MMS: Meditech, Misleiding en de Stormram der stomheid

 alt=De wereld is sinds 1997 een wondermiddel rijker en da’s al best lang. Waarom nu dan een stukje schrijven? Komt u achter. Is het geheel aan de Cryptoweblog-aandacht ontsnapt? Tuurlijk niet. Wim Huppes mailde er reeds over en vanzelfsprekend vinden we het in de lijst met alternatieve kankerbehandelingen van ons aller Ed. (waar issie trouwens?)

Alwaar de WHO, de Gezondheidsraad en de KNMG zich een slag in de rondte ploeteren met hun chemische, giftige en door medici nooit gebruikte middelen tegen malaria, kanker en AIDS, heeft Jim Humble, goudzoeker van origine de oplossing:

Miracle Mineral Supplement (MMS).

Al goudzoekend in Afrika waren Jim en z’n team vaak aangewezen op medische improvisatie-zorg. Daar kwam Jim achter de medicinale werking van een oplossing om water te zuiveren. Na een beetje gepruts ontstond daaruit weer MMS. Het werkzame bestandddeel in MMS (chloordioxide) wordt in lichtere concentraties ook wel gebruikt als reinigingsmiddel voor o.a. zwembaden. Voor mishandeling vangebruik door mensen moet het, zo beweert men, eerst even gemengd worden met citroenzuur, of de op de afbeelding zichtbare activator. Jan Willem Nienhuys vermeldt terecht dat maagzuur eenzelfde effect zal hebben. Het op die manier vrijkomende chloordioxide kan dan z’n helende werking doen. Of, bij voldoende inname, uw rode bloedlichaampjes pacman-zappen.

‘Werking’

Zoals het een beetje kwakmiddel1 betaamt, werkt het tegen candida (Tullio, kom d’r maar in), kanker, malaria, AIDS, beginnende verkoudheid, parasieten en nog heul veul meer. Tenminste, zo wordt ons verteld via de website van Meditech, de importeur van MMS en in reacties op Twitter. Ingenieuze Linda meldt tevens dat wratten, eczeem en ontstekingen verdwijnen. Als u de kuur maar afmaakt ondanks de diarree. Die is natuurlijk om de toxines kwijt te raken. Dat de website van Meditech vermeldt dat het geen bijwerkingen heeft, doet aan een beetje racekak natuurlijk niets af.

Het IS immers niet bewezen dat het niet werkt, dus moet het wel werken. Big Pharma, u kent het wel. De broodnodige stukjes pseudowetenschap vindt u hier, met daartussen o.a. ontsmetting van Japanse vis als weergaloos bewijs van de werking. Er is ook een heuse MMS website waarop J. Oomkes een niet te lezen vertaling van wat artikeltjes heeft verzorgd. Nog niet overtuigd? Leest u dan het gratis boek ‘Breakthrough’ van Jim Humble, of de in alle nederigheid beschikbaar gestelde literatuurlijst van z’n tweede boek.

MMS op (de) Radar

Gisteravond werd MMS genadeloos aan de schandpaal genageld in Tros Radar. (klik hier voor uitzending) Aanbevolen indien een onvervalst stukje gruwelen met draaikonterij, leugens en malariakinderen in Afrika gewenst is. Af te raden indien u in bezit wil blijven van uw laatste maaltijd. Dat geldt ook voor het beruchte Radarforum, waarop goed bedoelendegoed geschifte chemtrailertjes en BigPharmapoeperts weer eens onder hun steentjes vandaan kruipen en binnen no time een aantal pagina’s vol onzin bij elkaar wisten te spammen.

Meditech heeft de informatie aangaande MMS van de website gehaald, zo meldt men. Maar kijkt u ondertussen vooral even verder bij de rest van de miraculeuze apparaaraten van Meditech. Voor verdere informatie over MMS kunt u in tussentijd terecht op de website van Paramacxa, waar u dus NOOIT wat moet kopen. Mocht deze website, gerund door Xandra en Marcelius (gediplomeerd ufologen), het bij het rechte eind hebben dan hebben we in Jim Not-So-Humble te maken met het kleine broertje van Matthias Rath, ooit pilpushend gesel van seropositief Zuid-Afrika:

Inmiddels zijn er in zeven Afrikaanse landen aan zo’n 75000 mensen die aan malaria leden MMS toegediend. Het slagingspercentage was honderd procent. Dat houdt in dat iedereen die het middel volgens de juiste manier toegediend kreeg, genas. MMS is een geweldige bacterie en virusdoder. Ook verwijdert het zware metalen en schimmels uit het lichaam.

Honderd procent! En wij maar met die stomme netten sjouwen. In de Radar aflevering zijn ook enkele beelden zichtbaar van Jim die in Afrika zieke kinderen nog veel zieker maakt. Laat u niet foppen door de cynische toon van dit artikel; het waren die beelden die mij deden besluiten om dit te schrijven. (natuurlijk op het gevaar af Triodos bank op ideeën te brengen) Jim zal ‘oprecht’ in z’n prutsmiddel geloven, maar godsgloeiendevinketering, blijf met je gore poten van kinderen af dikke vette papzak met je kudthoedje.

De FDA waarschuwde 30 juli j.l. reeds voor MMS, in Nederland zijnwaren de instanties wat trager. De VWA berichte 4 dagen geleden dat het niet verstandig is om MMS in te nemen. Maar dat kon u op de potjes al lezen. Nou ja, beter laat dan nooit en goede dingen moeten nu eenmaal herhaald worden.

Het sujet

Al dat goeds wordt Nederland binnen gehaald door Hessel Hoornveld, directeur van reeds genoemd Meditech, rigoreuze antimonopolist en spindoctor extra ordinaire. (klik hier voor smoelwerk) Op Niburu – of all places – wordt deze überkwakker als volgt beschreven2:

Hessel Hoornveld is bekend van ontwikkelingen die hij gedaan heeft en nog doet, op medisch en paramedisch gebied en van de artikelen die hij heeft geschreven voor binnen en buitenlandse bladen. Die vaak ook op internet weer terug te vinden zijn.

Als dat geen betrouwbaar beeld oplevert! Hessel wist echter niet in welke bochten hij zich moest wringen gedurende de interviews voor Radar. Hij zou nooooit beweren dat het kanker geneest, en zoals u al kon raden hebben ‘heel veel mensen er baat bij gehad’. Dat noemen normale lieden een argumentum ad populum (aap), maar daar zullen we Hessel maar niet mee lastig vallen. Die heeft op z’n webstekje al genoeg moeite om er een enigszins coherent (sic) wereldbeeld op na te houden. Dergelijke futiliteiten zijn dan bijzaak. Zou Hessel de pessel met het ‘aapje’ op die 75000 mensen in Afrika doelen? Want laten we vooral dat niet vergeten. Dat er in welgeschoold Nederland lieden zijn die denken dat dit iets met geneeskunde te maken heeft, is één ding. Je naam verbinden aan een product dat in een ongeschoolde en van medische zorg verstoken populatie schade aanricht is compleet van de pot gerukt. Ondergetekende wordt een ietsiepietsie kotsmisselijk van zulks een vertoning en wil het constante gebeuk van deze stormram der stomheid dan ook zo snel mogelijk beëindigen.

Een laatste tip

Als iemand u MMS probeert aan te smeren: ren hard weg, bel de VWA en laat hieronder een reactie achter. Of beter nog: biedt ze een kopje koffie aan, doe ramen en deuren op slot en bel vanuit een afgesloten WC het dichtsbijzijnde psychiatrisch ziekenhuis voor een cordon mannen in witte pakken. Bewaar een eventueel aanwezige voorraad in een goed afgesloten chemobox.

De wereld zal er een betere plek van worden.

Addendum: nog niet genoeg gezien over MMS?

Goed, u heeft dus een sterke maag of bent een doorwinterd antikwakker. Via e-mail bereikte mij uit zeer gewaardeerde bron de tip over het weblog van Rhys Morgan: http://thewelshboyo.wordpress.com/

Rhys Morgan is een slimme jongen met de ziekte van Crohn. Hij belandde op een officieel forum voor Crohn patienten en daar werd MMS aangeprezen. Rhys ging daar tegenin en je wilt niet weten hoe hij toen bejegend is, ook door de forumuitbaters.

Tevens de tip over de website van Jim not-so-Humble: Straight Talk. Als u graag in bezit wilt blijven van uw zinnigheid, is de website af te raden. Maar u kunt het toch niet laten. Zeg niet dat ik u niet heb gewaarschuwd

Noten

 1. bij het gebruik van termen als kwakzalver, kwakker, kwakzalverij of daaraan verbonden termen wordt de definitie van de VtdK gehanteerd. Gezien het bijkans pathologische gelieg van Hesseltje valt waarschijnlijk een en ander af te dingen, maar daar wil ik juridisch afwezen.
 2. Ik zou de mensen achter Niburu willen feliciteren met een nieuw dieptepunt in hun pathetisch bestaan door het verlenen van een zweem van geloofwaardigheid aan Hessel Hoornman. Zélfs voor Niburu frequenterenden moet dit toch een transcendetaal brugje te ver zijn?

Bram Hengeveld is afgestudeerd als verpleegkundige en blogt doorgaans op zijn weblog Ars GeriatriCare waar hij zich toelegt op de schone kunst van de ouderenzorg. Hij is in de mogelijkheid gesteld om skeptische frustratie bij tijd en wijlen te kanaliseren op het Cryptocheilus weblog. Waarvoor dank.

66 Responses to MMS: Meditech, Misleiding en de Stormram der stomheid

 1. Marie Prins says:

  Meditech Europe Multiwave oscillator
  Reclame Code Commissie: klacht op 19 januari 2009. Dossier: 2009/0011. Beslissing: 07 april 2009, in strijd met artikel 7. Misleidend en oneerlijk.
  Of er nog anderen zijn die bij de RCC over Meditech Europa hebben geklaagd weet ik niet.
  Er is bij Meditech Europe meer aan de hand dan alleen maar MMS.
  Rie

 2. Hallo Marie

  Er is bij Meditech Europe meer aan de hand dan alleen maar MMS.

  Absoluut. Daarom geef ik ook aan ‘vooral even deze aparaaraten (geen typefout) te bekijken.’

  Een waanzinnige verzameling onzin. De blog is echter naar aanleiding van de Radar uitzending over MMS geschreven. Vandaar dat daar de hoofdmoot ligt. Als ik nu per uur betaald kreeg voor het oppennen van al die onzin. Maar een mens moet toch ergens een grens trekken.

  (is het trouwens de Marie Prins die door Renckens in zijn tafelrede bij het Skepp jubileum wordt genoemd? Laatste editie van NTtdK)

 3. Pingback: Tweets that mention MMS: Meditech, Misleiding en de Stormram der stomheid « Cryptocheilus Weblog -- Topsy.com

 4. JennyJo says:

  Als het die Marie Prins is…: Leve Marie Prins!

 5. Jan Willem Nienhuys says:

  De reden om chloordioxide (ClO2) op zo’n ingewikkelde manier toe te dienen, is dat dit een tamelijk instabiele stof is. Dus je moet het aanmaken vlak voor je het gebruiken wilt, bijvoorbeeld om drinkwater te ontsmetten. Ik snap ook niet waarom bij inname dat zuur van tevoren bij dat natriumchloriet moet, de maag bevat genoeg zuur, en heel wat meer dan in enkele druppels citroensap zit.

  Je hoeft natriumchloriet ook niet te bewaren in een chemobox. Je kunt het gewoon gebruiken om de toiletpot mee te reinigen, het is gewoon een soort bleekwater. Niet gebruiken in combinatie met WC-Eend of andere zure kalkoplossers (natriumbisulfaat) want dan komt dat gore chloordioxide natuurlijk ook vrij.

  Ik heb op de site van de VtdK er een stuk over geplaatst Encyclopedie: Miracle Mineral Supplement (MMS).

  Ik heb op 19 september 2010 al naar de nVWA gevraagd of zij de instantie waren die iets moest doen aan al die MMS of dat het iets voor de politie of IGZ was. Ze hebben me per brief bevestigd dat ik bij hen aan het goede adres was. Het is curieus dat ze pas een waarschuwing hebben geplaatst toen ze indringende vragen van Tros Radar kregen.

  Ik denk dat elk product dat diarree opwekt (aloe, ipecac) kan fungeren als kwakzalversmiddel dat fanatieke aanhangers kan krijgen. De immense populariteit van darmspoeling berust op hetzelfde idee.

 6. Bedankt voor de toevoeging Jan Willem. In de Radar uitzending werd nog vermeld dat nVWA aangaf dat het nadrukkelijk niet n.a.v. de (voorbereiding op) de uitzending had gehandeld met hun waarschuwing.

  Wat betreft die chemobox: I got a bit carried away, was niet zozeer serieus bedoeld, net als dat men natuurlijk geen verkopers van MMS op de koffie gaat vragen. 😀

  Point taken of course.

 7. Wat mij het meest verontrust is dat het blijkt (voor de zoveelste keer) dat voor wat dit betreft de controlerende instanties in Nederland tandenloze tijgers zijn. Deze hype was op ‘the netz’ al heel lang aan de gang. We hebben het al eerder meegemaakt met andere stofjes en producten (Bicarbonaat, Dichlooracetaat) en er zullen in de toekomst weer andere, zogenaamde door de BigPharma onderdrukte want niet patenteerbare, stofjes opduiken. Tekenend hiervoor was de uitspraak van de toxicoloog van het RIVM in de uitzending dat hij er nog nooit van gehoord had. Ook de trage reactie van de voedsel en waren-autoriteit is is daar een voorbeeld van.

  Wanneer gaan deze instanties (ik noem ook nog het KOAG/KAG, de Reclame Code Commissie en het IGZ) zich nu eens een keer echt pro-actief opstellen in dit soort zaken? De tijden van de rooksignalen en de tam-tam zijn voorbij. Marconi is dood en een postzegel plakken is voor de huidige generatie een icoon uit het verleden.

  Toch lijken deze instanties voor wat dit betreft in het stenen tijdperk te leven. Het grote boze internet schijnt volledig voorbij te gaan aan deze dinosauriërs die nog steeds inzetten op zelfregulering (lees: als het kalf verdronken is dempt men de put). Het is tekenend dat Jan Willem (toch goed ingevoerd in dezen) al vragen heeft bij wie hij aan moet kloppen als het om dit soort zaken gaat. Die ondoorzichtigheid geldt bijvoorbeeld ook voor uitspraken van die verschillende instanties. Marie Prins kan daar waarschijnlijk ook een boekje over opendoen.

 8. Jan Willem Nienhuys says:

  De RCC is niet pro-actief. Die fungeren als rechters. Rechters gaan ook niet zelf op zoek naar misstanden. Als je iets bij de RCC aankaart, reageren ze wel redelijk prompt. Ik heb bijvoorbeeld de gehele website van het Natuur Geneeskundige Centrum Energy Healing (die Willeke Leuver zo enthousiast begeleidde) bij hen aangegeven. Dat was een massa werk, want de RCC kijkt in eerste instantie alleen naar papieren die je in een ordner kunt stoppen. (Als je protesteert tegen een reclamefilmpje moet je het precieze uitzendtijdstip en dergelijke aangeven.) Dus ik heb ongeveer een tiental webpagina’s integraal gekopieerd en gesteld dat er geen wetenschappelijk bewijs voor al die medische claims was. Ik heb helemaal gelijk gekregen.

  Het probleem is dat een brutale kwakzalver zich uiteindelijk niets van die uitspraak hoeft aan te trekken. Hij wordt dan op de Rode Oor lijst geplaatst. Dan zou in theorie de Consumentenautoriteit (CA) actie kunnen ondernemen, en via de rechter hoge boetes en dergelijke afdwingen. Maar de CA is zwaar onderbezet en laat desgevraagd weten dat ze prioriteiten moeten stellen.

  Ook andere organisaties die krachtens hun statuten consumentenbelang behartigen kunnen doen wat de CA doet (het is alleen nog nooit gebeurd), namelijk aan het gerechtshof in Den Haag om maatregelen vragen. Dat is duur, want dan moet je een advocaat meebrengen die namens jouw club optreedt.

  Nu in elk geval de RCC niet proactief is (IGZ is gewoon niet actief, breek me de bek niet open) is het aan de bezorgde burgers om de eerste stap te zetten. Waarom zou je van een commissie verlangen iets te doen wat geen der 16,8 miljoen burgers belangrijk genoeg vindt om te doen?

 9. En in de tussentijd? Keihard bloggen?

  Waarom zou je van een commissie verlangen iets te doen wat geen der 16,8 miljoen burgers belangrijk genoeg vindt om te doen?

  Bedoel je dat de Nederlandse bevolking de kwesties in het geheel niet belangrijk vind?

 10. @ Jan Willem Nienhuys

  Bedankt voor je toelichting. Ik wil eerst even zeggen dat ik veel respect en bewondering heb voor de inspanningen van jou (en Marie Prins) voor wat dit betreft.

  Misschien is het een idee om eens een handleiding te maken die het voor de bezorgde burger makkelijk(er) maakt om een klacht voor wat dit betreft in te dienen? Waar moeten ze zijn, wat moet er opgestuurd worden, wat zijn de eventuele kosten en hoe ziet het er daarna allemaal procedureel uit?

  Het probleem is dat een brutale kwakzalver zich uiteindelijk niets van die uitspraak hoeft aan te trekken. Hij wordt dan op de Rode Oor lijst geplaatst. Dan zou in theorie de Consumentenautoriteit (CA) actie kunnen ondernemen, en via de rechter hoge boetes en dergelijke afdwingen. Maar de CA is zwaar onderbezet en laat desgevraagd weten dat ze prioriteiten moeten stellen. Ook andere organisaties die krachtens hun statuten consumentenbelang behartigen kunnen doen wat de CA doet (het is alleen nog nooit gebeurd), namelijk aan het gerechtshof in Den Haag om maatregelen vragen. Dat is duur, want dan moet je een advocaat meebrengen die namens jouw club optreedt.

  Is het raar als ik, in al mijn naïviteit, denk dat je bij het OM een verzoek tot vervolging kan indienen? Nu is het OM natuurlijk druk, druk, druk (vrijspraak eisen en zo) en zitten ze niet te wachten op deze verzoeken. Rechtspraak in dit soort zaken is tot nu toe ook voornamelijk woordenboekrechtspraak gebleken (Sickes, Betz). Toch zou je volgens mij, als er eens een keer weer een dode valt (en dat gaat vroeg of laat gebeuren) het OM dan aansprakelijk kunnen stellen voor het niet vervolgen. Nogmaals, het kan zijn dat ik heel naïef ben; ik heb meer verstand van andere zaken.

  @ Bram

  Waarom zou je van een commissie verlangen iets te doen wat geen der 16,8 miljoen burgers belangrijk genoeg vindt om te doen? [..] Bedoel je dat de Nederlandse bevolking de kwesties in het geheel niet belangrijk vind?

  De RCC vind het niet belangrijk als er geen bezwaar (in drievoud, via de officiële wegen, met onderbouwing etc.) ingediend wordt. Ze vragen zich waarschijnlijk ook niet af waarom er zo weinig van dit soort verzoeken ingediend worden. Het is gewoon een heel gedoe. Daarna?

  De brutale kwakzalver trekt zich uiteindelijk niets van die uitspraak aan. Hij wordt dan op de Rode Oor lijst geplaatst. Dat zal hem leren! En de bezwaarmaker ook. Die is dan ook gelijk gebombardeerd als tandenloze tijger.

  Keihard bloggen heeft natuurlijk altijd zin.

 11. Jah, ik heb mbt die bio-oil reclames al eens geprobeerd wat in te vullen. Was flink wat werk en dan lezen: ivm onderhoud kunt u op het moment niet… Argh.

  Ik vind dat idee van die procedure beschrijven helemaal niet gek. Zat ondertussen zelf te denken aan een checklist voor het schrijven van dergelijke artikelen. Ik geef nl. toe dat ik bijv. de website van de VtdK helemaal niet had gecheckt. Bij het beschrijven van het WUR onderzoek naar biovoer in de ouderenzorg had ik er niet aan gedacht om de ‘goede reden’ voor het baggeronderzoek aan te geven. Dat soort dingen. Lijken me redelijk wat overeenkomst in te kunnen zitten. Weblogje schrijven -> helft van het werk reeds gedaan?

 12. Marie Prins says:

  @Bram: Ja, ik ben diezelfde persoon.
  De RCC is in hoofdzaak een organisatie van adverterende clubs, met de Consumentenbond als enige vertegenwoordiger van de consument. En ze mogen niet eens op eigen inititief aan de gang, maar alleen nadat er klachten zijn geweest. Dat in acht genomen doen ze hun werk – voor zover ik het kan beoordelen – goed. Vertraging van de behandeling komt meestal door fratsen van de beklaagde. Maar het is een tandeloze tijger. Niettemin worden beklaagden van tijd tot tijd zo kwaad dat ze met dagvaardigingen dreigen.
  De KOAG/KAG bekijkt alleen of de advertenties vrij zijn van medische claims. Zuiver taalkundig.
  Een lijst van mijn zaken bij de RCC is te vinden op http://www.rechtkrom.nl/wegwijs/rcc1.html.
  Voor de RCC heb ik nooit een formulier ingevuld. Ik heb gewoon een brief geschreven, elke keer weer.
  En wat MMS betreft, Health Cananda, http://www.hc-sc.gc.ca/index-eng.php, waarschuwt daar al jarenlang geregeld voor. Als je ze in het Frans wilt lezen, vervang dan eng door fra.

  Rie

 13. Its van der Lely says:

  Ik ben gebruiker van MMS. Eindelijk een middel dat WEL werkt voor mijn c.o.p.d.
  Ik kon niet meer lachen, ging over in hoesten, kon amper meer sjouwen, moest 3 puffen per dag gebruiken, nu nog 1 puf en die gaat er over een maand ook af. Genezen kan heel simpel zijn en MMS is geen geneesmiddel en ook geen wondermiddel het is een simpel chemisch proces.
  Ik kan weer lachen zonder te moeten hoesten ik heb veel meer lucht, kan veel meer sjouwen
  Het enige probleem met MMS is, het is goedkoop en de farmaceutische industrie kan er niks aan verdienen omdat er geen patent op gemaakt kan worden en er zal dus nooit onderzoek naar MMS gedaan worden.
  mensen mogen blijkbaar niet genezen, in mijn geval zal ik dus met de puffers moeten blijven werken met alle gevolgen van dien

 14. Hoi Its.

  Ik zal aan je denken als ik een keer colloïdaal zilver, bachbloessem, polariser plates, schusslerzout of een ander kwakzalfje nodig heb.

  http://www.drogisterijdevlierboom.nl/

  Pecunia non olet.
  http://www.itsvanderlely.nl/consultprijzen.html

  Werkze!

 15. Oei, een magnetiseur!

 16. wilmamazone says:

  Vers van de pers:
  Feelgod bij Tros Radar vandaag:

  Re: Mineral Miracle Supplement (MMS): radar 11 okt 2010 – 11 mei 2011 16:10

  De firma Meditech Europe Ltd. uit Emmeloord is zeer ontstemd over de onprofessionele handelwijze van consumentenprogramma TROS Radar. In de uitzending van 11 oktober 2010 wordt volgens bestuurder H. Hoornveld zowel de firma zelf als het product MMS (Miracle Mineral Supplement) onrechtmatig in diskrediet gebracht. Besloten is tegen de hoofdredacteur Antoinette Hertsenberg van TROS Radar een klacht in te dienen. Ondertussen is TROS Radar door de Raad voor de Journalistiek al op de vingers getikt.

  Waaruit bestaat de klacht aan TROS Radar?
  De klacht van bestuurder H. Hoornveld van…………

  En hier hetzelfde bericht:Re: ‘Wondermiddel’ MMS – 11 mei 2011 16:09

 17. JennyJo says:

  Wat wordt er toch ook weer een onzin gedebiteerd daar door de forumleden:

  Oh, niet verder dan 3 druppels?
  Dan moet je 1 druppels terug gaan en dan testen wat je lichaam aankan, kan zijn dat je lichaam met 3 druppels al veel bacterien uitscheidt. Dus paar dagen 2 druppels als dat wel goed gaat en dan weer keer proberen 3 druppels.

  Ik zit nu aan de 1 maal daags 6 druppels, gebruik mms nu 3 weken en heb rustig opgebouwd en zit nu aan de 6 druppels. doe meestal 3 dagen dezelfde hoeveelheid druppels, dus rustig opbouwen.
  En heb tot nu toe nog geen last van diarree of iets. Alleen beetje warmte vlagen en beetje wazig zien. maar da is zo weer over. Is gewenning van het lichaam aan de mms. Je lichaam moet langzaam wennen aan mms.

  Je verstand staat er bij stil.

 18. wilmamazone says:

  Noot:
  Beide berichten van Feelgod waren al snel verdwenen bij de Tros zonder vermelding daarvan.

  Hier het hele bericht:
  http://www.nieuwsbank.nl/inp/2011/05/03/A013.htm

 19. Nu klagers door middel van een vooraf afgesproken interview uitgebreid aan het woord zijn gekomen, ziet de Raad geen grond voor het oordeel dat verweerder hen onvoldoende gelegenheid voor wederhoor heeft geboden. Verweerder behoefde dan ook niet in te gaan op het aanbod van klagers om (nogmaals) hun visie over MMS aan verweerder kenbaar te maken.

  Met betrekking tot het uitgezonden citaat “Van kanker ga je niet dood, aan de behandeling ga je dood” is de Raad van oordeel dat de beelden geen andere conclusie toelaten dan dat Hoornveld – ook als hij deze uitspraak zou hebben gedaan nadat hij verteld heeft dit aan een door hem gelezen boek te ontlenen – zelf inhoudelijk achter de inhoud van die uitspraak staat. Ter zitting is deze passage samen met klagers bekeken, en Hoornveld heeft toen erkend dat hij achter deze uitspraak staat. Aldus is het verwijt dat verweerder het citaat uit zijn context heeft gelicht ongegrond, nu de strekking van de uitspraak geen geweld is aangedaan […]

  Al met al kan niet gezegd worden dat de berichtgeving van verweerder eenzijdig en tendentieus was.

  Alleen met de verborgen camera had Hoornveld een puntje….

  Door toch (bij hun eerste bezoek) gebruik te maken van een verborgen camera en de beelden daarvan uit te zenden, heeft verweerder grenzen overschreden van hetgeen – gelet op de eisen van journalistieke verantwoordelijkheid – maatschappelijk aanvaardbaar is.

  Lees zelf
  http://www.rvdj.nl/2011/18

  Niets over de uitspraak van RVJ bij Tros of bij Hoornveld. Dat spreekt voor zich.

 20. JennyJo says:

  Ja precies, de uitspraak had totaal geen betrekking op de inhoud van de uitzending, integendeel bijna zo lijkt het wel, maar enkel en alleen op het gebruik van de verborgen camera. Nou, het mocht wat.

 21. Hans Claassen says:

  Hartelijk dank voor de vele neagtieve reacties. Ik ben daardoor er op geattendeerd. Ga nu na het vele lezen gaan gebruiken. Prima. Oja voor de antikwaks. Ga zo door met je tijd te verspillen. Ik doe nuttiger dingen, nl mensen helpen èn mijzelf. Doei

 22. JennyJo says:

  Nou meneer Claassen, ik heb toch heel sterk de indruk dat u alleen hoofdzakelijk zichzelf helpt.

 23. jannie says:

  Wie zijn hier eigenlijk de domkoppen. De instanties die het toelaten om de anti-biotica te misbruiken!! Ik hoop niet dat jullie de MMS ooit nodig zullen hebben maar als je het ooit nodig hebt gebruik het dan…het kan je leven in een noodsituatie redden….!!

  En ga je tijd eens besteden aan het onderzoeken van gevallen die zijn genezen van pijn of chronische aandoeningen. Denk je nu werkelijk dat moeder natuur de farmaceutische industrie heeft uitgevonden om onszelf te genezen. Ik geef toe daar hebben we ook prachtige medicijnen door gekregen maar al het andere uitschakelen….nee! Waarom moeten nieuwe ontdekkingen alleen maar gedaan worden door intelligente studiebollen. De anti-biotica is ook bij toeval ontdekt…! Waarschijnlijk ontleen je je zekerheid aan wetenschap helaas is dit ook een wereld van manipulatie en controle. Jammer dat je dat nog niet kunt zien. Kijk eens verder…zou ik zeggen…..!

 24. Jan Willem Nienhuys says:

  Ik hoop niet dat jullie de MMS ooit nodig zullen hebben maar als je het ooit nodig hebt gebruik het dan

  Hier weer een voorbeeld van een typische altodrogreden:
  ‘Wat zul je zeggen als je dood bent, en god jou naar de hel stuurt?’
  ‘Wat zul je zeggen als morgen de homeopathie wetenschappelijk bewezen wordt / de buitenaardse reptielen die ons regeren hun vermomming afwerpen / etc.’

  Algemeen patroon: de gesprekspartner indringend confronteren met een hypothetische toekomst waarin deze zijn ongelijk moet bekennen’.

  Dit type argument wordt gebruikt als de alto/reli eigenlijk niks meer kan inbrengen.

 25. JennyJo says:

  Ik zie ook niet wat MMS met “moeder natuur” te maken heeft. Het is gewoon een door mensen samengesteld chemisch goedje.

 26. zomaar says:

  wat een hoop kortzichtige reacties.. .
  antibiotica word gemaakt uit paddestoelen ..

  dachten jullie echt dat alles uit een fabriek moet komen?
  medicijnen worden vaak gemaakt van planten en kruiden.
  Kijk eerst eens verder en zie hoe er mensen baat bij hebben..
  en hoe de farmaceutica in mekaar zit.

 27. Zou je Zomaar Tamiflu vergeten, waarvan de grondstof uit ster-anijs gewonnen wordt! Maareh, hoe de farmaceutica (farmacie?) in elkaar zit? Bedoel je daarmee de wijze waarop een product tot stand komt vanuit de initiële labproeven via de verschillende fasen van onderzoek naar uiteindelijk de grote gerandomiseerde onderzoek, die zorgen voor de verkleining van bias in het zicht op hoeveel baat mensen hebben bij een middel (al dan niet plantaardig)?

 28. JennyJo says:

  Neeheee, dat bedoelt Zomaar niet, Zomaar bedoelt gezellig zelf paddestoeltjes stampen in je knusse keukentje en dan daarmee van alles en nog wat genezen, zoals moedertje natuur het altijd heeft bedoeld. Domkopje toch!

 29. Jan Willem Nienhuys says:

  Zomaar zou misschien definitief van zijn waandenkbeelden afkomen door een gezellig maaltje Amanita phalloides klaar te maken voor zichzelf. Wel eerst googelen!

 30. JennyJo says:

  Wat een goed idee JW! :mrgreen:

 31. JennyJo says:

  @Zomaar

  Effe klein vraagje: waar wordt MMS eigenlijk van gemaakt?

 32. wilmamazone says:

  JWN:

  Zomaar zou misschien definitief van zijn waandenkbeelden afkomen door een gezellig maaltje Amanita phalloides klaar te maken voor zichzelf. Wel eerst googelen!

  Noot: Je hing om duistere redenen achter het filter Jan Willem….

  Muziekje bij?:

  http://lyricskeeper.nl/nl/die-toten-hosen/amanita-phalloides.html

  Die Toten Hosen – Amanita Phalloides

  Songtekst:

  Bei Herz-, Kreislauf- und Schluckbeschwerden,
  Atemnot und Kotzgefhl und weilich-gelbem Zungenbelag,
  bei Depression und Impotenz, krperlicher Passivitt
  und pltzlichem Harnrhrenbrand:
  Therapie!
  Therapie!
  Bei rheumatoiden Gliederschmerzen, Lhmungen im Lymphsystem,
  bei Brennen und Stechen im Herz:
  Therapie!
  Therapie!
  3×7 Tropfen am Tag Amanita phalloides –
  und gerne mehr, wenn man es vertragen kann –
  Amanita phalloides
  Bei grundloser sexueller Erregung, Stockschnupfen und Auswurf,
  bei chronischer Parsthesie,
  bei Herpes und Furunkulose, Speichelfluss und Heiserkeit
  und allgemeinem Elendsgefhl
  3×7 Tropfen am Tag Amanita phalloides –
  und mehr, wenn man es vertragen kann –
  Amanita phalloides
  Bei immer wiederkehrendem Wurmbefall
  und Schleimbildung im Hirn,
  spastischem Zustand der Schlundmuskulatur
  und von dem Augenmuskelkern
  3×7 Tropfen am Tag Amanita phalloides –
  und gerne mehr, wenn man es vertragen kann –
  Amanita phalloides
  Therapie!
  Therapie!
  Therapie!

 33. @JennyJo

  Hoe kon ik zo dom zijn! Maareh, als we het dan hebben over paddestoelen stampen, dan weet ik ook nog wel een vermakelijk paddo’tje… 🙂

 34. JennyJo says:

  Het kan zomaar reuze gezellig worden in Zomaar’s keukentje!

 35. Tegendraads says:

  Jullie afkeer voor MMS (bij voorbeeld), zonder enig ernstig onderzoek, lijkt me alleen ingegeven door belangen in de iatrogene geneeskunde en haar selecte chemische dure preparaten. Er is geen enkele intellectuele eerlijkheid te bespeuren en intellect al helemaal niet.
  En eerlijk gezegd ik denk dat MMS jullie hierbij niet kan helpen.
  Jullie zouden misschien eens iets positiefs kunnen doen door na te gaan waarom men nog niets beters gevonden heeft dan de OK’s heel koud te maken om resistente beestjes wat trager te laten kweken. Isobetadine is zo’n fantastisch ontsmettingsmiddel en toch krijgen zoveel patiënten een paar ziekenhuisbacteriën mee; zelfs mijn huisarts vind dit een raadsel. De melkboeren zijn verplicht dagelijks hun melkinstallaties te ontsmetten met hypochloorzuur (MMS), waarom zou men het OK er ook eens niet mee dweilen. Het blijkt zelfs helemaal onschadelijk te zijn voor de boeren én voor de kalveren, dus jullie moeten er zeker ook geen schrik voor hebben.
  Of is dat te simpel, probeer dan eens te achterhalen waarom de landen die koplopers zijn van Daphalgan ook de koplopers zijn van kanker. Nochtans is die pijnstiller dubbel en dik blind getest en bevat die geen kankerverwekkende stoffen; en toch die vervelende statistieken. Of zou er misschien geen correlatie zijn? Wat ook leuk is om eens uit te pluizen: waarom vrouwen die preventief hun borsten laten amputeren, achteraf heel dikwijls hersentumoren krijgen. Ik kan zeker nog 100 blz doorgaan, maar dat zou gaan vervelen. eigenlijk hebben jullie al een paar keuzes om eens iets verstandigs mee te doen en waar de mensen zouden kunnen mee geholpen worden ipv uitgeroeid.
  Ondertussen raad ik iedereen aan naar een dierenarts te gaan, want die zijn klantenbinding is gebaseerd op het genezen van ziekten, de officiële geneeskunde bindt zijn klanten.. door ziek te blijven.
  Nochtans is het gemakkelijk om tot een betere geneeskunde te komen: men laat de artsen, therapeuten, voedingsdeskundigen enz.. alle dagen de helft zelf gebruiken van wat ze de patiënten hebben voorgeschreven. Na een week zal het kaf van het koren gescheiden zijn.
  De reguliere artsen zijn in de overgrote meerderheid, je hebt daar dus de meeste kans kwakzalvers te vinden. (evidence based!)
  Enfin genoeg gelachen, want daar dient dit forum toch voor, niet?. Ik wens u allen een interessant tijdverdrijf.en hoop dan ook interessante antwoorden en voorstellen te lezen op die paar probleempjes die ik in deze kikkerpoel heb gegooid.

 36. JennyJo says:

  Ik wens u allen een interessant tijdverdrijf.

  Hartelijk dank.

  en hoop dan ook interessante antwoorden en voorstellen te lezen op die paar probleempjes die ik in deze kikkerpoel heb gegooid.

  Dat kunt u vergeten. Uw reactie staat zo vol met nonsens – zonder enige bronvermelding naar “ernstig onderzoek” ook nog – dat daar geen beginnen aan is. Wij hebben wel iets beters te doen dan te reageren op de onzin die u uitkraamt. Schaam u wat en ga uw mond spoelen – met MMS bijvoorbeeld!

 37. Tegendraads says:

  Van bronvermelding gesproken; hierboven niet veel van terug te vinden. En van resistentie voor antibiotica, zeker nooit van gehoord? En preventieve borstamputatie, je hoort zeker in Keulen donderen? En zeker Daphalgan, de kaskraker, daar durf niemand zelfs over te denken dat het de glutathion afbreekt en zo het levermetabolisme lam legt zodat er geen detoxificatie meer kan plaatsvinden. Sorry dat de problemen jullie petje te boven gaan, lach ze dus maar weg. Later als geen enkel antibioticum nog kan helpen, zal de farmaceutica met bvb MMS afkomen als een vanzelfsprekende grote uitvinding van henzelf en er iets aan toevoegen zodat ze het kunnen patenteren. Daar is niets mis mee, maar lach niet met de mensen die het al gebruiken vóór het geptenteerd is. Welke idioten doen er nu colloidaal zilver in Flamazine en in een nieuw zalfje dat dikwijls op de TV te zien was en dat veel kleinere littekens geeft dan Isobetadine, als Colloidaal zilver toch niet werkt? Het zou geen korsten veroorzaken zoals Isobetadine en daarom sneller doen genezen; ze geven zelfs geen referenties aan de kijkers; lijkt veel op kwakzalverij! Misschien laat je het brandwondencentrum in Gent eens weten dat ze slecht bezig door hun catheters in collidiaal zilver te drenken om ze heel steriel te houden en ze gebruiken zelfs aloë vera. Hoe ketters! Of hebben ze daar misschien een reden om hun patiënten écht te genezen, en beter te zijn dan de andere centra?
  Ja geneeskunst is niet zo eenvoudig als jullie denken en wat iemand geneest ..ipv de symptomen te onderdrukken, is een goed medicijn.
  Ja en van homeopathie zijn jullie ook bijzonder goed op de hoogte las ik; zoals de voorzitter van Skepp die wilde aantonen dat verdund slangengif niet werkzaam is. Hij bewees alleen dat het geen bijwerkingen heeft, wat wij al wisten, maar zijn menopauzeklachten (waarvoor het middel dikwijls gebruikt wordt) verbeterden blijkbaar niet. Ja als je hoestsieroop wil testen, zoek dan tenminste iemand die een hoest heeft.
  Jullie zijn een leuke bende, moet de gemeenschap daar zoveel geld in steken om jullie naar de universiteit te laten gaan.
  Gelukkig zijn er toch wel goede artsen die zich van jullie fanatiek geleuter niets aantrekken en toch de mensen willen genezen.
  Nog iets alle statisiteken van Australië + USA tonen aan dat er slechts 2.2% van de 5 jaars overlevenden zijn die werden geholpen door chemotherpie. Kom op tegen kanker!

  All the best!

 38. wilmamazone says:

  JJ:

  Wij hebben wel iets beters te doen dan te reageren op de onzin die u uitkraamt.

  Inderdaad, want Tegendraads lijkt een prototype van de stormram der stomheid en daar is geen kruid tegen gewassen.

 39. Tegendraads says:

  Het was aangenaam te converseren met het gemiddelde Vlaamse intellect. Als ik u een raad mag geven neem vlierbessensiroop, het helpt veel beter dan Tamiflu.
  Verneukel jullie verder in jullie kleine groepje, het kan gelukkig niet veel kwaad en zoek eens een kaars en een bril dan zal je misschien begrijpen dat als je een leugen lang genoeg herhaalt iedereen denkt dat het waar is. Daarom geloven veel mensen nu dat geneeskunde een wetenschap is.
  Nog veel leute en ik ben weg, want ik heb heus beters te doen; bv. mensen helpen om terug gezond te worden.
  Als je nu een beetje boos bent neem dan wat cholesterolverlagers en een extra portie Rilatine, je voelt je straks weer veel beter. en vergeet natuurlijk je margarine met benicol niet, de tegenwoordige wapens tegen overbevolking. Daag!

 40. Tegendraads geeft een prachtig voorbeeld van een Gish-gallop. Weergaloos! Maar nu is het wel welletjes.

 41. serge says:

  Wat heb je dat allemaal prachtig verwoord! Ik wou dat er meer van dit soort mensen waren.

 42. Gerard says:

  De oude indianen, sjamanen, chinesen, kruidengebruikers etc. hebben allen geen dubbelblind onderzoeken gedaan met hun geneesmiddeltjes, waarom zouden ze ook maar voor sommigen hier zullen het ook wel allemaal kwakzalvers zijn. het is zelfs zo triest met de zogenaamde “werkings”bewijsvoering dat wanneer een natuurgenezer een middeltje zou hebben (b.v. MMS) en aankomt met 100.000 patienten die genezen zijn met dit middel,dit niet eens als bewijs zou gelden omdat er geen onderzoek naar gedaan is.
  Laat ze maar schreeuwen dat chemische troep beter is dan natuurmiddelen.
  Chemotherapieen van 20.000 euro zijn natuurlijk een aardige inkomstenbron voor Big Pharma en ziekenhuizen. Oncologen verklaren dat zijzelf wel alternatieven zouden proberen wanneer zij zelf ziek zouden zijn. Voor hun patienten echter zijn zij aangewezen (lees verplicht) op de chemo, daarbij hun eed vergetend of verlogend.
  Ga jullie maar eens dik schamen.

 43. wilmamazone says:

  Gerard:

  Chemotherapieen van 20.000 euro zijn natuurlijk een aardige inkomstenbron voor Big Pharma en ziekenhuizen. Oncologen verklaren dat zijzelf wel alternatieven zouden proberen wanneer zij zelf ziek zouden zijn. Voor hun patienten echter zijn zij aangewezen (lees verplicht) op de chemo, daarbij hun eed vergetend of verlogend.
  Ga jullie maar eens dik schamen.

  Ik denk niet dat wij degenen zijn die ons moeten (gaan) schamen. Op deze site doen we ondermeer niet aan broodje aapverhalen doorvertellen zoals jij:
  https://cryptocheilus.wordpress.com/2010/06/20/weigeren-artsen-zelf-chemotherapie/

  Weigeren artsen zelf chemotherapie?

  eindconclusie:
  Weigeren artsen zelf chemotherapie? Nee, zeker niet!

 44. 100.000 mensen genezen van een verkoudheid MET het gebruik van koffie. Maar dat is heel wat anders dan genezen van verkoudheid DOOR het gebruik van koffie. Correlatie en causatie… Aan de andere kant: 100.000 casebeschrijvingen van mensen die genezen van AIDS of malaria, door alleen gebruik te maken van MMS? Kom maar op! Daar is vast een daverend case-control onderzoek van te maken. Alleen zal meneer Jim nooit op een fatsoenlijke manier die 100.000 casussen aanleveren. Omdat ‘ie ze niet heeft… Meneer Jim is een charlatan.

 45. Gerard says:

  Ik moet je teleurstellen, oncologen verklaren wel degelijk dat zijzelf geen chemo zouden gebruiken wat wil je ook als je hele immuun systeem naar de knoppen geholpen wordt en de kanker dubbel zo hard terug slaat na verloop van tijd en je dan geen immuunsysteem meer hebt dat terug kan vechten; afgelopen uit! Kijk naar de statistieken en verwonder u.
  En over broodje aap gesproken, daar ben ik ook geen voorstander van echter, ik heb persoonlijk met een terminale longkanker patient gesproken die na twee weken behandeld te zijn met MMS vrij van kanker is (kliniek in Duitsland net over de grens bij Venlo). Ongetwijfeld zult u het wel op een placebo effect gooien maar dat is inmiddels wel bekend.
  De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik hem daarna niet meer gesproken heb dus niet weet hoe zijn gezondheid nu is. MMS zal zeker geen wondermiddel zijn in het algemeen maar in nog mindere mate geldt dit voor chemotherapie en dat maakt deze discussie nogal triest want de pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet.

 46. JennyJo says:

  MMS is een van de meest stompzinnige vormen van kwakzalverij. MMS doet helemaal niks tegen welke ziekte dan ook, ook niet tegen kanker. Het is gewoon weer hetzelfde deprimerend-domme kwakgeleuter wat je hier neerplempt. Scheer je weg en schaam je.

  En nee, MMS is inderdaad geen wondermiddel, het is pure oplichterij. Meneer Jim Humble lacht zich tranen om al die onnozelaars die zijn praatjes geloven en zijn rommel kopen.

 47. Gerard says:

  …zucht…ja JennyJo…goed JennyJo…dag JennyJo!

 48. JennyJo says:

  Ben je ook al lid van de Jim Humble kerk? Waarin Jim Humble zowel god zelf als diens profeet is? Jim Humble als heilige twee-eenheid zogezegd. :mrgreen:

 49. wilmamazone says:

  Gerard:

  Ik moet je teleurstellen, oncologen verklaren wel degelijk dat zijzelf geen chemo zouden gebruiken wat wil je ook als je hele immuun systeem naar de knoppen geholpen wordt en de kanker dubbel zo hard terug slaat na verloop van tijd en je dan geen immuunsysteem meer hebt dat terug kan vechten; afgelopen uit! Kijk naar de statistieken en verwonder u.

  Over precies welke (wie, wat, waar, waneer) statistieken zou ik mij moeten verwonderen dan?

 50. JennyJo says:

  Mij verwondert het ten zeerste dat iemand blijkbaar statistieken ziet die helemaal niet bestaan.

 51. wilmamazone says:

  @JennyJo

  Mij verwondert het ten zeerste dat o.a. jij en ik nog in leven zijn dan met een naar de knoppen geholpen immuunsysteem. Alletwee chemotherapie gehad en ik óók nog bestraald.

  Ik ben zelfs in geen járen verkouden geweest of een wondje gehad dat niet/moeilijk genas ect., en dat is dan niet logisch volgens het Humble-evangelie van meneer Gerard toch?

 52. Gerard says:

  Je hebt gelijk,die bestaan niet! je hebt een punt! Voor mijn beurt gesproken! PROOST dan maar! Wat wel bestaat is het grote aantal sterfgevallen aan allerlei soorten kanker en daaraan kunnen we in ieder geval de conclusie trekken dat er niet al te veel patienten met chemo geholpen zijn anders dan als palliatieve behandeling. Er is niets mis mee om eens om je heen te kijken als mens om alternatieven te vinden zonder meteen verbaal afgemaakt te worden door een stel fanatiekelingen die blijkbaar niet het vermogen hebben om op een fatsoenlijke manier een discussie te voeren, als u in de gezondheidzorg werkt hoop ik u nooit tegen te komen.
  Laat duidelijk zijn dat ik artsen hoog in het vaandel heb alleen heb ik iets tegen big pharma.
  Ik vind het jammer dat veel artsen niet eens hun grenzen verleggen om ook alternatieven te bezien. Er zijn tal van chemische misbaksels geproduceerd die voor medicijnen moesten doorgaan en waar mensen aan dood gegaan zijn en artsen hebben die voorgeschreven het blijft dus uitkijken.

 53. Gerard says:

  Oh, en ik ben beslist geen “Humble evangelist” maar slechts iemand die openstaat voor alternatieven dus rustig maar hoor, opgewonden standje!

 54. JennyJo says:

  Ik vind het jammer dat veel artsen niet eens hun grenzen verleggen om ook alternatieven te bezien.

  MMS is geen alternatief, er valt wat dat betreft helemaal niks aan te bezien.

 55. JennyJo says:

  Ik ben zelfs in geen járen verkouden geweest

  Ik ben nu toevallig verkouden. Maar aangezien ik daar voorspoedig van herstel lijkt me niet dat er wat mis is met mijn immuunsysteem.

 56. JennyJo says:

  Je hebt gelijk,die bestaan niet! je hebt een punt! Voor mijn beurt gesproken!

  Ja, klopt. Het is weer de bekende kwakzalversopschepperij.

 57. wilmamazone says:

  Gerard:

  Je hebt gelijk,die bestaan niet! je hebt een punt! Voor mijn beurt gesproken! PROOST dan maar! Wat wel bestaat is het grote aantal sterfgevallen aan allerlei soorten kanker en daaraan kunnen we in ieder geval de conclusie trekken dat er niet al te veel patienten met chemo geholpen zijn anders dan als palliatieve behandeling.

  Die statistieken waar ik mij zo over moest verwonderen bestaan nu opeens niet meer? Vebazingwekkend!

  De gemiddelde 5-jaarsoverleving van alle soorten kanker is tegenwoordig ruim 60%. Dat wil niet zeggen dat die patiënten ook allemaal chemotherapie hebben gehad, want dat wordt lang niet altijd geadviseerd.
  Er zijn ook vele soorten chemo/combinaties daarvan en die zijn in de loop der tijd steeds verfijnder geworden. Dat heeft er b.v. voor gezorgd dat de overlevingskansen van kinderen met leukemie zijn gestegen van pakweg 10% naar ruim 70%.

  Van alle mogelijke ‘alternatieve’/niet reguliere kankerbehandelingen is bekend dat de overlevingskans 0% was, 0% is en 0% zal blijven, omdat het niet kán werken.

 58. henryk says:

  Lees dit eens voor de lol : http://www.infowars.com/breaking-news-cancer-drugs-make-tumors-more-aggressive-and-deadly/

  Voor het overige vind ik het niveau van het stuk en veel reacties meer dan onhebbelijk. Het kostte me moeite om door te lezen vanwege het hoge gehalte aan negativiteit.

 59. Noemen van Natural News; daar stop je dan met lezen. En wat betreft dat gehalte aan negativiteit; goed te lezen dat de geest van het verhaal duidelijk is bij de lezer. Er is nl. geen enkel spoortje van respect voor dergelijke nonsens bij schrijver dezes.

 60. henryk says:

  Snap niets van deze reactie.

 61. wilmamazone says:

  Henryk:

  Snap niets van deze reactie.

  Dat begrijpen we hier volkomen Henryck.

  We waren/zijn op deze site namelijk prima op de hoogte van de baarlijke nonsens die ondermeer bij Natural News verkondigd wordt, maar die er bij jou blijkbaar in gaat als gesneden koek. Wij lezen dat dus wel, maar niet voor de lol.

  Ik stel voor, dat je eerst zelf eens verder kijkt dan je eigen neus lang is.

 62. henryk says:

  Weer een negatieve reactie met een hoog gehalte aan eigendunk. Laat verdere reacties maar zitten. De teneur van deze zeiksite is nu wel duidelijk. Ga lekker door met zeuren.

 63. wilmamazone says:

  @Henryk

  Ach wat jammer nou! Omdat ik toch nog wakker was en in een aardige bui, besloot ik je te helpen door juiste info over die studie over chemotherapie voor je op te zoeken. Maar wie weet, heeft iemand anders er dan nog wat aan:
  https://cryptocheilus.wordpress.com/2013/02/03/guido-jonkers-van-wanttoknow-en-zijn-kankerdeskundigen/#more-9000

  Truste lieverd en straks gezond weer op.

 64. Stanley Allen Meyer (water powered car) says:

  Big Pharma en overheiden etc. geven geen reet om ons en hebben een hele andere agenda dan wij. Alles waar Big Pharma geen geld aan kan verdienen wordt sowieso betiteld als kwakzalverij en onderzoek naar alternatieve geneeswijzen wordt koste wat het kost door TPTB (The Powers That Be) tegengehouden. Ze willen niet dat we massaal gezond worden/blijven.
  Als je op zoek wilt naar het kwaad, volg dan het geld.

  De mainstream media wordt gebruikt om mensen te manipuleren of dom te houden.
  Informatie die daar gegeven wordt dient primair het belang van overheid of grote corporaties.
  De meeste mensen hebben totaal geen idee van in hoeverre hun totale leven gemanipuleerd wordt en dat we continu voorgelogen worden over van alles en nog wat.
  De journalistieke waarde van een Tros Radar uitzending neem ik dan ook met een korrel (zee)zout.

  Als er niet genoeg gebrainwashte individuelen zijn die zich geroepen voelen zichzelf op te werpen, worden er ook veel mensen ingehuurd om alleen maar negatieve berichten te posten op het net of om een blog te beginnen zoals deze.
  Er worden zelfs speciaal Internet bedrijfjes te begonnen die producten verkopen die lijken producten waar veel mensen bewezen baat bij hebben, maar echter expres niet werken.
  Helaas werkt het verwarring stichten goed om het gros van het vee in toom te houden.

  Mensen wordt wakker! Leer van persoonlijke ervaringen van mensen, doe research naar de zogenaamde “suppressed information” (in de breedste zin) op het Internet. Bedenk dat overheden, pharmaceutische bedrijven, de olie- en energie industrie en alles waar geld mee gemoeid is, andere belangen hebben dan wij en dat ze bereid zijn hier ver voor te gaan. We worden dom gehouden en uitgemelkt als vee en we hebben er geen erg in…
  Hoe meer weerstand er in de (publieke) media tegen controversele technologiëen, ideëen, onwikkelingen en producten zoals MMS en baking soda is, des te aannemelijker het is dat het voor veel mensen werkt en dat ze minder of geen geld kunnen verdienen aan je….

  Go Chloordioxine (MMS), Go Baking Soda!!!
  Ik zou me eerder druk maken over wat we via ons drinkwater en via ons voedsel binnenkrijgen dan over de mogelijke side effects van het juist gedoseerd gebruiken van dit spul, mocht het niet doen wat je ervan verwacht had….

 65. onderzoek naar alternatieve geneeswijzen wordt koste wat het kost door TPTB (The Powers That Be) tegengehouden

  en zo weet je direct dat je een commentaar links kunt laten liggen… De een noemt het wetenschappelijk bewezen, de ander zegt dat onderzoek wordt tegengehouden. Wat is het nu?

 66. JennyJo says:

  Wetenschappelijk bewezen dat wetenschappelijk onderzoek tegengehouden wordt? :mrgreen:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: