Haddock opgenomen in psychiatrisch ziekenhuis

We wensen Niels, Chinook, Hickhack, Relic, Kapitein Haddock, Haddock a.k.a. Niels Gebraad [facebookpagina] [spiegel (een soort fotokopie)], familie en vrienden en de psychiaters in Zwitserland veel sterkte toe.

Gisteren ontving ik een email van de broer van Niels Gebraad aka Haddock, een trouwe bezoeker van Argusoog. De broer liet me weten dat Niels vorige week gedwongen werd opgenomen met, naar zijn zeggen, een ernstige psychose […] Met behoorlijk geweld werd Niels overmeesterd en geboeid afgevoerd naar het psychiatrisch ziekenhuis. […] Na zijn opname had hij een eerste gesprek met een psychiater, die hem op een typisch autoritaire wijze benaderde. Volgens Niels heeft hij deze man volledig op zijn plaats gezet en zijn autoriteit niet erkend.

Haddock ook gepsychiatriseerd, argusoog.org [link]

UPDATE Podcast Argusoogradio online.

Vanavond interview met Arend Zeevat:

Aanstaande donderdag 7 juli tussen 20.00 en 22.00 u op Argusoog Radio zal Niels in mijn programma zijn verhaal doen.

Nuff said.

UPDATE: podcast Arend vs Zeevat – 07 juli 2011

Advertenties

105 Responses to Haddock opgenomen in psychiatrisch ziekenhuis

 1. wilmamazone says:

  Ik vind het maar een vreemd verhaal en als het allemaal waar is, begrijp ik geen snars van de houding van met name Arend Zeevat.

 2. JennyJo says:

  Heel rot voor Haddock en zijn gezin.

  Dat je psychotisch wordt van teveel vit. B12 lijkt me overigens heel onwaarschijnlijk. Verder wil ik er niks over zeggen.

 3. DaSilva says:

  Het zou voor deze man beter zijn als men hem met rust liet en niet zou proberen hier een complot-achtig item van te maken.
  ik vind dit schandalig en weerzinwekkend.

 4. JennyJo says:

  Het zou voor deze man beter zijn als men hem met rust liet en niet zou proberen hier een complot-achtig item van te maken.

  Dat ben ik helemaal met je eens, volgens mij sterk je hem dan in zijn ziekte in plaats van dat er rust in zijn hoofd komt. Dit soort dingen is heel moeilijk en zeer belastend, in de eerste plaats voor de zieke maar ook voor zijn gezin. Wat de problemen verergert is dat er vaak heel weinig of geen ziekte-inzicht is. De betweterige opjutterij van zo’n Zeevat maakt het alleen maar erger.

 5. wilmamazone says:

  Da Silva:

  Het zou voor deze man beter zijn als men hem met rust liet en niet zou proberen hier een complot-achtig item van te maken.

  Arend Zeevat is nog steeds werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg als ik het goed begrepen heb en dat maakt wat hij nu met Haddock/Niels uitvreet m.i. extra schandalig en weerzinwekkend!

 6. DaSilva says:

  Ik heb een klein halfuur naar die radio-uitzending zitten luisteren en vond het tenenkrommend.
  Arend Zeevat is sociaal agogisch werker.
  http://de-witteolifant.nl/wp-content/uploads/2011/03/blad.pdf

 7. wilmamazone says:

  http://ietser.ning.com/profile/ArendZeevat?xg_source=activity

  quote:

  Geboortedatum
  3 February 1958
  Op welk gebied of gebieden ligt jouw belangstelling? (bijv. Tarot, NLP, meditatie etc)
  Mijn interessegebied ligt vooral op het sociale vlak. Hoe menselijke interrelationele processen verlopen kan mij mateloos boeien.
  Hoe ben je bij ZelfZijn terechtgekomen?
  op uitnodiging
  Ben je therapeut?
  agogisch werker
  Heb je een eigen website?
  http://www.argusoog.org
  ..

 8. JennyJo says:

  En Arend ZeeHolvat is als sociaal agogisch werker natuurlijk bij uitstek geschikt om ernstige psychoses te behandelen. ’t Is toch niet geloven.

 9. DaSilva says:

  Nog even over die vit.B12

  http://stichtingb12tekort.nl/b12-tekort/symptomen

  Bij een te kort kunnen zich psychische problemen voor doen, een te veel aan vit.B12 wordt gewoon uitgescheiden via de urine.

 10. JennyJo says:

  Ja, dat dacht ik dus ook. Een kletsverhaal dus van Zeevat, zodat ons wijsgemaakt kan worden dat Haddock niets mankeerde en dat hij op hardhandige wijze door de autoriteiten achter slot en grendel is gezet vanwege zijn afwijkende meningen, waar die natuurlijk niet op zitten te wachten omdat ze van alles onder de pet willen houden.

 11. wilmamazone says:

  Ik zei:

  Ik vind het maar een vreemd verhaal en als het allemaal waar is..]

  Toen doelde ik meer op dit soort uitspraken als dat vit. B12 geneuzel:

  Haddock zegt:
  6 juli 2011 om 17:55
  Beste mensen,redelijk goed nieuws,ik ben vanavond tijdelijk thuis….
  Het is heel moeilijk de gevestigde artsenorde en overheid ervan te overtuigen dat ik ten onrechte opgesloten ben en onmenselijk behandeld ben.
  Maar het gaat lukken.
  Helaas is de voorwaarde waarschijnlijk dat ik geen agressieve houding inneem ten opzichte van mijn pijnigers die slechts bevelen uitvoeren.
  Morgenavond moet ik nog overnachten ter observatie opdat het artsengild niet helemaal het gezicht verliest. Ik zal dus live verslag doen vanuit mijn gevangenis.

  Je bent gedwongen opgenomen en mag dan tijdelijk naar huis -voor een nacht en dag als ik het goed begrijp- en dan moet je -voor ook alweer maar een avond/nacht- terug ter observatie en krijg je in de instelling uitgebreid de gelegenheid om een interview te doen met Arend Zeevat.
  Het verdere draadje op Argusoog:

  Haddock zegt:

  6 juli 2011 om 17:56
  ”Artsengilde” sorry…..Arend kan jij mijn websitegegevens zover dat nog niet is gedaan even verwijderen?
  Bedankt,we spreken elkaar nog wel even….

  Reply to this comment »
  Haddock zegt:

  6 juli 2011 om 17:59
  Ik ben blij dat ik weer even gewoon verslag kan doen van datgene wat mij is overkomen,maar met de dreiging nog steeds in mijn rug.
  Maar ik ben vrij in mijn meningsuiting en die mening zal ik ook openlijk uiten.
  Europa kent systemen die vergelijkbaar zijn met de sovjetsystemen van vroeger,de toegepaste repressie is echter veel subtieler.

  Reply to this comment »
  Arend zegt:

  6 juli 2011 om 18:34
  Dat is inderdaad het punt Haddock, die repressie is veel subtieler. Dat is na WOII al in gang gezet, door de westerse samenlevingen te verslaven aan het materialisme en consumentisme.

  Reply to this comment »
  Haddock zegt:

  6 juli 2011 om 19:16
  Tja we zullen er morgen wat nader op ingaan,ook op de medische kant van psychische klachten en de achtergronden waarom we zo weinig te weten krijgen…,want we horen maar een heel klein gedeelte van het verhaal om heel vervelende(machts) redenen.
  Ik geniet even mijn vrijheid maar zal morgen mijn kooi weer in moeten ,hopelijk voor 1 verdere nacht(merry). Ik heb fotos gemaakt,ook van de lichamelijke blessuren die mij zijn toegediend,maar ik zal wat gduld moeten hebben om alles online te krijgenHet geestelijk geweld zal wat langer aanhouden maar ik trek het omdat ik steun krijg…….ik moet in mijn zaak het en en ander op en rij zetten. Mijn vrouw heeft gewldig werk verricht,ik moet haar een groot compliment maken.
  René,van mijn kant,onbekenderwijze een hartelijke groet,ik hoop dat we spoedig contact zullen maken we hebben veel ervaring it te wisselen…

  Ik heb dat interview nog niet gehoord, maar vanuit de ‘gevangenis’ heeft Haddock van tevoren ook al gemaild en getelefoneerd en zijn het dus dit soort details die het voor mij een vreemd verhaal maken en niet te vergeten dit comment waar geen enkele reactie op kwam. Het lijkt er toch op dan dat Zeevat al veel eerder persoonlijk contact had met Haddock:

  z zegt:
  5 juli 2011 om 08:02
  wat een raar verhaal.

  Haddock schreef toch een keer:

  ‘er is me iets vreemds overkomen, Arend bel me. ‘

  week of twee geleden.

  wat was dat Arend?

 12. JennyJo says:

  Ach die arme Haddock, uiteraard mankeert hem helemaal niets maar is hij slechts het zoveelste weerloze slachtoffer van de gemene repressie van de gevestigde machten. Het is allemaal zo voorspelbaar dat we het gemakkelijk zelf hadden kunnen bedenken.

  Eerlijk gezegd: het zal wel, ik heb helemaal geen zin om mijn humeur te laten bederven door de zwartgallige hersenspinsels van Zeevat c.s.

 13. DaSilva says:

  @Wilma

  Dat vit B12 geneuzel kan wel de rechtstreekse oorzaak van de psychose van Haddock zijn dus helemaal onbelangrijk is het niet.
  Vooral niet als je kijkt welke richting dit verhaal op geduwd wordt.

  Het verblijf in een instelling betekent niet dat je geen telefoongesprekken mag voeren of geen contact mag hebben met de buitenwereld.
  in het begin van je gedwongen opname heb je beperkingen maar naarmate je rustiger wordt krijg je meer vrijheden en uiteindelijk kom je op een open afdeling terecht en mag je idd af en toe naar huis.

  Mijn gedachte over dit alles is dat Haddock manisch is geweest en uiteindelijk psychotisch is geworden.
  Dit kan enkele weken in beslag nemen en resulteren in een toestand die voor anderen als zeer bedreigend ervaren kan worden.
  In de radio uitzending vertelt Haddock dat zijn vrouw de politie gebeld had, maar zelf met haar kind bij haar schoonouders zat ten tijde van het telefoontje.
  Dit zegt genoeg over de toestand waarin hij verkeerde.

  De rol die Argusoog hierin speelt is uiterst dubieus, het past precies in het beeld wat zij schetsen van de “nieuwe wereldorde” waarin individuen steeds vaker beperkt worden in hun vrijheden en het vrije denken afgeschaft dient te worden.
  De zogenaamde “versprekingen” van Arend Zeevat die Haddock continu “René” noemde sterken Haddock in zijn geloof dat hij een slachtoffer is van “het systeem”.
  Uiterst laakbaar gedrag dit en mensonwaardig!

 14. wilmamazone says:

  Wat is het toch lastig om duidelijk te maken wat ik bedoel, maar kijk b.v. eens naar de data Da Silva:
  Beginquote item Zeevat:

  Door Redactie op 4 juli 2011 – 16:00

  Gisteren (zondag 3 juli dus. red.) ontving ik een email van de broer van Niels Gebraad aka Haddock, een trouwe bezoeker van Argusoog. De broer liet me weten dat Niels vorige week gedwongen werd opgenomen met, naar zijn zeggen, een ernstige psychose. Niels had hem gevraagd contact met mij op te nemen. Later werd ik door de broer gebeld. Deze vertelde me toen dat, voorafgaand aan de gedwongen opname, Niels erg verward overkwam en er geen direct contact met hem mogelijk was. Namens Niels vroeg hij mij of deze mij mocht bellen, hetgeen Niels kort daarna deed.

  4 juli was afgelopen maandag, dus ergens vorige week die gedwongen opname met ernstige psychose.
  Zeevat:

  Hij weigert iedere medicatie

  Op 4 juli begint ook Haddock zelf te reageren bij het item en mag op 6 juli blijkbaar al een dagje naar huis. Het lijkt me o.a. toch stug dat hij intussen al op een open afdeling was beland en ga zo maar door.

  Met B12 geneuzel bedoel ik dit:

  [..Zijn werk is een paramedisch en druk. Vanwege dat laatste hanteert hij gezondheidsbevorderende technieken, die tevens de helderheid van zijn geest in positieve zin beïnvloeden. Hij werkt namelijk met de toediening van hogere doses vitamine B12. Dit heeft een versterkend en ontgiftend effect op de lever, waardoor tevens de intuïtie wordt aangescherpt.

  Te snel
  Voorafgaand aan zijn opname was hij daar ook mee bezig. Dit keer ging het ontgiftingsproces echter te snel, waardoor zijn lever het niet aankon. Er vond daardoor een auto-intoxicatie, een lichamelijke zelfvergiftiging plaats, waarbij normaal onschadelijke stoffen kunnen worden omgezet in toxische stoffen. Hetgeen zijn weerslag had op zijn geest, die daardoor verward en gedesoriënteerd raakte. In deze verwarde staat wist zijn vrouw niet wat met hem aan te vangen en belde hulp. De gealarmeerde huisarts stelde echter een verkeerde diagnose en gaf dit door aan de politie…]

  Als ik een euro krijg voor elke keer dat Haddock de lever genoemd heeft de afgelopen jaren, kon ik makkelijk een paar weken volledig verzorgd op vakantie. Het is zijn stokpaardje en wat die rondom de lever al niet allemaal verzonnen heeft als zelfbenoemd deskundige!

 15. wilmamazone says:

  Voor wie nog wil luisteren naar de radiouitzending:
  http://www.argusoog.org/2011/07/arend-vs-zeevat-07-juli-2011/

  Met daar een reactie van Haddock:

  Haddock zegt:
  8 juli 2011 om 06:20
  Het tij is weer gekeerd bij personeel. De nachtdienst heeft geen idee van mijn verdere verloop van mijn oponthoud. Doelbewuste desinformatie. Mijn gehele planning komt hierdoor maar weer doorelkaar. Mij kapotkrijgen heeft systeem.

 16. JennyJo says:

  Ik snap wat je bedoelt, maar het een hoeft het ander niet uit te sluiten als je begrijpt wat ik bedoel. Ik vind het hoe dan ook een heel onverkwikkelijk gedoe allemaal, om te beginnen van Zeevat.

 17. DaSilva says:

  @Wilma

  Iemand kan opgenomen worden met een psychose en binnen enkele dagen zo opknappen dat het idd mogelijk is dat hij binnen een paar dagen op de open afdeling zit en in no time weer op de computer mag.
  De interviews zijn naar ik begrepen heb gewoon via de telefoon afgenomen dus ook daar is niets vreemds aan.
  Dat vit B12 verhaal rammelt aan alle kanten, iemand met een vit B12 tekort heeft goed bloed-onderzoek en begeleiding nodig, zelf aan klooien is uit den boze.

 18. MP3 toegevoegd

  Wat ik begrijp vanuit het interview is dat Niels zich d.m.v. B12 probeerde te ‘genezen’ (19 min) van zijn manische depressie. Hij doet dan heel moeilijk over ‘leverfasen’, een bekend stokpaardje van hem. Big Pharma drukt deze kennis aan de kant en hij reageert op fora om ‘dit soort zaken boven tafel te brengen’.

  Over die ‘leverfasen’:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Glucuronosyltransferase

  Het is het aloude verhaal. “Ik zit tegenover een arts en ik ontleed het gedrag van die arts” ‘Ik stel zelf mijn diagnoses”. Verder put Haddy zich weer uit in de zielug commentaren. De politie had voorinformatie over hem en de maatschappij wil mensen zoals hem ‘aanpakken’.
  Verder kan ik niets anders concluderen dan dat zijn vrouw met kind is weggereden, Niels in bed heeft laten liggen en de dokter gebeld heeft (31 min). Ze heeft de zaak op een prima manier overgenomen want Niels had ‘patiënten’. Dat kan, want Niels is fysiotherapeut en eigenaar van een soort sportschool ( ik geef geen links, u kunt zelf google aanslingeren).

  Preoccupatie met leverfase’s zie ook:
  http://www.freethinker.nl/forum/viewtopic.php?f=19&t=2270&start=45

  Wat dat met excessief vit b12 gebruik te maken heeft weet ik ook niet.

  Als u trouwens zelf uw dokter plat wilt lullen over leverfases e.d. leest u dit.
  http://www.nature.com/tpj/journal/v3/n3/full/6500171a.html
  Daar wordt namelijk niets over gepubliceerd. 😎

 19. DaSilva says:

  Gelezen.
  Als je van een redelijk onschuldige aandoening een levensbedreigend iets gaat maken krijg je het wel voor elkaar dat je op een gegeven moment paranoia wordt.
  Onbegrijpelijk dat iemand zo gefixeerd kan raken op zo iets onschuldigs als het syndroom van Gilbert.

 20. wilmamazone says:

  Het gedachtengoed van Arend Zeevat en ook hier enkele comments van Haddock:
  http://www.argusoog.org/2011/05/psychiatrie-als-repressiemiddel-in-bv-nederland/

  Psychiatrie als repressiemiddel in BV Nederland
  Door Arend Zeevat op 24 mei 2011 – 21:00

  quote:

  Gisteren werd een vriend, die voor ware vrijheid wilde gaan, met veel politioneel machtsvertoon opgeborgen in een gesloten psychiatrische afdeling. Hij was bezig de uitgang van deze gekmakende matrix te vinden en werd zelf gek verklaard, omdat hij die uitgang gevonden had. Hij zou een gevaar voor zichzelf en zijn omgeving zijn. Een gevaar voor de macht bedoelde men daar eigenlijk mee te zeggen. Een macht die haar bestaan aan dode op papier vastgelegde juridische constructies ontleend en nergens anders aan. Intimidatie en een grove schending van de mensenrechten had men nodig om een ware vrijheidsstrijder weer terug te trekken in de matrix. Maar dit kunnen we niet laten gebeuren. Want gisteren was hij het, vandaag is het iemand anders en morgen weer iemand anders. Maar wanneer zul jij het zijn???

  Het gaat hier om René Vissers en die komt ook ter sprake in het interview van gisteravond, is voor Haddock een held waar hij dolgraag persoonlijk mee in contact wil komen. Haddock weet ook al wie in Nederland hoogstwaarschijnlijk het volgende slachtoffer gaat worden van een zéér onterechte gedwongen opname en wel Micha Kat. Hij zou Kat dan ook graag alvast wat adviezen willen geven.

  Ik heb de 1e pakweg 50 minuten van de uitzending beluisterd en van de rest enkele fragmenten. Haddock is in de hele uitzending -van meerdere uren- regelmatig aan het woord,dus een hele zit om alles in een keer te doen.

 21. DaSilva says:

  Op onderstaande link een artikel over René Vissers met diverse filmpjes o.a. van zijn arrestatie en zijn gesprekken met psychiaters.

  http://volksbelang.punt.nl/#599450

 22. wilmamazone says:

  Da Silva:

  http://volksbelang.punt.nl/#599450

  Volksbelang Thuisvester, U bent psychotisch, mijnheer Vissers!
  | 04 Juli 2011 | 10:07:33

  1e alinea:

  Opgesloten
  Inmiddels is René Vissers©, na drie weken en ruim drie dagen in naam van Hare Grajesteit Koningin der BV Vernederland opgesloten te zijn geweest in een psychiatrische gevangenis, eindelijk weer vrij. De schande die Hare Grajesteit met deze detentie over zich af heeft geroepen zal haar zelf een rotzorg zijn. Zij zal met Kerstmis weer even vrolijk haar ‘mensvriendelijke’ edoch gestrenge masker opzetten om haar Vernederlandse onderdanen een serieuze Kerstwens mee te geven. Veel van die onderdanen weten niet dat Hare Grajesteit op de onlangs gehouden Bilderbergconferentie in Sankt Moritz in Zwitserland samen met haar medecomplotters de plannen voor deze wereld weer van een actueel kader heeft voorzien. Wat dit actuele kader inhoudt zullen we de komende maanden gaan ervaren. Of die plannen het mogelijk maken dat meerderen hetzelfde lot als René zullen ondervinden, zullen we moeten bezien. Het ongelooflijke onrecht dat René wordt aangedaan is schrijnend en tevens tekenend voor de staat waarin de BV Vernederland momenteel verkeert.

  quote:

  wilmamazone zegt:
  juli 8, 2011 om 7:27 pm (Bewerken)
  Het gedachtengoed van Arend Zeevat en ook hier enkele comments van Haddock:
  http://www.argusoog.org/2011/05/psychiatrie-als-repressiemiddel-in-bv-nederland/

  Er waar kwam Haddy daar o.a. mee?!:

  Haddock zegt:
  24 mei 2011 om 22:05
  Beste mensen, wie heeft er zin om naar zwitserland te komen ?
  St Moritz?
  http://alles-schallundrauch.blogspot.com/2011/05/die-grosse-anti-nwo-party-findet-bald.html

  Zeevat had het sowieso maar druk op 4 juli met psychotische meneren, ’s morgens een item over Visser uit Nederland en ’s middags een over Gebraad/Haddock uit Zwitserland. Over toeval gesproken!

 23. wilmamazone says:

  Het laatste nieuws van het Zwitserse front:

  haddock zegt:9 juli 2011 om 06:39
  Hallo Lord onehoop,wat probeer je nu eigenlijk te zeggen.
  Ja ik heb me teruggetrokken van anarchiel om hele goede redenen,ik vond dat de diskcussies niet op een eerlijke manier verliepen.Ikzelf heb niets verwijderd dat hebben anderen blijkbaar gedaan. Wat heb je nu,na mijn intervieuw eigenlijk nog voor concrete vragen? Ik heb helaas weinig toegang tot het internet en ik wil ook eerlijk gezegd eerst mijn rust maar ik zal je op dringende vragen zeker antwoorden.

  Nogmaals er is geen realiteitsverlies,het was een autointoxicatie,een vergiftiging die in relatief korte tijd plaatsvond en weer verdween..Natuurvolken dansen bijvoorbeeld urenlang om een soortgelijk effect te krijgen om antwoorden te vinden op hun vragen. Dat is een interessant gegeven.
  Gisteren is het de eerste keer gewesst dat de artsen hebben toegegeven dat er grove fouten zijn gemaakt.
  Ik gaf als voorbeeld dat je iemand met een epileptische aanval ook niet in een cel stopt en daar hebben ze wel heel hard over moeten nadenken,want het princiepe is precies gelijk.
  Mijn volgende stappen betreffen een aangifte tegen de politie vanwege het gebruik van geweld tegen een vreedzaam ,geweldloos burger.
  Daarbovenop een gesprek met de arts die mij in deze cel heeft verwezen.

  Voor de Haddockkenners staat hier eigenlijk niks nieuws, het is in feite the same old story.
  Hij heeft voor zichzelf zijn verhaaltje alweer rondgebreid en daar valt -zoals gebruikelijk dus- geen speld meer tussen te krijgen. Of dat ooit nog iemand gaat lukken?

 24. wilmamazone says:

  Opmerkelijk:
  http://www.argusoog.org/author/arend-zeevat/

  U bent psychotisch, mijnheer Vissers! (offline gehaald wegens juridische claim)
  16 juni 2011 – 22:00 | 3.336 keer bekeken | 142 Reacties

  Wegens een juridische claim, zijn we genoodzaakt om dit artikel offline te halen vóór maandag 27 juni 9:00. We geven hierin gehoor aan de eisende partij, niet omdat we een knieval willen maken richting de eiser…

  Op 4 juli dus toch weer vol gas -met dezelfde koptekst- via een andere site en op dezelfde dag bij Argusoog een soortgelijk verhaal over Haddock.
  .

 25. wilmamazone says:

  Meerdere reacties van Haddock bij dat offline gehaalde item vanaf hier en op 19 juni al melding van het mogelijke complot waar Haddock nu met nog meer nadruk mee komt:

  Haddock zegt:
  19 juni 2011 om 06:53
  Het zwitserse blog, waar schrijf,is uit de lucht.
  Ik ben benieuwd of dit wellicht het resultaat is van datgene wat ik daar heb uitgelegd.

  Spiegeling……de kontouren worden zichtbaar…

  quote Zeevat:

  Niels’ verhaal
  In de tijd voorafgaand aan zijn opname had Niels veel reacties geplaatst op een Zwitserse website, hij woont in Zwitserland, betreffende de achtergronden van de huidige ontwikkelingen in de wereld. Deze website was min of meer een mainstream medium. Ook voelde Niels zich erg betrokken bij het concept van de Vrije Mens en het lot dat René Vissers heeft ondergaan. In zijn beleving heeft ‘men’ iets met hem gedaan, waardoor hij enkele dagen totaal de weg kwijt, verward en gedesoriënteerd was. Van die dagen kan hij zich niets meer herinneren. Zijn verwarring werd door zijn vrouw…..

 26. wilmamazone says:

  Hier ook nog een comment van vandaag ontdekt:

  haddock zegt:
  9 juli 2011 om 06:47
  Abu,bedankt,ik laat me ook niet kisten.
  Ik heb gisteren een uitgebreid gesprek op ooghoogte gehad met de leidinggevende arts.
  Die ooghoogte was erg moeilijk te bereiken maar het is me tenslotte gelukt en zij heeft haar verontschuldiging aangeboden voor hetgeen wat er gebeurd is en te kennen gegeven dat ze ook slechts handelt in dienst van het systeem.
  Ze heeft mij gevraagd om voorstellen te doen voor verbetering van de situatie in het verpleeghuis en vooral om de betrokkene instanties te informeren over hetgeen wat er gebeurt is. Haar handen lijken of blijken ook slchts gebonden en ze heeft slechts een bepaalde ruimte van handelen binnen de gegeven strukturen
  .Maar om dat van haar te moeten ervaren heeft heel veel moeite gekost.
  Eigenlijk is dat een beangstigend iets,want ze moest ook toegeven dat ze slechts op bevel handelt van wat zij de ”algemeenheid” noemt.
  Nonsens,dit soort zaken wil de ”algemeenheid” niet,hier zitten duidelijk verkeerde machtsstructuren en verkeerde opvattingen, oplossingen in de weg.

  Maandag heb ik met haar een laatste gesprek en ik ben definitief vrij. Ik zal me voor maandag heel goed moeten gaan voorbereiden om precies te omschrijven wat er is misgelopen .

  Tja.. Crypto zei niet voorniets:

  We wensen..] [..en de psychiaters in Zwitserland veel sterkte toe.

 27. JennyJo says:

  Tja, het lijkt me vrij duidelijk hoe het met Haddock gesteld is. Ik wens hem, zijn gezin en zijn behandelaars heel veel sterkte toe.

 28. wilmamazone says:

  haddock zegt:

  9 juli 2011 om 11:44
  Beste mensen ,ik heb,ter informatie,vandaag de volgende stappen ondernomen.

  Ik heb monndeling aangifte gedaan bij de politie,die ik de gehele situatie heb uitgelegd.
  Ik kreeg alle medewerking. Het is niet de bedoeling dat de politie als misdadigers worden gezien en zo heb ik dit ook gesteld,ik heb aangegeven dat ik boven water wil hebben welke wegen en beslissingen genomen werden die ertoe geleid hebben dat tenslotte geweld en een enorme misinterpretatie ontstond die er daarna toe leidde dat mijn psychiatrisering nog langer duurde..

  De politie verleend alle medewerking,ik kan aangifte doen en moet tevens aangifte doen bij de ”staatsanwaltschaft” van het kanton schaffhausen.

  De politie zal daaropvolgend ook intern deze zaak aan de orde stellen.

  Tevens ben ik ertoe geneigd te denken dat er een schadevergoeding zou kunnen gaan volgen voor de gevolgen van deze misinterpretatie en het ”misbruik” vanuit machtsposities.De schade die mijn bedrijf geleden heeft is nu nog niet uit te drukken in getallen,de schade die de behandeling mij teweeg gebracht heeft zal nooit uit te drukken zijn.

  Een paar minuten later bij een ander onderwerp op Argusoog:

  haddock zegt:
  9 juli 2011 om 11:55
  Heel goed verwoord rob,de construktieve tegengedachte is een heel sterk iets.
  Mij hebben ze zelfs al gevraagd of ik oplossingen kan aanbieden voor bepaalde problemen op organisatorisch gebied als het gaat om de psychiatrie. Er begint wat in beweging te komen en dat is heel interessant.

 29. JennyJo says:

  Vraag ik me alleen nog af: waarom was zijn vrouw zo bang voor hem als er helemaal niets aan de hand was?

 30. DaSilva says:

  Vraag ik me alleen nog af: waarom was zijn vrouw zo bang voor hem als er helemaal niets aan de hand was?

  Omdat hij toch een psychose had?

  http://www.argusoog.org/2011/06/u-bent-psychotisch-mijnheer-vissers/comment-page-2/#comment-31250

  haddock zegt:
  17 juni 2011 om 20:07

  Ach en ”meneer” vissers,
  ook ik ben psychotisch…ik sluit me daarbijaan. Daar kan ik goed mee leven.

 31. JennyJo says:

  Volgens Haddock zelf zit het nu allemaal weer heel anders in elkaar als ik het goed begrijp. Ach, het zal wel. Ik ben enigszins Haddock/Zeevat-enz.-moe.

 32. wilmamazone says:

  Informatie uit het interview van voor de pauze:
  Niels Gebraad/Haddock is 44 jaar oud en van oorsprong fysiotherapeut.
  Hij ging op zijn 24e wonen en werken in Lichtenstein voor een periode van 12 jaar.

  (In zijn studententijd begonnen de gezondheidsproblemen, ziekte van Pfeifer en ook daarna weer chronisch vermoeid en uiteindelijk advies van Ned. internist voor hoge dosis vit. B12 e.a. B-vitamines om zijn lever weer in het gareel te krijgen.
  Met die verhoogde B12 ging het al eerder 2x mis op dezelfde manier als hij nu aangeeft.)

  Hij werkte in Lichtenstein voor een arts die ook in de politiek zat/zit en -volgens Haddock- fraude pleegde in samenwerking met een verzekeringsmaatschappij. Haddock doet aangifte bij de politie, maar de Officier van Justitie doet navraag bij/over de verkeerde arts en toen Haddock justitie deze fout duidelijk wilde maken weigerden ze opeens telefoontjes en mailtjes daarover te beantwoorden en werd hij min of meer het land uitgegooid/zag geen andere mogelijkheid dan te verhuizen naar Zwitserland.
  Daarover zou in Lichtenstein iets gezegd zijn als:’Als u maar weet dat dat óók maar een klein land is’
  Sindsdien houden ‘ze’ hem met argusogen in de gaten en wachtten op een moment om hem te grazen te kunnen nemen en dat is nu dus gelukt. De politie had voorinformatie over zijn activiteiten op internet, pakte hem daarom zo stevig aan en heeft er meerdere verwondingen aan overgehouden. Hij was gewoon ff van de wereld af door die B12 vergiftiging en voor de rest niks. Haddy had en heeft ze prima op een rijtje, zelfs meer dan dat.

  (Haddock zou overigens al risico gelopen hebben bij b.v. een blinde-darm-ontsteking; dan niet naar ZH, maar met politiebusje rechtstreeks de isoleercel in. ‘Ze’ zaten gewoon op iets te wachten, maakt niet uit wat. Het woord klokkenluider valt en daar is Haddock het helemaal mee eens. Het wachten is op mensen die eindelijk eens naar hem willen luisteren.)

  In Zwitserland is hij 2x verhuisd en is daar noodgedwongen -vanwege langdurige onenigheid met werkgever- maar op zichzelf begonnen. Met de baas viel niet te praten en Haddock had nog wel zó zijn best gedaan!

  Een gezondheidscentrum van 2000 m2 -dat momenteel verbouwd wordt- met nu 15 mensen in dienst en waar o.a. fitness, welness, aerobic,rugbehandeling geboden wordt e.a. ‘therapie op velerlei gebied’ waar hij op dat moment verder geen uitspraken over deed/zo te horen ook niet wilde doen.

  Omdat hij in het gesprek met nadruk aangeeft gespecialiseerd te zijn in kanker/claimt daar alles van te weten en vooral te begrijpen en zegt:’dat is met name een gebied van mij’, zie ik mijn geest kruipen eerlijk gezegd.

  Haddock is deskundig op velerlei gebied en moest o.a. dit gisteren ook nog ff dringend kwijt:

  haddock zegt:
  9 juli 2011 om 07:17
  Ik wil nog een toevoeging geven op het laatste gedeelte van de discussie waar het over materie ging.

  Materie is tenslotte te reduceren tot energie,energie in golven,trillingen.

  Via die weg is het heel makkelijk de werking van homeopathie te verklaren.
  De” brownse” beweging in molekulen is te beinvloeden door enorm kleine concentraties van bepaalde stoffen zodat je een vloeistof met een heel verdunde oplossing informatie kan meegeven die genezend werkt.

  Als vlak voor de pauze gevraagd wordt om tijdens de pauze na te denken over concrete hulp/waar hij nu behoefte aan heeft zegt Haddock meteen daar eigenlijk geen enkele behoefte aan te hebben/geen directe hulp nodig omdat hij zelf alles prima in de hand heeft.

  Hij heeft slechts behoefte aan mensen die nu en in de toekomst volledig achter hem staan.
  Zijn familie doet dat niet/te weinig en vandaar dat ie bij Argusoog aan de bel trok, want daar gelukkig wel mensen met een open oor.

  Zijn vrouw heeft inmiddels wel begrepen hoe de vork in de steel zat/zit en is er helemaal stil van. Omdat ze mede-eigenaar is/meewerkt in het bedrijf, houdt ze dat voor Haddock momenteel aan het draaien.

  Of ik nog de moed heb om deel 2 van het interview helemaal te beluisteren?

 33. cymric » 04 jul 2006 23:59:

  Voor eenieder die naar jou kijkt, is de situatie zonneklaar. Zoek hulp. Ga naar praatgroepen waar je face-2-face gesprekken voert. Mijd het Internet met zijn discussiefora—daar valt ook Freethinker onder. Zoek een vertouwenspersoon op en ga van daaruit naar een psychiater. Je blinde haat voor en wantrouwen in de medische wereld is simpelweg niet normaal of gezond meer.

  http://www.freethinker.nl/forum/viewtopic.php?f=19&t=2270&start=15

 34. wilmamazone says:

  http://www.vitalis-sh.ch/

  quote:

  Das VITALIS wurde aus der Leidenschaft für Fitness und Wellness gegründet. Auf über 1000 m2 finden Sie ein professionelles und umfassendes Angebot an Kraftgeräten, Ausdauergeräten, Freigewichten, Dehnbereich, Solarium, Kinderspielraum und vieles mehr.
  Das VITALIS ist das bemerkenswerteste Fitness-und Wellnesszentrum in der Region und bietet einen hohen Qualitätsstandard zu fairen Preisen.
  Ausserdem bietet das VITALIS medizinische Trainingstherapie, verfügt über eine Praxis für Physiotherapie (Physiotherapie Vitalis, Niels und Nicole Gebraad) und ist von den grössten Krankenkassen der Schweiz qualitätszertifiziert.

  (vet door mij)

  Het lijkt er iig niet op dat dat hele centrum van Haddock is enz.:
  http://www.moneyhouse.ch/u/vitalis_fitnesszentrum_beringen_gmbh_CH-290.4.013.306-4.htm

 35. wilmamazone says:

  http://epaper.budag.ch/temp/20110710134347_13DC44D1_2008-05-03_bddz.pdf

  Eheschliessung

  Auswärts:
  18. 4. 2008: Gebraad, Niels, niederländischer Staatsangehöriger,
  in Wetzikon ZH, und Bühler, Nicole Andrea, von Zürich,
  in Davos Dorf.

 36. wilmamazone says:

  Ik begon er al mee het een vreemd verhaal te vinden; dat vind ik nog steeds en in toenemende mate.

  Op ong. 11 minuten van de uitzending van Argus-radio wordt er naar Zwitserland gebeld voor het interview met Haddock/Niels en dat gaat er m.i. meteen al vreemd aan toe met begeleidend commentaar van Zeevat. Er wordt voorgesteld om ff een muziekje te draaien in afwachting van de verbinding, Rob van der Zon zingt zelf wat en dan hoor je toch een telefoon overgaan.

  Er wordt opgenomen door iemand die alleen zijn naam noemt -die ik niet goed kan verstaan-, Arend Zeevat noemt zijn naam en vraagt om doorvebonden te worden met Niels Gebraad.
  Geen enkel probleem.
  Er wordt niet gevraagd naar afdeling, kamernummer e.d., maar muzak ten gehore gebracht -waar Zeevat weer commentaar bij levert-, die meneer/verpleegkundige volgens Zeevat nog ff met ‘een ogenblik geduld’ in het Zwitsers, en daar is Niels die de rest van de uitzending aan de lijn blijft. Hij vraagt voor het pauzenummer (op ong 60 min.) wel of hij daarna dan teruggebeld wordt, maar dat vindt Zeevat niet zo’n goed idee.

  Een zorginstelling waar iemand een buitenlijn opneemt en alleen zijn eigen naam noemt?
  Een beller die dan niet vraagt of hij idd op het juiste adres zit?
  Een patiënt die vervolgens die buitenlijn uren bezet houdt?

  Een ander opmerkelijk sterk stuk in een oude broek is wat Haddock vertelt over die isoleercel.
  Hij werd thuis halfnaakt uit bed gesleurd, hardhandig in de handboeien geslagen en zo in dat verschrikkelijke hok gestopt met o.a. SOS op de muur gekrast. De B12 had intussen toch gewerkt en Haddock was weer helder genoeg om overal uitgebreid foto’s van te maken en ook van zijn verwondingen.
  Hij is met een fototoestel in zijn onderbroek ofzo in bed gekropen of wat?

  Hier de onprofessionele ‘gevangenis’ van de arme ziel:
  http://www.spitaeler-sh.ch/psychiatriezentrum/ueber-uns/

  En hier op blz. 8:

  Telefon
  Für Telefonate steht Ihnen ein Chip-automat auf der Abteilung und ein Münzfernsprechapparat in der Eingangshalle des Zentralgebäudes zur Verfügung.

  Ik kan er overheen gekeken hebben, maar tot nu toe niets gevonden over het hoe en wat van mobiele telefonie, telefoon op kamer, computergebruik ect. door patiënten.

 37. wilmamazone says:

  Heb het 2e deel, en het 3e!, nu ook gehoord. De uitzending liep nog een klein uurtje door omdat het programma dat om 22.00 u. zou beginnen niet doorging vanwege ziekte van ene Waterman.

  Vlak voor de 2e muziekpauze werd vanuit Argusoog-radio de verbazing uitgesproken over het gemak waarmee ze doorverbonden werden/ de medewerking die werd verleend. Haddock die zich na een nacht en dag thuis weer ’s avonds had moeten melden, had al doorgegeven dat ie rond 20.00u. gebeld zou worden door ene Arend Zeevat vanuit Nederland. Degene die de telefoon oppakte was ene Antonio, een italiaan die daar al 30 jaar werkzaam is en volgens Haddock een bewaker met een gouden hart die zijn (onnodige) problemen volkomen begrijpt.

  Haddock vond de verlenging geen probleem, want hij zat zich toch maar wat te vervelen in zijn hok, zijn cel waar hij in opgesloten werd. Hij moest louter en alleen terug vanwege het geld dat daarmee te verdienen valt -zorgverzekeraars betalen vooral veel per nacht- èn omdat óók in Zwitserland recalcitrant zijn tegen de overheid voldoende is voor een gedwongen opname.

  Heb wat aantekeningen gemaakt – jammer genoeg nooit steno geleerd-, maar zal zien of ik morgen nog wat kan aanvullen. Heb zoveel blahblah horen langskomen -veelal van de hak op de tak ook nog- dat het me nog steeds duizelt.

  De zelfingenomenheid (hoogmoedswaanzin?) van Haddock/Niels kent óók nu nog steeds geen grenzen. Hij heeft iig met volle teugen van deze avond genoten.

 38. wilmamazone says:

  http://barracudanls.blogspot.com/2011/07/hulp.html

  Hulp

  De psychiatrische hulpverlening heeft het maar knap druk met de complotters de laatste tijd. Via Cryptochelius kwamen we aan de weet dat Niels, Chinook, HIckhack, Relic, Kapitein Haddock, Haddock a.k.a. Niels Gebraad – een van de vaste reaguurders bij Argusoog – gedwongen was opgenomen met, naar verluidt, een ……..

 39. wilmamazone says:

  Vers van de Haddock-pers:

  haddock zegt:
  12 juli 2011 om 06:52
  BESTE MENSEN;VIA DEZE WEG WIL IK IEDEREEN HARTELIJK DANKEN VOOR DE VELE KAARTEN EN REACTIES;ZE BETEKENEN ZEER VEEL VOOR ME……….

  Ik ben weer volledig op vrije voeten sinds gisteren,ik hoef geen zogenaamde controle meer te ondergaan bij de arts omdat ze inzien dat ze nonsens verkopen.

  Deze woorden heb ik aan de ”staatsanwaltschaft” of justitie gestuurd:

  Am Montag 27.Juni 2011 geriet ich durch eine Autointoxication in einer verwirrten zustand,zu vergleichen mit einem Wachcoma.
  Dieser Zustand gab anscheinend Anlass zu polizeilicher Gewalt,bei welcher ich verletzt wurde. Ich selber habe keinerlei Gewalt angewendet.

  Ich möchte mit diesem Schreiben eine Anzeige gegen diese Polizeigewalt erstatten und zugleich Ihre hintergründe erfahren.

  Nach dieser Poliziegewalt folgte eine Psychiatrishce Aufnahme welche sich für meinem Zustand und Mein Leiden als völlig inadequat entpuppte.
  Ich wurde unter anderem unsachgemäss in einer Isolierzelle eingesperrt.

  Ich verlange von Kanton Schaffhausen eine lückenlose aufklärung über diesen Sachverhalt und eine ereklärung der genommenen Massnahmen,welche zu einem FFE(fürsorglicher Freiheitsenzug) und zur Gewaltsanwendung gegen mich führten.

  Tot zover mijn eerste stap bij politie en justitie.

 40. Haddock says:

  Vraagje….wie is er hier eigenlijk ziek?

  Is dit de moderne versie van het middeleeuwse schavot?

  Als jullie vragen hebbn kan dat best aan mij persoonlijk,daar heb ik geen probleem mee.
  Jullie blijkbaar wel want hier bleek het altijd nodig omwille van het systeem mij de mond te snoeren.
  En daar zijn jullie zo te zien,zeer bedreven in. Ziekelijk bedreven.

  Fitnesszentrum heb ik drie jaar geleden gekocht,dus geen nonsensspeculaties meer AUB.

  Mijn vrouw had een noodarts gebeld en die bleek niet aanwezig,in plaats daarvan hebben ze de politie gestuurd.Die hebben mij volkomen zinloos geweld aangedaan.Laesie van de nervus radialis.
  Daar ik niet aanspreekbaar was maar soms wel gewoon opstond heeft mijn vrouw omdat ze die situatie niet begreep, met kind begrijpelijkerwijze het huis even verlaten.Het was te vergelijken met een coma of epileptische aanval.

  Ik lag dus in mijn bed waar ik met geweld overmeesterd werd.

  Verder nog vragen?
  Ik dacht al dat jullie hier met veel leedvermaak zouden opduiken……ook dat is het gezondheidwezen.

  Mijn onenigheid met mijn werlkgevers betroffen in drie gevallen corruptie.

  Bij mijn laatste werkgever was dat corruptie vaan een verpleeghuis waar donatiegeld werd misbruikt.

 41. Haddock says:

  En ik weet meer van jullie achtergronden af dan jullie lief is.
  Dus,willen jullie mij openlijk hier ziekelijk ten toon stellen en daarmee de trekken van het systeem openlijk tentoon stellen, of is er een mogelijkheid tot eerlijke discussie die jullie tot nu toe jarenlang hebben gemeden?
  Als de dames gaan reageren op argusoog zijn er maar twee zinnen nodig om dat te herkennen. Houdt dus op met de spelletjes en speel open kaart.
  De nonsens hier kunnen weg of er gaat wat anders gebeuren. Laat dat duidelijk zijn. Dus overleg wat jullie werkelijk over mij menen te weten en de speculaties of het natrappen moeten verdwijnen of anders volgen er stappen.

 42. Haddock says:

  Het is namelijk interessant dat medisch personeel zich bezighoeud met vervolgingsjachten op weblogs en het stellen van diagnoses.

  Ik ken wel een paar instanties waar we dit wangedrag wat jullie hier tentoonstellen voor kunnen leggen.

 43. Haddock says:

  Dus het is up to you.

 44. Haddock says:

  Weg met de nonsens dus……..

 45. wilmamazone says:

  Haddock:

  Ik dacht al dat jullie hier met veel leedvermaak zouden opduiken……]

  Dag Haddy/Niels,

  Ik ervaarde/ervaar vanalles naar aanleiding van jouw verhaal, maar van leedvermaak is geen sprake.

  Haddock:

  Als de dames gaan reageren op argusoog zijn er maar twee zinnen nodig om dat te herkennen. Houdt dus op met de spelletjes en speel open kaart.

  Ik heb niet gereageerd op Argusoog….

 46. JennyJo says:

  @Haddock

  Ik ken wel een paar instanties waar we dit wangedrag wat jullie hier tentoonstellen voor kunnen leggen.

  Nou, succes met je acties dan maar, we zullen zien wat er gebeurt.

 47. JennyJo says:

  Haddock:

  Als de dames gaan reageren op argusoog zijn er maar twee zinnen nodig om dat te herkennen. Houdt dus op met de spelletjes en speel open kaart.

  Ik heb niet gereageerd op Argusoog….

  Ik ook niet.

 48. DaSilva says:

  Haddock je zegt:

  Daar ik niet aanspreekbaar was maar soms wel gewoon opstond heeft mijn vrouw omdat ze die situatie niet begreep, met kind begrijpelijkerwijze het huis even verlaten.Het was te vergelijken met een coma of epileptische aanval.

  Ik lag dus in mijn bed waar ik met geweld overmeesterd werd.

  Ik heb nog nooit gehoord dat iemand met symptomen die op een coma of epileptische aanval lijken op hardhandige wijze door de politie afgevoerd wordt en in de isoleer van een psychiatrische kliniek terechtkomt.
  Er moet toch wel iets meer aan de hand geweest zijn.
  Tevens lijkt het me vreemd dat je vrouw je in zo’n kwetsbare toestand alleen achterlaat vertoonde je misschien tekenen van agressie?.
  Wil je ontkennen dat je op 17 juni zei :

  haddock zegt:
  17 juni 2011 om 20:07

  Ach en ”meneer” vissers,
  ook ik ben psychotisch…ik sluit me daarbijaan. Daar kan ik goed mee leven.

  Tevens wil ik je er even op wijzen dat jijzelf de publiciteit gezocht hebt en je de gevolgen aan je eigen gedrag te wijten hebt.

 49. JennyJo says:

  Als ik het goed begrijp lag Haddock zoet te slapen en was hij op een gegeven enigszins verward. Kan gebeuren als je plotseling wakker wordt lijkt me. Daarop verlaat zijn vrouw het huis, belt de “noodarts” en wordt Haddock op hardhandige wijze door de politie in de boeien geslagen en afgevoerd naar het gesticht.

  Het hele gebeuren wordt in geuren en kleuren vermeld op het blog van Zeevat en in een aantal omvangrijke interviews met Haddock, te beluisteren op het blog van Zeevat. De weergave bevat nogal wat tegenstrijdigheden en onduidelijkheden. Als mensen op dit blog daarop wijzen en zich daar vragen bij stellen, wordt er gedreigd met juridische stappen.

  Het zal wel, maar ik begrijp er niks van. Als je niet wil dat er over je wederwaardigheden gepraat wordt, waarom breng je ze dan om te beginnen zelf zeer uitgebreid in de openbaarheid?

 50. Haddock says:

  Nee hoor diagnosestelling gebeurd hier door jullie.Aan de schandpaal nagelen ook.
  En dat is de uiteindelijke dreiging ,dat probeer ik uit te leggen. Voor die uitleg zal er geen kans zijn bij jullie.

  Het gehele verhaal baseert op een verkeerde diagnosestelling. En als ik dat zo stel zal je dat moeten aannemen want dat is zo.

  Ja de politie heeft mij uit mijn bed gelicht,dat is volkomen waar. Ik lag in bed .
  En soms stond ik op maar was niet aanspreekbaar.
  Dat mijn vrouw dit niet kon interpreteren is duidelijk.

  Er is geen sprake geweest van geweld,dus houd daar maar over op.

  Dit gehele gebeuren hier baseert op leedvermaak. Zal ik dat met de instanties waar jullie voor werken in de openbaarheid brengen?

  Jullie weten niets,maar spekuleren dus wel op mijn kosten.
  Ik kan jullie op iedere vraag antwoorden,de vraag is of jullie bereid zijn antwoorden te accepteren.
  Ik denk het in dit geval niet,psychiatrisering lijkt jullie de beste manier om mij inderdaad monddood te krijgen. Wat zal ik daar verder nog op zeggen? Is dat een basis voor discussie?
  Nee.
  Is het konstant verwijzen naar mijn sychiatrisering basis voor discussie?
  Nee.
  Er is niets meer aan de hand geweest,het is zoals ik het schilder.Ik ben op gewelddadige wijze afgevoedr terwijl ik een soort coma beleefde.
  Mijn psychiatrisering was een middel om mij uit de weg te ruimen op een heel kwalijke manier.

  Welkom in de herleefde tijden van de sovjetmethoden.

 51. Haddock says:

  Dus de vraag blijft,sluiten jullie je aan bij die sovjetmethoden door op deze wijze met mij om te gaan of niet?
  Is dat waar de medische wereld vandaag de dag voor staat?

  Ik heb in een aantal politiek medisch brisante gevallen de noodklok geluid en pluk daar nu blijkbaar de vruchten van.

  Is dat duidelijk? Of is het bij jullie gewoon een questie van” niet begrijpen willen”?

  Maar trek mij vooral verder door de modder bij jullie wilde gespeculeer. Er zijn legale methoden om deze voorgangen te stoppen.

  Indien dat dus verder gaat kan ik prima verweer leveren. Dat is geen dreiging ,maar zelfbehoud,en geloof maar dat ik me kan weren tegen dit soort nonsens.

 52. DaSilva says:

  Als je niet wil dat er over je wederwaardigheden gepraat, waarom breng je dan ze dan om te beginnen zelf zeer uitgebreid in de openbaarheid?

  Omdat Haddock graag in de voetsporen van René Vissers wil treden, dat staat interessanter dan vanwege een psychose afgevoerd worden en toegeven dat het systeem (ook in dit specifieke geval) wel werkt.

 53. DaSilva says:

  @Haddock
  Vraagje: Waarom moest je uit de weg geruimd worden?

 54. JennyJo says:

  @Haddock

  Nee hoor diagnosestelling gebeurd hier door jullie.

  De diagnosestelling gebeurde op Argusoog, toen Zeevat vermeldde dat je met een ernstige psychose was opgenomen.

  Er is geen sprake geweest van geweld, dus houd daar maar over op.

  Je zegt zelf dat je verwondingen hebt opgelopen toen je werd afgevoerd.

  Jullie weten niets,maar spekuleren dus wel op mijn kosten.

  Wij gaan uit van wat Zeevat en jijzelf op Argusoog daarover allemaal melden. Dat dat op onderdelen onduidelijk en tegenstrijdig is kunnen wij niet helpen.

  Mijn psychiatrisering was een middel om mij uit de weg te ruimen op een heel kwalijke manier.

  Ja, vast wel.

  Welkom in de herleefde tijden van de sovjetmethoden.

  Een tweede Soltsjenitzin zie ik vooralsnog niet in je. Daar zijn de omstandigheden in Zwitserland ook niet naar.

  Dit gehele gebeuren hier baseert op leedvermaak. Zal ik dat met de instanties waar jullie voor werken in de openbaarheid brengen?

  Je doet maar wat je niet laten kan. Ik wens jou en je gezin veel sterkte en het allerbeste voor de toekomst. Daar wil ik maar bij laten.

 55. JennyJo says:

  Dus de vraag blijft,sluiten jullie je aan bij die sovjetmethoden door op deze wijze met mij om te gaan of niet?
  Is dat waar de medische wereld vandaag de dag voor staat?

  Ik heb in een aantal politiek medisch brisante gevallen de noodklok geluid en pluk daar nu blijkbaar de vruchten van.

  Eh… dus als ik het goed begrijp ging het ongeveer zo:

  Haddock, de Heldhaftige Klokkenluider, meermalen ernstige misstanden aan de kaak stellend en vervolgens, teneinde uit de weg geruimd te worden, door het perfide systeem afgevoerd naar de verschrikkelijke Goelag, waar hij wel 1 dag week (of korter of langer, ik weet het echt niet) opgesloten heeft gezeten en ongehinderd kon communiceren met de buitenwereld.

  Toch?

 56. Haddock says:

  En zolang hier mijn reacties worden gemodereerd zie ik dat niet als eerlijke discussie.

  Overleg dus wat jullie hier doen en wat je ondersteunt.

  Je wordt gemodereerd omdat je van geen ophouden weet en in no time een hele discussie frustreert met je gespam.

 57. Haddock says:

  .Nee,deze moderatie laat me niet vrij te melden wat ik te melden hebt. Het is geen spam. Dat bepaal jij dus.
  Ik zat een week opgesloten en men heeft mij bewust gedesorienteerd.

  Is dat spam?

  Dat is weer zon diagnose van je omdat je van mij dingen hoort die je niet wilt horen.

  Je doet maar maar ik trap terug als ik getrapt wordt als ik zogenaamd op de grond lig.
  Wat een heldhaftigheid van jullie kant zeg….

 58. Haddock says:

  En zeg jennyjo maar dat ik een week lang opgesloten zat volkomen afgesloten van de buitenwereld.
  Wel allerlei onzinspeculaties plaatsen maar mij niet de gelegenheid geven me te weren?
  Weet je wat jullie kunnen?

 59. Haddock says:

  of je plaatst iet en laat me reageren,of je plaatst helemaal niets.

  Dus zeg het maar….als je juristische consequenties wilt,ik ken mijn weg.

 60. Het is namelijk interessant dat medisch personeel zich bezighoeud met vervolgingsjachten op weblogs en het stellen van diagnoses.

  Ik ken wel een paar instanties waar we dit wangedrag wat jullie hier tentoonstellen voor kunnen leggen.

  Er is – voor zover ik weet – van één persoon hier met zekerheid vast te stellen dat er sprake is van ‘medisch personeel’ en dan nog in een opgerekte zin. Prijsvraag 1: wie is het? Prijsvraag 2: welk wangedrag hebben we het precies over? (quotes of zo)

 61. DaSilva says:

  Dus Haddock is slachtoffer van het systeem?
  Komt dat even goed uit!
  Uitgerekend op het moment dat hij een fascinatie ontwikkelde voor René Vissers?
  Vind je het goed dat ik even pas en weiger mee te gaan in deze absurde realiteit?

 62. JennyJo says:

  Nogmaals Haddock, als je juridische stappen wil ondernemen, ga vooral je gang.

  Ik vind het gewoon nogal belachelijk dat je de SU er bij haalt om wat je is overkomen te illustreren. Dat inmiddels niemand meer weet wat er precies gebeurd is, daar ben je zelf debet aan. Het zal wel gegaan zijn zoals je zegt – voor zover dat nog te volgen is. Ik volg het in elk geval niet meer.

  Fijn dat je weer thuis bent. Ik voer verder geen discussie met je. Nogmaals, het allerbeste voor jou en je gezin. Succes verder en de juridische stappen zie ik wel komen.

 63. DaSilva says:

  Succes verder en de juridische stappen zie ik wel komen.

  Sla mij maar een keer over, ik heb nog twee rechtszaken te goed 😉
  Ow gottegot, ik heb buikpijn van het lachen.

 64. JennyJo says:

  Ik moet bekennen dat het mij inmiddels ook enigszins op de lachspieren werkt. Vooral de vergelijking met de SU in de communistische tijd vind ik erg vermakelijk.

 65. JennyJo says:

  Er hangt mij ook nog een procedure boven het hoofd wegens schending van het auteursrecht. Na het eerste dreigement heb ik niets meer vernomen, waardoor ik nu vrees dat het OM echt een hele zware zaak tegen mij aan voorbereiden is. Spannend allemaal hoor.

 66. DaSilva says:

  Dat wordt oppassen @JennyJo plaats geen verdachte posts op het internet, waarschuw geen arts of familie als je schuimbekkend op de grond ligt en blijf vooral uit de buurt van Zwitserse sites.
  (En check je schoenen).

 67. Haddock says:

  of je plaatst iets en laat me reageren,of je plaatst helemaal niets.

  Dus zeg het maar….als je juristische consequenties wilt,ik ken mijn weg.

  Eerst mijn foto’s daar heb ik jullie geen recht toe gegeven.

  Ik ga morgen aangifte doen als er niets gaat gebeuren.

 68. Haddock says:

  Is dat waar de medische wereld voor staat? Mensenjacht?

 69. Haddock says:

  Nee hoor er zijn hier verschillende mensen in het medisch circuit bezig. En nu gaat het dus interessant worden want er gaan een aantal vervelende dingen gebeuren als dit zo doorgaat.
  Lach maar…….

 70. Haddock says:

  En natuurlijk voer jij geen discussie jenny jo dat wist ik al lang.

 71. Haddock says:

  Laat vooral mijn persoonsgegevens zo staan met de nonsens en vooral voor mij de mogelijkheid niet te reageren.

 72. Haddock says:

  DaSilva zegt:
  juli 8, 2011 om 3:19 pm
  @Wilma

  Iemand kan opgenomen worden met een psychose en binnen enkele dagen zo opknappen dat het idd mogelijk is dat hij binnen een paar dagen op de open afdeling zit en in no time weer op de computer mag.
  De interviews zijn naar ik begrepen heb gewoon via de telefoon afgenomen dus ook daar is niets vreemds aan.
  Dat vit B12 verhaal rammelt aan alle kanten, iemand met een vit B12 tekort heeft goed bloed-onderzoek en begeleiding nodig, zelf aan klooien is uit den boze.

  Dit soort nonsens van Da Silva zegt echt al alles.
  Bloedonderzoek is nietszeggend als de waarde ”normaal” is..

  Maar dat schijn je niet te weten. Dat is beschamend.

  Bij mij werd overigens pas na een week bloedonderzioek gedaan. noch even voor de vorm….normaal is dat niet. Urine pas na 8 dagen.Er was gewoon geen haast en geen interesse. Vreemd.
  Tja…toch een politische gevangene dus.

 73. JennyJo says:

  Laat vooral mijn persoonsgegevens zo staan met de nonsens en vooral voor mij de mogelijkheid niet te reageren.

  Hou jij eens op met spammen. We weten het nou wel: je bent opgepakt en vreselijk behandeld vanwege je dappere klokkenluiderij. Geweldig. Ze wilden je monddood maken of erger, maar dat is niet gelukt. En nou ben je weer thuis, dat is fijn. Je hebt een forum op Argusoog, wie wil weten hoe het ervoor staat met je kan daar kijken.
  Veel geluk verder.

 74. Nee hoor er zijn hier verschillende mensen in het medisch circuit bezig. En nu gaat het dus interessant worden want er gaan een aantal vervelende dingen gebeuren als dit zo doorgaat.
  Lach maar…….

  Aha, en je bewijs daarvoor is…?

 75. Haddock says:

  Eerst mijn persoonlijke gegevens waarvoor ik gen toestemming gegeven heb weghalen hier.
  Anders gaat het mis en dat meen ik.

 76. Haddock says:

  ”geen”.

  Ja en denk maar eens na wat er hier in naam van zogenaamd medisch personeel gebeurt.

  Jij onder andere meneer Hengeveld,dat jij je leent voor mensenvervolging is drastisch te noemen,maar ook de dames en Da Silva die menen mensen te moeten vervolgen.

  Ik ga,en dat meen ik serieus,binnenkort eerst eens een hartig woordje met mijn oude tenniscollega Van Geer praten.. De oude Lex wel te verstaan.

  Waar gehakt wordt vallen spaanders. .

 77. Haddock says:

  en jenny jo,nee ik weet genoeg over je.

  Dit gaat worden rechtgezet ik laat me op deze manier niet door jullie in de zijk zetten. .

 78. JennyJo says:

  Welke persoonlijke gegevens?

 79. JennyJo says:

  en jenny jo,nee ik weet genoeg over je.

  Dit gaat worden rechtgezet ik laat me op deze manier niet door jullie in de zijk zetten. .

  Hou toch op met je dreigementen, je zet zelf alles tot in den treure op het internet.

 80. JennyJo says:

  @Haddock,

  Nogmaals: het allerbeste met jou en je gezin.

  Ik heb het al meerdere keren gezegd en zeg het nog maar eens: je moet zelf weten wat je allemaal aan juridische stappen wil ondernemen.

  Maar als je niet wil dat er over je situatie gepraat wordt en is het misschien slim om het niet allemaal op het internet te (laten) zetten. Het is maar een idee, je bent tenslotte een vrij bekend en niet geheel onomstreden persoon.

 81. Haddock says:

  Ik zet niets,jullie vinden het nodig…

  Ja jenny,jij voelt de bui al hangen en dat begrijp ik best.

  Ik ben op basis van een fatale foute diagnose een week opgesloten en het gehele mechanisme erachter wordt nu onderzocht.

  Dus,voordat jullie iemand die op de grond ligt natrappen zou ik eerst eens gaan nadenken.

 82. Haddock says:

  En wat er hier gebeurt ook in de naam van ”medisch” is verdomd treurig.

  En geloof me maar dat ik gedreven genoeg ben om dat recht te zetten als jullie het niet doen.

 83. JennyJo says:

  Ja jenny,jij voelt de bui al hangen en dat begrijp ik best.

  Nou word ik toch wel heel nieuwsgierig! Leg eens uit?

 84. DaSilva says:

  Dit soort nonsens van Da Silva zegt echt al alles.
  Bloedonderzoek is nietszeggend als de waarde ”normaal” is..

  Maar dat schijn je niet te weten. Dat is beschamend.

  @Haddock
  Ik zei:Dat vit B12 verhaal rammelt aan alle kanten, iemand met een vit B12 tekort heeft goed bloed-onderzoek en begeleiding nodig, zelf aan klooien is uit den boze.

  Dus je hebt last van een vit.B12 tekort?

  Onder goede begeleiding versta ik vervolgonderzoeken zoals de schillingtest en begeleiding door een arts ipv. zelf aan te klooien met vit.B12.
  Mag ik vragen in welke vorm je je vit B12 toegediend krijgt tabletten of injecties en indien je tabletten neemt, hoe neem je die in?

 85. wilmamazone says:

  Haddock zegt:
  juli 14, 2011 om 2:38 pm
  Eerst mijn persoonlijke gegevens waarvoor ik gen toestemming gegeven heb weghalen hier.
  Anders gaat het mis en dat meen ik.

  @Haddock/Niels
  Dan beklaag je je toch/uit je dreigementen op de verkeerde site vriend. Het was Arend Zeevat die jouw privacy op 4 juli te grabbel gooide met:

  Gisteren ontving ik een email van de broer van Niels Gebraad aka Haddock, een trouwe bezoeker van Argusoog. De broer liet me weten dat Niels vorige week gedwongen werd opgenomen met, naar zijn zeggen, een ernstige psychose. Niels had hem gevraagd contact met mij op te nemen. Later…..

  Tja…en als er dan vervolgens met de naam Niels Gebraad vanalles gevonden wordt dat -gewoon openbaar- op internet staat…………juist ja!
  Je hebt het artikel bij Argusoog op 4 juli zelf gelezen en ook die dag al gereageerd bij dat item, ’s avonds Zeevat nog aan de telefoon gehad, dus waarom niet toen al aan Arend gevraagd om als de wiedeweerga jouw privé naam weg te halen dan?

  Bovenstaand artikel van Crypto is pas van 7 juli, dus bij Arend Zeevat moet je wezen, bij Argusoog moet je zijn.

 86. En geloof me maar dat ik gedreven genoeg ben om dat recht te zetten als jullie het niet doen.

  Haddock, please. Ga je aandacht op andere zaken richten.

 87. Haddock says:

  Nee ik ga mijn aandacht nog even op het misbruik van persoonlijke zaken richten.
  Als jullie iemand blijkbaar kapot willen hebben doen jullie er alles aan.
  Dan doe ik er alles aan mijzelf te weren.

  Dus de keuze is en blijft bij jullie. Blijft de nonsens staan dan ga ik stappen ondernemen. Die zijn gepland voor morgen,ik had vandaag al een eerste kontakt met de politie.
  Ik moet niet bij Arend zeevat zijn,die heeft mij drie uur de tijd gegeven alle zaken te schilderen,hier wordt ik belachelijk gemaakt er wordt een sensatie gemaakt. Ik vroeg niet om jullie artikel over mij waarin ik mij niet eens normaal kan uiten omdat ik gecensureerd wordt.

  Is dat jullie geneeskunde? Weleens van cybermobbing gehoord? Ga eens even verdomd hard nadenken wat jullie hier doen, we zijn niet op de kleuterschool.

  Op argusoog is het verhaal vrij compleet,hier wordt er de draak mee gestoken.
  Ga vooral zo door,ik neem mijn maatregelen mezelf en mijn familie te beschermen.
  En ik zal mijn dierbaren beschermen als een leeuw daar kan je op rekenen.

 88. Haddock says:

  DaSilva zegt:
  juli 14, 2011 om 3:12 pm
  Dit soort nonsens van Da Silva zegt echt al alles.
  Bloedonderzoek is nietszeggend als de waarde ”normaal” is..

  Maar dat schijn je niet te weten. Dat is beschamend.

  @Haddock
  Ik zei:Dat vit B12 verhaal rammelt aan alle kanten, iemand met een vit B12 tekort heeft goed bloed-onderzoek en begeleiding nodig, zelf aan klooien is uit den boze.

  Dus je hebt last van een vit.B12 tekort?

  Onder goede begeleiding versta ik vervolgonderzoeken zoals de schillingtest en begeleiding door een arts ipv. zelf aan te klooien met vit.B12.
  Mag ik vragen in welke vorm je je vit B12 toegediend krijgt tabletten of injecties en indien je tabletten neemt, hoe neem je die in?

  Ga nu niet zeggen dat je er verstand van hebt als je eerst beweert dat je aan een bloedonderzoek kan zien of je een vitamine B12 gebrek hebt.

  Ik ga jullie eerst even geen persoonlijke info geven en als je geinteresseerd bent kan dat via argusoog en niet via een heksenjacht.

  Het blijkt wel dat je absoluut geen idee hebt nu kom je ineens met de schillingtest..Op wikipedia gezocht?

 89. Haddock says:

  Ik heb niemand toestemming gegeven mijn foto te misbruiken.

  CryptoEdit: Aangepast.

 90. DaSilva says:

  Haddock je kunt beweren wat je wilt maar het eerste wat men doet in geval van het vermoeden van een te kort aan vit B12 is een bloedonderzoek om het vit B12 gehalte te bepalen of wil je dit ook nog bestrijden?.
  Die schillingtest is mij door persoonlijke omstandigheden bekend, iets waar ik liever niet over uit wil wijden.
  Geloof me maar als ik zeg dat ik er genoeg vanaf weet maar niet genoeg om hier unlike you de specialist uit te gaan hangen.
  Succes ermee!

 91. Haddock says:

  Jou geloven?

  tja als het bij jou een zaak is van geloven zoals dat ook bij artsen het geval is, dan kan ik er niet zoveel mee niet?
  Weet je eigenlijk wel wat B12 is? Juist, een co- enzym..Dan blijkt de persoonlijke genetica en haar invloed op enzymen ineens veel meer te betekenen dan het natte vingerwerk van de doorsnee ”wetenschap” niet?
  Denk je dat ik niet weet wat ik doe? Je zit er zo volkomen naast dat wil je niet eens geloven.

  Waarom zou bij de ene persoon nu toevallig een co-enzym belangrijker zijn dan bij de andere persoon
  ?
  Je hebt geen idee niet?
  Waarom zouden B12 waarden in het bloed nu eens nietszeggend kunnen zijn voor het zenuwstelsel en het enzymsysteem en jouw schillingtest ook? Niet over nagedacht ?

  Zoals de meeste artsen daar ook niet over nadenken en doen wat ze geleerd is ?

 92. Haddock says:

  Kijk,omdat ik zoveel onaangename zaken vraag voor de doorsneearts worden ze na drie vragen al nerveus……ik heb me gewoon beter op de onderwerpen geinformeerd en dat is onplezierig voor iemand die daar een titel voor heeft gehaalt.

  Ga je eens verdiepen in de twee leverfases dan begrijp je mijn probleem waar geen arts iets vanafweet omdat dat weten schadelijk is voor een gevestigde orde.

  Zo ik ga slapen.
  Morgen is die nonsens over mij hopelijk weg.

 93. Morgen is die nonsens over mij hopelijk weg.

  Nee.

 94. Haddock says:

  Nou jullie beginnen anders al behoorlijk bij te draaien.
  Ik heb wel een kopietje gemaakt van jullie illegale versie van dit gebeuren hier voor het geval dat ik dat nodig ga hebben.
  Ik ken mijn rechten we en geloof maar dat ik me niet laat tergen door een heel klein groepje wat geen idee heeft waar het in geneeskunde nu echt opaankomt.

  Dat gesprekje met de ouwe lex ga ik voeren,wellicht is good old michael ook wel effe thuis.

 95. wilmamazone says:

  Haddock zegt:
  juli 15, 2011 om 12:55 am

  Haddock zegt:
  juli 15, 2011 om 6:19 am

  @Haddock/Niels

  Als ik naar deze tijden kijk, begin ik me toch weer zorgen over je te maken Haddy. Het lijkt er namelijk sterk op dat je slaapproblemen hebt en áls je al geslapen hebt dan toch niet lang genoeg.

 96. Haddock says:

  Hou op met die zogenaamd goedgemeende zorgen.
  Als je werkelijk zorgen had zou je mij en mijn familie deze heksenjacht besparen.

  Het lijkt wel een drijfjacht.

  Is dat gezondheidszorg wilma?

  Houden jullie eerst maar eens op je niet gemeende zorg over anderen te moeten uitspreken.
  Want DAT is de eigenlijke ziekte.

 97. Haddock says:

  Want de nonsens en wilde spekulaties die hier uit ”goedgemeende” zorg worden uitgesproken hebben een maatschappelijke functie die jullie blijkbaar niet willen en kunnen begrijpen.

  Als je vragen hebt kan je antwoorden krijgen van mij persoonlijk. Maar hou op te proberen als een roddeltante mensenlevens te verwoesten.
  Nogmaals…..
  Is dat gezondheidszorg…?

 98. Haddock says:

  Het enige wat jullie hier doen is op een vrij grove vrijwel fscistische manier mensen vervolgen tentoon stellen en belachelijk maken die zich niet met het systeem kunnen identificeren..

  Is dat jullie doel? Nou lees het maar eens objectief even over…..

  Ik heb niet om deze nonsens van jullie gevraagd. Haal die zooi weg want het staat vol met leugens ,hypocriesie van zogenaamd goedbedoelde zorg en speculaties over iets wat een enorme miskleun blijkt te zijn van het medisch systeem in samenwerking met het rechtssysteem.

  Jullie zijn je je verantwoording helemaal niet bewust en daarom gaan jullie zo met mensen om die een totaal andere wereldvisie hebben. En die andere visie is natuurlijk ziek volgens jullie totalitaire systeem. Zo lust ik er ook nog wel een paar. Er wordt gewoon geen ruimte gelaten voor mensen die de wereld anders zien en jullie gebruiken middeleeuwse methoden om iedereen onder een noemer te krijgen..

 99. DaSilva says:

  Ga je eens verdiepen in de twee leverfases dan begrijp je mijn probleem waar geen arts iets vanafweet omdat dat weten schadelijk is voor een gevestigde orde.

  Waarom zou ik?
  Ik heb kunnen horen en lezen hoe e.e.a. bij jou uitpakte, ik zit niet te wachten op zulke toestanden.

 100. Haddock says:

  Ik ook niet.
  Is het normaal dat als je vrouw een arts belt er gezegd wordt dat er geen ter beschikking staat maar dat men zich bij de politie moet melden?

 101. Haddock says:

  het was een gewone normale noodroep van een vrouw die zich zich zorgen maakte omdat ik een leververgiftiging had opgelopen.

  In plaats daarvan werd ik mishandelt en in de isoleer gegooit waar het probleem zich door de stress verergerde.

 102. Haddock says:

  Tot zover dus het onschuldige gilbert syndroom.

  Da silva je weet echt niet waar je over praat.
  Ik ben mishandelt en jullie doen daar sarcastisch over.

  Is dat normaal? In hoeverre willen jullie hieraan meedoen?

 103. Haddock says:

  Hoe denk je dat mijn vrouw zich voelt nadat ze in haar goede bedoeling dan maar de politie gebeld heeft en dit op deze manier is geescaleerd?
  En wat doen jullie allemaakl voor ”goeds” in deze?

 104. Ik vind het genoeg geweest. Het blog (en de reacties hierop) schijnt op Niels een uitwerking te hebben van een rode lap op een stier. Ik voel mij genoodzaakt hem te beschermen, mede omdat in zijn interview met Zeevat naar voren kwam dat hij er blijkbaar moeite mee heeft de virtuele en reële wereld te relativeren en mede hierdoor, nogmaals naar eigen zeggen, in de problemen is geraakt.

  Ik sluit hier de reacties. Ik adviseer hem ver van het internet weg te blijven of anders de discussie aan te gaan met zijn vrienden bij Argusoog.

 105. JennyJo says:

  Goed besluit.

%d bloggers liken dit: