Paranormale Kinderen SBS6

Waar we op andere terreinen alle mogelijke moeite doen om kinderen te beschermen tegen mogelijke gevaren en bedreigingen, laten we in Paranormale Kinderen SBS6 en Liesbeth van Dijk kinderen gijzelen om ze bloot te stellen aan vermijdbare risico’s. Daar is geen reden voor te bedenken, anders dan een afschuwelijke commerciële motivatie.

Herman de Regt en Hans Dooremalen, al eerder besproken op deze site i.v.m. hun boek “Wat een onzin” over o.a. Derek Ogilvie, Char en Pim van Lommel, doen op DeJaap verslag van het nieuwe SBS6 programma paranormale kinderen.

Update: Deel 3 op deJaap (29 nov)

Bovenstaande quote komt uit deel 2. De Regt en Dooremalen kondigen drie delen aan. Uit deel 1

Paranormale Kinderen (1): Geen bewijs voor het paranormale.

Weten de makers van het SBS6 programma dat het paranormale niet bestaat? Zelfs als ze het niet weten, zouden ze het toch moeten weten. Bij een programma over het geestelijk welzijn van kinderen moet je je natuurlijk zo goed mogelijk laten informeren. Als de makers zich hebben laten informeren, dan moeten ze weten dat alle wetenschappelijke gegevens erop wijzen dat het paranormale niet bestaat.

Deel 2:

Paranormale Kinderen (2): Het risico dat het kind loopt

De Regt en Dooremalen ontpopppen zich wederom als voornaamste critici t.a.v. de huidige pulp-televisie. Ze beargumenteren dat dit soort televisie helemaal niet zo onschadelijk is als ze oogt. Zeker niet als je in je televisieprogramma’s gemisbruik maakt van kinderen.

Update:

Mag zo’n programma als Paranormale Kinderen eigenlijk wel gemaakt worden? Wij denken van niet. Wij voelen ons hierin gesterkt door het gegeven dat de ‘professionele’ therapeuten gelieerd aan het programma, geen van allen aangesloten zijn bij het NIP, het Nederlands Instituut voor Psychologen.

Paranormale Kinderen (3): Mag dit zomaar?

Advertenties

27 Responses to Paranormale Kinderen SBS6

 1. Er zijn weinig programma’s die ik echt niet kan aanschouwen. Paranormale kinderen is er één van. Wat een idiote schertsvertoning. Religieus fundamentalisme van de bovenste plank.

  Ik schaam me enigszins dat ik bovenstaand stuk niet zelf heb geschreven. Hulde Cryp. En natuurlijk aan de Regt en Dooremalen.

 2. Ko van Dijk says:

  Herman de Regt ging behoorlijk af is mijn mening. Hij heeft ook de ballen verstand van de materie. Ik heb dat wel waarbij ik moet toegeven dat het programma van Liesbeth aan alle kanten rammelt. Maar dat staat los van het feit dat paranormale kinderen wel degelijk bestaan en het met die tere kinderziel reuze meevalt.

 3. Sinterklaas en het flying spaghettimonster bestaan ook. Dat de tweede nooit een eigen TV-programma heeft gekregen is mij een raadsel.

  Herman de Regt was gisteren samen met programmamaker Liesbeth van Dijk te gast bij Pauw en Witteman.

  http://tinyurl.com/derecht-vandijk-P-W

  Dat de Regt niets van paranormale kinderen weet is misschien waar. Liesbeth van Dijk weet daarentegen niets van wetenschap en onderzoek. Ik vond ze allebei niet heel erg sterk overkomen in de uitzending.

 4. Jan Willem Nienhuys says:

  @ Ko van Dijk

  Volgens mij is het punt dat De Regt en Dooremalen proberen te maken dat sommige kinderen inderdaad een tere ziel hebben, bij wijze van spreken dan. Aangezien de ouders van die ‘paranormale’ kinderen waarschijnlijk niet weten hoe ze daar mee om moeten gaan en een tv-maakster met een medium-praktijk al helemaal niet, is er toch een bepaald risico.

  Dat argument ‘het valt wel mee met de tere kinderziel’ is van hetzelfde gehalte als het argument dat vaccinatie tegen mazelen niet nodig is, omdat 99 van de 100 kinderen niets overhouden van die ziekte (behalve dan enkele weken schoolveruim). Het gaat juist om die ene percent die er wel wat van overhoudt of zelfs doodgaat (percentage bij benadering). Een ander voorbeeld van een foutief ‘valt wel mee’ argument waar de fout makkelijk in te zien is, betreft rijden onder invloed. Wie met teveel alcohol in het lijf gaat rijden zal in 99,9% van de gevallen wel heel thuiskomen. Maar dat is niet veilig genoeg. Het aantal doden door alle oorzaken in het verkeer bedraagt ruwweg 1 per 100 miljoen gereden kilometer, en dat is al te veel.

  Als Liesbeth van Dijk die paranormale kinderen zonder veiligheidsgordel op de voorbank van haar auto zou laten meerijden, zou ze een forse boete kunnen krijgen en als ze dan ook nog eens geen rijbewijs zou hebben zou het als misdrijf geteld worden. Maar wat ze ze aandoet in haar programma is aanzienlijk gevaarlijker, niet omdat met grote zekerheid (zeg meer dan 50% kans) die kinderen wat overkomt, maar omdat het risico onacceptabel groot is, namelijk meer dan 0,01% kans.

  Misschien heb ik geen gelijk, maar als Ko van Dijk kan aantonen dat de kans op psychische schade minder is dan laten we zeggen 0,01 procent, dan moet hij het maar aantonen, in plaats van ‘reuze meevalt’ te roepen.

 5. JennyJo says:

  Ik kan ook niet naar dat programma kijken, je mag kinderen zoiets gewoon niet aandoen.

  Overigens kan ik naar geen van dergelijke programma’s kijken, van Derek Ogilvie moet ik ook over mijn nek. Ik zit met kromme tenen van plaatsvervangende schaamte te kijken en hou het niet langer dan 5 minuten vol.

 6. Dan is er nog het feit dat deze kinderen schaamteloos geëxploiteerd worden. Kijkcijferkanonnetjes. Liesbeth van Dijk doet zo mooi uit de doeken dat ze de kindersjes wil helpen. Het lijkt mij voor wat dat betreft nu niet bepaald een ideale setting met een camera voor je neus. Bovendien zijn ‘geholpen’ kinderen m.i. helemaal niet interessant voor het programma.

  Wat verstaat van Dijk eigenlijk onder ‘helpen’? Ze zegt in de uitzending van P&W dat ze een kinderpsychologe heeft ingeschakeld. Wat verstaat deze kinderpsychologe onder ‘helpen’? Het lijkt mij sterk dat een psycholoog het verstandig vindt dat kinderen met hun hele hebben en houden op de ‘buis’ komen en door ‘medium’ Liesbeth van Dijk ingefluisterd/bevestigd krijgen dat het heel normaal is dat je ‘entiteiten’, afkomstig van een naburige begraafplaats, ziet.

  Nu valt het natuurlijk best mee met de tere kinderzieltjes. We proppen heel veel kindertjes al heel vroeg in het leven vol met de wormen en maden van ons eigen geloof. Dat is normaal. Niets paranormaals aan. We denken hierdoor een stevig fundament te leggen om kinderen in het verdere verloop van het leven te ondersteunen. Je kunt je echter afvragen hoe stevig dat fundament is als je het baseert op imaginaire vriendjes of vijandjes.

 7. JennyJo says:

  Ik vind het een vorm van kindermisbruik.

 8. wilmamazone says:

  Nog wat meer achtergrondinformatie en kritische noten:

  http://www.skepsis.nl/paranormale-kinderen.html

  Paranormale kinderen
  Geesten als onzichtbare vriendjes

  door Rob Nanninga

  Kinderen die een onzichtbaar vriendje hebben, weten gewoonlijk dat anderen dit vriendje niet kunnen zien omdat ze het verzonnen hebben. Er zijn echter ook kinderen die beweren dat ze contact hebben met een geest.

  I see dead people’, zei de negenjarige Cole Sear tegen de kinderpsychiater in de memorabele film The Sixth Sense (1999). De psychiater geloofde het jongetje en raadde hem aan de geesten te helpen. Hij ontdekte pas aan het slot dat hij zelf ook een geest was – vermoord door een wraakzuchtige ex-patiënt die als paranormaal begaafd kind ten onrechte voor hallucinaties was behandeld.

  Het is niet meer louter fictie. In 2008 zond het Amerikaanse netwerk A&E Television een zesdelige serie uit onder de titel Psychic Kids. In elke aflevering figureerden enkele paranormale kinderen, die meestal beweerden dat ze geregeld geesten zagen. Ze mochten hun gaven demonstreren aan het medium Chip Coffey, die hen in spookhuizen rondleidde. Hoewel de makers geen middel schuwden om het voor de kijkers spannend te maken – met schrikachtige beelden en griezelmuziek – werkte er ook een klinisch psycholoog aan de serie mee, Lisa Miller. Zij is hoofddocent aan de Columbia University in New York en was in 2008 voorzitter van de sectie ‘Psychology of Religion’ van de American Psychological Association.

  Dr. Miller verdiende haar sporen met…….

  eindquote:

  Het zal niet lang meer duren voordat de paranormale kinderen ook op de Nederlandse tv doordringen. sbs6 wil er na de zomer een serie over uitzenden, die zal worden gepresenteerd door het gewiekste medium Liesbeth van Dijk, eerder actief als fondsenwerver en berucht van de serie Op Zoek naar het Zesde Zintuig. Het Jeugdjournaal zond in april al een item uit waarin Liesbeth werd geïntroduceerd als deskundige en reclame mocht maken voor haar programma. Ze zoekt nog meer kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar die over hun ervaringen willen vertellen.

  Er is in Nederland ook al een echte autoriteit die de kinderverhalen serieus neemt: de klinisch pedagoog en psycholoog dr. Pieter Kousemaker. Hij was jarenlang verbonden aan de Leidse Universiteit, maar heeft nu een praktijk die zich op bijzondere kinderen richt. Deze kinderen kunnen naar zijn overtuiging in een ‘andere wereld’ kijken, die buiten onze waarneembare werkelijkheid bestaat. Kousemaker wil er een handboek over schrijven, want de huidige wetenschappelijke theorieën schieten volgens hem tekort.

  http://www.sceptica.nl/2010/10/paranormale-kinderen-op-sbs6-vervuilt-wederom-de-nederlandse-beeldbuis/

  Eerder meldde we je al dat SBS met een nieuw programma kwam, genaamd ‘Paranormale Kinderen’. Na programma’s als ‘Het Zesde Zintuig’, ‘De Babyfluisteraar’ ‘Derek Ogilvie: The Ghost Whisperer’, gaat SBS dus wederom onze beeldbuis vervuilen. Vanaf woensdag 20.30 is het namelijk zover! HET WOENSDAGAVONDPROGRAMMA WAAR HEEL NEDERLAND VOOR KLAAR ZIT! DIT MAG JE NIET MISSEN! We gaan aftellen: 10! 9! 8! 7… Oke, genoeg grapjes, eigenlijk is er namelijk weinig reden om te lachen.

  De goedgelovige Nederlander wordt namelijk wederom in de maling genomen door paranormale praatjes uit de mond van Liesbeth van Dijk, die eerder te zien was in het eerste seizoen van Het Zesde Zintuig. Lees hieronder de officiële aankondiging van SBS……

  eindquotes:

  Dit gaat toch werkelijk te ver?! Kinderen, die waarschijnlijk gewoon erg veel fantasie hebben, worden neergezet als ‘speciale’ kinderen. Heb jij vroeger als kind geen fantasie-wereldje gehad? Mochten het toch ‘paranormale’ kinderen zijn, wat zeer onwaarschijnlijk is, dan vinden wij het nog steeds enorm onverantwoordelijk. Mogelijk zijn het namelijk al kinderen met problemen, die het op school al niet makkelijk hebben. En als ze wekelijks ook nog op SBS 6 te zien zijn, zal dat helpen voor die kinderen?!

  De ontwikkeling van het (kinder)brein lijkt op deze manier te worden gebruikt als een bewijsstuk voor ‘het paranormale’. Het is een beetje te vergelijken met Sinterklaas. Wanneer kinderen krijgen te horen dat ze helderziend zijn (door hun ouders), dan geloven ze het ook en zullen ze in de fantasiewereld blijven leven. Kinderen worden dus misbruikt door de waanideeën van ouders, die zelf heilig in ‘het paranormale’ geloven. Dit noemen wij pas kindermisbruik! Maar goed, alles draait om de kijkcijfers, nietwaar SBS?

  .

 9. wilmamazone says:

  Voor wie toch wil kijken (heb ik nog niet gedaan):

  http://www.sbs6.nl/web/show/id=1315192/langid=43

  Paranormale Kinderen (4)
  woensdag 24 november 2010 21:30
  Kijk hier Paranormale Kinderen terug van woensdag 24 november 2010.

  (de 1e 3 uitzendingen zijn daar ook te bekijken)

 10. JennyJo says:

  De denkwereld van Dr. Miller:

  Het oude newtoniaanse denken heeft afgedaan, want de kwantumfysica toont aan dat materie door bewustzijn wordt gevormd.

  Huh???! Helemaal zelf bedacht waarschijnlijk. Knappe meid hoor!

  Wetenschappers die dit nog niet inzien, lopen volgens Miller achter bij haar studenten, die niet meer geïnteresseerd zijn in theorieën waarin de Ziel geen plaats heeft.

  LOL! Waar hebben we dit nog meer gehoord…

 11. JennyJo says:

  Leuk stuk bij Skepsis. Ik las daarin over de IJslanders, die naar verhouding veel geesten menen te zien. Verbaast me niets – wie ooit op IJsland is geweest zal het ook begrijpen.

  Maar dat terzijde. Tijdens de oorlogsjaren was het tweelingzusje van mijn vader opgepakt en weggevoerd. Op een gegeven moment zei mijn vader tegen zijn moeder dat hij haar ’s nachts aan het voeteneinde van zijn bed had zien staan. De ervaring was zo indringend dat hij zijn moeder wilde roepen zodat ook zij haar kind zou kunnen zien, maar toen hij opstond verdween de verschijning. Later bleek dat zij waarschijnlijk omstreeks die tijd gestorven is. Wij – inclusief mijn vader – hebben de verschijning altijd afgedaan als een hallucinatie van mijn vader, opgeroepen door de stress van de oorlog en de grote zorg om het zusje en het samenvallen van haar verschijning en het tijdstip van haar overlijden als toeval.

  Overigens vond ik The Sixth Sense een heel goede film – ter verstrooiing ende vermaak, want meer is het niet wat mij betreft.

 12. wilmamazone says:

  Ik heb inmiddels de eerste pakweg 24 minuten gezien en gehoord, maar kon ff niet verder omdat ik er kromme tenen van kreeg. Die Liesbeth van Dijk zag en hoorde ik voor de 1e keer en wat een gehaaide tante zeg!
  Sowieso kwam de 1e casus heel erg geregiseerd/voorgekookt over en was er nauwelijks enige spontaniteit te bespeuren. Zou o.a. wel willen weten hoe vaak de scènes over gedaan zijn, maar er is tevens sprake van suggestieve montage.

  Dit geval had m.i. niets met mogelijke paranormale zaken te maken, maar is -niet eens zó moeilijk- psychologisch te verklaren. Ik voelde i.i.g. meteen wat er in die familie hoogstwaarschijnlijk al jarenlang onbewust speelde. Die hadden meer baat gehad bij een goede psychiater of psycholoog met rouwverwerking als specialisme.

  Dit soort ongenuanceerde programma’s zouden -vooral die waar inderdaad kinderen bij betrokken zijn/worden- niet zomaar de buis mogen verschijnen.

 13. wilmamazone says:

  Ik weet op dit moment niet wat er allemaal precies besproken wordt, maar dit boek staat met stip op mijn verlanglijstje:

  De Vijftig Grootste Misvattingen In De Psychologie – Paperback

  Gebruiken we maar 10 procent van onze hersencapaciteit? Worden baby’s slimmer als je ze naar Mozart laat luisteren? Hebben dromen een symbolische betekenis? Kan hypnose je helpen om je bepaalde dingen weer te herinneren? Bestaat de bijna-doodervaring?

  Gevonden via:
  http://www.kennislink.nl/slideshows/psychologisch-broodje-aap/pagina/1

  Broodje aap
  Psychologie is overal: in het tijdschriftenrek in de supermarkt, op de tafel in de boekwinkel, in films en op televisie. Maar met al die kennis komen ook een hoop misverstanden in de wereld: broodjes aap, of zoals de schrijvers van het nieuwe boek ‘De vijftig grootste misvattingen in de psychologie’ het noemen, psychomythologie. In deze slideshow zet Kennislink de tien meest frappante mythes op een rijtje.

  Je kunt nog tot t/m 1 december stemmen op jouw favoriete broodje aap. Door te stemmen maak je kans op het boek ‘De vijftig grootste misvattingen in de psychologie’.

 14. Pingback: Paranormale kinderen SBS 6 « Danterossetti

 15. wilmamazone says:

  Hier wat geluiden uit de paranormale hoek zelf (kan van deze site niet quoten):

  http://www.paranormaaladviespunt.nl/Paranormaal/kinderen_gaven.html

  Kinderen & gaven

  Boeken over begaafde kinderen:

  http://www.paranormaaladviespunt.nl/Literatuur/begaafde.kinderen.html

  Vooral dit aandachtig lezen:
  http://www.paranormaaladviespunt.nl/Paranormaal/gewoon_paranormaal.html

  De gebruikelijke kwakzalversargumenten komen langs en het onderschrijft mijn gevoelens over Liesbeth van Dijk die in het programma niet meer doet dan indirecte reclame maken voor zichzelf/deze tak van kwaksport. De vergenoegdheid over haar eigen kunnen -kijk mij eens- stond meerdere malen op haar gezicht te lezen in het stukje dat ik gezien heb.

 16. Ko van Dijk says:

  @Jan Willem Nienhuys, jij en ik komen nog uit een tijd dat Sinterklaas een boeman was en dat je een tik van de meetlat op je vingers van de juf kreeg als we ons best niet hadden gedaan. Maar wellicht was jij een voorbeeldig jongetje. Ik was dat niet 😉 Ik wil daarmee zeggen dat ouderen zich druk maken om wat goed voor een kind zou zijn en wat niet terwijl hele volksstammen prima zijn opgegroeid zonder die overdreven aandacht.

  In onze tijd hadden we echter nog vrijwel geen autoverkeer. Je kon gerust op straat spelen. Automobilisten hielden rekening met kinderen. Dat is nu wel anders. De kans dat je kind wordt aangereden is vele malen groter dan vroeger. Daar proberen we iets aan te doen door snelheidslimieten, verkeersdrempels, eenrichtingverkeer enz. Helpt het? Gedeeltelijk maar niet 100% Het leven zit vol risico’s die we onmogelijk allemaal kunnen elimineren. Zo ook met de paranormale kinderen.

  Ik zit midden tussen de volwassen mediums en paragnosten in. Van sommigen zou je kunnen zeggen dat ze een tik van de molenwiek hebben gehad. De meesten verdienen alleen maar heel erg veel geld.

 17. Met dien ten verstande natuurlijk dat paranormale gaven ALTIJD falen in goed onderzoek…

  De vraag is dus waarom je kinderen zou versterken in een volstrekt irrationele overtuiging. Niet hoe je dat zou moeten doen. Waarom zou je een paard achter een kapotte wagen spannen?

 18. Mallemoeder says:

  Paranormale Kinderen SBS6
  Beste mensen,

  Paranormaal
  Dit fenomeen veronderstelt een creator die er drie logboeken op nahoudt: Een van het verleden, een van het heden en een van de toekomst. Driewerf stompzin (eigenlijk vierwerf, want creator incluis)!

  Kinderen
  “Niets is, alles wordt…”.
  Op het gevaar af verguisd te worden: …“Unschuld ist das Kind und Vergessen, ein Neubeginnen, ein Spiel, ein aus sich rollendes Rad, eine erste Bewegung, ein heiliges Ja-sagen”… Ergo: erg veel domme ouders en oplichters maken daar misbruik van.

  SBS6
  Kijkcijfers.

  There it is: de ‘diepte’ begint onder de oppervakte…

 19. Jan Willem Nienhuys says:

  @ Ko van Dijk

  Beste Ko, ik heb het gevoel niet begrepen te worden

  Jij had het over “het valt best mee met de tere kinderziel”

  Ik probeerde uit te leggen dat misschien wel de meeste kinderen wel tegen een stootje kunnen, maar sommige niet. Liesbeth v.D. is niet in staat om te bepalen welke. Ik voeg daar nu aan toe dat onder de ‘paranormale’ kinderen er misschien wel meer zijn voor wie dit soort aandacht heel verkeerd kan uitpakken. Ik weet niet hoeveel het er in werkelijkheid zijn, maar degeen die stelde dat het wel mee valt met de kinderziel moet maar aantonen dat het risico voldoende klein is.

  Dus: Ko van Dijk bewijs maar eens dat minder dan 1 per 10.000 kinderen die aan zo’n programma deelnemen de kans op ernstige psychische schade lopen.

  Ko, jij antwoord hierop dat jij vroeger geen braaf jongetje was. Maar dat was de vraag niet.

  Laat ik een concreet voorbeeld geven. In 1984 deden er zich klopgeestverschijnselen voor in de nabijheid van Tina Rech (14 jaar) in Columbus (Ohio). In plaats van de veroorzaakster tot de orde te roepen en bijvoorbeeld met therapie te helpen, werd het een mediacircus waarin de ‘verschijnselen’ allemaal voor bovennatuurlijk werden gehouden. Tien jaar later ging Tina levenslang de cel in wegens mishandeling en moord op haar drie jaar oude dochtertje.

  Met andere woorden, helemaal denkbeeldig is het risico niet dat dit soort media-aandacht voor ‘paranormale’ kinderen heel erg verkeerd uitpakt. In het geval van Tina Resch weten we natuurlijk niet of tijdige behandeling van Tina wat had uitgemaakt, en de kindertjes van SBS6 zijn misschien ook geen klopgeesten, maar zo maar wegwuiven van de kans op schade lijkt me onjuist, en Ko heeft niets aangedragen om te beargumenteren dat de kans op schade inderdaad kleiner is dan 1 per 10.000.

 20. wilmamazone says:

  Ter informatie:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Paranormaal

  Paranormaal of paranormaliteit staat voor verschijnselen, waarnemingen, wetenschappen of vermogens die niet wetenschappelijk kunnen worden verklaard[1] (het voorvoegsel para betekent ‘naast’ of ‘voorbij’). Volgens een percentage aanhangers van het paranormale is het onmogelijk om paranormale verschijnselen, waarnemingen of gaven te bewijzen, omdat wetenschappelijke tests niet toereikend zijn. Wetenschappers (in dit verband vaak sceptici genoemd) beargumenteren dat niet objectief vast te stellen is of de tests niet toereikend zijn of dat de verschijnselen andere oorzaken hebben.

  De parapsychologie is een controversiële wetenschappelijke discipline die onderzoekt of de menselijke geest in staat is tot het paranormale. Dergelijk onderzoek vindt bijvoorbeeld plaats op het Paranormaal Instituut (P.I.) te Utrecht. Een wetenschapper die onderzoek doet naar het paranormale is Rupert Sheldrake.

  Iemand die regelmatig gebruik maakt van paranormale waarneming wordt in het westen een medium of paragnost genoemd. Omdat het bestaan van paranormale waarneming nooit bewezen is, is het niet mogelijk de betrouwbaarheid van een medium of paragnost objectief vast te stellen. Mensen die zich tot mediums of paragnosten wenden voor advies doen dit doorgaans in goed vertrouwen, vaak als aanvulling op- of als alternatief voor medisch advies. Er bestaat enige controverse aangaande paranormale dienstverlening, omdat hier – anders dan in medische disciplines – geen wettelijke richtlijnen van toepassing zijn, terwijl vanuit de paranormale waarneming soms wel een medische indicatie wordt geclaimd.

  quote:

  Andere benamingen voor bovengenoemde gaven zijn: alziend(-heid), alvoelend(-heid), alhorend(-heid), alruikend(-heid), alproevend(-heid) en alwetend(-heid).

  eindquote:

  Veel individuen die geloven in paranormale verschijnselen en/of ufo’s, hebben een predispositie voor het krijgen van afwijkingen als depressie, dissociatie en ADHD. Deze cognitief beperkende invloeden hebben een uitwerking op de manier waarop deze mensen waarnemings- en interpretatiefouten maken wanneer ze geconfronteerd worden met werkelijk bestaande fenomenen. Een onderzoek uit 2006 in het Journal of Psychology toonde aan dat zowel gelovers in paranormale verschijnselen als ufo-gelovers significant vaker lijden aan depressies en concentratiestoornissen en andere psychische aandoeningen dan anderen.[2]

 21. wilmamazone says:

  Alles voor de kijkcijfers:
  http://paranormaal.blog.nl/rtl4-para/2010/10/19/rtl-sbs-6-kopieert-ons#more-4426

  RTL: SBS 6 kopieert ons

  RTL-baas Erland Galjaard heeft op BNR uitgehaald naar concurrent SBS 6. Volgens hem kopieert de zender teveel dingen van RTL:…………

  eindquotes:

  Kortgeleden kondigde SBS 6 het programma Paranormale Kinderen aan. “Het thema paranormaal is allang te zien op RTL 4, maar ook andere zenders mogen uiteraard met thema’s aan de gang. Alleen het voornemen was om het ‘Help, Mijn Kind Heeft Een Zesde Zintuig’ te noemen. Dat is een combinatie van twee RTL-titels. Dat is heel ongebruikelijk. Dat vond ik wel ergerlijk. Maar ook dom. Als je je als zender probeert te profileren, dan moet je dat juist niet doen”, aldus de tv-baas.

  Galjaard zegt zich niet te irriteren aan de concurrent: “Maar soms denk je: kan het niet even wat anders?” Het kopieergedrag van SBS lijkt echter niet veel vruchten af te werpen. De zender kampt al tijden met zeer matige kijkcijfers.

 22. wilmamazone says:

  Het kan geen kwaad/onschuldig vermaak in deze tak van sport volgens het evangelie van o.a. Ko van Dijk?!:
  http://paranormaal.blog.nl/paravisie/2009/09/04/symptomen-bezetenheid#comment-41966

  SYMPTOMEN BEZETENHEID

  Er is volgens Roelof Tichelaar een onderscheid tussen lichamelijke, psychische, bovennatuurlijke en religieuze symptomen van bezetenheid.

  Voorbeelden van lichamelijke symptomen zijn:………

  Geplaatst door inge op 3 februari 2010 om 13:52

  Ik weet zeker dat ik een kwade entiteit bij mij heb. Daarom zijn vele van de beschreven veranderingen op mij van toepassing. Ik heb een 9 dagen gebed gekregen en vandaag mijn laatste gebed gedaan en daarna ben ik ziek van vermoeidheid geworden. Ik weet niet meer wat ik hiertegen moet doen en ben echt dringend op zoek naar hulp. Dit duurt nu al vele jaren en mijn eerste confrontatie was toen ik een jaar of 5 was, ik ben nu 33 dus dit is aardig lang en wordt er nu moedeloos van. help a.u.b.

  Geplaatst door karin op 3 februari 2010 om 14:17

  Voorbeelden van religieuze symptomen zijn onder andere:

  – Weerstand tegen God en Jezus Christus, het niet kunnen uitspreken van Jezus’ naam;

  – Weerstand tegen gebed;

  – Weerstand tegen sommige Bijbelteksten, vooral de teksten die herinneren aan de overwinning door Jezus Christus.


  Volgens mij hebben daar tegenwoordig heel veel mensen last van… ik heb ooit eens een figuur meegemaakt – het bleek achteraf toch……………

  Geplaatst door sandra op 4 februari 2010 om 11:13

  jip ik ken dat, ook vanaf mijn 5de.ik zag geesten en liep ze achterna, daarna begonnen de pesterijen zoals mijn naam roepen op een gemene pesterige manier. al jaren kan niet slapen omdat ik het hoor, door de jaren heen met dromen kon ik de toekomst voorspellen (alleen de dingen die voor mij belangrijk waren). als ik een migraine aanval had elke week was ik op ijn zwaktst, en dan zag ik ze recht voor me, en het waren geen lievertjes. toen ik kinderen kreeg had ik er geen last van of laten we het zo zeggen geen tijd voor, maar ze kwamen weer terug en hard. ik begon ook een verband te zien. mijn vader heeft van die stemmingswisselingen. ik heb toen beslten om een kaarsje te branden en bevool het om het weg te gaan.in de naam van god, jezus, moeder maria en aartengel michael. heb dat drie kwartier gedaan. mijn moeder belde de volgende ochtend. je vader is met barstende hoofdpijn opgestaan maar er is een grote last van zijn schouders afgevallen en hij moest aan mij denken. en daar was mijn antwoord. soms wordt ik nog lastig gevallen, maar nu heb ik zoiets van ben er klaar mee, retour afzender of zet spiegels op, of maak in gedachten je eigen gouden ei, die zo dik is dat er niemand er doorheen kan, elka dag opnieuw, maak je sterk. het is jouw lichaam met jouw energie, het is alleen van jouw en niemand anders, en zeg tegen jezelf delen is niet mogelijk. wat ik nu ga schrijven is misschien moeilijk om te lezen maar daarom is het belangrijk om jezelf sterk te maken: huis schoonmaken met sali wierook helpt tijdelijk, ze weten je altijd weer te vinden, mocht je het toch willen doen wees niet bang, er zullen spullen gaan bewegen en vallen, zie het maar als het werkt en het probeert zich te verzetten maar jij bent sterker. als het besluit te gaan doen, doe het dan impulsief en zet alle deuren kasten open en de ramen dicht, ga langs elke hoek van het het huis, ook de wc , douch kleine kastdeurtjes en zeg wat ik hier boven al geschreven heb en beveel het om weg te gaan. op een gegeven moment vindt je de intentiteit en dan de confrontatie aangaan, je weet vanzelf wanneer je het gevonden hebt en dan weet je ook wanneer je klaar bent, dan zet je de ramen en deuren open en laat de zon lekker schijnen in je huis, nieuwe energie, je voelt het ook meteen, douch dan ook met zeezout schrub zachtjes, en je bent vernieuwd, zet jouw huis in de gouden bol, koop iets leuks voor jezelf en voor je huis. hoe ik hier aangekomen ben, dit heb ik doorgekregen van mijn gidsen. ik weet ook als je dit leest lezen zij mee en je gedachten ook, daarom wees dan impulsief ga niet plannen, maar doen wanneer het jouw uitkomt. ik weet makkelijk schrijven he doe het maar eens, ja dat heb ik al gedaan en daarom is het voor mij makkelijk, ik ben sterker en wil ook dat jij sterker wordt. gebruik je energie aan dingen die voor jouw belangrijk zijn , er is zoveel leuke dingen te doen en sorry maar voor pesterijen heb ik geen tijd, we hebben wel wat beters te doen,

  Antwoord op deze reactie
  Hanna:
  27 november 2010 om 11:26

  Ik zoek hulp voor vriendin die het heel erg te verduren heeft zozeer dat de entiteit haar onderscheidingsvermogen vertroebelt en haar (na een paar weken helderheid nadat ik haar had begeleid naar gebedsgenezing) weer helemaal in haar macht heeft. Zodra “hij”‘ mij ziet, valt ze me bijna aan. Kan iemand mij in contact brengen met professionele exorcist? Ik kan haar niet verder helpen!
  Hanna

  (dikgedrukt door mij)

 23. JennyJo says:

  Andere benamingen voor bovengenoemde gaven zijn: alziend(-heid), alvoelend(-heid), alhorend(-heid), alruikend(-heid), alproevend(-heid) en alwetend(-heid).

  Wij spreken thuis altijd van alpoependheid.

  Ik dacht trouwens dat dat Paranormale Instituut in Utrecht al enige jaren geleden was opgeheven. Dickie Bierman werkt tegenwoordig aan de UvA – in elk geval de laatste keer nog dat ik over hem hoorde. Verder zeg ik er maar niets over.

 24. Jan Willem Nienhuys says:

  In Utrecht is op de Springweg 7 nog steeds gevestigd het Parapsycholgisch Instituut. Op hetzelfde adres vindt men ook het Van Praag Instituut, waar men Therapeutic Touch kan leren, maar zich desgewenst ook door de arts-acupuncturist Karen Kruithof laten acupuncturen. Bent u op alles uitgekeken, dan is daarnaast op 7a een speelgoedwinkel waar ze ook heel leuke dingen hebben.

 25. wilmamazone says:

  Bent u op alles uitgekeken, dan is daarnaast op 7a een speelgoedwinkel waar ze ook heel leuke dingen hebben.

  😆

 26. JennyJo says:

  Bent u op alles uitgekeken, dan is daarnaast op 7a een speelgoedwinkel waar ze ook heel leuke dingen hebben.

  LOL! Mijn grootmoeder zei het al: overal is troost te vinden, je moet het alleen willen zien.

 27. Hans K says:

  En voor diegenen die er een roeping in zien, er zijn vacatures in de VS http://www.msnbc.msn.com/id/40151974/ns/us_news.
  Mijn vader zaliger zei het al, mensen willen te snel een gemakkelijke oplossing voor een moeilijk probleem. Het is alleen zo vreemd dat het gemak van de oplossing teniet gedaan wordt door de moeite die ze vervolgens moeten doen om de oplossing, die eigenlijk nooit echt een oplossing is geweest, te verantwoorden.

  Ik begrijp de aantrekkingskracht van het paranormale wel, vooral als je heel erg jong bent en nog niet zo veel van de wereld weet is alles een groot wonder, er zijn alleen mensen die daar nooit over heen groeien. Daarbij wil iedereen bijzonder zijn, terwijl de meesten dat nooit zullen zijn omdat dat er gewoon niet in zit ,maar dan tenminste hun nageslacht wel. En eigenlijk is dat laatste de grootste schade die aangericht wordt, kinderen wordt iets voorgehouden dat eigenlijk een projectie is van hun ouders en de mensen die beweren het beste met ze voor te hebben.

  Zelfs als het allemaal waar zou zijn , zelfs als er iets te bewijzen zou zijn van iets dat waarschijnlijk al zo oud als de mensheid is en nog nooit iets van bewijs opgeleverd heeft, zelfs als het allemaal waar zou zijn zoals Ko van Dijk overal maar verkondigt. Zelfs dan is het een schandalige exploitatie van kinderen die deze aandacht beter op een andere manier kunnen krijgen. Exploitatie van kinderen vind ik sowieso niet kunnen . Het is ook opvallend hoe de ouders in beeld gebracht worden.

  Ko van Dijk krijgt ook weer het platform waar hij zo naar verlangt.

  Vreemd toch dat het niet bestaande en het paranormale allebei zo lastig te bewijzen zijn, het lijkt daarbij ook nog heel erg veel op elkaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: