Anneke Bleeker, not even wrong

181403868

U legt voordat u verder leest even een kleedje op de vloer en zet alvast een glaasje water tegen het verslikken klaar. Waarschuw uw buren wegens geluidsoverlast en doe uw huisdieren even wat bosjes peterselie in de oren. Scherm alle ironie- en bullshitmeters af en bereidt u voor op een hardhandige facepalm. Ready? Here we go…

Magnetrons zijn duivels.
Velen weten dit niet en kopen zo’n apparaat. Alles wat in de winkels staat is aantrekkelijk en pas door voortschrijdend inzicht komen we er met velen hardhandig achter dat heel veel niet zo gezond voor ons is.
De moleculaire structuur van de voeding verandert in de magnetron. Het praat dan niet meer met onze cellen, het veroorzaakt ziektes, nare gevolgen.
Koken op open vuur, gas dus, is het beste. Kookplaten stralen ook en van inductie is ook nog niet echt bekend wat het veroorzaken kan, de meningen zijn nog zeer divers.
Maar een magnetron is zeer te wantrouwen. Zo ken ik het verhaal van een moeder wiens kind allergisch was. De moeder kocht snoepjes in de natuurwinkel, je moet wat… niets is ook zo niets en kleine kinderen…
De snoepjes nam zij mee naar de homeopaat. Deze kon deze snoepjes doormeten en ze bleken niet goed te zijn.
Wat dan? Deze homeopaat was slim en vroeg verder. Waar werden de snoepjes bewaard? In de kast naast de magnetron. Bingo!
Alles was bestraald en kon weg. Ook is dit aan de hand als het apparaat stil staat met de stekker in het stopcontact.

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha……..

Anneke Bleeker legt u even haarfijn uit wat er mis is met een magnetron. Het stukje over de homeopaat die de snoepjes doormeet is ook kostelijk. Ze kunnen nog niet eens hun verdunde oplossingen onderscheiden van gewoon kraanwater…..

Al weer een beetje bijgekomen? Verder lachen? Lees dit stukje van haar bij argusoog.

Wat is alternatief en wat is regulier?

Uit de natuurlijke middelen werden onderdelen nagemaakt, synthetisch gewoon nageaapt! […] Waar men echter niet op gerekend had was het feit dat nagemaakte zaken niet natuurlijk zijn en dus niet ‘spreken’ met de cellen van ons lichaam.

Not even wrong.

Wil jij je kind geen spuit met gif laten geven? Dan ben jij zelf verantwoordelijk voor de gevolgen als het wel ziek zal wordt. Eigen risico, dat zeggen sommigen ook nog. En dan zijn er nog die zo ver gaan dat ouders moeten tekenen dat zij echt zelf de beslissing en dus verantwoording nemen.

Was het maar waar. Het zou een goed idee zijn. Kinderen die gevolgen van kinderziektes overhouden komen op kosten van de samenleving, niet van de ‘natuurminnende’ domkoppen die ze als ouders hebben.

Dat is wat er gaande is, de geschiedenis blijft zich maar herhalen en elke generatie blijft zich stoten als ezels aan dezelfde steen. Tenminste als we dit niet doorbreken. Als we de industrie blijven geloven. Kruiden, daar blijven we op terugkomen. Vroeger verdwenen kruidenvrouwen op de brandstapel. Zij werden als heks betiteld en heksen waren in de verhalen gevaarlijk. Als we de sprookjes bekijken die we aan onze kinderen voorlezen dan prenten we hen dat ook al in. Heksen, daar moet je voor oppassen. Wel, zo werden vrouwen die met kruiden werkten ook heksen genoemd en zij verdwenen als straf veelal op die beruchte brandstapel en hun kennis ging letterlijk mee in de rook op.

Lijkt mij logisch. Die gifmengsters zorgden vroeger voor heel veel doden door onoordeelkundig gebruik van kruiden. Oppassen dus voor kruidenvrouwtjes als Bleeker.

Laten we het daar eens op houden. Wij, het volk, zijn wijs. Eigen wijs. Dat is niet eigenwijs, nee, je bent op je eigen manier eigen wijs geworden. Je hebt jezelf weg wijs gemaakt in de informatie […] Neem pure voeding, Omega 3-6-9 in natuurlijke vorm, vitamine C puur natuur en je kunt normaal nadenken

Als Bleeker ooit wijs wordt wordt ze van blijdschap weer gek.

67 Responses to Anneke Bleeker, not even wrong

 1. JennyJo says:

  O jee. O o jee. Wat moet er van ons terecht komen!

  Ik gebruik de magnetron zeer regelmatig om te koken. Voor veel groentes en aardappelen is het ideaal: snel klaar en geen of vrijwel geen zout nodig omdat de smaak beter behouden blijft dan in de pan. Ook maak ik allerlei fruitmoezen in de magnetron.

  Stomen doe ik overigens ook veel; zou dat wel mogen van Anneke Tanneke of zitten er wellicht in mijn roestvrijstalen stoommandje ook allerlei enge dingen waar je vreselijke ziektes van krijgt?

  Maar ja, ik ben dan ook erg van de kook en de bak, Anneke eet waarschijnlijk alleen maar rauwe knollen uit eigen tuin.

  Ik volgde een van de links naar een document van de Vereniging Kritisch Prikken; wanneer wordt die club eens verboden? Het is gewoon een schandaal wat die lui allemaal uitkramen.

 2. JennyJo says:

  Dit zegt het idiote vrouwmens ook in haar stukje:

  Vroeger, toen wij klein waren, was het heel normaal als je juist ergens ging spelen als er een kinderziekte heerste. Dan had je het ook maar gehad.

  Nou, ik weet niet uit welke tijd zij stamt, ze zou weleens jonger kunnen zijn dan ik. Maar mijn moeder liet mij helemaal nergens spelen waar een kinderziekte heerste, ze hield me daar weg tot het voorbij was. En als er echt een ziektegolf was, werd ik zelfs binnen gehouden tot het voorbij was, evenals de andere kinderen uit de buurt.

  Een nichtje van mij is op haar vijfde overleden aan hersenvliesontsteking, een complicatie van de mazelen, mijn ouders hebben nog kinderen met kinkhoest en polio van nabij meegemaakt, net als veel andere mensen in die tijd. En dan zouden onze ouders zo gek zijn om ons uit spelen te sturen in een gezin waar de mazelen heerste? Of waar ze ziek in bed lagen met polio of kinkhoest??

  Ik heb het al eerder gezegd, die vrouw spoort niet, daar zitten een paar hele grote steken los.

 3. wilmamazone says:

  Ik vind dit stukkie hilarisch. Ze komt weerus met haar begravenfobie/grondvervuiling:

  Wij mensen zijn een natuurproduct als we dat zo mogen omschrijven. Wij hebben om ons te voeden ook natuurlijke middelen nodig. Je bent wat je eet! Als je goed eet, natuurlijk eet, straal je ook zichtbaar. Als je kant en klaar maaltijden eet (en dan veelvuldig) krijg je een grauwe uitstraling. Dit is zichtbaar bij velen die hun winkelwagen volladen met vulproducten die zoveel E nummers bevatten dat het zeer lang houdbaar is. Zeer lang houdbaar heeft ook het gevolg dat ons lichaam deze stoffen niet goed kan verwerken en uiteindelijk gaan wij geconserveerd de grond in. Klinkt dit hard? Ach, het duurt ongeveer tien jaar langer voor graven geruimd kunnen worden en dat is het gevolg van onze voeding en de medicijnenindustrie. Pilletje hier, vaccin daar, nog een Chemo’tje… Wat siliconen ingeplant. De aanstaande moeder alvast een vaccin geven, als de baby geboren is nog een paar vaccins en dan beginnen we als het tegenzit ook direct met vitamine K te injecteren. Gaan we van de babytijd naar de bejaarden. Dan strooien ze nog met vaccins, pillen, poeders en voedsel veelal ook nog uit de magnetron.

  (dikgedrukt door mij)

  De zichtbaar stralende herself op foto.

  Op kerkhof bij ruimen: ‘ Godsamme!! Daar heb je weer zo’n geconcerveerd geval. Gooi maar weer dicht Jan.’
  Nabestaanden meteen een dikke rekening voor onnodig open/dicht en aanvullend nog een jaar of 10 grafkosten.
  Dat zal ze leren! Vooral de kankerpatiënten met hun chemo; het moet maar eens afgelopen zijn met die flauwekul.

 4. JennyJo says:

  Persoonlijk vind ik haar niet zo stralen eigenlijk.

  Ik vind mezelf een stuk stralender – maar dat zal we door al die magnetronstraling komen! :mrgreen:

 5. JennyJo says:

  Hoe komt dat stralende vrouwtje aan al die wijsheid? Verzint ze dat zelf?

  Waarom hebben die E-nummers en die chemo’s eigenlijk pas effect op onze “houdbaarheid” als we dood zijn? Maken ze ons eerst dood en zorgen ze er vervolgens voor dat we niet bederven? Zonder koelkast nog wel! Maar waarom bederft voedsel met E-nummers dan wel, ook al ligt het in de koelkast?

 6. wilmamazone says:

  Cremeren vindt Anneke overigens ook 3x niks voor met name kankerpatiënten:

  En of we het nu hebben over begraven of cremeren… dat is hetzelfde. De verkeerde stoffen komen uiteindelijk ook weer ergens terecht! Overigens heeft deze fabrikant ook natuurlijke urnen.

  Maar het is wel goed om eens na te denken over wat er werkelijk gaande is. En dan hebben we nog niet opgenoemd dat wie met kanker geconfronteerd wordt niet automatisch het circuit van Chemo en bestralingen in hoeft te gaan.

  Dat gevoelige onderwerp doet ook altijd nogal veel stof opwaaien, maar feit is ook dat Chemo niet alleen invloed heeft op het eigen lichaam maar ook op de omgeving en dus het grondwater! Weet dat Chemo vloeistof gaten in betonnen vloeren brandt

  Ik kreeg mijn laatste chemo op 15 nov. 2005. Kan ik nu wel of niet met een gerust hart de pijp uit gaan?

 7. Marie Prins says:

  Omdat Anneke Bleeker zo veel jonger is dan ik weet ze niet wat voor schade die “onschuldige” kinderziekten vroeger aanrichtten. Bij mij stierf toen ik in de tweede klas van de lagere school zat een van mijn klassegenootjes aan de mazelen. Zo iets vergeet je niet. Nee, dat was niet eens zo uitzonderlijk. Trouwens zo erg oud hoef je niet te zijn. Bij de laatste mazelen epidemie stierf hier op Walcheren een jongen van 17 jaar. Hij heeft een week in het ziekenhuis gelegen voor hij eindelijk stierf. Dus een zachte dood was dat ook niet bepaald.

  Rie Prins

 8. Brt says:

  @Wilmamazone:

  Ik kreeg mijn laatste chemo op 15 nov. 2005. Kan ik nu wel of niet met een gerust hart de pijp uit gaan?

  Als je met gerust hart de pijp uit wilt gaan moet je nu juist heel veel E-nummers eten. Want dan verga je niet en dan komt er ook niks in het grondwater.

 9. JennyJo says:

  Weet dat Chemo vloeistof gaten in betonnen vloeren brandt

  Wilma en Brt, waar hebben jullie je chemogaten zitten?
  ROTFL!

 10. wilmamazone says:

  Als je met gerust hart de pijp uit wilt gaan moet je nu juist heel veel E-nummers eten. Want dan verga je niet en dan komt er ook niks in het grondwater.

  Ow jee!! Fout bezig dus, want ik bereidde/bereid nog steeds bijna alles zelf met verse producten.

  Daarna ben ik ook nog 25 x bestraald en de laatste keer was op 14 febr. 2006. Stom, stommer, stomst!
  Dat komt nooit meer goed Brt of heb jij nog tips om de scha zo snel mogelijk in te halen?

 11. JennyJo says:

  Ik doe ook altijd vers koken. Maar ja, ik gebruik dan wel regelmatig de magnetron. Heeft die ook conserverende eigenschappen naar iemand weet?

 12. Mallemoeder says:

  Uitgelachen? Dacht het niet. Komt er weer eentje! Citaatje van de niet zo succesvolle droogbloemenverkoopster annex vaccinatie-expert:

  “De kruidenelixer voor ons bevat minimaal 120 soorten kruiden en het is weerstandverhogend. Puur natuur en het product van Jan is goedgekeurd door alle instanties die daar over gaan.
  Een kalkoenhouderij gebruikt ook de elixer van Jan, maar dan de dierlijke versie…”

  Bron: Waar zullen we het over hebben?
  (Even een stukje naar beneden scrollen…)

 13. Brt says:

  @Wilmamazone:
  Ik hoop maar dat je dan toch je griepspuiten haalt! Dan is er nog hoop voor moeder Aarde. Want die griepspuiten zitten ook ook vol met chemo.
  Die bestraling haalt natuurlijk niets uit. Hooguit ben je een voorloper van de nieuwe bestralingsverplichtingen die de Codex Alimentarius ons allemaal op gaat leggen.

 14. Marie Prins says:

  Als je denkt dat kruidenelixers zo veilig zijn dan moet je morgenmiddag naar de U. Wageningen gaan, waar Martijn Martena je uit gaat leggen wat voor – heel erg natuurlijke, maar ook heel erg gevaarlijke – toxins er in kruidenmiddelen zitten, zoals b.v. het uiterst kankerverwekkende, maar o zo natuurlijke aristolochiazuur (Aristolochia’s zijn lieflijk uitziende pijpbloemen). Dat spul ontnam meer dan 100 Belgische vrouwen hun nieren en 7 van hen zijn daarna nog eens aan kanker van de urinewegen gestorven. Dat zijn geen bedenkseltjes naar is de gruwelijke waarheid.

  Rie

 15. Marie Prins says:

  P.S.

  Misschien waren daarom die snoepjes uit de natuurwinkel zo gevaarlijk.

  Rie

 16. wilmamazone says:

  Hier aanvullende informatie i.v.m. het promoveren van Ir. Martijn Martena:

  https://cryptocheilus.wordpress.com/gezondheidsclaims/comment-page-1/#comment-21086

  Kruidenmiddelen worden niet zo streng gereguleerd als medicijnen, goede controle is daarom van belang. Op 15 december promoveert Ir. Martijn Martena op de veiligheid van kruiden aan de Wageningen universiteit.

  Kruidenmiddelen worden al eeuwen gebruikt om………..

 17. wilmamazone says:

  http://www.evmi.nl/e-nummers/achtergrond/

  Achtergrondinformatie E-nummers

  ■Wat is een E-nummer?
  ■Wanneer krijgt een additief een E-nummer?
  ■Wat zijn kleurstoffen?
  ■Wat zijn conserveermiddelen?
  ■Wat zijn voedingszuren?
  ■Wat zijn anti-oxidanten?
  ■Wat zijn geleermiddelen?
  ■Wat zijn emulgatoren?
  ■Wat zijn stabilisatoren?
  ■Wat zijn zuurteregelaars, antiklontermiddelen en rijsmiddelen?
  ■Wat zijn smaakversterkers?
  ■Wat zijn glansmiddelen en anti-schuimmiddelen?
  ■Wat zijn meelverbeteraars?
  ■Wat zijn verpakkingsgassen?
  ■Wat zijn zoetstoffen?
  ■Wat is gemodificeerd zetmeel?
  ■Wat zijn aroma’s?
  ■Wat is een (levensmiddelen)additief?
  ■Wat betekent ADI?
  ■Wat is een base?
  ■Wat zijn zuren?
  ■Wat is een smaakpotentiator?
  ■Wat is een synergist?

  Wat is een E-nummer?
  E-nummers zijn hulpstoffen die door de EU zijn goedgekeurd. Als additieven onderzocht zijn op hun onschadelijkheid en in alle EU-lnaden zijn toegelaten krijgen deze hulpstoffen een E-nummer. Dit nummer bestaat steeds uit de hoofdletter E, gevolgd door een getal van drie cijfers. In de etiketteringsregels is geregeld dat additieven met hun groepsnaam en daarnaast hun nummer of individuele naam op het etiket moeten worden vermeld.

  Er zijn ook additieven die al wel in een of meer EU-landen zijn toegelaten, maar waarvoor de toelatingsprocedure nog niet is afgerond. Deze hebben wel een nummer, maar (nog) geen E. Enkele voorbeelden hiervan zijn: 314, 505 en 1400.

  Misschien waren daarom die snoepjes uit de natuurwinkel zo gevaarlijk.

  Wat zijn kleurstoffen?
  Kleurstoffen geven een product kleur of versterken de bestaande kleur. Het doel van een kleurstof is het aantrekkelijk maken (behouden) van een product. Er zijn drie verschillende soorten kleurstoffen: natuurlijke kleurstoffen (verkregen uit planten), natuur-identieke kleurstoffen (chemisch gesynthetiseerde stoffen, identiek aan die uit de natuur) en synthetische kleurstoffen (chemisch gesynthetiseerde kleurstoffen die niet in de natuur voorkomen).

  E-nummers met deze functie vallen in de categorie E100-E180.

  Buiten de vraag of kinderen niet zonder snoep zouden kunnen -dat is een ander hoofdstuk- vind ik het kwalijk dat Anneke Tanneke niet vermeldt dat E-nummers maar al te vaak natuurlijke stoffen aanduiden.
  Daar heeft Anneke geen belang bij, die is van de bangmakerij.

  Ze is ook altijd zó duidelijk! Dit b.v.:

  Zo ken ik het verhaal van een moeder wiens kind allergisch was

  Hemeltergende oppervlakkigheid en ongenuanceerdheid zijn o.a. haar handelsmerk.
  Allergie als verzamelbegrip en uiteraard alles zeggend.
  Dat kinderen zwaar allergisch kunnen reageren op natuurproducten/planten in de tuin en noem maar op, slaat ze voor het gemak over.
  (Dat kinderen zelfs kunnen overlijden door o.a. enkele van die lekker uitziende besjes van Moeder Natuur is dan ook weer een ander hoofdstuk.)
  Daar heeft Anneke geen belang bij, die is van de bangmakerij. De natuurwinkel blijft zaligmakend.

  Onvoorstelbaar dat iemand met zo weinig bagage in huis überhaupt nog steeds de ruimte krijgt om te blijven roeptoeteren.

 18. Jurjen says:

  Waar gebeurd:
  Vraagt iemand aan mij: wat doet die magnetronstraling met je eten?
  Ik (probeer rustig te blijven, want ik hoop al jaren dat iemand me dat vraagt): die maakt het eten warm. Handig he?

 19. JennyJo says:

  Wij hebben thuis een heel regiment kleurstoffen in de vriezer staan, voor de cupcakes en andere gebaktoppings. Het is allemaal zelfgemaakt en 100% natuurlijk. Door de toevoeging van eiwit, boter en suiker waarmee je de topping maakt, heb je geen last van smaakoverdracht. Met behulp van water, azijn en/of een minimum aan sodawater maken we alle kleuren die we willen en dat kunnen ze in de fabriek ook hoor!

  Al vanaf dat mijn dochter heel klein was heb ik samen met haar van alles en nog wat gebakken, met name de zo geliefde cupcakes met – uiteraard! – roze topping. Dat roze maakten wij van bietjes of rode kool. Het is heel leuk om zulke dingen zelf te maken en de kinderen leren er ook nog van. Dat Anneke daar nou niet op komt, dat snap ik niet, ze weet er toch zo enorm veel vanaf?

  Anneke is inderdaad hemeltergend oppervlakkig en ongenuanceerd. Door haar ten hemel schreiende domheid kan ze echter ook gevaarlijk zijn, want het kennisniveau van veel mensen laat helaas vaak nogal te wensen over en niet alleen dit soort horrorverhalen wordt dan voor zoete koek geslikt, maar ook de griezelverhalen over vaccinaties en de reguliere geneeskunde.

 20. wilmamazone says:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Natuurlijke_kleurstof

  Een natuurlijke kleurstof is een kleurstof afkomstig uit planten, paddenstoelen of dieren. Ze kunnen gebruikt worden voor het verven van wol, textiel, haar en voedsel.

  Enkele natuurlijke plantaardige kleurstoffen voor voedsel zijn:

 21. Jan Willem Nienhuys says:

  Ach die Bleeker, die weet niet beter, dat kun je haar niet kwalijk nemen. Maar dan Houtsmuller. Dat is een gepromoveerde internist die samen met de neerlandica Marianne Lubrecht (die zich heeft verdiept in de orthomoleculaire voeding) Het Dr. Houtsmullerdieet schreef. Wie van de twee auteurs het meeste schreef is onduidelijk, want in het boek staat een voorwoord van Marianne Lubrecht waarin zij wel zes andere Lubrechten en nog andere 27 adviseurs bedankt, maar helemaal niets waaruit blijkt of Houtsmuller zelf meer heeft bijgedragen dan toestemming om zijn naam op de kaft te laten zetten.

  Niettemin is dit boek verspreid met in titel en auteursvermelding nadrukkelijk het stempel van Dr. A.J. Houtsmuller, die twaalf jaar in de Voedingsraad heeft gezeten, aldus de achterkaft.

  Dit is wat de grote geleerde en dokter dus zegt – of althans goedgekeurd – heeft in 1997:

  p. 97 vraag 41

  Zijn er nadelen verbonden aan het gebruik van de magnetron?

  Over het gebruik van de magnetron wordt wisselend gedacht. Er zijn aanwijzingen dat de energie van het magnetronmechanisme een verandering in de biologische werking van het voedsel bewerkstelligt. Wel is het zo dat hoe minder men het voedsel verhit, des te meer de biologische werking ervan blijft bestaan. Dit gegeven is gebaseerd op de ervaringen van Bircher-Benner, die aan zonne-energie in pure vorm, dus in plantaardig voedsel, de hoogste gezondgheidswaarde toekende. Planten worden gegeten door dieren, hetgeen energieverlies oplevert. Wanneer vervolgens deze dieren worden geconsumeerd, gebeurt dat niet rauw, maar ze worden gekookt, gebakken, gebakken gegrilleerd etcetera, waardoor nogmaals energie verloren gaat.

  Voorlopig lijkt het veiliger de oude kooktechnieken de voorkeur te geven: kort koken, stomen, bakken/braden. Met de Kirlian-fotografie is aangetoond hoe schadelijk de moderen kooktechnieken zijn. Rauw voedsel straalt veel meer energie uit dat gekookt/gebakken/gebraden voedsel.

  (link door mij toegevoegd)

  en vervolgens p. 119, vraag 115:

  Is verhitten in de magnetron schadelijk?

  Inderdaad. Sinds de tweede Wereldoorlog zijn de gevaren van microgolven voor biologische systemen, onze organen etcetera, bekend. Hierover bestaat een uitgebreide literatuur. Er zijn verwoestende uitwerkingen gevonden zoals beschadigde celmembranen en chromosomen (erfelijkheidsdragers), en gestoorde celdeling ern anaërobe ademhaling (ademen zonder zuurstof) etcetera. Deze gevaren gelden ook voor de magnetron.
  1. Iedere magnetron geeft microgolven af aan zijn omgeving in de vorm van strooistraling.
  2. In tegenstelling tot de gebruikelijke verhitting van voedsel op vuur, waarbij de warmte van buiten naar binnen word geleid, gebeurt de verhitting van voedsel bij de magnetron van binnen uit.
  Wanneer het voedsel dat met de magnetron is verhit microscopisch wordt bekeken, wordt een ravage waargenomen alsof er een ontploffing heeft plaatsgevonden. Cellen zijn sterk gezwollen of totaal uit elkaar gescheurd. Dit in tegenstelling tot voedselbereiding op de ouderwetse manier via geleidelijke verhitting. Daarbij zijn de cellen meestal nog intact.
  Wanneer melk in een magnetron wordt verhit, blijkt de zuurgraad te zijn veranderd, in de vetten worden meer transvetzuren gevormd, vitaminen gaan verloren, er ontstaat veel meer neerslag dan bij normaal koken etcetera.
  Wanneer een ei in de magnetron wordt verwarmd, dan scheurt het uit elkaar, het ontploft soms zelfs. Bij normaal koken gebeurt dit nauwelijks.

  Conclusie: gebruik geen magnetron.

  Bovenstaande citaten lijken me volslagen onzin van begin tot eind. Het ei in de magnetron barst omdat de temperatuur snel tot boven de 100 graden kan oplopen, namelijk tot zover dat de eierschaal de overdruk niet meer aankan. Als men een ei in water kookt, dan gebeurt dat niet.

  Het boekje bevat trouwens nog veel en veel meer bijgeloof. Maar waar het me om gaat, is dat iemand als Houtsmuller zijn naam aan dergelijke onzin leent, dan moet je het een ongeschoolde burger niet al te veel kwalijk nemen als die zulke flauwekul nabauwt en nog wat verder fantaseert.

  Over de werking van de magnetron: de frequentie waarmee deze het elektrische veld van richting doet wisselen is nog honderd keer zo laag als die van de kosmische achtergrondstraling (i.e. de warmtestraling van het universum, dat een temperatuur heeft van 3K) en ook veel en veel lager dan het tempo waarin de moleculen bij kamertemperatuur door chaotische warmtebeweging tegen elkaar stoten. Niettemin wrikt dat van richting wisselende veld aan de watermoleculen. Watermoleculen hebben een ongelijkmatig verdeelde lading, vandaar. Het magnetronveld doet dus op kleine schaal wat een mixer doet. Als je maar lang genoeg in een pot water roert, wordt die warm. Op die manier hebben lang geleden mensen als Joule ontdekt hoeveel mechanische energie er nodig is om iets op te warmen. Met de magnetron gebruik je als het ware de watermoleculen zelf als roerders. De quanten van de magnetronstraling zijn echter veel en veel te klein om ook maar iets met chemische bindingen te doen. Elk schop die een molecule krijgt doordat ze door de gewone warmtebeweging wordt aangestoten, is circa 10.000 keer zo sterk als de schopjes van de magnetronquanten.

  Met een magnetron kun je natuurlijk in snel tempo heel veel warmte-energie ergens in deponeren. Net zoals je op het vuur dingen kunt laten aanbranden, kun je met een magnetron ook te veel warmte toevoeren. En bij te hoge temperatuur zijn de schoppen die moleculen elkaar geven al zo krachtig dat ze kapot kunnen gaan of nieuwe verbindingen kunnen vormen: suiker wordt bruin, eiwit denatureert (dat begint al bij 42 graden koorts…) etcetera.

 22. @JWN

  Ach die Bleeker, die weet niet beter, dat kun je haar niet kwalijk nemen.

  Je kunt het haar kwalijk nemen dat ze zonder onderbouwing en verdieping deze nonsense opschrijft én publiceert.

  Ik heb wel een goede toepassing gevonden voor dat ingestraalde water uit de magnetron. Geheel volgens de homeopathische principes ga ik het gebruiken als oppepper voor mijn onbespoten kruiden en groentetuinje. Een naaldpuntje ingestraald magnetronwater in een volle gieter gewoon water.

  Ik zie uit naar de ongebreidelde en zonder twijfel gigantische groei.

 23. Jan Willem Nienhuys says:

  Nog een extra opmerking: de quanten van de magnetrongolven hebben allemaal dezelfde energie. Met die energie kunnen ze de bewegings- of trillingstoestand van de moleculen veranderen. De thermische beweging van moleculen heeft een gemiddelde energie, maar er komen uitschieters naar boven voor. Dat wil zeggen dat bijvoorbeeld ongeveer eens per biljoen botsingen de energie van het botsende deeltje wel vijf maal zo groot is. Maar watermoleculen en dergelijke botsen per seconde biljoenen malen tegen elkaar, dus elke seconde krijgen ze een vijfmaal zo harde optater als gemiddeld. (Misschien kan iemand de berekeningen wat preciezer doen.) Met andere woorden, de warmtebeweging heeft een sterker verstorende invloed op chemische bindingen dan alleen maar de gemiddelde energie suggereert.

  Ik weet niet hoe ik dit alles moet vertalen naar spirituele termen als de uitstraling van natuurlijke voeding en de levenskracht van ongekookt voedsel. Dat zijn geen begrippen die een wetenschappelijke voedingsleer kent, zoals die gangbaar is bij de Voedingsraad.

 24. JennyJo says:

  Ach die Bleeker, die weet niet beter, dat kun je haar niet kwalijk nemen.

  Dat kun je haar inderdaad niet kwalijk nemen. Maar wel dat ze haar onzin op het internet plempt zonder blijkbaar ooit de moeite te nemen om eens uit te zoeken of het eigenlijk wel klopt wat ze er allemaal uitkraamt, zoals Crypto ook al zegt.

 25. Het grappige is dat het over het algemeen m.b.t. vitamines het verwarmen/verhitten van groenten en fruit beter is een magnetron te gebruiken dan de conventionele kook/bak methodes.

  Vooral wateroplosbare vitaminen (Vit A; retinol, B-vitaminen, vit C o.a.) zijn gevoelig voor warmte. Omdat de magnetron over het algemeen minder hitte gebruikt om het product op te warmen behouden de groenten dan ook meestal meer vitaminen dan op een ‘normale’ manier opgewarmd hoewel het verschil niet schokkend is.

  http://www.nytimes.com/2006/10/17/health/17real.html?_r=1

  Voor wat verdieping:

  http://tinyurl.com/23ej25e

  Verder is het zo dat gewaarschuwd moet worden voor het bereiden in de magnetron m.b.t. ziekteverwekkers. Door ongelijke distrubutie van de warmte kunnen deze soms overleven. Het is over het algemeen natuurlijk zo dat t.a.v. alle bereidingen van vlees of dergelijke er voor moeten zorgen dat het voedsel goed gaar is.

  Op ander gebied is er vrij weinig onderzoek gedaan naar de effecten van magnetronbereiding op voedsel. Het is zoals JW zegt….ook in een magnetron kan je teveel warmte toevoegen waardoor de chemische structuur van hetgeen wat verwarmd wordt verandert.

 26. wilmamazone says:

  Anneke Tanneke:

  Zeer lang houdbaar heeft ook het gevolg dat ons lichaam deze stoffen niet goed kan verwerken en uiteindelijk gaan wij geconserveerd de grond in. Klinkt dit hard? Ach, het duurt ongeveer tien jaar langer voor graven geruimd kunnen worden en dat is het gevolg van onze voeding en de medicijnenindustrie. Pilletje hier, vaccin daar, nog een Chemo’tje… Wat siliconen ingeplant

  Kwam ik dit toevallig tegen op zoek naar iets heel anders:

  http://www.kennislink.nl/publicaties/het-leven-van-een-lijk

  Het leven van een lijk

  Het is maar goed dat je niets meer voelt als je een lijk bent. Zodra je lichaam zichzelf niet meer kan beschermen tegen de boze buitenwereld blijft er al gauw maar weinig van je over. Integendeel, onze cellen drukken op de ‘self destruct button’, onze voormalige darmbewoners doen hun best om geen molecuul van ons lichaam ongebruikt te laten en insecten vreten de laatste restjes op. Hoe verloopt die recycling van je lichaam?

  Deze infographic benadert de werkelijkheid zo goed mogelijk. Maar de omstandigheden waarin een lichaam zich bevindt, bepalen voor een groot deel hoe snel de verschillende processen zich afspelen. Of het slachtoffer kleding aanhad, of het lichaam begraven is, hoe warm het buiten is, of de kachel aanstond… Geen twee lijken vergaan precies even snel.

  Niet precies even snel, maar dat is meestal een kwestie van dagen en geen 10 jaar.

 27. Bert Lutser says:

  Even een algemene waarschuwing in het kader van algemeen belang. Die Jan Willem Nienhuys dient u te NEGEREN. Ik herhaal. Deze haatbaard behoort tot het beruchte criminele VTDK-SKEPSIS chapter. Het zijn de tentakels van de FARMACEUTISCHE INDUSTRIE die u trachten te vergiftigen. LAAT U NIET BEWIEROKEN door deze zogenaamde natuurgeneeskundige. IEDEREEN heeft planten in zijn tuin staan.

 28. JennyJo says:

  Ik weet niet hoe ik dit alles moet vertalen naar spirituele termen als de uitstraling van natuurlijke voeding en de levenskracht van ongekookt voedsel.

  Dat kun je ook alleen maar als je enorm spiritueel bent Jan Willem!

 29. Jan Willem Nienhuys says:

  Die tinyurl werkt niet.

  Ik denk dat bij kwetsbare stoffen het niet de hoeveelheid warmte is, maar de tijdsduur dat ze zijn blootgesteld aan een bepaalde temperatuur. Omdat een magnetron vlug opwarmt, onder meer omdat de warmte niet van buiten naar binnen hoeft te diffunderen zal die tijdsduur korter zijn.

 30. JennyJo says:

  Misschien waren daarom die snoepjes uit de natuurwinkel zo gevaarlijk.

  De hemel mag weten wat ze daar allemaal voor kruiden in stoppen!

 31. @ JWN

  Hmzz. Die tinyurl werkt voor mij wel.

  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:aDNmPrf7GFEJ:www.aseanfood.info/scripts/count_article.asp?Article_code%3D11016165&hl=nl&gl=nl

  Moet zo, anders zit hij achter een slotje. De tabellen zijn nu wel f*cked up.

  Anders: google op

  JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS Journal of Food Composition and Analysis 19 (2006) 252–276 Review Vitamin losses: Retention during heat treatment and continual changes expressed by mathematical models

  Kies bij de eerste link (aseanfood) de optie snelle weergave voor google doc.

 32. Ik heb mezelf een hersenschudding gefacepalmd [/volgend jaar in Ned. dictee?] terwijl ik me dood lachte.

  Iedere keer als ik iets over/van Anneke Bleeker lees komt dat beeld naar voren: zij aan de desk bij Netwerk. Op de Nederlandse TV. Nationaal. En iedere keer krijgt ze puntiger oortjes en beeld ik me meer zwaveldampen in.

 33. JennyJo says:

  En iedere keer krijgt ze puntiger oortjes en beeld ik me meer zwaveldampen in.

  ROTFL!

 34. wilmamazone says:

  Anneke zevert schrijft rustig verder, niet gehinderd door enige kennis van zaken.
  Haar voorspelling voor 2011:
  Vaccinatie‐industrie op de rand van de afgrond!

  Vaccinaties, spuiten, in de angst jagen, op voorhand lichaamsvreemde stoffen in je lichaam laten spuiten, kinderziektes vermijden, griep niet toelaten, reisvaccins, zwangere vrouwen al belagen, stervenden nog een griepvaccin geven…

 35. JennyJo says:

  Ik kan de teksten van die vrouw niet meer lezen, ik word fysiek onwel van dat geschrijf en heel erg gedeprimeerd. De kwaadaardige domheid die daaruit opwalmt is meer dan ik op dit moment verdragen kan.

 36. Jan Willem Nienhuys says:

  Het zelfgenezend vermogen van ons lichaam wordt letterlijk om zeep geholpen

  Het is toch wel erg komisch, want ‘om zeep gaan’ betekent letterlijk even weggaan voor een boodschap, wij zouden zeggen ‘effe sigaretten gaan halen’. Het is duidelijk hoe de figuurlijke betekenis zich daarna ontwikkeld heeft, en daarna de figuurlijke betekenis Dus letterlijk is om zeep helpen: helpen even wat zeep te gaan halen.

  Dus het zelfhelend vermogen van ons lichaam gaat even zeep kopen en het wordt daarbij geassisteerd.

  Ik zie het al helemaal voor me: het gezamelijke lichaam van AB en nog iemand a

 37. Jan Willem Nienhuys says:

  Oeps! verkeerde knop gedrukt, ik ga door:

  …anders (het was toch ‘ons lichaam’) stuurt ZV erop uit:
  AB’s lichaam: ZV, de zeep is op, ga jij even nieuwe halen?
  ZV: ikke wee nie, watte?
  ABL: Gwido, ga jij maar even mee.

  tingeling
  winkelier: Zo jongelui wat komen jelui doen.
  Gwido: ik help ZV met een kleine boodschap.
  winkelier: ach, hoe gaat het met jou, ZV
  ZV: wie ben jij?
  Gwido: dan moet je zeggen ‘ik ben het zelfhelend vermogen’
  ZV: ikke zelden van morgen.
  Gwido: een pond groene zeep graag.
  winkelier: hier, kijk eens, ik heb het al in een papieren zak gedaan. Dat is dan een halve stuiver.
  Gwido: dank u wel. Hier is de halve stuiver.
  winkelier: dag knul, en sterkte met je zusje, hè. ..

  Gwido: dag mamma, hier ben ik. Ik heb ZV geholpen om zeep te gaan. Hier is de zeep.
  ABL: ach jongen toch, waar was je al die tijd, ik was zo verontrust. Ik was al bang dat je was opgegeten door biggetje Harma.

 38. JennyJo says:

  😆

 39. JennyJo says:

  “Jelui” is ook zo’n heerlijk antiek woord.

 40. JennyJo says:

  Sorry, even tussendoor. Zit net te kijken naar een tv-programma, zegt een vrouw in dat programma dat ze kapster is en veel travestieten kapt (ze werkt in een gay-bar). Zegt een van de anderen – die haar kent van vroeger – o, ja ze is kapster, leuk dat ze ook travestieten kapt, maar ze kapt ook mensen. Dezelfde persoon zei ook dat hij “geen voorstander is” van pijnboompitten.

  Ja, nou ben ik al met al toch zowaar weer een beetje opgefleurd.

 41. wilmamazone says:

  En hij heeft weerus gelijk hoor! Ons JW kun je met goed fatsoen om zeep laten helpen.

  Ik troost me altijd met de gedachte dat deze wandelende computer vast geen ei kan bakken of koken, maar da zal ook wel ijdele hoop wezen. *zucht*

 42. Jan Willem Nienhuys says:

  Als ik nou zeg dat ik bij het opzetten van een ei prompt vergeet dat er een pan op het vuur staat en ook geen eierwekker gebruik, is dat dan een placebotroost?

 43. wilmamazone says:

  @JW

  Das sukkelig genoeg om er vrede mee te hebben. 😆

 44. JennyJo says:

  JW,

  Dat is gewoon echte troost!

 45. JennyJo says:

  JW, wat gebeurt er dan met dat ei? Eerlijk, ik weet het niet.

  Ik heb een keer paaskippen gemaakt van deeg met een ei in een kuiltje op hun rug (ja, heel raar, ik weet het, maar het was nou eenmaal zo), deegbeest moest met ei en al in de oven. Daar zijn vervolgens alle eieren geknapt. Krijg je datzelfde effect in een droge pan?

  Voor de kippen had ik per ongeluk zelfrijzend bakmeel gebruikt en er ook nog gist door gedaan omdat ik niet door had dat ik het verkeerde meel had gebruikt, dus die kippen werden gigantisch, het leken wel dinosaurussen.

 46. wilmamazone says:

  Dit is wéér té erg voor woorden:

  Klik om toegang te krijgen tot 2011.04.03%20Indoctrineren%20hallucineren%20vaccineren%20feliciteren….pdf

  Indoctrineren, hallucineren, vaccineren, feliciteren…

  Indoctrineren, hallucineren, vaccineren, feliciteren…
  Woorden die op ‘eren’ eindigen.
  Wat eren?
  Je kunt iets eren!
  In ere houden, in stand houden! Volhouden dus!
  Je kunt iets met eerbied aanschouwen!
  Vele kanten aan deze woorden.

  quote:

  Struisvogelpolitiek noemen wij dat, je er voor verstoppen, er voor weglopen.
  Waar je niet over spreekt is er niet, niet nadenken, opereren, pillen of andere synthetische oplossingen.
  Dr. Hamer, verguisd en bespot omdat zijn theorieën niet stroken met de farmacie, heeft heel andere gedachten. De vijf biologische natuurwetten waar geen ontkomen aan is. Alles heeft een oorzaak, oorzaken hebben gevolgen en gevolgen kun je ontlopen, niet erkennen maar de problemen zijn dan niet opgelost, aangepakt, erkend en in de ogen gekeken.
  Alle lichamelijke klachten zijn ontstaan door een inslag. Dat kan van alles zijn, een traumatische ervaring, een ongeluk, kortom er heeft iets plaatsgevonden in je leven en als je dat erkent, weet, het een plek weet te geven zul je in de genezingsfase gaan maar zodra wij een pijn voelen, een tumor ontdekken of andere ziektes benoemen dan schieten we in de angst en gaan het circuit in waaruit we in vele gevallen moeilijk weer een weg uit terug kunnen vinden. Dan zitten we gevangen in het web dat farmacie heet!

  eindquote:

  Feliciteren… We hebben nog één woord tegoed.
  Feliciteren!

  Je feliciteert iemand met een behaald succes of met zijn of haar verjaardag.
  Een felicitatie kan gepaard gaan met een cadeau, een wenskaart, een boeket bloemen.
  Vele mogelijkheden om iemand even in het zonnetje te zetten.
  Dat doen we bij dezen met Roel Coutinho.
  Deze man, het aanspreekpunt van het RIVM is op 4 april jarig. Dan zal hij 65 jaar worden.
  Via de kranten heeft deze bijna jarige Job al laten weten niet te zullen stoppen met zijn werkzaamheden.
  Wijsheid komt met de jaren en voortschrijdend inzicht zorgt voor een ruimer zicht, een bredere blik, een andere gedachte.
  Wij hopen dat Roel het nog mag meemaken in zijn carrière dat hij de laatste vaccinatiespuiten mag uitwuiven.
  Hup, weg ermee, toegeven dat hij en vele collega’s jaren hebben gedacht dat het een meerwaarde had voor ons algehele welbevinden.
  Voortschrijdend inzicht kan ook zijn blik veranderen.
  Wanneer dat gebeurt zal ik hem persoonlijk een boeket overhandigen!
  Roel, evengoed van harte gefeliciteerd en we komen elkaar tot die tijd zo hier en daar nog wel tegen!

  Anneke Bleeker
  Bergen NH
  3 april 2011

 47. JennyJo says:

  Die vrouw is rijp voor een inrichting.

 48. JennyJo says:

  Anneke over de natuur, waar alles goed en mooi is:

  Komen we terug op de natuur. Bekijk de dierenwereld van piepklein tot heel groot. Hoe leven zij? Wat zijn hun prioriteiten? Het grote verschil is dat zij geen materiële stress hebben, zij leven voor zichzelf, voor hun roedel, voor hun soort en nageslacht.

  Dieren in “de natuur” leven voortdurend in angst om te worden opgegeten door andere dieren, sterven regelmatig door gebrek aan voedsel, uitputting, ziektes, akelige wonden.
  Geen stress?? Hoe komt dat mens er bij.

 49. wilmamazone says:

  Anneke Tanneke hier weer op haar best:

  Bekende landgenoten vertellen de waarheid!

  Via bekende landgenoten kun je gemakkelijk een boodschap verspreiden.
  Wat zij vertellen komt zeer geloofwaardig over en velen zullen dat wat zij vertellen dan ook direct aannemen.
  Wat je op de televisie ziet is ‘waar’ en als een bekende landgenoot iets ‘kwaakt’ dan moet je dat toch wellicht heel serieus nemen!
  Verder geen discussie mogelijk; zij zullen het je vertellen!
  Gewoon zwart op wit accepteren en niet meer over nadenken.
  Als je gaat nadenken kun je mogelijk tot andere inzichten komen en dan moet je opeens zelf de verantwoording nemen, dus wanneer zij het zeggen kun jij rustig slapen!
  Bekende landgenoten, wij zien ze regelmatig actief……….

  quote blz. 2 en 3:

  Weer even een uitstapje naar de zuiderburen.
  Al deze gedachten brengen mij weer bij onze zuiderburen.
  Dit is de derde week dat we aandacht aan hen besteden.
  Afgelopen week kwam in het nieuws dat het dochtertje Lore van Katrien en Danny een half jaar geleden was overleden aan kinkhoest.

  Hun verhaal stond in België in de krant onder de kop:

  ‘Hadden wij een prik gehaald, dan leefde Lore nog’.
  Na dood van hun dochtertje werken Katrien en Danny mee aan preventiecampagne…
  Een half jaar geleden stierf Lore, het dochtertje van Katrien en Danny, aan kinkhoest, een ziekte die bijna uitgestorven was. Ter gelegenheid van de Europese vaccinatieweek roept Katrien ouders op om zich te laten inenten. ‘Volwassenen denken dat ze een banale verkoudheid hebben. Maar voor baby’s is kinkhoest vaak dodelijk.’

  Ook dit drama willen wij niet bagatelliseren. Voor deze ouders is het verlies van een kind het ergste wat je als ouders kan overkomen. Nu zij media aandacht krijgen worden alle gedachten ook verwoord. Maar…
  Als we de achtergrond bekijken van dit echtpaar dan komen zij ook weer uit de toneelwereld.
  Is dat verkeerd? Nee, maar het is niet ethisch om bekende landgenoten die een ongelooflijk verlies hebben geleden in te zetten in de ‘Europese vaccinatieweek’.
  Ook hier zien wij het beeld dat via ‘bekenden’ hun landgenoten in de angst worden gejaagd.

  ‘Waren wij beter geïnformeerd, dan leefde Lore misschien nog. Waarom heeft niemand ons gezegd dat ouders met een kinderwens zich het best opnieuw laten vaccineren? Dan hadden we dat direct gedaan.’

  Met andere woorden: zij bevelen ook nog eens aan dat je als je een kinderwens hebt, je zeker eerst het kinkhoestvaccin moet halen.
  Hoe ver gaan wij?
  Hoe laten wij ons in de angst jagen?
  Nu hebben we het over…………..blahblahblah.

 50. JennyJo says:

  Ja, dat stuk heb ik vorige week gelezen. Ik kan maar zóveel Anneke Bleeker aan, als ik er maar een beetje teveel van tot me neem word ik heel ziek.

 51. DaSilva says:

  Wat een verschrikkelijk dom mens is het toch en wat een geluk voor haar dat domheid niet pijnlijk is!
  Jammer….

 52. JennyJo says:

  Ja, die is zo dom, daar zijn geen woorden voor. Droevig en beklemmend is het.

 53. wilmamazone says:

  Ja, dat stuk heb ik vorige week gelezen

  Ik nog niet omdat ik me niet graag naar die site begeef vanwege sowieso een afzakkende broek èn uitvallende schoenen als ik mijn dag niet heb.

  Vandaag ging ik snel ff loeren of ze al gestraald had vanwege deze post in de nieuwsbox.

 54. JennyJo says:

  Grrrr pflflflssttt krrrr plop Nationale Stralingsdag – en Anneke straalde als nooit tevoren.

  Waar hebben we het toch aan verdiend.
  *zucht*

 55. drez says:

  Is iemand dit ooit opgevallen?

  Op haar site http://www.verontrustemoeders.nl promoot mevrouw Bleeker verschillende zaken, boeken, theoriën, etc. Zo promoot ze een boekje over Enummers, en hoe slecht deze soms zijn. Daarnaast promoot ze ook een boek van Dr. Lenkei, een man die voedingsupplementen aanraad en (toevallig) ook verkoopt. Deze man is af en toe ook op dezelfde lezingen als mevrouw Bleeker. Kijk je naar de ingrediënten van de voedingsupplementen van deze meneer dan kom je onder andere ‘Hydroxypropylmethyl Cellulose’ tegen. Dit is hetzelfde als E464. Terugkoppelend, in het boekje over Enummers op de site van mevrouw Bleeker staat dat deze stof zeer kankerverwekkend is. Tegenstrijdig? Dat zeker. Wat mij nog meer verontrust is dat deze mevrouw dit niet weet. Als zij dit niet goed heeft onderzocht, hoe zit het dan met de rest van haar theoriën?

  Klik je even verder rond op het internet, dan kom je ook een site tegen http://www.rechtopgezondheid.info. Op deze site staan ook boekjes die aangeraden worden 5 in totaal. Toevallig zitten daar zowel de boekjes van Dr. Lenkei als mevrouw Bleeker tussen. Je gaat dan toch gauw een cirkeltje vermoeden.

  En het wordt nog gekker!

  Zoek je wat verder naar Dr. Lenkei dan kom je banden met de Scientology kerk tegen. Kan onwaar zijn, toch? Kijk je vervolgens op http://www.lenkei.nl, dan vind je een nederlandse site die zijn producten verkoopt. De directeur van de site is Nick van Ruiten. Zoek verder op internet naar Nick van Ruiten en welke organisatie komen we weer tegen… Juist, Scientology.

  Ik weet er verder niet zoveel van, maar ik vind het creepy…

 56. JennyJo says:

  Wat goed dat je dit gevonden hebt. We wisten al dat Anneke niet bepaald snugger is, maar dit maakt pijnlijk duidelijk hoe erg het werkelijk is. En zij voelt zich geroepen mensen te adviseren met betrekking tot ziekte en gezondheid. Het is dieptreurig en doodeng.

 57. wilmamazone says:

  @Drez

  Welkom.
  Je bent op ontdekkingstocht gegaan zie ik en vraagt je nu af:

  Als zij dit niet goed heeft onderzocht, hoe zit het dan met de rest van haar theoriën?

  Onder deze link zijn op onze site nog enkele artikelen te vinden over Anneke Bleeker die deze vraag vanzelf beantwoordt, dus lees je -indien nog nodig- even in:
  https://cryptocheilus.wordpress.com/?s=Anneke+Bleeker

  Ik weet er verder niet zoveel van, maar ik vind het creepy…

  Terecht. Sommigen van ons weten er intussen verdomd veel van en die vinden het ook creepy, van de pot gerukt en noem maar op.

 58. wilmamazone says:

  JJ zegt:

  Het is dieptreurig en doodeng.

  Toch blijven er blijkbaar mensen die zich -met het grootste gemak zo lijkt het- voor het lapje laten houden en geld uitgeven aan dit soort broekafzakkende onzin.
  Lenkei is naast zelfbenoemd deskundige/een regelrechte kwakzalver óók nog eens een complotdenker die -al of niet bewust- leugens in het rond strooit als Zwarte Piet zijn pepernoten :

  Lenkei’s boek niet gelezen
  Gábor Lenkei ontdekte dat de inname van de juiste hoeveelheden vitaminen en mineralen het aantal ziektegevallen drastisch vermindert.

  Maar zijn conclusies, die cruciaal zijn voor uw gezondheid, stuitten op grote weerstand bij de gevestigde belangen in de ‘zorg-industrie’.

  Om hun gevaarlijke schijnoplossingen op grote schaal te kunnen verkopen hebben ze onwetende mensen nodig.

  •Waarom leven we maar half zo lang als we zouden moeten?
  •Waarom worden alleen mensen in natuurgemeenschappen makkelijk honderd jaar?
  •Wie vormt onze opvattingen over gezondheid?
  •Wie houdt de meest belangwekkende wetenschappelijke ontdekkingen achter, en waarom?
  •Hoe kun je schatrijk worden met het verzinnen van een kinderziekte?
  •Wat zijn de voornaamste oorzaken van gewichtstoename?
  •Wie hield de behandeling voor kanker geheim?
  •Weet u hoe gemakkelijk het is om gezond te blijven?

  Bestel hier het boek en krijg de feiten
  Lees hier wat anderen zeggen over het boek
  Lees hier zijn voorwoord

  En dat allemaal in 2011 nog: “zwetsen gelijck de quakzalvers om hun zalfpotten venten” (Vondel)

 59. wilmamazone says:

  Intussen is het wel opmerkelijk dat ene JazP gisteren en vandaag op andere fora met ong. hetzelfde comment kwam als Drez hier bij ons:
  Gisteren bij Argusoog bij een item met laatste reactie van een jaar geleden:

  JazP zegt:
  10 juni 2011 om 16:27
  Zo overtuigend is het boek van Dr. Lenkei volgens mij niet. Hij beweert dat we te weinig vitamines binnenkrijgen. Oke, ik ben geen expert, dat zou kunnen, overtuig mij maar. Vervolgens haalt hij er inheemse stammen bij die heel oud worden en bijvoorbeeld veel abrikozen eten en dus bepaalde vitamines veel binnenkrijgen. Ala, daar zou wat in kunnen zitten, waarom niet? Maar daarna gaat het mank lopen; een logische conclusie zou zijn: eet meer abrikozen. Maar dat zegt meneer Lenkei niet! Hij zegt dat wij voedingsupplementen móeten gebruiken. Dat is toch gek, want die stammen die hij zelf noemt gebruiken ook geen supplementen. Dus vervolgens vraag ik me af, waarom per sé supplementen? En dan blijkt dat meneer Lenkei zelf een supplementen lijn aanbied die uiteraard perfect is en waar ik honderd mee word, aldus meneer Lenkei. Sorry, ik wil best meegaan in bepaalde opvattingen of theorieën, maar hier word ik toch best cynisch van. Helemaal toen ik de ingrediënten las van een van de potjes supplementen en dat er ook ‘Polyethyleenglycol’ en ‘Hydroxypropylmethyl Cellulose’ (dus E464 en volgens weetwatjeeet kankerverwekkend) in zit. Ik weet niet veel, maar dat is in elk geval chemisch heeft niks, maar dan ook niks met een verbetering van je gezondheid te maken.
  Ik zeg niet dat de man complete onzin uitkraamt, maar vertrouwen doe ik hem voor geen meter.

  en vandaag/vannacht:
  http://forum.skepp.be/viewtopic.php?f=2&t=2640&p=71063

  Re: Dr. Lenkei: Censuur, wat u niet mag weten over uw gezond
  door JazP » 11 jun 2011, 12:28

  Die Lenkei is volgens mij een moderne kwakzalver. Als je zo de inhoud van zijn boek bekijkt stroken een aantal zaken niet met elkaar. Eerst beweert hij dat wij te weinig vitamines binnenkrijgen. Nou ja, zou kunnen. Vervolgens worden er inheemse stammen bijgehaald die bepaalde vitamines veel meer binnenkrijgen, bijvoorbeeld door veel perziken te eten. Een logische conclusie zou dan zijn: eet meer perziken. Maar nee, Dr. Lenkei zegt dat wij voedingsupplementen móeten gebruiken. Ik frons mijn wenkbrauwen, want die inheemse stammen gebruiken immers ook geen voedingsupplementen. Er is dan het verhaal dat onze groenten en fruit te weinig vitamines zouden bevatten door bepaalde bewerkingen. Mmm… dus moeten we biologisch gaan eten? Nee, nog steeds voedingsupplementen. En dan blijkt dat meneer Lenkei zelf een voedingsupplementen lijn heeft. Sja, daar wordt ik toch echt een beetje skepp van. Als ik vervolgens kijk wat er in die potjes zit dan zie ik tussen de ingrediënten ‘Hydroxypropylmethyl Cellulose’ staan, oftewel E464, een hulpstof dus en volgens bepaalde tongen zelfs kankerverwekkend.
  Big Pharma is idd misschien corrupt, maar Big Voedingsupplementen volgens mij nog erger.

 60. JennyJo says:

  Iemand op kruistocht wellicht. Lijkt mij een nuttige tijdsbesteding, hoe meer verontrustende moeder Anneke aan de kaak gesteld wordt, hoe beter het is wat mij betreft.

 61. wilmamazone says:

  @JJ
  Het huiswerk bij Skepp was al door macetaria gemaakt op 31 mei 2011.
  Kruistocht is indeze prima, maar dan wel het liefst met open vizier.

 62. Pingback: Celstress, elektro-allergie, elektro hypersensitief (EHS) en stralingsziekte « Cryptocheilus Weblog

 63. Jasmijn says:

  Jullie kunnen zoveel zeggen, maar ga gewoon eens een paar uur in stilte zitten en kom eens bij je echte ziel.( Lees: JE HART) Luister daar naar en dan weet je wat de waarheid is. Niet je angst en je hoofd die met een antwoord moeten komen, maar uit je gevoel. Alles draait om geld in deze wereld en het is nog veel erger als je je kunt en wilt voorstellen. Ik denk echt wel dat alle ideeen over vaccinatie e.d. uit een goed hart is ontstaan, maar dat op geld beluste mensen er mee aan de haal zijn gegaan en dat het daar fout is gegaan.

 64. wilmamazone says:

  Jasmijn:

  Ik denk echt wel dat alle ideeen over vaccinatie e.d. uit een goed hart is ontstaan, maar dat op geld beluste mensen er mee aan de haal zijn gegaan en dat het daar fout is gegaan.

  Heb je het nu over vaccinatie in het algemeen of sommige vaccinaties in het bijzonder? En wie precies zijn de op geld beluste mensen die er wanneer mee aan de haal zijn gegaan? Een en ander uiteraard met deugdelijke onderbouwing, dus ga er eens goed voor zitten zou ik zeggen.

 65. JennyJo says:

  @Jasmijn,

  Vaccinaties zijn niet voortgekomen uit angst en gebrek aan gevoel, maar uit oprechte zorg voor het welzijn van de medemens en verdriet om kinderen die onnodig overlijden of voor het leven gehandicapt worden.

  Jullie kunnen zoveel zeggen, maar ga gewoon eens een paar uur in stilte zitten en kom eens bij je echte ziel.

  Je bedoelt: ga gewoon eens een paar uur in stilte zitten en kom uit bij MIJN (Jasmijn’s) “echte” ziel.

  Ga jij maar lekker jezelf vleien en supererieur voelen met je zielzoekerij, dan blijven anderen gewoon hun verstand gebruiken en problemen oplossen. Met “zoeken naar je ziel” is nog geen mens voor polio of welke ellendige ziekte dan ook gespaard gebleven. Maar dat soort zaken wordt nu eenmaal niet belangrijk gevonden in jouw wereld van spirituele zelfbevrediging.

 66. wilmamazone says:

  Voor Anneke Bleeker verging de wereld al eerder deze maand toen ze op de verpakking ontdekte dat biologische rode- en zuurkool ook in de magnetron bereid kon worden. Ze is er zó door van slag af, dat je bijna hoopt dat ze vandaag voorgoed uit haar lijden verlost wordt en geen actie meer hoeft te voeren. Ocherm toch!
  Rode kool, zuurkool, magnetron en onwetendheid…

  Een oproep om gezamenlijk onze verantwoordelijkheid te nemen…

  Vorige week schreef ik over de zuurkoolfabrikant en hun advies om de zuurkool en rode kool, naast dat je het kunt verwarmen op open vuur, je dat ook in de magnetron kunt doen.
  Dat was mijn ‘ontplof moment’. Hoe bizar is dit?

  En niet alleen de magnetron blijkt slecht volgens het evangelie van Anneke Tanneke:

  Inductie koken heeft dezelfde uitwerking als de magnetron.
  Moest je eens kijken in mijn mailbox afgelopen week. Er zijn velen die wel willen geloven dat
  de magnetron echt niet klopt maar inductie?
  Dat is niet hetzelfde…
  Diverse personen wilden eigenlijk dat ik recht ging praten wat krom is.
  Nee inderdaad, inductie koken is technisch gezien niet hetzelfde als verwarmen in de
  magnetron.
  Dat is waar, het technische gedeelte werkt anders, maar dat interesseert mij helemaal niets
  als het eindresultaat hetzelfde is, namelijk, dat de maaltijden bereid op inductieplaten een
  zelfde voedsel vernieling opleveren.
  Bovendien heeft dit soort ‘voedsel’ de kans kanker te ontwikkelen in ons lichaam; willen we
  dat?
  Dus hoe een plaat of de magnetron werkt, wat maakt mij dat uit? Het gaat mij om de
  gevolgen, het uitvissen hoe deze barbaren technisch werken is niet belangrijk, we gaan voor
  het eindresultaat en dat is verminkte voeding.
  Daarom noemen we in één adem dat de magnetron en de inductieplaat hetzelfde resultaat
  opleveren.
  Keramisch is minder slecht maar ook niet goed.

  Wie weet beginnen enkele uitverkorenen, waaronder Anneke & Co., morgen opnieuw in een soort Stenen Tijdperk áls er nog voedsel te vinden valt. Wat een opluchting.

 67. JennyJo says:

  Dus hoe een plaat of de magnetron werkt, wat maakt mij dat uit?

  Dat is nou net het probleem met Anneke Tanneke. Als ze zich er namelijk eens in zou verdiepen, zou ze ontdekken dat al haar bangmakerij complete onzin is. Zelden zo’n dom mens gezien als die vrouw, het is echt niet te filmen.

  Laatst iemand ontmoet die zei dat de magnetron heel slecht is omdat die de celwanden van het voedsel stukmaakt. Aangezien dat ook tijdens het verteringsproces in je lichaam gebeurt, heb ik die mevrouw maar aangeraden om te stoppen met eten.

  En zo kwaken ze maar door, de Anneke’s van deze wereld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: