Deze week zeer lage gevoelstemperatuur!!!

Het KNMI waarschuwt deze week voor een gevoelstemperatuur van – 15 graden of lager.
Zeker bij een flinke wind is de gevoelstemperatuur een betere maat voor het effect van koude dan de werkelijke temperatuur.

Omdat er bij lage gevoelstemperaturen een reëel risico bestaat op onderkoeling, geeft het RIVM de volgende adviezen:
1. zorg dat u de laatste weersverwachting kent.
2. wanneer u naar buiten gaat: bedek de huid, draag voldoende (lagen) kleding
3. ga niet de kou in zonder muts, das, handschoenen en goede schoenen
4. zorg dat de kleding droog blijft en probeer ook transpireren te voorkomen
5. wanneer u buiten bent, blijf in beweging, probeer uit de wind te blijven, zoek beschutting
6. stap nooit de auto in zonder jas én leg standaard een slaapzak in de auto
7. zorg dat uw auto winterklaar is
8. neem warme dranken maar beperk alcoholgebruik.
9. als u een mobieltje meeneemt, zorg dat hij opgeladen is
10. vraag u af, zeker als de koude langer duurt, welke ouderen of zieken in de omgeving uw hulp kunnen gebruiken

[Bron]

Update met informatie van het KNMI over Gevoelstemperatuur in het weerbericht

31 januari 2012 – Deze week is het aanzienlijk kouder dan we de afgelopen tijd gewend waren. In de nacht vriest het matig of streng en overdag meest licht tot matig. Ook de wind is een belangrijke factor.

In de wind is het bij vorst, een zeker bij matige of strenge vorst voor het gevoel nog een stuk kouder. Als het door de combinatie van vorst en wind bijzonder koud wordt vermeldt het KNMI naast de temperatuur van de lucht ook de gevoelstemperatuur.

De gevoelstemperatuur staat ook wel bekend als windchill: hoe kouder het is en hoe harder het waait des te kouder voelt het aan. Voor het berekenen van de gevoelstemperatuur wordt gebruik gemaakt van een in Canada ontwikkelde formule.

quote:

De berekening geldt voor een gezond, volwassen en wandelend mens , maar het verschil in kwetsbaarheid voor kou kan tussen verschillende mensen groot zijn. De gevoelstemperatuur wordt berekend uit een combinatie van de luchttemperatuur en de gemiddelde windsnelheid. Bij zonnig weer voelt het minder koud aan dan de berekende gevoelstemperatuur doet vermoeden.

Advertenties

39 Responses to Deze week zeer lage gevoelstemperatuur!!!

 1. wilmamazone says:

  http://nos.nl/artikel/336213-fonds-let-op-ouderen-met-de-kou.html

  Fonds: let op ouderen met de kou

  Het Ouderenfonds roept mensen op om in verband met de kou extra te letten op ouderen in hun buurt. Voor veel bejaarden is het door gladheid of sneeuw moeilijk om boodschappen te doen.

  Als mensen hun stoep sneeuw- en ijsvrij houden, kan dat valpartijen voorkomen. Ook is het belangrijk om ouderen in de buurt te vragen of ze hulp nodig hebben met de boodschappen, zegt directeur Jan Romme van het Ouderenfonds.

  Het fonds roept verder verzorgers op om extra te letten op……..

 2. JennyJo says:

  Het is heel koud, er staat ook veel wind. Ik ging wandelen maar ben teruggegaan, kreeg hoofdpijn van de tegenwind. (ja, watje, ik weet het)

 3. wilmamazone says:

  http://nos.nl/artikel/336331-speciale-app-voor-vorstverlet.html

  Speciale app voor vorstverlet

  De vakbond CNV heeft speciaal voor haar leden in de Bouwnijverheid een app ontwikkeld waarop ze kunnen aflezen of ze recht hebben op vorstverlet.

  eindquote:

  Voor werknemers in de bouw die buiten werken geldt de regeling dat er bij een gevoelstemperatuur van minder dan 6 graden onder nul niet hoeft te worden gewerkt. Eerder gold de regel dat het 6 graden moest vriezen, maar dat is aangepast.

 4. wilmamazone says:

  Tis toch wat! 😉

  Manneken Pis pist voorlopig niet meer

  Manneken Pis, het beroemde beeldje van een plassend jongetje in het centrum van Brussel, pist voorlopig niet meer. In verband met de strenge vorst hebben de autoriteiten de watervoorziening van het beeldje afgesloten, meldde een woordvoerder van het toerismebureau in Brussel vandaag.

  Manneken Pis is…..

  Aanvullende waarschuwing:
  De heren beseffen dat wildplassen sowieso al verboden was en je ‘m nu al hélemaal niet toch stiekem uit je broek moet halen?!

 5. Renate says:

  Vandaag hoorde ik de tip om met de voeten in een teiltje met urine te gaan zitten tegen wintertenen. Tip van kruidenvrouwtje en ex-verpleegkundige. Het woord kruidenvrouwtje maakt wat mij betreft de tip verre van betrouwbaar.

 6. JennyJo says:

  Ja, die heb ik ook gehoord – en gezien. En dat je flink moet eten als het koud is, want daar krijg je energie van. Maar ja, je kunt natuurlijk alles overdrijven… Of je bent gewoon nogal kouwelijk, zoals die mevrouw. 😉

 7. Renate says:

  Volgens mij eten we toch wel genoeg. Zou het afvallen met de kou ook gemakkelijker gaan?

 8. JennyJo says:

  Ik denk dat je met koud weer net zo goed kunt afvallen, volgens mij maakt het niks uit.

 9. wilmamazone says:

  Renate:

  Volgens mij eten we toch wel genoeg. Zou het afvallen met de kou ook gemakkelijker gaan?

  Tegenwoordig is extra eten bij koud weer slechts nodig voor mensen die dan langdurig buiten moeten verblijven b.v. bij net geen vorstverlet. Het lichaam gebruikt dan meer energie om warm te kunnen blijven.

  Het idee dat je flink moet eten in de winter komt m.i. van vroeger toen ik dat ook steeds hoorde.
  Moet je vooral niet vergeten dat huizen niet geïsoleerd waren, meestal eensteensmuren, ramen van enkel glas en geen centrale verwarming hadden. Ik herinner me o.a nog de kolenboer die regelmatig langskwam voor we op een plek een gashaard kregen die pas werkte als er een muntje in de gasmeter werd gedaan, de ijsbloemen op de binnenkant van de ramen, de stijfbevroren was buiten aan de lijn die na de middag -vlak voor donker- binnen overal waar maar plek was, rechtop werd neergezet om te ontdooien en daarna verzameld om te drogen. Die was kwam bovendien niet uit een wasmachine, maar uit een wasketel op het vuur waar eerst een klodder groene zeep in werd opgelost. Van een vriendin weet ik dat zelfs in de winter de was werd schoongespoeld in de beek die achter hun tuin liep. Bevroren geen probleem! Er werd dan een wak gehakt en gaan met o.a. de lange onderbroeken en borstrokken. Dat waren nog eens tijden!

 10. JennyJo says:

  Ja, op mijn kamertje stonden ook de bloemen op de ruiten als het vroor. En geen verwarming daar, ik kreeg een kruik mee naar bed als het heel koud was. Maar waar is dat tegenwoordig nog? Wij hebben toch geen speklaag meer nodig om warm te blijven? Ik vind het allemaal zo ouderwets, die adviezen, het is alsof ze nog 50 jaar terug in de tijd leven.

 11. wilmamazone says:

  JJ:

  En geen verwarming daar, ik kreeg een kruik mee naar bed als het heel koud was.

  Ook in zo’n zelfgehaakte hoes/zak met een koordje om dicht te trekken van ongebleekte katoen om je voetjes in het begin niet te verbranden?

 12. wilmamazone says:

  Dan heb je nog de ijskoorts die levensgevaarlijk kan zijn omdat die aandoening bij velen het gezonde verstand aantast en elk jaar weer dezelfde waarschuwingen het ene oor in en meteen het andere weer uit gaan:
  Waarschuwing: schaats nog niet op “Buitenijs”

  De afgelopen dagen heeft het flink gevroren en zijn op veel plaatsen uiterwaarden en recreatieplassen dichtgevroren. Het ijs is echter op vrijwel alle plaatsen in Nederland nog absoluut onbetrouwbaar. Weeronline.nl waarschuwt om nog niet te gaan schaatsen op ijs buiten natuurijsbanen.

  Ongelijke ijsaangroei en windwakken
  Op veel plaatsen ligt nog maar een paar millimeter tot een paar centimeter ijs. Bovendien is door de harde wind van de afgelopen dagen de ijsaangroei zeer ongelijk geweest. Hierdoor lijkt het ijs op de plaatselijk redelijk dik en tien meter verder ligt er nauwelijks een paar millimeter. Daarnaast zorgt de wind ook voor de vorming van zogenaamde windwakken. Op deze delen zorgt de wind ervoor dat er plaatselijk, op een plas of meer, helemaal geen ijs komt te liggen. Dit betekent dat vroege schaatsers zeer waakzaam moeten zijn.

  10 Veiligheidstips schaatsen op natuurijs
  Dit weekend lijkt er op een aantal plaatsen in Nederland te kunnen worden geschaatst. Weeronline.nl verwacht op sommige plaatsen rond de 10 centimeter ijs. Schaatsen op natuurijs blijft echter altijd gevaarlijk. Weeronline.nl stelde de volgende veiligheidstips op:……..

 13. JennyJo says:

  Ook in zo’n zelfgehaakte hoes/zak met een koordje om dicht te trekken van ongebleekte katoen om je voetjes in het begin niet te verbranden?

  Ja, precies, zo eentje!

 14. wilmamazone says:

  De waarnemingen van vandaag:
  http://www.knmi.nl/actueel/

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/9104/Het-weer/article/detail/3151036/2012/02/02/Temperatuur-voor-het-eerst-onder-min-10.dhtml

  Temperatuur voor het eerst onder min 10

  De temperatuur in Nederland is vannacht voor het eerst deze winter onder de 10 graden onder nul gedoken. Het KNMI-meetpunt in Maastricht bereikte die stand kort voor 4 uur.

  eindquote:

  Volgens het KNMI houdt de matige tot strenge vorst Nederland nog ten minste tot na het weekeinde in zijn greep. Voor vrijdag wordt sneeuw voorspeld, waarbij op sommige plaatsen de temperatuur kortstondig boven het vriespunt zou kunnen uitkomen.

 15. Renate says:

  Ach, ik neem ook een kruik mee naar bed. Ik heb wel verwarming in de slaapkamer, maar die staat nooit aan, terwijl het bovenraampje altijd open staat. Ik houd van een koude slaapkamer, hoewel het wat minder aangenaam is als ik m’n bed moet verlaten. Nachtgoed is aan mij niet besteed.
  Zelfs toen er een elfstedentocht werd verreden, sliep ik met het raam open.

 16. JennyJo says:

  Wij slapen ook altijd met het raam open, maar een kruik is evengoed heel lekker, de kat vindt het ook heerlijk. 🙂

 17. Renate says:

  Ja een van m’n katten ligt op m’n bed op de kruik en de ander kruipt regelmatig onder m’n dekbed. Ik moet dan wel oppassen met me omdraaien.

 18. wilmamazone says:

  Deze weersomstandigheden zorgen ook voor extra pijn in de portemonnee:

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3152180/2012/02/02/Nederland-stookt-zich-warm.dhtml

  Nederland stookt zich warm

  Nederlandse huishoudens hebben de afgelopen 15 jaar niet zoveel aardgas gestookt als gisteren. In totaal ging er toen 519 miljoen kuub gas door de Nederlandse pijpen. Het record staat op 567 miljoen kuub op 2 januari 1997, twee dagen voor de laatste Elfstedentocht.

  eindquote:

  Hij heeft een aantal tips voor mensen die energie willen besparen in deze koude tijd. ‘Zet ’s nachts de cv niet meer dan vier graden lager dan de temperatuur die je overdag hebt. Anders kost het weer extra om ’s ochtends de kou te verdrijven.’ Verder adviseert hij mensen ‘op jacht te gaan’ naar tocht en die te voorkomen . ‘Sluit open raampjes, plaats tochtstrips.’ Als laatste belangrijke tip raadt hij aan gordijnen (eerder) dicht te doen, maar ze wel weg te houden voor de radiatoren.

  @Dames

  Gisteravond heb ik toch het raam van mijn slaapkamer gesloten/de hele nacht dichtgelaten en de verwarming een uur of wat opengedraaid en weer op de niet-bevriezen-stand gezet toen ik -niet in mijn blote kondt (en zonder kattebeest)- onder de wol kroop, maar ja ik ben dan ook een watje.

 19. wilmamazone says:

  Deze weersomstandigheden zorgen ook voor overbelasting (en onnodige kosten) van verschillende afdelingen van de dierenambulance:
  http://nos.nl/artikel/336755-veel-telefoontjes-dierenambulance.html

  Verschillende afdelingen van de dierenambulance krijgen deze week tientallen meldingen binnen over vastgevroren vogels. Veel mensen maken zich zorgen over watervogels die met de strenge vorst op het ijs zitten. In veel gevallen blijkt er niks aan de hand en rukt de ambulance voor niets uit.

  eindquote:

  De dierenambulances rukken voor de zekerheid toch vaak uit als er een melding binnenkomt. “Maar het zou fijn zijn als mensen eerst zelf goed kijken of een zwaan echt vastgevroren is. Dat kan bijvoorbeeld door een paar takjes naar het dier te gooien en te kijken of de vogel dan beweegt”, zegt een vrijwilliger van de regio Tiel.

  De Zwolse afdeling raadt mensen aan om bij twijfel de meldkamer te bellen en te overleggen met een vrijwilliger.

 20. JennyJo says:

  Ik heb het raam nu op de kierstand en ik laat de verwarming ’s nachts ook iets hoger dan normaal.

 21. Renate says:

  De verwarming heb ik nog maar nauwelijks aan gehad. In m’n woonkamer is het warm genoeg (een graad of 20) en in de keuken (waar het een graad of 15 is) vind ik verwarming niet zo belangrijk. Ik kom er toch alleen om thee te maken, eieren te bakken of af te wassen. In m’n slaapkamer is het een graad of 9 en zolang ik in bed lig, is dat wel uit te houden.

 22. wilmamazone says:

  Een aparte groep mensen die nog niet genoemd is: de daklozen
  http://nos.nl/artikel/336821-dakloze-doodgevroren.html

  Dakloze doodgevroren

  In Wageningen is afgelopen nacht een dakloze doodgevroren. De man van 43 bracht de nacht door in een berging achter een huis. Daar werd zijn lichaam vanmorgen gevonden.

  De woning was van mensen die de man kende, maar………

 23. wilmamazone says:

  Wat een koe!:
  http://nos.nl/artikel/336846-friese-koe-zakt-door-ijs.html

  Friese koe zakt door ijs

  In het dorpje Tzum – onder de rook van Franeker – is vanavond een koe door het ijs gezakt. Het beest was op de vlucht voor de slager.

  eindquote:

  De slager zal de koe niet ontlopen. Over een week, als de stress weg is en het vlees goed zal zijn, wordt ze alsnog geslacht.

 24. wilmamazone says:

  http://nos.nl/artikel/336896-sneeuw-in-heel-nederland.html

  Sneeuw in heel Nederland

  Er wordt vandaag in het hele land sneeuw verwacht. Het KNMI heeft daarom een waarschuwing uitgedaan voor gevaarlijk weer.

  De verwachting is dat de sneeuwval tot verkeershinder zal leiden. In het zuidwesten is er kans op natte sneeuw of ijzel.

  De ANWB had het gisteren al drukker dan het in tien jaar tijd heeft gehad. Door de kou waren er vooral veel accuproblemen.

  5 tot 8 centimeter
  In het noorden van het land sneeuwt het al. Waarschijnlijk…….

  Noot:
  Het is inderdaad niet wettelijk verplicht meer om de stoep voor je huis begaanbaar te houden, maar kom op mensen!!! Bij iederéén in ieder geval een sneeuw,-en ijsvrij paadje is toch niet teveel gevraagd of wel soms?!

 25. wilmamazone says:

  De actuele waarnemingen van vandaag:
  http://www.knmi.nl/actueel/

  http://www.weeronline.nl/

  Waarschuwing: gladheid door sneeuw

  vr 7:30

  Vandaag wordt in het hele land sneeuw verwacht. Inmiddels wordt het al wit in Friesland en Groningen. De komende uren komen ook Noord-Holland, Flevoland, Drenthe en Overijssel aan de beurt. Voor het middaguur sneeuwt het ook in Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland en delen van Noord-Brabant en aan het begin van de middag valt ook sneeuw in Limburg en Zeeland. In de oostelijke helft van het land wordt 2-5 cm verwacht. In het westen van Friesland, Noord-Holland, grote delen van Zuid-Holland en Zeeland kan 5-10 cm vallen.
  Tijdens en vlak na de sneeuwval is er een grote kans op gladheid. Houd hier rekening mee als u de weg op gaat!

  quote gladheid:

  Hierbij een aantal tips voor rijden als het glad is:

  *Hou de weervoorspellingen in de gaten.
  *Hou rekening met een langere reistijd
  *Je moet goed kunnen zien tijdens het rijden, maak daarom al je ruiten sneeuw en ijsvrij.
  *Pas je snelheid aan.
  *Rij niet te dicht op je voorganger.
  *Kijk verder vooruit, zodat je je snel aan kan passen aan de omstandigheden.
  *Rem gedoseerd, rustig en regelmatig.
  *Stuur ook rustig en regelmatig.
  *Gebruik de juiste verlichting, om optimaal te kunnen zien.
  *Als je dreigt te slippen, stop met remmen en stuur in de richting waar je heen wil, totdat je banden weer grip hebben.
  *Rij in een hogere versnelling en schakel rustig terug om licht af te remmen.
  *Controleer regelmatig of je banden voldoende profieldiepte hebben. Gebruik zo nodig winterbanden.
  *Bij het parkeren: zet je auto nooit op de handrem als het vriest, het kabeltje kan vastvriezen.

 26. Renate says:

  Ik woon in een flat, dus er valt weinig sneeuwvrij te maken. Vorig jaar zorgde ik bij iemand voor katten en daar het ik toen op een gegeven moment even een sneeuwschuiver van de buren geleend om daar de stoep sneeuwvrij te maken. Helaas stond de sneeuwschuiver later niet meer buiten, zodat ik het niet bij kon houden.
  Nu ligt er hier helemaal nog geen sneeuw, maar wat niet is kan nog komen.

  *Bij het parkeren: zet je auto nooit op de handrem als het vriest, het kabeltje kan vastvriezen.

  Leuk als je je auto wilt parkeren op de naar beneden lopende oprit van je garage.

 27. JennyJo says:

  Hier ligt al een heleboel sneeuw!

 28. wilmamazone says:

  Renate:

  Leuk als je je auto wilt parkeren op de naar beneden lopende oprit van je garage.

  Das nóg leuker bij een naar boven lopende oprit áls je de auto in de vrije stand zet, maar dat is dan niet de bedoeling. Bij schakelauto’s in schakelstand zetten en bij automaten op de P-stand en de handrem niet optrekken of maar heel lichtjes.

 29. wilmamazone says:

  http://nos.nl/artikel/336896-oproep-anwb-ga-niet-de-weg-op.html

  Oproep ANWB: ga niet de weg op

  Update: vrijdag 3 feb 2012, 16:32

  Rijkswaterstaat en de ANWB roepen weggebruikers in de Randstad op niet meer de weg op te gaan. Door de sneeuw is er in het westen en het midden van het land een verkeerschaos ontstaan.

  Rond vier uur stond er meer dan 700 kilometer aan files, die overigens wel langzaam korter werden. Volgens de ANWB gaat het om……

 30. wilmamazone says:

  http://medischcontact.artsennet.nl/Nieuws-26/Nieuwsbericht-1/109997/Gladheid-kost-miljoenen.htm

  Gladheid kost miljoenen

  In de sneeuwperiodes tijdens de vorige winter, van 28 november tot en met 31december 2010, zijn 18.000 mensen op een Spoedeisende hulpafdeling (SEH) van een ziekenhuis behandeld nadat zij lopend of met fiets of bromfiets waren uitgegleden. Dat meldde de Stichting Consument en Veiligheid eerder dit jaar.

  eindquote:

  Volgens de stichting moet er meer aandacht zijn voor preventie van gladheid gericht op stoepen en trottoirs, omdat de meeste mensen net als in vorige vorstperioden toch lopend uitglijden. Bij Consument en Veiligheid was niemand bereikbaar om te vertellen of de aanbeveling is nagevolgd.

 31. wilmamazone says:

  http://nos.nl/artikel/337208-recordkou-in-nederland.html

  Recordkou in Nederland

  In Nederland zijn de laagste temperaturen in 27 jaar gemeten. Het koudst werd het rond 08.30 uur met – 22,9 graden Celcius in Lelystad.

  quote:

  In grote delen van het land vroor het vannacht ook rond de twintig graden. In het Waddengebied en in Zeeland werden de hoogste temperaturen gemeten. Daar was het -10 graden Celsius. Op veel plaatsen is niet gestrooid. Het zout verliest bij temperaturen van beneden de -7 zijn werking.

  De ANWB adviseert weggebruikers rekening te houden met gladheid.(..)

 32. wilmamazone says:

  De actuele waarnemingen van vandaag:
  http://www.knmi.nl/actueel/

  ANWB: denk na voordat je de weg op gaat

  De verkeersdienst van de ANWB adviseert automobilisten zaterdag en zondag ,,twee keer na te denken voordat zij de weg op gaan”. Dankzij de dichte mist en de bevriezing van veel weggedeelten is het wijs niet de weg op te gaan als het niet nodig is, aldus een zegsvrouw.

 33. wilmamazone says:

  Kiezen voor de trein blijkt meestal ook niet zo verstandig:
  http://nos.nl/artikel/337210-opnieuw-winterchaos-spoor.html

  Opnieuw winterchaos spoor

  Het treinverkeer in vrijwel heel het land is ernstig ontregeld door de kou. Alleen in Groningen, Friesland en Drente doen zich geen problemen voor.

  Er zijn veel sein-, wissel- en stroomstoringen. Volgens ProRail is veel apparatuur niet bestand tegen de extreme kou.

  Tussen Vught en Boxtel zijn passagiers uit een gestrande trein geëvacueerd. Tientallen ……

 34. wilmamazone says:

  http://nos.nl/artikel/337448-na-14-jaar-weer-koudegolf.html

  Na 14 jaar weer koudegolf

  Nederland beleeft voor het eerst sinds 1997 weer een officiële koudegolf. Het heeft de afgelopen nacht in De Bilt voor de derde achtereenvolgende nacht meer dan tien graden gevroren.

  eindquote:

  Sinds 1901 is er 32 keer een koudegolf voorgekomen in Nederland. Volgens Joralf Quist, meteoroloog van Weeronline, kent de koudegolf van dit jaar een van de laagste minimumtemperaturen. “Van de 32 koudegolven is de huidige golf goed voor een gedeelde derde plaats.”

 35. wilmamazone says:

  http://www.nursing.nl/leren-en-loopbaan/werk-en-cao/werken-bij-extreem-weer/article/6623/werken-bij-een-weeralarm

  Werken bij een weeralarm

  Sneeuw en ijzel zijn mooi voor een winters tafereeltje, maar als je voor je werk de weg op moet, is het ineens een stuk minder aantrekkelijk. Wat doe je bij een weeralarm?

  In het geval van een weeralarm adviseert het Nederlandse KNMI of Vlaamse KMI om niet de weg op te gaan of eerder van het werk te vertrekken. Maar als je in de thuiszorg werkt, heb je cliënten die op je zitten te wachten en niet zonder jouw hulp kunnen. Bovendien ben je verplicht om zorg te leveren, zoals overeengekomen in de zorgovereenkomst. Maar wie bepaalt wanneer het echt onverantwoord is om aan het werk te gaan?

  In zowel Vlaanderen als Nederland bestaat geen landelijk protocol voor werken in de wijk onder slechte weersomstandigheden, bevestigen woordvoerders van brancheorganisatie Actiz (Nederland) en het Wit-Gele Kruis (Vlaanderen). Daarom stellen organisaties veelal hun een eigen plan op. Zo heeft………

 36. wilmamazone says:

  Intermezzo met gouwe ouwe ‘ijspret’:

  Bron: ‘Als wij hadden kunnen twitteren…’

 37. wilmamazone says:

  Traumachirurg: ‘Schaatsers moeten helm op’

  Schaatsers zouden er verstandig aan doen een helm te dragen, vanwege het hoge risico op hoofd-/hersenletsel bij deze sport. Dat zeggen traumachirurg Wietse Zuidema en student geneeskunde Job Schimmer in een artikel op de website van Medisch Contact. Maar tot nu toe is het enthousiasme voor de helm bij schaatsers laag.

  Schaatsen is een erg blessuregevoelige sport, zeggen zij: per 100.000 schaatsuren wordt de Spoedeisende Hulp (SEH) 67 keer bezocht. Voor andere sporten ligt dat op 8,7 per 100.000 uur. De helft van die bezoeken heeft te maken met………

 38. wilmamazone says:

  De balans van de schaatskoorts die in alle hevigheid toe sloeg:
  http://nos.nl/artikel/344576-13000-gewonden-door-schaatsen.html

  13.000 gewonden door schaatsen

  “Wat je vaak ziet, is dat mensen door vermoeidheid, onkunde of omdat ze met andere dingen bezig zijn, gewoon vallen”, zegt Cees Meijer van Consument en Veiligheid.

  eindquote:

  De economische schade door de valpartijen is 46 miljoen euro. Volgens Consument en Veiligheid is 20 miljoen euro daarvan terug te leiden naar directe medische kosten, de rest zijn kosten vanwege ziekteverzuim.

  Er waren ook meerdere dodelijke slachtoffers te betreuren, maar waarom daar geen melding van gemaakt wordt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: