Feest voor hardcore immuunbodybuilders!

Immuunbodybuilders opgelet! U bent allemaal uitgenodigd op mijn feestje. We maken er een knalfuif van! Vergeet die armetierige Varkensgriepfeestjes en dat laffe bier dat daar geschonken wordt. We gaan verder, we moeten doorrrr.

Het is uw Crypto gelukt uit het lab het een en ander aan infectueus materiaal mee te smokkelen. U wilt besmet raken? U wilt antistoffen? U krijgt antistoffen! Dé ultieme workout voor uw immuunsysteem in een gezellige sfeer onder gelijkgestemden!

Een uitgekiende coctail van o.a. Ebola, Eppstein Barr, H5N1 én H1N1, HIV, XMRV en andere ziekteverwekkers die we op het feestje pas onthullen, gaan zorgen voor een on-over-winnelijk gestel. Onze manier van toedienen is revolutionair te noemen. We brengen de hygiënehypothese in praktijk!

Vanwege overweldigende belangstelling van onder andere de Vereniging voor Kritisch prikken raden wij u aan zich snel in te schrijven (kinderen onder de acht jaar onder begeleiding van ouder/verzorger gratis).

Tot gauw!

p.s. Verzoeken t.a.v. ziekteverwekkers in onze coctails kunt u in de comments kwijt.

Advertenties

21 Responses to Feest voor hardcore immuunbodybuilders!

 1. Eppstein Barr? Da’s toch de veroorzaker van ‘the kissing disease’? Ik ben bang dat je daar gerechterlijkerwijs mee in de problemen komt. Kamertjes voor 18+?
  HIV kan je dan nog een keer oplopen via de toiletbril, maar Pfeiffer…

 2. @ Bram

  Voor dat soort ziekten hebben we de beschikking over een darkroom. Lekker anoniem dus geen gedoe met aansprakelijkheid. Ik kan alvast verklappen dat we kunnen beschikken over de diensten van een voormalig Nederlands kampioen barebacken (erg lief voor kinderen)!!

  Als we het sponsorcontract met Popla rond kunnen krijgen gooien we er als extra een paar Norootjes en Choleraatjes (‘Haïti-cocktail’) tegenaan.

  Voor in de kinderspeelhoek hebben we nog ruimte voor enkele Tinus Smits-kinderen. Ouders van vrije-schoolkinderen wordt dan ook uitdrukkelijk gevraagd te reageren.

 3. wilmamazone says:

  Doen we ook hapjes?
  Bijvoorbeeld:
  *Paling in snot.
  *Dioxine-eieren uit Duitsland gekookt , gebakken of in gebak.
  *Gebakken kippenpootjes van dezelfde oosterburen
  *Bibberpudding van ophoestgelei: sputumpjes

 4. Het dioxine-eten is natuurlijk altijd spannend hoewel je er geen immuniteit mee opbouwt. Je bent bij deze aangesteld als ‘chef hapjes’.

  Ga ik de knuppel eens in het hoenderhok gooien.

  Tijdens de 1918 epidemie van de griep was de tweede ‘golf’ véél heftiger dan de eerste. Er bestaan aanwijzingen dat de mensen die de griep al gehad hadden, beter beschermd waren tegen de tweede ‘killing’ golf. (We zagen ook dat ouderen beter beschermd waren tegen H1N1 door eerdere griepgolven)
  Argument tegen: we hebben al een tweede golf.

  Maar…. De Mexicaanse griep is relatief mild. Zeker voor (gezonde) volwassenen.

  Er bestaan er aanwijzingen dat een doorgemaakte griep niet alleen een betere afweerreactie geeft op hetzelfde griepvirus (strain) dan een griepvaccinatie maar ook beter beschermt tegen andere strains of gemuteerde versies van de oorspronkelijke strain.

  Unlike antibodies elicited by annual influenza vaccinations, most neutralizing antibodies induced by pandemic H1N1 infection were broadly cross-reactive against epitopes in the hemagglutinin (HA) stalk and head domain of multiple influenza strains.

  http://jem.rupress.org/content/early/2011/01/06/jem.20101352

  Onderzoekers van het Erasmus brachten ook al zoiets ter berde in de Lancet.
  https://cryptocheilus.wordpress.com/2009/11/19/grieptopic-kindervaccinatie-tegen-seizoensgriep/
  (daar staat ook de fulltext)

  Most of the seasonal influenza vaccines used until now are inactivated influenza vaccines that provide protection against the homologous seasonal strains but fail to induce immune responses that are cross protective against strains of alternative subtypes. […] effective vaccination against seasonal influenza might prevent the induction of heterosubtypic immunity against potentially pandemic strains

  Een klein griepje nu….bescherming tegen ‘the big one’ later of in het geval van een pandemie als in 1918; hoe eerder je het krijgt des te beter het is.

 5. wilmamazone says:

  Het dioxine-eten is natuurlijk altijd spannend hoewel je er geen immuniteit mee opbouwt.

  Dat klopt, maar het ging dan ook om het extra spannende, dus voor degenen die vinden dat b.v. de Mexicaanse griep maar een flauwe hap is/te mild is.

 6. wilmamazone says:

  Nog een punt van aandacht:
  Welke passende muziek gaan we draaien met bijbehorend praatje van welke DJ?

 7. wilmamazone says:

  Alvast een verzoeknummer:

 8. wilmamazone says:

  Voor de polonaise:

 9. jetje says:

  doe mij maar een XMRV-tje.

 10. @ jetje

  Be careful what you wish for 😆

 11. JennyJo says:

  Ik wil graag polenta met gegratineerde dioxine.

 12. @crypto

  Is er trouwens ook onderzocht hoe de reacties op het H1N1 vaccin waren ivm de H1N1 besmetting? Geen toegang tot fulltext, jeweet. (zeg maar de rol die een behoorlijk nieuwe ‘impuls’ speelt)

  Eentje voor op het tegenargumenten-lijstje?: Gezien de spaarzaamheid van werkelijk dodelijke pandemieën en de ‘menselijke’ stand van zaken in 1918 is het feitelijk opwekken van epidemieën tegenwoordig een nogal groot risico te noemen. (zeker gezien het idee dat kinderen een mogelijk cruciale rol spelen in verspreiding) Dat zou, pak ‘em beet, hooguit 1x per 30 -40 jaar zin hebben. Als we kijken naar een H5N1 met een mortaliteit van tot op heden zo’n 50% vraag ik me trouwens af hoeveel mensen die gok gaan nemen in geval van een H5N1 pandemie 🙂

  We kunnen volgens de CMR-gegevens trouwens weer spreken van een epidemie in ons kikkerlandje: http://j.mp/etWc2S
  Ik ben benieuwd hoe de morbiditeit, transmissie en mortaliteit zich ontwikkelen t.o.v. 2009-2010. Gedurende de twintigste eeuw is de tweede golf van een pandemie altijd heviger geweest dan de eerste: http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMp0903906

 13. edit van vorige reactie; vergeten onzinnig deel te verwijderen… Was al gelinkt…

 14. Is er trouwens ook onderzocht hoe de reacties op het H1N1 vaccin waren ivm de H1N1 besmetting?

  Daar wordt door dezelfde groep aan gewerkt.

  Het belangrijkste is eigenlijk dat dit weer een stap is naar de ontwikkeling van breed actieve vaccins voor griepvirussen. Het is al langer bekend maar het gaat om het doel van de vaccins. I.p.v. de ‘kop’ van het virus aan te vallen (elk jaar andere strains in het vaccin) wordt er gewerkt aan vaccins om de ‘stam’ van de virussen aan te vallen.
  Die ‘stam’ hebben de griepvirussen gemeenschappelijk. Kijk voor verdieping eens hier.

  http://www.virology.ws/2010/05/27/headless-ha-universal-influenza-vaccine/

  en

  http://www.virology.ws/2010/10/13/universal-influenza-vaccines/

  Hier een aardige bespreking van dat onderzoek

  http://sciencelife.uchospitals.edu/2011/01/12/h1n1-a-flu-villain-becomes-a-hero/

  Hier het vers van de pers-onderzoek met een link naar geriatricare…
  http://jvi.asm.org/cgi/content/abstract/85/1/217

 15. Interessant artikel in dit geheel:

  Original Antigenic Sin Responses to Influenza Viruses
  http://www.jimmunol.org/content/183/5/3294.long

 16. @ Bram

  Interessant indeed.

  Original Antigenetic Sin (OAS) is ook een mogelijke reden die men in deze studie aanhaalt om de tegenvallende titers van gevaccineerden ouder dan 25 te verklaren. Deze studie gaat over het geadjuveerde griepvaccin.

  http://jid.oxfordjournals.org/content/203/1/32.full

  Hier nog wat leesvoer in fulltext
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2829068/?tool=pubmed
  (bredere vaccins)
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2897825/?tool=pubmed
  (grotere immuniteit van ouderen tegen H1N1; de plaatjes zijn prachtig)

  En wat in abstract.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20647428
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20375007
  http://www.pnas.org/content/107/44/18979.abstract
  (bredere vaccins)

 17. Gooi d’r een dubbeltje in en d’r komt voor een kwartje uit…

  Toffe shit dit Cryp. As usual.

 18. jetje says:

  @Crypto: ik dacht wel dat je dat zou zeggen 🙂

 19. wilmamazone says:

  http://www.nrc.nl/nieuws/2011/01/17/anti-vaccinatiebeweging-gedijt-alleen-in-gezonde-samenleving/

  Anti-vaccinatiebeweging gedijt alleen in gezonde samenleving

  Het geloof dat vaccins meer kwaad dan goed doen houdt geen stand in gemeenschappen die geconfronteerd worden met ernstige ziekteverschijnselen. Zelfs al is het vaccin wel degelijk schadelijk.

  Tot die conclusie komt journalist Seth Mnookin in zijn vorige week verschenen boek The Panic Virus: A True Story of Medicine, Science, and Fear (Simon & Schuster).

  eindquote:

  Mnookin merkt op dat juist welgestelde, goed opgeleide mensen in liberale gemeenschappen vatbaar zijn voor dit soort theorieën. Zij kunnen zich voorstellen dat de farmaceutische industrie niet altijd hun eigenbelang nastreeft. En dat grote bedrijven in staat zijn wetgevers te manipuleren. Tegelijkertijd spelen er emoties: als het om hun kinderen gaat kunnen ouders niet rationeel denken, meent Mnookin. Een gerucht kan hen al doen besluiten af te zien van vaccinatie. Ook het taalgebruik van wetenschappers, hoe legitiem ook, helpt niet. Wie zegt dat iets ‘veilig is met de wetenschap van nu’ impliceert daarmee ook dat hetzelfde vaccin morgen weleens onveilig kan zijn.

  De media hebben een grote verantwoordelijkheid, vindt Mnookin. Hij verbaast zich erover dat redacties alleen hockeykenners over hockey laten schrijven, maar dat een kankeronderzoek zomaar door een algemeen redacteur behandeld kan worden. Mnookin wil dat journalisten zich bewust worden van de keerzijde van een primeur, namelijk de afgang als blijkt dat je als eerste een verhaal bracht dat achteraf ridicuul blijkt.

 20. wilmamazone says:

  Walter komt naar ons feestje om te rappen met een aangepaste tekst? Das ff afwachten.
  Het advies is alvast om alles om te draaien, dus géén handen wassen en ga zo maar door.
  Als chef Hapjes voeg ik toe: bordjes e.d. dienen zorgvuldig schoongelikt te worden, want d’r wordt niet afgewassen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: