Onsterfelijk; Robert Ettinger

Robert Ettinger, the founder of the cryonics movement and of the Cryonics Institute, died on Saturday, July 23, at home in Clinton Township, Michigan, and has been frozen at the Institute. The cryonics movement advocates storage at very low temperatures after death in the hope that future technology will permit revival and the cure of aging and disease.

[bron PDF: cryonics.org]

Wat denkt u?

OF

Links:

The Cryonics Institute. [website]
The Immortalist Society, the Imortalist, Long life [website]
The Cryonics Institute . [WIKI]
The Immortalist Society, the Imortalist, Long life [WIKI]

Man into Superman, R. C. W. Ettinger, 1972 /1988, (klik op plaatje voor inhoudsopgave)) (klik)

Advertenties

9 Responses to Onsterfelijk; Robert Ettinger

 1. wilmamazone says:

  Een en ander in het Nederlands:

  http://nos.nl/op3/artikel/259133-bedenker-invriesbeweging-overleden-en-ingevroren.html

  Bedenker ‘invriesbeweging’ overleden (en ingevroren)

  De Amerikaanse oprichter van de zogenoemde ‘invriesbeweging’, Robert Ettinger, is zaterdag op 92-jarige leeftijd overleden en ingevroren. Dat maakte zijn zoon David maandag bekend.
  Ettingers bijnaam was ‘de vader van het cryonisme’. Cryonisme is het proces waarbij…..

  http://www.cryonisme.nl/cryonics.php

  Being born is not a crime, so why must it carry a sentence of death? – Robert Ettinger.

  ‘Cryonics’, ‘cryonisme’ of ‘cryogene suspensie’ is een wetenschappelijk experiment, waarbij mensen die klinisch dood zijn worden ingevroren in vloeibaar stikstof (-196 oC) zodat hun lichaam vrijwel onbeperkt behouden blijft. De achterliggende hoop is dat in de toekomst de wetenschap zich ver genoeg zal ontwikkelen om de patiënt te kunnen genezen van de ziekte waaraan hij is overleden, zijn lichaam te verjongen en de gevolgen van het invriezen zelf ongedaan te maken.

  Met nadruk wijzen we erop dat cryonisten zich er van bewust zijn dat cryonics een experiment is en dat er dus….

 2. Dure grap.

  CI biedt alleen whole body suspension (invriezen complete lichaam). De kosten daarvan zijn $28,000. Daar komen nog extra kosten bij voor de transportkosten bij overlijden. Whole body suspension bij Alcor kost $150,000. Daar komt nog $25,000 extra bovenop voor Europeanen. Bovendien wordt geadviseerd ongeveer $25,000 extra te financieren voor eventuele onverwachte extra kosten. Totaal komt het daarmee op $200,000. Neursuspension (het alleen invriezen van het hoofd, in de hoop dat toekomstige technologie een nieuw lichaam kan laten groeien) kost bij Alcor $80,000. Inclusief de extra premie voor Europeanen en de reserve voor extra kosten wordt dat $130,000. Daarnaast ben je als nog niet ingevroren lid een jaarlijkse contributie verschuldigd ($120 bij CI en $398 bij Alcor).

 3. LK says:

  Het blijft toch raar. Dit zou hooguit (nog afgezien van alle nadelige effecten van invriezen op het lichaam) zin hebben als je iemand bij leven invriest. Iemand die al overleden is, heeft door het hele lichaam afbraakreacties in gang gezet als reactie op het zuurstoftekort, die onherstelbaar zijn. Je hersenen vertegenwoordigen al je gedachten en herinneringen, zodra de cellen vervallen, ben je die allemaal kwijt. Stel dat (en daarvan schat ik de kans op 0%) er in de verre toekomst een manier bestaat om schade van zuurstoftekort te herstellen in vervallende cellen, dan wek je een lichaam tot leven dat totaal geen persoonlijkheid heeft. Je kunt de cellen dan misschien wel herstellen, maar de onderlinge verbindingen niet, want je weet immers niet welke dat waren (en die onderlinge verbindingen zijn juist de reden dat je een geheugen hebt).

  Hoop geld, ja…

 4. Niet voor de zwakkeren onder ons!! Echt. Niet!!


  achtergrond: :mrgreen:

  en eentje om het goed te maken:

 5. JennyJo says:

  Dat is heel erg.
  ROTFL

 6. Jan Willem Nienhuys says:

  Iemand die al overleden is, heeft door het hele lichaam afbraakreacties in gang gezet als reactie op het zuurstoftekort, die onherstelbaar zijn.

  Sterker nog, in verreweg de meeste gevallen treedt de dood in doordat de hersenen en in het bijzonder de hersenstam zijn opgehouden te functioneren door zuurstoftekort. Hersencellen met zuurstoftekort die niet meer werken gaan – dacht ik – binnen een paar minuten onherstelbaar kapot als de temperatuur nog rond de 37 graden is. Dus je moet binnen zeer korte tijd na het overlijden zorgen dat de temperatuur flink gedaald is (en als je weer opwarmt heb je ook maar heel kort om de zuurstofvoorziening weer op gang te brengen).

  Heel wat anders. Zijn de genoemde kosten met inbegrip van de lopende uitgaven om het lijk in diepvries te houden? Of moeten de nabestaanden daar jaarlijks ook een bedrag voor overmaken, zoiets als grafrechten?

 7. wilmamazone says:

  JW:

  Dus je moet binnen zeer korte tijd na het overlijden zorgen dat de temperatuur flink gedaald is (en als je weer opwarmt heb je ook maar heel kort om de zuurstofvoorziening weer op gang te brengen).

  http://www.cryonisme.nl/procedure.php

  Hoe verloopt een suspensie-procedure?

  In het algemeen moet zo snel mogelijk nadat een arts de dood heeft vastgesteld worden begonnen met de invries-procedure.

  Zodra de arts de dood heeft geconstateerd, wordt de patiënt aangesloten op een hart-long machine, om de circulatie van het bloed en zuurstof weer op gang te brengen. Dit is nodig om te zorgen dat de medicamenten die toegediend gaan worden goed door het hele lichaam verspreid kunnen worden en schade door ischemia – waardoor (hersen)-cellen afsterven – te voorkomen. Zodra de circulatie weer op gang is gebracht wordt begonnen met in ieder geval het toedienen van heparine, een anti-stollingsmiddel. Het Alcor-invriesprotocol schrijft overigens nog een hele reeks andere medicamenten voor. Ondertussen wordt begonnen met het koelen, door de patiënt in ijs in te pakken. Verder wordt het bloed vervangen door een oplossing om het lichaam en de verschillende organen zo goed mogelijk te conserveren. Dit wordt via de halsslagader of via de dij ingebracht.

  Alcor werkt met eigen ACT’s (‘Alcor CryoTransport Technician’), het Cryonics Institute maakt gebruik van begrafenisondernemers, die in Amerika al deze handelingen kunnen verrichten. In Nederland is de situatie anders en moet gehoopt worden artsen zover te krijgen deze handelingen te verrichten. Onderhandelingen hierover zijn momenteel gaande.

  Als de patiënt gekoeld is tot bijna……..

  quote:

  Toegegeven moet worden dat nog omstreden is in hoeverre essentiële informatie omtrent de identiteit van de persoon uitsluitend in de hersens ligt opgeslagen of ook in andere plaatsen van het lichaam. Meer concreet is het de vraag in hoeverre het haalbaar is om alle zenuwverbindingen tussen het hoofd een een nieuw lichaam correct op elkaar aan te sluiten.

  eindquote:

  Het vooruitzicht van de dood door de ziekte van Alzheimer of een agressieve hersentumor is een ware nachtmerrie voor cryonisten. Omdat aangenomen wordt dat je identiteit in de hersenstructuur bewaard wordt, vernietigen deze ziektes waarschijnlijk onomkeerbaar de identiteit. Zelfs een gevorderde medische wetenschap zal dit waarschijnlijk niet kunnen herstellen. Natuurlijk kan de patiënt altijd hopen dat een kloon van hem-/haarzelf zal voortleven (het is mogelijk dit in een suspensie-contract te laten bepalen voor het geval de eigenlijke suspensie niet lukt), maar wat voor zin heeft dat? Daarom zou het mooi zijn als je je in zo’n geval kunt laten invriezen vóór de ziekte de hersens onherstelbaar heeft aangetast. Dit betekent in feite invriezen voor de patiënt klinisch dood is. Zover zijn we echter nog lang niet – zelfs niet in Nederland – en op het gebied van de ethiek van het cryonisme is er dan ook nog een lange weg te gaan.

  Tis toch wat!

 8. Jan Willem Nienhuys says:

  Zodra de arts de dood heeft geconstateerd, wordt de patiënt aangesloten

  Je maakt mij niet wijs dat ze dat vlug genoeg kunnen voor de schade onherstelbaar is. Bij orgaandonaties gaat het meestal om personen die nog bij ‘leven’ worden of zijn aangesloten op zulke machines, die echter niet bewerkstelligen dat de hersenen weer gaan functioneren: de hersendood treedt in (i.e. het brein werkt niet meer ondanks voldoende zuurstof en dergelijke in het bloed en ondanks de kunstmatig in stand gehouden circulatie).

  Volgens mij heb je (behalve in extreme gevallen) zoveel tijd nodig om vast te stellen dat iemand echt dood is, dat na afloop van die diagnostische periode de schade aan de hersenen al onherstelbaar is.

 9. JennyJo says:

  En dan heb je 100 jaar ingevroren gelegen, word je weer wakker. Lijkt me nou echt niks aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: