CON-CERN?

Wilt u even allemaal in uw achtertuin kijken? Kunt u ze even aanwijzen? Aanwijzen? Wat? Nou, die zwarte gaten die er zouden ontstaan bij de ingebruikname van de Large Hadron Collider (LHC).
Er werd moord en brand geschreeuwd op de usual-suspectsites. We gingen allemaal weer eens deaud.

CERN speelt een Quantum Russisch roulette met de hele mensheid […] Dit zou de grootste genocide van de geschiedenis kunnen betekenen. Gelijk aan 1000 maal de Holocaust.

De eerste mini-oerknal is geproduceerd in Zwitserland. De zwarte gaten zitten, zo laat het zich aanzien, alleen in de grijze massa van de complottertjes.

Wat waren ze er druk mee. De patiënten van Argusoog.

CERN een tikkende tijdbom

De eerste experimenten zouden plaatsvinden op 9/11. Nine eleven !!einz11!1. Dat was genoeg om het hele zooitje te triggeren.

De gekozen datum van 9/11, waarom deze datum? Misschien de troefkaart van het lot? Dan zijn er nog andere zaken waarbij wel vraagtekens gezet kunnen worden maar allemaal bij elkaar wel weer een extra dimensie kunnen geven; Het logo van Cern (waarin drie zessen verwerkt zitten (konden ze werkelijk niet iets anders verzinnen?)Het beeld van Shiva (the destructor) in het complex. Waarom specifiek een ring onder Geneve? […] Er zijn nu ook al andere bronnen die 9/11 aanwijzen voor een event. Zou dit aan elkaar gekoppeld kunnen zijn?

U ziet. Hoogstaande wetenschap van de auteur daar bij Argusoog. Mijn gedachten werden nog het best verwoord door Joepie:

Wacht even, dus het kostte je 4 dagen speurwerk om deze website te vinden en te concluderen dat de betreffende mensen van de website het bij het juiste eind hebben?

Spijker, kop…raak. Er zijn al heel lang heel veel wetenschappers betrokken bij dit project. Ja, er waren een aantal mensen die waarschuwden of vragen stelden bij het project. Hoe dat allemaal zat kunt u nalezen op een Wiki-pagina.

Safety of particle collisions at the Large Hadron Collider

Als je, zoals de auteur beweert, vier dagen bezig bent met speurwerk kom je deze toch vanzelf tegen? Alle referenties van de discussie hieromtrent staan netjes onderaan. Maar ja. Dat is moelukke text enzo en er zijn wel héél veel referenties. Barracuda (zie RRS-feed) schreef:

Je kunt er de atoomklok op gelijk zetten: iedere technologie die meer dan tien regels uitleg vergt, wordt door dit volk volkomen verkeerd begrepen en uitgelegd.

SS (Strange Science)

Uw Crypto verzeilde daar in een discussie met Patrick Savalle, owner and editor of one of the bigger Dutch weblogs Zapruder Inc, maar dit terzijde.

Alweer een complotverhaal het zwarte gat van de wetenschap ingezogen.

Next!

Advertenties

2 Responses to CON-CERN?

 1. wilmamazone says:

  De eerste experimenten zouden plaatsvinden op 9/11

  Ze zijn zondag de 7e al begonnen, stiekem natuurlijk. 😉

  http://noorderlicht.vpro.nl/noorderlog/bericht/44143464/

  ma 8-11-2010

  LHC creëert eerste mini-Oerknallen
  Deeltjesversneller van Cern bij Genève schiet sinds zondag lood-ionen op elkaar

  Wie al bang werd van het opstarten van de Large Hadron Collider in maart, doet vanaf nu helemaal geen oog meer dicht. In plaats van losse protronen, botsen nu in de ondergrondse vacuumbuis loodionen op elkaar, loodatomen die ontdaan zijn van hun elektronen. De overblijvende atoomkernen bestaan elk uit zo’n tweehonderd protonen en neutronen, en de energie per botsing is nog dertig keer zo hoog als bij een proton-protonbotsing.
  De LHC schiet deeltjes op elkaar met een geweld dat in het laboratorium nooit eerder vertoond is, wat de angst opriep dat hierbij een mini zwart gat kan ontstaan, dat vervolgens de materie om zich heen begint op te slokken, groeit en tenslotte de aardbol verzwelgt.

  Diverse zware commissies en adviesraden hebben zich al over het vermeende gevaar gebogen, en kwamen unaniem tot de conclusie dat de kans nihil is. Uiteraard overtuigde dat de ware alarmisten niet. Om te beargumenteren dat de proton-protonbotsingen veilig zijn, wijzen fysici op kosmische straling. Die bestaat voor een deel uit protonen, waarvan sommige een veel hogere energie hebben dan de LHC haalt. Deze botsen op lichte atoomkernen van zuurstof of stikstof hoog in de atmosfeer. Daaruit is in viereneenhalf miljard jaar nog nooit een aarde-verzwelgend zwart gat ontstaan, dus in de LHC kan dat ook niet, stellen zij. Maar uit de ruimte komen geen lood-ionen of andere zware atoomkernen binnen met een enorme energie, dus de lood-loodbotsingen in de LHC zijn echt nieuw.

  Daarom schiet de LHC die loodionen ook op elkaar: fysici verwachten dat uit de extreem hete klont protonen en neutronen heel even een quark-gluon plasma ontstaat, een minuscuul klompje van de exotische materie zoals die voorheen alleen heeft bestaan in de eerste microseconde na de Oerknal. Elk proton en neutron bestaat uit drie quarks, bijeengehouden door een wisselend aantal gluonen, de deeltjes die de Sterke Kernkracht overbrengen . De temperatuur die bij de lood-lood botsingen ontstaat is circa 10.000 miljard graden, een miljoen maal hoger dan in het binnenste van de zon. Bij die temperatuur ‘smelten’ de honderden protonen en neutronen samen tot een soep van hun samenstellende delen.

  Het quark-gluon plasma spat bijna meteen weer uit elkaar in talloze gewone deeltjes, die in de grote detectors terecht komen. Fysici hopen zo meer te weten te komen over wat er gebeurde in de eerste microseconde na de Oerknal en hoe de Sterke Kernkracht precies werkt in protonen en neutronen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: