Pink Ribbon verdient geen lintje

Yeah Right !!!

In de comments bij dit item: Oktober Borstkankermaand met bij ons: het andere gezicht van borstkanker waren al heel wat kritische noten te horen over Pink Ribbon en nu vers van de pers ‘Pink Ribbon geeft maar fractie van opgehaalde miljoenen uit aan onderzoek’.

De afgelopen jaren werd met de verkoop van de beroemde lintjes, speciale tijdschriften en gala-avonden zo’n 16 miljoen euro opgehaald. Daarvan is tot nu toe 288.000 euro uitgegeven aan borstkankeronderzoek.

Ook zouden er miljoenen op de spaarrekening van Pink Ribbon staan. De organisatie zegt in een reactie vooral de kwaliteit van het leven van borstkankerpatiënten te willen verhogen.

Er is veel kritiek op de werkwijze van Pink Ribbon. De organisatie zou te veel bezig zijn met marketing en het aan zich binden van beroemdheden en zich te weinig inzetten voor de bestrijding van de dodelijke ziekte.

Bij de NOS: Pink Ribbon gaf 1,8% aan onderzoek

De Pink Ribbon-organisatie geeft daarmee veel minder geld uit aan onderzoek naar borstkanker dan de organisatie zich ten doel stelt. Dat blijkt uit een reportage van Nieuwsuur.

In de opname hoor je Stan de Klerk, directeur van Pink Ribbon zeggen dat ze vooral complementair werken. *kuch*

Hier de uitzending van Nieuwsuur van vanavond. Item Pink Ribbon op ong 37 min.

Maar dat is nog niet alles, want op het IDFA, dat vandaag 16 november van start ging is ook een kritische documentaire te zien over Pink Ribbon; Pink Ribbons Inc. van filmmaakster Léa Pool .

In de onderzoeksdocumentaire komen diverse wetenschappers en opiniemakers aan het woord over het ontstaan van en de mechanismen achter Pink Ribbon. Ook patiënten en feministen schijnen hun licht op deze roze beweging.”Borstkanker is namelijk een ‘dream cause’ met een homogene groep mogelijke klanten, namelijk alle vrouwen. En uit onderzoek blijkt dat in tachtig procent van de huishoudens in Noord-Amerika vrouwen bepalen wat er wordt aangeschaft voor het huishouden. Dat werpt een iets minder roze gekleurd licht op strijdlustige beweging, aldus de makers”

Hier een trailer van de onderzoeksdocumentaire:


De film is gebaseerd op een boek van Samantha King. [googlebooklink]

Wat vindt de directeur van Pink Ribbon Nederland van de documentaire? Stan de Klerk, directeur van Pink Ribbon reageert bij Radio 1 op de kritiek.

Nog een reactie van Pink Ribbon(PDF) op deze documentaire:

Het is een interessante documentaire die vragen oproept óók over hoe het in Nederland gaat. De documentaire speelt zich af in een andere cultuur en er zijn grote verschillen in de manier van aanpak. Zo schept de documentaire het beeld dat de Pink Ribbon beweging vooral aandacht heeft voor “survivors” zodat de indruk ontstaat dat degenen die niet “surviven” “losers”/verliezers zijn. In Nederland is dat anders. Wij richten ons op de gehele Nederlandse bevolking om de bewustwording rond borstkanker te vergroten en de risicofactoren voor borstkanker onder de aandacht te brengen. Ook in Nederland worden verhalen en ervaringen van vrouwen met borstkanker uitgelicht. Deze vrouwen, die helaas de ziekte zeker niet allemaal overleven, dragen op moedige wijze bij aan de bewustwording rond borstkanker.

In de opname en de PDF valt vooral op dat Stan de Klerk en Pink Ribbon Nederland eigenlijk niet veel verder komen dan dat ze van niets weten en dat het er bij Pink Ribbon in Nederland echt allemaal anders aan toegaat dan in Amerika.

Yeah Right! ‘T zal wel.

Mogen we dan nu de precieze cijfers van Pink Ribbon Nederland vernemen?

update 17 nov.:
Uit het nieuws van gisteravond/reportage Nieuwsuur bleek dat het KWF tegenwoordig niet langer samenwerkt met Pink Ribbon en met dit resultaat:
Bijna 32.000 nieuwe donateurs voor KWF
Ook stichting A Sisters Hope is gestopt met de samenwerking met Pink Ribbon.

Noot:
Bij het KWF gaat in ieder geval 80% naar wetenschappelijk onderzoek. Bij Pink Ribbon was dat blijkbaar dus grotendeels een verkooppraatje.

Update 2:
Met name JennyJo en ik zijn op diverse fora in opstand gekomen tegen de inzamelingsgekte en dat werd ons niet in dank afgenomen, integendeel.
Hoort u het nu nog eens van een ander: Jean-Pierre Geelen

‘Liveshow tegen kanker is geprojecteerde onmacht, gemaakt door handelaren in emotie’

Het wordt steeds gekker met acties om geld op te halen voor kankerbestrijding, ziet tv-recensent Jean-Pierre Geelen. ‘Als je wint, heet je een ‘kanjer’ – verliezers hadden alleen maar harder moeten strijden.’

quote:

Toch voelde ik mij niet beter na deze opstand tegen kanker. Integendeel: de uitzending bezorgde mij spontane huiduitslag.

De valse en onuitgesproken suggestie die continu gewekt wordt, is dat overleven slechts een kwestie van strijden is. Als je maar wilt. ‘Vechten tegen kanker.’ Als je wint, heet je een ‘kanjer’ – verliezers hadden alleen maar harder moeten strijden. Sta op tegen kanker deed driftig mee aan dat kijkersbedrog. Art Rooijakkers: ‘Dit is een avond waarop we een vuist maken tegen een vreselijke ziekte. (…) Vanavond slaan we terug!’

Angela Groothuizen: ‘Met elkaar kunnen wij ervoor zorgen, dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker.’

Was het maar waar.

eindquote:

Opnieuw dus een schrijnend gevalletje van één groot bezweren van collectieve, radeloze angst. Geprojecteerde onmacht, door handelaren in emotie. Het ogenschijnlijke doel is soms slechts bijproduct in een industrie die draait om imago’s en instanties. Doodziek. Daar zou iemand eens tegen moeten opstaan.

Liveshow hier alsnog te bekijken

55 Responses to Pink Ribbon verdient geen lintje

 1. Stichting Pink Ribbon herkent zich niet in de kritiek die geuit is in de reportage van Nieuwsuur.

  http://www.pinkribbon.nl/

  Hier nog meer
  http://www.pinkribbon.nl/index.php?id=107&t=3&l=1&pp=45

 2. LK says:

  Wat mij opvalt is dat er in pakweg 8-9 jaar ‘slechts’ 20 miljoen is opgehaald door Pink Ribbon. Met zo’n gala en zulke enorme hoeveelheden merchandise, had ik verwacht dat dit wel meer zou zijn. Zit er in dit bedrag ook de donaties van o.a. KWF ter waarde van 2 miljoen alleen al verwerkt?

  Zijn al die stinkend rijke BN-ers en eventuele Quote-500 listers dan alleen maar op die gala-avond om aandacht te genereren, of is het echt zo slecht gesteld met de financiele toestand van de rijken in ons land?

 3. Renate says:

  Ik vind 25% voor fondsenwerving nogal fors. Ik zie ook nergens hoeveel geld men aan onderzoek uitgeeft. Als de cijfers van Nieuwsuur kloppen, krijg ik de indruk dat men onderzoek niet zo belangrijk vindt. Het enige waar Pink Ribbon mee in het nieuws komt is glamour. Het lijkt meer bedoeld om dingen te verkopen, dan om iets met borstkanker te doen.

 4. Misschien dat we met z’n allen een beetje kunnen rechercheren.

  jaarverslagen Pink ribbon nederland

  2007: http://www.scribd.com/doc/47403467/PINK-Ribbon-Jaarverslag-2007

  2008: http://www.scribd.com/doc/47403568/PINK-Ribbon-Jaarverslag-2008

  2009: http://www.pinkribbon.nl/_files-cms/File/downloads/Jaarverslag_2009.pdf

  2010: http://www.pinkribbon.nl/_files-cms/File/jaarverslag%202010%20def.pdf

  In 2010 is van de € 6.712.734 opgeteld € 953.222 aan wetenschappelijk onderzoek besteed . Dat is plmn. 14%. In andere jaren ligt dat waarschijnlijk (veel) lager. Ze geven nog niet de helft van het opgehaalde geld uit aan doelbestedingen.

  In 2010 is 45% van de ontvangen baten besteed aan onze doelstellingen. In 2009 was dat 40%.

  Ze geven zelf aan

  In 2010 is door vertrek van de projectmanager doelbestedingen een achterstand ontstaan in het opvragen van rapportages. Inmiddels wordt hard gewerkt aan het inhalen van deze achterstand.

  en

  De bestemmingsreserve wordt binnen twee jaar besteed. Het streven is om in het najaar van 2011 in lijn met de nieuw geformuleerde visie een nieuwe call for proposals uit te schrijven en de gelden alsnog binnen de twee jaartermijn te besteden.

  Er valt dus binnenkort veel opgepot geld te halen bij P.R.[sic]

 5. wilmamazone says:

  LK:

  Zijn al die stinkend rijke BN-ers en eventuele Quote-500 listers dan alleen maar op die gala-avond om aandacht te genereren, of is het echt zo slecht gesteld met de financiele toestand van de rijken in ons land?

  Gisteravond werd bevestigd door Pink Ribbon zelf dat die gala-avond er idd slechts is om aandacht te genereren.

 6. Renate says:

  Aandacht voor de BN-ers, of voor kankerpatiënten? En zitten de laatsten op aandacht te wachten of op meer onderzoek?

 7. wilmamazone says:

  Item inmiddels van updates voorzien. De opinie van Jean-Pierre Geelen is mij uit het hart gegrepen. Nu maar hopen dat er eens eindelijk geluisterd wordt…..

 8. Renate says:

  De opinie van Jean-Pierre Geelen had ik al gelezen en was me uit het hart gegrepen. Nu ook wat reacties gezien. Gelukkig maar weinig gekwak. Goed, een persoon riep dat voeding een belangrijke rol speelt bij het voorkomen van kanker (misschien niet helemaal onjuist, maar de reactie vond ik het toch wel wat bont maken), maar ik geloof dat dat het dan wel was. Ik heb nog wel wat vraagtekens bij de opmerking dat we niets opschieten met meer onderzoek naar kanker, maar met wetenschappelijk onderzoek in het algemeen.

 9. Nog makkelijker. Via

  http://www.cbf.nl/Instelling-financien-uitgebreid/4493/Pink-Ribbon-St

  Totaal opgehaald geld € 18.369.187

  Besteed aan wetenschappelijk onderzoek: € 3.004.458

  Ongeveer 16%

  Moehahahaha. Die eikels bij Netwerk hebben volgens mij een komma verkeerd gezet.

  Zelf zeggen ze

  Van de 16 miljoen euro die de Pink Ribbon-organisatie de afgelopen jaren heeft opgehaald heeft, is maar 1,8 procent naar wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker gegaan. Het gaat om 288.000 euro.

  Waarschijnlijk worstenvingers op een te klein rekenmachientje. Plus een gebrekkig gevoel voor schattingen. Dat kan je in één oogopslag namelijk wel zien.

 10. Herstel:

  De reportage van Netwerk gaat over hoeveel geld Pink Ribbon zelf aan borstkankeronderzoek heeft besteed. De geoormerkte giften van o.a. KWF moesten daar aan besteed worden.

 11. wilmamazone says:

  Een vraag die in dit soort gevallen vaak gesteld wordt: ‘wat verdient die directeur nou eigenlijk?’

  Het salaris bij Pink Ribbon is in 2008 vastgesteld op € 70,000.

  Het lukt mij niet om te quoten, maar het staat bij 5.1:
  PINK-Ribbon-Jaarverslag-2008
  Das niet gepiest, maar toch nat voor iemand die ik gisteravond zonder blikken of blozen hoorde beweren dat ze vindt dat de Pink Ribbon stofzuiger prima in het assortiment past vanwege de voorlichtingsboodschap: ‘Meer bewegen=minder kans op borstkanker’.

  Wat stofzuiger Hetty kost is ook al niet mis, maar wel (actie tot 31 oktober) gratis een roze poetspakket. Hoi, hoi, hoi!!!

  Zal het vast nog lang wachten zijn op de roze hamers, schroevendraaiers, tangen, boormachines en noem maar op. Niet dat die er moeten komen, bespaar me, maar om aan te geven dat enig seksisme Pink Ribbon niet vreemd is en dan zeg ik het nog netjes.

 12. wilmamazone says:

  Vers van de pers:
  Pink Ribbon: Beeld dat Nieuwsuur schept klopt niet

  Pink Ribbon heeft met ‘ontzetting’ gereageerd op de uitzending van Nieuwsuur gisteravond waarin onder meer werd gesteld dat maar een klein deel van de miljoenen die worden opgehaald wordt besteedt aan onderzoek.

  eindquote:

  Samenwerking met KWF Kankerbestrijding
  De stichting benadrukt in de verklaring dat hij voldoet aan alle voorwaarden die aan goede doelen-organisaties in Nederland worden gesteld. Over hun verstandhouding met KWF Kankerbestrijding zegt het bedrijf: ‘In de media wordt ten onrechte de suggestie gewekt dat KWF Kankerbestrijding de samenwerking met Pink Ribbon heeft opgezegd, omdat Pink Ribbon haar middelen niet verantwoord zou besteden. Het KWF werkt echter nog steeds samen met Stichting Pink Ribbon. Wel zijn wij gestopt met het gezamenlijk fondsenwerven omdat dit voor ons minder opbracht dan verwacht. Daarom zijn we iets anders gaan doen, namelijk de campagne ‘Sta op tegen kanker’, die gisteravond haar hoogtepunt vond in een avondvullend televisieprogramma. Dit besluit hebben we al enige tijd geleden genomen, ruim voordat de kritiek op Pink Ribbon losbarstte,’ aldus Michel Rudolphie, algemeen directeur van KWF Kankerbestrijding.

  De stichting benadrukt in de verklaring dat hij voldoet aan alle voorwaarden die aan goede doelen-organisaties in Nederland worden gesteld.

  Ik vind dat in ieder geval geen argument om steeds zo te benadrukken, want wat stelt zo’n Goededoelen Keurmerk nou helemaal voor? Daarover later meer……

 13. wilmamazone says:

  Intussen bij Stichting Amazones:

  Stichting Amazones is blij met financiële steun van Stichting Pink Ribbon
  16 november 2011

  De afgelopen jaren heeft Stichting Amazones meerdere malen subsidie van Stichting Pink Ribbon mogen ontvangen.

  Door financiële steun van Stichting Pink Ribbon werden onder andere de volgende projecten mogelijk gemaakt:………

  Stichting Amazones schreef op do 17 november 2011 om 16:43

  Beste Amazones,

  Gisteravond hebben wij bovenstaande posting op de website geplaatst, die nogal wat stof heeft doen opwaaien. Graag willen we uitleggen waarom we dit gedaan hebben.

  De IDFA documentaire over Pink Ribbon, het programma Nieuwsuur en alle aandacht eromheen gaven ons het gevoel dat wij wilden uitleggen wat Pink Ribbon voor ons, als Amazones, betekent.

  We begrijpen nu dat onze posting de indruk heeft gewekt dat wij geen kritiek op Pink Ribbon op onze site willen hebben. Dat is absoluut niet het geval, wij willen ons niet mengen in hun discussie. We hebben alleen willen aangeven wat ze voor ons hebben gedaan en hoe belangrijk dat voor ons is en is geweest.

  De financiële steun die Pink Ribbon ons verleent, valt……..

 14. Renate says:

  Stofzuigen met een roze stofzuiger, omdat stofzuigen ook bewegen is? Ja, maar als ik moet bewegen maak ik toch liever een wandeling door het bos, dan dat ik een roze stofzuiger met oogjes door m’n huis sleur. Lijkt me eerlijk gezegd ook iets ontspannender. Stofzuigen is een noodzakelijk kwaad, dat ik graag de dame van Pink Ribbon laat doen.

 15. wilmamazone says:

  De stichting benadrukt in de verklaring dat hij voldoet aan alle voorwaarden die aan goede doelen-organisaties in Nederland worden gesteld.

  http://www.anbi.nl/home/

  ANBI – Algemeen Nut Beogende Instelling

  Welkom op anbi.nl. Deze website is een particulier initiatief en maakt het voor donateurs makkelijk(er) die goede doelen te vinden die ANBI zijn. De website van de belastingdienst blijkt voor donateurs moeilijk vindbaar en anbi.nl is een snelle en gemakkelijke website om snel bij de juiste informatie te komen. Voor meer informatie over ANBI, zie de website van de belastingdienst, http://www.belastingdienst.nl/giften.

  Sinds 1-1-2008 zijn giften gedaan aan goeddoelinstellingen aftrekbaar van het belastbaar inkomen als de instelling aangemerkt is als algemeen nut beogende instelling (ANBI).

  http://www.anbi.nl/anbi-info/regels-anbi/

  Algemeen Nut Beogende Instelling regelgeving en eisen

  Fiscale faciliteiten goede doelen
  Vanaf 2008 dient een goeddoelinstelling in het bezit te zijn van een ANBI beschikking waaruit blijkt dat die instelling voldoet aan de eisen van de Belastingdienst.

  Om als stichting aan de eisen van de Belastingdienst te voldoen is niet zo moeilijk, maar de mensen van ‘leuker kunnen we het niet maken’ kijken niet nauwkeurig naar de zin en onzin die er letterlijk en/of figuurlijk verkocht wordt.
  Om een paar voorbeelden te noemen:

  http://www.anbi.nl/index.php?id=485

  * Stichting Educatie Holistische Diergeneeskunde

  * Alternatieve Geneeswijzen (Stichting Telefonische Informatie)

  * De Stichting Gezondheid Actueel waar de website van Kees Braam onder valt heeft ook ANBI status en daar kun je beter wegblijven want: Kees Braam helpt kankerpatiënten van de regen in de drup

  * Als laatste voorbeeld het IOCOB dat ook ANBI status heeft en niet meer is dan schone schijn.

  Dat een stichting -al of niet creatief- de boekhouding op orde heeft, betekent dus niet onlosmakelijk dat ze op alle fronten goed bezig zijn en ieders goedkeuring mogen wegdragen.

  Dat Pink Ribbon hun keurmerk nu zo benadrukt vind ik dus een zwaktebod, want de ANBI status gebruiken Alterneut en Co. ook als verkooppraatje: ‘kijk eens wat wij goed bezig zijn!’

  Zie ook:
  http://www.cbf.nl/CBF-Beoordelingen/criteria-keur.php

  http://www.allegoededoelen.nl/index.php?t=home

 16. DaSilva says:

  Hier een verklaring van KWF Kanker bestrijding.

  http://overons.kwfkankerbestrijding.nl/nieuws/Pages/nieuws-pagina.aspx?nieuwsid=418

  Amsterdam, 17 november 2011​

  In de media wordt de suggestie gewekt dat KWF Kankerbestrijding de samenwerking met Pink Ribbon heeft opgezegd omdat Pink Ribbon haar middelen niet verantwoord zou besteden. Dat klopt niet.

  KWF Kankerbestrijding heeft twee jaar geleden een samenwerkingsovereenkomst met Pink Ribbon gesloten. Deze overeenkomst houdt onder andere in dat KWF en Pink Ribbon gezamenlijk fondsen werven voor de bestrijding van borstkanker. Wij doen met een logo waarin het roze borstkankerlintje is opgenomen.

  Dit hebben we twee jaar gedaan, in 2009 en in 2010. Voor 2011 hebben we besloten geen gebruik te maken van dit logo met roze lintje. De reden hiervoor is dat het gezamenlijk fondsenwerven minder opbracht dan verwacht. Daarom heeft KWF Kankerbestrijding besloten haar beleid ten aanzien van fondsenwerving te wijzigen. We zijn gaan investeren in de campagne Sta op tegen kanker, die gisteravond haar hoogtepunt vond in een avondvullend televisieprogramma.

  Heel netjes gereageerd van KWF maar er wordt ook niet gezegd dat Pink Ribbon het geld wél goed heeft besteed.

  Ondertussen is er een fittie op Twitter tussen Sandra Kloezen en Karin Spaink die jaren geleden al schreef dat Pink Ribbon niet deugde.

  http://twitter.com/#!/KarinSpaink

  Op onderstaande links de artikelen die Karin schreef.

  http://www.spaink.net/2011/11/17/pink-ribbon/

  http://www.spaink.net/?s=pinkribbon&searchsubmit=Vind

 17. wilmamazone says:

  Da Silva:

  Ondertussen is er een fittie op Twitter tussen Sandra Kloezen en Karin Spaink die jaren geleden al schreef dat Pink Ribbon niet deugde.

  Dankjewel Da Silva.

  Karin Spaink mag uiteraard niet ontbreken in deze discussie, maar daar was ik nog niet aan toegekomen en ook niet aan de rol van Borstkankervereniging Nederland in dit verhaal.
  De research daarover is nog werk in uitvoering.

  Nu alvast voor alle duidelijkheid:
  http://www.borstkanker.nl/sandra_kloezen

  Sandra Kloezen

  Directeur zijn van Borstkankervereniging Nederland is voor mij een prachtige uitdaging, die ik blij en trots met heel mijn hart én beide handen aanneem!

  De uitdaging voor mij is, om samen met de leden en de bureaumedewerkers, de nieuwe koers van de BVN verder te realiseren en zo bij te dragen aan de kwaliteit van leven van iedereen die met borstkanker te maken heeft.

  Deze baan sluit heel goed aan bij……..

 18. DaSilva says:

  http://www.pinkribbon.org
  reageert op de berichten uit Nederland.

  Stichting Pink Ribbon, a Dutch foundation started in 2003 copying the USA originated Pink Ribbon concept and monopolising Pink Ribbon in the Netherlands has only spend 1.8 % of its donation revenues on research.

  As a comparison; Pink Ribbon International labels a minimum of 90% of its income for accredited breast cancer research projects.

  Even een stukje geschiedenis

  Sinds 2003 wordt ook in Nederland meegedaan met deze internationale beweging. De Borstkankervereniging Nederland nam hiervoor het initiatief en richtte Stichting Pink Ribbon op, die zich in 2007 losmaakte van de vereniging. De Nederlandse stichting Pink Ribbon is onafhankelijk van de Amerikaanse of internationale Pink Ribbon-organisaties. In 2008 wilde WKF Kankerbestrijding het roze lintje inzetten als symbool voor haar strijd tegen kanker, maar Pink Ribbon eiste het alleengebruik op.

  Hoe krijgt Stichting Pink Ribbon het voor elkaar dat ze een internationaal symbool tegen kanker konden claimen?
  En waarom heeft Pink Ribbon.org dit toegestaan?

 19. de cijfers zoals ze op de balans staan:

  Doelstelling Pink Ribbon:

  Wetenschappelijk Onderzoek : 15 %

  Psychosociale Zorg : 70 %

  Voorlichting : 15 %

  “Geoormerkte*” Donaties van A Sisters Hope en het KWF mogen alléén

  voor Wetenschappelijk Onderzoek worden gebruikt.

  2007

  *Donatie A Sisters Hope : 448.000

  Donaties Diversen : 2.157.041

  Totaal : 2.605.041

  *Besteding aan Wetenschappelijk Onderzoek: –

  2008

  *Donatie A Sisters Hope : 640.000

  Donaties Diversen : 2.673.896

  Totaal : 3.313.896

  *Besteding aan Wetenschappelijk Onderzoek: 393.143

  2009

  *Donatie A Sisters Hope : 1.000.000

  * Donatie KWF : 858.500

  Donaties Diversen : 3.875.214

  Totaal : 5.733.714

  *Besteding aan Wetenschappelijk Onderzoek: 1.205.000

  2010

  *Donatie KWF : 1.294.659

  Donaties Diversen : 5.418.075

  Totaal : 6.712.734

  *Besteding aan Wetenschappelijk Onderzoek: 953.222

 20. wilmamazone says:

  Dag Elly. Wat fijn je hier te zien, want we delen een ergernis:

  Al jaren erger ik me suf aan de Borstkankermaand, welke ooit in het leven werd geroepen voor “bewustwording” rondom borstkanker. Het werd al snel door de commercie ontdekt en langzaam maar zeker kleurde de maand oktober roze. Het glossy magazine kwam vol te staan met advertenties: en alles wat je kocht, daarmee steunde je het goede doel: borstkankeronderzoek.

  en over o.a. Hetty DE stofzuiger zijn we het ook al eens 😉 :

  De woordvoerster van Pink Ribbon, mw de Klerk, vertelt dat een roze stofzuiger, een huishoudelijk artikel, de vrouw in beweging zet en juist dit kan bijdragen tot het voorkomen van borstkanker. Hoera!!! Stofzuigen is dus supergezond….doe het iedere dag en de kans op borstkanker wordt nihiel! ( maar dan wel met die roze graag…)

  Maar of er naar ons geluisterd gaat worden………..

 21. Renate says:

  Ik heb geen roze stofzuiger, maar wie een goede work-out wil, mag bij mij gratis komen stofzuigen.

  M’n moeder zou zich in haar graf omdraaien, als ze een roze stofzuiger in huis zou zien. Ze had de pest aan roze.

 22. wilmamazone says:

  Renate:

  Ik heb geen roze stofzuiger, maar wie een goede work-out wil, mag bij mij gratis komen stofzuigen.

  Dat lijkt me nou wat voor Crypto en Jan Willem en dan op zijn minst in een roze work-out pakkie, roze sokken èn een roze onderbroek. :mrgreen:

 23. LK says:

  @ Da Silva

  Volgens mij werd dit in de trailer die op dit topic is gepost uitgelegd: Aanvankelijk was het lintje zalmroze, verzonnen door een mevrouw (die ‘borstkankeroverlevende’ was?). Zij werd benaderd met de vraag of dat lintje gebruikt mocht worden voor marketingsdoeleinden teneinde geld te genereren voor de ‘goede zaak’. Dat weigerde ze. Toen heeft die organisatie besloten het lintje te jatten en roze te maken en er patent(?) op aan te vragen. Die stichting heet Pink Ribbon en is internationaal actief.

  Als het ze mee had gezeten, sleepten we nu zalmroze stofzuigers door het huis en droegen we zalmroze jurkjes en sjaaltjes…

 24. DaSilva says:

  @Lk
  Ik denk dat er een beetje verwarring is.(of het ligt aan mij)
  Even uitleggen wat ik bedoel.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Pink_ribbon

  De Nederlandse stichting Pink Ribbon is onafhankelijk van de Amerikaanse of internationale Pink Ribbon-organisaties. In 2008 wilde WKF Kankerbestrijding het roze lintje inzetten als symbool voor haar strijd tegen kanker, maar Pink Ribbon eiste het alleengebruik op.

  Hoe kan dat met iets wat je jat van een ander?

  Op Pink Ribbon org.

  http://www.pinkribbon.org

  Stichting Pink Ribbon is not associated to Pink Ribbon International and has used all legal means to ban Pink Ribbon International from Dutch territory.

  En dan ook nog eens alle legale middelen inzetten om Pink Ribbon international uit Nederland te weren!

  Vandaar mijn vraag “Hoe krijgt Stichting Pink Ribbon het voor elkaar dat ze een internationaal symbool tegen kanker konden claimen?
  En waarom heeft Pink Ribbon.org dit toegestaan?”

 25. Dat lijkt me nou wat voor Crypto en Jan Willem en dan op zijn minst in een roze work-out pakkie, roze sokken èn een roze onderbroek

  Not a pretty sight.

 26. LK says:

  Bedoel je dit dan?

  http://register.boip.int/bmbonline/search/bywordmark/perform.do

  Even zoeken op ‘Pink Ribbon’. De afbeelding en de term zijn dus blijkbaar een merk en in het bezit van Pink Ribbon Nederland danwel Pink Ribbon Amerika.

  Zie ook: http://www.ie-forum.nl/index.php?//Rechtbank+%26rsquo%3Bs-Gravenhage+20+april+2011%2C+HA+ZA+09-3707+(Stichting+Pink+Ribbon+tegen+Globalocity+B.V.+c.s.)////28419/

  Ik heb echt niet zoveel kaas gegeten van merkrecht. Misschien is het wel zo dat KWF het roze lintje van Pink Ribbon wilde gebruiken en dat Pink Ribbon dat niet goedkeurde en vervolgens is afgesproken dat ze samen gingen werken. Misschien heeft Pink Ribbon wel geen poot om op te staan als een niet-commerciele organisatie die voor dezelfde belangen strijdt een dergelijk internationaal symbool gebruikt, ik heb geen idee.

  Intuitief zou ik zeggen dat het wel mogelijk moet zijn om een eigen roze lintje te ontwerpen en die vervolgens te gebruiken in je acties, als die maar niet een exacte kopie is van het lintje van Pink Ribbon. Maar ik kan me voorstellen dat KWF liever met iets herkenbaars kwam.

  In ieder geval. In deze wetenschappelijke bron lees ik toch dat het hele Pink Ribbongebeuren is opgezet júist om awareness te creeëren, omdat daar zo weinig geld voor werd vrijgemaakt. Dus een ieder die zich wat verdiept had in Pink Ribbon, had dat kunnen weten. KWF is van oudsher meer van het wetenschappelijke subsidies geven.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Pink_ribbon

 27. wilmamazone says:

  Pink Ribbon blijkt begin november met dit blog begonnen te zijn met vandaag o.a.:
  Onze excuses

  Wij zijn enorm geschrokken van de uitzending van Nieuwsuur (woensdag 16 november). De vele reacties die we hierop hebben gekregen, maken duidelijk dat wij hierin niet alleen staan. Omdat het team Pink Ribbon bestaat uit tien personen (8,2 fte) hebben wij niet snel genoeg kunnen reageren op alle vragen en reacties. Dit spijt ons enorm.

  Onze excuses gaan uit naar borstkankerpatiënten, belanghebbenden en aan iedereen die zich belangeloos inzet voor Pink Ribbon en de strijd tegen borstkanker. Dankzij jullie steun kunnen wij ons werk doen.

  We vinden het verschrikkelijk dat………

 28. wilmamazone says:

  Inmiddels wat meer gelezen op het Pink Ribbon blog en hier zijn met name de comments interessant , maar de koptekst is vanwege de grote, dikgedrukte chocoladeletters ook niet te versmaden:
  http://blog.pinkribbon.nl/2011/11/18/geeft-pink-ribbon-slechts-288-000-euro-uit-aan-wetenschappelijk-onderzoek-het-antwoord-nee/

  Geeft Pink Ribbon slechts 288.000 euro uit aan wetenschappelijk onderzoek? Het antwoord: Nee.

 29. Renate says:

  Ja, vooral het commentaar dat journalisten per definitie niet te vertrouwen zijn.

 30. wilmamazone says:

  Vanmiddag in Trouw

  Dark & Light, UAF en Astma Fonds meest effectieve hulporganisaties

  De hulporganisatie Dark & Light, de stichting voor vluchteling-studenten UAF en het Astma Fonds zijn de drie goede doelen met de grootste kans op maximale effectiviteit. Zij hebben hun organisatie zo opgezet dat verwacht mag worden dat zij impact hebben.

  Dit blijkt uit een analyse van 800 goede doelen door Trouw, in samenwerking met de Erasmus Universiteit en het Centraal Informatiepunt Goede Doelen. Trouw publiceert morgen voor de tweede keer de toplijst van de goede doelen in Nederland. Vorig jaar zijn alleen goede doelen op het gebied van gezondheidszorg beoordeeld. Ditmaal zijn er drie Top 50’s: voor internationale hulp, voor welzijn/cultuur en voor gezondheidszorg.

  eindquote:

  Het Erasmus centrum en het informatiepunt Goede doelen willen met de resultaten van de vragenlijst donateurs een handreiking bieden bij de keuze van het goede doel waaraan zij hun geld geven. In Nederland zijn duizenden goede doelen actief. De gegevens zijn te zien in de Goede Doelen Monitor die ook op de website van Trouw staat: http://goededoelen.trouw.nl/

  Hier de informatie over Pink Ribbon:
  http://goededoelen.trouw.nl/details/2322/pink-ribbon.aspx

 31. SjaakdeKater says:

  Hoi allemaal,

  ik ben zelf al om 13.00 uur de jaarverslagen ingedoken om alles enigszins na te gaan (zelf geen binding met het onderwerp; man van 24), ik werd gekieteld door genoemde percentage van 1.8%; dit leek mij zeer onwaarschijnlijk. Dit percentage is, in mijn ogen, gebaseerd op foutieve aannames.

  Wat ik heb kunnen achterhalen voor mezelf uit interesse maar misschien dat jullie er belang bij hebben. Overigens, houdt rekening met dat periode 2009 één jaar is. Periode 10/11 is 16 maanden!

  Bezoldiging bestuurder gevonden: Stan de Klerk-Waller
  Bezoldiging bestuurder
  Directeur (op jaarbasis)
  Bruto salaris, incl. vakantiegeld : EUR 74.970 (2009: EUR 73.500))
  Bonussen : nihil (2009: nihil)
  Premie Zorgverzekeringswet : EUR 2.339 (2009: EUR 2.233)
  Pensioenpremie : EUR 11.216

  De personeelslasten, in vergelijking tot de periode 2009, zijn met ongeveer 35% gestegen. Hierbij heb ik rekening gehouden dat periode 2009 12 maanden betreft en de afgelopen periode 16 maanden betreft. Kosten vrijwilligers vallen hier niet onder.

  De vaakgenoemde 1.8% komt voort uit dat er in 2008 – 2011 voor 288000 is uitgegeven vanuit niet voorbestemde donaties, donaties zonder specifieke bestemming (zonder oormerk). Organisatie Sister Hope heeft donaties op voorwaarde gegeven zodat deze enkel naar wetenschappelijk onderzoek zou gaan. Dit is ook gebeurt.
  Wat, verwacht ik, vergeten wordt door Nieuwsuur is dat deze donatie valt onder de doelstellingen van Pink Ribbon NL, namelijk de 15% wetenschappelijk onderzoek, 70% awareness en 15% nazorg. Oftewel, met de donatie van Sister Hope is de 15% al afgedekt, en veel meer zelfs dan deze 15%. Pink Ribbon hoefde dus niet vanuit andere donaties nog meer in het onderzoekspotje te doen.

  Deze 15%,70%,15% strategie is allang bekend, ’t is een awareness organisatie die echt ‘ naast ‘ KWF staat. KWF stort bijna al de donaties in kankeronderzoek terwijl Pink Ribbon aanvult d.m.v. bekendheid te creeeren.

  Pink Ribbon genereert zelf amper fondsen, in 2010 lag dit op ongeveer 600.000 en 2009 lag op zo’n 500.000. Het potje fondsenverwerving is dermate klein dat de organisatie zichzelf niet eens overeind zou kunnen houden. Het potje fondsenverwerving uit derden is de spekker; het magazine en gadgets zijn derden en ‘is’ niet zelf stichting Pink Ribbon, en brengt enkele miljoenen in het laatje.

  Linkjes voor de liefhebber:
  2010 steun aan wetenschappelijk onderzoek: pagina 14, punt 4.1 http://www.pinkribbon.nl/_files-cms/File/jaarverslag%202010%20def.pdf

  2009 steun aan wetenschappelijk onderzoek pagina 18, punt 4.1

  Klik om toegang te krijgen tot Jaarverslag_2009.pdf

  De steun aan psychosociale zorg wordt los vermeld in deze jaarverslagen en staat achter de steun aan wetenschappelijk onderzoek.

  Edit WMZ: deze 1e reactie stond in moderatie en om 21.43 uit filter gehaald.
  Dankjewel voor deze bijdrage SjaakdeKater.

 32. wilmamazone says:

  Borstkankervereniging Nederland kwam gisteren ook met een verklaring in grote pink letters:

  BVN: Stichting Pink Ribbon is onmisbaar voor goede borstkankerzorg

  Dat BVN dat vindt is begrijpelijk, want ze zijn medeoprichter van Pink Ribbon Nederland.
  Weer kopteksten in het roze -ik kan ze nog maar moeilijk verdragen- om Pink Ribbon aan te bevelen:
  http://www.borstkanker.nl/stichting_pink_ribbon

  Stichting Pink Ribbon

  De oorsprong van Stichting Pink Ribbon en de oktoberborstkankermaand ligt in een gezamenlijke inspanning van Borstkanker Vereniging Nederland (BVN), KWF Kankerbestrijding, The American Womens Club The Hague en Estee Lauder.

  Met name dank zij de inspanningen van The American Womens Club The Hague, http://www.awcthehague.org/index.php, een club voor Amerikaanse expat-vrouwen in Den Haag, zijn er middels hun beroemde Pink Gala, fondsen geworven om het Pink Ribbon symbool gestalte te geven en om samen met BVN, in 2003 Stichting Pink Ribbon op te richten.

  quote:

  In 2007 heeft Stichting Pink Ribbon zich verzelfstandigd en werkt zij niet langer meer onder de vleugels van BVN.

  Ik voel me door de intensieve research/overdosis roze intussen net The Pink Lady en laat dat nou net ook mijn kleur niet zijn. *zucht*

  Bij de doelstellingen van Pink Ribbon zijn ook de nodige kanttekeningen te plaatsen:

  Doelstellingen
  * Het verbeteren van de bewustwording van de risico’s op borstkanker.
  * Het financieren van psychosociale en maatschappelijke projecten ter verbetering van de zorg voor het welbevinden van borstkankerpatiënten en hun omgeving.
  * Financieren van wetenschappelijk onderzoek gericht op preventie en vroege opsporing.

  Daarover later meer, so stay tuned.

 33. Isabel Blanco says:

  Ik neem em van je over om nog meer aandacht te trekken, samen staan we sterk, de stekker eruit

 34. Pingback: PINK RIBBON verdiend GEEN lintje! | Isabel Blanco

 35. wilmamazone says:

  Isabel Blanco:

  Ik neem em van je over om nog meer aandacht te trekken, samen staan we sterk, de stekker eruit

  Samen staan we inderdaad sterker, maar……….mijn hele item onverkort op jouw site zetten is -alle goede bedoelingen ten spijt- eigenlijk niet de bedoeling/vind ik wat minder. Een stukje eigen tekst en dan een link naar hier zou meer dan voldoende zijn.

 36. DaSilva says:

  @Lk
  Gelezen, maar hoe meer ik lees hoe minder ik er van begrijp.
  Ik heb onderstaande gevonden dit gaat over een rechtszaak die Stichting Pink Ribbon aanspande tegen Walter Scheffrahn die een aantal domeinen op naam had staan waaronder Pink Ribbon inc en Pink Ribbon org. (staan deze nog steeds op zijn naam?)

  Rb Den Haag, 20 april 2011, Pink Ribbon

  In een artikel in de pers trekt hij aardig van leer tegen Pink Ribbon en legt hij uit waarom hij dit merk vrij wil hebben.
  Ook is hij de oprichter van Orange Ribbon een organisatie die zich inzet voor kinderen met kanker.

  In dit artikel wordt duidelijk dat ook hij aan kritiek onderhevig is en men zijn organisatie niet vertrouwt.

  Google “pink ribbon,” and the first listing to pop up is pinkribbon.com, the glossy website of Pink Ribbon International, an Amsterdam-based outfit owned by Dutch businessman Walter Scheffrahn. The site serves up an eclectic mix of breast cancer information and merchandise, including a yard sign ($14.99) and barbecue apron ($16.99) embossed with the site’s logo. Over the past seven years, Scheffrahn has shelled out 200,000 euro ($288,000) to buy the rights to the enviable pinkribbon.com domain name in roughly 40 countries. “There’s not a real global awareness of the pink ribbon,” says Scheffrahn. “We want to take it to the next stage.” But despite its official-looking packaging, his site is riddled with misleading information, including a statement that Scheffrahn’s company donates “10 percent of its company capacity and funds” to charity. Exactly how much is that? Scheffrahn says it refers to manpower, not actual dollars. Scheffrahn also claims that 90 percent of donations made to breast cancer through his websites go to charity. (Ten percent is reserved for overhead, he says.) But this, as it turns out, is also a bit fuzzy.

  Ga je dan naar http://www.pinkribbon.com dan word je doorverwezen naar Pink Ribbon org.
  Eerlijk gezegd snap ik hier het fijne niet van, maar het is nog vroeg …..

  Edit WMZ: Da Silva weer eens uit het filter moeten vissen (10.20u.)
  Eerlijk gezegd snap ik hier het fijne niet van, maar met name Da Silva lijkt er een abonnement op te hebben.
  Zou’t helpen als Jacky eens goed naar Da Silva zou kijken? 😉

 37. DaSilva says:

  Inmiddels ben ik erachter dat Pink Ribbon inc en nog een paar zoekresultaten nog steeds op naam van Walter Scheffrahn staan.

  http://register.boip.int/bmbonline/search/bywordmark/perform.do

  Name: Walter Scheffrahn
  ID No: 54002
  Firm Name: Pink Ribbon Inc. (not for profit corporation)

  Mijn vraag ““Hoe krijgt Stichting Pink Ribbon het voor elkaar dat ze een internationaal symbool tegen kanker konden claimen?
  En waarom heeft Pink Ribbon.org dit toegestaan?” is hiermee ook beantwoord.

  Al blijf ik het raar vinden dat Stichting Pink Ribbon het alleenrecht schijnt te hebben verworven.

 38. DaSilva says:

  Edit WMZ: Da Silva weer eens uit het filter moeten vissen (10.20u.)
  Eerlijk gezegd snap ik hier het fijne niet van, maar met name Da Silva lijkt er een abonnement op te hebben.
  Zou’t helpen als Jacky eens goed naar Da Silva zou kijken?

  Aaargh Wilma en dat op de vroege morgen, nu heb ik koffie nodig en veel!

  (P.s.sssss ik zal wel te veel linkjes gebruiken.)

 39. wilmamazone says:

  Da Silva:

  Aaargh Wilma en dat op de vroege morgen, nu heb ik koffie nodig en veel!

  Jij hebt me anders ook goed van mijn tekst afgekregen. Was druk bezig met research Pink Ribbon Nederland, maar kon het -zoals gebruikelijk- niet laten om ff snel naar deze link van jou te kijken en waar viel mijn oog op :
  http://www.pinkribbon.org/

  Welcome to the international website of Pink Ribbon.

  We were shocked by the news of the death of David Servan Schreiber on 24 July 2011 in France. David supported Pink Ribbon with the Anti-Cancer section. Our thoughts are with his family.

  With its first activities already 14 years ago, Pink Ribbon is one of the oldest non profit initiatives in the world supporting breast cancer awareness and funding.Pink Ribbon has a formal US charity status.

  We wish to thank our volunteers, our private and corporate sponsors and donators, our ambassadors and advocates for all personal achievemens and support. We like to thank you for sharing your valuable time with us to make a difference.

  Everybody engaged in the fight against breast cancer.

  Pink Ribbon team

  Kan zo snel geen artikel in het nederlands vinden, dus dit alvast:
  http://scienceblogs.com/insolence/2011/08/rip_david_servan-schreiber.php

  R.I.P. David Servan-Schreiber

  Category: Alternative medicine • Cancer • Medicine • Quackery
  Posted on: August 2, 2011 6:00 AM, by Orac

  quote:

  Like many advocates of “integrative medicine,” Servan-Schreiber’s advice is often reasonable. Of course, it’s a good idea to get more exercise. Of course it’s a good idea not to eat so much fatty food. Sure, it’s a good idea to take time to relax. None of this is “alternative” or anything but based on science, but science itself says that this isn’t the anticancer panacea that Servan-Schreiber suggests that it is nor that it is able to treat an already established cancer. Unfortunately, Servan-Schreiber “integrated” a whole bunch of woo into the mix, along with a philosophy that’s uncomfortably close to The Secret in that Servan-Schreiber is saying, in essence, almost that you can will yourself not to get cancer through a positive attitude and the right diet. The flip side of this is the same dark underbelly of much of alternative medicine: It blames the patient. If you get cancer, it’s your fault. Either you ate the wrong foods, didn’t eat the right foods, didn’t get enough exercise, didn’t think happy enough thoughts, or some combination of these.

  eindquote:

  What this all means is that Servan-Schreiber, for all his scientific prowess, nonetheless ended up behaving like Suzanne Sommers, Lorraine Day, Hollie Quinn, and any number of other cancer patients who were successfully treated with conventional scientific medical therapy and also chose pseudoscience, after which they attributed their good outcome more to the pseudoscience than to the real medicine. Fortunately for him, he did very well and lived a lot longer than the average brain tumor patient. Unfortunately, during that time he promoted a profoundly misleading view of cancer therapy.

  Pink Ribbon en eerlijke voorlichting. Yeah Right!!

  Hier alvast een boekie in het nederlands van deze roeptoeter:
  Uw brein als medicijn.

  Laten we vooral ons gezonde verstand (blijven) gebruiken!

 40. DaSilva says:

  Hoe meer je leest hoe kwader je wordt, ik vind het een goede zaak dat dit hele roze circus eens flink onder de loep genomen wordt, opdoeken die handel !

 41. Renate says:

  Hier alvast een boekie in het nederlands van deze roeptoeter:
  Uw brein als medicijn.

  Laten we vooral ons gezonde verstand (blijven) gebruiken!

  Geef mensen met een depressie een huisdier, in plaats van anti-depressiva. Wat moet je daarmee? Valt dit in de catogorie stofzuigen is goed tegen borstkanker?
  Alsof mensen met een huisdier niet depressief kunnen zijn.

 42. JennyJo says:

  Huisdieren kunnen ook depressief worden van depressieve baasjes. Soms is een effectieve pil gewoon het beste. Alles over één kam scheren is zo typerend voor kwak, alsof alle depressies hetzelfde zijn en allemaal met een hondje zijn op te lossen. Tjonge jonge, wat een inzicht zeg. *zucht*

  En stofzuigen is goed tegen borstkanker, want: bewegen. Ramen lappen en op de knietjes vloeren boenen zeker ook dan. Alsof de slovende huisvrouwen van vroeger geen borstkanker kregen.

  Enfin, ik ga een uurtje wandelen in de polder. Stofzuigen doe ik wel weer een keer als het regent. 🙂

 43. DaSilva says:

  Karin Spaink heeft zich even verdiept in de cijfertjes en komt tot een verrassende conclusie.

  http://www.spaink.net/2011/11/19/pink-ribbon-in-cijfers/

  Voor een goed begrip is het volgende van belang. Twee organisaties hebben de afgelopen jaren elk fors geld voor Pink Ribbon ingezameld op voorwaarde dat die bedragen naar kankeronderzoek zouden gaan. Die twee instanties waren A Sister’s Hope (goed voor 2.238.800 euro van 2007 t/m 2010) en het het KWF (goed voor 858.500 euro in 2009 en 2010). Het ging hierbij om geoormerkt geld.

  Wat blijkt? Het enige geld dat Pink Ribbon naar wetenschappelijk onderzoek doorsluist, is juist het geld dat A Sister’s Hope en het KWF voor Pink Ribbon hebben ingezameld en voor kankeronderzoek hebben geoormerkt. Pink Ribbon zelf heeft in die jaren geen cent gegeven aan wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Erger: van de ruim 3 miljoen die A Sister’s Hope en het KWF voor onderzoek naar borstkanker hebben verzameld, ligt nog een ton te verstoffen op de planken van Pink Ribbon.

 44. Pingback: De doelstellingen van Pink Ribbon Nederland « Cryptocheilus Weblog

 45. Renate says:

  Huisdieren kunnen ook depressief worden van depressieve baasjes. Soms is een effectieve pil gewoon het beste. Alles over één kam scheren is zo typerend voor kwak, alsof alle depressies hetzelfde zijn en allemaal met een hondje zijn op te lossen. Tjonge jonge, wat een inzicht zeg. *zucht*

  En stofzuigen is goed tegen borstkanker, want: bewegen. Ramen lappen en op de knietjes vloeren boenen zeker ook dan. Alsof de slovende huisvrouwen van vroeger geen borstkanker kregen

  En een hond helpt natuurlijk zowel tegen depressie als tegen borstkanker. Je moet het beestje namelijk wel uitlaten.
  Maar goed, kwakideeën vieren overal hoogtij.

  Ondanks haar huishouden en haar vrijwilligerswerk, kreeg m’n moeder toch borstkanker. Weliswaar vielen de gevolgen verder wel mee (althans een afgezette borst, maar niets met lymfklieren, chemotherapie of bestraling), maar toch.

  Wandel ze JennyJo.

 46. Pingback: Over borstkanker en roze lintjes « DaSilva

 47. DaSilva says:

  http://blog.pinkribbon.nl/

  Stichting Pink Ribbon is uw vertrouwen waard. Dat was zo en dat blijft zo. Verantwoording staat bij ons voorop.

  Aanstaande maandag 28 november zal Stichting Pink Ribbon op de website een heldere en volledige verantwoording plaatsen van alle aan haar toevertrouwde gelden.

  Ook zullen we nog eens alle onduidelijkheid wegnemen over onze doelstellingen en de
  besteding van de toevertrouwde gelden.

 48. wilmamazone says:

  Dankjewel Danielle!

 49. wilmamazone says:

  En PR is vanmiddag blijkbaar bulkmail gaan versturen na reparatie van de link:

  75.Ineke ≡ 28 nov 2011 ≡ 14:30
  Net ontvangen—- Bericht van Pink Ribbon- ( ik ben overigens geen ‘vriendin’ )

  Beste Pink Ribbon Vriend(in),

  Stichting Pink Ribbon is kort geleden opgeschrikt door negatieve publiciteit, vooral ten gevolge van een uitzending van het programma Nieuwsuur. Onmiddellijk was ons duidelijk dat het geschetste beeld niet klopt met de werkelijkheid. Maar we waren wel even uit het lood geslagen.

  We zijn een kleine organisatie en waren hier eerlijk gezegd niet op voorbereid. Dus hebben we de laatste week hard gewerkt om alle cijfers en feiten nog eens op een rij te zetten. Op onze website leggen we verantwoording af over alle ons toevertrouwde gelden. Want we hebben helemaal niets te verbergen.

  We vinden het belangrijk jou als Vriend(in) rechtstreeks te informeren over onze aanpak.

  Stichting Pink Ribbon is jouw vertrouwen waard. Dat was zo en dat blijft zo. We danken je voor je vertrouwen.

  Met vriendelijke groet,

  Team Pink Ribbon

  De website: http://www.pinkribbon.nl/

  77.DalaLuz ≡ 28 nov 2011 ≡ 15:13
  Net ook als ‘vriendin’ het mailtje ontvangen, ben heel benieuwd wat jouw analyse van deze herverbouwing is. Want gek he, vertrouwen doe ik ze dus niet meer.

  http://www.spaink.net/2011/11/22/de-blunders-van-pink-ribbon/comment-page-2/#comment-125831

 50. wilmamazone says:

  By the way/bij de weg 😉 :
  Ben net terug uit het ziekenhuis vanwege de afspraak ‘pletten’ van mijn overgebleven borst/de jaarlijkse mammografie dus en ik heb mijn APK-keuring alweer binnen. Ik weet dat dat niet zaligmakend is, maar het voelt evengoed weer verdomd lekker.

 51. JennyJo says:

  Gefeliciteerd! Ik kreeg mijn goedkeuring vorige week donderdag. Volgend jaar is de vijfde controle, weer een mijlpaal!

 52. LK says:

  Gefeliciteerd WMZ en JJ! Goed nieuws 🙂

 53. DaSilva says:

  Goed nieuws dames!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: