Quote van de dag

” Medische redenen van persoonlijke aard “

gympower

Hier het verhaal. Hier de hits op google. Hier nog wat voor de dames. Hier wat Flabby Physics voor de heren.

We zwaaien!

Advertenties

19 Responses to Quote van de dag

 1. Nog steeds geen boze ouder van een down-kindje aan de lijn die mij op hoge poten even ‘uitlegt’ dat ik nu het nakomelingetje associeer met een drugsgebruiker. [/ valtalweermeereactie]

  Ik had nog zo mooi kunnen argumenteren dat het gebruik van wit poeder m.i. ook in de gehandicaptensport usance is.

 2. wilmamazone says:

  http://nos.nl/artikel/191087-van-gelder-gebruikte-weer-cocaine.html

  Van Gelder gebruikte weer cocaïne

  Turner Yuri van Gelder is uit het WK-team gezet omdat hij opnieuw cocaïne heeft gebruikt.

  eindquote:

  Bondsvoorzitter Geukers vertelde op de persconferentie dat Van Gelder zelf aan de bondsarts mee had gedeeld dat hij een terugval had gehad en dat hij dus niet betrapt was bij een controle.

  De arts briefde de bekentenis over aan Gootjes, die daarop “een kwartier later” besloot Van Gelder uit team voor het aanstaande WK in Rotterdam te zetten.

  Geukers zei dat het voor Van Gelder wel “einde oefening” in de sport zal zijn. “Er is gigantisch veel geïnvesteerd in Yuri, maar het vertrouwen is nu onherstelbaar beschadigd.”

 3. Hmz… Cocaïne een medische reden? Toch een met m’n artsen overleggen. Kan lucratief worden.

 4. Quote van de dag is imo eigenlijk “schoorsteenimmigratie”. (Bonneux) God wat een vent :*)

  *topic hijacked*

 5. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3704/Yuri-van-Gelder/article/detail/1032839/2010/10/13/Van-Gelder-ontkent-dat-hij-cocaine-heeft-gebruikt.dhtml

  ‘Van Gelder ontkent dat hij cocaïne heeft gebruikt’

  Yuri van Gelder weerlegt de bewering van gymnastiekbond KNGU dat hij bekend zou hebben cocaïne te hebben gebruikt. Dat zei Hans Horneman, directeur van mediabedrijf Omnicom waarvoor de turner vanaf 1 september pr-werkzaamheden verricht, woensdagavond in het tv-programma De Wereld Draait Door.

  Horneman had eerder al aangegeven de sporter gesproken te hebben waarbij Van Gelder had aangegeven de mentale druk een WK te turnen niet aan te kunnen. Nadat de KNGU met de verklaring kwam dat Van Gelder cocaïnegebruik had bekend was er nogmaals contact. ‘Yuri heeft me gezegd dat hij nooit heeft toegegeven cocaïne te hebben gebruikt en dat hij donderdag met een persverklaring komt’, aldus Horneman, die meldde dat de voormalig Lord of the Rings naar Portugal is afgereisd.

  Van Gelder werd dinsdag uit de selectie voor de WK gezet.

 6. wilmamazone says:

  Ik voel met je mee Yuri.
  http://nos.nl/artikel/191338-verklaring-yuri-van-gelder.html

  Verklaring van Yuri van Gelder

  Na een lange afweging heb ik de beslissing genomen om via deze weg een gedetailleerde verklaring af te leggen van mijn kant van het verhaal.

  Om op voorhand zeer duidelijk te zijn over het geen waar zo druk over wordt gespeculeerd: Nee, ik heb geen cocaïne gebruikt.

  Wat er precies gebeurd is, is het volgende. Zoals ………..

  quote:

  Ik heb op de dag van aankomst in Rotterdam in vertrouwen aan de bond medegedeeld dat ik vanwege neerslachtige gevoelens, wat een gevolg was van de grote druk die er de afgelopen tijd op mij rustte tezamen met het vervolgtraject van de behandeling welke op bepaalde momenten zwaar tegenviel, er over dacht om mezelf terug te trekken als deelnemer aan het WK in Rotterdam.

  Ik heb aangegeven dat hoe hoger de druk werd, hoe vaker ik vreesde voor een terugval. Omdat ik koste wat kost een dergelijke terugval wilde voorkomen leek het mij een betere optie om mezelf niet bloot te stellen aan alle druk die het WK met zich meebrengt en om tijdelijk afstand en rust te nemen totdat ikzelf aanvoel dat mijn psyche ook klaar is voor rentree in de topsport.

  Mijn grote fout is geweest dat ik tot het allerlaatste moment heb gewacht met mijn persoonlijke gevoelens kenbaar te maken aan de KNGU. Ik begrijp dat de KNGU zich ongemakkelijk voelde bij het feit dat ik me terug trok van het WK, zeker omdat ik dit op het allerlaatste moment had besloten.

  Wat zich echter de afgelopen dagen in de media heeft voltrokken mag ronduit schandelijk genoemd worden. Of het berust op………….

  eindquote:

  Ten slotte wil ik duidelijk kenbaar maken dat ik het voor de individuele personen binnen de organisatie en de deelnemers van het WK in Rotterdam zeer spijtig vindt dat deze mediahype als een donkere wolk over het WK hangt. Ik wil dan ook hierbij de mogelijkheid aangrijpen om mijn welgemeende excuses aan te bieden over de ontstane situatie en daarnaast ook veel succes te wensen aan mijn collega turners van het Nederlandse mannen- en vrouwenteam.

  Yuri van Gelder

 7. Er zijn verschillende manieren waarop ik het topturnen kan blijven beoefenen. […] uit te komen als turner voor een ander land

  Columbia heeft al interesse getoond. Ook Suriname en de FARC overwegen van Gelder in te lijven.

 8. JennyJo says:

  Oh. Ben je dan niet zenuwachtig als je uitkomt voor een ander land? Dat snap ik niet.

 9. wilmamazone says:

  Ik begrijp het prima. Het was NU een kwestie van wel willen, maar toch niet kunnen. Té snel onder torenhoge druk nog tijdens het vervolgtraject van de behandeling welke op bepaalde momenten zwaar tegenviel. De Lord of the Rings is ook maar een mens en geen Superman. Als het slechts een kwestie was van wat zenuwen niet onder bedwang hebben had hij de topsport sowieso nooit gehaald.
  Ik hoop van harte dat hij het gaat redden op alle gebied.

 10. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/opinie/commentaar/article3253162.ece

  Yuri van Gelder is geen held, maar een mens. Waarom verrast ons dat?

  De WK turnen beginnen, maar onze beste man doet niet mee. Yuri van Gelder is opnieuw gezwicht voor verlokkende cocaïne. Jammer voor het turnen, jammer voor Nederland, maar bovenal een drama voor de sporter zelf, die alles ontkent.

  Wat we weten, is hoe sterk de lokroep van een riskant genotsmiddel kan zijn. Van Yuri van Gelder kan niemand beweren dat hij geen wilskracht heeft, want dan was hij nooit zo’n goede ringenturner geworden. Toch zou hij volgens de Gymnastiekunie opnieuw naar de cocaïne hebben gegrepen.

  quote:

  We willen zo graag helden zonder zwakke kanten, maar die bestaan nu eenmaal niet. Churchill won de oorlog, maar was een alcoholist. Van Gelder kan fantastisch turnen, maar heeft een probleem met cocaïne, zo bleek vorig jaar. Wie stenen gaat gooien naar Van Gelder, kan zich beter afvragen hoe sterk hijzelf is. En de vraag is legitiem waarom we altijd maar weer mensen op een voetstuk plaatsen, om ze er vervolgens van af te gooien zodra blijkt dat het ook maar mensen zijn.

  (dikgedrukt door mij)

 11. JennyJo says:

  QFT

 12. Pfff *proest*

  Churchill won de oorlog, maar was een alcoholist.

  en vervolgens:

  En de vraag is legitiem waarom we altijd maar weer mensen op een voetstuk plaatsen, om ze er vervolgens van af te gooien zodra blijkt dat het ook maar mensen zijn.

  ROFLMAO

  Churchill won de oorlog? Churchill was een radertje in de machinerie. Sure, een radertje dat veel aandacht kreeg en wellicht ook verdient, maar dat is werkelijk een onverdiend voetstuk….What about Patton, what about de fouten van de Duitsers, what about de Russen? What about de honderdduizenden nee miljoenen, mannen die hun leven lieten in de grootste geldverspilling ooit (WOII)? Dat Churchill een alcoholist was is niet het probleem, maar het brein van de schrijver, die Churchill op een voetstuk plaats waar ‘ie niet op hoort. Watt vond zeker de stoommachine uit volgens deze schrijvert…. Waarom schrijft ie niet op: ‘de man die uit een landinsvaartuig sprong en verdronk, nog voor ie een schot had gelost, won de oorlog, maar sloeg thuis z’n vrouw bont en blauw’.

  Ohw ja, schrijvert: kwestie van evolutie, kunnen we ook niets aan doen. Beetje nadenken zou een berg helpen oké, maar laat dat nu maar niet over aan ‘het volk’. Of aan jezelf for that matter.

  Nu vind ik topsport en de bijbehorende voetstukken in essentie een belachelijk iets en de uitmeting van het hele drama een aanklacht voor een maatschappij, maar soit.

  Ik ben persoonlijk vooral benieuwd naar een stukje evidence. Wie biedt? De turnbond?

 13. wilmamazone says:

  http://www.ad.nl/ad/nl/1021/Meer-sport/article/detail/519754/2010/10/15/Advocaat-Alle-dopingtesten-Van-Gelder-waren-negatief.dhtml

  Advocaat: Alle dopingtesten Van Gelder waren negatief

  De advocaat van turner Yuri van Gelder zegt dat zijn cliënt zich vrijwillig aan dopingtesten van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) heeft onderworpen en dat álle tests negatief waren. Van Gelder werd de dag nadat hij de WK-selectie werd uitgezet nog gecontroleerd, aldus Cor Hellingman.

  De raadsman onderzoekt momenteel de mogelijkheid van een claim tegen de gymnastiekunie. ,,We kunnen pas echt een claim formuleren als we de volledige schade in beeld hebben. Dat zijn we nu aan het onderzoeken. De Lotto heeft aangekondigd af te haken als sponsor. Blijft zij bij dat voornemen, dan is dat schade.”

  eindquote:

  Hellingman vervolgt: ,,Dus is hij medisch ongeschikt bevonden omdat hij psychisch de druk niet aankon. Wat de bond naar buiten heeft gebracht is reglementair en feitelijk onjuist en blijkbaar ingegeven door paniek. De bond heeft erkend dat daarbij het belang van Van Gelder is opgeofferd. Hierbij is Van Gelder nodeloos beschadigd. Zo ga je niet met een topsporter om. De bond heeft heel veel uit te leggen.”

  De KNGU had Van Gelder volgens Hellingman juist moeten beschermen. ,,Van Gelder had bij de bondsarts hulp gevraagd omdat hij bang was voor een terugval. Ze heeft dat daarna doorgegeven aan de Topsportmanager. De bond had daar nooit mee naar buiten moeten treden, maar had Van Gelder in bescherming moeten nemen.” (ANP)

 14. wilmamazone says:

  Van Gelder met een iets andere versie -de laatste?- van het hele verhaal:

  Yuri van Gelder: bekentenis cocaïnegebruik was smoes

  Yuri van Gelder heeft in oktober vlak voor de wereldkampioenschappen turnen in Rotterdam een leugen gebruikt om het toernooi te kunnen ontvluchten. Dat heeft de ringenspecialist vrijdag gezegd. Van Gelder vertelde de turnbond KNGU en het mannenteam dat hij cocaïne had gebruikt. Hij had de drugs echter niet gebruikt, zoals ook in dopingtests naar voren is gekomen, maar deed de valse bekentenis om zich te kunnen terugtrekken van de WK.

  ‘Ik kon de druk niet meer aan en dacht alleen op die manier onder de WK uit te komen. Ik vertrouwde erop dat mijn bekentenis vertrouwelijk was’, aldus Van Gelder, die vooralsnog geen procedure begint tegen de KNGU. ‘We zijn in gesprek en dat ziet er veelbelovend uit. Ik hoop volgend jaar weer wedstrijden te turnen.’ Van Gelder verklaarde eerder dat hij tegenover de KNGU niet had gezegd dat hij weer cocaïne had gebruikt.

  Van Gelder heeft lang gewacht met zijn verhaal. ‘Ik heb er een maand lang helemaal doorheen gezeten. Ik ben ernstig beschadigd, maar wil wel verder met mijn sport.’ De ‘Lord of the Rings’ beseft dat zijn valse bekentenis onhandig was. ‘Het is heel stom dat ik dat heb gedaan. Ik wilde daar zo snel mogelijk weg en kon het niet op blessures gooien.’

  quote:

  In het Zuid-Europese land begon Van Gelder alweer met trainen. ‘Daar kwam ik fysiek en mentaal goed van terug. Nu gaat het dan ook goed en ben ik zo goed als klaar om wedstrijden te turnen.’ Hij traint nu gewoon in eigen land en hoopt na gesprekken met de bond weer voor Nederland uit te komen.

  Dat fysieke geloof ik nog wel, maar bij dat mentale zet ik toch de nodige vraagtekens.

 15. wilmamazone says:

  http://nos.nl/video/204374-volledig-interview-yuri-van-gelder.html

  Het volledige interview van NOS-verslaggever Vlado Veljanoski met turner Yuri van Gelder. Hij geeft toe dat hij, aan de vooravond van de WK turnen in Rotterdam, aan zijn ploeggenoten heeft opgebiecht dat hij weer cocaïne had gebruikt.

 16. wilmamazone says:

  Nu maar hopen op: eind goed al goed.

  http://www.nrc.nl/nieuws/2010/12/22/yuri-van-gelder-en-turnbond-tekenen-vrede/

  Yuri van Gelder en turnbond tekenen vrede

  Gymnastiekbond KNGU en Yuri van Gelder zien het weer zitten in elkaar. De ringenspecialist, die in oktober dit jaar een naar eigen zeggen valse bekentenis deed over hernieuwd cocaïnegebruik, mag weer gebruikmaken van de trainingsfaciliteiten van de bond.

  eindquote:

  De KNGU erkent nu “nadrukkelijk dat zij in de berichtgeving rondom het WK 2010 terughoudender had kunnen en moeten zijn, met name daar waar het de privacy van Yuri betrof.”

  Geukers zei tijdens die persconferentie in oktober ook dat de turncarrière van Van Gelder voorbij was. Nu stelt hij dat uit de gesprekken van de afgelopen dagen “is gebleken dat hij een goed plan heeft om weer 100 procent gezond en topfit te worden.”

 17. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3704/Yuri-van-Gelder/article/detail/1852993/2011/02/27/Yuri-van-Gelder-haalt-EK-limiet-Alles-klopte.dhtml

  Yuri van Gelder haalt EK-limiet: ‘Alles klopte’

  Turner Yuri van Gelder haalde zondag bij kwalificatiewedstrijden in Roermond moeiteloos de limiet voor de Europese titelstrijd in Berlijn. ‘Ik heb de afgelopen weken goed getraind, goed gerust, goed gegeten, Alles klopte’, sprak de ringenspecialist die in oktober uit de WK-selectie was gezet omdat hij bekend had opnieuw cocaïne te hebben gebruikt.

  De bekentenis, zo verklaarde hij later,……………

 18. wilmamazone says:

  Ik had gehoopt dat ie het zou halen, maar jammer maar helaas:
  http://www.nrc.nl/nieuws/2011/10/15/van-gelder-komt-ten-val-in-wk-finale-en-mist-spelen/

  Van Gelder komt ten val in WK-finale en mist Spelen

  Yuri van Gelder is er bij het WK turnen in Tokyo niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. De ringenspecialist draaide een prima oefening, maar kwam bij de afsprong ten val.

  [..Zonder de val, die een vol punt aftrek betekende, zou Van Gelder het zilver hebben gepakt…]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: