen aan de verspreiding in daad, woord of geschrift van de kwakzalverij in Nederland. De winnaar zal op zaterdag 2 oktober bekend worden gemaakt.

Onder de genomineerden bevindt zich ook Wesly Sneijder (Power Balance armband).

Voor de complete lijst en het hoe of wat, kijkt u even op de site van de vereniging.

Genomineerden meester Kackadorisprijs 2010

Uw Crypto houdt alvast een peiling.

U mag uw keuze toelichten in de comments.

22 Responses to Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau van Kasbergen genomineerd voor Kwakzalversprijs

 1. Pingback: Weet u nog? Saxion Next en de CAM-opleiding? Kent u mr. Kackadoris? | Ars GeriatriCare

 2. Pingback: Mallemoeder zegt: Ere wie ere toekomt… « Mallemoeder's Blog

 3. Wat een insinuaties weer…

 4. Als het je niet bevalt haal je het maar weg 😉

 5. Perry says:

  Deze heeft ook wel een nominatie verdiend.

  een quote:

  Kan kanker verdwijnen? We waren perplex toen uit ons onderzoek bleek dat kanker in de meeste gevallen volledig kan verdwijnen en weg kan blijven, indien men de aanvoer van kankerverwekkende stoffen stopt.

  Onze overheden hebben de plicht om de ware toedracht van het bekomen van kanker bloot te leggen en aan hun burgers te vertellen, om vervolgens samen een oplossing te vinden. Deze instanties horen de burger te vertegenwoordigen en dienen dan ook in hun belang te handelen, niet alleen door goede voeding te promoten en vervolgens deze voeding door gaten in de wetgeving onderuit te laten halen.

 6. frits says:

  Mijn stem gaat naar EPN, dat voetballers en banken er niet veel van bakken is geen wonder, maar dat schoolboeken deze onzin verspreiden is onaanvaardbaar.

 7. Magnolia says:

  Ik heb de nominatie van Perry gevolgd. Trof op de site een blijde gebruiker:
  “Jitske de Vries gebruikt nu Flaraxin i.p.v. een chemokuur met succes.”

  Hier de vimeo met Jitske: http://www.vimeo.com/13355903

  en daaronder een bericht:
  “Helaas was het middel niet sterk genoeg !!
  Jitske is inmiddels toch overleden, 20/8/2010,
  aan de directe gevolgen van de tumor.”

 8. Whehehe. De ‘vereniging’ heeft em door (met link naar mij en mallemoeder).

  http://www.kwakzalverij.nl/1260/Persbericht_Wesley_Sneijder_in_de_top_drie_voor_de_Meester_Kackadorisprijs

  SneijderT en kwakzalversprijs.

  http://www.rsscockpit.com/article.do?action=show&id=6221490

  Dát is exposure.

  Dan moet je dit gewoon voor lief nemen.

  zuurklagende idioten-rede >> 64-7 (and counting)

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/article7734286.ece?cid=rss

 9. mallemoeder says:

  (bloost een beetje…)

 10. wilmamazone says:

  http://www.kwakzalverij.nl/1265/Kwakzalversprijs_2010_voor_Triodos_Bank

  Kwakzalversprijs 2010 voor Triodos Bank
  Meester Kackadorisprijs wegens financiële steun aan kwakzalverij

  De Triodos Bank is winnaar geworden van de Meester Kackadorisprijs 2010. De prijs is bestemd voor een instelling of persoon die het afgelopen jaar de kwakzalverij het meest heeft bevorderd. De Triodos Bank krijgt deze prijs omdat ze geld van haar klanten belegt in kwakzalverij.

  Met name wordt de antroposofie, het geesteskind van……….

 11. De fotosoep van Mallemoeder is dan ook geniaal!

  Al had ik natuurlijk graag gezien dat Saxion Next er met de prijs vandoor was gegaan (ik heb ze niet voor niets genomineerd), is Triodosbank denk ik de terechte winnaar. Sponsoren van HzG is misdadige hulp (Bonneux) ‘Gefeliciteerd’ Triodos Bank.
  Volgend jaar draag ik Saxion Next natuurlijk weer met graagte voor.

  Salliant detail: gisteren las ik in de Volkskrant de overlijdensadvertentie van dhr Mees, een van de oprichters van Triodosbank…. http://www.parool.nl/parool/nl/30/ECONOMIE/article/detail/1023266/2010/10/02/Medeoprichter-Triodos-Bank-Mees-overleden.dhtml

 12. Lees de reactie van Magnolia en zie dat Simoncini’s bicarbonaat tegenwoordig Flaraxin heet. (wellicht bekend onder de meer ervaren antikwakkers hier, maar ik had d’r nog nooit van gehoord. http://www.vimeo.com/13357100 en zie de reactie van ‘Desiree’ (4e jaars geneeskunde, die ik hopelijk nooit aan m’n bed hoef tegen te komen!) http://www.medischforum.nl/onderwerp/17568 Ton Claesen komt ook voorbij…

  Ik ben gestopt met lezen en kijken, omdat ik aan m’n hart moet denken. Want dat begint hier letterlijk van over te slaan. Godverdomme, arme Jitske. Regulier had haar zéér wss ook niet kunnen genezen, maar het achterwege blijven van goede palliatieve zorg in geval van hersenca’s is een schrikbeeld en ik durf niet te kijken of dit ook werkelijk het geval is. (ik heb zelf zo’n 4 maanden lang verpleegkundige zorg mogen verlenen aan iemand met vergevorderde hersenca en diens naasten in een hospice. Dat vergeet ik nooit meer, zou dat ook niet willen vergeten)
  De sociale databank en Erik Verbeek hebben bloed en leed aan de handen.

 13. Zo, ik merk dat ik het antikwak gebeuren even rustig aan moet doen, raakte beetje over de toeren. Maar gelukkig is er Theo Maassen en even tot 10 tellen. (is dat niet heel erg ‘complementair’ Bram? Nee, Theo Maassen is gewoon heel erg leuk, Zonder Pardon) “Inbakeren? Ik zat meer te denken aan mummificeren!”

  Lijkt me trouwens goed idee om meer gezamenlijk blogacties te gaan ontplooien voor influenzavaccinatie (bij zorgverlerens). Nu ik zelf in het ZH lig, komt die zaak nóg harder aan dan wanneer ik ‘aan het bed’ sta. We gaan de NVKP en de Verontruste Moeders kapodt maken als het aan mij ligt. (figuurlijk gesproken he, voor d’r weer een alternautje naar de rechter stapt)

 14. wilmamazone says:

  http://www.kwakzalverij.nl/1268/Juryrapport_Meester_Kackadorisprijs_2010

  Juryrapport Meester Kackadorisprijs 2010

  Uit de nominaties voor de Meester Kackadorisprijs bleek al waarom de kandidaten de kwakzalverij bevorderen. De jury vond uiteindelijk het subsidiëren van misdadige ‘medische’ hulpverlening het ergste. Onderstaand rapport rangschikt de overige kandidaten en opklimmende volgorde van ernst.

  Dames en heren,

  Het is vandaag alweer de achtste keer dat mij het voorrecht beschoren is u op beargumenteerde wijze toe te lichten aan welke persoon of instantie de Meester Kackadorisprijs wordt toegekend. U heeft vermoedelijk al kennis genomen van de lijst met de acht genomineerden, zoals die……….

 15. JennyJo says:

  Jitske is inmiddels overleden.

  De meneer met uitgezaaide nierkanker had chemotherapie gehad, gevolgd door Flaraxin en je raadt het al, dat het zo goed met hem gaat komt natuurlijk door de flaraxin.

  Het schijnt trouwens geen natrium bicarbonaat te zijn, maar een kruidenmengsel met daaraan toegevoegd jodium. Op de website kom je overigens niet aan de weet waaruit het bestaat.

  Ik heb de website van het Flaraxingebeuren nauwgezet bekeken en wat namen gegoogled, bijzonder interessant mag ik wel zeggen. Ik kom er nog op terug.

  Voor een middel waar geen patent op kan worden verkregen is het overigens best duur: de kleinste verpakking kost ruim 1950 euro ex verzendkosten; met verzenkosten komt het op bijna 2200 eur. Erg zwaar zeker. ???

  En dat die Desiree 4e jaars geneeskundestudent is, daar geloof ik niks van.

 16. Geneeskundestudenten zijn niet immuun voor onzin. Heb enkele jaren geleden bij een ‘voorlichting’ door een antroposofische huisarts in Nijmegen gezeten, georganiseerd (als ik me goed herinner) door de werkgroep integratieve geneeskunde van UMC st Radboud…. Niet dat het antroposofische principe daardoor veel duidelijk is geworden, maar dat terzijde.

 17. wilmamazone says:

  De uitreiking van de Meester Kackadorisprijs maakte onderdeel uit van het symposium ‘Bewijs geleverd?’:
  http://www.kwakzalverij.nl/1242/Symposium_Bewijs_geleverd_

  Hoe oordelen consumenten, behandelaars, wetenschappers en rechters over alternatieve behandelwijzen?

  quote:

  De reguliere geneeskunde hanteert als voornaamste bezwaar tegen de claims van kwakzalvers en alternatieve genezers, dat de werkzaamheid van hun behandelingen niet wetenschappelijk is aangetoond en dat de onderliggende hypothesen onzinnig zijn. Consumenten hebben hier doorgaans geen boodschap aan en vinden dat wie geneest gelijk heeft. Rechters weten soms niet wat ze met de resultaten van wetenschappelijk onderzoek aanmoeten en komen daardoor tot wonderlijke uitspraken. Alternatieve behandelaars ontbreekt het veelal aan inzicht in de wetenschappelijke achtergrond van de geneeskunde en schuiven onderzoeksresultaten die hen niet uitkomen, met het grootste gemak terzijde.

  Naar de werkzaamheid van alternatieve geneeswijzen is inmiddels veel onderzoek gedaan, vrijwel onveranderlijk met negatief resultaat. Eigenlijk weten we het langzamerhand wel: alternatieve therapieën zijn placebobehandelingen. Heeft onderzoek naar alternatieve behandelingen dan nog enige zin als er toch nooit wat uitkomt en het in feite verspilde energie is? Moet dit soort onderzoek alsmaar worden gestimuleerd alleen omdat zoveel mensen er gebruik van maken?

  Het IOCOB herplaatste in het weekend bij nieuwe berichten een artikel van enkele jaren geleden en dat lijkt mij geen toeval:
  http://www.iocob.nl/onderwijs/integrative-medicine-in-usa.html

  Complementaire geneeskunde aan Universiteit

  Nederland een ontwikkelingsland?? Kom nou… Echter: terwijl in Nederland academische centra besluiten geen complementaire behandelwijzen te dulden binnen haar muren, is er in de USA een consortium opgericht van universitaire medische centra, waar inmiddels meer dan 20% van alle medische faculteiten zich bij aangesloten hebben. In het totaal 30 universiteiten. Dit consortium draagt de veelzeggende naam: ……….

  quote:

  De citaten die IOCOB voor u verzamelde, van toonaangevende serieuze universiteiten in de USA, doen ons het schaamrood naar de kaken stijgen. We zijn wel heel erg ontwikkelingsland geworden, met dank aan de Vereniging tegen de Kwakzalverij…

  We hopen dat het KNMG congres Fusion 2007 de aftrap zal worden van meer inzicht op dit gebied in Nederland.

  Bijbehorend een youtuubje uit 2008 van ome Jan:

 18. wilmamazone says:

  http://www.kwakzalverij.nl/1265/Kwakzalversprijs_2010_voor_Triodos_Bank#naschrift

  Naschrift 10 oktober 2010

  De Raad van Bestuur van Triodos Bank nam niet de moeite om de prijs fysiek in ontvangst te nemen tijdens het symposium op 2 oktober 2010 te Amsterdam. De Triodos Bank zond aan de secretaris de volgende reactie op de toekenning van de Meester Kackadorisprijs 2010.

  ‘De Meester Kackadorisprijs is onlangs toegekend aan Triodos Bank. De toekenning van deze prijs heeft Triodos Bank voor kennisgeving aangenomen. Dit heeft Triodos Bank besloten omdat de vereniging die deze prijs uitreikt niet de moeite heeft genomen haar waarnemingen te toetsen door daarover met de bank in gesprek te treden.

  Zolang de Inspectie voor de Gezondheidszorg, die door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is belast met het toezicht op de kwaliteit van de gezondheidszorg in Nederland, geen kanttekeningen plaatst bij door Triodos Bank gefinancierde projecten in de gezondheidszorg, ziet de bank dan ook geen enkele aanleiding om deze niet te financieren.

  Triodos Bank financiert diverse initiatieven op het vlak van zorg en welzijn. Dit gebeurt vanuit de overtuiging dat mensen een eigen, vrije keuze moeten kunnen maken ten aanzien van de verschillende opvattingen die er over gezondheidszorg bestaan. De Vereniging tegen de kwakzalverij hanteert als belangrijkste bezwaar tegen andere behandelmethoden dan die van de reguliere geneeskunde dat de werkzaamheid van hun behandelingen niet wetenschappelijk is aangetoond, en dat de onderliggende hypothesen dus onzinnig zijn. We realiseren ons dat er in de samenleving verschillende visies zijn op de gezondheidszorg, en dat mogelijk niet iedereen zich zal kunnen vinden in de opvattingen van de ander. In dit licht respecteren we ook het standpunt van de Vereniging tegen de kwakzalverij. Om een eenzijdig beeld te voorkomen, willen wij benadrukken dat Triodos Bank geen specifieke voorkeuren heeft voor de alternatieve dan wel reguliere gezondheidszorg. We financieren dan ook een keur aan initiatieven, van dierproefvrije geneesmiddelen tot kleinschalige particuliere ouderenzorg, van accupunctuur [sic, red.] tot traditionele geneeskunst – uitgangspunt is dat deze initiatieven bijdragen aan levenskwaliteit; de vraag vanuit welke opvatting over gezondheidszorg hieraan kan worden bijgedragen, is daarbij van ondergeschikt belang.’

  Naschrift jury

  Triodos Bank citeert de opvattingen van onze Vereniging onjuist waar zij stelt dat wij zouden menen dat ‘onderliggende hypothesen onzinnig zijn’ omdat ‘de werkzaamheid van alternatieve behandelwijzen niet wetenschappelijk is aangetoond’. Beide constateringen (de onzinnigheid en het gebrek aan bewijs) zijn juist, maar het een volgt nadrukkelijk niet natuurlijk uit de ander, en zoals Triodos het hier formuleert is het onzin.

  Ten tweede constateert de jury dat zij de juiste prijswinnaar heeft aangewezen en dat het hier geen incidentele faux pas van de Bank betrof: men heeft inderdaad geen voorkeur voor de reguliere noch de alternatieve geneeskunde. Dat is een onbegrijpelijk en levensgevaarlijk standpunt, zeker als er sprake is van ernstige ziekten.

 19. Wilma says:

  Hartelijk bedankt Wilmamazone,

  voor het feit dat je me eraan hebt laten herinneren, om vandaag nog mijn bank(en) ING en Rabobank,
  in te wisselen voor de veel meer betrouwbare TRIDOSBANK.
  Ik investeer nl. veel liever in DUURZAME en EERLIJKE, MENSWAARDIGE projecten dan in wapengekletter.

  Groetjes van je naamgenootje maar verder in niets (gelukkig) op jou gelijkende,

  Wilma.

 20. wilmamazone says:

  http://www.sciencebasedmedicine.org/?p=12666

  Steve Novella and Banachek on Power Balance bracelets

  First Oz, now this. Too bad his appearance was so short:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: